II) Verdeling subsidie Sectorplan Groot Amsterdam, Zaanstreek en Waterland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "II) Verdeling subsidie Sectorplan Groot Amsterdam, Zaanstreek en Waterland"

Transcriptie

1 1 Nieuwsbrief nr juli 2014 I) Sectorplan goedgekeurd! Op 29 juli jl. ontving SIGRA van het Agentschap SZW de goedkeuring voor het regionale Sectorplan Groot Amsterdam, Zaanstreek en Waterland. Aan de regio is subsidie (cofinanciering) toegekend. De beschikking vindt u op de SIGRA-site: zie link onderaan de homepage; document Beschikking Sectorplan. Om te voorkomen dat u op de aftrapbijeenkomst op 13 augustus a.s. bedolven raakt onder de informatie in deze Nieuwsbrief alvast de belangrijkste zaken. Wanneer start Zorg Werkt Zeker? De formeel vastgestelde startdatum is 1 september Trainingen, scholingen of andere activiteiten (in subsidietaal: Maatregelen ), die voor die datum zijn gestart komen niet voor subsidie in aanmerking. De looptijd is 2 jaar, m.a.w. van 1 september 2014 tot 1 september II) Verdeling subsidie Sectorplan Groot Amsterdam, Zaanstreek en Waterland Op landelijk niveau is afgesproken om als eerste verdeelsleutel het aantal Fte 1 per zorginstelling te nemen (teller) en dat te delen door het totaal aantal Fte van alle aanvragers in een regio (noemer). Deze breuk geeft per instelling het percentage van (aandeel in) het totaal voor de regio beschikbare bedrag. Sleutel 1: Fte instelling X Totaal Fte = % subsidie Tegen deze formule is door sommigen bezwaar gemaakt. Zo zouden grote instellingen een relatief groot percentage van de subsidie ontvangen in de SIGRA-regio vele tonnen en kleine instellingen, met bv. minder dan 100 Fte, enkele duizenden euro s. Bovendien zou zo geen rekening worden gehouden met de noodzaak tot, c.q. behoefte aan scholing. Dat verschilt immers per instelling. Bovendien is in sommige branches (bv. de thuiszorg) de deeltijdfactor lager dan gemiddeld en zijn er relatief meer medewerkers. Toch is ook voor de SIGRA-regio het aantal Fte als eerste uitgangspunt genomen. In de eerste plaats omdat er landelijk afspraken zijn gemaakt wat leidt tot de vereiste éénduidige aanpak (o.a. van belang voor regio-overstijgende instellingen). In de tweede plaats omdat het een objectief en eenvoudig criterium is. Het is ondoenlijk om rangordes aan te brengen in de aard van de scholingsproblematiek per instelling. 1 Met een dienstverband. Peildatum aan de hand van het Jaarverslag (nog lang niet alle Jaarverslagen 2013 zijn vastgesteld).

2 2 In de derde plaats omdat het aantal medewerkers i.p.v. het aantal Fte niet per definitie een objectievere sleutel oplevert: zo blijkt er een recht evenredige verhouding te zijn tussen deeltijdfactor en het aantal voorgenomen ontslagen (hoger bij een lage deeltijdfactor). Instellingen die het hardst door de transities worden getroffen kunnen minder medewerkers behouden (en dus scholen). Ook de vraag hoe om te gaan met medewerkers met een 0-uren contract is lastig te beantwoorden. Formule Sectorplan SIGRA Om de kleine instellingen tegemoet te komen is afgesproken een basisbedrag van ,- per instelling vast te stellen. Het totaal aan basisbedragen (A) wordt in mindering gebracht op de beschikbare subsidie (B). Wat overblijft (C) wordt via de Fte-sleutel herverdeeld over alle aanvragers, inclusief de kleine. Instellingen die volgens de Fte- sleutel aanspraak zouden maken op een lager bedrag dan , maar meer hebben aangevraagd, ontvangen en doen in de herverdeling van het (C) mee 2. Als voorbeeld: Instelling Y heeft 50 Fte. Het aantal aanvragers is 30. Zij hebben samen Fte. Het beschikbare bedrag is ,-. Instelling Y zou op basis van de Fte-sleutel ontvangen 50/ = 0,17%, ofwel 6.667,-. Bij een basisbedrag van ,- en herverdeling van (C) 3 ontvangt instelling Y ,17 % van { minus 30 x } = Voor middelgrote en grote instellingen houdt bovenstaande formule in dat zij tussen de ca. 1% (middelgroot) en ca. 5% (groot) op hun aanspraakbedrag worden gekort. Overigens zouden deze percentages bij een basisbedrag van ,- resp. ca. 2,5% en ca. 15% zijn (en 5% en 30% bij een basisbedrag van ,-). Sleutel 2: Onderuitputting Wat te doen met instellingen, die minder hebben aangevraagd dan hun aandeel in het totaal (het bedrag waarop zij volgens bovenstaande formule recht hebben )? Besloten is om in dat geval het verschil tussen aangevraagd bedrag en het aandeel in de subsidie in een gezamenlijke pot te storten en deze pot te herverdelen onder de instellingen, die meer hebben aangevraagd dan hun aandeel. In de verdeling van de subsidie is als tweede sleutel uitgegaan van de bedragen, zoals die bij SIGRA zijn aangevraagd. Voor de meeste aanvragen is het bedrag hoger dan waarop de aanvrager aanspraak kan maken. Veel instellingen zullen m.a.w. hun plannen (en verwachtingen) naar beneden moeten bijstellen (zie ook hierna onder Overtekend ) De 2 e sleutel houdt in dat instellingen vooralsnog geen hogere aanvraag kunnen doen dan al ingediend en dat instellingen, die minder aangevraagd hebben dan waarop zij aanspraak kunnen maken, vooralsnog niet worden opgeplust. 2 Uitzondering: wanneer een instelling minder heeft aangevraagd dan ,- dan ontvangt de instelling het aangevraagde bedrag. 3 De kleine instellingen doen bij de herverdeling mee om te voorkomen dat de Fte-ondergrens (in dit voorbeeld 133 Fte bij een basisbedrag van ) een scherprechter wordt: een instelling met 50 Fte zou nagenoeg hetzelfde bedrag ontvangen als een instelling met 150 Fte.

