42% van alle volwassen Nederlanders

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "42% van alle volwassen Nederlanders"

Transcriptie

1 Facebook marketing

2 42% van alle volwassen Nederlanders In augustus 2012 deed het internetbureau Yes2web onderzoek naar het Facebookgebruik in Nederland. Uit dit onderzoek bleek dat 42 % van alle volwassen Nederlanders op Facebook zit. In Amerika is dit 90 %! De verwachting is dat het Facebookgebruik in de zeer nabije toekomst drastisch toe zal nemen en dat we in Nederland pas aan het begin staan van het Facebooksucces. Als je kijkt naar wat de activiteiten van deze gebruikers zijn, bezoeken zij, behalve persoonlijke profielen, vooral pagina s van Tv-programma s en plaatselijke bedrijven. Bij deze bedrijven voeren eten en drinken de boventoon. Aangetoond is dat horecaondernemingen en non-profit ondernemingen de meeste interactie hebben met hun bezoekers. In het eerste half jaar van 2012 is de interactie op zakelijk gebied op Facebook enorm toegenomen. Steeds meer bedrijven lijken zich te realiseren dat het niet alleen draait om kwantiteit (likes verzamelen), maar juist om de kwaliteit (veel contactmomenten met de doelgroep).

3 Een fanpage maken Heb je nog geen fanpage of zakelijke pagina, log dan eerst in onder je persoonlijke account en ga naar: https://www.facebook.com/pages/create.php Kies een van de mogelijkheden. Als je er niet zeker van bent welke je moet kiezen, geen nood, je kunt alles later nog wijzigen. Kies een categorie en bedrijfsnaam en ga akkoord met de voorwaarden. Nadat je op Aan de Slag hebt geklikt, kun je stap voor stap alle informatie over je fanpage invullen. Je kunt ook alle stappen overslaan en dit later een keer op je gemak doen. Je persoonlijke profiel en je fanpage Het is aan te raden je fanpage (zakelijke pagina) aan te maken als je ingelogd bent in je persoonlijke account. Het kàn los van je persoonlijke account, maar het is niet handig, want je komt later in de knoop, bijvoorbeeld als je apps wilt toevoegen of adverteren. Facebook ziet jou namelijk als mens en als er geen mens achter een fanpage schuilt, zijn er diverse beperkingen voor je fanpage. Op je persoonlijke Facebook heb je vrienden. Op je fanpage kun je geen vrienden hebben, wel likes. Fans dus. Als je een Fanpage hebt gemaakt, kun je bovenin de pagina switchen tussen je persoonlijke account en je fanpage.

4 Je kunt er voor kiezen om op je persoonlijke profiel kenbaar te maken dat je een bedrijf en dus een fanpage hebt. Het is aan te raden, omdat je daarmee betrokkenheid van je vrienden en kennissen creëert en beter vindbaar bent. Zorg dus dat bij de informatie van je persoonlijk account bij Werk en Opleiding je werk gekoppeld is aan je fanpage. Je kunt, als je Facebook gebruikt als fanpage, ook pagina s liken en berichten plaatsen op andere fanpages. Je kunt als bedrijf geen berichten plaatsen op persoonlijke pagina s. Je kunt wel berichten delen. Facebook marketing strategie Voor je Facebook inzet als marketinginstrument is het belangrijk dat je een plan hebt. Een eenvoudig plan met een doel en een praktische uitwerking is voldoende. Je doel kan zijn: Interactie Likes Naamsbekendheid Omzetverhoging Meer fans Nieuwe klanten

