Een foto dramatischer maken. We gaan in deze zevende Workshop enkele veel gebruikte Tools terug opfrissen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een foto dramatischer maken. We gaan in deze zevende Workshop enkele veel gebruikte Tools terug opfrissen."

Transcriptie

1 2 Workshop 7 Micdigital Een foto dramatischer maken. We gaan in deze zevende Workshop enkele veel gebruikte Tools terug opfrissen. We gaan in deze Photoshop Workshop enkele van de meest gebruikte gereedschappen terug gebruiken en enkele nieuwe bijleren, waaronder het Doordrukken en het Tegenhouden gereedschap. We gebruiken een foto van de Dom van Keulen en willen deze dramatischer maken om bijvoorbeeld te verwerken in een website, affiche of cover van deze Workshop. De foto zelf heeft niets spectaculair en is niet mooi. Terwijl het in de fotografie toch gaat om mooie pakkende beelden te laten zien. Daarom gaan we deze foto wat bewerken om de toeschouwer een knappe cover te geven. Start Adobe Photoshop. Open de foto domkeulen.jpg Je ziet dat deze foto weinig te bieden heeft. Ze is bovenaan flets, het gebouw staat scheef en heeft een stelling tegen de linkertoren hangen. We gaan deze foto wat dramatischer maken. 1. Afbeelding roteren. Je merkt dat deze foto van de Dom van Keulen niet recht genomen is. Dus het eerste wat we gaan doen is de afbeelding recht zetten. Klik op het rechthoekje naast het pipetje en dan op het meetlatje. Zoom in op het midden van de dom. Zet je cursor op het midden van de dom Trek nu een lijn recht naar beneden, juist tussen de ramen in. Helemaal tot de benedenrand van je foto. Je zal zien dat de afbeelding mee naar beneden schuift bij het trekken van de lijn. Zorg dat je juist het midden hebt, anders schuif je de lijn tot ze exact in het midden van de dom loopt. Dit is de rechte lijn waarop we onze foto gaan roteren om ze recht te zetten. Klik nu in je menubalk op Afbeelding, Canvas roteren, Instelbaar

2 3 Je krijgt een nieuw venster Canvas roteren. Daarin kan je zien dat de afbeelding ongeveer 2,36 CCW (contra clock wise, tegen de wijzers van de klok in) geroteerd gaat worden. Dit is ongeveer 2,36, bij jou kan t enkele tienden graden afwijken. Klik OK 2. Hulplijnen gebruiken Dubbelklik op het Handje in je Toolbox om terug een volledige foto te krijgen. Je Dom staat nu recht Al lijkt het zo niet, maar het midden staat wel degelijk recht. Je kan dit controleren door een hulplijn door het midden te laten lopen.. Om de hulplijn te zien klik je in je menubalk op Weergave, Linialen. Je krijgt nu boven en links een liniaal langs je foto. Sleep nu uit het linker liniaal een hulplijn naar het midden van je foto en je zal zien dat de dom wel degelijk recht staat. Je kan ook een hulplijn uit het bovenste liniaal halen en kijken naar de horizontale lijnen. Om deze hulplijnen te wissen klik je in je menubalk op Weergave, Hulplijnen wissen. 3. Een foto naar Zwart Wit omzetten. We willen deze foto in zwart wit zetten om ze beter te kunnen bewerken voor ons doel Daarom klikken we in het lagenpalet op Kanalen. Door op ieder kanaal te klikken kunnen we selecteren.door op, Rood, Groen, Blauw te klikken kunnen we de beste foto eruit halen. In ons geval is dit Rood. Zorg dus dat het rode kanaal geselecteerd is. Klik in je menubalk op Afbeelding, Modus, Grijswaarden. Je krijgt een waarschuwing dat de andere kanalen verwijdert zullen worden. Klik hier op OK, want je hebt ze niet meer nodig. Nu zie je in je Kanalenpalet dat je nog enkel één kanaal hebt namelijk Grijs. Je foto is nu een Zwart wit foto geworden. Klik nu terug op Lagen in dit palet. 4. Een deel van de foto spiegelen. We gaan nu de dom in het midden doorsnijden en spiegelen. Dit omdat we die stelling tegen de linkertoren nooit mooi kunnen wegklonen. En de twee torens zijn toch identiek. Zoom in op het midden van de dom. Sleep terug een hulplijn uit het linker liniaal naar het midden van de Dom. Zet de hulplijn ietsje meer naar links van t midden. (zie fig.) Dubbelklik op het Handje in je Toolbox om terug full screen te gaan.

3 4 Klik in je Toolbox op het Rechthoekig selectiekader. Trek een rechthoekige selectie rond de rechterhelft van je foto. Van de rechterbovenhoek tot aan de linkerbenedenhoek tegen je hulplijn. Dus de helft van je foto tot aan de hulplijn selecteren..( Zie fig.) Druk nu op je toetsenbord op Ctrl plus J om de selectie te dupliceren. Je ziet in je lagenpalet dat er een laag bij is gekomen. Klik terug op je Verplaatsgereedschap en sleep de hulplijn terug naar de linkerkant om ze te verbergen. Dit is een tweede manier om de lijn op te bergen. We hebben nog niet het juiste middencenter van de afbeelding, dus gaan we nu wat bijstellen. Zorg dat je laag1 geselecteerd is in je lagenpalet. Klik in je lagenpalet op het oogje naast de achtergrond om alleen laag1 te zien. Klik in je Toolbox op het Rechthoekig selectiekader. Trek een selectiekader rond het overbodige stukje net links naast de middellijn. Zorg dat je lijn juist in het midden loopt. zoom in. Juist boven de top van de dom en trek een lijn recht naar beneden tot de onderkant van je foto, juist door het midden. Verschuif als het niet juist het midden is. Druk op Delete op je toetsenbord om deze selectie te verwijderen. Nu is het overbodig stuk foto weg en is je foto precies in de helft gesneden. Druk Ctrl D of klik in je menubalk op Selecteren, Deselecteren om de selectie te verwijderen. We hebben de achtergrond niet meer nodig dus doen we ze weg door in het lagenpalet de achtergrond naar het vuilbakje te slepen. Nu blijft alleen Laag1 in het lagenpalet staan. Nu gaan we laag1 dupliceren Klik in je lagenpalet op het kleine pijltje in de rechter boven hoek. En klik in het rolmenu op Laag dupliceren Je krijgt een nieuw venster waarin je de naam van de laag kan opgeven. Laag 1 Kopie is goed. Je ziet nu in je lagenpalet opnieuw twee lagen. Maar op de foto zie je ze niet, omdat ze boven elkaar liggen. Zorg dat deze Laag1 kopie geselecteerd is in je lagenpalet. Klik in je menubalk op Bewerken, Transformatie, Horizontaal omdraaien. Je laag word horizontaal gespiegeld.

