Conceptverslag van het overleg van het Regionaal Platform en Algemeen Bestuur Regio Midden- Holland d.d. 3 oktober 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Conceptverslag van het overleg van het Regionaal Platform en Algemeen Bestuur Regio Midden- Holland d.d. 3 oktober 2018"

Transcriptie

1 Vergadering Agendapunt 2 Conceptverslag van het overleg van het Regionaal Platform en Algemeen Bestuur Regio Midden- Holland d.d. 3 oktober 2018 Aanwezig Dhr. M. Schoenmaker (voorzitter) Mw. G. Atzema, Waddinxveen Mw. C.P. Dijkstra, Gouda Dhr. C. van der Kamp, Bodegraven-Reeuwijk Dhr. E.J. Nieuwenhuis, Waddinxveen Mw. I. Nieuwenhuizen, Bodegraven-Reeuwijk Dhr. J. Vente, Krimpenerwaard Dhr. H.E. Postema, Regio Midden-Holland Dhr. H. Douw, controller Afwezig Dhr. R.S. Cazemier, Krimpenerwaard Dhr. J. Hordijk, Zuidplas Dhr. K.J.G. Kats, Zuidplas Dhr. V.J.H. Molkenboer, Woerden Dhr. C.J. van Velzen, Alphen aan den Rijn Verslag Mw. A.W. Meijndert 1. Opening, mededelingen en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Mededelingen De voorzitter zegt bericht van verhindering te hebben ontvangen van de heren Cazemier, Hordijk, Kats, Molkenboer en Van Velzen. Na afloop van de vergadering zal een Goudse leerplichtambtenaar worden beëdigd door de burgemeesters van gemeente Bodegraven-Reeuwijk en gemeente Waddinxveen. Er is een brief ontvangen van de Klankbordgroep met het verzoek meer te worden betrokken bij de inhoud in plaats van alleen procesmatig. De heer Postema zegt dat het onderwerp wordt geagendeerd voor een overleg voorafgaand aan de raadsledenavond van 15 oktober Daarbij zijn naast de klankbordgroep van de raden ook de programmavoorzitters en burgemeesters uitgenodigd. De voorzitter vraagt de secretaris de brief door te sturen naar de leden. Hij wil deze eerst bespreken in het DB alvorens hierover een memo aan de gemeenteraden te sturen. De heer Van der Kamp vraagt vanuit welke positie de Klankbordgroep dit proces vorm wil geven en wat de positie van de colleges hierin is. Gaat het erom de proceskant inzichtelijk te maken? Meesturen op de inhoud is democratisch gezien wel een beetje tricky. Stukken zouden vooraf ook kunnen worden besproken met de verantwoordelijke wethouder.

2 pagina 2 De heer Postema zegt dat de Klankbordgroep heeft aangegeven een brugfunctie te willen vervullen en mee wil denken wat de beste manier is om de besluitvormingsstukken te laten landen bij de gemeenteraden. Het gaat dus om de procesinhoudelijke kant. De voorzitter vindt dat over de brief met de Klankbordgroep van gedachten moet worden gewisseld en dat deze vervolgens kan worden geagendeerd als bespreekpunt. De heer Van der Kamp kan zich hierin vinden. Vaststellen agenda De agenda wordt conform vastgesteld. 2. Conceptverslag AB-Platform regio Midden-Holland d.d. 4 juli 2018 De stukken zijn schriftelijk afgedaan. Mevrouw Atzema zegt dat in de vorige vergadering is besloten een budgetafweging voor het programma Natuur, Water en Recreatie (NWR) op te nemen. Achteraf is dat vreemd omdat dit programma wordt stopgezet en in 2019 omgezet naar Duurzaamheid. Het lijkt haar daarom goed voor het jaar 2018 de gelden van NWR om te labelen naar Duurzaamheid. De vergadering stemt hiermee in. Het verslag wordt hierna vastgesteld. 3. Agendapunt niet opgenomen. 4. Financiën 4a. Marap 1e halfjaar 2018 De heer Douw zegt dat er jaarlijks een Marap wordt opgesteld. De financiële situatie is stabiel. Naar verwachting is er, als gevolg van een andere invulling van de secretarisrol, een overschot van euro. Vanuit de exploitatie gaan er gelden naar de bestemmingsreserve en deze worden vervolgens weer teruggebracht in het bedrijf. De begrotingswijzigingen bevatten hoofdzakelijk technische mutaties om de tafels te voorzien van middelen. Ten aanzien van de reserves heeft het AB in het verleden besloten dat beschikbare gelden een keer meegenomen mogen worden naar een volgend jaar. Bij een tweede keer vervallen deze aan het algemeen resultaat dat wordt gerestitueerd aan de deelnemers. Er liggen voor 2018 veel plannen klaar om uitgevoerd te worden, maar er zijn zorgen of dit ook bij alle tafels gaat gebeuren. De secretarissen van de tafels zijn gewezen op de regels die gelden voor de reserve. Hij heeft de indruk dat er hard aan wordt gewerkt, maar ondanks dat blijft het ontwikkelen van beleid een aandachtspunt. De heer Van der Kamp zegt dat als de tafel NWR is ondergebracht bij AGW er nog een lijst resteert van zaken waar mogelijk geld voor nodig is. Daarnaast is er ook de wens om standaard een budget voor Duurzaamheid op te nemen. De Marap biedt hiervoor financiële ruimte, maar hij vraagt zich af wat het besluit van destijds concreet inhoudt. De voorzitter wil weten hoe zaken rond het opheffen van de tafel zijn geregeld. De heer Douw antwoordt dat het beeld bestaat dat de tafel NWR wordt omgeboekt naar een tafel Duurzaamheid. Daarop is in de begroting 2019 al geanticipeerd. Er moet hierover alleen nog een besluit worden genomen door het AB.

