EDITIE 3 9 FEBRUARI 2018 MENU

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EDITIE 3 9 FEBRUARI 2018 MENU"

Transcriptie

1 EDITIE 3 9 FEBRUARI 2018 MENU

2 PROJECT GRIP OP GELD Van 5 t/m 16 maart doen alle leerlingen uit klas 3 met het vak economie mee met het project Grip op Geld. Dit project is het resultaat van samenwerking tussen VO- scholen uit de regio en andere organisaties waaronder de RABOBANK in Waalwijk STUDIEMIDDAG OP DONDERDAG 1 MAART Op donderdag 1 maart wordt een studiemiddag georganiseerd voor alle docenten van de Walewyc-mavo PRESENTATIE PROFIELWERKSTUKKEN KLAS 4 Op maandag 5 maart presenteren onze examenleerlingen hun profielwerkstukken. Een voldoende voor dit werkstuk is voor iedere vmboleerling een voorwaarde om op examen te mogen. In het najaar hebben de leerlingen dan ook hard gewerkt aan hun onderzoeken en het schriftelijke werkstuk. Nu is het tijd om de resultaten te laten zien! EXCURSIE KLAS 4 EXAMENVAK TEKENEN Op woensdag 21 februari vindt er een excursie plaats naar Rotterdam voor de leerlingen met tekenen als examenvak

3 TERUGKOMDAG OUD-LEERLINGEN Op donderdag 1 maart wordt er een gezellige avond georganiseerd voor onze oud-leerlingen van klas 4 van vorig jaar DE TWEEDE PROEFWERKWEEK VAN DE OLYMPIAKLAS ZIT EROP! In de week van vrijdag 2 t/m vrijdag 9 februari jl. hebben de leerlingen van de Olympiaklas hun tweede proefwerkweek gemaakt EERSTE RESULTATEN OLYMPIAKLAS POSITIEF Nu we op de helft van het schooljaar zitten (wat gaat dat snel hè?) komen de eerste resultaten goed in beeld. Over de Olympiaklas zijn we erg positief PROJECT-DAG VRIJDAG : Klas 1: Globaland (op donderdag 8 en vrijdag 9 maart) Klas 2: Deze projectdag zal plaats vinden in de Tavenu. Klas 3: NL. doet en excursie aardrijkskunde

4 AEL VOOR KLAS 3 Om de leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden bij hun loopbaanoriëntatie organiseren de docenten van de beroepsgerichte vakken ook dit schooljaar een zogenaamde AEL (ArbeidsErvaringsLeren) GIO ANTONIOLI HANDBALTOERNOOI Op donderdag 19 april vindt voor de 6e keer het Gio Antonioli handbaltoernooi plaats op het terrein van vv NEO 25.

5 VOORBEREIDING SCHOOLEXAMEN 4 Op maandag 19 maart start het 4e schoolexamen voor klas 4. In het overzicht zie je wanneer, welke schoolexamen worden afgenomen: BIOLOGIE OLYMPIADE HAVO De biologie docenten van onze school zijn ervan overtuigd dat ONZE WALEWYCERS een goede partij konden bieden aan havo-leerlingen van Nederland en hebben onze school ingeschreven voor de Olympiade havo-onderbouw BELANGRIJKE DATA:

6

7 PROJECT GRIP OP GELD Van 5 t/m 16 maart doen alle leerlingen uit klas 3 met het vak economie mee met het project Grip op Geld. Dit project is het resultaat van samenwerking tussen VO- scholen uit de regio en andere organisaties waaronder de RABOBANK in Waalwijk. Het doel van dit project is: meer bewustwording bij de jeugd over geld en schulden. Met name de schuldenproblematiek wordt nog wel eens als een taboe wordt gezien en ervaren. In de lessen economie zijn gastdocenten aanwezig en er wordt een groot debat gehouden door leerlingen van alle VO-scholen.

8 STUDIEMIDDAG OP DONDERDAG 1 MAART Op donderdag 1 maart wordt een studiemiddag georganiseerd voor alle docenten van de Walewyc-mavo. De leerlingen zijn vanaf uur lesvrij. De administratie van de school is die dag gewoon bereikbaar.

9 PRESENTATIE PROFIELWERKSTUKKEN KLAS 4 Op maandag 5 maart presenteren onze examenleerlingen hun profielwerkstukken. Een voldoende voor dit werkstuk is voor iedere vmbo-leerling een voorwaarde om op examen te mogen. In het najaar hebben de leerlingen dan ook hard gewerkt aan hun onderzoeken en het schriftelijke werkstuk. Nu is het tijd om de resultaten te laten zien! De duo's presenteren hun project/onderzoek aan elkaar en aan docenten. Hierbij is van alles mogelijk: een pitch, een presentatie, uitvoeren van een proef in de klas, het laten zien van een poster, maquette of filmpje. Met hun docent hebben leerlingen een keuze gemaakt voor de presentatievorm. Op 5 maart krijgen de leerlingen het 7e uur tijd om de laatste voorbereidingen te treffen en alles klaar te zetten. De presentaties vinden dan het 8e en 9e uur plaats. De lessen voor klas 4 komen na het 6e uur te vervallen. Wij zien dat er hard gewerkt wordt en zijn benieuwd naar de presentaties!

10 EXCURSIE KLAS 4 EXAMENVAK TEKENEN Op woensdag 21 februari vindt er een excursie plaats naar Rotterdam voor de leerlingen met tekenen als examenvak. Deze dag staat in het teken van het eindexamenthema De stad. Ze zullen deze dag Museum Boijmans Van Beuningen bezoeken alwaar ze een rondleiding krijgen gericht op het examenthema. Daarnaast gaan ze een aantal bijzondere gebouwen en enkele voorbeelden van Street Art bekijken en een rondvaart door de haven maken. De activiteiten zijn zowel ter voorbereiding op het schriftelijke als het praktische examen bedoeld.

