BEWERKINGEN verzameling deel 1

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BEWERKINGEN verzameling deel 1"

Transcriptie

1 PS.01 Bewerkingen verzameling deel BEWERKINGEN verzameling deel 1 Afbeeldingen op Internet, die niet te downloaden zijn, toch kopiëren. Maak een printscreen van het scherm, waarbij de afbeelding op 100% staat. Open photoshop. Bestand > Nieuw: vul in de grootte van je scherm, bv 1600x1200 pixels > ok Bewerken > Plakken. Maak uitsnede met Rechthoekig selectiekader met de stijl: Normaal. Afbeelding > Uitsnijden. Selecteren > Deselecteren. Afbeelding met ronde randen (sjablooneffect): Maak een nieuw document: Bestand > Nieuw. Vul in de grootte, de kleur bij achtergrondinhoud, kleurmodus RGB en 8-bits. Laag > Nieuw > Laag> ok. Een transparante laag wordt geopend. Kies een voorgrondkleur in gereedschapspalet. Kies een gereedschap bv: Afgeronde rechthoek: Klik in optiebalk op icoon vullen met pixels. Vul een waarde in bij straal. Maak de vorm met de muis. Open een bron-afbeelding. Met gereedschap verplaatsen de bron in de doelafbeelding brengen. Is ingevoegde beeld te groot, vervolg. Bewerken > Vrije transformatie. Weergave > In venster. Het canvas vergroot en het kader wordt geheel zichtbaar. Pas de schaal aan van het transformatiekader, dmv de hoeken te slepen. Shift-toets voor behoud verhoudingen. > bevestig commando. Verschuif het beeld naar een hoek. Laag > Uitknipmasker maken; de afbeelding wordt nu aangepast naar de vorm in de laag. Laag > één laag maken. Opmerkingen: 1.Voeg eventueel meerdere afbeeldingen in en maak elke keer een uitknipmasker. 2.Ook een gevulde selectie in een laag kan toegepast worden. Maak hiervoor een selectie en vul met emmertje of een verloop deze met een kleur, deselecteer het kader. 3.Een volledig gevulde laag zal de afbeelding niet knippen. Afbeeldingen van twee gelijke afbeeldingen bewerken Bijvoorbeeld met de camera gemaakt of in photoshop bewerkt. Open twee versies van gelijke afbeeldingen ene overbelicht of andere witbalans dan wel meerdere personen. Sleep een ervan in de andere afbeelding. Selecteer beiden lagen. Bewerken>Lagen automatisch uitlijnen. Breng een laagmasker aan. Penseel in het masker.

2 PS.01 Bewerkingen verzameling deel Bronafbeelding in een doelafbeelding plaatsen. Open beide afbeeldingen. In bronafbeelding: Selecteren > Alles. Bewerken > Kopiëren. In doelafbeelding: maak een selectie en plaats muis in de selectie. Bewerken > Plakken. Bewerken > Vrije transformatie. Indien nodig: Weergave > In venster. Met shift grootte aan passen. En verplaatsen met muis >enter. Opmerking : Andere methode om bronafbeelding in doelafbeelding te plaatsen: Kies:bestand > plaatsen > zoek een bronafbeelding. Maak doelafbeelding eventueel vooraf op maat. Cirkellijn in een afbeelding. Open een afbeelding. Laag>nieuw>laag. Gereedschap ovaal selectiekader. Maak een cirkel met shift ingerukt. Verplaats eventueel het kader, door muis buiten het kader te slepen. Bewerken>omlijnen. Vul het nodige in. Selecteren>deselecteren. Verplaatsen: Activeer de laag met de cirkel. Kies gereedschap verplaatsen. Sleep met de muis. Laag>één laag maken. Chromatische aberratie verwijderen. Zoom in. Aanpassingslaag > Kleurtoon en Verzadiging : Blauwe tinten; Verzadiging -100 en Lichtheid plm -60 Masker omkeren = Ctrl+i. Maskeer die delen waar dit in voorkomt.

3 PS.01 Bewerkingen verzameling deel Donkere delen in een afbeelding oplichten. Activeer in Gereedschapset: Penseel. Activeer in Gereedschapset: Bewerken in Standaardmodus (het rechthoekje met een stip). Penseel delen die niet lichter mogen worden. Klik nogmaals op het rechthoekje met een stip> Gevolg een selectie in Bewerken in Snelmaskermodus. Laag > nieuw > Laag via kopiëren. Modus van Laag 1 op Bleken DOORDRUKKEN en TEGENHOUDEN gereedschap Dupliceer afbeelding. Nieuwe laag > vullen met 50 % grijs. Modus: Zacht licht. Bereik: Schaduwen, Middentonen of Hooglichten. Gereedschap: Tegenhouden. Belichting bv 30%. Kwast delen die lichter moeten zijn. (Laag 1) Nieuwe laag> vullen met 50 % grijs. Modus: Zacht licht. Gereedschap: Doordrukken. Dekking zeg 30 %. Kwast de delen die donkerder moeten zijn. (Laag 2) DOORDRUKKEN en TEGENHOUDEN. Met een bewerking waarbij de wijzigingen niet destructief zijn. Laag > Nieuw > Laag. Bewerken > Vullen >> Gebruik: 50 % grijs > OK Geef deze laag de modus: Bedekken. Gevolg: Er is geen wijziging. Penceel > Optiebalk: Kies een grootte met een zachte rand,modus: Normaal en Dekking 10 a 20 %. Wijzig tussentijds eventueel de Dekking meer of minder. Voorgrondkleur wit voor tegenhouden (lichter te maken). Voorgrondkleur zwart voor doordrukken (donkerder te maken). Laat muis los om eventueel meerdere keren over dezelfde plaats te gaan. Klik op de x-toets om over te schakelen van wit naar zwart. Herstellen: kies in de Kleurenkiezer de waarden voor R, G en B allen op 128. Kies Penseel 100% Dekking om eerdere bewerking geheel ongedaan te maken. Kies Penseel een lagere Dekking voor iets te wijzigen.

4 PS.01 Bewerkingen verzameling deel HANDELING maken en toepassen Nieuwe handeling maken. Palet Handelingen (Vensters > Handelingen). Nieuwe handeling maken >> Geef een naam aan de handeling. Maak een bewerking met diverse opdrachten. Opnemen stoppen. De handeling is nu gebruiksklaar. De handeling toepassen. Klik op de gewenste Handeling. Selectie afspelen. HELDERHEID aanpassen zonder kleurwijziging Open een afbeelding. Maak een Aanpassingslaag met de opdracht Niveaus of Curve. Wijzig de modus in Lichtsterkte. Verander de instellingen van Niveaus of Curve naar behoefte. Rechter muisknop op een laag. Kies: één laag maken. JPEG in AdobeCameraRaw (ACR) bewerken. In photoshop Bestand > Openen als. Zoek het bewuste jpeg bestand. Kopieer het bestand om het origineel te behouden. Selecteer dit bestand. Openen als: CameraRAW (xtif; enz). Openen Bewerken in ACR Afbeelding openen JPEG opent in Photoshop. Dit kan een 16 bits zijn daar als dat zo in ACR is ingesteld. Gereed in ACR. Het bestand is dan nog alleen in ACR te openen. De wijzigingen zijn niet te zien op de afbeelding in verkenner. Afbeelding openen in ACR: Bestand opent in Photoshop. Bestand > Opslaan: wordt Opslaan als: maak keuze JPEG of PSD bestand die als JPEG of PSD opent. Het bestand in Photoshop blijft staan. Bestand > met X > Opslaan als: geeft oa een keuze uit PSD of TIFF bestand.