3 3 Afhankelijk van de voortgang van het Sectorplan kan na verloop van tijd van het bovenstaande worden afgeweken. Het is aan de (op te richten) stuurgroep om daarover te besluiten. Aan de hand van bovenstaande sleutels wordt per instelling een maximaal subsidiebedrag bepaald. Overtekening en bijstelling De zorginstellingen in de regio hebben ruim 8 miljoen aan subsidie aangevraagd, tegen een toegekend bedrag van 4,5 miljoen. De ingediende plannen moeten m.a.w. fors naar beneden worden bijgesteld. Met elke aanvrager zal de komende periode contact worden opgenomen om tot bijstelling te komen (indien nodig), te beginnen met de BBL- en HBO Duaal-trajecten. III) Ziekenhuizen en 1 e Lijn Hoewel ziekenhuizen en 1 e Lijn niet aan de landelijke onderhandelingstafels zaten is besloten hen in het regionale Sectorplan wel mee te nemen. Beide branches hebben ook volop te maken met transities en budgettaire knelpunten. De regelgeving en de berichtgeving vanuit Den Haag is helaas niet altijd éénduidig. Van meet af aan is gesteld dat de Sectorplannen om de totale sector moeten gaan, zonder uitzondering van branches als Ziekenhuizen en 1 e Lijn. Met het uiteen trekken van de oorspronkelijke thema s Mobiliteit en Scholing in landelijke en regionale plannen zijn deze branches tussen wal en schip gevallen. Voor de 1 e Lijn de branche die misschien wel voor de grootste uitdagingen staat zijn vooralsnog weinig extra middelen beschikbaar. Feitelijk gaat het om een paar instellingen. Voor de meeste ziekenhuizen is óf een andere subsidieregeling beschikbaar voor scholing 4, óf zij hebben aangegeven geen aanspraak te zullen maken op de middelen. 4 De subsidieregeling Kwaliteits Impuls Personeel Ziekenhuizen in de wandelgang KIPZ genoemd.

4 4 IV) Aantallen en bedragen Sectorplan Zorg Werkt Zeker Periode: Thema 1: Ontwikkeling Competenties Maximaal Maatregel Deelnemers Kosten Subsidie 1. Competentiescans/scholingsadviezen Scholingstraject/training van gem. 2 dagen Scholingstraject/training van gem. 8 dagen Scholingstraject/training van gem. 15 dagen Thema 2: Gekwaliciceerde scholing / instroom jongeren Maximaal 5. Scholing extra BBL (MBO)-trajecten Scholing extra Duaal HBO-trajecten EVC-trajecten Subtotalen Overheadkosten pm Totalen Hierboven de aantallen en bedragen per maatregel, zoals in de aanvraag opgenomen. Bij het opstellen van dit overzicht is gekeken naar de aanvragen, zoals bij SIGRA ingediend. Omdat verreweg de meeste aanvragen voor subsidie hoger zijn dan waarop aanspraak kan worden gemaakt, zullen bovenstaande aantallen moeten worden verdeeld over de aanvragers. Overigens kan na goedkeuring van het Agentschap SZW tussen de verschillende maatregelen worden geschoven, zolang het totaalbedrag maar gelijk blijft. Het verschil tussen kosten en subsidie voor de Maatregelen 5 en 6 wordt verklaard door de vereiste eigen investering in BBL- en HBO-trajecten. Voor de maatregelen 1 t/m 4 en 7 is de subsidie maximaal 50%. Voor de maatregelen 5 en 6 is dat maximaal 20%. Dat laatste lijkt weinig, maar is het niet: het aantal declarabele uren per medewerker is namelijk opgehoogd tot maximaal per student-werknemer per jaar - i.p.v. het aantal daadwerkelijke verleturen i.v.m. het bijwonen van lessen. Per saldo wordt feitelijk elke verletdag i.v.m. het bijwonen van lessen volledig gesubsidieerd. Ook is de bewijslast versoepeld. Voor meer info: zie VI) Handboek. Subsidie per maatregel Sectorplan Zorg Werkt Zeker Thema 1: Ontwikkeling Competenties Kosten Subsidie (maximaal) Maatregel Per deelnemer Bedrag % 1. Competentiescans/scholingsadviezen % 2. Scholingstraject/training van gem. 2 dagen % 3. Scholingstraject/training van gem. 8 dagen % 4. Scholingstraject/training van gem. 15 dagen % Thema 2: Gekwaliciceerde scholing / instroom jongeren Kosten Subsidie (maximaal) 5. Scholing extra BBL (MBO)-trajecten % 6. Scholing extra Duaal HBO-trajecten % 7. EVC-trajecten % Overheadkosten %

5 5 Hiervoor de maximale subsidie per maatregel, per deelnemer (afgerond op hele euro s). De kosten per maatregel zijn gemiddelden gebaseerd op een landelijke benchmark en kunnen m.a.w. hoger of lager uitvallen. Met uitzondering van de maatregelen 5 en 6 moet voor elke maatregel marktconformiteit en arbeidsmarktrelevantie worden aangetoond. Voor de maatregelen 3 en 4 mogen ook de kosten van interne uren worden opgevoerd: 25 per medewerker per uur (vast bedrag 5 ). Voor 5 en 6 (BBL en HBO-duaal) alleen de uren van de studenten: per student per uur; zie ook III) Aantallen en Bedragen. Voor de maatregelen 1 (competentiescan/scholingsadvies) en 7 (EVC-trajecten) kunnen alleen de externe kosten worden opgevoerd. Voor maatregel 2 kunnen in principe geen verletkosten en/of kosten van interne uren worden opgevoerd. De maximaal te verkrijgen subsidie voor deze maatregel (maximaal 350 per deelnemer) weegt meestal niet op tegen de bewijslast en de daarmee gepaard gaande kosten. Mocht een instelling toch bv. verletkosten willen opvoeren voor deze maatregel, en het beschikbare bedrag voor die instelling wordt niet overschreden, dan kan e.e.a. aan de stuurgroep worden voorgelegd. De stuurgroep zal dan o.a. een risicoafweging moeten maken: is er garantie dat van bv. 100 deelnemers alle noodzakelijk stukken op tijd worden aangeleverd, incl. de urenverantwoordingen, parafenen presentielijsten etc. Beschikbaar bedrag per instelling De maximale overheadkosten ( ) en de daarvoor beschikbare maximale subsidie ( ) zijn door het Agentschap SZW vastgesteld volgens een staffel. In de berekening van het subsidiebedrag per instelling wordt op de totale subsidie de maximale subsidie voor overheadkosten in mindering gebracht. Er blijft dan = te verdelen. Van dat laatste bedrag is 7,5% gereserveerd t.b.v. instellingen die nog geen aanvraag hebben ingediend 6, ofwel Het resterende bedrag ( ) is beschikbaar voor de instellingen, die al een aanvraag hebben gedaan. Sectorplan Zorg Werkt Zeker Subsidie Agentschap SZW Af: subsidie overheadkosten Blijft Reservering (7,5% van subsidie) Te verdelen Het gereserveerde bedrag minus nagekomen aanvragen wordt op 13 augustus 2014 (deadline voor nieuwe aanvragen is 12 augustus) toegevoegd aan de te verdelen subsidie. Om de instellingen in staat te stellen hun voorbereidingen z.s.m. te beginnen worden tussen 13 augustus en 1 september 2014 richtbedragen per instelling bekend gemaakt. In die richtbedragen wordt een veiligheidskorting ingepast: de aanvragen moeten immers nog getoetst worden op o.a. marktconformiteit en arbeidsmarktrelevantie. Het richtbedrag wordt m.a.w. bij de uiteindelijke vaststelling nog opgehoogd, mits aan alle eisen is voldaan. 5 Vastgesteld volgens een landelijke benchmark. Het bedrag lijkt laag, maar de bewijslast is t.o.v. de eerste plannen ook verminderd. 6 De regelgeving verplicht om de subsidie na ontvangst van de beschikking gedurende 14 dagen open te stellen voor alle zorginstellingen in de regio.

