DIGITALE VORMGEVING PERIODE 3 DEEL 1 SELECTIES, KLASSENBOEK, FOLDER MHBO EVENEMENTENORGANISATIE FONS GOOSEN

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DIGITALE VORMGEVING PERIODE 3 DEEL 1 SELECTIES, KLASSENBOEK, FOLDER MHBO EVENEMENTENORGANISATIE FONS GOOSEN"

Transcriptie

1 DIGITALE VORMGEVING PERIODE 3 DEEL 1 SELECTIES, KLASSENBOEK, FOLDER MHBO EVENEMENTENORGANISATIE FONS GOOSEN MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING

2 Selecties Selecties Selectiekaders Selectiekadergereedschappen zijn ideaal om selecties van symmetrische vormen te maken. Lasso-gereedschappen Lasso-gereedschappen zijn ideaal voor het maken van selecties van ongelijkmatige gevormde objecten. Toverstaf en Snelle selecties Toverstaf is een speciaal selectiegereedschap dat automatisch een selectie maakt. Door de tolerantie te verhogen of te verlagen kun je een groter of kleiner kleurbereik selecteren. Met Anti-aliased maak je de randovergangen vloeiend. Aangrenzend (Contiguos) beperkt de selectie tot alleen aangrenzende kleuren. Met het gereedschap Snelle selectie maak je gemakkelijk selecties door het gedeelte dat je wilt selecteren te schilderen. De gevoeligheid van het gereedschap kun je instellen. Pengereedschap De Pen is het meest precieze selectiegereedschap van Photoshop. Het wordt ook gezien als het meest complexe, omdat het op een heel andere manier werkt dan de overige selectietools.

3 Selecties Pen Gereedschap Opdracht, Pengereedschap Het vrijstaand maken van een voorwerp, ballon met het gereedschap Pen. Ballon Klik op het gereedschap Pen (P) in de gereedschapsbalk En zorg dat je in de optiebalk de tweede selectie Paden aan hebt staan. Met Tab gaan we de paletten uitzetten. Met Z zoom je in op de foto. Met Spatiebalk ontstaat er een handje waarmee je de foto kunt verschuiven. De selectie die we gaan maken proberen we aan de binnenkant van de rand te maken zodat je niet de omgeving meeneemt. Selectie Maken Klik op P om het Pen gereedschap aan te zetten. Klik op de Ballon, klik verder op en houdt de muis ingedrukt zodat je een bocht kunt maken. Laat de muis los als je tevreden bent. Van de as haal je het rechtse deel weg. Klik op het middelste punt van de as met de Alt-toets ingedrukt, het rechtse deel verdwijnt. Maak een volgend punt op dezelfde wijze. Punt zetten, muis ingedrukt, loslaten als de vorm goed is, met Alt ingedrukt op het middelste punt klikken etc etc etc. Selecteer nu met de Pen de hele ballon tot je weer bij het beginpunt bent.

4 Paden We drukken weer op Tab om alles aan te zetten. Selecteer bij Venster in de optiebalk Paden. We gaan nu het pad omzetten in een selectie. Eerst gaan we het pad opslaan. Klik rechtsboven op het driehoekje. Kies Pad opslaan Geef het Pad de naam Ballon. Kies vervolgens Selectie maken en kies een Doezelstraal van 2 pixels. Achtergrond verwijderen Ga naar Selecteren in de optiebalk en kies Selectie omkeren. En klik op Delete of Backspace. Je houdt nu de selectie over. Verplaats de ballon naar de onderkant en met Alt ingedrukt kun je de ballon op een andere Laag plaatsen.

5 Selecties Pen Gereedschap Promo.nl Opdracht, Promo Maak voor Promo.nl tweemaal een banner. Banner De banner moet bestaan uit: Product uitgesneden met de Pen; Prijs in een Rondje met passende Kleur; Tekst en Koptekst; Kleuren van de Huisstijl van promo.nl;. Gloed buiten bij product, tekst en prijsrondje. Product Open een foto van een strak vormgegeven product. Maak met het pengereedschap een selectie van het product. Ga naar Paden, geef het pad een naam en maak er een selectie van (zie vorige opdracht). Kopieer de selectie naar een aparte Laag met Ctrl+J. Banner Het formaat wat je kunt gebruiken is 19 cm breed x 10 cm hoog, 72 pixels/inch, RGB. Deze keer 72 pixels/inch en RGB omdat de banner wordt gebruikt in een website en niet wordt gedrukt.

6 Afvinklijst promo.nl: Vul het onderstaande schema in voor je de opdracht laat beoordelen Onderwerp Criteria Afvinken Bestandsgrootte 19 cm x 10 cm, Resolutie in 72 pixels/inch, RGB (website) Kwaliteit foto Grootte Scherpte Opwaardering met aanpassingen / niveaus Product-selectie Uitsnede met pengereedschap Selectie van Pad maken Compositie, Uitlijning, Gebruik Hulplijnen Teksten en Foto uitlijnen Hanteren van Marges Laagstijl Gebruik gloed buiten rond voorwerp, tekst en prijsrondje Kleurgebruik Eenheid in foto en tekst Tekstgebruik Koptekst Tekst over product Stijl Huisstijl Promo.nl

7 Selecties Snelle Selectie / Magnetische Lasso Opdracht, Affiche Maak een Affiche voor een film... Maak de verschillende personen vrijstaand met snelle selectie en magnetische lasso en plaats ze in een compositie met tekst. Affiche Zoek foto s van personen die bij elkaar horen. Het affiche moet bestaan uit de volgende onderdelen: 1. Tenminste drie personen die je met één van de selectietechnieken hebt vrijstaand gemaakt. 2. De naam van de film. 3. Informatie over de film, namen hoofdrolspelers etc. 4. De datum dat de film in première gaat Verwerk de bovenstaande onderdelen in een kompositie op het affiche. Formaat; A4, 21 x 29,7 cm, CMYK, 300 pixels/inch. Selectietechnieken: Gebruik de selectietechnieken Magnetische lasso en Snelle selectie. Nadat de selectie is gemaakt maak je gebruik van Randen verfijnen zodat de selectie niet rafelig meer is. Compositie In de bovenstaande voorbeelden is gebruik gemaakt van een driehoek compositie.

8 Snelle selectie In deze opdracht gaan we werken met het Snelle Selectie gereedschap. Dit gereedschap staat onder de Toverstaf op de gereedschapsbalk. Zorg dat de Grootte op 10 px staat en de Hardheid op 100%. Zet in de optiebalk een vinkje voor Monster nemen van alle lagen en zet een vinkje voor Automatisch verbeteren. Selectie, Schilder met het Snelle selectie gereedschap over de persoon Je ziet dat de persoon wordt geselecteerd. Zoom in en kijk of alles is geselecteerd. Plus-selectie (Shift), Is niet alles geselecteerd dan gebruik de snelle selectie met Shift om delen toe te voegen, zoals in het voorbeeld een deel van het haar. Min-selectie (Alt) Met de Alt-toets ingedrukt kun je delen weghalen, zoals in het voorbeeld een deel van de auto. Wil je kleine delen selecteren zoals in het voorbeeld een haarlok. Verklein dan de grootte van je selectie naar bv. 5 px. Zoom goed in zodat je de selectie goed kunt bekijken. Speel met Shift en Alt-toets, met toevoegen en verminderen. Schilder met het snelle selectiegereedschap.

