Workshop 8. Trek een kader rond de foto. ( Zie fig.)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Workshop 8. Trek een kader rond de foto. ( Zie fig.)"

Transcriptie

1 Workshop 8 MicDigital Oude foto s Soms willen we een oude foto herstellen, maar het is perfect mogelijk om een hedendaagse foto er oud te laten uitzien. Wat we in het ene herstellen willen we in een andere foto juist laten zien. In deze workshop gaan we een oude gescheurde foto restaureren en een hedendaagse foto oud maken zodat ze uit vervlogen tijd lijkt. Een hedendaagse foto verouderen. Open de foto oudefoto.jpg Maak een laag van de achtergrond door er dubbel op te klikken. In het volgende venster klik je op OK voor naam Laag0. Achtergrond wordt nu Laag0 Deze laag gaan we bewerken. Nu kunnen we een laag achter deze achtergrondkopie zetten, wat met een achtergrond met slotje niet mogelijk is. 1. Laag doorzichtig maken. Klik in je Toolbox op het rechthoekig selectiekader. Trek een kader rond de foto. ( Zie fig.) Zorg dat je alles van de foto mee hebt. Als je nog een stuk niet hebt trek dan een nieuw selectiekader. Hierin gaan we onze foto zetten. Druk nu op Delete van je toetsenbord om de selectie te verwijderen. Je hebt nu alleen nog de rand van de foto over. Deselecteer je selectiekader door in de menubalk op Selecteren, Deselecteren te klikken of Ctrl + D op je toetsenbord. Open de foto sherif.jpg 2. Lagen verplaatsen. klik op het Verplaatsingsgereedschap in je Toolbox. Zorg dat je beide foto s kan zien in je werkgebied. Sleep de foto van de sheriff naar de oude foto. Sluit de originele foto sherif.jpg Vergroot het venster van de oude foto zodat je de hoekhandvatten van de bovenliggende foto sherif.jpg kan zien. Druk op de shifttoets en sleep met een hoekhandvat diagonaal tot de foto ongeveer even groot is, zodat ze aan de zijkanten past. Door het indrukken shifttoets vervormd de foto niet. Druk op Enter om te bevestigen.

2 2 Sleep nu laag1 (Sheriff) onder laag 0 Zorg dat in je optiebalk van het verplaatsgereedschap de beide vinkjes zijn aangevinkt bij Automatische selectie en selectiekader tonen. Schuif de foto van de sheriff nu tot ze goed staat. Dus zo totdat er een kleine spatie boven de hoofden overblijft en de figuren er mooi opstaan. (Zie fig.) 3. Lagen vermenigvuldigen. Open de foto kreukels.jpg Selecteer laag 0 in je lagenpalet. klik op het Verplaatsingsgereedschap in je Toolbox.(Als dit niet zou geselecteerd zijn) Zorg dat je beide foto s kan zien in je werkgebied. Sleep de foto van de kreukels naar de oude foto. Je nieuwe laag moet van boven liggen. Dit is ook zo, omdat we, voor we versleepten de onderliggende laag0 geselecteerd hebben. Sluit de originele foto kreukels.jpg Vergroot het venster van de oude foto zodat je de hoekhandvatten van de bovenliggende foto kreukels.jpg kan zien. Sleep met een hoekhandvat diagonaal tot de foto ongeveer even groot is, zodat ze aan alle zijkanten past. Shift hoeft hier niet omdat t toch geen figuur is en kreukels mogen vervormen Druk op Enter om te bevestigen. Geef, in je lagenpalet, als overvloeimodus Vermenigvuldigen op. De kreukels vermengen zich met de foto.

3 3 4. Lagen bleken. Open de foto plooien.jpg Zorg dat laag2 in je lagenpalet geselecteerd is ( de kreukels). Klik op het Verplaatsingsgereedschap in je Toolbox.(Als dit niet zou geselecteerd zijn) Zorg dat je beide foto s kan zien in je werkgebied. Sleep de foto van de plooien naar de oude foto. Je nieuwe laag moet bovenaan liggen. Sluit de originele foto plooien.jpg Vergroot het venster van de oude foto zodat je de hoekhandvatten van de bovenliggende foto plooien.jpg kan zien. Maak deze bovenliggende afbeelding weer even groot als de onderliggende. Druk op Enter om te bevestigen. Geef, in je lagenpalet, als overvloeimodus Bleken op. De scheurtjes en plooien worden zichtbaar op de onderliggende foto en t zwart verdwijnt. 5. Gomgereedschap in verschillende lagen. Klik in je Toolbox op de Gom. Kies een penseel van ongeveer 27 pix uit met Zachte rand. Gom nu in de laag 3 en laag 2, Plooien en kreukels voorzichtig langs de rand van de foto om de witte rand terug wit te maken. Pas op dat je de fotoboord niet raakt. Pas kleine penseelstreken toe en herbegin als je de witte boord van de foto raakt. Ga volledig rond de foto, zowel voor laag 2 als voor laag Sepia kleur via handelingen. Klik in je lagenpalet laag1 aan, de sheriff. Deze laag gaan we Sepia van kleur maken. Ga naar je Handelingen palet (onder Historie) klik op de handeling Sepia en start deze. Je krijgt een paar vensters waar je OK voor klikt. Je foto is nu Sepia van kleur.

4 4 7. Werken met curven. Klik in je lagenpalet de laag 4 aan. De tweede laag vanonder, zwart-wit. (Zie fig.) Klik in je menubalk op Afbeelding, Aanpassingen, curven. Duw de curve in t midden ietsje naar boven om de foto wat lichter te maken en wat meer verzadiging te geven. Klik op OK. Je foto ziet er nu beter uit. 8. Ruis toevoegen. Klik in je menubalk op Filter, Ruis en zet de hoeveelheid ruis op 6 en de distributie op Gausiaans. Klik op OK. Nu ziet je foto er echt oud uit. We gaan al deze lagen nu samenvoegen tot één laag. Klik in je lagenpalet op het pijltje in de rechter bovenhoek en klik op Verenigen zichtbaar. Sla je foto nu op als.jpg. Een oude gescheurde foto restaureren. In deze Workshop gaan we een oude foto restaureren. We kennen ze wel, die oude vergeelde foto s, vaak in een schoendoos op zolder bewaard Maar zo n foto is dikwijls niet altijd in de beste staat. Daarom gaan we met Photoshop zo n versleten foto terug herstellen. We hebben onze foto ingescand op een resolutie die altijd hoger is dan 300 dpi. Hoe hoger hoe beter, maar ook hoe groter het bestand natuurlijk. Open de foto fotoud.jgp 1. Foto croppen. Klik in je Toolbox op het uitsnijgereedschap (Croppen) om de foto bij te knippen. Trek een rechthoek rond je foto wat je wil knippen ( zie foto) Druk op Enter om te knippen. 2. Niveaus regelen. Klik in je menubalk op Afbeelding, aanpassingen, niveaus. Trek zowel het witte pijltje als t zwarte pijltje tot tegen de sinus. (Zie fig.) Klik op OK.