4 5 Klik terug op je Verplaatsgereedschap. Druk op de Shifttoets en houd deze ingedrukt en sleep de laag1 kopie naar links tot ze bijna past. Door de shift in te houden sleep je mooi evenwijdig. Zoom in en sleep nauwkeurig ( met shift) tot je een kleine opening hebt. Gebruik dan de pijltjestoetsen op je toetsenbord om de afbeelding naar rechts te verplaatsen. Dit werkt nauwkeuriger. Dubbelklik op het Handje in je Toolbox om terug full screen te gaan. En je foto te bekijken. Vergeet niet af en toe je afbeelding op te slaan. 5. Kloonstempel gereedschap. We gaan deze twee lagen nu samenvoegen tot één laag. Klik in je lagenpalet op het pijltje in de rechter bovenhoek en klik op Verenigen zichtbaar. Je ziet in het midden boven de Dom nog restjes van de samenvoeging in de lucht. Zoom daarop in. Klik in je Toolbox op de kloonstempel. Ga ergens in de lucht staan met je cursor en druk op de alttoets klik nu op je linker muisknop om het te klonen gebied vast te leggen en ga dan met je cursor over de vlekjes in de lucht. (linker muisknop) Veeg alle restanten weg. (Zie fig.) 6. Afbeelding transformeren, schalen, en perspectief. Dubbelklik op het Handje in je Toolbox om terug full screen te gaan. En zoom uit zodat je meer dan de foto ziet. We gaan de foto nu wat aanpassen in schaal. Om de witte randen weg te werken. Klik in je menubalk op Bewerken, Transformatie, Schalen. Trek het onderste middenhandvat naar beneden tot je geen witte randen meer ziet aan de onderkant van de foto. (Zie fig.) Daarvoor moet je natuurlijk genoeg uitzoomen om alles te kunnen zien. Klik terug in je menubalk op Bewerken, Transformatie, Perspectief. Trek nu het rechter boven handvat naar rechts tot er geen witte velden meer te zien zijn aan de zijkanten. Je kan met dit perspectieftool de torens ook volledig recht zetten. Maar in deze workshop is dit de bedoeling niet, dus laten we ze een beetje in perspectief staan. Als je klaar bent druk je op Enter om je transformatie te bevestigen. en we hebben een veel beter beeld dan toen we begonnen met deze foto.

5 6 7. Niveaus aanpassen. We gaan nu de foto wat meer contrastrijker maken. Klik in je menubalk op Afbeelding, Aanpassingen, Niveaus Je ziet direct dat de niveaus op een hoopje bijeen liggen. Trek het zwarte pijltje (links), naar rechts tot tegen de berg. Doe hetzelfde met het witte pijltje (rechts) trek dit naar links tot tegen de berg. Hou je foto in t oog terwijl je dit doet. Je ziet je foto verbeteren. Klik OK 8. Selectief niveau aanpassen. Maar je ziet ook dat de top van de kerk veel minder contrastrijk is dan de rest. Onderaan de foto is het niveau goed maar bovenaan is het te flets. We gaan dus enkel het bovenstuk van de kerk nog wat aanpassen in niveau. Klik in je Toolbox op het Rechthoekig selectiekader. Trek een selectiekader rond het bovenste deel van je foto (zie fig.) Dat deel dus dat fletser is dan het benedenstuk. We gaan deze selectie wat vervagen. Klik in je menubalk op Selectie, doezelaar. Stel een Doezelstraal in van +/- 75 pixels in het doezel-selectievenster. Klik OK Druk nu op je toetsenbord op Ctrl plus J om de selectie te dupliceren. Je krijgt en laag bij in je lagenpalet. Klik eens op de ogen om het te bekijken. Selecteer de nieuwe laag1. En pas je niveaus aan. Klik in je menubalk op Afbeelding, Aanpassingen, Niveaus Trek terug de pijltjes naar de berg. We gaan dit nu nog eens herhalen met de top van de kerk. Je foto is nu perfect. Klik in je Toolbox op het Rechthoekig selectiekader. Trek een selectiekader rond het bovenste deel van de torens, het topje (zie fig.) Klik in je menubalk op Selectie, doezelaar. Stel een Doezelstraal in van +/- 75 pixels. Druk Ctrl plus J om de selectie te dupliceren. Klik in je menubalk op Afbeelding, Aanpassingen, Niveaus Pas het niveau weer aan door de pijltjes naar de berg te verschuiven. Het zwarte meer dan t witte. 9. Filter: wolken invoegen en overvloeimodus. We gaan weer deze drie lagen nu samenvoegen tot één laag. Klik in je lagenpalet op het pijltje in de rechter bovenhoek en klik op Verenigen zichtbaar.

6 7 Je foto is nu perfect. Maar we zitten met zo n witte, uitgebrande, wolkenloze lucht. We kunnen natuurlijk een luchtfoto invoegen.. maar het is plezanter om eens een eigen lucht te maken. Zorg ervoor dat zwart je voorgrondkleur is. Klik op het zwart icoontje. Maak een nieuwe laag aan in je lagenpalet door op het icoontje nieuwe laag te klikken. Dit wordt laag3. Klik nu in je menubalk op Filter, rendering, Wolken. Er komt nu een zwart wit gewolkte laag op je foto. Klik in je lagenpalet op de Overvloeimodus en stel Vermenigvuldigen als overvloeimodus in. Je wolken vermengen zich met de kerk. Nu gaan we deze wolkenlaag wat aanpassen. Klik in je menubalk op Bewerken, Transformatie, schalen. Maak de laag met wolken kleiner, zodat ze net op de lucht van de foto past. (Zie fig. Schuif omhoog tot aan de pijl) We gaan ook het perspectief van deze wolken aanpassen zodat ze echt in de foto lijken. Klik in je menubalk op Bewerken, Transformatie, perspectief. 10. Croppen met het uitsnijdgereedschap. Trek het rechter bovenhandvat naar rechts tot de lucht realistisch wordt. (Zie fig) Zoom wat uit om meer ruimte te hebben en trek behoorlijk wat perspectief in je wolken. Druk op Enter om je transformaties te bevestigen. Er hangt nu wel een stuk wolken buiten je foto, dat je niet ziet, maar die pixels zijn er wel daarom croppen we dat stuk weg. Klik op het uitsnijdgereedschap in je Toolbox. Trek met het uitsnijdgereedschap een rechthoek rond de volledig foto. Dus diagonaal van de linker bovenhoek naar de rechterbenedenhoek slepen en zorg ervoor dat je de volledige foto mee hebt.