6 V) Voorschotten De Regeling Cofinanciering Sectorplannen is zo opgesteld dat de subsidieontvanger de kosten van zijn plannen moet vóórinvesteren. Na realisatie van minimaal 60% van de plannen wordt over maximaal 50% van de gemaakte kosten subsidie verstrekt. Het eerste voorschot ad wordt binnenkort aan SIGRA overgemaakt. Hiervan wordt na aftrek van overheadkosten geparkeerd. Er zijn immers nog geen resultaten behaald. Het tweede voorschot ad wordt verstrekt in maart Instellingen, die op dat moment meer dan 60% van hun plannen voor de periode september 2014 maart 2015 hebben gerealiseerd, ontvangen over die periode in maart 2015 hun aandeel van de subsidie (inclusief het geparkeerde bedrag ). De volledige planning van de bevoorschotting staat op de SIGRA-site (document: Beschikking Sectorplan, pagina 7). Totaal wordt maximaal 80% bevoorschot. De resterende 20% volgt na goedkeuring van de eindrapportage gepland in het najaar van

Samenvatting tussenrapportage SP+

Samenvatting tussenrapportage SP+ ALGEMENE GEGEVENS Totaal: 320 miljoen euro gereserveerd voor de periode van 2017-2021, verdeeld over 4 tijdvakken, bedoeld om extra impuls te geven aan (scholings) activiteiten, primair gericht op het

Nadere informatie

Is een intekenlijst afdoende bewijs bij de organisatie van een evenement?

Is een intekenlijst afdoende bewijs bij de organisatie van een evenement? Vraag 1: Is een intekenlijst afdoende bewijs bij de organisatie van een evenement? Antwoord: Een getekende presentielijst is een beter bewijs. Overigens is dit wel afhankelijk van het soort evenement.

Nadere informatie

Regeling Scholing Jeugdzorg

Regeling Scholing Jeugdzorg Regeling Scholing Jeugdzorg Inleiding Gezien de arbeidsmarktsituatie in Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, Jeugdzorg en Kinderopvang heeft het FCB-bestuur in afstemming met sociale partners besloten

Nadere informatie

Regeling Kwalificerende opleidingen

Regeling Kwalificerende opleidingen Regeling Kwalificerende opleidingen Inleiding Gezien de arbeidsmarktsituatie bij woningcorporaties, heeft het FLOW-bestuur in afstemming met sociale partners besloten dat zij meer wil doen om werkgevers

Nadere informatie

Regionale sectorplannen zorg voorlopige eindrapportage

Regionale sectorplannen zorg voorlopige eindrapportage Regionale sectorplannen zorg voorlopige eindrapportage maart 2017 Inhoudsopgave VOORWOORD... 2 1 REALISATIES... 3 1.1 De 7 maatregelen van de regionale sectorplannen zorg... 3 1.2 Realisatie... 4 2 KENMERKEN

Nadere informatie

UITVOERINGSOVEREENKOMST. 1. Werkgeversvereniging.., hoofdaanvrager regionale sectorplan zorg hierna te noemen: (de) aanvrager,

UITVOERINGSOVEREENKOMST. 1. Werkgeversvereniging.., hoofdaanvrager regionale sectorplan zorg hierna te noemen: (de) aanvrager, UITVOERINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. Werkgeversvereniging.., hoofdaanvrager regionale sectorplan zorg hierna te noemen: (de) aanvrager, 2. Arbeidsorganisatie.. gevestigd te (..), hierna te noemen:

Nadere informatie

Regeling Toekomstgerichte Scholing FLOW

Regeling Toekomstgerichte Scholing FLOW Regeling Toekomstgerichte Scholing FLOW Inleiding Gezien de arbeidsmarktsituatie bij woningcorporaties, heeft het FLOW-bestuur in afstemming met sociale partners besloten dat zij meer wil doen om werkgevers

Nadere informatie

Regeling Scholing Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening per 1 juli 2015

Regeling Scholing Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening per 1 juli 2015 Regeling Scholing Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening per 1 juli 2015 Inleiding Gezien de arbeidsmarktsituatie in Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, Jeugdzorg en Kinderopvang, heeft het

Nadere informatie

Regeling Scholing Kinderopvang per 1 juli 2015

Regeling Scholing Kinderopvang per 1 juli 2015 Regeling Scholing Kinderopvang per 1 juli 2015 Inleiding Gezien de arbeidsmarktsituatie in Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, Jeugdzorg en Kinderopvang, heeft het FCB-bestuur in afstemming met

Nadere informatie

UITVOERINGSOVEREENKOMST

UITVOERINGSOVEREENKOMST UITVOERINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. Zorg aan Zet, arbeidsmarktorganisatie voor Zorg en Welzijn in Limburg, hoofdaanvrager regionale sectorplan zorg hierna te noemen: (de) aanvrager, 2. Arbeidsorganisatie..

Nadere informatie

Sectorplan Zorg Zeeland Het resultaat

Sectorplan Zorg Zeeland Het resultaat Het resultaat Uitgave van ViaZorg mei 2018 Terugblik Eind april 2018 is het afgerond met de eindbetaling van de subsidie naar de werkgevers. Een mooi moment om terug te blikken op dit project, dat mede

Nadere informatie

Op 15-09-2015 hebt u in het kader van de Regeling cofinanciering sectorplannen 2015 subsidie aangevraagd voor het project: StichtingLECRZ.

Op 15-09-2015 hebt u in het kader van de Regeling cofinanciering sectorplannen 2015 subsidie aangevraagd voor het project: StichtingLECRZ. > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag Stichting Logistiek Expertise Centrum Regio Zwolle Emmastraat 8 8011AG ZWOLLE 8011AG8 Afdeling Uitvoering Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag Postbus 93249 2509

Nadere informatie

Regeling Masterclass Mobiliteit en brede inzetbaarheid (Mobri)

Regeling Masterclass Mobiliteit en brede inzetbaarheid (Mobri) Regeling Masterclass Mobiliteit en brede inzetbaarheid (Mobri) Inleiding Gezien de arbeidsmarktsituatie bij woningcorporaties, heeft het FLOW-bestuur in afstemming met sociale partners besloten dat zij

Nadere informatie

beslist de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tot het verlenen van de volgende subsidie:

beslist de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tot het verlenen van de volgende subsidie: > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag Stichting Studie Impuls Regio Achterhoek (SIRA) Slingelaan 1 7001EA DOETINCHEM 7001EA1 Afdeling Uitvoering Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag Postbus 93249 2509