11 TERUGKOMDAG OUD-LEERLINGEN Op donderdag 1 maart wordt er een gezellige avond georganiseerd voor onze oud-leerlingen van klas 4. De oud-mentoren, vakdocenten en de leerlingcoördinator, mevrouw Spanjers, zullen die avond om uur de oudwalewycers ontvangen in de personeelskamer van de school. Onder het genot van een drankje en een hapje zullen ervaringen uitgewisseld worden over hun nieuwe opleiding. Maar centraal staat natuurlijk de gezelligheid om weer even bij elkaar te zijn en te genieten van alle verhalen die weer over tafel komen. Alle leerlingen die vorig jaar examen deden, worden voor deze avond uitgenodigd. We hopen dat het net als andere jaren weer erg druk zal zijn.

12 DE TWEEDE PROEFWERKWEEK VAN DE OLYMPIAKLAS ZIT EROP! In de week van vrijdag 2 t/m vrijdag 9 februari jl. hebben de leerlingen van de Olympiaklas hun tweede proefwerkweek gemaakt. Dit keer stonden er maar liefst 10 toetsen op het programma. De eerste toets was wiskunde op vrijdag 2 februari en de laatste toets levensbeschouwing op vrijdag 9 februari. Na de eerste proefwerkweek gaven leerlingen te kennen dat het ongestoord kunnen werken op de e-locatie goed bevallen was. Daarom hebben zij ook nu daar hun toetsen gemaakt en hebben zij tot het allerlaatste moment van dit gebouw gebruik mogen maken. Na zo n week hard werken hebben onze leerlingen hun vakantie dubbel en dwars verdiend!

13 EERSTE RESULTATEN OLYMPIAKLAS POSITIEF Nu we op de helft van het schooljaar zitten (wat gaat dat snel hè?) komen de eerste resultaten goed in beeld. Over de Olympiaklas zijn we erg positief. Recentelijk hebben alle collega s samen gesproken over de leerlingen en zijn we gestart met een nieuwe manier om de kwaliteiten van leerlingen goed in beeld te kunnen brengen. Dit is voor de mentoren erg handig, want zo kunnen de ouders en hun kind goed zien waar de pluspunten zitten! Tijdens het tweede rapport zal dit ook besproken worden. Bij het tweede rapport wordt er tevens een voorlopig advies gegeven met betrekking tot de doorstroom naar klas 2. Alle vakdocenten zullen de leerlingen een advies meegeven, waarvan zij denken dat dit het beste bij de leerling past. De mentor zal vervolgens samen met de ouders en de leerling bespreken wat dit verder inhoudt. Maar nu: éérst even genieten van de vakantie.

14 PROJECT-DAG VRIJDAG : Klas 1: Globaland Globaland is het enige project dat over twee dagen is verdeeld: donderdag 8 en vrijdag 9 maart a.s..de bedoeling van dit project is om de leerlingen kennis te laten maken met het reilen en zeilen van het besturen van een land. In een wereld die Globaland heet, moeten de leerlingen in groepjes elk een eigen land besturen. Er komt natuurlijk heel wat kijken bij het besturen van een land. Alle problemen moeten zij zelf oplossen. Van natuurrampen tot ontwikkelingssamenwerking. Zij moeten zelf hun geld verdienen door middel van het doen of maken van opdrachten en dit geld ook zelf verdelen onder de bevolking. Kies je voor het innen van belasting of niet? Elke beslissing heeft zijn gevolgen. Klas 2: Deze projectdag zal plaats vinden in de Tavenu. De leerlingen van klas 2 krijgen op de Tavenu verschillende workshops aangeboden. We gaan bij het maken van de groepen zoveel mogelijk proberen aan de wensen van de leerlingen te voldoen. De dag zal worden afgesloten met een korte presentatie in de grote zaal van de Tavenu. Klas 3: NL. doet en excursie aardrijkskunde Gedurende vele jaren spannen vele leerlingen van klas 3 zich in voor NLdoet. De leerlingen die niet deelnemen aan het project NLdoet, volgen een project bij het vak aardrijkskunde. Het Oranje Fonds organiseert samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De clusters aardrijkskunde gaan diverse wijken onderzoeken in Waalwijk. Ze starten hun onderzoek vanuit school en eindigen met een presentatie op school.

15 AEL VOOR KLAS 3 Om de leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden bij hun loopbaanoriëntatie organiseren de docenten van de beroepsgerichte vakken ook dit schooljaar een zogenaamde AEL (ArbeidsErvaringsLeren). De AEL zal plaatsvinden van maandag 26 t/m donderdag 29 maart. De leerlingen gaan deze 4 dagen bij een bedrijf of instelling stage lopen. We hopen dat ze door deze oriëntatie een beter beeld krijgen van een bepaald beroep. Hierdoor krijgen ze ook een betere kijk op hun mogelijkheden en interesses. De leerlingen gaan zelf op zoek naar een bedrijf of instelling waaraan ze vragen of ze daar een stage mogen doen. Veel leerlingen zijn daar al volop mee bezig. Een bedrijf in de richting van waar de leerling in de toekomst wil gaan werken, heeft daarbij natuurlijk de voorkeur. Maar het kan ook het bedrijf zijn waar u, een familielid of goede kennis werkt. We hopen dat u net zo enthousiast bent over dit initiatief als wij en dat de leerlingen in alle opzichten een leerzame periode zullen hebben in het bedrijf of de instelling van hun keuze.

16 GIO ANTONIOLI HANDBALTOERNOOI Op donderdag 19 april vindt voor de 6e keer het Gio Antonioli handbaltoernooi plaats op het terrein van vv NEO 25. De teams uit klas 1 t/m 3 zullen strijden om de felbegeerde prijzen binnen te halen. De wedstrijd tussen het Walewyc-leerlingenteam en het Walewyc personeelsteam is het hoogtepunt van de dag. Leerlingen en ouders ontvangen tijdig meer informatie over dit geweldig toernooi.

