MEDTRONIC CARELINK -NETWERK Draadloos systeem voor monitoring op afstand. Vrij om je LEVEN te LEVEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MEDTRONIC CARELINK -NETWERK Draadloos systeem voor monitoring op afstand. Vrij om je LEVEN te LEVEN"

Transcriptie

1 MEDTRONIC CARELINK -NETWERK Draadloos systeem voor monitoring op afstand Vrij om je LEVEN te LEVEN

2 Voordat ik aangesloten was op het CareLinksysteem maakte ik me zorgen tijdens mijn reizen, ver van huis en van mijn ziekenhuis. Nu ik de monitor bij me heb en weet dat ik binnen enkele minuten verbonden kan zijn met het ziekenhuis, voel ik me veel geruster. Dawn Yasik Newark, Delaware Een revolutie in de zorg Voelt u zich ooit gebonden door afspraken en controles bij artsen? Zou u minder tijd willen verliezen aan ziekenhuisbezoeken? Zou het u geruststellen als u weet dat uw arts onmiddellijk toegang heeft tot de informatie over uw gezondheidstoestand?* Het Medtronic CareLink -netwerk biedt u een nieuw gevoel van vrijheid door het op afstand volgen van uw geïmplanteerde ICD of pacemaker van Medtronic.** Via CareLink kunt u uitgebreide apparaatgegevens naar uw ziekenhuis verzenden via een standaardtelefoonlijn. Vervolgens bekijkt de CareLink-verantwoordelijke deze gegevens op een beveiligde internetwebsite. Uw arts kan op basis hiervan een eenvoudige controle van de gegevens van uw ICD of pacemaker uitvoeren en eventuele bijzondere informatie nader bekijken. Vrijheid. Met het CareLink systeem kunt u een vrijer leven leiden. U hoeft waarschijnlijk minder vaak voor controle naar het ziekenhuis te gaan. Gemak. De CareLink-monitor is eenvoudig te gebruiken. Met één druk op de knop verzendt u informatie van uw ICD of pacemaker naar een server via een standaardtelefoonlijn, van waar ook in het land. Als u een geïmplanteerde ICD hebt met draadloze Conexus -telemetrie, kan de informatie automatisch worden verzonden terwijl u slaapt of uitrust. Gemoedsrust. Mensen die CareLink gebruiken, vertellen dat ze zich heel gerust voelen omdat hun arts toegang heeft tot belangrijke informatie over de toestand van hun hart. Als u zich niet lekker voelt, kan uw ziekenhuis u vragen informatie te verzenden, zodat uw arts uw conditie kan controleren. Als uw ICD over de Conexus-telemetrie-functie beschikt, kunnen meldingen direct naar uw ziekenhuis worden verzonden. Vrij om je LEVEN te LEVEN Op het moment van uitgave van dit boekje profiteren al meer dan mensen van het draadloze systeem van Medtronic voor monitoring op afstand. * Het CareLink-netwerk is momenteel alleen actief in het land waar u woont. ** Het CareLink-netwerk is niet toegankelijk voor alle ICD s of pacemakers van Medtronic. Informeer bij uw arts of u in aanmerking komt voor het CareLink-monitoringsysteem van Medtronic.

