Het corrigeren van foto s

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het corrigeren van foto s"

Transcriptie

1 Workshop 3 MicDigital Het corrigeren van foto s Gammacorrectie, kleuraanpassing, rechtzetten, croppen In deze Workshop gaan we foto s verbeteren. Sommige foto s, vooral vakantiefoto s zijn wel goed getrokken maar zijn niet sprekend omdat de kleuren en scherpte te wensen overlaat als het fototoestel op automatisch staat. Dit geeft fletse foto s door invloed van het zonlicht, wolkendek, belichting, mist, enz We gaan deze foto s helderder, kleurrijker en wat meer artistiek maken. Omdat we niet altijd even goed opletten of we de camera wel goed horizontaal houden hebben we soms foto s waarvan de horizonlijn niet horizontaal loopt. Schuine foto s dus. Dit kan ook met een scanner gebeuren als de foto er niet mooi recht opligt. We gaan deze foto s rechtzetten en croppen (uitsnijden) Foto 1. Een fletse foto contrastrijker en briljanter maken. Deze voorbeeldfoto is op een boot op de Schelde getrokken. Door het hevig zonlicht en de schittering in het water heeft de camera die op automatisch stond, een verkeerde belichting gekozen. Daarbij is de foto is scheef getrokken, de horizon loopt niet recht. We gaan deze foto omvormen naar een prachtfoto. Automatisch corrigeren. In dit eerste voorbeeld gaan we Photoshop automatisch de foto laten verbeteren. Later gaan we dit ook manueel leren doen. Open via de Bestandenbrowser de foto doel3.jpg Zet je foto passend met de Navigator zodat je alles ziet. Klik in je menubalk op Afbeelding, Aanpassingen, Niveaus bepalen. De lichte gedeelten worden donkerder, je foto wordt automatisch beter. Doe nu hetzelfde voor Autocontrast en daarna ook voor Automatische kleuren in de menubalk Afbeelding, aanpassingen Je foto krijgt meer contrast en mooiere echtere kleuren. Dit gaat automatisch, maar je kan dit natuurlijk ook manueel zelf bijstellen. Onze schelde foto ziet er al een stuk beter uit. We merken dat er nog iets mis is met deze foto Namelijk de horizon loopt scheef.

2 2 Een afbeelding rechtzetten Dit gaat heel eenvoudig in Photoshop. Met het meetlatje geef je de horizon aan en één muisklik verder en je foto staat mooi recht. Selecteer het meetlatje. Dit zit onder het pipet, dus klik op het driehoekje naast t pipet en klik op meetlat, je herkent dit aan het symbool van een liniaaltje. Trek met de meetlat een lijn langs de horizon, of langs een lijn op de foto die horizontaal dient te lopen. Je kan je lijn verschuiven door het kruisje op de hoeken vast te nemen en naar believen te verschuiven tot de lijn perfect op de horizonlijn ligt, of evenwijdig hieraan. Klik in je menubalk op Afbeelding, Canvas roteren, Instelbaar Er opent zich nu een venster Canvas roteren waarin Photoshop aangeeft met welke hoek en in welke richting de foto gedraaid moet worden om de horizon echt recht te krijgen. Je hoeft nu alleen nog maar op OK te klikken en je foto staat recht. Croppen of uitsnijden. Klik in je gereedschapsset op het uitsnijdgereedschap (Cropping Tool) of C op je toetsenbord, om de foto weer goed te snijden. Je doet dit door met de ingedrukte linker muisknop over de foto te slepen. Je kunt dit later nog nauwkeuriger bijstellen door op de sleepblokjes te gaan slaan en de rechthoek naar wens kleiner of groter maken. Wanneer je tevreden bent druk je op Enter of klik je twee keer op de foto en worden de randen eraf gesneden. Knip de witte randen weg. Je foto staat nu mooi recht en is perfect van kleur en contrast. Klaar om afgedrukt te worden Sla je foto op onder een andere naam.

3 3 Foto 2. Je foto verbeteren tot een prachtfoto met een andere lucht. Rechtzetten & Croppen We gaan dat rechtzetten en croppen nog wat oefenen. Omdat dit zeer vaak gebruikt wordt bij fotobewerking. Ofwel houden we het fototoestel niet horizontaal, ofwel staat er iets op wat er teveel opstaat en moeten we croppen. Open met de Navigator de foto mottos3.jpg Dit is een foto van op een motor getrokken met automatische camera-instellingen. De foto staat scheef. Selecteer het meetlatje in je gereedschapsset. Trek nu met het meetlatje een lijn langs de horizon, of langs een lijn op de foto die horizontaal dient te lopen. En verschuif om de lijn juist te zetten. Je kan ze trekken op de horizon aan het einde van de weg of op één van beide daken van de loodsen. Zorg dat de verlichtingspalen haakrecht op je horizonlijn (meetlatje)staan. Klik in je menubalk op Afbeelding, Canvas roteren, Instelbaar Klik in het volgend, Canvas roteren venster op OK. Nu gaan we de foto bijsnijden. Je foto wordt rechtgezet. Klik in je gereedschapsset op het uitsnijgereedschap of C op je toetsenbord, Trek een uitsnijkader rond de foto zodat je de witte vlakken eraf knipt. (Zie fig.) Probeer altijd het maximum uit je fotocrop te halen, dat wil zeggen snij tot tegen de hoekrand af. Druk als je klaar bent op Enter of klik tweemaal in je foto.

4 4 Canvasgrootte. Je foto staan nu mooi recht en is uitgesneden Maar ze heeft nu waarschijnlijk een verkeerde maat om bv uitgedrukt te worden door een afdrukcentrale of fotograaf. Je kan hier best 800 X 600 pixels kiezen. (het maximum voor deze foto) Kies altijd 4/3de en het grootst mogelijke equivalent van 800 X 600, 1600 X 1200, 2400 X 1800, enz Klik in je menubalk op Afbeelding, Canvasgrootte Geef in het venster de canvasgrootte in. Klik eerst op cm om het in pixels te veranderen voor zowel Breedte als Hoogte. Geef B = 800 op H = 600 px in. Als je onderwerp niet goed staat kan je het knippen verplaatsen door op de pijltjes te kikken Klik op OK. Je foto is perfect van maat. De afbeelding handmatig verbeteren. Bij de vorige foto hebben we Photoshop de niveaus, contrast en kleuren automatisch laten verbeteren. Nu gaan we dit eens zelf doen. Maak een kopie van de foto door de achtergrond naar Nieuwe laag maken te slepen. Deze laag gaan we bewerken. Niveaus aanpassen. Klik in je menubalk op Afbeelding, Aanpassingen, Niveaus Sleep het linkse pijltje (donker) naar rechts tot aan het begin van de grafiek. Sleep het rechtse pijltje (licht) naar links tot aan het begin van de tweede grafiek (Zie fig) Of stel de waarden voor invoerniveaus in op ongeveer Dit moet je zelf zien. Speel wat met de beide invoerpijltjes tot je foto er goed uitziet. Klik op OK. Je kan dit intensiteit verbeteren ook doen met Curven uit de vorige Workshop. Het contrast en gamma wordt aangepast en de niveaus zijn nu veel beter.

