Hotel Bernardus. Zorgeloos samen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hotel Bernardus. Zorgeloos samen"

Transcriptie

1 Hotel Bernardus Zorgeloos samen 21 april 2015

2 Hotel Bernardus De missie De visie 1. Het marketingplan 1.1 De organisatie 1.2 De doelstellingen Kwantitatief Kwalitatief 1.3 De markt 1.4 De omgevingsanalyse 1.5 De marketingmix Product/dienst Prijs Plaats Promotie Personeel Proces 2. Fundingplan 3. Het financieel plan 3.1 Het investeringsplan 3.2 Het financieringsplan 3.4 De exploitatiebegroting 3.4 De liquiditeitsprognose

3 Het Zorghotel De missie Wij bieden onze hotelgasten een week om nooit te vergeten en om zorgeloos samen te kunnen zijn. De Visie Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Nederland telt op dit moment rond de 1500 patiënten: elk jaar overlijden er 300 en komen er 300 bij. Hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte, is de oorzaak tot op heden onbekend. Hoop op een toekomst met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na diagnose is er voor deze 1500 patiënten dan ook nog niet. Bernard Muller succesvol ondernemer is in 2010 gediagnosticeerd met ALS. Bernard is de uitdaging aangegaan net zo succesvol te worden in het dealen met ALS. Tegen deze achtergrond is Bernard een van de initiatiefnemers van Project MinE, het grootste onderzoek genetische onderzoek met betrekking tot ALS in de wereld, en heeft hij Treeway opgericht. Treeway is een eigen biotechbedrijf dat ten doel heeft een medicatie en oplossing te vinden voor ALS. Om ook de zorgkant van ALS verder te ontwikkelen, is bij Bernard het idee van een hotel ontstaan dat speciaal gericht is op de ALSpatiënt en zijn of haar familie/verzorgers. Hotel Bernardus streeft ernaar het leven van ALSpatiënten te veraangenamen door aan hen en hun verzorgers één of meerdere kamers tegen een acceptabele vergoeding ter beschikking te stellen. Het hotel biedt een zeer comfortabele omgeving healing environment met alle aangepaste gemakken die horen bij een onbezorgde vakantieweek. De situering van Hotel Bernardus binnen de vesting van Willemstad biedt de hotelgasten een aangename omgeving om te verblijven en activiteiten te ondernemen. Hotel Bernardus zal zich inzetten een aantal van deze activiteiten te faciliteren.

4 1. Het marketingplan 1.1 De organisatie Stichting Zorghotel Bernardus is opgericht op 3 september Momenteel heef vier onbezoldigde bestuursleden, te weten: Bernard Muller, voorzitter; Cor van der Linde, secretaris; Marc Borst, penningmeester; Manon van Leeuwen. De personele en bezoldigde bezetting van het hotel zal er als volgt zien: Bedrijfsleiding 1 fte; Medewerkers met verpleegkundige en/of horecaervaring 3 fte; Nachtbewaking. De organisatie wordt versterkt met meerdere adviseurs en vrijwilligers zoveel mogelijk pro deo een bijdrage leveren. ANBIstatus is momenteel in aanvraag. RSIN/fiscaalnummer: De doelstellingen Stichting Zorghotel Bernardus heeft als doelstelling het exploiteren van een vakantie/zorghotel voor patiënten met een levensbedreigende neuro degeneratieve ziekte, en het verrichten van al wat hiermee verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn. De stichting beoogt hiermee het algemeen nut en heeft geen winstoogmerk. In eerste instantie zal Hotel Bernardus zich richten op ALSpatiënten en hun verzorgers uit Nederland en Vlaanderen. Hotel Bernardus sluit ALS- patiënten uit andere regio s en landen natuurlijk niet uit maar richt zich voorlopig op Nederlandstaligen. Voordat tot exploitatie kan worden overgegaan dient eerst het hotel te worden ontwikkeld. De panden die worden betrokken in de exploitatie worden door de stichting voor een zeer lange termijn gehuurd van de familie Muller. Na de ontwikkeling kan hotel in gebruik worden genomen en zullen kamers ter bestelling worden gesteld/worden verhuurd aan patiënten en hun verzorgers. 1.3 De markt De markt voor Hotel Bernardus wordt gevormd door ALSpatiënten en hun gezinsleden/ verzorgers in Nederland en Vlaanderen. Er zijn in Nederland ongeveer ALSpatiënten. Jaarlijks overlijden ongeveer 300 patiënten en komen er 300 nieuwe patiënten bij. België telt ongeveer ALSpatiënten. In Vlaanderen zullen dat er ongeveer 500 zijn. In Nederland en Vlaanderen zijn dus ongeveer ALSpatiënten. 1.4 Omgevingsanalyse Het is goed te weten waar de kansen liggen en wat de mogelijke bedreigingen zijn en wat de sterktes en zwaktes van een jonge organisatie als de onze zijn. Hoe spelen we hier op in? Sterkten Willemstad qua uitstraling en recreactiemogelijkheden;

5 Mogelijkheden van de panden; Helemaal gericht op ALS; Echte hotelsetting i.p.v. klassiek zorghotel met klinische uitstraling; Niet alleen de patiënt is gast, ook zijn partner/gezin/verzorger; Medewerking gemeente Moerdijk. Wijziging bestemmingsplan verloopt soepel; Veel animo van vrijwilligers om bij te dragen. Zwakten Financiële structuur; Intake van de gasten. Dit is zowel een sterkte als een zwakte. Een sterkte omdat de komst van gast optimaal wordt voorbereid. Een zwakte omdat de intake tijd kost en dus personeelskosten met zich meebrengt. Kansen Publiciteit rondom ALS; Netwerk Bernard; ANBIstatus; Samenwerkingsmogelijkheden met de ALS Liga België en Zorghotel Het Middelpunt in Middelkerke. Bedreigingen Vrijwilligheid; Bestemmingsplan; Een bezoek valt door de patiënt niet altijd goed te plannen, omdat er in korte tijd veel kan veranderen; Complexiteit van bediening van een ALSpatiënt, b.v. doordat voor iedere gast/patiënt een zorgplan dient te worden geschreven. 2.5 De marketingmix Product/dienst Alle activiteiten die bijdragen aan het zorgeloos samen zijn Prijs Zie het cashflowstatement Plaats Het hotel wordt gevestigd binnen de vesting van Willemstad. De voormalige katholieke kerk wordt verbonden met de voormalige pastorie aan de ene kant en mogelijk met een woning aan de andere kant. Het complex wordt ontwikkeld tot één geheel. Er worden slaapgelegenheden, een ontspanningsruimte, een wellness en een eetgelegenheid ontwikkeld voor de zorggasten en voor hun familie/begeleiding. De toegankelijkheid van het hele pand wordt geoptimaliseerd door onder andere liften Promotie Er is een website ontwikkeld. We zullen ook op andere manieren onze potentiële gasten actief dienen te bereiken. Bijvoorbeeld via Stichting ALS Nederland en ALS Liga België. Stichting ALS Nederland heeft reeds aangegeven Hotel Bernardus onder de aandacht te willen brengen van patiënten. Met ALS Liga België dienen nog contacten te worden opgebouwd Personeel De organisatie wordt versterkt met meerdere adviseurs en vrijwilligers zoveel mogelijk pro deo een bijdrage leveren.