7 8 Zo snij je de overtollige delen die je verkregen hebt door de wolken perspectief te geven, eraf. Druk op Enter om je crop te bevestigen. 11. Het Gumgereedschap. Nu moeten we die lijn van de wolkenlaag op de foto wat milderen. Klik in je Toolbox op het gummetje, stel een penseel met zachte rand in van ongeveer 200 p. Zoom in op de toren en Gom zachtjes over de torens de wolken weg. Heel voorzichtig over het gebouw gaan. (Zie fig.) Ga voorzichtig over het gebouw zonder veel lucht te raken. Verklein desnoods je penseelgrote. Maar kies altijd een borstel met zachte rand. Dit neemt wat tijd in beslag als je goed wil afwerken. Verschuif je foto soms door op de spatiebalk te drukken en te slepen. In het bovenste deel van de torens kan je de gom ietsje minder dekking geven. Bv 30 a 40 % Vooral in de donkere gedeelten van de wolken. Als je kaar bent en je wolken zien er goed uit, gaan we de lagen weer samenvoegen in het lagenpalet. Klik in je lagenpalet op het pijltje in de rechter bovenhoek en klik op Verenigen zichtbaar. 12. Doordrukken en Tegenhouden gereedschap. We gaan de foto nu ietsje meer contrast geven. Klik in je menubalk op Afbeelding, Aanpassingen, Helderheid/Contrast. Stel de waarde in: Helderheid: - 10, contrast +10. Druk OK We gaan de schaduwen nu ietsje ophalen. Klik in je Toolbox op het pijltje naast het Tegenhouden gereedschap en selecteer Doordrukken. Zet in je optiebalk van het doordrukgereedschap je Bereik op Schaduw en kies voor een groot penseel met zachte rand. Borstel nu voorzichtig over de kerk. Ga nu over het bovenste deel van de kerk en haal de schaduwen op. Je zal zien dat de foto er veel beter op wordt. Dit kan je met alle foto s doen om de schaduwen den donkere gedeelten te accentueren. Zet de Belichting in je optiebalk nu op 10% in plaats van 50% en ga ook over de lucht om de wolken te verbeteren. Klik ook op het Tegenhouden gereedschap om te donkere gedeelten terug op te halen. Ga over de lichte delen van de kerk en lucht. Verander ook je Belichting in de optiebalk en werk je lucht mooi af. Zoom af en toe eens uit om t geheel te bekijken. Te donkere gedeelten in de wolken helder je wat op met Tegenhouden-gereedschap. (zie fig.) Speel ook eens met het Bereik in je optiebalk. Hiermee kan je soms een foto enorm aanpassen en verbeteren. 13. Kleurmodus veranderen en vullen met kleur. Nu willen we de foto een nachtblauwe kleur geven. Klik in je menubalk op Afbeelding, Modus, RGB-kleur.

8 9 Klik in je menubalk op Afbeelding, aanpassingen, kleurtoon/verzadiging. Vink het vakje Vullen met kleur aan. Je kan hier nu wat spelen met kleur en verzadiging naar keuze. Stel de waarden in: Kleurtoon 232 en Verzadiging ongeveer 33. Je foto wordt nu mooi diepblauw. Klik op OK. Als je nu in Historiepalet naar je beginfoto gaat kijken merk je dat je een mooiere foto hebt dan daarstraks. Sla je foto op onder de naam dom.jpg 14. Afbeelding op A4 zetten. Nu gaan we de foto klaar maken om uit te printen als cover voor deze Workshop. We willen op een A4 blad uitprinten, dus moeten we de juiste maat instellen. Met deze methode hou je de controle over je afbeelding en blad. Klik in je menubalk op Bestand, nieuw. In het venster nieuw klikken we voor: Voorinstellingen groottes op A4. Modus RGB en witte achtergrond. En zet de resolutie op 200 pixels /inch Geef als naam: dom print. Klik OK Je krijgt een nieuwe afbeelding Dom print. Zorg dat je beide afbeeldingen kan zien in je werkgebied. Nu moet de foto juist midden op het A4 blad komen. Klik op je Verplaatsgereedschap. Zorg dat in de optiebalk Automatische selectie en Selectiekader tonen aangevinkt zijn. Druk de Shift toets in en sleep de foto van de dom naar je leeg A4 blad. De foto staat nu door het inhouden van de shifttoets precies in t midden van je A4 blad. Sluit nu de foto dom.jpg De foto staat nu juist in het midden van ons blad. Maar dit is niet altijd een mooie lay-out. We gaan de foto ietsje hoger zetten.

9 10 Weer houden we de Shift in en slepen de foto iets naar onder. Door de shift in te houden blijft hij mooi in t midden van ons blad. De foto mag iets langer zijn. Dit kan je doen omdat deze foto niet realistisch is. Het is een gebouw en het heeft geen belang hoe lang t is. Maar met een persoon of voorwerp is dit natuurlijk niet mogelijk zonder het te vervormen. Sleep het midden benedenhandvat ietsje naar onder om de foto uit te rekken. (Zie fig.) Druk op Enter om te bevestigen. 15. Tekst toevoegen. Als je wil groter of kleiner maken en toch gecentreerd op je blad blijven kan je dit doen door op je toetsenbord op Alt en Shift te drukken en met een hoekhandvat te verschalen. En altijd enter drukken om de transformatie te bevestigen. We gaan nu een dun lijntje rond de foto zetten, dat oogt beter. Klik in je menubalk op Bewerken, omlijnen Breedte: 10 Pixels Kleur : Zwart Locatie: Binnen Klik OK Klik in je Toolbox op het Tekstgereedschap. Stel in de optiebalk van Tekst de volgende waarden in: Lettertype: Arial, Bold (vet), grootte 36 pt, kleur zwart. Typ nu: Adobe (enter) Photoshop 7.0 zet dit boven je foto rechts. Selecteer Adobe en klik in je Stalen palet op de kleur rood. Klik op je Verplaatsgereedschap. Trek een hulplijn uit je linkerliniaal en zet dit op de linkerzijde van je foto. Maak deze lijn magnetisch. Weergave, Magnetisch aanvinken. Lijn de tekst uit met je foto, door ze tegen de lijn te schuiven. Klik in je Toolbox op het Tekstgereedschap. Stel nu een lettergrootte in van 18 pt. En typ: Workshop 7. (Zwart) Zet dit net onder de foto rechts. (Zie fig.) Lijn uit met je foto door middel van de magnetische hulplijn. Sla je cover op en print uit. Micdigital 2005 Foto dom Keulen Jon Adams

Workshop 8. Trek een kader rond de foto. ( Zie fig.)

Workshop 8. Trek een kader rond de foto. ( Zie fig.) Workshop 8 MicDigital Oude foto s Soms willen we een oude foto herstellen, maar het is perfect mogelijk om een hedendaagse foto er oud te laten uitzien. Wat we in het ene herstellen willen we in een andere

Nadere informatie

Workshop 16. 2. Foto bijvoegen Open de foto tinne2.jpg. Open de foto tinne1.jpg

Workshop 16. 2. Foto bijvoegen Open de foto tinne2.jpg. Open de foto tinne1.jpg Workshop 16 MicDigital Wenskaarten en communiekaartjes ontwerpen. Vroeger, voor we computers hadden, moesten we naar de fotograaf en drukker als we communiekaartjes of uitnodigingen wilden hebben Nu met

Nadere informatie

Workshop 19. Adobe Photoshop

Workshop 19. Adobe Photoshop Workshop 19 Adobe Photoshop 2 Workshop 19 Kerst special MicDigital Een Kerst- of Nieuwjaarskaartje maken. We gaan zelf eens een Nieuwjaarskaartje maken in Photoshop. We gaan dit doen zonder ook maar één

Nadere informatie

Verander je voorgrondkleur naar Wit. ( D) Klik op t pijltje om zwart- wit om te keren.

