EDITIE 3 28 FEBRUARI SCHOOLJAAR

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EDITIE 3 28 FEBRUARI SCHOOLJAAR"

Transcriptie

1 EDITIE 3 28 FEBRUARI SCHOOLJAAR

2 Menu DE WALEWYC- MAVO TEKENT SAMENWERKING MET ROC TILBURG Op 28 januari heeft onze school een samenwerkingsverband gesloten met de School voor Sport en Bewegen van ROC Tilburg. PASSIE VAN DE LANGSTRAAT IN ONZE SCHOOL Op zaterdag 13 april a.s. vindt de tweede editie van "de Passie van de Langstraat" plaats in het atrium van onze school. U heeft via de mail hierover al kunnen lezen. De Walewyc is trots dat deze voorstelling in onze school wordt gehouden. We hopen op een volle zaal. U bent van harte uitgenodigd. INSCHRIJVINGEN WALEWYC REÜNIE GESTART Op 14 januari j.l. is de inschrijving gestart van de grote Walewyc reünie op zaterdag 29 juni a.s. CPE TEKENEN Het vak tekenen wordt landelijk zowel praktisch als theoretisch afgesloten. Dat wil zeggen dat leerlingen een praktisch werk maken bij het examenonderwerp.

3 STUDIEDAG OP DONDERDAG 26 MAART Op dinsdag 26 maart wordt een studiedag georganiseerd voor alle docenten van de Walewyc-mavo. TERUGKOMAVOND OUD-LEERLINGEN Op donderdag 14 maart wordt er een gezellige avond georganiseerd voor de oudleerlingen van klas 4 van vorig schooljaar. PROJECTDAG 22 FEBRUARI Alle klassen en leerjaren hebben op vrijdag 22 februari een leuke projectdag gehad.

4 LOB-STAGE VOOR KLAS 3 Om de leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden bij hun loopbaanoriëntatie organiseren de docenten van de beroepsgerichte vakken ook dit schooljaar een zogenaamde AEL (Arbeids Ervarings Leren) activiteit. WALEWYC HANDBALTOERNOOI Op donderdag 18 april vindt voor de 6e keer het Walewyc handbaltoernooi plaats op het terrein van vv NEO 25. LAATSTE SCHOOLDAG KLAS 4 (DISNEYLAND PARIJS) Op vrijdag 19 april zullen de leerlingen uit klas 4 hun laatste schooldag beleven. In het leerlingenpanel is besloten dat we dit jaar naar Disneyland Parijs gaan.

5 VOORBEREIDING SCHOOLEXAMEN 4 Op maandag 18 maart start het 4 e schoolexamen voor klas 4. In het overzicht zie je wanneer, welk schoolexamen wordt afgenomen: BIOLOGIE OLYMPIADE HAVO Ook dit jaar hebben leerlingen van de Walewyc deelgenomen aan de biologie olympiade. De biologie docenten van onze school zijn ervan overtuigd dat ONZE WALEWYCERS een goede partij konden bieden aan havo leerlingen van andere scholen in Nederland en daarom hebben ze onze school ingeschreven voor de Olympiade havo-onderbouw. PERSONEEL/ ROOSTERZAKEN Afgelopen weken hebben we vanwege de afwezigheid van collega s vervangende docenten ingezet en hierdoor is het rooster in enkele gevallen gewijzigd. Ook is een collega met zwangerschapsverlof gegaan.

6 BELANGRIJKE DATA: De volgende data zijn goed om te onthouden.

7 Verder lezen WALEWYC-MAVO TEKENT SAMENWERKING MET ROC TILBURG Uit het Brabants Dagblad: Makkelijker van de Walewyc naar ROC; Maar het is geen ritje in een gouden koets... Drempelloos doorstromen van de Walewyc Mavo in Waalwijk naar de ROC-opleiding Sport en beweging in Tilburg... het kan voortaan. Maar je moet er wél wat voor doen. De school voor Sport en Bewegen van ROC Tilburg en de Walewyc-mavo hebben een samenwerkingsovereenkomst afgesloten. Op maandag 28 januari hebben mw. Sommer, directeur van de Walewyc-mavo, en mw. Brun, directeur van de School voor Sport en Bewegen deze overeenkomst ondertekend. De ondertekening is het startschot voor een mooie samenwerking tussen vo en mbo om leerlingen met LO2 in hun pakket een drempelloze instroom in het mbo te bieden. Onze LO-docenten werken voortaan nauw samen met docenten van het ROC. Ze stemmen leerprogramma's af, bezoeken elkaars scholen en proeven zo van het onderwijs op beide scholen. Voor de leerlingen met LO2 in het vakkenpakket is deze samenwerking erg gunstig. Als ze goed functioneren bij ons op de Walewyc mogen ze drempelloos, zonder toelatingstest te doen, doorstromen naar het ROC-Tilburg. Er zijn jaarlijks 400 aanmeldingen en er is maar plaats voor 180 leerlingen. De leerlingen van de Walewyc kunnen dus een "golden card" verdienen en zijn daardoor zeker van hun plaats!

8 PASSIE VAN DE LANGSTRAAT IN ONZE SCHOOL Op zaterdag 13 april a.s. vindt de tweede editie van "de Passie van de Langstraat" plaats in het atrium van onze school. U heeft via de mail hierover al kunnen lezen. De Walewyc is trots dat deze voorstelling in onze school wordt gehouden. We hopen op een volle zaal. U bent van harte uitgenodigd.

9 INSCHRIJVINGEN WALEWYC REÜNIE GESTART Op 14 januari j.l. is de inschrijving gestart van de grote Walewyc reünie op zaterdag 29 juni a.s. Op die avond hopen we veel oud-leerlingen en -collega's te ontmoeten in ons "grand café" in het atrium om lekker bij te kletsen over die "goed oude tijd". En natuurlijk ook om lekker te dansen in de tent bij de "back-to-schoolparty" op de muziek van de band én de dj. Schrijf je vast in op de speciale website Je kunt er alvast verhalen delen, foto's bekijken of zien wie er allemaal al heeft ingeschreven. Er zijn al bijna 100 inschrijvingen én we gaan tot 1000!