6 2.5.6 Proces Conceptontwikkelaar Think + Do heeft als resultante van diverse interviews met het bestuur én met potentiële gasten (zowel patiënten als verzorgers) een klantreis ontwikkeld. Verschillende fasen van het vakantieverblijf worden onderscheiden en per fase is uitgewerkt met welke aandachtspunten rekening dient te worden gehouden om de gasten een zorgeloze week te laten beleven. Omdat de klantreis niet voor iedereen hetzelfde zal zijn, hebben we vier typen gasten proberen te onderscheiden om de klantreis nog nauwer aan te laten sluiten op verschillende wensen en behoeften.

7 2. Het fundingplan Zie cashflow statement. De voorname fundingbronnen als de Stichting ALS Nederland en andere mogelijke grote donateurs zullen allerlei fundingactiviteiten zoals hierna beschreven worden georganiseerd. Verkoop van symbolische bakstenen voor een bedrag van 250 per steen. Donateurs ontvangen een usbstick in de vorm van een baksteen met een persoonlijke boodschap van Bernard Muller. Naar verwachting zullen 2000 stenen worden verkocht. Op 16 september 2015 wordt een golfdag georganiseerd. Golfclub Cromstrijen stelt haar golfbaan die middag en avond beschikbaar van Stichting Zorghotel Bernardus. Verwachte opbrengst: holesponsoring: 1.500; veiling: 2.000; verkoop flight's: Rotaryactie: De Rotaryactie voor Stichting Zorghotel Bernardus in 2014 heeft opgebracht. Deze opbrengst wordt naar verwachting in 2015 ontvangen. Galaavond op 23 maart Verwachte opbrengst: Vlagverkoop voor boten met een verwachte opbrengst van Het Cashflow Statement In een aparte bijlage worden de cashflowstromen in beeld gebracht.

Stichting Zorghotel Bernardus T.a.v. het bestuur Landpoortstraat 32 4797 AN WILLEMSTAD. Publicatiebalans 2014/2015

Stichting Zorghotel Bernardus T.a.v. het bestuur Landpoortstraat 32 4797 AN WILLEMSTAD. Publicatiebalans 2014/2015 Stichting Zorghotel Bernardus T.a.v. het bestuur Landpoortstraat 32 4797 AN WILLEMSTAD Publicatiebalans 2014/2015 Vastgesteld op de bestuursvergadering d.d. 17 mei 2016. Stichting Zorghotel Bernardus T.a.v.

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne

Beleidsplan Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne Beleidsplan 2013-2017 Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne Plaats Oudehaske Datum 04-07-2013 Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. Organisatie... 3 3. Visie en missie... 3

Nadere informatie

Stichting Capricorn Beleidsplan Stichting Capricorn 2009-2011

Stichting Capricorn Beleidsplan Stichting Capricorn 2009-2011 Beleidsplan 2009-2011 1. Voorwoord Stelt u zich voor dat kinderen in Nederland met honger naar school gaan. Niet omdat hun ouders geen tijd nemen om ontbijt te verzorgen voor hun kinderen maar vanwege

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Jens

Beleidsplan Stichting Jens Beleidsplan Stichting Jens 2018-2022 Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding 1. Missie, visie en doelstelling a. Missie b. visie c. Doelstelling 2. Doelgroepen 3. Activiteiten en projecten 4. Communicatie 5.

Nadere informatie

Hotel met zorg. Vitassist Zorghotel biedt alle luxe van een hotel, maar met de zorg die u nodig heeft. 24 uur per dag, dat geeft een prettig gevoel!

Hotel met zorg. Vitassist Zorghotel biedt alle luxe van een hotel, maar met de zorg die u nodig heeft. 24 uur per dag, dat geeft een prettig gevoel! Hotel met zorg Vitassist Zorghotel biedt alle luxe van een hotel, maar met de zorg die u nodig heeft. 24 uur per dag, dat geeft een prettig gevoel! Vitassist heet u van harte welkom! Comfortabel herstellen,

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting

Beleidsplan Stichting Beleidsplan Stichting 2018 2022 Stichting RotterdamRunners Beverwaardseweg 338 3077 GE Rotterdam Tel. 0624351920 RotterdamRunners@Gmail.com (Teammail) Info@rotterdamrunners.nl (Zakelijke mail) www.rotterdamrunners.eu

Nadere informatie

Beleidsplan Historisch Festival Almelo

Beleidsplan Historisch Festival Almelo Beleidsplan Historisch Festival Almelo Juni 2014 1 Inhoud 1 Inleiding 2 Uitgangspunten 2.1 De Stichting 2.1 Doelstelling 3 Activiteiten 3.1 ANBI 3.2 Beheer 3.3 Samenwerking 3.4 Activiteiten 4 Organisatie

Nadere informatie

U heeft zojuist een voorbeeld ondernemingsplan gedownload vanuit MKB Bankadvies. Wij wensen u veel succes. Vragen?...info@mkbbankadvies.