9 Randen Verfijnen Zoom weer uit met Ctrl+0. Klik weer op het gereedschap Snelle selectie Ga in de optiebalk naar Randen Verfijnen. Kijk bij de Weergavemodus naar de verschillende mogelijkheden. Ik heb gekozen voor Op zwart. Weergavemodus, Randdetectie, Rand aanpassen Kies een optie bij Weergeven, bij op zwart kun je goed de rand zien Probeer dan de opties bij Randdetectie de Straal. Probeer daarna de opties bij Rand aanpassen: Vloeiend (Liquid), Doezelaar(Feather) en Contrast uit. Klik op OK. Laag via kopiëren Kopieer de selectie naar een nieuwe Laag met Ctrl. + J. Je hebt nu een kopie van het geselecteerde object in een nieuwe laag. Maak de onderliggende laag Onzichtbaar door het Oogje uit te vinken. Andere achtergrond Klik weer op Ctrl+0. Je ziet nu de Selectie van de persoon. Verwerk de persoon in het affiche.

10 Magnetische Lasso De Magnetische Lasso is bedoeld voor een snelle, door de computer gestuurde, selectie. Omdat de Magnetische lasso van kleurverschillen uitgaat bij het kiezen van een selectie, kun je deze lasso vooral gebruiken bij een object dat voldoende contrast heeft met de achtergrond. Afbeelding Kopieer of dupliceer de laag van de originele afbeelding. Lagen, Rechtermuis, Laag dupliceren. Delete, Zoom en Spatiebalk Zoom voordat je begint in op de persoon. Na het aanklikken van het beginpunt beweeg je de muis langs de zijkant van de persoon. Bij voldoende contrastverschil selecteert de magnetische lasso de persoon zonder te klikken. Met Delete kun je fout geplaatste ankerpunten verwijderen. Door op de Spatiebalk te klikken komt er een handje tevoorschijn, hiermee kun je de afbeelding verplaatsen. Uitbreiden (Shift) en Verminderen (Alt) Als eenmaal de selectie is gemaakt kun je de selectie handmatig uitbreiden door een nieuwe selectie te maken met ingedrukte Shift-toets. Naast de Magnetische lasso zie je een plus. De selectie kun je handmatig verminderen door een nieuwe selectie te maken met ingedrukte Alt-toets. Naast de Magnetische lasso zie je een min. Randen Verfijnen Ga in de optiebalk naar Randen verfijnen. Of in de optiebalk naar Selecteren - Randen (of hoeken )verfijnen ( Refine edges). Hier kun je de uitsnede vloeiender maken. Zie snelle selectie. Laag via kopiëren Kopieer de selectie naar een nieuwe Laag met Ctrl. + J. Je hebt nu een kopie van het geselecteerde object in een nieuwe laag. Maak de onderliggende laag Onzichtbaar door het Oogje uit te vinken. Verwerk de persoon in het affiche.

11 Affiche Open een nieuw bestand A4 formaat, 21 cm breed x 29,7 cm hoog, CMYK, 300 pixels/inch. Plaats de personen op het affiche Hieronder staan enkele mogelijkheden om de personen op het affiche te verwerken. Kies voor een bepaalde compositie-vorm. Compositie Kies voor een driehoeks-, diagonale of horizontale compositie. Personen omdraaien Met Ctrl+T, rechtermuisknop Horizontaal omdraaien kun je personen horizontaal omdraaien. Lijn Een extra mogelijkheid bestaat uit het toevoegen van een witte lijn, waardoor de personen meer tot hun recht komen. Klik op de knop Laagstijl en kies optie Lijn. Tekst De naam van de film met informatie over o.a. de hoofdrolspelers.. Afvinklijst Affiche Vul het onderstaande schema in voor je de opdracht laat beoordelen Onderwerp Criteria Afvinken Bestandsgrootte A4, 29,7 cm x 21 cm, Resolutie in 300 pixels/inch, CMYK Kwaliteit foto Grootte Scherpte Opwaardering met aanpassingen / niveaus Selecties Magnetiches Lasso Randen verfijnen Uitlijning Gebruik linialen, Uitlijning foto en tekst Hanteren van Marges Laagstijl Gebruik lijn, slagschaduw, glow, etc. Kleurgebruik Compositie Overige Eenheid in foto en tekst Keuze voor een compositievorm: Driehoek, Diagonaal, Horizontaal.

12 Pagina Klassenboek Als laatste opdracht van het theoretisch gedeelte van je opleiding gaan we een klassenboek maken als aandenken op dit leuke jaar op afdeling Marketing en Communicatie. Iedereen krijgt één pagina in het klassenboek, enkel of dubbelzijdig. Je gaat foto s en teksten op de pagina plaatsen die met jezelf en school te maken hebben. Formaat wordt tijdens de les afgesproken. Resolutie is 300 pixels/inch, kleurmodus CMYK. Op de pagina moet in ieder geval een foto van jezelf opstaan. De onderwerpen van de teksten worden ook in de les afgesproken. Opslaan en Opsturen Sla de pagina op. Stuur jouw pagina als PSD-bestand op naar Veel plezier en succes.

13 VOORLICHTINGSFOLDER, MHBO Evenementenorganisatie twee of driedelig Maak een Voorlichtingsfolder voor de opleiding MHBO Evenementenorganisatie. Maak een keuze voor een tweedelige- of driedelige Folder Tweedelig Huisstijl, Teksten, Foto s Combineer in de folder de Huisstijl van het Koning Willem 1 College en de Huisstijl van afdeling Marketing en Communicatie. Teksten mag je gebruiken van bestaande folders, zelf of met anderen uit de klas schrijven. Maak zelf foto s en gebruik actuele foto s die dit jaar op de afdeling zijn gemaakt. Formaat, Kies een formaat. Je mag het formaat zelf bepalen, Niet groter dan A4 (21 x 29,7 cm). Vierkant (21 x 21 cm), Rechthoek staand of liggend. Met een speciaal formaat val je wel op. Hulplijnen Marges In Photoshop kun je bij Weergave de hulplijnen instellen. Met de hulplijnen stel je marges in. Hulplijnen: Plaats een hulplijn in het midden, Vouwlijn (midden), 14,85 cm. Verticaal: kies een marge voor buiten en voor binnen. Horizontaal: kies een marge voor boven en onder. Voorkant (rechterkant): Maak met behulp van hulplijnen een indeling Gebruik een foto of foto s die je op de afdeling hebt gemaakt. De koptekst is Creative Marketing en Communicatie MHBO Voor de teksten gebruiken we het Lettertype Myriad Pro (Lettertype KW1C). Gebruik het transparante logo van het Koning Willem 1 College. Achterkant (linkerkant): Gebruik dezelfde indeling als van de voorkant. Gebruik voor de teksten het lettertype Myriad Pro. Geef informatie over aanmelden en bedenk een kop. Binnenkant Gebruik voor de binnenkant de indeling van de voorkant. De binnenkant is vooral bedoeld om informatie te geven. Gebruik de volgende koppen met bijpassende teksten: MHBO, Creative Marketing, Communicatie, Doorstuderen, Toekomst. Gebruik voor de teksten het lettertype Myriad Pro. Gebruik op iedere bladzijde tenminste één foto. In het voorbeeld is gebruik gemaakt van lettertype Myriad Pro, koppen 18 px en tekst 10 px.