5 PS.01 Bewerkingen verzameling deel Kleurzweem verwijderen Witbalans herstellen Methode met fotofilter: Bewerken > Aanpassingen > Fotofilter. Kies een Filter met de complementaire kleur en pas de Dichtheid aan. Of: Methode met correctiefilter in een aparte laag: Dupliceer de achtergrondlaag. Filter > Vervagen > Gemiddelde Afbeelding > Aanpassingen > Negatief. Modes: Kleur en pas Dekking aan. Het zal niet altijd goed werken. Kleur verzwakken of versterken of kleur wijzigen Selecteer eventueel het gebied. Doezelaar plm. 2 px Afbeelding>Aanpassingen>Kleurtoon/Verzadiging Kies in het venster bij bewerken voor een willekeurige tint. Wijs met het pipetgereedschap op een kleur in de afbeelding. Wijzig de verzadiging. (voor de kleur te wijzigen: Kies: Kleurtoon) Kloonstempel: Objecten in een rechte lijn verwijderen. Kies gereedschap kloonstempel. Houdt de alt-toets ingedrukt. Wijs een plek aan op de doellijn, met het midden van de aanwijzer op de lijn. Klik één keer op de linker muisknop. Houdt alt-toets ingedrukt Ga naar het begin van de te wijzigen plek op de lijn. Laat de alt-toets los. Druk op de linker muisknop en sleep met de muisaanwijzer.

6 PS.01 Bewerkingen verzameling deel Laagstijl kopiëren. ( in een andere laag of in een ander bestand) Selecteer de laag met laagstijl (bronafbeelding) Laag>laagstijl>laagstijl kopiëren. Selecteer een andere laag (of doelafbeelding). Laag>laagstijl>laagstijl plakken. LICHTVERLOOP opheffen Dupliceer Achtergrondlaag (indien nodig) twee maal. Laagmasker toevoegen voor beiden. Modus Vermenigvuldigen en andere Modus Bleken Met verloopgereedschap beiden een Verloop aanbrengen. Zie lagenpalet. Pas eventueel de Dekkingen aan. Liniaal en lijnen Kies: Weergave > Linialen en Magnetisch > Hulplijnen aanvinken. Lijnen aanbrengen: Plaats de muispijl in het gebied van de liniaal en sleep. Met muispijl in het gebied van de liniaal en met Alt-toets indrukken en slepen ontstaat een lijn haaks op het liniaal. Bij het verplaatsen komen twee dubbele lijntjes met pijlen. Door de muisknop los te laten ontstaat er een blauwe lijn. Of: kies: Weergave > Nieuwe hulplijn; Bepaal de plaats. Lijn verplaatsen: Kies Verplaatsgereedschap in gereedschapspalet. Ga met de muis naar de betreffende lijn. Er komt een teken. Verschuif de lijn. Lijn verwijderen: Ga met de muis naar de betreffende lijn en sleep de lijn terug naar de liniaal. Lijnen vergrendelen: Weergave > Hulplijnen vergrendelen, aanvinken. Ontgrendelen is afvinken. Alle lijnen verwijderen: Weergave > Linialen, afvinken. Opmerking: Wanneer de linialen alleen worden verwijderd blijven de hulplijnen staan.

7 PS.01 Bewerkingen verzameling deel Lucht donkerder maken dmv Niveaus. Dupliceer Achtergrondlaag. Aanpassingslaag > Niveaus. Klik op het laagminiatuur. Maak een verloop in het gebied van de lucht. Of gebruik het penseel. Dubbelklik op laagmasker miniatuur van de Niveaus laag en past linker- of middenschuifregelaar aan. Lucht donkerder maken dmv modus vermenigvuldigen. Dupliceer Achtergrondlaag. Klik op het laagminiatuur. Maak een verloop in het gebied van de lucht. Kies modus: vermenigvuldigen. Verminder eventueel de Dekking LUCHT doordrukken Dupliceer Achtergrondlaag Laag > Laagstijl > dubbel klik op Verloopbedekking: Kies bij Verloop: Voorgrond naar transparant; aanvinken: Omkeren; Overvloeimodus: Bedekken; Eventueel hoek wijzigen; OK Pas eventueel de Dekking aan in de laag.

8 PS.01 Bewerkingen verzameling deel Object lichter maken: Laag > Laag dupliceren. Met bijvoorbeeld Niveaus laag lichter maken, Gammaknop naar links. Laagmasker toevoegen. Met wit penseel object kwasten OMLIJNING Transparante omlijning Selecteren>Alles. Bewerken>Omlijnen. Bijvoorbeeld: breedte 50 pixels, Kleur wit, Locatie: Binnen, Dekking 30 %>ok Selecteren>Deselecteren. OMLIJNING doorschijnend en rondom verlopend in doezelen Open een afbeelding. Laag>Laag dupliceren>ok Dubbelklik op deze laag>>venster: Laagstijl. Klik op de tekst: lijn. Kies vultype: Verloop. Kies positie: Binnen, kies een Grootte, kies een Dekking. Wijzig Hoek en Schalen>ok

9 PS.01 Bewerkingen verzameling deel Ongewenste glans verwijderen dmv Kloonstempel Kies het gereedschap kloonstempel. Wijzig in de optie de modus in Donkerder. De bewerking heeft alleen invloed op de pixels die lichter zijn, dan die we kiezen uit het brongebied. Zijn de pixels uit het brongebied lichter, dan gebeurt er niets. Wijzig de dekking in bijvoorbeeld 50 % Alt-klik voor een bronkleur. Kwast over de plek. Hierbij wordt ook de structuur naar het doel overgebracht. De bestaande structuur blijft behouden als deze donkerder is dan van de bron. Opmerking: Bij modus Lichter heeft de bewerking invloed op pixels die donkerder zijn. Ongewenste glans verwijderen dmv Penseel Klik met gereedschap pipet op de te kopiëren kleur. Kies gereedschap penseel. Wijzig in de optie de modus in donkerder. Hiermee wordt alleen de kleur aangebracht die lichter is dan met het pipet is gekozen. Kwast over de plek. De bestaande structuur blijft behouden als deze donkerder is dan van de bron. Overbelichte delen herstellen dmv Penseel met behoud van structuur. Dupliceer afbeelding. Een nieuwe laag maken. Modus: Donkerder. (Alles wat donker is van de onderliggende laag blijft zichtbaar). Activeer: Achtergrond laag. Voorgrondkleur (Kleurenkiezer) met het pipet gereedschap een kleur uit de afbeelding. Penseel: Gereedschap: zachte rand, dekking 100 %. Activeer transparante laag 1. Schilder over het gebied die te licht zijn. Pas de grootte van het Penseel steeds aan. Dekking aanpassen.

10 PS.01 Bewerkingen verzameling deel Overbelichte delen herstellen dmv een Masker met behoud van structuur. Een nieuwe Laag maken. Selecteren > Kleurbereik > Overeenkomst hier 146 Aanpassingslaag: Niveaus: Gammaknop naar rechts (middelste). Laag > Uitknipmasker maken Eventueel het Masker met een zwarte penseel aanpassen. Dekking penseel plm.30 % OPDELEN van een foto in meerdere delen. Maak de afbeelding bij Afbeeldingsgrootte met maten die gemakkelijk zijn te delen. Activeer Linialen en Magnetisch en plaats lijnen rondom en maak verdeellijnen. Rechthoekig Gereedschap met Stijl: Normaal > selecteer een deel > gevolg door: Laag via kopiëren. Let op: Dat bij elke handeling de onderste laag actief is. Herhaal dit voor elk deel. Hierna is elke laag afzonderlijk te bewerken. Pas voor deze lagen het Uitknipmasker toe.