5 5 3. Delen kopiëren. Klik in je Toolbox op het Lassogereedschap. Trek een selectie rond het nog intacte haar van de dame. ( zonder de scheur te raken) Alleen het haar, niet het gezicht Druk nu op je toetsenbord op Ctrl plus J om de selectie te dupliceren. Je ziet in je lagenpalet dat er een laag bij is gekomen. Sleep deze laag naar het beschadigde deel van de foto. Klik in je menubalk op Bewerken, Vrije Transformatie. Of ga met je cursor naast de hoekhandvatten tot de cursor een pijltje wordt Draai met behulp van de pijltjes het haar zo dat het past aan de rechterkant van t hoofd ( zie foto) De pijltjes komen tevoorschijn als je de cursor op de hoeken van de selectie plaatst. Rek het een beetje uit naar links. En verschuif met behulp van de zijschuivers naar boven of onder indien nodig. Met andere woorden, pas je haar aan, aan de rest van de foto. Zorg dat je het gezicht niet raakt. De bovenkant of achtergrond speelt hier geen belang, ze wordt later toch verwijdert. Druk op Enter als je klaar bent. Druk op je toetsenbord op Ctrl plus J om de selectie te dupliceren. Je hebt weer een stukje haar en een derde laag. Sleep deze laag naar de plaats waar de foto beschadigd is en pas ze aan net als de vorige laag. Schuif tot t past. Klik op Enter. Druk op je toetsenbord op Ctrl plus J om de selectie te dupliceren. Dit derde stukje maak je kleiner en pas je aan aan de omringende gedeelten van het haar. Zoom desnoods in op dit gedeelte.

6 6 Schuif dit stukje zo dat het precies past aan beide zijden. Klik dan op Enter om toe te passen. Pas desnoods de andere delen terug aan. Tot je een vloeiende haarlijn krijgt zonder onderbreking. We gaan al deze lagen nu samenvoegen tot één laag. Klik in je lagenpalet op het pijltje in de rechter bovenhoek en klik op Verenigen zichtbaar. 4. Beschadigde delen herstellen met de kloonstempel. Klik in je Toolbox op het Kloonstempel gereedschap. Kies een penseel van ongeveer 21 Pix met een zachte rand. Zoom in op de scheur of beschadiging die je wil wegwerken. Werk alleen aan de persoon, niet de achtergrond, deze valt later toch weg. Klik éénmaal met de Alt toets ingedrukt naast de scheur of beschadiging. Er komt een kruisje in een cirkel te staan als je Alt klikt. Klik en sleep nu met je linker muisknop over de scheur om ze te verwijderen. Je ziet een cirkel en een kruisje. Van waar je stempelt. Herhaal dit meermaals en verplaats af en toe je kruis. Soms van boven naar beneden, soms van links naar rechts Je veegt de scheur weg, zonder dat het te zien is. Zet je cirkel (pen) zo dicht mogelijk bij je kruis, om een zo egaal mogelijke kleurschakering te krijgen. Verklein je penseel als je bv. in het gezicht moet werken om een nog beter resultaat te krijgen. Werk zo alle scheuren, plooien en vlekken weg. Ga voorzichtig te werk in het gezicht en veeg geen lijnen weg. Laat een gelaatslijn vloeiend door lopen door evenwijdig met deze lijn te klonen. (Zie fig.) Werk met het stempelgereedschap ook de oneffenheden in het geplakte haar weg. Als je klaar bent sla je foto op.

7 7 5. Werken met Toevoegen en verwijderen aan selectie. We gaan nu het hoofd van de achtergrond selecteren. Klik in je Toolbox op driehoekje naast het Lasso gereedschap en selecteer de Magnetische Lasso. Zet in je optiebalk van Lasso je Doezelaar op ongeveer 3 pix. Trek nu een snelle lasso rond het hoofd van het meisje. Dit komt niet zo nauw we gaan t toch nog aanpassen. Je zal merken dat je soms gaten hebt in je afbeelding, soms heb je teveel achtergrond en op sommige plaatsen mis je delen van het hoofd. Klik in je Toolbox op de gewone Lasso. Om delen toe te voegen klik je in de optiebalk van de Lasso op Toevoegen aan Selectie en om delen te verwijderen klik je op het icoontje ernaast Verwijderen uit Selectie. Klik op toevoegen aan Selectie en selecteer het deel dat je gemist hebt. Voeg de gemiste delen aan je selectie toe. Als je ergens iets van de achtergrond mee hebt in je selectie, dan wis je dit met het icoontje Verwijderen uit selectie. Ga zo het volledig hoofd rond tot je een mooie selectie hebt. Met deze Tool kan je dus selecties aanpassen aan je behoeften en op verschillende plaatsen onafhankelijk van elkaar selecteren. Zorg dat je alles mee hebt. 6. Achtergrond verwijderen. Druk nu op Ctrl + J om te dupliceren.

8 8 Je hebt nu twee lagen. Klik in je lagenpalet op de achtergrond om deze te selecteren. Klik in je Toolbox op de Gom. Kies een penseel van ongeveer 100 pix uit met Zachte rand. Gom nu de achtergrond weg rond t hoofd. Alleen de achtergrond. Je mag lichtjes in het hoofd gaan. Dit kan geen kwaad omdat dit als een tweede laag erbovenop ligt. Zorg dat je de achtergrond mooi wit hebt. 7. Ruis verwijderen. Klik in je Menubalk op Filter, Ruis, Stof & krassen. Stel de Straal in op 2 en de Drempel op Niveau aanpassen. Klik OK. In de foto zit nu minder ruis. Klik in je lagenpalet op het pijltje in de rechter bovenhoek en klik op Verenigen zichtbaar. Klik in je menubalk op Afbeelding, aanpassingen, Niveaus. 9. Scherpte aanpassen. Trek het zwarte pijltje naar de sinus. Klik OK. Klik in je menubalk op Filter, Verscherpen, Onscherp masker. Stel de hoeveelheid in op ongeveer120. Straal op ongeveer 1,6. Drempel op 1 Speel wat met deze schuifregelaars tot je een goed resultaat hebt. Smaken verschillen. Niet overdrijven hierin anders krijg je witte randen langs de contouren.

