m e d e d e l i n g e n

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "m e d e d e l i n g e n"

Transcriptie

1 m e d e d e l i n g e n Muziekavonden door Gemma De muziekavonden waren weer superleuk dit jaar! Elke keer is het heel gezellig, van het oefenen met vrienden, de audities, tot uiteindelijk de muziekavonden zelf. Ik deed nu meerdere keren mee in tegenstelling tot voorgaande jaren. Hoe vaker je meedoet hoe leuker het is! In het schoolorkest is het ook heel gezellig. Iedereen helpt elkaar en zo wordt de muziek elke repetitie weer wat beter. Het schoolballet was ook heel gaaf, ik heb het elke avond gezien en je ziet steeds weer andere details. Ook de andere optredens waren heel mooi om te zien en te horen, er waren weer heel veel verschillende sferen en acts op het podium. En elke avond na de optredens is er een hele blije sfeer en bleef ik met mijn vriendinnen nog even na kletsen over de avond met een drankje, met op de achtergrond muziek van leerlingen en meneer Verberne jammend op piano en gitaar. Iedereen die ik er achteraf over sprak vond het een leuke en bijzondere avond, dus kom volgend jaar vooral kijken! Iedereen bedankt voor het meedoen en voor het komen luisteren! Ik heb al zin in volgend jaar! Profielwerkstuk presentatieavond 2016 Op woensdag 30 maart hebben de havo-5 en vwo-6 leerlingen hun profielwerkstuk gepresenteerd voor ouders, docenten en medeleerlingen. De 150 bezoekers konden stemmen voor de publieksprijs, dit jaar was er een eerste en tweede prijs voor havo en vwo. Bij vwo ging de eerste prijs naar: Gloria van Wijngaarden en Amber van Erven, De invloed van kleurstof Azorubine (E-122) op het gedrag van muizen. Vak: biologie. Tweede prijs: Arman Omari en Johan van Koll, Onderzoek naar huistuin en keukenmiddelen tegen darmbacteriën. Vak: biologie. Bij havo ging de eerste prijs naar: Eefje Kremers en Floor Rebbers, Het dierenhotel van Meneer Nijlpaard. Vakken: Nederlands en tekenen. Tweede prijs: Kaatje van Pelt en Pomm van der Zandt, The New Book: Facebook. Vak: Nederlands. Eefje en Floor kregen van alle werkstukken de meeste stemmen.

2 Latijn op straat Donderdag 7 april was het zover. Om uur was de feestelijke boekpresentatie van Latijn op Straat bij boekhandel van Piere en werd het eerste exemplaar uitgereikt aan schrijver Wim Daniëls. Een half jaar hebben de gymnasiumleerlingen (klas 2 t/m 5) van het Van Maerlantlyceum gewerkt aan hun boek Latijn op Straat. Normaal leren zij Latijn uit boeken en schriften. Maar deze niet. Deze keer bleven de boeken dicht. De leerlingen trokken de deur van het klaslokaal dicht en gingen erop uit. De stad in, naar Eindhoven en verder. Ze vonden overal Latijn, op gebouwen, op petjes, in kerken. Ze maakten een foto en vertaalden de Latijnse woorden. Een aantal leerlingen vertelde daar tijdens de presentatie iets over. Ook Omroep Brabant was erbij om onze leerlingen te vragen naar het hoe en waarom van het boek. Latijnse opschriften vinden en vertalen is 1 ding. Van al die verschillende inzendingen een geheel maken en dat ook nog een beetje leuk vormgeven is een ander verhaal. Gelukkig zit in gymnasium-4 een leerling die dat kan en dat is Ezra Sanders. Voor Ezra werd het nachtwerk tijdens de paasdagen. Maar het resultaat is een hip en strak vormgegeven boek. Wij, docenten klassieke talen, zijn enorm trots op wat onze leerlingen samen hebben gepresteerd! Latijn op Straat is voor 7.50 euro te koop bij boekhandel van Piere of bij mevrouw Schmitz op school Even voorstellen nieuwe collega s Nico van Gennip - Frans Kayleigh Maas - Onderwijsadministratie Martijn de Ruijter - levensbeschouwing Kaat De Waele - levensbeschouwing Datum gala: donderdag 2 juni Het gala vindt plaats op donderdag 2 juni a.s. (let op datum, is gewijzigd). Informatie hierover volgt via de mail.

3 Praktisch schoolexamen biologie in de ZOO van Antwerpen voor havo-4 en vwo-5 Op dinsdag 10 mei gaan wij met de biologieleerlingen van havo-4 en vwo-5 op excursie naar Antwerpen. In het kader van het schoolexamen biologie bezoeken wij de bekende ZOO in het centrum van de stad. We krijgen een rondleiding van een aan de Zoo verbonden bioloog. Over deze exclusieve rondleiding maakt iedereen thuis een verslag. Na de rondleiding gaat ieder aan zijn praktische opdracht werken, het waarnemen en vastleggen van gedrag en verwerken van de gegevens in een ethologisch verslag. We vertrekken bijtijds, om 8.00 uur en verwachten rond uur terug bij de school te zijn. Excursies Steyl voor brugklassen (uitgezonderd de gymnasiumbrugklassen) In het kader van de lessen biologie, aardrijkskunde en levensbeschouwing gaat de brugklas een dag op excursie. De reis gaat naar de plaats Steyl (bij Venlo). Iedere klas voert in een eigen volgorde de diverse onderdelen van het programma uit. Het programma is in de lessen voorbereid en heeft als hoofddoel het oefenen in gericht waarnemen en het verrichten van biologisch onderzoek. Het programma heeft als thema: onze houding ten opzichte van de natuur. Op het programma staan o.a. een bezoek aan het missiemuseum en de botanische tuin. Ook maken de leerlingen een boottocht over de Maas via het stuw- en sluizencomplex Belfeld naar Kessel. De leerlingen van klas B1a en B1b gaan op dinsdag 31 mei, de leerlingen van klas B1c en B1e op woensdag 1 juni en die van klas B1d op donderdag 2 juni. De brief met het rooster en informatie wordt via de mail verspreid.