11 PS.01 Bewerkingen verzameling deel PERSPECTIEF retoucheren objecten in perspectief wegklonen Laag > Nieuw > Laag > OK. Perspectiefvlak tekenen: Activeer de nieuwe Laag. Filter > Perspectiefpunt. Dubbelklik op het handje, om in te zoomen. Vlak maken (2 e icoon links). Kies X-toets om in te zoomen voor nauwkeurige plaatsing van de punten. Maak het vlak met blauwe lijnen van beginpunt tot het 4 e punt. Bepaal de punten door een afgeleide te maken van het aanwezige perspectief. Ontstaat er een gele of rode lijn rondom het vlak, dan met een van de hoekpunten slepen totdat er een blauw rastervlak ontstaat. Vlak bewerken (1e icoon links). Om hoekpunt of middenpunt te verslepen. Maak het perspectiefvlak groot genoeg om kloonmonsters hieruit te kunnen nemen. Retoucheren in het vlak met bron uit dit vlak: Kloonstempel (3 e icoon links). Kader wordt groen. Alt-klik altijd in het perspectiefvlak voor een bron. Kloonstempel een ander bron geven: Alt indrukken, daarna Linkermuisknop, daarna Alt loslaten, daarna Muis loslaten. Verplaats Muis. Muis indrukken geeft stempelen. Herhaal dit veel om de juiste bron in het doel te zetten. Sneltoetsen in perspectiefpunt: Laatste knooppunt te verwijderen Backspace of delete om. Laatste perspectiefvlak te verwijderen Backspace. 2 x zoomen x Gereedschaphandje h Gereedschaphandje tijdelijk spatietoets Laatste handeling ongedaan maken ctrl+z

12 PS.01 Bewerkingen verzameling deel PERSPECTIEF objecten bij plaatsen Open afbeelding. Laag > Nieuw > Laag > OK. Activeer de nieuwe Laag. Filter > Perspectiefpunt. Dubbelklik op het handje, om in te zoomen. Vlak maken (2 e icoon links). Kies X-toets om in te zoomen voor nauwkeurige plaatsing van de punten. Maak een kader met blauwe lijnen van beginpunt tot het 4 e punt. Bepaal de punten door een afgeleide te maken van het aanwezige perspectief. Ontstaat er een gele of rode lijn rondom het vlak, dan met een van de hoekpunten slepen totdat er een blauw rastervlak ontstaat. Maak het perspectiefvlak groot zodanig, dat de plek van het nieuwe object in het kader valt. Vlak bewerken (1e icoon links). Om hoekpunt of middenpunt te verslepen. Selectie kader (4 e icoon links). Maak een selectie om het object. Selectie verplaatsen naar de bestemmingsplek. Optiebalk: Modus verplaatsen: Bestemming. Optiebalk: Modus Verplaatsen: Bron Muis in selectie en sleep naar het object. Klik naast selectie om te laten vervallen > OK. Selectie uit een bronafbeelding naar doelafbeelding plaatsen. Maak een selectie van een deel in bronafbeelding. Bewerken > Kopiëren. Open doelafbeelding. Bewerken > Plakken. Bewerken > Transformatie > Schalen Shift een hoekpunt en sleep, Verschijf naar juiste plek > Enter + +

13 PS.01 Bewerkingen verzameling deel Snelmaskermodus gebruiken voor een selectie. Klik op icoon Snelmaskermodus in Gereedschappenpalet. Penseel is direct beschikbaar met zwart als Voorgrondkleur. Penseel op zwart geeft een rode kleur. Dit is niet de selectie. Te veel rood gemaakt? Wijzig penseelkleur in wit. Zwart = volledig gedekt. Grijs = schijnt noch door. Wit = maak alles weer geselecteerd. Is selectie klaar? Klik wederom op het icoon Snelmaskermodus. Eventueel dient de selectie omgekeerd te worden. Kies selecteren>selectie omkeren. Bewaar eventueel de selectie: Selecteren > Selectie opslaan. Eventueel: Laag > Nieuw > Laag via kopiëren. SPIEGELEN en REFLECTIE Selecteer het te spiegelen object. Laag > Nieuw > Laag via kopiëren. Bewerken > Transformatie > Verticaal omdraaien. Verplaatsen uit Gereedschappalet > verplaatst het object. Laagstijl: dubbelklik op Verloopbedekking. Kies een Verloop, kies Omkeren, kies Hoek, verlaag eventueel de Dekking, Schaal bv 30 % > OK Voeg een laag toe boven de Achtergrond. Tanden lichter maken: Maak selectie van de tanden. Doezelaar plm. 2 px. Kleurtoon/Verzadiging. Verzadiging verlagen en Helderheid verhogen.

14 PS.01 Bewerkingen verzameling deel Tanden bleker maken, ogen oplichten: Methode 1: Selecteer eventueel het gebied. Doezelaar plm. 2 px Afbeelding > Aanpassingen > Selectieve kleur: kies voor kleur geel en pas de kleur geel aan, daarna de helderheid met zwart. Methode 2: Gereedschap: Tegenhouden. Pas de grootte en hardheid aan. Elke aparte streek op de zelfde plek geeft een verdubbeling van het effect. (cumulatief). Tekst vullen met een afbeelding: Open een bron en een doel afbeelding. Sleep bron in doel. Maakt tekst met de bron als actieve laag. Na het bevestigen staat de tekst in een laag. Verplaats tekstlaag onder de bronlaag. De tekst verdwijnt. Activeer de bronlaag. Laag>uitknipmasker maken. Tekst vertikaal plaatsen: Maakt tekst en bevestig commando. Laag>omzetten naar pixels>tekst. Gereedschap verplaatsen: in optiebalk aanvinken besturingselementen transformatie tonen. Met muis nabij het kader, het kader verdraaien. Bevestig het commando.

15 PS.01 Bewerkingen verzameling deel Uitknipmasker maken / opheffen Op de laag gaan staan in het lagen palet. Laag>uitknipmasker maken / Laag>uitknipmasker opheffen. Of: In lagenpalet met de alt-toets op de scheiding van de lagen gaan staan. Linker muisknop klikken. UITLIJNEN van meerdere dezelfde opnamen, die uit de hand zijn gefotografeerd Bestand > Scripts > Bestanden laden naar stapel > selecteer de foto s of map met foto s > aanvinken: Proberen om bronafbeeldingen automatisch uit te lijnen > OK >OK. VERGROTEN bijvoorbeeld foto 3:4 naar 2:3 brengen, waar bij de foto uitgerekt wordt. Deze voor een afdruk van 20 x 30 cm Open afbeelding. Afbeelding > Afbeeldingsgrootte: Nieuwe beeldpixels berekenen: afvinken. Vul in bij de kleinste maat 20 cm. Nieuwe beeldpixels berekenen: aanvinken. Verhoudingen: afvinken. Vul in voor de grootste maat 30 cm. OK Conclusie: Het uitrekken over de hele lengte is gelijkmatig verdeeld. 3:4 2:3