17 VOORBEREIDING SCHOOLEXAMEN 4 Op maandag 19 maart start het 4e schoolexamen voor klas 4. In het overzicht zie je wanneer, welke schoolexamen worden afgenomen:

18 BIOLOGIE OLYMPIADE HAVO De biologie docenten van onze school zijn ervan overtuigd dat ONZE WALEWYCERS een goede partij konden bieden aan havo leerlingen van Nederland en hebben onze school ingeschreven voor de Olympiade havo-onderbouw. Een landelijke wedstrijd opzoek naar de beste Biologie leerlingen van Nederland Onze leerlingen hebben het vorig schooljaar uitstekend gedaan met als resultaat een 42e plaats in de top 100 van havo scholen met 5 leerlingen bij de beste 10% biologie leerlingen (havo) van Nederland. Op 8 februari hebben 20 leerlingen meegedaan aan de biologie Olympiade voor de havo! Aan de Olympiade hebben 350 havo scholen. Eind februari krijgen we de uitslag en weten we of de leerlingen het net zo goed hebben gedaan als vorig jaar!

19 BELANGRIJKE DATA: 12 t/m 16 februari februari maart t/m 16 maart t/m 23 maart maart maart maart april april april 2017 Carnavalsvakantie Alle zijn leerlingen huiswerkvrij. Tevens zijn de leerlingen vrijgesteld van toetsen. Projectdag klas 1 t/m 3. Klas 1: Globaland (zowel op 8 als 9 maart 2018) Klas 2: Tavenu Klas 3: Excursie aardrijkskunde en NL doet! In verband met de rapportvergaderingen op zowel de Walewyc-mavo als het Dr. Mollercollege wordt er een verkort rooster gehanteerd. SE4 klas 4. Rapport ophalen samen met de ouders bij de mentor: klas 1 t/m 3 Start periode 3. Dan start voor de laatste periode de huiswerkklas. Vrije dag: Goede Vrijdag. Vrije dag: 2e Paasdag. Vanaf uur halen alle leerlingen van klas 4 samen met hun ouders bij de mentor de cijferkaart op. Inleveren herkansingsformulier klas 4 vóór 10 uur bij mevr. van Herwijnen (administratie).

PRAKTIJKEXAMENS KLAS 4 TEKENEN, BEROEPSGERICHTE VAKKEN TECHNOLOGIE, ZORG& WELZIJN, HANDEL& ADMINISTRATIE.

PRAKTIJKEXAMENS KLAS 4 TEKENEN, BEROEPSGERICHTE VAKKEN TECHNOLOGIE, ZORG& WELZIJN, HANDEL& ADMINISTRATIE. EDITIE 3 13 FEBRUARI 2015 MAGISTER 6 Na de carnavalsvakantie wordt een nieuwe versie van Magister ingevoerd voor alle leerlingen en ouders. Het voordeel is dat Magister 6 nu gebruikt kan worden vanaf elke

Nadere informatie

EDITIE 3 28 FEBRUARI SCHOOLJAAR

EDITIE 3 28 FEBRUARI SCHOOLJAAR EDITIE 3 28 FEBRUARI SCHOOLJAAR 2018-2019 Menu ------------------------------ DE WALEWYC- MAVO TEKENT SAMENWERKING MET ROC TILBURG Op 28 januari heeft onze school een samenwerkingsverband gesloten met

Nadere informatie

EDITIE 4 20 APRIL 2018 MENU

EDITIE 4 20 APRIL 2018 MENU EDITIE 4 20 APRIL 2018 MENU -------------------- ---------- CENTRAAL EXAMEN Het landelijk eindexamen van de theoretische vakken staat gepland na de meivakantie. Op vrijdag 14 mei vindt het eerste theoretische

Nadere informatie

MENU DE EERSTE PROEFWERKWEEK VAN DE

MENU DE EERSTE PROEFWERKWEEK VAN DE EDITIE 2 21 DECEMBER 2017 MENU -------------------- ---------OPEN AVOND DONDERDAG 11 JANUARI 2018 Op donderdag 11 januari 2018 vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij

Nadere informatie

OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS

OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS EDITIE 2 23 DECEMBER 2016 OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 Op donderdag 12 januari 2017 vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en

Nadere informatie

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden.

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden. EDITIE 6 8 JULI 2016 PRIMA EXAMENRESULTATEN Afgelopen jaar zijn 157 leerlingen op examen geweest. Maar liefst 98% van de leerlingen behaalde hun diploma met prachtige cijfers. De cijfers voor de centrale

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Agenda schooljaar 2016/2017

Agenda schooljaar 2016/2017 Agenda schooljaar 2016/2017 Oktober 2016 Wo. 12 oktober 2016 MR vergadering Doetinchem Do. 13 oktober 2016 Klas 2A, 2B, 2C Excursie Openluchtmuseum Arnhem Sla je slag! Do. 13 oktober 2016 Leerjaar 3 CKV

Nadere informatie

JAARAGENDA SCHOOLJAAR

JAARAGENDA SCHOOLJAAR JAARAGENDA SCHOOLJAAR 2018 2019 De jaaragenda kan gedurende het schooljaar gewijzigd worden. Laatst gewijzigd: 26 maart 2019 Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen OKTOBER 2018 40 maandag

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

PROJECTDAG 21 OKTOBER EEN SUCCES!

