PROJECTDAG 21 OKTOBER EEN SUCCES!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROJECTDAG 21 OKTOBER EEN SUCCES!"

Transcriptie

1 EDITIE 1 23 OKTOBER 2015

2 WALEWYC BIBLIOTHEEK Wie regelmatig leest, wordt steeds leesvaardiger en gaat daardoor steeds vaker lezen. Deze positieve spiraal geldt voor het 'vrij' lezen in de eigen én in de schoolse tijd. De onderwijsprestaties profiteren weer van de grotere leesvaardigheid. De woordenschat groeit dankzij meer gelezen woorden, maar ook omdat geschreven teksten veel bijzondere woorden bevatten. In samenwerking met de Gemeente Waalwijk (Waalwijk Taalrijk) en bibliotheek Midden Brabant zijn we op de Walewyc volop bezig met het invoeren van het vrij lezen in de lessen, om zo een bijdrage te leveren aan de bevordering van het leesplezier en het verbeteren van de leesvaardigheden. In de onderbouw staat bij klas 1 het vrij lezen vast op het programma in het Walewyc-uur. Even een half uurtje wegduiken in een boek naar eigen keuze. Trots zijn wij dan ook dat we inmiddels een begin hebben kunnen maken met het inrichten van onze eigen Walewyc bibliotheek. Dankzij een schenking van de Gerben de Vries stichting hebben wij al heel wat boeken kunnen kopen die aansluiten bij de belevingswereld van onze leerlingen. Ook voor de dyslectische leerlingen zijn er speciale uitgaven gekocht. Leerlingen kunnen nu een boek lenen uit onze eigen Walewyc bibliotheek. SCHOOLAGENT Alle eerstejaarsleerlingen zullen binnenkort kennismaken met onze schoolagent, Marieke Jansen. Hebben de leerlingen een vraag of hebben iets gezien of meegemaakt, kunnen zij met Marieke een afspraak maken. Wil je een afspraak maken, laat dat dhr. Geertzen weten. De Walewyc een veilige school! HUISWERKBEGELEIDING EN VAKONDERSTEUNING OP DE WALEWYC-MAVO Na de herfstvakantie starten weer de extra ondersteuningslessen voor onze leerlingen. Op maandag t/m donderdag wordt er na schooltijd een huiswerkklas en vakondersteuning aangeboden voor een groep leerlingen die hiervoor in aanmerking komen. Alle ouders hebben hierover een mail en brief ontvangen. Deze brief is inmiddels weer retour naar de mentor als het goed is.

3 VAKKENVOORLICHTING KLAS 4 De leerlingen uit klas 4 hebben voorlichting gegeven aan klas 2. De leerlingen kregen eerst algemene informatie en konden daarna op de keuzemarkt bij elke stand informatie krijgen over de vakken die in klas 3 gekozen kunnen worden. OUDERRAAD WEER COMPLEET Voor het nieuwe schooljaar hebben zich weer enthousiaste ouders gemeld voor de ouderraad. Met de komst van een aantal ouders van leerlingen uit klas 1 en 2 is hij weer compleet en ziet er als volgt uit: Mevr. Brants, voorzitter en lid van de deelraad Mevr. de Jonge, secretaris Dhr. IJpelaar, penningmeester Mevr. van der Zee Mevr. Kruijssen, lid van de deelraad Mevr. Zengin Mevr. van Mil Mevr. Koene Dhr. Vervloet Dhr. Hulst De eerstkomende vergadering is gepland op 3 november a.s.. Mocht u als ouder een agendapunt willen inbrengen op deze vergadering, dan kunt u een mail sturen naar ouderraad@walewyc.nl THEMA-AVOND VOOR OUDERS OP 19 NOVEMBER A.S. De ouderraad van de Walewyc-mavo organiseert samen met de ouderraad van het Dr. Mollercollege een thema-avond voor alle ouders. Het thema van dit schooljaar is "Omgaan met geld". Een goede keuze omdat we vaak ouders vragen horen stellen over zakgeld, mobieltjes, bijbaantjes e.d. Alle ouders ontvangen z.s.m. een uitnodiging voor deze avond. U bent van harte welkom!

4 PROJECTDAG 21 OKTOBER EEN SUCCES! De eerste projectdag van dit schooljaar is prima verlopen. Klas 1 is enthousiast bezig geweest met het project "kaarten en fabeldieren". De leerlingen hebben goed samengewerkt. Sommige leerlingen waren echte vergadermeesters, compleet met plannen van aanpak. Klas 2 is een dagje naar Den Bosch geweest. Met ruim 130 leerlingen op de fiets was een hele ervaring. Gelukkig is alles goed verlopen én het bleef droog! De leerlingen uit klas 3 konden zich inschrijven voor workshops, verzorgd door docenten en leerlingen van het MBO. We hebben een aantal oud-leerlingen begroet die prima konden vertellen wat hun opleiding inhoudt. De foto's geven een kleine impressie van de workshops. Bij klas 4 ligt de focus op het komende schoolexamenperiode. Daarom is in overleg met docenten en leerlingen besloten om de lessen door te laten gaan, zodat de leerlingen extra zijn voorbereid op de SE-2 periode. BOUWVERKEER AAN DE ACHTERKANT VAN DE SCHOOL Na de herfstvakantie zal er aan de achterkant van de school een geheel nieuw gebouw verschijnen: zorgpraktijk Olympia. Vanuit de Coubertinlaan zal het bouwverkeer zich richting de school bewegen. Wij zijn zeer verheugd dat de gemeente Waalwijk heeft gedacht aan de veiligheid van onze leerlingen. Vanaf deze week is er een apart fietspad vanuit de Coubertinlaan aangelegd, zodat de leerlingen veilig onze school kunnen bereiken. We verzoeken de leerlingen en de ouders om dit fietspad te gebruiken en niet langs het bouwverkeer bij het tennisveld te rijden. VEILIG OP DE FIETS NAAR SCHOOL Nu het weer later licht en vroeger donker wordt is het natuurlijk van groot belang dat de leerlingen gezien worden op de fiets. Let u erop dat de fietsverlichting van uw zoon/dochter in orde is?