Nadere informatie

beslist de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tot het verlenen van de volgende subsidie:

beslist de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tot het verlenen van de volgende subsidie: > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag Stichting Landelijk Samenwerkingsverband voor Betonreparatie Bedrijven Postbus 1306 3430BH NIEUWEGEIN 3430BH1306 Afdeling Uitvoering Rijnstraat 50 2515 XP Den

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Sectorplan FCB

Algemene Voorwaarden Sectorplan FCB Algemene Voorwaarden Sectorplan FCB I II III IV V VI Algemeen Te vergoeden kosten en hoogte van de vergoeding Indiening van de aanvraag Behandeling van de aanvraag Afhandeling van de vergoeding Slotbepalingen

Nadere informatie

4200AD177. CA-ICT T.a.v... Postbus AD GORINCHEM

4200AD177. CA-ICT T.a.v... Postbus AD GORINCHEM > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag CA-ICT T.a.v... Postbus 177 4200AD GORINCHEM 4200AD177 Afdeling Uitvoering Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag Postbus 93249 2509 AE Den Haag www.agentschapszw.nl

Nadere informatie

Op 15 september 2015 hebt u in het kader van de Regeling cofinanciering sectorplannen 2015 subsidie aangevraagd voor het project: Betaald Voetbal.

Op 15 september 2015 hebt u in het kader van de Regeling cofinanciering sectorplannen 2015 subsidie aangevraagd voor het project: Betaald Voetbal. > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag Stichting CAO voor Contractspelers Postbus 96 3700AB ZEIST 3700AB96 Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag Postbus 93249 2509 AE Den Haag www.agentschapszw.nl Contactpersoon

Nadere informatie

beslist de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tot het verlenen van de volgende subsidie:

beslist de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tot het verlenen van de volgende subsidie: > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag NV REWIN West Brabant Cosunpark 22 4814ND BREDA 4814ND22 Afdeling Uitvoering Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag Postbus 93249 2509 AE Den Haag www.agentschapszw.nl

Nadere informatie

3700AK428. Stichting Opleidingsfonds Mode-, Interieur, Tapijt-, en Textiel Industrie Postbus AK ZEIST

3700AK428. Stichting Opleidingsfonds Mode-, Interieur, Tapijt-, en Textiel Industrie Postbus AK ZEIST > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag Stichting Opleidingsfonds Mode-, Interieur, Tapijt-, en Textiel Industrie Postbus 428 3700AK ZEIST 3700AK428 Afdeling Uitvoering Rijnstraat 50 2515 XP te Den

Nadere informatie

beslist de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tot het verlenen van de volgende subsidie:

beslist de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tot het verlenen van de volgende subsidie: > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag Stichting Midpoint Brabant Postbus 90154 5000LG TILBURG 5000LG90154 Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag Postbus 93249 2509 AE Den Haag www.agentschapszw.nl Contactpersoon

Nadere informatie

beslist de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tot het verlenen van de volgende subsidie:

beslist de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tot het verlenen van de volgende subsidie: > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag Huis van het Werk Comeniusstraat 7 1817MS ALKMAAR 1817MS7 Afdeling Uitvoering Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag Postbus 93249 2509 AE Den Haag www.agentschapszw.nl

Nadere informatie

- Ontwikkelingen arbeidsmarkt - Human Capital Agenda / Zorgpact - Sectorplan

- Ontwikkelingen arbeidsmarkt - Human Capital Agenda / Zorgpact - Sectorplan - Ontwikkelingen arbeidsmarkt - Human Capital Agenda / Zorgpact - Sectorplan Annette de Groot, directeur Utrechtzorg Erna Laclé, projectleider sectorplan IVVU, 8 september 2015 Missie Utrechtzorg Bijdragen

Nadere informatie

beslist de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tot het verlenen van de volgende subsidie:

beslist de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tot het verlenen van de volgende subsidie: > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag stichting OOMT Postbus 491 3990GG HOUTEN 3990GG491 Afdeling Uitvoering Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag Postbus 93249 2509 AE Den Haag www.agentschapszw.nl Contactpersoon

Nadere informatie

beslist de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tot het verlenen van de volgende subsidie:

beslist de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tot het verlenen van de volgende subsidie: > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag Stichting HRM Servicecentrum regio Helmond Postbus 272 5700AG HELMOND 5700AG272 Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag Postbus 93249 2509 AE Den Haag www.agentschapszw.nl

Nadere informatie

1119PD209. Stichting A&O fondsgrafimediabranche T.a.v... Boeing Avenue PD SCHIPHOL-RIJK

1119PD209. Stichting A&O fondsgrafimediabranche T.a.v... Boeing Avenue PD SCHIPHOL-RIJK > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag Stichting A&O fondsgrafimediabranche T.a.v... Boeing Avenue 209 1119PD SCHIPHOL-RIJK 1119PD209 Directie Dienstverlening, Samenwerkingsgverbanden en Uitvoering

Nadere informatie

Op hebt u in het kader van de Regeling cofinanciering sectorplannen 2015 subsidie aangevraagd voor het project: Grenzenloos Werken.

Op hebt u in het kader van de Regeling cofinanciering sectorplannen 2015 subsidie aangevraagd voor het project: Grenzenloos Werken. > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag FNV Postbus 8456 1005AL AMSTERDAM 1005AL8456 Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag Postbus 93249 2509 AE Den Haag www.agentschapszw.nl Contactpersoon Projectnaam Grenzenloos

Nadere informatie

3500GC2103. FCB Postbus GC UTRECHT

3500GC2103. FCB Postbus GC UTRECHT > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag FCB Postbus 2103 3500GC UTRECHT 3500GC2103 Afdeling Uitvoering Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag Postbus 93249 2509 AE Den Haag www.agentschapszw.nl Contactpersoon

Nadere informatie

beslist de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tot het verlenen van de volgende subsidie:

beslist de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tot het verlenen van de volgende subsidie: > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag OTIB T.a.v. mevrouw P.J.I. Verburg Postbus 416 3440AK WOERDEN 3440AK416 Rijnstraat 50 2515 XP te Den Haag Postbus 93249 2509 AE Den Haag www.agentschapszw.nl

Nadere informatie

2991CM78. Stichting DMperspectief Stationsweg CM BARENDRECHT

2991CM78. Stichting DMperspectief Stationsweg CM BARENDRECHT > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag Stichting DMperspectief Stationsweg 78 2991CM BARENDRECHT 2991CM78 Afdeling Uitvoering Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag Postbus 93249 2509 AE Den Haag www.agentschapszw.nl

Nadere informatie

beslist de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tot het verlenen van de volgende subsidie:

beslist de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tot het verlenen van de volgende subsidie: > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag Noorderpoort Groningen Postbus 530 9700AM GRONINGEN 9700AM530 Afdeling Uitvoering Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag Postbus 93249 2509 AE Den Haag www.agentschapszw.nl

Nadere informatie

Subsidieverordening Duurzaamheidfonds 2013-2015

Subsidieverordening Duurzaamheidfonds 2013-2015 Subsidieverordening Duurzaamheidfonds 2013-2015 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begrippenlijst Voor de toepassing van de Subsidieverordening Duurzaamheidfonds Leiden 2013-2015, hierna: de Verordening,

