Workshop 11. Geef in als Naam: Cdhoes Breedte: 12 cm Hoogte: 12 cm. Klik op OK

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Workshop 11. Geef in als Naam: Cdhoes Breedte: 12 cm Hoogte: 12 cm. Klik op OK"

Transcriptie

1 Workshop 11 MicDigital Werken met tekst. In deze workshop gaan we werken met tekst. Tekst kan gebruikt worden in Photoshop om een affiche te maken, een wenskaart, menu enz. Wij gaan een CD hoes maken met verschillende soorten tekst. Een tekst kan je normaal niet vullen of bewerken zoals een foto, je moet er eerst een pad van maken of naar pixels omzetten. Deze Workshop bevat veel tussenliggende stappen. Bedenk dat niet het eindresultaat maar vooral de stappen van belang zijn. De stappen zijn met een kleine aanpassing zoals het gebruik van een andere kleur, ook toepasbaar voor vele andere situaties. Je kan met een laagstijl eindeloos spelen en mooie resultaten bekomen. 1. Een nieuw bestand aanmaken. Klik in je menubalk op Bestand, Nieuw Geef in als Naam: Cdhoes Breedte: 12 cm Hoogte: 12 cm Dit omdat een Cd voorkanthoesje 12 cm breed en hoog is. Klik op OK 2. Verloop toevoegen. Zoom in zodat je werkgebied gevuld is met de afbeelding. Klik in je Toolbox op het Verloop gereedschap. Klik in de verloop optiebalk op het verloop om het verloop te bewerken. Klik nu op het derde verloopvakje, zwart - wit. Klik nu onderaan in dit venster op het witte blokje volledig rechts onderaan (zie fig. pijl) Klik nu op het witte blokje naast Kleur: en verander de kleur. Klik in de Kleurkiezer op blauw in de verloopbalk en selecteer een blauwe kleur. (Helemaal rechts bovenaan je cirkel zetten)

2 2 Klik op OK. Klik nu ergens tussen het midden en het blauwe blokje in om een nieuwe kleurstop te maken. Deze wordt automatisch blauw omdat deze in t blauwe gebied ligt. Klik in de uiterst rechtse kleurstop blokje. En klik nu naast het vakje Kleur om de kleur van deze geselecteerde kleurstop te wijzigen. Verander deze blauwe kleur in een lichtblauwe kleur. Klik op OK En daarna in het verloopbewerkervenster weer op OK. Trek nu in je afbeeldingvenster een lijn van boven naar beneden, zo recht mogelijk. Laat je muisknop los als je beneden bent. Je blad wordt gevuld met een verlooptint van zwart naar blauw. 3. Aangepaste vormen toevoegen. Klik in je Toolbox op Aangepaste vormen. Aangepaste vormen zit achter het rechthoek gereedschap. Klik in je optiebalk op het pijltje naast vorm. Selecteer het rooster. Klik in je Optiebalk op het pijltje naast stijl en selecteer het vakje Helder reliëf - schuinte buiten. Als het er niet bijstaat, klik op het pijltje in eigenschappenvenster kies je voor stijlen laden en laad:teksteffecten. Of kies een andere stijl die jij mooi vind

3 3 Zet je cursor op de linker bovenhoek en trek diagonaal naar de rechterbeneden hoek. Zet je cursor nauwkeurig op de hoek van de afbeelding voor je de muisknop loslaat. Je krijgt nu een geruit oppervlak. Zet in je lagenpalet de dekking van deze laag op 30 %. Zo drukt ze niet zo door en is t prima als achtergrond. 4. Tekst toevoegen. Klik in je Toolbox op het Tekstgereedschap. Lettertype: Tahoma Letterstijl: Bold (Vet) Lettergrootte: 48 pt (of 16 mm) Letterkleur: Wit of iets lichts maakt niet uit Klik met je cursor bovenaan links in de afbeelding en typ: Adobe (enter) PhotoShop (enter) Gevorderden 5. Tekst verschalen. Klik in je Toolbox op het Verplaats gereedschap. Zet de tekst mooi bovenaan links in de hoek met een spatie tussen de rand van de afbeelding. Trek nu aan het onderste middenhandvat naar beneden tot bijna tegen de rand van de afbeelding. Zet de tekst in het midden van de afbeelding door te schuiven. (zie fig) Druk op Enter om toe te passen. 6. Tekst omzetten naar pixels. Deze tekst is geen bitmap maar tekstvorm, we kunnen ze dus niet naar believen bewerken. Daarom gaan we ze omzetten naar pixels. Laat deze tekst geselecteerd in je lagen palet. Klik in je menubalk op Laag, Omzetten naar pixels, Tekst. Je tekst worden nu pixels op een doorzichtige laag die je kan bewerken. 7. Laagstijl aanpassen. Klik dubbel op het laagminiatuur van de tekst in het lagenpalet. Nu kom je in het venster Laagstijl terecht.

4 4 Klik op Slagschaduw. Zorg dat dit geselecteerd is. Als je hierop klik wordt het aangevinkt en zie je het rechtervenster de opties voor Slagschaduw verschijnen. Hoek: 90 Afstand: 18 px Spreiden: 18% Grootte: 18 px Klik nu op Verloopbedekking. Zorg dat deze geselecteerd is. De waarden staan standaard zoals we ze hebben willen; Dat wil zeggen Dekking: 100%, Verloop: Zwart- wit, Stijl lineair, Hoek 90, schaal 100% Klik nu op Rand. Stel voor grootte 2 px in en kies een lichtblauwe kleur. Klik nu op OK. 8. Tekst verdraaien. Je tekst ziet er goed uit, blauw omlijnd met schaduw. Zorg dat de bovenste laag geselecteerd is in je lagenpalet. Dit is de tekstlaag. Klik in je Toolbox op het Tekstgereedschap. Lettertype: Tahoma, Letterstijl: Bold (Vet), Lettergrootte: 36 pt, (+/- 16 mm) Letterkleur: Wit. Typ in hoofdletters: WORKSHOP Klik in je Optiebalk van Tekst op het Verdraaide tekst gereedschap. Kies in t venster van Tekst verdraaien voor Stijl : Rijzen. Zet de waarde van Buigen op +32 laat de andere waarden op 0 staan. Klik OK.