14 Driedelig Je kunt ook een keuze maken voor driedelige folder. Formaat A4-liggend (landscape). Formaat A4, 29,7 (breedte) x 21 (hoogte) cm, 300 pixels/inch, CMYK Hulplijnen, Marges Verdeel A4 in Drie kolommen en bepaal de marges. Met de onderstaande verdeling ontstaat er een verdeling in drie kolommen. Ga in Photoshop naar Weergave, Nieuwe hulplijnen: Verticaal: 10, 89, 99, 109, 188, 198, 208, 287, 297 mm Horizontaal: 20, 190 mm Bij bovenstaande indeling heb je een marge van 10 mm aan beide zijden van de tekst. De marge boven en onder is 20 mm. Voorkant: Rechts: Kaft: De kopt tekst is Creative Marketing en Communicatie MHBO. Gebruik het transparante logo van KW1C. En gebruik een kleur en/of foto. Midden: Achter: De achterkant geeft altijd algemene informatie. Geef informatie over MHBO. Gebruik voor de teksten het lettertype Myriad Pro. Links: Binnen: Geef informatie over Aanmelden Binnenkant: Gebruik de indeling van de voorkant. Gebruik de volgende koppen met bijpassende teksten: Creative Marketing, Communicatie, Doorstuderen, Toekomst. Achtergrond: Gebruik een passend achtergrond voor de tekst. Tekst: Kies het lettertype Myriad Pro met een passende kleur. Zwart is vaak niet de juiste kleur. In het voorbeeld is met name wit gebruikt. Lettergrootte: Gebruik voor de tekst een lettergrootte van 10 of 11 px. Voor de koppen gebruik je een grotere letter, 18, 24 px Koppen: Plaats koppen boven de tekst

15 Famous Faces Fantasy Bekijk de animatie bij Het is de bedoeling dat je zelf een soortgelijke make-over maakt. Je maakt een combinatie van een dier en een bekende persoon. Kies hiervoor een bekend persoon. Hoe uitgesprokener de persoon wat betreft kleding, haardracht en accessoires is des te makkelijker de make-over. Ga op zoek naar een portret van de gelukkige. Hij of zij moet recht van voren (frontaal) gefotografeerd zijn. Afbeeldingsformaat: Formaat A6, 10,5 x 14,85 cm, 300 pixels/inch, CMYK Kijk goed naar het portret: - Wat zijn belangrijke gezichtskenmerken (grote ogen spitse neus wild haar - etc.)) - Typische blik (verbaasd streng verdrietig - etc.)) - Kenmerkend kledingstukken (bril hoedje stropdas- etc.) Google Geavanceerd Bedenk welk dier het beste bij de bekende persoon past.. Ga op zoek naar een foto van dit dier. Ook van het dier heb je een portretfoto frontaal nodig. De foto moet minimaal even groot zijn. Zoek in Google Geavanceerd boven 800 x 600 px. Plaats beide foto s op een aparte laag in 1 document. Dupliceer de laag met de foto van de bekende persoon. Selecties Open de foto van de bekende persoon in Photoshop. Selecteer de kleding en de haren, hoed etc. Een selectie kun je eenvoudig maken met de snelle selectie of magnetische lasso. Kopieer de selectie naar een aparte laag met Ctrl+J. Je kunt de selectie ook naar een aparte laag verplaatsen met Shift+ Ctrl+J. Nadat je de onderdelen op een aparte laag hebt, ga het dier erachter plaatsen. Open de foto van je dier. Sleep de laag van het dier in het document van je vip. Stem de selecties op elkaar af. Ogen, Mond, Oren, Accessoires Ga op zoek naar extra elementen zoals kledingstukken. Let ook op ogen, mond en oren. Selecteer de accessoires en verwijder de achtergrond. Maak een passende achtergrond. Laagmasker Gebruik een laagmasker en schilder met zwart zodat de ondergrond zichtbaar wordt. Gebruik al je Photoshopvaardigheden (selecteren randen verfijnen gummen kleuraanpassingen, laagmasker) om er een mooi geheel van te maken. Sla je bestand op als PSD-bestand, daarna als PDF en print het in kleur uit. Veel succes.

16 Planning: Wk 05 (28 jan.) Wk 06 (04 febr.) Wk 07 (11 febr.) Wk 08 (18 febr.) Wk 09 (25 febr.) Wk 10 (04 mrt.) Wk 11 (11 mrt.) Wk 12 (18 mrt.) Wk 13 (25 mrt.) Wk 14 (01 apr.) Wk 15 (08 apr.) Pengereedschap, Ballon, Promo Snelle Selectie, Affiche Voorjaarsvakantie/Carnaval Magnetische Lasso, Affiche Klassenboek Klassenboek Folder Folder Famous Faces Fantasy Beoordeling Toetsweek / Herkansing Vrijdag 29 maart en maandag 1 april vervallen i.v.m. Pasen.

Selecties. SELECTIES met Pengereedschap, Snelle Selectie, Magnetsiche Lasso

Selecties. SELECTIES met Pengereedschap, Snelle Selectie, Magnetsiche Lasso Selecties SELECTIES met Pengereedschap, Snelle Selectie, Magnetsiche Lasso 1 Selectiegereedschappen Selectiekaders Selectiekadergereedschappen zijn ideaal om selecties van symmetrische vormen te maken.

Nadere informatie

FilmPoster Opdracht, Filmposter Poster Formaat; Selectietechnieken: Compositie Snelle selectie

FilmPoster Opdracht, Filmposter Poster Formaat; Selectietechnieken:  Compositie Snelle selectie FilmPoster Opdracht, Filmposter Maak een Affiche voor een film... Maak de verschillende personen vrijstaand met snelle selectie en magnetische lasso en plaats ze in een compositie met tekst. Poster Zoek

Nadere informatie

Selectietechnieken / Affiche

Selectietechnieken / Affiche Selectietechnieken / Affiche Maak een affiche van personen die bij elkaar horen. Maak de personen vrijstaand met een van de selectietechnieken. Verwerk eventueel een foto van jezelf in het affiche. Affiche

Nadere informatie

Selectie. Famous Faces

Selectie. Famous Faces Selectie Famous Faces Inhoud Selectie Pengereedschap... 3 Opdracht 1... 3 Opdracht 2... 4 Opdracht 3... 5 Opdracht 4... 6 Afvinklijst Selectie... 7 Famous Faces... 8 Opdracht 5... 8 2 Selectie met Pengereedschap

Nadere informatie

Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een eigen foto, met spiegeling, officiële logo, tekst en passende achtergrond.

Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een eigen foto, met spiegeling, officiële logo, tekst en passende achtergrond. 1.Flyer Smartphone Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een eigen foto, met spiegeling, officiële logo, tekst en passende achtergrond. Formaat en Geavanceerd zoeken In Photoshop open je een

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Inhoudsopgave blz 2

INHOUDSOPGAVE. Inhoudsopgave blz 2 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave blz 2 1. Selecteren met Pen blz 3-4 2. Selecteren Product, Pen blz 5 3. Selecteren Persoon, Snelle Selectie blz 6-7 4. Sfeeradvertentie blz 8 5. Banner blz 9 Selecties 2 SELECTEREN

Nadere informatie

1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Google, Zoekhulpmiddelen Achtergrond verwijderen van foto, Toverstaf

1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Google, Zoekhulpmiddelen  Achtergrond verwijderen van foto, Toverstaf 1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met eigen foto, spiegeling, officiële logo, informatie over je abonnement en een passende achtergrond. Google, Zoekhulpmiddelen In Photoshop

Nadere informatie

Retoucheren Selecties Overvloeimodi

Retoucheren Selecties Overvloeimodi Retoucheren Selecties Overvloeimodi Digitale Vormgeving Periode 6 Fons Goosen en Corrie van der Kroef MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING 1 Voorwoord Retoucheren In deze reader vind je 12 opdrachten

Nadere informatie

Voorwoord en Inhoudsopgave blz 2

Voorwoord en Inhoudsopgave blz 2 Voorwoord We beginnen met drie oefeningen om met Laagmaskers en overvloeimodi te kunnen werken. Daarna gaan starten met het maken van selecties. Foto s bewerken gaat negen van de tien keer op basis van

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Inhoudsopgave blz 2. Opdrachten Project Helftheuvel

INHOUDSOPGAVE. Inhoudsopgave blz 2. Opdrachten Project Helftheuvel INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave blz 2 Opdrachten Project Helftheuvel Prijsbutton blz 3-5 Ronde selectie blz 3 Rechthoekige button, Aangepaste vormen blz 4 Lagen groeperen blz 5 Prijskaart blz 6-10 Snelle selectie

Nadere informatie

1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Google, PNG, Zoekhulpmiddelen

1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Google, PNG, Zoekhulpmiddelen 1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een foto van jouw gezicht, spiegeling, officiële logo smartphone, informatie over je abonnement en een passende achtergrond. In Photoshop

Nadere informatie

Herhaal bovenstaande voor nog een kleurvlak (in dit voorbeeld de lippen).

Herhaal bovenstaande voor nog een kleurvlak (in dit voorbeeld de lippen). Foto inkleuren Open een foto in kleur of zwart-wit. Neem je een kleurenfoto, dan maak je hem zwart-wit door: Ctrl + U - Minder Verzadiging/Saturation. Ga daarna naar Afbeelding/Image, Afbeeldingsgrootte/Imagesize.

Nadere informatie

WORDPRESS EN SELECTIES

WORDPRESS EN SELECTIES WORDPRESS EN SELECTIES HET ONTWIKKELEN VAN PAGINA S VOOR INTERNET EN/OF INTRANET ONTWERP EN REALISATIE VAN VOORLICHTINGS-, PROMOTIE- EN/OF PR-MATERIAAL DIGITALE VORMGEVING PERIODE 5 2013/2014 FONS GOOSEN

Nadere informatie

Opdracht 1 Maak van een collegekaart met eigen foto in de huisstijl van het Koning Willem 1 College.

Opdracht 1 Maak van een collegekaart met eigen foto in de huisstijl van het Koning Willem 1 College. Collegekaart Opdracht 1 Maak van een collegekaart met eigen foto in de huisstijl van het Koning Willem 1 College. Vensters Voor we met deze eerste opdracht beginnen zorgen we ervoor dat de juiste Vensters

Nadere informatie

Inhoud. Opdracht 2 pag 5. Opdracht 3 pag 6. Opdracht 4 pag 8. Opdracht 5 pag 9. Afvinklijst pag 10. Digitale vormgeving Marketing en Communicatie

Inhoud. Opdracht 2 pag 5. Opdracht 3 pag 6. Opdracht 4 pag 8. Opdracht 5 pag 9. Afvinklijst pag 10. Digitale vormgeving Marketing en Communicatie 2 Inhoud Opdracht 1 pag.3 Opdracht 2 pag 5 Opdracht 3 pag 6 Opdracht 4 pag 8 Opdracht 5 pag 9 Afvinklijst pag 10 3 Selecteren met de Pen Om een product als afbeelding goed te presenteren in een webshop,

Nadere informatie

Banner. Bannerformaten. Een banner is een reclame-uiting (met doorklikmogelijkheid)

Banner. Bannerformaten. Een banner is een reclame-uiting (met doorklikmogelijkheid) 1 Banner De inhoud Een banner is een reclame-uiting (met doorklikmogelijkheid) op internet. Meestal een combinatie van afbeeldingen en teksten. De banner kun je gebruiken om te adverteren voor bijvoorbeeld

Nadere informatie

MHBO INTERNATIONAL MARKETING EN COMMUNICATIE

MHBO INTERNATIONAL MARKETING EN COMMUNICATIE SELECTIES COMMERCIAL Digitale Vormgeving MHBO INTERNATIONAL MARKETING EN COMMUNICATIE Periode 2 Fons Goosen MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING 1 Voorwoord Een van de meest essentiële dingen

Nadere informatie

Reader Animatie Klassenboek

Reader Animatie Klassenboek Reader Animatie Klassenboek Digitale Vormgeving Periode 8 Fons Goosen MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING 1 Voorwoord Animatie Veel bedrijven maken tegenwoordig gebruik van animaties om hun

Nadere informatie

HELFTHEUVEL ONTWERP EN REALISATIE VAN VOORLICHTINGS, PROMOTIE- EN/OF PR-MATERIAAL MHBO INTERNATIONAL MARKETING EN COMMUNICATIE

HELFTHEUVEL ONTWERP EN REALISATIE VAN VOORLICHTINGS, PROMOTIE- EN/OF PR-MATERIAAL MHBO INTERNATIONAL MARKETING EN COMMUNICATIE HELFTHEUVEL ONTWERP EN REALISATIE VAN VOORLICHTINGS, PROMOTIE- EN/OF PR-MATERIAAL MHBO INTERNATIONAL MARKETING EN COMMUNICATIE SEMESTER 1, 2013-2014 FONS GOOSEN MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING

Nadere informatie

Opdracht Maak een collegekaart met eigen foto, logo KW1C, teksten, barcode en foto.

Opdracht Maak een collegekaart met eigen foto, logo KW1C, teksten, barcode en foto. 1. Collegekaart Opdracht Maak een collegekaart met eigen foto, logo KW1C, teksten, barcode en foto. Vensters Voor we met deze eerste opdracht beginnen zorgen we ervoor dat de juiste Vensters (Windows)

Nadere informatie

INFOGRAPHIC. Witte lijnen of vlakken Om het voorwerp een duidelijk en afwisselend beeld te geven voegen we nog een witte lijn toe

INFOGRAPHIC. Witte lijnen of vlakken Om het voorwerp een duidelijk en afwisselend beeld te geven voegen we nog een witte lijn toe INFOGRAPHIC Opdracht 1, Man/Vrouw Maak een Pictogram (Icoon) voor een man en voor een vrouw met behulp van Kleurbedekking (Coloroverlay) en Lijn (Stroke). Verwerk de zelf gemaakte iconen in een Infographic

Nadere informatie

Voorwoord. Veel plezier en succes met alle opdrachten. Digitale Vormgeving-Helftheuvel-2

Voorwoord. Veel plezier en succes met alle opdrachten. Digitale Vormgeving-Helftheuvel-2 Voorwoord Flyer Smartphone In deze oefening voor het maken van een flyer voor jouw Smartphone gaan we heel veel techniek leren die je in het vervolg van je opleiding goed kunt gaan gebruiken. We maken

