Maandrapportage klachtenoverzicht COVM Volkel Sept 2015 Januari Pagina 1 van 6 v2.0 1/18/2016 6:31:54 PM. Melding Vlucht Reactie. Beïnvl.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Maandrapportage klachtenoverzicht COVM Volkel Sept 2015 Januari 2016. Pagina 1 van 6 v2.0 1/18/2016 6:31:54 PM. Melding Vlucht Reactie. Beïnvl."

Transcriptie

1 Maandrapportage klachtenoverzicht COVM Volkel Sept 2015 Januari 2016 Melding Vlucht Reactie Beleg. Klacht nr Inc. nr Ontstaan klacht Plaats Postcode Omschrijving melding Categorie Vluchttype Operator Proc. D/A INR Uitleg Gebeld Plan VK :32 GRAVE 5361PC Vrijwel de gehele avond constant last van over Grave vliegende straal vliegtuigen. Deze vorm van overlast is al meerdere avonden door de week het geval. Kunnen ze niet eens een andere locatie zoeken om te oefenen? VK :00 HEESCH 5384MT Ik heb eventjes geleden een klacht over de straaljagers die hier overvliegen ingediend en hierover nog telefonisch contact gehad met een medewerkster (heel netjes), maar er was geen oplossing mogelijk voor mijn probleem (mijn zoontje van 1 wordt regelmatig 's middags wakker van de straaljagers en komt zodoende al maanden slaap tekort. Daar wordt niemand vrolijker van...). Ik heb inmiddels speciale oordopjes aangeschaft en dat lijkt vrij aardig te werken. Mijn vraag is of jullie die oordopjes ook vergoeden? Ze kosten mij toch telkens zo'n 13 euro en gaan een paar maanden mee. VLI MIL KLU J D J Na drie keer proberen geen gehoor. Het verzoek is doorgezet naar de sectie claims Defensie voor overname verzoek. VK :00 NISTELRODE 5388BX Nachtvluchten tot eind december vanaf Volkel. VLI MIL KLU J A J Mevrouw wenste niet teruggebeld Mensen krijgen geen goede nachtrust, terwijl zij moeten werken overdag om o.a. defensie te kunnen betalen. Wat dacht u van vliegen tot uur? Overlast voor burgers kan toch wel enigszins beperkt worden? Waarom geen gebruik maken van een simulator of i.d.? Maar laat ons en onze kinderen met rust. te VK :18 NISTELRODE 5388GL Last van laagvliegende Chinooks. VLI MIL KLU J D J Meneer wenste niet teruggebeld te VK :24 NISTELRODE 5388GL Onverwachts overvliegen. Meneer hoort geluiden harder. Meneer schrok van het geluid. VK :14 NISTELRODE 5388GL Aangegeven dat reden van klacht helikopter was. Er zijn rond dat tijdstip ook vliegbewegingen geweest van F-16's van Volkel. VK :12 NISTELRODE 5388GL Ik wil graag een gesprek met u aan gaan over mijn zoon. VLI MIL KLU J D J Meneer gaf aan klacht in te dienen. Zou het liefst exacte tijden willen weten zodat hij zich kan voorbereiden op overvliegen. Uitgelegd dat dit gezien operationele redenen niet mogelijk is. Nut & noodzaak uitgelegd. VLI MIL KLU J D J Aangegeven dat het helikopterverkeer of vliegbewegingen F-16's geweest kunnen zijn. Nut en noodzaak van trainingsvluchten toegelicht. VLI MIL KLU J D J Na herhaald proberen geen gehoor. Voic ingesproken met telefoonnummer, zodat opnieuw contact kan worden gezocht. Bij eerdere klacht over helikopter of F- 16 ook reeds voic ingesproken. Beïnvl. VLB Pagina 1 van 6 v2.0 1/18/2016 6:31:54 PM

2 VK :00 NISTELRODE 5388SX Geluidsdruk is hoog. VLI MIL KLU J A J Na drie keer proberen geen gehoor. Avondvliegen conform procedure. VK :10 UDEN 5401PC Er kwam een vliegtuig erg laag over, lichten schenen in de woning. Weet niet welk type vliegtuig het is en/of het gebruikelijk is. Tijdstip is grove schatting; uur. VK :00 UDEN 5406PT Op 16 november omstreeks uur vloog er een militair vliegtuig met de deuren open erg laag over de parkeerplaats van het personeel, links langs de hoofdingang en vervolgens links over de bezoekers parkeerplaats. Mensen waren hier zo van geschrokken dat wij diverse meldingen hierover hebben gehad. Er zaten zelfs bezoekers op hun knieën in het zand! Vliegbasis Volkel heb ik gesproken, die zijn het niet geweest. Graag zou ik dit onder uw aandacht brengen om herhaling te voorkomen. VK :40 VOLKEL 5408SG Klacht is algemeen. Sinds het wijzigen van de vliegroute ondervind ik veel hinder van de vliegtuigen met name in de avond. Ondanks dat mijn huis geïsoleerd is, kan ik zelfs de tv niet horen als er een over komt. Mijn huis ligt recht onder de aanvliegroute en is het eerste huis waar ze overheen komen. Ik vind dat schandalig dat wij geen mogelijkheid hebben gehad om bezwaar te maken tegen de gewijzigde vliegroute. VK :05 VOLKEL 5408TZ Veel last van F-16's die een andere procedure vliegen dan normaal. VK :35 VOLKEL 5408TZ Ongelooflijk veel kabaal van de F16's! Al mijn servies stond te schudden in de kast. VK :09 VOLKEL 5408TZ Nog nooit zoveel geluidsoverlast gehad van vertrekkende F-16's. VK :19 VOLKEL 5408XB F-16 kwam op lage hoogte direct over het dorp in volle snelheid. Kleinkinderen schrokken zich het "apenlazarus". F-16 had als vierde vliegtuig een andere route dan voorgaande vliegtuigen! VLI MIL KLU J A J Dit hebben ze niet eerder meegemaakt. Gaat dit vaker voorkomen? Dan zijn ze voorbereid. Op radar is KDC10 te zien op ruim 1 kilometer hoogte boven Uden in nadering voor Eindhoven. Na drie keer proberen geen gehoor. VLI MIL KLU J D J Op de radar is een Cougar helikopter te zien op 125 meter hoogte en een AWACS op ruim 3 km hoogte. Klacht is geregistreerd. Viel erg ongelukkig qua timing net na de aanslagen in Parijs. VLI MIL KLU J A J Uitleg gegeven over procedure luchthavenbesluit en de mogelijkheid in 2015 om zienswijze in te dienen. Registratie. VLI MIL KLU J A J Mevrouw heeft geen telefoonnummer achtergelaten. Niet de mogelijkheid gehad om terug te bellen. Rond het tijdstip van de melding hebben geen vliegbewegingen vanaf vliegbasis Volkel plaatsgevonden. Registratie als algemene klacht. VLI MIL KLU J D J Mevrouw heeft geen telefoonnummer achtergelaten. Rond dat tijdstip zijn er geen vliegbewegingen geweest van F- 16's van vliegbasis Volkel. VLI MIL KLU J A J Mevrouw heeft geen telefoonnummer achtergelaten. Avondvliegen conform procedure (2 F-16's). VLI MIL KLU J D J Meneer wenste niet teruggebeld te Er hebben vier F-16 s gevlogen conform procedure. Laatste F-16 vertrok daarna richting Leeuwarden, dus de vlieger vloog inderdaad een andere route. VK :11 ZEELAND 5411AN Veel last van vliegtuigen. VLI MIL KLU J D J Geen afwijkingen in vliegbewegingen. Alleen registratie. Begrip voor uitleg. Pagina 2 van 6 v2.0 1/18/2016 6:31:54 PM