5 INTRODUCTIEPERIODE VOOR BRUGKLASSERS BEËINDIGD De introductieperiode van onze brugklassers is afgesloten met een discofeest op donderdag 22 oktober jl.. Na de herfstvakantie gaan we ervan uit dat alle leerlingen hun draai gevonden hebben op de Walewyc. We gaan de focus extra leggen op het leren, zowel in de lessen als thuis. Tevens zal er een tevredenheidsonderzoekje worden gehouden onder de leerlingen, waarbij ze hun mening kunnen geven over hun start op de Walewycmavo. SECTORWERKSTUK KLAS 4 Alle examenleerlingen van moeten als onderdeel van het schoolexamen een sectorwerkstuk maken. Uit onderzoek is gebleken dat planning en inzet de belangrijkste factoren zijn voor succes. Daarnaast is het ook belangrijk dat ze kunnen samenwerken, gericht informatie kunnen zoeken en kunnen presenteren. Veel leerlingen weten weinig van hun vervolgopleiding af. Het sectorwerkstuk is een prima manier om iets te weten te komen over de sector waarin de leerling denkt verder te gaan leren. Bij ieder sectorwerkstuk doen de leerlingen dan ook opdrachten die betrekking hebben op hun vervolgopleiding. De leerlingen moeten tenminste twintig uur aan het sectorwerkstuk werken. Ze moeten hiervoor een voldoende of een goed halen. In hun logboek staan enkele data die belangrijk zijn voor de leerlingen en misschien kunt u als ouders dit met uw kinderen bespreken: Week 42: leerlingen hebben hun begeleider gesproken. Week 43: inleveren plan van aanpak bij de begeleiders. Week 48: voortgangscontrole bij de begeleiders 9/12: deadline inleveren voorlopige versie werkstuk. 5/1 en 6/1: eventueel afmaken van sectorwerkstuk op school. 8/1: inleveren van definitieve versie sectorwerkstuk 29/1: contact met begeleider over presentatie 23/2: creatieve deel presenteren.

6 MINIROOSTER EN LEERLINGENBESPREKINGEN In de week van 23 november zal er op de Walewyc-mavo een minirooster draaien. Alle lessen duren die week 40 minuten en de pauzes vallen op andere tijden dan normaal. De leerlingen zullen die week eerder naar huis gaan, zodat de docenten kunnen vergaderen. Op dinsdag 1 december komen alle leerlingen met hun ouder(s)/verzorger(s) hun rapport ophalen bij de mentor. U krijgt hiervoor nog een uitnodiging toegestuurd. SINT- EN KERSTVIERING Op woensdag 2 t/m vrijdag 4 december zal elke klas samen met de mentor Sinterklaas vieren. De Kerstviering voor de leerlingen zal plaats vinden op vrijdag 18 december. De nadruk zal bij beide festiviteiten liggen op het gezellig samenzijn en samen vieren. Elk jaar staat de kerstviering ook in het teken van iets doen voor een ander. Alle ouders ontvangen hierover nog bericht. REKENTOETSEN KLAS 4 IN JANUARI 2016 Alle leerlingen van klas 4 die hun rekentoets nog niet afgerond hebben, zijn verplicht om de rekentoets in januari 2016 te maken. De leerlingen uit klas 4 die het cijfer willen verbeteren, kunnen zich inschrijven voor een herkansingstoets. In de periode van 13 januari 2016 t/m 26 januari 2016 zal de rekentoets afgenomen worden. Alle leerlingen en hun ouders krijgen na de SE-2 week een inschrijfformulier voor deze toets. REKENTOETS KLAS 3 IN JUNI 2016 Alle leerlingen uit klas 3 maken in juni 2016 de officiële rekentoets. De weging van deze toets voor het diploma is op dit moment nog onduidelijk. We wachten af wat de berichtgeving hieromtrent zal uitwijzen. AFSLUITING HOOGEINDSE RONDWEG : T/M 20 NOVEMBER 2015 Rijkswaterstaat start op maandag 2 november met de sloop van het oude viaduct over de Hoogeindse Rondweg en de aanleg van een nieuwe brug. Tijdens de sloop- en heiwerkzaamheden is de Hoogeindse Rondweg voor zowel auto- als fietsverkeer afgesloten. De werkzaamheden nemen naar verwachting drie weken in beslag. Het verkeer wordt met borden omgeleid. Meer informatie over dit project kunt u vinden op:

7 PERSONEEL - Mevr. A. van Gisbergen, docente aardrijkskunde begint na de herfstvakantie op de PABO in Helmond. Haar lessen aardrijkskunde en het mentoraat van klas 1E worden overgenomen door een nieuwe collega, mevr. M. Willemse. - Mevr. R. Pulles is gestart met haar eindstage voor het vak economie bij dhr. Ozbay. Ze gaat een aantal lessen verzorgen in klas 2 en 3 en gaat ook na schooltijd de vakondersteuning verzorgen. - Mevr. D. Boselie, docente tekenen als examenvak, heeft een prachtige dochter gekregen: Lieve. We wensen haar een fijne verloftijd toe en hopen haar eind januari weer te mogen begroeten in klas 4. BELANGRIJKE DATA 26/10-30/10: Herfstvakantie 02 nov: Huiswerk- en toets-vrij voor alle leerlingen 04 nov: Start SE-2 week klas 4 09 nov: Start periode 1 huiswerkklas en vakondersteuning 12 nov: Dag van de Franse taal ( activiteit vanuit de sectie Frans) 16 nov: Studiemiddag personeel: leerlingen zijn vrij vanaf uur 23 nov: Start week van minirooster en leerlingenbesprekingen 01 dec: Rapport ophalen bij de mentor, lessen stoppen om uur 2, 3 of 4 dec: Sinterklaasviering met de mentorklas 14 dec: Ouderavond klas 3- LOB 15 dec: Ouderavond klas 2- LOB 18 dec: Kerstviering met activiteit

SPORTCAMPUS. En natuurlijk hadden de leerling vrijdag 21 oktober het 1e lesuur les vrij en werden er geen toetsen afgenomen!