U heeft zojuist een voorbeeld ondernemingsplan gedownload vanuit MKB Bankadvies. Wij wensen u veel succes. Vragen?...info@mkbbankadvies. U heeft zojuist een voorbeeld ondernemingsplan gedownload vanuit MKB Bankadvies. Wij wensen u veel succes. Vragen?...info@mkbbankadvies.nl Samenvatting Het woord samenvatting zegt hier natuurlijk eigenlijk

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2017. Stichting Kleinschalige Afrikaanse Projecten

Beleidsplan 2014-2017. Stichting Kleinschalige Afrikaanse Projecten Beleidsplan 2014-2017 Stichting Kleinschalige Afrikaanse Projecten Februari 2014 Inhoudsopgave 1 Onze stichting 3 1.1 Visie, missie, strategie, kernwaarden 3 1.1.1 Missie 1.1.2 Strategie 1.1.3 Kernwaarden

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Hoofdstuk 1 Inleiding Hoofdstuk 2 Strategie Hoofdstuk 3 Beleid Hoofdstuk 4 Overig... 7

Inhoudsopgave. Hoofdstuk 1 Inleiding Hoofdstuk 2 Strategie Hoofdstuk 3 Beleid Hoofdstuk 4 Overig... 7 Beleidsplan 2017 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding... 3 1.1. Missie en visie statement... 3 1.2. Aanleiding... 3 Hoofdstuk 2 Strategie... 4 2.1. Kernprincipes... 4 Hoofdstuk 3 Beleid... 5 3.1. Werkzaamheden...

Nadere informatie

Stichting Parochieveiling Lutjebroek

Stichting Parochieveiling Lutjebroek Stichting Parochieveiling Lutjebroek BELEIDSPLAN 2015/2019 Inhoud Voorwoord 2 1. Inleiding 3 1.1. Statutaire doelstelling 1.2. Bestuur 1.3. Afwezigheid van winstoogmerk 1.4. Bestemming liquidatiesaldo

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne

Beleidsplan Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne Beleidsplan 2018-2022 Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne Plaats Oudehaske Datum 07-05-2018 Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. Organisatie... 3 3. Visie en missie... 3

Nadere informatie

Qredits. Ondernemingsplan (in geval van startend bedrijf)

Qredits. Ondernemingsplan (in geval van startend bedrijf) Qredits Microkrediet in Nederland Ondernemingsplan (in geval van startend bedrijf) 1/12 Inhoudsopgave 1. De ondernemer 3 1.1. Persoonlijke gegevens 3 1.2. Persoonlijke motieven 4 1.3. Persoonlijke kwaliteiten

Nadere informatie

Praktische opdracht Management & Organisatie Een eigen bedrijf

Praktische opdracht Management & Organisatie Een eigen bedrijf Praktische opdracht Management & Organisatie Een eigen bedrijf Praktische-opdracht door een scholier 2071 woorden 17 juli 2009 5,4 14 keer beoordeeld Vak M&O 1. Inleiding Mijn werkstuk gaat over de eigen

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting LeoForte

Beleidsplan Stichting LeoForte Beleidsplan Stichting LeoForte Personalia van de ANBI: Rechtsvorm : Stichting Statutaire naam : Stichting LeoForte Adres : PC Boutenstraat 250 Plaats : 2025 LR Haarlem Telefoonnummer : 06-55915157 E-mailadres

Nadere informatie

Stichting Mag ik meedoen? Beleidsplan 2017

Stichting Mag ik meedoen? Beleidsplan 2017 Stichting Mag ik meedoen? Beleidsplan 2017 Stichting Mag ik meedoen? KvK nummer 66828090 info@magikmeedoen.org IBAN NL72RABO 0375 229 000 1 Inhoud Inhoud... 1 Inleiding... 2 Doelstelling... 3 Werkzaamheden...

Nadere informatie

Opzet ondernemingsplan

Opzet ondernemingsplan De organisatie Type organisatie Rechtsvorm en aansprakelijkheid KvK nr / BTW nr Verzekeringen Eigenschappen (en vergunningen) Vestigingsplaats en wijk Sinds (startdatum) Organigram (bestuur, personeel,

Nadere informatie

Stichting Freedom in Christ Ministries Nederland. Beleidsplan

Stichting Freedom in Christ Ministries Nederland. Beleidsplan Beleidsplan 2017-2019 Stichting Freedom in Christ Ministries Nederland 15-8-2017 Inhoud Achtergrond stichting... 2 Bestuur & Directie... 2 Missie en Visie... 3 Missie... 3 Visie... 3 Strategische doelstellingen...

Nadere informatie

29 oktober 2016, 19:00 uur. Korfbalmarathon

29 oktober 2016, 19:00 uur. Korfbalmarathon 28 oktober 2016, 19:00 uur 29 oktober 2016, 19:00 uur Korfbalmarathon Beste, Wij, korfbalvereniging Zetten, hebben jullie uitgenodigd om mee te doen aan onze korfbalmarathon. Met deze actie willen wij

Nadere informatie

Bisschop Bluyssen Fonds

Bisschop Bluyssen Fonds INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Missie en doelstellingen 3. Visie en ambitie 4. Interne ontwikkelingen en organisatie 5. Externe ontwikkelingen en activiteiten 6. Kansen en bedreigingen 7. Strategische keuzes

Nadere informatie

Stichting PLS. BELEIDSPLAN [ ]

Stichting PLS. BELEIDSPLAN [ ] Stichting PLS BELEIDSPLAN [2018 2021] http://www.p-l-s.nl Stichting PLS (RSIN 854236107) Postadres: Drossaert Jonker van Kesselstraat 65, 6171 KB Stein Bezoek adres/vesting adres: Batenburgerstraat 17,

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting ALSopdeweg!

Beleidsplan Stichting ALSopdeweg! Beleidsplan 2015-2020 Stichting ALSopdeweg! Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelgroep 3. Missie en Doelstellingen 3. Visie en Ambitie 4. Interne ontwikkelingen/ Organisatie Stichting 5. Externe ontwikkelingen

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING VAN HUYKELOM 2016-2017

BELEIDSPLAN STICHTING VAN HUYKELOM 2016-2017 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van Stichting van Huykelom van de Pas, handelend onder de namen ABT Foundation en Stichting van Huykelom. De Stichting is opgericht en notarieel geregistreerd op 17

Nadere informatie

Vereniging Wooninitiatief de Nederhof. Beleidsplan

Vereniging Wooninitiatief de Nederhof. Beleidsplan Vereniging Wooninitiatief de Nederhof Beleidsplan juni 2017 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Vereniging Wooninitiatief de Nederhof. Het plan is opgesteld in het kader van de ANBI regeling. Het

Nadere informatie

Inhoudsopgave... 2. 1 Algemeen... 3 1.1 Gegevens... 3. 1.2 Versiebeheer... 3. 1.3 Verzendlijst... 3. 2 Inleiding... 4 2.1 Aanleiding...

