42% van alle volwassen Nederlanders

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "42% van alle volwassen Nederlanders"

Transcriptie

1 Facebook marketing

2 42% van alle volwassen Nederlanders In augustus 2012 deed het internetbureau Yes2web onderzoek naar het Facebookgebruik in Nederland. Uit dit onderzoek bleek dat 42 % van alle volwassen Nederlanders op Facebook zit. In Amerika is dit 90 %! De verwachting is dat het Facebookgebruik in de zeer nabije toekomst drastisch toe zal nemen en dat we in Nederland pas aan het begin staan van het Facebooksucces. Als je kijkt naar wat de activiteiten van deze gebruikers zijn, bezoeken zij, behalve persoonlijke profielen, vooral pagina s van Tv-programma s en plaatselijke bedrijven. Bij deze bedrijven voeren eten en drinken de boventoon. Aangetoond is dat horecaondernemingen en non-profit ondernemingen de meeste interactie hebben met hun bezoekers. In het eerste half jaar van 2012 is de interactie op zakelijk gebied op Facebook enorm toegenomen. Steeds meer bedrijven lijken zich te realiseren dat het niet alleen draait om kwantiteit (likes verzamelen), maar juist om de kwaliteit (veel contactmomenten met de doelgroep).

3 Een fanpage maken Heb je nog geen fanpage of zakelijke pagina, log dan eerst in onder je persoonlijke account en ga naar: Kies een van de mogelijkheden. Als je er niet zeker van bent welke je moet kiezen, geen nood, je kunt alles later nog wijzigen. Kies een categorie en bedrijfsnaam en ga akkoord met de voorwaarden. Nadat je op Aan de Slag hebt geklikt, kun je stap voor stap alle informatie over je fanpage invullen. Je kunt ook alle stappen overslaan en dit later een keer op je gemak doen. Je persoonlijke profiel en je fanpage Het is aan te raden je fanpage (zakelijke pagina) aan te maken als je ingelogd bent in je persoonlijke account. Het kàn los van je persoonlijke account, maar het is niet handig, want je komt later in de knoop, bijvoorbeeld als je apps wilt toevoegen of adverteren. Facebook ziet jou namelijk als mens en als er geen mens achter een fanpage schuilt, zijn er diverse beperkingen voor je fanpage. Op je persoonlijke Facebook heb je vrienden. Op je fanpage kun je geen vrienden hebben, wel likes. Fans dus. Als je een Fanpage hebt gemaakt, kun je bovenin de pagina switchen tussen je persoonlijke account en je fanpage.

4 Je kunt er voor kiezen om op je persoonlijke profiel kenbaar te maken dat je een bedrijf en dus een fanpage hebt. Het is aan te raden, omdat je daarmee betrokkenheid van je vrienden en kennissen creëert en beter vindbaar bent. Zorg dus dat bij de informatie van je persoonlijk account bij Werk en Opleiding je werk gekoppeld is aan je fanpage. Je kunt, als je Facebook gebruikt als fanpage, ook pagina s liken en berichten plaatsen op andere fanpages. Je kunt als bedrijf geen berichten plaatsen op persoonlijke pagina s. Je kunt wel berichten delen. Facebook marketing strategie Voor je Facebook inzet als marketinginstrument is het belangrijk dat je een plan hebt. Een eenvoudig plan met een doel en een praktische uitwerking is voldoende. Je doel kan zijn: Interactie Likes Naamsbekendheid Omzetverhoging Meer fans Nieuwe klanten

5 Stel een eenvoudig doel zoals: Ik wil binnen een maand 100 actieve bezoekers hebben op mijn Facebookpagina. Bezoekers alleen is niet voldoende. Het bereik van je pagina wordt hoger als de bezoeker iets doet op je pagina. Een bericht verzendt, de pagina of een update liked of een opmerking plaatst. Stel in je plan vast hoe je dit wilt gaan bereiken. Een like alleen is niet voldoende Er bestaat zoiets als edgerank op Facebook. Het is een formule, alleen toegepast door Facebook, die bepaalt wat het bereik van je pagina is. Het is niet zo dat jouw berichten op je Facebook pagina altijd getoond worden aan hen die je pagina liken. Iemand die jouw pagina liked ziet waarschijnlijk dezelfde dag of de dag er na nog een bericht van jou, maar als de liker vervogens niet meer terug komt of er nooit meer interactie plaatsvindt tussen hem en jouw pagina, zou het kunnen zijn dat er nooit meer een bericht van jouw pagina getoond wordt op zijn startpagina. Alleen een like is dus eigenlijk niet zo heel veel waard. Edgerank is de waarde die Facebook geeft aan jouw bericht. Hoe hoger de waarde, hoe vaker je bericht getoond wordt op het prikbord van je fans (zij die je pagina liken ). Wat is edge? Facebook noemt elke activiteit op Facebook edge. Een bericht of status update is edge ; het liken of reageren op een status update is edge ; het uploaden van een foto is edge en ook het aanpassen van je fanpage of profiel is edge. Elke interactie, elke actie op Facebook is edge. Wat is edgerank? Edgerank is de waarde die Facebook hecht aan die actie. Een bericht van jou dat 10 keer geliked is en 6 reacties heeft, krijgt een hogere waarde dan een bericht zonder likes en reacties en wordt dus minder vaak getoond aan je fans. Het kan dus zijn dat een bericht met weinig interactie niet zal verschijnen op het prikbord van een van je fans. Facebook vindt dat het bericht relevanter is voor je fans, als het veel likes of reacties heeft. Maar ook een afbeelding of video heeft weer een hogere waarde dan een tekstbericht. Een bericht op een pagina met 1000 fans heeft een hogere waarde dan een bericht van een fanpage met 100 fans/ likes. Bovendien zal het bericht eerder getoond worden op het prikbord van een fan die jouw pagina vaak bezoekt en meerdere berichten heeft geliked op jouw pagina. Het is dus zaak dat je zo veel mogelijk interactie creeert, zodanig dat je een hoge edgerank bereikt en dus veel mensen bereikt. Bedenk dus een actie waarop veel mensen zullen reageren en vooral die veel gedeeld zal worden.