SPORTCAMPUS. En natuurlijk hadden de leerling vrijdag 21 oktober het 1e lesuur les vrij en werden er geen toetsen afgenomen! EDITIE 1 21 OKTOBER 2016 KLAS 4: SCHOOLEXAMEN 2 Op woensdag 9 november start het 2 e schoolexamen voor klas 4. In de nevenstaande tabel ziet u het rooster. Alle leerlingen krijgen een boekje met een uitgebreid

Nadere informatie

niet te stoppen in de zone rondom het gebouw of de fietsenstalling

niet te stoppen in de zone rondom het gebouw of de fietsenstalling EDITIE 1 13 OKTOBER 2017 KLAS 4: SCHOOLEXAMEN 2 Op woensdag 1 november start het 2 e schoolexamen voor klas 4. In de nevenstaande tabel zie je het rooster. Alle leerlingen krijgen een boekje met een uitgebreid

Nadere informatie

EDITIE 1 12 OKTOBER SCHOOLJAAR

EDITIE 1 12 OKTOBER SCHOOLJAAR EDITIE 1 12 OKTOBER SCHOOLJAAR 2018-2019 MENU ------------------------------ DE WALEWYC 80 JAAR In het kader van de viering van het 80 jarig bestaan van de Walewyc zijn er al diverse activiteiten geweest.

Nadere informatie

EDITIE 3 9 FEBRUARI 2018 MENU

EDITIE 3 9 FEBRUARI 2018 MENU EDITIE 3 9 FEBRUARI 2018 MENU -------------------- ---------- PROJECT GRIP OP GELD Van 5 t/m 16 maart doen alle leerlingen uit klas 3 met het vak economie mee met het project Grip op Geld. Dit project

Nadere informatie

OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS

OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS EDITIE 2 23 DECEMBER 2016 OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 Op donderdag 12 januari 2017 vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en

Nadere informatie

OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 DE FIETSCONTROLE VOOR VEILIG NAAR SCHOOL THEMADAG GEORGANISEERD DOOR DE OUDERRAAD

OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 DE FIETSCONTROLE VOOR VEILIG NAAR SCHOOL THEMADAG GEORGANISEERD DOOR DE OUDERRAAD EDITIE 2 18 DECEMBER 2015 OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 Op donderdag 7 januari a.s. vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en

Nadere informatie

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden.

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden. EDITIE 6 8 JULI 2016 PRIMA EXAMENRESULTATEN Afgelopen jaar zijn 157 leerlingen op examen geweest. Maar liefst 98% van de leerlingen behaalde hun diploma met prachtige cijfers. De cijfers voor de centrale

Nadere informatie

NIEUW: AUDITIEVE ONDERSTEUNING BIJ SE'S EN PROEFWERKWEEK OPEN AVOND DONDERDAG 8 JANUARI 2015 VEILIG NAAR SCHOOL

NIEUW: AUDITIEVE ONDERSTEUNING BIJ SE'S EN PROEFWERKWEEK OPEN AVOND DONDERDAG 8 JANUARI 2015 VEILIG NAAR SCHOOL EDITIE 2 19 DECEMBER 2014 NIEUW: AUDITIEVE ONDERSTEUNING BIJ SE'S EN PROEFWERKWEEK Op verzoek van een aantal ouders en leerlingen is er besloten om het digitale ondersteuningsprogramma Claroread aan te

Nadere informatie

MENU DE EERSTE PROEFWERKWEEK VAN DE

MENU DE EERSTE PROEFWERKWEEK VAN DE EDITIE 2 21 DECEMBER 2017 MENU -------------------- ---------OPEN AVOND DONDERDAG 11 JANUARI 2018 Op donderdag 11 januari 2018 vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij

Nadere informatie

Ouderinformatie avond 4 MAVO

Ouderinformatie avond 4 MAVO Ouderinformatie avond 4 MAVO Maandag 14 september 2015 Tijd: 20.00 uur Mentor Eerste aanspreekpunt voor leerlingen Op de hoogte van resultaten & cijfers Eerste aanspreekpunt voor ouders (ziekte, cijfers

Nadere informatie

ED I T IE 1 17 O K T O B E R 2 0 1 4

ED I T IE 1 17 O K T O B E R 2 0 1 4 ED I T IE 1 17 O K T O B E R 2 0 1 4 VOORBEREIDING SCHOOLEXAMEN 2 Op donderdag 6 november en vrijdag 7 november a.s. krijgen leerlingen uit klas 4 extra les ter voorbereiding op het schoolexamen. Dit zal

Nadere informatie

CSG Winsum jaarplanning 2015-2016

CSG Winsum jaarplanning 2015-2016 CSG Winsum jaarplanning 2015-2016 PERIODE 1 ROOSTER 1e HALFJAAR 34 ma 17-08-15 Mentoruur + boeken halen 10.00-13.00 uur start introductie klas 1; klas 2, 3 en 4 les di 18-08-15 introductie brugklas start

Nadere informatie

Mentor 3 HAVO/VWO 3HV1. Julia van Orsouw

Mentor 3 HAVO/VWO 3HV1. Julia van Orsouw Mentor 3 HAVO/VWO 3HV1 Julia van Orsouw Coördinatoren bovenbouw Leerjaar 3 Leerjaar 4 William Gooren Truus Hesen Leerlingbegeleiding Sonia Pauptit Monique Uges Marijn Bernards Marjo Vullings Leerjaar 3!!!