10 CPE TEKENEN Het vak Tekenen wordt landelijk zowel praktisch als theoretisch afgesloten. Dat wil zeggen dat leerlingen een praktisch werk maken bij het examenonderwerp. Dit jaar is dat het thema IDENTITEIT. Hiervoor staan 720 minuten. In het onderstaande schema staat aangegeven, wanneer deze momenten zijn. De examenmomenten zijn zo veel mogelijk tijdens de gewone tekenlessen. Toch zal het een enkele keer voorkomen dat je een uur een leerling mist omdat ze hun praktijk examen aan het maken zijn. Datum Lesuur Lokaal Planning Maandag e + 3e uur B minuten CPE Woensdag t/m 7e uur B minuten CPE Maandag e t/m 3e uur B minuten CPE Dinsdag e t/m 8e uur B minuten CPE Maandag e t/m 3e uur B minuten CPE Woensdag Individuele planning (2e t/m 6e uur) B minuten per leerling presentatie CPE Totaal 720 minuten Op 27 februari bezocht deze groep leerlingen Amsterdam als voorbereiding op het CPE en CSE. We hadden deze dag een workshop bij het Rijksmuseum, een rondleiding bij het Stedelijk museum en de leerlingen voerden diverse inspiratieopdrachten uit. Op 25 maart start het eerste centrale examen van onze examenleerlingen al! Het centraal praktisch examen van het vak Tekenen gaat dan namelijk van start. Via deze mail wil ik jullie daar alvast wat info over geven.

11 STUDIEDAG OP DINSDAG 26 MAART Op dinsdag 26 maart wordt een studiedag georganiseerd voor alle docenten van de Walewyc-mavo. De leerlingen zijn vanaf uur lesvrij. De administratie van de school is s ochtends gewoon bereikbaar.

12 TERUGKOMDAG OUD-LEERLINGEN Op donderdag 1 maart wordt er een gezellige avond georganiseerd voor onze oudleerlingen van klas 4. De oud-mentoren, vakdocenten en de leerlingcoördinator, mevrouw Spanjers, zullen die avond om uur de oud-walewycers ontvangen in de personeelskamer van de school. Onder het genot van een drankje en een hapje zullen ervaringen uitgewisseld worden over hun nieuwe opleiding. Maar centraal staat natuurlijk de gezelligheid om weer even bij elkaar te zijn en te genieten van alle verhalen die weer over tafel komen. Alle leerlingen die vorig jaar examen deden, worden voor deze avond uitgenodigd. We hopen dat het net als andere jaren weer erg druk zal zijn.

13 PROJECTDAG Klas 1: Globaland Globaland is het enige project dat over twee dagen was verdeeld, op donderdag 21 en vrijdag 22 februari hebben onze eerste klassers hier hard aan gewerkt. De bedoeling van dit project was om de leerlingen kennis te laten maken met het reilen en zeilen van het besturen van een land. In een wereld die Globaland heet, moesten de leerlingen in groepjes elk een eigen land besturen. Er kwam natuurlijk heel wat kijken bij het besturen van een land. Alle problemen moesten zij zelf oplossen. Van natuurrampen tot ontwikkelingssamenwerking. Zij moesten zelf hun geld verdienen door middel van het doen of maken van opdrachten en dit geld ook zelf verdelen onder de bevolking. Koos je voor het innen van belasting of niet? Elke beslissing had zijn gevolgen. Klas 2: workshops in de Tavenu en in de gymzaal Op 22 februari was ook de projectdag voor klas 2. Deze was in twee totaal verschillende activiteiten verdeeld. Zo konden leerlingen in de Tavenu 3 workshops volgen. Sommige van deze workshops werden gegeven door onze eigen docenten. Een zangworkshop gegeven door mevrouw Lensvelt, creatief met letters gegeven door meneer van Loon en een workshop verhaal schrijven door mevrouw van Beers. Andere workshops waren smartphone fotografie en trommel op rommel. Alle leerlingen zijn enthousiast bezig geweest met deze activiteiten. In de gymzaal werd het andere deel van de projectdag verzorgd. Hier had meneer van Dortmont een grote carrousel van allerlei spellen klaargezet, waar we super actief mee aan de slag konden. Van basketbal tot wandklimmen, van trampoline trefbal tot bankvoetballen. Iedereen heeft erg leuk mee gedaan en we hebben een gezellige dag gehad. Klas 3: CKV workshops Tijdens de projectdag van vrijdag 22 februari hebben de jaarlijkse CKV-activiteiten plaats gevonden. Deze dag heeft in het teken gestaan van drie kunstzinnige workshops. Leerlingen volgden workshops op het gebied van muziek en beeldende kunst. De activiteiten hebben plaats gevonden op drie locaties in Waalwijk; het Kunstencentrum Waalwijk, de Mads en op school. Het vak CKV is een onderdeel van beeldende vorming. Voor CKV moeten de leerlingen vier culturele activiteiten

14 ondernemen. Eén daarvan vindt plaats in de laatste les beeldende vorming. Drie daarvan hebben op deze projectdag plaats gevonden. Wij als docenten hebben genoten van een leuke kunstzinnige dag. Samen met de leerlingen was het een top dag. Klas 4: SE5 en presentaties profielwerkstuk Tijdens de projectdag op hebben de leerlingen van klas 4 hun presentatie gehouden over de profielwerkstukken en een SE5-toets gemaakt van Nederlands. De presentaties van de profielwerkstukken overtreffen ieder jaar weer onze verwachtingen. Ook dit jaar waren we blij verrast met het niveau van de presentaties. Hiermee hebben vrijwel alle leerlingen van klas 4 het profielwerkstuk afgesloten en daarmee zijn ze weer een stapje dichterbij het Centraal Examen. De SE5-toets van Nederlands was gericht op het maken van een examen. Deze toets komt vrijwel overeen met een echt examen Nederlands welke de leerlingen tijdens het Centraal Examen zullen gaan maken. We hebben deze SE5-toets afgenomen zodat iedere leerling een keer meemaakt hoe het is om een "echt" examen te maken. We hopen hiermee al een gedeelte van de spanning weg te nemen. Al met al was het weer een geslaagde projectdag. Op naar het Centraal Examen!

15 LOB-STAGE VOOR KLAS 3 Om de leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden bij hun loopbaanoriëntatie organiseren de docenten van de beroepsgerichte vakken ook dit schooljaar een zogenaamde AEL (Arbeids Ervarings Leren) activiteit. De AEL zal plaatsvinden van dinsdag 26 t/m vrijdag 29 maart. De leerlingen gaan deze 4 dagen bij een bedrijf of instelling stage lopen. We hopen dat ze door deze oriëntatie een beter beeld krijgen van een bepaald beroep. Hierdoor krijgen ze ook een betere kijk op hun mogelijkheden en interesses. De leerlingen gaan zelf op zoek naar een bedrijf of instelling waaraan ze vragen of ze daar een stage mogen doen. Veel leerlingen zijn daar al volop mee bezig. Een bedrijf in de richting van waar de leerling in de toekomst wil gaan werken, heeft daarbij natuurlijk de voorkeur. Maar het kan ook het bedrijf zijn waar u, een familielid of goede kennis werkt. We hopen dat u net zo enthousiast bent over dit initiatief als wij en dat de leerlingen in alle opzichten een leerzame periode zullen hebben in het bedrijf of de instelling van hun keuze.

