msp ui t de kunst e x p o s i t i e

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "msp ui t de kunst e x p o s i t i e"

Transcriptie

1 msp uit de kunst e x p o s i t i e

2 Colofon Inleiding Samenstelling Charles Krutzen Math Wierts Grafische vormgeving Charles Krutzen Foto s en still de deelnemers Teksten en redactie de deelnemers Charles Krutzen Math Wierts Druk en afwerking Top Copy Heerlen Alcander Met dank aan Alcander Stichting Wijkbeheer MSP Gemeente Heerlen de deelnemers MSP uit de kunst MSP laat zijn kunst zien. 15 creatieve en kunstzinnige MSP ers vonden het erg leuk om aan dit initiatief mee te doen. De Week van de Amateurkunst is dan ook de week bij uitstek om de kunst uit MSP te laten zien en wij zijn erg blij om deze werken van 2 tot en met 9 juni te kunnen exposeren. De mooie dingen die zij maken komen, op enkele uitzonderingen na, niet verder dan de eigen woon- of slaapkamer of gang. Het is zonde dat anderen er niet van kunnen genieten, dat was onze gedachte. Wij hebben deze mensen gevraagd om naar buiten te treden, om hun werk aan andere bewoners te laten zien. En als we dan de verscheidenheid aan werk bekijken en zien wat er gecreëerd wordt dan zijn wij trots om u deze werken te mogen presenteren. Het is een uiting van de creatieve kracht die er in MSP zit, net zoals er veel andere positieve krachten in MSP boven komen. Bewoners die zich betrokken voelen bij de wijk, bewoners die hun verantwoordelijkheid nemen voor voorzieningen in de buurt, anderen die zich sterk maken voor hun verenigingen en bewoners die hun zegje willen doen over de inrichting van hun woonomgeving. Allemaal uitingen van kracht, betrokkenheid en trots. Kortom allemaal uitingen waardoor we met recht kunnen stellen: MSP uit de kunst Deze catalogus is gemaakt ter gelegenheid van de expositie MSP uit de kunst, 2 tot en met 9 juni 2012 in het gebouw van Alcander, Schandelermolenweg 24 te Heerlen. Math Wierts Charles Krutzen

3 Fons Wachelder Deelnemers Marco Adriolo Jet van Dieten Sien Greijn John Grootjans Chris van Haaften Jan Hanssen Resi Hanssen Charles Krutzen Jan Pelzer Iwan Peters Ron Stachowiak Nicole Timmermans Marianne Verboom Fons Wachelder Roelof Warrink Fons Wachelder is in 1940 geboren en al zijn hele leven op een kunstzinnige manier bezig. Een schilderscursus volgde hij bij een instituut in Amsterdam. Sindsdien heeft hij aan diverse tentoonstellingen meegedaan, waaronder de Alphons Winterprijs in Brunssum en Talens Pallet te Kerkrade. Zijn werk behoort tot het realistische genre. Soms historisch, soms actueel. Van landschap tot portret.

4 Nicole Timmermans Marco Adriolo Nicole Timmermans is in 1960 in Schaesberg geboren en woont sinds 1991 in Meezenbroek. Jaren geleden heeft ze het schilderen als hobby ontdekt, en ze doet dat nog steeds met veel plezier. Haar werk kenmerkt zich door onverwachte details en sprekende kleuren. Een eigenzinnig pallet. De natuur staat centraal in het werk dat zij tijdens deze expositie laat zien. Marco Adriolo (Heerlen, 1969) is inmiddels zo n 18 jaar bezig met schilderen. Volledig autodidact. Sinds enkele jaren maakt hij daarnaast ook beeldhouwwerken van klei en keramiek. Enige tijd had hij zijn atelier in de voormalige Peugeot-garage in Beersdal. Nu is zijn huisje zijn werkplaats. Marco heeft diverse keren geëxposeerd. Onder andere in De Nieuwe Nor, café De Klinker, op het plein van Mondo Verde en in het Atrium Ziekenhuis te Heerlen.

5 Iwan Peters Sien Greijn Iwan Peters heeft zijn opleiding gevolgd aan de fotovakschool in Amsterdam en daarna vele jaren als productfotograaf bij een uitgeverij gewerkt. Hij woont sinds 1998 met veel plezier met zijn vrouw in Palemig. De bewerkte foto s van hem die u tijdens deze expositie ziet, zijn analoog en gemaakt tijdens optredens in kroegen in Maastricht. Francina Greijn, vooral bekend als Sien (Heerlen, 1977), is vanaf haar zesde jaar creatief bezig. Zij werd gestimuleerd door de lessen op de Vrije School waar zij toen op zat. Sien is op diverse vlakken creatief: fotografie, poëzie, beeldhouwen (materialen die ze onder andere aanpakt zijn hout, steen en klei). Ook maakt zij sieraden. Daarnaast is zij actief betrokken bij het wijkgebeuren. Zo maakt zij bijvoorbeeld deel uit van de redactie van het wijkblad.

6 Charles Krutzen (chacha) Chris van Haaften Charles Krutzen, ook wel werkend onder het pseudoniem chacha, een samentrekking van Charles en het franse woord voor kat, is in 1960 in Meezenbroek geboren. Tussen 1964 en 2001 heeft hij elders gewoond. Hij noemt zichzelf multidisciplinair kunstenaar, maar de laatste jaren is hij zich toch vooral meer en meer gaan toeleggen op klank- en video(animatie)kunst. Veelal experimenteel werk. Zijn grootste wapenfeit tot nu toe, was optreden in Japan in Website: Chris van Haaften is in 1941 geboren en heeft zijn eerste opleiding gevolgd aan de Ambachtsschool, richting smid-bankwerker, waarna hij bij de Staatsmijn Hendrik als bankwerker ging werken. Daar maakte hij kennis met het siersmidvak. Dat beviel hem zo goed dat hij zich daar verder op ging richten en zich erin is blijven doorontwikkelen. Chris geeft regelmatig cursussen siersmeedwerk in zijn werkplaats in Wijnandsrade.

7 Jan Hanssen Resi Hanssen Jan Hanssen (Schaesberg, 1960) is bouwkundig aannemer. Het beeldhouwen is voor hem een logisch vervolg om met diverse materialen kunstzinnig bezig te zijn. Hij probeert door met beeldhouwen bezig te zijn, levensvragen te overdenken die de mensheid al eeuwenlang bezighouden, zoals de omgang met tijd, leven en dood, planetenkrachten, het bewuste en het onbewuste. Het beeld op de kruising van de St. Barbarastraat en de Wagenschutsweg, is van zijn hand. Hij woont er vlakbij. Resi Hanssen-Klein, geboren in Heerlen in 1957 is bouwkundige en adviseert bij het herinrichten van gebouwen, maar heeft ook het speelplein van de Vrije School aan de Schaesbergerweg ontworpen. Ze werkt graag op een intuïtieve manier met aquarelverf. Voor mij is schilderen als mediteren. Aquarel vereist een flexibele werkhouding, omdat je bijna niet kunt corrigeren. Je moet reageren op wat ontstaat en proberen het geheel weer in evenwicht te brengen. Zo wordt schilderen oefenen voor de uitdagingen waarmee je in het echte leven mee te maken krijgt.