5 Stel een eenvoudig doel zoals: Ik wil binnen een maand 100 actieve bezoekers hebben op mijn Facebookpagina. Bezoekers alleen is niet voldoende. Het bereik van je pagina wordt hoger als de bezoeker iets doet op je pagina. Een bericht verzendt, de pagina of een update liked of een opmerking plaatst. Stel in je plan vast hoe je dit wilt gaan bereiken. Een like alleen is niet voldoende Er bestaat zoiets als edgerank op Facebook. Het is een formule, alleen toegepast door Facebook, die bepaalt wat het bereik van je pagina is. Het is niet zo dat jouw berichten op je Facebook pagina altijd getoond worden aan hen die je pagina liken. Iemand die jouw pagina liked ziet waarschijnlijk dezelfde dag of de dag er na nog een bericht van jou, maar als de liker vervogens niet meer terug komt of er nooit meer interactie plaatsvindt tussen hem en jouw pagina, zou het kunnen zijn dat er nooit meer een bericht van jouw pagina getoond wordt op zijn startpagina. Alleen een like is dus eigenlijk niet zo heel veel waard. Edgerank is de waarde die Facebook geeft aan jouw bericht. Hoe hoger de waarde, hoe vaker je bericht getoond wordt op het prikbord van je fans (zij die je pagina liken ). Wat is edge? Facebook noemt elke activiteit op Facebook edge. Een bericht of status update is edge ; het liken of reageren op een status update is edge ; het uploaden van een foto is edge en ook het aanpassen van je fanpage of profiel is edge. Elke interactie, elke actie op Facebook is edge. Wat is edgerank? Edgerank is de waarde die Facebook hecht aan die actie. Een bericht van jou dat 10 keer geliked is en 6 reacties heeft, krijgt een hogere waarde dan een bericht zonder likes en reacties en wordt dus minder vaak getoond aan je fans. Het kan dus zijn dat een bericht met weinig interactie niet zal verschijnen op het prikbord van een van je fans. Facebook vindt dat het bericht relevanter is voor je fans, als het veel likes of reacties heeft. Maar ook een afbeelding of video heeft weer een hogere waarde dan een tekstbericht. Een bericht op een pagina met 1000 fans heeft een hogere waarde dan een bericht van een fanpage met 100 fans/ likes. Bovendien zal het bericht eerder getoond worden op het prikbord van een fan die jouw pagina vaak bezoekt en meerdere berichten heeft geliked op jouw pagina. Het is dus zaak dat je zo veel mogelijk interactie creeert, zodanig dat je een hoge edgerank bereikt en dus veel mensen bereikt. Bedenk dus een actie waarop veel mensen zullen reageren en vooral die veel gedeeld zal worden.

6 Wat helemaal onderaan staat is dus belangrijk: 1220 personen hebben dit bericht gezien. Organisch en viraal Hoe meer mensen je bericht liken, becommentariëren of delen, hoe meer mensen het bericht zien. Logisch toch? Als je er op klikt zie je dat een deel van die personen organisch is en een deel viraal. Het organische bereik is het bereik aan die mensen die je pagina geliked hebben. Viraal bereik zijn mensen die geen fan zijn van jouw pagina maar aan wie het bericht wel getoond is. Het zijn de Facebookvrienden van je fans. Dat moeten we hebben!

7 Hoe bereik je de juiste mensen? Hoe bereik je die mensen die jouw fan willen worden tussen al die 6,6 miljoen Nederlanders op Facebook? Het is aan jou om als eerste die groep mensen te bereiken die waarschijnlijk je pagina of je berichten zullen liken of delen. Begin met hen die al klant of fan zijn. Nodig bestaande klanten en contacten uit je fanpage te bezoeken; In je nieuwsbrief In brochures In advertenties Op facturen Alle andere communicatie Je handtekening Op je website Op je blog Op Twitter/Hyves/LinkedIn In je vriendenkring Vooral die laatste vinden veel ondernemers moeilijk, maar is wel zeer effectief. Vrienden en familie zullen je pagina zonder aarzeling liken en reageren op jouw berichten. Om in al je on- en offline communicatie de URL te kunnen vermelden van je Facebook fanpage, is het handig om je gebruikersnaam vast te leggen. De gebruikersnaam van de fanpage wordt automatisch verwerkt in het verkorte pagina-adres. Wat plaats je op je fanpage? Het klink simpel, maar het is belangrijk dat je berichten op je fanpage plaatst waarvan je weet dat je doelgroep ze leuk zal vinden en liefst nog zal delen. Verplaats je in je doelgroep en plaats vooral afbeeldingen, video s, polls en dergelijke. Stel vragen, wees stellig, roep reacties op.