4 The Big Challenge Dit schooljaar doet het Van Maerlantlyceum op dindag 19 april vanaf 14:00 uur mee aan de allereerste online wedstrijd in Nederland van The Big Challenge. ( ) In deze wereldwijde wedstrijd wordt de algemene kennis van de Engelse taal getoetst. Hieruit komt een 1e, 2e en 3e winnaar naar voren; niet alleen op schoolniveau, maar ook regionaal en nationaal. The Big Challenge verbindt hier ook wat prijzen aan. De wedstrijd duurt maar liefst 45 minuten en is toegankelijk via een computer of device met toegang tot internet. Wij zijn erg blij te kunnen bevestigen dat alle 78 leerlingen die zich hiervoor hebben aangemeld bij hun docenten allemaal mee mogen doen! Deze leerlingen treffen in magister een notificatie aan op de betreffende datum. We hopen dat met deelname aan deze wedstrijd een nieuwe traditie op het Van Maerlantlyceum wordt gestart en wensen onze leerlingen uiteraard heel veel succes toe! Leerling- en oudertevredenheidsonderzoek derde klas staat weer voor de deur Jaarlijks worden op school ouder- en leerlingtevredenheidsonderzoeken gehouden. Deze onderzoeken zijn voor ons belangrijk om de kwaliteit van het onderwijs te meten. Op basis van de onderzoeksresultaten worden verbeterpunten geformuleerd. Op deze manier werken we systematisch aan de kwaliteit van ons onderwijs. Wij vinden het belangrijk om te horen hoe ouders en leerlingen naar de school kijken, welke verbeterpunten ze zien en wat goed gaat. In de loop van maart/april vullen alle derdeklasleerlingen het onderzoek in. U ontvangt van ons als ouder een mail met het verzoek de vragenlijst in te vullen. Het komt de betrouwbaarheid van de onderzoeksgegevens ten goede als zoveel mogelijk ouders deelnemen aan dit onderzoek. Het kost slechts 10 minuten van uw tijd. Uw mening is voor ons van belang. Noa Rodriguez Alvarez H4c beste Dj provincie Brabant via Kunstbende Noa deed mee aan de eerste ronde van de wedstrijd, georganiseerd door Kunstbende, voor Dj s uit Eindhoven en omgeving in activiteitencentrum Dynamo. Hij moest 15 minuten zijn muziek laten horen die geënt is op de Daft Punk maar dan rauwer en in een hedendaags jasje. Veel van zijn muziek maakt hij zelf. Hij heeft de juryprijs gewonnen en vervolgens is hij de wedstrijd met Dj s uit heel Brabant aangegaan in Breda. En die heeft hij ook gewonnen! Hij mag productie- en Dj-lessen nemen en een fotoshoot laten maken om zijn DJ carrière een boost te geven. Maar het is nog niet klaar. Hij gaat door naar de landelijke halve finale in juni en hopelijk daarna naar de finale. De finalewinnaar mag zijn kunsten laten zien op de mainstage van het grootse dancefestival Mysteryland. Duimen voor Noa!

5 Nieuws van de ouderraad Op maandag 21 maart jl. was u allen van harte uitgenodigd op onze tweede thema-avond van dit jaar. Doordat we echter maar 2 aanmeldingen binnen hadden gekregen hebben we deze avond jammer genoeg af moeten zeggen. De twee leerlingen die de spreekbeurt hadden voorbereid krijgen van ons alsnog een bedankje. Wij zijn van zins om de spreker, de heer Hengstman, opnieuw uit te nodigen op de thema avond begin volgend schooljaar. Ook de heer Van de Weijer zal dan zijn toelichting geven op het gebied van Onderwijsrenovatie. Dit laatste zal natuurlijk ook gekoppeld zijn aan de toekomst van het Van Maerlantlyceum. Graag zien wij u volgend jaar op deze interessante en leerzame ouder-thema-avond. Voor de datum dient u de planning van het nieuwe jaar te raadplegen wanneer deze beschikbaar is. U krijgt dan ook opnieuw een oproep. Indien u de komende jaren de school als ouder wilt ondersteunen bent u van harte welkom om aan te schuiven tijdens een vergadering van de OR. Deze zijn openbaar en ook deze data zullen op de jaarplanning worden vermeld. Tot ziens wellicht, Sybil Meersschaert, Voorzitter De meest zwaarmoedige voorstelling ooit (waarvan het hele publiek moet huilen) door Theater Artemis en De Warme Winkel (DWW) We leven in een wereld waarin je niet zegt dat je je somber voelt: we houden het liever gezellig. Maar hoe lekker is het om af en toe een stevig potje te janken? Waarom zou je je daarvoor schamen? Vincent, Anneke, Jeroen, Florian en Mara nodigen je uit voor de meest zwaarmoedige voorstelling ooit. Zij bouwen jouw plaatselijke gymzaal om tot een tranenkathedraal. Daar vieren ze samen met jullie de romantiek, de schoonheid en het plezier van het somber zijn. Poncho aan en janken maar! Het aantal jongeren met een depressie neemt de laatste jaren toe. Artemis en De Warme Winkel besloten daarom een voorstelling over zwaarmoedigheid onder scholieren te maken. Insteek: de mooie kanten van verdriet, de verleiding en het nut van zwelgen in je eigen leed. Het mag er zijn, dat verdriet, iedereen heeft recht op kwetsbaarheid. De voorstelling is toegankelijk voor iedereen. Locatie: De gymzaal van het Van Maerlantlyceum. Speeldata: woensdag 20 april om uur/donderdag 21 april om uur. Prijzen: Normaal 13,00 en CJP/scholieren 7,00. Kaartjes via Oproep van Het Natlab Wie van de leerlingen wil wat hand- en spandiensten verrichten voor aanvang van de voorstelling. Je mag dan gratis de voorstelling bekijken. Aanmelden bij n.nietvelt@vanmaerlantlyceum.nl Dream & Dare festival TU/e In het kader van het 60-jarig bestaan van de TU/e vindt er op zondag 24 april van uur een festival plaats met o.a. de Science Show en een Drone Race. Het festival is vrij toegankelijk. Meer informatie is te vinden op Het eerstvolgende mededelingenblad verschijnt 10 mei 2016