5 5 Klik in je Toolbox op het Verplaats gereedschap. Trek met het midden benedenhandvat de tekst iets langer en zet hem tussen Adobe en Photoshop. 9. Pad maken. Maak een pad van deze tekst door in je menubalk op Laag, Tekst, Tijdelijk Pad maken te klikken. Je vindt het nieuwe pad onder het palet Paden in je lagenpalet. De oorspronkelijke tekstlaag kan nu verwijderd worden. We hebben ze niet meer nodig omdat we t pad gaan gebruiken. Sleep de laag WORKSHOP naar je vuilbakje onderaan in t lagenpalet. Klik in je Toolbox op het Padselectie gereedschap. Sleep nu de letters tegen elkaar achteraan te beginnen met de O (zie fig.) Laat de letters op de hoogte staan die ze hadden. Maar schuif ze gewoon korter bij elkaar. Klik in je Toolbox op het driehoekje naast het Padselectie gereedschap en selecteer Direct selecteren. Klik nu op de letter P van WORKSHOP. Je ziet dat je al de ankerpunten kan zien van deze letter. Sleep de beide onderste ankerpunten van het streepje van de P evenwijdig naar benden. Zorg dat je mooi recht blijft. Verleng dit beentje totdat het ongeveer zover komt dat het halverwege de tekst Photoshop komt (Zie fig) Trek het P beentje mooi recht naar beneden door de twee ankerpunten naar onder te trekken.

6 6 10. Pad vullen. Wanneer je het pad hebt voltooid, maak je een nieuwe laag aan in het lagenpalet door op het icoontje nieuwe laag te klikken. Selecteer nu de hele tekst door een rechthoek rond de volledige tekst te slepen (Zie fig.) Zet je voorgrondkleur op wit. (Klik op t pijltje naast de kleur selectievakken) Klik nu in het lagenpalet op het tabblad Paden. Je ziet het tijdelijk pad staan. Klik op de knop Pad vullen onder in het palet Paden. Je pad wordt gevuld met de voorgrondkleur. Sleep dit tijdelijk pad nu naar je vuilbakje, we hebben dit niet meer nodig. Klik terug op lagen in je lagenpalet. Zorg dat de bovenste, nieuwe laag geselecteerd is. 11. Laagstijl aanpassen. Klik dubbel op het laagminiatuur van de tekst in het lagenpalet. Klik op Slagschaduw. Zorg dat dit geselecteerd is. Hoek: 90 Afstand: 18 px Spreiden: 18% Grootte: 18 px Klik op Schuine kant en Reliëf. Vink Contour aan. Stel de waarden in. Stijl Schuine kant Binnen. Techniek: Gegraveerd - hard. Diepte: 100% Grootte: 2 px Klik op Verloopbedekking en klik op het pijltje naast verloop. Selecteer de kleur oranje-geel-oranje.

7 7 Klik op Rand. Stel voor grootte 2 px in en kies dezelfde licht blauwe kleur als voor de andere tekst Je kan deze in de afbeelding gaan nemen met t pipet. Klik nu op OK. 12. Tekst toevoegen. Klik in je Toolbox op het Tekstgereedschap. Lettertype: Tahoma Letterstijl: Bold (Vet) Lettergrootte: 48 pt (+/- 16mm) Letterkleur: Wit Typ: Mic s Klik in je Optiebalk van Tekst op het Verdraaide tekst gereedschap. Kies in t venster van Tekst verdraaien voor Stijl : Rijzen. Zet de waarde van Buigen op -12 laat de andere waarden op 0 staan. Klik OK. Klik in je Toolbox op het Verplaats gereedschap. Trek met het midden benedenhandvat de tekst iets langer en zet hem onder Adobe. (Zie fig.) Druk op Enter om te bevestigen. 13. Pad maken. Maak de tekst even hoog als de tekst Workshop Maak een pad van deze tekst door in je menubalk op Laag, Tekst, Tijdelijk Pad maken te klikken. De oorspronkelijke tekstlaag kan nu verwijderd worden. Sleep de laag Mic s naar je vuilbakje onderaan in t lagenpalet. Klik in je Toolbox op het Padselectie gereedschap.

8 8 Maak een nieuwe laag aan in het lagenpalet door op het icoontje nieuwe laag te klikken. Selecteer nu de hele tekst door een rechthoek rond de volledige tekst te slepen (Zie fig.) Klik nu in het lagenpalet op het tabblad Paden. Je ziet het tijdelijk pad staan. Klik op de knop Pad vullen onder in het palet Paden. Je pad wordt gevuld met de voorgrondkleur. Sleep dit tijdelijk pad nu naar je vuilbakje, we hebben dit niet meer nodig. Klik terug op lagen in je lagenpalet. Zorg dat de bovenste, nieuwe laag geselecteerd is. 11. Laagstijl aanpassen. Klik dubbel op het laagminiatuur van de tekst in het lagenpalet. Klik op Slagschaduw. Zorg dat dit geselecteerd is. Hoek: 90 Afstand: 18 px Spreiden: 18% Grootte: 18 px Klik op Schuine kant en Reliëf. Stel de waarden in. Stijl Schuine kant Binnen. Techniek: Gegraveerd - hard. Diepte: 100% Grootte: 2 px Klik op Verloopbedekking en klik op het pijltje naast verloop. Selecteer de kleur oranje-geel-oranje. Hoek: 100 Schaal: 32% Klik op Rand. Stel voor grootte 2 px in en kies dezelfde licht blauwe kleur als voor de andere tekst Je kan deze in de afbeelding gaan nemen met t pipet. Klik nu op OK.

9 9 Sleep nu je tekst ietsje over Adobe en net tegen de W van Workshop. (Zie fig.) 12. Rendering lens toepassen. Selecteer in je lagenpalet de achtergrond. Klik in je menubalk op Filter, Rendering, Zon. Stel de waarden in: Helderheid: 90 % Type lens: 35 mm Zet het lichtpunt rechts van de afbeelding in t midden. (Zie fig) Klik OK. Sla je foto op en print uit. Micdigital 2005

Workshop 19. Adobe Photoshop

Workshop 19. Adobe Photoshop Workshop 19 Adobe Photoshop 2 Workshop 19 Kerst special MicDigital Een Kerst- of Nieuwjaarskaartje maken. We gaan zelf eens een Nieuwjaarskaartje maken in Photoshop. We gaan dit doen zonder ook maar één

Nadere informatie

Workshop 21. Curven tekenen.