6 Wat helemaal onderaan staat is dus belangrijk: 1220 personen hebben dit bericht gezien. Organisch en viraal Hoe meer mensen je bericht liken, becommentariëren of delen, hoe meer mensen het bericht zien. Logisch toch? Als je er op klikt zie je dat een deel van die personen organisch is en een deel viraal. Het organische bereik is het bereik aan die mensen die je pagina geliked hebben. Viraal bereik zijn mensen die geen fan zijn van jouw pagina maar aan wie het bericht wel getoond is. Het zijn de Facebookvrienden van je fans. Dat moeten we hebben!

7 Hoe bereik je de juiste mensen? Hoe bereik je die mensen die jouw fan willen worden tussen al die 6,6 miljoen Nederlanders op Facebook? Het is aan jou om als eerste die groep mensen te bereiken die waarschijnlijk je pagina of je berichten zullen liken of delen. Begin met hen die al klant of fan zijn. Nodig bestaande klanten en contacten uit je fanpage te bezoeken; In je nieuwsbrief In brochures In advertenties Op facturen Alle andere communicatie Je handtekening Op je website Op je blog Op Twitter/Hyves/LinkedIn In je vriendenkring Vooral die laatste vinden veel ondernemers moeilijk, maar is wel zeer effectief. Vrienden en familie zullen je pagina zonder aarzeling liken en reageren op jouw berichten. Om in al je on- en offline communicatie de URL te kunnen vermelden van je Facebook fanpage, is het handig om je gebruikersnaam vast te leggen. De gebruikersnaam van de fanpage wordt automatisch verwerkt in het verkorte pagina-adres. Wat plaats je op je fanpage? Het klink simpel, maar het is belangrijk dat je berichten op je fanpage plaatst waarvan je weet dat je doelgroep ze leuk zal vinden en liefst nog zal delen. Verplaats je in je doelgroep en plaats vooral afbeeldingen, video s, polls en dergelijke. Stel vragen, wees stellig, roep reacties op.

8 Je vrienden op Facebook Stel je hebt 70 vrienden op Facebook als persoon. Dit zijn mensen die je persoonlijk kent, vrienden, collega s, familie. Zij zijn bij voorbaat al fan. Dit zijn de mensen die most likely je ambassadeur zullen zijn. De laatste jaren treedt er een vervaging op tussen persoonlijk en zakelijk op Facebook. Als je je zakelijke en persoonlijke netwerk vermengt en dat goed en integer doet, zal het lonen en geeft het heel veel mogelijkheden. Het begrip vrienden is sowieso veranderd als het op Facebook aankomt. Laten we het in plaats van vrienden netwerk noemen. Dat klinkt al Nederlandser, hè? Het vermengen van je persoonlijke netwerk en je zakelijke netwerk op Facebook vereist wel een andere mindset. Een mindset die hoe langer hoe meer geaccepteerd wordt. We gaan er van uit dat je een bijzondere band wilt creëren met je fans. Dat vraagt om persoonlijke aandacht, interesse, interactie. Als je er voor kiest je persoonlijke netwerk op Facebook te betrekken bij je fanpagina, zal dit automatisch plaatsvinden. Het zal bovendien sneller en gemakkelijker een viraal karakter krijgen. Een vriend zal sneller jouw berichten delen, dan een onbekende. Met andere woorden: zakelijke klanten worden vrienden en vrienden kun je ook zakelijk benaderen. Je hoeft daarvoor niet heel erg kieskeurig te zijn wie je toelaat in je vriendennetwerk op Facebook. Nogmaals, het vermengen van je zakelijke en je vriendennetwerk op Facebook is iets waar je voor kunt kiezen, maar als je je er niet goed bij voelt, moet je het niet doen. Natuurlijk wil je je zakelijke en/of privéberichten weer niet met al je vrienden en kennissen delen, en daarvoor maken we lijsten aan, zodat je privé, persoonlijk en zakelijk kunt scheiden op je persoonlijke Facebookpagina. Lijsten geven overzicht, besparen je tijd én je kunt met lijsten heel gericht bepaalde zaken alleen aan bepaalde groepen tonen. Lijsten geven je dus veel meer controle. Alleen familie Je zou bijvoorbeeld de lijst Goede Vrienden kunnen gebruiken. Iedere update die je voor Goede Vrienden plaatst, kan alleen door de mensen die jij op deze lijst plaatst gelezen worden. Of je plaatst foto s van het leuke familiefeest van gisteravond, maar je wilt dat alleen je familie deze foto s kan zien.

9 Hoe doe je dat? Hoe beheer je lijsten? Klik op Vrienden links in het menu op je Facebook startpagina of ga naar Facebook heeft standaard al drie lijsten voor je gemaakt, namelijk Goede vrienden, Kennissen en Familie. Het kan ook zijn dat Facebook automatisch lijsten heeft gemaakt van je collega s of studiegenoten. Dat gebeurt alleen als je je werkgever en/of opleiding hebt vermeld in je profielgegevens én bevriend bent met personen met dezelfde werkgever en/of opleiding. Klik op de lijst Goede vrienden. Klik in het veld +Toevoegen aan deze lijst de beginletters van een goede vriend en voeg vrienden naar keuze toe aan de lijst. Hoe maak je een nieuwe lijst Als je een volledig nieuwe lijst wilt maken, klik je op de pagina op +Lijst maken. Geef de lijst een naam, bijvoorbeeld Collega s Coachingopleiding en typ de beginletters van de naam van je collega s van de opleiding en voeg ze toe aan de lijst.

10 De lijst verschijnt nu in het linkermenu op je startpagina en als je daar op klikt kun je alle updates van je collega s lezen. Lekker overzichtelijk en het kost je niet veel tijd om op de hoogte te blijven. Alles wat je op deze pagina plaatst kan ook alleen door je collega s van de opleiding gelezen worden. Andere vrienden zullen deze updates niet zien. Dan heb je dus die groepen gemaakt (Facebook noemt ze lijsten), maar hoe plaats je dan een bericht op Facebook, alleen bestemd voor die specifieke lijst?