Nadere informatie

InDesign downloaden Adobe InDesign

InDesign downloaden Adobe InDesign InDesign downloaden Adobe InDesign is een desktop publishing-programma (DTP) voor het opmaken van pagina's voor drukwerk. Ga via Adobe.com/nl/downloads.html de proefversie downloaden. Allereerst meld je

Nadere informatie

RETOUCHEREN EN ANIMATIE

RETOUCHEREN EN ANIMATIE RETOUCHEREN EN ANIMATIE DIGITALE VORMGEVING LEERJAAR 2 - PERIODE 2-2014 Voorwoord In deze reader vind je opdrachten over Retoucheren en Animatie. Bij het Retoucheren van personen, zorg dat de persoon een

Nadere informatie

WERKGROEP BEELDBEWERKING

WERKGROEP BEELDBEWERKING Maak je eigen kerstkaart in Paint Shop Pro X2 Kerstkaart 1 Voor deze oefening gebruiken we een fotolijst en textuur uit Paint Shop Pro, mocht u deze niet standaard in uw versie hebben dan staan deze tussen

Nadere informatie

1. Logo Crossmedia Project

1. Logo Crossmedia Project 1. Logo Crossmedia Project Opdracht: Ontwerp een logo voor je crossmedia project in vier stappen. Vier stappen: Ga op zoek naar een passend lettertype voor je logo. Kies voor een of meerdere huiskleuren

Nadere informatie

Opdrachten Vormgeving -Project X-Factor (april 2011)

Opdrachten Vormgeving -Project X-Factor (april 2011) Opdrachten Vormgeving -Project X-Factor (april 2011) 1. FilmAffiche met Verloop Zoek een foto van een film waarvoor je een affiche gaat maken. FilmAffiche met Staande Foto Zoek een staande foto waarvan

Nadere informatie

InDesign Opdrachten. InDesign Inleiding

InDesign Opdrachten. InDesign Inleiding InDesign Opdrachten Onderstaande opdrachten zijn individueel. Maak de volgende vier oefeningen in InDesign. Het ontwerpen van een pagina met foto en tekst. Het ontwerpen van een pagina met foto en tekst

Nadere informatie

3D pixel stretch effect

3D pixel stretch effect http://www.tutorial9.net/photoshop/3d-pixel-stretch-effects/ 3D pixel stretch effect Door het uitrekken, stretchen van één enkele lijn creëer je een heel speciaal digitaal effect. Stap 1 We beginnen er

Nadere informatie

Eenvoudige sneeuwman.

Eenvoudige sneeuwman. http://www.tutorial9.net/photoshop/design-a-simple-snowman-in-photoshop/ Eenvoudige sneeuwman Stap 1: Nieuw Document Grootte = 1000 x 1000 pixels, witte achtergrond. Stap 2: Hulplijnen plaatsen Linialen

Nadere informatie

Huisstijl Koning Willem 1 College Hieronder staan een aantal richtlijnen geformuleerd in het huisstijlhandboek van KW1C.

Huisstijl Koning Willem 1 College Hieronder staan een aantal richtlijnen geformuleerd in het huisstijlhandboek van KW1C. VOORLICHTINGSFOLDER, tweedelig Opdracht: Maak een Voorlichtingsfolder voor de opleiding Marketingmedewerker / Creatieve Marketing en Communicatie MHBO. Verwerk in de folder de huisstijl van het Koning

Nadere informatie

http://www.pxleyes.com/tutorial/photoshop/1439/create-a-wrong-fruit-collage.html Fruitcollage Er wordt gebruik gemaakt van volgende gereedschappen: Verplaatsen, Kloonstempel, Gum, Doordrukken, Penseel,

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop

http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop Poster blz 1 Stap 1 Open Photoshop, nieuw document: breedte

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE PLANNING: Inhoudsopgave blz 2 Planning blz Flyer Smartphone blz 3 6

INHOUDSOPGAVE PLANNING: Inhoudsopgave blz 2 Planning blz Flyer Smartphone blz 3 6 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave blz 2 Planning blz 2 1. Flyer Smartphone blz 3 6 Opdrachten Project Helftheuvel 2.Prijsbuttons blz 7-8 3.Prijskaart blz 9-10 4.Advertentie blz 11 12 5.Naamkaartje blz 13 Informatie

Nadere informatie

Chocolade reep tekst effect maken

Chocolade reep tekst effect maken http://textuts.com/chocolate-bar-text-effect/ Chocolade reep tekst effect maken Deze tutorial legt uit hoe je een simpel patroon kan gebruiken samen met een paar laagstijlen om een chocoladereep als tekst

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-classic-guitar-from-scratch-in-photoshop/ Gitaar tekenen In deze les leer je een Klassieke Gitaar tekenen. Iedere vorm en effect wordt in Photoshop

Nadere informatie

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html Rooster Deze foto werd gebruikt in de hoogste resolutie. En dit is het einderesultaat: Het is heel belangrijk van

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 5. Omgaan met de pengereedschappen PP-03-05-01. Voorkennis: De vorige Photoshop-opdrachten afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 5. Omgaan met de pengereedschappen PP-03-05-01. Voorkennis: De vorige Photoshop-opdrachten afgerond. OPDRACHTKAART PP-03-05-01 Omgaan met de pengereedschappen Voorkennis: De vorige Photoshop-opdrachten afgerond. Intro: Je kunt delen van een foto selecteren. Dat doe je met de selectiegereedschappen. Je

Nadere informatie

Workshop 5. Wenskaarten maken in Photoshop. Kerstkaart. 1.Figuur selecteren met Toverstaf. 2. Figuur op achtergrond plaatsen

Workshop 5. Wenskaarten maken in Photoshop. Kerstkaart. 1.Figuur selecteren met Toverstaf. 2. Figuur op achtergrond plaatsen Workshop 5 MicDigital Wenskaarten maken in Photoshop. In deze workshop gaan we leren met tekst en Laagstijlen werken door een aantal wenskaarten te maken. Dit kan een Kerstkaart, een huwelijksuitnodiging,

Nadere informatie

Scene.html Kleurrijke regenboog

Scene.html Kleurrijke regenboog http://www.pxleyes.com/tutorial/photoshop/1694/create-a-colorful-rainbow-fantasy- Scene.html Kleurrijke regenboog Regenboog - blz 1 Stap1 Nieuw document : Breedte = 1000px, hoogte = 1500px ; 72 dpi (Dots

Nadere informatie

RETOUCHEREN MHBO INTERNATIONAL MARKETING EN COMMUNICATIE DIGITALE VORMGEVING PERIODE FONS GOOSEN MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING

RETOUCHEREN MHBO INTERNATIONAL MARKETING EN COMMUNICATIE DIGITALE VORMGEVING PERIODE FONS GOOSEN MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING RETOUCHEREN MHBO INTERNATIONAL MARKETING EN COMMUNICATIE DIGITALE VORMGEVING PERIODE 3-2013 FONS GOOSEN MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING 1 Voorwoord Retoucheren In deze reader vind je opdrachten

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/icon-design/how-to-create-a-magicians-hat-in-photoshop/ Toverhoed Tutorial Details : Photoshop CS of Nieuwer Voor beginners 30 tot 50 minuten. Stap 1 Nieuw document :

Nadere informatie

WORKSHOP PHOTOSHOP ELEMENTS 6.0

WORKSHOP PHOTOSHOP ELEMENTS 6.0 Start Photoshop Elements op en kies in het Welkomstscherm voor de optie Bewerken Oefening 1 Filters half gebruikt en open afbeelding oefening 1.jpg. Door middel van filters kunnen we speciale effecten

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright https://www.youtube.com/watch?v=bydqctxdv7u&feature=em-subscription-upload Planeet Saturnus Video les deel1 1) Bestand Nieuw: 1550 x 870 px: 150 ppi; witte achtergrond Planeet - deel1 blz. 1 2) Achtergrond

Nadere informatie

Digitale Vormgeving- Periode 1 2

Digitale Vormgeving- Periode 1 2 Digitale Vormgeving- Periode 1 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave blz 3 0 Richtlijnen lessen digitale vormgeving blz 4 Optiebalk, Gereedschappen, Paletten blz 5 Opdrachten 1. Woordcollage blz 6-8 Nieuw document,

Nadere informatie

Inhoud. Digitale instructie photoshop cs6, samengesteld door Monique Gruijthuijzen, Docent Bedrijfscommunicatie.

