1. Logo Crossmedia Project

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Logo Crossmedia Project"

Transcriptie

1 1. Logo Crossmedia Project Opdracht: Ontwerp een logo voor je crossmedia project in vier stappen. Vier stappen: Ga op zoek naar een passend lettertype voor je logo. Kies voor een of meerdere huiskleuren en pas deze toe op je logo Verwerk eventueel een vorm in het logo. Maak van een geheel van alle onderdelen. Voor de beoordeling laat je het proces van het ontwerpen van jouw logo zien. Hieronder vind je enkele ontwerpen van logo s van afgelopen schooljaar: Enkele richtlijnen voor het ontwerpen van een logo. Leesbaar Houd er rekening mee dat een logo leesbaar moet zijn in verschillende maten, kleuren en media. Het moet er bijvoorbeeld ook goed uitzien als hij er zwart-wit wordt afgedrukt. Simpel Houd het simpel. Zorg dat de boodschap overkomt en probeer niet te veel tegelijk te vertellen. Kijk tijdens het ontwerpen of je elementen weg kunt laten. Als dat kan, doe het dan ook. Smaak Wanneer je een logo voor een klant maakt, moet je werken vanuit de gedachte van de klant en niet vanuit je eigen smaak. Anders kun je nooit een logo ontwerpen dat aansluit bij de wensen en eisen van de klant. Niet te druk Pas ervoor op dat je logo niet te druk overkomt door gebruik van teveel kleuren of te agressieve lijnen. Dit zorgt voor een onrustig beeld en doet afbreuk aan de kwaliteit van je logo. Durf te schrappen en zet een paar variaties naast elkaar zodat je tot de juiste keuze komt. Teken De elementen die je gebruikt bij het maken van een logo voeg je samen tot een teken zodat het een geheel is en geen losse elementen.

2 2. Promotiemiddelen Affiche Abri Opdracht Ontwerp een affiche voor jouw televisieprogramma van het crossmediaproject. Plaats jouw affiche in een abri in perspectief. Een abri of wachthuisje is een kleine, niet afgesloten wachtruimte die beschutting biedt tegen de elementen. Abri's bij bus- en of tramhaltes worden vaak een bushokje of een tramhokje genoemd. In een Abri hangen vaak posters. Hang nu jouw Affiche in een bushokje. Veelhoeklasso Maak zelf een foto van een bushokje of zoek op Google. Open de foto van een bushokje en gebruik de toetsencombinatie Shift+L om het gereedschap lasso te selecteren. Open het gereedschap Lasso en selecteer het gereedschap Veelhoeklasso. Veelhoeklasso is een lasso die rechte lijnen maakt.

3 Selectie maken, Verenigd Kopiëren, Plakken In Klik een keer op de linkerbenedenhoek van de poster en ga dan met shift ingedrukt naar de linkerbovenhoek om een rechte selectie te maken. Ga nu naar de rechterbovenhoek etc en selecteer het volledige bord. Wanneer de selectie weer bij het begin is, ontstaan er stippellijnen. Ga terug naar de Cover en kies in de optiebalk Selecteren, daarna Alles of Ctrl+A. Daarna naar menu Bewerken, Verenigd Kopiëren of Shift+Ctrl+C. Ga weer naar het bushokje. Selecteer nu in het menu bewerken de optie Speciaal Plakken en daarna Plakken In. Perspectief De poster wordt er plat ingeplakt. Je moet er nu zelf perspectief aan toevoegen. Gebruik Ctrl+T. Sleep met Ctrl-toets ingedrukt de hoekgreep linksonder (in het voorbeeld) naar onder. Sleep met de Ctrl-toets ingedrukt ook de andere hoekgrepen naar de juiste plaats. Druk op Enter om de transformatie vast te leggen.

4 3.Promotiemiddelen 3x Opdracht Ontwerp per persoon tenminste drie promotiemiddelen en/of promo s voor je televisieprogramma van het crossmediaproject. Probeer origineel te zijn en hou rekening met jouw doelgroep Mogelijke promotiemiddelen: Affiche, flyer, advertentie, abri, vlaggen strip, trailer, goodybag, pet, gadgets, reclamebord, stickers, nieuwsbrief, website, boomerang, decor uitzending, aanmeldingskaart, visitekaartje, logo, bedrijfswagen, zadelhoesjes, reclameborden achter de fiets, etc. Promo s: aanstekers, agenda, bodywarmers, caps, fleece, glas, golfartikelen, handdoeken, horloges, jacks, mokken, muismatten, paperclips, paraplu, pennen, poloshirts, schort, schrijfblokken, sleutelhangers, stropdassen, sweaters, tassen, t-shirts, USB-gadgets, USB-sticks, fietszadelhoezen etc. etc. Bron van Inspiratie: Prime Time:

5 Logo gebogen en in perspectief Hieronder vind je een uitwerking hoe je een logo rond of in perspectief kunt plaatsen. Afbeelding buigen. Je kiest in de optiebalk voor Bewerken (Edit), daarna Transformatie (Transform) en tenslotte Verdraaien (Wrap). Photoshop legt een raster over het logo. Plaats het logo op de afbeelding waarop je het logo wilt plaatsen Verplaats de twee bolletjes in het midden totdat het logo de buiging volgt. Als je klaar bent, druk je op Enter. Logo in Perspectief plaatsen Gebruik Ctrl+T om de opdracht Vrije Transformatie te activeren. Roteer het logo. Sleep vervolgens de hoekgreep linksonder met ingedrukte Shift +Alt + Ctrl-toetsen naar buiten zodat de B parallel staat met de bovenkant. Geef het logo nog een Slagschaduw. Druk tenslotte op Enter om de transformatie vast te leggen.