3 VK :00 BOEKEL 5427AW Aangezien ik al flinke gehoorbeschadiging heb, raak ik er telkens behoorlijk van gestresst! Metaalachtige geluiden verdraag ik erg lastig, dus vermoeit dat het meeste! Daaronder valt alle gemotoriseerde voertuigen. Hopelijk kunt u hiervan een voorstelling maken en begrip hebben. Ben ik nu onbescheiden? VLI MIL KLU J A J Registratie van klacht. Na drie keer proberen op wisselende dagen en tijdstippen geen gehoor. Rond dat tijdstip zijn vliegbewegingen van F- 16's geweest. Conform procedure. VK :30 BOEKEL 5427AW Veel last van F-16's van vliegbasis Volkel. VLI MIL KLU J A J Meneer begrijpt niet de Koninklijke Luchtmacht vliegt. De fiets is ook een optie, dat kost geen kerosine. Last van zijn oren door de F-16's. Hij vindt dat er veel meer gevlogen wordt. Nut & noodzaak uitgelegd. VK :15 CUIJK 5431GT Absurd veel kabaal avondvliegen F16's waardoor onze kinderen zeer angstig wakker worden, elke avond weer. Ook vroeg in de avond veel kabaal hiervan. Vooral onze zoon van 2,5jr is hierdoor erg bang voor vliegtuigen en durft niet meer te gaan slapen. Ik begrijp dat het oefenen bij donkerte nodig is, echter is deze periode wel erg lang: grofweg van oktober t/m april. En het geluid blijft niet alleen bij "overvliegen" maar er wordt vaak versneld o.i.d. waardoor er erg veel kabaal ontstaat. De huizen trillen nog net niet op z'n grondvesten maar dat scheelt niet veel. Ook het tijdstip waarop dit kabaal plaatsvindt (vaak zo tussen 22:00 en 23:00 u) vind ik absurd. Ik vermoed dat tussen deze tijden de vliegtuigen teruggaan richting basis, maar waarom met zoveel oorverdovend kabaal? (vaak bij overvliegen een stilte waarna dit enorme gebulder plaatsvindt). VK :00 CUIJK 5431JH Al avonden, behalve in het weekeinde, hebben we geluidsoverlast. Tot 's avonds laat toe. Soms kunnen we elkaar niet verstaan, of degene die we bv aan de telefoon hebben niet verstaan. En ook de tv kunnen we soms niet verstaan. Wordt het nu een beetje zat, want dit is al een tijdje zo bezig. VK :00 CUIJK 5431KH De laatste paar weken komen er steeds rond uur straaljagers overvliegen, ik snap dat jullie moeten oefenen maar zou dit wat minder in de avond kunnen. Ik heb een dochtertje van een paar maanden oud die er iedere keer wakker van schrikt. VK :42 CUIJK 5431KH Een tijdje geleden heb ik een klacht ingediend over straaljagers die 's svonds overvliegen, daarin heb ik ook vermeld dat ik alle begrip heb dat er geoefend moet worden, maar waarom in vredesnaam niet overdag. Wij kunnen nu elke keer onze dochtertje rustig zien te krijgen en weer in slaap zien te krijgen. Kunnen jullie hier wat aan doen of kunnen we beter verhuizen naar een andere gemeente?! VK :55 MILL 5451VA De laatste tijd hebben we weer veel geluidsoverlast van Volkel, en dan Vliegbewegingen conform procedures. VLI MIL KLU J A J Mevrouw wenste niet teruggebeld te Avondvliegen conform procedure. Registratie. Vliegbewegingen conform procedures. Registratie. Pagina 3 van 6 v2.0 1/18/2016 6:31:54 PM

4 voornamelijk tussen 20:00-21:30. Zo ook vanavond tussen 20:00-21:00. We snappen best dat er op een vliegbasis gewerkt/gevlogen/getest wordt. En normaal klagen we ook nooit, maar alles staat te trillen en we merken dat de laatste tijd het geluid steeds vaker is en toeneemt. Ik heb ook niet het gevoel dat dit een gewone straaljager is die een rondje vliegt, want dit geluid is veel voller. Nogmaals ik weet dat straalmotoren geluid maken, maar dit wordt een beetje te gek. VK :40 LANGENBOOM 5453JW Ik irriteer me aan het lawaai van de helikopter van het leger. Deze vliegt nu al 2 dagen dezelfde rondjes laag over het dorp. Laat ze ergens boven onbewoond gebied vliegen, of elke dag boven een ander dorp. Gisteren tussen uur en nu weer. VLI MIL KLU J A J Meneer heeft last van de helikopters. Vindt het storend dat zij continue op een plek blijven vliegen. Nut & noodzaak van trainen bij nacht uitgelegd. VK :33 LANGENBOOM 5453JX Reeds een aantal dagen cirkelen rond deze tijd (Chinook)helikopters boven Langenboom met een zeer doordringend zwaar geluid waardoor we elkaar en de televisie niet meer horen. Deze vliegbewegingen zijn niet aangekondigd en zeer hinderlijk. Kinderen raken overstuur. Mij lijkt oefenen op dit tijdstip, lage hoogte en boven bewoond gebied onzinnig en onnodig hinderlijk. Vriendelijk verzoek dit dan ook te staken. Bij voorbaat dank! VK :15 LANGENBOOM 5453RE De laatste weken ondervinden wij geluidsoverlast door de vliegtuigen die 's avonds vliegen. Dit gaat veel harder dan voorheen. Het huis trilt er van! VK :40 VEGHEL 5461DZ Al drie avonden achter elkaar last van de F16's vanuit Volkel. VK :49 VEGHEL 5461GD Al een hele poos achter elkaar, elke avond hetzelfde. Geluidsoverlast begint al om 18:00 uur soms en sluimert de hele avond door...niet fijn met kleine kinderen die rustig moeten kunnen doorslapen... VK :10 VEGHEL 5463BM Normaal komen de vliegtuigen over wanner deze opstijgen en naar het noorden gaan, dat is geen probleem. Maar nu zijn enkele F-16's boven Veghel oefeningen aan het uitvoeren en dat was zeker 15 minuten zeer hinderlijk. Kunnen deze oefeningen niet boven de zee uitgevoerd worden? VK :14 VEGHEL 5464PS Het avondvliegen boven de woonwijk 't Ven. Onze kinderen die wakker De verstoring van de rust. Dit, ondanks dat de vliegroute niet boven de woonwijk zou liggen. VK :00 VEGHEL 5464PS Weer laag boven woonwijk 't Ven. Weer kinderen wakker. Overlast van geluid! VLI MIL KLU J A J Na drie keer proberen geen gehoor. Contact gehad met vliegbasis Gilze-Rijen, de thuisbasis van de helikopters. Helikopters waren in deze omgeving actief. Conform procedure gevlogen. De vooraankondiging is gedaan via de website (defensie.nl), NOS teletekst pagina 766 en social media. VLI MIL KLU J A J Avondvliegbewegingen van F-16's. Rond dat tijdstip is gevolgen. Nut en noodzaak toegelicht, begrip getoond. VLI MIL KLU J A J TV was niet meer te horen. Erg storend. Tevreden met terugkoppeling en registratie. VLI MIL KLU J A J Mevrouw wenste niet teruggebeld te VLI MIL KLU J D J Meneer wilde weten wat er precies aan de hand was. Uitgelegd aan de hand van resultaat intern onderzoek. Training boven land was noodzakelijk i.v.m. weeromstandigheden (geen training mogelijk boven zee) en de militaire oefengebieden in België en Duitsland waren al dicht in verband met de aanstaande feestdagen. LAA MIL KLU J A J Meneer wenste niet teruggebeld te Pagina 4 van 6 v2.0 1/18/2016 6:31:54 PM