11 Op je startpagina zie je links in je favorietenlijst de lijsten die je al in gebruik hebt. Bijvoorbeeld Familie, Goede vrienden, Kennissen. Misschien heb je er een groep collega s bij gemaakt, of clubgenoten. Of misschien zelfs klanten. Niets zo slim als het wel en wee van je klanten in de smiezen houden en er op reageren. Of je je klanten toelaat tot je vrienden of Facebook, of dat je je persoonlijke Facebook strikt privé houdt, is jouw keuze. En die is heel persoonlijk. Het is allebei prima. Nu wil je bijvoorbeeld de grappige foto van dochterlief op Facebook plaatsen, maar je wilt dat alleen je familie en een paar hele goede vrienden die foto kan zien. Wil je de foto alleen tonen aan één lijst, dan volstaat het de lijst aan te klikken en je bericht daar in te plaatsen. Het wordt dan automatisch alleen in die lijst getoond. Wil je de foto aan meerdere lijsten tonen, ga dan als volgt te werk: 1. Klik bovenin je startpagina op de knop Foto/video. 2. Kies de foto op je computer die je wilt plaatsen. 3. Klik op Openbaar. 4. Kies aangepast. 5. Achter Deze personen of lijsten kies je Specifieke personen of lijsten.

12 6. Typ in het vakje er onder de eerste letter van de lijst die de foto mag zien. Je kunt meerdere lijsten in het vakje plaatsen. 7. Je kunt hier zelfs per persoon of lijst aangeven wie de foto niet mag zien. 8. Klik op wijzigingen opslaan. Profielfoto invoegen Je kunt je logo of welke andere afbeelding of foto dan ook invoegen als profielfoto. De foto mag maximaal 180 x 180 pixels groot zijn. Ben je handig met een fotobewerkingsprogramma, dan kun je er zelf een maken in die maat. Je kunt daarvoor het gratis, online fotobewerkingsprogramma Pixlr gebruiken. De profielfoto toevoegen of wijzigen: 1. Muis boven de afbeelding. 2. Klik op Profielfoto bewerken. 3. Klik op kiezen uit foto s om een foto te gebruiken die je al in een album op Facebook hebt staan. Of kies een afbeelding op je computer. 4. De afbeelding is geplaatst op je fanpage Omslagfoto invoegen Bovenaan de pagina kan een grote, brede afbeelding geplaatst worden. De afbeelding mag maximaal 851 x 315 pixels groot zijn. 1. Muis over de plek waar de omslagfoto komt. 2. Klik op Een omslag toevoegen of omslag wijzigen. 3. Klik op Kiezen uit foto s om een foto te gebruiken uit je fotoalbums of op Foto uploaden om een foto van je computer in te voegen.

13 Gebruikersnaam en url aanpassen 1. Pas je gebruikersnaam aan in Pagina bewerken Informatie bewerken - Algemene gegevens bij Gebruikersnaam. 2. Kies een duidelijke, eenvoudige gebruikersnaam. Dit is de naam die in de url (internetadres) komt van je pagina. Let op! Je kunt deze naam, eenmaal gekozen, niet meer veranderen! Een app toevoegen Je kunt op je Facebook pagina nieuwe pagina s toevoegen, ook wel custom tabs genoemd. Bijvoorbeeld een tab waar je een wedstrijd op zet, of je Pinterest pagina deelt of je webshop plaatst. Deze tabs kun je ook maken met een toepassing, in Facebook app genoemd. Er zijn veel apps beschikbaar op Facebook, maar deze zijn bijna altijd van externe partijen, dus niet van Facebook zelf. Het nadeel is, dat je niet weet welke zakelijke apps er zijn. Er is nergens een pagina waar je kunt kiezen. Sommige apps zijn gratis en voor sommige moet je betalen. Goede apps zijn van Pagectrl, The Page Creators, Woobox en Involver. Klik boven in het zoekveld en typ het zoekwoord in van de app waar je naar zoekt. Bijvoorbeeld Youtube. Kies de app. De app met de meeste gebruikers is meestal wel betrouwbaar. Je ziet dat er voor een Youtube app veel aanbieders zijn.

14 Klik op de pagina de app op Toevoegen aan mijn pagina of Click here to install. Deze pagina ziet er bij alle apps weer anders uit. Zoek naar een link waarmee je de app kunt toevoegen of installeren. Er wordt gevraagd aan welke pagina je deze app wilt toevoegen. Als in onderstaand venster jouw fanpage er niet bij staat, ga dan verder onder je persoonlijke profiel en zoek opnieuw naar Static HTML. Klik nogmaals op Toevoegen aan mijn pagina. Facebook wil namelijk dat je als persoon apps toevoegt aan je fanpage.

15 Soms wordt gevraagd: verder gaan als [je eigen naam]. Klik dan op Doorgaan als [jouw naam]. Kies in het dropdown menu aan welke pagina je de app wilt toevoegen en klik op [Naam app] toevoegen Je bent nu weer terug op je eigen fanpage. Klik rechtsboven op de knop pagina bewerken. Kies Apps. In de rij toepassingen is de nieuwe app toegevoegd. Klik op Naar app gaan om video s toe te voegen aan je nieuwe Youtube pagina. Ook in je rijtje tabs is de tab met de nieuwe app toegevoegd. Je kunt de tab bewerken door over de nieuwe tab te muizen en op het potloodje te klikken. Verwissel van volgorde van tabs, of kies een andere afbeelding bij Instellingen. Ik heb nu een Youtube app toegevoegd, maar op deze manier kun je dus alle apps en tabs toevoegen. Het werkt steeds misschien iets anders. Probeer een app gewoon uit en als hij niet bevalt kun je hem weer verwijderen in Pagina bewerken Informatie bijwerken Apps.

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook?

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Bedrijfspagina op Facebook Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Inleiding In deze whitepaper lees je hoe je een bedrijfspagina aanmaakt op Facebook. Stap voor stap laten we je zien wat je moet doen.

Nadere informatie

1 De privacy instellingen van mijn Facebook profiel

1 De privacy instellingen van mijn Facebook profiel 1 De privacy instellingen van mijn Facebook profiel Je Facebook profiel heeft vele privacy opties die je misschien nog niet kent. Sommige zijn duidelijk in beeld, sommige zitten verstopt. In hoofdlijnen

Nadere informatie

Social media workshop

Social media workshop Social media workshop Doel van vandaag: Een introductie, wat is social media. Verdieping binnen een Facebook fanpage. Wat is Social Media Social media zijn communicatiekanalen op internet waarop informatie,

Nadere informatie

INLEIDING... - 2 - AANMELDEN...

