1. Logo Crossmedia Project

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Logo Crossmedia Project"

Transcriptie

1 1. Logo Crossmedia Project Opdracht: Ontwerp een logo voor je crossmedia project in vier stappen. Vier stappen: Ga op zoek naar een passend lettertype voor je logo. Kies voor een of meerdere huiskleuren en pas deze toe op je logo Verwerk eventueel een vorm in het logo. Maak van een geheel van alle onderdelen. Voor de beoordeling laat je het proces van het ontwerpen van jouw logo zien. Hieronder vind je enkele ontwerpen van logo s van afgelopen schooljaar: Enkele richtlijnen voor het ontwerpen van een logo. Leesbaar Houd er rekening mee dat een logo leesbaar moet zijn in verschillende maten, kleuren en media. Het moet er bijvoorbeeld ook goed uitzien als hij er zwart-wit wordt afgedrukt. Simpel Houd het simpel. Zorg dat de boodschap overkomt en probeer niet te veel tegelijk te vertellen. Kijk tijdens het ontwerpen of je elementen weg kunt laten. Als dat kan, doe het dan ook. Smaak Wanneer je een logo voor een klant maakt, moet je werken vanuit de gedachte van de klant en niet vanuit je eigen smaak. Anders kun je nooit een logo ontwerpen dat aansluit bij de wensen en eisen van de klant. Niet te druk Pas ervoor op dat je logo niet te druk overkomt door gebruik van teveel kleuren of te agressieve lijnen. Dit zorgt voor een onrustig beeld en doet afbreuk aan de kwaliteit van je logo. Durf te schrappen en zet een paar variaties naast elkaar zodat je tot de juiste keuze komt. Teken De elementen die je gebruikt bij het maken van een logo voeg je samen tot een teken zodat het een geheel is en geen losse elementen.

2 2. Promotiemiddelen Affiche Abri Opdracht Ontwerp een affiche voor jouw televisieprogramma van het crossmediaproject. Plaats jouw affiche in een abri in perspectief. Een abri of wachthuisje is een kleine, niet afgesloten wachtruimte die beschutting biedt tegen de elementen. Abri's bij bus- en of tramhaltes worden vaak een bushokje of een tramhokje genoemd. In een Abri hangen vaak posters. Hang nu jouw Affiche in een bushokje. Veelhoeklasso Maak zelf een foto van een bushokje of zoek op Google. Open de foto van een bushokje en gebruik de toetsencombinatie Shift+L om het gereedschap lasso te selecteren. Open het gereedschap Lasso en selecteer het gereedschap Veelhoeklasso. Veelhoeklasso is een lasso die rechte lijnen maakt.

3 Selectie maken, Verenigd Kopiëren, Plakken In Klik een keer op de linkerbenedenhoek van de poster en ga dan met shift ingedrukt naar de linkerbovenhoek om een rechte selectie te maken. Ga nu naar de rechterbovenhoek etc en selecteer het volledige bord. Wanneer de selectie weer bij het begin is, ontstaan er stippellijnen. Ga terug naar de Cover en kies in de optiebalk Selecteren, daarna Alles of Ctrl+A. Daarna naar menu Bewerken, Verenigd Kopiëren of Shift+Ctrl+C. Ga weer naar het bushokje. Selecteer nu in het menu bewerken de optie Speciaal Plakken en daarna Plakken In. Perspectief De poster wordt er plat ingeplakt. Je moet er nu zelf perspectief aan toevoegen. Gebruik Ctrl+T. Sleep met Ctrl-toets ingedrukt de hoekgreep linksonder (in het voorbeeld) naar onder. Sleep met de Ctrl-toets ingedrukt ook de andere hoekgrepen naar de juiste plaats. Druk op Enter om de transformatie vast te leggen.