Workshop 21. Curven tekenen. Workshop 21 MicDigital Curven tekenen. Logo s en webkop ontwerpen Voor je website heb je een kop, een header nodig. Dit kan je makkelijk in Photoshop aanmaken. We gaan zo n webkop maken en leren een curve,

Nadere informatie

Verander je voorgrondkleur naar Wit. ( D) Klik op t pijltje om zwart- wit om te keren.

Verander je voorgrondkleur naar Wit. ( D) Klik op t pijltje om zwart- wit om te keren. Workshop 24 MicDigital Het verloopgereedschap & spelen met licht Een van de fijne dingen die je met Photoshop kan doen, vooral met digitale foto s, is het licht van een foto kan bewerken, verhogen of toevoegen.

Nadere informatie

Workshop 5. Wenskaarten maken in Photoshop. Kerstkaart. 1.Figuur selecteren met Toverstaf. 2. Figuur op achtergrond plaatsen

Workshop 5. Wenskaarten maken in Photoshop. Kerstkaart. 1.Figuur selecteren met Toverstaf. 2. Figuur op achtergrond plaatsen Workshop 5 MicDigital Wenskaarten maken in Photoshop. In deze workshop gaan we leren met tekst en Laagstijlen werken door een aantal wenskaarten te maken. Dit kan een Kerstkaart, een huwelijksuitnodiging,

Nadere informatie

Workshop 16. 2. Foto bijvoegen Open de foto tinne2.jpg. Open de foto tinne1.jpg

Workshop 16. 2. Foto bijvoegen Open de foto tinne2.jpg. Open de foto tinne1.jpg Workshop 16 MicDigital Wenskaarten en communiekaartjes ontwerpen. Vroeger, voor we computers hadden, moesten we naar de fotograaf en drukker als we communiekaartjes of uitnodigingen wilden hebben Nu met

Nadere informatie

Een Panoramafoto maken Twee of meerdere foto s aan elkaar plakken.

Een Panoramafoto maken Twee of meerdere foto s aan elkaar plakken. Workshop 10 Micdigital Deel 1. Een Panoramafoto maken Twee of meerdere foto s aan elkaar plakken. In deze workshop gaan we twee foto s aan elkaar plakken en de helderheid aanpassen. Soms wil je van een

Nadere informatie

Workshop 9. Spelen met afbeeldingen en lay out. Deel1. 1. Het fotoformaat wijzigen. 2. Nieuwe afbeelding aanmaken.

Workshop 9. Spelen met afbeeldingen en lay out. Deel1. 1. Het fotoformaat wijzigen. 2. Nieuwe afbeelding aanmaken. Workshop 9 MicDigital Spelen met afbeeldingen en lay out. We kunnen met foto s veel doen en ermee spelen. Ze gebruiken in wenskaarten, affiches en bv kalenders. We gaan in deze workshop een foto bewerken

Nadere informatie

Een Papercraft Tekst Effect

Een Papercraft Tekst Effect http://www.photoshoproadmap.com/photoshop-blog/2009/06/22/a-nice-popup-papercraft-texteffect/ Een Papercraft Tekst Effect Nodig: Een verloop (popupfolds) ; lettertype (pricedown) I. Maken van de Achtergrond

Nadere informatie

http://www.pixel2life.com/viewtutorial/77514/awesome_aura_text_effect/ Metalen Teksteffect Stap1 - Tekst creëren Gebruikt lettertype: CaviarDreams Nieuw document : breedte = 900 pixels, hoogte = 600 pixels,resolutie

Nadere informatie

Deze les werd gemaakt in Adobe Photoshop CS6, maar is goed te maken vanaf versie CS3+.

Deze les werd gemaakt in Adobe Photoshop CS6, maar is goed te maken vanaf versie CS3+. http://textuts.com/gingerbread-cookies-text-effect/ Peperkoek Deze les werd gemaakt in Adobe Photoshop CS6, maar is goed te maken vanaf versie CS3+. Nodig : tafelkleedje ; rocky patroon ; andere vintage

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Tekst effect met gloeiende kaarsen video les https://www.youtube.com/watch?v=gghynrxbh9q

mailgroep photoshop Copyright Tekst effect met gloeiende kaarsen video les https://www.youtube.com/watch?v=gghynrxbh9q https://www.youtube.com/watch?v=gghynrxbh9q Tekst effect met gloeiende kaarsen video les 1) Open een nieuw document; zwarte achtergrond Kaarsjes tekst blz. 1 2) Tekst toevoegen, lettertype Frankfurter

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/holiday-photo-border/ Eigen kerst kaart Stap 1: Nieuw Photoshop Document Vooraleer aan de kerstkaart te beginnen maken we eerst enkele sneeuwpenselen klaar.

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-classic-guitar-from-scratch-in-photoshop/ Gitaar tekenen In deze les leer je een Klassieke Gitaar tekenen. Iedere vorm en effect wordt in Photoshop

Nadere informatie

Chocolade reep tekst effect maken

Chocolade reep tekst effect maken http://textuts.com/chocolate-bar-text-effect/ Chocolade reep tekst effect maken Deze tutorial legt uit hoe je een simpel patroon kan gebruiken samen met een paar laagstijlen om een chocoladereep als tekst

Nadere informatie

Een compositie of collage maken.

Een compositie of collage maken. Workshop 4 MicDigital Een compositie of collage maken. We nemen een sportwagen, een mooie meid, een sprookjesachtig landschap en Photoshop 7, mixen dit tezamen om een kleurrijke reclame affiche te creëren.

Nadere informatie

Kleurige ring maken - werken met paden!!! Voor ervaren Photoshoppers.