16 WALEWYC HANDBALTOERNOOI Op donderdag 18 april vindt voor de 6e keer het Walewyc handbaltoernooi plaats op het terrein van vv NEO 25. De teams uit klas 1 t/m 3 zullen strijden om de felbegeerde prijzen binnen te halen. De wedstrijd tussen het Walewycleerlingenteam en het Walewyc personeelsteam is het hoogtepunt van de dag. Leerlingen en ouders ontvangen tijdig meer informatie over dit geweldige toernooi.

17 LAATSTE SCHOOLDAG KLAS 4 (DISNEYLAND PARIJS) Op vrijdag 19 april zullen de leerlingen uit klas 4 hun laatste schooldag beleven. In het leerlingenpanel is besloten dat we dit jaar naar Disneyland Parijs gaan. U heeft hier reeds een brief en factuur over ontvangen (mits uw kind aan heeft gegeven mee te gaan naar Disneyland Parijs). Wij hopen dat uw zoon/dochter deze dag gebruikt om een mooie schoolperiode af te sluiten en herinneringen te maken waar ze in de toekomst nog veel op terug zullen kijken. Wanneer uw kind niet mee gaat naar Disneyland Parijs, zal hij/zij verwacht worden op school. Op school zal er dan een vervangend programma plaatsvinden. Het is dus de bedoeling dat uw kind wél op school is wanneer hij/zij niet mee gaat naar Disneyland Parijs. Deze dag blijft een officiële schooldag.

18 VOORBEREIDING SCHOOLEXAMEN 4 Op maandag 18 maart start het 4 e schoolexamen voor klas 4. In het overzicht zie je wanneer, welke schoolexamens+ worden afgenomen:

19 BIOLOGIE OLYMPIADE HAVO De biologie docenten van onze school waren ervan overtuigd dat ONZE WALEWYCERS een goede partij zouden kunnen bieden aan havo leerlingen in de rest van Nederland Zij hebben onze school ingeschreven voor de Olympiade havoonderbouw. Een landelijke wedstrijd op zoek naar de beste biologie leerlingen van Nederland. Er namen in het totaal 321 havo scholen deel aan de Olympiade. Onze leerlingen hebben het net zoals vorig schooljaar uitstekend gedaan met als resultaat een 32e plaats in de top 100 van havo scholen, met vijf van onze leerlingen bij de beste 10% biologie leerlingen op havo niveau in Nederland. Deze vijf leerlingen ontvangen een certificaat. Sal, Sem, Kyara, Roos- Anne en Jesse hartelijk gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Jullie docenten zijn trots op jullie! Eén leerling staat ook nog eens op de reservelijst om deel te nemen aan de tweede ronde met de beste 50 havo biologie leerlingen van Nederland.

20 PERSONEEL/ ROOSTERZAKEN Vervanging In verband met tijdelijke vervangingen van enkele docenten begroeten wij in ons team: - Mevr. R. Janssen, docente aardrijkskunde - Mevr. J. Brokken, docente Engels - Mevr. J. van Gorp, docente Frans Babynieuws! Mevr. M. Mestrom heeft een gezonde baby gekregen. Het nieuwe mensje heet Vieve. We wensen mevr. Mestrom veel geluk samen met haar gezin. Vanaf 25 is Mevr. L. Verbunt met zwangerschapsverlof gegaan. Roosterwijzigingen Vanwege diverse persoonlijke omstandigheden van personeelsleden en het opvullen van het zwangerschapsverlof van mevr. Verbunt, zullen we na de carnavalsvakantie het rooster weer moeten aanpassen. Klas Wm2e krijgt vanaf begin maart een andere mentor, dhr. Pijnenburg vervangt mevr. Heijkant die afscheid neemt van de Walewyc. Dankzij onze roostermaker hebben we weer een aaneengesloten rooster kunnen maken voor alle klassen. Maar een aantal wijzigingen was helaas onvermijdelijk. Houd het rooster dus goed in de gaten!

21 BELANGRIJKE DATA: 1 t/m 10 maart 2019 Carnavalsvakantie 11 maart 2019 Alle zijn leerlingen huiswerkvrij. Tevens zijn de leerlingen vrijgesteld van toetsen. 13 t/m 19 maart 2019 In verband met de rapportvergaderingen op zowel de Walewyc-mavo als het Dr. Mollercollege wordt er een verkort rooster gehanteerd. 18 t/m 22 maart 2019 SE4 klas maart Start CPE tekenen 26 maart Studiedag, de leerlingen van klas 1, 2 en 4 hebben een vrije dag. 26 t/m 29 maart 2019 LOB stage klas 3 4 april 2019 Vanaf uur halen alle leerlingen van klas 1, 2 en 3 samen met hun ouders het rapport op bij de mentor 4 april 2019 Vanaf uur halen alle leerlingen van klas 4 samen met hun ouders de cijferkaart op bij de mentor. 5 april 2019 Inleveren herkansingsformulier klas 4 vóór 10 uur bij de administratie. 15 april 2019 Start CSPE klas 4 beroepsgerichte vakken 15 april 2019 Start periode 3 huiswerkklas/ vakondersteuning klas 1 t/m 3 18 april 2019 Walewyc handbaltoernooi 19 april 2019 Nieuwsbrief 4

EDITIE 3 9 FEBRUARI 2018 MENU

EDITIE 3 9 FEBRUARI 2018 MENU EDITIE 3 9 FEBRUARI 2018 MENU -------------------- ---------- PROJECT GRIP OP GELD Van 5 t/m 16 maart doen alle leerlingen uit klas 3 met het vak economie mee met het project Grip op Geld. Dit project

Nadere informatie

PRAKTIJKEXAMENS KLAS 4 TEKENEN, BEROEPSGERICHTE VAKKEN TECHNOLOGIE, ZORG& WELZIJN, HANDEL& ADMINISTRATIE.

PRAKTIJKEXAMENS KLAS 4 TEKENEN, BEROEPSGERICHTE VAKKEN TECHNOLOGIE, ZORG& WELZIJN, HANDEL& ADMINISTRATIE. EDITIE 3 13 FEBRUARI 2015 MAGISTER 6 Na de carnavalsvakantie wordt een nieuwe versie van Magister ingevoerd voor alle leerlingen en ouders. Het voordeel is dat Magister 6 nu gebruikt kan worden vanaf elke

Nadere informatie

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden.