Inhoud. Digitale instructie photoshop cs6, samengesteld door Monique Gruijthuijzen, Docent Bedrijfscommunicatie. Inhoud selecteren... 2 gereedschap; toverstaf ... 3 gereedschap; magnetische lasso ... 6 gereedschap quick selection < w>... 8 Een selectie hergebruiken... 9 meerdere selecties selecteren... 9 selecteren

Nadere informatie

Selecties worden gebruikt om bewerkingen uit te voeren die alleen effect mogen hebben op het geselecteerde gedeelte van een afbeelding.

Selecties worden gebruikt om bewerkingen uit te voeren die alleen effect mogen hebben op het geselecteerde gedeelte van een afbeelding. Selecties worden gebruikt om bewerkingen uit te voeren die alleen effect mogen hebben op het geselecteerde gedeelte van een afbeelding. De bewerkingen die je op en met een selectie uitvoert kunnen erg

Nadere informatie

Workshop Digitale fotobewerking.

Workshop Digitale fotobewerking. Workshop Digitale fotobewerking. Doel van deze workshop: het aanleren van de beginselen van Photoshoppen, zodat men daarna zelf thuis eenvoudiger met dit, of een soortgelijk programma, aan het werk kan.

Nadere informatie

Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream

Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-illustrate-a-delicious-ice-cream-bar/ Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream In deze les worden weer veel technieken toegepast. Alles wordt zelf getekend

Nadere informatie

Duizenden woorden - blz 1

Duizenden woorden - blz 1 http://www.webdesign.org/photoshop/photoshop-cs4-tutorials/a-picture-worth-a-thousandwords.17979.html Duizenden woorden 1. Foto kiezen Zoek een foto waarin de contrasten duidelijk zijn, een donkere foto

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/holiday-photo-border/ Eigen kerst kaart Stap 1: Nieuw Photoshop Document Vooraleer aan de kerstkaart te beginnen maken we eerst enkele sneeuwpenselen klaar.

Nadere informatie

http://www.pixel2life.com/viewtutorial/77514/awesome_aura_text_effect/ Metalen Teksteffect Stap1 - Tekst creëren Gebruikt lettertype: CaviarDreams Nieuw document : breedte = 900 pixels, hoogte = 600 pixels,resolutie

Nadere informatie

Stap 1: Nieuw document breedte =1000px ; hoogte = 600px. Plak een afbeelding van een laptop in je document. Noem de bekomen laag laptop.

Stap 1: Nieuw document breedte =1000px ; hoogte = 600px. Plak een afbeelding van een laptop in je document. Noem de bekomen laag laptop. http://psdfan.com/tutorials/designing/design-a-professional-laptop-advert/ Professionele laptop Stap 1: Nieuw document breedte =1000px ; hoogte = 600px. Plak een afbeelding van een laptop in je document.

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE PLANNING: Inhoudsopgave blz 2 Planning blz Flyer Smartphone blz 3 5

INHOUDSOPGAVE PLANNING: Inhoudsopgave blz 2 Planning blz Flyer Smartphone blz 3 5 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave blz 2 Planning blz 2 1. Flyer Smartphone blz 3 5 Opdrachten Project Helftheuvel 2.Prijsbuttons blz 6-7 3.Prijskaart blz 8-9 4.Advertentie blz 10 11 5.Naamkaartje blz 12 6. Productzegel

Nadere informatie

Enveloppe tekenen in Photoshop

Enveloppe tekenen in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/icon-design/how-to-create-an-envelope-icon-inphotoshop/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=feed%3a+psdtuts+%2 8PSDTUTS%29 Enveloppe tekenen in Photoshop

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 2. Selecteren, verplaatsen en roteren PP-03-02-01. Voorkennis: Introductie Photoshop (6.0) afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 2. Selecteren, verplaatsen en roteren PP-03-02-01. Voorkennis: Introductie Photoshop (6.0) afgerond. OPDRACHTKAART PP-03-02-01 Voorkennis: Introductie Photoshop (6.0) afgerond. Intro: Na het inkleuren van een lijntekening, gaan we nu delen van foto s bewerken. Je kunt met verschillende selectiegereedschappen

Nadere informatie

Onmogelijke driehoek tekenen

Onmogelijke driehoek tekenen http://www.psawesome.com/tutorials/create-an-impossible-triangle-illustration Onmogelijke driehoek tekenen Stap1 - Nieuw Document Begin met een nieuw document : 900 x 900 pixels ; resolutie = 300 pixels/inch

Nadere informatie

Retoucheren Algemeen. Bestand opslaan Sla het bestand op als eigennaam-retoucheren.psd en eigennaam-retoucheren.jpg

Retoucheren Algemeen. Bestand opslaan Sla het bestand op als eigennaam-retoucheren.psd en eigennaam-retoucheren.jpg Retoucheren Algemeen Nieuw document Selecteer in de Menubalk in het menu Bestand (File) de optie Nieuw (Ctrl+N) voor een nieuw document. Naam: Retoucheren Breedte: 10 cm Hoogte: 15 cm Resolutie: 300 pixels/inch

Nadere informatie

Paasachtergrond tekenen

Paasachtergrond tekenen http://psd.tutsplus.com/tutorials/drawing/super-cute-easter-wallpaper-illustration-tutorial/ Paasachtergrond tekenen Stap 1 Nieuw Photoshop document (Ctrl + N). De grootte is niet zo belangrijk, witte

Nadere informatie

Onderwater teksteffect

Onderwater teksteffect http://psd.fanextra.com/tutorials/text-effects/create-an-underwater-typography-scene/ Onderwater teksteffect Nodig : lettertype Code ; rook penselen ; ruimtepenselen ; ruimte structuur ; vissen ; onderwater

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Inhoudsopgave blz 2

INHOUDSOPGAVE. Inhoudsopgave blz 2 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave blz 2 1. InDesign Downloaden blz 2 2. Nieuw document blz 3 3. Pagina s blz 4 4. Pagina s plaatsen blz 5 5. Koppelingen blz 6 6. Pagina s/tekst blz 7-8 7. Foto plaatsen, vergroten,

Nadere informatie

Les15 Kaartje maken Filters gebruiken

Les15 Kaartje maken Filters gebruiken Les15 Kaartje maken Filters gebruiken Eerste opdracht 1) Bestand openen : Menu Bestand Openen, open de beginfoto van deze de afbeelding les15 bloemenmand.jpg Werk op kopie van foto = CTRL+J, je bekomt

Nadere informatie

BEWERKINGEN verzameling deel 1

BEWERKINGEN verzameling deel 1 PS.01 Bewerkingen verzameling deel 1 1-17 BEWERKINGEN verzameling deel 1 Afbeeldingen op Internet, die niet te downloaden zijn, toch kopiëren. Maak een printscreen van het scherm, waarbij de afbeelding

Nadere informatie

Infographic Opdracht. Opdracht Maak een Infographic over jouw klas. De Infographic moet bestaan uit tenminste 5 onderwerpen.

