Actiezorg biedt ambulante en gespecialiseerde begeleiding aan kinderen, jongeren en volwassenen met psychische problematiek.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Actiezorg biedt ambulante en gespecialiseerde begeleiding aan kinderen, jongeren en volwassenen met psychische problematiek."

Transcriptie

1 Actie Thuiszorg B.V. Actiezorg biedt ambulante en gespecialiseerde begeleiding aan kinderen, jongeren en volwassenen met psychische problematiek. Cliënten kunnen bij Actiezorg terecht wanneer zij een psychiatrische diagnose, niet-aangeboren hersenletsel en/of een licht verstandelijke beperking hebben. Hierbij valt te denken aan autisme, ADHD, persoonlijkheidsstoornissen, Korsakov, dementie, angststoornissen, posttraumatische stress-stoornissen of schizofrenie. Als je Lijf je Lief is Altijd Zorg Aanwezig (AZA) Ambachtscentrum Texel / Landgoed de Bonte Belevenis Azorg24 Bied begeleiding persoonlijke en verpleegkundige zorg bij de cliënt in de thuiszorg aan mensen die vanwege hun beperking niet meedoen in een groep. (Warm therapie bad) AZA bestaat sinds 1 januari AZA levert hulp bij het huishouden en individuele begeleiding aan cliënten met psychiatrische problemen, een handicap of chronische ziekte en verder aan iedereen die behoefte heeft aan persoonlijke aandacht en betrokkenheid. Bezoekerscentrum, dagbesteding, groepsprogramma's, educatie, productie en verkoop, workshops e.d. Behoort tot een groep ZZP-ers die als de Zorgprofessional Noord-Holland Noord samenwerken. Het gaat hierbij om verpleegkundige zorg, persoonlijke verzorging en het bieden van begeleiding. Braams en Partners Braams heeft zich gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van leerproblemen bij kinderen en volwassenen. Leveren daarnaast ook zorg, dat valt onder de basis-ggz.

2 De Jeugd- en Gezinsbeschermers Centrum Het Antwoord Cormeij Hoeve De Bascule De Gelukkige Dolfijntjes De Jeugd- en Gezinsbeschermers is een gecertificeerde Instelling die diensten verleent in het kader van jeugdbescherming, jeugdreclassering, drang, AMHk en crisisinterventie. Biedt psychologische hulpverlening aan kinderen, jongeren en hun ouders. Daarnaast ook begeleiding bij leerproblemen. De Cormeij Hoeve is een klein familiebedrijf in de Wieringermeer. Melkveebedrijf vormt de kern, daarnaast is er een kleine paardenfokkerij en schapenhouderij. Jeugdigen uit de regio komen op de boerderij om mee te werken en te spelen, hierbij groeit het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van de kinderen enorm. De Bascule, academisch centrum voor kinderen en jeugdpsychiatrie, richt zich op gespecialiseerde psychiatrische behandeling van kinderen en jongeren met meervoudige complexe problematiek. Kunnen terecht voor diagnostiek en diverse vormen van GGZ hulp. Levert op een aantal gebieden topklinische zorg. Daarnaast bieden zij therapeutische pleegzorg voor kinderen van alle leeftijden die verblijven in een perspectief biedend pleeggezin en waarbij sprake is van ernstige stagnering in de sociale emotionele ontwikkeling tgv verwaarlozing en traumatisering in het verleden. Tot slot bieden zij steunpleegzorg en wordt ingezet ter ondersteuning van de behandeling. Kinder Plus Dagcentrum De Gelukkige Dolfijntjes biedt (medische) dagbesteding aan kinderen met een beperking, van 2 tot 16 jaar.

3 De Hoofdtrainer De kernactiviteit is het in gang zetten van veranderingen op het gebied van persoonlijke, groepsen arbeidsprocessen middels sociale-, cognitieve- en arbeidsvaardigheden. De hoofdtrainer is een expertise trainigsbureau. De Skuul Al 30 jaar ervaring in de verslavingszorg. Zorg en begeleiding zo dicht mogelijk bij huis en meer eigen verantwoordelijkheid van de cliënt. Aanbod is op Texel voor de regio; vooral bij alcoholverslaving. De Waerden Esdégé-Reigersdaal De Waerden is een zorgaanbieder die zich expliciet richt op kinderen met een verstandelijke beperking. De Waerden biedt wonen, dagbesteding en ambulante begeleiding verspreid over verschillende locaties in Noord-Holland. Esdégé-Reigersdaal is een organisatie voor dienstverlening aan mensen met een handicap. Er is ondersteuning mogelijk voor kinderen, jongeren en volwassenen met een lichamelijk en/of verstandelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel. Bieden ook ondersteuning op het gebied van complexe en meervoudige problematiek, ook binnen gezinnen. De Waerden biedt zorg en diensten aan mensen met een verstandelijke beperking. - Ambulante begeleiding - Begeleid werken - Dagactiviteiten voor volwassenen - Dagactiviteiten voor kinderen - Woonlocaties - Speltherapie Esdégé-Reigersdaal is een organisatie voor dienstverlening aan mensen met een handicap en is werkzaam, om de bovenste helft van Noord-Holland. Ondersteuning mogelijk voor kinderen, jongeren en volwassenen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel.

4 Fier Fryslân G.J.Broeksma (Orthopedagogiek) GGZ Fier is een expertise en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Fier combineert gespecialiseerde zorg met een kennisfunctie (ontwikkel-, innovatie- en onderzoeksfunctie). De afgelopen 10 jaar heeft Fier gespecialiseerd aanbod ontwikkeld voor problematieken en doelgroepen waarvoor de reguliere zorg in Nederland ontoereikend is. Het gaat daarbij om kinderen, jongeren, volwassenen en gezinnen met zeer complexe problematiek en een hoog risico op revictimisatie, recidive en intergenerationele overdracht. Klachten, problemen en stoornissen in het psychiatrische spectrum maken vrijwel zonder uitzondering deel uit van de problematiek. Onderzoek en behandeling van kinderen en jongeren tot ongeveer 25 jaar. Ouderbegeleiding van ouders. Cogmed-training. In de specialistische GGZ focust GGZ NHN op het behandelen van mensen met ernstige, dan wel complexe, psychiatrische stoornissen die specialistische behandeling of begeleiding nodig hebben. Ggz-nhn GGZ NHN focust zich op het behandelen van mensen met ernstige, dan wel complexe, psychiatrische stoornissen die specialistische behandeling of begeleiding nodig hebben.

5 Grip op Groei Praktijk Grip op Groei is een orthopedagogische en onderwijskundige praktijk welke zich richt op onderzoek en behandeling van kinderen en jongeren in de leeftijd tot 18 jaar. Je kan er terecht voor leer- en psychische problemen. Tevens bieden zij diagnostiek en behandeling op aanvraag van scholen en instellingen. Groots in Zorg ZZP-er behorend bij de groep Zorgprofessional-nhn. Ze verlenen als groep verpleegkundige zorg, persoonlijke verzorging en individuele begeleiding (huishouden voeren, administratie, toeleiding naar werk, hobby uitoefenen, vrije tijdsbesteding) IWAL inst.v.dysl. Diagnostiek en behandeling van dyslexie en dyscalculie. Jeugdpsychotherapie Koedijk (L.de Laat- Godefrooy) Tot de kernactiviteit behoren behandelingen van kinderen, jeugdigen en jong volwassenen waarbij sprake is van psychiatrische problematiek. Behandelt alle stoornissen in de DSM IV en V. Expertise is gericht op behandelen van kinderen, jeugdigen en jong volwassenen waarbij sprake is van een hechtingsstoornis en trauma en comobiditeit, die in hun gezin van oorsprong, pleeggezin, adoptie gezin, leef- en behandelgroepen van BJZ opgroeien. Leestensch Hof VOF Leestensch Hof VOF biedt zorg aan kinderen en jongvolwassenen, met (matige tot ernstige) gedragsproblemen in de vorm van dagbesteding, zorg/onderwijs en kortdurend verblijf. De zorg is gebaseerd op de ecologische pedagogiek. De verzorging van de paarden bij de dagbesteding volwassenen staat centraal.