PROJECTDAG 21 OKTOBER EEN SUCCES! EDITIE 1 23 OKTOBER 2015 WALEWYC BIBLIOTHEEK Wie regelmatig leest, wordt steeds leesvaardiger en gaat daardoor steeds vaker lezen. Deze positieve spiraal geldt voor het 'vrij' lezen in de eigen én in de

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

EDITIE 5 14 JUNI 2019

EDITIE 5 14 JUNI 2019 EDITIE 5 14 JUNI 2019 S C H O O L J A A R 2018-2019 Menu ------------- ------- Rondom de examens: herexamen/ herprofilering, uitslag CE2 en diploma uitreiking In het onderstaande rooster staat een overzicht

Nadere informatie

1. Inleiding. Hallo allemaal,

1. Inleiding. Hallo allemaal, 1. Inleiding Hallo allemaal, Voor jullie ligt het carrouselboekje voor 2 VMBO-t. Met dit boekje willen wij jullie en je ouders zo vroeg mogelijk inlichten over het verloop van dit schooljaar, 2010 2011,

Nadere informatie

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus Week 34 1 e Opening schooljaar Vanaf 13.00 uur ontvangst leerlingen.

Nadere informatie

ONDERWIJSOPBRENGSTEN OLYMPIAKLAS

ONDERWIJSOPBRENGSTEN OLYMPIAKLAS EDITIE 4 21 APRIL 2017 ONDERWIJSOPBRENGSTEN In onderstaand tabel wordt weergegeven wat het slaagpercentage van het vorig schooljaar (2015-2016). Daarnaast wordt informatie gegeven over het landelijk gemiddelde

Nadere informatie

EDITIE 5 15 JUNI 2018 MENU

EDITIE 5 15 JUNI 2018 MENU EDITIE 5 15 JUNI 2018 MENU -------------------- ---------- HEREXAMEN/HERPROFILEREN In het onderstaande rooster staat het overzicht wanneer, waar en welke vakken voor het 2e tijdvak worden afgenomen. We

Nadere informatie

Welkom kennismaking en voorlichting Mavo 3

Welkom kennismaking en voorlichting Mavo 3 Met Penta naar je top! Welkom kennismaking en voorlichting Mavo 3 Programma - Algemene informatie - Informatie over decanaat - Met de mentor naar de klas voor verdere informatie en gelegenheid tot vragen

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

AUGUSTUS 2010 WEEK 31 WOE VRIJ WEEK 32 WOE VRIJ WEEK 33 WOE VRIJ WEEK 34 WOE. Ophalen boeken VRIJ. Ophalen boeken WEEK 35 START PERIODE 1

AUGUSTUS 2010 WEEK 31 WOE VRIJ WEEK 32 WOE VRIJ WEEK 33 WOE VRIJ WEEK 34 WOE. Ophalen boeken VRIJ. Ophalen boeken WEEK 35 START PERIODE 1 - KALENDER AUGUSTUS 1 2 WEEK 1 WEEK 2 WEEK WEEK 2 Ophalen boeken Ophalen boeken START PERIODE 1 WEEK 0 1.00 Taken en herexamens,.0 uitreiken roosters M1 t/m introductiedagen SEPTEMBER 1 M1 t/m introductiedagen

Nadere informatie

JAARAGENDA. SCHOOLJAAR Locatie Joure

JAARAGENDA. SCHOOLJAAR Locatie Joure JAARAGENDA SCHOOLJAAR 2018 2019 Locatie Joure De jaaragenda kan gedurende het schooljaar gewijzigd worden. Laatst gewijzigd: Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen OKTOBER 2018 40 maandag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders, verzorgers. In deze uitgave

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders, verzorgers. In deze uitgave NIEUWSBRIEF juli 2013 Nieuwsbrief voor ouders en verzorgers Geachte ouders, verzorgers In de laatste periode van het schooljaar vinden altijd veel activiteiten plaats: de start van de centrale examens,

Nadere informatie

EDITIE 4 19 APRIL SCHOOLJAAR

EDITIE 4 19 APRIL SCHOOLJAAR EDITIE 4 19 APRIL SCHOOLJAAR 2018-2019 MENU -------------------- ---------- Aanmelding nieuwe leerlingen Op maandag 11 maart en dinsdag 12 maart waren weer de traditionele inschrijvingsavonden voor onze

Nadere informatie

OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM. Dinsdag 6 oktober 2015

OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM. Dinsdag 6 oktober 2015 OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM Dinsdag 6 oktober 2015 1 OUDERAVOND LEERJAAR 2 19.15 u 19.30 u 19.35 u 19.40 u Koffie! Opening door dhr. M. Vroombout Keuzebegeleiding door mw. M.Stjepanovic Dhr. Van Oosten

Nadere informatie

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Voorburg, maart 2018 Geachte ouders/ verzorgers en beste leerlingen, Het laatste gedeelte van de opleiding gaat binnenkort van start. Het CSPE voor het

Nadere informatie

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM!

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM! ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM! TOM JANSEN KLAS 4 Tom Jansen Docent wiskunde Leerlingcoördinator klas 3 en 4 Samen: 1 Doel Slagen in 2018 is nog 5 maanden 3 weken en 2 lesdagen Samen Vakdocenten Mentor

Nadere informatie

PENTA College CSG Hoogvliet. Keuze bovenbouw MAVO-business-school

PENTA College CSG Hoogvliet. Keuze bovenbouw MAVO-business-school PENTA College CSG Hoogvliet Keuze bovenbouw MAVO-business-school Programma Welkom Afwezigheid dhr. de Groot en vervanging Bevordering van klas 2 naar klas 3 Bovenbouw Profiel- en vakkenkeuze Jouw keuze

Nadere informatie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie september 0 versie 0 In rood activteiten in het Michaël college-markenhage examentraject die op Markenhage plaatsvinden (leerlingen klas en ). AUGUSTUS 0 7 8 0 7 8 0.00 uur-. uur SLV.. uur Ontvangst nieuwe

Nadere informatie

Proefwerkweek klas 2 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek klas 2 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek klas Walewyc-mavo Proefwerkweek Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Overzicht per vak wat moet ik leren Studeerschema/planning voor thuis Tips Rooster inleveren boeken maandag

Nadere informatie

REKENTOETS KLAS 3 FOTO S VOOR JAARVERSLAG OMO OPROEP OUDERRAAD

REKENTOETS KLAS 3 FOTO S VOOR JAARVERSLAG OMO OPROEP OUDERRAAD EDITIE 5 22 APRIL 2016 REKENTOETS KLAS 3 Dit schooljaar dienen alle leerlingen van klas 3 verplicht deel te nemen aan de Cito-rekentoets. Deze toets is een volwaardig rekenexamen. De toets duur is 90 minuten.