5 VK02098* :33 VEGHEL 5467AR Weer een hoop herrie wat nergens goed voor is. Als wij een feestje hebbend zetten komt de politie maar jullie mogen schijnbaar alles doen. VK00005* :14 VEGHEL 5467AR Weer, zoals de hele week weer een hoop onnodig vlieglawaai. Wanneer stoppen jullie met deze onzin? Slecht voor de staatskas, slecht voor het milieu en slecht voor mijn humeur. Dat laatste geven jullie al helemaal niets om. VLI MIL KLU J D/A J Meneer wenste niet teruggebeld te Vliegbewegingen conform procedures. VK02105* :14 VEGHEL 5467AR Weer een hoop herrie waardoor je elkaar in huis niet meer kunt verstaan. Kunnen jullie niet in de woestijn gaan vliegen; dan heeft er niemand last van en daar is het ook donker. VK02109* :02 VEGHEL 5467AR Bijna een minuut lang weer een niet te verstaan tv-programma. Stop toch met die onzin. In Parijs wordt vergaderd tegen de opwarming en jullie maar onnodig herrie veroorzaken en kerosine verstoken. Reageren op mail durven jullie niet omdat dan jullie flauwe smoesjes vastliggen. Zelf deze klacht bevestigen doen jullie niet meer, zal ik dus wel niet geregistreerd VK02111* :32 VEGHEL 5467AR Weer een hoop herrie zodat je elkaar niet kunt verstaan tijdens een telefoongesprek. VK02102* :05 VEGHEL 5467AR Weer een hoop herrie in de lucht dat je de tv niet meer kunt volgen. Nergens voor nodig. Elk bedrijf moet de mensen beschermen tegen overbodig geluid. Jullie trekken je nergens iets van aan. VK :00 VEGHEL 5467CS Erg storend en irritant, het geluid in de avond. Ondervindt hinder. VLI MIL KLU J A J Ervaart het geluid van F-16's in de avond als erg storend en wil daartoe klacht indienen. Registratie. VK :30 KELDONK 5469GB Geluidsoverlast F-16. VK :14 HEESWIJK DINTHER 5473RE Nu reeds gedurende ca. 15 minuten geluidsoverlast van vermoedelijk militair vliegverkeer. Hoop lawaai zelfs binnen in huis, buiten kun je elkaar soms niet eens fatsoenlijk verstaan. Wellicht is het een optie om dergelijke kat en muis spelletjes met straaljagers boven de Noordzee te oefenen? VLI MIL KLU J D J Meneer wilde weten waarom we specifiek boven land vliegen en niet alleen boven Noordzee. Uitleg gegeven van noodzaak van training boven zee én boven land. Gekoppeld aan missie ME en nationale taak QRA. *) Structureel klager. Pagina 5 van 6 v2.0 1/18/2016 6:31:54 PM

6 Pagina 6 van 6 v2.0 1/18/2016 6:31:54 PM

Maandrapportage klachtenoverzicht COVM Volkel - Maart 2015. Pagina 1 v2.0 6/24/2015 4:57:46 PM

Maandrapportage klachtenoverzicht COVM Volkel - Maart 2015. Pagina 1 v2.0 6/24/2015 4:57:46 PM - ~LL-CZ~S~ ~ -~- ~s Maandrapportage klachtenoverzicht COVM Volkel - Maart 2015 Klacht nr lnc. nr Datum Tijd plaats Postcode 6msçhrijvh~ melding. C~t~ôrie ich~type~ d~tor oc. DIA Ûitl~g Gebeld Plan 0 Beïnvi.

Nadere informatie

(~O~Jm-w~~T- 1L1-o(L. Maandrapportage klachtenoverzicht COVM Woensdrecht - Maart 2014. Pagina 1 v2.0 9/3/2014 8:29:18 AM. Melding Vlucht Reactie

(~O~Jm-w~~T- 1L1-o(L. Maandrapportage klachtenoverzicht COVM Woensdrecht - Maart 2014. Pagina 1 v2.0 9/3/2014 8:29:18 AM. Melding Vlucht Reactie (~O~Jm-w~~T- 1L1-o(L Maandrapportage klachtenoverzicht COVM Woensdrecht - Maart 2014 Melding Vlucht Reactie ht nr lnc. nr Datum W000240 07-( Tijd Plaats NISPEN HUIJBERGEN ROOSENDAAL ROOSENDAAL HUIJBERGEN

Nadere informatie

Maand rapportage klachtenoverzicht COVM Woensdrecht - Augustus Pagina 1 van 2 v2.0 9/16/2015 9:54:09 AM

Maand rapportage klachtenoverzicht COVM Woensdrecht - Augustus Pagina 1 van 2 v2.0 9/16/2015 9:54:09 AM - (~AJJYT- ~5- ozo Maand rapportage klachtenoverzicht COVM Woensdrecht - Augustus 2015 Klacht nr mc. nr Datum Tijd Plaata Postcode Omschrijving melding Categorie Vluchttype Operator Proc~ DIA INR Uitleg

Nadere informatie

Cc~ r ~-~ -. c~c.k, ~i/ 3I~ ~ Maandrapportage klachtenoverzicht COVM Volkel - Oktober Pagina 1 van 2 v2. 1 3/27/20171:30:01 PM.

Cc~ r ~-~ -. c~c.k, ~i/ 3I~ ~ Maandrapportage klachtenoverzicht COVM Volkel - Oktober Pagina 1 van 2 v2. 1 3/27/20171:30:01 PM. Cc~ r ~-~ -. c~c.k, ~i/ 3I~ ~ Maandrapportage klachtenoverzicht COVM Volkel - Oktober Onstaan klacht Omschrijving melding VK04669 31-10- 23:00 GRAVE 5361TG De gehele avond hebben we al overlast van VLI

Nadere informatie

eeg. e~nv. Klacht nr mc. nr Datum Tijd Plaats Postcode Omschrijving melding Categorie Vluchttype Operator Proc. D/A INR Uitleg Gebeld Plan VLB

eeg. e~nv. Klacht nr mc. nr Datum Tijd Plaats Postcode Omschrijving melding Categorie Vluchttype Operator Proc. D/A INR Uitleg Gebeld Plan VLB ~UU~ Maandrapportage klachtenoverzicht COVM Woensdrecht - September 2014 eeg. e~nv. Klacht nr mc. nr Datum Tijd Plaats Postcode Omschrijving melding Categorie Vluchttype Operator Proc. D/A INR Uitleg Gebeld

Nadere informatie

VK :39 UDEN 5403LJ Oefeningen zij een beetje te gortig! ONB 1 ONB ONB N A N Helikopter in de melding. X N N

VK :39 UDEN 5403LJ Oefeningen zij een beetje te gortig! ONB 1 ONB ONB N A N Helikopter in de melding. X N N C -~j~j~ I~ - ZX2 C~LCL..2~f3/ÉI~. Jaarrapportage klachtenoverzicht COVM Volkel - 2016 - Postcode beginnend met 5 1 1 Klacht nr lnc.nr Onstaan klacht Plaats e Omschrijving melding Categorie Aantal Type

Nadere informatie

Koninklijke Luchtmacht

Koninklijke Luchtmacht Koninklijke Luchtmacht > Retouradres Postbus 8762, 4820 BB Breda Secretariaat COVM Vliegbasis Leeuwarden Postbus 90004 MPC 55A 3509 AA Utrecht Datum 10 oktober 2015 Betreft Klachtenoverzicht juni 2015

Nadere informatie

Koninklijke Luchtmacht

Koninklijke Luchtmacht Koninklijke Luchtmacht > Retouradres Postbus 8762, 4820 BB Breda Secretariaat COVM Postbus 90004 MPC 55A Keegsdijkje7 3509 AA Utrecht MPC 80 A Postbus 8762 4820 BB Breda Nederland www.luchtmacht.nl Ministerie