6 4.Homepage Opdracht: Ontwerp een Homepage voor de website van je crossmediaproject. Formaat Formaat: 1024 x 768 pixels, Resolutie: 72 pixels/inch, RGB. De website moet bestaan uit vier onderdelen: header, navigatiebalk (balk met pagina s), content (tekst en foto s) footer (gegevens bedrijf)

7 5.Icoon Opdracht Ontwerp een Icoon voor een smartphone met afgeronde hoeken en een tekst op het springboard. Icoon maken voor Smartphone In de meeste gevallen is het app-icoon de eerste kennismaking met de app; het is min of meer het visitekaartje in de app store. Het icoon kan het verschil maken tussen wel aanklikken voor meer informatie of niet. Met andere woorden, daar mag wel wat aandacht aan worden besteed. Vierkant afgerond Iconen zijn vaak gemaakt met afgeronde hoeken (iphone). Formaat is 200 x 200 pixels, resolutie 72 pixels/inch, RGB. We kiezen in de gereedschapsbalk onder rechthoek Afgeronde rechthoek. Ga naar de optiebalk en kies daar een Straal van 35 px. Kies een kleur in de gereedschapsbalk bij Voorgrondkleur instellen. Teken met het gereedschap Afgeronde rechthoek vanuit de linkerhoek. Hou de Shift-toets ingedrukt waardoor een Vierkant ontstaat met afgeronde hoeken. Canvasgrootte,Tekst, Laagstijl Vergroot het bestand bij Canvasgrootte met 100 px. Plaats een tekst onder het icoon op het Springboard. Geef de tekst Slagschaduw. Geef het icoontje nog een Laagstijl, Slagschaduw en Schuine Kant en Reliëf. Enkele tips: Geen tekst in icoon Zorg dat je icoon opvalt Gebruik dezelfde kleurstelling als in de app Gebruik niet teveel details Naam van de app op springboard

8 6. App- Pagina Opdracht Ontwerp een pagina voor de app in de huisstijl van het crossmediaproject. Verwerk een foto, tekst en het logo op de pagina. Smartphone Open een foto van een Smartphone zonder display. Plaats hulplijnen aan de rand van de display. Selecteer de foto, daarna kopiëren. Ga terug naar de Smartphone en maak een selectie van de lege display. Met Speciaal Plakken, Plakken In plak je de foto met laagmasker in het display-venster. Logo en Tekst Plaats huisstijlelementen zoals het logo, rand en andere zaken op de foto. Tenslotte maak je nog blokjes om tekst op te plaatsen. Gebruik eventueel een Laagstijl voor de afwerking.

9 7. Klassenboek Sfeerpagina Opdracht: Maak twee sfeerpagina s voor het klassenboek van jouw klas. Als aandenken aan de afgelopen twee jaar gaan we een klassenboek maken. Iedereen krijgt twee pagina s in het klassenboek. Op de rechtse pagina verwerk je een foto van jezelf. Op de linkse pagina verwerk je teksten. De onderwerpen van de teksten worden in de les afgesproken. Plaats een foto op de achtergrond i.p.v. een kleur. Formaat: 17,5 cm (hoog) x 17,5 cm (breed). Resolutie is 300 pixels/inch, kleurmodus CMYK. Hulplijnen: Verticaal: 1 cm, 16 cm, 17,5 cm, 19 cm, 34 cm. Horizontaal: 1,5 cm, 16,5 cm. Opslaan en Opsturen Sla de pagina op. Stuur jouw pagina als PSD-bestand op naar f.goosen@kw1c.nl.

Opdracht Ontwerp een huisstijlhandboek voor je crossmediaproject/televisieprogramma met je projectgroep.

Opdracht Ontwerp een huisstijlhandboek voor je crossmediaproject/televisieprogramma met je projectgroep. Huisstijlhandboek Opdracht Ontwerp een huisstijlhandboek voor je crossmediaproject/televisieprogramma met je projectgroep. Formaat Huisstijlhandboek Ontwerp het huisstijlhandboek op A5-formaat of in een

Nadere informatie

Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een eigen foto, met spiegeling, officiële logo, tekst en passende achtergrond.

Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een eigen foto, met spiegeling, officiële logo, tekst en passende achtergrond. 1.Flyer Smartphone Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een eigen foto, met spiegeling, officiële logo, tekst en passende achtergrond. Formaat en Geavanceerd zoeken In Photoshop open je een

Nadere informatie

1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Google, Zoekhulpmiddelen Achtergrond verwijderen van foto, Toverstaf

1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Google, Zoekhulpmiddelen  Achtergrond verwijderen van foto, Toverstaf 1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met eigen foto, spiegeling, officiële logo, informatie over je abonnement en een passende achtergrond. Google, Zoekhulpmiddelen In Photoshop

Nadere informatie

1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Google, PNG, Zoekhulpmiddelen

1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Google, PNG, Zoekhulpmiddelen 1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een foto van jouw gezicht, spiegeling, officiële logo smartphone, informatie over je abonnement en een passende achtergrond. In Photoshop

Nadere informatie

HUISSTIJL. kleur - logo - visitekaartje - icoon - app- pagina - bierviltje - bedrijfswagen patroon- textuur

HUISSTIJL. kleur - logo - visitekaartje - icoon - app- pagina - bierviltje - bedrijfswagen patroon- textuur HUISSTIJL kleur - logo - visitekaartje - icoon - app- pagina - bierviltje - bedrijfswagen patroon- textuur INHOUD Inhoudsopgave blz 2 Voorwoord blz 3 1A Kleur, theorie blz 4 1B Kleur, opdracht blz 5-6

Nadere informatie

http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/shape-cluster-photo-display-with-photoshop-cc/ Foto effect in Photoshop CC Stap 1: Nieuw Document Bestand Nieuw : een vierkant document werkt het best.

Nadere informatie

Opdracht Maak een collegekaart met eigen foto, logo KW1C, teksten, barcode en foto.

Opdracht Maak een collegekaart met eigen foto, logo KW1C, teksten, barcode en foto. 1. Collegekaart Opdracht Maak een collegekaart met eigen foto, logo KW1C, teksten, barcode en foto. Vensters Voor we met deze eerste opdracht beginnen zorgen we ervoor dat de juiste Vensters (Windows)

Nadere informatie

Opdracht 1 Maak van een collegekaart met eigen foto in de huisstijl van het Koning Willem 1 College.