Inhoudsopgave... 2. 1 Algemeen... 3 1.1 Gegevens... 3. 1.2 Versiebeheer... 3. 1.3 Verzendlijst... 3. 2 Inleiding... 4 2.1 Aanleiding... Beleidsplan 2014 Mei 2014 Inhoudsopgave... 2 1 Algemeen... 3 1.1 Gegevens... 3 1.2 Versiebeheer... 3 1.3 Verzendlijst... 3 2 Inleiding... 4 2.1 Aanleiding... 4 2.2 Doelstelling... 4 2.3 Uitgangspunten...

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Bardet Biedl Syndroom Stichting Beleidsplan 2017-2021 Van het onbekende naar het bekende Bendert R. de Graaf - Voorzitter 18-6-2017 1 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Strategie... 2 2.1 Statutaire Doelstelling...

Nadere informatie

Richtlijn ALS scholing NPZR 8 december 2017 Wat is goede zorg bij ALS/ PSMA?

Richtlijn ALS scholing NPZR 8 december 2017 Wat is goede zorg bij ALS/ PSMA? Richtlijn ALS scholing NPZR 8 december 2017 Wat is goede zorg bij ALS/ PSMA? Cisca Peters Verpleegkundi g consulent neuromusculai re ziekte met name ALS Werkzaam in het EMC sinds 1978 Interactief alles

Nadere informatie

Als je wel wat Marketing Hulp Kunt gebruiken...

Als je wel wat Marketing Hulp Kunt gebruiken... Als je wel wat Marketing Hulp Kunt gebruiken... Startbijeenkomst Kennisverbreding Toeristisch Westerveld 26 januari 2016 Voorstellen Paul Wijers Docent hbo-opleiding Toerisme en Hotel 11 jaar recreatiebedrijf

Nadere informatie

Stichting vrienden van het Hospice Zwijndrechtse Waard BELEIDSPLAN

Stichting vrienden van het Hospice Zwijndrechtse Waard BELEIDSPLAN Stichting vrienden van het Hospice Zwijndrechtse Waard BELEIDSPLAN Pagina 1 van 5 INHOUD 1. Inleiding 2. Beschrijving van de werkzaamheden van de stichting Vrienden 3. De manier waarop de stichting Vrienden

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014. p/a Oosterpark 53 1092AP Amsterdam tel 020-6921173 fax 020-6942077 Kamer van Koophandel Amsterdam nr. 34305055

JAARVERSLAG 2014. p/a Oosterpark 53 1092AP Amsterdam tel 020-6921173 fax 020-6942077 Kamer van Koophandel Amsterdam nr. 34305055 JAARVERSLAG 2014 Namens BESTUUR Stichting Verdriet door je hoofd Algemene gegevens De stichting Verdriet door je hoofd is opgericht op 19 juni 2008 Inschrijving KVK: Inschrijvingen. 34305055 Postadres:

Nadere informatie

Meerjarenplan 2017 e.v.

Meerjarenplan 2017 e.v. Meerjarenplan 2017 e.v. 1 Meerjarenplan 2017 e.v. 1. Inleiding Mede op basis van de uitkomsten van het gedane onderzoek door SAMR naar de relevantie van uiterlijke verzorging bij kanker alsook de ervaringen

Nadere informatie

Stichting Kinderhulp Benelux

Stichting Kinderhulp Benelux Stichting Kinderhulp Benelux Contents Organisatie... 1 Doelstelling:... 2 Visie:... 2 Missie:... 2 Samenstelling bestuur:... 2 Activiteiten... 3 Doneren... 3 Vrijwilliger worden... 3 Projecten steunen...

Nadere informatie

Beleidsplan Joop Holsbergen Stichting Inhoudsopgave:

Beleidsplan Joop Holsbergen Stichting Inhoudsopgave: Beleidsplan Joop Holsbergen Stichting Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Analyse van de Stichting Visie Missie Doelstellingen 3. Interne ontwikkelingen Museum Bestuur MVO Activiteiten Financiën 4. Externe

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2020 Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding 1. Missie, visie en doelstelling a. Missie b. visie c. Doelstelling 2. Achtergrond en toekomst 3. Doelgroepen 4. Activiteiten en projecten 5. Communicatie

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van Hospice Huizen

Beleidsplan Stichting Vrienden van Hospice Huizen Beleidsplan Stichting Vrienden van Hospice Huizen Voorzitter: Secretaris: Penningmeester: Sjaak Spanjersberg Louis Barmentlo Louise Kooij 31 oktober 2016 0 Inhoudsopgave Introductie... 2 1. Het werk dat

Nadere informatie

Activiteitenoverzicht 2011

Activiteitenoverzicht 2011 Activiteitenoverzicht 2011 1. Oprichting en doelstelling Op 19 juni 2009 is de Stichting Wijchen Wereldwijd opgericht. De Rooms Katholieke parochie De Hoeksteen en de Protestantse gemeente De Schakel hebben

Nadere informatie

Aardige dingen doen voor aardige mensen

Aardige dingen doen voor aardige mensen Aardige dingen doen voor aardige mensen Algemeen Jaarplan 2013- februari 2014 Stichting Reikende Hand Inspireren, motiveren, verbinden 1 StichtingReikendeHand/ Jaarplan2013 INHOUD Jaarplan 2013 februari

Nadere informatie

November 2015. Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018

November 2015. Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018 November 2015 Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018 Voorwoord Dit beleidsplan bevat de omschrijving van de activiteiten en doelstellingen van Stichting UICF. Dit beleidsplan is geschreven voor alle betrokkenen

Nadere informatie

Stichting Rotaplast Nederland Gelieerd aan Rotaplast International. Jaarverslag. Stichting Rotaplast Nederland