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9. Mededelingen.. 2014-2015 jaargang 7

Nieuwsbrief 9. Mededelingen.. 2014-2015 jaargang 7 Nieuwsbrief 9 2014-2015 jaargang 7 Mededelingen.. Welkom nieuwe leerlingen Na de kerstvakantie zijn Annelivia Kuijpers, Mila de Laat en Evi Koppens bij ons op school gekomen. Zij hebben een plaatsje gekregen

Nadere informatie

EDITIE 5 15 JUNI 2018 MENU

EDITIE 5 15 JUNI 2018 MENU EDITIE 5 15 JUNI 2018 MENU -------------------- ---------- HEREXAMEN/HERPROFILEREN In het onderstaande rooster staat het overzicht wanneer, waar en welke vakken voor het 2e tijdvak worden afgenomen. We

Nadere informatie

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure:

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure: Info groepen 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is en blijft een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet onderwijs: De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

Welkom. Klas M4.. naam

Welkom. Klas M4.. naam Welkom Klas M4.. naam De introductiedag Kennismaken met klas en mentor Mavo 4 teambuilding en bowlen met de klas Dynamische driehoek Leerling Ouder Docent Mentor Mentor eerste aanspreekpunt, belangrijk

Nadere informatie

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM!

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM! ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM! TOM JANSEN KLAS 4 Tom Jansen Docent wiskunde Leerlingcoördinator klas 3 en 4 Samen: 1 Doel Slagen in 2018 is nog 5 maanden 3 weken en 2 lesdagen Samen Vakdocenten Mentor

Nadere informatie

Welkom. Ouderavond lob. mavo-3

Welkom. Ouderavond lob. mavo-3 Welkom Ouderavond lob mavo-3 Programma - Opening (Kiki Nieuwkerk) - Wat is lob? (Bram Aarts) - Informatie over mbo en havo (Bram Aarts) - Vakkenpakketkeuze (Kiki Nieuwkerk) - Beroeps oriënterende stage

Nadere informatie

ACTIVITEITENROOSTER 2015-2016

ACTIVITEITENROOSTER 2015-2016 ACTIVITEITENROOSTER 2015-2016 Augustus-September Week 36 1 e schoolweek ma 31 Start Periode 1 Deze periode worden 3 dagen ckv-activiteiten ingepland Ontruimingsoefening in deze periode Instructie LWOO

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2018-2019 Aflevering 4 30 november 2018 Algemeen Maandrooster december 13-dec Start J-uur periode 2 20-dec KL 3-4 20:00-00:00 Kerstgala 21-dec KL 1-2 9:30-11:30 Kerstviering Nieuwsbrief

Nadere informatie

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar.

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Informatie groep 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro INFORMATIEAVOND INFORMATIEAVOND Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 Dinsdag 1 september 2015 PROGRAMMA 1. Opening door N. van Bennekom, directeur 2. Thema avond ouders 28 september 3. Inrichting

Nadere informatie

Welkom ouder(s)/verzorger(s) van leerjaar 4! Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement. Wat zijn nu de belangrijke factoren?

Welkom ouder(s)/verzorger(s) van leerjaar 4! Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement. Wat zijn nu de belangrijke factoren? Welkom ouder(s)/verzorger(s) van leerjaar 4! Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement Wat zijn nu de belangrijke factoren? Vervolgopleiding Mededelingen & vragen Lokaal Mentor 110 Sophie van der Heiden

Nadere informatie

Begin schooljaar DINSDAG Eerste schooldag leerjaar 1, 2, 3, 4 introductieprogramma algemeen

Begin schooljaar DINSDAG Eerste schooldag leerjaar 1, 2, 3, 4 introductieprogramma algemeen JAARPLANNING CITAVERDE COLLEGE NEDERWEERT 2016-2017/ ouders 36 1 MAANDAG 5-9-2016 09.00-11.00 13.00 Begin schooljaar 2016-2017 DINSDAG 6-9-2016 Eerste schooldag leerjaar 1, 2, 3, 4 introductieprogramma

Nadere informatie

Studiewijzer. 11havo5

Studiewijzer. 11havo5 Studiewijzer 11havo5 2018 /2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 11havo-5. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

conceptversie _KJO 4

conceptversie _KJO 4 zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus 25 augustus Week 34 1 e Opening schooljaar 13.30 introductie onderbouw

Nadere informatie

EDITIE 2 21 DECEMBER SCHOOLJAAR

EDITIE 2 21 DECEMBER SCHOOLJAAR EDITIE 2 21 DECEMBER SCHOOLJAAR 2018-2019 MENU ------------------------------ Open avond donderdag 10 januari 2019 Op donderdag 10 januari 2019 vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00

Nadere informatie

Informatieavond Leerjaar 4

Informatieavond Leerjaar 4 Informatieavond Leerjaar 4 Programma: Schoolexamen en Examen Programma van Toetsing en Afsluiting (P.T.A.) Algemene informatie leerjaar 4 Uitstroom naar MBO/HAVO LOB Informatie van de mentor SE en CSE

Nadere informatie

JAARAGENDA SCHOOLJAAR LOCATIE GROU

JAARAGENDA SCHOOLJAAR LOCATIE GROU JAARAGENDA SCHOOLJAAR 2017 2018 LOCATIE GROU Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen OKTOBER 2017 40 maandag 2 oktober 19.30 uur: Ouderraad dinsdag 3 oktober woensdag 4 oktober donderdag