3 Dit is de monitor die voor uw ICD of pacemaker kan worden gebruikt Dit is de monitor waarmee uw ICD kan worden uitgelezen Informatie verzenden van uw geïmplanteerde ICD of pacemaker U kunt informatie verzenden van uw ICD of pacemaker van Medtronic via een antenne die lijkt op een computermuis en die is aangesloten op de CareLink -monitor. Op de geplande dag of wanneer uw ziekenhuis erom vraagt, sluit u de monitor eenvoudig aan op een gewone telefoonlijn, drukt u op de startknop en houdt u de antenne boven uw geïmplanteerde ICD of pacemaker. De CareLink-monitor verzendt uw apparaatinformatie en schakelt zichzelf uit wanneer de transmissie is voltooid. Het behandelend ziekenhuisteam bekijkt de informatie op een beveiligde website en neemt indien nodig contact met u op. Opmerking: gedetailleerdere informatie vindt u in de handleiding van de CareLink-monitor. Informatie verzenden van een geïmplanteerde ICD via draadloze Conexus -telemetrie Als u een ICD van Medtronic hebt met de Conexus-functie, kunnen uw apparaatgegevens automatisch worden verzonden terwijl u slaapt of uitrust. Uw ziekenhuis plant deze transmissies voor u. Op de geplande tijd wordt de ICD actief en communiceert met uw monitor. De monitor verzendt uw apparaatinformatie geluidloos. Soms kan het ziekenhuis u vragen handmatig informatie te verzenden via de antenne die op de monitor is aangesloten (zie linkerblad). Medtronic CareAlert -bewaking Geïmplanteerde ICD s met Conexus-telemetrie kunnen ook problemen detecteren zoals bijna lege batterijen of een onregelmatig hartritme. Via de monitor wordt hierover dan een melding naar het ziekenhuis gestuurd. Als uw ICD geprogrammeerd is om meldingen door te sturen naar het ziekenhuis, kunt u mogelijk gebeld worden door uw arts met verder instructies. Als uw geïmplanteerde ICD over de Conexustelemetriefunctie beschikt, bevindt zich dit symbool in de rechterbovenhoek op uw CareLink-monitor. Open de flap voor een schematisch overzicht Open de flap voor een schematisch overzicht

4 Gegevens van uw ICD of pacemaker verzenden Gegevens uitlezen 1 2 Op de dag die door het ziekenhuis is gepland, sluit u de CareLink -monitor aan op een standaardtelefoonlijn en drukt u op de knop links op het displaypaneel van de monitor. Plaats de antenne (net als een computermuis) boven de geïmplanteerde ICD of pacemaker. De groene leeslampjes gaan knipperen terwijl de monitor de informatie van uw ICD of pacemaker uitleest en opslaat. Als de lampjes niet meer knipperen en u twee pieptonen hoort, haalt u de antenne weg van het geïmplanteerde apparaat.* Gegevens verzenden Vervolgens stuurt de CareLinkmonitor uw apparaatgegevens naar een beveiligde computerserver. Nadat de monitor een gratis voorgeprogrammeerd nummer heeft gekozen, beginnen de groene verzendlampjes te knipperen. Als het groene voltooiingslampje gaat branden en u twee pieptonen hoort, is de verzendfase voltooid.** 3 De informatie bekijken De CareLink-verantwoordelijke van uw ziekenhuis bekijkt de apparaatgegevens op een beveiligde website. Hij kan contact met u opnemen, afhankelijk van de gebruikelijke procedures en uw situatie. * Het uitleesproces duurt meestal tussen de 3 en 12 minuten. ** Het proces van informatieverzending duurt meestal tussen de 3 en 30 minuten. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid te verzenden informatie en de telefoonlijn.

5 Informatie van een ICD verzenden via draadloze Conexus -telemetrie Controles van de ICD plannen De monitor instellen voor 1 2 Met de beveiligde automatische transmissies CareLink -website kan Installeer de monitor definitief het ziekenhuispersoneel binnen drie meter van de plaats automatische transmissies waar u slaapt of uitrust. Als er plannen. Die zullen gebeuren binnen drie meter van uw bed terwijl u slaapt of uitrust. Als geen telefoonlijn beschikbaar u deze functie gebruikt, hoeft is, kunt u de monitor installeren u geen CareLink-afspraken te in een andere kamer in uw maken, omdat de informatie huis waar u vaak uitrust. Zorg automatisch wordt verzonden. ervoor dat de monitor altijd is aangesloten op een stopcontact en een telefoonlijn. Uw ICD wordt automatisch actief op de geplande datum en tijd en communiceert met de monitor.* Gegevens verzenden De informatie bekijken 3 4 De gegevens worden In uw ziekenhuis bekijkt automatisch via de telefoonlijn het behandelend team uw van de CareLink-monitor apparaatinformatie op een verzonden naar een beveiligde beveiligde website. Uw arts computerserver. Het proces is kan contact met u opnemen, onzichtbaar en geluidloos; de afhankelijk van de gebruikelijke monitor maakt geen geluiden en procedures en uw situatie. er knipperen geen lampjes. * Soms kan het ziekenhuis u vragen een handmatige transmissie uit te voeren met behulp van de antenne die op de monitor is aangesloten. Volg hiervoor de instructies op het linkerblad. Volledige instructies staan in de handleiding en de video die bij de monitor worden geleverd. Als u de monitor ontvangt, vraagt het ziekenhuis u een handmatige transmissie te verzenden om de monitor te synchroniseren met uw geïmplanteerde ICD. Als u deze instelsessie hebt voltooid, kan de monitor automatisch draadloos communiceren met uw geïmplanteerde ICD.