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE SECTORPLAN ZORG

INFORMATIEBROCHURE SECTORPLAN ZORG INFORMATIEBROCHURE SECTORPLAN ZORG Deze brochure geeft deelnemende werkgevers aan het Sectorplan Zorg in de regio meer achtergrondinformatie over het project, de betrokken partijen en de wijze waarop het

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Deelregeling Jij maakt het mee Fonds voor Cultuurparticipatie 2013 2016

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Deelregeling Jij maakt het mee Fonds voor Cultuurparticipatie 2013 2016 STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 29620 21 oktober 2013 Deelregeling Jij maakt het mee Fonds voor Cultuurparticipatie 2013 2016 10 oktober 2013 Het bestuur

Nadere informatie

4200AD177. CA-ICT T.a.v... Postbus AD GORINCHEM

4200AD177. CA-ICT T.a.v... Postbus AD GORINCHEM > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag CA-ICT T.a.v... Postbus 177 4200AD GORINCHEM 4200AD177 Afdeling Uitvoering Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag Postbus 93249 2509 AE Den Haag www.agentschapszw.nl

Nadere informatie

De regionale arbeidsmarkt 2016

De regionale arbeidsmarkt 2016 De regionale arbeidsmarkt MEER INFO? Check onze site www.utrechtzorg.net of bel naar (030) 6340808 De regionale arbeidsmarkt Wat is ONS Werkgebied? Regio Utrecht, Amersfoort, Gooi- en Vechtstreek Gooi-

Nadere informatie

Op 10 juni 2015 hebt u in het kader van de Regeling cofinanciering sectorplannen 2015 subsidie aangevraagd voor het project: Vierkant voor Werk

Op 10 juni 2015 hebt u in het kader van de Regeling cofinanciering sectorplannen 2015 subsidie aangevraagd voor het project: Vierkant voor Werk > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag Stichting "Werk in Beweging" T.a.v. de heer A.G.W. Groothuis Nautiliusstraat 3 7821AG EMMEN 7821AG3 Afdeling Uitvoering Rijnstraat 50 2515 XP te Den Haag Postbus

Nadere informatie

Gemeente Zoeterwoude. Wetstechnische informatie. Officiële naam regeling Subsidieverordening Duurzame Agrarische Bedrijven Zoeterwoude 2013-2015

Gemeente Zoeterwoude. Wetstechnische informatie. Officiële naam regeling Subsidieverordening Duurzame Agrarische Bedrijven Zoeterwoude 2013-2015 Gemeente Zoeterwoude Wetstechnische informatie Overheidsorganisatie Gemeente Zoeterwoude Officiële naam regeling Subsidieverordening Duurzame Agrarische Bedrijven Zoeterwoude 2013-2015 Vastgesteld door

Nadere informatie

1. Regeling Regeling cofinanciering sectorplannen 2015

1. Regeling Regeling cofinanciering sectorplannen 2015 > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag Stichting FSO T.a.v. de heer O. Weterings Postbus 154 4100AD CULEMBORG 4100AD154 Afdeling Uitvoering Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag Postbus 93249 2509 AE Den

Nadere informatie

Sectorplannen zorgsector

Sectorplannen zorgsector Sectorplannen zorgsector Tussen 6 mei en 9 september 2014 hebben de zorgsectoren/-regio s de beschikking van SZW ontvangen voor de uitvoering van hun landelijke en regionale sectorplannen. Al in april

Nadere informatie

beslist de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tot het verlenen van de volgende subsidie:

beslist de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tot het verlenen van de volgende subsidie: > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag Werkgeversvereniging in Zorg en Welzijn Zeelandsingel 40 6845BH ARNHEM 6845BH40 Afdeling Uitvoering Anna van Hannoverstraat 4 2595 BJ te Den Haag Postbus 93249

Nadere informatie

Handleiding Projectadministratie

Handleiding Projectadministratie Handleiding Projectadministratie Subsidieregeling kinderopvang (thema b) Aanvraagtijdvak 2009 1 Handleiding Projectadministratie Subsidieregeling kinderopvang (thema b) Aanvraagtijdvak 2009 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Wie kan subsidie aanvragen? Iedere rechtspersoon of natuurlijke persoon kan LEF subsidie aanvragen, mits ingeschreven in de Kamer van Koophandel.

Wie kan subsidie aanvragen? Iedere rechtspersoon of natuurlijke persoon kan LEF subsidie aanvragen, mits ingeschreven in de Kamer van Koophandel. Veelgestelde vragen LEF 6 nov 2015 Waarom een Lokaal Economisch Fonds? De gemeente stimuleert de economie en werkgelegenheid in Utrecht. Het Lokaal Economische Fonds, met een budget van 8 miljoen euro,

Nadere informatie

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii 2509 AE Den Haag

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii 2509 AE Den Haag Agentschap SZW Ministerie van Sociale Zaken en Werkgetegenheid > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Call Centers T. a. v. Postbus 627 3440AP WOERDEN

Nadere informatie

Op 4 juni 2015 hebt u in het kader van de Regeling cofinanciering sectorplannen 2015 subsidie aangevraagd voor het project: MKB Sectorplan Limburg.

Op 4 juni 2015 hebt u in het kader van de Regeling cofinanciering sectorplannen 2015 subsidie aangevraagd voor het project: MKB Sectorplan Limburg. > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag Stichting MKB Sectorplan Limburg T.a.v. mevrouw M.P.H. Princen-Stultiens Steegstraat 5 6041EA ROERMOND 6041EA5 Afdeling Uitvoering Rijnstraat 50 2515 XP Den

Nadere informatie

Datum 13 januari 2017 Betreft Gewijzigde beschikking subsidieverlening cofinanciering sectorplannen project 2013RCSP2017

Datum 13 januari 2017 Betreft Gewijzigde beschikking subsidieverlening cofinanciering sectorplannen project 2013RCSP2017 > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer over de Weg en de Verhuur van Mob T.a.v... Postbus 586 9700 AN GRONINGEN Afdeling Uitvoering

Nadere informatie

1. Regeling Regeling cofinanciering sectorplannen 2015

1. Regeling Regeling cofinanciering sectorplannen 2015 > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag Werkgeversvereniging in Zorg en Welzijn Zeelandsingel 40 6845BH ARNHEM 6845BH40 Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag Postbus 93249 2509 AE Den Haag www.agentschapszw.nl

Nadere informatie

Voortgang SectorplanPlus

Voortgang SectorplanPlus Voortgang SectorplanPlus Tabellenboek Uitgebracht op verzoek van RegioCoöp Amersfoort, 16 april 2019 Achtergrond SectorplanPlus Op de arbeidsmarkt van zorg en welzijn wordt een groot tekort aan personeel

Nadere informatie

Als gevolg van uw wijzigingsverzoek is de beschikking subsidieverlening op de vetgedrukte onderdelen gewijzigd:

Als gevolg van uw wijzigingsverzoek is de beschikking subsidieverlening op de vetgedrukte onderdelen gewijzigd: > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag Stichting SF BIKUDAK T.a.v... Groningenhaven 4 3433PE NIEUWEGEIN 3433PE4 Directie Dienstverlening, Samenwerkingsgverbanden en Uitvoering Uitvoering Van Beleid

Nadere informatie

Ministerie van Justitie en Veiligheid

Ministerie van Justitie en Veiligheid Ministerie van Justitie en Veiligheid > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nh/jenv Contactpersoon Elze Aalbers MSc

Nadere informatie

9 III liii II liii II III III II Postbus 93249

9 III liii II liii II III III II Postbus 93249 Agentschap SZW Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag Kenniscentru m PM LE Postbus 24090 2490AB DEN HAAG Anne van Hannoverstraat 4 1 1 1 1 1 1 1 1

Nadere informatie

INVENTARISATIEFORMULIER SECTORPLAN ZORG EN WELZIJN LIMBURG

INVENTARISATIEFORMULIER SECTORPLAN ZORG EN WELZIJN LIMBURG INVENTARISATIEFORMULIER SECTORPLAN ZORG EN WELZIJN LIMBURG Met het invullen van dit formulier krijgt Zorg aan Zet inzicht in de gegevens die wij tussen 6/7 mei en 13 mei van u nodig hebben om het regionaal

Nadere informatie

1. Regeling Regeling cofinanciering sectorplannen 2015

1. Regeling Regeling cofinanciering sectorplannen 2015 > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag Werkgeversvereniging in Zorg en Welzijn Zeelandsingel 40 6845BH ARNHEM 6845BH40 Afdeling Uitvoering Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag Postbus 93249 2509 AE Den

Nadere informatie

1118ZP75583. Sectorfonds Luchtvaart Postbus 75583 1118ZP LUCHTHAVEN SCHIPHOL

1118ZP75583. Sectorfonds Luchtvaart Postbus 75583 1118ZP LUCHTHAVEN SCHIPHOL > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag Sectorfonds Luchtvaart Postbus 75583 1118ZP LUCHTHAVEN SCHIPHOL 1118ZP75583 Afdeling Uitvoering Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag Postbus 93249 2509 AE Den Haag

Nadere informatie

REGLEMENT LOONKOSTENSUBSIDIE. Stimuleren mobiliteit en voorkomen van werkloosheid van werknemers ouder dan 55 jaar

REGLEMENT LOONKOSTENSUBSIDIE. Stimuleren mobiliteit en voorkomen van werkloosheid van werknemers ouder dan 55 jaar REGLEMENT LOONKOSTENSUBSIDIE Stimuleren mobiliteit en voorkomen van werkloosheid van werknemers ouder dan 55 jaar Maatregel 2 in het kader van het sectorplan bouw & infra (versie 7-3-2014) Inhoudsopgave

Nadere informatie

Algemene voorwaarden bij toekenning

Algemene voorwaarden bij toekenning Algemene voorwaarden bij toekenning Het VOGIN Fonds steunt kansrijke innovatieve initiatieven op het gebied van kennis- & informatie(technologie), met maatschappelijke meerwaarde en die een directe bijdrage

Nadere informatie

3970AE238. Nationale Politie Postbus AE DRIEBERGEN

3970AE238. Nationale Politie Postbus AE DRIEBERGEN > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag Nationale Politie Postbus 238 3970AE DRIEBERGEN 3970AE238 Afdeling Uitvoering Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag Postbus 93249 2509 AE Den Haag www.agentschapszw.nl

Nadere informatie

Op 27 mei 2014 hebt u in het kader van de Regeling cofinanciering sectorplannen subsidie aangevraagd voor het project: Sectorplan Zorg Zeeland.

Op 27 mei 2014 hebt u in het kader van de Regeling cofinanciering sectorplannen subsidie aangevraagd voor het project: Sectorplan Zorg Zeeland. > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag ViaZorg T.a.v. de heer J. Naafs Stationspark 2 4462DZ GOES 4462DZ2 Afdeling Uitvoering Anna van Hannoverstraat 4 2595 BJ te Den Haag Postbus 93249 2509 AE Den

Nadere informatie

Algemene subsidievoorwaarden Agis Innovatiefonds

Algemene subsidievoorwaarden Agis Innovatiefonds Algemene subsidievoorwaarden Agis Innovatiefonds Inleiding Dit document verwoordt de algemene voorwaarden van Agis Innovatiefonds ten behoeve van het verstrekken van subsidies aan initiatieven. In de toekenningsbrief

Nadere informatie

In het Sectorplan Bouw & Infra zijn vijf subsidieregelingen opgenomen voor werkgevers (maatregel 2 t/m 6).

In het Sectorplan Bouw & Infra zijn vijf subsidieregelingen opgenomen voor werkgevers (maatregel 2 t/m 6). Subsidieregelingen sectorplan In het Sectorplan Bouw & Infra zijn vijf subsidieregelingen opgenomen voor werkgevers (maatregel 2 t/m 6). Maatregel 2: Stimuleren mobiliteit en voorkomen van werkloosheid

Nadere informatie

Aanvraagformulier. Voor subsidieverlening in het kader van het Innovatiebudget Werk en Bijstand indieningstermijn 1 juli oktober 2004

Aanvraagformulier. Voor subsidieverlening in het kader van het Innovatiebudget Werk en Bijstand indieningstermijn 1 juli oktober 2004 Aanvraagformulier Voor subsidieverlening in het kader van het Innovatiebudget Werk en Bijstand 2004 indieningstermijn 1 juli 2004-1 oktober 2004 1 I. Algemene gegevens Naam_ project Naam gemeente/instantie

Nadere informatie

beslist de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tot het verlenen van de volgende subsidie:

beslist de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tot het verlenen van de volgende subsidie: > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag Stichting Opleidings en Ontwikkelfonds Hellende Daken Postbus 19128 3001bc ROTTERDAM 3001BC19128 Afdeling Uitvoering Anna van Hannoverstraat 4 2595 BJ te Den

Nadere informatie

REGLEMENT Tijdelijke stimuleringsregeling EVC Gehandicaptenzorg

REGLEMENT Tijdelijke stimuleringsregeling EVC Gehandicaptenzorg REGLEMENT Tijdelijke stimuleringsregeling EVC Gehandicaptenzorg I. Definities/begrippen In dit reglement wordt verstaan onder: VGN: Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland. StAG: Stichting Arbeidsmarkt

Nadere informatie

Handelende in overeenstemming met de Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media,

Handelende in overeenstemming met de Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, REGELING VAN HET STIMULERINGSFONDS VOOR DE JOURNALISTIEK VAN 1 SEPTEMBER 2018, NR.., TOT VASTSTELLING VAN EEN TIJDELIJKE SUBSIDIEREGELING ONDERZOEKSJOURNALISTIEK 2018 Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek,