6 Leger des Heils JB & JR Het LJ&R voert in opdracht van de rechtbank kinderbeschermingsmaatregelen, waaronder JB, JR en voogdij uit Lijn5 Lijn5 is in de regio Kop en omstreken dé LVB²specialist. Jarenlange ervaring in diagnostiek en behandeling van complex probleemgedrag bij kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking. Lijn5 is in Den Helder en omstreken de LVB-specialist. Jarenlange ervaring in diagnostiek en behandeling van complex probleemgedrag bij kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking. Dat doen wij het liefst thuis en zo licht mogelijk, maar als orthopedagogische behandelcentrum bieden wij ook zwaardere behandelvormen en dus maatwerk aan. M. Boon GZ-psycholoog (psy. Praktijk Noordkop) Onderzoeken en behandelen van jeugdigen tot 18 jaar met milde, matige en ernstige psychiatrische problemen M.Ch. Pam, kinder- en jeugdpsychiater Kinder- en jeugdpsychiatrische diagnostiek, advies en behandeling. Namaste Zorgpraktijk Behoort tot een groep ZZP-ers die als de Zorgprofessional Noord-Holland Noord samenwerken. Het gaat hierbij om verpleegkundige zorg, persoonlijke verzorging en het bieden van begeleiding. Nijssen (Psy. Praktijk Noordkop) Onderzoeken en behandelen van jeugdigen tot 18 jaar met milde, matige en ernstige psychiatrische problemen

7 OBD Noordwest OBD Noordwest is een ondernemend en innovatief dienstverlenend bedrijf gericht op klanten in de voorschoolse educatie, onderwijs, opvoeding en zorgsector. Missie is samen met klanten en opdrachtgevers te werken aan succesvol onderwijs en goede zorg. Zij geven advies en begeleiding aan scholen volgens het principe van integral samenhangend werken. Omring Omring richt zich op mensen die zorg nodig hebben op kwetsbare momenten. Bieden thuiszorg en diverse vormen van gespecialiseerde verpleging en behandeling. Biedt kraamzorg en daarnaast ook begeleiding en ondersteuning aan kinderen en jongeren met autisme. Verpleging en verzorging, waaronder ook gespecialiseerde verpleging en behandeling zijn de kernactiviteiten. Daarnaast levert ze al jaren individuele- en groepsbegeleiding in Schagen, Hollands Kroon en Texel aan de meest kwetsbaren. Daarnaast levert ze thuisbegeleiding, een unieke en pragmatische vorm van begeleiding, die vroeger 'gespecialiseerde gezinsverzorging' werd genoemd. Deze laatste hoort bij Jeugd. Omring heeft dit daar ook apart geoffreerd. Ook: Woonlocaties voor intensieve zorg en begeleiding, ook voor tijdelijk verblijf na ziekenhuisopname of revalidatie; Deskundige kraamzorg; Begeleiding aan kinderen en jongeren met autisme; Cursussen en producten uit de Omringwinkel op het gebied van gezondheid Opvoedpoli De opvoedpoli is een maatschappelijke organisatie die zich tot doel stelt iedereen met vragen over opgroeien en opvoeden ten dienst te zijn. Houdt zich bezig met Jeugdhulpverlening.

8 Parelhoenderhoeve Parlan Parnassia Groep Parelhoenderhoeve biedt begeleiding en beschermd wonen, 24/7, met persoonlijke verzorging en dagbesteding aan 10 personen, met een verstandelijke beperking en een psychiatrische grondslag met moeilijk verstaanbaar gedrag en soms verslaving. Parlan is een brede jeugdhulp aanbieder die haar activiteiten heeft ondergebracht in 10 activiteiten te weten: Ambulante Jeugdhulp, Crisishulp, Therapeutische gezinsbehandeling, Jeugdhulp & Arbeidstoeleiding, Daghulp, Pleegzorg & Gezinshuizen, Uitwijkhuis, Verblijf & Behandeling, Diagnostisch Onderzoek en Training. De zorgbedrijven van de Parnassia Groep bieden hulp aan mensen die psychisch lijden. Door bundeling van capaciteiten, kennis en ervaring van alle zorgpartijen van PG kunnen zij alle doelgroepen in de GGZ passende hulp bieden. Pluryn Hoenderloo Groep Praktijk voor psychotherapie (Hoes-Mercx) Pluryn biedt behandeltrajecten met onderwijs en arbeidsintegratie in het kader van de huidige AWBZgefinancierde zorg. Het betreft jongeren met gedragsproblemen, mede voortkomend uit licht verstandelijke beperking. Daarnaast biedt Pluryun zorg voor LVG-jongeren en een sterke gedragsstoornis. Therapie voor jeugdige, begeleiding of therapie voor ouders. Mogelijkheid tot EMDR, cognitieve gedragsterharpie, gezingstherapie, individuele inzicht gevende therapie, speltherapie.

9 Praktijk voor uw Welzijn Praktijk voor uw Welzijn- Psychosociaal werk is een kortdurende, interpersoonlijke, professionele activiteit die uitgaat van een methodische benadering in een gestructureerde setting. - Maatschappelijk werk: ondersteuning bieden, gedragsverandering bewerkstelligen zodat ze uit de problemen blijven. Prinsenstichting Prinsenstichting biedt zorg en ondersteuning voor alle mensen met een (licht) verstandelijke beperking van alle leeftijdscategorieën, in elke levensfasen, zowel thuis als inwonend. PRINSENZORG de Egmonden ZZp-er behorend bij de groep Zorgprofessional-nhn. Ze verlenen als groep verpleegkundige zorg, persoonlijke verzorging en individuele begeleiding. Deze ZZP-er is gespecialiseerd in de psychogeriatrische cliënt. Het verlenen van verpleegkundige zorg, persoonlijke verzorging, het bieden van begeleiding. Focus ligt op (psycho)geriatrische cliënt. Psychologenpraktijk Texel Psychologie praktijk Margo Versteijne Diagnostiek, indicatiestelling en behandeling van volwassenen, jeugdigen en hun ouders. Diagnostiek en behandeling van mensen met een psychische stoornis, waarbij de nadruk ligt op mensen met een Autisme Spectrum Stoornis en / of hun systeemleden.

10 Raphaelstichting De Raphaëlstichting biedt zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Zij is daarnaast actief in de psychiatrie, jeugdzorg en verpleeghuiszorg. Mogelijkheden: diagnostiek, diverse (antroposofische) therapieën, behandeling, 24-uurszorg, dagbesteding, ambulante begeleiding. De Raphaëlstichting werkt vanuit een antroposofisch geïnspireerde zorgvisie waarin de individuele ontwikkeling van cliënt en medewerker voorop staat. Binnen een intensief gemeenschapsleven is er veel aandacht voor kunst en cultuur. Het centraal bureau is gevestigd in Schoorl. Roy de Vos (Psy.praktijk Noordkop) Onderzoeken en behandelen van jeugdigen tot 18 jaar met milde, matige en ernstige psychiatrische problemen s Heerenloo De s Heerenloo Zorggroep ondersteunt in bijna het hele land mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Aanbod: hulp bij het zelfstandig wonen tot 24-uur opvang en van begeleiding bij werk tot intensieve behandeling. Stichting ActiefTalent s Heerenloo ondersteunt in bijna het hele land mensen met een (licht) verstandelijke beperking, ook regio KVNH. Aanbod hulp bij zelfstandig wonen en begeleiding bij werk tot intensieve behandeling. Bij voorkeur in de eigen vertrouwde omgeving en samen met de mensen die belangrijk voor hun zijn. Locaties: logeren/kort verblijf in Julianadorp, logeerhuis Texel, kort verblijf gastgezinnen diverse locaties, diverse werk- en dagbestedingslocaties: stationsrestauratie Anna Paulowna, zorgcentrum De Lichtboei in Den Helder, Groenploeg Julianadorp, Milieugroep De Kooij in Den Helder, bakkerij, zeepmakerij, houtbewerking in Schagen. ActiefTalent biedt vanuit twee locaties in DH diverse activiteiten gericht op werk, maatschappelijke participatie, dagbesteding en stabiliteit voor mensen met en verslaving in nauwe samenwerking met de Brijder.

11 Stichting Camphillgemeenschap Maartenhuis Stichting De Frisse Wind Zorgboeren Stichting De Frisse Wind Zorgboeren is een collectief van NH zorgboeren. Ondersteunt kleinschalige zorg op boerenbedrijven en bemiddelt tussen zelfstandige zorgboerderijen en de klant. Biedt dagbesteding en logeeropvang voor meerdere doelgroepen. Zorginstelling het Maartenhuis op Texel biedt wonen, begeleiding, verzorging, ambulante thuisbegeleiding, dagbesteding en dagbehandeling. Het gaat om mensen met een verstandelijke beperking (VG), meervoudige beperking (MCG), zintuigelijke beperking (ZG-AUD), GGZ- C, LVG en ouderen met dementieproblemen (PG). De stichting ondersteunt kleinschalige zorg op boerenbedrijven en bemiddelt tussen zelfstandige zorgboerderijen en de klant, waarbij vernieuwing en variatie van aanbod hoog in het vaandel staat.de aangesloten boerenbedrijven werken samen waardoor er een divers aanbod van activiteiten aanwezig is. Activiteiten zijn dagbesteding ( BG) en logeeropvang ( Kortdurend verblijf). De eigenheid van de bedrijven blijft hierbij intact. De stichting ondersteunt de aangesloten zorgboerderijen administratief en is zo aanspreekpunt voor de gemeenten. De stichting ondersteunt de zorgboerderijen met kwaliteitssystemen en het opstellen van zorg- en begeleidingsplannen.

