Cultuurmarkt geeft startschot cultuurseizoen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Cultuurmarkt geeft startschot cultuurseizoen"

Transcriptie

1 Cultuurmarkt van Vlaanderen eindverslag Cultuurmarkt geeft startschot cultuurseizoen De Cultuurmarkt van Vlaanderen gaf op zondag 30 augustus het feestelijke startschot van het nieuwe cultuurseizoen. Het cultuurfeest in de zonovergoten Antwerpse binnenstad zette de ganse culturele wereld in de kijker: van theater, literatuur, comedy, dans en muziek tot circus en expo bezoekers genoten van de optredens, deden mee met de workshops of kwamen tot rust op een van de groene oases op de Cultuurmarkt. Wat cultuur zaait kan je oogsten Reuze grote infomarkt 170 cultuurhuizen en organisaties uit heel Vlaanderen presenteerden op de infomarkt hun aanbod voor het komende cultuurseizoen. Groot succes waren de workshops op het Steenplein, van Braziliaanse percussie tot flamencodansen, en de initiatie zeefdruk en zaadbommen maken in het Huis voor de Amateurkunsten. Ondanks de tropische temperaturen wilde iedereen mee dansen, trommelen en knutselen. De infomarkt vulde zowat alle pleinen en straten in de Antwerpse binnenstad. Van aan het station tot aan de Schelde. De infostands werden gegroepeerd per discipline. Hierdoor kreeg ieder plein een eigen identiteit: theater op de Groenplaats muziek op de Grote Markt musea, literatuur & erfgoed op de Meir vorming, dans & circus op het Steenplein cultuurcentra op de Suikerrui Uit de evaluatie van de standhouders blijkt dat zij tevreden zijn over de Cultuurmarkt, de Cultuurmarkt krijgt een gemiddelde score van 8 op 10.

2 Het was een prachtige, zwoele dag. We hebben er enorm van genoten. We hadden veel belangstellenden en hebben goede promo kunnen voeren. Nogmaals bedankt voor alle ondersteuning. Wij hopen volgend jaar terug van de partij te mogen zijn. - Reactie standhouder Net terug wordt druk cultureel najaar, alvast tickets Opnieuw vele ideeën voor een boeiend cultureel seizoen! voorop ;-) Maar - reacties van bezoekers op Twitter Als acteur is het belangrijk om hier aanwezig te zijn. Mensen zien je graag ook eens in het echt. En voor ons is het een mooie kans om onze producties te promoten. Thuis-actrice Ann Pira van Loge10 Theaterproducties (in Gazet van Antwerpen)

3 Gratis optredens op 25 locaties De Cultuurmarkt betekent ook: proeven van gratis optredens. Op 25 locaties toonden acteurs, comedians en muziekgroepen voorsmaakjes van hun nieuwe voorstellingen en concerten. Diversiteit op de podia Er stond een erg divers programma op de podia. Niet enkel wat betreft uiteenlopende cultuurdisciplines en genres, maar ook wat verschillende culturen betreft. Op de Grote Markt programmeerde Mourad Bekkour onder meer klezmermuziek (Les Cervaux Lents), hiphop (WILD BOAR & BULL Brass band) en wereldmuziek (Jawhar). De Marokkaans-Nederlandse Karima el Fillali (Shakuar) mengde er elektronische soundscapes met traditionele instrumenten. In het Huis Happaert, het Felix Pakhuis, Bernarduscentrum en de foyer van de Bourlaschouwburg hoorde je klassieke muziek van over de grenzen, met onder meer Marina Baranova, Elena Kolesnitchenko, Ewelina Hajda (Marimba), Sergey Smirnov, Sixty 1 Strings, Artiom Shishkov en Helios Quartet. Maar ook Vlaamse artiesten keken over de grenzen. Pianiste Lies Colman speelde samen met de uit Madeira afkomstige cellist Luis Andrade. In september verscheen hun gezamenlijke cd met Russische en Oekraïense composities. Hadewijch Vanhaverbeke presenteerde op de Cultuurmarkt haar afstudeerproject 'La Valla', een met fictie geïnjecteerde documentaire over de realiteit net buiten de grenzen van Europa. Ze ging hiervoor naar Ceuta, een Spaanse enclave in Marokko, en praatte met Afrikaanse migranten over hun situatie. Het is een symbolische plaats voor het Europese grenzenbeleid: de stad is omheind door hekken met prikkeldraad, patrouilles om Afrikaanse migranten buiten te houden. Genieten van klassiek op 7 schitterende plekken Prospekta organiseerde in aanloop naar de Cultuurmarkt 2015 audities klassieke muziek. Deze audities leverden opnieuw een prachtig resultaat op, met diverse ensembles en een hoge kwaliteit muziek. In de jury bij die audities zetelden Guy Vandromme (professioneel muzikant), Liesbet Vereertbrugghen (producer Klara), Chloë Herteleer (programmator muziek desingel), Lena Tchernokondratenko (organisator muziekfestival voor jong talent) en Viviane Spiessens (zakelijk leider Prospekta en ervaren celliste). De genomineerden werden gepresenteerd aan het Cultuurmarktpubliek dat in de Sint-Joriskerk aan het Mechelseplein kon genieten van kamermuziek,

4 een strijkkwartet en een houtblaaskwintet met sopraan. En in de oude Provincieraadszaal van het Bernarduscentrum naar de fantastische klanken van de marimba, filmmuziek van John Zorn, een klarinetensemble, kamermuziek kon luisteren. Ook partners organiseerden luisterplekken voor klassieke muziek. Bij AMUZ hoorde je oude muziek uit het repertoire van Petrus Alamire. In het Begijnhof kon je genieten van de barokmuziek van RedHerring. En ook in het indrukwekkende interieur van het Huis Happaert, in het Felix Pakhuis en in de foyer van de Bourlaschouwburg stond klassieke muziek op het programma. Met het hele gezin naar de Cultuurmarkt De Cultuurmarkt was weer een ideale kans om er met het hele gezin op uit te trekken. Er waren veel optredens, workshops & activiteiten voor kinderen. Onder meer in HETPALEIS, op de Groenplaats en het Steenplein, maar ook in locaties die anders minder focussen op kindercultuur. De jongste bezoekers konden genieten van theatervoorstellingen, kortfilms, voorleesjukebox, een leeshoek, een draaimolen vol waanzinnige figuren, circus-, dans- en percussieworkshops De Vliegroute loodste de kleinste bezoekers over de Cultuurmarkt. Kinderen konden zo kennismaken met het gezelschap of de organisatie, maar ook de ouders hadden de kans om het nieuwe cultuuraanbod te ontdekken. De enthousiaste kinderen brachten 630 volgestempelde kaarten binnen en gingen tevreden naar huis met een eigen Vlieg-opnamehartje. De Antwerpse musea waren gratis geopend tijdens de Cultuurmarkt en lokten veel volk en opvallend veel gezinnen met kinderen. Onder meer in het Rubenshuis konden zij deelnemen aan een fijne Vlieg-schattenzoektocht. Op de Handschoenmarkt in de schaduw van de Kathedraal waren de musicals voor kinderen een groot succes.

5 Lachen geblazen Terug van weggeweest: een stevig comedyluik op de Cultuurmarkt. En meteen goed voor volle zalen. In het Zuiderpershuis was het een hele dag lachen geblazen met comedians als Bert Gabriels, Bas Birker, Ann Helena Kenis, Ygor, Manu Moreau en Joost Van Hyfte. BIL zorgde voor improvisatietheater puur natuur. Op de Suikerrui kroop Nigel Williams achter de microfoon en in de Rode zaal van het Fakkelteater ging improtheatergezelschap De Improfeten aan de slag met suggesties uit het publiek.