4 3.Promotiemiddelen 3x Opdracht Ontwerp per persoon tenminste drie promotiemiddelen en/of promo s voor je televisieprogramma van het crossmediaproject. Probeer origineel te zijn en hou rekening met jouw doelgroep Mogelijke promotiemiddelen: Affiche, flyer, advertentie, abri, vlaggen strip, trailer, goodybag, pet, gadgets, reclamebord, stickers, nieuwsbrief, website, boomerang, decor uitzending, aanmeldingskaart, visitekaartje, logo, bedrijfswagen, zadelhoesjes, reclameborden achter de fiets, etc. Promo s: aanstekers, agenda, bodywarmers, caps, fleece, glas, golfartikelen, handdoeken, horloges, jacks, mokken, muismatten, paperclips, paraplu, pennen, poloshirts, schort, schrijfblokken, sleutelhangers, stropdassen, sweaters, tassen, t-shirts, USB-gadgets, USB-sticks, fietszadelhoezen etc. etc. Bron van Inspiratie: Prime Time:

5 Logo gebogen en in perspectief Hieronder vind je een uitwerking hoe je een logo rond of in perspectief kunt plaatsen. Afbeelding buigen. Je kiest in de optiebalk voor Bewerken (Edit), daarna Transformatie (Transform) en tenslotte Verdraaien (Wrap). Photoshop legt een raster over het logo. Plaats het logo op de afbeelding waarop je het logo wilt plaatsen Verplaats de twee bolletjes in het midden totdat het logo de buiging volgt. Als je klaar bent, druk je op Enter. Logo in Perspectief plaatsen Gebruik Ctrl+T om de opdracht Vrije Transformatie te activeren. Roteer het logo. Sleep vervolgens de hoekgreep linksonder met ingedrukte Shift +Alt + Ctrl-toetsen naar buiten zodat de B parallel staat met de bovenkant. Geef het logo nog een Slagschaduw. Druk tenslotte op Enter om de transformatie vast te leggen.

6 4.Homepage Opdracht: Ontwerp een Homepage voor de website van je crossmediaproject. Formaat Formaat: 1024 x 768 pixels, Resolutie: 72 pixels/inch, RGB. De website moet bestaan uit vier onderdelen: header, navigatiebalk (balk met pagina s), content (tekst en foto s) footer (gegevens bedrijf)

7 5.Icoon Opdracht Ontwerp een Icoon voor een smartphone met afgeronde hoeken en een tekst op het springboard. Icoon maken voor Smartphone In de meeste gevallen is het app-icoon de eerste kennismaking met de app; het is min of meer het visitekaartje in de app store. Het icoon kan het verschil maken tussen wel aanklikken voor meer informatie of niet. Met andere woorden, daar mag wel wat aandacht aan worden besteed. Vierkant afgerond Iconen zijn vaak gemaakt met afgeronde hoeken (iphone). Formaat is 200 x 200 pixels, resolutie 72 pixels/inch, RGB. We kiezen in de gereedschapsbalk onder rechthoek Afgeronde rechthoek. Ga naar de optiebalk en kies daar een Straal van 35 px. Kies een kleur in de gereedschapsbalk bij Voorgrondkleur instellen. Teken met het gereedschap Afgeronde rechthoek vanuit de linkerhoek. Hou de Shift-toets ingedrukt waardoor een Vierkant ontstaat met afgeronde hoeken. Canvasgrootte,Tekst, Laagstijl Vergroot het bestand bij Canvasgrootte met 100 px. Plaats een tekst onder het icoon op het Springboard. Geef de tekst Slagschaduw. Geef het icoontje nog een Laagstijl, Slagschaduw en Schuine Kant en Reliëf. Enkele tips: Geen tekst in icoon Zorg dat je icoon opvalt Gebruik dezelfde kleurstelling als in de app Gebruik niet teveel details Naam van de app op springboard

8 6. App- Pagina Opdracht Ontwerp een pagina voor de app in de huisstijl van het crossmediaproject. Verwerk een foto, tekst en het logo op de pagina. Smartphone Open een foto van een Smartphone zonder display. Plaats hulplijnen aan de rand van de display. Selecteer de foto, daarna kopiëren. Ga terug naar de Smartphone en maak een selectie van de lege display. Met Speciaal Plakken, Plakken In plak je de foto met laagmasker in het display-venster. Logo en Tekst Plaats huisstijlelementen zoals het logo, rand en andere zaken op de foto. Tenslotte maak je nog blokjes om tekst op te plaatsen. Gebruik eventueel een Laagstijl voor de afwerking.