12 Stichting de Praktijk De Praktijk is een centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie en biedt (JGGZ-) onderzoek en behandeling aan kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Natuurlijk worden de gezinnen waarvan zij deel uitmaken en andere belangrijke mensen om hen heen bij het onderzoek en/of de behandeling betrokken. Wij bieden onze hulp laagdrempelig en zo dicht bij het cliëntsysteem als mogelijk. De Praktijk heeft een ruime ervaring opgebouwd met diagnostiek en behandeling van kinderen, jongeren, jongvolwassenen en gezinnen. Steeds samen met de cliënt en het cliëntsysteem zoeken wij naar praktische oplossingen voor problemen en antwoorden op vaak ingewikkelde vraagstukken. Stichting Evean Zorg Zorg thuis: Thuiszorg, thuisbegeleiding, personenalarmering, palliatieve zorg, respijtzorg, verzorgingshuiszorg, 24-uurszorg. Dagbesteding: voor dementeerden, senioren, mensen met psychiatrische problematiek. Dagbehandeling: o.a. fysiotherapie, ergotherapie, revalidatie, specialistische verpleegkundige zorg Wonen met zorg: zorgwoningen, kleinschalig wonen voor jong dementerenden, verzorgingshuizen, verpleeghuizen. In de gemeenten Schagen en Hollands Kroon beiden we uitsluitend thuiszorg, inclusief 24- uurszorg en thuisbegeleiding. Op Texel leveren we momenteel geen thuiszorg en thuisbegeleiding.

13 Stichting JonkersZorg Stichting Landzijde JonkersZorg is een AWBZ-erkende stichting met als doel de kwaliteit van het leven van haar kwetsbare bewoners en deelnemers te verhogen door er samen iets moois van te maken. Het betreft m.n. mensen met diverse vormen van dementie in een vergevorderd stadium. Zij bieden o.a. dagbehandeling voor mensen die nog zelfstandig met- of zonder partner of professionele zorg en begeleiding thuis wonen. Stichting Landzijde levert dagbesteding aan alle doelgroepen. Veelal in gemengde doelgroepen. Dit wordt geboden op zorgboerderijen die zijn aangesloten bij Landzijde. Stichting PROV De kernactiviteiten Stichting PROV Jeugd en Gezin volgt uit: Persoonlijke begeleiding en kort verblijf JeugdzorgPlus Jeugdbescherming Crisishulp- en opvang Specialistische jeugdzorg Stichting Vakwerk Stichting ZorgBedrijf Noord-Holland Vakwerk heeft als kernactiviteit een aanbod BI voor mensen met een matige psychiatrische stoornis. Nadruk wordt gelegd op een integraliteit van levensgebieden. Resultaatgericht naar participatie/ toeleiding naar werk. Uitgangspunt werkwijze: één begeleider één plan. Zorgbedrijf levert op dit moment AWBZ zorg in de thuissituatie (VP, PV en Bging), hulp in de huishouding (HH1, HH2 en HH3, MSVT (Medische specialistische verpleging thuis), PGB zorg, Particuliere zorg en Respijtzorg

14 Stichting Zorghulp Hulp bij het huishouden. Zijn door Zorgkantoor gevraagd op Texel HH te bieden naast Omring die monopolie heeft op dit gebied. Naast de HH biedt Zorghulp Persoonlijke verzorging en Individuele begeleiding. Tammercare Tammercare biedt ZZP zorg op het gebied van Begeleiding, persoonlijke en verpleegkundige Zorg. Aangesloten bij de Zorgproffesional Noord-Holland Noord. Focus ligt op intensieve zorg. Achtergrond en opleiding: verpleegkundige. Triversum Triversum is een specialistisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Verlenen zorg aan kinderen en jongeren met zeer uiteenlopende psychiatrische problemen. TSN Thuiszorg B.V TSN is een landelijke organisatie die individuele begeleiding kan bieden aan inwoners van Schagen, Hollands Kroon en Texel. Ze leveren ook hulp bij het huishouden. Verbeek psychotherapeut Psychotherapie bij jongeren van 15 t/m 18 jaar met AS 2 problematiek. Vicino Uitgangspunt is dat een patiënt op het juiste moment de juiste zorg krijgt. Vicino biedt ondersteuning door POH- GGZ bij huisartsen en heeft Vicino samenwerkingsovereenkomsten GBGGZ en SGGZ.

15 Vitaal Thuiszorg Voorzet Begeleiding Vitaal thuiszorg is een landelijke aanbieder op het gebied van alle vormen van thuisondersteuning. Samenhang russen welzijn/wonen en zorg staat voorop. Kernactiviteiten: - ambulante begeleiding in de privésituatie en in het onderwijs - bemiddeling en begeleiding naar en tijdens regulier betaald werk - organiseren van vakantie en vrije tijdsbesteding aan volwassene met een autisme spectrum stoornis - modulaire (kortdurende) behandelingen en diagnostiek aan voor mensen met een autisme spectrum stoornis vanaf 18 jaar oud die normaal hoogbegaafd zijn. Wies Keulen (Psy.praktijk Noordkop) Onderzoeken en behandelen van jeugdigen tot 18 jaar met milde, matige en ernstige psychiatrische problemen William Schrikker JB & JR William Schrikker Pleegzorg De William Schrikker Jeugdbescherming wordt ingeschakeld als de kinderrechter een kinderbeschermingsmaatregel uitspreekt over een kind met een beperking. De William Schrikker Jeugdreclassering begeleidt jongeren tussen 12 en 23 jaar met een beperking die in aanraking zijn gekomen met het strafrecht. JB/JR biedt gespecialiseerde zorg die is afgestemd op hun beperking. De WSG is een gespecialiseerde (gezinsvoogdij) instelling, die kinderen en hun opvoeders/verzorgers ondersteunt met specialistische jeugdzorg in zeer complexe opvoedsituaties.

16 Woonzorggroep Samen Woonzorggroep Samen is een organisatie binnen de sector Verzorging, Verpleging en Thuiszorg (VVT) en levert intraen extramurale zorg, revalidatie, behandeling en overige diensten op het terrein van welzijn, zowel complexgebonden als bij individuele cliënten thuis. Beschikt over toelatingen voor AWBZ- Wmo en ZVWfuncties huishoudelijke verzorging, persoonlijke verzorging, verpleging, ondersteunende begeleiding, activerende begeleiding, revalidatie, behandeling en verblijf. Yes We Can Clinics Yes We Can Clinics GGZ biedt een bovenregionaal, specialistisch jeugd zorgaanbod voor jongeren met ernstige gedragsstoornissen en/of verslavingsproblematiek. Kinderen gaan op behandelkamp in de Ardenne. Zorgboerderij Paarlberg Zorgboerderij voor 18 - en 18 plus. Merendeel tussen 16 en 35 jaar. Op dit moment alleen PGB. LVB problematiek. GGZ, verslaving, lichte lichamelijke beperkingen. Stageplaats voor leerlingen van de Praktijkschool. Negen dagdelen geopend voor BG. Daarnaast BI. Kernactiviteiten: vaardigheden opdoen met verzorging van dieren. Vergroting van sociale vaardigheden staat voorop. De activiteiten en het ritme worden bepaald door de seizoenen. Stichting Zorgboerderij Paarlberg in oprichting.

17 Zorgkompas B.V. Zorgkompas verleent en ondersteunt zorg aan burgers. Stimuleren de zelfredzaamheid waar mogelijk en bevorderen de participatie van de burgers in de maatschappij. Organiseren dienstverlening dichtbij en in samenspraak met de cliënten, hun mantelzorgers, familie en sociale netwerk. Daarbij werken wij op een collegiale wijze samen met alle bij onze cliënten betrokken andere hulp- en dienstverleningsorganisaties.