INLEIDING... - 2 - AANMELDEN... INDEX INLEIDING... - 2 - AANMELDEN... - 2 - REGISTEREN... - 2 - VRIENDEN ZOEKEN... - 3 - PROFIELGEGEVENS... - 3 - PROFIELFOTO... - 4 - JE FACEBOOK ACCOUNT COMPLETEREN... - 4-1. CONTACTPERSONEN IN JE ADRESBOEK

Nadere informatie

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Inhoudsopgave 1 Wat is Facebook? 2 Registreren bij Facebook en een account aanmaken 3 Foto s toevoegen in een album 4 Een omslag foto toevoegen

Nadere informatie

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +...

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... Handleiding Google+ Inhoud V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +..... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... 7 3 F O T O S B E K I J K E N... 14

Nadere informatie

Facebook pagina maken

Facebook pagina maken 1 Facebook pagina maken 1. Lid worden Open de browser (bijv Internet Explorer of Chrome) en typ www.facebook.com Als je al lid bent kun je hier in de bovenste vakjes je e-mail adres en wachtwoord invullen.

Nadere informatie

Snel van start met Facebook?

Snel van start met Facebook? Handleiding Snel van start met Facebook? Facebooken, liken, taggen?!? Deze termen kom je steeds vaker tegen. Interactie via Facebook is razendpopulair. Maar wat is het en hoe werkt het? Deze handleiding

Nadere informatie

Waarom met je bedrijf op Facebook?

Waarom met je bedrijf op Facebook? Waarom met je bedrijf op Facebook? In deze les ga ik er een vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Facebook wilt benutten. Of je dat ook inderdaad écht

Nadere informatie

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Deze download is gekoppeld aan het Handboek Social media voor sportverenigingen. Meer informatie over dit handboek: http://www.clubbereik.nl/handboek. In

Nadere informatie

Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje)

Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje) Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje) De laatste tijd zie je heel veel verhalen langskomen over Facebook Edgerank, dus heb ik besloten mijn onderzoek met jullie te delen. Btw fantastisch

Nadere informatie

Facebook Handboek De Voedselbank. september 2015 Versie 1.2

Facebook Handboek De Voedselbank. september 2015 Versie 1.2 Facebook Handboek De Voedselbank september 2015 Versie 1.2 INHOUDSOPGAVE Facebook 1 Begrippenlijst 3 2 Een persoonlijk profiel maken 4 3 Een bedrijfspagina maken 6 Profielfoto veranderen 10 Omslagfoto

Nadere informatie

Handleiding Facebook- pagina

Handleiding Facebook- pagina Handleiding Facebook- pagina Een pagina aanmaken Zonder persoonlijk profiel: Ga naar http://www.facebook.com en klik onder het inschrijvings formulier op Maak een pagina voor een beroemdheid, band of bedrijf

Nadere informatie

Welkom. #fanfactor @anneraaymakers

Welkom. #fanfactor @anneraaymakers Welkom #fanfactor @anneraaymakers 10 redenen om Facebook zakelijk in te zetten Content Profiel en pagina Apps en Tabs Fans en Likes Adverteren en promoten Interactie Wedstrijden en Betrokkenheid acties

Nadere informatie

Hoe maak ik een Facebookpagina voor mijn bedrijf?

Hoe maak ik een Facebookpagina voor mijn bedrijf? ! Hoe maak ik een Facebookpagina voor mijn bedrijf? Inleiding Tegenwoordig hebben veel bedrijven een eigen Facebookpagina. Waarom? Facebook is een groeiend social media. Het heeft nu over de hele wereld

Nadere informatie

Verder met Twitter - Hoe beantwoorden, retweeten + favorieten toevoegen

Verder met Twitter - Hoe beantwoorden, retweeten + favorieten toevoegen Verder met Twitter - Hoe beantwoorden, retweeten + favorieten toevoegen Op de startpagina zie je in chronologische volgorde tweets binnenkomen. Onder de tweet staat bij de ene tweet: Foto weergeven, bij

Nadere informatie

Aan de slag met. Facebook. en Twitter!

Aan de slag met. Facebook. en Twitter! Aan de slag met Facebook en Twitter! Social media Social Media is een verzamelnaam voor alle online toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie te delen. Dit kan in tekst (nieuws, artikelen), geluid

Nadere informatie

Hoe maak ik een Facebook-pagina aan?

Hoe maak ik een Facebook-pagina aan? Hoe maak ik een Facebook-pagina aan? Gebruikers kunnen een persoonlijk profiel aan maken en anderen die ook een profiel hebben uitnodigen om vriend te worden. Iedere gebruiker kan op eigen prikbord of

Nadere informatie

Snel van start met Twitter?

Snel van start met Twitter? Handleiding Snel van start met Twitter? Tweet, retweet en hashtag?!? Welkom op Twitter, waar nieuws uit niet meer dan 140 tekens bestaat. Volg de stap voor stap uitleg over hoe je deelt en volgt op dit

Nadere informatie

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1 Handleiding Facebook Registreren Facebook is een social network waarbij mensen met elkaar in contact komen. Het is gratis en voor iedereen, vanaf 14 jaar en ouder, toegankelijk. In deze handleiding wordt

Nadere informatie

10 geboden voor je facebookpagina

10 geboden voor je facebookpagina 10 geboden voor je facebookpagina 1. Gebruik een pagina in plaats van een profieltje Veel scholen maken een facebookprofieltje aan van het type Onze Live Vrouw (=voornaam) en 'Instituut' (=familienaam).

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Versie: 1.1 Datum: 18 juli 2013 Geschreven door: ict@padland.nl 2013 OBS t Padland. Pagina 1 Inhoud Inleiding... 3 Padland Startpagina...