6 AGENDA di wo Do Vr ma di wo do vr ma t/m vr di 12-apr 13-apr 14-apr 15-apr 18-apr 19-apr 20-apr 21-apr 22-apr 25-apr t/m 6- mei 10-mei uur uur uur uur uur uur Stagedag A3b, A3c en A3d. Excursie Ieper voor havo-3. Projectdag G3a, G3b en A3a. Projectdag G3a, G3b en A3a. Projectdag havo-3. Stagedag G3a, G3b en A3a. Stagedag havo-3. Excursie Ieper voor A3b, A3c en A3d. Stagedag G3a, G3b en A3a. Stagedag havo-3. Projectdag A3b, A3c en A3d. Excursie voor leerlingen vwo-4 (CKV/KCV). Ouderspreekuur. De meest zwaarmoedige voorstelling ooit (Artemis en DWW). Ouderspreekuur. Dag van de Duitse taal voor leerjaar 3. Definitieve keuze na de brugklas en definitieve profielkeuze havo- 3 en vwo-3 moet vastliggen. De meest zwaarmoedige voorstelling ooit (Artemis en DWW). Uitreiking en controle examendossier en definitieve eindcijfers schoolexamen havo-5 en vwo-6. Afscheidsactiviteit examenleerlingen (geen toetsen). Meivakantie. Excursie biologie vwo-5 en havo-4 (Antwerpen).

m e d e d e l i n g e n

m e d e d e l i n g e n m e d e d e l i n g e n Activiteitenweek 2 e klas De activiteitenweek voor de 2 e klas stond in het teken van goede doelen. Er waren 8 goede doelen waarvoor verschillende activiteiten georganiseerd waren.

Nadere informatie

\\ser-dc11.pcvm.lan\gebruikers$\m.emmen\documents\jaarplanning\ \webversie\jaarplanning webversie definitief (18)

\\ser-dc11.pcvm.lan\gebruikers$\m.emmen\documents\jaarplanning\ \webversie\jaarplanning webversie definitief (18) week 36 ma 5-sep 11.45-12.00 uur Bijeenkomst instroom tweede klassen op de afdelingskamer. ma 5-sep 12.00-13.00 uur Introductie voor de tweede klassen / kennismaking mentor ma 5-sep 11.30-12.00 uur Introductie

Nadere informatie

:03 \\ser-dc11.pcvm.lan\gebruikers$\m.emmen\documents\jaarplanning\ \goedgekeurd\website\jaarplanning website (12).

:03 \\ser-dc11.pcvm.lan\gebruikers$\m.emmen\documents\jaarplanning\ \goedgekeurd\website\jaarplanning website (12). ma 28-aug 11.45-12.00 uur Bijeenkomst instroom tweede klassen op de afdelingskamer. ma 28-aug 12.00-13.00 uur Introductie voor de tweede klassen / kennismaking mentor ma 28-aug 11.30-12.00 uur Introductie

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

op Het Streek tel ik mee!

op Het Streek tel ik mee! op Het Streek tel ik mee! CSG Het Streek Bovenbuurtweg voor mavo, havo, vwo, gymnasium en technasium Yes, dat vind ik leuk! Daar ben ik goed in! Leuk om dat bij jezelf te ontdekken. Op onze school aan

Nadere informatie

De kantine is tijdens de activiteitenweek gesloten! Neem dus zelf een lunchpakket mee, indien nodig.

De kantine is tijdens de activiteitenweek gesloten! Neem dus zelf een lunchpakket mee, indien nodig. BRC Onderbouw: 075-6404104 BRC Bovenbouw 075-6210426 Aan de oud der(s)/verzorger(s) van en de leerlingen van de 1 e, 2 e, 3 e, 4 e, 5 e en 6 e klassen Krommenie, maart 2018 Geachte mevrouw, mijnheer, beste

Nadere informatie

Welkom. Ouderavond determina.e

Welkom. Ouderavond determina.e Welkom Ouderavond determina.e Programma Determinatie Doorstroming vmbo-t havo atheneum gymnasium Agenda Pauze Procedure-uitleg door de mentoren Proefles Latijn in lokaal A16/A17 (aansluitend) Determineren

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

Brugklasbrochure voor leerlingen

Brugklasbrochure voor leerlingen Brugklasbrochure voor leerlingen 2015 2016 Beste leerling van groep 8, Beste leerling van groep 8, Binnenkort moet je beslissen naar welke middelbare school je wilt. De keuze die je gaat maken is belangrijk

Nadere informatie

Welkom. Ouderavond determina.e

Welkom. Ouderavond determina.e Welkom Ouderavond determina.e Programma Determinatie Doorstroming vmbo-t havo atheneum gymnasium Agenda Pauze Procedure-uitleg door de mentoren Proefles Latijn in lokaal A4/A5 (20.50) Determineren Wie

Nadere informatie

DATUMLIJST ouders 2014/2015 LOCATIE RAC

DATUMLIJST ouders 2014/2015 LOCATIE RAC DATUMLIJST ouders 2014/2015 LOCATIE RAC augustus wk 34 ma 18 di 19 wo 20 do 21 vr 22 augustus wk 35 1 e schoolweek ma 25 Plenaire vergadering 8.30-9.30; 9.30-1300 jaaropening klas + mentor; 10.30-15.30

Nadere informatie

EDITIE 4 20 APRIL 2018 MENU

EDITIE 4 20 APRIL 2018 MENU EDITIE 4 20 APRIL 2018 MENU -------------------- ---------- CENTRAAL EXAMEN Het landelijk eindexamen van de theoretische vakken staat gepland na de meivakantie. Op vrijdag 14 mei vindt het eerste theoretische

Nadere informatie

Voorlopige jaarplanning 2014-2015

Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Pagina 1 Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Maand september 2014 ma 1 sep 13.00-16.00 Introductieprogramma Brugklas ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma tweede leerjaar ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma

Nadere informatie

Op 21 maart is er een dansvoorstelling voor onze groep: Wiewawit

Op 21 maart is er een dansvoorstelling voor onze groep: Wiewawit Kijk ook eens naar onze website met heel mooie foto s: www.sbodebrigantijn.nl Jaargang 16 Februari 2016 Nieuw gebouw Zondag 28 februari heeft de Brigantijn een opendag in het nieuwe gebouw de Vlieger.