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden. EDITIE 6 8 JULI 2016 PRIMA EXAMENRESULTATEN Afgelopen jaar zijn 157 leerlingen op examen geweest. Maar liefst 98% van de leerlingen behaalde hun diploma met prachtige cijfers. De cijfers voor de centrale

Nadere informatie

MENU DE EERSTE PROEFWERKWEEK VAN DE

MENU DE EERSTE PROEFWERKWEEK VAN DE EDITIE 2 21 DECEMBER 2017 MENU -------------------- ---------OPEN AVOND DONDERDAG 11 JANUARI 2018 Op donderdag 11 januari 2018 vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij

Nadere informatie

EDITIE 5 14 JUNI 2019

EDITIE 5 14 JUNI 2019 EDITIE 5 14 JUNI 2019 S C H O O L J A A R 2018-2019 Menu ------------- ------- Rondom de examens: herexamen/ herprofilering, uitslag CE2 en diploma uitreiking In het onderstaande rooster staat een overzicht

Nadere informatie

OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS

OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS EDITIE 2 23 DECEMBER 2016 OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 Op donderdag 12 januari 2017 vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en

Nadere informatie

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM!

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM! ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM! TOM JANSEN KLAS 4 Tom Jansen Docent wiskunde Leerlingcoördinator klas 3 en 4 Samen: 1 Doel Slagen in 2018 is nog 5 maanden 3 weken en 2 lesdagen Samen Vakdocenten Mentor

Nadere informatie

EDITIE 5 15 JUNI 2018 MENU

EDITIE 5 15 JUNI 2018 MENU EDITIE 5 15 JUNI 2018 MENU -------------------- ---------- HEREXAMEN/HERPROFILEREN In het onderstaande rooster staat het overzicht wanneer, waar en welke vakken voor het 2e tijdvak worden afgenomen. We

Nadere informatie

OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 DE FIETSCONTROLE VOOR VEILIG NAAR SCHOOL THEMADAG GEORGANISEERD DOOR DE OUDERRAAD

OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 DE FIETSCONTROLE VOOR VEILIG NAAR SCHOOL THEMADAG GEORGANISEERD DOOR DE OUDERRAAD EDITIE 2 18 DECEMBER 2015 OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 Op donderdag 7 januari a.s. vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en

Nadere informatie

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Welkom bij het Reeshof College Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Daan Hamann E-mail: dhamann@reeshofcollege.nl Heeft u vragen, neem dan gerust contact op. Klas xx Mentor Voor- Achternaam E-mail:

Nadere informatie

EDITIE 4 20 APRIL 2018 MENU

EDITIE 4 20 APRIL 2018 MENU EDITIE 4 20 APRIL 2018 MENU -------------------- ---------- CENTRAAL EXAMEN Het landelijk eindexamen van de theoretische vakken staat gepland na de meivakantie. Op vrijdag 14 mei vindt het eerste theoretische

Nadere informatie

EDITIE 2 21 DECEMBER SCHOOLJAAR

EDITIE 2 21 DECEMBER SCHOOLJAAR EDITIE 2 21 DECEMBER SCHOOLJAAR 2018-2019 MENU ------------------------------ Open avond donderdag 10 januari 2019 Op donderdag 10 januari 2019 vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00

Nadere informatie

EDITIE 4 19 APRIL SCHOOLJAAR

EDITIE 4 19 APRIL SCHOOLJAAR EDITIE 4 19 APRIL SCHOOLJAAR 2018-2019 MENU -------------------- ---------- Aanmelding nieuwe leerlingen Op maandag 11 maart en dinsdag 12 maart waren weer de traditionele inschrijvingsavonden voor onze

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Hartelijk welkom. Informatieavond leerjaar 4 MAVO G/T. Donderdag 6 september 2018

Hartelijk welkom. Informatieavond leerjaar 4 MAVO G/T. Donderdag 6 september 2018 Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 MAVO G/T Donderdag 6 september 2018 Programma Welkom Het examen Na Marianum Met de mentor mee.. Informatieavond VMBO Lichtenvoorde Gemengde en Theoretische leerweg

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Dinsdag 10 februari 2015

Dinsdag 10 februari 2015 INFORMATIE PAKKET- EN SECTORKEUZE VMBO 3 leerjaar 3 periode 3 leerjaar 4 tot examen Theoretische Leerweg Dinsdag 10 februari 2015 Hoe ziet (de rest van) leerjaar 3 eruit? Wat kun je kiezen? Welke vakken

Nadere informatie

Profielkeuze 3 Havo. 22 november 2018

Profielkeuze 3 Havo. 22 november 2018 Profielkeuze 3 Havo 22 november 2018 Loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB) Doel: Op zoek gaan naar het meest geschikte profiel toekomst Hulpmiddelen: Opdrachtenboek Profielkiezer Digitaal portfolio vragenlijsten

Nadere informatie

Kleine school, grote toekomst!

Kleine school, grote toekomst! Christelijke school voor mavo en onderbouw mavo/havo Kleine school, grote toekomst! Informatie voor ouders Schooljaar 2015-2016 De SAV: kleine school, grote toekomst De SAV is een open christelijke school

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond MAVO

Welkom. Informatieavond MAVO Welkom Informatieavond MAVO 19 januari 2017 Programma Van leerjaar 2 naar leerjaar 3 Bovenbouw Mavo Goede doorstroom: Keuzeactiviteiten Voorlopig advies december Open avond Fabritius (wo 8 februari) Bezoek

Nadere informatie

Informatieavond 25 november 2015. doorstroom voor 2 vmbo basis en kader

Informatieavond 25 november 2015. doorstroom voor 2 vmbo basis en kader Informatieavond 25 november 2015 doorstroom voor 2 vmbo basis en kader Onderwerpen Doorstroom Vernieuwing VMBO Keuzes Aanbod van 2College Durendael Leerjaar 3 Begeleiding en procedure profielkeuze Doorstroommogelijkheden

Nadere informatie

exameninformatie voor ouders

exameninformatie voor ouders exameninformatie voor ouders Geachte ouders, In dit document vindt u een aantal belangrijke data vóór de examens, het overzicht van de examens per afdeling en de zak-slaagregeling per afdeling en informatie

Nadere informatie

ED I T IE 1 17 O K T O B E R 2 0 1 4

ED I T IE 1 17 O K T O B E R 2 0 1 4 ED I T IE 1 17 O K T O B E R 2 0 1 4 VOORBEREIDING SCHOOLEXAMEN 2 Op donderdag 6 november en vrijdag 7 november a.s. krijgen leerlingen uit klas 4 extra les ter voorbereiding op het schoolexamen. Dit zal

Nadere informatie

PROJECTDAG 21 OKTOBER EEN SUCCES!