9 9 10. Kleur aanpassen. Klik in je menubalk op Afbeelding, aanpassingen, kleurbalans. Schuif Cyaan Rood naar 21 Geel Blauw naar Kader toevoegen. Klik OK. Ga naar je Handelingen palet (onder Historie) klik op de handeling Kaderkanaal 50 pixels en start deze. Je krijgt een melding dat je afbeelding minstens 10 pixels groot moet zijn, klik hiervoor OK. Dan krijg je een kader rond je foto. In dit kader kan je van alles doen Vullen met kleur of een lijn rond trekken. Klik in je Toolbox op het Verloopgereedschap (onder het emmertje) Nu kan je hier verschillende mogelijkheden hebben om te vullen. Klik in je optiebalk van het verloopgereedschap op het pijltje naast het verloop en kies een soort verloop die jij mooi vind. Trek een lijn over je afbeelding. Diagonaal is t mooiste, maar recht naar beneden kan ook. Zoals je deze lijn trekt zo loopt ook de vulling. 12. Verloopbewerker. Als je in plaats van op het pijltje naast de verlooptint op de verlooptint zelf klikt, krijg je een nieuw venster Verloopbewerker en kan je zelf je verloop maken.

10 10 Hier kan je mee spelen tot je een mooie kader rond je foto hebt. Klik op OK. Je kan er ook nog lijntjes rond zetten om alles te benadrukken. Klik in je menubalk op Bewerken, omlijnen. Zet de kleur op zwart en de breedte op 5 pix. Klik op OK. Klik in je menubalk op Selecteren, Deselecteren. Je afbeelding is nu te groot. Je kan een groot deel wit rond de foto wegsnijden. Klik in je Toolbox op het uitsnijgereedschap (Croppen) om de foto bij te knippen. Trek een rechthoek rond je foto wat je wil knippen. Sla je foto op. Zo kan je vele oude foto s terug in hun oorspronkelijke glorie herstellen Micdigital 2005

Een Panoramafoto maken Twee of meerdere foto s aan elkaar plakken.

Een Panoramafoto maken Twee of meerdere foto s aan elkaar plakken. Workshop 10 Micdigital Deel 1. Een Panoramafoto maken Twee of meerdere foto s aan elkaar plakken. In deze workshop gaan we twee foto s aan elkaar plakken en de helderheid aanpassen. Soms wil je van een

Nadere informatie

Workshop 16. 2. Foto bijvoegen Open de foto tinne2.jpg. Open de foto tinne1.jpg

Workshop 16. 2. Foto bijvoegen Open de foto tinne2.jpg. Open de foto tinne1.jpg Workshop 16 MicDigital Wenskaarten en communiekaartjes ontwerpen. Vroeger, voor we computers hadden, moesten we naar de fotograaf en drukker als we communiekaartjes of uitnodigingen wilden hebben Nu met

Nadere informatie

Workshop 20. Transparantie in foto s. Voorbeeld 1. 1. Foto openen en verbeteren. 2. Voorgrondfoto openen en verplaatsen

Workshop 20. Transparantie in foto s. Voorbeeld 1. 1. Foto openen en verbeteren. 2. Voorgrondfoto openen en verplaatsen Workshop 20 MicDigital Transparantie in foto s Transparantie en vervagen. We gaan eens met foto s spelen en ze transparant maken. We willen bv twee foto s over elkaar leggen en de bovenste moet vloeiend

Nadere informatie

Adobe Photoshop 7.0 Workshop 2

Adobe Photoshop 7.0 Workshop 2 Adobe Photoshop 7.0 Workshop 2 MicDigital In deze tweede Workshop gaan we met lagen leren werken. We gaan in deze Photoshop Workshop leren omgaan met het werkgebied. De beste manier om het werkgebied te

Nadere informatie

Verander je voorgrondkleur naar Wit. ( D) Klik op t pijltje om zwart- wit om te keren.

Verander je voorgrondkleur naar Wit. ( D) Klik op t pijltje om zwart- wit om te keren. Workshop 24 MicDigital Het verloopgereedschap & spelen met licht Een van de fijne dingen die je met Photoshop kan doen, vooral met digitale foto s, is het licht van een foto kan bewerken, verhogen of toevoegen.

Nadere informatie

WORKSHOP PHOTOSHOP ELEMENTS 6.0

WORKSHOP PHOTOSHOP ELEMENTS 6.0 Start Photoshop Elements op en kies in het Welkomstscherm voor de optie Bewerken Oefening 1 Filters half gebruikt en open afbeelding oefening 1.jpg. Door middel van filters kunnen we speciale effecten

Nadere informatie

Een foto dramatischer maken. We gaan in deze zevende Workshop enkele veel gebruikte Tools terug opfrissen.

Een foto dramatischer maken. We gaan in deze zevende Workshop enkele veel gebruikte Tools terug opfrissen. 2 Workshop 7 Micdigital Een foto dramatischer maken. We gaan in deze zevende Workshop enkele veel gebruikte Tools terug opfrissen. We gaan in deze Photoshop Workshop enkele van de meest gebruikte gereedschappen

Nadere informatie

Workshop 9. Spelen met afbeeldingen en lay out. Deel1. 1. Het fotoformaat wijzigen. 2. Nieuwe afbeelding aanmaken.

Workshop 9. Spelen met afbeeldingen en lay out. Deel1. 1. Het fotoformaat wijzigen. 2. Nieuwe afbeelding aanmaken. Workshop 9 MicDigital Spelen met afbeeldingen en lay out. We kunnen met foto s veel doen en ermee spelen. Ze gebruiken in wenskaarten, affiches en bv kalenders. We gaan in deze workshop een foto bewerken

Nadere informatie

Workshop 21. Curven tekenen.

Workshop 21. Curven tekenen. Workshop 21 MicDigital Curven tekenen. Logo s en webkop ontwerpen Voor je website heb je een kop, een header nodig. Dit kan je makkelijk in Photoshop aanmaken. We gaan zo n webkop maken en leren een curve,

Nadere informatie

Een compositie of collage maken.

Een compositie of collage maken. Workshop 4 MicDigital Een compositie of collage maken. We nemen een sportwagen, een mooie meid, een sprookjesachtig landschap en Photoshop 7, mixen dit tezamen om een kleurrijke reclame affiche te creëren.