6 Een boek onder de vertelboom De Wapper werd voor één dag een ontmoetingsplek en een rustige oase voor lezers. Stichting Lezen organiseerde op het leesplein een boekenverkoop, je kon er snuisteren in de boekenkasten en je onder de vertelboom zetten. Of genieten van een verrassende voorleesjukebox met onder meer Bert Verbeke. Op de Meir mocht je mee onder moeders paraplu kruipen voor fijne minutenverhaaltjes, op het Steenplein kon je luisteren naar Les Liseuses Fabuleuses en op de Suikerrui waren er voorleessessies door onder meer William Boeva in de bibbus. Veel musical Op de Handschoenmarkt, in de schaduw van de Kathedraal, presenteerde de Sportpaleisgroep verschillende musicals: Sprookjesboom de musical van Efteling Theaterproducties, de succesmusical Lelies in Symfonie, Piaf, de musical -met Els De Schepper in de hoofdrol- en Ketnet Musical: Kadanza Together. In de Rode zaal van het Fakkelteater bracht InTeam de rockmusical RENT en Dynamic zorgde voor de eerste Vlaamse versie van de musical The Story of my life. Voor Broadway-klassiekers moest je op de Sint-Nicolaasplaats zijn. Ook de optredens van onder meer Big Dave Reniers & Jokke Schreurs en Walter Broes & the Mercenaries op de container van de Antwerpse cultuurcentra naast het stadhuis hadden veel succes. Een massa mensen liet zich fotograferen voor cut-outs van meesterwerken uit de Antwerpse musea en voor de cover van de nieuwe seizoensbrochure van HETPALEIS. Koopjes De stock- en boekenverkopen -nieuw op de Cultuurmarkt- werden duidelijk gesmaakt door de bezoekers en zorgden voor een overrompeling in het Toneelhuis, op de Wapper en in het Museum voor Edelsmeedkunst, Juwelen en Diamant.

7 Locaties optredens Cultuurmarkt van Vlaanderen 2015 locatie programmator genre 1 AMUZ AMUZ oude muziek 2 Arenberg Arenberg opendeur 3 Begijnhof RedHerring barokmuziek 4 Bernarduscentrum Prospekta (jury audities) klassieke muziek 5 Cabron Cabron muziek 6 Den Hopsack Den Hopsack muziek & poëzie 7 Fakkelteater Rode Zaal Fakkelteater theater & muziek 8 Fakkelteater Zwarte Zaal Prospekta/Sophie De Somere theater 9 Felix Pakhuis Gelber Music Klassieke muziek 10 Groenplaats Vlamo fanfares & harmonieën 11 Grote Markt Prospekta/Mourad Bekkour wereldmuziek 12 Handschoenmarkt Sportpaleisgroep muziek 13 het Huis Happaert het Huis Happaert/Loge 35 klassieke muziek 14 HETPALEIS HETPALEIS kinder- en jongerentheater 15 Huis voor de Amateurkunsten Fameus, OPENDOEK en amateurkunsten Koor&Stem 16 KBC-toren Nekka Nederlandstalige muziek 17 Meir Prospekta/Vincent Brijs jazz 18 Sint-Joriskerk Prospekta (jury audities) klassieke muziek 19 Sint-Nicolaasplaats Den Beulebak, De Violieren, amateurtheater Noordteater, Poppenschouwburg Van Campen en Teater De Peerdestal 20 Steenplein Prospekta, HETSTEEN, Ell Circo d' Ell Fuego & Circant vorming, circus & dans 21 Suikerrui Cultuurcentra, bibliotheken & musea Stad Antwerpen Muziek, theater, beeldende kunst & literatuur 22 Theater aan de Stroom Theater aan de Stroom theater & muziek 23 Toneelhuis Toneelhuis / Gelber Music Stockverkoop & klassieke muziek 24 Wapper Stichting Lezen literatuur 25 Zuiderpershuis Zuiderpershuis & Live Comedy comedy, muziek & film Musea Antwerpen Musea Antwerpen beeldende kunst & erfgoed Het is ongelooflijk hoeveel nieuwe ontdekkingen je hier doet. Er is zoveel te zien dat ik tijd tekort kom reactie van bezoeker (in De Standaard en Gazet van Antwerpen)

8 Natuurlijke Cultuurmarkt De Cultuurmarkt vierde haar 20ste verjaardag. Daarom trakteerde Prospekta met kruiden, planten en bloemen met groen in de stad! Want wat cultuur zaait kan je oogsten. Bezoekers konden de geur opsnuiven van de kleurrijke bloemen en proeven van lekkere verse kruiden. De opwarming van de aarde zet zich door en is extra voelbaar in steden. De aanwezigheid van groen heeft een afkoelend effect dat tot 3 graden verschil kan geven. Daarnaast zorgt het voor een betere luchtkwaliteit, is het ontspannend en ook gewoon mooi. Reden genoeg dus om te investeren in groen in de stad. De Cultuurmarkt vormde het stadscentrum om tot een eetbare stad met artistieke bakken vol kruiden, bessen en planten, waar bezoekers mochten plukken en proeven. Een 10-tal plantenbakken werd na de Cultuurmarkt geadopteerd door cultuurhuizen, die een vaste plek geven aan het groen. De plantenbakken werden dus niet gecreëerd voor 1 dag, maar zullen permanent het uitzicht van de stad Antwerpen veranderen en groener maken. De overige bakken kregen een plek in privétuinen. Ook op en rond de podia werden plantenbakken met grassen geplaatst. Dat bleek een meerwaarde voor bezoekers én artiesten. De planten en bakken die op de podia stonden, worden gerecupereerd en bij volgende edities terug ingezet. Ondertussen zorgen ze voor een groenere werkomgeving bij Prospekta. In ons land engageren heel wat cultuurhuizen zich om mee vorm te geven aan een meer leefbare wereld. Verschillende cultuurhuizen houden bijvoorbeeld bijen op hun dak. Bijen zijn immers onmisbaar, als de belangrijkste bestuivers van fruit en groenten. Om dit onder de aandacht te brengen, organiseerde Prospekta een wedstrijd voor de lekkerste culturele honing. De lekkerste culturele honing was de Operahoning van Opera Vlaanderen, gemaakt door de bijen boven de koorzaal. Volgens de juryleden sprong deze honing er uit door zijn intense, licht pikante smaak.

9 Ook heel wat standhouders haalden inspiratie uit of gingen aan de slag rond het thema natuur in de stad. Bij de infostand van Velt op het Steenplein leerde je alles over ecologisch tuinieren, kreeg je tips om in de keuken aan de slag te gaan en kon je komen proeven van alternatief broodbeleg. Op de Suikerrui maakte je kennis met de zadenbib van de stad Antwerpen en kon je zelf zaadbommen maken. Bij Natuurpunt kon je ontdekken hoe het voelt om over een blotevoetenpad te lopen. In de Arenberg kon je terecht voor honinghapjes en ook aan de infostands van t,arsenaal mechelen, WALPURGIS en Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen was er honing en informatie te verkrijgen. De Cultuurmarkt zette bovendien voor en achter de schermen in op een zo duurzaam mogelijk evenement. De artiesten en medewerkers kregen een lekkere vegetarische maaltijd en in de backstage aan het podium kregen artiesten water uit waterkoelers. De T-shirts voor de vrijwilligers werden gemaakt uit 100% organisch katoen. Medewerkers, standhouders en artiesten konden gratis gebruik maken van fietsen van Velo Antwerpen om zich te verplaatsen op de Cultuurmarkt. Op de podia werd minimale belichting voorzien en LED-verlichting gebruikt. Zo stonden de artiesten energiezuinig in de kijker. Cultuurmarkt werkt aan toegankelijkheid De Cultuurmarkt van Vlaanderen is een evenement waar iedereen welkom is. Daarom levert organisator Prospekta ieder jaar inspanningen om het evenement toegankelijk te maken voor personen met een handicap. Er is een aparte folder gemaakt met de voorzieningen voor personen met een handicap. Er werd ook duidelijk gecommuniceerd over parkeerplaatsen voor mensen met een handicap en over toegankelijk sanitair op de Cultuurmarkt. Er werden Tolken Vlaamse Gebarentaal ingezet op de infomarkt en bij verschillende voorstellingen en op de locatie voor Nederlandstalige muziek lag een ringleiding voor mensen met een hoorapparaat. Een brede communicatiecampagne Voor de Cultuurmarkt van Vlaanderen werd een brede promotiecampagne georganiseerd, waarbij naast de eigen communicatiemiddelen en betaalde distributie mediadeals en samenwerkings-