Nadere informatie

Een nieuw logo. Met vriendelijke groet, Mw.Gerda Heringa Directeur De Apollo. De waarden van De Apollo:

Een nieuw logo. Met vriendelijke groet, Mw.Gerda Heringa Directeur De Apollo. De waarden van De Apollo: De nieuwsbrief De Ouder-Apollonia 2016-2017 Jaargang 3, nummer 5 Een nieuw logo We hebben een nieuw logo, ons nieuwe logo is ontworpen door Mw. Muriel van Haeften, zij werkt ook op de administratie van

Nadere informatie

Welkom Klas 4. Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement. Wat zijn nu de belangrijke factoren? Vervolgopleiding. Mededelingen & vragen

Welkom Klas 4. Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement. Wat zijn nu de belangrijke factoren? Vervolgopleiding. Mededelingen & vragen Welkom Klas 4 Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement Wat zijn nu de belangrijke factoren? Vervolgopleiding Mededelingen & vragen Mentoraat Sociaal Groep (mentorles) Mentor Individueel Administratief

Nadere informatie

Hartelijk welkom op de ouderavond van 3-vmbo! 5 september 2017

Hartelijk welkom op de ouderavond van 3-vmbo! 5 september 2017 Hartelijk welkom op de ouderavond van 3-vmbo! 5 september 2017 Even voorstellen Mentoren: klas 3A: Salma Barkouh klas 3B: Germain Roodbol Decaan: Saida Felida Afdelingsmanager: Annie de Vries Directeur:

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

HAVO Voorlichting Tweede Fase

HAVO Voorlichting Tweede Fase HAVO Voorlichting Tweede Fase HAVO 5 (2014-2015) Het officiële PTA is te vinden op It s Learning. Slechts aan dat PTA kunnen rechten worden ontleend. Gegevens Mentor Naam: Email: Telefoon: KWT-uren Aansluiten

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND 5- HAVO. Whitney Young- Anderson Ph5a Nikky Schipper Ph5b

INFORMATIEAVOND 5- HAVO. Whitney Young- Anderson Ph5a Nikky Schipper Ph5b INFORMATIEAVOND 5- HAVO Whitney Young- Anderson Ph5a Nikky Schipper Ph5b Agenda 1. Welkom en voorstellen 1. Welkom en voorstellen 2. Presentielijst 3. Rol van de mentor in Havo 5 4. Algemene zaken o.a.

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

EDITIE 4 19 APRIL SCHOOLJAAR

EDITIE 4 19 APRIL SCHOOLJAAR EDITIE 4 19 APRIL SCHOOLJAAR 2018-2019 MENU -------------------- ---------- Aanmelding nieuwe leerlingen Op maandag 11 maart en dinsdag 12 maart waren weer de traditionele inschrijvingsavonden voor onze

Nadere informatie

Agenda. Mentoraat Tijdlijn leerjaar 4 Magister en Zermelo Examen Vervolgopleiding Belangrijke data Vragenronde

Agenda. Mentoraat Tijdlijn leerjaar 4 Magister en Zermelo Examen Vervolgopleiding Belangrijke data Vragenronde Agenda Mentoraat Tijdlijn leerjaar 4 Magister en Zermelo Examen Vervolgopleiding Belangrijke data Vragenronde Mentoraat Opstart schooljaar Mentorles Spreekuur Afspraken met de klas Wat kunt u van mij verwachten

Nadere informatie

Nieuwsbrief okt-nov-dec 16

Nieuwsbrief okt-nov-dec 16 Nn Nieuwsbrief okt-nov-dec 16 Studie(mid)dagen In de periode tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie staan er een aantal studie(mid)dagen op het programma. We zetten ze voor u nogmaals op een rijtje:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL

NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL Elimschool nieuwsbrief periode: start schooljaar herfstvakantie 2015 16-10- 2015 Inhoud Personele situatie Belangrijke data Fotoproject Eigen kracht Toelaatbaarheidsverklaring

Nadere informatie

Jaarrooster

Jaarrooster maandag 13 augustus 2018 dinsdag 14 augustus 2018 woensdag 15 augustus 2018 Boeken ophalen klassen 9 en 10 op het Grotius tussen 12.15-13.00 uur School weer open! donderdag 16 augustus 2018 vrijdag 17

Nadere informatie

Mentor 3 Dienstverlening & Producten

Mentor 3 Dienstverlening & Producten Mentor 3 Dienstverlening & Producten 3BDP1 3KDP1 Tom Loeffen Mentor 3 Produceren Installeren Energie 3BPI2 3KPI2 Paul Rutten Mentoren 3 Zorg & Welzijn 3BZW1-3BZW2 3KZW2-3KZW3 Marjo Vullings Anke van der

Nadere informatie

Informatieboekje MAVO bovenbouw 4 mavo

Informatieboekje MAVO bovenbouw 4 mavo Informatieboekje MAVO bovenbouw 4 mavo Welkom op de afdeling mavo bovenbouw! Wat gebeurt er allemaal in de bovenbouw van de mavo? In dit boekje voor ouders en leerlingen van 3 en 4 mavo staat informatie

Nadere informatie

Agenda schooljaar 2016/2017

Agenda schooljaar 2016/2017 Agenda schooljaar 2016/2017 Oktober 2016 Wo. 12 oktober 2016 MR vergadering Doetinchem Do. 13 oktober 2016 Klas 2A, 2B, 2C Excursie Openluchtmuseum Arnhem Sla je slag! Do. 13 oktober 2016 Leerjaar 3 CKV

Nadere informatie

Nieuwe directeur Dr. Mollercollege

Nieuwe directeur Dr. Mollercollege NUMMER 1 10 SEPTEMBER 2015 Van de redactie Deze Mollerinfo begint al aan zijn tweeëndertigste jaargang. Vanaf oktober zal hij maandelijks verschijnen. Dit informatiebulletin is bedoeld als mededelingenblad