Nadere informatie

Workshop 19. Adobe Photoshop

Workshop 19. Adobe Photoshop Workshop 19 Adobe Photoshop 2 Workshop 19 Kerst special MicDigital Een Kerst- of Nieuwjaarskaartje maken. We gaan zelf eens een Nieuwjaarskaartje maken in Photoshop. We gaan dit doen zonder ook maar één

Nadere informatie

Retoucheren Algemeen. Bestand opslaan Sla het bestand op als eigennaam-retoucheren.psd en eigennaam-retoucheren.jpg

Retoucheren Algemeen. Bestand opslaan Sla het bestand op als eigennaam-retoucheren.psd en eigennaam-retoucheren.jpg Retoucheren Algemeen Nieuw document Selecteer in de Menubalk in het menu Bestand (File) de optie Nieuw (Ctrl+N) voor een nieuw document. Naam: Retoucheren Breedte: 10 cm Hoogte: 15 cm Resolutie: 300 pixels/inch

Nadere informatie

3D pixel stretch effect

3D pixel stretch effect http://www.tutorial9.net/photoshop/3d-pixel-stretch-effects/ 3D pixel stretch effect Door het uitrekken, stretchen van één enkele lijn creëer je een heel speciaal digitaal effect. Stap 1 We beginnen er

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop

http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop Poster blz 1 Stap 1 Open Photoshop, nieuw document: breedte

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-classic-guitar-from-scratch-in-photoshop/ Gitaar tekenen In deze les leer je een Klassieke Gitaar tekenen. Iedere vorm en effect wordt in Photoshop

Nadere informatie

Workshop 11. Geef in als Naam: Cdhoes Breedte: 12 cm Hoogte: 12 cm. Klik op OK

Workshop 11. Geef in als Naam: Cdhoes Breedte: 12 cm Hoogte: 12 cm. Klik op OK Workshop 11 MicDigital Werken met tekst. In deze workshop gaan we werken met tekst. Tekst kan gebruikt worden in Photoshop om een affiche te maken, een wenskaart, menu enz. Wij gaan een CD hoes maken met

Nadere informatie

Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2. Deel1 : gebouw groter maken

Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2. Deel1 : gebouw groter maken http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/getting-to-grips-with-the-vanishing-pointfilter/ Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2 Deel1 : gebouw groter maken

Nadere informatie

http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-delicious-green-apple-illustration/ Appeltje voor de dorst In deze les leer je zelf een blozende groene appel tekenen, we gebruiken daarvoor verschillende

Nadere informatie

Workshop 15. 1. Achtergrond hernoemen. 2. Selecteren met t Toverstafje

Workshop 15. 1. Achtergrond hernoemen. 2. Selecteren met t Toverstafje Workshop 15 MicDigital Drie verschillende manieren om te selecteren. De meeste onder ons hebben een digitale camera. Maar niet alle foto s die we daarmee nemen zijn perfect. Vooral de lucht is soms uitgebrand

Nadere informatie

Workshop 5. Wenskaarten maken in Photoshop. Kerstkaart. 1.Figuur selecteren met Toverstaf. 2. Figuur op achtergrond plaatsen

Workshop 5. Wenskaarten maken in Photoshop. Kerstkaart. 1.Figuur selecteren met Toverstaf. 2. Figuur op achtergrond plaatsen Workshop 5 MicDigital Wenskaarten maken in Photoshop. In deze workshop gaan we leren met tekst en Laagstijlen werken door een aantal wenskaarten te maken. Dit kan een Kerstkaart, een huwelijksuitnodiging,

Nadere informatie

Photoshop CS6. Foto s bewerken en aanpassen in Photoshop. Een onderwaterscene maken. Pijl om tussen de voor en achtergrondkleur.

Photoshop CS6. Foto s bewerken en aanpassen in Photoshop. Een onderwaterscene maken. Pijl om tussen de voor en achtergrondkleur. Een onderwaterscene maken. Begin met het maken van een nieuw bestand. Bestand -> Nieuw. Vul vervolgens de gegevens in die je hiernaast ziet. Let op: Resolutie pixels/ inch ingesteld staat. Verloop maken

Nadere informatie

Workshop 22. Out of Bounds. Deel1. Workshop Mondeo

Workshop 22. Out of Bounds. Deel1. Workshop Mondeo Workshop 22 MicDigital Out of Bounds. Composities maken met out of bounds In deze workshop gaan we een compositie maken, die je voor meerdere onderwerpen kan gebruiken, fotocollage, wenskaarten, menu s,

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/holiday-photo-border/ Eigen kerst kaart Stap 1: Nieuw Photoshop Document Vooraleer aan de kerstkaart te beginnen maken we eerst enkele sneeuwpenselen klaar.

Nadere informatie

Deze Workshop is gemaakt in Photoshop 7, maar kan natuurlijk evengoed in Photoshop CS gemaakt worden.

Deze Workshop is gemaakt in Photoshop 7, maar kan natuurlijk evengoed in Photoshop CS gemaakt worden. Workshop 13 MicDigital Foto s een andere, betere achtergrond geven We gaan met deze workshop de gereedschappen die we van Photoshop kennen eens opfrissen. In deze workshop gaan we twee foto s samenvoegen

Nadere informatie

Initiatie deel 2 Test selecties

Initiatie deel 2 Test selecties deel 2 Test selecties Test deel 2 Selecties. In deze les gaan we verschillende selectiemogelijkheden uitvoeren, laagstijlen, overvloeimodus, maskers enz.. Het is geen makkelijke les, neem er uw tijd voor

Nadere informatie

Het corrigeren van foto s

Het corrigeren van foto s Workshop 3 MicDigital Het corrigeren van foto s Gammacorrectie, kleuraanpassing, rechtzetten, croppen In deze Workshop gaan we foto s verbeteren. Sommige foto s, vooral vakantiefoto s zijn wel goed getrokken

Nadere informatie

Initiatie deel 2 Test selecties

Initiatie deel 2 Test selecties Test deel 2 Selecties. In deze les gaan we verschillende selectiemogelijkheden uitvoeren, laagstijlen, overvloeimodus, maskers enz.. Het is geen makkelijke les, daarom is het ook onze test, neem er uw

Nadere informatie

Scene.html Kleurrijke regenboog

Scene.html Kleurrijke regenboog http://www.pxleyes.com/tutorial/photoshop/1694/create-a-colorful-rainbow-fantasy- Scene.html Kleurrijke regenboog Regenboog - blz 1 Stap1 Nieuw document : Breedte = 1000px, hoogte = 1500px ; 72 dpi (Dots

Nadere informatie

Copyright Mailgroep photoshop

Copyright Mailgroep photoshop https://www.youtube.com/watch?v=pixwltmmrba Landschap in glas bal video les Gebruik je een eigen foto, zorg dan dat de grootte ongeveer = 1920 x 1080 px; 150 ppi Anders pas je de instellingen aan van gebruikte

Nadere informatie

http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-super-shiny-pencil-icon/ Mooi potlood maken Het potlood is een van de meest gebruikte gereedschappen bij het creatievelingen. Bij het maken van deze

Nadere informatie

Photoshop handleiding.