Verander je voorgrondkleur naar Wit. ( D) Klik op t pijltje om zwart- wit om te keren. Workshop 24 MicDigital Het verloopgereedschap & spelen met licht Een van de fijne dingen die je met Photoshop kan doen, vooral met digitale foto s, is het licht van een foto kan bewerken, verhogen of toevoegen.

Nadere informatie

Workshop 9. Spelen met afbeeldingen en lay out. Deel1. 1. Het fotoformaat wijzigen. 2. Nieuwe afbeelding aanmaken.

Workshop 9. Spelen met afbeeldingen en lay out. Deel1. 1. Het fotoformaat wijzigen. 2. Nieuwe afbeelding aanmaken. Workshop 9 MicDigital Spelen met afbeeldingen en lay out. We kunnen met foto s veel doen en ermee spelen. Ze gebruiken in wenskaarten, affiches en bv kalenders. We gaan in deze workshop een foto bewerken

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop

http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop Poster blz 1 Stap 1 Open Photoshop, nieuw document: breedte

Nadere informatie

Een compositie of collage maken.

Een compositie of collage maken. Workshop 4 MicDigital Een compositie of collage maken. We nemen een sportwagen, een mooie meid, een sprookjesachtig landschap en Photoshop 7, mixen dit tezamen om een kleurrijke reclame affiche te creëren.

Nadere informatie

Workshop 20. Transparantie in foto s. Voorbeeld 1. 1. Foto openen en verbeteren. 2. Voorgrondfoto openen en verplaatsen

Workshop 20. Transparantie in foto s. Voorbeeld 1. 1. Foto openen en verbeteren. 2. Voorgrondfoto openen en verplaatsen Workshop 20 MicDigital Transparantie in foto s Transparantie en vervagen. We gaan eens met foto s spelen en ze transparant maken. We willen bv twee foto s over elkaar leggen en de bovenste moet vloeiend

Nadere informatie

Workshop 11. Geef in als Naam: Cdhoes Breedte: 12 cm Hoogte: 12 cm. Klik op OK

Workshop 11. Geef in als Naam: Cdhoes Breedte: 12 cm Hoogte: 12 cm. Klik op OK Workshop 11 MicDigital Werken met tekst. In deze workshop gaan we werken met tekst. Tekst kan gebruikt worden in Photoshop om een affiche te maken, een wenskaart, menu enz. Wij gaan een CD hoes maken met

Nadere informatie

Workshop 15. 1. Achtergrond hernoemen. 2. Selecteren met t Toverstafje

Workshop 15. 1. Achtergrond hernoemen. 2. Selecteren met t Toverstafje Workshop 15 MicDigital Drie verschillende manieren om te selecteren. De meeste onder ons hebben een digitale camera. Maar niet alle foto s die we daarmee nemen zijn perfect. Vooral de lucht is soms uitgebrand

Nadere informatie

Workshop 5. Wenskaarten maken in Photoshop. Kerstkaart. 1.Figuur selecteren met Toverstaf. 2. Figuur op achtergrond plaatsen

Workshop 5. Wenskaarten maken in Photoshop. Kerstkaart. 1.Figuur selecteren met Toverstaf. 2. Figuur op achtergrond plaatsen Workshop 5 MicDigital Wenskaarten maken in Photoshop. In deze workshop gaan we leren met tekst en Laagstijlen werken door een aantal wenskaarten te maken. Dit kan een Kerstkaart, een huwelijksuitnodiging,

Nadere informatie

Een Panoramafoto maken Twee of meerdere foto s aan elkaar plakken.

Een Panoramafoto maken Twee of meerdere foto s aan elkaar plakken. Workshop 10 Micdigital Deel 1. Een Panoramafoto maken Twee of meerdere foto s aan elkaar plakken. In deze workshop gaan we twee foto s aan elkaar plakken en de helderheid aanpassen. Soms wil je van een

Nadere informatie

Workshop 21. Curven tekenen.

Workshop 21. Curven tekenen. Workshop 21 MicDigital Curven tekenen. Logo s en webkop ontwerpen Voor je website heb je een kop, een header nodig. Dit kan je makkelijk in Photoshop aanmaken. We gaan zo n webkop maken en leren een curve,

Nadere informatie

Scene.html Kleurrijke regenboog

Scene.html Kleurrijke regenboog http://www.pxleyes.com/tutorial/photoshop/1694/create-a-colorful-rainbow-fantasy- Scene.html Kleurrijke regenboog Regenboog - blz 1 Stap1 Nieuw document : Breedte = 1000px, hoogte = 1500px ; 72 dpi (Dots

Nadere informatie

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html Rooster Deze foto werd gebruikt in de hoogste resolutie. En dit is het einderesultaat: Het is heel belangrijk van

Nadere informatie

WORKSHOP PHOTOSHOP ELEMENTS 6.0

WORKSHOP PHOTOSHOP ELEMENTS 6.0 Start Photoshop Elements op en kies in het Welkomstscherm voor de optie Bewerken Oefening 1 Filters half gebruikt en open afbeelding oefening 1.jpg. Door middel van filters kunnen we speciale effecten

Nadere informatie

Adobe Photoshop 7.0 Workshop 2

Adobe Photoshop 7.0 Workshop 2 Adobe Photoshop 7.0 Workshop 2 MicDigital In deze tweede Workshop gaan we met lagen leren werken. We gaan in deze Photoshop Workshop leren omgaan met het werkgebied. De beste manier om het werkgebied te

Nadere informatie

Deze Workshop is gemaakt in Photoshop 7, maar kan natuurlijk evengoed in Photoshop CS gemaakt worden.

Deze Workshop is gemaakt in Photoshop 7, maar kan natuurlijk evengoed in Photoshop CS gemaakt worden. Workshop 13 MicDigital Foto s een andere, betere achtergrond geven We gaan met deze workshop de gereedschappen die we van Photoshop kennen eens opfrissen. In deze workshop gaan we twee foto s samenvoegen

Nadere informatie

Workshop 22. Out of Bounds. Deel1. Workshop Mondeo

Workshop 22. Out of Bounds. Deel1. Workshop Mondeo Workshop 22 MicDigital Out of Bounds. Composities maken met out of bounds In deze workshop gaan we een compositie maken, die je voor meerdere onderwerpen kan gebruiken, fotocollage, wenskaarten, menu s,

Nadere informatie

1. Nieuw document openen: 600 x 600 pix, RGB, 300 dpi, Transparante achtergrond.

1. Nieuw document openen: 600 x 600 pix, RGB, 300 dpi, Transparante achtergrond. http://www.dwphotoshop.com/photoshop/dragon_wing_jewelry.php Draak met Vleugels Juweel Deel 1: De Vleugels 1. Nieuw document openen: 600 x 600 pix, RGB, 300 dpi, Transparante achtergrond. 2. Nieuwe laag,