GGZ, AWBZ, J&O en veiligheid en reclassering

GGZ, AWBZ, J&O en veiligheid en reclassering onderdelen: GGZ, AWBZ, J&O en veiligheid en reclassering Domein Productgroep Productnaam E eenheid regionaal TARIEF contract PGB 75% netwerktarief Begeleiding, Persoonlijke verzorging en (kortdurend) Verblijf

Nadere informatie

De beste zorg voor psychische en verslavingsproblemen

De beste zorg voor psychische en verslavingsproblemen De beste zorg voor psychische en verslavingsproblemen 3 Parnassia Groep is specialist in geestelijke gezondheid Psychische klachten, een psychische stoornis of ziekte: ze kunnen iedereen treffen en ernstig

Nadere informatie

Afbakening Jeugdwet met andere wetten versie 16 december 2016

Afbakening Jeugdwet met andere wetten versie 16 december 2016 ADHD onderwijsondersteuning Autisme therapeutische hulphond Depressie Dyscalculie; zie Problemen tijdens onderwijs Dyslexie diagnose en behandeling EED (Ernstige Enkelvoudige Dyslexie) begeleiding bij

Nadere informatie

verwijzers Behandeling en begeleiding Forensische zorg voor mensen met een LVB

verwijzers Behandeling en begeleiding Forensische zorg voor mensen met een LVB verwijzers Behandeling en begeleiding Forensische zorg voor mensen met een LVB Forensische cliënten met een licht verstandelijke beperking (LVB) hebben na een delict strafrechtelijk zorg opgelegd gekregen.

Nadere informatie

Inzicht in de jeugdzorg en de samenhang met gerelateerde domeinen

Inzicht in de jeugdzorg en de samenhang met gerelateerde domeinen Inzicht in de jeugdzorg en de samenhang met gerelateerde domeinen Informatiebijeenkomst Transitie jeugdzorg, SRA 19 juni 2011 Startfoto en kennisdeling. Het Planetarium Amsterdam Caroline Mobach Presentatie

Nadere informatie

Afbakening Jeugdwet met andere wetten

Afbakening Jeugdwet met andere wetten ADHD onderwijsondersteuning Autisme Depressie Dyscalculie (zie Leerstoornis) Dyslexie diagnose en behandeling EED (Ernstige Enkelvoudige Dyslexie) begeleiding bij EED onderzoek naar dyslexie, niet zijnde

Nadere informatie

Afbakening Jeugdwet met andere wetten versie 1 januari 2018

Afbakening Jeugdwet met andere wetten versie 1 januari 2018 ADHD diagnose en behandeling door jeugdpsychiater of onderwijsondersteuning Autisme diagnose en behandeling door jeugdpsychiater of therapeutische hulphond Depressie diagnose en behandeling door jeugdpsychiater

Nadere informatie

Categorie Minimaal indicatieniveau ijw categorie Code Zeeland Omschrijving zorgvorm Eenheid WORDEN

Categorie Minimaal indicatieniveau ijw categorie Code Zeeland Omschrijving zorgvorm Eenheid WORDEN Basis GGZ Basis ggz Generalistische basis ggz bggzs Basis ggz Traject - Basis GGZ Basis ggz Generalistische basis ggz bggzd Basis ggz diagnostiek Traject - GGZ ambulant Specialistische ggz Specialistische

Nadere informatie

GESPECIALISEERDE JEUGDZORG

GESPECIALISEERDE JEUGDZORG GESPECIALISEERDE JEUGDZORG We zoeken nadrukkelijk de samenwerking met gemeenten voor gespecialiseerde jeugdhulp aan jongeren, voor wie de reguliere ambulante en residentiële jeugdzorg niet toereikend is.

Nadere informatie

Kinderen en jeugdigen tot 18 jaar met een beperking

Kinderen en jeugdigen tot 18 jaar met een beperking Bijlage bij besluit: Toelichting op individuele voorzieningen Nadere definiëring van individuele voorzieningen Doelgroep Via inkoop lokaal Generalistische basis GGz 18 jaar met psychische problemen Via

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr. 16418. Besluit jeugdhulp gemeente Maasdriel 2016

GEMEENTEBLAD. Nr. 16418. Besluit jeugdhulp gemeente Maasdriel 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Maasdriel. Nr. 16418 12 februari Besluit jeugdhulp gemeente Maasdriel Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Maasdriel; gelet op de Verordening

Nadere informatie

Codelijst Regio Gooi & Vechtstreek. Herzien d.d. 04-01-2016. 01 Compensatie huishoudelijke taken

Codelijst Regio Gooi & Vechtstreek. Herzien d.d. 04-01-2016. 01 Compensatie huishoudelijke taken Codelijst Regio Gooi & Vechtstreek Herzien d.d. 04-01-2016 Contract Contractomschrijving Perceel- Perceelomschrijving Categorie- Categorie- Product- - nummer code ZI omschrijving ZI code ZI nummer 01 Compensatie

Nadere informatie

Tarieven bij Verordening jeugdhulp gemeente Tilburg 2019

Tarieven bij Verordening jeugdhulp gemeente Tilburg 2019 Tarieven bij Verordening jeugdhulp gemeente Tilburg 2019 Bijlage 1 - Producten en tarieven laagspecialistische jeugdhulp - Segment 2 PGB formeel 2019 Licht Middel Zwaar Doorlopend Chronisch Arrangement

Nadere informatie

Ik bouw aan mijn toekomst. Stap voor stap. Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn

Ik bouw aan mijn toekomst. Stap voor stap. Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Ik bouw aan mijn toekomst. Stap voor stap. Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn De zorgbehoefte van jongeren en hun gezin staat centraal. Pluryn onderschrijft deze stelling uit het huidige zorgstelsel.

Nadere informatie

Gemeenten Regio kop. Deelnemende gemeenten: Gemeente Den Helder Gemeente Schagen Gemeente Hollands Kroon Gemeente Texel

Gemeenten Regio kop. Deelnemende gemeenten: Gemeente Den Helder Gemeente Schagen Gemeente Hollands Kroon Gemeente Texel Gemeenten Regio kop Deelnemende gemeenten: Gemeente Den Helder Gemeente Schagen Gemeente Hollands Kroon Gemeente Texel Vragen via de mail richten aan (zie bijlage voor format): Schagen: aanbestedingen@schagen.nl

Nadere informatie

Kinderen. Samen op pad. Ondersteuning

Kinderen. Samen op pad. Ondersteuning Kinderen Kinderen Samen op pad Kind zijn betekent de kans krijgen om je te ontwikkelen, te groeien, te ontdekken, te leren, te spelen en te sporten in een veilige omgeving. Sommige kinderen hebben bijzondere

Nadere informatie

Pedagogische civil society: Gemeenschappelijke activiteiten van burgers rondom het grootbrengen van kinderen.

Pedagogische civil society: Gemeenschappelijke activiteiten van burgers rondom het grootbrengen van kinderen. Beleidsplan Onderdeel Vrij en niet vrij toegankelijke jeugdhulp In deze memo wordt nader in gegaan op de volgende onderwerpen: A. Eenduidige definiëring typen jeugdhulp B. Definiëring welke jeugdhulp wel

Nadere informatie

Begeleiding individueel (laag)

Begeleiding individueel (laag) Begeleiding individueel (laag) Het bieden van activiteiten gericht op bevordering, behoud of compensatie van de zelfredzaamheid en die strekken tot voorkoming van opname in een instelling of verwaarlozing.

Nadere informatie

Presentatie verdiepingssessie inkoop Jeugd-AWBZ. Vrijdag 13 juni 2014

Presentatie verdiepingssessie inkoop Jeugd-AWBZ. Vrijdag 13 juni 2014 Presentatie verdiepingssessie inkoop Jeugd-AWBZ Vrijdag 13 juni 2014 Wie zijn we? Ons Tweede thuis is een organisatie ten dienste van ongeveer 2000 mensen met een verstandelijke, meervoudige of lichamelijke

Nadere informatie

Bijlage 2. Tarieven Specialistische Jeugdhulp 2017, regio Hart van Brabant. Tarieven arrangementen laagspecialistisch 2017

Bijlage 2. Tarieven Specialistische Jeugdhulp 2017, regio Hart van Brabant. Tarieven arrangementen laagspecialistisch 2017 Bijlage 2 Tarieven arrangementen laagspecialistisch 2017 Licht Middel Zwaar Doorlopend Chronisch Arrangement 1 - Psychosociale problematiek jeugdige, als gevolg van problematische relatie tussen ouders

Nadere informatie

Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn

Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Jongeren met complexe problemen krijgen bij voorkeur ondersteuning thuis en in de wijk. Zo kort en effectief mogelijk. Soms is tijdelijk verblijf in een behandelcentrum

Nadere informatie

Licht Middel Zwaar Doorlopend Chronisch Arrangement 1 - Psychosociale problematiek jeugdige, als gevolg van problematische relatie tussen ouders

Licht Middel Zwaar Doorlopend Chronisch Arrangement 1 - Psychosociale problematiek jeugdige, als gevolg van problematische relatie tussen ouders Bijlage 2 Tarieven arrangementen laagspecialistisch 2017 Licht Middel Zwaar Doorlopend Chronisch Arrangement 1 - Psychosociale problematiek jeugdige, als gevolg van problematische relatie tussen ouders

Nadere informatie

Naam product eenheid Na korting 5,9% 85%

Naam product eenheid Na korting 5,9% 85% , Naam product eenheid Na korting 5,9% 85% H126 Persoonlijke verzorging (p/u.) per uur 43,17 36,70 H127 Persoonlijke verzorging extra (p/u.) per uur 51,76 43,99 H132 Nachtverzorging (p/clt.p/dg.dl.) per

Nadere informatie

Hoofdstuk 2 Vervoer Voor vervoer wordt een kilometervergoeding van 0,19 per kilometer gehanteerd.