16 PS.01 Bewerkingen verzameling deel Vullen met inhoud Selecteer het datgene wat verwijderd moet worden. Bewerken> Vullen>> Gebruik: Inhoud behouden, Modus: Normaal> OK. Selectie verwijderen: ctrl+d. Vignettering aanbrengen Dupliceer achtergrond laag. Laag Modus: Vermenigvuldigen. Laagmasker toevoegen. Penseel met zwart welke delen als achtergrond moeten zijn. Of: toets +i op laagmasker (deze wordt zwart) en penseel met wit voor die donkerder moeten zijn. Pas Dekking aan. nico van den berg

17 PS.01 Bewerkingen verzameling deel INHOUD Afbeeldingen op Internet, die niet te downloaden zijn, toch kopiëren. 1 Afbeelding met ronde randen (sjablooneffect) 1 Afbeeldingen van twee afbeeldingen bewerken: lagen stapelen 1 Bronafbeelding in een doelafbeelding plaatsen 2 Cirkellijn in een afbeelding 2 Chromatische aberratie verwijderen 2 Donkere delen in een afbeelding oplichten 3 Doordrukken en Tegenhouden gereedschap 3 Doordrukken en Tegenhouden 3 Handeling maken en toepassen 4 Helderheid aanpassen zonder kleurwijziging 4 Jpeg in ACR bewerken 4 Kleur verzwakken of versterken of kleur wijzigen 5

http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop

http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop Poster blz 1 Stap 1 Open Photoshop, nieuw document: breedte

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright https://www.youtube.com/watch?v=bydqctxdv7u&feature=em-subscription-upload Planeet Saturnus Video les deel1 1) Bestand Nieuw: 1550 x 870 px: 150 ppi; witte achtergrond Planeet - deel1 blz. 1 2) Achtergrond

Nadere informatie

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html Rooster Deze foto werd gebruikt in de hoogste resolutie. En dit is het einderesultaat: Het is heel belangrijk van

Nadere informatie

Kleurige ring maken - werken met paden!!! Voor ervaren Photoshoppers.

Kleurige ring maken - werken met paden!!! Voor ervaren Photoshoppers. Video op volgende link: Bekijk zeker eerst de Video vooral wie nog maar weinig met paden gewerkt heeft http://www.youtube.com/watch?v=xghxy-oxhso Les op volgende link http://tutvid.com/create-vibrant-color-ring-photoshop-tutorial/

Nadere informatie

http://www.pxleyes.com/tutorial/photoshop/1439/create-a-wrong-fruit-collage.html Fruitcollage Er wordt gebruik gemaakt van volgende gereedschappen: Verplaatsen, Kloonstempel, Gum, Doordrukken, Penseel,

Nadere informatie

WORKSHOP PHOTOSHOP ELEMENTS 6.0

WORKSHOP PHOTOSHOP ELEMENTS 6.0 Start Photoshop Elements op en kies in het Welkomstscherm voor de optie Bewerken Oefening 1 Filters half gebruikt en open afbeelding oefening 1.jpg. Door middel van filters kunnen we speciale effecten

Nadere informatie

Portretten Retoucheren

Portretten Retoucheren Portretten Retoucheren Opdrachten: 1. Make over Zoek een foto van een persoon waarbij je de rimpels gaat verminderen. Gebruik de twee gereedschappen: Retoucheerpenseel en Reparatie. 2. Glamour Zoek een

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://psd.fanextra.com/tutorials/photo-effects/photo-manipulate-a-surreal-apple-habitat-scene/ Appelhuisje Nodig: achtergrond ; boomstronk ; appel ; oud venster1 ; oud venster2 ; ladder ; licht penselen

Nadere informatie

Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2. Deel1 : gebouw groter maken

Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2. Deel1 : gebouw groter maken http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/getting-to-grips-with-the-vanishing-pointfilter/ Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2 Deel1 : gebouw groter maken

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://design.tutsplus.com/tutorials/create-a-mixed-style-collage-free-psd-premium-tutorial--psd-11581 Mixed collage Mixed collage blz. 1 Nodig: grunge structuur; model1; model2; vogel; bergen; asteroïde;

Nadere informatie

Onderwaterstad. PSE-Onderwaterstad

Onderwaterstad. PSE-Onderwaterstad Onderwaterstad 1. Open een nieuw bestand met breedte van 460 mm en hoogte van 310 mm en resolutie van 300 px/inch. 2. Pak het gereedschap Verloop en klik op het verloopbalkje in de optiebalk om de verloopbewerker

Nadere informatie

Chocolade reep tekst effect maken

Chocolade reep tekst effect maken http://textuts.com/chocolate-bar-text-effect/ Chocolade reep tekst effect maken Deze tutorial legt uit hoe je een simpel patroon kan gebruiken samen met een paar laagstijlen om een chocoladereep als tekst

Nadere informatie

3D pixel stretch effect

3D pixel stretch effect http://www.tutorial9.net/photoshop/3d-pixel-stretch-effects/ 3D pixel stretch effect Door het uitrekken, stretchen van één enkele lijn creëer je een heel speciaal digitaal effect. Stap 1 We beginnen er

Nadere informatie

2) Klik de foto zomer.jpg aan, ga naar Menu Verbeteren belichting aanpassen Niveaus, of gebruik de sneltoetscombinatie Ctrl+L.

2) Klik de foto zomer.jpg aan, ga naar Menu Verbeteren belichting aanpassen Niveaus, of gebruik de sneltoetscombinatie Ctrl+L. Les 10 Kleurenkwaliteit verbeteren Hier gaan we werken met een resolutie van 300px/inch, dus volg goed de aanwijzingen en gebruik de juiste waarden om niet in de problemen te komen. 1) Open de vier bestanden:

Nadere informatie

Lesje 05: Foto s laten overvloeien.

Lesje 05: Foto s laten overvloeien. Lesje 05: Foto s laten overvloeien. 1. Documenten openen. Open het bestand les 05 achtergrond.jpg. Menu bestand openen of Ctrl+O. zoek de achtergrondfoto en open de afbeelding. Sla dit al een eerste keer

Nadere informatie

http://www.1stwebdesigner.com/tutorials/create-surreal-photo-manipulation-photoshop-tutorial/ Man en hoed Benodigdheden: volgende afbeeldingen nodig: Watertoren ; Achtergrond ; Victorian Gustov ; hoed;

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/window-blinds/ Schaduw maken met zonneblinden In deze les leer je licht en schaduw doorheen een soort zonneblinden maken. Dit is de startafbeelding waarmee

Nadere informatie

Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream

Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-illustrate-a-delicious-ice-cream-bar/ Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream In deze les worden weer veel technieken toegepast. Alles wordt zelf getekend

Nadere informatie

Onmogelijke driehoek tekenen

Onmogelijke driehoek tekenen http://www.psawesome.com/tutorials/create-an-impossible-triangle-illustration Onmogelijke driehoek tekenen Stap1 - Nieuw Document Begin met een nieuw document : 900 x 900 pixels ; resolutie = 300 pixels/inch

Nadere informatie

Enveloppe tekenen in Photoshop

Enveloppe tekenen in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/icon-design/how-to-create-an-envelope-icon-inphotoshop/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=feed%3a+psdtuts+%2 8PSDTUTS%29 Enveloppe tekenen in Photoshop

Nadere informatie

Retoucheren Algemeen. Bestand opslaan Sla het bestand op als eigennaam-retoucheren.psd en eigennaam-retoucheren.jpg

Retoucheren Algemeen. Bestand opslaan Sla het bestand op als eigennaam-retoucheren.psd en eigennaam-retoucheren.jpg Retoucheren Algemeen Nieuw document Selecteer in de Menubalk in het menu Bestand (File) de optie Nieuw (Ctrl+N) voor een nieuw document. Naam: Retoucheren Breedte: 10 cm Hoogte: 15 cm Resolutie: 300 pixels/inch

Nadere informatie

Les15 Kaartje maken Filters gebruiken

Les15 Kaartje maken Filters gebruiken Les15 Kaartje maken Filters gebruiken Eerste opdracht 1) Bestand openen : Menu Bestand Openen, open de beginfoto van deze de afbeelding les15 bloemenmand.jpg Werk op kopie van foto = CTRL+J, je bekomt

Nadere informatie

KLEUR VOORWERP VERVANGEN

KLEUR VOORWERP VERVANGEN KLEUR VOORWERP VERVANGEN Opdracht 4A Vervang een kleur van een kledingstuk met behulp van Kleurbereik (Color Range) Open een zelfgemaakte foto van een persoon waarvan je de kleur van de kleding gaat aanpassen.