8 Je vrienden op Facebook Stel je hebt 70 vrienden op Facebook als persoon. Dit zijn mensen die je persoonlijk kent, vrienden, collega s, familie. Zij zijn bij voorbaat al fan. Dit zijn de mensen die most likely je ambassadeur zullen zijn. De laatste jaren treedt er een vervaging op tussen persoonlijk en zakelijk op Facebook. Als je je zakelijke en persoonlijke netwerk vermengt en dat goed en integer doet, zal het lonen en geeft het heel veel mogelijkheden. Het begrip vrienden is sowieso veranderd als het op Facebook aankomt. Laten we het in plaats van vrienden netwerk noemen. Dat klinkt al Nederlandser, hè? Het vermengen van je persoonlijke netwerk en je zakelijke netwerk op Facebook vereist wel een andere mindset. Een mindset die hoe langer hoe meer geaccepteerd wordt. We gaan er van uit dat je een bijzondere band wilt creëren met je fans. Dat vraagt om persoonlijke aandacht, interesse, interactie. Als je er voor kiest je persoonlijke netwerk op Facebook te betrekken bij je fanpagina, zal dit automatisch plaatsvinden. Het zal bovendien sneller en gemakkelijker een viraal karakter krijgen. Een vriend zal sneller jouw berichten delen, dan een onbekende. Met andere woorden: zakelijke klanten worden vrienden en vrienden kun je ook zakelijk benaderen. Je hoeft daarvoor niet heel erg kieskeurig te zijn wie je toelaat in je vriendennetwerk op Facebook. Nogmaals, het vermengen van je zakelijke en je vriendennetwerk op Facebook is iets waar je voor kunt kiezen, maar als je je er niet goed bij voelt, moet je het niet doen. Natuurlijk wil je je zakelijke en/of privéberichten weer niet met al je vrienden en kennissen delen, en daarvoor maken we lijsten aan, zodat je privé, persoonlijk en zakelijk kunt scheiden op je persoonlijke Facebookpagina. Lijsten geven overzicht, besparen je tijd én je kunt met lijsten heel gericht bepaalde zaken alleen aan bepaalde groepen tonen. Lijsten geven je dus veel meer controle. Alleen familie Je zou bijvoorbeeld de lijst Goede Vrienden kunnen gebruiken. Iedere update die je voor Goede Vrienden plaatst, kan alleen door de mensen die jij op deze lijst plaatst gelezen worden. Of je plaatst foto s van het leuke familiefeest van gisteravond, maar je wilt dat alleen je familie deze foto s kan zien.

9 Hoe doe je dat? Hoe beheer je lijsten? Klik op Vrienden links in het menu op je Facebook startpagina of ga naar https://www.facebook.com/bookmarks/lists. Facebook heeft standaard al drie lijsten voor je gemaakt, namelijk Goede vrienden, Kennissen en Familie. Het kan ook zijn dat Facebook automatisch lijsten heeft gemaakt van je collega s of studiegenoten. Dat gebeurt alleen als je je werkgever en/of opleiding hebt vermeld in je profielgegevens én bevriend bent met personen met dezelfde werkgever en/of opleiding. Klik op de lijst Goede vrienden. Klik in het veld +Toevoegen aan deze lijst de beginletters van een goede vriend en voeg vrienden naar keuze toe aan de lijst. Hoe maak je een nieuwe lijst Als je een volledig nieuwe lijst wilt maken, klik je op de pagina https://www.facebook.com/bookmarks/lists op +Lijst maken. Geef de lijst een naam, bijvoorbeeld Collega s Coachingopleiding en typ de beginletters van de naam van je collega s van de opleiding en voeg ze toe aan de lijst.

10 De lijst verschijnt nu in het linkermenu op je startpagina en als je daar op klikt kun je alle updates van je collega s lezen. Lekker overzichtelijk en het kost je niet veel tijd om op de hoogte te blijven. Alles wat je op deze pagina plaatst kan ook alleen door je collega s van de opleiding gelezen worden. Andere vrienden zullen deze updates niet zien. Dan heb je dus die groepen gemaakt (Facebook noemt ze lijsten), maar hoe plaats je dan een bericht op Facebook, alleen bestemd voor die specifieke lijst?