6 CareLink -monitor: vragen en antwoorden Wat is een CareLink-monitor? Met de CareLink-monitor (rechts weergegeven) kunt u gegevens van uw ICD of pacemaker verzenden via een standaardtelefoonlijn, zodat uw arts of CareLinkverantwoordelijke in het ziekenhuis deze kan bekijken. Het apparaat is klein, draagbaar en heel eenvoudig in gebruik. Als u een monitor hebt met een Conexus-symbool in de rechterbovenhoek, hebt u een geïmplanteerde ICD en een monitor die automatisch communiceren via Conexus -telemetrie. Deze monitor is bedoeld om gegevens van uw ICD naar uw ziekenhuis te verzenden zonder dat u zelf iets hoeft te doen. Het gebeurt meestal terwijl u slaapt of uitrust. Wanneer ontvangt u de monitor? U ontvangt de monitor een paar weken nadat het ziekenhuis deze voor u heeft besteld. De monitor wordt verzonden in een gewone bruine doos ter bescherming van uw privacy. Mogelijk moet u een handtekening zetten voor ontvangst. Als u de monitor niet binnen 30 dagen ontvangt, neem dan contact op met het ziekenhuis. Hoe gebruikt u de monitor? De monitor is heel eenvoudig in te stellen en te gebruiken. U vindt instructies in de doos, inclusief een video. Bekijk deze voordat u de monitor gaat gebruiken. Wat doet u als u vragen hebt? Als u vragen hebt over uw monitor, neem dan contact op met het ziekenhuis. Kunt u reizen met de monitor? Ja. De monitor weegt nog geen halve kilogram, past in een koffer en komt probleemloos door de luchthavenbeveiliging. Zorg ervoor dat u uw patiëntenkaart van Medtronic meeneemt voor het geval de luchthavenbeveiliging u hierom vraagt. De monitor werkt via elke vaste telefoonverbinding in het land waar u woont. Wat kost de monitor? De kosten zijn afhankelijk van uw ziektezorgverzekering en gezondheidszorgsysteem, maar in de meeste gevallen betaalt u als gebruiker hier niets voor. Dankzij het CareLinknetwerk voel ik me heel gerust. Waar ik ook in het land ben, mijn gegevens kunnen altijd snel doorgestuurd worden naar het ziekenhuis. Ik hoef niet te wachten bij de dokter, of me zorgen te maken hoe ik bij de arts of op de eerste hulp kom als ik in een andere stad ben. Ik kan gewoon doorgaan met mijn leven en vaak naar de golfbaan gaan. Paul Zanetti Corpus Christi, Texas