Hoofdstuk 2 Vervoer Voor vervoer wordt een kilometervergoeding van 0,19 per kilometer gehanteerd. CVDR Officiële uitgave van Dongen. Nr. CVDR441834_1 12 september 2017 Besluit Jeugdhulp gemeente Dongen Hoofdstuk 1 Algemeen Het is noodzakelijk om nadere regels te stellen op basis van het artikel 6 en

Nadere informatie

Transities in vogelvlucht de hervorming van de langdurige zorg. ZorgImpuls maart 2015 versie gemeente Rotterdam

Transities in vogelvlucht de hervorming van de langdurige zorg. ZorgImpuls maart 2015 versie gemeente Rotterdam Transities in vogelvlucht de hervorming van de langdurige zorg ZorgImpuls maart 2015 versie gemeente Rotterdam Inleiding Vanaf 1 januari 2015 is er veel veranderd in de zorg en ondersteuning. Het Rijk

Nadere informatie

741 Ambulant JH2-C 45A49 jeugdhulp ambulant regulier (groep)

741 Ambulant JH2-C 45A49 jeugdhulp ambulant regulier (groep) Bijlage 3 Tarieven 1. Met uitzondering van de tarieven voor verblijf en de tarieven voor geestelijke gezondheidszorg, hebben de tarieven voor jeugdhulp (eventueel als onderdeel van een combinatie met verblijf)

Nadere informatie

Specialistische GGZ-zorg voor kinderen en jongeren.

Specialistische GGZ-zorg voor kinderen en jongeren. Specialistische GGZ-zorg voor kinderen en jongeren. Polikliniek Zeist Oog voor het kind als geheel. Diagnostiek en behandeling Polikliniek Zeist is een polikliniek voor specialistische GGZ-zorg. Wij bieden

Nadere informatie

Nieuwe taken naar gemeenten. de mens centraal. 21 mei 2012

Nieuwe taken naar gemeenten. de mens centraal. 21 mei 2012 Nieuwe taken naar gemeenten de mens centraal 21 mei 2012 1 Visie gemeente Den Helder Strategische Visie Sociale Structuurvisie Woon / Leefklimaat Integrale Participatie Onderwijs Ontwikkeling Beeld van

Nadere informatie

Producten en productcodes WMO en Jeugdwet 2016 Amersfoort 23-feb-16

Producten en productcodes WMO en Jeugdwet 2016 Amersfoort 23-feb-16 Producten en productcodes WMO en Jeugdwet 2016 Amersfoort 23-feb-16 Hoofdcategorie Subcategorie Product Jeugd - Ambulante behandeling - JGGZ 51 - Generalistische basis-ggz 51000 - Toewijzing Generalistische

Nadere informatie

maar niet alleen! Persoonlijk Toekomstgericht Deskundig

maar niet alleen! Persoonlijk Toekomstgericht Deskundig Zelf maar niet alleen! Persoonlijk Toekomstgericht Deskundig Gastenhof biedt Onze jeugdigen horen erbij Hoe doe je mee in een maatschappij waar het tempo vaak hoog ligt? 2 perspectief Inhoud 4 Voor wie

Nadere informatie

Bijlage 2 Tarieven Specialistische Jeugdhulp regio Hart van Brabant 2018

Bijlage 2 Tarieven Specialistische Jeugdhulp regio Hart van Brabant 2018 Bijlage 2 Tarieven Specialistische Jeugdhulp regio Hart van Brabant 2018 LET OP: De in deze bijlage genoemde prestatiecodes zijn de codes 2017 en kunnen na 1 oktober wijzigen. Op 1 oktober worden de landelijke

Nadere informatie

Aanbod Horizon Jeugdzorg

Aanbod Horizon Jeugdzorg Rijnhove Alphen aan den Rijn 4 t/m 12 jaar en 12 t/m 18 jaar Aanbod Horizon Jeugdzorg Bergse Bos Hestia Oostvoorne Midgaard Den Haag JeugdzorgPlus Prisma en JeugdzorgPlus onder de 12 jaar Pleegzorg in

Nadere informatie

Bijlage 2 : Bedrag per instelling

Bijlage 2 : Bedrag per instelling Bijlage 2 : Bedrag per instelling Aangeschreven instelling Soort jeugdhulp 80 % van het huidig jeugdbudget 2012 om zowel de zorg te continueren als nieuwe instroom op te pakken Adelante jggz (ambulante

Nadere informatie

Van AWBZ naar Jeugdwet. Een presentatie over de Factsheet Jeugd met een beperking Werkgroep Jeugd met een Beperking van het Transitiebureau Jeugd

Van AWBZ naar Jeugdwet. Een presentatie over de Factsheet Jeugd met een beperking Werkgroep Jeugd met een Beperking van het Transitiebureau Jeugd Van AWBZ naar Jeugdwet Een presentatie over de Factsheet Jeugd met een beperking Werkgroep Jeugd met een Beperking van het Transitiebureau Jeugd De wetten De Jeugdwet De Wet Langdurige Zorg (Wlz) De Zorgverzekeringswet

Nadere informatie

gelet op artikel 3, derde lid en artikel 14, zesde lid, van de Verordening jeugdhulp Waalwijk 2017,

gelet op artikel 3, derde lid en artikel 14, zesde lid, van de Verordening jeugdhulp Waalwijk 2017, Besluit jeugdhulp gemeente Waalwijk 2017 Het College van Waalwijk besluit, gelet op artikel 3, derde lid en artikel 14, zesde lid, van de Verordening jeugdhulp Waalwijk 2017, vast te stellen: het Besluit

Nadere informatie

Het nieuwe Zorgstelsel Zo is het geregeld in de gemeente Sittard-Geleen!

Het nieuwe Zorgstelsel Zo is het geregeld in de gemeente Sittard-Geleen! Het nieuwe Zorgstelsel Zo is het geregeld in de gemeente Sittard-Geleen! Klik op een van de kwadranten voor meer informatie Klik op de cirkel Zorgstelsel voor een totaaloverzicht WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING

Nadere informatie

Ieder zijn kracht, samen het resultaat

Ieder zijn kracht, samen het resultaat Ieder zijn kracht, samen het resultaat Jeugdhulp op Maat Soms zijn de problemen thuis zo groot of complex, dat een gezin er zelf of met lokale hulpverlening niet meer uitkomt. Jeugdhulp op Maat is er speciaal

Nadere informatie

professionals in ontwikkeling

professionals in ontwikkeling www.ambiq.nl professionals in ontwikkeling [ samen werken aan innovatie ] Door onze krachten te bundelen kunnen we de kwaliteit van de zorg verder ontwikkelen, versterken we onze strategische positie en

Nadere informatie

Kinderen met een beperking van AWBZ naar Jeugdwet

Kinderen met een beperking van AWBZ naar Jeugdwet Kinderen met een beperking van AWBZ naar Jeugdwet Een presentatie over de factsheetvan de Werkgroep Jeugd met een Beperking van het Transitiebureau Jeugd De wetten De jeugdwet De Wet Langdurige Zorg (Wlz)

Nadere informatie

Blad 1. Bijlage 3. Nadere beschrijving productcodes en diensten Maatwerkvoorziening Begeleiding

Blad 1. Bijlage 3. Nadere beschrijving productcodes en diensten Maatwerkvoorziening Begeleiding Bijlage 3. Nadere beschrijving product en diensten Maatwerkvoorziening Begeleiding Op basis van de prestatiebeschrijvingen opgesteld door de Nza (2013). Nza F125 Dagactiviteit GGZ-LZA (p/u.) Toeleidingtraject

Nadere informatie

Veranderingen binnen het Sociale Domein. Een forse opgave voor Gouda!!