Opdracht 1 Maak van een collegekaart met eigen foto in de huisstijl van het Koning Willem 1 College. Collegekaart Opdracht 1 Maak van een collegekaart met eigen foto in de huisstijl van het Koning Willem 1 College. Vensters Voor we met deze eerste opdracht beginnen zorgen we ervoor dat de juiste Vensters

Nadere informatie

Marketing & Communicatie Digitale Vormgeving

Marketing & Communicatie Digitale Vormgeving 1 Inhoud Voorwoord pag. 02 Theorie pag. 03 Opdracht 1 Kleurencirckel pag. 04 Opdracht 2 Kleurenpalet pag. 05 Opdracht 3 Logo pag. 07 Opdracht 4 Visitekaartje pag. 09 Opdracht 5 Patronen en Texturen pag.

Nadere informatie

Infographic Opdracht. Opdracht Maak een Infographic over jouw klas. De Infographic moet bestaan uit tenminste 5 onderwerpen.

Infographic Opdracht. Opdracht Maak een Infographic over jouw klas. De Infographic moet bestaan uit tenminste 5 onderwerpen. 1. Infographic Infographics Info-illustratie integreert tekst en beeld. Infographics staan in een blad, boek en krant, op web en televisie. Het zijn informatieve illustraties en geven informatie of achtergrond

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Inhoudsopgave blz 2. Opdrachten Project Helftheuvel

INHOUDSOPGAVE. Inhoudsopgave blz 2. Opdrachten Project Helftheuvel INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave blz 2 Opdrachten Project Helftheuvel Prijsbutton blz 3-5 Ronde selectie blz 3 Rechthoekige button, Aangepaste vormen blz 4 Lagen groeperen blz 5 Prijskaart blz 6-10 Snelle selectie

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-classic-guitar-from-scratch-in-photoshop/ Gitaar tekenen In deze les leer je een Klassieke Gitaar tekenen. Iedere vorm en effect wordt in Photoshop

Nadere informatie

MacBook Enkele resultaten:

MacBook Enkele resultaten: http://www.photoshoptalent.com/photoshop-tutorials/pst/417/macbook-air.html MacBook Enkele resultaten: MacBook blz 1 Stap1 Nieuw document (Ctrl+N): 1000 x730 px, witte achtergrond, noem de laag MacBook

Nadere informatie

Les03 Een ster maken en inkleuren

Les03 Een ster maken en inkleuren Les03 Een ster maken en inkleuren Een beetje meetkunde; tekenen met exacte afmetingen; gebruik van hulplijnen; figuren roteren; spiegelen met de functie transformatie; toverstokje gebruiken; veelhoeklasso

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/holiday-photo-border/ Eigen kerst kaart Stap 1: Nieuw Photoshop Document Vooraleer aan de kerstkaart te beginnen maken we eerst enkele sneeuwpenselen klaar.

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop

http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop Poster blz 1 Stap 1 Open Photoshop, nieuw document: breedte

Nadere informatie

Herhaal bovenstaande voor nog een kleurvlak (in dit voorbeeld de lippen).

Herhaal bovenstaande voor nog een kleurvlak (in dit voorbeeld de lippen). Foto inkleuren Open een foto in kleur of zwart-wit. Neem je een kleurenfoto, dan maak je hem zwart-wit door: Ctrl + U - Minder Verzadiging/Saturation. Ga daarna naar Afbeelding/Image, Afbeeldingsgrootte/Imagesize.

Nadere informatie

Opdrachten Vormgeving -Project X-Factor (april 2011)

Opdrachten Vormgeving -Project X-Factor (april 2011) Opdrachten Vormgeving -Project X-Factor (april 2011) 1. FilmAffiche met Verloop Zoek een foto van een film waarvoor je een affiche gaat maken. FilmAffiche met Staande Foto Zoek een staande foto waarvan

Nadere informatie

http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-super-shiny-pencil-icon/ Mooi potlood maken Het potlood is een van de meest gebruikte gereedschappen bij het creatievelingen. Bij het maken van deze

Nadere informatie

Selectietechnieken / Affiche

Selectietechnieken / Affiche Selectietechnieken / Affiche Maak een affiche van personen die bij elkaar horen. Maak de personen vrijstaand met een van de selectietechnieken. Verwerk eventueel een foto van jezelf in het affiche. Affiche

Nadere informatie

http://www.pixel2life.com/viewtutorial/77514/awesome_aura_text_effect/ Metalen Teksteffect Stap1 - Tekst creëren Gebruikt lettertype: CaviarDreams Nieuw document : breedte = 900 pixels, hoogte = 600 pixels,resolutie

Nadere informatie

Les18 We maken een eigen prikbord

Les18 We maken een eigen prikbord Les18 We maken een eigen prikbord Begin eens met alle gereedschappen te herstellen en de Paletlocaties opnieuw in te stellen 1) We maken het kurk Open een nieuw document. Breedte 800 pixels, hoogte 800

Nadere informatie

Les15 Kaartje maken Filters gebruiken

Les15 Kaartje maken Filters gebruiken Les15 Kaartje maken Filters gebruiken Eerste opdracht 1) Bestand openen : Menu Bestand Openen, open de beginfoto van deze de afbeelding les15 bloemenmand.jpg Werk op kopie van foto = CTRL+J, je bekomt

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 02/07/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak: Trytrix

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 02/07/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak: Trytrix Myrke Dit is een eigen creatie dd 02/07/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak: Trytrix 1. NIEUW BESTAND MENU : Bestand > Nieuw (Ctrl+N) 2. AFBEELDINGEN UIT BIJLAGE MENU : Bestand

Nadere informatie

Chocolade reep tekst effect maken

Chocolade reep tekst effect maken http://textuts.com/chocolate-bar-text-effect/ Chocolade reep tekst effect maken Deze tutorial legt uit hoe je een simpel patroon kan gebruiken samen met een paar laagstijlen om een chocoladereep als tekst

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 04/01/2013 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 04/01/2013 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix KORRELIG BETAAMD 1. NIEUW BESTAND Dit is een eigen creatie dd 04/01/2013 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix MENU : Bestand > Nieuw (Ctrl+N) We starten met onderstaande

Nadere informatie

Workshop 21. Curven tekenen.