7 Overal ter wereld wereld leiden mensen een beter leven dankzij de medische technologie van Medtronic. Het draadloze CareLink -systeem voor thuismonitoring is daar een goed voorbeeld van. Vraag uw arts of het ook voor u geschikt is. Referentie 1 Schoenfeld MH, Compton SJ, Mead RH, et al. Remote monitoring of implantable cardioverter defibrillators: a prospective analysis. PACE. Juni 2004;27(6 Pt 1): Aanvullende informatie over het systeem Het CareLink -netwerk van Medtronic is een systeem dat door uw arts wordt voorgeschreven en dat ervoor zorgt dat de gegevens van uw ICD of pacemaker worden doorgestuurd naar uw behandelend arts. Dit gebeurt op basis van de instructies van artsen en zoals beschreven in de handleiding van het product. Dit product is geen vervanging voor de vereiste medische aandacht in noodgevallen en het mag alleen volgens de aanwijzingen van een arts worden gebruikt. Het is niet geschikt voor iedereen. Vraag uw arts of u er voor in aanmerking komt. Uw arts zal alle mogelijke voordelen en risico s met u bespreken. Hoewel veel patiënten veel voordelen zullen ondervinden van dit systeem, kunnen de resultaten uiteenlopend zijn. Neem voor meer informatie contact op met uw arts. Europa Medtronic International Trading Sàrl Route du Molliau 31 Case postale CH-1131 Tolochenaz Tel.: +41 (0) Fax: +41 (0) België Medtronic Belgium N.V. Tel.: +32 (0) Fax: +32 (0) Nederland Medtronic Trading NL B.V. Tel.: +31 (0) Fax: +31 (0) UC a NL Medtronic 2007 Alle rechten voorbehouden Gedrukt in Europa

journaal Onze sponsors stellen zich voor: Biotronik 3000 e donateur!

journaal Onze sponsors stellen zich voor: Biotronik 3000 e donateur! 1 Editie 2009 16 januari 2009 ICD journaal ISSN 1572-5278 3000 e donateur! Beëindigen ICD-therapie: een optie Angst en depressie na ICD-implantatie De geheimtaal van het elektrocardiogram CareLink: ICD-controle

Nadere informatie

RS DigiTac Digitale Tachograaf Software

RS DigiTac Digitale Tachograaf Software Page 1 of 23 RS DigiTac Digitale Tachograaf Software Handleiding Page 2 of 23 Beste Gebruiker, Gefeliciteerd! U heeft een goede keuze gemaakt om met de RoadSoft oplossingen te gaan werken. Wij zullen er

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt, wat nu?

Arbeidsongeschikt, wat nu? Arbeidsongeschikt, wat nu? Inhoud Een goede basis bij arbeidsongeschiktheid. 3 U heeft gevraagd om een uitkering. 4 U krijgt een uitkering. 7 U heeft een klacht over Centraal Beheer Achmea. 10 Goed om

Nadere informatie

NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie

NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie Factsheet Vragen en antwoorden Versie: april 2014 NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie NL-ALERT ALGEMEEN Wat is NL-Alert? NL-Alert is een alarmmiddel van de overheid voor op de mobiele telefoon.

Nadere informatie

De slimme meter. Informatie over de nieuwe energiemeter

De slimme meter. Informatie over de nieuwe energiemeter De slimme meter Informatie over de nieuwe energiemeter De slimme meter in vogelvlucht Alle huishoudens in Nederland krijgen een nieuw soort energiemeter aangeboden: de zogenaamde slimme meter. Deze digitale

Nadere informatie

lenen Extra geld als u het nodig heeft

lenen Extra geld als u het nodig heeft lenen Extra geld als u het nodig heeft extra geld als u het nodig heeft De juiste lening kiezen Een verstandige lening past bij het doel en bij uw persoonlijke situatie. 04 Meer ruimte op of naast uw betaalrekening

Nadere informatie

Handleiding installatie TROPAZ - APP voor Android (mobiele apparaten)

Handleiding installatie TROPAZ - APP voor Android (mobiele apparaten) Handleiding installatie TROPAZ - APP voor Android (mobiele apparaten) Algemene inleiding en informatie De Tropaz-app van de trombosedienst Friesland Noord is alleen beschikbaar voor cliënten die onder

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt. En dan?