Kleurige ring maken - werken met paden!!! Voor ervaren Photoshoppers. Video op volgende link: Bekijk zeker eerst de Video vooral wie nog maar weinig met paden gewerkt heeft http://www.youtube.com/watch?v=xghxy-oxhso Les op volgende link http://tutvid.com/create-vibrant-color-ring-photoshop-tutorial/

Nadere informatie

Gouden Tekst. http://www.photoshop-tutorials.nl/tekst-effecten/gouden-tekst.html

Gouden Tekst. http://www.photoshop-tutorials.nl/tekst-effecten/gouden-tekst.html http://www.photoshop-tutorials.nl/tekst-effecten/gouden-tekst.html Gouden Tekst In deze tutorial leer je hoe je een gouden tekst kunt maken, een tekst een Goud Effect geven. Het is een uitgebreide tutorial,

Nadere informatie

Inritsen. Nodig: 1 afbeelding, 1 lettertype, 1 set penselen

Inritsen.   Nodig: 1 afbeelding, 1 lettertype, 1 set penselen http://www.creabarbouille.fr/tutoriel_psd_zip.htm Inritsen Nodig: 1 afbeelding, 1 lettertype, 1 set penselen 1:) Open afbeelding "femme14". Laag dupliceren. Filter, vervagen, Oppervlak vervagen (5/15).

Nadere informatie

Gekleurde tekst.

Gekleurde tekst. http://textuts.com/colorful-stuffed-text-effect/ Gekleurde tekst Gemaakt in Adobe Photoshop CS5 Extended maar kan je in iedere versie maken ; grootte van het document = 1024 * 768 px Nodig: metalen structuur.

Nadere informatie

1. Nieuw document openen: 600 x 600 pix, RGB, 300 dpi, Transparante achtergrond.

1. Nieuw document openen: 600 x 600 pix, RGB, 300 dpi, Transparante achtergrond. http://www.dwphotoshop.com/photoshop/dragon_wing_jewelry.php Draak met Vleugels Juweel Deel 1: De Vleugels 1. Nieuw document openen: 600 x 600 pix, RGB, 300 dpi, Transparante achtergrond. 2. Nieuwe laag,

Nadere informatie

09. Werken met kaders en achtergronden

09. Werken met kaders en achtergronden 09. Werken met kaders en achtergronden 1.Open de afbeelding Ferrari1 2. Zet de 1 e keuzelijst van het deelvenster op Op woord en typ in het zoekvak Papier in, klik op de knop Zoeken Ga naar afbeeldingen

Nadere informatie

Een foto dramatischer maken. We gaan in deze zevende Workshop enkele veel gebruikte Tools terug opfrissen.

Een foto dramatischer maken. We gaan in deze zevende Workshop enkele veel gebruikte Tools terug opfrissen. 2 Workshop 7 Micdigital Een foto dramatischer maken. We gaan in deze zevende Workshop enkele veel gebruikte Tools terug opfrissen. We gaan in deze Photoshop Workshop enkele van de meest gebruikte gereedschappen

Nadere informatie

Bekijk eerst de video en dan kan je aan de hand van deze nota's verder werken

Bekijk eerst de video en dan kan je aan de hand van deze nota's verder werken http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kv212p-67t4 Bekijk eerst de video en dan kan je aan de hand van deze nota's verder werken Teksteffect 1) Bestand Nieuw : Teksteffect - blz. 1 2) Tekst

Nadere informatie

Elegante tekst.

Elegante tekst. http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/elegant-typography-on-vistabackground/all-pages.html Elegante tekst Stap 1 - Nieuw Document Bestand Nieuw (Ctrl + N). Je kan natuurlijk om

Nadere informatie

2) Klik de foto zomer.jpg aan, ga naar Menu Verbeteren belichting aanpassen Niveaus, of gebruik de sneltoetscombinatie Ctrl+L.

2) Klik de foto zomer.jpg aan, ga naar Menu Verbeteren belichting aanpassen Niveaus, of gebruik de sneltoetscombinatie Ctrl+L. Les 10 Kleurenkwaliteit verbeteren Hier gaan we werken met een resolutie van 300px/inch, dus volg goed de aanwijzingen en gebruik de juiste waarden om niet in de problemen te komen. 1) Open de vier bestanden:

Nadere informatie

Patriottische tekst.

Patriottische tekst. http://pshero.com/archives/patriotic-text-using-displacement-masks Patriottische tekst Stap1 Nieuw document : 540 x 300 px ; 72ppi. Indien je andere afmetingen gebruikt zal je de instellingen moeten aanpassen.

Nadere informatie

Sneeuw globe maken.

Sneeuw globe maken. http://graphicssoft.about.com/od/photoshop/l/blsnowglobe1.htm Sneeuw globe maken 1.) Nieuw document: 400 x 500 pixels, 72 ppi, witte achtergrond. Werk je met een groter document dan zal je in de loop van

Nadere informatie

Les15 Kaartje maken Filters gebruiken

Les15 Kaartje maken Filters gebruiken Les15 Kaartje maken Filters gebruiken Eerste opdracht 1) Bestand openen : Menu Bestand Openen, open de beginfoto van deze de afbeelding les15 bloemenmand.jpg Werk op kopie van foto = CTRL+J, je bekomt

Nadere informatie

WERKGROEP BEELDBEWERKING

WERKGROEP BEELDBEWERKING Maak je eigen kerstkaart in Paint Shop Pro X2 Kerstkaart 1 Voor deze oefening gebruiken we een fotolijst en textuur uit Paint Shop Pro, mocht u deze niet standaard in uw versie hebben dan staan deze tussen

Nadere informatie

Workshop 8. Trek een kader rond de foto. ( Zie fig.)

Workshop 8. Trek een kader rond de foto. ( Zie fig.) Workshop 8 MicDigital Oude foto s Soms willen we een oude foto herstellen, maar het is perfect mogelijk om een hedendaagse foto er oud te laten uitzien. Wat we in het ene herstellen willen we in een andere

Nadere informatie

Onderwater teksteffect

Onderwater teksteffect http://psd.fanextra.com/tutorials/text-effects/create-an-underwater-typography-scene/ Onderwater teksteffect Nodig : lettertype Code ; rook penselen ; ruimtepenselen ; ruimte structuur ; vissen ; onderwater

Nadere informatie

Eenvoudige sneeuwman.