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-classic-guitar-from-scratch-in-photoshop/ Gitaar tekenen In deze les leer je een Klassieke Gitaar tekenen. Iedere vorm en effect wordt in Photoshop

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright https://www.youtube.com/watch?v=bydqctxdv7u&feature=em-subscription-upload Planeet Saturnus Video les deel1 1) Bestand Nieuw: 1550 x 870 px: 150 ppi; witte achtergrond Planeet - deel1 blz. 1 2) Achtergrond

Nadere informatie

Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream

Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-illustrate-a-delicious-ice-cream-bar/ Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream In deze les worden weer veel technieken toegepast. Alles wordt zelf getekend

Nadere informatie

3D pixel stretch effect

3D pixel stretch effect http://www.tutorial9.net/photoshop/3d-pixel-stretch-effects/ 3D pixel stretch effect Door het uitrekken, stretchen van één enkele lijn creëer je een heel speciaal digitaal effect. Stap 1 We beginnen er

Nadere informatie

Copyright Mailgroep photoshop

Copyright Mailgroep photoshop https://www.youtube.com/watch?v=pixwltmmrba Landschap in glas bal video les Gebruik je een eigen foto, zorg dan dat de grootte ongeveer = 1920 x 1080 px; 150 ppi Anders pas je de instellingen aan van gebruikte

Nadere informatie

Photoshop CS6. Foto s bewerken en aanpassen in Photoshop. Een onderwaterscene maken. Pijl om tussen de voor en achtergrondkleur.

Photoshop CS6. Foto s bewerken en aanpassen in Photoshop. Een onderwaterscene maken. Pijl om tussen de voor en achtergrondkleur. Een onderwaterscene maken. Begin met het maken van een nieuw bestand. Bestand -> Nieuw. Vul vervolgens de gegevens in die je hiernaast ziet. Let op: Resolutie pixels/ inch ingesteld staat. Verloop maken

Nadere informatie

Retoucheren Algemeen. Bestand opslaan Sla het bestand op als eigennaam-retoucheren.psd en eigennaam-retoucheren.jpg

Retoucheren Algemeen. Bestand opslaan Sla het bestand op als eigennaam-retoucheren.psd en eigennaam-retoucheren.jpg Retoucheren Algemeen Nieuw document Selecteer in de Menubalk in het menu Bestand (File) de optie Nieuw (Ctrl+N) voor een nieuw document. Naam: Retoucheren Breedte: 10 cm Hoogte: 15 cm Resolutie: 300 pixels/inch

Nadere informatie

Les03 Een ster maken en inkleuren

Les03 Een ster maken en inkleuren Les03 Een ster maken en inkleuren Een beetje meetkunde; tekenen met exacte afmetingen; gebruik van hulplijnen; figuren roteren; spiegelen met de functie transformatie; toverstokje gebruiken; veelhoeklasso

Nadere informatie

Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2. Deel1 : gebouw groter maken

Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2. Deel1 : gebouw groter maken http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/getting-to-grips-with-the-vanishing-pointfilter/ Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2 Deel1 : gebouw groter maken

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/holiday-photo-border/ Eigen kerst kaart Stap 1: Nieuw Photoshop Document Vooraleer aan de kerstkaart te beginnen maken we eerst enkele sneeuwpenselen klaar.

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Materiaal Foto s voorbereiden Selecties maken

mailgroep photoshop Copyright Materiaal Foto s voorbereiden Selecties maken FotoArt_14 (gemaakt in Photohop CS4) Materiaal Fotosetje : Een paar foto s hebben we nodig. Eigen foto s naar keuze of je kan ook die van mij gebruiken om dit lesje eens uit te proberen. Gebruik liefst

Nadere informatie

BEWERKINGEN verzameling deel 1

BEWERKINGEN verzameling deel 1 PS.01 Bewerkingen verzameling deel 1 1-17 BEWERKINGEN verzameling deel 1 Afbeeldingen op Internet, die niet te downloaden zijn, toch kopiëren. Maak een printscreen van het scherm, waarbij de afbeelding

Nadere informatie

Les15 Kaartje maken Filters gebruiken

Les15 Kaartje maken Filters gebruiken Les15 Kaartje maken Filters gebruiken Eerste opdracht 1) Bestand openen : Menu Bestand Openen, open de beginfoto van deze de afbeelding les15 bloemenmand.jpg Werk op kopie van foto = CTRL+J, je bekomt

Nadere informatie

Stralende teksteffecten

Stralende teksteffecten 1.STRALENDE TEKSTEFFECTEN Leer hoe je een filmisch belicht letterbouwwerk maakt met het gereedschap tekst, verschillende filters en aanpassingen. 1.Startfoto :creëer om te beginnen een leeg canvas via

Nadere informatie

Avatar. http://www.webdesign.org/photoshop/photo-editing/na-vi-avatar-photo-manipulation-exclusivetutorial.18015.html

Avatar. http://www.webdesign.org/photoshop/photo-editing/na-vi-avatar-photo-manipulation-exclusivetutorial.18015.html http://www.webdesign.org/photoshop/photo-editing/na-vi-avatar-photo-manipulation-exclusivetutorial.18015.html Avatar We proberen een foto om te toveren tot een Na'vi een personage gebaseerd op de film

Nadere informatie

Teksteffect op steen

Teksteffect op steen http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kv212p-67t4 Bekijk eerst de video op bovenstaande link, dan kan je onderstaande nota's beter volgen. Teksteffect op steen 1) Deze steen downloaden

Nadere informatie

Portretten Retoucheren

Portretten Retoucheren Portretten Retoucheren Opdrachten: 1. Make over Zoek een foto van een persoon waarbij je de rimpels gaat verminderen. Gebruik de twee gereedschappen: Retoucheerpenseel en Reparatie. 2. Glamour Zoek een

Nadere informatie

Bewerk object met maskers

Bewerk object met maskers Bewerk object met maskers 1. Maak de achtergrond Maak een nieuw bestand. Noem deze gloeilamp, zet de breedte op 230mm en de hoogte op 200 mm en een resolutie van 300ppi. Klik dan op OK Pagina 1 Ga naar

Nadere informatie

Initiatie deel 2 Test selecties

Initiatie deel 2 Test selecties deel 2 Test selecties Test deel 2 Selecties. In deze les gaan we verschillende selectiemogelijkheden uitvoeren, laagstijlen, overvloeimodus, maskers enz.. Het is geen makkelijke les, neem er uw tijd voor

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Tekst effect met gloeiende kaarsen video les https://www.youtube.com/watch?v=gghynrxbh9q

mailgroep photoshop Copyright Tekst effect met gloeiende kaarsen video les https://www.youtube.com/watch?v=gghynrxbh9q https://www.youtube.com/watch?v=gghynrxbh9q Tekst effect met gloeiende kaarsen video les 1) Open een nieuw document; zwarte achtergrond Kaarsjes tekst blz. 1 2) Tekst toevoegen, lettertype Frankfurter

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Spring

mailgroep photoshop Copyright Spring Spring Deze les is gemaakt in CC2014, kan zeker ook met lagere versies gemaakt worden, maar sommige dingen zullen enigszins afwijken en/of dienen op een andere manier toegepast te worden volgens de gebruikte