Infographic Opdracht. Opdracht Maak een Infographic over jouw klas. De Infographic moet bestaan uit tenminste 5 onderwerpen. 1. Infographic Infographics Info-illustratie integreert tekst en beeld. Infographics staan in een blad, boek en krant, op web en televisie. Het zijn informatieve illustraties en geven informatie of achtergrond

Nadere informatie

Week 2 Cursus Photoshop

Week 2 Cursus Photoshop Week 2 Cursus Photoshop Werken met lagen Maak kennis met de werking van lagen en de toepassingen. 1 Week 2 Cursus Photoshop Inleiding Waarom werken met lagen Leer werken met lagen Oefeningen werken met

Nadere informatie

In Photoshop kun je afbeeldingen bewerken en aanpassen door de diverse toevoegingen en effecten die je wilt toepassen op aparte lagen uit te voeren.

In Photoshop kun je afbeeldingen bewerken en aanpassen door de diverse toevoegingen en effecten die je wilt toepassen op aparte lagen uit te voeren. PhotoShop Les 2 Werken met lagen, kleuren en transparantie Een digitale foto is een eigenlijk een simpel ding. Als je hem van heel erg dichtbij bekijkt is het niets meer dan een aantal rijen en kolommen

Nadere informatie

Bewerk object met maskers

Bewerk object met maskers Bewerk object met maskers 1. Maak de achtergrond Maak een nieuw bestand. Noem deze gloeilamp, zet de breedte op 230mm en de hoogte op 200 mm en een resolutie van 300ppi. Klik dan op OK Pagina 1 Ga naar

Nadere informatie

http://www.graphix1.co.uk/2010/09/23/photoshop-tutorial-out-of-bounds-sketch/

http://www.graphix1.co.uk/2010/09/23/photoshop-tutorial-out-of-bounds-sketch/ http://www.graphix1.co.uk/2010/09/23/photoshop-tutorial-out-of-bounds-sketch/ Schetsen Nodig: afbeelding met vlinder ; notebookpaper ; stukje afgescheurd papier ; hand Gebruik je andere afbeeldingen dan

Nadere informatie

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop.

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Les 1: Witte rand om de foto m.b.v. canvasgrootte. 1. Open de foto in Photoshop. 2. Klik in menu AFBEELDING op CANVASGROOTTE 3. Zorg dat in het vakje

Nadere informatie

Workshop 19. Adobe Photoshop

Workshop 19. Adobe Photoshop Workshop 19 Adobe Photoshop 2 Workshop 19 Kerst special MicDigital Een Kerst- of Nieuwjaarskaartje maken. We gaan zelf eens een Nieuwjaarskaartje maken in Photoshop. We gaan dit doen zonder ook maar één

Nadere informatie

Adres boekje met Ringen

Adres boekje met Ringen http://psdtuts.com/tutorials/designing-tutorials/create-a-custom-mac-osx-style-ring-binder-addressbook-icon/ Adres boekje met Ringen Stap 1 Nieuw Document : 1024 pixels op 1024 pixels. Ons boekje zal 512px

Nadere informatie

Dreamskin. Open de foto van je gezicht. Geef in het lagenvenster de laag meteen de naam: gezicht en sla het bestand op als: Dreamskin.

Dreamskin. Open de foto van je gezicht. Geef in het lagenvenster de laag meteen de naam: gezicht en sla het bestand op als: Dreamskin. Dreamskin 1 Open de foto van je gezicht. Geef in het lagenvenster de laag meteen de naam: gezicht en sla het bestand op als: Dreamskin. Kies een textuur uit het mapje texturen. Deze textuur ga je gebruiken

Nadere informatie

1 De essentie van PS speelt zich voornamelijk af in het LAGENPALET [#VENSTER>LAGEN]

1 De essentie van PS speelt zich voornamelijk af in het LAGENPALET [#VENSTER>LAGEN] PHOTOSHOP: basisoefening TBKilustratie > OSTYN G BENODIGDHEDEN 1 De essentie van PS speelt zich voornamelijk af in het LAGENPALET [#VENSTER>LAGEN] Inklappen tot laagsymbool Het lagen tabblad De mixing

Nadere informatie

Grafische Instructie. Adobe Illustrator. Adobe Apple Illustrator Pentool selectie openen vector zoom selecteren document

Grafische Instructie. Adobe Illustrator. Adobe Apple Illustrator Pentool selectie openen vector zoom selecteren document Logo uitwerking Adobe Apple Illustrator Pentool selectie openen vector zoom selecteren document Illustraties maken menu palletten muis aanwijzer dtp kleuren Copyright juni 2013 Wytse Kloosterman Gewone

Nadere informatie

lagen en tekengebieden

lagen en tekengebieden Inhoud lagen en tekengebieden... 2 lagen... 2 tekengebieden... 4 linialen... 7 hulplijnen... 8 tekengebied verkleinen... 9 afmetingen tekengebied aanpassen... 10 natekenen van een kers... 12 het origineel

Nadere informatie

OPTIKA - Maken van selecties in Photoshop

OPTIKA - Maken van selecties in Photoshop 1. Maken van selecties Door het maken van selecties kunnen we bewerkingen uitvoeren op een gedeelte van de foto. Zoals in de meeste computertoepassingen kan je ook in Photoshop selecties kopiëren (Ctrl+C)

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://www.simplypsd.com/image-manipulation/create-an-urban-tiger-photo-manipulation Tijger op de dool Hieronder het beoogde resultaat. Download de rar met benodigdheden voor deze les van onderstaande

Nadere informatie

HUISSTIJL. kleur - logo - visitekaartje - icoon - app- pagina - bierviltje - bedrijfswagen patroon- textuur

HUISSTIJL. kleur - logo - visitekaartje - icoon - app- pagina - bierviltje - bedrijfswagen patroon- textuur HUISSTIJL kleur - logo - visitekaartje - icoon - app- pagina - bierviltje - bedrijfswagen patroon- textuur INHOUD Inhoudsopgave blz 2 Voorwoord blz 3 1A Kleur, theorie blz 4 1B Kleur, opdracht blz 5-6

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://design.tutsplus.com/tutorials/create-a-mixed-style-collage-free-psd-premium-tutorial--psd-11581 Mixed collage Mixed collage blz. 1 Nodig: grunge structuur; model1; model2; vogel; bergen; asteroïde;

Nadere informatie

Figuurtje tekenen - blz 1

Figuurtje tekenen - blz 1 http://psd.tutsplus.com/tutorials/illustration/how-to-create-a-fun-red-haired-boy-character/ Figuurtje tekenen Tutorial Details : Photoshop CS3 - Beginner - 40 minuten Stap 1 Nieuw document : 2000 x 2000

Nadere informatie

Portretten Retoucheren

Portretten Retoucheren Portretten Retoucheren Opdrachten: 1. Make over Zoek een foto van een persoon waarbij je de rimpels gaat verminderen. Gebruik de twee gereedschappen: Retoucheerpenseel en Reparatie. 2. Glamour Zoek een

Nadere informatie

http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/shape-cluster-photo-display-with-photoshop-cc/ Foto effect in Photoshop CC Stap 1: Nieuw Document Bestand Nieuw : een vierkant document werkt het best.