Eenvoudige sneeuwman. http://www.tutorial9.net/photoshop/design-a-simple-snowman-in-photoshop/ Eenvoudige sneeuwman Stap 1: Nieuw Document Grootte = 1000 x 1000 pixels, witte achtergrond. Stap 2: Hulplijnen plaatsen Linialen

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop

http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop Poster blz 1 Stap 1 Open Photoshop, nieuw document: breedte

Nadere informatie

Workshop 20. Transparantie in foto s. Voorbeeld 1. 1. Foto openen en verbeteren. 2. Voorgrondfoto openen en verplaatsen

Workshop 20. Transparantie in foto s. Voorbeeld 1. 1. Foto openen en verbeteren. 2. Voorgrondfoto openen en verplaatsen Workshop 20 MicDigital Transparantie in foto s Transparantie en vervagen. We gaan eens met foto s spelen en ze transparant maken. We willen bv twee foto s over elkaar leggen en de bovenste moet vloeiend

Nadere informatie

Lesje 01: Kennismaking met Photoshop elements

Lesje 01: Kennismaking met Photoshop elements Lesje 01: Kennismaking met Photoshop elements 1. Inleiding Iedere les begint en eindigt met een print van het eindresultaat. Het is dan ook de bedoeling dat uw eindresultaat van de les hetzelfde moet zijn,

Nadere informatie

Les12 Staaf door tekst

Les12 Staaf door tekst Les12 Staaf door tekst We maken nog een eenvoudig lesje. 1) Bestand nieuw - leeg bestand : 15cm op 10cm ; 72 dpi; RGB ; Wit 2) Neem een nieuwe laag, naam = staaf en trek een lang smal selectiekader ; vul

Nadere informatie

Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream

Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-illustrate-a-delicious-ice-cream-bar/ Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream In deze les worden weer veel technieken toegepast. Alles wordt zelf getekend

Nadere informatie

Kleurig futuristisch tekst effect - blz. 1

Kleurig futuristisch tekst effect - blz. 1 http://planetphotoshop.com/colorful-futuristic-text-effect.html Kleurig futuristisch tekst effect Nodig : lettertype 'code'; structuur 235; lichten; gelijnd papier patroon; zebra 3D patroon; verloop; sparkles

Nadere informatie

Les09 Letters maken met foto erdoorheen

Les09 Letters maken met foto erdoorheen Les09 Letters maken met foto erdoorheen Eventjes een tussendoortje, na al de vorige lessen en nieuwe begrippen maken we eens wat eenvoudiger, nou ja ik heb makkelijk schrijven hé, maar samen lukt het wel.

Nadere informatie

Nodig : Afbeelding frost ; sparkle penselen ; golden particles verloop ; red particles verloop ; laagstijl hangers ; laagstijl pins ; lettertype

Nodig : Afbeelding frost ; sparkle penselen ; golden particles verloop ; red particles verloop ; laagstijl hangers ; laagstijl pins ; lettertype http://textuts.com/glossy-snow-globe-text-effect/ Sneeuwen Nodig : Afbeelding frost ; sparkle penselen ; golden particles verloop ; red particles verloop ; laagstijl hangers ; laagstijl pins ; lettertype

Nadere informatie

Adobe Photoshop 7.0 Workshop 2

Adobe Photoshop 7.0 Workshop 2 Adobe Photoshop 7.0 Workshop 2 MicDigital In deze tweede Workshop gaan we met lagen leren werken. We gaan in deze Photoshop Workshop leren omgaan met het werkgebied. De beste manier om het werkgebied te

Nadere informatie

https://www.youtube.com/watch?v=ks9fgf53gi4 Embleem maken met je initialen - videoles mailgroep photoshop Copyright 1) Bestand Nieuw :

https://www.youtube.com/watch?v=ks9fgf53gi4 Embleem maken met je initialen - videoles mailgroep photoshop Copyright 1) Bestand Nieuw : https://www.youtube.com/watch?v=ks9fgf53gi4 Embleem maken met je initialen - videoles 1) Bestand Nieuw : Embleem blz. 1 2) Dubbelklikken op de achtergrondlaag om te ontgrendelen, noem de laag basis Klik

Nadere informatie

Deze les laat u zien hoe u een aantal laagstijlen en penseelinstellingen gebruikt om een glamour, sprankelend teksteffect te creëren.

Deze les laat u zien hoe u een aantal laagstijlen en penseelinstellingen gebruikt om een glamour, sprankelend teksteffect te creëren. ORIGINELE LES Link Deze les laat u zien hoe u een aantal laagstijlen en penseelinstellingen gebruikt om een glamour, sprankelend teksteffect te creëren. Materiaal voor het lesje De volgende items zijn

Nadere informatie

PSE- Cirkel in foto. Cirkel in foto

PSE- Cirkel in foto. Cirkel in foto Cirkel in foto Benodigdheden: Foto naar keuze. 1. Open een nieuw bestand van 15 cm op 10 cm 300 ppi witte achtergrond. 2. Open je afbeelding en snij deze bij op 15 op 10 cm 300 ppi 3. Kopieer je afbeelding

Nadere informatie

In deze les leer je hoe je weerspiegelingen kan maken in Adobe Photoshop. Met onderstaande foto werd gestart:

In deze les leer je hoe je weerspiegelingen kan maken in Adobe Photoshop. Met onderstaande foto werd gestart: http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/sunglasses/ Een weerspiegeling maken in een zonnebril In deze les leer je hoe je weerspiegelingen kan maken in Adobe Photoshop. Met onderstaande foto werd

Nadere informatie

Kanten letters.

Kanten letters. http://www.webdesign.org/photoshop/photoshop-cs5-tutorials/lace-stroke-text-effect.19769.html Kanten letters Stap 1: - Open het patroon Damask Modern, voorgrondkleur op # A9834F zetten. Kanten letters

Nadere informatie

Lesje 05: Foto s laten overvloeien.

Lesje 05: Foto s laten overvloeien. Lesje 05: Foto s laten overvloeien. 1. Documenten openen. Open het bestand les 05 achtergrond.jpg. Menu bestand openen of Ctrl+O. zoek de achtergrondfoto en open de afbeelding. Sla dit al een eerste keer

Nadere informatie

Kerstkaartje met kerstboomsjabloon

Kerstkaartje met kerstboomsjabloon Kerstkaartje met kerstboomsjabloon Belangrijk: Sla regelmatig uw werk op in de map waar uw foto s en sjabloon staan zodat alles bij elkaar blijft. Telkens opslaan als een.psd bestand Geef een naam bv.