Nadere informatie

OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN

OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN LOCATIE KRUISWEG SCHOOLJAAR 2015-2016 Versie 11 januari 2016 ouders en leerlingen versie Schooljaar 2015-2016 Jaarplanning 2015-2016 VMBO/MAVO (Kruisweg) wk Datum Dag 23-10-15

Nadere informatie

Studiewijzer. 11havo5

Studiewijzer. 11havo5 Studiewijzer 11havo5 2018 /2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 11havo-5. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

NSE. newman. college. Scapino december agenda. Algemene activiteiten en mededelingen

NSE. newman. college. Scapino december agenda. Algemene activiteiten en mededelingen Scapino december 2017 newman college agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 5 25 januari 2018 januari 25 oudernieuwsbrief 5 27 10.00-14.00 uur: open dag 29 studiedag

Nadere informatie

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 September Donderdag 6 september Dinsdag 11 september Dinsdag 11 september Zondag 16 september Dinsdag 18 september Donderdag 20 september Dinsdag 25 september Donderdag

Nadere informatie

SPORTCAMPUS. En natuurlijk hadden de leerling vrijdag 21 oktober het 1e lesuur les vrij en werden er geen toetsen afgenomen!

SPORTCAMPUS. En natuurlijk hadden de leerling vrijdag 21 oktober het 1e lesuur les vrij en werden er geen toetsen afgenomen! EDITIE 1 21 OKTOBER 2016 KLAS 4: SCHOOLEXAMEN 2 Op woensdag 9 november start het 2 e schoolexamen voor klas 4. In de nevenstaande tabel ziet u het rooster. Alle leerlingen krijgen een boekje met een uitgebreid

Nadere informatie

Datum Aanvang Einde Omschrijving Leerlingen

Datum Aanvang Einde Omschrijving Leerlingen Datum Aanvang Einde Omschrijving Leerlingen vrijdag 30 augustus 2019 einde zomervakantie zondag 1 september 2019 begin pta-cijferperiode 1 zondag 1 september 2019 begin rapportperiode 1 maandag 2 september

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Afsluiting schooljaar

Afsluiting schooljaar Afsluiting schooljaar 2018-2019 Wijzigingen voorbehouden wk datum activiteit 25 Ma 17 juni Normale lesdag volgens rooster Start Centraal Examen 2 e tijdvak (t/m 20 juni) Di 18 juni Normale lesdag volgens

Nadere informatie

datum dag week jaarplanning aanvullingen 16-08 vr 33

datum dag week jaarplanning aanvullingen 16-08 vr 33 versie: 200813 datum dag week jaarplanning aanvullingen 16-08 vr 33 19-08 ma 34 Ontvangst leerlingen 20-08 di 1 e lesdag Intro klas 1 Intro 3H/V na 10.00 u. (Loon op Zand) 21-08 wo Intro klas 1 Opening

Nadere informatie

Profielkeuze 3 Havo. 22 november 2018

Profielkeuze 3 Havo. 22 november 2018 Profielkeuze 3 Havo 22 november 2018 Loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB) Doel: Op zoek gaan naar het meest geschikte profiel toekomst Hulpmiddelen: Opdrachtenboek Profielkiezer Digitaal portfolio vragenlijsten

Nadere informatie

Lestijden leerjaren 1 en 2 leerjaren 3 en 4

Lestijden leerjaren 1 en 2 leerjaren 3 en 4 Lestijden leerjaren 1 en 2 leerjaren 3 en 4 1. 08.35 09.25 uur 2. 09.25 10.15 uur korte pauze 3. 10.30 11.20 uur 4. 11.20 12.10 uur middagpauze 5. 12.45 13.35 uur 6. 13.35 14.25 uur korte pauze 7. 14.40

Nadere informatie

Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017

Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017 Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017 Programma van de avond Welkom in de aula. Met de mentoren mee. Met de mentoren mee! 4A Lokaal 43 Meneer van Rijn 4B Lokaal 3 Mevrouw van Wingerden Meneer

Nadere informatie

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo 1 Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo Basiskalender cursus 2019 2020 Versie 23 september 2019 Wijzigingen voorbehouden Week Datum Activiteiten roosterperiode 1 week 1 36 2 sept. Roostervrije

Nadere informatie

Beste examenleerling,

Beste examenleerling, Beste examenleerling, In dit document vind je een aantal belangrijke data vóór de examens, het overzicht van de examens per afdeling en de zak-slaagregeling per afdeling. Let op: via je teamleider krijg

Nadere informatie

OOMC = Overkoepelende Oudervereniging Markland College PIA = profielinformatieavond MDR = meerdaagse reizen MaS = maatschappelijke stage

OOMC = Overkoepelende Oudervereniging Markland College PIA = profielinformatieavond MDR = meerdaagse reizen MaS = maatschappelijke stage Gebruikte afkortingen V = vwo H = havo VH = vwo/havo OGA = Oudenbosch gymnasium atheneum OH = Oudenbosch havo OM = Oudenbosch mavo BGL = beroepsgerichte leerwegen BB = basis beroepsgerichte leerweg KB