5 5 Kleur aanpassen. Klik in je menubalk op Afbeelding, aanpassingen, Kleurbalans. Stel de kleuren in naar believen Bv voor een warmere foto, ook weer zelf zien naar de foto en je eigen smaak Cyaan rood: +35 Magenta Groen : -12 Geel Blauw: -12 Je foto is nu goed van kleur en contrast. Klik op OK. Afbeelding invoegen. Je foto ziet er al veel beter uit dan het origineel. Maar de lucht deze is te wit, te kleurloos en zonder een wolkje, helemaal niet mooi. We gaan dus deze grauwe lucht vervangen door een mooie blauwe lucht. Open daarvoor de foto lucht3.jpg Schuif deze luchtfoto naar je mottofoto met het Verplaatsgereedschap. Je luchtfoto wordt gekopieerd op de mottofoto. Sluit de foto lucht3.jpg, deze hebben we niet meer nodig. Deze luchtfoto is veel te groot en bedekt de hele afbeelding. Zoom uit met je navigator tot je de volledige foto kan zien. Maakt de luchtfoto kleiner totdat ze bijna in de vorige foto past door met de hoekhandvatten te verslepen. Als ze ongeveer goed is druk je op Enter om toe te passen. Dit komt niet zo nauw, achteraf gaan we ze toch nog verplaatsen. Zoom terug in op je foto Versleep deze luchtfoto nu naar beneden in je Lagen palet tussen de twee mottofoto s in. (zie fig.)

6 6 Kleurbereik selecteren. Selecteer nu in je lagenpalet de bovenste mottofoto (Achtergrond kopie) Klik in je menubalk op Selecteren, Kleurbereik Zet je Tolerantie op ongeveer 50 a 60 px. Klik nu met je pipet ergens in de witte lucht op je foto en klik op OK. Alle witte pixels zijn nu geselecteerd. Er vormen zich zwartwitte lijntjes rond de geselecteerde lucht. Gommen. Klik in je gereedschapsset op het gomgereedschap, gummetje of E op je toetsenbord. Stel in de optiebalk een groot vol penseel in bv. 130 px. Gom de witte lucht weg. Alleen de lucht, niet over de rest van de foto gaan. Je blauwe lucht komt tevoorschijn. Klik nu in je menubalk op Selecteren, Deselecteren om de selectie te verwijderen. De lucht is nog niet zo goed, ze zit niet op de juiste plaats. We kunnen met deze lucht nog wat schuiven. Klik in je gereedschapset op het Verplaatsgereedschap of V op je toetsenbord. Selecteer de lucht (laag 1) in je Lagen palet.

7 7 Sleep nu de lucht zo totdat ze mooi in de mottofoto past. Verklein of vergroot door met de handvatten te verslepen. Druk op Enter als je klaar bent, om te bevestigen. Zorg dat je de bergen van de luchtfoto niet ziet. Of als je dit mooi vind ;-) Gom nu eventueel nog die lelijke antenne op het dak weg met het gummetje. Alle lagen verenigen. Klik in je Lagen palet op het pijltje bovenaan rechts. Er opent zich een rolmenu, klik op Eén laag maken Je foto is klaar. Sla ze op onder een andere naam. Als je nu het origineel met de bewerkte foto vergelijkt Foto 3. Blauwzeem verwijderen en kader toevoegen. Kleurzeem verwijderen. Sommige foto s hebben een rood of blauwzeem. Vooral foto s aan de zee of aan water getrokken kunnen een blauwzeem vertonen. Ook foto s met een foutieve witbalans kan je nog achteraf aanpassen. Open de foto eend3.jpg Deze foto heeft een duidelijk blauwzeem. Dit is zeer eenvoudig met Photoshop aan te passen. Klik in je menubalk op Afbeelding, Aanpassingen, Automatische kleuren. Je foto is nu hersteld van blauwzeem.

8 8 Foto verscherpen. Deze foto is ietsje onscherp. Je kan dit aanpassen en wat verscherpen. Klik in je menubalk op Filter, Verscherpen, Onscherp masker. Stel de volgende waarden in: Hoeveel: ongeveer 85 %, Straal 1, Drempel 0. Klik een paar keer voorbeeld aan en uit om het verschil te zien. Klik op OK. Overdrijf hier niet in, want anders ga je witte randen langs je figuur krijgen. Handelingen: Kader toevoegen. Klik in je Palet Historie op het tabblad Handelingen en selecteer de handeling (actions) Houten kader 50 pixels. Klik nu op het pijltje (afspeelselectie) beneden in dit palet. De handeling begint te lopen. Een Handeling is zoals een macro of script, ze voert automatisch handelingen uit die vooraf zijn opgenomen. Op het internet kan je talloze handelingen (actions) downloaden. Tip: Als de Handelingen niet meer correct lopen klik op het pijltje rechts boven en kies Handelingen herstellen. Er komt een houten kader rond je foto. Verenig de lagen en sla je foto op onder een andere naam. Foto 4 & 5. Delen wegklonen. Open de foto stempel3.jpg Verbeter deze foto automatisch door in je menubalk op Afbeelding, Aanpassingen te klikken en vervolgens, Autocontrast, Automatische kleuren en Niveaus bepalen te klikken.

9 9 Of verbeter je foto manueel door de Kleur, Contrast en Curven zelf in te stellen tot je resultaat goed is. Pas nu ook een onscherp masker van 50% toe Filter, Verscherpen, Onscherp masker en hoeveelheid +/- 50 % Je foto is nu goed. Maar er is iets wat de foto minder mooi maakt, namelijk dat roodwitte verkeerslicht achter de motor. We gaan dit wegklonen. Klik in je Gereedschapsset op het kloonstempel gereedschap. Stel in je optiebalk een penseel in van ongeveer 21 px. Druk de alt toets in en klik in de lucht of water wat je wil stempelen. Laat de alt toets los en stempel de lucht en water over de verkeerspaal. Herhaal dit meermaals zodat er geen lijnen te zien zijn in het pixel patroon. Let op dat je de oeverlijn niet onderbreekt maar dat dit een rechte lijn blijft. Dit doe je door op gelijke hoogte evenwijdig te stempelen. Zoom in op de weg te stempelen delen. Verander van penseel grootte indien nodig. Groot voor lucht en water, klein voor de randen. Stempel de volledige paal weg. Dit vraagt enige oefening. Maar je zal zien, na een tijdje raak je hierin bedreven en kan je dingen onzichtbaar wegklonen. Sla je foto op onder een andere naam. Doe hetzelfde met luchtfoto3.jpg Verbeter contrast en kleur en stempel de vleugeltip onderaan links weg. Hoe meer je dit doet, hoe meer je er bedreven in gaat worden. Foto 6 & 7. Handelingen en Plug-ins. Open foto antwerpen3.jpg en verbeter hem voor contrast en niveaus. Ga naar je Handelingen palet (onder Historie) klik op de handeling Sepia en start deze. Je krijgt een paar vensters waar je OK voor klikt. Je foto is nu Sepia van kleur. Nu gaan we een rand rond de foto leggen met een plug in. Zet de plug-in (insteekmodule) op je C: Gebruik nu de plug-in White.8bf die je op de les CD hebt staan (of gedownload hebt) en naar je map gekopieerd hebt. Zet deze voordat je begint aan de les in de map C:\Program Files\Adobe\Photoshop 7.0\insteekmodules\Filters\ Start Photoshop opnieuw op, maar sla eerst je foto op.