9 7. Klassenboek Sfeerpagina Opdracht: Maak twee sfeerpagina s voor het klassenboek van jouw klas. Als aandenken aan de afgelopen twee jaar gaan we een klassenboek maken. Iedereen krijgt twee pagina s in het klassenboek. Op de rechtse pagina verwerk je een foto van jezelf. Op de linkse pagina verwerk je teksten. De onderwerpen van de teksten worden in de les afgesproken. Plaats een foto op de achtergrond i.p.v. een kleur. Formaat: 17,5 cm (hoog) x 17,5 cm (breed). Resolutie is 300 pixels/inch, kleurmodus CMYK. Hulplijnen: Verticaal: 1 cm, 16 cm, 17,5 cm, 19 cm, 34 cm. Horizontaal: 1,5 cm, 16,5 cm. Opslaan en Opsturen Sla de pagina op. Stuur jouw pagina als PSD-bestand op naar

HUISSTIJL ONTWERP EN REALISATIE VAN VOORLICHTINGS, PROMOTIE- EN/OF PR-MATERIAAL OPLEIDING: EVENEMENTENORGANISATIE

HUISSTIJL ONTWERP EN REALISATIE VAN VOORLICHTINGS, PROMOTIE- EN/OF PR-MATERIAAL OPLEIDING: EVENEMENTENORGANISATIE HUISSTIJL ONTWERP EN REALISATIE VAN VOORLICHTINGS, PROMOTIE- EN/OF PR-MATERIAAL OPLEIDING: EVENEMENTENORGANISATIE DIGITALE VORMGEVING PERIODE 1, 2013-2014 FONS GOOSEN MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE

Nadere informatie

Inleiding. De handleiding bestaat uit vier delen:

Inleiding. De handleiding bestaat uit vier delen: Versie 3.2 01/2013 Inleiding Prezi is net als het alom bekende PowerPoint een tool om presentaties mee te maken. Je start met een groot, leeg vel papier (= canvas) waarop je je informatie gaat ordenen.

Nadere informatie

Sketchup 6.0 handleiding. De basisvaardigheden voor Sketchup 6.0, toegespitst op de architectuur.

Sketchup 6.0 handleiding. De basisvaardigheden voor Sketchup 6.0, toegespitst op de architectuur. Sketchup 6.0 handleiding De basisvaardigheden voor Sketchup 6.0, toegespitst op de architectuur. 1 Titel: De basisvaardigheden voor Sketchup 6.0 toegespitst op de binnenhuisarchitectuur. Geschreven door:

Nadere informatie

11. Na een aantal keren selecteren en op de delete knop drukken ziet mijn egel er nu zo uit:

11. Na een aantal keren selecteren en op de delete knop drukken ziet mijn egel er nu zo uit: Open Paint.Net 1. Klik op "Bestand" 2. Klik op "Openen " 3. Zoek de afbeelding "eend" op en open hem. 4. Herhaal de stappen 1 tot en met 3 maar open nu de afbeelding "egel". 5. Je hebt nu beide afbeeldingen

Nadere informatie

Gebruikerscursus Gids

Gebruikerscursus Gids Gebruikerscursus Gids Wat vindt u in deze gids? Deze gids is een naslagwerk voor wanneer u uw WordPress Gebruikerscursus van Globeview heeft gehad. Het is een overzicht waarbij nog eens in het kort alles

Nadere informatie

MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING

MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING 1 WordPress.com Een site/blog aanmaken Ga naar www.wordpress.com. Bovenaan kun je de pagina vertalen in het Nederlands Account Maak een account aan. Vul in:

Nadere informatie

Reader 43. Workshop. Mediatheek Tilburg Moller

Reader 43. Workshop. Mediatheek Tilburg Moller Reader 43 Workshop Kennismaken met websites FRONTPAGE 2003 Mediatheek Tilburg Moller 2 Inleiding... 5 1 Wat gaan we doen?... 5 1.1 Onderwerp.. 5 1.2 Inleiding.. 6 1.3 De opdracht 6 1.4 Infobronnen 6 1.5

Nadere informatie

Startersgids iblox. Inhoudsopgave. Hulp bij het opzetten van uw website.