Nadere informatie

PAKKETKEUZE EN LOOPBAAN ORIËNTATIE

PAKKETKEUZE EN LOOPBAAN ORIËNTATIE PAKKETKEUZE EN LOOPBAAN ORIËNTATIE LOB/PAKKETKEUZE OP HET BERNARD NIEUWENTIJT COLLEGE de loopbaan begeleiding is de verantwoordelijkheid van de decaan, mentoren en vakdocenten. de decaan coördineert de

Nadere informatie

HET ERASMUS HAVO/VWO JAARPLAN wk datum klas activiteit

HET ERASMUS HAVO/VWO JAARPLAN wk datum klas activiteit 33 Aug 13 don 5v Overgangsexamen Aug 14 vrij 123 Boeken ophalen 34 Aug 17 maa 456 Boeken ophalen Aug 17 maa 23456 Rooster ophalen bij de mentor Aug 17 maa 5h6v Ouderavond (ouders én leerl) Aug 18 din 1

Nadere informatie

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus Basiskalender

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus Basiskalender Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo Basiskalender cursus 2017 2018 Versie 26 oktober 2017 Wijzigingen voorbehouden. Week Datum Activiteiten roosterperiode 1 week 9 Deze week werkweek

Nadere informatie

1 Rapporten en. bevorderingsnormen. Schooljaar Rapporten en bevorderingsnormen pag. 1

1 Rapporten en. bevorderingsnormen. Schooljaar Rapporten en bevorderingsnormen pag. 1 1 Rapporten en bevorderingsnormen Schooljaar 2018-2019 Rapporten en bevorderingsnormen pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Rapportage 3 Bevorderingsnormen 3 2 ONDERBOUW Klas 1 4 Klas 1: naar mavo 2 (vanuit

Nadere informatie

Informatiebrochure. Ouders 3 VMBO-T Leerlingen. Vakkenpakket 4 vmbo -T

Informatiebrochure. Ouders 3 VMBO-T Leerlingen. Vakkenpakket 4 vmbo -T Informatiebrochure Ouders 3 VMBO-T Leerlingen Vakkenpakket 4 vmbo -T 2015/2016 Inhoud. 1. Inleiding. 2. Voorbereiding op de keuze en de website www.huygens.dedecaan.net 3. Vakkenpakket examenjaar. 4. Uitbreiding

Nadere informatie

Jaarrooster voor leerlingen 2015-2016 SintLucas vmbo

Jaarrooster voor leerlingen 2015-2016 SintLucas vmbo Jaarrooster voor leerlingen 2015-2016 SintLucas vmbo maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag 13-jul-15 14-jul-15 15-jul-15 16-jul-15 17-jul-15 29 vakantie vakantie vakantie vakantie vakantie 1 20-jul-15

Nadere informatie

Proefwerkweek Olympiaklas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek Olympiaklas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek Olympiaklas Walewyc-mavo Proefwerkweek Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Overzicht per vak wat moet ik leren Studeerschema/planning voor thuis Tips Rooster inzage proefwerken

Nadere informatie

examens 2015 Informatie leerjaar 4

examens 2015 Informatie leerjaar 4 examens 2015 Informatie leerjaar 4 Programma 19.30 uur Introductie en algemeen deel 20.30 uur Mentordeel 21.00 uur Eindtijd Onderwerpen SE-cijfers Herkansingen SE CSPE Mondelinge examens Examenrooster

Nadere informatie

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO 2017 2018 Herkansing In geval van herkansing geldt het hoogst behaalde cijfer. Algemene vakken: Elke examenkandidaat heeft het recht om na schoolexamenperiode 4 in

Nadere informatie

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 3 WELKOM!

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 3 WELKOM! ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 3 WELKOM! Samen: 1 Doel Slagen in 2020 is begonnen op 20 augustus 2018 Programma van de avond Examens M@ZL, wat is dat? Vervolg opleiding Keuzeproces: tips voor ouders en verzorgers

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 Datum: 18 april 2019

Nieuwsbrief 5 Datum: 18 april 2019 Nieuwsbrief 5 Datum: 18 april 2019 Locatie HOLY Vandaag is de laatste schooldag voor de meivakantie! Twee vrije weken voor de leerlingen en voor ons om weer energie op te doen voor de laatste periode van

Nadere informatie

Brugklassen les volgens rooster / Introductieparty klas 1, uur. Ouders vanaf uur.

Brugklassen les volgens rooster / Introductieparty klas 1, uur. Ouders vanaf uur. JAARAGENDA 2018-2019 wk datum NB di. 28/8 en do. 30/8 school open 36 maandag 3 september dinsdag 4 september woensdag 5 september donderdag 6 september vrijdag 7 september Start personeel - welkom 9.00

Nadere informatie

OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN

OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN LOCATIE KRUISWEG SCHOOLJAAR 2015-2016 Versie 1 februari 2016 ouders en leerlingen versie Schooljaar 2015-2016 Jaarplanning 2015-2016 VMBO/MAVO (Kruisweg) wk Datum Dag 23-10-15

Nadere informatie

Informatieboekje MAVO bovenbouw 4 mavo

Informatieboekje MAVO bovenbouw 4 mavo Informatieboekje MAVO bovenbouw 4 mavo Welkom op de afdeling mavo bovenbouw! Wat gebeurt er allemaal in de bovenbouw van de mavo? In dit boekje voor ouders en leerlingen van 3 en 4 mavo staat informatie

Nadere informatie

AUGUSTUS. ma 30 x di 31 x wo 1 x do 2 x vr 3 x. ma 6 x di 7 x wo 8 x do 9 x vr 10 x. ma 13 x di 14 x wo 15 x do 16 x vr 17 x.