10 10 Open het masker rand31.jpg en sleep het op de foto met het Verplaatsgereedschap. Schaal nu je randfoto op maat zodat ze in de foto past. Klik in je menubalk op Filter,Mac s, Remove white Je wit is weg en je hebt een zwarte artistieke rand rond je foto. (Je kan meerdere randen op het internet vinden als je wil experimenteren.) Je kan de andere randen ook eens uitproberen op de foto paard3.jpg Je kan natuurlijk ook zelf randen maken met een zwarte borstel op een witte achtergrond Foto 8. Verbeteren en de plug-in anders gebruiken. Je kan met deze Filter white ook andere dingen doen.. Je kan van een foto of tekening alle witte pixels verwijderen. Dat is soms handig. Open de foto meisje3.jpg Verbeter deze foto automatisch door in je menubalk op Afbeelding, Aanpassingen te klikken en vervolgens, Autocontrast, en Niveaus bepalen te klikken. Geen kleuraanpassing hier, de kleuren zijn goed. Open de foto kakkerlak3.jpg Klik in je gereedschapset op het Verplaatsgereedschap of V op je toetsenbord. Sleep de kakkerlak naar de foto van het meisje. Om nu de witte rand weg te krijgen pas je gewoon de filter met de plug-in White toe. Klik in je menubalk op Filter,Mac s, Remove white En alle wit is weg, ook tussen de pootjes mooi he?.. alé mooi? ;-) Tot slot: Je kan je foto s met Photoshop enorm verbeteren dat heb je zelf in deze Workshop gemerkt. Maar er is wel één gouden regel, overdrijf hier niet in. Gebruik, verscherpen en kleuren met mate, anders ga je overkill doen en wordt je foto terug minder mooi. Handelingen en Plug-ins kan je op het Internet zoeken en downloaden. Zo kan je veel werk uitsparen door een handeling al t werk voor jou te laten doen. En nu maar aan de slag met je eigen vakantiefoto s. Veel plezier met Photoshop MicDigital 2004

Workshop 8. Trek een kader rond de foto. ( Zie fig.)

Workshop 8. Trek een kader rond de foto. ( Zie fig.) Workshop 8 MicDigital Oude foto s Soms willen we een oude foto herstellen, maar het is perfect mogelijk om een hedendaagse foto er oud te laten uitzien. Wat we in het ene herstellen willen we in een andere

Nadere informatie

Een Panoramafoto maken Twee of meerdere foto s aan elkaar plakken.

Een Panoramafoto maken Twee of meerdere foto s aan elkaar plakken. Workshop 10 Micdigital Deel 1. Een Panoramafoto maken Twee of meerdere foto s aan elkaar plakken. In deze workshop gaan we twee foto s aan elkaar plakken en de helderheid aanpassen. Soms wil je van een

Nadere informatie

Verander je voorgrondkleur naar Wit. ( D) Klik op t pijltje om zwart- wit om te keren.

Verander je voorgrondkleur naar Wit. ( D) Klik op t pijltje om zwart- wit om te keren. Workshop 24 MicDigital Het verloopgereedschap & spelen met licht Een van de fijne dingen die je met Photoshop kan doen, vooral met digitale foto s, is het licht van een foto kan bewerken, verhogen of toevoegen.

Nadere informatie

Workshop 20. Transparantie in foto s. Voorbeeld 1. 1. Foto openen en verbeteren. 2. Voorgrondfoto openen en verplaatsen

Workshop 20. Transparantie in foto s. Voorbeeld 1. 1. Foto openen en verbeteren. 2. Voorgrondfoto openen en verplaatsen Workshop 20 MicDigital Transparantie in foto s Transparantie en vervagen. We gaan eens met foto s spelen en ze transparant maken. We willen bv twee foto s over elkaar leggen en de bovenste moet vloeiend

Nadere informatie

Workshop 9. Spelen met afbeeldingen en lay out. Deel1. 1. Het fotoformaat wijzigen. 2. Nieuwe afbeelding aanmaken.

Workshop 9. Spelen met afbeeldingen en lay out. Deel1. 1. Het fotoformaat wijzigen. 2. Nieuwe afbeelding aanmaken. Workshop 9 MicDigital Spelen met afbeeldingen en lay out. We kunnen met foto s veel doen en ermee spelen. Ze gebruiken in wenskaarten, affiches en bv kalenders. We gaan in deze workshop een foto bewerken

Nadere informatie

Adobe Photoshop 7.0 Workshop 2

Adobe Photoshop 7.0 Workshop 2 Adobe Photoshop 7.0 Workshop 2 MicDigital In deze tweede Workshop gaan we met lagen leren werken. We gaan in deze Photoshop Workshop leren omgaan met het werkgebied. De beste manier om het werkgebied te

Nadere informatie

Een compositie of collage maken.

Een compositie of collage maken. Workshop 4 MicDigital Een compositie of collage maken. We nemen een sportwagen, een mooie meid, een sprookjesachtig landschap en Photoshop 7, mixen dit tezamen om een kleurrijke reclame affiche te creëren.

Nadere informatie

Workshop 16. 2. Foto bijvoegen Open de foto tinne2.jpg. Open de foto tinne1.jpg

Workshop 16. 2. Foto bijvoegen Open de foto tinne2.jpg. Open de foto tinne1.jpg Workshop 16 MicDigital Wenskaarten en communiekaartjes ontwerpen. Vroeger, voor we computers hadden, moesten we naar de fotograaf en drukker als we communiekaartjes of uitnodigingen wilden hebben Nu met

Nadere informatie

Foto s verbeteren, de regel van derden en Handelingen.