PROJECTDAG 21 OKTOBER EEN SUCCES! EDITIE 1 23 OKTOBER 2015 WALEWYC BIBLIOTHEEK Wie regelmatig leest, wordt steeds leesvaardiger en gaat daardoor steeds vaker lezen. Deze positieve spiraal geldt voor het 'vrij' lezen in de eigen én in de

Nadere informatie

Ouderinformatie avond 4 MAVO

Ouderinformatie avond 4 MAVO Ouderinformatie avond 4 MAVO Maandag 14 september 2015 Tijd: 20.00 uur Mentor Eerste aanspreekpunt voor leerlingen Op de hoogte van resultaten & cijfers Eerste aanspreekpunt voor ouders (ziekte, cijfers

Nadere informatie

maandag 18 augustus 11.55-12.45 uur mentorles klas 2 t/m 4 + ophalen boeken

maandag 18 augustus 11.55-12.45 uur mentorles klas 2 t/m 4 + ophalen boeken week: 34 deze week: --voorlichting faciliteiten dyslectische leerlingen klas 2 en 3 (tijdens lesuur) deze week: --voorlichting faciliteiten dyslectische leerlingen klas 4 (tijdens lesuur) maandag 18 augustus

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND LEERJAAR 4

INFORMATIEAVOND LEERJAAR 4 INFORMATIEAVOND LEERJAAR 4 Informatie m.b.t de examens Teamleider Bovenbouw K/TL J. van Mil Examen secretaris K. Bormans Teamleider Basis-LWOO M. Verbunt Programma van deze avond Programma School Examen

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

JAARAGENDA SCHOOLJAAR LOCATIE GROU

JAARAGENDA SCHOOLJAAR LOCATIE GROU JAARAGENDA SCHOOLJAAR 2017 2018 LOCATIE GROU Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen OKTOBER 2017 40 maandag 2 oktober 19.30 uur: Ouderraad dinsdag 3 oktober woensdag 4 oktober donderdag

Nadere informatie

HAVO Voorlichting Tweede Fase

HAVO Voorlichting Tweede Fase HAVO Voorlichting Tweede Fase HAVO 5 (2014-2015) Het officiële PTA is te vinden op It s Learning. Slechts aan dat PTA kunnen rechten worden ontleend. Gegevens Mentor Naam: Email: Telefoon: KWT-uren Aansluiten

Nadere informatie

Info-avond zomerschool 16 t/m 27 juli Welkom

Info-avond zomerschool 16 t/m 27 juli Welkom Info-avond zomerschool 16 t/m 27 juli 2018 Welkom Info-avond zomerschool 16 t/m 27 juli 2018 mevr. De Bruin (1-hv) mevr. Willemsen (1-, 2- en 3-vwo) dhr. Geluk (1-th & 2-vmbo-t) dhr. De Bie (2- en 3- havo)

Nadere informatie

Profielkeuzevoorlichting

Profielkeuzevoorlichting Profielkeuzevoorlichting 3 atheneum + 3 gymnasium 7 december 2016 Het profiel Het gemeenschappelijk deel Profielvakken Keuzevakken in het vrije deel Hulpmiddelen Profielkiezer (keuzebegeleidingsmethode)

Nadere informatie

NIEUW: AUDITIEVE ONDERSTEUNING BIJ SE'S EN PROEFWERKWEEK OPEN AVOND DONDERDAG 8 JANUARI 2015 VEILIG NAAR SCHOOL

NIEUW: AUDITIEVE ONDERSTEUNING BIJ SE'S EN PROEFWERKWEEK OPEN AVOND DONDERDAG 8 JANUARI 2015 VEILIG NAAR SCHOOL EDITIE 2 19 DECEMBER 2014 NIEUW: AUDITIEVE ONDERSTEUNING BIJ SE'S EN PROEFWERKWEEK Op verzoek van een aantal ouders en leerlingen is er besloten om het digitale ondersteuningsprogramma Claroread aan te

Nadere informatie

Beste examenleerling,

Beste examenleerling, Beste examenleerling, In dit document vind je een aantal belangrijke data vóór de examens, het overzicht van de examens per afdeling en de zak-slaagregeling per afdeling. Let op: via je teamleider krijg

Nadere informatie

Profielkeuzevoorlichting 3 Havo 3 december 2015

Profielkeuzevoorlichting 3 Havo 3 december 2015 Profielkeuzevoorlichting 3 Havo 3 december 2015 Het profiel I II Het gemeenschappelijk deel Profielvakken III Keuzevakken in het vrije deel De inrichting van de profielen 1 Het gemeenschappelijk deel Nederlands

Nadere informatie

Ouderavond. 4 vwo. 26 september 2011

Ouderavond. 4 vwo. 26 september 2011 Ouderavond 4 vwo 26 september 2011 Programma 19u30 inleiding 20u15 pauze 20u30 kennismaken met mentor Organisatie rector dhr. T. Oudejans conrector onderwijs mw. L. Derks conrector personeel en interne

Nadere informatie

Informatieavond. 4 havo

Informatieavond. 4 havo Informatieavond 4 havo Programma 19u30 inleiding 20u15 pauze 20u30 kennismaken met mentor Organisatie rector dhr. T. Oudejans conrector onderwijs, bedrijfvoering en financiën dhr. A. Plevoets afdelingsleider

Nadere informatie

Info-avond zomerschool 7 t/m 21 juli Welkom

Info-avond zomerschool 7 t/m 21 juli Welkom Info-avond zomerschool 7 t/m 21 juli 2017 Welkom Info-avond zomerschool 7 t/m 21 juli 2017 mevr. Willemsen (1-, 2- en 3-vwo) dhr. Geluk (2-vmbo-t) dhr. de Bie (2- en 3- havo) dhr. de Jong (4-, 5- en 6-vwo)

Nadere informatie

Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017

Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017 Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017 Programma van de avond Welkom in de aula. Met de mentoren mee. Met de mentoren mee! 4A Lokaal 43 Meneer van Rijn 4B Lokaal 3 Mevrouw van Wingerden Meneer

Nadere informatie

Geachte ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u de overgangsnormen voor het schooljaar 2017/2018.

Geachte ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u de overgangsnormen voor het schooljaar 2017/2018. Geachte ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u de overgangsnormen voor het schooljaar 2017/2018. Naast de rapporten die u dit schooljaar ontvangt, is het voor u belangrijk op de hoogte te zijn van de normen

Nadere informatie

Profielkeuze 3 (t) VWO. 22 november 2018

Profielkeuze 3 (t) VWO. 22 november 2018 Profielkeuze 3 (t) VWO 22 november 2018 Loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB) Doel: Op zoek gaan naar het meest geschikte profiel toekomst Hulpmiddelen: Keuzebegeleidingsmethode: Profielkiezer Digitaal

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Deltaweg Jaargang 9 Uitgave 1: 15 september 2016

NIEUWSBRIEF Deltaweg Jaargang 9 Uitgave 1: 15 september 2016 NIEUWSBRIEF Deltaweg Jaargang 9 Uitgave 1: 15 september 2016 UITGAVES SCHOOLJAAR 2016-2017 Uitgave 1: Donderdag 15 september 2016 Uitgave 2: Donderdag 6 oktober 2016 Uitgave 3: Donderdag 10 november 2016

Nadere informatie

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro INFORMATIEAVOND INFORMATIEAVOND Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 Dinsdag 1 september 2015 PROGRAMMA 1. Opening door N. van Bennekom, directeur 2. Thema avond ouders 28 september 3. Inrichting

Nadere informatie

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM!