AUGUSTUS. ma 30 x di 31 x wo 1 x do 2 x vr 3 x. ma 6 x di 7 x wo 8 x do 9 x vr 10 x. ma 13 x di 14 x wo 15 x do 16 x vr 17 x. versie 15 03 12 JAARAGENDA cursus 2012-2013 (voorlopig) AUGUSTUS week dag datum locatie 31 32 33 ma 30 di 31 wo 1 do 2 vr 3 ma 6 di 7 wo 8 do 9 vr 10 ma 13 di 14 wo 15 do 16 vr 17 34 35 ma 20 di 21 wo

Nadere informatie

Studiewijzer 10t 2018/2019

Studiewijzer 10t 2018/2019 Studiewijzer 10t 2018/2019 2 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt

Nadere informatie

Proefwerkweek Olympiaklas 2 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek Olympiaklas 2 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek Olympiaklas Walewyc-mavo Proefwerkweek Naam Klas: Proefwerkweek t/m 0 februari 09 Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Overzicht per vak wat moet ik leren Handige tips Studieschema/planning

Nadere informatie

VMBO Jaarplanning Schooljaar 2019/2020

VMBO Jaarplanning Schooljaar 2019/2020 VMBO Jaarplanning Schooljaar 2019/2020 aug-19 Dag en datum Activiteit Leerlingen vrij, tenzij zomeropdracht Start schooljaar voor collega's ma 19 aug 10.30 uur teamvergadering 13.00 uur moment voor inleveren

Nadere informatie

huiswerk- en toetsvrij

huiswerk- en toetsvrij jaarrooster 2017-2018 ouders en leerlingen versie 2017 12 22 in rood = wijzigingen t.o.v. de vorige versie 2 maandag 8 januari 2018 huiswerk- en proefwerkvrij alle leerlingen v.a. 12.10 uur lessen volgens

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Augustus Jaarplanning 2019-2020 Week 34 1 e schoolweek ma 19 Start Periode 1 en 5 Ontruimingsoefening in deze periode APV Ontvangst en kennismaking leerlingen Fotograaf (HKR) Jaaropening alle locaties

Nadere informatie

Examenboekje Lieve, beste examenleerlingen,

Examenboekje Lieve, beste examenleerlingen, Examenboekje 2019 Lieve, beste examenleerlingen, Het schoolexamen zit erop: 50% van het eindexamencijfer is binnen. Velen van jullie gaan met een mooie lijst richting Centraal Eindexamen, waar de andere

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Jaarplanning uur

Jaarplanning uur Jaarplanning 2013-2014 (wijzigingen en typefouten voorbehouden) 35 dinsdag 27-08-2013 08.30-12.00 uur Introductieprogramma lj.4; ophalen rooster woensdag 28-08-2013 donderdag 29-08-2013 08.30-14.00 uur

Nadere informatie

NIEUW: AUDITIEVE ONDERSTEUNING BIJ SE'S EN PROEFWERKWEEK OPEN AVOND DONDERDAG 8 JANUARI 2015 VEILIG NAAR SCHOOL

NIEUW: AUDITIEVE ONDERSTEUNING BIJ SE'S EN PROEFWERKWEEK OPEN AVOND DONDERDAG 8 JANUARI 2015 VEILIG NAAR SCHOOL EDITIE 2 19 DECEMBER 2014 NIEUW: AUDITIEVE ONDERSTEUNING BIJ SE'S EN PROEFWERKWEEK Op verzoek van een aantal ouders en leerlingen is er besloten om het digitale ondersteuningsprogramma Claroread aan te

Nadere informatie

Laatste weken klas 4. Leerlingen. Week PTA week IV Donderdag 24 maart t/m vrijdag 1 april. Mondelingen Frans. en Duits: Persoonlijk rooster!

Laatste weken klas 4. Leerlingen. Week PTA week IV Donderdag 24 maart t/m vrijdag 1 april. Mondelingen Frans. en Duits: Persoonlijk rooster! Laatste weken klas 4 Leerlingen Week 12 + 13 PTA week IV Donderdag 24 maart vrijdag 1 april 21 maart Dinsdag 22 maart Gewoon les, maar wel 3 e en 7 e uur: Mondelingen Frans Gewoon les, maar wel 4 e en

Nadere informatie

Kleine school, grote toekomst!

Kleine school, grote toekomst! Christelijke school voor mavo en onderbouw mavo/havo Kleine school, grote toekomst! Informatie voor ouders Schooljaar 2015-2016 De SAV: kleine school, grote toekomst De SAV is een open christelijke school

Nadere informatie

JAARAGENDA LEERLINGEN EN OUDERS SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM

JAARAGENDA LEERLINGEN EN OUDERS SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM JAARAGENDA LEERLINGEN EN OUDERS SCHOOLJAAR 2015 2016 LOCATIE GROU AKKRUM Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen CPE Centraal Praktijk Examen SEPTEMBER 2015 36 dinsdag 1 september Schoolfotograaf

Nadere informatie

OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM

OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM Woensdag 26 september 1 OUDERAVOND LEERJAAR 2 19.15 u 19.30 u 19.45 u 20.00 u 20.05 u 20.15 u 20.20 u 20.30 u Koffie of Thee. Opening door dhr. J. Demmenie Keuzebegeleiding

Nadere informatie

OVERGANGSNORMEN 2015-2016

OVERGANGSNORMEN 2015-2016 De overgangsnormen maken deel uit van de schoolgids SCZ Stedelijk College Van Doornenplantsoen 1 2722 ZA Zoetermeer Tel. (079) 331 03 00 Fax (079) 331 40 40 E-mail: info@stedelijk-college.nl Website: www.stedelijk-college.nl

Nadere informatie

Proefwerkweek klas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek klas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek klas Walewyc-mavo Proefwerkweek Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Overzicht per vak wat moet ik leren Studeerschema/planning voor thuis Tips Rooster inleveren boeken op maandag