Nadere informatie

Strip figuurtje inkleuren in Photoshop

Strip figuurtje inkleuren in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/drawing/how-to-get-that-anime-look-in-photoshop-using-aflexible-workflow/ Strip figuurtje inkleuren in Photoshop Stap 1 Startfiguurtje openen (psd bestand). Je ziet een

Nadere informatie

Gemaakt door Santy Nicole

Gemaakt door Santy Nicole Oefening : Filmstrip-Pasen. Ytnas Maak een nieuw bestand met volgende eigenschappen. o Naam = filmstrip-pasen. o Breedte = 1024 pixels o Hoogte is = 768 pixels o Resolutie = 300 ppi o Modus = RGB o Inhoud

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Brandglas maken Vertaling van een lesje van: http://www.dwphotoshop.com/photoshop/stainedglasstutorial.

mailgroep photoshop Copyright Brandglas maken Vertaling van een lesje van: http://www.dwphotoshop.com/photoshop/stainedglasstutorial. Brandglas maken Vertaling van een lesje van: http://www.dwphotoshop.com/photoshop/stainedglasstutorial.php Stap 1 Kies een afbeelding en zet die om in een lijntekening. De meeste afbeeldingen zijn omzetbaar

Nadere informatie

http://www.graphix1.co.uk/2010/09/23/photoshop-tutorial-out-of-bounds-sketch/

http://www.graphix1.co.uk/2010/09/23/photoshop-tutorial-out-of-bounds-sketch/ http://www.graphix1.co.uk/2010/09/23/photoshop-tutorial-out-of-bounds-sketch/ Schetsen Nodig: afbeelding met vlinder ; notebookpaper ; stukje afgescheurd papier ; hand Gebruik je andere afbeeldingen dan

Nadere informatie

http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-super-shiny-pencil-icon/ Mooi potlood maken Het potlood is een van de meest gebruikte gereedschappen bij het creatievelingen. Bij het maken van deze

Nadere informatie

Initiatie deel 2 Test selecties

Initiatie deel 2 Test selecties Test deel 2 Selecties. In deze les gaan we verschillende selectiemogelijkheden uitvoeren, laagstijlen, overvloeimodus, maskers enz.. Het is geen makkelijke les, daarom is het ook onze test, neem er uw

Nadere informatie

WERKGROEP BEELDBEWERKING

WERKGROEP BEELDBEWERKING Maak je eigen kerstkaart in Paint Shop Pro X2 Kerstkaart 1 Voor deze oefening gebruiken we een fotolijst en textuur uit Paint Shop Pro, mocht u deze niet standaard in uw versie hebben dan staan deze tussen

Nadere informatie

3D puzzel in bolvorm in CS5

3D puzzel in bolvorm in CS5 http://psd.tutsplus.com/tutorials/3d/create-a-spherical-3d-puzzle-with-photoshop/ 3D puzzel in bolvorm in CS5 Gebruikt: foto met wolken en water, handen, puzzelstructuur Stap 1 Nieuw Document Nieuw wit

Nadere informatie

Chocolade reep tekst effect maken

Chocolade reep tekst effect maken http://textuts.com/chocolate-bar-text-effect/ Chocolade reep tekst effect maken Deze tutorial legt uit hoe je een simpel patroon kan gebruiken samen met een paar laagstijlen om een chocoladereep als tekst

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/text-effects-tutorials/how-to-create-an-ice-text-effect-withphotoshop/ IJstekst maken Nodig Vooraleer te beginnen zoek je enkele penselen. Twee belangrijke sets gebruikt,

Nadere informatie

Sneeuw globe maken.

Sneeuw globe maken. http://graphicssoft.about.com/od/photoshop/l/blsnowglobe1.htm Sneeuw globe maken 1.) Nieuw document: 400 x 500 pixels, 72 ppi, witte achtergrond. Werk je met een groter document dan zal je in de loop van

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 04/01/2013 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 04/01/2013 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix KORRELIG BETAAMD 1. NIEUW BESTAND Dit is een eigen creatie dd 04/01/2013 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix MENU : Bestand > Nieuw (Ctrl+N) We starten met onderstaande

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://design.tutsplus.com/tutorials/create-a-mixed-style-collage-free-psd-premium-tutorial--psd-11581 Mixed collage Mixed collage blz. 1 Nodig: grunge structuur; model1; model2; vogel; bergen; asteroïde;

Nadere informatie

https://www.youtube.com/watch?v=ks9fgf53gi4 Embleem maken met je initialen - videoles mailgroep photoshop Copyright 1) Bestand Nieuw :

https://www.youtube.com/watch?v=ks9fgf53gi4 Embleem maken met je initialen - videoles mailgroep photoshop Copyright 1) Bestand Nieuw : https://www.youtube.com/watch?v=ks9fgf53gi4 Embleem maken met je initialen - videoles 1) Bestand Nieuw : Embleem blz. 1 2) Dubbelklikken op de achtergrondlaag om te ontgrendelen, noem de laag basis Klik

Nadere informatie

Elegante tekst.

Elegante tekst. http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/elegant-typography-on-vistabackground/all-pages.html Elegante tekst Stap 1 - Nieuw Document Bestand Nieuw (Ctrl + N). Je kan natuurlijk om

Nadere informatie

Waterhoofd video les Nodig : water; waterpenseel; wolken; schip; dolfijn ; model

Waterhoofd video les Nodig : water; waterpenseel; wolken; schip; dolfijn ; model https://www.youtube.com/watch?v=wc_pa-s0rhk Waterhoofd video les Nodig : water; waterpenseel; wolken; schip; dolfijn ; model Waterhoofd blz. 1 Open foto met man; achtergrond laag ontgrendelen; foto wat

Nadere informatie

http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-delicious-green-apple-illustration/ Appeltje voor de dorst In deze les leer je zelf een blozende groene appel tekenen, we gebruiken daarvoor verschillende

Nadere informatie

Het corrigeren van foto s

Het corrigeren van foto s Workshop 3 MicDigital Het corrigeren van foto s Gammacorrectie, kleuraanpassing, rechtzetten, croppen In deze Workshop gaan we foto s verbeteren. Sommige foto s, vooral vakantiefoto s zijn wel goed getrokken

Nadere informatie

http://www.pxleyes.com/tutorial/photoshop/1439/create-a-wrong-fruit-collage.html Fruitcollage Er wordt gebruik gemaakt van volgende gereedschappen: Verplaatsen, Kloonstempel, Gum, Doordrukken, Penseel,

Nadere informatie

Broodje bakken in Photoshop

Broodje bakken in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/drawing/create-a-realistic-loaf-of-bread-in-photoshop/ Broodje bakken in Photoshop Stap 1 Nieuw document = 1000 x 550 px. Nieuwe groep maken, je noemt die BG of background.

Nadere informatie

Eenvoudige sneeuwman.