Foto s verbeteren, de regel van derden en Handelingen. Workshop 23 MicDigital Foto s verbeteren, de regel van derden en Handelingen. We gaan enkele foto s verbeteren en bewerken. Juist croppen en letten op compositie en kadrering. Dit is niet alleen bij de

Nadere informatie

Een foto dramatischer maken. We gaan in deze zevende Workshop enkele veel gebruikte Tools terug opfrissen.

Een foto dramatischer maken. We gaan in deze zevende Workshop enkele veel gebruikte Tools terug opfrissen. 2 Workshop 7 Micdigital Een foto dramatischer maken. We gaan in deze zevende Workshop enkele veel gebruikte Tools terug opfrissen. We gaan in deze Photoshop Workshop enkele van de meest gebruikte gereedschappen

Nadere informatie

Boven in de werkbalk zie je diversen bewerkingsopties, zoals bestand, bewerken, beeld, afbeelding, aanpassen en nog een aantal andere.

Boven in de werkbalk zie je diversen bewerkingsopties, zoals bestand, bewerken, beeld, afbeelding, aanpassen en nog een aantal andere. Paint Shop Pro Eenvoudige uitleg over fotobewerking, in Paint Shop Pro. Boven in de werkbalk zie je diversen bewerkingsopties, zoals bestand, bewerken, beeld, afbeelding, aanpassen en nog een aantal andere.

Nadere informatie

Workshop 5. Wenskaarten maken in Photoshop. Kerstkaart. 1.Figuur selecteren met Toverstaf. 2. Figuur op achtergrond plaatsen

Workshop 5. Wenskaarten maken in Photoshop. Kerstkaart. 1.Figuur selecteren met Toverstaf. 2. Figuur op achtergrond plaatsen Workshop 5 MicDigital Wenskaarten maken in Photoshop. In deze workshop gaan we leren met tekst en Laagstijlen werken door een aantal wenskaarten te maken. Dit kan een Kerstkaart, een huwelijksuitnodiging,

Nadere informatie

Workshop 19. Adobe Photoshop

Workshop 19. Adobe Photoshop Workshop 19 Adobe Photoshop 2 Workshop 19 Kerst special MicDigital Een Kerst- of Nieuwjaarskaartje maken. We gaan zelf eens een Nieuwjaarskaartje maken in Photoshop. We gaan dit doen zonder ook maar één

Nadere informatie

Workshop 21. Curven tekenen.

Workshop 21. Curven tekenen. Workshop 21 MicDigital Curven tekenen. Logo s en webkop ontwerpen Voor je website heb je een kop, een header nodig. Dit kan je makkelijk in Photoshop aanmaken. We gaan zo n webkop maken en leren een curve,

Nadere informatie

Les06 Foto verbeteren sepia oud randje geven met vorm

Les06 Foto verbeteren sepia oud randje geven met vorm Les06 Foto verbeteren sepia oud randje geven met vorm 1) Open de afbeelding les06 koppel.jpg We proberen die foto eerst een klein beetje te verbeteren. Wil je meer weten over kleurcorrecties dan kan je

Nadere informatie

Deze foto is te flets, te contrastloos. Zet je foto passend met de Navigator zodat je alles ziet.

Deze foto is te flets, te contrastloos. Zet je foto passend met de Navigator zodat je alles ziet. Workshop 17 MicDigital Het corrigeren van foto s Een digitale camera is een prachtding. Je kunt er mooie foto s mee maken en ze op je computer bewerken, laten afdrukken of zelf uitprinten. Maar soms zijn

Nadere informatie

Workshop 15. 1. Achtergrond hernoemen. 2. Selecteren met t Toverstafje

Workshop 15. 1. Achtergrond hernoemen. 2. Selecteren met t Toverstafje Workshop 15 MicDigital Drie verschillende manieren om te selecteren. De meeste onder ons hebben een digitale camera. Maar niet alle foto s die we daarmee nemen zijn perfect. Vooral de lucht is soms uitgebrand

Nadere informatie

Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2. Deel1 : gebouw groter maken

Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2. Deel1 : gebouw groter maken http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/getting-to-grips-with-the-vanishing-pointfilter/ Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2 Deel1 : gebouw groter maken

Nadere informatie

Avatar. http://www.webdesign.org/photoshop/photo-editing/na-vi-avatar-photo-manipulation-exclusivetutorial.18015.html

Avatar. http://www.webdesign.org/photoshop/photo-editing/na-vi-avatar-photo-manipulation-exclusivetutorial.18015.html http://www.webdesign.org/photoshop/photo-editing/na-vi-avatar-photo-manipulation-exclusivetutorial.18015.html Avatar We proberen een foto om te toveren tot een Na'vi een personage gebaseerd op de film

Nadere informatie

Workshop 11. Geef in als Naam: Cdhoes Breedte: 12 cm Hoogte: 12 cm. Klik op OK

Workshop 11. Geef in als Naam: Cdhoes Breedte: 12 cm Hoogte: 12 cm. Klik op OK Workshop 11 MicDigital Werken met tekst. In deze workshop gaan we werken met tekst. Tekst kan gebruikt worden in Photoshop om een affiche te maken, een wenskaart, menu enz. Wij gaan een CD hoes maken met

Nadere informatie

Gemaakt door Santy Nicole

Gemaakt door Santy Nicole Oefening : Filmstrip-Pasen. Ytnas Maak een nieuw bestand met volgende eigenschappen. o Naam = filmstrip-pasen. o Breedte = 1024 pixels o Hoogte is = 768 pixels o Resolutie = 300 ppi o Modus = RGB o Inhoud

Nadere informatie

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop.

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Les 1: Witte rand om de foto m.b.v. canvasgrootte. 1. Open de foto in Photoshop. 2. Klik in menu AFBEELDING op CANVASGROOTTE 3. Zorg dat in het vakje

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop

http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop Poster blz 1 Stap 1 Open Photoshop, nieuw document: breedte

Nadere informatie

CLUBAVOND 2 MAART 2010 Photoshop Elements 7 tips

CLUBAVOND 2 MAART 2010 Photoshop Elements 7 tips CLUBAVOND 2 MAART 2010 Photoshop Elements 7 tips RECHTE HORIZON Het is een simpel kunstje om foto met een scheve horizon recht te zetten. Selecteer het gereedschap RECHTTREKKEN links in de gereedschapsbalk.

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-classic-guitar-from-scratch-in-photoshop/ Gitaar tekenen In deze les leer je een Klassieke Gitaar tekenen. Iedere vorm en effect wordt in Photoshop

Nadere informatie

3D pixel stretch effect

3D pixel stretch effect http://www.tutorial9.net/photoshop/3d-pixel-stretch-effects/ 3D pixel stretch effect Door het uitrekken, stretchen van één enkele lijn creëer je een heel speciaal digitaal effect. Stap 1 We beginnen er

Nadere informatie

2) Klik de foto zomer.jpg aan, ga naar Menu Verbeteren belichting aanpassen Niveaus, of gebruik de sneltoetscombinatie Ctrl+L.