Photoshop handleiding. Photoshop handleiding. Bestand Nieuw Open een nieuw leeg document Openen Opslaan als Open een eerder opgeslagen document Sla je werk op in een aangewezen map Bewerken Stap vooruit Ongedaan maken van een

Nadere informatie

Les11 Werken met vaste waarden

Les11 Werken met vaste waarden Les11 Werken met vaste waarden Heb je alle vorige lessen met succes doorlopen, dan heb je al heel veel bijgeleerd in zo n korte periode. Om alles bij te houden blijft oefenen en nog eens oefenen de werkwijze.

Nadere informatie

Les06 Foto verbeteren sepia oud randje geven met vorm

Les06 Foto verbeteren sepia oud randje geven met vorm Les06 Foto verbeteren sepia oud randje geven met vorm 1) Open de afbeelding les06 koppel.jpg We proberen die foto eerst een klein beetje te verbeteren. Wil je meer weten over kleurcorrecties dan kan je

Nadere informatie

1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Google, Zoekhulpmiddelen Achtergrond verwijderen van foto, Toverstaf

1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Google, Zoekhulpmiddelen  Achtergrond verwijderen van foto, Toverstaf 1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met eigen foto, spiegeling, officiële logo, informatie over je abonnement en een passende achtergrond. Google, Zoekhulpmiddelen In Photoshop

Nadere informatie

Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een eigen foto, met spiegeling, officiële logo, tekst en passende achtergrond.

Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een eigen foto, met spiegeling, officiële logo, tekst en passende achtergrond. 1.Flyer Smartphone Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een eigen foto, met spiegeling, officiële logo, tekst en passende achtergrond. Formaat en Geavanceerd zoeken In Photoshop open je een

Nadere informatie

1. Nieuw document openen: 600 x 600 pix, RGB, 300 dpi, Transparante achtergrond.

1. Nieuw document openen: 600 x 600 pix, RGB, 300 dpi, Transparante achtergrond. http://www.dwphotoshop.com/photoshop/dragon_wing_jewelry.php Draak met Vleugels Juweel Deel 1: De Vleugels 1. Nieuw document openen: 600 x 600 pix, RGB, 300 dpi, Transparante achtergrond. 2. Nieuwe laag,

Nadere informatie

Les13 Allerlei correcties En ook aandacht bij het opslaan, zeker afbeeldingsgrootte controleren!!!! max. breedte/hoogte 800px /800px

Les13 Allerlei correcties En ook aandacht bij het opslaan, zeker afbeeldingsgrootte controleren!!!! max. breedte/hoogte 800px /800px Les13 Allerlei correcties En ook aandacht bij het opslaan, zeker afbeeldingsgrootte controleren!!!! max. breedte/hoogte 800px /800px Langste kant dus max: 800px Hier geven we slechts enkele basis handelingen

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright https://www.youtube.com/watch?v=bydqctxdv7u&feature=em-subscription-upload Planeet Saturnus Video les deel1 1) Bestand Nieuw: 1550 x 870 px: 150 ppi; witte achtergrond Planeet - deel1 blz. 1 2) Achtergrond

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/window-blinds/ Schaduw maken met zonneblinden In deze les leer je licht en schaduw doorheen een soort zonneblinden maken. Dit is de startafbeelding waarmee

Nadere informatie

Street dancing Voor ervaren photoshoppers

Street dancing Voor ervaren photoshoppers http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/photo-manipulation/street-dance-illustration.html Street dancing Voor ervaren photoshoppers Onderstaande foto s gebruikt voor deze oefening. Je kan ook

Nadere informatie

Portretten Retoucheren

Portretten Retoucheren Portretten Retoucheren Opdrachten: 1. Make over Zoek een foto van een persoon waarbij je de rimpels gaat verminderen. Gebruik de twee gereedschappen: Retoucheerpenseel en Reparatie. 2. Glamour Zoek een

Nadere informatie

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html Rooster Deze foto werd gebruikt in de hoogste resolutie. En dit is het einderesultaat: Het is heel belangrijk van

Nadere informatie

Foto manipulatie met straatdanser

Foto manipulatie met straatdanser http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/photo-manipulation/dazzling-dance-photomanipulation/all-pages.html Foto manipulatie met straatdanser Foto s worden gecombineerd, speciale effecten toegevoegd

Nadere informatie

Strip figuurtje inkleuren in Photoshop

Strip figuurtje inkleuren in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/drawing/how-to-get-that-anime-look-in-photoshop-using-aflexible-workflow/ Strip figuurtje inkleuren in Photoshop Stap 1 Startfiguurtje openen (psd bestand). Je ziet een

Nadere informatie

Duizenden woorden - blz 1

Duizenden woorden - blz 1 http://www.webdesign.org/photoshop/photoshop-cs4-tutorials/a-picture-worth-a-thousandwords.17979.html Duizenden woorden 1. Foto kiezen Zoek een foto waarin de contrasten duidelijk zijn, een donkere foto

Nadere informatie

Lesje 05: Foto s laten overvloeien.

Lesje 05: Foto s laten overvloeien. Lesje 05: Foto s laten overvloeien. 1. Documenten openen. Open het bestand les 05 achtergrond.jpg. Menu bestand openen of Ctrl+O. zoek de achtergrondfoto en open de afbeelding. Sla dit al een eerste keer

Nadere informatie

Avatar. http://www.webdesign.org/photoshop/photo-editing/na-vi-avatar-photo-manipulation-exclusivetutorial.18015.html

Avatar. http://www.webdesign.org/photoshop/photo-editing/na-vi-avatar-photo-manipulation-exclusivetutorial.18015.html http://www.webdesign.org/photoshop/photo-editing/na-vi-avatar-photo-manipulation-exclusivetutorial.18015.html Avatar We proberen een foto om te toveren tot een Na'vi een personage gebaseerd op de film

Nadere informatie

Les15 Kaartje maken Filters gebruiken

Les15 Kaartje maken Filters gebruiken Les15 Kaartje maken Filters gebruiken Eerste opdracht 1) Bestand openen : Menu Bestand Openen, open de beginfoto van deze de afbeelding les15 bloemenmand.jpg Werk op kopie van foto = CTRL+J, je bekomt

Nadere informatie

Licht uit venster.