Eenvoudige sneeuwman. http://www.tutorial9.net/photoshop/design-a-simple-snowman-in-photoshop/ Eenvoudige sneeuwman Stap 1: Nieuw Document Grootte = 1000 x 1000 pixels, witte achtergrond. Stap 2: Hulplijnen plaatsen Linialen

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Lesje: Stel je eigen kamer samen -

mailgroep photoshop Copyright Lesje: Stel je eigen kamer samen - Lesje: Stel je eigen kamer samen - http://www2.hku.nl/~fotoshop/img-tutorial5 In deze les gaan we een drie-dimensionale ruimte bouwen, in dit geval een gezellige woonkamer. Uiteraard mag je deze zelf in

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://psd.fanextra.com/tutorials/photo-effects/photo-manipulate-a-surreal-apple-habitat-scene/ Appelhuisje Nodig: achtergrond ; boomstronk ; appel ; oud venster1 ; oud venster2 ; ladder ; licht penselen

Nadere informatie

Natuur compositie met glas

Natuur compositie met glas http://www.designioustimes.com/tutorials/how-to-create-a-spectacular-nature-composition-inphotoshop.html Natuur compositie met glas Nodig: bloemen penseel (swirl vector) ; glas ; blaadjes ; wolken penseel

Nadere informatie

Mooie bloemen explosie

Mooie bloemen explosie http://www.tutorial9.net/photoshop/how-to-create-an-abstract-floral-explosion-in-photoshop/ Mooie bloemen explosie Materialen: Afbeeldingen : Viool, roos, bloeddruppel Penselen: spring brushes, smoke brushes,

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Videoles : eigen kunstwerk ; bekijk eerst de video en volg dan onderstaande uitleg.

mailgroep photoshop Copyright Videoles : eigen kunstwerk ; bekijk eerst de video en volg dan onderstaande uitleg. https://www.youtube.com/watch?v=erz0xibxw8w Videoles : eigen kunstwerk ; bekijk eerst de video en volg dan onderstaande uitleg. Voorbeeld1 Voorbeeld2 Voorbeeld3 Kunstwerk blz. 1 Maak een schets van wat

Nadere informatie

Photoshop handleiding.

Photoshop handleiding. Photoshop handleiding. Bestand Nieuw Open een nieuw leeg document Openen Opslaan als Open een eerder opgeslagen document Sla je werk op in een aangewezen map Bewerken Stap vooruit Ongedaan maken van een

Nadere informatie

Enveloppe tekenen in Photoshop

Enveloppe tekenen in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/icon-design/how-to-create-an-envelope-icon-inphotoshop/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=feed%3a+psdtuts+%2 8PSDTUTS%29 Enveloppe tekenen in Photoshop

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Video les met droom auto Nodig : afbeelding met je droomauto, liefst op een witte achtergrond

mailgroep photoshop Copyright Video les met droom auto Nodig : afbeelding met je droomauto, liefst op een witte achtergrond https://m.youtube.com/watch?v=6iiwh7zrgng Video les met droom auto Nodig : afbeelding met je droomauto, liefst op een witte achtergrond Droomauto blz. 1 1) Maak een selectie van de auto; selectie omkeren

Nadere informatie

In Photoshop kun je afbeeldingen bewerken en aanpassen door de diverse toevoegingen en effecten die je wilt toepassen op aparte lagen uit te voeren.

In Photoshop kun je afbeeldingen bewerken en aanpassen door de diverse toevoegingen en effecten die je wilt toepassen op aparte lagen uit te voeren. PhotoShop Les 2 Werken met lagen, kleuren en transparantie Een digitale foto is een eigenlijk een simpel ding. Als je hem van heel erg dichtbij bekijkt is het niets meer dan een aantal rijen en kolommen

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright Stap 32 Als je alles goed deed, dan verschijnt een venster waarin gevraagd wordt om een uitknipmasker te maken met vorige laag, vink deze optie aan. Stap 33 Deze aanpassingslaag kunnen we achteraf nog

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 14/12/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 14/12/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix Verrassend Dit is een eigen creatie dd 14/12/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix 1. NIEUW BESTAND MENU : Bestand > Nieuw (Ctrl+N) Breedte 1050 px Hoogte 750px Resolutie

Nadere informatie

Mailgroep photoshop. Copyright. Wallpaper met gloed effecten.

Mailgroep photoshop. Copyright. Wallpaper met gloed effecten. http://www.photoshopmagazine.nl/videos/gloeiende-wallpapers/3724/ Wallpaper met gloed effecten Open een nieuw document: 1920 x 1200 px; 72 ppi Achtergrond laag vullen met zwart; Linialen aanzetten, klik

Nadere informatie

Muziekcompositie.

Muziekcompositie. http://www.designioustimes.com/tutorials/how-to-create-a-music-concept-design-inphotoshop.html Muziekcompositie Nodig: Vleugels (vector pack) ; lippen (vector pack) ; muziek (vector pack) ; bloemen (vector

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 22/12/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 22/12/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix UITGELIJND Dit is een eigen creatie dd 22/12/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix 1. NIEUW BESTAND MENU : Bestand > Nieuw (Ctrl+N) We starten met onderstaande afmetingen.

Nadere informatie

Hoe je een structuur op een oneffen oppervlak aanbrengt

Hoe je een structuur op een oneffen oppervlak aanbrengt http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/how-to-apply-textures-to-uneven-surfaces/ Hoe je een structuur op een oneffen oppervlak aanbrengt Stap 1 Foto s zoeken die we kunnen gebruiken.

Nadere informatie

2) Klik de foto zomer.jpg aan, ga naar Menu Verbeteren belichting aanpassen Niveaus, of gebruik de sneltoetscombinatie Ctrl+L.

2) Klik de foto zomer.jpg aan, ga naar Menu Verbeteren belichting aanpassen Niveaus, of gebruik de sneltoetscombinatie Ctrl+L. Les 10 Kleurenkwaliteit verbeteren Hier gaan we werken met een resolutie van 300px/inch, dus volg goed de aanwijzingen en gebruik de juiste waarden om niet in de problemen te komen. 1) Open de vier bestanden:

Nadere informatie

http://www.webdesign.org/photoshop/photo-editing/create-an-abstract-sea-on-landillusion.17930.html Land Zee illusie Stap 1 Open Photoshop, nieuw document = 1000 x 670 pix ; 300 ppi. Stap 2 Foto met boom

Nadere informatie

Les06 Foto verbeteren sepia oud randje geven met vorm

Les06 Foto verbeteren sepia oud randje geven met vorm Les06 Foto verbeteren sepia oud randje geven met vorm 1) Open de afbeelding les06 koppel.jpg We proberen die foto eerst een klein beetje te verbeteren. Wil je meer weten over kleurcorrecties dan kan je

Nadere informatie

Workshop Figuur slepen. Open de foto schaap landschap.jpg (Bestand, openen) Open de foto schaap.jpg

Workshop Figuur slepen. Open de foto schaap landschap.jpg (Bestand, openen) Open de foto schaap.jpg Workshop 14 MicDigital Deel1. Fantasie landschap In Photoshop kan je spelen met afbeeldingen. Het is plezant om een compositie te maken uit verschillende foto s. In deze workshop gaan we ons eens amuseren

Nadere informatie

Onderwaterstad. PSE-Onderwaterstad

Onderwaterstad. PSE-Onderwaterstad Onderwaterstad 1. Open een nieuw bestand met breedte van 460 mm en hoogte van 310 mm en resolutie van 300 px/inch. 2. Pak het gereedschap Verloop en klik op het verloopbalkje in de optiebalk om de verloopbewerker

Nadere informatie

Photoshop CS2. Januari 2008. Jan van der Aa. Bij opstarten zetten we eerst de benodigde instellingen goed.