2) Klik de foto zomer.jpg aan, ga naar Menu Verbeteren belichting aanpassen Niveaus, of gebruik de sneltoetscombinatie Ctrl+L. Les 10 Kleurenkwaliteit verbeteren Hier gaan we werken met een resolutie van 300px/inch, dus volg goed de aanwijzingen en gebruik de juiste waarden om niet in de problemen te komen. 1) Open de vier bestanden:

Nadere informatie

Retoucheren Algemeen. Bestand opslaan Sla het bestand op als eigennaam-retoucheren.psd en eigennaam-retoucheren.jpg

Retoucheren Algemeen. Bestand opslaan Sla het bestand op als eigennaam-retoucheren.psd en eigennaam-retoucheren.jpg Retoucheren Algemeen Nieuw document Selecteer in de Menubalk in het menu Bestand (File) de optie Nieuw (Ctrl+N) voor een nieuw document. Naam: Retoucheren Breedte: 10 cm Hoogte: 15 cm Resolutie: 300 pixels/inch

Nadere informatie

Photoshop CS2. Januari 2008. Jan van der Aa. Bij opstarten zetten we eerst de benodigde instellingen goed.

Photoshop CS2. Januari 2008. Jan van der Aa. Bij opstarten zetten we eerst de benodigde instellingen goed. Januari 2008 Jan van der Aa Photoshop CS2 Bij opstarten zetten we eerst de benodigde instellingen goed. Selecteer eerst Venster en zet de vinkjes ( ) zoals aangegeven. Selecteer het handje. We openen het

Nadere informatie

Oude z/w of kleuren foto s herstellen tot hun nieuwe glorie

Oude z/w of kleuren foto s herstellen tot hun nieuwe glorie Oude z/w of kleuren foto s herstellen tot hun nieuwe glorie Voor deze tutorial maken we gebruik van onderstaande z/w foto. In de foto zitten een aantal flinke scheuren, zijn veel witte punten te zien en

Nadere informatie

Deze Workshop is gemaakt in Photoshop 7, maar kan natuurlijk evengoed in Photoshop CS gemaakt worden.

Deze Workshop is gemaakt in Photoshop 7, maar kan natuurlijk evengoed in Photoshop CS gemaakt worden. Workshop 13 MicDigital Foto s een andere, betere achtergrond geven We gaan met deze workshop de gereedschappen die we van Photoshop kennen eens opfrissen. In deze workshop gaan we twee foto s samenvoegen

Nadere informatie

WORKSHOP PHOTOSHOP ELEMENTS 6.0

WORKSHOP PHOTOSHOP ELEMENTS 6.0 Start Photoshop Elements op en kies in het Welkomstscherm voor de optie Bewerken Oefening 1 Filters half gebruikt en open afbeelding oefening 1.jpg. Door middel van filters kunnen we speciale effecten

Nadere informatie

Photoshop tips en trucs

Photoshop tips en trucs Photoshop tips en trucs Plaatselijk doordrukken of tegenhouden Open een afbeelding Open een nieuwe laag Vul deze met 50% grijs Zet de overvloeimodus op bedekken ( overlay) Met een wit of zwart penseel

Nadere informatie

Les13 Allerlei correcties En ook aandacht bij het opslaan, zeker afbeeldingsgrootte controleren!!!! max. breedte/hoogte 800px /800px

Les13 Allerlei correcties En ook aandacht bij het opslaan, zeker afbeeldingsgrootte controleren!!!! max. breedte/hoogte 800px /800px Les13 Allerlei correcties En ook aandacht bij het opslaan, zeker afbeeldingsgrootte controleren!!!! max. breedte/hoogte 800px /800px Langste kant dus max: 800px Hier geven we slechts enkele basis handelingen

Nadere informatie

Workshop 22. Out of Bounds. Deel1. Workshop Mondeo

Workshop 22. Out of Bounds. Deel1. Workshop Mondeo Workshop 22 MicDigital Out of Bounds. Composities maken met out of bounds In deze workshop gaan we een compositie maken, die je voor meerdere onderwerpen kan gebruiken, fotocollage, wenskaarten, menu s,

Nadere informatie

Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream

Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-illustrate-a-delicious-ice-cream-bar/ Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream In deze les worden weer veel technieken toegepast. Alles wordt zelf getekend

Nadere informatie

Overvloeimodi. Foto verouderen Schilderachtig Portret

Overvloeimodi. Foto verouderen Schilderachtig Portret Overvloeimodi Foto verouderen Schilderachtig Portret Overvloeimodi Overvloeimodi Overvloeimodi zorgen ervoor dat lagen met elkaar in wisselwerking staan en doen simpelweg wat de naam al aangeeft: in elkaar

Nadere informatie

Copyright Mailgroep photoshop

Copyright Mailgroep photoshop https://www.youtube.com/watch?v=pixwltmmrba Landschap in glas bal video les Gebruik je een eigen foto, zorg dan dat de grootte ongeveer = 1920 x 1080 px; 150 ppi Anders pas je de instellingen aan van gebruikte

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/holiday-photo-border/ Eigen kerst kaart Stap 1: Nieuw Photoshop Document Vooraleer aan de kerstkaart te beginnen maken we eerst enkele sneeuwpenselen klaar.

Nadere informatie

Street dancing Voor ervaren photoshoppers

Street dancing Voor ervaren photoshoppers http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/photo-manipulation/street-dance-illustration.html Street dancing Voor ervaren photoshoppers Onderstaande foto s gebruikt voor deze oefening. Je kan ook

Nadere informatie

Scene.html Kleurrijke regenboog

Scene.html Kleurrijke regenboog http://www.pxleyes.com/tutorial/photoshop/1694/create-a-colorful-rainbow-fantasy- Scene.html Kleurrijke regenboog Regenboog - blz 1 Stap1 Nieuw document : Breedte = 1000px, hoogte = 1500px ; 72 dpi (Dots

Nadere informatie

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html Rooster Deze foto werd gebruikt in de hoogste resolutie. En dit is het einderesultaat: Het is heel belangrijk van

Nadere informatie

1. Nieuw document openen: 600 x 600 pix, RGB, 300 dpi, Transparante achtergrond.

1. Nieuw document openen: 600 x 600 pix, RGB, 300 dpi, Transparante achtergrond. http://www.dwphotoshop.com/photoshop/dragon_wing_jewelry.php Draak met Vleugels Juweel Deel 1: De Vleugels 1. Nieuw document openen: 600 x 600 pix, RGB, 300 dpi, Transparante achtergrond. 2. Nieuwe laag,

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://design.tutsplus.com/tutorials/create-a-mixed-style-collage-free-psd-premium-tutorial--psd-11581 Mixed collage Mixed collage blz. 1 Nodig: grunge structuur; model1; model2; vogel; bergen; asteroïde;

Nadere informatie

Gelukkig zonnetje - bz 1

Gelukkig zonnetje - bz 1 http://vectips.com/tutorials/create-a-happy-sun-character/ Gelukkig zonnetje Deze oefening werd gemaakt en uitgelegd voor Adobe Illustrator CS4. Ik heb geprobeerd de oefening volledig te maken in Photoshop,

Nadere informatie

Licht uit venster.