8 John Grootjans Jan Pelzer John Grootjans, ook al in 1960 geboren in Heerlen, is een veelzijdig kunstenaar. Zo maakt hij beeldhouwwerken en sieraden. Hij heeft diverse cursussen gevolgd, waaronder edelsmeden, boetseren, brons bewerken en gieten. Hij probeert steeds zijn grenzen te verleggen op het kunstzinnige vlak en doet dat met eenvoudige middelen. Langzaam krijg je meer gevoel voor kunst. Het zoeken, ontwerp, materiaal en uitvoering, de voldoening. Plezier hebben daar gaat het helemaal om. Jan Pelzer (Schandelen, 1929) is van beroep lange tijd etaleur geweest. Hij richtte de etalages in van ondermeer V&D, de Grand Bazar en Hoogenbosch schoenen. Bovendien heeft hij 15 jaar lang een reclamebureau gehad. Nadat hij een tweejarige opleiding aan de tekenschool gevolgd had, is hij stilaan met schilderen begonnen. Olieverf en aquarel. Inmiddels is zijn huis veel te klein geworden voor al zijn werk.

9 Jet van Dieten Ron Stachowiak Jet van Dieten-Peeters in eigen woorden over haar werk: Fotografie is een van mijn hobby s. De natuur geeft mij veel inspiratie, maar ook architectuur en het macrowerk zijn mijn favoriete onderwerpen. Ook bij fotoclub Het Motief heb ik mijn draai gevonden. Het bezoeken van foto-exposities is voor mij zeer leerzaam en geeft vaak een andere kijk op het werk van collega-fotografen. Dan staan mijn ogen op steeltjes die al het moois registreren wat weer aanleiding kan worden voor nieuwe foto s. Tijdens deze exposities toont zij vooral het macrowerk. Ron Stachowiak (51) is geboren in Meezenbroek en is daar altijd blijven wonen. Hij schildert, airbrusht, tekent en fotografeert. Vanuit zijn hobby tropische vlinders kweken, zijn veel werken ontstaan, zoals ook wel goed te zien is tijdens deze tentoonstelling. Zijn belangstelling ligt vooral op het terrein van de natuur. Hij werkt bij Gered gereedschap.

10 Marianne Verboom Marianne Verboom-Deliège (1953) woont en werkt in Palemig. Zij is al vele jaren enthousiast met fotografie bezig. Momenteel volgt zij een opleiding aan de fotovakschool in Venlo. Tijdens haar vele reizen naar met name Azië maakt zij vele foto s, waarvan acte tijdens deze tentoonstelling. De foto s van bedelende kinderen, die zij hier exposeert, zijn 2 jaar geleden in Zuid-India gemaakt.

11 Openingstijden Roelof Warrink 2 juni: uur 4 tot en met 7 juni: uur 5 en 7 juni: uur 9 juni: uur Roelof Warrink ( geb te Emmen) woont vanaf zijn 6e jaar in Zuid-Limburg. Tot aan zijn pensioen werkte hij onder andere bij woningvereniging Glück Auf te Heerlen. Daarna kon hij zich volop gaan wijden aan tekenen en schilderen. Hij heeft 10 boeken op zijn naam staan met pentekeningen (uitg. van Spijk- Venlo). Zijn boeken gaan over de Geul, de Gulp, de Voerstreek, het Maasdal, Maastricht, de Betuwe, Drente en Groningen. De duizenden originele tekeningen heeft hij geschonken aan het Regionale Archief Rivierenland te Tiel.

12 msp uit de kunst e x p o s i t i e

20-21 april 2013 ATELIER ROUTE. van 11:00 tot 17:00 uur

20-21 april 2013 ATELIER ROUTE. van 11:00 tot 17:00 uur 20-21 april 2013 ATELIER ROUTE van 11:00 tot 17:00 uur De route is verkrijgbaar bij de VVV Gemeente Tubbergen (Raadhuisplein 4) en bij Ine Lansink aan de Engbersstraat 6 in Vasse Voor meer informatie over

Nadere informatie

Monique Leliefeld-van Rooij

Monique Leliefeld-van Rooij Monique Leliefeld-van Rooij Schilderen is voor mij denken. Schilderen is werken, hard werken. Nadenken over ontwerpen. Zoeken naar combinaties en inhoud. Beginnen en dan weer wijzigen. Steeds weer langs

Nadere informatie

Tekst: Judice Ledeboer Foto's: Ken Wong

Tekst: Judice Ledeboer Foto's: Ken Wong Tekst: Judice Ledeboer Foto's: Ken Wong Ze groeide op Curaçao op. Ze leeft met hart en ziel voor haar passie: de kunst. In ieder object ziet ze de kunst ervan en dat geeft ze ook door. Het liefst creëert

Nadere informatie

Verdieping 2012-2013 Fotobond afdeling Utrecht- t Gooi

Verdieping 2012-2013 Fotobond afdeling Utrecht- t Gooi De Verdieping 2012-2013 Fotobond afdeling Utrecht- t Gooi 1 Ter inspiratie Dit jaar was het de tweede keer dat ik de cursus De Verdieping van de Fotobond afdeling Utrecht t-gooi mocht begeleiden. Het was

Nadere informatie

Club kunstenaars uit Rhenen, Elst en Achterberg

Club kunstenaars uit Rhenen, Elst en Achterberg Club kunstenaars uit Rhenen, Elst en Achterberg Gezamenlijke expositie door 9 kunstenaars van Rheactief Vanaf 10 november 2018 tot 5 januari 2019 Za. van 13.30 u 16.00 u Zo. Van 12.00 u 15.00 u Gedachtenishal

Nadere informatie

Groep: AGL fase 1 Vak: Culturele oriëntatie en creatieve expressie

Groep: AGL fase 1 Vak: Culturele oriëntatie en creatieve expressie Basis Groep: AGL fase 1 Vak: Culturele oriëntatie en creatieve expressie Kerndoelen: Verwerking binnen de lessen van de andere leergebieden. ICT, digibord, creatieve materialen Culturele oriëntatie en

Nadere informatie

TALENTENFESTIVAL 11 TALENTVOLLE REPORTERS OP ZOEK NAAR: DE MOELIJKSTE, DE SPORTIEFSTE EN DE MEEST LEERZAME ACTIVITEIT VAN HET FESTIVAL

TALENTENFESTIVAL 11 TALENTVOLLE REPORTERS OP ZOEK NAAR: DE MOELIJKSTE, DE SPORTIEFSTE EN DE MEEST LEERZAME ACTIVITEIT VAN HET FESTIVAL TALENTENFESTIVAL 11 TALENTVOLLE REPORTERS OP ZOEK NAAR: DE MOELIJKSTE, DE SPORTIEFSTE EN DE MEEST LEERZAME ACTIVITEIT VAN HET FESTIVAL VOORWOORD We zijn langs geweest in Ahoy Rotterdam waar het talentenfestival