Nadere informatie

Koninklijke Luchtmacht

Koninklijke Luchtmacht çd Koninklijke Luchtmacht > Retouradres Postbus 21050 8900 JB Leeuwarden Secretariaat COVM Postbus 40184 8004 DD Zwolle MPC35H Ministerie van Defensie MPC8OA 4820 BB Nederland www.iuchtmacht.nl Contactpersoon

Nadere informatie

Pagina 1 van 13 v2.1 9/26/2016 4:35:46 PM

Pagina 1 van 13 v2.1 9/26/2016 4:35:46 PM aarrapportage klachtenoverzicht COVM Volkel - 2016 - Postcode beginnend met 5 Melding Vlucht Reactie Klacht nr Inc. nr Onstaan klacht Plaats Postcod e Omschrijving melding Categorie Aantal Type Operat

Nadere informatie

Koninklijke Luchtmacht

Koninklijke Luchtmacht Koninklijke Luchtmacht > Retouradres Postbus 8762, 4820 BB Breda Secretariaat COVM Ministerie van Defensie Postbus 40184 Sectie Communicatie 8004 DD Zwolle Keegsdijkje 7 MPC35H MPC8OA Postbus 8762 4820

Nadere informatie

Paaina 1 van 2 v2.1 9/26/2016 7:31:08 AM

Paaina 1 van 2 v2.1 9/26/2016 7:31:08 AM Maandrapportage klachtenoverzicht COVM Volkel - Februari Melding Vlucht Reactie I~1~TTlTaIri!~~ Onstaan klacht Plaats ~ melding Jitleg [c~ie~[ij~~1 ~( 1.Ii1e1~ 03-02- 16:42 NISTELRODE Dat ze een keer stoppen

Nadere informatie

Rapportage geluidhinder vierde kwartaal 2014 Vliegbasis Eindhoven & Eindhoven Airport

Rapportage geluidhinder vierde kwartaal 2014 Vliegbasis Eindhoven & Eindhoven Airport Bezoekadres: Flight Forum 1550 5657 EZ Eindhoven Postadres: Postbus 90102 5600 RA Eindhoven Rapportage geluidhinder vierde kwartaal 2014 & Eindhoven Airport Stafvoorlichting@eindhovenafb.nl Inhoud 1. Inleiding

Nadere informatie

Datum 10juli 2013 MDTN ~ 06493 6700 Betreft Klachtenoverzicht mei 2013 F +31 (0)58 234 63 99 Ma.nauta@mindet.nl

Datum 10juli 2013 MDTN ~ 06493 6700 Betreft Klachtenoverzicht mei 2013 F +31 (0)58 234 63 99 Ma.nauta@mindet.nl Koninklijke Luchtmacht COVM vib. Leeuwarden Nr. LW/l34?/S~ Agendapunt: > Retouradres Postbus 21050 8900 38 Leeuwarden Secretariaat COVM Vlieg basis Leeuwarden Postbus 40184 8004 DD Zwolle Keegsdijkje 7

Nadere informatie

Meldingenloket vliegverkeer GAE

Meldingenloket vliegverkeer GAE Meldingenloket vliegverkeer GAE Meldingenrapportage Tweede kwartaal 2016 Het Meldingenloket vliegverkeer GAE wordt mede mogelijk gemaakt door: Inleiding Het Meldingenloket vliegverkeer GAE (hierna: loket)

Nadere informatie

Telefoonnummer achtergelaten voor eventuele meerdere glazen zijn gesneuveld doordat deze van

Telefoonnummer achtergelaten voor eventuele meerdere glazen zijn gesneuveld doordat deze van - cck. Rapportage klachtenoverzicht COVM Volkel maart 2017 t/m augustus 2017 op postcode,, Nr Datum Tijd Plaats Postcode Omschrijving Categorie Aantal Type Operator Proc. D/A Uitleg Status VK06372 07-06-2017

Nadere informatie

COMMISSIE AWACS LIMBURG Secretariaat: Postbus MA Maastricht

COMMISSIE AWACS LIMBURG Secretariaat: Postbus MA Maastricht CAL 06-027 COMMISSIE AWACS LIMBURG Secretariaat: Postbus 5700-6202 MA Maastricht OVERZICHT KLACHTEN 2e kwartaal 2006 September 2006 Uitgegeven door de Stichting Klachtentelefoon Luchtverkeer Zuid-Limburg

Nadere informatie

avondvliegbewegingen Niet blij aangaande Sinds vliegroute verlegd is hebben we écht overlast

avondvliegbewegingen Niet blij aangaande Sinds vliegroute verlegd is hebben we écht overlast . :. Çvc- -oê rapportage klachtenoverzicht COVM Volkel Maart 2017 Ck.c.. -;.Ç.., Nr Datum Tijd Plaats Postcode Omschrijving Categorie Aantal Type Operator Proc. D/A Uitleg Status VK00032 06-03-2017 20:00

Nadere informatie

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren Welzijn op recept Welkom bij SWOA. Uw huisarts heeft u met ons in contact gebracht. De dokter kan u op dit moment geen passende behandeling (meer) bieden. Toch voelt u zich niet lekker, of heeft u pijn.

Nadere informatie

COMMISSIE AWACS LIMBURG Secretariaat: Postbus MA Maastricht

COMMISSIE AWACS LIMBURG Secretariaat: Postbus MA Maastricht CAL8-26 COMMISSIE AWACS LIMBURG Secretariaat: Postbus 57-622 MA Maastricht OVERZICHT KLACHTEN 3e kwartaal 28 November 28 Uitgegeven door de Stichting Klachtentelefoon Luchtverkeer Zuid-Limburg onder verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Koninklijke Luchtmacht

Koninklijke Luchtmacht Koninklijke Luchtmacht > Retouradres Postbus 8762, 4820 BB Breda Secretariaat COVM Postbus 40184 8004 DD Zwolle Keegsdijkje 7 MPC35H Ministerie van Defensie vliegbasis Leeuwarden MPC8OA Postbus 8762 4820

Nadere informatie

COMMISSIE AWACS LIMBURG Secretariaat: Postbus 5700-6202 MA Maastricht

COMMISSIE AWACS LIMBURG Secretariaat: Postbus 5700-6202 MA Maastricht CAL 13-32 COMMISSIE AWACS LIMBURG Secretariaat: Postbus 57-622 MA Maastricht OVERZICHT KLACHTEN 3 e kwartaal 213 November 213 Uitgegeven door de Stichting Klachtentelefoon Luchtverkeer Zuid-Limburg onder

Nadere informatie

COMMISSIE AWACS LIMBURG Secretariaat: Postbus 5700-6202 MA Maastricht

COMMISSIE AWACS LIMBURG Secretariaat: Postbus 5700-6202 MA Maastricht CAL 11-35 COMMISSIE AWACS LIMBURG Secretariaat: Postbus 57-622 MA Maastricht OVERZICHT KLACHTEN 3 e kwartaal 211 November 211 Uitgegeven door de Stichting Klachtentelefoon Luchtverkeer Zuid-Limburg onder

Nadere informatie

COMMISSIE AWACS LIMBURG Secretariaat: Postbus MA Maastricht

COMMISSIE AWACS LIMBURG Secretariaat: Postbus MA Maastricht CAL 8-8 COMMISSIE AWACS LIMBURG Secretariaat: Postbus 57-622 MA Maastricht OVERZICHT KLACHTEN 4e kwartaal 27 Februari 28 Uitgegeven door de Stichting Klachtentelefoon Luchtverkeer Zuid-Limburg onder verantwoordelijkheid

Nadere informatie

COMMISSIE AWACS LIMBURG Secretariaat: Postbus MA Maastricht

COMMISSIE AWACS LIMBURG Secretariaat: Postbus MA Maastricht CAL 1-1 COMMISSIE AWACS LIMBURG Secretariaat: Postbus 57-622 MA Maastricht OVERZICHT KLACHTEN 1e kwartaal 21 Mei 21 Uitgegeven door de Stichting Klachtentelefoon Luchtverkeer Zuid-Limburg onder verantwoordelijkheid

Nadere informatie

In deze brochure leest u wat u kunt doen om overlast te voorkomen of op te lossen. Burenoverlast? We komen er wel uit!