Nadere informatie

Stralende teksteffecten

Stralende teksteffecten 1.STRALENDE TEKSTEFFECTEN Leer hoe je een filmisch belicht letterbouwwerk maakt met het gereedschap tekst, verschillende filters en aanpassingen. 1.Startfoto :creëer om te beginnen een leeg canvas via

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-classic-guitar-from-scratch-in-photoshop/ Gitaar tekenen In deze les leer je een Klassieke Gitaar tekenen. Iedere vorm en effect wordt in Photoshop

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/holiday-photo-border/ Eigen kerst kaart Stap 1: Nieuw Photoshop Document Vooraleer aan de kerstkaart te beginnen maken we eerst enkele sneeuwpenselen klaar.

Nadere informatie

Les06 Foto verbeteren sepia oud randje geven met vorm

Les06 Foto verbeteren sepia oud randje geven met vorm Les06 Foto verbeteren sepia oud randje geven met vorm 1) Open de afbeelding les06 koppel.jpg We proberen die foto eerst een klein beetje te verbeteren. Wil je meer weten over kleurcorrecties dan kan je

Nadere informatie

Duizenden woorden - blz 1

Duizenden woorden - blz 1 http://www.webdesign.org/photoshop/photoshop-cs4-tutorials/a-picture-worth-a-thousandwords.17979.html Duizenden woorden 1. Foto kiezen Zoek een foto waarin de contrasten duidelijk zijn, een donkere foto

Nadere informatie

Photoshop tips en trucs

Photoshop tips en trucs Photoshop tips en trucs Plaatselijk doordrukken of tegenhouden Open een afbeelding Open een nieuwe laag Vul deze met 50% grijs Zet de overvloeimodus op bedekken ( overlay) Met een wit of zwart penseel

Nadere informatie

https://www.youtube.com/watch?v=ks9fgf53gi4 Embleem maken met je initialen - videoles mailgroep photoshop Copyright 1) Bestand Nieuw :

https://www.youtube.com/watch?v=ks9fgf53gi4 Embleem maken met je initialen - videoles mailgroep photoshop Copyright 1) Bestand Nieuw : https://www.youtube.com/watch?v=ks9fgf53gi4 Embleem maken met je initialen - videoles 1) Bestand Nieuw : Embleem blz. 1 2) Dubbelklikken op de achtergrondlaag om te ontgrendelen, noem de laag basis Klik

Nadere informatie

Les03 Een ster maken en inkleuren

Les03 Een ster maken en inkleuren Les03 Een ster maken en inkleuren Een beetje meetkunde; tekenen met exacte afmetingen; gebruik van hulplijnen; figuren roteren; spiegelen met de functie transformatie; toverstokje gebruiken; veelhoeklasso

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/text-effects-tutorials/how-to-create-an-ice-text-effect-withphotoshop/ IJstekst maken Nodig Vooraleer te beginnen zoek je enkele penselen. Twee belangrijke sets gebruikt,

Nadere informatie

Planeet en dame (Overvloeien van foto s)

Planeet en dame (Overvloeien van foto s) http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/blend-a-planet-transparently-into-a-photomanipulation/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=feed%3a+psdtuts+ %28PSDTUTS%29 Planeet

Nadere informatie

Muziekcompositie.

Muziekcompositie. http://www.designioustimes.com/tutorials/how-to-create-a-music-concept-design-inphotoshop.html Muziekcompositie Nodig: Vleugels (vector pack) ; lippen (vector pack) ; muziek (vector pack) ; bloemen (vector

Nadere informatie

Een Panoramafoto maken Twee of meerdere foto s aan elkaar plakken.

Een Panoramafoto maken Twee of meerdere foto s aan elkaar plakken. Workshop 10 Micdigital Deel 1. Een Panoramafoto maken Twee of meerdere foto s aan elkaar plakken. In deze workshop gaan we twee foto s aan elkaar plakken en de helderheid aanpassen. Soms wil je van een

Nadere informatie

Paasachtergrond tekenen

Paasachtergrond tekenen http://psd.tutsplus.com/tutorials/drawing/super-cute-easter-wallpaper-illustration-tutorial/ Paasachtergrond tekenen Stap 1 Nieuw Photoshop document (Ctrl + N). De grootte is niet zo belangrijk, witte

Nadere informatie

Scene.html Kleurrijke regenboog

Scene.html Kleurrijke regenboog http://www.pxleyes.com/tutorial/photoshop/1694/create-a-colorful-rainbow-fantasy- Scene.html Kleurrijke regenboog Regenboog - blz 1 Stap1 Nieuw document : Breedte = 1000px, hoogte = 1500px ; 72 dpi (Dots

Nadere informatie

Sprookjesboek.

Sprookjesboek. http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/photo-manipulation/make-a-story-book-come-tolife-in-photoshop.html Sprookjesboek Nodige foto s: hout ; oranje zonsondergang ; achtergrond ; gras ; lange

Nadere informatie

Mooie bloemen explosie

Mooie bloemen explosie http://www.tutorial9.net/photoshop/how-to-create-an-abstract-floral-explosion-in-photoshop/ Mooie bloemen explosie Materialen: Afbeeldingen : Viool, roos, bloeddruppel Penselen: spring brushes, smoke brushes,

Nadere informatie

Griekse mythologie - blz 1

Griekse mythologie - blz 1 http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/how-to-create-a-greek-mythology-inspiredphoto-manipulation/ Griekse mythologie Nodig: afbeelding met man, planeet, ketting1, ketting2, texture,

Nadere informatie

Strip figuurtje inkleuren in Photoshop

Strip figuurtje inkleuren in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/drawing/how-to-get-that-anime-look-in-photoshop-using-aflexible-workflow/ Strip figuurtje inkleuren in Photoshop Stap 1 Startfiguurtje openen (psd bestand). Je ziet een

Nadere informatie

http://www.graphix1.co.uk/2010/09/23/photoshop-tutorial-out-of-bounds-sketch/

http://www.graphix1.co.uk/2010/09/23/photoshop-tutorial-out-of-bounds-sketch/ http://www.graphix1.co.uk/2010/09/23/photoshop-tutorial-out-of-bounds-sketch/ Schetsen Nodig: afbeelding met vlinder ; notebookpaper ; stukje afgescheurd papier ; hand Gebruik je andere afbeeldingen dan

Nadere informatie

Onderwater teksteffect

Onderwater teksteffect http://psd.fanextra.com/tutorials/text-effects/create-an-underwater-typography-scene/ Onderwater teksteffect Nodig : lettertype Code ; rook penselen ; ruimtepenselen ; ruimte structuur ; vissen ; onderwater

Nadere informatie

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop.