Nadere informatie

Atelier 3. Groepsexpositie. Ema Dessens-Susnea - schilderijen Gerard van Haaster - schilderijen Marjolijn Hünd - schilderijen Hans Hunink - beelden

Atelier 3. Groepsexpositie. Ema Dessens-Susnea - schilderijen Gerard van Haaster - schilderijen Marjolijn Hünd - schilderijen Hans Hunink - beelden Ema Dessens-Susnea - schilderijen Gerard van Haaster - schilderijen Marjolijn Hünd - schilderijen Hans Hunink - beelden Jeanette Olyhoek - schilderijen Hanneke Vergeer - beelden Yvonne Vergeer - beelden

Nadere informatie

Henny Schaapman, kunstenaar, coach, creatief ondernemer

Henny Schaapman, kunstenaar, coach, creatief ondernemer Een leven lang creëren Henny Schaapman, kunstenaar, coach, creatief ondernemer Creativiteit is iets van kunstenaars, vaak warrig en niet altijd te begrijpen voor de buitenwereld. Georganiseerde creativiteit

Nadere informatie

Eline's Silhouetten. Kunst van Eline Janssens. Werkstuk door Isis Uiterwaal Op de groene Alm groep 7

Eline's Silhouetten. Kunst van Eline Janssens. Werkstuk door Isis Uiterwaal Op de groene Alm groep 7 Eline's Silhouetten Kunst van Eline Janssens Werkstuk door Isis Uiterwaal Op de groene Alm groep 7 1 Inleiding Mijn werkstuk gaat over Eline Janssens, ik vind het leuk om het over haar te hebben omdat

Nadere informatie

Zoals gebruikelijk presenteert Cultura aan het einde van het cursusseizoen met trots de resultaten van de cursisten van Cultura.

Zoals gebruikelijk presenteert Cultura aan het einde van het cursusseizoen met trots de resultaten van de cursisten van Cultura. Zoals gebruikelijk presenteert Cultura aan het einde van het cursusseizoen met trots de resultaten van de cursisten van Cultura. Opening zaterdag mei om 6.00 uur Elise Huijberts, beheerder van de Cultura

Nadere informatie

ATELIERS IN BEDRIJF REESTDAL

ATELIERS IN BEDRIJF REESTDAL ATELIERS IN BEDRIJF REESTDAL ROUTE 22 km 20 17 Een fietsroute door het mooie Reestdal op de grens van Drente en Overijssel met onderweg kunst en natuur. U komt langs de ateliers van tien kunstenaars uit

Nadere informatie

Tijd voor een update van de activiteiten van Atelier Galerie VONC. Veel leesplezier en graag tot ziens! Marianne Rijvers

Tijd voor een update van de activiteiten van Atelier Galerie VONC. Veel leesplezier en graag tot ziens! Marianne Rijvers Beste kunstliefhebber, Tijd voor een update van de activiteiten van Atelier Galerie VONC. Veel leesplezier en graag tot ziens! Marianne Rijvers Atelier Galerie VONC in OET DE KUNST op radio 3ML Op vrijdag

Nadere informatie

Creatieve Begeleiding

Creatieve Begeleiding Creatieve Begeleiding voor bijzondere kinderen met liefdevolle aandacht voor de belevingswereld en behoefte van uw kind www.brani.nl Creatieve begeleiding met liefdevolle aandacht voor de belevingswereld

Nadere informatie

K U N S T K A L E N D E R 2 0 1 5

K U N S T K A L E N D E R 2 0 1 5 KUNST KALENDER 2 0 1 5 Exposities 2015 Januari Goitic - Glaswerk januari t/m maart Vitrines Frank van Tol - Fotografie januari t/m maart Oranje gang Maart Alian Brouwer - Schilderijen maart t/m mei Begane

Nadere informatie

Reizen is voor mij het hoogste goed.

Reizen is voor mij het hoogste goed. Kunstenares Gerti Bierenbroodspot: Reizen is voor mij het hoogste goed. 72 the art of living Gerti Bierenbroodspot schildert met woorden en penselen. Ze schrijft gedichten, creëert fascinerende doeken

Nadere informatie

kunst workshops theater FILM & FOTOGRAFIE Brainstorm OUT OF THE BOX Teambuilding WORKSHOPS VOOR BEDRIJVEN VAN TEAMBUILDING TOT BEDRIJFSFEEST

kunst workshops theater FILM & FOTOGRAFIE Brainstorm OUT OF THE BOX Teambuilding WORKSHOPS VOOR BEDRIJVEN VAN TEAMBUILDING TOT BEDRIJFSFEEST kunst workshops theater FILM & FOTOGRAFIE Brainstorm OUT OF THE BOX Teambuilding WORKSHOPS VOOR BEDRIJVEN VAN TEAMBUILDING TOT BEDRIJFSFEEST Workshops voor bedrijven bij Cultuurhuis Wherelant Bent u op

Nadere informatie

Emotie en gevoel in fotografie

Emotie en gevoel in fotografie JE BENT NU BIJ ART & CULTURE Emotie en gevoel in fotografie Fotografe Jenny Boot, geboren in Sneek (1969) begon in 2005 met fotograferen. Ze fotografeert mensen, want mensen boeien haar, ze wil graag emotie

Nadere informatie

November Glaceren met Acrylmedium December Het licht van Rembrandt / Het december gevoel de duisternis van Rembrandt

November Glaceren met Acrylmedium December Het licht van Rembrandt / Het december gevoel de duisternis van Rembrandt PROGRAMMA 2011 2012 Uitgangspunt van de lessen is dat kennis van de schilderkunstige technieken en stromingen vanuit de eigen ervaring wordt ontdekt en ontwikkeld. De opdrachten hebben betrekking op zowel

Nadere informatie

tuintje Mieke Rietveld quilt 85 cm. x 85 cm.

tuintje Mieke Rietveld quilt 85 cm. x 85 cm. tuintje Mieke Rietveld quilt 85 cm. x 85 cm. Quilten, dat leek mij een mooie bezigheid toen ik stopte met werken. Maar hoe begin je daar mee en wat heb je nodig? En wat ook leuk is, hoe vind je mensen

Nadere informatie

Welke krachten en drempels ervaren deelnemers door de workshops van Artability in Thessaloniki?