10 verbanden werden uitgewerkt. Standhouders, optredende artiesten, locaties, sponsors, vrijwilligers werden mee ingeschakeld in de promotiecampagne van de Cultuurmarkt. Er werd een samenwerking opgezet met (media)partners De Standaard (advertenties in de krant & online en de programmakrant als bijlage bij de krant), KBC (affiches in kantoren en aankondiging op geldautomaten en schermen), Radio 2, Klara en Canvas (spots op radio & tv), UiT in Vlaanderen en Aeolus. Cultuurmarkt in de pers - De 20 ste editie van de Cultuurmarkt was een zinderend succes en lokte zo n bezoekers naar Antwerpen. (De Standaard) - De sfeer was feestelijk, het programma veelbelovend en het publiek tevreden. In totaal kwamen mensen een kijkje nemen. (Gazet van Antwerpen) - Cultuurmarkt lokt bezoekers. (Het Nieuwsblad) De affiches ( exemplaren) en flyers ( exemplaren) werden verspreid in heel Vlaanderen. De responsive site (die duidelijk leesbaar is met zowel pc, smartphone als tablet) lokte in de week voor de Cultuurmarkt (24/08-30/08) unieke bezoekers. Op 30/08 waren er unieke bezoekers op de site. Vooral de programma-pagina s werden die dag bekeken. 18% van de bezoekers op de site gaf rechtstreeks de URL in, 11% kwam via sociale media zoals facebook, 5% kwam via een link op een andere site en 64% belandde op de site via een zoekmachine. Met de digitale nieuwsbrief die geïnteresseerden op de hoogte brengt van de nieuwigheden van de Cultuurmarkt, bereikten we op regelmatige basis meer dan 400 lezers. Via de facebookpagina van de Cultuurmarkt werden mensen op de hoogte gebracht van de laatste nieuwtjes en uitgenodigd voor de Cultuurmarkt. Eind augustus had de Cultuurmarkt likes, een stijging met likes op 1 maand tijd. Op het piekmoment (30/08) bereikte de Cultuurmarkt op Facebook mensen.

11 Succes dankzij samenwerking met vele partners & sponsors Dankzij de samenwerking tussen Vlaamse cultuurhuizen en artiesten is het mogelijk de Cultuurmarkt van Vlaanderen te organiseren. Artiesten treden gratis op en gebruiken de Cultuurmarkt als promotieplatform. De infostandhouders betalen een bijdrage voor hun deelname en steunen hiermee het collectief. Prospekta coördineert het geheel en verzorgt de overkoepelende communicatie. Cultuurmarkt van Vlaanderen 2015 werd gesubsidieerd en ondersteund door de Vlaamse Gemeenschap, Provincie Antwerpen en Stad Antwerpen. Voor financiële sponsoring kon Prospekta opnieuw rekenen op KBC. Mediasponsors voor de editie 2015 waren De Standaard, Canvas, Radio 2 en UiT in Vlaanderen. Ook met Klara werd samengewerkt in het kader van het programma klassieke muziek & jazz. Naturasponsors waren Aeolus, Opel, piano s Maene en Velo Antwerpen. De NMBS stelde gratis de stationshal van Antwerpen Centraal ter beschikking voor optredens. Bedankt aan alle vrijwilligers Meer dan 100 vrijwilligers hielpen bij de totstandkoming van de Cultuurmarkt van Vlaanderen. Zij onthaalden de artiesten, maakten het publiek wegwijs, volgden het podiumprogramma op, begeleidden de standhouders op de infomarkt Om de vrijwilligers vooraf goed te informeren organiseerde Prospekta een info- en ontmoetingsmoment. Als dank voor hun bijdrage kregen alle vrijwilligers een cadeaubon van Info Cultuur, een T-shirt en een warme maaltijd. Cultuurmarkt in cijfers 20 ste editie Cultuurmarkt van Vlaanderen 25 locaties met activiteiten of infostands 170 culturele infostands 268 activiteiten of optredens meer dan 600 optredende artiesten bezoekers 630 volle Vlieg-stempelkaarten 14 musea gratis geopend 100 vrijwilligers 715 vegetarische maaltijden voor artiesten, standhouders en vrijwilligers Op het piekmoment (30/08) bereikte de Cultuurmarkt op Facebook mensen

Cultuurmarkt van Vlaanderen 2014: cultuur van in het station tot aan de Schelde

Cultuurmarkt van Vlaanderen 2014: cultuur van in het station tot aan de Schelde Cultuurmarkt van Vlaanderen 2014: cultuur van in het station tot aan de Schelde De Cultuurmarkt van Vlaanderen gaf op zondag 31 augustus het feestelijke startschot van het nieuwe cultuurseizoen. Antwerpen

Nadere informatie

CENTRUM VOOR KUNSTCOMMUNICATIE JAARVERSLAG 2015 - JAARGANG 20

CENTRUM VOOR KUNSTCOMMUNICATIE JAARVERSLAG 2015 - JAARGANG 20 CENTRUM VOOR KUNSTCOMMUNICATIE JAARVERSLAG 2015 - JAARGANG 20 VOORWOORD Beste lezer, Prospekta sloot in 2015 opnieuw een mooi werkingsjaar af. We hebben de twintigste verjaardag van de Cultuurmarkt van

Nadere informatie

Cultuurmarkt van Vlaanderen 2011

Cultuurmarkt van Vlaanderen 2011 Cultuurmarkt van Vlaanderen 2011 Zondag 28 augustus, 11.00-18.00 uur, centrum Antwerpen De Cultuurmarkt van Vlaanderen is een evenement waar iedereen welkom is, daarom levert organisator Prospekta extra

Nadere informatie

INHOUD PERSMAP KUNSTENDAG VOOR KINDEREN

INHOUD PERSMAP KUNSTENDAG VOOR KINDEREN INHOUD PERSMAP KUNSTENDAG VOOR KINDEREN 1. DE 5 W S OP EEN RIJTJE... 2 2. HET AANBOD... 2 3. IDEEEN... 3 Vooraf... 3 De dag zelf... 5 4. CONTACT... 5 www.kunstendagvoorkinderen.be 1 1. DE 5 W S OP EEN

Nadere informatie

MUSEUMNACHT 2013 JENS MOLLENVANGER JAARVERSLAG 2013 - JAARGANG 18 CENTRUM PROSPEKTA VOOR KUNSTCOMMUNICATIE PROSPEKTA IS EEN INITIATIEF VAN

MUSEUMNACHT 2013 JENS MOLLENVANGER JAARVERSLAG 2013 - JAARGANG 18 CENTRUM PROSPEKTA VOOR KUNSTCOMMUNICATIE PROSPEKTA IS EEN INITIATIEF VAN MUSEUMNACHT 2013 JENS MOLLENVANGER JAARVERSLAG 2013 - JAARGANG 18 PROSPEKTA VOOR KUNSTCOMMUNICATIE CENTRUM PROSPEKTA IS EEN INITIATIEF VAN 1 i Inhoudstafel Voorwoord 3 & 4 Deel 1: Activiteiten 2013 2013

Nadere informatie

CENTRUM VOOR KUNSTCOMMUNICATIE JAARVERSLAG 2014 - JAARGANG 19

CENTRUM VOOR KUNSTCOMMUNICATIE JAARVERSLAG 2014 - JAARGANG 19 CENTRUM VOOR KUNSTCOMMUNICATIE JAARVERSLAG 2014 - JAARGANG 19 VOORWOORD Beste lezer, Prospekta speelt een onontbeerlijke rol in het cultuurlandschap van onze provincie. Dankzij de communicatie op provinciale

Nadere informatie

Bioscoopbezoek. Algemeen cultuurparticipatiecijfer (samenstelling van meer dan 40 activiteiten concerten, festivals, podium, musea, film)

Bioscoopbezoek. Algemeen cultuurparticipatiecijfer (samenstelling van meer dan 40 activiteiten concerten, festivals, podium, musea, film) Algemeen cultuurparticipatiecijfer (samenstelling van meer dan 40 activiteiten concerten, festivals, podium, musea, film) 10 1. Musea/tentoonstellingen 2. Bioscoopbezoek 3. Podiumkunsten 4. Erfgoedactiviteiten

Nadere informatie

SPES MULTICULTUREEL. tweede jaargang JUNI 2015. Vlaamse volkspelen p. 7

SPES MULTICULTUREEL. tweede jaargang JUNI 2015. Vlaamse volkspelen p. 7 P a g i n a 1 SPES MULTICULTUREEL tweede jaargang JUNI 2015 Muziek p.4 - regenbuizen - trommels Marokko p. 6 - dans - klederdracht Vlaamse volkspelen p. 7 Afsluitende tentoonstelling p. 8 Een magische

Nadere informatie

World soundtrack AwArds REPUTATIESCAN

World soundtrack AwArds REPUTATIESCAN World soundtrack AwArds REPUTATIESCAN STAPPENPLAN REPUTATIESCAN EN WEBCARE SENTIMENTANALYSE Sentiment positief Sentiment neutraal Sentiment negatief Zowel bij sentiment positief, neutraal als negatief

Nadere informatie

Infosessie Erfgoeddag Stop de tijd!