Workshop 21. Curven tekenen. Workshop 21 MicDigital Curven tekenen. Logo s en webkop ontwerpen Voor je website heb je een kop, een header nodig. Dit kan je makkelijk in Photoshop aanmaken. We gaan zo n webkop maken en leren een curve,

Nadere informatie

Selecties. SELECTIES met Pengereedschap, Snelle Selectie, Magnetsiche Lasso

Selecties. SELECTIES met Pengereedschap, Snelle Selectie, Magnetsiche Lasso Selecties SELECTIES met Pengereedschap, Snelle Selectie, Magnetsiche Lasso 1 Selectiegereedschappen Selectiekaders Selectiekadergereedschappen zijn ideaal om selecties van symmetrische vormen te maken.

Nadere informatie

Lesje 05: Foto s laten overvloeien.

Lesje 05: Foto s laten overvloeien. Lesje 05: Foto s laten overvloeien. 1. Documenten openen. Open het bestand les 05 achtergrond.jpg. Menu bestand openen of Ctrl+O. zoek de achtergrondfoto en open de afbeelding. Sla dit al een eerste keer

Nadere informatie

Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2. Deel1 : gebouw groter maken

Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2. Deel1 : gebouw groter maken http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/getting-to-grips-with-the-vanishing-pointfilter/ Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2 Deel1 : gebouw groter maken

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Tekst effect met gloeiende kaarsen video les https://www.youtube.com/watch?v=gghynrxbh9q

mailgroep photoshop Copyright Tekst effect met gloeiende kaarsen video les https://www.youtube.com/watch?v=gghynrxbh9q https://www.youtube.com/watch?v=gghynrxbh9q Tekst effect met gloeiende kaarsen video les 1) Open een nieuw document; zwarte achtergrond Kaarsjes tekst blz. 1 2) Tekst toevoegen, lettertype Frankfurter

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Spring

mailgroep photoshop Copyright Spring Spring Deze les is gemaakt in CC2014, kan zeker ook met lagere versies gemaakt worden, maar sommige dingen zullen enigszins afwijken en/of dienen op een andere manier toegepast te worden volgens de gebruikte

Nadere informatie

Eenvoudige sneeuwman.

Eenvoudige sneeuwman. http://www.tutorial9.net/photoshop/design-a-simple-snowman-in-photoshop/ Eenvoudige sneeuwman Stap 1: Nieuw Document Grootte = 1000 x 1000 pixels, witte achtergrond. Stap 2: Hulplijnen plaatsen Linialen

Nadere informatie

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html Rooster Deze foto werd gebruikt in de hoogste resolutie. En dit is het einderesultaat: Het is heel belangrijk van

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 20/01/2012 (Gemaakt in Photoshop CS4) Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 20/01/2012 (Gemaakt in Photoshop CS4) Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix Dwars door basalt Dit is een eigen creatie dd 20/01/2012 (Gemaakt in Photoshop CS4) Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix 1. NIEUW BESTAND MENU: Bestand > Nieuw (Ctrl+N) Gereedschap Emmertje (G) en vul

Nadere informatie

Onze eigen scrap maken

Onze eigen scrap maken http://www.mosaicale.com/graphic/photoshop/page_tuts28/scrap.html Onze eigen scrap maken Nodig : enkele foto's naar keuze Papier achtergrond 1) Nieuw document =128 x 128 px, witte achtergrond. Bewerken

Nadere informatie

Enveloppe tekenen in Photoshop

Enveloppe tekenen in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/icon-design/how-to-create-an-envelope-icon-inphotoshop/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=feed%3a+psdtuts+%2 8PSDTUTS%29 Enveloppe tekenen in Photoshop

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright https://www.youtube.com/watch?v=bydqctxdv7u&feature=em-subscription-upload Planeet Saturnus Video les deel1 1) Bestand Nieuw: 1550 x 870 px: 150 ppi; witte achtergrond Planeet - deel1 blz. 1 2) Achtergrond

Nadere informatie

1. Nieuw document openen: 600 x 600 pix, RGB, 300 dpi, Transparante achtergrond.

1. Nieuw document openen: 600 x 600 pix, RGB, 300 dpi, Transparante achtergrond. http://www.dwphotoshop.com/photoshop/dragon_wing_jewelry.php Draak met Vleugels Juweel Deel 1: De Vleugels 1. Nieuw document openen: 600 x 600 pix, RGB, 300 dpi, Transparante achtergrond. 2. Nieuwe laag,

Nadere informatie

HELFTHEUVEL ONTWERP EN REALISATIE VAN VOORLICHTINGS, PROMOTIE- EN/OF PR-MATERIAAL MHBO INTERNATIONAL MARKETING EN COMMUNICATIE

HELFTHEUVEL ONTWERP EN REALISATIE VAN VOORLICHTINGS, PROMOTIE- EN/OF PR-MATERIAAL MHBO INTERNATIONAL MARKETING EN COMMUNICATIE HELFTHEUVEL ONTWERP EN REALISATIE VAN VOORLICHTINGS, PROMOTIE- EN/OF PR-MATERIAAL MHBO INTERNATIONAL MARKETING EN COMMUNICATIE SEMESTER 1, 2013-2014 FONS GOOSEN MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Appy Esparanza ( PHOTOSHOP) 1. Zet je voorgrondkleur op kleurnummer 7fb4d7 en je achtergrondkleur Dit gaan we maken:

mailgroep photoshop Copyright Appy Esparanza ( PHOTOSHOP) 1. Zet je voorgrondkleur op kleurnummer 7fb4d7 en je achtergrondkleur Dit gaan we maken: Appy Esparanza ( PHOTOSHOP) Dit gaan we maken: Benodigdheden: Zitten in de map 1. Zet je voorgrondkleur op kleurnummer 7fb4d7 en je achtergrondkleur op kleurnummer deeaf1 2. Open een nieuw bestand van

Nadere informatie

Copyright. mailgroep photoshop

Copyright. mailgroep photoshop Jeugdigheid (gemaakt in photoshop CS4) Dit is een eigen creatie dd 16/01/2012 1. Nieuw bestand Open een nieuw bestand >> MENU : Bestand > Openen (Ctrl+N) 2. Startfoto Startfoto.jpg openen >> MENU : Bestand