Welke krachten en drempels ervaren deelnemers door de workshops van Artability in Thessaloniki? 7. Bijlage Resultaten enquête Welke krachten en drempels ervaren deelnemers door de workshops van Artability in Thessaloniki? 1. Waarom ben je aan het project begonnen? (Για ποιό λόγο ξεκίνθςεσ να ςυμμετζχεισ

Nadere informatie

Kunstroute. Kronenburg, Vredenburg, Holthuizen en Rijkerswoerd, Arnhem. Projectverslag

Kunstroute. Kronenburg, Vredenburg, Holthuizen en Rijkerswoerd, Arnhem. Projectverslag Kunstroute 2014 Kronenburg, Vredenburg, Holthuizen en Rijkerswoerd, Arnhem Projectverslag december 2014 1 Inleiding De Kunstroute is dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. De drie voorgaande edities

Nadere informatie

Auditieve oefeningen. Boek van de week: Verhaalbegrip: Taalbewustzijn:

Auditieve oefeningen. Boek van de week: Verhaalbegrip: Taalbewustzijn: Auditieve oefeningen Boek van de week: 1; Nijntje in het museum 2; Krokodil en het meesterwerk 3; Kloddertje 4; Meneer Kandinsky was een schilder 5; Het kleine museum Verhaalbegrip: Bij elk boek stel ik

Nadere informatie

Zondag 30 juni 2013 KUNSTPLEINEN. van 11:00 tot 17:00 uur. 15:00 uur carillonconcert. Een activiteit van de Kunstvereniging Ars Longa

Zondag 30 juni 2013 KUNSTPLEINEN. van 11:00 tot 17:00 uur. 15:00 uur carillonconcert. Een activiteit van de Kunstvereniging Ars Longa Zondag 30 juni 2013 KUNSTPLEINEN van 11:00 tot 17:00 uur. 15:00 uur carillonconcert Een activiteit van de Kunstvereniging Ars Longa Ans van Bakel KP1 Beeldhouwen is mijn grootste hobby, marmer is mijn

Nadere informatie

beeld-je ver-ven plak-ken por-tret stil-le-ven schil-de-rij pa-let mu-se-um ten-toon-stel-ling te-ke-naar fo-to lijst-je et-sen e-zel kun-ste-naar

beeld-je ver-ven plak-ken por-tret stil-le-ven schil-de-rij pa-let mu-se-um ten-toon-stel-ling te-ke-naar fo-to lijst-je et-sen e-zel kun-ste-naar Auditieve oefeningen kunst Hakken en plakken (hak de woorden in stukken, laat de kinderen het hele woord zeggen) beeld-je ver-ven plak-ken por-tret stil-le-ven schil-de-rij pa-let mu-se-um ten-toon-stel-ling

Nadere informatie

NL Giardino 4-1 05-12-2006 10:51 Pagina 1

NL Giardino 4-1 05-12-2006 10:51 Pagina 1 NL Giardino 4-1 05-12-2006 10:51 Pagina 1 NL Giardino 4-1 05-12-2006 10:51 Pagina 2 20 NL Giardino 4-1 05-12-2006 10:52 Pagina 3 Puur vanuit haar eigen gevoel en gestuurd door de structuur en de vorm van

Nadere informatie

Een project van alle groepen van de cbs de Skoalfinne te Warns. 7 22 maart 2007

Een project van alle groepen van de cbs de Skoalfinne te Warns. 7 22 maart 2007 Een project van alle groepen van de cbs de Skoalfinne te Warns 7 22 maart 2007 WAT IS KUNST? Kunst is: Een unieke gedachte of boodschap op een unieke wijze vormgegeven door een uniek persoon. Wij zijn

Nadere informatie

Sterksel Sterk in Kunst 15 juni 13 17 uur en 16 juni 11 17 uur

Sterksel Sterk in Kunst 15 juni 13 17 uur en 16 juni 11 17 uur Beste Kunstliefhebbers, Wij stellen u graag op de hoogte van ons prille initiatief om kunst te exposeren in de tuinen van het mooie Sterksel. De opening vindt plaats op het kerkplein bij de Os op zaterdag

Nadere informatie

Leerlingenboekje van steenkolen tot gasbel

Leerlingenboekje van steenkolen tot gasbel Leerlingenboekje van steenkolen tot gasbel Ik word mijnwerker 1 Uit: Jacques Vriens, Tien torens diep, Houten 2004 p.6-7 " Voorjaar 1958... Vanaf de dag dat Stef wist dat hij Stef was, wilde hij mijnwerker

Nadere informatie

VAN GOGH KRIJGT SCHILDERLES NIVEAU ++

VAN GOGH KRIJGT SCHILDERLES NIVEAU ++ NIVEAU ++ 1/5 Vincent van Gogh heeft nooit een kunstenaarsopleiding afgemaakt. Met deze leskaart leer je meer over de jonge Vincent én hoe je met wat hulp en (vooral) heel veel doorzettingsvermogen toch

Nadere informatie

VAN GOGH KRIJGT SCHILDERLES NIVEAU ++

VAN GOGH KRIJGT SCHILDERLES NIVEAU ++ NIVEAU ++ 1/5 Vincent van Gogh heeft nooit een kunstenaarsopleiding afgemaakt. Met deze leskaart leer je meer over de jonge Vincent én hoe je met wat hulp en (vooral) heel veel doorzettingsvermogen toch

Nadere informatie

EXPOSITIE tot Hanny Verkerk Pleijsier en Didy Kanis. Maandag t/m zaterdag openings jden

EXPOSITIE tot Hanny Verkerk Pleijsier en Didy Kanis. Maandag t/m zaterdag openings jden EXPOSITIE 29-04-2019 tot 09-07-2019 Hanny Verkerk Pleijsier en Didy Kanis Maandag t/m zaterdag openings jden Stouwdamsweg 4 8096 BB Oldebroek www.kunstgroepdetalter.nl Schilderijen Hanny Verkerk S cker

Nadere informatie

Interview met de Spaanse arts Betty Cerda de Palou, 63 jaar oud en sinds 32 jaar in Maastricht

Interview met de Spaanse arts Betty Cerda de Palou, 63 jaar oud en sinds 32 jaar in Maastricht 1 Interview met de Spaanse arts Betty Cerda de Palou, 63 jaar oud en sinds 32 jaar in Maastricht Betty: Ik ben Betty Cerda de Palou. Ik woon in Maastricht al 32 jaar. Ik ben 63 jaar. Ik ben arts, maar

Nadere informatie

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A INLEIDING Ik heb vandaag een cadeautje meegenomen. Niet voor jullie, maar voor mijzelf. Het cadeautje staat voor de verrassingen

Nadere informatie

Van de redactie. Namens de redactie Jacqueline van der Maten

Van de redactie. Namens de redactie Jacqueline van der Maten Van de redactie Wat wonen we toch in een prachtige wijk! Ja, zult u zeggen, dat weten we wel. Maar je kijkt toch anders naar je wijk wanneer een buitenstaander, die hier nooit eerder geweest is, dat zegt.

Nadere informatie

VAN GOGH KRIJGT SCHILDERLES NIVEAU ++

VAN GOGH KRIJGT SCHILDERLES NIVEAU ++ NIVEAU ++ 1/5 Vincent van Gogh heeft nooit een kunstenaarsopleiding afgemaakt. Met deze leskaart leer je meer over de jonge Vincent én hoe je met wat hulp en (vooral) heel veel doorzettingsvermogen toch

Nadere informatie

Hoe je met je ipad razendsnel je eigen stijl ontdekt. Met GRATIS test.