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Past het Boni bij mij? Je bent op zoek naar een school met een veilige en prettige sfeer? Je wil graag docenten die met je meedenken

Nadere informatie

Informatieavond Klas 3 Welkom

Informatieavond Klas 3 Welkom Informatieavond Klas 3 Welkom Programma opening het 3 vwo team uw kind op 3 vwo communicatie LOB: Profielkeuzeproces in 3 vwo Pauze (kopje koffie in het dolninarium) kennismaking met de mentor Leerlingen

Nadere informatie

EEN LEERZAAM AVONTUUR! Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport MAVO HAVO VWO

EEN LEERZAAM AVONTUUR! Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport MAVO HAVO VWO 2015 2016 Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport EEN LEERZAAM AVONTUUR! Klap deze folder uit en scan hem met de Layar app! MAVO HAVO VWO

Nadere informatie

Het gymnasium: iets voor jou?

Het gymnasium: iets voor jou? Het gymnasium: iets voor jou? Stel jezelf eens de vraag... Ben ik nieuwsgierig? Heb ik een brede belangstelling? Hou ik van onderzoeken? Ben ik gek op cultuur? Houd ik van nieuwe dingen leren? Ben ik kritisch?

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2015-2016. Versie ouders en leerlingen

OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2015-2016. Versie ouders en leerlingen OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2015-2016 Versie ouders en leerlingen Schooljaar 2015-2016 Jaarplanning 2015-2016 wk Datum Dag HAVO/VWO (Breeweg) VMBO/MAVO (Kruisweg) Deze week starten directie

Nadere informatie

AUGUSTUS 2013 SEPTEMBER 2013 1 do 1 zo 2 vr 2 ma 36 3 za 3 di 20.00 Bestuur Oudervereniging 4 zo 4 wo 5 ma 32 5 do 6 di 6 vr 7 wo 7 za 8 do 8 zo

AUGUSTUS 2013 SEPTEMBER 2013 1 do 1 zo 2 vr 2 ma 36 3 za 3 di 20.00 Bestuur Oudervereniging 4 zo 4 wo 5 ma 32 5 do 6 di 6 vr 7 wo 7 za 8 do 8 zo AUGUSTUS 2013 SEPTEMBER 2013 1 do 1 zo 2 vr 2 ma 36 3 za 3 di 20.00 Bestuur Oudervereniging 4 zo 4 wo 5 ma 32 5 do 6 di 6 vr 7 wo 7 za 8 do 8 zo 19.00 Bijeenkomst ouders leerjaar I 20.30 Bijeenkomst ouders

Nadere informatie

EDITIE 3 9 FEBRUARI 2018 MENU

EDITIE 3 9 FEBRUARI 2018 MENU EDITIE 3 9 FEBRUARI 2018 MENU -------------------- ---------- PROJECT GRIP OP GELD Van 5 t/m 16 maart doen alle leerlingen uit klas 3 met het vak economie mee met het project Grip op Geld. Dit project

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

BRC Onderbouw: 075-6404104 BRC Bovenbouw 075-6210426

BRC Onderbouw: 075-6404104 BRC Bovenbouw 075-6210426 BRC Onderbouw: 075-6404104 BRC Bovenbouw 075-6210426 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van en de leerlingen van de 1 e, 2 e, 3 e, 4 e, 5 e en 6 e klassen Krommenie, 24 februari 2016 Geachte mevrouw, mijnheer,

Nadere informatie

Informatie voor ouders. schooljaar 2015-2016. Lyceum volgens. Mischa. Hart voor jouw talent! Uitdagend leren

Informatie voor ouders. schooljaar 2015-2016. Lyceum volgens. Mischa. Hart voor jouw talent! Uitdagend leren Informatie voor ouders schooljaar 2015-2016 Lyceum volgens Mischa Hart voor jouw talent! Uitdagend leren Uitdagend leren De leerlingen op het Lyceum volgen een opleiding voor havo, atheneum of gymnasium.

Nadere informatie

Informatie voor alle leerlingen in groep 8

Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag. Onder schooltijd kun

Nadere informatie

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag.

Nadere informatie

Jaaragenda minuten rooster (lessen stoppen om uur)

Jaaragenda minuten rooster (lessen stoppen om uur) Jaaragenda 2016-2017 22-8-2016 ma Opening nieuwe schooljaar/ team/ vakgroep 23-8-2016 di introductiedag klas 1 t/m 4 24-8-2016 wo 25-8-2016 do 26-8-2016 vr 27-8-2016 za 28-8-2016 zo 29-8-2016 ma 30-8-2016

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

JAARPLANNING SCHOOLJAAR 2015/2016

JAARPLANNING SCHOOLJAAR 2015/2016 JAARPLANNING SCHOOLJAAR 2015/2016 week 34 Begin schooljaar centen en leerlingen Klassen 17 augustus ma 17 09.00 Stuedag centen, leerlingen ij Kantine A 18 09.00 Start introprogramma brugklassen 10.00 Start

Nadere informatie

Info, 1 april 2016. vrijdagavond 8 april van 19:00 tot 21:00 uur. Beste ouders /verzorgers, Hierbij stuur de info voor aankomende weken.

Info, 1 april 2016. vrijdagavond 8 april van 19:00 tot 21:00 uur. Beste ouders /verzorgers, Hierbij stuur de info voor aankomende weken. Info, 1 april 2016 Beste ouders /verzorgers, Hierbij stuur de info voor aankomende weken. Verkeersituatie De verkeerssituatie rondom school verandert bijna dagelijks. Aanstaande dinsdag zal er weer een

Nadere informatie

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Welkom bij het Reeshof College Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Daan Hamann E-mail: dhamann@reeshofcollege.nl Heeft u vragen, neem dan gerust contact op. Klas xx Mentor Voor- Achternaam E-mail:

Nadere informatie

Jaaragenda Montaigne Lyceum 2014-2015

Jaaragenda Montaigne Lyceum 2014-2015 dag datum algemeen OUDERS za 30 aug. zo 31 aug. CLEANTEAM 1 ma 1 sept. Organisatiedag: SCHOOL GESLOTEN di 2 sept. leerjaar 1kader/1mavo/1havo/1vwo start om 09.00 uur leerjaar 2mavo/2havo/2vwo start om

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA 2015-2016 voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 11 september 2015 t.b.v. www.picasso-lyceum.nl

JAARPROGRAMMA 2015-2016 voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 11 september 2015 t.b.v. www.picasso-lyceum.nl JAARPROGRAMMA 2015-2016 voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 11 september 2015 t.b.v. www.picasso-lyceum.nl Dit jaarprogramma wordt met ingang van maandag 7 september wekelijks geactualiseerd.