Licht uit venster. http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/light-window/ Licht uit venster In deze oefening tonen we hoe je met een eenvoudige foto meer contrast en belichting kan toevoegen door een lichtbron toe

Nadere informatie

Enveloppe tekenen in Photoshop

Enveloppe tekenen in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/icon-design/how-to-create-an-envelope-icon-inphotoshop/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=feed%3a+psdtuts+%2 8PSDTUTS%29 Enveloppe tekenen in Photoshop

Nadere informatie

Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream

Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-illustrate-a-delicious-ice-cream-bar/ Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream In deze les worden weer veel technieken toegepast. Alles wordt zelf getekend

Nadere informatie

Kerstkaartje met kerstboomsjabloon

Kerstkaartje met kerstboomsjabloon Kerstkaartje met kerstboomsjabloon Belangrijk: Sla regelmatig uw werk op in de map waar uw foto s en sjabloon staan zodat alles bij elkaar blijft. Telkens opslaan als een.psd bestand Geef een naam bv.

Nadere informatie

Bewerk object met maskers

Bewerk object met maskers Bewerk object met maskers 1. Maak de achtergrond Maak een nieuw bestand. Noem deze gloeilamp, zet de breedte op 230mm en de hoogte op 200 mm en een resolutie van 300ppi. Klik dan op OK Pagina 1 Ga naar

Nadere informatie

Gemaakt door Santy Nicole

Gemaakt door Santy Nicole Oefening : Filmstrip-Pasen. Ytnas Maak een nieuw bestand met volgende eigenschappen. o Naam = filmstrip-pasen. o Breedte = 1024 pixels o Hoogte is = 768 pixels o Resolutie = 300 ppi o Modus = RGB o Inhoud

Nadere informatie

Chocolade reep tekst effect maken

Chocolade reep tekst effect maken http://textuts.com/chocolate-bar-text-effect/ Chocolade reep tekst effect maken Deze tutorial legt uit hoe je een simpel patroon kan gebruiken samen met een paar laagstijlen om een chocoladereep als tekst

Nadere informatie

In deze les leer je hoe je weerspiegelingen kan maken in Adobe Photoshop. Met onderstaande foto werd gestart:

In deze les leer je hoe je weerspiegelingen kan maken in Adobe Photoshop. Met onderstaande foto werd gestart: http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/sunglasses/ Een weerspiegeling maken in een zonnebril In deze les leer je hoe je weerspiegelingen kan maken in Adobe Photoshop. Met onderstaande foto werd

Nadere informatie

Griekse mythologie - blz 1

Griekse mythologie - blz 1 http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/how-to-create-a-greek-mythology-inspiredphoto-manipulation/ Griekse mythologie Nodig: afbeelding met man, planeet, ketting1, ketting2, texture,

Nadere informatie

Week 2 Cursus Photoshop

Week 2 Cursus Photoshop Week 2 Cursus Photoshop Werken met lagen Maak kennis met de werking van lagen en de toepassingen. 1 Week 2 Cursus Photoshop Inleiding Waarom werken met lagen Leer werken met lagen Oefeningen werken met

Nadere informatie

INSTRUCTIE PIXLR OPENEN PIXLR PORTRET. https://pixlr.com/editor. Calibr. Optimaliseren Blader naar en open de foto. Kies voor Aanpassingen Niveaus.

INSTRUCTIE PIXLR OPENEN PIXLR PORTRET. https://pixlr.com/editor. Calibr. Optimaliseren Blader naar en open de foto. Kies voor Aanpassingen Niveaus. INSTRUCTIE PIXLR OPENEN PIXLR https://pixlr.com/editor 1 PORTRET Optimaliseren Blader naar en open de foto. Kies voor Aanpassingen Niveaus. Schuif de pijltjes tot aan de curve. Maak met het Uitsnijgereedschap

Nadere informatie

Hoe je een structuur op een oneffen oppervlak aanbrengt

Hoe je een structuur op een oneffen oppervlak aanbrengt http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/how-to-apply-textures-to-uneven-surfaces/ Hoe je een structuur op een oneffen oppervlak aanbrengt Stap 1 Foto s zoeken die we kunnen gebruiken.

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/text-effects-tutorials/how-to-create-an-ice-text-effect-withphotoshop/ IJstekst maken Nodig Vooraleer te beginnen zoek je enkele penselen. Twee belangrijke sets gebruikt,

Nadere informatie

http://www.webdesign.org/photoshop/photo-editing/create-an-abstract-sea-on-landillusion.17930.html Land Zee illusie Stap 1 Open Photoshop, nieuw document = 1000 x 670 pix ; 300 ppi. Stap 2 Foto met boom

Nadere informatie

Les12 Staaf door tekst

Les12 Staaf door tekst Les12 Staaf door tekst We maken nog een eenvoudig lesje. 1) Bestand nieuw - leeg bestand : 15cm op 10cm ; 72 dpi; RGB ; Wit 2) Neem een nieuwe laag, naam = staaf en trek een lang smal selectiekader ; vul

Nadere informatie

Oude z/w of kleuren foto s herstellen tot hun nieuwe glorie

Oude z/w of kleuren foto s herstellen tot hun nieuwe glorie Oude z/w of kleuren foto s herstellen tot hun nieuwe glorie Voor deze tutorial maken we gebruik van onderstaande z/w foto. In de foto zitten een aantal flinke scheuren, zijn veel witte punten te zien en

Nadere informatie

Foto manipulatie en Morphen

Foto manipulatie en Morphen http://psdfan.com/tutorials/photo-effects/a-beginners-guide-to-photo-manipulation-and-animorphing/ Foto manipulatie en Morphen Deze afbeelding willen we maken Dit zijn de gebruikte afbeeldingen: Morphen

Nadere informatie

Paasachtergrond tekenen

Paasachtergrond tekenen http://psd.tutsplus.com/tutorials/drawing/super-cute-easter-wallpaper-illustration-tutorial/ Paasachtergrond tekenen Stap 1 Nieuw Photoshop document (Ctrl + N). De grootte is niet zo belangrijk, witte

Nadere informatie

RETOUCHEREN MHBO INTERNATIONAL MARKETING EN COMMUNICATIE DIGITALE VORMGEVING PERIODE FONS GOOSEN MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING