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Les 1: Witte rand om de foto m.b.v. canvasgrootte. 1. Open de foto in Photoshop. 2. Klik in menu AFBEELDING op CANVASGROOTTE 3. Zorg dat in het vakje

Nadere informatie

Patriottische tekst.

Patriottische tekst. http://pshero.com/archives/patriotic-text-using-displacement-masks Patriottische tekst Stap1 Nieuw document : 540 x 300 px ; 72ppi. Indien je andere afmetingen gebruikt zal je de instellingen moeten aanpassen.

Nadere informatie

Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een eigen foto, met spiegeling, officiële logo, tekst en passende achtergrond.

Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een eigen foto, met spiegeling, officiële logo, tekst en passende achtergrond. 1.Flyer Smartphone Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een eigen foto, met spiegeling, officiële logo, tekst en passende achtergrond. Formaat en Geavanceerd zoeken In Photoshop open je een

Nadere informatie

Creatieve Kerstkaart. Gebruikte afbeeldingen: IJs, hout, wolken, winterlandschap, maan, potlood

Creatieve Kerstkaart.  Gebruikte afbeeldingen: IJs, hout, wolken, winterlandschap, maan, potlood http://alfoart.com/christmas_card_1.html Creatieve Kerstkaart Gebruikte afbeeldingen: IJs, hout, wolken, winterlandschap, maan, potlood 1) Nieuw document: 900 x 675 px ; vul de achtergrond met een gespiegeld

Nadere informatie

Les13 Allerlei correcties En ook aandacht bij het opslaan, zeker afbeeldingsgrootte controleren!!!! max. breedte/hoogte 800px /800px

Les13 Allerlei correcties En ook aandacht bij het opslaan, zeker afbeeldingsgrootte controleren!!!! max. breedte/hoogte 800px /800px Les13 Allerlei correcties En ook aandacht bij het opslaan, zeker afbeeldingsgrootte controleren!!!! max. breedte/hoogte 800px /800px Langste kant dus max: 800px Hier geven we slechts enkele basis handelingen

Nadere informatie

Eenvoudige sneeuwman.

Eenvoudige sneeuwman. http://www.tutorial9.net/photoshop/design-a-simple-snowman-in-photoshop/ Eenvoudige sneeuwman Stap 1: Nieuw Document Grootte = 1000 x 1000 pixels, witte achtergrond. Stap 2: Hulplijnen plaatsen Linialen

Nadere informatie

Fantasie manipulatie met foto's

Fantasie manipulatie met foto's http://wegraphics.net/tutorials/photoshop/how-to-create-a-fantasy-photomanipulation-inphotoshop/ Fantasie manipulatie met foto's In deze oefening wordt getoond hoe je foto's kan combineren tot een mooie

Nadere informatie

Water reflectie maken

Water reflectie maken http://www.photoshopstar.com/photo-effects/realistic-water-reflection-effect/ Water reflectie maken Nodig: kasteel afbeelding Stap 1 Open afbeelding met kasteel; deze afbeelding is nogal groot; we passen

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Brandglas maken Vertaling van een lesje van: http://www.dwphotoshop.com/photoshop/stainedglasstutorial.

mailgroep photoshop Copyright Brandglas maken Vertaling van een lesje van: http://www.dwphotoshop.com/photoshop/stainedglasstutorial. Brandglas maken Vertaling van een lesje van: http://www.dwphotoshop.com/photoshop/stainedglasstutorial.php Stap 1 Kies een afbeelding en zet die om in een lijntekening. De meeste afbeeldingen zijn omzetbaar

Nadere informatie

http://psdtuts.com/tutorials/photo-effects-tutorials/how-to-create-a-fantasy-photo-manipulation/

http://psdtuts.com/tutorials/photo-effects-tutorials/how-to-create-a-fantasy-photo-manipulation/ http://psdtuts.com/tutorials/photo-effects-tutorials/how-to-create-a-fantasy-photo-manipulation/ Fantasie foto Stap 1 De eerste Stap bestaat erin om de juiste foto s te kiezen. Hier werden drie foto s

Nadere informatie

Oude z/w of kleuren foto s herstellen tot hun nieuwe glorie

Oude z/w of kleuren foto s herstellen tot hun nieuwe glorie Oude z/w of kleuren foto s herstellen tot hun nieuwe glorie Voor deze tutorial maken we gebruik van onderstaande z/w foto. In de foto zitten een aantal flinke scheuren, zijn veel witte punten te zien en

Nadere informatie

Werken met aanpassingslagen Photoshop creatieve8

Werken met aanpassingslagen Photoshop creatieve8 Werken met aanpassingslagen Photoshop creatieve8 01) Open het bestand AnastasiaSmile. 02) Dupliceer de achtergrondlaag, we werken verder op deze kopie laag 03) Ctrl + B = kleurbalans Hooglichten geven

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/tools-tips/useful-applications-for-the-clone-stamp-tool/ Het Kloonen in Photoshop (vanaf versie CS3) Er al aan gedacht dat er met het Kloongereedschap zoveel meer te doen

Nadere informatie

1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Google, Zoekhulpmiddelen Achtergrond verwijderen van foto, Toverstaf

1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Google, Zoekhulpmiddelen  Achtergrond verwijderen van foto, Toverstaf 1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met eigen foto, spiegeling, officiële logo, informatie over je abonnement en een passende achtergrond. Google, Zoekhulpmiddelen In Photoshop

Nadere informatie

Natuur compositie met glas

Natuur compositie met glas http://www.designioustimes.com/tutorials/how-to-create-a-spectacular-nature-composition-inphotoshop.html Natuur compositie met glas Nodig: bloemen penseel (swirl vector) ; glas ; blaadjes ; wolken penseel

Nadere informatie

Overvloeimodi. Foto verouderen Schilderachtig Portret

Overvloeimodi. Foto verouderen Schilderachtig Portret Overvloeimodi Foto verouderen Schilderachtig Portret Overvloeimodi Overvloeimodi Overvloeimodi zorgen ervoor dat lagen met elkaar in wisselwerking staan en doen simpelweg wat de naam al aangeeft: in elkaar

Nadere informatie

Wervelende dame oefenen met de pen

Wervelende dame oefenen met de pen http://www.adobetutorialz.com/articles/30970036/1/swirl-girl-in-photoshop Wervelende dame oefenen met de pen In deze oefening wordt getoond hoe je kronkels tekent. Die worden dan op allerlei manieren gecombineerd,

Nadere informatie

Les18 We maken een eigen prikbord

Les18 We maken een eigen prikbord Les18 We maken een eigen prikbord Begin eens met alle gereedschappen te herstellen en de Paletlocaties opnieuw in te stellen 1) We maken het kurk Open een nieuw document. Breedte 800 pixels, hoogte 800

Nadere informatie

Nodig: vector design; splatter vector ; brush script std lettertype (standaard aanwezig in windows)

Nodig: vector design; splatter vector ; brush script std lettertype (standaard aanwezig in windows) http://www.pixel77.com/create-a-coffe-cup-in-photoshop/ Tasje koffie Nodig: vector design; splatter vector ; brush script std lettertype (standaard aanwezig in windows) Stap 1 Nieuw document openen met

Nadere informatie

Hoe je een structuur op een oneffen oppervlak aanbrengt

Hoe je een structuur op een oneffen oppervlak aanbrengt http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/how-to-apply-textures-to-uneven-surfaces/ Hoe je een structuur op een oneffen oppervlak aanbrengt Stap 1 Foto s zoeken die we kunnen gebruiken.