Nadere informatie

DIGITALE VORMGEVING PERIODE 3 DEEL 1 SELECTIES, KLASSENBOEK, FOLDER MHBO EVENEMENTENORGANISATIE FONS GOOSEN

DIGITALE VORMGEVING PERIODE 3 DEEL 1 SELECTIES, KLASSENBOEK, FOLDER MHBO EVENEMENTENORGANISATIE FONS GOOSEN DIGITALE VORMGEVING PERIODE 3 DEEL 1 SELECTIES, KLASSENBOEK, FOLDER MHBO EVENEMENTENORGANISATIE FONS GOOSEN MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING Selecties Selecties Selectiekaders Selectiekadergereedschappen

Nadere informatie

Een poster met buttons maken

Een poster met buttons maken Dit is het eindresultaat. Een poster met buttons maken Open een nieuw document 800 x 800 pixels. Zet de voorgrondkleur op de kleur die je gaat gebruiken voor je buttons en vul daarmee de achtrgrond. Sla

Nadere informatie

INFOGRAPHIC. Witte lijnen of vlakken Om het voorwerp een duidelijk en afwisselend beeld te geven voegen we nog een witte lijn toe

INFOGRAPHIC. Witte lijnen of vlakken Om het voorwerp een duidelijk en afwisselend beeld te geven voegen we nog een witte lijn toe INFOGRAPHIC Opdracht 1, Man/Vrouw Maak een Pictogram (Icoon) voor een man en voor een vrouw met behulp van Kleurbedekking (Coloroverlay) en Lijn (Stroke). Verwerk de zelf gemaakte iconen in een Infographic

Nadere informatie

Marketing & Communicatie Digitale Vormgeving

Marketing & Communicatie Digitale Vormgeving 1 Inhoud Voorwoord - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -> pag. 3 Opdracht 1 Polaroid - - - - - - - - - - - - - -

Nadere informatie

Gemaakt door Santy Nicole

Gemaakt door Santy Nicole Oefening : Filmstrip-Pasen. Ytnas Maak een nieuw bestand met volgende eigenschappen. o Naam = filmstrip-pasen. o Breedte = 1024 pixels o Hoogte is = 768 pixels o Resolutie = 300 ppi o Modus = RGB o Inhoud

Nadere informatie

Copyright Mailgroep photoshop

Copyright Mailgroep photoshop https://www.youtube.com/watch?v=pixwltmmrba Landschap in glas bal video les Gebruik je een eigen foto, zorg dan dat de grootte ongeveer = 1920 x 1080 px; 150 ppi Anders pas je de instellingen aan van gebruikte

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Mooie curven in je werk zetten

mailgroep photoshop Copyright Mooie curven in je werk zetten http://psdtuts.com/tutorials-effects/mix-cool-retro-curves-into-your-photographs/ Mooie curven in je werk zetten Stap 1 Download volgende afbeelding man, open een nieuw document: 1440 x 900 px, plak de

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 14/12/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 14/12/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix Verrassend Dit is een eigen creatie dd 14/12/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix 1. NIEUW BESTAND MENU : Bestand > Nieuw (Ctrl+N) Breedte 1050 px Hoogte 750px Resolutie

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 23/01/2012 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix MENU : Bestand > Nieuw (Ctrl+N)

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 23/01/2012 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix MENU : Bestand > Nieuw (Ctrl+N) Kalima Dit is een eigen creatie dd 23/01/2012 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix 1. NIEUW BESTAND MENU : Bestand > Nieuw (Ctrl+N) Emmertje (G) > vul met ZWART 2. HULPLIJNEN PLAATSEN Ctrl+R om de linialen

Nadere informatie

STUDIEWIJZER DIGITALE VORMGEVING COHORT 2017 LEERJAAR 1 PROJECT HELFTHEUVEL

STUDIEWIJZER DIGITALE VORMGEVING COHORT 2017 LEERJAAR 1 PROJECT HELFTHEUVEL INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 STUDIEWIJZER COHORT 2017 LEERJAAR 1 PROJECT HELFTHEUVEL... 3 Opdracht 1 FLYER SMARTPHONE... 4 Opdracht 2 PRIJSBUTTON... 6 Opdracht 3 PRIJSKAART... 8 Opdracht 4 ADVERTENTIE...

Nadere informatie

FilmPoster Opdracht, Filmposter Poster Formaat; Selectietechnieken: Compositie Snelle selectie

FilmPoster Opdracht, Filmposter Poster Formaat; Selectietechnieken:  Compositie Snelle selectie FilmPoster Opdracht, Filmposter Maak een Affiche voor een film... Maak de verschillende personen vrijstaand met snelle selectie en magnetische lasso en plaats ze in een compositie met tekst. Poster Zoek

Nadere informatie

Deze les werd gemaakt in Adobe Photoshop CS6, maar is goed te maken vanaf versie CS3+.

Deze les werd gemaakt in Adobe Photoshop CS6, maar is goed te maken vanaf versie CS3+. http://textuts.com/gingerbread-cookies-text-effect/ Peperkoek Deze les werd gemaakt in Adobe Photoshop CS6, maar is goed te maken vanaf versie CS3+. Nodig : tafelkleedje ; rocky patroon ; andere vintage

Nadere informatie

Les12 Staaf door tekst

Les12 Staaf door tekst Les12 Staaf door tekst We maken nog een eenvoudig lesje. 1) Bestand nieuw - leeg bestand : 15cm op 10cm ; 72 dpi; RGB ; Wit 2) Neem een nieuwe laag, naam = staaf en trek een lang smal selectiekader ; vul

Nadere informatie

Adres boekje met Ringen

Adres boekje met Ringen http://psdtuts.com/tutorials/designing-tutorials/create-a-custom-mac-osx-style-ring-binder-addressbook-icon/ Adres boekje met Ringen Stap 1 Nieuw Document : 1024 pixels op 1024 pixels. Ons boekje zal 512px

Nadere informatie

3D pixel stretch effect

3D pixel stretch effect http://www.tutorial9.net/photoshop/3d-pixel-stretch-effects/ 3D pixel stretch effect Door het uitrekken, stretchen van één enkele lijn creëer je een heel speciaal digitaal effect. Stap 1 We beginnen er

Nadere informatie

Chips zakje.