In deze brochure leest u wat u kunt doen om overlast te voorkomen of op te lossen. Burenoverlast? We komen er wel uit! In deze brochure leest u wat u kunt doen om overlast te voorkomen of op te lossen. Burenoverlast? We komen er wel uit! Inhoud Leefgeluiden, je hoort ze pagina 3 Praten helpt pagina 4 U komt er niet uit

Nadere informatie

COMMISSIE AWACS LIMBURG Secretariaat: Postbus MA Maastricht

COMMISSIE AWACS LIMBURG Secretariaat: Postbus MA Maastricht CAL 14-4 COMMISSIE AWACS LIMBURG Secretariaat: Postbus 57-622 MA Maastricht OVERZICHT KLACHTEN 4 e kwartaal 213 Februari 213 Uitgegeven door de Stichting Klachtentelefoon Luchtverkeer Zuid-Limburg onder

Nadere informatie

COMMISSIE AWACS LIMBURG Secretariaat: Postbus MA Maastricht

COMMISSIE AWACS LIMBURG Secretariaat: Postbus MA Maastricht CAL 8-2 COMMISSIE AWACS LIMBURG Secretariaat: Postbus 57-622 MA Maastricht OVERZICHT KLACHTEN 2e kwartaal 28 September 28 Uitgegeven door de Stichting Klachtentelefoon Luchtverkeer Zuid-Limburg onder verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Overzicht ingekomen klachten met (vermoedelijke) bron luchthaven Seppe periode 1 jan t/m 31 okt. 2013

Overzicht ingekomen klachten met (vermoedelijke) bron luchthaven Seppe periode 1 jan t/m 31 okt. 2013 overzicht 2013 Overzicht ingekomen klachten met (vermoedelijke) bron luchthaven Seppe periode 1 jan. 2013 t/m 31 okt. 2013 nr regis.nr. Datum Tijd Postcode Plaats Omschrijving Afhandeling 1 40511 4-jan

Nadere informatie

COMMISSIE AWACS LIMBURG Secretariaat: Postbus MA Maastricht

COMMISSIE AWACS LIMBURG Secretariaat: Postbus MA Maastricht CAL 12-29 COMMISSIE AWACS LIMBURG Secretariaat: Postbus 57-622 MA Maastricht OVERZICHT KLACHTEN 2e kwartaal 212 Oktober 212 Uitgegeven door de Stichting Klachtentelefoon Luchtverkeer Zuid-Limburg onder

Nadere informatie

Vliegverkeer. Toenemende overlast Eindhoven Airport. Overleg Bewonersplatform Woensel-Noord 1 December 2016 Voorbereid door: Willem van den Brink

Vliegverkeer. Toenemende overlast Eindhoven Airport. Overleg Bewonersplatform Woensel-Noord 1 December 2016 Voorbereid door: Willem van den Brink Vliegverkeer Toenemende overlast Eindhoven Airport Overleg Bewonersplatform Woensel-Noord 1 December 2016 Voorbereid door: Willem van den Brink Wat is er aan de hand? Toename vliegbewegingen van 33000

Nadere informatie

COMMISSIE AWACS LIMBURG Secretariaat: Postbus MA Maastricht

COMMISSIE AWACS LIMBURG Secretariaat: Postbus MA Maastricht CAL 11-2 COMMISSIE AWACS LIMBURG Secretariaat: Postbus 57-622 MA Maastricht OVERZICHT KLACHTEN 1e kwartaal 211 Mei 211 Uitgegeven door de Stichting Klachtentelefoon Luchtverkeer Zuid-Limburg onder verantwoordelijkheid

Nadere informatie

OVERLAST. houd rekening met elkaar. Praktische informatie om overlast te voorkomen

OVERLAST. houd rekening met elkaar. Praktische informatie om overlast te voorkomen OVERLAST houd rekening met elkaar Praktische informatie om overlast te voorkomen Houd rekening met elkaar Er zijn maar weinig mensen die vrij wonen en geen rekening met buren hoeven te houden. Wanneer

Nadere informatie

Beoordeling Bevindingen

Beoordeling Bevindingen Rapport 2 h2>klacht Verzoekers, inwoners van de gemeente Cuijk, klagen erover dat het regionale politiekorps Brabant-Noord op 14 september 2008 geen enkele actie heeft ondernomen naar aanleiding van hun

Nadere informatie

COMMISSIE AWACS LIMBURG Secretariaat: Postbus MA Maastricht

COMMISSIE AWACS LIMBURG Secretariaat: Postbus MA Maastricht CAL 12-33 COMMISSIE AWACS LIMBURG Secretariaat: Postbus 57-622 MA Maastricht OVERZICHT KLACHTEN 3e kwartaal 212 November 212 Uitgegeven door de Stichting Klachtentelefoon Luchtverkeer Zuid-Limburg onder

Nadere informatie

Ja hoor. Dan moet je rechtdoor. Bij de moet je naar rechts en daarna de links. Het postkantoor is aan rechterhand.

Ja hoor. Dan moet je rechtdoor. Bij de moet je naar rechts en daarna de links. Het postkantoor is aan rechterhand. Thema 5 Woonomgeving Oefening 2 Situatie 1 Pardon meneer, mag ik iets vragen? Jazeker, wat kan ik voor doen? Weet u het postkantoor is? Ja hoor. Dan moet je rechtdoor. Bij de moet je naar rechts en daarna

Nadere informatie

Overlast Samen kunnen we er iets aan doen

Overlast Samen kunnen we er iets aan doen Overlast Samen kunnen we er iets aan doen December 2012 Voorwoord In Nederland leven we vrij dicht op elkaar. Iedereen wil graag prettig en ongestoord wonen. Dat gaat meestal goed. In veel gevallen kunt

Nadere informatie

Koninklijke Luchtmacht. QIc~ i2 2--2Qh3. Zie verzendlijst

Koninklijke Luchtmacht. QIc~ i2 2--2Qh3. Zie verzendlijst Koninklijke Luchtmacht > Retouradres Postbus 8762 4820 BB Breda Zie verzendlijst Ministerie van Defensie Commando Luchtstrljdkrachten CLSK QIc~ i2 2--2Qh3 Luchtmachtplein 1, Breda MPC92A Postbus 8762 4820

Nadere informatie

Evaluatie Acquisitietraining Kaap11

Evaluatie Acquisitietraining Kaap11 Evaluatie Acquisitietraining Kaap11 1. Hoe duidelijk was de aankondiging van de bijeenkomst? Uitermate duidelijk 40,0% 4 Zeer duidelijk 60,0% 6 Redelijk duidelijk 0,0% 0 Niet erg duidelijk 0,0% 0 Helemaal

Nadere informatie

In deze folder leest u gouden tips om prettig samen te leven, hoe u

In deze folder leest u gouden tips om prettig samen te leven, hoe u Een goede buur is goud waard! Overlast of prettig samenleven? Enkele tips Liever een goede buur Als bewoner heeft u te maken met buren naast, boven of onder u. Om ervoor te zorgen dat iedereen prettig

Nadere informatie

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren Welzijn op recept Welkom bij SWOA. Uw huisarts heeft u met ons in contact gebracht. De dokter kan u op dit moment geen passende behandeling (meer) bieden. Toch voelt u zich niet lekker, of heeft u pijn.