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/tools-tips/use-over-40-advanced-keyboard-shortcuts-to-create-areflective-timepiece/ Tijd Stap 1 Nieuw document: 2304 pixels X 1708 pixels, 300dpi. Nogal groot maar het

Nadere informatie

http://www.webdesign.org/photoshop/photo-editing/create-an-abstract-sea-on-landillusion.17930.html Land Zee illusie Stap 1 Open Photoshop, nieuw document = 1000 x 670 pix ; 300 ppi. Stap 2 Foto met boom

Nadere informatie

Photoshop CS2. Januari 2008. Jan van der Aa. Bij opstarten zetten we eerst de benodigde instellingen goed.

Photoshop CS2. Januari 2008. Jan van der Aa. Bij opstarten zetten we eerst de benodigde instellingen goed. Januari 2008 Jan van der Aa Photoshop CS2 Bij opstarten zetten we eerst de benodigde instellingen goed. Selecteer eerst Venster en zet de vinkjes ( ) zoals aangegeven. Selecteer het handje. We openen het

Nadere informatie

http://psdfan.com/tutorials/designing/create-a-poster-celebrating-the-passing-of-spring/ Lente lesje Stap 1 Open een nieuw document : 1200 pixels breed en 800 hoog. Nieuwe laag, trek een radiaal verloop

Nadere informatie

Avatar. http://www.webdesign.org/photoshop/photo-editing/na-vi-avatar-photo-manipulation-exclusivetutorial.18015.html

Avatar. http://www.webdesign.org/photoshop/photo-editing/na-vi-avatar-photo-manipulation-exclusivetutorial.18015.html http://www.webdesign.org/photoshop/photo-editing/na-vi-avatar-photo-manipulation-exclusivetutorial.18015.html Avatar We proberen een foto om te toveren tot een Na'vi een personage gebaseerd op de film

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Tekst effect met gloeiende kaarsen video les https://www.youtube.com/watch?v=gghynrxbh9q

mailgroep photoshop Copyright Tekst effect met gloeiende kaarsen video les https://www.youtube.com/watch?v=gghynrxbh9q https://www.youtube.com/watch?v=gghynrxbh9q Tekst effect met gloeiende kaarsen video les 1) Open een nieuw document; zwarte achtergrond Kaarsjes tekst blz. 1 2) Tekst toevoegen, lettertype Frankfurter

Nadere informatie

http://vector.tutsplus.com/tutorials/illustration/how-to-create-a-curious-owl-in-illustrator-cs4/

http://vector.tutsplus.com/tutorials/illustration/how-to-create-a-curious-owl-in-illustrator-cs4/ http://vector.tutsplus.com/tutorials/illustration/how-to-create-a-curious-owl-in-illustrator-cs4/ Uil tekenen Deze oefening werd geschreven voor Adobe Illustrator CS4 - omgezet naar Photoshop (of toch

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Video les met droom auto Nodig : afbeelding met je droomauto, liefst op een witte achtergrond

mailgroep photoshop Copyright Video les met droom auto Nodig : afbeelding met je droomauto, liefst op een witte achtergrond https://m.youtube.com/watch?v=6iiwh7zrgng Video les met droom auto Nodig : afbeelding met je droomauto, liefst op een witte achtergrond Droomauto blz. 1 1) Maak een selectie van de auto; selectie omkeren

Nadere informatie

Les04 Zebra Kloonen, canvas vergroten, laagstijlen(effecten) toevoegen. Initiatie Elements 11

Les04 Zebra Kloonen, canvas vergroten, laagstijlen(effecten) toevoegen. Initiatie Elements 11 Even vermelden dat de prints in het lesje met elements 11 gemaakt zijn waar de optiebalk onderaan te vinden is, bij vroegere versies vinden we de optiebalk bovenaan. Les04 Zebra Kloonen, canvas vergroten,

Nadere informatie

http://www.pixel2life.com/viewtutorial/77514/awesome_aura_text_effect/ Metalen Teksteffect Stap1 - Tekst creëren Gebruikt lettertype: CaviarDreams Nieuw document : breedte = 900 pixels, hoogte = 600 pixels,resolutie

Nadere informatie

Gekleurde tekst.

Gekleurde tekst. http://textuts.com/colorful-stuffed-text-effect/ Gekleurde tekst Gemaakt in Adobe Photoshop CS5 Extended maar kan je in iedere versie maken ; grootte van het document = 1024 * 768 px Nodig: metalen structuur.

Nadere informatie

In deze les leer je hoe je weerspiegelingen kan maken in Adobe Photoshop. Met onderstaande foto werd gestart:

In deze les leer je hoe je weerspiegelingen kan maken in Adobe Photoshop. Met onderstaande foto werd gestart: http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/sunglasses/ Een weerspiegeling maken in een zonnebril In deze les leer je hoe je weerspiegelingen kan maken in Adobe Photoshop. Met onderstaande foto werd

Nadere informatie

Belichting op foto. Nodige afbeeldingen: Model ; achtergrond ; ondergaande zon

Belichting op foto.  Nodige afbeeldingen: Model ; achtergrond ; ondergaande zon http://www.psdbox.com/tutorials/dont-leave-me-photoshop-tutorial/ Belichting op foto Nodige afbeeldingen: Model ; achtergrond ; ondergaande zon Belichting op foto - blz 1 Stap 1 Achtergrond afbeelding

Nadere informatie

Broodje bakken in Photoshop

Broodje bakken in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/drawing/create-a-realistic-loaf-of-bread-in-photoshop/ Broodje bakken in Photoshop Stap 1 Nieuw document = 1000 x 550 px. Nieuwe groep maken, je noemt die BG of background.

Nadere informatie

OPTIKA - Maken van selecties in Photoshop

OPTIKA - Maken van selecties in Photoshop 1. Maken van selecties Door het maken van selecties kunnen we bewerkingen uitvoeren op een gedeelte van de foto. Zoals in de meeste computertoepassingen kan je ook in Photoshop selecties kopiëren (Ctrl+C)

Nadere informatie

Adres boekje met Ringen

Adres boekje met Ringen http://psdtuts.com/tutorials/designing-tutorials/create-a-custom-mac-osx-style-ring-binder-addressbook-icon/ Adres boekje met Ringen Stap 1 Nieuw Document : 1024 pixels op 1024 pixels. Ons boekje zal 512px

Nadere informatie

WERKGROEP BEELDBEWERKING

WERKGROEP BEELDBEWERKING Maak je eigen kerstkaart in Paint Shop Pro X2 Kerstkaart 1 Voor deze oefening gebruiken we een fotolijst en textuur uit Paint Shop Pro, mocht u deze niet standaard in uw versie hebben dan staan deze tussen

Nadere informatie

Een foto dramatischer maken. We gaan in deze zevende Workshop enkele veel gebruikte Tools terug opfrissen.