Hoe je met je ipad razendsnel je eigen stijl ontdekt. Met GRATIS test. Hoe je met je ipad razendsnel je eigen stijl ontdekt. Met GRATIS test. 1 Hoe het bij mij begon Ik tekende en schilderde altijd al graag. Thuis, bij mijn oma en op school, met dikke kleurpotloden. Op alle

Nadere informatie

Portfolio Nina Oosterhaven

Portfolio Nina Oosterhaven Portfolio Nina Oosterhaven Nina Oosterhaven 2007 2009: RSG Lingecollege te Tiel 2009 2011: Hogeschool Utrecht Project Ontwerpen & Creativiteit Project Vormgeven Project Productrealisatie Project Smart

Nadere informatie

5 EXPO S - 5 WEEKENDEN - 5 LOCATIES

5 EXPO S - 5 WEEKENDEN - 5 LOCATIES 5 EXPO S - 5 WEEKENDEN - 5 LOCATIES Fotowerkgroep Zien en Doorzien / Phoenix Cultuur, Ute Weber De pracht en kracht van foto's De 5 fotoclubs uit Meierijstad exposeren eigen werk; elke club in eigen dorp

Nadere informatie

Persoonlijk opleiding plan

Persoonlijk opleiding plan Persoonlijk opleiding plan Een opdrachtgever adviseren Hem vertellen wat jou de beste optie lijkt. Het klopt dat ik deze competenties zo had ingevuld. Ik heb hiermee ervaring doordat ik vaak op forums

Nadere informatie

Jan van den Berge. Een veelzijdig kunstenaar. Kunstenaar Jan van den Berge: Ik houd altijd het gevoel: het kan nog beter, nog mooier.

Jan van den Berge. Een veelzijdig kunstenaar. Kunstenaar Jan van den Berge: Ik houd altijd het gevoel: het kan nog beter, nog mooier. juni 2014 Volgens de Gestalltpsycholoog Kurt Koffka zien we de dingen niet zoals ze zijn, maar zoals wij zijn. En wij zijn niet alle dagen dezelfde. Belangrijk om hiervan alle dagen bewust te zijn. We

Nadere informatie

Jan Neven speelt Bach en een eigen improvisatie n.a.v. zijn schilderij De bevrijding

Jan Neven speelt Bach en een eigen improvisatie n.a.v. zijn schilderij De bevrijding Dit is de eerste nieuwsbrief van KORF die maandelijks uit gaat komen. We hopen, dat de interesse voor elkaar en het werk erdoor gestimuleerd wordt. MELD JE AAN VOOR EEN INTERVIEW VOOR DE VOLGENDE NIEUWSBRIEF:

Nadere informatie

GALERIE HONINGEN. start nieuwe kunstseizoen 5 nieuwe realisten Grégory Asselbergh Maarten Boffé Jan Willem Eskes Suzan Schuttelaar Gerard van de Weerd

GALERIE HONINGEN. start nieuwe kunstseizoen 5 nieuwe realisten Grégory Asselbergh Maarten Boffé Jan Willem Eskes Suzan Schuttelaar Gerard van de Weerd GALERIE HONINGEN S I N D S 1 9 9 7 start nieuwe kunstseizoen 5 nieuwe realisten Grégory Asselbergh Maarten Boffé Jan Willem Eskes Suzan Schuttelaar Gerard van de Weerd + nieuwe collectie aanwinsten 6 t/m

Nadere informatie

Huizen. Goede buitenruimte. Rustige ligging. Nette keuken en badkamer. Alles gelijkvloers. Vlakbij winkels, CS en bossen

Huizen. Goede buitenruimte. Rustige ligging. Nette keuken en badkamer. Alles gelijkvloers. Vlakbij winkels, CS en bossen Huizen vanhendriks Crocusstraat 8, 3812 WH Amersfoort Rustige ligging Alles gelijkvloers Nette keuken en badkamer Goede buitenruimte Vlakbij winkels, CS en bossen H47 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte

Nadere informatie

inhoud 1. Kunst! Wat is dat? 2. Het schilderij 3. Het beeld 4. Het verhaal 5. De dans 6. Het gebouw 7. Filmpjes Pluskaarten Bronnen en foto s

inhoud 1. Kunst! Wat is dat? 2. Het schilderij 3. Het beeld 4. Het verhaal 5. De dans 6. Het gebouw 7. Filmpjes Pluskaarten Bronnen en foto s Kunst inhoud 1. Kunst! Wat is dat? 3 2. Het schilderij 7 3. Het beeld 9 4. Het verhaal 11 5. De dans 12 6. Het gebouw 13 7. Filmpjes 15 Pluskaarten 16 Bronnen en foto s 18 Colofon en voorwaarden 19 1.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PATIËNTENKRING GRONINGEN

NIEUWSBRIEF PATIËNTENKRING GRONINGEN NIEUWSBRIEF PATIËNTENKRING GRONINGEN Nr.18, september 2013 BERICHT VAN DE ADMINISTRATIE PATIËNTENKRING Het bankrekeningnummer voor het overmaken van uw ledenbijdrage is: 38 32 533 ten name van Patiëntenkring

Nadere informatie

unst uit de Een gepassioneerde schilder en zijn vrouw, met een schat aan ervaring in de binnenhuisarchitectuur, maakten dit huis zo kunstzinnig.

unst uit de Een gepassioneerde schilder en zijn vrouw, met een schat aan ervaring in de binnenhuisarchitectuur, maakten dit huis zo kunstzinnig. uit de unst Een gepassioneerde schilder en zijn vrouw, met een schat aan ervaring in de binnenhuisarchitectuur, maakten dit huis zo kunstzinnig. De warme woonkamer met open haard. De poef en het kleed

Nadere informatie

Oefening 2: Lichtplan

Oefening 2: Lichtplan EERSTE JAAR BACHELOR IN DE MAKELAARDIJ Oefening 2: Lichtplan LAMBRECHTS GWENDOLIEN STEDELIJKE ONTWIKKELING EN WOONBELEID LECTOR: JANSSENS DIETER ACADEMIEJAAR 2014-2015 Gent is absoluut een pionier in Vlaanderen,

Nadere informatie

2 0 1 0-2 0 1 4. Haagweg 56, 5995 AB Kessel, Nederland T +31 (0)77 4621803 M +31 (0)6 48959924. willebrorddewinter@hetnet.nl www.willebrorddewinter.