Licht uit venster. http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/light-window/ Licht uit venster In deze oefening tonen we hoe je met een eenvoudige foto meer contrast en belichting kan toevoegen door een lichtbron toe

Nadere informatie

http://www.pxleyes.com/tutorial/photoshop/1439/create-a-wrong-fruit-collage.html Fruitcollage Er wordt gebruik gemaakt van volgende gereedschappen: Verplaatsen, Kloonstempel, Gum, Doordrukken, Penseel,

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Foto Effect maken

mailgroep photoshop Copyright Foto Effect maken http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/polaroids/ Foto Effect maken Startfoto Eindresultaat Copyright Stap 1: Open je afbeelding en dupliceer (Ctrl + J) de achtergrondlaag = laag1 Stap 2: Voeg

Nadere informatie

In Photoshop kun je afbeeldingen bewerken en aanpassen door de diverse toevoegingen en effecten die je wilt toepassen op aparte lagen uit te voeren.

In Photoshop kun je afbeeldingen bewerken en aanpassen door de diverse toevoegingen en effecten die je wilt toepassen op aparte lagen uit te voeren. PhotoShop Les 2 Werken met lagen, kleuren en transparantie Een digitale foto is een eigenlijk een simpel ding. Als je hem van heel erg dichtbij bekijkt is het niets meer dan een aantal rijen en kolommen

Nadere informatie

http://psdtuts.com/tutorials/photo-effects-tutorials/how-to-create-a-fantasy-photo-manipulation/

http://psdtuts.com/tutorials/photo-effects-tutorials/how-to-create-a-fantasy-photo-manipulation/ http://psdtuts.com/tutorials/photo-effects-tutorials/how-to-create-a-fantasy-photo-manipulation/ Fantasie foto Stap 1 De eerste Stap bestaat erin om de juiste foto s te kiezen. Hier werden drie foto s

Nadere informatie

Workshop Digitale fotobewerking.

Workshop Digitale fotobewerking. Workshop Digitale fotobewerking. Doel van deze workshop: het aanleren van de beginselen van Photoshoppen, zodat men daarna zelf thuis eenvoudiger met dit, of een soortgelijk programma, aan het werk kan.

Nadere informatie

Lesje 05: Foto s laten overvloeien.

Lesje 05: Foto s laten overvloeien. Lesje 05: Foto s laten overvloeien. 1. Documenten openen. Open het bestand les 05 achtergrond.jpg. Menu bestand openen of Ctrl+O. zoek de achtergrondfoto en open de afbeelding. Sla dit al een eerste keer

Nadere informatie

Stap 2: Maak een kleurlaag (vaste kleur/solid color) onder je afbeelding

Stap 2: Maak een kleurlaag (vaste kleur/solid color) onder je afbeelding Stap 1: Open je foto in Photoshop: Tip: als je geen venster met lagen/layers ziet: druk op F7 Stap 2: Maak een kleurlaag (vaste kleur/solid color) onder je afbeelding Hiervoor moet je eerst de achtergrond-laag

Nadere informatie

Les19 Schaaktornooi (les Greenstuff)

Les19 Schaaktornooi (les Greenstuff) Les19 Schaaktornooi (les Greenstuff) Beginfoto Bijsnijden 1) Open de afbeelding les19 Schaakbord.jpg en snij de foto bij zodat het bovenste donker groene deel wat verdwijnt. (Gereedschap Uitsnijden, in

Nadere informatie

3D puzzel in bolvorm in CS5

3D puzzel in bolvorm in CS5 http://psd.tutsplus.com/tutorials/3d/create-a-spherical-3d-puzzle-with-photoshop/ 3D puzzel in bolvorm in CS5 Gebruikt: foto met wolken en water, handen, puzzelstructuur Stap 1 Nieuw Document Nieuw wit

Nadere informatie

Strip figuurtje inkleuren in Photoshop

Strip figuurtje inkleuren in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/drawing/how-to-get-that-anime-look-in-photoshop-using-aflexible-workflow/ Strip figuurtje inkleuren in Photoshop Stap 1 Startfiguurtje openen (psd bestand). Je ziet een

Nadere informatie

Duizenden woorden - blz 1

Duizenden woorden - blz 1 http://www.webdesign.org/photoshop/photoshop-cs4-tutorials/a-picture-worth-a-thousandwords.17979.html Duizenden woorden 1. Foto kiezen Zoek een foto waarin de contrasten duidelijk zijn, een donkere foto

Nadere informatie

Mailgroep photoshop. Copyright. Fotomanupilatie. Dit is het eindresultaat

Mailgroep photoshop. Copyright. Fotomanupilatie.   Dit is het eindresultaat Fotomanupilatie https://www.youtube.com/watch?v=lx3q-l8ch_c Dit is het eindresultaat Open het bestand Varadero strand. De mensen en hun schaduwen aan de strandlijn, en de mensen in het water moeten weggeretoucheerd

Nadere informatie

http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-super-shiny-pencil-icon/ Mooi potlood maken Het potlood is een van de meest gebruikte gereedschappen bij het creatievelingen. Bij het maken van deze

Nadere informatie

http://psdfan.com/tutorials/designing/create-a-poster-celebrating-the-passing-of-spring/ Lente lesje Stap 1 Open een nieuw document : 1200 pixels breed en 800 hoog. Nieuwe laag, trek een radiaal verloop

Nadere informatie

Lesje 02: Uitselecteren van bloem

Lesje 02: Uitselecteren van bloem Lesje 02: Uitselecteren van bloem 1. Inleiding Gebruik voor alle lesjes steeds de aanbevolen foto s daar de instellingen van de waarden hierop zijn berekend. Oefenen kan later met eigen materialen. Vooraleer

Nadere informatie

Maken van een Vurige Demon Montage

Maken van een Vurige Demon Montage http://psdtuts.com/tutorials/photo-effects-tutorials/learn-how-to-create-a-fiery-demon-montage/ Maken van een Vurige Demon Montage In deze les maken we een foto montage van een demon die een stad vernietigt.

Nadere informatie

Photoshop CS6. Foto s bewerken en aanpassen in Photoshop. Een onderwaterscene maken. Pijl om tussen de voor en achtergrondkleur.