Chips zakje. http://psdguides.com/2009/05/create-packaging-design1/ Chips zakje 1) Nieuw document : 500 px X 500 px. Nieuwe laag, teken een rechthoekige selectie (M) met vaste grootte = 300 x 300 px. Vul met een citroen

Nadere informatie

PSE- Tetris effect. Tetris effect

PSE- Tetris effect. Tetris effect Tetris effect Benodigdheden: lettertype: Aldo the Apache https://drive.google.com/drive/folders/14d_bg4jq5cxb9kd9l7qowp9mehy9pu4 v I. Maken van patroon voor speelveld 1. Open een nieuw document van 16x

Nadere informatie

PSE- Breakdance. Breakdance. Benodigdheden: ymozwzpy

PSE- Breakdance. Breakdance. Benodigdheden:   ymozwzpy Breakdance Benodigdheden: https://drive.google.com/drive/folders/1334mpzs8pm7gn4dyz8ebc6pf ymozwzpy 1. Open je uitgeselecteerde afbeelding. 2. Open een nieuw bestand van 1000 x 750 px 72 ppi wit 3. Ga

Nadere informatie

Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream

Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-illustrate-a-delicious-ice-cream-bar/ Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream In deze les worden weer veel technieken toegepast. Alles wordt zelf getekend

Nadere informatie

Natuur compositie met glas

Natuur compositie met glas http://www.designioustimes.com/tutorials/how-to-create-a-spectacular-nature-composition-inphotoshop.html Natuur compositie met glas Nodig: bloemen penseel (swirl vector) ; glas ; blaadjes ; wolken penseel

Nadere informatie

Copyright Mailgroep photoshop

Copyright Mailgroep photoshop https://www.youtube.com/watch?v=r2rha887hpq Veelhoek foto video les gemaakt in CS6 Veelhoek foto blz. 1 1) Open een foto met een gezicht; omzetten in Slim Object (rechtsklikken op de laag en kiezen voor

Nadere informatie

Duizenden woorden - blz 1

Duizenden woorden - blz 1 http://www.webdesign.org/photoshop/photoshop-cs4-tutorials/a-picture-worth-a-thousandwords.17979.html Duizenden woorden 1. Foto kiezen Zoek een foto waarin de contrasten duidelijk zijn, een donkere foto

Nadere informatie

Een vierkante appel. Om straks makkelijker de vorm te kunnen bepalen, ga je hiervoor eerst een hulpje maken.

Een vierkante appel. Om straks makkelijker de vorm te kunnen bepalen, ga je hiervoor eerst een hulpje maken. Een vierkante appel Open het document Appel. Zoals je ziet is deze foto al vrijstaand gemaakt. We gaan de appel vierkant maken met behulp van het filter Uitvloeien. Om straks makkelijker de vorm te kunnen

Nadere informatie

Retoucheren Algemeen. Bestand opslaan Sla het bestand op als eigennaam-retoucheren.psd en eigennaam-retoucheren.jpg

Retoucheren Algemeen. Bestand opslaan Sla het bestand op als eigennaam-retoucheren.psd en eigennaam-retoucheren.jpg Retoucheren Algemeen Nieuw document Selecteer in de Menubalk in het menu Bestand (File) de optie Nieuw (Ctrl+N) voor een nieuw document. Naam: Retoucheren Breedte: 10 cm Hoogte: 15 cm Resolutie: 300 pixels/inch

Nadere informatie

Opdracht Ontwerp in drie fasen een passend logo voor jouw evenement; start met een mindmap, daarna lettertypes en kleur en tenslotte vormen.

Opdracht Ontwerp in drie fasen een passend logo voor jouw evenement; start met een mindmap, daarna lettertypes en kleur en tenslotte vormen. 2. Logo Opdracht Ontwerp in drie fasen een passend logo voor jouw evenement; start met een mindmap, daarna lettertypes en kleur en tenslotte vormen. Logo huisstijl Een logo of beeldmerk moet herkenbaar

Nadere informatie

Stap 1: Nieuw document breedte =1000px ; hoogte = 600px. Plak een afbeelding van een laptop in je document. Noem de bekomen laag laptop.

Stap 1: Nieuw document breedte =1000px ; hoogte = 600px. Plak een afbeelding van een laptop in je document. Noem de bekomen laag laptop. http://psdfan.com/tutorials/designing/design-a-professional-laptop-advert/ Professionele laptop Stap 1: Nieuw document breedte =1000px ; hoogte = 600px. Plak een afbeelding van een laptop in je document.

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 22/12/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 22/12/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix UITGELIJND Dit is een eigen creatie dd 22/12/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix 1. NIEUW BESTAND MENU : Bestand > Nieuw (Ctrl+N) We starten met onderstaande afmetingen.

Nadere informatie

1. Bestand-> open nieuw transparant 900 pixels breed en 600 pixels hoog 2. Materialen, voorgrondkleur #89a5a8 en achtergrond kleur #183d53

1. Bestand-> open nieuw transparant 900 pixels breed en 600 pixels hoog 2. Materialen, voorgrondkleur #89a5a8 en achtergrond kleur #183d53 Les 46 Wat hebben we nodig: Plaatjes: bloemen - PHF_St_Yellowclusters1.pspimage vrouw - plaatje.pspimage Patroon: Corel_08_035.jpg Insteekfilter: graphics plus - cross shadow Zet je patroon, in mijn documenten-my

Nadere informatie

Les07 Verschillende foto s uitsnijden en samenbrengen tot een mooi geheel

Les07 Verschillende foto s uitsnijden en samenbrengen tot een mooi geheel Les07 Verschillende foto s uitsnijden en samenbrengen tot een mooi geheel We gebruiken vier foto s met paddenstoelen. 1) Open een nieuw bestand bestand: 800 x 800 pix; RGB; Wit; 72 dpi Menu Bestand Nieuw

Nadere informatie

3D deksel maken in Photoshop.

3D deksel maken in Photoshop. http://www.tutorial9.net/photoshop/draw-a-classy-3d-poker-chip-in-photoshop/ 3D deksel maken in Photoshop. Stap 1: Cirkel tekenen Nieuw document : 600 500px. Met vormgereedschap (U) een cirkel tekenen.