Nadere informatie

Gouden teksteffect blz. 1

Gouden teksteffect blz. 1 http://textuts.com/decorated-gold-metallic-text-effect/ Gouden teksteffect In deze oefening werd gewekt met Adobe Photoshop CS6, maar deze oefening kan in iedere versie vanaf CS3+ gemaakt worden. Nodig

Nadere informatie

Les19 Schaaktornooi (les Greenstuff)

Les19 Schaaktornooi (les Greenstuff) Les19 Schaaktornooi (les Greenstuff) Beginfoto Bijsnijden 1) Open de afbeelding les19 Schaakbord.jpg en snij de foto bij zodat het bovenste donker groene deel wat verdwijnt. (Gereedschap Uitsnijden, in

Nadere informatie

WORKSHOP PHOTOSHOP ELEMENTS 6.0

WORKSHOP PHOTOSHOP ELEMENTS 6.0 Start Photoshop Elements op en kies in het Welkomstscherm voor de optie Bewerken Oefening 1 Filters half gebruikt en open afbeelding oefening 1.jpg. Door middel van filters kunnen we speciale effecten

Nadere informatie

Enveloppe tekenen in Photoshop

Enveloppe tekenen in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/icon-design/how-to-create-an-envelope-icon-inphotoshop/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=feed%3a+psdtuts+%2 8PSDTUTS%29 Enveloppe tekenen in Photoshop

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Video les met droom auto Nodig : afbeelding met je droomauto, liefst op een witte achtergrond

mailgroep photoshop Copyright Video les met droom auto Nodig : afbeelding met je droomauto, liefst op een witte achtergrond https://m.youtube.com/watch?v=6iiwh7zrgng Video les met droom auto Nodig : afbeelding met je droomauto, liefst op een witte achtergrond Droomauto blz. 1 1) Maak een selectie van de auto; selectie omkeren

Nadere informatie

PSE- Scrabble tekst effect Scrabble tekst effect

PSE- Scrabble tekst effect Scrabble tekst effect Scrabble tekst effect Benodigdheden: Oud papier Splatters_Patterns Lettertype: Franklin Gothic Book https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1r1shzmthemqpwdp00ivr1znz6pxnsjw5 1. Open een nieuw document

Nadere informatie

Les03 Een ster maken en inkleuren

Les03 Een ster maken en inkleuren Les03 Een ster maken en inkleuren Een beetje meetkunde; tekenen met exacte afmetingen; gebruik van hulplijnen; figuren roteren; spiegelen met de functie transformatie; toverstokje gebruiken; veelhoeklasso

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Alle kleuren van de regenboog We maken eerst onze achtergrond!!!!

mailgroep photoshop Copyright Alle kleuren van de regenboog We maken eerst onze achtergrond!!!! We maken eerst onze achtergrond!!!! Alle kleuren van de regenboog Open een nieuw bestand van 15 op 15 cm achtergrond wit en 72 resolutie Open de afbeelding van uw bloem Kies met de pipet een kleur uit

Nadere informatie

Teksteffect op steen

Teksteffect op steen http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kv212p-67t4 Bekijk eerst de video op bovenstaande link, dan kan je onderstaande nota's beter volgen. Teksteffect op steen 1) Deze steen downloaden

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/text-effects-tutorials/how-to-create-an-ice-text-effect-withphotoshop/ IJstekst maken Nodig Vooraleer te beginnen zoek je enkele penselen. Twee belangrijke sets gebruikt,

Nadere informatie

08. Aparte letters vullen met zelf gemaakt patroon

08. Aparte letters vullen met zelf gemaakt patroon 08. Aparte letters vullen met zelf gemaakt patroon 1. Open de afbeelding Vogel1 t/m Vogel 5 2. We gaan de afbeeldingen een patroon maken. Doe Ctrl+A Bewerken Patroon definiëren op basis van selectie geef

Nadere informatie

In deze tutorial laat ik je zien hoe je een eenvoudig Spiderman- teksteffect kunt maken, met een patroon en een laagstijl.

In deze tutorial laat ik je zien hoe je een eenvoudig Spiderman- teksteffect kunt maken, met een patroon en een laagstijl. LINK In deze tutorial laat ik je zien hoe je een eenvoudig Spiderman- teksteffect kunt maken, met een patroon en een laagstijl. Aero Matics- lettertype Donker muurpatroon Spydi patroon Voordat u begint

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/icon-design/how-to-create-a-magicians-hat-in-photoshop/ Toverhoed Tutorial Details : Photoshop CS of Nieuwer Voor beginners 30 tot 50 minuten. Stap 1 Nieuw document :

Nadere informatie

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html Rooster Deze foto werd gebruikt in de hoogste resolutie. En dit is het einderesultaat: Het is heel belangrijk van

Nadere informatie

Copyright Mailgroep photoshop

Copyright Mailgroep photoshop https://www.youtube.com/watch?v=pixwltmmrba Landschap in glas bal video les Gebruik je een eigen foto, zorg dan dat de grootte ongeveer = 1920 x 1080 px; 150 ppi Anders pas je de instellingen aan van gebruikte

Nadere informatie

Les06 Foto verbeteren sepia oud randje geven met vorm

Les06 Foto verbeteren sepia oud randje geven met vorm Les06 Foto verbeteren sepia oud randje geven met vorm 1) Open de afbeelding les06 koppel.jpg We proberen die foto eerst een klein beetje te verbeteren. Wil je meer weten over kleurcorrecties dan kan je

Nadere informatie

Mailgroep photoshop. Copyright. Originele site. Een stripboek effect creëren in photoshop. Hier de benodigheden. Stap 1

Mailgroep photoshop. Copyright. Originele site. Een stripboek effect creëren in photoshop. Hier de benodigheden. Stap 1 Originele site Een stripboek effect creëren in photoshop 00022 Deze afbeelding is gemaakt om de stripboekletter typen na te bootsen, maar dan in 3D. Je leert hoe je dit 3D-effect kunt creëren door lagen

Nadere informatie

InDesign Opdrachten. InDesign Inleiding

InDesign Opdrachten. InDesign Inleiding InDesign Opdrachten Onderstaande opdrachten zijn individueel. Maak de volgende vier oefeningen in InDesign. Het ontwerpen van een pagina met foto en tekst. Het ontwerpen van een pagina met foto en tekst