Arbeidsongeschikt. En dan? Arbeidsongeschikt. En dan? Inhoud Voor wie is deze folder bedoeld? 5 Ik heb een aanvraag tot uitkering ingediend. Wat gebeurt er nu? 5 Beroepsarbeidsongeschiktheid 5 Passende arbeid 5 Gangbare arbeid

Nadere informatie

Medischwetenschappelijk onderzoek. Algemene informatie voor de proefpersoon

Medischwetenschappelijk onderzoek. Algemene informatie voor de proefpersoon Medischwetenschappelijk onderzoek Algemene informatie voor de proefpersoon Inhoud Inleiding 3 Medisch-wetenschappelijk onderzoek 4 Wat is medisch-wetenschappelijk onderzoek? Wat zijn proefpersonen? Hoe

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Voicemail

Handleiding Vodafone Voicemail Handleiding Vodafone Voicemail Inhoudsopgave Uw voicemail in gebruik nemen 3 Gebruik van Vodafone Voicemail 4 Ontvangen en beluisteren van berichten 4 Wat kost Vodafone Voicemail? 5 Voicemail in het buitenland

Nadere informatie

De juiste hulp, wanneer u deze nodig heeft

De juiste hulp, wanneer u deze nodig heeft De juiste hulp, wanneer u deze nodig heeft Hulp met een druk op de knop 24 -uur per dag ondersteunning Geruststelling voor uw familie en uzelf Betaalbare maandelijkse abonnementskosten De personen op de

Nadere informatie

psymate gebruikershandleiding PsyMate

psymate gebruikershandleiding PsyMate psymate gebruikershandleiding PsyMate Wat is de PsyMate app? Herstellen van psychose gaat met vallen en opstaan, de ene dag gaat beter dan de andere maar vaak weet je niet precies waarom. Dat kan komen

Nadere informatie

Voor meer belcomfort DIENSTENGIDS TELENET TELEFONIE

Voor meer belcomfort DIENSTENGIDS TELENET TELEFONIE Voor meer belcomfort DIENSTENGIDS TELENET TELEFONIE Inhoudstafel Telenet-telefoondiensten 3 Ken-je-beller 4 Ken-je-laatste-beller 6 Telenet Berichtendienst 7 Oproepdoorschakeling 12 Signaal 2de oproep

Nadere informatie

Gebruikershandleiding internet

Gebruikershandleiding internet Gebruikershandleiding internet Persoonlijke informatie en systeemgegevens Hieronder vindt u gegevens die relevant zijn voor het maken van instellingen op uw computer. Vul de ontbrekende gegevens in op

Nadere informatie

E-thermostaat Veelgestelde vragen

E-thermostaat Veelgestelde vragen E-thermostaat Veelgestelde vragen Algemeen Installatie Portal App Hub E-thermostaat Programmeren Privacy en Veiligheid Problemen oplossen FAQ20120524 Algemeen Welke uitvoeringen/kleuren zijn beschikbaar?

Nadere informatie

Medischwetenschappelijk. onderzoek. Algemene informatie voor de proefpersoon

Medischwetenschappelijk. onderzoek. Algemene informatie voor de proefpersoon Medischwetenschappelijk onderzoek Algemene informatie voor de proefpersoon Inhoud Inleiding 5 Medisch-wetenschappelijk onderzoek 6 Wat is medisch-wetenschappelijk onderzoek? Wat zijn proefpersonen? Wie

Nadere informatie

Communiceren vanuit één applicatie

Communiceren vanuit één applicatie Communiceren vanuit één applicatie Unify Nieuwe naam, grote historie. U kunt OpenScape Business integreren in bestaande netwerksystemen als flexibele communicatie oplossing, als stand alone service implementeren

Nadere informatie

Defibtech LIFELINE Semi-Automatische Externe Defibrillator

Defibtech LIFELINE Semi-Automatische Externe Defibrillator Defibtech LIFELINE Semi-Automatische Externe Defibrillator Gebruikershandleiding AHA /ERC 2010 ELECTRONIC DISTRIBUTION Belangrijk! Defibtech is niet aansprakelijk voor fouten in de inhoud van dit materiaal,

Nadere informatie

Internet. Handleiding. EXPERIA BOX v8

Internet. Handleiding. EXPERIA BOX v8 Internet Handleiding EXPERIA BOX v8 Overzicht van de onderdelen uit het pakket Power Wireless Voice Broadband Internet TV Upgrade WPS ECO 1 x 1 x 1 x 1 x Experia Box v8 Dit is het modem. Deze regelt telefoongesprekken,