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Alle kleuren van de regenboog We maken eerst onze achtergrond!!!!

mailgroep photoshop Copyright Alle kleuren van de regenboog We maken eerst onze achtergrond!!!! We maken eerst onze achtergrond!!!! Alle kleuren van de regenboog Open een nieuw bestand van 15 op 15 cm achtergrond wit en 72 resolutie Open de afbeelding van uw bloem Kies met de pipet een kleur uit

Nadere informatie

Gelukkig zonnetje - bz 1

Gelukkig zonnetje - bz 1 http://vectips.com/tutorials/create-a-happy-sun-character/ Gelukkig zonnetje Deze oefening werd gemaakt en uitgelegd voor Adobe Illustrator CS4. Ik heb geprobeerd de oefening volledig te maken in Photoshop,

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright Hippe Muziek Achtergrond Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesje gebaseerd op de Engelstalige tutorial: http://www.myinkblog.com/create-a-trendy-music-style-background/ Lesvoorbereiding en opmaak, (vertaling)

Nadere informatie

Huis tekenen in Photoshop

Huis tekenen in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/icon-design/how-to-create-a-basic-house-icon-in-photoshop/ Huis tekenen in Photoshop Stap 1 Nieuw document: 500px x 500px, witte achtergrond. Hulplijnen in het midden

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Video les met droom auto Nodig : afbeelding met je droomauto, liefst op een witte achtergrond

mailgroep photoshop Copyright Video les met droom auto Nodig : afbeelding met je droomauto, liefst op een witte achtergrond https://m.youtube.com/watch?v=6iiwh7zrgng Video les met droom auto Nodig : afbeelding met je droomauto, liefst op een witte achtergrond Droomauto blz. 1 1) Maak een selectie van de auto; selectie omkeren

Nadere informatie

HUISSTIJL ONTWERP EN REALISATIE VAN VOORLICHTINGS, PROMOTIE- EN/OF PR-MATERIAAL OPLEIDING: EVENEMENTENORGANISATIE

HUISSTIJL ONTWERP EN REALISATIE VAN VOORLICHTINGS, PROMOTIE- EN/OF PR-MATERIAAL OPLEIDING: EVENEMENTENORGANISATIE HUISSTIJL ONTWERP EN REALISATIE VAN VOORLICHTINGS, PROMOTIE- EN/OF PR-MATERIAAL OPLEIDING: EVENEMENTENORGANISATIE DIGITALE VORMGEVING PERIODE 1, 2013-2014 FONS GOOSEN MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE

Nadere informatie

Opdracht 2 Ontwerp een passend logo in vier fasen voor de Company die je met je groep hebt opgericht.

Opdracht 2 Ontwerp een passend logo in vier fasen voor de Company die je met je groep hebt opgericht. LOGO COMPANY Opdracht 2 Ontwerp een passend logo in vier fasen voor de Company die je met je groep hebt opgericht. Uw logo is een essentieel onderdeel in al uw communicatie. Als centraal onderdeel van

Nadere informatie

2) Klik de foto zomer.jpg aan, ga naar Menu Verbeteren belichting aanpassen Niveaus, of gebruik de sneltoetscombinatie Ctrl+L.

2) Klik de foto zomer.jpg aan, ga naar Menu Verbeteren belichting aanpassen Niveaus, of gebruik de sneltoetscombinatie Ctrl+L. Les 10 Kleurenkwaliteit verbeteren Hier gaan we werken met een resolutie van 300px/inch, dus volg goed de aanwijzingen en gebruik de juiste waarden om niet in de problemen te komen. 1) Open de vier bestanden:

Nadere informatie

Uitgangspunt voor alle opdrachten in deze reader is de nieuwe huisstijl voor de horecagelegenheid uit je project.

Uitgangspunt voor alle opdrachten in deze reader is de nieuwe huisstijl voor de horecagelegenheid uit je project. 1 Inhoud Voorwoord pag. 02 Theorie pag. 03 Opdracht 1 Kleurencirckel pag. 04 Opdracht 2 Kleurenpalet pag. 05 Opdracht 3 Logo pag. 07 Opdracht 4 Visitekaartje pag. 09 Opdracht 5 Patronen en Texturen pag.

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Breng je foto s tot leven Stap 1 Maak een nieuw document met Breedte en Hoogte 1200px 1000px.

mailgroep photoshop Copyright Breng je foto s tot leven Stap 1 Maak een nieuw document met Breedte en Hoogte 1200px 1000px. Breng je foto s tot leven http://blog.entheosweb.com/tutorials/make-photos-come-to-life-in-photoshop Eerst en vooral alle gereedschappen herstellen doen Stap 1 Maak een nieuw document met Breedte en Hoogte

Nadere informatie

WERKGROEP BEELDBEWERKING

WERKGROEP BEELDBEWERKING Maak je eigen kerstkaart in Paint Shop Pro X2 Kerstkaart 1 Voor deze oefening gebruiken we een fotolijst en textuur uit Paint Shop Pro, mocht u deze niet standaard in uw versie hebben dan staan deze tussen

Nadere informatie

Initiatie deel 2 Test selecties

Initiatie deel 2 Test selecties Test deel 2 Selecties. In deze les gaan we verschillende selectiemogelijkheden uitvoeren, laagstijlen, overvloeimodus, maskers enz.. Het is geen makkelijke les, daarom is het ook onze test, neem er uw

Nadere informatie

Digitale Vormgeving FONS GOOSEN

Digitale Vormgeving FONS GOOSEN Digitale Vormgeving ONTWERP EN REALISATIE VAN VOORLICHTINGS-, PROMOTIE- EN/OF PR-MATERIAAL PERIODE 1 COMPANY MHBO INTERNATIONAL MARKETING EN COMMUNICATIE FONS GOOSEN 1 MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE

Nadere informatie

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop.

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Les 1: Witte rand om de foto m.b.v. canvasgrootte. 1. Open de foto in Photoshop. 2. Klik in menu AFBEELDING op CANVASGROOTTE 3. Zorg dat in het vakje

Nadere informatie

Patriottische tekst.

Patriottische tekst. http://pshero.com/archives/patriotic-text-using-displacement-masks Patriottische tekst Stap1 Nieuw document : 540 x 300 px ; 72ppi. Indien je andere afmetingen gebruikt zal je de instellingen moeten aanpassen.