Nadere informatie

Handleiding Facebook Hulst Online

Handleiding Facebook Hulst Online Handleiding Facebook Hulst Online Door Elodie Kint en Willem Menting 1 Stijl Het doel van de Facebookpagina Hulst Online is om nieuwe bezoekers naar Hulst te trekken. Op de pagina willen we laten zien

Nadere informatie

De Facebook pagina voor beginners

De Facebook pagina voor beginners De Facebook pagina voor beginners Een heldere handleiding 1. Opzetten van een pagina 2. Hoe krijg ik fans? 3. Interactie: do s and don ts 4. Pagina of profiel? 5. Pagina of groep? Kitty Arends Humanatic

Nadere informatie

WE CROSS WHITEPAPER: FACEBOOK TIMELINE 2012 EN FACEBOOK APP MOGELIJKHEDEN. 29 maart 2012 We Crosss B.V. / Hein Hofman

WE CROSS WHITEPAPER: FACEBOOK TIMELINE 2012 EN FACEBOOK APP MOGELIJKHEDEN. 29 maart 2012 We Crosss B.V. / Hein Hofman WE CROSS WHITEPAPER: FACEBOOK TIMELINE 2012 EN FACEBOOK APP MOGELIJKHEDEN 29 maart 2012 We Crosss B.V. / Hein Hofman De Facebook timeline is vernieuwd! Per 30 maart 2012 is de timeline door Facebook verplicht

Nadere informatie

Zakelijke facebook pagina aanmaken in 7 stappen

Zakelijke facebook pagina aanmaken in 7 stappen Zakelijke facebook pagina aanmaken in 7 stappen Facebook wordt steeds belangrijker om gevonden te worden op internet. Wist je dat...25% van de consumenten hun informatie vindt op Facebook? En dat Facebook

Nadere informatie

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN 10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN Introductie Social media wordt steeds vaker door bedrijven gebruikt om beter contact met hun klanten te krijgen en uiteindelijk meer inkomsten te realiseren. Facebook is

Nadere informatie

The Facebook pagina van NKBV 50 Plus

The Facebook pagina van NKBV 50 Plus The Facebook pagina van NKBV 50 Plus https://www.facebook.com/nkbv50plus/ Waarom hebben we een Facebook pagina voor NKBV 50 Plus? Een Facebook pagina is een extra manier om onze sectie onder de aandacht

Nadere informatie

Handleiding Hootsuite

Handleiding Hootsuite Oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Account aanmaken... 4 2. Wat is wat?... 6 3. Inrichten... 8 3.1 Tabs aanmaken... 8 3.2 Kolommen aanmaken... 8 4. Inrichten voor monitoring... 10 4.1 Zoekwoorden...

Nadere informatie

Voorwoord. Op die manier kun je van je Facebook pagina een levendige community maken met fans die je producten of diensten graag kopen en aanbevelen!

Voorwoord. Op die manier kun je van je Facebook pagina een levendige community maken met fans die je producten of diensten graag kopen en aanbevelen! Voorwoord Zo'n 10 miljoen Nederlanders maken inmiddels gebruik van sociale netwerksites. Als ondernemer kun je dus niet achter blijven om ook actief te zijn op sociale media als je je doelgroep wilt bereiken.

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Wat is Pinterest? Hier volgt een stappenplan om aan snel en efficiënt de slag te kunnen gaan met Pinterest.

Wat is Pinterest? Hier volgt een stappenplan om aan snel en efficiënt de slag te kunnen gaan met Pinterest. Handleiding Inhoud Wat is Pinterest?... 3 Stap 1: maak een account... 4 Stap 2: Maak je profiel compleet... 4 Stap 3: Maak een bord... 4 Stap 4: start met pinnen... 6 Zelf uploaden... 7 Pinner volgen...

Nadere informatie

Stappenplan, hoe voeg ik mijn IFRAME toe aan Facebook?

Stappenplan, hoe voeg ik mijn IFRAME toe aan Facebook? Stappenplan, hoe voeg ik mijn IFRAME toe aan Facebook? Stap1: Ga naar: www.facebook.com en log in met je gebruikers account. Hierbij is het verplicht dat je een bedrijfspagina hebt en je daartoe over de

Nadere informatie

Op de website van de N!X Ruilkring klik je in het menu op Cyclos". Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm.

Op de website van de N!X Ruilkring klik je in het menu op Cyclos. Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm. Inloggen Op de website van de NX Ruilkring klik je in het menu op Cyclos". Je ziet nu het inlogscherm van Cyclos: Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm. Hier vul je

Nadere informatie

Friese Poort Skelterrace. Facebook marketing

Friese Poort Skelterrace. Facebook marketing Friese Poort Skelterrace Persoonlijk profiel Profiel en omslagfoto altijd zichtbaar Je kunt een persoonlijk profiel volledig afschermen Wat kan je niet met een persoonlijk profiel? Geen statistieken Geen

Nadere informatie

MINI-CURSUS FACEBOOK. 1. Statusupdates op je prikbord (1) (2) (3) (4) (5)

MINI-CURSUS FACEBOOK. 1. Statusupdates op je prikbord (1) (2) (3) (4) (5) MINI-CURSUS FACEBOOK 1. Statusupdates op je prikbord (1) (2) (3) (4) (5) Onder het tabblad Nieuwsoverzicht (1) kan je bekijken welke publieke berichten ( statusupdates ) je vrienden hebben gepost. Dit

Nadere informatie

Handleiding Facebook

Handleiding Facebook Handleiding Facebook 1 Wat is Facebook? Facebook is een website waarop particulieren een profiel kunnen aanmaken en bedrijven een pagina. De site is het grootste sociale media netwerk van de wereld. Facebook

Nadere informatie

Per pagina wordt een stap uitgelegd. De bedoeling is om in groepjes per pagina de workshop te doorlopen.

Per pagina wordt een stap uitgelegd. De bedoeling is om in groepjes per pagina de workshop te doorlopen. Workshop Facebook Ouders kennen Ouders. In deze workshop leer je 1 het volgende: Aanmelden voor een facebook account Leeswijzer. Per pagina wordt een stap uitgelegd. De bedoeling is om in groepjes per

Nadere informatie

Ontdek de serie Ontdek snel

Ontdek de serie Ontdek snel Ontdek de serie Ontdek snel Ontdek snel: beknopte e-books die je snel op de hoogte brengen De Ontdek snel-titels lichten de lezer snel in over uiteenlopende interessante onderwerpen in: 30, 60 en 90 minuten.

Nadere informatie

LinkedIn - hoe meld ik mij aan?

LinkedIn - hoe meld ik mij aan? LinkedIn - hoe meld ik mij aan? Inhoud 1. Wat is LinkedIn?... 2. Aanmelden bij LinkedIn... 2.1 Registreren... 2.2 Uw profiel opbouwen... 3. De eerste handelingen op LinkedIn... 3.1 Navigeren met de menubalk...