Photoshop CS2. Januari 2008. Jan van der Aa. Bij opstarten zetten we eerst de benodigde instellingen goed. Januari 2008 Jan van der Aa Photoshop CS2 Bij opstarten zetten we eerst de benodigde instellingen goed. Selecteer eerst Venster en zet de vinkjes ( ) zoals aangegeven. Selecteer het handje. We openen het

Nadere informatie

Onmogelijke driehoek tekenen

Onmogelijke driehoek tekenen http://www.psawesome.com/tutorials/create-an-impossible-triangle-illustration Onmogelijke driehoek tekenen Stap1 - Nieuw Document Begin met een nieuw document : 900 x 900 pixels ; resolutie = 300 pixels/inch

Nadere informatie

Samenstelling van een mooie omslag met toepassen pengereedschap.

Samenstelling van een mooie omslag met toepassen pengereedschap. http://www.freepsd.com/2009/02/25/a-letter-from-florence/#more-536 Samenstelling van een mooie omslag met toepassen pengereedschap. Vooraleer je begint, bekijk de video s bij bovenstaande link, daar kan

Nadere informatie

Foto manipulatie met straatdanser

Foto manipulatie met straatdanser http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/photo-manipulation/dazzling-dance-photomanipulation/all-pages.html Foto manipulatie met straatdanser Foto s worden gecombineerd, speciale effecten toegevoegd

Nadere informatie

http://www.pixel2life.com/viewtutorial/77514/awesome_aura_text_effect/ Metalen Teksteffect Stap1 - Tekst creëren Gebruikt lettertype: CaviarDreams Nieuw document : breedte = 900 pixels, hoogte = 600 pixels,resolutie

Nadere informatie

CLUBAVOND 2 MAART 2010 Photoshop Elements 7 tips

CLUBAVOND 2 MAART 2010 Photoshop Elements 7 tips CLUBAVOND 2 MAART 2010 Photoshop Elements 7 tips RECHTE HORIZON Het is een simpel kunstje om foto met een scheve horizon recht te zetten. Selecteer het gereedschap RECHTTREKKEN links in de gereedschapsbalk.

Nadere informatie

Geanimeerd boek. Mijn werkwijze van dit geanimeerde boek, gemaakt in CS5

Geanimeerd boek. Mijn werkwijze van dit geanimeerde boek, gemaakt in CS5 Geanimeerd boek Mijn werkwijze van dit geanimeerde boek, gemaakt in CS5 Nodig: Een open boek (mijn gebruikte in bijlage) Aantal foto, ik gebruikte er 8, maar mogen eer ook meer of minder zijn, in ieder

Nadere informatie

Les11 Werken met vaste waarden

Les11 Werken met vaste waarden Les11 Werken met vaste waarden Heb je alle vorige lessen met succes doorlopen, dan heb je al heel veel bijgeleerd in zo n korte periode. Om alles bij te houden blijft oefenen en nog eens oefenen de werkwijze.

Nadere informatie

Licht uit venster.

Licht uit venster. http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/light-window/ Licht uit venster In deze oefening tonen we hoe je met een eenvoudige foto meer contrast en belichting kan toevoegen door een lichtbron toe

Nadere informatie

Figuurtje tekenen - blz 1

Figuurtje tekenen - blz 1 http://psd.tutsplus.com/tutorials/illustration/how-to-create-a-fun-red-haired-boy-character/ Figuurtje tekenen Tutorial Details : Photoshop CS3 - Beginner - 40 minuten Stap 1 Nieuw document : 2000 x 2000

Nadere informatie

Adres boekje met Ringen

Adres boekje met Ringen http://psdtuts.com/tutorials/designing-tutorials/create-a-custom-mac-osx-style-ring-binder-addressbook-icon/ Adres boekje met Ringen Stap 1 Nieuw Document : 1024 pixels op 1024 pixels. Ons boekje zal 512px

Nadere informatie

Foto s verbeteren, de regel van derden en Handelingen.

Foto s verbeteren, de regel van derden en Handelingen. Workshop 23 MicDigital Foto s verbeteren, de regel van derden en Handelingen. We gaan enkele foto s verbeteren en bewerken. Juist croppen en letten op compositie en kadrering. Dit is niet alleen bij de

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 20/01/2012 (Gemaakt in Photoshop CS4) Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 20/01/2012 (Gemaakt in Photoshop CS4) Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix Dwars door basalt Dit is een eigen creatie dd 20/01/2012 (Gemaakt in Photoshop CS4) Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix 1. NIEUW BESTAND MENU: Bestand > Nieuw (Ctrl+N) Gereedschap Emmertje (G) en vul

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Alle kleuren van de regenboog We maken eerst onze achtergrond!!!!

mailgroep photoshop Copyright Alle kleuren van de regenboog We maken eerst onze achtergrond!!!! We maken eerst onze achtergrond!!!! Alle kleuren van de regenboog Open een nieuw bestand van 15 op 15 cm achtergrond wit en 72 resolutie Open de afbeelding van uw bloem Kies met de pipet een kleur uit

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/tools-tips/use-over-40-advanced-keyboard-shortcuts-to-create-areflective-timepiece/ Tijd Stap 1 Nieuw document: 2304 pixels X 1708 pixels, 300dpi. Nogal groot maar het

Nadere informatie

In deze les leer je hoe je weerspiegelingen kan maken in Adobe Photoshop. Met onderstaande foto werd gestart:

In deze les leer je hoe je weerspiegelingen kan maken in Adobe Photoshop. Met onderstaande foto werd gestart: http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/sunglasses/ Een weerspiegeling maken in een zonnebril In deze les leer je hoe je weerspiegelingen kan maken in Adobe Photoshop. Met onderstaande foto werd

Nadere informatie

Foto manipulatie en Morphen

Foto manipulatie en Morphen http://psdfan.com/tutorials/photo-effects/a-beginners-guide-to-photo-manipulation-and-animorphing/ Foto manipulatie en Morphen Deze afbeelding willen we maken Dit zijn de gebruikte afbeeldingen: Morphen

Nadere informatie

Water reflectie maken

Water reflectie maken http://www.photoshopstar.com/photo-effects/realistic-water-reflection-effect/ Water reflectie maken Nodig: kasteel afbeelding Stap 1 Open afbeelding met kasteel; deze afbeelding is nogal groot; we passen

Nadere informatie