Nadere informatie

Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier. Cohort 2012-2015 5 VWO Cursus: 2013-2014

Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier. Cohort 2012-2015 5 VWO Cursus: 2013-2014 Bijlage 1 Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier Cohort 2012-2015 5 VWO Cursus: 2013-2014 NB 1: Volgens afspraak Praktische opdracht Natuurkunde

Nadere informatie

JAARKALENDER voor ouders Bonnefanten College

JAARKALENDER voor ouders Bonnefanten College Toetsweek 3 JAARKALENDER 2018-2019 voor ouders Bonnefanten College MAART 2019 wk 12 3.7 ma 18-mrt definitieve profielkeuze tl 3 en havo 3 di 19-mrt project philharmonie zuid en bonnefantenmuseum (bovenbouw

Nadere informatie

OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR april 2017 Versie ouders en leerlingen 2 e deel van het schooljaar

OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR april 2017 Versie ouders en leerlingen 2 e deel van het schooljaar OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2016-2017 7 april 2017 Versie ouders en leerlingen 2 e deel van het schooljaar Schooljaar 2016-2017 52/ 01 02 (16) 03 (17) 04 (18) 05 (19) 26-12-16 ma KERSTVAKANTIE

Nadere informatie

N ieuwsbrief ieuwsbrief 55 februari 2017

N ieuwsbrief ieuwsbrief 55 februari 2017 N ieuwsbrief ieuwsbrief 55 februari 2017 Inhoudsopgave Van de schoolleing Terugblik Open Huis 2 De uithof 3 Valentijnsdag 4 Boeken lenen 4 Van de schoolleing Foto s leerlingportaal 5 GR op Facebook 5 Stichting

Nadere informatie

AGENDA DECEMBER. za 29-dec. do 27-dec

AGENDA DECEMBER. za 29-dec. do 27-dec AGENDA 2018-2019 DECEMBER za 1-dec zo 2-dec 49 ma 3-dec 8:20 ma 3-dec 14:10 16:10 herkansingen LO bovenbouw periode 1 di 4-dec Mail naar ouders over schema ouderavond di 4-dec 8:20 wo 5-dec 8:20 wo 5-dec

Nadere informatie

Informatieavond op woensdag 27 januari, aanvang 20.00 uur. Om niets te missen staan alle activiteiten die starttijden kennen, hieronder extra vermeld:

Informatieavond op woensdag 27 januari, aanvang 20.00 uur. Om niets te missen staan alle activiteiten die starttijden kennen, hieronder extra vermeld: Welkom, leerlingen en ouders, op onze Open Avond (18.30-21.00 uur) of Open Dag (10.00-12.30 uur). Na de Open Lesmiddag zien wij uit naar deze tweede kennismaking. Voor de ouders organiseren wij nog een

Nadere informatie

augustus september september JAARAGENDA schooljaar Tijd Plaats Voor wie Activiteit startweek Datum 35/01 36/02 ma 2

augustus september september JAARAGENDA schooljaar Tijd Plaats Voor wie Activiteit startweek Datum 35/01 36/02 ma 2 augustus september september Datum 35/01 di 27 wo 28 do 29 vr 30 36/02 ma 2 JAARAGENDA schooljaar 2019-2020 Tijd Plaats Voor wie Activiteit startweek in deze week 08.30 lokaal 17 zij-instroom klas 2 kennismaking

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

JAARROOSTER 2015-2016 - De Boerhaave

JAARROOSTER 2015-2016 - De Boerhaave JAARROOSTER 2015-2016 - De Boerhaave maand week januari 1 ma 4 huiswerkvrij di 5 wo 6 19.30 uur - ouderavond inhaalmodule Latijn (GUR) do 7 vr 8 2 ma 11 di 12 klankbordgroep leerlingen 4e en 5e lesuur

Nadere informatie

PWS project VWO t/m 31 maart Naam:

PWS project VWO t/m 31 maart Naam: VWO 5 PWS project 27 t/m 31 maart 2017 Naam: Het profielwerkstuk: een goede start in V5! De komende week maken jullie een start met het PWS. In groepjes van drie of vier leerlingen kiezen jullie een CE-vak

Nadere informatie

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie: dit zijn waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege. We kunnen veel bereiken als school,

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 Maandag 25 september 2017 Agenda Gesprek in de zaal Wat is belangrijk als je wil slagen? Exameneisen en examenregels Wanneer ben je geslaagd? Waar heb je rekening mee te

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Den Haag, juli 2015 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

tdagen\examentrainingen havo 5

tdagen\examentrainingen havo 5 tdagen\examentrainingen havo 5 Bonnefanten College JAARKALENDER 2016-2017 VHBO, HAVO gewone lesdag introductie projectdagen (reizen, excursies, enz.) jaarafsluiting toetsdag inhaaldag afwezige leerlingen

Nadere informatie

schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium

schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium Beste achtstegroeper, Welkom bij het Utrechts Stedelijk Gymnasium! Het USG is een overzichtelijke, goede, fijne school voor slimme leerlingen, die veel

Nadere informatie

Toetsweek 2. JAARKALENDER voor ouders Bonnefanten College

Toetsweek 2. JAARKALENDER voor ouders Bonnefanten College Toetsweek 2 JAARKALENDER 2018-2019 voor ouders Bonnefanten College wk 3 2.8 ma 14-jan di 15-jan wo 16-jan bovenbouw vrij voor studie, vanaf 6e lesuur do 17-jan Toetsweek vanaf 17 januari tot en met 24

Nadere informatie

OOMC = Overkoepelende Oudervereniging Markland College PIA = profielinformatieavond MDR = meerdaagse reizen MaS = maatschappelijke stage

OOMC = Overkoepelende Oudervereniging Markland College PIA = profielinformatieavond MDR = meerdaagse reizen MaS = maatschappelijke stage Gebruikte afkortingen V = vwo H = havo VH = vwo/havo OGA = Oudenbosch gymnasium atheneum OH = Oudenbosch havo OM = Oudenbosch mavo BGL = beroepsgerichte leerwegen BB = basis beroepsgerichte leerweg KB

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15

Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15 Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15 1. Vorig schooljaar was ik leerling in de afdeling: Respondenten 191 A. Havo 102 53% B. Atheneum 73 38% C. Gymnasium 16 8% 2. Dit jaar zit ik in klas: Respondenten