Nadere informatie

Facebook Advertentie Power. Module 1

Facebook Advertentie Power. Module 1 Facebook Advertentie Power Module 1 Les 1: De basis Les 2: De advertentiemanager Les 3: Doelgroeponderzoek Les 4: Aangepaste en vergelijkbare doelgroep Les 5: Het budget voor een advertentie Les 6: Een

Nadere informatie

Facebook: Privacy Instellingen

Facebook: Privacy Instellingen Datum: december 2014 Auteur: Marie Van der Cam, Daniëlla Provost Doel: bijlage vorming Media-W Bestemming: deelnemers vorming Media-W Facebook: Privacy Instellingen 1. Inleiding Iedereen zit op Facebook,

Nadere informatie

Privacy instellen Facebook. Klik op het haaientandje rechts naast Startpagina en kies voor Privacyinstellingen

Privacy instellen Facebook. Klik op het haaientandje rechts naast Startpagina en kies voor Privacyinstellingen Klik op het haaientandje rechts naast Startpagina en kies voor Privacyinstellingen Kies in dit venster voor de middelste optie: Vrienden Instellingen over hoe je op Facebook gevonden kan worden en wat

Nadere informatie

Ramses van der Werf Presenteert Facebook Miljonairs Formule v1.1. Een Makkelijke 300 Per Dag Formule! Gepubliceerd Op: 14 November 2012

Ramses van der Werf Presenteert Facebook Miljonairs Formule v1.1. Een Makkelijke 300 Per Dag Formule! Gepubliceerd Op: 14 November 2012 Ramses van der Werf Presenteert Facebook Miljonairs Formule v1.1 Een Makkelijke 300 Per Dag Formule! Gepubliceerd Op: 14 November 2012 DISCLAIMER De informatie in dit ebook representeert de opinie van

Nadere informatie

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken.

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken. Een webshop vullen Voor een artikel verkocht kan worden moet deze eerst in een webshop geplaatst worden. Hiervoor moeten een aantal stappen worden doorlopen. Ga naar http://webshop.geuzencollege- sw.nl

Nadere informatie

HANDLEIDING PROFIELPAGINA WEBSITE ONE

HANDLEIDING PROFIELPAGINA WEBSITE ONE HANDLEIDING PROFIELPAGINA WEBSITE ONE In dit document vind je een instructie aangaande het vullen van je profielpagina in de expertisebank van de website van ONE. Inloggen in de expertisebank Om je profielpagina

Nadere informatie

TRAINING+COACHING FACEBOOK VOOR ONZE ORGANISATIE (BEGINNERS)

TRAINING+COACHING FACEBOOK VOOR ONZE ORGANISATIE (BEGINNERS) TRAINING+COACHING FACEBOOK VOOR ONZE ORGANISATIE (BEGINNERS) DAVIDSFONDS JUNI 2014 2 PUBLIEK CENTRAAL Publiek Centraal helpt organisaties die hun publiek centraal stellen, dat publiek echt te bereiken.

Nadere informatie

Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina.

Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina. Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina. Auteur: Alle rechten voorbehouden 2012 Inhoud Introductie... 3 Wat is een bedrijvenpagina eigenlijk?... 4 Het aanmaken van een Facebook

Nadere informatie

Stap 3: Hoe maak ik een eigen Fan-page op Facebook aan?

Stap 3: Hoe maak ik een eigen Fan-page op Facebook aan? Handleiding Uzelf profileren op Facebook (3) (Een eigen Fan-page op Facebook opzetten) In de vorige handleidingen heb ik u laten zien hoe u de juiste instellingen op uw persoonlijke Facebook-pagina kunt

Nadere informatie

Aan de slag met Twitter

Aan de slag met Twitter Aan de slag met Twitter Registreren De URL (het adres op het internet) om te registreren is: https://twitter.com/signup In dit voorbeeld is er een Twitter 1 account aangemaakt voor een woning die te koop

Nadere informatie

Facebook lead-gating

Facebook lead-gating Facebook lead-gating Verzamel leads via je Facebook pagina! KG Online Marketing BV Diepenveenseweg 147 7413 AP Deventer Nederland T. 085 208 2100 W. karelgeenen.nl KvK: 51986302 BTW: NL850252301B01 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Zo werkt Facebook. Facebook account. Account aanmaken. Profiel inrichten: tijdlijn, profielfoto en omslagfoto. Privacy op Facebook

Zo werkt Facebook. Facebook account. Account aanmaken. Profiel inrichten: tijdlijn, profielfoto en omslagfoto. Privacy op Facebook Zo werkt Facebook Facebook is een sociaal netwerk waar u informatie over uzelf kwijt kunt, zoals berichten over hobby s, interesses en vakantiefoto s. Door vrienden uit te nodigen en vriendschapsverzoeken

Nadere informatie

Social media keuzes. Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns

Social media keuzes. Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns Social media keuzes Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns Wie zijn wij? Lieke Muller Linda Krijns Online marketingbureau Liber Media helpt kleine ondernemers met opzetten

Nadere informatie

Snel van start met Linkedin?

Snel van start met Linkedin? Handleiding Snel van start met Linkedin? Je online CV, vacaturebank, sollicatiemedium en verzameling van professionele contacten in één! Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op je vakgebied.

Nadere informatie

Facebook privacy zelf instellen

Facebook privacy zelf instellen 1 Facebook privacy zelf instellen Web Oppep maart 2013 2 Inhoudsopgave Inleiding... 3..even stilstaan bij wat we aan het doen zijn.... 3 Het product van Facebook... 3 Afschermen voor vreemden... 3 Weggeven

Nadere informatie

3. Communiceren en delen

3. Communiceren en delen 63 3. Communiceren en delen Sociale netwerken zijn opgezet met als doel gemakkelijk te kunnen communiceren. U heeft natuurlijk weinig aan uw sociale netwerk als u niet met uw vrienden kunt communiceren.

Nadere informatie

EEN FACEBOOKPAGINA AANMAKEN

EEN FACEBOOKPAGINA AANMAKEN EEN FACEBOOKPAGINA AANMAKEN STARTERSGIDS VOOR KAPSALONS Tijd nodig om op te richten 3/5 Het is redelijk eenvoudig om een pagina aan te maken, maar vlieg niet door de verschillende stappen. Neem voldoende

Nadere informatie

Plan Nederland in Pifworld

Plan Nederland in Pifworld Plan Nederland in Pifworld Leuk dat je mee gaat doen aan de actie Schaatsen voor Water! Om je deelname te bevestigen en sponsor te zoeken, dien je een pagina op Pifworld aan te maken. Hieronder vind je

Nadere informatie

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com Heeft u dat nou ook? Je typt het adres van een internetpagina in en dan krijg u een foutmelding. Uhh? O ja, ik heb het adres verkeerd ingetypt. Vanaf nu hoeft dat niet meer gebeuren. We werken gewoon met

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

Uitnodiging Profiel invullen Tijdlijnen... 6

Uitnodiging Profiel invullen Tijdlijnen... 6 Inhoudsopgave Uitnodiging e-mail... 3 Profiel invullen... 4 Tijdlijnen... 6 Persoonlijke tijdlijn... 6 Groepstijdlijn... 8 Privéberichten... 10 Vermeldingen... 10 Notificaties... 10 Mediabibliotheek...