Nadere informatie

https://www.youtube.com/watch?v=p2iqwlvn0co Poster maken deel1 mailgroep photoshop Copyright Deel 1 : basis voor de poster

https://www.youtube.com/watch?v=p2iqwlvn0co Poster maken deel1 mailgroep photoshop Copyright Deel 1 : basis voor de poster https://www.youtube.com/watch?v=p2iqwlvn0co Poster maken deel1 Deel 1 : basis voor de poster Poster deel1 blz. 1 Papier structuur nodig 1) Afbeelding Afbeeldingsgrootte : 6600 x 4200 px; 300 ppi. Op het

Nadere informatie

Een compositie of collage maken.

Een compositie of collage maken. Workshop 4 MicDigital Een compositie of collage maken. We nemen een sportwagen, een mooie meid, een sprookjesachtig landschap en Photoshop 7, mixen dit tezamen om een kleurrijke reclame affiche te creëren.

Nadere informatie

Ontwerp je eigen krant

Ontwerp je eigen krant Ontwerp je eigen krant 1. Maak een nieuw document van 800 px op 1200px met een resolutie van 72 ppi transparant 2. Voeg een nieuwe laag toe, vul deze met wit en noem deze laag kleur. Pagina 1 3. Geef je

Nadere informatie

http://www.1stwebdesigner.com/tutorials/create-surreal-photo-manipulation-photoshop-tutorial/ Man en hoed Benodigdheden: volgende afbeeldingen nodig: Watertoren ; Achtergrond ; Victorian Gustov ; hoed;

Nadere informatie

Workshop 8. Trek een kader rond de foto. ( Zie fig.)

Workshop 8. Trek een kader rond de foto. ( Zie fig.) Workshop 8 MicDigital Oude foto s Soms willen we een oude foto herstellen, maar het is perfect mogelijk om een hedendaagse foto er oud te laten uitzien. Wat we in het ene herstellen willen we in een andere

Nadere informatie

Retoucheren 1. RIMPELS verminderen, retoucheerpenseel, reparatie TATOEAGES verwijderen, kloonstempel

Retoucheren 1. RIMPELS verminderen, retoucheerpenseel, reparatie TATOEAGES verwijderen, kloonstempel Retoucheren 1 RIMPELS verminderen, retoucheerpenseel, reparatie TATOEAGES verwijderen, kloonstempel 1 Achtergrondlaag dupliceren Begin iedere opdracht met het Dupliceren van de Achtergrondlaag. Mocht er

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Brandglas maken Vertaling van een lesje van: http://www.dwphotoshop.com/photoshop/stainedglasstutorial.

mailgroep photoshop Copyright Brandglas maken Vertaling van een lesje van: http://www.dwphotoshop.com/photoshop/stainedglasstutorial. Brandglas maken Vertaling van een lesje van: http://www.dwphotoshop.com/photoshop/stainedglasstutorial.php Stap 1 Kies een afbeelding en zet die om in een lijntekening. De meeste afbeeldingen zijn omzetbaar

Nadere informatie

Digitale Vormgeving FONS GOOSEN

Digitale Vormgeving FONS GOOSEN Digitale Vormgeving ONTWERP EN REALISATIE VAN VOORLICHTINGS-, PROMOTIE- EN/OF PR-MATERIAAL PERIODE 1 COMPANY MHBO INTERNATIONAL MARKETING EN COMMUNICATIE FONS GOOSEN 1 MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE

Nadere informatie

Rode ogen verwijderen CS2

Rode ogen verwijderen CS2 Rode ogen verwijderen CS2 Gebruikte technieken: Duplicaat foto, gereedschap rode ogen verwijderen, Penseel en de penseel overvloeimode, Optie Vervagen, Opslaan als => Jpeg formaat. Met het gereedschap

Nadere informatie

Digitale fotobewerking.

Digitale fotobewerking. Let op: Deze beschrijving is gemaakt voor Adobe Photoshop CS2. Er zijn verschillen met CS3, CS4 en CS5, maar vele van hieronder beschreven functies vind u ook in die versies. Digitale fotobewerking. De

Nadere informatie

Les56. Wat hebben we nodig:

Les56. Wat hebben we nodig: Les56 Wat hebben we nodig: Plaatjes: Blonde dame -bicharita_y_toalla_por_barullo.pspimage achtergrond - June Series Lighthouses 1-1.pspimage takje - longstemroses_19.pspimage oog - oog-003.pspimage donkere

Nadere informatie

Gelukkig zonnetje - bz 1

Gelukkig zonnetje - bz 1 http://vectips.com/tutorials/create-a-happy-sun-character/ Gelukkig zonnetje Deze oefening werd gemaakt en uitgelegd voor Adobe Illustrator CS4. Ik heb geprobeerd de oefening volledig te maken in Photoshop,

Nadere informatie

Een doorzichtige wereldbol

Een doorzichtige wereldbol Een doorzichtige wereldbol Om een wereldbol te maken gaan we eerst een wereldkaart in Photoshop bewerken om daarna in Illustrator er een bol van te maken. Als we een doorzichtige wereldbol hebben, plaatsen

Nadere informatie

Bekijk eerst de video en dan kan je aan de hand van deze nota's verder werken

Bekijk eerst de video en dan kan je aan de hand van deze nota's verder werken http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kv212p-67t4 Bekijk eerst de video en dan kan je aan de hand van deze nota's verder werken Teksteffect 1) Bestand Nieuw : Teksteffect - blz. 1 2) Tekst

Nadere informatie

http://psdfan.com/tutorials/designing/create-a-poster-celebrating-the-passing-of-spring/ Lente lesje Stap 1 Open een nieuw document : 1200 pixels breed en 800 hoog. Nieuwe laag, trek een radiaal verloop

Nadere informatie

Achtergrond en foto - blz 1

Achtergrond en foto - blz 1 http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/photoshop-background/ Achtergrond en foto De foto wordt gebruikt en omgezet in een achtergrond. Er wordt gebruik gemaakt van de gereedschappen Selectiekader

Nadere informatie

Mooie bloemen explosie

Mooie bloemen explosie http://www.tutorial9.net/photoshop/how-to-create-an-abstract-floral-explosion-in-photoshop/ Mooie bloemen explosie Materialen: Afbeeldingen : Viool, roos, bloeddruppel Penselen: spring brushes, smoke brushes,

Nadere informatie

Kleurige ring maken - werken met paden!!! Voor ervaren Photoshoppers.

Kleurige ring maken - werken met paden!!! Voor ervaren Photoshoppers. Video op volgende link: Bekijk zeker eerst de Video vooral wie nog maar weinig met paden gewerkt heeft http://www.youtube.com/watch?v=xghxy-oxhso Les op volgende link http://tutvid.com/create-vibrant-color-ring-photoshop-tutorial/

Nadere informatie