Infosessie Erfgoeddag Stop de tijd! Infosessie Erfgoeddag Stop de tijd! Welkom en doelstellingen Stop de tijd! Digitale Week Jeugdboekenweek Pauze Inschrijven Kinderspel Wie is wie? Promotiemateriaal Evaluatie Erfgoeddag 2012 Ideeënsprokkelaar

Nadere informatie

Natuurlijk doe ik graag iets cultureels, maar De verwachtingen van occasionele cultuurproevers & families

Natuurlijk doe ik graag iets cultureels, maar De verwachtingen van occasionele cultuurproevers & families Natuurlijk doe ik graag iets cultureels, maar De verwachtingen van occasionele cultuurproevers & families Toerisme Vlaanderen - Bootcamp 24 oktober 2017 Meise Oktober 2017 Jo Steyaert Partner jo@indiville.be

Nadere informatie

Organisatoren gezocht Op donderdagavond 30 april 2015, tijdens de Week van de Amateurkunsten,

Organisatoren gezocht Op donderdagavond 30 april 2015, tijdens de Week van de Amateurkunsten, presenteert Organisatoren gezocht Op donderdagavond 30 april 2015, tijdens de Week van de Amateurkunsten, wil Poppunt samen met steden en gemeenten, jeugdhuizen en -verenigingen, scholen, clubs, concertzalen,

Nadere informatie

Kunstenaarstoets. Uw gegevens. Beroep en opleiding als kunstenaar

Kunstenaarstoets. Uw gegevens. Beroep en opleiding als kunstenaar Kunstenaarstoets Waarom deze toets? U wilt een cultuurlening aanvragen bij Cultuur+Ondernemen. Om in aanmerking te komen voor deze lening moet u beroepsmatig werken als. Met dit formulier kunt u uw beroepsmatigheid

Nadere informatie

Wordt de niet goed weergegeven? Bekijk de webversie.

Wordt de  niet goed weergegeven? Bekijk de webversie. 1 van 6 4-2-2016 14:23 Wordt de e-mail niet goed weergegeven? Bekijk de webversie. De ZIMIHC Zomer Vacature Zangdocent- BO!NK Holland House in Pécs A Lazy Sunday Afternoon WASBE Jeugdcultuurfonds Utrecht

Nadere informatie

JAZZ IN HET DORP SPONSOR PROPOSITIE

JAZZ IN HET DORP SPONSOR PROPOSITIE JAZZ IN HET DORP SPONSOR PROPOSITIE AMSTELVEEN: SAAI EN GRIJS? Weet u het nog? Van die mopperaars die zeiden dat Amstelveen niet bruist en geen eigen ziel heeft? Jazz in het Dorp bewees vorig jaar het

Nadere informatie

Beleidskader Kunst & Cultuur 2013-2016 Stadspanel Den Haag, ronde voorjaar 2011

Beleidskader Kunst & Cultuur 2013-2016 Stadspanel Den Haag, ronde voorjaar 2011 Rapport Signaal Uitgave Auteurs Informatie Onderzoek en Integrale Vraagstukken Nr X, Jaargang 2004 Oplage Redactieadres Internet / Intranet X exemplaren Gemeente Den Haag OCW-intranet/Organisatie Postbus

Nadere informatie

Stichting Dans: podium voor jonge

Stichting Dans: podium voor jonge podium voor jonge dansers Al meer dan dertig jaar krijgen jonge Osse dansers de kans om hun kunsten te tonen op de planken van een groot theater. Eens per twee jaar treden zij namelijk op in theater De

Nadere informatie

vtbkultuur Scherpenheuvel-Zichem 01-02-03. 2015 Nummer 5 En we zijn weer vertrokken! De feestdagen zijn verteerd. Het nieuwe jaar zijn we al gewoon.

vtbkultuur Scherpenheuvel-Zichem 01-02-03. 2015 Nummer 5 En we zijn weer vertrokken! De feestdagen zijn verteerd. Het nieuwe jaar zijn we al gewoon. vtbkultuur Scherpenheuvel-Zichem 01-02-03. 2015 Nummer 5 Verantwoordelijke uitgever: Ingrid Callebaut En we zijn weer vertrokken! De feestdagen zijn verteerd. Het nieuwe jaar zijn we al gewoon. In januari

Nadere informatie

KUNSTENDAG VOOR KINDEREN 2013 : ENQUÊTE

KUNSTENDAG VOOR KINDEREN 2013 : ENQUÊTE KUNSTENDAG VOOR KINDEREN 2013 : ENQUÊTE Onderstaande dat meewerkten evaluatie is gebaseerd op de resultaten van een enquête die op dinsdag 19 november, maandag is twee Methodologische 25 dagen aan november

Nadere informatie

Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014

Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Met Amerfortissimo editie 2014 hebben we op veel gebieden enorme stappen gemaakt. Met name op het gebied

Nadere informatie

CENTRUM VOOR KUNSTCOMMUNICATIE JAARVERSLAG JAARGANG 21 ONGEZIEN TALENT

CENTRUM VOOR KUNSTCOMMUNICATIE JAARVERSLAG JAARGANG 21 ONGEZIEN TALENT CENTRUM VOOR KUNSTCOMMUNICATIE JAARVERSLAG 2016 - JAARGANG 21 ONGEZIEN TALENT VOORWOORD Beste lezer, Prospekta werd in 1996 door Provincie Antwerpen en Stad Antwerpen opgericht als platform voor kunstcommunicatie.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Podium van de Stad. Januari & Februari

Nieuwsbrief Podium van de Stad. Januari & Februari Nieuwsbrief Podium van de Stad Januari & Februari Januari 2015 Een nieuw jaar dat rustig van start ging voor het Podium van de Stad. Deze maand stond voornamelijk in het teken van Lunchconcerten. Studenten

Nadere informatie

RTVUtrecht zoekt verslaggevers, schrijvers, filmers en interviewers

RTVUtrecht zoekt verslaggevers, schrijvers, filmers en interviewers 1 van 8 12-11-2013 11:57 Wordt de e-mail niet goed weergegeven? Bekijk de webversie. RTVUtrecht zoekt verslaggevers, schrijvers, filmers en interviewers Wereldbazar Huur een kraam tijdens de Wereldbazar

Nadere informatie

Nieuws&fit-tips Physical Club Edegem

Nieuws&fit-tips Physical Club Edegem Nieuws&fit-tips Physical Club Edegem Januari 2010 Jaargang 1, Nummer 4 In deze nieuwsbrief: Woordje vooraf. Beste sportievelingen, dansers, kids & ouders, EN Info en Nieuwe initiatieven Jonge dansers in

Nadere informatie

Ernstig meervoudig gehandicapten. muziek

Ernstig meervoudig gehandicapten. muziek Ernstig meervoudig gehandicapten & muziek Ellen Bom Muziektherapeute De Compaan Den Haag Activiteitencentrum Kijkduin 2007 Inleiding In deze brochure wordt ingegaan op hoe muziek kan worden ingezet om

Nadere informatie

Organisatoren gezocht Op donderdagavond 30 april 2015, tijdens de Week van de Amateurkunsten,