Nadere informatie

Facebook. voor de bloemist

Facebook. voor de bloemist Facebook voor de bloemist voor de bloemist Handeiding Handleiding Facebook voor de bloemist Hoe maak ik een Facebook-pagina aan? Gebruikers kunnen een persoonlijk profiel aan maken zodat zij anderen,

Nadere informatie

Hoe werkt u met dit boek?

Hoe werkt u met dit boek? 8 Hoe werkt u met dit boek? Dit boek is geschreven volgens de Visual Steps -methode. De werkwijze is eenvoudig: u legt het boek naast uw computer en voert alle opdrachten stap voor stap direct op uw computer

Nadere informatie

Handleiding Melkvee Connect

Handleiding Melkvee Connect Handleiding Melkvee Connect Inhoudsopgave 1. Wat kun je ermee en hoe werkt het?... 1 2. Je eigen account bewerken... 2 3. Deelnemen aan een netwerk... 4 4. Een netwerk starten... 6 5. Nieuwsberichten plaatsen...

Nadere informatie

MINI-CURSUS FACEBOOK Statusupdates op je startpagina (1) (2) (3) (4) (5)

MINI-CURSUS FACEBOOK Statusupdates op je startpagina (1) (2) (3) (4) (5) MINI-CURSUS FACEBOOK Statusupdates op je startpagina (1) (2) (3) (4) (5) Onder het tabblad Nieuwsoverzicht (1) kan je bekijken welke publieke berichten ( statusupdates ) je vrienden hebben gepost. Dit

Nadere informatie

Handleiding Facebook. Dragonstraat 19 9731 JL Groningen 050-5423892

Handleiding Facebook. Dragonstraat 19 9731 JL Groningen 050-5423892 Handleiding Facebook Dragonstraat 19 9731 JL Groningen 050-5423892 Inhoudsopgave 1. Wat is Facebook? 2 2. Registreren 2 3. Profiel maken 4 4. Privacy 6 5. Instellingen 9 6. Vrienden vinden 10 7. Groepen

Nadere informatie

Social Media whitepaper

Social Media whitepaper Social Media Social Media whitepaper 1. Inleiding 3 2. Social Media Platforms 4 3. Contentstrategie 6 4. Planning 7 5. Adverteren 8 6. Tools 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid

Nadere informatie

Workshop Facebook voor bedrijven. Facebook marketing

Workshop Facebook voor bedrijven. Facebook marketing Workshop Facebook voor bedrijven Persoonlijk profiel Profiel en omslagfoto altijd zichtbaar Je kunt een persoonlijk profiel volledig afschermen Wat kan je niet met een persoonlijk profiel? Geen statistieken

Nadere informatie

Op http://www.hyves.nl/hyvesense/ kun je lezen welke mogelijkheden er zijn. Je kunt hier kiezen tussen Promoot binnen Hyves en Je website promoten.

Op http://www.hyves.nl/hyvesense/ kun je lezen welke mogelijkheden er zijn. Je kunt hier kiezen tussen Promoot binnen Hyves en Je website promoten. Banners op Hyves Op Hyves kun je adverteren vanuit je eigen, persoonlijke profiel óf vanuit een zogenaamd corporate account. Hoe dit in zijn werk gaat wordt hieronder uitgelegd. Hyvesense Op http://www.hyves.nl/hyvesense/

Nadere informatie

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding De WordPress 3.5 Beginners Handleiding Internetbureau Elephant april 13 Inhoud Introductie... 2 Inloggen... 3 Het dashboard... 5 Berichten en pagina's... 6 Nieuw Bericht... 6 Nieuwe Pagina... 8 Afbeeldingen,

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

De Facebook pagina voor beginners: Een helder handleiding

De Facebook pagina voor beginners: Een helder handleiding De Facebook pagina voor beginners: Een helder handleiding Opzetten van een pagina. Hoe krijg ik fans? Interactie: do s and don ts Pagina of profiel? Pagina of groep? Opzetten van een pagina Facebook bestaat

Nadere informatie

Bouw aan een succesvolle Facebookbedrijfspagina - de snelcursus!

Bouw aan een succesvolle Facebookbedrijfspagina - de snelcursus! Bouw aan een succesvolle Facebookbedrijfspagina - de snelcursus! Waarom een Facebookbedrijfspagina? Met een bedrijfspagina op Facebook creëer je meer online naamsbekendheid, vergroot je jouw online vindbaarheid,

Nadere informatie

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet!

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! 30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! Auteur: Copyright 2011, Alle rechten voorbehouden www.tomdehaan.nl 1 Voordat je de tips gaat lezen Dit ebook is een verzameling van tips voor je Facebook

Nadere informatie

Facebook Geldverdien Methode!!

Facebook Geldverdien Methode!! Fred Eggen Presenteert Facebook Geldverdien Methode!! Een Makkelijke 100 300 Per Dag Methode! Gefeliciteerd! Met je beslissing om dit rapport te downloaden. Je mag dit rapport weggeven, doorsturen, gebruiken

Nadere informatie

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht:

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Handleiding Blogger In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Het aanmaken van een weblog Het typen van een blogbericht De privacy van jouw weblog Het instellen van RSS Het aanmaken

Nadere informatie

3. Communiceren en delen

3. Communiceren en delen 63 3. Communiceren en delen Sociale netwerken zijn opgezet met als doel gemakkelijk te kunnen communiceren. U heeft natuurlijk weinig aan uw sociale netwerk als u niet met uw vrienden kunt communiceren.