Nadere informatie

Banner. Bannerformaten. Een banner is een reclame-uiting (met doorklikmogelijkheid)

Banner. Bannerformaten. Een banner is een reclame-uiting (met doorklikmogelijkheid) 1 Banner De inhoud Een banner is een reclame-uiting (met doorklikmogelijkheid) op internet. Meestal een combinatie van afbeeldingen en teksten. De banner kun je gebruiken om te adverteren voor bijvoorbeeld

Nadere informatie

Workshop 5. Wenskaarten maken in Photoshop. Kerstkaart. 1.Figuur selecteren met Toverstaf. 2. Figuur op achtergrond plaatsen

Workshop 5. Wenskaarten maken in Photoshop. Kerstkaart. 1.Figuur selecteren met Toverstaf. 2. Figuur op achtergrond plaatsen Workshop 5 MicDigital Wenskaarten maken in Photoshop. In deze workshop gaan we leren met tekst en Laagstijlen werken door een aantal wenskaarten te maken. Dit kan een Kerstkaart, een huwelijksuitnodiging,

Nadere informatie

Dreamskin. Open de foto van je gezicht. Geef in het lagenvenster de laag meteen de naam: gezicht en sla het bestand op als: Dreamskin.

Dreamskin. Open de foto van je gezicht. Geef in het lagenvenster de laag meteen de naam: gezicht en sla het bestand op als: Dreamskin. Dreamskin 1 Open de foto van je gezicht. Geef in het lagenvenster de laag meteen de naam: gezicht en sla het bestand op als: Dreamskin. Kies een textuur uit het mapje texturen. Deze textuur ga je gebruiken

Nadere informatie

Reader Animatie Klassenboek

Reader Animatie Klassenboek Reader Animatie Klassenboek Digitale Vormgeving Periode 8 Fons Goosen MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING 1 Voorwoord Animatie Veel bedrijven maken tegenwoordig gebruik van animaties om hun

Nadere informatie

Kleurige ring maken - werken met paden!!! Voor ervaren Photoshoppers.

Kleurige ring maken - werken met paden!!! Voor ervaren Photoshoppers. Video op volgende link: Bekijk zeker eerst de Video vooral wie nog maar weinig met paden gewerkt heeft http://www.youtube.com/watch?v=xghxy-oxhso Les op volgende link http://tutvid.com/create-vibrant-color-ring-photoshop-tutorial/

Nadere informatie

Les09 Letters maken met foto erdoorheen

Les09 Letters maken met foto erdoorheen Les09 Letters maken met foto erdoorheen Eventjes een tussendoortje, na al de vorige lessen en nieuwe begrippen maken we eens wat eenvoudiger, nou ja ik heb makkelijk schrijven hé, maar samen lukt het wel.

Nadere informatie

Initiatie. Overvloeimodi. In het mapje van lesje 17 zit een pdf document met de volledige uitleg van de overvloeimodus.

Initiatie. Overvloeimodi. In het mapje van lesje 17 zit een pdf document met de volledige uitleg van de overvloeimodus. Overvloeimodi. In het mapje van lesje 17 zit een pdf document met de volledige uitleg van de overvloeimodus. Overvloeimodi zijn een van de meest revolutionaire en indrukwekkende mogelijkheden van Photoshop.

Nadere informatie

11. Na een aantal keren selecteren en op de delete knop drukken ziet mijn egel er nu zo uit:

11. Na een aantal keren selecteren en op de delete knop drukken ziet mijn egel er nu zo uit: Open Paint.Net 1. Klik op "Bestand" 2. Klik op "Openen " 3. Zoek de afbeelding "eend" op en open hem. 4. Herhaal de stappen 1 tot en met 3 maar open nu de afbeelding "egel". 5. Je hebt nu beide afbeeldingen

Nadere informatie

Photoshop CS6. Foto s bewerken en aanpassen in Photoshop. Een onderwaterscene maken. Pijl om tussen de voor en achtergrondkleur.

Photoshop CS6. Foto s bewerken en aanpassen in Photoshop. Een onderwaterscene maken. Pijl om tussen de voor en achtergrondkleur. Een onderwaterscene maken. Begin met het maken van een nieuw bestand. Bestand -> Nieuw. Vul vervolgens de gegevens in die je hiernaast ziet. Let op: Resolutie pixels/ inch ingesteld staat. Verloop maken

Nadere informatie

https://www.youtube.com/watch?v=p2iqwlvn0co Poster maken deel1 mailgroep photoshop Copyright Deel 1 : basis voor de poster

https://www.youtube.com/watch?v=p2iqwlvn0co Poster maken deel1 mailgroep photoshop Copyright Deel 1 : basis voor de poster https://www.youtube.com/watch?v=p2iqwlvn0co Poster maken deel1 Deel 1 : basis voor de poster Poster deel1 blz. 1 Papier structuur nodig 1) Afbeelding Afbeeldingsgrootte : 6600 x 4200 px; 300 ppi. Op het

Nadere informatie

https://www.youtube.com/watch?v=ks9fgf53gi4 Embleem maken met je initialen - videoles mailgroep photoshop Copyright 1) Bestand Nieuw :

https://www.youtube.com/watch?v=ks9fgf53gi4 Embleem maken met je initialen - videoles mailgroep photoshop Copyright 1) Bestand Nieuw : https://www.youtube.com/watch?v=ks9fgf53gi4 Embleem maken met je initialen - videoles 1) Bestand Nieuw : Embleem blz. 1 2) Dubbelklikken op de achtergrondlaag om te ontgrendelen, noem de laag basis Klik

Nadere informatie

Initiatie deel 2 Test selecties

Initiatie deel 2 Test selecties deel 2 Test selecties Test deel 2 Selecties. In deze les gaan we verschillende selectiemogelijkheden uitvoeren, laagstijlen, overvloeimodus, maskers enz.. Het is geen makkelijke les, neem er uw tijd voor

Nadere informatie

WORKSHOP PHOTOSHOP ELEMENTS 6.0

WORKSHOP PHOTOSHOP ELEMENTS 6.0 Start Photoshop Elements op en kies in het Welkomstscherm voor de optie Bewerken Oefening 1 Filters half gebruikt en open afbeelding oefening 1.jpg. Door middel van filters kunnen we speciale effecten

Nadere informatie