11 Op je startpagina zie je links in je favorietenlijst de lijsten die je al in gebruik hebt. Bijvoorbeeld Familie, Goede vrienden, Kennissen. Misschien heb je er een groep collega s bij gemaakt, of clubgenoten. Of misschien zelfs klanten. Niets zo slim als het wel en wee van je klanten in de smiezen houden en er op reageren. Of je je klanten toelaat tot je vrienden of Facebook, of dat je je persoonlijke Facebook strikt privé houdt, is jouw keuze. En die is heel persoonlijk. Het is allebei prima. Nu wil je bijvoorbeeld de grappige foto van dochterlief op Facebook plaatsen, maar je wilt dat alleen je familie en een paar hele goede vrienden die foto kan zien. Wil je de foto alleen tonen aan één lijst, dan volstaat het de lijst aan te klikken en je bericht daar in te plaatsen. Het wordt dan automatisch alleen in die lijst getoond. Wil je de foto aan meerdere lijsten tonen, ga dan als volgt te werk: 1. Klik bovenin je startpagina op de knop Foto/video. 2. Kies de foto op je computer die je wilt plaatsen. 3. Klik op Openbaar. 4. Kies aangepast. 5. Achter Deze personen of lijsten kies je Specifieke personen of lijsten.

12 6. Typ in het vakje er onder de eerste letter van de lijst die de foto mag zien. Je kunt meerdere lijsten in het vakje plaatsen. 7. Je kunt hier zelfs per persoon of lijst aangeven wie de foto niet mag zien. 8. Klik op wijzigingen opslaan. Profielfoto invoegen Je kunt je logo of welke andere afbeelding of foto dan ook invoegen als profielfoto. De foto mag maximaal 180 x 180 pixels groot zijn. Ben je handig met een fotobewerkingsprogramma, dan kun je er zelf een maken in die maat. Je kunt daarvoor het gratis, online fotobewerkingsprogramma Pixlr gebruiken. De profielfoto toevoegen of wijzigen: 1. Muis boven de afbeelding. 2. Klik op Profielfoto bewerken. 3. Klik op kiezen uit foto s om een foto te gebruiken die je al in een album op Facebook hebt staan. Of kies een afbeelding op je computer. 4. De afbeelding is geplaatst op je fanpage Omslagfoto invoegen Bovenaan de pagina kan een grote, brede afbeelding geplaatst worden. De afbeelding mag maximaal 851 x 315 pixels groot zijn. 1. Muis over de plek waar de omslagfoto komt. 2. Klik op Een omslag toevoegen of omslag wijzigen. 3. Klik op Kiezen uit foto s om een foto te gebruiken uit je fotoalbums of op Foto uploaden om een foto van je computer in te voegen.

13 Gebruikersnaam en url aanpassen 1. Pas je gebruikersnaam aan in Pagina bewerken Informatie bewerken - Algemene gegevens bij Gebruikersnaam. 2. Kies een duidelijke, eenvoudige gebruikersnaam. Dit is de naam die in de url (internetadres) komt van je pagina. Let op! Je kunt deze naam, eenmaal gekozen, niet meer veranderen! Een app toevoegen Je kunt op je Facebook pagina nieuwe pagina s toevoegen, ook wel custom tabs genoemd. Bijvoorbeeld een tab waar je een wedstrijd op zet, of je Pinterest pagina deelt of je webshop plaatst. Deze tabs kun je ook maken met een toepassing, in Facebook app genoemd. Er zijn veel apps beschikbaar op Facebook, maar deze zijn bijna altijd van externe partijen, dus niet van Facebook zelf. Het nadeel is, dat je niet weet welke zakelijke apps er zijn. Er is nergens een pagina waar je kunt kiezen. Sommige apps zijn gratis en voor sommige moet je betalen. Goede apps zijn van Pagectrl, The Page Creators, Woobox en Involver. Klik boven in het zoekveld en typ het zoekwoord in van de app waar je naar zoekt. Bijvoorbeeld Youtube. Kies de app. De app met de meeste gebruikers is meestal wel betrouwbaar. Je ziet dat er voor een Youtube app veel aanbieders zijn.