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

Start nieuwe schooljaar

Start nieuwe schooljaar 2-9-2016 Start nieuwe schooljaar Op dinsdag 23 augustus werden de gangen van school na een heerlijke zomervakantie weer gevuld door de enthousiaste stemmen van de leerlingen. Dit jaar mogen we er 435 verwelkomen

Nadere informatie

Rijslag 15-21 * 2587 BB Den Haag * 070-355 84 54 * info@hetvolleleven.nl * www.hetvolleleven.nl

Rijslag 15-21 * 2587 BB Den Haag * 070-355 84 54 * info@hetvolleleven.nl * www.hetvolleleven.nl NIEUWSFLITS 31e jaargang / Nummer 11 / 9 februari 2016 Rijslag 15-21 * 2587 BB Den Haag * 070-355 84 54 * info@hetvolleleven.nl * www.hetvolleleven.nl Agenda Belangrijke data vr 19.02.2016 Margedag: alle

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Welkom. Ouderavond lob. mavo-3

Welkom. Ouderavond lob. mavo-3 Welkom Ouderavond lob mavo-3 Programma - Opening (Kiki Nieuwkerk) - Wat is lob? (Bram Aarts) - lob: Wie doet wat? (Bram Aarts) - Doorstuderen op mbo (Bram Aarts) - Doorstuderen op havo (Bram Aarts) - Vakkenpakketkeuze

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op woensdagmiddag na de herfstvakantie. Inschrijven via de website

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Afscheid van directeur Kees Jan Vreeker. Welkom en afscheid. Met vriendelijke groet, Leon de Wit Voorzitter College van Bestuur

Nieuwsbrief. Afscheid van directeur Kees Jan Vreeker. Welkom en afscheid. Met vriendelijke groet, Leon de Wit Voorzitter College van Bestuur Nieuwsbrief 21 september 2017 Aflevering 1 deel 1 - schooljaar 2017-2018. Afscheid van directeur Kees Jan Vreeker Sinds 1 maart 2013 is Kees Jan Vreeker directeur van het Trajectum College. De afgelopen

Nadere informatie

REKENTOETS KLAS 3 FOTO S VOOR JAARVERSLAG OMO OPROEP OUDERRAAD

REKENTOETS KLAS 3 FOTO S VOOR JAARVERSLAG OMO OPROEP OUDERRAAD EDITIE 5 22 APRIL 2016 REKENTOETS KLAS 3 Dit schooljaar dienen alle leerlingen van klas 3 verplicht deel te nemen aan de Cito-rekentoets. Deze toets is een volwaardig rekenexamen. De toets duur is 90 minuten.

Nadere informatie

Ouderavond leerjaar 4 MAVO

Ouderavond leerjaar 4 MAVO 27-9-2017 1 Ouderavond leerjaar 4 MAVO Mentor 4 MAVO Erik ter Burg Coördinatoren bovenbouw Leerjaar 3 Leerjaar 4 William Gooren Truus Hesen Leerlingbegeleiding bovenbouw Marjo Vullings Marijn Bernards

Nadere informatie

Welkom op de info-avond MAVO 4

Welkom op de info-avond MAVO 4 Welkom op de info-avond MAVO 4 Even voorstellen Vincent Kanis Conrector mavo Aanwezig op ma, di, do, vr v.kanis@t-atrium.nl Nanno van den Hazel Decaan mavo n.vanden.hazel@t-atrium.nl Ouderraad Voorstellen

Nadere informatie

Hartelijk welkom. Informatieavond leerjaar 4 MAVO G/T. Donderdag 6 september 2018

Hartelijk welkom. Informatieavond leerjaar 4 MAVO G/T. Donderdag 6 september 2018 Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 MAVO G/T Donderdag 6 september 2018 Programma Welkom Het examen Na Marianum Met de mentor mee.. Informatieavond VMBO Lichtenvoorde Gemengde en Theoretische leerweg

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 10th 2015/2016 2 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

AGENDA OKTOBER 2015. Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015. Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2)

AGENDA OKTOBER 2015. Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015. Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2) Nummer 4 16 oktober 2015 AGENDA OKTOBER 2015 Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015 Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2) Woensdag 28 oktober Schoolexamen (SE) week 1 (klas

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam februari 2013 jaargang 3, nummer 7 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de digitale Nieuwsbrief van het Comenius College Rotterdam. In deze Nieuwsbrief houden wij u

Nadere informatie

WELKOM OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE

WELKOM OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE WELKOM OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE Op weg.. Volgend jaar klas 4 Mei 2017 centraal schriftelijk examen HET EINDEXAMEN Het examen is begonnen aan het begin van de 3e klas. Cijfers klas 3 tellen

Nadere informatie

Studiewijzer 10t 2018/2019

Studiewijzer 10t 2018/2019 Studiewijzer 10t 2018/2019 2 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt

Nadere informatie

Informatieavond 3 MAVO SCHOOLJAAR

Informatieavond 3 MAVO SCHOOLJAAR Informatieavond 3 MAVO SCHOOLJAAR 2012-2013 Voorstellen 3mA 3mB 3mC 3mD Mentoren van 3 Mavo: Dhr. J. van Bakel Mevr. W. Admiraal Mevr. C. ter Punt Mevr. J. Hormann Dhr. E. Bijwaard Voorstellen Mevr. Van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam oktober 2012 Jaargang 3, nummer 2 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de tweede digitale Nieuwsbrief van het schooljaar. In deze Nieuwsbrief houden wij u op de hoogte

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op 25 oktober. Inschrijven via de website facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