Een foto dramatischer maken. We gaan in deze zevende Workshop enkele veel gebruikte Tools terug opfrissen. 2 Workshop 7 Micdigital Een foto dramatischer maken. We gaan in deze zevende Workshop enkele veel gebruikte Tools terug opfrissen. We gaan in deze Photoshop Workshop enkele van de meest gebruikte gereedschappen

Nadere informatie

BEWERKINGEN verzameling deel 2

BEWERKINGEN verzameling deel 2 PS.01 Bewerkingen verzameling deel 2 1-14 BEWERKINGEN verzameling deel 2 AFBEELDING plaatsen op een onderwerp. Open Bron- en Doelafbeelding. Activeer Bronafbeelding. Voorzie Bronafbeelding eventueel met

Nadere informatie

Bewerk object met maskers

Bewerk object met maskers Bewerk object met maskers 1. Maak de achtergrond Maak een nieuw bestand. Noem deze gloeilamp, zet de breedte op 230mm en de hoogte op 200 mm en een resolutie van 300ppi. Klik dan op OK Pagina 1 Ga naar

Nadere informatie

3D deksel maken in Photoshop.

3D deksel maken in Photoshop. http://www.tutorial9.net/photoshop/draw-a-classy-3d-poker-chip-in-photoshop/ 3D deksel maken in Photoshop. Stap 1: Cirkel tekenen Nieuw document : 600 500px. Met vormgereedschap (U) een cirkel tekenen.

Nadere informatie

https://www.youtube.com/watch?v=p2iqwlvn0co Poster maken deel1 mailgroep photoshop Copyright Deel 1 : basis voor de poster

https://www.youtube.com/watch?v=p2iqwlvn0co Poster maken deel1 mailgroep photoshop Copyright Deel 1 : basis voor de poster https://www.youtube.com/watch?v=p2iqwlvn0co Poster maken deel1 Deel 1 : basis voor de poster Poster deel1 blz. 1 Papier structuur nodig 1) Afbeelding Afbeeldingsgrootte : 6600 x 4200 px; 300 ppi. Op het

Nadere informatie

Photoshop CS6. Foto s bewerken en aanpassen in Photoshop. Een onderwaterscene maken. Pijl om tussen de voor en achtergrondkleur.

Photoshop CS6. Foto s bewerken en aanpassen in Photoshop. Een onderwaterscene maken. Pijl om tussen de voor en achtergrondkleur. Een onderwaterscene maken. Begin met het maken van een nieuw bestand. Bestand -> Nieuw. Vul vervolgens de gegevens in die je hiernaast ziet. Let op: Resolutie pixels/ inch ingesteld staat. Verloop maken

Nadere informatie

RETOUCHEREN MHBO INTERNATIONAL MARKETING EN COMMUNICATIE DIGITALE VORMGEVING PERIODE FONS GOOSEN MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING

RETOUCHEREN MHBO INTERNATIONAL MARKETING EN COMMUNICATIE DIGITALE VORMGEVING PERIODE FONS GOOSEN MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING RETOUCHEREN MHBO INTERNATIONAL MARKETING EN COMMUNICATIE DIGITALE VORMGEVING PERIODE 3-2013 FONS GOOSEN MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING 1 Voorwoord Retoucheren In deze reader vind je opdrachten

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Twitter tekenen

mailgroep photoshop Copyright Twitter tekenen http://jumbojet.eu/wordpress/?p=6223 Twitter tekenen In deze tutorial laat ik zien hoe je zelf een leuk Twitter vogeltje maakt voor op je weblog of website. Natuurlijk kun je hem ook gebruiken voor andere

Nadere informatie

Les5 Foto s laten overvloeien

Les5 Foto s laten overvloeien Les5 Foto s laten overvloeien 1) Open het bestand les05 achtergrond.jpg: Menu Bestand Openen (Ctrl + O) zoek de achtergrondfoto en open de afbeelding. Sla dit al een eerste keer op als les05.psd in de

Nadere informatie

Meisje en schil. http://www.creativepro.com/article/create-amazing-escher-face-photoshop

Meisje en schil. http://www.creativepro.com/article/create-amazing-escher-face-photoshop http://www.creativepro.com/article/create-amazing-escher-face-photoshop Meisje en schil Hieronder de eindoplossing. De oefening kan met om het even welke versie van Adobe Photoshop gemaakt worden. Stap

Nadere informatie

Opdracht 1 Maak van een collegekaart met eigen foto in de huisstijl van het Koning Willem 1 College.

Opdracht 1 Maak van een collegekaart met eigen foto in de huisstijl van het Koning Willem 1 College. Collegekaart Opdracht 1 Maak van een collegekaart met eigen foto in de huisstijl van het Koning Willem 1 College. Vensters Voor we met deze eerste opdracht beginnen zorgen we ervoor dat de juiste Vensters

Nadere informatie

Initiatie Elements. Laag meisje terug actief maken.

Initiatie Elements. Laag meisje terug actief maken. Les16 Wolf en meisje Aanpassingslagen gebruiken Hier even vermelden dat elements 9 over een laagmasker beschikt en de werkwijze iets makkelijker is, dus voor elements 9 zie punt 4(kan ook volgens onderstaande

Nadere informatie

CLUBAVOND 2 MAART 2010 Photoshop Elements 7 tips

CLUBAVOND 2 MAART 2010 Photoshop Elements 7 tips CLUBAVOND 2 MAART 2010 Photoshop Elements 7 tips RECHTE HORIZON Het is een simpel kunstje om foto met een scheve horizon recht te zetten. Selecteer het gereedschap RECHTTREKKEN links in de gereedschapsbalk.

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 02/07/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak: Trytrix

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 02/07/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak: Trytrix Myrke Dit is een eigen creatie dd 02/07/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak: Trytrix 1. NIEUW BESTAND MENU : Bestand > Nieuw (Ctrl+N) 2. AFBEELDINGEN UIT BIJLAGE MENU : Bestand

Nadere informatie

Aarde en elementen. elements. Aarde en elementen in de wijnglazen

Aarde en elementen. elements. Aarde en elementen in de wijnglazen in de wijnglazen In ieder glas komt een element: vuur, water, aarde, lucht. Het middelste glas stelt de overeenkomst = harmony voor tussen die vier elementen. Stap 1 Alle afbeeldingen vind je op de lessensite

Nadere informatie

Ik bezit de regenboog

Ik bezit de regenboog http://www.psd-dude.com/tutorials/photoshop.aspx?t=funny-cartoon-rainbow Ik bezit de regenboog Stap 1 - de Regenboog creëren Bestand Nieuw : 400 x 400 pixels. De regenboog bevat 6 kleuren. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Les07 Verschillende foto s uitsnijden en samenbrengen tot een mooi geheel

Les07 Verschillende foto s uitsnijden en samenbrengen tot een mooi geheel Les07 Verschillende foto s uitsnijden en samenbrengen tot een mooi geheel We gebruiken vier foto s met paddenstoelen. 1) Open een nieuw bestand bestand: 800 x 800 pix; RGB; Wit; 72 dpi Menu Bestand Nieuw

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://www.simplypsd.com/image-manipulation/create-an-urban-tiger-photo-manipulation Tijger op de dool Hieronder het beoogde resultaat. Download de rar met benodigdheden voor deze les van onderstaande

Nadere informatie

Workshop 8. Trek een kader rond de foto. ( Zie fig.)

Workshop 8. Trek een kader rond de foto. ( Zie fig.) Workshop 8 MicDigital Oude foto s Soms willen we een oude foto herstellen, maar het is perfect mogelijk om een hedendaagse foto er oud te laten uitzien. Wat we in het ene herstellen willen we in een andere

Nadere informatie

Onze eigen scrap maken

Onze eigen scrap maken http://www.mosaicale.com/graphic/photoshop/page_tuts28/scrap.html Onze eigen scrap maken Nodig : enkele foto's naar keuze Papier achtergrond 1) Nieuw document =128 x 128 px, witte achtergrond. Bewerken

Nadere informatie