14 Klik op de pagina de app op Toevoegen aan mijn pagina of Click here to install. Deze pagina ziet er bij alle apps weer anders uit. Zoek naar een link waarmee je de app kunt toevoegen of installeren. Er wordt gevraagd aan welke pagina je deze app wilt toevoegen. Als in onderstaand venster jouw fanpage er niet bij staat, ga dan verder onder je persoonlijke profiel en zoek opnieuw naar Static HTML. Klik nogmaals op Toevoegen aan mijn pagina. Facebook wil namelijk dat je als persoon apps toevoegt aan je fanpage.

15 Soms wordt gevraagd: verder gaan als [je eigen naam]. Klik dan op Doorgaan als [jouw naam]. Kies in het dropdown menu aan welke pagina je de app wilt toevoegen en klik op [Naam app] toevoegen Je bent nu weer terug op je eigen fanpage. Klik rechtsboven op de knop pagina bewerken. Kies Apps. In de rij toepassingen is de nieuwe app toegevoegd. Klik op Naar app gaan om video s toe te voegen aan je nieuwe Youtube pagina. Ook in je rijtje tabs is de tab met de nieuwe app toegevoegd. Je kunt de tab bewerken door over de nieuwe tab te muizen en op het potloodje te klikken. Verwissel van volgorde van tabs, of kies een andere afbeelding bij Instellingen. Ik heb nu een Youtube app toegevoegd, maar op deze manier kun je dus alle apps en tabs toevoegen. Het werkt steeds misschien iets anders. Probeer een app gewoon uit en als hij niet bevalt kun je hem weer verwijderen in Pagina bewerken Informatie bijwerken Apps.

Voorwoord. Op die manier kun je van je Facebook pagina een levendige community maken met fans die je producten of diensten graag kopen en aanbevelen!

Voorwoord. Op die manier kun je van je Facebook pagina een levendige community maken met fans die je producten of diensten graag kopen en aanbevelen! Voorwoord Zo'n 10 miljoen Nederlanders maken inmiddels gebruik van sociale netwerksites. Als ondernemer kun je dus niet achter blijven om ook actief te zijn op sociale media als je je doelgroep wilt bereiken.

Nadere informatie

Handleiding gebruik Facebook en Twitter

Handleiding gebruik Facebook en Twitter Handleiding gebruik Facebook en Twitter Hoe maak je effectief gebruik van deze social media kanalen? Datum : 17-05-2013 Auteur : Rico Kramers (stagiaire) Organisatie : Adyta Relatie : - Project : - PAGINA

Nadere informatie

1 Een zakelijke Facebookpagina opzetten 7. Persoonlijke profiel 8 Facebookgroep 14 Facebookpagina 15

1 Een zakelijke Facebookpagina opzetten 7. Persoonlijke profiel 8 Facebookgroep 14 Facebookpagina 15 Inhoudsopgave 0 Inleiding 1 Facebook feiten en cijfers 2 Is Facebook gratis? 3 Grote bedrijven versus kleinere ondernemingen 3 Communiceer als persoon, niet als bedrijf 4 Fluisteren mag, maar ga niet schreeuwen

Nadere informatie

Handleiding LinkedIn. Interim Intelligence

Handleiding LinkedIn. Interim Intelligence Handleiding LinkedIn Interim Intelligence Inhoud 1. Wat is LinkedIn? 2 2. Profiel 3 Registreren 3 Profiel aanmaken 3 Settings 5 Personaliseren en optimaliseren 5 3. Netwerk bouwen 7 Adresboek koppelen

Nadere informatie

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. copyright -- 2012

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. <span>copyright</span> -- 2012 Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek copyright -- 2012 Dedication Acknowledgements Table of Contents Social Media 1 Ben jij zichtbaar als kunstenaar // creatief? 5 tips! 1

Nadere informatie

perfect LinkedIn profiel

perfect LinkedIn profiel f 20 geheimen voor een perfect LinkedIn profiel Maaike Gulden Inhoudsopgave Voorwoord 3 Wat kun je met LinkedIn? 4 Voordeel van een goed LinkedIn profiel 5 Een 100% LinkedIn profiel 5 20 Tips voor een