EDITIE 3 28 FEBRUARI SCHOOLJAAR

EDITIE 3 28 FEBRUARI SCHOOLJAAR EDITIE 3 28 FEBRUARI SCHOOLJAAR 2018-2019 Menu ------------------------------ DE WALEWYC- MAVO TEKENT SAMENWERKING MET ROC TILBURG Op 28 januari heeft onze school een samenwerkingsverband gesloten met

Nadere informatie

Profielen- en Vakkeninformatie 3(t)vwo

Profielen- en Vakkeninformatie 3(t)vwo Profielen- en Vakkeninformatie 3(t)vwo Werkboekje 2 januari februari 2019 Naam: Klas: Mentor: Inleiding Vanaf week 2 (8 januari tot en met 22 februari) zullen de vakdocenten van de verschillende vakken

Nadere informatie

EDITIE 4 20 APRIL 2018 MENU

EDITIE 4 20 APRIL 2018 MENU EDITIE 4 20 APRIL 2018 MENU -------------------- ---------- CENTRAAL EXAMEN Het landelijk eindexamen van de theoretische vakken staat gepland na de meivakantie. Op vrijdag 14 mei vindt het eerste theoretische

Nadere informatie

AGENDA CURSUS

AGENDA CURSUS AGENDA CURSUS 2017 2018 SEPTEMBER 2017 dinsdag 5 september 2017 start cursus kennismaking, ophalen roosters en inleveren ondertekende gebruikersovereenkomst schoolboeken: - 11.30 uur: klas 1-11.45 uur:

Nadere informatie

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 September Donderdag 6 september Dinsdag 11 september Dinsdag 11 september Zondag 16 september Dinsdag 18 september Donderdag 20 september Dinsdag 25 september Donderdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag!

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag! Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 16 12 e jaargang Vrijdag 24 april 2015 Koningsdag!

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ODYZEE COLLEGE augustus 2013

NIEUWSBRIEF ODYZEE COLLEGE augustus 2013 NIEUWSBRIEF ODYZEE COLLEGE augustus 2013 Beste ouder(s), verzorger(s) van alle VSO-leerlingen, Wij vinden het belangrijk u aan het begin van dit nieuwe schooljaar middels deze uitgebreide nieuwsbrief op

Nadere informatie

Op 12 maart is er een informatieavond over de profiel- en vakkenpakketkeuze.

Op 12 maart is er een informatieavond over de profiel- en vakkenpakketkeuze. MAVO 2 Profielkeuze Klas 2 is een belangrijk jaar wat betreft de oriëntatie op de verschillende profielen. Op maandag 9 april moeten de leerlingen hun definitieve profiel- en vakkenpakket keuze maken.

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. Klas 9th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. Klas 9th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer Klas 9th 2015/2016 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 9 th. Voor het eerst zal dit jaar ook in 9th voor een

Nadere informatie

Goedenavond. Ouders/verzorgers leerlingen docenten betrokkene

Goedenavond. Ouders/verzorgers leerlingen docenten betrokkene Goedenavond Ouders/verzorgers leerlingen docenten betrokkene Examen VMBO Basisberoepsgerichte leerweg Kaderberoepsgerichte leerweg Gemengde leerweg Examen Schoolexamen = S.E. presentatie s toetsen ( schriftelijk

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIE BUSINESS SCHOOL OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE

WELKOM INFORMATIE BUSINESS SCHOOL OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE WELKOM INFORMATIE BUSINESS SCHOOL OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE Gecertificeerd Business School Business School Reclamebord maken klas 1 Minionderneming klas 2 Managementgame klas 3 Ondernemers

Nadere informatie

Welkom op de ouderavond Mavo/tl 3

Welkom op de ouderavond Mavo/tl 3 Welkom op de ouderavond Mavo/tl 3 Opzet van de avond Voorlichting over mavo 3 en het examenjaar, door Karin Nieuwenburg (afdelingsleider) Voorlichting over de pakketkeuze en de vervolgopleidingen die gekozen

Nadere informatie

Agenda. Mentoraat Tijdlijn leerjaar 4 Magister en Zermelo Examen Vervolgopleiding Belangrijke data Vragenronde

Agenda. Mentoraat Tijdlijn leerjaar 4 Magister en Zermelo Examen Vervolgopleiding Belangrijke data Vragenronde Agenda Mentoraat Tijdlijn leerjaar 4 Magister en Zermelo Examen Vervolgopleiding Belangrijke data Vragenronde Mentoraat Opstart schooljaar Mentorles Spreekuur Afspraken met de klas Wat kunt u van mij verwachten

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

KENNISMAKINGSAVOND KLAS 3 VMBO TL

KENNISMAKINGSAVOND KLAS 3 VMBO TL KENNISMAKINGSAVOND KLAS 3 VMBO TL Maandag 29 september 2014 Welkom Even voorstellen Team 3 TL Mentoren 3T1: de heer Remerij 3T2: de heer van de Velde 3T3: mevrouw Wuytack 3T4: de heer Kemp Teamleider:

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018

Nieuwsbrief november 2018 Nieuwsbrief 14 29 november 2018 Belangrijke data 04-12 Bezoek Sinterklaashuis groep 3-4 05-12 Sinterklaasviering 06-12 Studiedag, alle leerlingen vrij 07-12 1 e Rapport mee groep 1 t/m 8 11-12 Rapportgesprekken

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Informatiebrochure over de huiswerkklas voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers

Informatiebrochure over de huiswerkklas voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers Informatiebrochure over de huiswerkklas voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers INHOUD Inleiding 3 Doel en werkwijze van de huiswerkklas 4 Doelgroep 5 Inschrijving en plaatsing 6 Afspraken in de huiswerkklas

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2014-2015 RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN

JAAROVERZICHT 2014-2015 RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN JAAROVERZICHT 2014-2015 RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN Tiel, 5 oktober 2014 Betreft: Activiteitenkalender schooljaar 2014-2015 Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Het schooljaar is weer