Startersgids iblox. Inhoudsopgave. Hulp bij het opzetten van uw website. Hulp bij het opzetten van uw website. Inhoudsopgave Start met uw website Inloggen vanaf BC dashboard Mail account aanmaken 1. Tab Algemeen 2. Tab Doorsturen 3. Tab E-mailaliassen 4. Tab Automatische beantwoording

Nadere informatie

Wat kan je allemaal met het programma Word 2010?

Wat kan je allemaal met het programma Word 2010? Wat kan je allemaal met het programma Word 2010? Door: Meester Michael www.meestermichael.nl 1. Hoofdletters 3 2. Opslaan 4 3. Openen 6 4. Foutje? 7 5. Een tekst selecteren 7 6. Vet, schuin of onderstreept.

Nadere informatie

HANDLEIDING BOEK MAKEN IN INDESIGN

HANDLEIDING BOEK MAKEN IN INDESIGN HANDLEIDING BOEK MAKEN IN INDESIGN INHOUD Woord vooraf Om te beginnen Aanleverspecificaties Rondleiding Indeling binnenwerk Lay-out Marge instellen Stramien Paginanummering Hulplijnen Lettertype Gebruikerswoordenboek

Nadere informatie

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media Handleiding Concrete5 website Outbound Media In deze handleiding behandelen we de basis benodigdheden om uw website up-to-date te kunnen houden. We behandelen: Inloggen editen (bewerken) van tekst een

Nadere informatie

Handleiding MOBICROSS actie banners

Handleiding MOBICROSS actie banners Handleiding MOBICROSS actie banners Met de kant & klare MOBICROSS actie banners vergroot jij je kans om sneller je netwerk te bouwen. Je kunt je eigen campagne maken door de banners op je website te plaatsen,

Nadere informatie

3 Versie 3.6 Erik Drossaart

3 Versie 3.6 Erik Drossaart Prezi handleiding Versie 3.6 08/2014 Inhoud Inleiding... 5 Je Prezi-account aanmaken... 6 Licenties... 6 Ingelogd! En dan?... 8 Het canvas... 8 Aan de slag!... 10 Werken met tekst... 10 Tekst toevoegen

Nadere informatie

Beginnershandleiding voor Weebly.

Beginnershandleiding voor Weebly. Beginnershandleiding voor Weebly. Deze beginnershandleiding voor Weebly heeft 9 hoofdstukken. Als je net met Weebly begint, raden we je aan om deze korte artikelen allemaal te lezen. Wanneer je daarmee

Nadere informatie

Woord vooraf Sinds enkele jaren bevat de Microsoft Office reeks Ms Word, Ms Excel, Ms Access, Ms Powerpoint, MS Outlook en MS Frontpage.

Woord vooraf Sinds enkele jaren bevat de Microsoft Office reeks Ms Word, Ms Excel, Ms Access, Ms Powerpoint, MS Outlook en MS Frontpage. Woord vooraf Sinds enkele jaren bevat de Microsoft Office reeks Ms Word, Ms Excel, Ms Access, Ms Powerpoint, MS Outlook en MS Frontpage. Deze pakketen kan je stuk voor stuk leren gebruiken via de cursussen

Nadere informatie

ICT Publisher 2002 1

ICT Publisher 2002 1 ICT Publisher 2002 1 Werken met Publisher 2002 1. Het maken van een eenvoudige publicatie in Publisher Inhoud Wat gaat er gebeuren? Waarom ga ik het doen? Wat wordt het resultaat? Oefeningen en werkwijzen

Nadere informatie

Beeldbewerking met Gimp

Beeldbewerking met Gimp Beeldbewerking met Gimp Animated GIFs maken Vandaag maken we een bewegende afbeelding (om specifiek te zijn: een animated GIF) in GIMP. Niet alle programma s geven Animated GIFs correct weer. Veel programma's

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress icm Woocommerce pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Liever persoonlijke

Nadere informatie

Vliegende start. met Magix Webdesigner Premium 8 en Eduwebsupport

Vliegende start. met Magix Webdesigner Premium 8 en Eduwebsupport Vliegende start met Magix Webdesigner Premium 8 en Eduwebsupport Maak een vliegende start met Magix webdesigner en volg alle stappen in deze manual. Alle belangrijke functies kom je vanzelf tegen en kun