Photoshop CS6. Foto s bewerken en aanpassen in Photoshop. Een onderwaterscene maken. Pijl om tussen de voor en achtergrondkleur. Een onderwaterscene maken. Begin met het maken van een nieuw bestand. Bestand -> Nieuw. Vul vervolgens de gegevens in die je hiernaast ziet. Let op: Resolutie pixels/ inch ingesteld staat. Verloop maken

Nadere informatie

Bepaal grootte van de Tekst En type bv. Copyright 2006 en klik op V in optiebalk

Bepaal grootte van de Tekst En type bv. Copyright 2006 en klik op V in optiebalk 10 april 2006 Eigen penseel definiëren (Soort stempel) Je kunt je eigen stempel maken. Open een nieuwe afbeelding 10x10 cm. en 72 pixels per inch. Achtergrond is wit. Ga naar gereedschap aangepaste vormen

Nadere informatie

PhotoShop. Les 1 - Werken met lagen, kleuren en transparantie

PhotoShop. Les 1 - Werken met lagen, kleuren en transparantie PhotoShop Les 1 - Werken met lagen, kleuren en transparantie Een digitale foto is een eigenlijk een simpel ding. Als je hem van heel erg dichtbij bekijkt is het niets meer dan een aantal rijen en kolommen

Nadere informatie

Initiatie deel 2 Test selecties

Initiatie deel 2 Test selecties deel 2 Test selecties Test deel 2 Selecties. In deze les gaan we verschillende selectiemogelijkheden uitvoeren, laagstijlen, overvloeimodus, maskers enz.. Het is geen makkelijke les, neem er uw tijd voor

Nadere informatie

Water reflectie maken

Water reflectie maken http://www.photoshopstar.com/photo-effects/realistic-water-reflection-effect/ Water reflectie maken Nodig: kasteel afbeelding Stap 1 Open afbeelding met kasteel; deze afbeelding is nogal groot; we passen

Nadere informatie

Initiatie deel 2 Test selecties

Initiatie deel 2 Test selecties Test deel 2 Selecties. In deze les gaan we verschillende selectiemogelijkheden uitvoeren, laagstijlen, overvloeimodus, maskers enz.. Het is geen makkelijke les, daarom is het ook onze test, neem er uw

Nadere informatie

Natuur compositie met glas

Natuur compositie met glas http://www.designioustimes.com/tutorials/how-to-create-a-spectacular-nature-composition-inphotoshop.html Natuur compositie met glas Nodig: bloemen penseel (swirl vector) ; glas ; blaadjes ; wolken penseel

Nadere informatie

Workshop Figuur slepen. Open de foto schaap landschap.jpg (Bestand, openen) Open de foto schaap.jpg

Workshop Figuur slepen. Open de foto schaap landschap.jpg (Bestand, openen) Open de foto schaap.jpg Workshop 14 MicDigital Deel1. Fantasie landschap In Photoshop kan je spelen met afbeeldingen. Het is plezant om een compositie te maken uit verschillende foto s. In deze workshop gaan we ons eens amuseren

Nadere informatie

Sneeuw globe maken.

Sneeuw globe maken. http://graphicssoft.about.com/od/photoshop/l/blsnowglobe1.htm Sneeuw globe maken 1.) Nieuw document: 400 x 500 pixels, 72 ppi, witte achtergrond. Werk je met een groter document dan zal je in de loop van

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/window-blinds/ Schaduw maken met zonneblinden In deze les leer je licht en schaduw doorheen een soort zonneblinden maken. Dit is de startafbeelding waarmee

Nadere informatie

Initiatie Elements 8. De wat vroegere versies van elements gaan naar het menu venster

Initiatie Elements 8. De wat vroegere versies van elements gaan naar het menu venster Les02 Uitselecteren van een bloem Gebruik voor alle lesjes steeds de aanbevolen foto s daar de instellingen van de waarden hierop zijn berekend. Oefenen kan later met eigen materialen. Vooraleer een nieuwe

Nadere informatie

Kerstkaartje met kerstboomsjabloon

Kerstkaartje met kerstboomsjabloon Kerstkaartje met kerstboomsjabloon Belangrijk: Sla regelmatig uw werk op in de map waar uw foto s en sjabloon staan zodat alles bij elkaar blijft. Telkens opslaan als een.psd bestand Geef een naam bv.

Nadere informatie

Stralende teksteffecten

Stralende teksteffecten 1.STRALENDE TEKSTEFFECTEN Leer hoe je een filmisch belicht letterbouwwerk maakt met het gereedschap tekst, verschillende filters en aanpassingen. 1.Startfoto :creëer om te beginnen een leeg canvas via

Nadere informatie

Workshop foto bewerken met Paint.NET.

Workshop foto bewerken met Paint.NET. Workshop foto bewerken met Paint.NET. Wat gaan we doen in deze workshop? Het contrast en helderheid van een foto aanpassen met het gereedschap Niveau. Het contrast en helderheid van een foto aanpassen

Nadere informatie

Wonderen bestaan niet of toch...

Wonderen bestaan niet of toch... Cursus fotobewerking in Photoshop (lessen op 14-3, 21-3, 28-3, 4-4) Wonderen bestaan niet of toch... Allemaal welkom op deze eerste les, het doel van deze cursus is om meer inzicht te krijgen in het digitaal

Nadere informatie

Les15 Kaartje maken Filters gebruiken

Les15 Kaartje maken Filters gebruiken Les15 Kaartje maken Filters gebruiken Eerste opdracht 1) Bestand openen : Menu Bestand Openen, open de beginfoto van deze de afbeelding les15 bloemenmand.jpg Werk op kopie van foto = CTRL+J, je bekomt

Nadere informatie

BEWERKINGEN verzameling deel 1

BEWERKINGEN verzameling deel 1 PS.01 Bewerkingen verzameling deel 1 1-17 BEWERKINGEN verzameling deel 1 Afbeeldingen op Internet, die niet te downloaden zijn, toch kopiëren. Maak een printscreen van het scherm, waarbij de afbeelding

Nadere informatie

1 De essentie van PS speelt zich voornamelijk af in het LAGENPALET [#VENSTER>LAGEN]

1 De essentie van PS speelt zich voornamelijk af in het LAGENPALET [#VENSTER>LAGEN] PHOTOSHOP: basisoefening TBKilustratie > OSTYN G BENODIGDHEDEN 1 De essentie van PS speelt zich voornamelijk af in het LAGENPALET [#VENSTER>LAGEN] Inklappen tot laagsymbool Het lagen tabblad De mixing

Nadere informatie

Griekse mythologie - blz 1

Griekse mythologie - blz 1 http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/how-to-create-a-greek-mythology-inspiredphoto-manipulation/ Griekse mythologie Nodig: afbeelding met man, planeet, ketting1, ketting2, texture,

Nadere informatie

Opdracht 1 Maak van een collegekaart met eigen foto in de huisstijl van het Koning Willem 1 College.