Nadere informatie

Koninklijke Luchtmacht

Koninklijke Luchtmacht Koninklijke Luchtmacht çrh, > Retouradres Postbus 8762 4820 BB Breda Zie verzendlijst Ministerie van Defensie Commando Luchtstrijdkrachten CLSK ~ - ~- t. ~ 12 ~ Afdeling Missie Ondersteuning Luchtmachtplein

Nadere informatie

Onderwerp Vliegbaanregistratie 2014 T +31 (0) MDTN * ajp.hardenboi.o1~mindef.ni

Onderwerp Vliegbaanregistratie 2014 T +31 (0) MDTN * ajp.hardenboi.o1~mindef.ni > Retouradres Postbus 8762 4820 BB Breda Zie verzend lijst ~O.~J~ - A~5 Öc~ Ministerie van Defensie Staf Commando Luchtstrijdkrachten C4ISR Bureau Geluidhinder, Zonering en Rapportering Luchtmachtplein

Nadere informatie

Tafel met laatje en stoel Etui en papieren op tafel, evt. speelgoed/mooi blaadje o.i.d. Schilderstape Lege dozen Lege jerrycan o.i.d.

Tafel met laatje en stoel Etui en papieren op tafel, evt. speelgoed/mooi blaadje o.i.d. Schilderstape Lege dozen Lege jerrycan o.i.d. Titel van deze les: De piloot, dat ben jij! Uitdaging: Zelfstandig werken Denkwolk onderwerp: Zelfstandig werken blz. 22 Vakgebied(en): Psycho-educatie, drama Doelgroep (OB/MB/BB): MB/BB Maker: Marloes

Nadere informatie

Contactpersoon Lkol AJP Hardenbol Datum 7 februari 2014 Hoofd Bureau Geluidhinder,

Contactpersoon Lkol AJP Hardenbol Datum 7 februari 2014 Hoofd Bureau Geluidhinder, > Retouradres Postbus 8762 4820 BB Breda Zie verzend lijst Luchtstrijdkrachten C4ISR Bureau Geluidhinder, Zonering en Rapportering Luchtmachtplein 1, Breda MPC 92 A Postbus 8762 4820 BB Breda Nederland

Nadere informatie

Vliegverkeer Eindhoven Noord

Vliegverkeer Eindhoven Noord Vliegverkeer Eindhoven Noord Toenemende overlast Eindhoven Airport Document voor Dorpsraad Acht Achtergrond, aanleiding, feiten, aanbevelingen Voorbereid: 9 juni 2016 Toenemende overlast Eindhoven Airport

Nadere informatie

COMMISSIE AWACS LIMBURG Secretariaat: Postbus MA Maastricht

COMMISSIE AWACS LIMBURG Secretariaat: Postbus MA Maastricht CAL 14-27 COMMISSIE AWACS LIMBURG Secretariaat: Postbus 57-622 MA Maastricht OVERZICHT KLACHTEN 3 e kwartaal 214 November 214 Uitgegeven door de Stichting Klachtentelefoon Luchtverkeer Zuid-Limburg onder

Nadere informatie

BAS rapportage gebruiksjaar 2013

BAS rapportage gebruiksjaar 2013 BAS rapportage gebruiksjaar 213 Op 14 februari 214 heeft het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS) de rapportage over het gebruiksjaar 213 uitgebracht. Het gebruiksjaar loopt niet gelijk met het kalenderjaar,

Nadere informatie

OVER LAST. Overlast Blz. 1

OVER LAST. Overlast Blz. 1 . OVER LAST Een prettige woonomgeving en een veilige buurt zijn basisvoorwaarden voor plezierig wonen. Dit wordt voor een groot deel bepaald door de manier waarop we met onze (naaste) buren omgaan. Een

Nadere informatie

Hoofdstuk 5. Leefbaarheid in eigen wijk

Hoofdstuk 5. Leefbaarheid in eigen wijk Hoofdstuk 5. Leefbaarheid in eigen wijk Samenvatting De Leidse burgers hebben vijf aspecten beoordeeld, die betrekking hebben op het onderhoud van de stad en als zodanig onder de medeverantwoordelijkheid

Nadere informatie

VLIEGVERKEER BOVEN GELDERLAND

VLIEGVERKEER BOVEN GELDERLAND VLIEGVERKEER BOVEN GELDERLAND OMGEVINGSLOKET 026 359 99 99 omgevingsloket@prv.gelderland.nl www.gelderland.nl/omgevingsloket januari 2009 1 INFORMATIE OVER VLIEGVERKEER BOVEN GELDERLAND In deze brochure

Nadere informatie

persbericht Vlieg basis Volkel neemt taak over voor luchtru imbescherming Koninklijke Luchtmacht Datum 14 januari 2016 Ministerie van Defensie

persbericht Vlieg basis Volkel neemt taak over voor luchtru imbescherming Koninklijke Luchtmacht Datum 14 januari 2016 Ministerie van Defensie Datum 14 januari 2016 Ministerie van Defensie Postbus 10150 ~==t.nl Vlieg basis Volkel neemt taak over voor luchtru imbescherming Eén van de taken van de Koninklijke Luchtmacht is adequaat reageren op

Nadere informatie

week maart 2014 B2

week maart 2014 B2 Waar is vlucht MH370? : De gebeurtenissen op een rijtje Al meer dan een week is vlucht MH370 zoek. Niemand weet wat er met het vliegtuig is gebeurd. Hieronder staat een aantal zaken die wel bekend zijn.

Nadere informatie

U in het middelpunt. Mevrouw M, 71 jaar.

U in het middelpunt. Mevrouw M, 71 jaar. Welzijn op recept Welkom bij SWOA. Uw huisarts heeft u met ons in contact gebracht. De dokter kan u op dit moment geen passende behandeling (meer) bieden. Toch voelt u zich niet lekker, of heeft u pijn.

Nadere informatie

Handleiding registratiesysteem

Handleiding registratiesysteem Handleiding registratiesysteem Deze handleiding geeft u uitleg over het registratiesysteem van Bas. De stappen die doorlopen moeten worden om via het klachtenformulier een klacht of vraag in te dienen

Nadere informatie

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram,

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, mijn kleine broer Dat is niet van mij mama Dan zegt ze

Nadere informatie

(~X Datum 10 februari 2012 Betreft VI iea baa nrea istratie Onze referentje CLSK

(~X Datum 10 februari 2012 Betreft VI iea baa nrea istratie Onze referentje CLSK Koninklijke Luchtmacht > Retouredres Postbus 8762 4820 EB Breda Zie verzendlijst Mhiisterie van Defensie Commando Luchtstrijdkrachten L 0C t ~ U- 0 t t - (Oc)~4 Afdeling Missie Ondersteunin - ~ Luchtmachtplein

Nadere informatie

Uw hond is bang, nerveus, zenuwachtig, U kunt hem niet betrekken in het doen van leuke dingen.

Uw hond is bang, nerveus, zenuwachtig, U kunt hem niet betrekken in het doen van leuke dingen. 1 Uw hond is bang, nerveus, zenuwachtig, U kunt hem niet betrekken in het doen van leuke dingen. Eerst en vooral is het een voordeel als u weet waarom uw dier zo nerveus is en bang. Er is ook een groot

Nadere informatie

Inhoud Slaapkamer 6 Opwarming 8 Een jaar later 10 Genoeg 12 Terrorist 14 Geheim 16 Olie 20 R.O.A. 23 Betty 26 Vertrouwen 29 Feiten 32 G.O.F. 35 Protest 38 Warm 42 Reuzenmachine 44 Een bewaker! 47 Terrorist?