Nadere informatie

Handleiding Winkelwidget

Handleiding Winkelwidget Handleiding Winkelwidget Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe kan ik de winkelwidget het beste inzetten?... 3 Hoe de winkelwidget te gebruiken?... 4 Stap 1: Menu-items maken en artikelen toevoegen... 4 Stap

Nadere informatie

Maak een website met Weebly

Maak een website met Weebly Maak een website met Weebly Meer dan 10 miljoen mensen en bedrijven gebruiken Weebly Omdat het de eenvoudigste en krachtigste manier is om op een betaalbare manier een website te maken. Deze beginnershandleiding

Nadere informatie

Posters maken in PowerPoint

Posters maken in PowerPoint Posters maken in PowerPoint Een mini handleiding Nieuwe Media Dienst 2009 http://www.ua.ac.be/icnmd 1. Algemeen Het printen van grote posters is een kostbare zaak en duurt lang. Om mislukkingen te vermijden

Nadere informatie

Handleiding Visio 2013. www.dubbelklik.nu

Handleiding Visio 2013. www.dubbelklik.nu Handleiding Visio 2013 www.dubbelklik.nu Deze handleiding is onderdeel van Dubbelklik, een lesmethode Technologie, ICT/ Loopbaanori├źntatie en Intersectoraal Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Dreamweaver. Een handleiding Linda Pieke

Dreamweaver. Een handleiding Linda Pieke Dreamweaver Een handleiding Linda Pieke Inhoud Mappen structuur Het aanmaken van een website Rondleiding Dreamweaver Pagina Eigenschappen (opmaken van de pagina) Titel van de pagina & pagina opslaan Titel

Nadere informatie

Handleiding CMS - versie 2.0

Handleiding CMS - versie 2.0 Handleiding CMS - versie 2.0 Achtereenvolgend komt aan bod: Inleiding Inloggen Nieuwe pagina maken Pagina eigenschappen aanpassen Oude versies van pagina s terughalen Teksten aanpassen Links maken (en

Nadere informatie

Twee afbeeldingen samenvoegen

Twee afbeeldingen samenvoegen Photoshop Klassiekers 343 Twee afbeeldingen samenvoegen Jarenlang is het samenvoegen van twee afbeeldingen een van de populairste Photoshop-technieken geweest. Tijdens het volgende project ga je niet alleen

Nadere informatie

Handleiding 17 juli 2014

Handleiding 17 juli 2014 Handleiding 17 juli 2014 Inhoudsopgave 1 DASHBOARD & HOOFDMENU... 5 2 ONTWERP AANPASSEN... 7 2.1 ONTWERP OPSLAAN EN TOEPASSEN... 8 2.2 ACHTERGRONDKLEUREN AANPASSEN... 9 2.3 ALGEMENE TEKSTKLEUR EN LETTERTYPE...

Nadere informatie

Handleiding Silhouette

Handleiding Silhouette Handleiding Silhouette Alle informatie over de originele Silhouette en Silhouette SD en de bijbehorende software Berthine Navest Inhoud Inhoud... 2 Inleiding tot de Silhouette (SD)... 3 Installatie van

Nadere informatie

2009 Jim Moor - Rijswijk (Z-H)

2009 Jim Moor - Rijswijk (Z-H) 1 2 Photoshop Elements 7.0 Werkboek ISBN: 978-90-801238-7-8 Nur: 991 Trefwoorden: Photoshop Elements 7.0 Digitale beeldbewerking Digitale fotobewerking Praktisch werkboek voor digitale beeldbewerking Dit

Nadere informatie

ICT IN HET (BASIS)ONDERWIJS.

ICT IN HET (BASIS)ONDERWIJS. ICT IN HET (BASIS)ONDERWIJS. microsoft Publisher (in het (basis) onderwijs) Versie voor de cursist Juli 1999 Laatst bijgewerkt op 30/8/2003 Kurt Dossche 1/13 Didactisch gebruik van ICT in het basisonderwijs

Nadere informatie