Organisatoren gezocht Op donderdagavond 30 april 2015, tijdens de Week van de Amateurkunsten, presenteert Organisatoren gezocht Op donderdagavond 30 april 2015, tijdens de Week van de Amateurkunsten, wil Poppunt samen met steden en gemeenten, jeugdhuizen en -verenigingen, scholen, clubs, concertzalen,

Nadere informatie

SPONSOR MOGELIJKHEDEN 2015

SPONSOR MOGELIJKHEDEN 2015 SPONSOR MOGELIJKHEDEN 2015 Beste relatie, De 41 e editie van Jazz in Duketown was een groot succes. Het festival kreeg nationale aandacht, de pers was lovend over de programmering en de stad werd bezocht

Nadere informatie

Kunstenaarstoets. Achternaam. Voorletters

Kunstenaarstoets. Achternaam. Voorletters Kunstenaarstoets Waarom deze toets? U wilt de Utrechtse Cultuurlening aanvragen. Om in aanmerking te komen voor deze lening moet u beroepsmatig werken als kunstenaar. Met dit formulier kunt u uw beroepsmatigheid

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting WAUW

Beleidsplan Stichting WAUW Beleidsplan Stichting WAUW Voorwoord In dit beleidsplan geven wij u graag een beeld van de activiteiten van Stichting Wauw. Dit beleidsplan is geschreven voor alle betrokkenen bij de stichting. Stichting

Nadere informatie

Organisatie Wat is Alkmaars Talent? Doel Doelgroep Bereik doelgroep Promotiemateriaal De volgende middelen zijn/worden ontwikkeld:

Organisatie Wat is Alkmaars Talent? Doel Doelgroep Bereik doelgroep Promotiemateriaal De volgende middelen zijn/worden ontwikkeld: 2015/2016 2016 In 2014 heeft het Jeugdcultuurfonds Alkmaar (JCF) het initiatief genomen om voor het eerst Alkmaars Talent te organiseren. Wegens het grote succes, met ruim 200 deelnemende jongeren wil

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Introductie. What s Your Story? MC Theater. Roots Rotterdam. Ratha Yatra Festival 2013. Indian Summer Festival 2013

Inhoudsopgave. Introductie. What s Your Story? MC Theater. Roots Rotterdam. Ratha Yatra Festival 2013. Indian Summer Festival 2013 Inhoudsopgave Introductie What s Your Story? MC Theater Roots Rotterdam Ratha Yatra Festival 2013 Indian Summer Festival 2013 African Festival 2013 Solar Festival 2013 Reacties Opdrachtgevers 3 4 6 8 10

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrienden van Elisabeth

Nieuwsbrief Vrienden van Elisabeth Nieuwsbrief Vrienden van Elisabeth Beste vrienden en vriendinnen, EDITIE 7, november 2012 De koude dagen staan weer voor de deur. Maar de heeft genoeg positieve energie om er de winter mee door te komen!

Nadere informatie

Bevrijdingsfestival Overijssel

Bevrijdingsfestival Overijssel Bevrijdingsfestival Overijssel Activiteitenplan 2017 20-8-2016 Inleiding Zwolle, augustus 2016 In dit activiteitenplan leest u onze plannen voor de 27 e editie van het Bevrijdingsfestival Overijssel. Het

Nadere informatie

CULTUUR EN ONDERNEMERSCHAP ONTMOETEN ELKAAR BIJ DIT PRACHTIGE FESTIVAL

CULTUUR EN ONDERNEMERSCHAP ONTMOETEN ELKAAR BIJ DIT PRACHTIGE FESTIVAL 13/14/15/16 JAN 2016 GRONINGEN NL CULTUUR EN ONDERNEMERSCHAP ONTMOETEN ELKAAR BIJ DIT PRACHTIGE FESTIVAL PETER DEN OUDSTEN, BURGEMEESTER GRONINGEN ONDERNEMERSCLUB EUROSONIC NOORDERSLAG 2016 WWW.EUROSONIC-NOORDERSLAG.NL

Nadere informatie

UIT HET CULTUURLEVEN GEGREPEN

UIT HET CULTUURLEVEN GEGREPEN UIT HET CULTUURLEVEN GEGREPEN BRONKS: SUPERDIVERSE MOEDERS Bij BRONKS, dat in Brussel Nederlandstalig theater brengt voor een jong publiek, wonen overdag allerlei superdiverse scholen kindervoorstellingen

Nadere informatie

EEN TERUGBLIK OP WEEKEND VAN DE KLANT 2018

EEN TERUGBLIK OP WEEKEND VAN DE KLANT 2018 EEN TERUGBLIK OP WEEKEND VAN DE KLANT 2018 2 Het concept Weekend van de Klant is sinds 2017 een organisatie van UNIZO, Comeos en UCM en bracht Dag van de Klant en Sunday shopday samen tot een feestelijk

Nadere informatie

Kikkerland country Interview Country Band Sundown

Kikkerland country Interview Country Band Sundown Kikkerland country Interview Country Band Sundown We zijn in gesprek met Charles Nefkens van Country Band "Sundown" Vertel eens Charles, hoe is de band tot stand gekomen? - Monique en ik zingen al country

Nadere informatie

PERSBERICHT. Kunst op maat van kleine kinderen in Dommelhof. Derde editie Babelut Festival: muziek en theater voor de allerkleinsten

PERSBERICHT. Kunst op maat van kleine kinderen in Dommelhof. Derde editie Babelut Festival: muziek en theater voor de allerkleinsten Neerpelt, 26 februari 2013 PERSBERICHT Kunst op maat van kleine kinderen in Dommelhof Derde editie Babelut Festival: muziek en theater voor de allerkleinsten Van woensdag 27 februari tot en met zondag

Nadere informatie

Ckv verslag. Julia van Sluijs April 2015. Kunst- en Cultuurroute en cabaret CKV VERSLAG

Ckv verslag. Julia van Sluijs April 2015. Kunst- en Cultuurroute en cabaret CKV VERSLAG Ckv verslag Kunst- en Cultuurroute en cabaret Julia van Sluijs April 2015!1 Inhoudsopgave - Algemene gegevens 3 - Verantwoording keuze 4 - Kunst- en cultuurroute Workshop 1: Graffiti 5 Workshop 2: Capoeira

Nadere informatie

Als organisatie stelden we 5 goede redenen op om het Diggiefeest te sponsoren. Hieronder kun je ze alvast lezen.

Als organisatie stelden we 5 goede redenen op om het Diggiefeest te sponsoren. Hieronder kun je ze alvast lezen. Diggiefeest 2019 Waarom sponsoren? Als organisatie stelden we 5 goede redenen op om het Diggiefeest te sponsoren. Hieronder kun je ze alvast lezen. 1. Diggie vzw: een uniek project De opbrengst van het

Nadere informatie

Rapport Beleidskader Kunst & Cultuur 2013-2016

Rapport Beleidskader Kunst & Cultuur 2013-2016 Rapport Beleidskader Kunst & Cultuur 2013-2016 Stadspanel Den Haag, ronde voorjaar 2011 INHOUDSOPGAVE Inleiding - 2 - Wat vindt men belangrijk aan het aanbod van kunst en cultuur in Den Haag? - 3 - Hoe

Nadere informatie

Wij vinden het erg fijn dat u geïnteresseerd bent in onze visie en ambities.

Wij vinden het erg fijn dat u geïnteresseerd bent in onze visie en ambities. N e e r, 2 6 m e i 2 0 1 0 Visie & Beleid Beste lezer, Wij vinden het erg fijn dat u geïnteresseerd bent in onze visie en ambities. Indien u opmerkingen, suggesties of vragen heeft, laat ons dit weten.

Nadere informatie

Projectgroep 8: Briefing. CDE Muziekatelier. Eva Thomas & Silke Lauwers

Projectgroep 8: Briefing. CDE Muziekatelier. Eva Thomas & Silke Lauwers Projectgroep 8: Briefing CDE Muziekatelier Eva Thomas & Silke Lauwers Grafische en digitale media 2013-2014 Inhoud Inleiding...3 1. Logo en huisstijl...4 2. Folder...5 3. Poster zomerworkshop...6 4. Advertentie...7

Nadere informatie

JongDOEK wil de passie voor theater uitdragen en jong talent en experiment ondersteunen op verschillende vlakken.