2 0 1 0-2 0 1 4. Haagweg 56, 5995 AB Kessel, Nederland T +31 (0)77 4621803 M +31 (0)6 48959924. willebrorddewinter@hetnet.nl www.willebrorddewinter. 2 0 1 0-2 0 1 4 atelier: e-mail: website: Haagweg 56, 5995 AB Kessel, Nederland T +31 (0)77 4621803 M +31 (0)6 48959924 willebrorddewinter@hetnet.nl www.willebrorddewinter.nl 2014 Willebrord de Winter

Nadere informatie

Visueel Fotoclub Lichtaart

Visueel Fotoclub Lichtaart Club in de kijker 21 Visueel Fotoclub Lichtaart Op een warme herfstdag net voor Allerheiligen bezoek ik het salon van Fotoclub Visueel Lichtaart. Ik kom eerst terecht in wat de club de alternatieve ruimte

Nadere informatie

Wim Suermondtprijs 2014

Wim Suermondtprijs 2014 Wim Suermondtprijs 2014 Het thema: Water en Vuur natuur warmte spanning passie...water... tegenstellingen gevecht botsing...vuur... karakter beleving fantasie kracht Maak een kunstwerk met als thema Water

Nadere informatie

GEERT OVERVLIET DEN HAAG 18.02.2004-28.03.2004. De trein van 17.15 uur, olieverf/doek, 85x75 cm

GEERT OVERVLIET DEN HAAG 18.02.2004-28.03.2004. De trein van 17.15 uur, olieverf/doek, 85x75 cm GEERT OVERVLIET 18.02.2004-28.03.2004 DEN HAAG De trein van 17.15 uur, olieverf/doek, 85x75 cm GEERT OVERVLIET 18.02.2004-28.03.2004 DEN HAAG 1939 contrast met de geautomatiseerde samenleving. Geert Overvliet

Nadere informatie

schilderen in opdracht

schilderen in opdracht schilderen in opdracht schilderen in opdracht Colofon keesvandewetering / schilderen in opdracht Hardcover, 80 pagina s ISBN 978 940 215 159 6 Uitgave: Uitgeverij Brave New Books 2016 Schilderijen, tekst,

Nadere informatie

NIEUWS FLITS. Van het bestuur. Website en Facebook. Kunst- en Poëzieroute. Nr. 16, oktober 2015

NIEUWS FLITS. Van het bestuur. Website en Facebook. Kunst- en Poëzieroute. Nr. 16, oktober 2015 NIEUWS FLITS Nr. 16, oktober 2015 Van het bestuur Het bestuur is verheugd om u een nieuwe penningmeester te mogen voorstellen tijdens de komende ALV. Rik Wynants heeft zich bereid verklaard deze taak op

Nadere informatie

Fantastikè Beleidsplan programma 2013-2016

Fantastikè Beleidsplan programma 2013-2016 Fantastikè Beleidsplan programma 2013-2016 Inhoud Doelstelling pagina 1 Historie pagina 2 Actueel beleid pagina 2 Werkzaamheden pagina 4 Fondswerving pagina 5 Beheer fondsen en vermogen pagina 6 Besteding

Nadere informatie

Aart de Lange Pzn. Monumenten van Aandacht. Monuments of Attention

Aart de Lange Pzn. Monumenten van Aandacht. Monuments of Attention Aart de Lange Pzn symboliekschilder symbolic painter Monumenten van Aandacht Monuments of Attention Grote Kerk Edam 5 juli t/m 16 augustus 2015 Dagelijks geopend van 13:30 tot 17:00 uur www.grotekerkedam.nl

Nadere informatie

Kunst in Dierdonk 7 oktober 2012 13:00 17:00 uur

Kunst in Dierdonk 7 oktober 2012 13:00 17:00 uur Anne Lier-van Hest De korte geer 2 www.ffoxxann.nl/annesmodernekunst/ Het werk van Anne Lier Van Hest speelt zich vooral af op grote doeken. Het creëren, interpreteren en vormgeven waarbij het doek de

Nadere informatie

fotowerkgroep Ommoord Introductieboekje

fotowerkgroep Ommoord Introductieboekje fotowerkgroep Ommoord Introductieboekje COLOFON FOTO WERKGROEP OMMOORD Opgericht: 5 februari 1974 Clubavond: Donderdag van 20.00 tot 22.30 uur Zaal open om 19.30 uur Contactgegevens: Joliottoren (nabij

Nadere informatie

Kunst&Cultuur BEELDENDE VORMING MUZIEK [1] leeropgave1. Introductie. Bij muziek ga je aan de slag met het thema en met muziek die jou aanspreekt!

Kunst&Cultuur BEELDENDE VORMING MUZIEK [1] leeropgave1. Introductie. Bij muziek ga je aan de slag met het thema en met muziek die jou aanspreekt! Kunst&Cultuur leeropgave1 Introductie IT S MY WORLD IK BEN... BEELDENDE VORMING Bij beeldende vorming creëer je met je handen. Jij maakt wie je zelf bent! MUZIEK Bij muziek ga je aan de slag met het thema

Nadere informatie

HET PERFECTE PORTFOLIO. - Tuur Sangers, G&IC, Game Art -

HET PERFECTE PORTFOLIO. - Tuur Sangers, G&IC, Game Art - HET PERFECTE PORTFOLIO - Tuur Sangers, G&IC, Game Art - 2 De vorm van het portfolio Omdat ik zelf voornamelijk dingen maak die komen door creatieve uiting zou ik het liefst al mijn werken willen uitstallen

Nadere informatie

Wij timmeren aan de weg

Wij timmeren aan de weg Wij timmeren aan de weg Even voorstellen; Bouwkracht Vakpersoneel. Bouwkracht vakpersoneel B.V. is onderdeel van de LubronGroep en voortgekomen uit Lubron technisch intermediair. Onder de vlag van Lubron

Nadere informatie

Op bouwen staat geen leeftijd. www.sibomat.be

Op bouwen staat geen leeftijd. www.sibomat.be Op bouwen staat geen leeftijd. www.sibomat.be Op Batibouw botsten we op Sibomat. We waren op de juiste plek op het juiste moment. - Catheline John S. (70) en Catheline S. (64) hebben geen tijd om zich

Nadere informatie

Exposities 2013. Gerda de Voogd - fotografie december 2012 t/m februari begane grond en 1 e verdieping

Exposities 2013. Gerda de Voogd - fotografie december 2012 t/m februari begane grond en 1 e verdieping K U N S T K A L E N D E R 2 0 1 3 Exposities 2013 J a n u a r i Gerda de Voogd - fotografie december 2012 t/m februari begane grond en 1 e verdieping Annemarie Mayers - beelden januari t/m maart vitrines

Nadere informatie

info@pietnowee.nl Pagina 1

info@pietnowee.nl Pagina 1 "Thuis heb ik nog een ansichtkaart" Ik heb er zelfs meer dan één van het dorp waar ik geboren ben. Mijn voorouders waren tuinders en woonden voornamelijk in Den Hoorn en omgeving. Veel is er veranderd

Nadere informatie

Pimpelmees AX Soest

Pimpelmees AX Soest Pimpelmees 3 3766 AX Soest Landelijk kunstenaars-genootschap de Ploegh Pimpelmees 3 3766 AX Soest Ingang de Hazelaar Telefoon: 035-609 04 11 Email: mfretz@deploegh.nl www.deploegh.nl Openingstijden woensdag

Nadere informatie

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Welkom op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Zelf vinden we onze school gewoon, omdat je bij ons een diploma kunt halen dat past bij jouw inzet en capaciteiten. Maar wij denken dat je op Markenhage

Nadere informatie

7 gratis tips : ABSToRACT ntdek SCHILDER je eigen stijl EN

7 gratis tips : ABSToRACT ntdek SCHILDER je eigen stijl EN 7 gratis tips : ABSTRACT ontdek je SCHILDEREN eigen stijl 7 tips om je eigen stijl te ontdekken Ook voor kunstenaars met tablet of zonder tablet Je eigen schilderstijl heeft onder andere met je karakter

Nadere informatie

Ten slotte wens ik je veel plezier bij het lezen. Hopelijk geeft het de kennis en de inspiratie om ook zelf met je kinderen aan de slag te gaan!