Stichting Rotaplast Nederland Gelieerd aan Rotaplast International. Jaarverslag. Stichting Rotaplast Nederland Stichting Rotaplast Nederland Gelieerd aan Rotaplast International Jaarverslag Stichting Rotaplast Nederland 2015 1 Algemeen De Stichting Rotaplastgelden is opgericht bij akte 23 november 2009 verleden

Nadere informatie

CARE FOR ALL BELEIDSPLAN 2015

CARE FOR ALL BELEIDSPLAN 2015 CARE FOR ALL BELEIDSPLAN 2015 1. Inleiding 2. Strategie 2.1 Doelstellingen 2.2 Geen winstoogmerk 2.3 Bestemming liquidatiesaldo 3. Te verrichten werkzaamheden 3.1 Werving en beheer van gelden 3.2 Vermogen

Nadere informatie

Seizoen 2015-2016 Programmaboekje

Seizoen 2015-2016 Programmaboekje Breda, 24 april 2016 Seizoen 2015-2016 Programmaboekje Breda, 24 april 2016 Voorwoord Namens SBC2000 Schoonspringen heten wij u van harte welkom bij de vierde Zeskampwedstrijd van het seizoen 2015-2016.

Nadere informatie

ZORGHOTEL DOMSTATE CONCEPT INHOUDELIJKE BENADERING

ZORGHOTEL DOMSTATE CONCEPT INHOUDELIJKE BENADERING ZORGHOTEL DOMSTATE CONCEPT INHOUDELIJKE BENADERING VAN EIJK & VAN DER LUBBE DEFINITIE INHOUDELIJKE UITGANGSPUNTEN UITWERKING THEMA S NAAR HEALING ENVIRONMENT Balies zijn uitnodigend Luxe elementen Aansluiting

Nadere informatie

Beleidsplan stichting 12q

Beleidsplan stichting 12q Beleidsplan stichting 12q Hoofdlijnen beleid stichting 12q voor 2015 Versie: april 2015 Inleiding Op 23 januari 2015 is stichting 12q opgericht. Onder andere ten behoeve van het verkrijgen van de ANBI-

Nadere informatie

Beleidsplan. Telefoon: +31 (0) Postadres: Beetke van Rasquertstraat JB Leek

Beleidsplan.  Telefoon: +31 (0) Postadres: Beetke van Rasquertstraat JB Leek Beleidsplan E-mail: info@waardigwonen.nl Website: www.waardigwonen.nl Telefoon: +31 (0)6 292 165 68 Postadres: Beetke van Rasquertstraat 61 9351 JB Leek KvK-nummer: 66882370 RISN: 856738712 Bankrekening

Nadere informatie

Inhoud: 1. Inleiding:

Inhoud: 1. Inleiding: Beleidsplan Hospice en VPTZ de Waterlelie 2013-2017 Inhoud: 1. Inleiding 2. Visie en Missie 3. Inhoudelijke doelen 2013-2017 4. Financiën 4.1 Financiële stromen 4.2 Financiële doelen voor de toekomst 4.3

Nadere informatie

StichtingsPlan Project Growing Up!

StichtingsPlan Project Growing Up! StichtingsPlan Project Growing Up! Inhoudsopgave Masterplan... 3 Inleiding... 3 Missie... 3 Visie... 3 Doelstelling... 3 Strategie... 3 Bestuur... 5 Financieel... 5 2 Masterplan > Inleiding Voor u ligt

Nadere informatie

STICHTING T NACHTLAMPJE

STICHTING T NACHTLAMPJE STICHTING T NACHTLAMPJE IEDER KIND HEEFT RECHT OP GELUK Beleidsplan 2016 Stichting t Nachtlampje Cuserstraat 93 1081 CN Amsterdam Inhoudsopgave Organisatie...3 Doelstelling...3 Visie...3 Activiteiten...4

Nadere informatie

Stichting Lunga Foundation. ANBI-Beleidsplan 2014

Stichting Lunga Foundation. ANBI-Beleidsplan 2014 Stichting Lunga Foundation ANBI-Beleidsplan 2014 Versie 1.0 Inleiding Het jaar 2013 stond in het teken van de oprichting van Stichting Lunga Foundation. Met overtuiging en trots is Stichting Lunga Foundation

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Video Journaal Schoorl 2015-2020

Beleidsplan Stichting Video Journaal Schoorl 2015-2020 VOORWOORD In dit beleidsplan geven wij u graag een helder beeld van de activiteiten van Stichting Video Journaal Schoorl. Ook informeren wij u over onze plannen voor de toekomst. Dit beleidsplan is geschreven

Nadere informatie

STICHTING VOOR JOU. een mooi moment voor mensen met kanker

STICHTING VOOR JOU. een mooi moment voor mensen met kanker STICHTING VOOR JOU een mooi moment voor mensen met kanker Beleidsplan 2013/2014 Inhoudsopgave Bladzijde 3 Inleiding Doelstellingen 2013/2014 Bladzijde 6 Uitgaven Overige inkomsten PR Samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

Stichting het Kompas

Stichting het Kompas Stichting het Kompas Sinds 1979 de evangelische boekwinkel in Sneek met als doelstelling het verspreiden van het Evangelie in en rondom Sneek. Het is een plek waar men terecht kan voor Christelijke boeken

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Brederodestraat 104 4 1054 VG Amsterdam Nederland. www.stichtingopen.nl info@stichtingopen.nl Rabobank: NL44RABO0143176986

BELEIDSPLAN. Brederodestraat 104 4 1054 VG Amsterdam Nederland. www.stichtingopen.nl info@stichtingopen.nl Rabobank: NL44RABO0143176986 BELEIDSPLAN Brederodestraat 104 4 1054 VG Amsterdam Nederland www.stichtingopen.nl info@stichtingopen.nl Rabobank: NL44RABO0143176986 BELEIDSPLAN STICHTING OPEN 1 1. INLEIDING Voor u ligt het beleidsplan

Nadere informatie

Beleidsplan Stg. Vrienden Hondenliefhebber Petten 2015-2020

Beleidsplan Stg. Vrienden Hondenliefhebber Petten 2015-2020 VOORWOORD In dit beleidsplan geven wij u graag een helder beeld van de activiteiten van Stichting vrienden hondenliefhebbers Petten (hierna te noemen VHP). Ook informeren wij u over onze plannen voor de