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3 en 5 van de Kaderwet SZW-subsidies en 32d, eerste lid, van de Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen;

Gelet op de artikelen 3 en 5 van de Kaderwet SZW-subsidies en 32d, eerste lid, van de Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen; Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 29 april 2016, nr. 2016-0000105285, tot vaststelling van een regeling voor subsidiëring van scholing richting een kansberoep (Tijdelijke

Nadere informatie

beslist de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tot het verlenen van de volgende subsidie:

beslist de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tot het verlenen van de volgende subsidie: > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer over de Weg en de Verhuur van Mob Postbus 586 9700AN GRONINGEN 9700AN586 Afdeling Uitvoering

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 8942 14 juni 2010 Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 7 juni 2010, nr. R&P/RA/2010/11430,

Nadere informatie

4200AD177. CA-ICT T.a.v... Postbus AD GORINCHEM

4200AD177. CA-ICT T.a.v... Postbus AD GORINCHEM > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag CA-ICT T.a.v... Postbus 177 4200AD GORINCHEM 4200AD177 Afdeling Uitvoering Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag Postbus 93249 2509 AE Den Haag www.agentschapszw.nl

Nadere informatie

Op heb ik u subsidie verleend in het kader van de Regeling cofinanciering sectorplannen voor het project: Sectorplan Carrosseriebranche.

Op heb ik u subsidie verleend in het kader van de Regeling cofinanciering sectorplannen voor het project: Sectorplan Carrosseriebranche. > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Carrosserie T.a.v. de heer F.A.M. Vos Postbus 294 2170AG SASSENHEIM 2170AG294 Afdeling Uitvoering Rijnstraat 50 2515 XP Den

Nadere informatie

Subsidievoorwaarden. 1. Algemeen

Subsidievoorwaarden. 1. Algemeen Subsidievoorwaarden 1. Algemeen 1.1. De aanvraag wordt ingediend door een organisatie die behoort tot de sector Sport en die zijn jaarlijkse afdracht aan Samen Presteren heeft betaald dan wel een organisatie

Nadere informatie

Eindrapportage en eindafrekening van het BLS Vinac-fonds

Eindrapportage en eindafrekening van het BLS Vinac-fonds Vergadering: AB 13 april 2011 Agendapunt: 9 Nummer: ABV 6 Portefeuillehouder: Ir. B. Emmens Contactpersoon: B. Jansen Doorkiesnummer: 070 7501 678 Den Haag, 16 maart 2011 Aan het algemeen bestuur Eindrapportage

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN EN TOETSINGSCRITERIA PROJECTEN REGIO DEAL BRAINPORT EINDHOVEN

ALGEMENE VOORWAARDEN EN TOETSINGSCRITERIA PROJECTEN REGIO DEAL BRAINPORT EINDHOVEN ALGEMENE VOORWAARDEN EN TOETSINGSCRITERIA PROJECTEN REGIO DEAL BRAINPORT EINDHOVEN 1. DEFINITIES 1.1. Stichting Brainport. Stichting Brainport is een hecht samenwerkingsverband van bedrijven, kennisinstellingen

Nadere informatie

Op uw verzoek van 29 maart 2017 heeft er een herverdeling van het budget over de maatregelen plaatsgevonden.

Op uw verzoek van 29 maart 2017 heeft er een herverdeling van het budget over de maatregelen plaatsgevonden. > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag Albeda College T.a.v... Postbus 9451 3007AL ROTTERDAM 3007AL9451 Afdeling Uitvoering Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag Postbus 93249 2509 AE Den Haag www.agentschapszw.nl

Nadere informatie

Meerlanden/ Spa Groep Mensontwikkeling en Sectorplan Ambor. Marlies van der Greft (Meerlanden) Wouter Jansen (Spa/ NVRD)

Meerlanden/ Spa Groep Mensontwikkeling en Sectorplan Ambor. Marlies van der Greft (Meerlanden) Wouter Jansen (Spa/ NVRD) Meerlanden/ Spa Groep Mensontwikkeling en Sectorplan Ambor Marlies van der Greft (Meerlanden) Wouter Jansen (Spa/ NVRD) Meerlanden: ambities 2012-2016 Samen meer waarde creëren: Meer mogelijkheden voor

Nadere informatie

Sectorplan VVT, GHZ en GGZ

Sectorplan VVT, GHZ en GGZ Sectorplan VVT, GHZ en GGZ Mobiliteitstrajecten Van-Werk-Naar-Werk-Trajecten Juli 2014 PUBLIEKE ZAAK inleiding In dit document lichten sociale partners verenigd in het Samenwerkings - verband VVT-GHZ-GGZ

Nadere informatie

Ons kenmerk: SOL/LR/06.577 Onderwerp: Nieuw programma ESF 2007-2013 Verbetering arbeidsmarktpositie werkenden (actie D)

Ons kenmerk: SOL/LR/06.577 Onderwerp: Nieuw programma ESF 2007-2013 Verbetering arbeidsmarktpositie werkenden (actie D) Bijlage 1 Bedrijf t.a.v. adres postcode + woonplaats Ede, 21 december 06 Ons kenmerk: SOL/LR/06.577 Onderwerp: Nieuw programma ESF 2007-2013 Verbetering arbeidsmarktpositie werkenden (actie D) Geachte

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Binnenhof 1a 2513 AA 's-gravenhage AM/ESM/05/ voortgangsbrief ESF/EQUAL

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Binnenhof 1a 2513 AA 's-gravenhage AM/ESM/05/ voortgangsbrief ESF/EQUAL Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Binnenhof 1a 2513 AA 's-gravenhage Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4 Telefoon

Nadere informatie

3833AM1. BOA-ACP T.a.v... Larikslaan AM LEUSDEN

3833AM1. BOA-ACP T.a.v... Larikslaan AM LEUSDEN > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag BOA-ACP T.a.v... Larikslaan 1 3833 AM LEUSDEN 3833AM1 Afdeling Uitvoering Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag Postbus 93249 2509 AE Den Haag www.agentschapszw.nl

Nadere informatie

Nadere regels vouchers Duurzaamheidsfonds gemeente Aalsmeer.