Nadere informatie

2010 2012 Budeco BV the Business Development Company budeco.nl 1

2010 2012 Budeco BV the Business Development Company budeco.nl 1 2010 2012 Budeco BV the Business Development Company budeco.nl 1 Inleiding Social media neemt een steeds grotere en belangrijkere rol in bij het voeren van conversaties. Niet alleen tussen individuen,

Nadere informatie

LINKEDIN B2B PROFESSIONALS

LINKEDIN B2B PROFESSIONALS 2 RER LinkedIn heeft sinds januari 2013 200 miljoen leden en maar liefst 2.8 miljoen bedrijven hebben een bedrijfspagina aangemaakt. LinkedIn is uniek in haar soort omdat dit het enige sociale netwerk

Nadere informatie

Je eigen succesvolle weblog maken!

Je eigen succesvolle weblog maken! Je eigen succesvolle weblog maken! Bjorn Simmering Ik had al wat langer plannen om een eboek te schrijven, maar ik stelde dit steeds uit of ik maakte er geen tijd voor vrij. Nadat ik een serie artikelen

Nadere informatie

facebook voor B2B Een praktisch e-book met een eenvoudig stappenplan, handige tips en voorbeelden uit de praktijk.

facebook voor B2B Een praktisch e-book met een eenvoudig stappenplan, handige tips en voorbeelden uit de praktijk. Geschreven door Robbert van den Heuvel Driek Geurtsen Barbara Kremers Jos Veldwijk Grafisch ontwerp door Kwiek Ontwerp Een praktisch e-book met een eenvoudig stappenplan, handige tips en voorbeelden uit

Nadere informatie

Pinterest. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers.

Pinterest. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers. Pinterest deserves your interest Handboek voor marketeers en ondernemers Geschreven door: Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh Inhoudsopgave Inleiding... 4 Wat is Pinterest?... 5 Waarom Pinterest?...

Nadere informatie

GRATIS E-book Introductie van Facebook!

GRATIS E-book Introductie van Facebook! GRATIS E-book Introductie van Facebook! Pagina 1 van 46 2011 Vincent Smit Inleiding Mijn naam is Vincent Smit en ik ben de oprichter van Just Connecting waarmee ik sinds december 2008 ondernemers train

Nadere informatie

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC)

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC) Marketing op sociale netwerken Emmauscollege 2012-2013 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Hoofdstuk 1: Waar(om) adverteren?... 5 Waarom adverteren op sociale netwerken?... 5 Kiezen van het juiste

Nadere informatie

Get started! Aan de slag met sociale media

Get started! Aan de slag met sociale media Get started! Aan de slag met sociale media Stap voor stap handleiding 0. Inleiding Deze handleiding hoort bij de workshop 'Get started! Aan de slag met sociale media', die in februarimaart 2012 wordt georganiseerd

Nadere informatie

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers Pinterest Marketing deserves your interest Handboek voor marketeers en ondernemers Geschreven door: Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh Inhoudsopgave Inleiding... 4 1. Pinterest?... 5 De kracht

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl Gratis website maken Auteur Rob Dennissen www.maakjegratiswebsite.nl Voorwoord Allereerst wil ik je bedanken en feliciteren met de aanschaf van dit E-book gratis website maken. Je hebt namelijk vertrouwen

Nadere informatie

All In One Cursus Nick Jenneboer. Maak je startende onderneming. tot een succesvolle onderneming. 2013 Nick Jenneboer enjee.nl 2

All In One Cursus Nick Jenneboer. Maak je startende onderneming. tot een succesvolle onderneming. 2013 Nick Jenneboer enjee.nl 2 Maak je startende onderneming tot een succesvolle onderneming 2013 enjee.nl 2 Voorwoord Even voorstellen Van hobby naar eigen bedrijf Mijn naam is, oprichter en eigenaar van adviesbureau enjee. Ik adviseer

Nadere informatie

Inhoud 1 Inleiding... 1 Linkbuilding Tool... 4 Werken met een gratis Basic Account van Linkbuilding Tool... 6