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING HAPPYNEZZ

BELEIDSPLAN STICHTING HAPPYNEZZ Vakantieweek voor meervoudig gehandicapten Regio West Brabant BELEIDSPLAN STICHTING HAPPYNEZZ 2016-2021 Datum 28-02-2016 Stichting Happynezz Parallelweg 101 4621 JV Bergen op Zoom e-mail: secretaris@happynezz-wb.nl

Nadere informatie

Beleidsplan 2012-2017

Beleidsplan 2012-2017 STICHTING VRIENDEN VAN HET RIEMKEHUIS Beleidsplan 2012-2017 Pagina 1 van 5 Inhoud 1. Inleiding 2. De oprichting van de Stichting vrienden van Het Riemkehuis. 3. Doelstelling 4. Besteding en doelen van

Nadere informatie

Beleidsplan Versie maart 2018

Beleidsplan Versie maart 2018 Beleidsplan 2017-18 Versie maart 2018 Inhoud 1 Voorwoord 2 De doelstelling: Visie en Missie 3 Speerpunten / doelen 2018 en vooruitblik 4 Behaalde resultaten 2017 5 Ambities 2018 en verder 6 Concrete acties

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Stichting HIVSAN Fonds. Versie 8 mei van 7 Stichting HIVsan Fonds

BELEIDSPLAN Stichting HIVSAN Fonds. Versie 8 mei van 7 Stichting HIVsan Fonds BELEIDSPLAN 2016-2018 Stichting HIVSAN Fonds Versie 8 mei 2016 1 van 7 Stichting HIVsan Fonds Inhoudsopgave Introductie 3 Missie, Visie en doelstelling. 4 STICHTING Bestuur & Vrijwilligers Nederland...

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Emmanuel Deventer

Beleidsplan Stichting Emmanuel Deventer Beleidsplan Stichting Emmanuel Deventer Periode 2014-2018 Stichting Emmanuel Deventer Koningin Julianastraat 93 7415 GK Deventer Postbus 359 7400 AJ Deventer 0570626971 KvK 41244677 Vooraf Voor u ligt

Nadere informatie

Ondernemingsplan. Stichting Boom of Bank. 16 februari 2013. Een Rotterdamse boom of bank voor de Rotterdammer

Ondernemingsplan. Stichting Boom of Bank. 16 februari 2013. Een Rotterdamse boom of bank voor de Rotterdammer Ondernemingsplan 16 februari 2013 Stichting Boom of Bank Een Rotterdamse boom of bank voor de Rotterdammer Inhoud 1. Inleiding...2 1.1. Persoonlijke gegevens...3 1.2. Doelstelling...3 1.3. Dient meerdere

Nadere informatie

Beleidsplan TV Timmersweide

Beleidsplan TV Timmersweide Beleidsplan TV Timmersweide 2018-2021 1. INLEIDING Sinds medio september 2018 vormen Marije Kuipers, Hans Lubbers, Ronald Roosenboom en ondergetekende het nieuwe bestuur van Tennis Vereniging Timmersweide

Nadere informatie

Beleidsplan januari 2017 februari 2018 KvK : RSINnr:

Beleidsplan januari 2017 februari 2018 KvK : RSINnr: Beleidsplan januari 2017 februari 2018 KvK :67403611 RSINnr: 856971091 http://www.stichtingkokai.nl secretariaat M.S van der Heide Kwartelstraat 28 8916 BN Tevens bezoekadres Tel. 06 41134599 1 Inhoud

Nadere informatie

Beleidsplan STICHTING OVERDRUKSYNDROOM NL

Beleidsplan STICHTING OVERDRUKSYNDROOM NL Beleidsplan STICHTING OVERDRUKSYNDROOM NL 1. 2018 2021 1.1 Referentie: 2018-2021 Datum: 13-05-2019 Status: Definitief Auteur: Voorzitter Stichting OverdrukSyndroom.NL 0 Inleiding Stichting Overdruk Syndroom

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Sunny Court Festival

Beleidsplan Stichting Sunny Court Festival Festival Beleidsplan Stichting Sunny Court Festival Augustus 2018 1 1. Inleiding Het Sunny Court Festival is een (in principe) jaarlijks terugkerend eendaags muziekfestival dat in 2005 voor de eerste keer

Nadere informatie

Jaarrekening 2010 Stichting Help de Indischen in Indonesia

Jaarrekening 2010 Stichting Help de Indischen in Indonesia Prinsenbeek 22 juli 2011 Jaarrekening 2010 Stichting Help de Indischen in Indonesia Jaarrekening over 2 juli 2010 t/m 31 december 2010 Stichting Help de Indischen in Indonesia Breda INHOUDSOPGAVE Verslag

Nadere informatie

Stichting Leonardus Hospice Drilscholtenstraat NP Hengelo (O) JAARREKENING 2017

Stichting Leonardus Hospice Drilscholtenstraat NP Hengelo (O) JAARREKENING 2017 Drilscholtenstraat 32 7556 NP Hengelo (O) JAARREKENING 2017 Vastgesteld Raad van Bestuur dd. 3 april 2018 Goedgekeurd door de Raad van Toezicht 24 april 2018 Jaarrekening 2017 Inhoudsopgave: 1. Verslag

Nadere informatie

Zorghotels. Even op adem komen in een luxe en comfortabele hotelomgeving met professionele zorg

Zorghotels. Even op adem komen in een luxe en comfortabele hotelomgeving met professionele zorg Zorghotels Even op adem komen in een luxe en comfortabele hotelomgeving met professionele zorg Soms zijn er omstandigheden waardoor u tijdelijk niet thuis kunt wonen. Doordat u herstellende bent van een

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2017

Beleidsplan 2013-2017 Voorwoord Deventer is trots op de veelkleurige, multiculturele samenstelling van haar inwoners. Al eeuwen lang onderhoudt Deventer, als Hanzestad contacten met vele landen en culturen over heel de wereld.