Ten slotte wens ik je veel plezier bij het lezen. Hopelijk geeft het de kennis en de inspiratie om ook zelf met je kinderen aan de slag te gaan! inleiding Voor al mijn kinderen schrijf ik hun ontwikkelingen op in een schrift. Ik schrijf op wanneer en hoelang ze sliepen, wat ze aten, hoe ze speelden en hoe we samen de dag doorbrachten. Dat lijkt

Nadere informatie

Wat Sibomat doet, doet het goed. www.sibomat.be

Wat Sibomat doet, doet het goed. www.sibomat.be Wat Sibomat doet, doet het goed. www.sibomat.be Koen (34) en Eva (31) zijn fervente wereldreizigers. Vier continenten bezoeken in tien maanden? Dat is voor het koppel een kleintje. Zo reisden ze deze zomer

Nadere informatie

FOTO21 BREDEVOORT. Aflopende exposities. Nieuwe Exposities. Exploring Architectural Worlds Fotografie van Michiel Hageman

FOTO21 BREDEVOORT. Aflopende exposities. Nieuwe Exposities. Exploring Architectural Worlds Fotografie van Michiel Hageman FOTO21 BREDEVOORT Nieuwsbrief maart 2017 actuele informatie over tentoonstellingen Aflopende exposities Burried Dreams Willem van Dijke, te zien t/m 26 maart Huis & Habitat Peter van Tuijl, te zien t/m

Nadere informatie

Tineke Boudewijns VERSTAG

Tineke Boudewijns VERSTAG Tineke Boudewijns VERSTAG Colofon Eindredactie Joost Pool Redactie Boris Goddijn Vormgeving Pien Vermazeren Fotografie Boris Goddijn Beeldbewerking Pien Vermazeren Copyright en disclaimer Het overnemen

Nadere informatie

Artiesten interview. Artiest1

Artiesten interview. Artiest1 Artiesten interview Artiest1 Ben jij vaak creatief bezig met oude spullen door hier op wat voor manier dan ook (kunst meubilair e.d.) weer nieuwe dingen uit te creeren? En waarom hergebruik je hiervoor

Nadere informatie

Expositie WZC Theresia van 27 september tot 28 november 2016

Expositie WZC Theresia van 27 september tot 28 november 2016 INFORMATIE OVER HET WERK VAN JOKE POSTMA (Bovenkarspel 1950) Expositie WZC Theresia van 27 september tot 28 november 2016 Van 1998 tot 2003 volgde ik de vijfjarige opleiding aan De Nieuwe Academie (NAU)

Nadere informatie

Atelier aan Zee Atelier aan Zee

Atelier aan Zee Atelier aan Zee Atelier aan Zee Atelier aan Zee Teambuilding door creativiteit KUNST OP DE WERKVLOER Ine Koopmans Beeldend kunstenaar Galjoen 19 3863 EM Nijkerk Gld 033-7370004 INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD 3 DOELSTELLING

Nadere informatie

Titel; Het meisje met de parel.

Titel; Het meisje met de parel. Titel; Het meisje met de parel. Kunstenaar: Myriam Hazelset Afmetingen:. Informatie: Pentekening Prijs: 450 (kunstenaar) Ivo-150 (Veilen) Op de kunstacademie moesten we de oude meesters soms als oefening

Nadere informatie

Cultuurbeleving. Junipeiling Bewonerspanel. Utrecht.nl/onderzoek

Cultuurbeleving. Junipeiling Bewonerspanel. Utrecht.nl/onderzoek Cultuurbeleving Junipeiling Bewonerspanel Utrecht.nl/onderzoek Colofon uitgave Afdeling Onderzoek Gemeente Utrecht 030 286 1350 onderzoek@utrecht.nl in opdracht van Cultuur Ontwikkelorganisatie Gemeente

Nadere informatie

WAANDERS IN DE BROEREN. Inzending ARC Interieur 2013

WAANDERS IN DE BROEREN. Inzending ARC Interieur 2013 WAANDERS IN DE BROEREN Inzending ARC Interieur 2013 INZENDING ARC INTERIEUR 2013 PROJECTGEGEVENS OPDRACHT Waanders In de Broeren - Dhr. W. Waanders LOCATIE Achter de Broeren 1-3 Zwolle OMSCHRIJVING renovatie

Nadere informatie

Art/Media & Me Autobiotic Selfie document

Art/Media & Me Autobiotic Selfie document Art/Media & Me Autobiotic Selfie document Yannick Seyeux Game Design - G&I1D Docenten Saskia Freeke Sonja van Vuure Martin Lacet John Hennequin 20-11-2015 Uitleg artefact Voor deze opdracht heb ik een

Nadere informatie

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied.

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied. UITGAVE NR 2 ATELIER SPECIAAL JANUARI 2014 Eerste Atelier Speciaal een groot succes In november vond de eerste Atelier Speciaal plaats op Olivijn. Mede dankzij een groep van 16 enthousiaste vrijwilligers

Nadere informatie

OBSERVATIE. Hoe kom je in een creatieve mindset? De observatie van een kunstenaar en hoe hij aan zijn creativiteit komt. Robbert Kooiman G&I 1-C

OBSERVATIE. Hoe kom je in een creatieve mindset? De observatie van een kunstenaar en hoe hij aan zijn creativiteit komt. Robbert Kooiman G&I 1-C OBSERVATIE Hoe kom je in een creatieve mindset? De observatie van een kunstenaar en hoe hij aan zijn creativiteit komt Robbert Kooiman G&I 1-C Contents Inleiding... 2 Covert of Overt... 2 Analyse... 3

Nadere informatie

Afkomstig uit de nalatenschap van

Afkomstig uit de nalatenschap van in de etalage Afkomstig uit de nalatenschap van Op woensdag 23 januari 2013 vond er een bijzondere onthulling plaats in het Stedelijk Museum Kampen. Een onthulling die werd verricht door Herman Krans,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF April 2015 Nummer 125 Jaargang 32

NIEUWSBRIEF April 2015 Nummer 125 Jaargang 32 Galerie Forma Aktua Nieuwstad 10 9711 JP Groningen NIEUWSBRIEF April 2015 Nummer 125 Jaargang 32 Openingstijden: donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur T: 050 313 33 42 E: info@forma-aktua.nl W :

Nadere informatie

Nieuwskraker. Wat komen gaat. Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a.