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM! ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM! TOM JANSEN KLAS 4 Samen: 1 Doel Slagen in 2019 is nog 5 maanden 3 weken en 2 lesdagen Programma van de avond Examens Keuzeproces: tips voor ouders en verzorgers M@ZL,

Nadere informatie

Welkom kennismaking en voorlichting Mavo 3

Welkom kennismaking en voorlichting Mavo 3 Met Penta naar je top! Welkom kennismaking en voorlichting Mavo 3 Programma - Algemene informatie - Informatie over decanaat - Met de mentor naar de klas voor verdere informatie en gelegenheid tot vragen

Nadere informatie

1 Rapporten en. bevorderingsnormen. Schooljaar Rapporten en bevorderingsnormen pag. 1

1 Rapporten en. bevorderingsnormen. Schooljaar Rapporten en bevorderingsnormen pag. 1 1 Rapporten en bevorderingsnormen Schooljaar 2018-2019 Rapporten en bevorderingsnormen pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Rapportage 3 Bevorderingsnormen 3 2 ONDERBOUW Klas 1 4 Klas 1: naar mavo 2 (vanuit

Nadere informatie

EDITIE 1 12 OKTOBER SCHOOLJAAR

EDITIE 1 12 OKTOBER SCHOOLJAAR EDITIE 1 12 OKTOBER SCHOOLJAAR 2018-2019 MENU ------------------------------ DE WALEWYC 80 JAAR In het kader van de viering van het 80 jarig bestaan van de Walewyc zijn er al diverse activiteiten geweest.

Nadere informatie

Welkom Klas 4. Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement. Wat zijn nu de belangrijke factoren? Vervolgopleiding. Mededelingen & vragen

Welkom Klas 4. Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement. Wat zijn nu de belangrijke factoren? Vervolgopleiding. Mededelingen & vragen Welkom Klas 4 Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement Wat zijn nu de belangrijke factoren? Vervolgopleiding Mededelingen & vragen Mentoraat Sociaal Groep (mentorles) Mentor Individueel Administratief

Nadere informatie

Informatiebrochure. Ouders 3 VMBO-T Leerlingen. Vakkenpakket 4 vmbo -T

Informatiebrochure. Ouders 3 VMBO-T Leerlingen. Vakkenpakket 4 vmbo -T Informatiebrochure Ouders 3 VMBO-T Leerlingen Vakkenpakket 4 vmbo -T 2015/2016 Inhoud. 1. Inleiding. 2. Voorbereiding op de keuze en de website www.huygens.dedecaan.net 3. Vakkenpakket examenjaar. 4. Uitbreiding

Nadere informatie

Welkom. Ouderavond leerjaar 3 26 september 2016

Welkom. Ouderavond leerjaar 3 26 september 2016 Welkom Ouderavond leerjaar 3 26 september 2016 Programma Opening (teamleider) - Onderwijs op VMBO de Spindel - Examen Keuzebegeleiding (decaan) Met mentoren naar een lokaal voor kennismaking Rondleiding

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

Nummer 5 8 juni 2017 Inhoud van dit ouderbulletin

Nummer 5 8 juni 2017 Inhoud van dit ouderbulletin Inhoud van dit ouderbulletin Voorwoord Even voorstellen Schoolfeest Cultuurdag 2017 Toets 3-daagse leerjaar 3 Praktische zaken Belangrijke data Nummer 5 8 juni 2017 Het einde van het schooljaar komt met

Nadere informatie

1. Inleiding. Hallo allemaal,

1. Inleiding. Hallo allemaal, 1. Inleiding Hallo allemaal, Voor jullie ligt het carrouselboekje voor 2 VMBO-t. Met dit boekje willen wij jullie en je ouders zo vroeg mogelijk inlichten over het verloop van dit schooljaar, 2010 2011,

Nadere informatie

Profielkeuzevoorlichting 3 Havo 7 December 2016

Profielkeuzevoorlichting 3 Havo 7 December 2016 Profielkeuzevoorlichting 3 Havo 7 December 2016 Het profiel I Het gemeenschappelijk deel II Profielvakken III Keuzevakken in het vrije deel Hulpmiddelen Profielkiezer (keuzebegeleidingsmethode) Internet

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Laatste week zomervakantie dinsdag 16 augustus 2016

Laatste week zomervakantie dinsdag 16 augustus 2016 JAARAGENDA de Passie 2016-2017 - ouders DATUM BEGIN EINDE ACTIVITEIT WEEK 33 Laatste week zomervakantie dinsdag 16 augustus 2016 rooster online zondag 21 augustus 2016 Einde zomervakantie Week 34 Start

Nadere informatie

Profielkeuzevoorlichting 3 atheneum + 3 gymnasium 3 december 2015

Profielkeuzevoorlichting 3 atheneum + 3 gymnasium 3 december 2015 Profielkeuzevoorlichting 3 atheneum + 3 gymnasium 3 december 2015 Het profiel I II Het gemeenschappelijk deel Profielvakken III Keuzevakken in het vrije deel De samenstelling van het vakkenpakket. I: Het

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE PAKKETKEUZE VMBO 2014-2015

INFORMATIEBOEKJE PAKKETKEUZE VMBO 2014-2015 1. VMBO: DE THEORETISCHE LEERWEG (TL)... 2 2. SECTORKEUZE... 2 3. VAKKENPAKKETKEUZE VAN KLAS 2 VMBO-TL/TL-HAVO NAAR KLAS 3 VMBO-TL... 3 KEUZEFORMULIER VAN KLAS 2 NAAR 3 VMBO... 4 4. VAKKENPAKKETKEUZE VAN

Nadere informatie

WELKOM MAVO XL LJR 3

WELKOM MAVO XL LJR 3 Zeggen wat doet; doen wat zegt Schooljaar 2017-2018 WELKOM MAVO XL LJR 3 Sondervick College Programma 19.00 u Algemeen gedeelte T. Meurs 19.15 u MAVO XL 3 Examen Arbeidsoriëntatie Internationalisering

Nadere informatie

Welkom. Welkom. Ouderavond TGL3 31 augustus 2015. Programma van Toetsing en Afsluiting. Onderwijs op VMBO de Spindel. Examen:

Welkom. Welkom. Ouderavond TGL3 31 augustus 2015. Programma van Toetsing en Afsluiting. Onderwijs op VMBO de Spindel. Examen: Welkom Ouderavond TGL3 31 augustus 2015 Welkom Opening door dhr. R. Overbeek (teamleider PKS) - Onderwijs op VMBO de Spindel - Examen Rekenen door dhr. A. Wesselink (coördinator Rekenen) Toptraject door

Nadere informatie

WELKOM OP HET WESTERAAM!