RETOUCHEREN MHBO INTERNATIONAL MARKETING EN COMMUNICATIE DIGITALE VORMGEVING PERIODE FONS GOOSEN MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING RETOUCHEREN MHBO INTERNATIONAL MARKETING EN COMMUNICATIE DIGITALE VORMGEVING PERIODE 3-2013 FONS GOOSEN MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING 1 Voorwoord Retoucheren In deze reader vind je opdrachten

Nadere informatie

http://psdtuts.com/tutorials/photo-effects-tutorials/how-to-create-a-fantasy-photo-manipulation/

http://psdtuts.com/tutorials/photo-effects-tutorials/how-to-create-a-fantasy-photo-manipulation/ http://psdtuts.com/tutorials/photo-effects-tutorials/how-to-create-a-fantasy-photo-manipulation/ Fantasie foto Stap 1 De eerste Stap bestaat erin om de juiste foto s te kiezen. Hier werden drie foto s

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright Stap 32 Als je alles goed deed, dan verschijnt een venster waarin gevraagd wordt om een uitknipmasker te maken met vorige laag, vink deze optie aan. Stap 33 Deze aanpassingslaag kunnen we achteraf nog

Nadere informatie

Sneeuw globe maken.

Sneeuw globe maken. http://graphicssoft.about.com/od/photoshop/l/blsnowglobe1.htm Sneeuw globe maken 1.) Nieuw document: 400 x 500 pixels, 72 ppi, witte achtergrond. Werk je met een groter document dan zal je in de loop van

Nadere informatie

Eenvoudige sneeuwman.

Eenvoudige sneeuwman. http://www.tutorial9.net/photoshop/design-a-simple-snowman-in-photoshop/ Eenvoudige sneeuwman Stap 1: Nieuw Document Grootte = 1000 x 1000 pixels, witte achtergrond. Stap 2: Hulplijnen plaatsen Linialen

Nadere informatie

Initiatie Elements 8. De wat vroegere versies van elements gaan naar het menu venster

Initiatie Elements 8. De wat vroegere versies van elements gaan naar het menu venster Les02 Uitselecteren van een bloem Gebruik voor alle lesjes steeds de aanbevolen foto s daar de instellingen van de waarden hierop zijn berekend. Oefenen kan later met eigen materialen. Vooraleer een nieuwe

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 02/07/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak: Trytrix

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 02/07/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak: Trytrix Myrke Dit is een eigen creatie dd 02/07/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak: Trytrix 1. NIEUW BESTAND MENU : Bestand > Nieuw (Ctrl+N) 2. AFBEELDINGEN UIT BIJLAGE MENU : Bestand

Nadere informatie

Workshop Figuur slepen. Open de foto schaap landschap.jpg (Bestand, openen) Open de foto schaap.jpg

Workshop Figuur slepen. Open de foto schaap landschap.jpg (Bestand, openen) Open de foto schaap.jpg Workshop 14 MicDigital Deel1. Fantasie landschap In Photoshop kan je spelen met afbeeldingen. Het is plezant om een compositie te maken uit verschillende foto s. In deze workshop gaan we ons eens amuseren

Nadere informatie

Photoshop tips en trucs

Photoshop tips en trucs Photoshop tips en trucs Plaatselijk doordrukken of tegenhouden Open een afbeelding Open een nieuwe laag Vul deze met 50% grijs Zet de overvloeimodus op bedekken ( overlay) Met een wit of zwart penseel

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Brandglas maken Vertaling van een lesje van: http://www.dwphotoshop.com/photoshop/stainedglasstutorial.

mailgroep photoshop Copyright Brandglas maken Vertaling van een lesje van: http://www.dwphotoshop.com/photoshop/stainedglasstutorial. Brandglas maken Vertaling van een lesje van: http://www.dwphotoshop.com/photoshop/stainedglasstutorial.php Stap 1 Kies een afbeelding en zet die om in een lijntekening. De meeste afbeeldingen zijn omzetbaar

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Materiaal Foto s voorbereiden Selecties maken

mailgroep photoshop Copyright Materiaal Foto s voorbereiden Selecties maken FotoArt_14 (gemaakt in Photohop CS4) Materiaal Fotosetje : Een paar foto s hebben we nodig. Eigen foto s naar keuze of je kan ook die van mij gebruiken om dit lesje eens uit te proberen. Gebruik liefst

Nadere informatie

CLUBAVOND 2 MAART 2010 Photoshop Elements 7 tips

CLUBAVOND 2 MAART 2010 Photoshop Elements 7 tips CLUBAVOND 2 MAART 2010 Photoshop Elements 7 tips RECHTE HORIZON Het is een simpel kunstje om foto met een scheve horizon recht te zetten. Selecteer het gereedschap RECHTTREKKEN links in de gereedschapsbalk.

Nadere informatie

BEWERKINGEN verzameling deel 1

BEWERKINGEN verzameling deel 1 PS.01 Bewerkingen verzameling deel 1 1-17 BEWERKINGEN verzameling deel 1 Afbeeldingen op Internet, die niet te downloaden zijn, toch kopiëren. Maak een printscreen van het scherm, waarbij de afbeelding

Nadere informatie

Natuur compositie met glas

Natuur compositie met glas http://www.designioustimes.com/tutorials/how-to-create-a-spectacular-nature-composition-inphotoshop.html Natuur compositie met glas Nodig: bloemen penseel (swirl vector) ; glas ; blaadjes ; wolken penseel

Nadere informatie

http://www.graphix1.co.uk/2010/09/23/photoshop-tutorial-out-of-bounds-sketch/

http://www.graphix1.co.uk/2010/09/23/photoshop-tutorial-out-of-bounds-sketch/ http://www.graphix1.co.uk/2010/09/23/photoshop-tutorial-out-of-bounds-sketch/ Schetsen Nodig: afbeelding met vlinder ; notebookpaper ; stukje afgescheurd papier ; hand Gebruik je andere afbeeldingen dan

Nadere informatie

Gelukkig zonnetje - bz 1

Gelukkig zonnetje - bz 1 http://vectips.com/tutorials/create-a-happy-sun-character/ Gelukkig zonnetje Deze oefening werd gemaakt en uitgelegd voor Adobe Illustrator CS4. Ik heb geprobeerd de oefening volledig te maken in Photoshop,

Nadere informatie

Muziekcompositie.

Muziekcompositie. http://www.designioustimes.com/tutorials/how-to-create-a-music-concept-design-inphotoshop.html Muziekcompositie Nodig: Vleugels (vector pack) ; lippen (vector pack) ; muziek (vector pack) ; bloemen (vector

Nadere informatie

Onderwaterstad. PSE-Onderwaterstad

Onderwaterstad. PSE-Onderwaterstad Onderwaterstad 1. Open een nieuw bestand met breedte van 460 mm en hoogte van 310 mm en resolutie van 300 px/inch. 2. Pak het gereedschap Verloop en klik op het verloopbalkje in de optiebalk om de verloopbewerker

Nadere informatie

Workshop Digitale fotobewerking.