Veranderingen binnen het Sociale Domein. Een forse opgave voor Gouda!! Veranderingen binnen het Sociale Domein Een forse opgave voor Gouda!! Herinrichting Sociaal Domein De decentralisaties: -Extramurale begeleiding vanuit de AWBZ -Wet Werken naar Vermogen -Jeugdzorg Filmpje

Nadere informatie

De transities in vogelvlucht en hoe de toegang tot zorg georganiseerd is. ZorgImpuls maart 2015

De transities in vogelvlucht en hoe de toegang tot zorg georganiseerd is. ZorgImpuls maart 2015 De transities in vogelvlucht en hoe de toegang tot zorg georganiseerd is ZorgImpuls maart 2015 Inleiding Vanaf 1 januari 2015 is er veel veranderd in de zorg en ondersteuning. Het Rijk heeft veel taken

Nadere informatie

Behandeling en onderwijs in één. Dagbehandeling Aquamarijn

Behandeling en onderwijs in één. Dagbehandeling Aquamarijn Behandeling en onderwijs in één. Dagbehandeling Aquamarijn Sommige kinderen zijn vastgelopen in het onderwijs. Kinder- en jeugdpsychiatrische dagbehandeling Sommige kinderen hebben zoveel problemen, dat

Nadere informatie

Schakenbosch in het kort

Schakenbosch in het kort Schakenbosch in het kort 2 Schakenbosch in het kort Schakenbosch is een behandelcentrum JeugdzorgPlus voor jongeren van 12 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblemen. Daarnaast hebben de jongeren psychiatrische

Nadere informatie

Wijkverpleging. Leven op uw manier

Wijkverpleging. Leven op uw manier Wijkverpleging Leven op uw manier Wijkverpleging die bij u past Ieder mens wil het liefst het leven zelf inrichten. Ook op kwetsbare momenten. Met behulp van familie, bekenden en vrijwilligers. En bij

Nadere informatie

verwijzers De beste ondersteuning op maat Behandeling en begeleiding voor mensen met een licht verstandelijke beperking

verwijzers De beste ondersteuning op maat Behandeling en begeleiding voor mensen met een licht verstandelijke beperking verwijzers De beste ondersteuning op maat Behandeling en begeleiding voor mensen met een licht verstandelijke beperking Mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) hebben een niet-zichtbare beperking

Nadere informatie

De 5 hoek in Amsterdam werkt samen!

De 5 hoek in Amsterdam werkt samen! Er zijn 27 Ouder- en Kindteams. 22 teams zitten in de wijken, vier teams zijn er voor het voortgezet onderwijs en één team is er speciaal voor het MBO. We werken samen vanuit een aantal functies: ouder-

Nadere informatie

Voorlopige verantwoording Jeugdhulp 2015 Holland Rijnland mei 2016

Voorlopige verantwoording Jeugdhulp 2015 Holland Rijnland mei 2016 Voorlopige verantwoording Jeugdhulp 2015 Holland Rijnland mei 2016 Tabel 1a Jeugdhulp 2015 Perceel 1: 24 uurs zorg Jeugd- en Opvoedhulp In de tabellen hieronder vertegenwoordigen de nummers 1 t/m 13 de

Nadere informatie

DECENTRALISATIES SOCIAAL DOMEIN. Raadsvoorstellen 2014

DECENTRALISATIES SOCIAAL DOMEIN. Raadsvoorstellen 2014 DECENTRALISATIES SOCIAAL DOMEIN Raadsvoorstellen 2014 Presentatie: 11-12 12-20132013 Planning raadsbesluiten Beleidskader (nieuwe Wmo en Jeugdwet): januari 2014 Transitiearrangement Zorg voor Jeugd: :

Nadere informatie

Visie op de Jeugd GGZ in de regio Groot Amsterdam 2015 2016

Visie op de Jeugd GGZ in de regio Groot Amsterdam 2015 2016 Visie op de Jeugd GGZ in de regio Groot Amsterdam 2015 2016 Versie 1, april 2015 SIGRA Netwerk Jeugd GGZ INHOUDSOPGAVE 1. Doelstelling 2. Psychische aandoeningen bij de jeugd in cijfers 3. Jeugd GGZ binnen

Nadere informatie

zorgt voor aandacht dagbesteding & begeleiding diagnostiek & behandeling training & advies wonen & werken zorgt voor aandacht

zorgt voor aandacht dagbesteding & begeleiding diagnostiek & behandeling training & advies wonen & werken zorgt voor aandacht Stichting Melion Leukerweg 3 6095 NX Baexem Telefoon: 0475 451701 E-mail: info@melion.nl Internet: www.melion.nl zorgt voor aandacht dagbesteding & begeleiding diagnostiek & behandeling training & advies

Nadere informatie

zorgt voor aandacht dagbesteding & begeleiding diagnostiek & behandeling training & advies wonen & werken

zorgt voor aandacht dagbesteding & begeleiding diagnostiek & behandeling training & advies wonen & werken zorgt voor aandacht dagbesteding & begeleiding diagnostiek & behandeling training & advies wonen & werken melion zorgt De wereld wordt steeds complexer en dit maakt het voor sommige mensen lastig om zelfstandig

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst gemeenteraden Wonen en Zorg

Informatiebijeenkomst gemeenteraden Wonen en Zorg Informatiebijeenkomst gemeenteraden Wonen en Zorg Transitie Beschermd Wonen 4 oktober 2017 Vragen uit de zaal: Welke vragen hebben jullie op voorhand? Welke thema s willen jullie besproken hebben? Inleiding

Nadere informatie

dat de raad in de Verordening heeft bepaald dat het college ter uitwerking van die verordening een financieel besluit dient te stellen;

dat de raad in de Verordening heeft bepaald dat het college ter uitwerking van die verordening een financieel besluit dient te stellen; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Kapelle. Nr. 14192 18 februari 2015 Financieel Besluit jeugdhulp gemeente Kapelle 2015 Burgemeester en wethouders van de gemeente Kapelle; overwegende dat de

Nadere informatie

PRODUCTEN INKOOP 2017 EN VERDER PERCEEL: ONDERSTEUNING OP LOCATIE AANBIEDER JEUGD

PRODUCTEN INKOOP 2017 EN VERDER PERCEEL: ONDERSTEUNING OP LOCATIE AANBIEDER JEUGD ONDERSTEUNING OP LOCATIE AANBIEDER JEUGD Individuele begeleiding 2017 PRODUCTEN INKOOP 2017 EN VERDER PERCEEL: ONDERSTEUNING OP LOCATIE AANBIEDER JEUGD Perceel Categorie 2015 2016 Productnaam 2015-2016

Nadere informatie

Doelgroepen in de AWBZ 1

Doelgroepen in de AWBZ 1 Doelgroepen in de AWBZ 1 Vermaatschappelijking van de zorg is een belangrijk zwaartepunt in het beleid voor de care. Mensen met beperkingen, ook zeer ernstige beperkingen, moeten zo lang en zo zelfstandig

Nadere informatie

Professionele hulp voor kinderen en jongeren

Professionele hulp voor kinderen en jongeren Professionele hulp voor kinderen en jongeren Ik heb het leuker en gezelliger met mama. Lijn5 is er voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen die hulp nodig hebben in moeilijke fases van hun leven. Door

Nadere informatie

Thuis wonen met ondersteuning Sterker in de samenleving.

Thuis wonen met ondersteuning Sterker in de samenleving. Thuis wonen met ondersteuning Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Woon je zelfstandig of binnen je gezin en heb je daarbij ondersteuning nodig? Dan kun je gebruik maken van de ambulante hulpverlening

Nadere informatie

Postbus JA Informatiedocument

Postbus JA Informatiedocument Postbus 21000 058-2338388 8900 JA info@sdfryslan.nl Leeuwarden www.sdfryslan.nl Informatiedocument Werkinstructie BEC, KDC en TEO Versiedatum: 16 augustus 2018 Voor specialistische Jeugdhulp is nog een

Nadere informatie

Onderstaand wordt op inhoud een korte samenvatting gegeven per inkoopdocument.

Onderstaand wordt op inhoud een korte samenvatting gegeven per inkoopdocument. Samenvatting inkoopdocumenten Jeugdhulp Inleiding / proces De gemeenten uit de regio s Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland hebben ervoor gekozen de voorzieningen van de jeugdhulp gezamenlijk in

Nadere informatie

Gebruik In de bijlage (volgt nog) zijn gegevens opgenomen over het gebruik dagactiviteiten in 2015 in de regio.