WELKOM OP HET WESTERAAM! WELKOM OP HET WESTERAAM! Dhr. Broeder afdelingsleider Programma Algemeen gedeelte LOB en keuze MBO Schoolexamen en eindexamen Mentorgedeelte per klas Dhr. Verkerk decaan VMBO leerjaar 4 L oopbaan O riëntatie

Nadere informatie

Informatieavond Leerjaar 4

Informatieavond Leerjaar 4 Informatieavond Leerjaar 4 Programma: Schoolexamen en Examen Programma van Toetsing en Afsluiting (P.T.A.) Algemene informatie leerjaar 4 Uitstroom naar MBO/HAVO LOB Informatie van de mentor SE en CSE

Nadere informatie

REKENTOETS KLAS 3 FOTO S VOOR JAARVERSLAG OMO OPROEP OUDERRAAD

REKENTOETS KLAS 3 FOTO S VOOR JAARVERSLAG OMO OPROEP OUDERRAAD EDITIE 5 22 APRIL 2016 REKENTOETS KLAS 3 Dit schooljaar dienen alle leerlingen van klas 3 verplicht deel te nemen aan de Cito-rekentoets. Deze toets is een volwaardig rekenexamen. De toets duur is 90 minuten.

Nadere informatie

Welkom bij het Reeshof College

Welkom bij het Reeshof College Welkom bij het Reeshof College Klas xx Mentor Voor- Achternaam E-mail: xxxxxx@reeshofcollege.nl Werkdagen: ma-di-wo-do-vrij Teamleider leerjaar 3&4 Basis- en Kaderberoepsgerichte leerweg Patrick Tonnaer

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning 33 maandag 13-8-2018 vakantie docenten en leerlingen dinsdag 14-8-2018 woensdag 15-8-2018 donderdag 16-8-2018 vrijdag 17-8-2018 zaterdag 18-8-2018 zondag 19-8-2018 34 maandag 20-8-2018 1 leerlingen vrij

Nadere informatie

Studiekeuzes van uw kind. Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo

Studiekeuzes van uw kind. Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo Studiekeuzes van uw kind Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo Inhoud van vanavond Welke keuzes zijn er? Wat kunt u van de school verwachten? Wat verwachten wij van onze leerlingen?

Nadere informatie

newman college agenda juni juli Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer juni 2017

newman college agenda juni juli Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer juni 2017 newman college Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 10 29 juni 2017 agenda juni 29 oudernieuwsbrief 10 30 uitslag examen tweede tijdvak 30 20.00 23.00: slotfeest juli 3 leerlingbesprekingen,

Nadere informatie

Studiewijzer. 11havo5

Studiewijzer. 11havo5 Studiewijzer 11havo5 2018 /2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 11havo-5. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 10th 2014/2015 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en

Nadere informatie

JAARAGENDA SCHOOLJAAR

JAARAGENDA SCHOOLJAAR JAARAGENDA SCHOOLJAAR 2018 2019 De jaaragenda kan gedurende het schooljaar gewijzigd worden. Laatst gewijzigd: 26 maart 2019 Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen OKTOBER 2018 40 maandag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo Februari 2014, jr 5 - no 5

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo Februari 2014, jr 5 - no 5 Nieuwsbrief De Cobbenhagenmavo Februari 2014, jr 5 - no 5 Laatste week Op dit moment brengen we de laatste dagen door in ons oude gebouw. We zijn heel erg trots op ons nieuwe gebouw, maar we kunnen een

Nadere informatie

Welkom. Welkom. Programma van Toetsing en Afsluiting. Ouderavond TGL3 4 oktober Onderwijs op VMBO de Spindel. Examen: Mentor

Welkom. Welkom. Programma van Toetsing en Afsluiting. Ouderavond TGL3 4 oktober Onderwijs op VMBO de Spindel. Examen: Mentor Welkom Ouderavond TGL3 4 oktober 2016 Welkom Opening door dhr. R. Overbeek (teamleider) - Onderwijs op VMBO de Spindel - Examen Toptraject door dhr. V. Schenke (coördinator Toptraject) Keuzebegeleiding

Nadere informatie

voorlichtingsavond klassen 4 18 oktober 2018 Informatieavond klassen 4 18 oktober 2018

voorlichtingsavond klassen 4 18 oktober 2018 Informatieavond klassen 4 18 oktober 2018 voorlichtingsavond klassen 4 18 oktober 2018 Met de mentoren mee! mevrouw Van Wingerden & mevrouw Poot meneer Kurpershoek & mevrouw Van Bosveld meneer De Winter meneer Van Roon Onderwerpen Stage, Champs

Nadere informatie

Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2016

Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2016 Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2016 Programma van de avond Welkom in de aula. Met de mentoren mee. Met de mentoren mee! 4A Lokaal 43 4B Lokaal 42 4C Lokaal 3 Mevrouw van Wingerden Mevrouw

Nadere informatie

WELKOM OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE INFORMATIE BUSINESS SCHOOL

WELKOM OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE INFORMATIE BUSINESS SCHOOL WELKOM OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE INFORMATIE BUSINESS SCHOOL Op weg.. Volgend jaar klas 4 Mei 2020 centraal schriftelijk examen HET EINDEXAMEN Het examen is begonnen aan het begin van de

Nadere informatie

VOORLICHTING LEERJAAR 3

VOORLICHTING LEERJAAR 3 VOORLICHTING LEERJAAR 3 Programma: Algemene informatie Kennismaking met de mentor Programma Dhr. Erens: teamleider bovenbouw Welkom Verschillen onderbouw en bovenbouw Examens Mevr. Rompen; decaan Keuzes

Nadere informatie

Hartelijk welkom. Informatieavond leerjaar 4 BB/KB. Donderdag 6 september 2018

Hartelijk welkom. Informatieavond leerjaar 4 BB/KB. Donderdag 6 september 2018 Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 BB/KB Donderdag 6 september 2018 Programma Welkom Het examen Na Marianum Met de mentor mee.. Informatieavond VMBO Lichtenvoorde Basis- en Kaderberoepsgerichte

Nadere informatie

Welkom op de ouder- & kindavond. mavo/tl 3

Welkom op de ouder- & kindavond. mavo/tl 3 Welkom op de ouder- & kindavond mavo/tl 3 WELKOM Programma 19.30 u Plenair programma in aula 20.15 u Infomarkt in centrale hal Vragen stellen aan mentoren, decanen 20.45 u Infomarkt sluit Opzet van de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 Datum: 18 april 2019

Nieuwsbrief 5 Datum: 18 april 2019 Nieuwsbrief 5 Datum: 18 april 2019 Locatie HOLY Vandaag is de laatste schooldag voor de meivakantie! Twee vrije weken voor de leerlingen en voor ons om weer energie op te doen voor de laatste periode van

Nadere informatie

Ouderavond 3 Mavo De start als bovenbouwleerling met het vizier op het examen!