Opdracht 1 Maak van een collegekaart met eigen foto in de huisstijl van het Koning Willem 1 College. Collegekaart Opdracht 1 Maak van een collegekaart met eigen foto in de huisstijl van het Koning Willem 1 College. Vensters Voor we met deze eerste opdracht beginnen zorgen we ervoor dat de juiste Vensters

Nadere informatie

http://www.1stwebdesigner.com/tutorials/create-surreal-photo-manipulation-photoshop-tutorial/ Man en hoed Benodigdheden: volgende afbeeldingen nodig: Watertoren ; Achtergrond ; Victorian Gustov ; hoed;

Nadere informatie

Initiatie. Overvloeimodi. In het mapje van lesje 17 zit een pdf document met de volledige uitleg van de overvloeimodus.

Initiatie. Overvloeimodi. In het mapje van lesje 17 zit een pdf document met de volledige uitleg van de overvloeimodus. Overvloeimodi. In het mapje van lesje 17 zit een pdf document met de volledige uitleg van de overvloeimodus. Overvloeimodi zijn een van de meest revolutionaire en indrukwekkende mogelijkheden van Photoshop.

Nadere informatie

Kleurige ring maken - werken met paden!!! Voor ervaren Photoshoppers.

Kleurige ring maken - werken met paden!!! Voor ervaren Photoshoppers. Video op volgende link: Bekijk zeker eerst de Video vooral wie nog maar weinig met paden gewerkt heeft http://www.youtube.com/watch?v=xghxy-oxhso Les op volgende link http://tutvid.com/create-vibrant-color-ring-photoshop-tutorial/

Nadere informatie

1. Klik in de menubalk op Bestand/Nieuw. In het nieuwe venster kies je voor: Klik op OK en een nieuw plaatje verschijnt.

1. Klik in de menubalk op Bestand/Nieuw. In het nieuwe venster kies je voor: Klik op OK en een nieuw plaatje verschijnt. Basisvormen in PSP7 Je kunt het gereedschap Basisvormen gebruiken om allerlei vormen en symbolen te tekenen. Dat kan zijn op een raster- of op een vectorlaag. Een vectorvorm kan worden vervormd en bewerkt

Nadere informatie

Onderwaterstad. PSE-Onderwaterstad

Onderwaterstad. PSE-Onderwaterstad Onderwaterstad 1. Open een nieuw bestand met breedte van 460 mm en hoogte van 310 mm en resolutie van 300 px/inch. 2. Pak het gereedschap Verloop en klik op het verloopbalkje in de optiebalk om de verloopbewerker

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 5. Omgaan met de pengereedschappen PP-03-05-01. Voorkennis: De vorige Photoshop-opdrachten afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 5. Omgaan met de pengereedschappen PP-03-05-01. Voorkennis: De vorige Photoshop-opdrachten afgerond. OPDRACHTKAART PP-03-05-01 Omgaan met de pengereedschappen Voorkennis: De vorige Photoshop-opdrachten afgerond. Intro: Je kunt delen van een foto selecteren. Dat doe je met de selectiegereedschappen. Je

Nadere informatie

Fotobewerken PSP X. Les 1 Een foto openen en op een foto inzoomen

Fotobewerken PSP X. Les 1 Een foto openen en op een foto inzoomen Fotobewerken PSP X Les 1 Een foto openen en op een foto inzoomen Om met deze cursus aan de slag te gaan, hebt u naast het programma PSP X een digitale foto nodig. Misschien heeft u al een of meer foto's

Nadere informatie

http://jumbojet.denbrok.info/wordpress/?p=4205

http://jumbojet.denbrok.info/wordpress/?p=4205 http://jumbojet.denbrok.info/wordpress/?p=4205 Je eigen familiewapen maken In deze tutorial wil ik laten zien hoe je een familiewapen zelf kunt maken. Met behulp van Google afbeeldingen en Photoshop is

Nadere informatie

www.dubbelklik.nu Handleiding Photoshop

www.dubbelklik.nu Handleiding Photoshop www.dubbelklik.nu Handleiding Photoshop Deze handleiding is onderdeel van Dubbelklik, een lesmethode voor Technologie, ICT/Loopbaanoriëntatie en Intersectoraal. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

OPTIKA - Maken van selecties in Photoshop

OPTIKA - Maken van selecties in Photoshop 1. Maken van selecties Door het maken van selecties kunnen we bewerkingen uitvoeren op een gedeelte van de foto. Zoals in de meeste computertoepassingen kan je ook in Photoshop selecties kopiëren (Ctrl+C)

Nadere informatie

En soms geven we aan bepaalde plaatjes leuke effecten en meer is het echt niet!

En soms geven we aan bepaalde plaatjes leuke effecten en meer is het echt niet! Kerst creatie (beginners) Download hier je materialen. We gaan vandaag een kerstcreatie maken in de Gimp. Het is in feite niet moeilijk als je de stappen maar goed volgt. Eigenlijk is het een kwestie van

Nadere informatie

Foto manipulatie met straatdanser

Foto manipulatie met straatdanser http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/photo-manipulation/dazzling-dance-photomanipulation/all-pages.html Foto manipulatie met straatdanser Foto s worden gecombineerd, speciale effecten toegevoegd

Nadere informatie

Digitale fotobewerking.

Digitale fotobewerking. Let op: Deze beschrijving is gemaakt voor Adobe Photoshop CS2. Er zijn verschillen met CS3, CS4 en CS5, maar vele van hieronder beschreven functies vind u ook in die versies. Digitale fotobewerking. De

Nadere informatie

Selecties worden gebruikt om bewerkingen uit te voeren die alleen effect mogen hebben op het geselecteerde gedeelte van een afbeelding.

Selecties worden gebruikt om bewerkingen uit te voeren die alleen effect mogen hebben op het geselecteerde gedeelte van een afbeelding. Selecties worden gebruikt om bewerkingen uit te voeren die alleen effect mogen hebben op het geselecteerde gedeelte van een afbeelding. De bewerkingen die je op en met een selectie uitvoert kunnen erg

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen

Herhalingsoefeningen Herhalingsoefeningen bij Handboek Paint Shop Pro 9 ISBN 90 5905 074 6 2 Oefeningen hoofdstuk 2 2.1 Inzoomen en formaat wijzigen Open de foto woonhuis Santorini Zoom in op de foto Zoom weer uit Zet het

Nadere informatie

Foto manipulatie en Morphen

Foto manipulatie en Morphen http://psdfan.com/tutorials/photo-effects/a-beginners-guide-to-photo-manipulation-and-animorphing/ Foto manipulatie en Morphen Deze afbeelding willen we maken Dit zijn de gebruikte afbeeldingen: Morphen

Nadere informatie