Nadere informatie

wo 30-sep do 1-okt vr 2-okt za 3-okt zo 4-okt 41 ma 5-okt LOOT golfdag (opbrengst LOOT) di 6-okt sectievergaderingen

wo 30-sep do 1-okt vr 2-okt za 3-okt zo 4-okt 41 ma 5-okt LOOT golfdag (opbrengst LOOT) di 6-okt sectievergaderingen WK Dag Datum Activiteit schooljaar 2015-2016 versie 240815 do 27-aug vr 28-aug za 29-aug zo 30-aug einde zomervakantie 36 ma 31-aug start schooljaar di 1-sep ontvangst leerlingen wo 2-sep start lessen

Nadere informatie

JAARKALENDER VHBO, HAVO

JAARKALENDER VHBO, HAVO Bonnefanten College JAARKALENDER 2016-2017 VHBO, HAVO gewone lesdag introductie projectdagen (reizen, excursies, enz.) jaarafsluiting toetsdag inhaaldag afwezige leerlingen toetsweek 4 optionele toetsdag

Nadere informatie

WiekenWeetjes. WiekenWeetjes. Mededelingenblad voor ouder(s)/verzorger(s) Jaargang 12 nummer 12 2016

WiekenWeetjes. WiekenWeetjes. Mededelingenblad voor ouder(s)/verzorger(s) Jaargang 12 nummer 12 2016 WiekenWeetjes Mededelingenblad voor ouder(s)/verzorger(s) Jaargang 12 nummer 12 2016 Algemeen Belangrijke data: 1 19 februari rapporten mee 2 15 t/m 19 februari Portfolio inloop 3 22 februari extra openbare

Nadere informatie

Je maakt kans op de hoofdprijs als jouw verslag blijk geeft van een origineel, inventief en kwalitatief goed onderzoek.

Je maakt kans op de hoofdprijs als jouw verslag blijk geeft van een origineel, inventief en kwalitatief goed onderzoek. De HAN Faculteit Techniek organiseert voor eindexamen leerlingen havo een profielwerkstukwedstrijd. Iedere havo scholier die tussen mei 2015 en maart 2016 een profielwerkstuk maakt voor het vak natuurkunde,

Nadere informatie

JAARKALENDER voor ouders Bonnefanten College

JAARKALENDER voor ouders Bonnefanten College JAARKALENDER 2018-2019 voor ouders Bonnefanten College SEPTEMBER 2018 1.4 ma 10-sep 18.30u: vergadering Ouderraad di 11-sep 18.30u: informatieavond ouders leerlingen tto klas 1, 2 en 3 Ouders/verzorgers

Nadere informatie

Verjaardagen: week 18, 2015. Allen van harte gefeliciteerd!! Agenda voor de komende weken:

Verjaardagen: week 18, 2015. Allen van harte gefeliciteerd!! Agenda voor de komende weken: week 18, 2015. Verjaardagen: H4D Nienke Heezius 27/04 H5C Mels Teunissen 27/04 H4A Lynn Verschuuren 27/04 V6A Jojanneke Buijnsters 28/04 H4B Veerle Coester 28/04 V4B Cas Koole 28/04 V6D Dennis Linders

Nadere informatie

JAARKALENDER voor ouders Bonnefanten College. Toetsweek 1. wk 43

JAARKALENDER voor ouders Bonnefanten College. Toetsweek 1. wk 43 Toetsweek 1 JAARKALENDER 2018-2019 voor ouders Bonnefanten College wk 43 1.9 ma 22-okt Roostervrije dag voor leerlingen 19.30u: vergadering Ouderraad di 23-okt wo 24-okt 14.15-15.30u: leerlingen 3TLA beeken

Nadere informatie

Nummer 16: 10 januari 2013

Nummer 16: 10 januari 2013 Nummer 16: 10 januari 2013 JANUARI 2013 Vrijdag 11/1/13 19.30-23.30 uur Nieuwjaarsbal Dinsdag 15/1/13 9.30-11.30 uur 13.00-15.00 uur Basisdag t.b.v. basisscholen uit Maasland, Maassluis, Schiedam Basisdag

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 14 oktober 2015 ALLE LOCATIES Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Jaaragenda.. 2015-2016. omschrijving. Week 35. Ma 24-08-15 zomervakantie. Di 25-08-15 zomervakantie. Wo 26-08-15 zomervakantie

Jaaragenda.. 2015-2016. omschrijving. Week 35. Ma 24-08-15 zomervakantie. Di 25-08-15 zomervakantie. Wo 26-08-15 zomervakantie Jaaragenda.. 2015-2016 Week 35 tijd omschrijving Ma 24-08-15 zomervakantie Di 25-08-15 zomervakantie Wo 26-08-15 zomervakantie Do 27-08-15 zomervakantie Vr 28-08-15 zomervakantie Week 36 Ma 31-08-15 11.00

Nadere informatie

Een goede vakantie toegewenst. Tot ziens op dinsdag 28 augustus om 9:30 uur. Met vriendelijke groet, Sven Boogert (secretaris van de examencommissie)

Een goede vakantie toegewenst. Tot ziens op dinsdag 28 augustus om 9:30 uur. Met vriendelijke groet, Sven Boogert (secretaris van de examencommissie) Zeist, juli 2012 Beste examenkandidaten klas 12 havo & 12 2012/2013, Hierbij krijgen jullie alvast wat gegevens die nodig/nuttig zijn voor het komende schooljaar. Dan kunnen jullie er alvast aan wennen

Nadere informatie

I E P. newman. college. agenda. Newmancollege - nieuwsbrief 7-30 maart 2017

I E P. newman. college. agenda. Newmancollege - nieuwsbrief 7-30 maart 2017 newman college agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 7 30 maart 2017 maart 30 Newman Star Event oudernieuwsbrief 7 t/m 4 april verkort lesrooster i.v.m. leerlingenbesprekingen

Nadere informatie

Agenda schooljaar 2016/2017

Agenda schooljaar 2016/2017 Agenda schooljaar 2016/2017 Oktober 2016 Wo. 12 oktober 2016 MR vergadering Doetinchem Do. 13 oktober 2016 Klas 2A, 2B, 2C Excursie Openluchtmuseum Arnhem Sla je slag! Do. 13 oktober 2016 Leerjaar 3 CKV