JongDOEK wil de passie voor theater uitdragen en jong talent en experiment ondersteunen op verschillende vlakken. RESULTATEN ENQUÊTE 218 JONGEREN THEATER FESTIVAL Voor en door JongDOEK, jongerenwerking van OPENDOEK JongDOEK wil de passie voor theater uitdragen en jong talent en experiment ondersteunen op verschillende

Nadere informatie

een greep uit ons werk

een greep uit ons werk 2014 een greep uit ons werk a. Workshopprogramma Rap Zang Streetdance Make a track Fotografie DJ Sfeermakers MA-KE Mode Superchefs Muzikale reis Theaterdans Fijnproevers Workshops zijn gegeven binnen Jongeren

Nadere informatie

WAAROM SCHIPPOP SPONSOREN?

WAAROM SCHIPPOP SPONSOREN? SPONSOR BROCHURE Schipluiden, februari 2012 Beste ondernemer, Het Schipluidense popfestival Schippop zal dit jaar voor de dertiende keer muzikaal van zich laten horen en wel op zaterdag 2 juni 2012. WAAROM

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oleander Bloeit - december 2011

Nieuwsbrief Oleander Bloeit - december 2011 Nieuwsbrief Oleander Bloeit - december 2011 Beste lezer, Er is alweer een jaar voorbij... In januari ben ik gestart als Buurtmanager en ik kan met een tevreden blik terugkijken op wat we samen hebben bereikt

Nadere informatie

Sponsordossier Karamblas 19 en 20 september 2015

Sponsordossier Karamblas 19 en 20 september 2015 interieur, mode, lifestyle Sponsordossier Karamblas 19 en 20 september 2015 Historiek Budafabriek, Budatoren Karamblas is reeds aan haar 4e editie toe. Steeds weer slaagden we erin om beleving, ondernemen

Nadere informatie

jubileumeditie van de Week van de Smaak te vieren kozen we voor deze bijzondere plek. Hier, in het centrum van Brussel, in het hart van

jubileumeditie van de Week van de Smaak te vieren kozen we voor deze bijzondere plek. Hier, in het centrum van Brussel, in het hart van Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Dinsdag 13 april 2010 Voorstelling Week van de Smaak 11 tot 21 november 2010 (enkel het gesprokene telt) Beste vrienden,

Nadere informatie

SOLIDARITEIT MET HET ZUIDEN

SOLIDARITEIT MET HET ZUIDEN Kleuterkrant januari februari 2019 SOLIDARITEIT MET HET ZUIDEN Elk jaar plaatst Broederlijk Delen een land in de kijker. Dit jaar gaat onze aandacht naar het Zuid-Amerikaanse land Guatemala. Ook onze school

Nadere informatie

De Speulkoel in 2017

De Speulkoel in 2017 De Speulkoel in 2017 Een oud theatertje hersteld Het jaar 2017 mag worden bijgeschreven in de annalen van Anloo, als het jaar van de wedergeboorte van De Speulkoel, het oude bostheatertje in het bos bij

Nadere informatie

PROJECTOPROEP FESTIVALBEELD EUROPALIA.TURKEY (2015) PROJECTOPROEP GERICHT TOT GRAFISCHE ARTIESTEN/ONTWERPERS/PROFESSIONELEN

PROJECTOPROEP FESTIVALBEELD EUROPALIA.TURKEY (2015) PROJECTOPROEP GERICHT TOT GRAFISCHE ARTIESTEN/ONTWERPERS/PROFESSIONELEN PROJECTOPROEP FESTIVALBEELD EUROPALIA.TURKEY (2015) PROJECTOPROEP GERICHT TOT GRAFISCHE ARTIESTEN/ONTWERPERS/PROFESSIONELEN KALENDER 23.06.14 : Deadline project 15.07.14 : Preselectie en interview met

Nadere informatie

STAD BRUSSEL STELT VOOR

STAD BRUSSEL STELT VOOR STAD BRUSSEL STELT VOOR HOPLA! Voor de 9e keer start het feest van de circuskunsten in het hart van de stad. Van maandag 13 tot zondag 19 april 2015 staan feestelijke voorstellingen in zalen en circustenten

Nadere informatie

Vlaams Improvisatiefestival 2009

Vlaams Improvisatiefestival 2009 Onder het peterschap van de Neveneffecten en met de toegezegde deelname van bekende namen zoals Jeron Dewulf, Bart Cannaerts, Henk Ryckaert en Joost van Hyfte zal improviserend Vlaanderen vanaf 30 oktober

Nadere informatie

Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw

Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw Waarvoor staat Onafhankelijk Leven vzw? 1. Visie Onafhankelijk Leven vzw gaat met volle kracht voor een samenleving waar alle personen met beperking controle hebben

Nadere informatie

Beste relatie, Met vriendelijke groet. Jos Op het Veld & Rolf Joosten Stichting Belaef Berg (Organisatie Rock am Roer)

Beste relatie, Met vriendelijke groet. Jos Op het Veld & Rolf Joosten Stichting Belaef Berg (Organisatie Rock am Roer) Beste relatie, De afgelopen jaren hebben wij op Uw steun mogen rekenen bij de organisatie van Rock am Roer. Rock am Roer is mede daardoor gestaag uitgegroeid van een evenement voor Berg, naar een evenement

Nadere informatie

Intro heeft een nieuwe website!

Intro heeft een nieuwe website! Hallo! We hebben het genoegen je de allereerste nieuwsbrief van Intro te bezorgen! Dit omdat je Intro goed kent, of gewoonweg omdat de toegankelijkheid van evenementen, muziekfestivals en sportevenementen

Nadere informatie

SHOW: The Feel Good Show of The Year. Artiesten: Blues Brothers. Naam: Sjuul Kroon. Klas 3GTA. Vak: CKV Opdracht: ckv verslag.

SHOW: The Feel Good Show of The Year. Artiesten: Blues Brothers. Naam: Sjuul Kroon. Klas 3GTA. Vak: CKV Opdracht: ckv verslag. SHOW: The Feel Good Show of The Year Artiesten: Blues Brothers Klas 3GTA 1. Welk concert heb je gekozen? The Feel Good Show van de Blues Brothers. 2. Waarom heb je juist dit concert gekozen? We kregen

Nadere informatie

BEZOEK CULTURELE ACTIVITEITEN

BEZOEK CULTURELE ACTIVITEITEN Cultureel aanbod studenten en jongeren, 2015 Delft is een echte studentenstad en heeft een enorm potentieel aan studenten. Tegelijkertijd zal Delft zich moeten inspannen om een interessante studentenstad

Nadere informatie

Infosessies Erfgoeddag 2011

Infosessies Erfgoeddag 2011 Vlieg Erfgoed Infosessies Erfgoeddag 2011 DEEL 1: OVER VLIEG Wie is Vlieg? IDENTIKIT 2005 Geslacht: jongen Beroep: families de weg wijzen naar verrassende activiteiten Hobby s: zoemen, toneel, mopjes vertellen,

Nadere informatie

Beleidsplan 2016-2019 Stichting Een Feest voor Sinterklaas

Beleidsplan 2016-2019 Stichting Een Feest voor Sinterklaas Beleidsplan 2016-2019 Stichting Een Feest voor Sinterklaas 1. Inleidend voorwoord van 2016 tot en met 2019. Op dit moment leven we in een maatschappij waar veel (van) cultuur verlangd wordt: een royaal

Nadere informatie

Ontmoet nieuwe klanten tijdens ONZE sfeervolle events! WORKSHOPAVONDEN THEMA EVENTS. Waarde voor ondernemers POWERED BY

Ontmoet nieuwe klanten tijdens ONZE sfeervolle events! WORKSHOPAVONDEN THEMA EVENTS. Waarde voor ondernemers POWERED BY Ontmoet nieuwe klanten tijdens ONZE sfeervolle events! WORKSHOPAVONDEN THEMA EVENTS Waarde voor ondernemers POWERED BY Stop met adverteren met events bereik je meer! Hoe bereik ik nieuwe klanten voor mijn