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING HAARWENSEN

BELEIDSPLAN STICHTING HAARWENSEN BELEIDSPLAN STICHTING HAARWENSEN 2015 2018 Stichting Haarwensen Industrieweg 15 3641 RK Mijdrecht 0297-745300 www.haarwensen.nl info@haarwensen.nl KvK 34290369 Inleiding In dit beleidsplan beschrijft Stichting

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Stichting Vrienden van de Minderbroederskerk 2019-2022 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Werkzaamheden... 3 Doelstelling... 3 Bestuur... 3 Activiteiten... 3 3. Werving van gelden... 4 4. Beheer van gelden...

Nadere informatie

Beleidsplan 2015-2016. Beschermende Woonvorm De Reling

Beleidsplan 2015-2016. Beschermende Woonvorm De Reling Beleidsplan 2015-2016 Beschermende Woonvorm De Reling Inhoudsopgave Voorwoord... 4 1. De organisatie... 4 1.1. Missie en Visie... 4 1.2. Raad van Bestuur... 4 1.3. Raad van Toezicht... 5 1.4. Vergadercyclus...

Nadere informatie

STICHTING DE SINTERKLAASBANK BELEIDSPLAN 2014-2017

STICHTING DE SINTERKLAASBANK BELEIDSPLAN 2014-2017 STICHTING DE SINTERKLAASBANK BELEIDSPLAN 2014-2017 Inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1. Inleiding 3 2. Stichtinginfo en ANBI status 3 3. Doelstelling 3 4. Bezoldiging 4 5. Werkzaamheden 4 6. Organisatie 4

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Sloterkerk

Stichting Vrienden van de Sloterkerk Jaarverslag 2018 Stichting Vrienden van de Sloterkerk 1 Centrum voor bezinning en cultuur in een beschermd dorpsgezicht. Januari 2018. Concept 0.3. Stichting Vrienden van de Sloterkerk Sloterweg 1162 1066

Nadere informatie

HOOFDLIJNEN BELEIDSPLAN

HOOFDLIJNEN BELEIDSPLAN DoorBrekers HOOFDLIJNEN BELEIDSPLAN VERSIE: 30 NOVEMBER 2015 Hoofdlijnen Beleidsplan DoorBrekers, v. 30/11/2015 1 HOOFDLIJNEN BELEIDSPLAN DOORBREKERS Versie: 30 november 2015 INLEIDING DoorBrekers is een

Nadere informatie

Financieel strategisch beleidsplan 2015-2017

Financieel strategisch beleidsplan 2015-2017 Financieel strategisch beleidsplan 2015-2017 Versie december 2014 Inleiding In dit plan presenteert Stichting Reformatie Instituut Dordrecht (hierna: RID ) haar financiële beleidsvoornemens voor de periode

Nadere informatie

Beleidsplan 2017 Stichting Hartveilig Etten-Leur

Beleidsplan 2017 Stichting Hartveilig Etten-Leur Beleidsplan 2017 Stichting Hartveilig Etten-Leur Voorwoord van de voorzitter Met veel enthousiasme is onze stichting in juli 2017 van start gegaan. Er is een bestuur gevormd en er zijn vrijwilligers die

Nadere informatie

Inleiding. Schenkingen en Bestedingen

Inleiding. Schenkingen en Bestedingen Jaarverslag schooljaar 2012-2013 Inleiding De Stichting Vrienden van de Park (Stichting VvdP) is opgericht op 31 december 2007 en heeft een ANBI (Algemeen Nut beogende Instelling) status. De stichting

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2015

Beleidsplan 2014-2015 Beleidsplan 2014-2015 Sunny Side Up Foundation Weleveld 18, 2151 JR Nieuw-Vennep www.sunnysideupfoundation.com KvK: 60369698 RSIN: 853879497 Bankrekeningnummer: NL34 INGB 0006482112 De inhoud 1. Het idee...

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan Minister Calsschool

Strategisch beleidsplan Minister Calsschool Strategisch beleidsplan Minister Calsschool 2013-2015 Een school voor vrije vogels, voor kleine en voor grote waar iedereen een eigen plekje heeft en om de ander geeft. Min Calsschool strategisch plan

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2017 BELEIDSPLAN 2017 STICHTING 2CLIMB2RAISE

BELEIDSPLAN 2017 BELEIDSPLAN 2017 STICHTING 2CLIMB2RAISE Stichting 2climb2raise BELEIDSPLAN 2017 ALGEMEEN Als stichting zetten wij ons in om (ex) Kankerpatiënten deel te laten nemen aan de Alpe d HuZes. Onze stichting is afhankelijk van giften en sponsorgelden

Nadere informatie

STICHTING 12q te Bemmel. Financiële verantwoording over de periode 23 januari 2015 tot en met 31 december 2015

STICHTING 12q te Bemmel. Financiële verantwoording over de periode 23 januari 2015 tot en met 31 december 2015 STICHTING 12q te Bemmel Financiële verantwoording over de periode 23 januari 2015 tot en met 31 december 2015 Stichting 12q Inhoudsopgave Bestuursverslag 3 Balans per 31 december 2015 6 Staat van baten

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Stichting Vrienden van de Grote of Mariakerk

Jaarverslag 2014 Stichting Vrienden van de Grote of Mariakerk In dit financieel jaarverslag zullen wij in gaan op de cijfers van 2014. Als eerste wordt de rechtsvorm en de samenstelling van het bestuur besproken. Daarna volgt een korte samenvatting over van de activiteiten,

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2013-2015

BELEIDSPLAN 2013-2015 BELEIDSPLAN 2013-2015 Opdrachtgever: bestuur van de Stichting Amy en Friends, Nederland Datum: 25 maart 2013 Versie: 1.0 Vastgesteld door het bestuur van de Stichting Amy en Friends, Nederland op 25 maart

Nadere informatie

ALS: ongeneeslijk en progressief. Informatie over Amyotrofische Laterale Sclerose, het ALS Centrum en Stichting ALS Nederland. www.als.