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER 2015-2016

ACTIVITEITENKALENDER 2015-2016 ACTIVITEITENKALENDER 2015-2016 NOVEMBER 2015 Toetsweek 5: HAVO 5 & VWO 6 Fuif tweede, derde en vierde klassen ma 16 nov t/m vr 20 nov vr 20 nov 19.30-23.00 Aanvragen herkansing SE4 TL4 tot 12.00 uur di

Nadere informatie

Beste examenleerling,

Beste examenleerling, Beste examenleerling, In dit document vind je een aantal belangrijke data vóór de examens, het overzicht van de examens per afdeling en de zak-slaagregeling per afdeling. Let op: via je teamleider krijg

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge t Vrije 32 nieuwsbrief 4301JZ Zierikzee jaargang 13 nr. 20 Tel. 0111-413644 Maandag 11 mei 2015 info@jldejonge.nl radarjenaplanschool@gmail.com directeur: Debora

Nadere informatie

KOM NAAR DE OPEN DAG! 30 januari 2015. Johan van. Oldenbarnevelt. Gymnasium

KOM NAAR DE OPEN DAG! 30 januari 2015. Johan van. Oldenbarnevelt. Gymnasium KOM NAAR DE OPEN DAG! 30 januari 2015 Johan van Oldenbarnevelt Gymnasium EEN GYMNASIUM? Het Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt, het JvO, is een zelfstandig gymnasium. Dat is een school waar alle

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de U-Talent Academie

Veel gestelde vragen over de U-Talent Academie Veel gestelde vragen over de U-Talent Academie Veel leerlingen die overwegen om deel te nemen aan de U-Talent Academie hebben vragen over het programma, de selectie, de zwaarte van het programma. In dit

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 6-17 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie

Naar de brugklas. Naar de brugklas...

Naar de brugklas. Naar de brugklas... Naar de brugklas Naar de brugklas... spannend! Naar de brugklas gaan vinden veel leerlingen spannend. We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt op onze school! Daar gaan we je ook bij helpen.

Nadere informatie

JAARAGENDA #7

JAARAGENDA #7 dag datum kader mavo havo/vwo ob havo/vwo bb za 13-apr zo 14-apr wk30 ma 15-apr 3m: beroepsstage t/m 18/4 3v: Londen 4h: maatschappelijke stage di 16-apr wo 17-apr Masterclass theater Masterclass theater

Nadere informatie

Zomerschool van Brede Buurtschool De Krullevaar 22 juli t/m 8 augustus 2013

Zomerschool van Brede Buurtschool De Krullevaar 22 juli t/m 8 augustus 2013 Zomerschool van Brede Buurtschool De Krullevaar 22 juli t/m 8 augustus 2013 Voorwoord. U hebt gekozen voor de Zomerschool en daarmee voor een extra kans voor uw kind. Ik ben blij dat u die kans met beide

Nadere informatie

JAARKALENDER voor ouders Bonnefanten College CARNAVALSVAKANTIE. FEBRUARI 2019 wk 7

JAARKALENDER voor ouders Bonnefanten College CARNAVALSVAKANTIE. FEBRUARI 2019 wk 7 JAARKALENDER 2018-2019 voor ouders Bonnefanten College FEBRUARI 2019 wk 7 3.3 ma 11-feb lesvrije dag voor leerlingen di 12-feb 15.30-17.00u: proefles MuziekTalent voor groep 8 19.30u: informatieavond voor

Nadere informatie

Jaarplanning 2012 2013

Jaarplanning 2012 2013 Jaarplanning 2012 2013 In de loop van een schooljaar worden bepaalde activiteiten af en toe verzet. Het geven van een volledige jaarplanning is op het moment van de druk van dit boekje dan ook niet mogelijk.

Nadere informatie

Schoolkrant. Maart 2015. WaLL of. Fame

Schoolkrant. Maart 2015. WaLL of. Fame Schoolkrant. Nr.1 Maart 2015 WaLL of Fame 2 Inhoudsopgave Wie zijn wij?! Interview met Dhr. de Lange P.8 Wall of fame P.12 Life hacks P.13 Quotes P.14 Agenda P.15 Info P.16 Strip @ school 3 Project van

Nadere informatie

-uitdelen definitieve cijferlijsten 5 havo en 6 vwo -excursie Brussel klas 2E en 3D. deze week Lyceo examentraining en start Lenteschool

-uitdelen definitieve cijferlijsten 5 havo en 6 vwo -excursie Brussel klas 2E en 3D. deze week Lyceo examentraining en start Lenteschool personeelsbulletin Pius X College, locatie Aalderinkshoek, schooljaar 2016-2017 nummer 29, donderdag 13 april 2017 1 wk. 30 17-apr 18-apr di 19-apr wo 20-apr do 21-apr vr Tweede Paasdag -citovolgtoetsen

Nadere informatie

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november 2015

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november 2015 Workshops voor groep 8 leerlingen september-november 2015 Aanmelden workshops Je kunt je aanmelden voor de workshops via e-mail: workshop@farelcollege.nl Beste bijna-brugklasser, Wat fijn dat je deze flyer

Nadere informatie

ouderavond R&P 5 havo en 5 vwo uur wo PCC dictee finale alle leerjaren OB 12.40/BB uur

ouderavond R&P 5 havo en 5 vwo uur wo PCC dictee finale alle leerjaren OB 12.40/BB uur 36 0 ma 4-09-17 Roostervrije dag leerlingen di 5-09-17 Start schooljaar, introductieprogramma alle leerjaren wo 6-09-17 introductieprogramma 1x gehele dag do 7-09-17 introductieprogramma 1x gehele dag

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 38058 11 juli 2019 Rooster voor de centrale examens van de eindexamens en de staatsexamens voortgezet onderwijs in 2021

Nadere informatie

JAARKALENDER voor ouders Bonnefanten College

JAARKALENDER voor ouders Bonnefanten College JAARKALENDER 2018-2019 voor ouders Bonnefanten College wk 50 2.5 ma 10-dec Eigenwerk repetitie week, dans Havo4 King Lear Theater aan het Vrijthof Maastricht 19.30u: vergadering Ouderraad avondworkshop

Nadere informatie

: OPEN DAG : OPEN DAG : OPEN DAG : OPEN DAG

: OPEN DAG : OPEN DAG : OPEN DAG : OPEN DAG JAARAGENDA 2018-2019 #5 dag datum kader mavo havo/vwo ob havo/vwo bb za 15-dec P3 zo 6-jan wk17 ma 7-jan di 8-jan wo 9-jan Masterclass theater Masterclass theater Masterclass theater do 10-jan vr 11-jan

Nadere informatie

JAARAGENDA #4 dag datum kader mavo havo/vwo ob havo/vwo bb za 15-dec zo 16-dec wk16 ma 17-dec 3k: toetsweek + D&P (45 min.