Nadere informatie

Datum/vorm Inhoud klacht Ontvangen terugkoppeling Gegrond/ leerpunt. gegrond

Datum/vorm Inhoud klacht Ontvangen terugkoppeling Gegrond/ leerpunt. gegrond Datum/vorm Inhoud klacht Ontvangen terugkoppeling Gegrond/ on 7 jan Klacht over de nieuwe bestrating in de Haktol (eind Op 7 januari is er telefonisch contact november klacht ingediend, maar niets meer

Nadere informatie

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De afgelopen weken was het niet zo leuk bij Pim thuis. Zijn moeder lag de hele dag in bed. Ze stond niet meer op, deed geen boodschappen

Nadere informatie

Verbetervoorstel voor opheffing van nachtroute boven Amsterdam

Verbetervoorstel voor opheffing van nachtroute boven Amsterdam Verbetervoorstel voor opheffing van nachtroute boven Amsterdam Juni 2005 Verbetervoorstel voor opheffing van nachtroute boven Amsterdam pagina 1 van 9 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Omschrijving van

Nadere informatie

U en uw buren. Wie zijn die mensen? Maak even kennis. Missie van Haag Wonen

U en uw buren. Wie zijn die mensen? Maak even kennis. Missie van Haag Wonen Bijna iedereen heeft buren. Zeker in een drukke stad als Den Haag. Iedereen leeft op zijn of haar eigen manier. De een heeft een groot gezin. De ander slaapt overdag. Weer een ander klust graag. Zoveel

Nadere informatie

000495201509/001 ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT. Waarom deze enquête?

000495201509/001 ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT. Waarom deze enquête? ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT 000495201509/001 Waarom deze enquête? Dank u dat u wilt meewerken aan de Enquête Leefbaarheid Binnenstad Weert. De Bewonersorganisatie Binnenstad (BOB) onderzoekt

Nadere informatie

week maart 2014 C

week maart 2014 C Gekaapt, gezonken of geëxplodeerd? : Bekende feiten op een rijtje Al meer dan een week is vlucht MH370 zoek. Niemand weet wat er met het vliegtuig is gebeurd. Hieronder staat een aantal zaken die wel bekend

Nadere informatie

De Plaswekker. PIPO-poli voor kinderen met plas- en poepproblemen Afdeling kindergeneeskunde

De Plaswekker. PIPO-poli voor kinderen met plas- en poepproblemen Afdeling kindergeneeskunde De Plaswekker PIPO-poli voor kinderen met plas- en poepproblemen Afdeling kindergeneeskunde De plaswekker Soms wil je graag droog worden s nachts, maar werken hulpmiddeltjes zoals plassen rusten -plassen

Nadere informatie

WIJNBERG& WIJNBERG voorbeeld REflEctIEvERslaG

WIJNBERG& WIJNBERG voorbeeld REflEctIEvERslaG & voorbeeld reflectieverslag Naam: - Betreft: Intake gesprek Datum: 2010 Inleiding: Op vrijdag vond mijn intake gesprek plaats bij dhr Wijnberg. De aanleiding tot dit bezoek komt voort uit dat op zeventien

Nadere informatie

Slaapproblemen? Een aantal feiten. Gezonde slaap. Soorten Slecht Slapen

Slaapproblemen? Een aantal feiten. Gezonde slaap. Soorten Slecht Slapen Niet waar Soms waar Wel waar Slaapproblemen? Een aantal feiten Uit onderzoek blijkt dat èèn op de 10 jongeren zo nu en dan last heeft van slaapproblemen. Dit kan iedereen overkomen en eigenlijk is het

Nadere informatie

Per vliegtuig naar droomland

Per vliegtuig naar droomland Per vliegtuig naar droomland J.P.J.H. Clinge Doorenbos bron. Mulder & Zoon, Amsterdam ca. 1950 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/clin001perv01_01/colofon.php 2012 dbnl / erven J.P.J.H.

Nadere informatie

Overlast. In deze folder leest u tips om prettig samen te leven, hoe u overlast kunt beperken en wat u kunt doen als sprake is van overlast.

Overlast. In deze folder leest u tips om prettig samen te leven, hoe u overlast kunt beperken en wat u kunt doen als sprake is van overlast. Overlast 1 Overlast Geluidsoverlast, rommel in en rond het woongebouw, overhangende takken of overlast door huisdieren, het komt allemaal wel eens voor. Het bevordert uw woongenot niet maar is er is niet

Nadere informatie

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak.

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak. Tik-tak - Lees het gedicht tik-tak voor. Doe dit in het strakke ritme van een langzaam tikkende klok: Tik - tak - tik - tak Ik tik - de tijd - op mijn - gemak. Enzovoort. - Laat de kinderen vrij op het

Nadere informatie

Geachte raadslid, Een kleine luidspreker waaruit 140 decibel geluiden (veel gepiep)

Geachte raadslid, Een kleine luidspreker waaruit 140 decibel geluiden (veel gepiep) Geachte raadslid, Een kleine luidspreker waaruit 140 decibel geluiden (veel gepiep) worden geproduceerd (zie tuinwachter.nl). Veel kattenverjagers werken met hoogfrequent geluid daar waarmee de Mosquito

Nadere informatie

COMMISSIE AWACS LIMBURG

COMMISSIE AWACS LIMBURG CAL 13-14 COMMISSIE AWACS LIMBURG Secretariaat: Postbus 57-622 MA Maastricht OVERZICHT KLACHTEN 1 e kwartaal 213 Mei 213 Uitgegeven door de Stichting Klachtentelefoon Luchtverkeer Zuid-Limburg onder verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Schade aan je gehoor. : Hoe hard klinkt het?

Schade aan je gehoor. : Hoe hard klinkt het? Schade aan je gehoor : Hoe hard klinkt het? Veel jongeren horen slecht. Onderzoekers zeggen dat. Gehoorschade ontstaat door bijvoorbeeld te lang en te vaak naar harde muziek te luisteren. Hoe harder het

Nadere informatie

Reizen met. Regiotaxi TOEGANKELIJK VERVOER VOOR IEDEREEN. Reserveren

Reizen met. Regiotaxi TOEGANKELIJK VERVOER VOOR IEDEREEN. Reserveren Reizen met Regiotaxi TOEGANKELIJK VERVOER VOOR IEDEREEN Reserveren 0900-829 44 67 Regiotaxi Noordoost-Brabant Regiotaxi Noordoost-Brabant biedt vervoer van deur tot deur, van en naar een OV-knooppunt of

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen te Rotterdam.

Rapport. Rapport betreffende een klacht over het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen te Rotterdam. Rapport Rapport betreffende een klacht over het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen te Rotterdam. Datum: 8 oktober 2015 Rapportnummer: 2015/151 2 Samenvatting De vader en moeder van Y. zijn gescheiden.

Nadere informatie

WAAR KAN IK HULP VINDEN? Informatie over geestelijke gezondheidsproblemen

WAAR KAN IK HULP VINDEN? Informatie over geestelijke gezondheidsproblemen WAAR KAN IK HULP VINDEN? Informatie over geestelijke gezondheidsproblemen Tekst: Aziza Sbiti & Cha-Hsuan Liu Colofon: Deze brochure is totstandgekomen met hulp van het Inspraak Orgaan Chinezen. De inhoud

Nadere informatie

Interviewfragmenten. Vraag 1: Heeft u een zeer goede, goede, redelijke of slechte gezondheid?

Interviewfragmenten. Vraag 1: Heeft u een zeer goede, goede, redelijke of slechte gezondheid? Interviewfragmenten Onderstaande fragmenten zijn uitsuitend bedoeld voor gebruik bij het boek Onderzoek doen met vragenlijsten. Het is niet toegestaan deze fragmenten te publiceren of anderszins te verspreiden.

Nadere informatie

Kwartaalrapportage meldingen geluidhinder luchthaven Eindhoven eerste kwartaal 2015.