Nadere informatie

InLeIDInG. account aanmaken

InLeIDInG. account aanmaken InLeIDInG Je staat op het punt aan de slag te gaan met jouw persoonlijke stukje op onze website: een virtuele plek om met vrijwilligers in contact te komen, je organisatie te promoten, kennis te delen,

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Nieuwsbrief 9 Introductie Visual Steps 10 Wat heeft u nodig? 11 Uw voorkennis 11 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Nieuwsbrief 9 Introductie Visual Steps 10 Wat heeft u nodig? 11 Uw voorkennis 11 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 9 Nieuwsbrief... 9 Introductie Visual Steps... 10 Wat heeft u nodig?... 11 Uw voorkennis... 11 De website bij het boek... 12 Hoe werkt u met dit boek?... 12 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Op het tabblad Gebeurtenissen wordt een logboek bijgehouden van alles wat je op Worldtrucker hebt gedaan.

Op het tabblad Gebeurtenissen wordt een logboek bijgehouden van alles wat je op Worldtrucker hebt gedaan. Rondleiding Rondleiding Volg hier een snelle rondleiding en zie hoe je aan de slag kunt gaan met Worldtrucker. 1. Mijn profiel Dit is je thuishonk bij Worldtrucker. In je profiel vind je alle informatie

Nadere informatie

Kaart maken met Google Maps

Kaart maken met Google Maps Kaart maken met Google Maps Open https://mapsengine.google.com/map/ en log in met je Google account. Klik op 'Nieuwe kaart maken'. Page 1 Je kaart een naam geven Klik op 'Naamloze kaart' linksboven. Een

Nadere informatie

Lesgever: pc / laptop met internetverbinding, beamer en projectiescherm Cursisten: pc / laptop met internetverbinding

Lesgever: pc / laptop met internetverbinding, beamer en projectiescherm Cursisten: pc / laptop met internetverbinding F I C H E V O R M I N G Versie 20120126A Algemene info Titel Aard Doelgroep Duur Facebook privacy instellingen educatieve vorming jongeren (+12) en volwassenen max. 1 uur Omschrijving In deze vorming komen

Nadere informatie

Handleiding Vraagelkaar

Handleiding Vraagelkaar Handleiding Vraagelkaar Vraagelkaar, gewoon doen! Inhoud Registreren en inloggen... 4 Nieuw op Vraagelkaar?... 4 Inloggen via Sociaal Netwerk... 5 Registeren voor een e-mailaccount... 5 Inloggen lukt niet

Nadere informatie

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden LinkedIn Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden Deze informatie is opgesteld door Team 2015 Utrecht om Utrechtse initiatieven te ondersteunen bij hun PR. We verwelkomen het gebruik van

Nadere informatie

Inleiding. 1. Wat is de community? 2. Hoe is de community te vinden?

Inleiding. 1. Wat is de community? 2. Hoe is de community te vinden? Inhoud Inhoud... 1 Inleiding... 2 1. Wat is de community?... 2 2. Hoe is de community te vinden?... 2 Navigatie door de community... 3 1. Inloggen... 3 2. Profielinstellingen... 3 3. Groepen... 5 Veel

Nadere informatie

16 supertips om jouw Facebook pagina te laten groeien met hulp van YourBoost!

16 supertips om jouw Facebook pagina te laten groeien met hulp van YourBoost! 16 supertips om jouw Facebook pagina te laten groeien met hulp van YourBoost! Het kost veel tijd en energie om een Facebook Pagina bij te houden. Alleen een pagina maken en er verder niets mee doen zal

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Social media voor ouderen? 2 S o c i a l e n e t w e r k e n Communicatie tussen mensen, bedrijven en organisaties in een online

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over de nieuwe fototool

Veelgestelde vragen over de nieuwe fototool Veelgestelde vragen over de nieuwe fototool 1. Hoe voeg ik foto s toe aan mijn profiel? 3 2. Hoe voeg ik klassenfoto s toe? 7 3. Hoe voeg ik fotoalbums toe? 11 4. Hoe zoek en bekijk ik klassenfoto s? 13

Nadere informatie

Facebook: praktisch gebruik

Facebook: praktisch gebruik Facebook: praktisch gebruik In vorige cursus hebben we bekeken hoe je voor de sportclub een eigen pagina kan aanmaken. Met de cursus praktisch gebruik leer je werken met je pagina. Berichten plaatsen.

Nadere informatie

Richtlijnen - werkprofiel op facebook

Richtlijnen - werkprofiel op facebook Richtlijnen - werkprofiel op facebook (februari 2013) 1 Stap 1: beveilig je persoonlijk profiel Indien je een persoonlijk profiel hebt op facebook, zorg er dan voor dat dit profiel veilig is. Om te weten

Nadere informatie

Ga meteen aan de slag! PLUSpakket. handleiding. Oplossingen voor ondernemende kappers die kiezen. 2012 www.wiewathaar.nl

Ga meteen aan de slag! PLUSpakket. handleiding. Oplossingen voor ondernemende kappers die kiezen. 2012 www.wiewathaar.nl Ga meteen aan de slag! PLUSpakket handleiding Oplossingen voor ondernemende kappers die kiezen 2012 www.wiewathaar.nl Review website? 27% Nederlanders vindt reviewsites als WieWatHaar.nl erg nuttig* Steeds

Nadere informatie

Bloggen met blogdirect

Bloggen met blogdirect Bloggen met blogdirect H1 Aanmelden en inloggen H1.1 Aanmelden Ga naar www.blogdirect.nl Klik op registeren. Onderstaand scherm verschijnt: Vul de gegevens in en klik op verzenden. Verzin een gebruikersnaam:

Nadere informatie

Zo ondersteun je jouw business met Facebook

Zo ondersteun je jouw business met Facebook Zo ondersteun je jouw business met Facebook Een goed begin is het halve resultaat! Graag willen wij je laten profiteren van enkele eenvoudige stappen die je kunt zetten, zodat jouw activiteiten op Facebook

Nadere informatie

2. INLOGGEN INLOGGEN'

2. INLOGGEN INLOGGEN' 1. DIGITALEWEEK.BE Alle activiteiten die tijdens de Digitale Week plaatsvinden, worden verzameld op de website van de Digitale Week. De deadline om activiteiten in te voeren is 7 maart 2014. 2. INLOGGEN

Nadere informatie

Facebook: inleidende cursus

Facebook: inleidende cursus Facebook: inleidende cursus Wil je communiceren naar de buitenwereld toe, dan kan dit via Social Media gebeuren. Via Facebook kan je als sportclub miljoenen mensen bereiken, ook doelgroepen voor je club.

Nadere informatie