Workshop Digitale fotobewerking. Workshop Digitale fotobewerking. Doel van deze workshop: het aanleren van de beginselen van Photoshoppen, zodat men daarna zelf thuis eenvoudiger met dit, of een soortgelijk programma, aan het werk kan.

Nadere informatie

Maken van een Vurige Demon Montage

Maken van een Vurige Demon Montage http://psdtuts.com/tutorials/photo-effects-tutorials/learn-how-to-create-a-fiery-demon-montage/ Maken van een Vurige Demon Montage In deze les maken we een foto montage van een demon die een stad vernietigt.

Nadere informatie

Lesje 02: Uitselecteren van bloem

Lesje 02: Uitselecteren van bloem Lesje 02: Uitselecteren van bloem 1. Inleiding Gebruik voor alle lesjes steeds de aanbevolen foto s daar de instellingen van de waarden hierop zijn berekend. Oefenen kan later met eigen materialen. Vooraleer

Nadere informatie

OPTIKA - Maken van selecties in Photoshop

OPTIKA - Maken van selecties in Photoshop 1. Maken van selecties Door het maken van selecties kunnen we bewerkingen uitvoeren op een gedeelte van de foto. Zoals in de meeste computertoepassingen kan je ook in Photoshop selecties kopiëren (Ctrl+C)

Nadere informatie

Oefening Sheherazade(indien deze oefening niet lukt met de korte beschrijving, gad an naar pagina 4 voor nadere uitleg.

Oefening Sheherazade(indien deze oefening niet lukt met de korte beschrijving, gad an naar pagina 4 voor nadere uitleg. Oefening Sheherazade(indien deze oefening niet lukt met de korte beschrijving, gad an naar pagina 4 voor nadere uitleg. Document : 1) Bestand nieuw: 800x800 ; 72px/inch ; wit Woestijn 2) Open woestijn

Nadere informatie

Achtergrond en foto - blz 1

Achtergrond en foto - blz 1 http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/photoshop-background/ Achtergrond en foto De foto wordt gebruikt en omgezet in een achtergrond. Er wordt gebruik gemaakt van de gereedschappen Selectiekader

Nadere informatie

Water reflectie maken

Water reflectie maken http://www.photoshopstar.com/photo-effects/realistic-water-reflection-effect/ Water reflectie maken Nodig: kasteel afbeelding Stap 1 Open afbeelding met kasteel; deze afbeelding is nogal groot; we passen

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Tekst effect met gloeiende kaarsen video les https://www.youtube.com/watch?v=gghynrxbh9q

mailgroep photoshop Copyright Tekst effect met gloeiende kaarsen video les https://www.youtube.com/watch?v=gghynrxbh9q https://www.youtube.com/watch?v=gghynrxbh9q Tekst effect met gloeiende kaarsen video les 1) Open een nieuw document; zwarte achtergrond Kaarsjes tekst blz. 1 2) Tekst toevoegen, lettertype Frankfurter

Nadere informatie

2) Klik de foto zomer.jpg aan, ga naar Menu Verbeteren belichting aanpassen Niveaus, of gebruik de sneltoetscombinatie Ctrl+L.

2) Klik de foto zomer.jpg aan, ga naar Menu Verbeteren belichting aanpassen Niveaus, of gebruik de sneltoetscombinatie Ctrl+L. Les 10 Kleurenkwaliteit verbeteren Hier gaan we werken met een resolutie van 300px/inch, dus volg goed de aanwijzingen en gebruik de juiste waarden om niet in de problemen te komen. 1) Open de vier bestanden:

Nadere informatie

http://www.1stwebdesigner.com/tutorials/create-surreal-photo-manipulation-photoshop-tutorial/ Man en hoed Benodigdheden: volgende afbeeldingen nodig: Watertoren ; Achtergrond ; Victorian Gustov ; hoed;

Nadere informatie

Mailgroep photoshop. Copyright. Mixed Media portret.

Mailgroep photoshop. Copyright. Mixed Media portret. https://photoshopstar.com/fashion-mixed-media-portrait-in-photoshop/ Mixed Media portret Nodig : model; bloemen; abstracte vormen; sterren; cirkels; splashes Mixed Media Portret blz. 1 Stap 1 Open een

Nadere informatie

Selecties worden gebruikt om bewerkingen uit te voeren die alleen effect mogen hebben op het geselecteerde gedeelte van een afbeelding.

Selecties worden gebruikt om bewerkingen uit te voeren die alleen effect mogen hebben op het geselecteerde gedeelte van een afbeelding. Selecties worden gebruikt om bewerkingen uit te voeren die alleen effect mogen hebben op het geselecteerde gedeelte van een afbeelding. De bewerkingen die je op en met een selectie uitvoert kunnen erg

Nadere informatie

http://www.pxleyes.com/tutorial/photoshop/1439/create-a-wrong-fruit-collage.html Fruitcollage Er wordt gebruik gemaakt van volgende gereedschappen: Verplaatsen, Kloonstempel, Gum, Doordrukken, Penseel,

Nadere informatie

Stralende teksteffecten

Stralende teksteffecten 1.STRALENDE TEKSTEFFECTEN Leer hoe je een filmisch belicht letterbouwwerk maakt met het gereedschap tekst, verschillende filters en aanpassingen. 1.Startfoto :creëer om te beginnen een leeg canvas via

Nadere informatie

Meisje en schil. http://www.creativepro.com/article/create-amazing-escher-face-photoshop

Meisje en schil. http://www.creativepro.com/article/create-amazing-escher-face-photoshop http://www.creativepro.com/article/create-amazing-escher-face-photoshop Meisje en schil Hieronder de eindoplossing. De oefening kan met om het even welke versie van Adobe Photoshop gemaakt worden. Stap

Nadere informatie

Photoshop CS2. Januari 2008. Jan van der Aa. Bij opstarten zetten we eerst de benodigde instellingen goed.

Photoshop CS2. Januari 2008. Jan van der Aa. Bij opstarten zetten we eerst de benodigde instellingen goed. Januari 2008 Jan van der Aa Photoshop CS2 Bij opstarten zetten we eerst de benodigde instellingen goed. Selecteer eerst Venster en zet de vinkjes ( ) zoals aangegeven. Selecteer het handje. We openen het

Nadere informatie