Nadere informatie

Informatieavond OUTDOORKAMP (survival) 2013 leerjaar 3. Welkom 1 September 2014

Informatieavond OUTDOORKAMP (survival) 2013 leerjaar 3. Welkom 1 September 2014 Informatieavond OUTDOORKAMP (survival) 2013 leerjaar 3 Welkom 1 September 2014 Doelen van het kamp Van 16 september t/m 19 september 2014 Leuke start van het schooljaar Kennis maken met elkaar en de docenten

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA schooljaar 2014-2015

JAARPROGRAMMA schooljaar 2014-2015 35 START SCHOOLJAAR deze week diverse introductie activiteiten ma 25 aug introductie activiteiten alle wo 27 aug 9,00 digitale inschrijving open voor herkansing SE's uit 4H,4V,5V vr 29 aug 9,00 sluiting

Nadere informatie

Welkom. Ouderavond mavo-3 4 april 2018

Welkom. Ouderavond mavo-3 4 april 2018 Welkom Ouderavond mavo-3 4 april 2018 1. LOB; keuzeproces Programma vanavond 2. Start van het examenjaar 3. Buitenlandse reizen oktober 2018 LOB keuzeproces 1. DSO-lessen zijn afgerond 2. Beroepsoriënterende

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 Datum: 18 april 2019

Nieuwsbrief 5 Datum: 18 april 2019 Nieuwsbrief 5 Datum: 18 april 2019 Locatie HOLY Vandaag is de laatste schooldag voor de meivakantie! Twee vrije weken voor de leerlingen en voor ons om weer energie op te doen voor de laatste periode van

Nadere informatie

Welkom INFORMATIEAVOND

Welkom INFORMATIEAVOND Welkom INFORMATIEAVOND Informatieavond leerjaar 4 Onderwijsvisie PTA Examens AVO Wintersportreis LOB D&P/Mavo (apart) CSPE D&P Stapelen voor basis en kader Kennismaking met mentoren Dare to discover! Artikel

Nadere informatie

OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM. Dinsdag 6 oktober 2015

OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM. Dinsdag 6 oktober 2015 OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM Dinsdag 6 oktober 2015 1 OUDERAVOND LEERJAAR 2 19.15 u 19.30 u 19.35 u 19.40 u Koffie! Opening door dhr. M. Vroombout Keuzebegeleiding door mw. M.Stjepanovic Dhr. Van Oosten

Nadere informatie

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Welkom bij het Reeshof College Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Daan Hamann E-mail: dhamann@reeshofcollege.nl Heeft u vragen, neem dan gerust contact op. Klas xx Mentor Voor- Achternaam E-mail:

Nadere informatie

Ouderavond leerjaar 3

Ouderavond leerjaar 3 Ouderavond leerjaar 3 Welkom Mentor - Welke vakken geef je als docent? Wie bent u? Samen Mentor Mentorles Wat kunt u verwachten? Verschil Onderbouw Bovenbouw Cijfermatig volgen Huiswerkhouding Rol ouders

Nadere informatie

JAARAGENDA LEERLINGEN EN OUDERS SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM

JAARAGENDA LEERLINGEN EN OUDERS SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM JAARAGENDA LEERLINGEN EN OUDERS SCHOOLJAAR 2015 2016 LOCATIE GROU AKKRUM Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen CPE Centraal Praktijk Examen SEPTEMBER 2015 36 dinsdag 1 september Schoolfotograaf

Nadere informatie

Informatieavond 4 Mavo. Schooljaar

Informatieavond 4 Mavo. Schooljaar Informatieavond 4 Mavo Schooljaar 2018-2019 Programma Algemene informatie Voorlichting decanaat Kennismaking mentoren Wie is wie en wie doet wat? Teamleider 3 en 4 mavo Decaan Mentorondersteuner Teamassistent

Nadere informatie

DE DYK TALENT EN AMBITIE JAARKALENDER

DE DYK TALENT EN AMBITIE JAARKALENDER DE DYK TALENT EN AMBITIE JAARKALENDER 2016-2017 legenda > vakantie DDW en SE leerlingen roostervrij centraal examen wk datum maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag 34 22-aug 35 29-aug 36 5-sep 08.30

Nadere informatie

JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR LOCATIE GROU

JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR LOCATIE GROU JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR 2018 2019 LOCATIE GROU Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen SEPTEMBER 2018 35 vrijdag 31 augustus 36 maandag 3 september Geen leerlingen op school;

Nadere informatie

3BDP1-3BDP2-3KDP1-3KDP2

3BDP1-3BDP2-3KDP1-3KDP2 3BDP1-3BDP2-3KDP1-3KDP2 Mentor 3 Dienstverlening & Producten 3BDP1 3BDP2 3KDP1 3KDP2 Maartje van Broekhuizen Robin Kroon 3BPI2 3KPI2 Mentoren 3 Produceren Installeren Energie 3BPI2 3KPI2 Tom Lammerts Mari

Nadere informatie

KERSTEDITIE Franciscusschool Oldenzaal. Uitnodiging Kerstviering. In deze editie. Gewoonte 3 BELANGRIJKE ZAKEN EERST.

KERSTEDITIE Franciscusschool Oldenzaal. Uitnodiging Kerstviering. In deze editie. Gewoonte 3 BELANGRIJKE ZAKEN EERST. KERSTEDITIE 2018 Franciscusschool Oldenzaal Beste ouders, Voor u ligt al weer het laatste Franciscusbericht van dit kalenderjaar Hierin een aantal zaken die met name na de vakantie van belang zijn Op school

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2014-2015 3 VMBO TL Coornhert Lyceum 1 Voorwoord Beste leerling en beste ouders / verzorgers, Hierbij heeft u / heb je het PTA van 3 vmbo TL in handen. In 3 vmbo TL

Nadere informatie