Kwartaalrapportage meldingen geluidhinder luchthaven Eindhoven eerste kwartaal 2015. Kwartaalrapportage meldingen geluidhinder luchthaven Eindhoven eerste kwartaal 2015. 1. Inleiding Dit document vormt de kwartaalrapportage over de geluidshinder in het eerste kwartaal van 2015. In deze

Nadere informatie

T.a.v. dhr. B. Versaevel. Geachte heer Versaevel,

T.a.v. dhr. B. Versaevel. Geachte heer Versaevel, Ministerie van Defensie Commando Luchtsfrijdkrachten Vliegbasis Seci e Communicatie Bezoekadres: Flight Forum 1550 5657 EZ Aan COVM Postadres: &~. «~ _~ _~~7 ~ostius~oio~ T.a.v. dhr. B. Versaevel Datum

Nadere informatie

uren INFORMATIE OVER overlast

uren INFORMATIE OVER overlast uren INFORMATIE OVER overlast overlast Harde muziek, herrie van kinderen of rondslingerend vuil. Waar mensen samen wonen kunnen irritaties ontstaan door overlast. In deze folder geven wij u tips hoe u

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Slaapproblemen? Gezonde slaap

Slaapproblemen? Gezonde slaap Dit is een folder van www.orthoconsult.nl geschreven door dhr. drs. Ard Nieuwenbroek, trainer/ therapeut bij Ortho Consult. Deze folder is op een aantal punten aangepast en aangevuld door de stressbegeleiders

Nadere informatie

DE MINISTER VAN DEFENSIE, het verzoek van het Defensie Helikopter Commando van 14 december 2012;

DE MINISTER VAN DEFENSIE, het verzoek van het Defensie Helikopter Commando van 14 december 2012; Onderwerp: Instelling bijzondere luchtverkeersgebieden ten behoeve van niveau 4-oefening week 5, tevens vrijstelling minimum vlieghoogte DE MINISTER VAN DEFENSIE, GELEZEN: het verzoek van het Defensie

Nadere informatie

Rapport. Datum: 3 juni 1998 Rapportnummer: 1998/207

Rapport. Datum: 3 juni 1998 Rapportnummer: 1998/207 Rapport Datum: 3 juni 1998 Rapportnummer: 1998/207 2 Klacht Op 26 maart 1996 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van mevrouw M. te Oldenzaal met een klacht over een gedraging van het regionale

Nadere informatie

HET MOET ANDERS! Minder overlast, meer veiligheid, meer plezier! Rapport vuurwerkmeldpunt. Ruben Woudsma CDA Huizen 1-9-2015

HET MOET ANDERS! Minder overlast, meer veiligheid, meer plezier! Rapport vuurwerkmeldpunt. Ruben Woudsma CDA Huizen 1-9-2015 2015 HET MOET ANDERS! Minder overlast, meer veiligheid, meer plezier! Rapport vuurwerkmeldpunt Ruben Woudsma CDA Huizen 1-9-2015 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 1.Inleiding... 3 2. Meldingen vuurwerkoverlast...

Nadere informatie

Veel vormen van overlast zijn te voorkomen:

Veel vormen van overlast zijn te voorkomen: Overlast 1 Waar mensen samen wonen kan het voorkomen dat er irritaties groeien door overlast. Degene die de overlast veroorzaakt is zich hiervan meestal niet bewust. Vaak helpt een rustig gesprekje al.

Nadere informatie

Vliegtuigen. Inleiding. De geschiedenis van het vliegtuig

Vliegtuigen. Inleiding. De geschiedenis van het vliegtuig Vliegtuigen Inleiding Een vliegtuig is een voertuig dat in de lucht vliegt. Een passagiersvliegtuig is een vliegtuig die mensen vervoerd. Een gevechtsvliegtuig is een vliegtuig die oorlog voert. Een gevechtsvliegtuig

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Het functioneringsgesprek.

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Het functioneringsgesprek. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 15. Het functioneringsgesprek. Wat leert u in deze les? Moeten en hoeven gebruiken. Vragen hoe het met uw kind gaat. Veel succes! Deze les is ontwikkeld

Nadere informatie

SCHOOLVOETBALTOERNOOI 2015 En de winnaar is.. Zandberg D1!!!!! De tweede thriller in twee dagen tijd in het Rat Verlegh-stadion;

SCHOOLVOETBALTOERNOOI 2015 En de winnaar is.. Zandberg D1!!!!! De tweede thriller in twee dagen tijd in het Rat Verlegh-stadion; jaargang 17 nummer 13 donderdag 04-06-2015 KBS De Zandberg Zandberglaan 60-62 4818 GL Breda Deze nieuwsbrief wordt verspreid onder alle ouders, personeelsleden en diverse betrokkenen. Wilt u informatie

Nadere informatie

Page 1 of 3 Cools, Luuk Onderwerp: Ziek door kattenverjager (pijnlijke pieptoon) Bijlagen: frieschdagbladfrequentieaanpassing.pdf; frieschdagbladstrijdtegenkattenverjagers.pdf; handleiding.pdf; hogetonen.png;

Nadere informatie

Onderwerp Vliegbaanregistratie 2015 T +31 (0) MDTN * ajp.

Onderwerp Vliegbaanregistratie 2015 T +31 (0) MDTN * ajp. > Retouradres Postbus 8762 4820 BB Breda Zie verzendlijst en Rapportering Luchtmachtplein 1, Breda MPC 92 A Postbus 8762 4820 BB Breda Nederland www.luchtmacht,nl Contactpersoon Lkol AJP Hardenbol Datum

Nadere informatie

17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie

17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie Beste lezer, Fijn dat je de moeite hebt genomen om dit e-book te downloaden, met daarin 17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie. Veel ondernemers worstelen met het maken van kwaliteitsafspraken

Nadere informatie

wonen begint bij mensen Overlast Prettig wonen naast elkaar

wonen begint bij mensen Overlast Prettig wonen naast elkaar wonen begint bij mensen Overlast Prettig wonen naast elkaar Waar veel mensen dicht op elkaar wonen, kan het soms gebeuren dat ze last hebben van elkaar. Gelukkig is de oplossing vaak gemakkelijk. Een vriendelijk

Nadere informatie

Lawaai om de Middenvijver

Lawaai om de Middenvijver Lawaai om de Middenvijver 20 juni 2015 Prof. Dirk Avonts, Universiteit Gent. Hoe luid is het hier (kwantitatief)? Geluidssterkte: Intensiteit van de geluidsgolven. Meten is weten: decibels. Pure geluidsterkte:

Nadere informatie

Klachten ouders 2010 Nr 1 Datum 24-11-09 Ingediend website

Klachten ouders 2010 Nr 1 Datum 24-11-09 Ingediend website Klachten ouders 2010 Nr 1 Datum 24-11-09 Meent Datum 1-12-09 Op 24-11-09 was er geen leidster bij VSO de Meent. Uiteindelijk was er om 7.45 uur de vervangende locatiemanager. In april 2010 vroeg betreffende

Nadere informatie

Onderwerp: praktijkvoorbeelden Geluidsoverlast Valleilijn met Pinkeltje en booggeluiden die niet onder controle te houden zijn.

Onderwerp: praktijkvoorbeelden Geluidsoverlast Valleilijn met Pinkeltje en booggeluiden die niet onder controle te houden zijn. Ing. 12 juli 2017 PS2017-453 2017-010406 PS 27 september 2017 Van: Verzonden: woensdag 12 juli 2017 19:58 Aan: CC: Bieze, Conny; Griffie; griffie@ede.nl Onderwerp: Re: Re: Antwoord

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Onderzoek jongerencentrum Blitz. Resultaten enquête omwonenden

Onderzoek jongerencentrum Blitz. Resultaten enquête omwonenden Onderzoek jongerencentrum Blitz Resultaten enquête omwonenden Resultaten omwonenden 46 formulieren uitgedeeld 37 retour Respons: 80% 9 personen willen mondelinge toelichting geven Vraag 1: Het is belangrijk

Nadere informatie