Nadere informatie

Bamboe en panda's. ttp://alfoart.com/bamboo&pandas_text_1.html. Nodig : achtergrond bokeh; bamboe plant; lettertype 'Fabada';

Bamboe en panda's. ttp://alfoart.com/bamboo&pandas_text_1.html. Nodig : achtergrond bokeh; bamboe plant; lettertype 'Fabada'; ttp://alfoart.com/bamboo&pandas_text_1.html Bamboe en panda's Nodig : achtergrond bokeh; bamboe plant; lettertype 'Fabada'; 1) Open een nieuw Photoshop document : 1200 X 696 px, 72pixels/inch. 2) Voeg

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Glas IJs tekst

mailgroep photoshop Copyright Glas IJs tekst http://www.photoshopstar.com/text-effects/frosted-glass-text-effect/ Glas IJs tekst Nodig : structuur fire ; structuur wheatered ; lettertype Atrox Stap 1 Open een nieuw document : 1152 864 pixels; Voorgrondkleur

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Twitter tekenen

mailgroep photoshop Copyright Twitter tekenen http://jumbojet.eu/wordpress/?p=6223 Twitter tekenen In deze tutorial laat ik zien hoe je zelf een leuk Twitter vogeltje maakt voor op je weblog of website. Natuurlijk kun je hem ook gebruiken voor andere

Nadere informatie

Workshop 22. Out of Bounds. Deel1. Workshop Mondeo

Workshop 22. Out of Bounds. Deel1. Workshop Mondeo Workshop 22 MicDigital Out of Bounds. Composities maken met out of bounds In deze workshop gaan we een compositie maken, die je voor meerdere onderwerpen kan gebruiken, fotocollage, wenskaarten, menu s,

Nadere informatie

http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-super-shiny-pencil-icon/ Mooi potlood maken Het potlood is een van de meest gebruikte gereedschappen bij het creatievelingen. Bij het maken van deze

Nadere informatie

Snoeptekst. cms-20607

Snoeptekst.   cms-20607 http://design.tutsplus.com/tutorials/how-to-create-a-delicious-jelly-bean-text-effect-in-photoshop-- cms-20607 Snoeptekst Nodig : lettertype Insaniburger; rots muur; wit zand patroon 1. Penseel klaar maken

Nadere informatie

Week 3 Cursus Photoshop

Week 3 Cursus Photoshop Week 3 Cursus Photoshop Blenden / Mengen Lagen met elkaar mengen. 1 Week 3 Cursus Photoshop Inleiding Wat is het effect van mengen Hoe is het toe te passen? Oefening met mengen en effecten Blenden = Mengen

Nadere informatie

Mailgroep photoshop. Copyright. 3D tekst effect video les. Open het bestand 3D mettalic tekst effect.

Mailgroep photoshop. Copyright. 3D tekst effect video les.   Open het bestand 3D mettalic tekst effect. https://www.youtube.com/watch?v=p0-k-81wh48 3D tekst effect video les Open het bestand 3D mettalic tekst effect.psd Patroon en lettertype installeren Opmerking : in de loop van de les worden Instellingen

Nadere informatie

Gelukkig zonnetje - bz 1

Gelukkig zonnetje - bz 1 http://vectips.com/tutorials/create-a-happy-sun-character/ Gelukkig zonnetje Deze oefening werd gemaakt en uitgelegd voor Adobe Illustrator CS4. Ik heb geprobeerd de oefening volledig te maken in Photoshop,

Nadere informatie

15. Banner met gebogen lijn: boerderij

15. Banner met gebogen lijn: boerderij 15. Banner met gebogen lijn: boerderij 1. Open de afbeeldingen: boerderij tractor koe 2. Maak een nieuw, leeg document van 16 x 4 cm 72 ppi witte kleur 3. Sleep de afbeeldingen van de boerderij tractor

Nadere informatie

Mailgroep photoshop. Copyright. Story book. Open de foto werkdocument.

Mailgroep photoshop. Copyright. Story book. Open de foto werkdocument. 1 Story book https://www.youtube.com/watch?v=r2kpxhrgcxw&t=5s Open de foto werkdocument. Op de foto wooden deck floor en ontgrendel de laag. Sleep de foto naar je werkdocument. Noem de laag dock. Verplaats

Nadere informatie

Mailgroep photoshop https://blog.spoongraphics.co.uk/tutorials/create-superhero-comic-text-effectphotoshop 3 D tekst super Hero Het teksteffect dat we in deze les zullen maken, is gebaseerd op de Supermanstriphoezen.

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Mooie curven in je werk zetten

mailgroep photoshop Copyright Mooie curven in je werk zetten http://psdtuts.com/tutorials-effects/mix-cool-retro-curves-into-your-photographs/ Mooie curven in je werk zetten Stap 1 Download volgende afbeelding man, open een nieuw document: 1440 x 900 px, plak de

Nadere informatie

20. Poster Wanted. Photoshop elements initiatie

20. Poster Wanted. Photoshop elements initiatie 20. Poster Wanted 1. Open de foto Cowboy. 2. Pas hierop de artistiek filter Posterranden toe met volgende eigenschappen: Dikte randen: 10 Intensiteit randen: 3 Beperkte waarden: 2 3. Pas de niveaus aan

Nadere informatie

https://www.youtube.com/watch?v=p2iqwlvn0co Poster maken deel1 mailgroep photoshop Copyright Deel 1 : basis voor de poster

https://www.youtube.com/watch?v=p2iqwlvn0co Poster maken deel1 mailgroep photoshop Copyright Deel 1 : basis voor de poster https://www.youtube.com/watch?v=p2iqwlvn0co Poster maken deel1 Deel 1 : basis voor de poster Poster deel1 blz. 1 Papier structuur nodig 1) Afbeelding Afbeeldingsgrootte : 6600 x 4200 px; 300 ppi. Op het

Nadere informatie

Lesje 02: Uitselecteren van bloem

Lesje 02: Uitselecteren van bloem Lesje 02: Uitselecteren van bloem 1. Inleiding Gebruik voor alle lesjes steeds de aanbevolen foto s daar de instellingen van de waarden hierop zijn berekend. Oefenen kan later met eigen materialen. Vooraleer

Nadere informatie

http://psd.tu-torial.com/photoshop-tutorials/colorful-autumn-inspired-text-effect/view/ Herfst tekst Deze les werd gemaakt in Adobe Photoshop CS6, maar is heel makkelijk ook in andere versies te maken.