Inhoud 1 Inleiding... 1 Linkbuilding Tool... 4 Werken met een gratis Basic Account van Linkbuilding Tool... 6 Inhoud 1 Inleiding... 1 1.1 Marktanalyse... 1 1.2 Website promotie door adverteren... 1 1.3 Zelfstandig je website promoten... 1 1.4 Google en Linkbuilding... 2 2 Linkbuilding Tool... 4 2.1 Linkbuilding

Nadere informatie

Hugo Bakker Trainer & Coach

Hugo Bakker Trainer & Coach Hugo Bakker Trainer & Coach Introductie Website maken en Passief Inkomen Creëren Toen Ik deze e-mail cursus schreef in 2011 was mijn avontuur op het internet nog maar net begonnen. Het liep niet direct

Nadere informatie

perfect LinkedIn profiel

perfect LinkedIn profiel 20 geheimen voor een perfect LinkedIn profiel Maaike Gulden Inhoudsopgave Voorwoord 3 Wat kun je met LinkedIn? 4 Voordeel van een goed LinkedIn profiel 5 Een 100% LinkedIn profiel 5 20 Tips voor een goed

Nadere informatie

Handleiding Hootsuite

Handleiding Hootsuite Oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Account aanmaken... 4 2. Wat is wat?... 6 3. Inrichten... 8 3.1 Tabs aanmaken... 8 3.2 Kolommen aanmaken... 8 4. Inrichten voor monitoring... 10 4.1 Zoekwoorden...

Nadere informatie

Stefan Rooyackers. Geld verdienen met... Netwerken en netwerken via Twitter

Stefan Rooyackers. Geld verdienen met... Netwerken en netwerken via Twitter 0 Stefan Rooyackers Geld verdienen met... Netwerken en netwerken via Twitter 1 Copyright Eerste druk Augustus 2012 Twitter is eigendom van Twitter Inc. Op geen enkele wijze is er sprake van sponsoring,

Nadere informatie

Is jouw website 2015 PROOF? Georgette van Aart

Is jouw website 2015 PROOF? Georgette van Aart copyright 2015 Georgette van Aart www.bizzyweb.nl 1 Is jouw Website 2015 Proof? Door Georgette van Aart www.bizzyweb.nl www.wordpresskennisbank.nl copyright 2015 Georgette van Aart www.bizzyweb.nl 2 INHOUDSOPGAVE:

Nadere informatie

Introductie... 3. Waarom Facebook?... 5. 2. Adverteer met Facebook... 14. 3.Starten met Facebook... 18. 4. Facebook Status Updates...

Introductie... 3. Waarom Facebook?... 5. 2. Adverteer met Facebook... 14. 3.Starten met Facebook... 18. 4. Facebook Status Updates... Inhoud Introductie... 3 Waarom Facebook?... 5 2. Adverteer met Facebook... 14 3.Starten met Facebook... 18 4. Facebook Status Updates... 29 5.Opbouwen & Versterken van uw Bedrijf... 34 6. Overzicht - Facebook

Nadere informatie

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers, 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: social media anno nu... 4 1.1 Hoeveel mensen maken er gebruik

Nadere informatie

'Media EB EE. ÏPCfd Reviuslyceum. social Media Guide. f'\ ~ Lentiz 1 Revi uslyceu

'Media EB EE. ÏPCfd Reviuslyceum. social Media Guide. f'\ ~ Lentiz 1 Revi uslyceu 'Media Social media zijn een onderdeel van ons dagelijks leven geworden. Wie kan zich nu nog een wereld zonder Facebook, Twitter en Linkedln voorstellen? Toch is lang niet iedereen op social media te vinden.

Nadere informatie

Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail. Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1

Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail. Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1 Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Aan de slag met Outlook Web App... 3 Overzicht instellingen... 3 Vereisten...

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

2011 www.nederlandinternet.nl. Copyright

2011 www.nederlandinternet.nl. Copyright Copyright Aan de inhoud van dit document kunnen geen rechten worden ontleend. Dit document is met grote zorg samengesteld door Nederland Internet. Incidentele onvolkomenheden kunnen zich desalniettemin

Nadere informatie