Nadere informatie

Maandag 21 november Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR

Maandag 21 november Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Maandag 21 november 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Digitale rondleiding in collectie Ghysels Mortsel / Antwerpen Geachte schepen De Ridder, Geachte

Nadere informatie

Wie we zijn en waar we vandaan komen

Wie we zijn en waar we vandaan komen Wie we zijn en waar we vandaan komen Het Utrechtse Catching Cultures Orchestra is in 2015 ontstaan uit een samenwerking tussen blazersensemble De Tegenwind en de Band Zonder Verblijfsvergunning geleid

Nadere informatie

Laat weten wat je interesseert en maak kans op een I-pod touch 32GB

Laat weten wat je interesseert en maak kans op een I-pod touch 32GB Laat weten wat je interesseert en maak kans op een I-pod touch 32GB Hallo! De gemeente Bornem biedt informatie, cultuur en ontspanning voor iedereen. Om dat te kunnen blijven doen vinden we het belangrijk

Nadere informatie

(te) Gekke Kerk Festival Nieuwsbrief 2

(te) Gekke Kerk Festival Nieuwsbrief 2 (te) Gekke Kerk Festival Nieuwsbrief 2 20 mei 2015 www.tegekkekerk.nl www.facebook.com/gekkekerk info@tegekkekerk.nl Een weekend vol optredens, workshops, inspiratie, dichters, maaltijden, verdieping en

Nadere informatie

centrum museumnacht 2011 Prospekta voor kunstcommunicatie Jaarverslag 2011 - jaargang 16 Prospekta is een initiatief van

centrum museumnacht 2011 Prospekta voor kunstcommunicatie Jaarverslag 2011 - jaargang 16 Prospekta is een initiatief van museumnacht 2011 Prospekta centrum voor kunstcommunicatie Jaarverslag 2011 - jaargang 16 Prospekta is een initiatief van Inhoudstafel Voorwoord 1 Deel 1: Uitgangspunten 3 1. Ontstaansgeschiedenis 3 2.

Nadere informatie

DE KRACHT VAN MUZIEK, OOK IN UW GEMEENTE!

DE KRACHT VAN MUZIEK, OOK IN UW GEMEENTE! DE KRACHT VAN MUZIEK, OOK IN UW GEMEENTE! CIJFERS OVER DRIE LOKALE HELDEN-EDITIES HEEN Het project Lokale Helden heeft aangetoond dat niet-verenigde muzikanten en organisatoren ontbreken in het lokaal

Nadere informatie

Stichting SoWhat Jaarverslag augustus 2014 t/m juli 2015

Stichting SoWhat Jaarverslag augustus 2014 t/m juli 2015 Stichting SoWhat Jaarverslag augustus 2014 t/m juli 2015 1. Inhoudelijk jaarverslag Doelstelling Stichting SoWhat Activiteiten seizoen 2014/2015 Marketing en PR 2. Jaarrekening Staat van baten en lasten

Nadere informatie

SPONSORPROPOSITIE UTRECHTSE INTRODUCTIE TIJD 10 T/M 13 AUGUSTUS 2015. utrechtsch studenten corps

SPONSORPROPOSITIE UTRECHTSE INTRODUCTIE TIJD 10 T/M 13 AUGUSTUS 2015. utrechtsch studenten corps SPONSORPROPOSITIE UTRECHTSE INTRODUCTIE TIJD 10 T/M 13 AUGUSTUS 2015 utrechtsch studenten corps UTRECHTSE INTRODUCTIE TIJD 2015 In augustus 2015 zal Utrecht traditioneel in de belangstelling staan van

Nadere informatie

S0ch0ng Raadhuisconcerten Hilversum. Beleidsplan Mei 2016

S0ch0ng Raadhuisconcerten Hilversum. Beleidsplan Mei 2016 S0ch0ng Raadhuisconcerten Hilversum Beleidsplan 2017 Mei 2016 Inhoudsopgave Stichting Raadhuisconcerten Hilversum Pagina Inhoudsopgave 2 Introductie 3 Programmering 4 Organisatie 6 Bijdrage aan doelen

Nadere informatie

Agenda. Donderdag 21 februari Kennismaken met juf Mirella - groep 2 & Groepen 3 t/m 8 krijgen rapporten mee

Agenda. Donderdag 21 februari Kennismaken met juf Mirella - groep 2 & Groepen 3 t/m 8 krijgen rapporten mee Agenda Donderdag 21 februari Kennismaken met juf Mirella - groep 2 & Groepen 3 t/m 8 krijgen rapporten mee Beste allemaal, Mijn naam is Mirella Duchatteau, de nieuwe juf voor groep 2 die 4 maart van start

Nadere informatie

Verbreding en verbinding vanuit cultureel perspectief

Verbreding en verbinding vanuit cultureel perspectief Verbreding en verbinding vanuit cultureel perspectief De bijzondere band tussen Cortegaerdt en De Spiegel Stichting Cortegaerdt heeft met een royale schenking in 2007 de bouw van theater De Spiegel mede

Nadere informatie

Museumnacht Gent 2017 klokt af op bezoeken

Museumnacht Gent 2017 klokt af op bezoeken Museumnacht Gent 2017 klokt af op 28.371 bezoeken Op donderdagnacht 7 december 2017 zetten negen Gentse musea hun deuren open voor het grote publiek. Ondanks het slechte weer genoten liefhebbers en nieuwsgierigen

Nadere informatie

verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode filmzaal 68 blauwe filmzaal 62 foyer 75-150 café 70-125

verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode filmzaal 68 blauwe filmzaal 62 foyer 75-150 café 70-125 verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode 68 blauwe 62 foyer 75-150 café 70-125 fotografie achtergrond: Merlijn Spenkelink Podium voor ontmoeting evenementenlocatie centrum apeldoorn Ieder

Nadere informatie

YOUTUBE ARTIESTEN SHOPPEN DIY ATTRACTIES

YOUTUBE ARTIESTEN SHOPPEN DIY ATTRACTIES YOUTUBE ARTIESTEN SHOPPEN DIY ATTRACTIES De Tina-dag is de afgelopen jaren uitgegroeid tot hét event waar je als meisje moet zijn geweest! Met al een aantal uitverkochte edities van het event, waarvan

Nadere informatie

Young Music Talent 2019

Young Music Talent 2019 Young Music Talent 2019 De nieuwe muziekwedstrijd voor jeugd en jongeren uit Zoetermeer georganiseerd door CKC & Partners 19 e editie Reglement en informatie Young Music Talent 2019 Data & locatie Young

Nadere informatie

de ikkeling P A R T N E R M A P

de ikkeling P A R T N E R M A P de P A R ikkeling T N E R M A P de ikkeling P A R T N E R M A P HOEVE TER DROMEN - HERDERSEM 22 JULI TOT 29 JULI 2015 BESTE PIKKELING PARTNER, VOOREERST EEN OPRECHT WOORD VAN DANK VOOR DE JARENLANGE STEUN

Nadere informatie

de ikkeling P A R T N E R M A P

de ikkeling P A R T N E R M A P de P A R ikkeling T N E R M A P de ikkeling P A R T N E R M A P HOEVE TER DROMEN - HERDERSEM 22 JULI TOT 29 JULI 2015 BESTE PIKKELING PARTNER, VOOREERST EEN OPRECHT WOORD VAN DANK VOOR DE JARENLANGE STEUN

Nadere informatie

Programmatie - Seizoen 2015-2016. Glabbeek Cultureel - Cirk Publiek Zondag 6 september 2015-13.30 uur

Programmatie - Seizoen 2015-2016. Glabbeek Cultureel - Cirk Publiek Zondag 6 september 2015-13.30 uur GC De Roos heeft alweer een nieuw aanbod voor u klaar met een ruime keuze aan theater en muziek. We kozen er bewust voor om mensen uit de regio en nationale artiesten uit verschillende cultuurdisciplines

Nadere informatie

Academie Merksem. Welkom op de vrije infosessie.