Nadere informatie

Ouderinformatie avond 4 MAVO

Ouderinformatie avond 4 MAVO Ouderinformatie avond 4 MAVO Maandag 14 september 2015 Tijd: 20.00 uur Mentor Eerste aanspreekpunt voor leerlingen Op de hoogte van resultaten & cijfers Eerste aanspreekpunt voor ouders (ziekte, cijfers

Nadere informatie

voorlichtingsavond klassen 4 18 oktober 2018 Informatieavond klassen 4 18 oktober 2018

voorlichtingsavond klassen 4 18 oktober 2018 Informatieavond klassen 4 18 oktober 2018 voorlichtingsavond klassen 4 18 oktober 2018 Met de mentoren mee! mevrouw Van Wingerden & mevrouw Poot meneer Kurpershoek & mevrouw Van Bosveld meneer De Winter meneer Van Roon Onderwerpen Stage, Champs

Nadere informatie

EDITIE 2 21 DECEMBER SCHOOLJAAR

EDITIE 2 21 DECEMBER SCHOOLJAAR EDITIE 2 21 DECEMBER SCHOOLJAAR 2018-2019 MENU ------------------------------ Open avond donderdag 10 januari 2019 Op donderdag 10 januari 2019 vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

Proefwerkweek Olympiaklas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek Olympiaklas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek Olympiaklas Walewyc-mavo Proefwerkweek Proefwerkweek t/m 9 februari 08 Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Overzicht per vak wat moet ik leren Handige tips Studieschema/planning

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA schooljaar 2014-2015

JAARPROGRAMMA schooljaar 2014-2015 35 START SCHOOLJAAR deze week diverse introductie activiteiten ma 25 aug introductie activiteiten alle wo 27 aug 9,00 digitale inschrijving open voor herkansing SE's uit 4H,4V,5V vr 29 aug 9,00 sluiting

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 10th 2014/2015 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en

Nadere informatie

JAARAGENDA SCHOOLJAAR LOCATIE GROU

JAARAGENDA SCHOOLJAAR LOCATIE GROU JAARAGENDA SCHOOLJAAR 2017 2018 LOCATIE GROU Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen OKTOBER 2017 40 maandag 2 oktober 19.30 uur: Ouderraad dinsdag 3 oktober woensdag 4 oktober donderdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam februari 2013 jaargang 3, nummer 7 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de digitale Nieuwsbrief van het Comenius College Rotterdam. In deze Nieuwsbrief houden wij u

Nadere informatie

WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP

WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP JAARPLANNER 18-19 versie januari WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP Maandag 7 Dinsdag 8 Profielkeuzedag M3 programma gericht op vervolgopleiding i.o.m rooster Profielkeuzedag H3/V3 kennismaking met vakken die volgen

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting R MAVO 3. O.S.G. Willem Blaeu

Programma van toetsing en afsluiting R MAVO 3. O.S.G. Willem Blaeu Programma van toetsing en afsluiting 2018-2019 R MAVO 3 O.S.G. Willem Blaeu Cohort 2017-2019 In de bovenbouw mavo, havo en vwo komt het cijfer van het schoolexamen geleidelijk tot stand. In het PTA wordt

Nadere informatie

Proefwerkweek Olympiaklas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek Olympiaklas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek Olympiaklas Walewyc-mavo Proefwerkweek Naam Klas: Proefwerkweek 7 t/m november 08 Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Overzicht per vak wat moet ik leren Handige tips Studieschema/planning

Nadere informatie

(concept) JAARAGENDA SCHOOLJAAR LOCATIE GROU

(concept) JAARAGENDA SCHOOLJAAR LOCATIE GROU (concept) JAARAGENDA SCHOOLJAAR 2019 2020 LOCATIE GROU Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen CMT Centraal Management Team GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad OOP Onderwijs Ondersteunend Personeel

Nadere informatie

Proefwerkweek klas 2 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek klas 2 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek klas Walewyc-mavo Proefwerkweek Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Overzicht per vak wat moet ik leren Studeerschema/planning voor thuis Tips Rooster inzage proefwerken woensdag

Nadere informatie

Gepersonaliseerd Leren WELKOM

Gepersonaliseerd Leren WELKOM GPL Gepersonaliseerd Leren WELKOM Informatieavond september 2017 Waar bent u benieuwd naar? Wie, wat Meerssen? 287 leerlingen TL / havo, atheneum en gymnasium Domeinen A, B en C 6 basisgroepen van 16

Nadere informatie

AGENDA CURSUS

AGENDA CURSUS AGENDA CURSUS 2017 2018 SEPTEMBER 2017 dinsdag 5 september 2017 start cursus kennismaking, ophalen roosters en inleveren ondertekende gebruikersovereenkomst schoolboeken: - 11.30 uur: klas 1-11.45 uur:

Nadere informatie

Proefwerkweek Olympiaklas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek Olympiaklas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek Olympiaklas Walewyc-mavo Proefwerkweek Naam Klas: Proefwerkweek t/m 0 februari 09 Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Overzicht per vak wat moet ik leren Handige tips Studieschema/planning

Nadere informatie

Programma einde schooljaar 2013-2014 en start schooljaar 2014-2015

Programma einde schooljaar 2013-2014 en start schooljaar 2014-2015 Programma einde schooljaar 2013-2014 en start schooljaar 2014-2015 Einde schooljaar 2013-2014 Week 28 maandag 7 juli, leerling-/oudergesprekken, leerling-/oudergesprekken uitstapje Efteling dinsdag 8 juli

Nadere informatie

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1 Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo Basiskalender cursus 2015-2016 Versie 30 oktober 2015 Wijzigingen voorbehouden. roosterperiode 1 week 10 Deze week topactiviteiten voor klas 1,

Nadere informatie

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd.

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd. De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo Hoorn, 11 december 2015 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Nu het examenjaar al

Nadere informatie