Ouderavond 3 Mavo De start als bovenbouwleerling met het vizier op het examen! Ouderavond 3 Mavo De start als bovenbouwleerling met het vizier op het examen! Programma: 1. LOB, Stage (MAS en BO) & MBO+ Spreker: dhr. Nevels 2. Mavo+ Spreker: dhr. Mulder 3. Decanaat Spreker: dhr. Cornet

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders, verzorgers. In deze uitgave

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders, verzorgers. In deze uitgave NIEUWSBRIEF juli 2013 Nieuwsbrief voor ouders en verzorgers Geachte ouders, verzorgers In de laatste periode van het schooljaar vinden altijd veel activiteiten plaats: de start van de centrale examens,

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

Informatie-avond. 4 havo

Informatie-avond. 4 havo Informatie-avond 4 havo Programma 19u30 inleiding 20u15 pauze 20u30 kennismaken met mentor Organisatie rector dhr. T. Oudejans conrector onderwijs mw. L. Derks conrector interne organisatie dhr. A. Plevoets

Nadere informatie

Agenda schooljaar 2016/2017

Agenda schooljaar 2016/2017 Agenda schooljaar 2016/2017 Oktober 2016 Wo. 12 oktober 2016 MR vergadering Doetinchem Do. 13 oktober 2016 Klas 2A, 2B, 2C Excursie Openluchtmuseum Arnhem Sla je slag! Do. 13 oktober 2016 Leerjaar 3 CKV

Nadere informatie

Let op, de jaaragenda wordt regelmatig bijgewerkt. Onderaan de pagina is te zien wanneer de jaaragenda voor het laatst is aangepast.

Let op, de jaaragenda wordt regelmatig bijgewerkt. Onderaan de pagina is te zien wanneer de jaaragenda voor het laatst is aangepast. Let op, de jaaragenda wordt regelmatig bijgewerkt. Onderaan de pagina is te zien wanneer de jaaragenda voor het laatst is aangepast. Jaarplanning 2019-2020 wk dag datum activiteit 34 maandag 19-8-2019

Nadere informatie

OVERGANGSNORMEN

OVERGANGSNORMEN Stedelijk College Telefoon: 079 331 03 00 Van Doornenplantsoen 1 E-mail: info@stedelijk-college.nl 2722 ZA Zoetermeer Website: www.stedelijk-college.nl - 1 - Voorwoord Geachte ouders/verzorgers, Hierbij

Nadere informatie

JAARAGENDA 2015-2016

JAARAGENDA 2015-2016 JAARAGENDA 2015-2016 Week 34 4,5 lesdagen PTA avond ma 17 aug di 18 aug voorlichting faciliteiten dyslectische leerlingen leerjaar 2 en 3 (tijdens lesuur) voorlichting faciliteiten dyslectische leerlingen

Nadere informatie

Contactavond examenklassen Hartelijk welkom!

Contactavond examenklassen Hartelijk welkom! Contactavond examenklassen 2015-2016 Hartelijk welkom! Even voorstellen: Mentoren havo 5: Dhr. Bosman (scheikunde) Dhr. Rhebergen (maatschappijleer en bovenbouw counselor) Dhr. Rijnders (aardrijkskunde)

Nadere informatie

Eindexamens een school waar iedereen gelijk is, maar niemand hetzelfde

Eindexamens een school waar iedereen gelijk is, maar niemand hetzelfde Eindexamens 2018 een school waar iedereen gelijk is, maar niemand hetzelfde Informatie terug te vinden: In brochure op website tabblad onderwijs en dan kopje examen 2018 SE en CE 1. schoolexamens (SE)

Nadere informatie

huiswerk- en toetsvrij

huiswerk- en toetsvrij jaarrooster 2017-2018 ouders en leerlingen versie 2017 12 22 in rood = wijzigingen t.o.v. de vorige versie 2 maandag 8 januari 2018 huiswerk- en proefwerkvrij alle leerlingen v.a. 12.10 uur lessen volgens

Nadere informatie

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5 dag en datum tijdstip omschrijving Oktober 2015 vrijdag 2 oktober 2015 dinsdag 6 oktober 2015 19.30 uur audities musical (zang en dans) woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College

Nadere informatie

JAARKALENDER SCHOOLJAAR

JAARKALENDER SCHOOLJAAR JAARKALENDER SCHOOLJAAR 2016-2017 SEPTEMBER 2016 weeknr maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag 35 1-9-2016 2-9-2016 36 5-9-2016 6-9-2016 7-9-2016 8-9-2016 9-9-2016 opening schooljaar 13.00 uur: introductie-middag

Nadere informatie

LAATSTE LOODJES LEERJAAR 3

LAATSTE LOODJES LEERJAAR 3 LOCATIE HEESCH LAATSTE LOODJES LEERJAAR 3 SCHOOLEXAMENWEEK PROGRAMMA EINDE SCHOOLJAAR Juli 2017 1/6 Locatie Heesch Programma Einde Schooljaar 2016-2017 Uiterlijk dinsdag 27 juni Zorg dat je de Rapportmap

Nadere informatie

HAARLEM COLLEGE. Welkom. Voorlichting PTO / PTA leerjaar 3. dinsdag 25 september Haarlem College

HAARLEM COLLEGE. Welkom. Voorlichting PTO / PTA leerjaar 3. dinsdag 25 september Haarlem College HAARLEM COLLEGE Welkom Voorlichting PTO / PTA leerjaar 3 dinsdag 25 september 2018 Informatie over: 1. Vakkenpakket Nieuw VMBO en MAVO 2. Loopbaan oriëntatie LOB 3. Algemene uitleg Schoolexamen (SE) en

Nadere informatie

Datum Aanvang Einde Omschrijving Leerlingen

Datum Aanvang Einde Omschrijving Leerlingen Datum Aanvang Einde Omschrijving Leerlingen vrijdag 30 augustus 2019 einde zomervakantie zondag 1 september 2019 begin pta-cijferperiode 1 zondag 1 september 2019 begin rapportperiode 1 maandag 2 september

Nadere informatie

Sondervick College. Programma u Algemeen gedeelte T. Meurs MAVO XL 3 C. Schoonheim Internationalisering B. Godfried u Met mentor naar E

Sondervick College. Programma u Algemeen gedeelte T. Meurs MAVO XL 3 C. Schoonheim Internationalisering B. Godfried u Met mentor naar E WELKOM 2 Sondervick College Programma 19.00u Algemeen gedeelte T. Meurs MAVO XL 3 C. Schoonheim Internationalisering B. Godfried 19.45u Met mentor naar E onderwijs ouders Een must voor succesvol onderwijs

Nadere informatie