Academie Merksem. Welkom op de vrije infosessie. Academie Merksem Welkom op de vrije infosessie. Maandag 6 oktober, tussen 17 en 18u30 in Brecht Woensdag 8 oktober, tussen 18 en 19u30 in Merksem Dinsdag 14 oktober, tussen 18 en 19u30 in Sint Job Academie

Nadere informatie

TStichting Marketing Haagse Binnenstad

TStichting Marketing Haagse Binnenstad TStichting Marketing Haagse Binnenstad de Etalage Den Haag Wanneer samen meer is Is samen een succes En smaakt samen naar meer Wat zijn de uitgangspunten? Gericht op we in plaats van ik Durven zoeken

Nadere informatie

Culture market. 29 > 30.08.2014 Nederlandse versie

Culture market. 29 > 30.08.2014 Nederlandse versie Culture market 29 > 30.08.2014 Nederlandse versie INHOUD 19.02.2014 presentatie inhoud deelneming organisatie BRUSSELS CREATIVE FORUM : een project voor Brussel presentatie CULTUREEL BORRELEN IN BRUSSEL

Nadere informatie

Evaluatie Famillement 2018

Evaluatie Famillement 2018 Inhoud Samenvatting Famillement 2018... 1 Resultaten evaluatie standhouders... 2 Beeld van de bezoeker... 2 Locatie... 3 Organisatie... 5 Datum en tijd... 6 Programma... 7 Eindoordeel...12 Resultaten evaluatie

Nadere informatie

Evaluatie Open Podium Jeugd e seizoen

Evaluatie Open Podium Jeugd e seizoen Evaluatie Open Podium Jeugd 12 + 2 e seizoen 2015 2016 Inleiding Conform de projectbeschrijving zijn er vijf Open Podium-avonden voor de jeugd 12+ georganiseerd door Stichting Talentenloods in Dekker s

Nadere informatie

Onderzoek Marktbeschrijving Podiumkunsten 2006

Onderzoek Marktbeschrijving Podiumkunsten 2006 Onderzoek Marktbeschrijving Podiumkunsten 2006 Samenvatting en conclusies TNS NIPO Bureau Promotie Podiumkunsten Onderzoeksmethode Dit is een herhalingsonderzoek, het is eerder uitgevoerd over 2002 en

Nadere informatie

Multiculturele ouderenbeurs

Multiculturele ouderenbeurs Multiculturele ouderenbeurs Korte impressie Bloedsuiker prikken: dat bleek de grote attractie op 'Kleurrijk in welzijn en zorg', de markt voor oudere migranten die het NOOM in opdracht van de gemeente

Nadere informatie

Hiermee wil Stichting Africa Life aan de wereld laten zien dat Den Haag rijk is en heel trots kan zijn op de Haagse multiculturele samenleving.

Hiermee wil Stichting Africa Life aan de wereld laten zien dat Den Haag rijk is en heel trots kan zijn op de Haagse multiculturele samenleving. The Hague Cultural Parade: Met de Culturele Parade wil Stichting Africa Life de culturele rijkdom van Den Haag en de verschillende culturele gemeenschappen in beeld brengen en daarmee de sociale cohesie

Nadere informatie

Inleiding door de burgemeester

Inleiding door de burgemeester Toespraken ter gelegenheid van de uitreiking van Koninklijke Onderscheidingen bij de Algemene Gelegenheid van 2012 (vrijdag 27 april 2012, in de Raadzaal van het gemeentehuis van Soest), uitgesproken door

Nadere informatie

Cultuurbeleving. Junipeiling Bewonerspanel. Utrecht.nl/onderzoek

Cultuurbeleving. Junipeiling Bewonerspanel. Utrecht.nl/onderzoek Cultuurbeleving Junipeiling Bewonerspanel Utrecht.nl/onderzoek Colofon uitgave Afdeling Onderzoek Gemeente Utrecht 030 286 1350 onderzoek@utrecht.nl in opdracht van Cultuur Ontwikkelorganisatie Gemeente

Nadere informatie

Muziekconcours 17 februari 2015 om 19.30 uur in het Oosterlicht Theater

Muziekconcours 17 februari 2015 om 19.30 uur in het Oosterlicht Theater Muziekconcours 17 februari 2015 om 19.30 uur in het Oosterlicht Theater Ik ben Kiki, maar mijn echte naam is Quirijn (links op foto). Muziek betekent heel veel voor mij, omdat ik al muziek maak sinds ik

Nadere informatie

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016 De Regenboog De Regenboog Tijmstraat 1 5571 HS Bergeijk Tel. 0497-574914 info@bsderegenboogbergeijk.nl www.bsderegenboogbergeijk.nl Boog nr. 5 04-01-2016 Algemeen Voorlezen A.s. woensdag wordt er weer

Nadere informatie

Huissprokkels. Welkom mei. Huissprokkels maandelijks. Nieuw Nieuw Nieuw!!!

Huissprokkels. Welkom mei. Huissprokkels maandelijks. Nieuw Nieuw Nieuw!!! Nieuwsbrief bewoners mei 2018 Huissprokkels Welkom mei Huissprokkels maandelijks Vanaf nu verschijnt de bewonerskrant huissprokkels maandelijks om je nog beter te informeren over het leven in ons huis.

Nadere informatie

DE KRACHT VAN MUZIEK, OOK IN UW GEMEENTE!

DE KRACHT VAN MUZIEK, OOK IN UW GEMEENTE! Het project Lokale Helden heeft aan getoond dat niet- verenigde muzikanten en organisatoren ontbreken in het lokaal cultuurbeleid. DE KRACHT VAN MUZIEK, OOK IN UW GEMEENTE! Doe er iets aan, en realiseer

Nadere informatie

VTO-cultuurvragen. Pagina 1 van 12 Cultuurvragen uit VTO SCP/CBS

VTO-cultuurvragen. Pagina 1 van 12 Cultuurvragen uit VTO SCP/CBS VTO-cultuurvragen Onderstaand zijn de vraagformuleringen zoals gehanteerd in VTO2012 afgedrukt. De respondenten kregen een brief toegestuurd waarin ze uitgenodigd werden om de VTOenquête via het internet

Nadere informatie

Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Seizoensvoorstelling CC De Bogaard en vzw Villarte

Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Seizoensvoorstelling CC De Bogaard en vzw Villarte Vrijdag 6 mei 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Seizoensvoorstelling CC De Bogaard en vzw Villarte Geachte mijnheer de schepen, mevrouw de volksvertegenwoordiger,

Nadere informatie

STICHTING MUZIEK JONG VOOR OUD Jaarverslag 2007

STICHTING MUZIEK JONG VOOR OUD Jaarverslag 2007 STICHTING MUZIEK JONG VOOR OUD Jaarverslag 2007 Oorsprong Albin Ograjensek, de initiatiefnemer van de Stichting Muziek Jong voor Oud, is al jaren werkzaam in de ouderenzorg in Maastricht. Het viel hem

Nadere informatie

Een juweeltje. De vier Pelikanen. De monumentale zaal biedt plaats aan 35 gasten.

Een juweeltje. De vier Pelikanen. De monumentale zaal biedt plaats aan 35 gasten. Een juweeltje Aan de Tweebaksmarkt in Leeuwarden staat het kleinste Jugendstil-theater van Europa. In 1904 werd het geopend als verzekeringskantoor door de Utrecht verzekeringen. Sinds 1 september 2013

Nadere informatie

Open Bedrijven Dag. Uitblinkers gespot. GreenVille. 5 oktober 10 17u. Met medewerking van:

Open Bedrijven Dag. Uitblinkers gespot. GreenVille. 5 oktober 10 17u. Met medewerking van: Open Bedrijven Dag 5 oktober 10 17u Uitblinkers gespot GreenVille NAC Met medewerking van: Beste bezoeker, Na het succes van vorig jaar met maar liefst 3000 bezoekers, slaan GreenVille en de gemeente Houthalen-Helchteren

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij Porgy en Bizz!

Hartelijk welkom bij Porgy en Bizz! Hartelijk welkom bij Porgy en Bizz! 1956: de opera Porgy en Bess die geen opera mocht heten draait in Europa. 1957: Frank Koulen de Neger van Terneuzen laat zich inspireren en start op 20 april Lunchroom

Nadere informatie