Nadere informatie

Wervelende dame oefenen met de pen

Wervelende dame oefenen met de pen http://www.adobetutorialz.com/articles/30970036/1/swirl-girl-in-photoshop Wervelende dame oefenen met de pen In deze oefening wordt getoond hoe je kronkels tekent. Die worden dan op allerlei manieren gecombineerd,

Nadere informatie

PS-Les14-Eenvoudige animatie

PS-Les14-Eenvoudige animatie In deze les gaan we werken naar dit voorbeeld. In deze les gaan we kennis maken met het onderdeel animatie van Photoshop. We gaan een leuk flikkerende neonreclame maken. Het echte resultaat kan je enkel

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Spring

mailgroep photoshop Copyright Spring Spring Deze les is gemaakt in CC2014, kan zeker ook met lagere versies gemaakt worden, maar sommige dingen zullen enigszins afwijken en/of dienen op een andere manier toegepast te worden volgens de gebruikte

Nadere informatie

InDesign downloaden Adobe InDesign

InDesign downloaden Adobe InDesign InDesign downloaden Adobe InDesign is een desktop publishing-programma (DTP) voor het opmaken van pagina's voor drukwerk. Ga via Adobe.com/nl/downloads.html de proefversie downloaden. Allereerst meld je

Nadere informatie

Les 1. Digitale Media - DTP 1

Les 1. Digitale Media - DTP 1 Intro InDesign werkt met objecten, dit zijn alle elementen die je op een pagina kunt plaatsen. Bijvoorbeeld hulplijnen, om aan te geven waar de marges van de pagina s komen, maar ook tekstkaders, illustratiekaders,

Nadere informatie

15. Tabellen. 1. wat rijen, kolommen en cellen zijn; 2. rijen en kolommen invoegen; 3. een tabel invoegen en weer verwijderen;

15. Tabellen. 1. wat rijen, kolommen en cellen zijn; 2. rijen en kolommen invoegen; 3. een tabel invoegen en weer verwijderen; 15. Tabellen Misschien heeft u al eens geprobeerd om gegevens in een aantal kolommen te plaatsen door gebruik te maken van spaties, kolommen of tabs. Dat verloopt goed totdat u gegevens wilt wijzigen of

Nadere informatie

http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-delicious-green-apple-illustration/ Appeltje voor de dorst In deze les leer je zelf een blozende groene appel tekenen, we gebruiken daarvoor verschillende

Nadere informatie

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop.

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Les 1: Witte rand om de foto m.b.v. canvasgrootte. 1. Open de foto in Photoshop. 2. Klik in menu AFBEELDING op CANVASGROOTTE 3. Zorg dat in het vakje

Nadere informatie

Het samenvoegen van meerdere foto s. Een fotocompilatie, een ansichtkaart.

Het samenvoegen van meerdere foto s. Een fotocompilatie, een ansichtkaart. Het samenvoegen van meerdere foto s. Een fotocompilatie, een ansichtkaart. In deze workshop gaan we een ansichtkaart maken. We gebruiken één foto als achtergrond en plaatsen hierop andere foto s. Open

Nadere informatie

Doorlopend patroon. Behang, gordijnen, bekledingsstoffen, verpakkingen. Dit dessin herhaalt zich en sluit naadloos op elkaar aan.

Doorlopend patroon. Behang, gordijnen, bekledingsstoffen, verpakkingen. Dit dessin herhaalt zich en sluit naadloos op elkaar aan. Doorlopend patroon Behang, gordijnen, bekledingsstoffen, verpakkingen zijn vaak voorzien van een opdruk, een dessin. Dit dessin herhaalt zich en sluit naadloos op elkaar aan. In b.v. 3D max worden ook

Nadere informatie

Stralende teksteffecten

Stralende teksteffecten 1.STRALENDE TEKSTEFFECTEN Leer hoe je een filmisch belicht letterbouwwerk maakt met het gereedschap tekst, verschillende filters en aanpassingen. 1.Startfoto :creëer om te beginnen een leeg canvas via

Nadere informatie

Selecteer laag1 (zwarte laag) samen met de Aanpassingslaag ; voeg de beide lagen samen (Ctrl + E)

Selecteer laag1 (zwarte laag) samen met de Aanpassingslaag ; voeg de beide lagen samen (Ctrl + E) https://www.youtube.com/watch?v=ytfemuzyuzq Tron effect deel2 object omzetten in een gloeiend object We gaan verder waar we in deel 1 gestopt zijn Selecteer laag1 (zwarte laag) samen met de Aanpassingslaag

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright Stap 32 Als je alles goed deed, dan verschijnt een venster waarin gevraagd wordt om een uitknipmasker te maken met vorige laag, vink deze optie aan. Stap 33 Deze aanpassingslaag kunnen we achteraf nog

Nadere informatie

Panda beer tekenen.

Panda beer tekenen. http://vectips.com/tutorials/create-a-cute-panda-bear-face-icon/ Panda beer tekenen Deze oefening werd gemaakt en uitgelegd voor Adobe Illustrator CS4. Wil je die volledig juist maken dan ga je naar de

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 20/01/2012 (Gemaakt in Photoshop CS4) Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 20/01/2012 (Gemaakt in Photoshop CS4) Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix Dwars door basalt Dit is een eigen creatie dd 20/01/2012 (Gemaakt in Photoshop CS4) Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix 1. NIEUW BESTAND MENU: Bestand > Nieuw (Ctrl+N) Gereedschap Emmertje (G) en vul

Nadere informatie

http://www.psdeluxe.com/tutorials/drawing/colorful-composition-in-photoshop/ Kleurvol Stap1 - Achtergrond en Cirkel Nieuw document = 1000px * 650px. De belangrijkste figuren in deze oefening zijn cirkels

Nadere informatie

Een doorzichtige wereldbol

Een doorzichtige wereldbol Een doorzichtige wereldbol Om een wereldbol te maken gaan we eerst een wereldkaart in Photoshop bewerken om daarna in Illustrator er een bol van te maken. Als we een doorzichtige wereldbol hebben, plaatsen

Nadere informatie