Gebruik In de bijlage (volgt nog) zijn gegevens opgenomen over het gebruik dagactiviteiten in 2015 in de regio. Startnotitie Dagactiviteiten Huidige situatie In de huidige uitvoering van dagactiviteiten is een onderscheid in drie segmenten : dagactiviteiten voor jeugd, volwassenen en ouderen. Zij worden gescheiden

Nadere informatie

Preventie: Gecontracteerde partijen:

Preventie: Gecontracteerde partijen: Preventie: Aanbod: 1. Eigen Kracht Conferentie; 2. Home-Start; 3. Sterk in de klas; 4. Sterk op school; 5. Schoolmaatschappelijk werk in het Voortgezet Onderwijs; 6. Schoolmaatschappelijk werk in het basisonderwijs;

Nadere informatie

Specialistische GGZ-zorg voor kinderen en jongeren.

Specialistische GGZ-zorg voor kinderen en jongeren. Specialistische GGZ-zorg voor kinderen en jongeren. Polikliniek Almelo Oog voor het kind als geheel. Diagnostiek en behandeling Polikliniek Almelo is een polikliniek voor specialistische GGZ-zorg. Wij

Nadere informatie

Bijlagen 1 en 2 bij Besluit nadere regelingen Wmo 2015 en Jeugdhulp 2015: Voorzieningen en tarieven 2017

Bijlagen 1 en 2 bij Besluit nadere regelingen Wmo 2015 en Jeugdhulp 2015: Voorzieningen en tarieven 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Mook en Middelaar Nr. 136841 4 augustus Bijlagen 1 en 2 bij Besluit nadere regelingen Wmo 2015 en Jeugdhulp 2015: Voorzieningen en tarieven Het college van

Nadere informatie

Specialistische GGZ-zorg voor kinderen en jongeren.

Specialistische GGZ-zorg voor kinderen en jongeren. Specialistische GGZ-zorg voor kinderen en jongeren. Polikliniek Gelderland Diagnostiek en behandeling Polikliniek Gelderland is een polikliniek voor specialistische GGZ-zorg. Wij bieden diagnostiek en

Nadere informatie

Focussessie Inkoop jeugd- AWBZ. Sanne van Eerden (VWS) Transitiebureau Jeugd 13 juni 2014

Focussessie Inkoop jeugd- AWBZ. Sanne van Eerden (VWS) Transitiebureau Jeugd 13 juni 2014 Focussessie Inkoop jeugd- AWBZ Sanne van Eerden (VWS) Transitiebureau Jeugd 13 juni 2014 201 dagen tot de nieuwe Jeugdwet 2 Programma (1) 10.45-11.30 uur: de doelgroep en zorgvormen; aanbieders aan het

Nadere informatie

Regionale Bijeenkomsten Zorgkantoorregio s Zorgkantoorregio Friesland. Leeuwarden, 4 juli 2011 Jacqueline Vissers, beleidsmedewerker AWBZ

Regionale Bijeenkomsten Zorgkantoorregio s Zorgkantoorregio Friesland. Leeuwarden, 4 juli 2011 Jacqueline Vissers, beleidsmedewerker AWBZ Regionale Bijeenkomsten Zorgkantoorregio s Zorgkantoorregio Friesland Leeuwarden, 4 juli 2011 Jacqueline Vissers, beleidsmedewerker AWBZ Wat kunt u verwachten? 1. Algemene informatie Zorgkantoor Friesland

Nadere informatie

Cijfers over zorg in Mook en Middelaar

Cijfers over zorg in Mook en Middelaar Cijfers over zorg in Mook en Middelaar Tijdens de behandeling van de visienotitie in de Commissie Samenleving op 11 februari jl. is toegezegd cijfers te verstrekken over de omvang van zorggebruikers in

Nadere informatie

Jeugdarts en de Jeugdwet 2015

Jeugdarts en de Jeugdwet 2015 Factsheet Jeugdarts en de Jeugdwet 2015 Gemeenten worden vanaf 2015 verantwoordelijk voor alle jeugdhulp: ondersteuning, hulp en zorg aan jeugdigen en ouders bij opgroei- en opvoedproblemen, en geestelijke

Nadere informatie

Een stap verder in forensische en intensieve zorg

Een stap verder in forensische en intensieve zorg Een stap verder in forensische en intensieve zorg Palier bundelt intensieve en forensische zorg. Het is zorg die net een stapje verder gaat. Dat vraagt om een intensieve aanpak. Want onze doelgroep kampt

Nadere informatie

Ons Advies. graag. Zij komen ook bij u thuis. Behandeling & expertise

Ons Advies. graag. Zij komen ook bij u thuis. Behandeling & expertise Ons Advies & Behandelteam helpt u graag Zij komen ook bij u thuis Behandeling & expertise Welkom Vertrouwd en verantwoord Woonzorg Flevoland is een organisatie die een breed aanbod heeft aan zorg, diensten

Nadere informatie

Productenoverzicht Inkoop sociaal domein

Productenoverzicht Inkoop sociaal domein Productenoverzicht sociaal domein In het onderstaande overzicht staat per transitie aangegeven wat voor producten er zijn en op wat voor wijze deze producten worden ingekocht. De producten in het groen

Nadere informatie

Voorzieningen en tarieven 2018 Wmo en Jeugdhulp. Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Mook en Middelaar,

Voorzieningen en tarieven 2018 Wmo en Jeugdhulp. Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Mook en Middelaar, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Mook en Middelaar Nr. 3614 9 januari Voorzieningen en tarieven Wmo en Jeugdhulp Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Mook en Middelaar,

Nadere informatie

Gemeente de Ronde Venen PGB Tarieven WMO 2015 Prestatie Eenheid Gemiddeld (NZA)

Gemeente de Ronde Venen PGB Tarieven WMO 2015 Prestatie Eenheid Gemiddeld (NZA) Gemeente de Ronde Venen PGB Tarieven WMO 2015 Eenheid Gemiddeld (NZA) PGB = PGB bij inschakeling sociaal netwerk = maximaal 50% maximaal 75% van NZA tarief tot max 20 van gemiddeld euro per en 30 euro

Nadere informatie

Jeugdhulp in Nissewaard

Jeugdhulp in Nissewaard Jeugdhulp in Nissewaard Projectleider decentralisatie jeugdhulp Angela van den Berg Regisseur jeugd en gezin JOT kernen Jolanda Combrink Inhoud 1. Wat verandert er? 2. Beleidskaders 3. Jeugdhulpplicht

Nadere informatie

Meander Nijmegen. Samen groot worden. Zorg voor jeugdigen. Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor kinderen, jongeren en gezinnen BEGELEID (KAMER) WONEN

Meander Nijmegen. Samen groot worden. Zorg voor jeugdigen. Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor kinderen, jongeren en gezinnen BEGELEID (KAMER) WONEN BEGELEID (KAMER) WONEN OPVOEDINGS- ONDERSTEUNING HULP OP MAAT LOGEERHUIS Meander Nijmegen stgmeander.nl Zorg voor jeugdigen Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor kinderen, jongeren en gezinnen Samen groot

Nadere informatie

Aanbieders Serviceorganisatie Jeugd Zuid-Holland Zuid

Aanbieders Serviceorganisatie Jeugd Zuid-Holland Zuid Aanbieders Serviceorganisatie Jeugd Zuid-Holland Zuid OVERZICHT GECONTRACTEERDE AANBIEDERS (Instroom en zorgcontinuïteit; 94 aanbieders) ZVW 1. Addenda Psychologen Praktijk 2. BLG Psychologen 3. Bosman

Nadere informatie

Perceelbeschrijving JeugdzorgPlus

Perceelbeschrijving JeugdzorgPlus Perceelbeschrijving JeugdzorgPlus Samenwerkende gemeenten Regio West Friesland Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer, Stede Broec Inhoud 1. JeugdzorgPlus... 3 1.1Inleiding... 3

Nadere informatie

Sociaal domein. Decentralisatie AWBZ-Wmo. Hoofdlijnen nieuwe Wmo KIDL 27-11-2014. H. Leunessen, gem. Landgraaf 1. Wmo / Jeugzorg / Participatiewet

Sociaal domein. Decentralisatie AWBZ-Wmo. Hoofdlijnen nieuwe Wmo KIDL 27-11-2014. H. Leunessen, gem. Landgraaf 1. Wmo / Jeugzorg / Participatiewet Sociaal domein Wmo / Jeugzorg / Participatiewet Wat verandert er per 1 januari 2015? Hoofdlijnen nieuwe Wmo Wmo 2007: 1. Welzijnswet 2. Wet voorzieningen Gehandicapten 3. Hulp bij het Huishouden (HbH)

Nadere informatie

Besluit jeugdhulp gemeente Maasdriel 2015. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Maasdriel;

Besluit jeugdhulp gemeente Maasdriel 2015. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Maasdriel; Besluit jeugdhulp gemeente Maasdriel 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Maasdriel; gelet op de Verordening Jeugdhulp gemeente Maasdriel 2015; besluit vast te stellen het Besluit

Nadere informatie

Amsterdams stedelijk F-ACT team Jeugd / Jongvolwassenen in de startblokken!