Nadere informatie

Snel op weg met e.dentifier2

Snel op weg met e.dentifier2 Snel op weg met e.dentifier2 U kunt uw e.dentifier2 gekoppeld of los gebruiken. De verschillen tussen beide methoden leggen we hier uit. Ook vindt u hier antwoord op de veelgestelde vragen. Gekoppeld gebruik

Nadere informatie

Maartje Voorbeeld 10.03.2014

Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld / 10.03.2014 / Inzetbaarheidsscan 2 Ben jij duurzaam inzetbaar? Blijf van waarde in de wereld van werk Iedereen wil graag gezond, productief en met plezier

Nadere informatie

De slimme meter. Informatie over de nieuwe energiemeter

De slimme meter. Informatie over de nieuwe energiemeter De slimme meter Informatie over de nieuwe energiemeter De slimme meter in vogelvlucht Alle huishoudens in Nederland krijgen een nieuw soort energiemeter aangeboden: de zogenaamde slimme meter. Deze digitale

Nadere informatie

PostNL Checkout BiedMeer handleiding

PostNL Checkout BiedMeer handleiding PostNL Checkout BiedMeer handleiding PostNL Checkout BiedMeer handleiding Datum Versie 08 januari 2013 v2.0 Inhoudsopgave 1 PostNL Checkout 3 1.1 PostNL Checkout en MijnPakket.nl 3 1.2 BiedMeer en PostNL

Nadere informatie

Internet Handleiding. EXPERIA BOX v8

Internet Handleiding. EXPERIA BOX v8 Internet Handleiding EXPERIA BOX v8 Overzicht van de onderdelen uit het pakket Power Wireless Voice Broadband Internet TV Upgrade WPS ECO 1 x 1 x Experia Box v8 Dit is het modem. Deze regelt telefoongesprekken,

Nadere informatie

White Paper - Quality as a Service & Common Questions. CeneSam, Februari 2014

White Paper - Quality as a Service & Common Questions. CeneSam, Februari 2014 White Paper - Quality as a Service & Common Questions CeneSam, Februari 2014 Executive Summary Een voordeel van Cloud computing is dat software en gegevens in datacenters staan die beheerd worden door

Nadere informatie

Wij richten ons uitsluitend op het MKB

Wij richten ons uitsluitend op het MKB Backup Protector in dagelijkse praktijk Vergeet u wel eens een backup te draaien? Als u een backup heeft is het risico nog niet voorbij want de meeste dragers zijn gevoelig voor beschadiging, diefstal

Nadere informatie

Internet modem Zyxel VMG8324-b10A Installatiehandleiding

Internet modem Zyxel VMG8324-b10A Installatiehandleiding Internet modem Zyxel VMG8324-b10A Installatiehandleiding Inhoudsopgave 1 Inhoud pakket pagina 3 Internet pagina 5 2 Aansluitschema s modem Internet pagina 5 3 Betekenis lampjes en knopjes modem Internet

Nadere informatie

Handleiding Internet Type Ubee EVW3200

Handleiding Internet Type Ubee EVW3200 Handleiding Internet Type Ubee EVW3200 Persoonlijke informatie en systeemgegevens Hieronder vindt u gegevens die relevant zijn voor het maken van instellingen op uw computer. Vul de ontbrekende gegevens

Nadere informatie

Wat is OTS? (Onder ToezichtStelling)

Wat is OTS? (Onder ToezichtStelling) Wat is OTS? (Onder ToezichtStelling) Deze folder is voor ouders van cliënten van de Welkom 2 OnderToezichtStelling Graag stellen wij ons voor. Wij zijn de William Schrikker Jeugdbescherming. Wij geven

Nadere informatie

Informatiepakket e-support zakelijke markt

Informatiepakket e-support zakelijke markt N.V. Univé Schade Informatiepakket e-support zakelijke markt Geldig vanaf 1 maart 2012 Dit informatiepakket gaat alleen over e-support-diensten. In het hoofdstuk Voorwaarden vindt u de algemene voorwaarden

Nadere informatie