ALS: ongeneeslijk en progressief. Informatie over Amyotrofische Laterale Sclerose, het ALS Centrum en Stichting ALS Nederland. www.als. ALS: ongeneeslijk en progressief Informatie over Amyotrofische Laterale Sclerose, het ALS Centrum en Stichting ALS Nederland www.als.nl Bij zo n 500 mensen wordt jaarlijks de diagnose ALS (Amyotrofische

Nadere informatie

week 2 Homework opgave 1 H4 Resultatenrekening Afschrijvingskosten: zeilboten

week 2 Homework opgave 1 H4 Resultatenrekening Afschrijvingskosten: zeilboten opgave 1 Homework Afschrijvingskosten: zeilboten Aanschafwaarde boten 2 * 7.000 = 14.000 Restwaarde 2.000 Af te schrijven in 15 jaar 12.000 Per jaar 12.000 / 15 = 800 2012 is maar een half jaar Afschrijving

Nadere informatie

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 Dapper Dagboek Dapper Dagboek INHOUDSOPGAVE Beleidsplan Jouw Dagboek, jouw verhaal Organisatie Ziekenhuizen Vrijwilligers Acties Financiën Communicatie Eindwoord

Nadere informatie

Beleidsplan climb2raise

Beleidsplan climb2raise Stichting 2climb2raise ONZE ANBI STATUS per 01-01-2016 Beleidsplan 2015-2016 2climb2raise Algemeen Als stichting zetten wij ons in om (ex) Kankerpatiënten deel te laten nemen aan de Alpe d'huzes. Onze

Nadere informatie

Beleidsplan Hospice Schagen e.o.

Beleidsplan Hospice Schagen e.o. Beleidsplan Hospice Schagen e.o. Beleidsplan Hospice Schagen Versie 2017-02 Pagina 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Analyse 3. Missie en visie 4. Beleidsplan en activiteiten 5. Beloning 6. Financiële verantwoording

Nadere informatie

Project Versterking van Palliatieve Zorg in Suriname

Project Versterking van Palliatieve Zorg in Suriname Project Versterking van Palliatieve Zorg in Suriname Ernstig zieke mensen voor wie geen genezing meer mogelijk is, willen de laatste fase van hun leven graag thuis doorbrengen in hun eigen vertrouwde omgeving.

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Burgh

Stichting Vrienden van Burgh Beleidsplan 2016-2020 van de Stichting Vrienden van Burgh te Schouwen Duiveland. 1 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Vrienden van Burgh De Stichting is opgericht en notarieel geregistreerd

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2017-2018 NETWERK NIEUW ROTTERDAM 1 INLEIDING Dit beleidsplan is op 23-11-2017 vastgesteld door het bestuur van stichting Netwerk Nieuw Rotterdam. 1.1 Bestuursleden Voorzitter: Piet Boekhoud

Nadere informatie

Jaarplan 2015 Stichting Net Niet Genoeg

Jaarplan 2015 Stichting Net Niet Genoeg 2015 Stichting Net Niet Genoeg Versie februari 2015 Datum 21 februari 2015 Status Definitief Inhoud 1 Algemeen 3 2 Jaarplan: Van het bestuur 4 2.1 Inleiding 4 2.2 Positionering 4 2.3 Website 4 2.4 Social

Nadere informatie

PLAN Annina van Logtestijn. Aanvraag ANBI rangschikking

PLAN Annina van Logtestijn. Aanvraag ANBI rangschikking Dagelijks geluk in het dal van Breda. De Rijksmonumentale boerderij Nuwenhuys heeft weer een waardevolle bestemming: het bevorderen van de interactie tussen mensen met en zonder beperking. PLAN 2018-2020

Nadere informatie

Batouwe Minder Validen Golf (BMVG) BMVG Rauwenhoflaan 4 4003 DC Tiel Tel.: 06 53270577

Batouwe Minder Validen Golf (BMVG) BMVG Rauwenhoflaan 4 4003 DC Tiel Tel.: 06 53270577 2014 Handicap? Geen probleem! Batouwe Minder Validen Golf (BMVG) BMVG Rauwenhoflaan 4 4003 DC Tiel Tel.: 06 53270577 Beleidsplan November 2014 versie 1.03 Inhoud Voorwoord 1 Aanleiding 2 Visie/missie 3

Nadere informatie

Beleidsplan JCN Het beleid voor 2017 tot en met 2019

Beleidsplan JCN Het beleid voor 2017 tot en met 2019 Beleidsplan JCN Het beleid voor 2017 tot en met 2019 Geschreven door Naomi Floor December 2016!1 Inleiding Dit beleidsplan betreft het beleid van het kerkgenootschap Jezus Centrum Nijkerk (JCN). In dit

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2019 Stichting FRIS Voor Kinderen d.d. 16 juli 2016 Voor elke kind een veilige omgeving - vandaag en morgen FRIS voor kinderen, Beleidsplan 2016-2019 1 1. Introductie Maatschappelijke

Nadere informatie

MensGoed. Inhoudsopgave 1. INLEIDING 2. ONTWIKKELINGEN IN 2013 3. VERDER IN 2014

MensGoed. Inhoudsopgave 1. INLEIDING 2. ONTWIKKELINGEN IN 2013 3. VERDER IN 2014 JAARVERSLAG 2013 Inhoudsopgave 1. INLEIDING 2. ONTWIKKELINGEN IN 2013 3. VERDER IN 2014 2 1. INLEIDING Visie Veel te veel mensen verblijven onnodig lang in een instelling met een sterk gebonden leefsituatie;

Nadere informatie

Stichting Care For Kenya. Strategisch beleidsplan

Stichting Care For Kenya. Strategisch beleidsplan Stichting Care For Kenya Strategisch beleidsplan 2019-2023 Stichting Care For Kenya Strategisch beleidsplan 2019-2023 1. Inleiding Stichting Care For Kenya is opgericht om kansarmen in Kenya hulp te bieden.

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Groenendijk- Clemens

Beleidsplan Stichting Groenendijk- Clemens Beleidsplan Stichting Groenendijk- Clemens Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Doelstelling... 2 3. Werkzaamheden... 2 3.1 Activiteiten... 2 3.2 Activiteiten in de toekomst... 3 4. Criteria voor donaties...

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Steun Alzheimercentrum VUmc

Beleidsplan. Stichting Steun Alzheimercentrum VUmc Beleidsplan Stichting Steun Alzheimercentrum VUmc 2013 2015 Aanleiding Alzheimer is de epidemie van de toekomst: het aantal patiënten groeit razendsnel. De ziekte is dramatisch voor de patiënt én voor

Nadere informatie