Amsterdams stedelijk F-ACT team Jeugd / Jongvolwassenen in de startblokken! Amsterdams stedelijk F-ACT team Jeugd / Jongvolwassenen in de startblokken! Ontwikkeling van 2 stedelijke F-ACT Jeugd teams waarin integrale behandeling, zorg en begeleiding geboden wordt vanuit 7 samenwerkende

Nadere informatie

Aanbod jeugdhulp 2017 gemeente Zeewolde

Aanbod jeugdhulp 2017 gemeente Zeewolde Aanbod jeugdhulp 2017 gemeente Zeewolde Dit overzicht bevat alle gecontrateerde aanbieders van jeugdhulp waar in 2016 gebruik van is gemaakt. De gemeente Zeewolde heeft echter met meerdere aanbieders een

Nadere informatie

Duurzame impact kan alleen samen Lieke van Domburgh

Duurzame impact kan alleen samen Lieke van Domburgh Duurzame impact kan alleen samen Lieke van Domburgh wat vraagt de transformatie in de jeugdhulp (vooral: dichterbij bieden vd zorg en integraliteit) van de specialist? Focus is integraal 2 1. Integrale

Nadere informatie

Generalistische Basis GGZ en Specialistische GGZ

Generalistische Basis GGZ en Specialistische GGZ Generalistische Basis GGZ en Specialistische GGZ Informatie voor huisartsen Organisatie voor geestelijke gezondheidszorg GGZ Rivierduinen biedt vele vormen van geestelijke gezondheidszorg voor alle leeftijden;

Nadere informatie

Tabel 1 Productenlijst Jeugdhulp incl. kostprijs

Tabel 1 Productenlijst Jeugdhulp incl. kostprijs Tabel 1 Productenlijst Jeugdhulp incl. kostprijs Productcode Jeugd vanaf 1-1-2015 Oude en Nieuwe Product omschrijving Containercode Tarief Eenheid 34500 Persoonlijke verzorging 34106 *Persoonlijke verzorging

Nadere informatie

Jeugdzorg naar gemeenten

Jeugdzorg naar gemeenten Jeugdzorg naar gemeenten Wat is jeugdzorg en wat komt naar u toe? Tom van Yperen Nederlands Jeugdinstituut Universiteit Utrecht VNG Regioconferenties, mei 2011 t.vanyperen@nji.nl 2 e lijn 1 e lijn 0 e

Nadere informatie

Zorg met aandacht, puur en intens.

Zorg met aandacht, puur en intens. Zorg met aandacht, puur en intens. Kinderdienstencentrum Heimdal Ieder kind is bijzonder. Kinderdienstencentrum Heimdal Het kleinschalige Kinderdienstencentrum Heimdal is er voor kinderen en jongeren met

Nadere informatie

INDIGO HET ANTWOORD OP DE BASIS GGZ

INDIGO HET ANTWOORD OP DE BASIS GGZ INDIGO HET ANTWOORD OP DE BASIS GGZ Inhoudsopgave Indigo Brabant 2 Wat is de Basis GGZ? 2 Wat kan Indigo mij bieden? 4 1. POH-GGZ 2. Generalistische Basis GGZ Specialistische GGZ 7 Heeft u vragen? 7 Contact

Nadere informatie

Kind en gezin. Informatie voor gemeenten over veilig opgroeien in de eigen omgeving.

Kind en gezin. Informatie voor gemeenten over veilig opgroeien in de eigen omgeving. Kind en gezin Kind en gezin Informatie voor gemeenten over veilig opgroeien in de eigen omgeving. Van zorgen voor, naar zorgen dat... Vanaf 1 januari 2015 wordt de functie extramurale begeleiding geschrapt

Nadere informatie

Bouwstenen & Leveranciers 12 maart 2018

Bouwstenen & Leveranciers 12 maart 2018 en persoonlijke verzorging Wmo 03A03 in een groep Alleen reguliere en specialistische begeleiding Alleen specialistische begeleiding volwassenen Specialistische- én reguliere begeleiding Wmo en Casemanagement

Nadere informatie

Visie: Indien de veiligheid van de jeugdige in het geding is, worden verantwoordelijkheden (tijdelijk) overgenomen.

Visie: Indien de veiligheid van de jeugdige in het geding is, worden verantwoordelijkheden (tijdelijk) overgenomen. Werkgebied Regio Midden en Zuid Kennemerland met de gemeenten: Velsen Beverwijk Heemskerk Uitgeest Haarlem Heemstede Bloemendaal / Bennebroek Haarlemmerliede Zandvoort Locaties Missie: OCK het Spalier

Nadere informatie

LVB-aanbod buiten Amsterdam

LVB-aanbod buiten Amsterdam LVB-aanbod buiten Amsterdam Lijn5 Naschoolse Dagbehandeling, locatie Purmerend Torenmolen 9 1444 GE PURMEREND Torenmolen 9 1444 GE PURMEREND 088-513 11 03 Zorgloket Amsterdam 088-513 11 04 Zorgloket Amsterdam

Nadere informatie

Jaarbericht 2012. Stichting De Frisse Wind Zorgboeren

Jaarbericht 2012. Stichting De Frisse Wind Zorgboeren Jaarbericht 2012 Stichting De Frisse Wind Zorgboeren 2012 Is het eerste jaar dat Stichting De Frisse Wind Zorgboeren kleinschalige zorg in natura kan aanbieden. In dit Jaarbericht een overzicht van de

Nadere informatie

Bijlage 1-3 Bouwstenen Blok C1

Bijlage 1-3 Bouwstenen Blok C1 Nr Hoofdgroep Product beschrijving 1 Time-outvoorziening/ tussenvoorziening Time-outvoorziening/ tussenvoorziening 44A06 38520 0-18 Preventieve voorzieningen bedoeld voor jongeren die even tot rust moeten

Nadere informatie

Kind. & gezinsondersteuning bij SDW. SDW ondersteunt mensen met een handicap.

Kind. & gezinsondersteuning bij SDW. SDW ondersteunt mensen met een handicap. Kind & gezinsondersteuning bij SDW SDW ondersteunt mensen met een handicap. Wat kan SDW voor u betekenen? Iedereen in West-Brabant met een verstandelijke beperking kan terecht bij SDW voor ondersteuning

Nadere informatie

Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Wat verandert er in de zorg in 2015

Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Wat verandert er in de zorg in 2015 Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking Wat verandert er in de zorg in 2015 De zorg in beweging Wat verandert er in 2015? In 2015 verandert er veel in de zorg. Via een aantal

Nadere informatie

Waarmee helpt Thuisbegeleiding?

Waarmee helpt Thuisbegeleiding? Waarmee helpt Thuisbegeleiding? Veelzijdig in zorg Verwijzersinformatie Vérian, veelzijdig in zorg Vérian biedt u een breed aanbod aan zorgdiensten, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. In elke levensfase

Nadere informatie

Uitwerking producten Ondersteuning zelfredzaamheid (C1) en ondersteuning maatschappelijke deelname (C2)

Uitwerking producten Ondersteuning zelfredzaamheid (C1) en ondersteuning maatschappelijke deelname (C2) Uitwerking producten Ondersteuning zelfredzaamheid (C1) en ondersteuning maatschappelijke deelname (C2) Het betreft ondersteuning voor jeugdigen om weer maatschappelijk, op school en binnen het gezin zelfstandig

Nadere informatie

Bijlage bij nadere regels Jeugdhulp: Toelichting op individuele voorzieningen

Bijlage bij nadere regels Jeugdhulp: Toelichting op individuele voorzieningen Bijlage bij nadere regels Jeugdhulp: Toelichting op individuele voorzieningen Nadere definiëring van individuele voorzieningen Doelgroep Via inkoop lokaal Generalistische basis GGz 18 jaar met psychische

Nadere informatie

ZZP-Productenboek Verzorging en Verpleging

ZZP-Productenboek Verzorging en Verpleging ZZP-Productenboek Verzorging en Verpleging Informatie over zorgproducten van Amerpoort voor oudere mensen met een verstandelijke beperking met het accent op verzorging en verpleging Indicatiestelling Zorg)

Nadere informatie