Nieuwskraker. Wat komen gaat. Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a. Nieuwskraker nr. 16, 10 april 2015 Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a. Wat komen gaat Agenda 13 t/m 24 april: Entreetoets groep 7 Ook deze week: gesprekken met ouders van leerlingen

Nadere informatie

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 FLIPPEN Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 Verantwoording: Opleiding: Media Vormgeven School: Media college Amsterdam Jaar: 1 Projectomschrijving: Het maken van

Nadere informatie

www.rawa.nl Geef KunstMagazine Tijdloos

www.rawa.nl Geef KunstMagazine Tijdloos Idee Geef www.rawa.nl KunstMagazine Tijdloos Uniek Cadeau Cadeau trend voor mensen die iets blijvends willen geven Als relatiegeschenk We hebben een collectie handgemaakte beeldjes vervaardigd van staal,

Nadere informatie

Absurdisme met gevoel

Absurdisme met gevoel oeuvreportfolio door Jasper de Weerd Absurdisme met gevoel Fotograaf heeft een indrukwekkende lijst klanten. Toch vindt hij ook nog tijd om te doen waar hij zelf zin heeft: het maken van absurde portretten

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 4)

Luisteren: muziek (B1 nr. 4) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

NIEUWS FLITS. Nieuwe leden. Nieuwe steunende leden. Van het bestuur Kunst- en Poëzieroute. ARTdoze. Nr. 12, maart 2015

NIEUWS FLITS. Nieuwe leden. Nieuwe steunende leden. Van het bestuur Kunst- en Poëzieroute. ARTdoze. Nr. 12, maart 2015 NIEUWS FLITS Nr. 12, maart 2015 Nieuwe leden Rose Mie Christiaen; keramiek, hout, steen, en beelden in acryl. Hervé J Casier, Literatuur. Nieuwe steunende leden Allen van harte welkom!!! Van het bestuur

Nadere informatie

Schildervakanties. Inspirerende workshops en vrij schilderen

Schildervakanties. Inspirerende workshops en vrij schilderen Schildervakanties Kunstschilder José van den Helder-van Oudenallen geeft met veel enthousiasme schilderworkshops voor beginnende en gevorderde schilders. Op een vrije en toegankelijke manier brengt zij

Nadere informatie

BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK. Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start.

BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK. Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start. BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start. In Noord Frankrijk, 385 km van Den Haag, net onder de Franse

Nadere informatie

VTO-cultuurvragen. Pagina 1 van 12 Cultuurvragen uit VTO SCP/CBS

VTO-cultuurvragen. Pagina 1 van 12 Cultuurvragen uit VTO SCP/CBS VTO-cultuurvragen Onderstaand zijn de vraagformuleringen zoals gehanteerd in VTO2012 afgedrukt. De respondenten kregen een brief toegestuurd waarin ze uitgenodigd werden om de VTOenquête via het internet

Nadere informatie

OKTOBER 2013. TERRAINFO is een uitgave van stichting Terra Art Projects en verschijnt minimaal 8x per jaar.

OKTOBER 2013. TERRAINFO is een uitgave van stichting Terra Art Projects en verschijnt minimaal 8x per jaar. OKTOBER 2013 TERRAINFO is een uitgave van stichting Terra Art Projects en verschijnt minimaal 8x per jaar. Nieuw TERRATORIUM operationeel na drukbezochte opening. Een evaluatie van de museumexposities

Nadere informatie

Hoe start ik een buurtmoestuin in Groningen?

Hoe start ik een buurtmoestuin in Groningen? Hoe start ik een buurtmoestuin in Groningen? Stappenplan, valkuilen en succesfactoren Eetbare Stad-lezing door Janneke Tops, Gezonde Moestuin Gratis lezing dankzij Eetbare Stad, een project van Gemeente

Nadere informatie

Ivar Key Oosterloo. Over muziek, The Voice of Holland en Deventer

Ivar Key Oosterloo. Over muziek, The Voice of Holland en Deventer Ivar Key Oosterloo Over muziek, The Voice of Holland en Deventer Hij is dit najaar een van de favorieten voor de titel Voice of Holland 2012. Hij schrijft zijn eigen muziek en treedt al jaren op met zijn

Nadere informatie

Deelnemersraad MJD 2016. Engelienart Lubbers, voorzitter. Geboren: 17 juli 1974, te Grijpskerk. Achtergrond

Deelnemersraad MJD 2016. Engelienart Lubbers, voorzitter. Geboren: 17 juli 1974, te Grijpskerk. Achtergrond Deelnemersraad MJD 2016 Engelienart Lubbers, voorzitter Geboren: 17 juli 1974, te Grijpskerk Na diverse studies de opleiding tot systeembeheerder afgemaakt. Na meer dan tien jaar voor de Dierenambulance

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF herfst 2015 Gea Zwart

NIEUWSBRIEF herfst 2015 Gea Zwart NIEUWSBRIEF herfst 2015 Gea Zwart KUNSTENAAR, VORMGEVER www.geazwart.nl info@geazwart.nl tel. 06 12360665 Expositie KUNSTCENTRUM ZAANDAM / 3-31 oktober / 7 schilderijen op doek Beste mensen, WELKOM! Het

Nadere informatie

NIEUWS BRIEF. Nieuwe leden. Nuttige sites. ARTexpo. Nr. 5. november 2014. Willy Eduard Pannecoucke, schilder. www.vlaamscultuurnet.

NIEUWS BRIEF. Nieuwe leden. Nuttige sites. ARTexpo. Nr. 5. november 2014. Willy Eduard Pannecoucke, schilder. www.vlaamscultuurnet. NIEUWS BRIEF Nr. 5. november 2014 Nieuwe leden Willy Eduard Pannecoucke, schilder Nuttige sites www.vlaamscultuurnet.be www.kunstwerkt.be www.artslag.be ARTexpo. Op 8 november vond de eerste opening om

Nadere informatie

Miniboekje. Van dromen naar doen. Na je pensioen. Mireille Goedkoop

Miniboekje. Van dromen naar doen. Na je pensioen. Mireille Goedkoop Miniboekje Van dromen naar doen. Na je pensioen. Mireille Goedkoop Het leven is wat er gebeurt als je iets anders doet John Lennon Dit miniboekje geeft een impressie van de levenslustige ouderen die in

Nadere informatie

Voor de ouders en verzorgers,

Voor de ouders en verzorgers, Voor de ouders en verzorgers, Deze nieuwsflits start ik met een terugblik op de ouderavond die we afgelopen dinsdagavond gehouden hebben. We mochten deze avond 13 ouders en 14 collega's begroeten. Onze

Nadere informatie

JAN TEUNISSEN. Leven en Stillevens van een kunstschilder

JAN TEUNISSEN. Leven en Stillevens van een kunstschilder JAN TEUNISSEN Leven en Stillevens van een kunstschilder JAN TEUNISSEN Leven en Stillevens van een kunstschilder Toos van Raaij 1 Bramentak olieverf op paneel, 15 x 30 cm, 2014 2 Omslag: Appeltrio olieverf

Nadere informatie