JAARAGENDA #4 dag datum kader mavo havo/vwo ob havo/vwo bb za 15-dec zo 16-dec wk16 ma 17-dec 3k: toetsweek + D&P (45 min. JAARAGENDA 2018-2019 #4 dag datum kader mavo havo/vwo ob havo/vwo bb za 15-dec zo 16-dec wk16 ma 17-dec 3k: toetsweek + D&P (45 min.) 3m: toetsweek (45 min.) 4-5-6 h/v: toetsdagen 4k: maatschappelijke

Nadere informatie

JAARKALENDER voor ouders Bonnefanten College

JAARKALENDER voor ouders Bonnefanten College JAARKALENDER 2018-2019 voor ouders Bonnefanten College FEBRUARI 2019 wk 6 3.2 ma 4-feb tussenrapport alle klassen 19.00-20.00u: informatieavond RTTI voor ouders 1, 2 en 3 havo 20.30-21.30u: informatieavond

Nadere informatie

Belangrijke mededelingen voor eindexamenleerlingen mavo, havo en vwo die zich willen aanmelden voor het tweede tijdvak van het Centraal Examen

Belangrijke mededelingen voor eindexamenleerlingen mavo, havo en vwo die zich willen aanmelden voor het tweede tijdvak van het Centraal Examen Hoorn, juni 2012 Belangrijke mededelingen voor eindexamenleerlingen mavo, havo en vwo die zich willen aanmelden voor het tweede tijdvak van het Centraal Examen Voor wie is het tweede tijdvak bestemd? Het

Nadere informatie

JAARKALENDER voor ouders Bonnefanten College

JAARKALENDER voor ouders Bonnefanten College JAARKALENDER 2018-2019 voor ouders Bonnefanten College wk 5 3.1 3.1 ma 28-jan 'Onderwijs Anders Dag' * projectdag Rockacademie Tilburg voor de vooropleiding pop/rock 19.30u: vergadering Ouderraad di 29-jan

Nadere informatie

Even uitrusten van de indrukken? Kom gerust fris, thee of koffie met iets lekkers gebruiken in de aula op de begane grond.

Even uitrusten van de indrukken? Kom gerust fris, thee of koffie met iets lekkers gebruiken in de aula op de begane grond. Programma Open Dag locatie Umbriëllaan (vmbo-kb/tl en vmbo-bb/kb) Woensdag 10 februari 2016, 16.00-21.00 uur Beste leerling(e) van groep 8, Hartelijk welkom op de Open Dag van het Huygens College! Wat

Nadere informatie

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018 GSR voor en door christenen Naar de brugklas 2017/2018 VMBO HAVO Atheneum Gymnasium Naar de brugklas Nog een paar maanden basisschool, en dan... naar de middelbare school! Heb je er al zin in? Op de middelbare

Nadere informatie

STEDELIJK DALTON COLLEGE ALKMAAR JAARAGENDA versie:

STEDELIJK DALTON COLLEGE ALKMAAR JAARAGENDA versie: STEDELIJK DALTON COLLEGE ALKMAAR JAARAGENDA 2018-2019 versie: 19-10-2018 OKTOBER 40 ma 01 s avonds voorlichtingsavond ouders klas 2 V/H/TL di 02 19.00 u ouderavond klas 3 en Playback "Onder invloed" vr

Nadere informatie

Kunstweek Piet Mondriaan

Kunstweek Piet Mondriaan Agenda Do 18 apr Studiemiddag kinderen vrij vanaf 13.00 uur Vr 19 apr Boerderijschool klas 3/4 Ma 22 apr Klassen 4, 5 en 6 atletiek bij Archeus Do 25 apr 12.30 afsluiting Mondriaan weken, ouders welkom!

Nadere informatie

Het lopende schooljaar is ten einde en het nieuwe staat weer voor de deur. Graag vraag ik uw aandacht voor enkele zaken die bekend moeten zijn:

Het lopende schooljaar is ten einde en het nieuwe staat weer voor de deur. Graag vraag ik uw aandacht voor enkele zaken die bekend moeten zijn: Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2019-2020 Den Haag, juli 2019 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

JAARKALENDER VHBO, HAVO

JAARKALENDER VHBO, HAVO Bonnefanten College JAARKALENDER 2016-2017 VHBO, HAVO gewone lesdag introductie projectdagen (reizen, excursies, enz.) jaarafsluiting toetsdag inhaaldag afwezige leerlingen toetsweek 4 optionele toetsdag

Nadere informatie

Jaarkalender schooljaar

Jaarkalender schooljaar Jaarkalender schooljaar 2019-2020 versie 1 juli 2019 leerlingen en ouders/verzorgers aug-19 1 34 ma 19-aug start schooljaar 13.30 uur introductieprogramma klas 2-6 1 34 di 20-aug mentorgesprekken, eerste

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 5-16 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 37582 5 juli 2017 Vaststelling Rooster voor de centrale examens van de eindexamens en de staatsexamens voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Locatie Fedde Schurer Je doet ertoe!

Locatie Fedde Schurer Je doet ertoe! HAVO/ VWO Locatie Fedde Schurer Je doet ertoe! VAN ONDER - NAAR BOVENBOUW Wie binnen Openbare Scholengroep Sevenwolden overgaat van het tweede leerjaar basisvorming naar het derde leerjaar havo of vwo,

Nadere informatie

JAARKALENDER voor ouders Bonnefanten College

JAARKALENDER voor ouders Bonnefanten College JAARKALENDER 2018-2019 voor ouders Bonnefanten College NOVEMBER 2018 ma 12-nov 30 minuten rooster di 13-nov 30 minuten rooster wo 14-nov 30 minuten rooster do 15-nov 30 minuten rooster vr 16-nov uitreiken

Nadere informatie