Nadere regels vouchers Duurzaamheidsfonds gemeente Aalsmeer. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Aalsmeer Nr. 60208 22 maart 2018 Nadere regels vouchers Duurzaamheidsfonds gemeente Aalsmeer Z-2017/048848 Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Convenant Gesubsidieerde Arbeid 2003

Convenant Gesubsidieerde Arbeid 2003 Convenant Gesubsidieerde Arbeid 2003 1. Preambule Het kabinet, sociale partners en de VNG zetten zich in om met een tijdelijke impuls de doorstroom van werknemers in gesubsidieerde arbeid naar reguliere

Nadere informatie

2990AE201. Stichting Regionaal Sectorplan Maritiem.. Postbus AE BARENDRECHT

2990AE201. Stichting Regionaal Sectorplan Maritiem.. Postbus AE BARENDRECHT > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag Stichting Regionaal Sectorplan Maritiem.. Postbus 201 2990AE BARENDRECHT 2990AE201 Afdeling Uitvoering Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag Postbus 93249 2509 AE

Nadere informatie

Vereniging Bedrijfstak Zorg Regio Kennemerland, Amstelland en de Meerlanden Schipholweg LS HAARLEM

Vereniging Bedrijfstak Zorg Regio Kennemerland, Amstelland en de Meerlanden Schipholweg LS HAARLEM > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag Vereniging Bedrijfstak Zorg Regio Kennemerland, Amstelland en de Meerlanden Schipholweg 1 2034LS HAARLEM 2034LS1 Anna van Hannoverstraat 4 2595 BJ te Den Haag

Nadere informatie

Subsidieverordening Duurzaamheidfonds

Subsidieverordening Duurzaamheidfonds Subsidieverordening Duurzaamheidfonds 2015-2018 Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Begrippenlijst Voor de toepassing van de Subsidieverordening Duurzaamheidfonds Leiden 2015-2018, hierna de Verordening,

Nadere informatie

Raamwerk Sectorplannen Zorg

Raamwerk Sectorplannen Zorg Raamwerk Sectorplannen Zorg 1. Inleiding In 2013 is door het ministerie van SZW de subsidieregeling Cofinanciering Sectorplannen geïntroduceerd. Het betreft een generieke regeling, die beoogt maatwerk

Nadere informatie

Subsidiereglement voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten

Subsidiereglement voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten Binnen het in het budget voorziene en goedgekeurde bedrag (1419/4/3/7/9 steun voor erkende socio-culturele verenigingen en 1419/4/3/6/4 Ondersteuning

Nadere informatie

BBL, Marktconformiteit, Btw en Overhead

BBL, Marktconformiteit, Btw en Overhead Inleiding Het Agentschap SZW heeft in september 4 bijeenkomsten gehouden voor de projectleiders en betrokken accountants van de 1 e en 2 e tranche sectorplannen. Tijdens deze bijeenkomsten is kort stilgestaan

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland n Provincie POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM Stichting Texels Museum, onderdeel Museum Kaap Skil Mevrouw C. Hordijk Ruijslaan 92 1 796 AZ DE KOOG Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon dhr. N. Helmich CZ/SI/SU

Nadere informatie

VERANTWOORDING SECTORPLAN IN EEN NOTENDOP

VERANTWOORDING SECTORPLAN IN EEN NOTENDOP VERANTWOORDING SECTORPLAN IN EEN NOTENDOP Datum: 28-5-2014 Betreft: Memo t.b.v. sectorplannen Regio Plus Deze memo bevat basale richtlijnen voor de administratieve vastlegging en verantwoording van kosten

Nadere informatie

Algemeen Schuiven tussen Activiteiten Praktijkopleider Handboek SectorplanPlus

Algemeen Schuiven tussen Activiteiten Praktijkopleider Handboek SectorplanPlus Algemeen Schuiven tussen Activiteiten Bij de aanvraag voor het eerste (en ook tweede) tijdvak is door u een opgave per activiteit gedaan. In de praktijk blijken sommige werknemers en/of opleidingen toch

Nadere informatie

Agentschap SZW Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Agentschap SZW Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Agentschap SZW Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag Bureau SIGRA Dienstverlening Maassluisstraat 574 A 1062GZ AMSTERDAM iiiiiiiiiiiiiiiiiiijiiiiiii.lihiiiiiii

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 53557 28 september 2017 Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de Staatssecretaris van Onderwijs,

Nadere informatie

B & W-nota. Onderwerp Vaststelling BOS-Impuls 2005&2006. Bestuurlijke context

B & W-nota. Onderwerp Vaststelling BOS-Impuls 2005&2006. Bestuurlijke context Onderwerp Vaststelling BOS-Impuls 2005&2006 B & W-nota Portefeuille M. Divendal Auteur M.C. Struis Telefoon 5115710 E-mail: mcstruis@haarlem.nl STZ Reg.nr. JOS/2008/21405 Te kopiëren: A B & W-vergadering

Nadere informatie

Regeling cofinanciering sectorplannen

Regeling cofinanciering sectorplannen Regeling cofinanciering sectorplannen Informatiebijeenkomst Actieteam Kernteam Sectorplannen Ministerie SZW Inhoud presentatie 1. Aanleiding 2. Doel en tijdpad 3. Kernpunten 4. Ruimte voor maatwerk en

Nadere informatie

In juni wordt een voorschot op de bijdrage betaald, in december volgt het restant.

In juni wordt een voorschot op de bijdrage betaald, in december volgt het restant. Bijdrage 2017 Aanvraagformulier Landelijke bijdragen aan afdelingen Met dit formulier kan de afdeling de bijdrage 2017 van de landelijke partij aanvragen. Dit formulier moet uiterlijk 15 april 2017 ontvangen

Nadere informatie

1. Stichting Werkbij zit sinds 2010 in een afbouwfase, wanneer wordt de Stichting definitief beëindigd?

1. Stichting Werkbij zit sinds 2010 in een afbouwfase, wanneer wordt de Stichting definitief beëindigd? Datum 7 augustus 2018 Onderwerp Antwoord van het college op de vragen van het raadslid mevrouw Oudshoorn-van Ginderen, luidend: Opheldering stichting Werkbij BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN RIS299771

Nadere informatie

Bijlage 05 Stad en Regio Sleutelprojecten

Bijlage 05 Stad en Regio Sleutelprojecten Bijlage 05 Stad en Regio Sleutelprojecten Toelichting sleutelprojecten programma Stad en Regio 2012-2015/17 1 1 Inlichtingen bij dhr. A.J.H.P. Elferink, (026) 3599756, e-mailadres a.elferink@gelderland.nl

Nadere informatie

REGIONAAL ECONOMISCH ACTIEPROGRAMMA 2014

REGIONAAL ECONOMISCH ACTIEPROGRAMMA 2014 REGIONAAL ECONOMISCH ACTIEPROGRAMMA 2014 Versie: 6 december 2013 Pagina 1 van 6 Regionaal Economisch Actieprogramma 2014. Artikel 1. Begripsbepalingen. In deze regeling en de daarop berustende bepalingen

Nadere informatie

B&W Vergadering. B&W Vergadering 2 mei 2017

B&W Vergadering. B&W Vergadering 2 mei 2017 2.1.2 Subsidie ESF project Actieve inclusie PRO-VSO jongeren Midden-Limburg 2016-2017 1 Dossier 1661 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 1661 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 2 mei 2017 Agendapunt

Nadere informatie

beslist de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tot het verlenen van de volgende subsidie:

beslist de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tot het verlenen van de volgende subsidie: > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag Samenwerkingsverband Regio Eindhoven Postbus 985 5600AZ EINDHOVEN 5600AZ985 Afdeling Uitvoering Anna van Hannoverstraat 4 2595 BJ Den Haag Postbus 93249 2509

Nadere informatie