3 pagina 3 De heer Nieuwenhuis vraagt hoe zaken voor 2018 zijn geregeld. De heer Vente antwoordt dat er nog dingen afgemaakt moeten worden. Van een aantal plannen is bovendien onduidelijk of ze (nog) kunnen worden uitgevoerd. Daar moet nog een besluit over worden genomen. De vraag is of er substantieel iets overblijft voor de subtafel Economie mochten er nog plannen zijn. Waar kunnen deze dan worden neergelegd en is daar geld voor? De voorzitter vraagt of kan worden besloten het budget voor NWR om te labelen naar Duurzaamheid en resterende zaken onder Economie onder te brengen. De heer Douw zegt dat er zowel op de balans als in de exploitatie budget beschikbaar is. Deze middelen zouden kunnen worden ingezet. De heer Van der Kamp denkt dat budget niet het probleem is, maar hoe de bestuurlijke afhechting wordt georganiseerd. Het gaat er dan om te bepalen welke plannen wel en welke niet (meer) kunnen worden uitgevoerd en welk budget daarvoor (in de toekomst) nodig is.. De voorzitter vindt dit een goede beweging en vraagt of de secretaris dit wil oppakken. De heer Postema vindt de structurele kant lastig, omdat de bedragen van de tafels bedoeld zijn om nieuwe zaken op te pakken en deze zoveel mogelijk in de gemeentebegrotingen te laten landen. De heer Vente zegt dat er nog niet over langlopende projecten is gesproken, maar hoopt hierover meer duidelijkheid te krijgen uit het gesprek met de coördinator. Het gaat om voorstellen waarover nog een besluit moet worden genomen, maar waarvan (nog) onduidelijk of er draagvlak voor is. De voorzitter vat de besluitvorming samen: - voor dit jaar wordt de tafel NWR omgedoopt tot tafel Duurzaamheid, waardoor de bedragen hiervoor beschikbaar komen. Dit heeft voor de begroting geen effect; - de afhechting van de opgeheven tafel moet op een goede manier worden vormgegeven. Het uitgangspunt is wel te proberen structurele projecten, voor zover van toepassing, via de begrotingen van de gemeenten te laten lopen. Het geld kan worden gebruikt voor het afwikkelen van (nog) lopende en het opstarten van nieuwe projecten. De heer Douw zegt dat de besluitvorming vooral strekt om de tafels operationeel te maken en dat deze technisch van aard is. Als de vergadering akkoord gaat kunnen de tafels hiermee aan de slag. 4b. Aanwending bestemmingsreserve Verkeer Algemeen voor Beter Benutten en cofinanciering van het Actieprogramma Verkeersveiligheid Mevrouw Nieuwenhuizen zegt dat de memo voor zich spreekt. Het voorstel wordt geaccordeerd. 5a. Voortgang per bestuurlijk overleg De voorzitter vraagt de leden de belangrijkste ontwikkelingen te willen schetsen en aan te geven of er voor volgend jaar (nieuwe) projecten te verwachten zijn. Tafel Sociaal Domein (BOSD) Mevrouw Dijkstra zegt dat er eigenlijk voor het Sociaal Domein al weer voorbereidingen zouden moeten worden getroffen voor het afsluiten van contracten voor een volgende periode. De contracten

4 pagina 4 zijn voor drie jaar afgesloten en lopen af in De uitvoering vergt veel ambtelijke capaciteit. Er is meer tijd nodig om de continuïteit te waarborgen en de zorg te verbeteren. Daarom wordt overwogen de contracten met twee jaar te verlengen. Daar is nog geen besluit over genomen. Als de contracten niet worden verlengd, gaat dit ten koste van de voortgang, want er is voor een goede aanbesteding veel tijd nodig. Het is beter deze tijd te investeren in het verbeteren van de zorg. De heer Nieuwenhuis vraagt of de contracten met alle partijen moeten worden verlengd en wat de consequenties zijn van een eventuele collegewissel gedurende de periode van verlenging? Mevrouw Dijkstra antwoordt dat er een breed zorglandschap is met keuzevrijheid voor de burger. Met alle partijen zijn contracten afgesloten, maar er kunnen nog steeds nieuwe partijen toetreden. Alle contracten kunnen met twee jaar worden verlengd. Dat geeft rust en ruimte. Een aanbesteding heeft een lang voortraject. Het is goed eventuele bestuurswisselingen daarbij in de gaten te houden. De heer Van der Kamp begrijpt dat in 2022 de contracten aanbesteed moeten zijn. In dat jaar zijn de verkiezingen. Het komt dus goed. Mevrouw Dijkstra wil het ook hebben over de decentralisatie van de gelden voor maatschappelijke opvang. Omdat mensen langer thuis wonen, gaan deze gelden per 2021 naar de regiogemeenten. De opvang concentreert zich echter in Gouda. Daarom wil zij een link met de tafel Wonen leggen. Zij wil het punt over het benodigde aantal woningen binnenkort met beide tafels bespreken. De heer Nieuwenhuis onderstreept het belang om werelden met elkaar te verbinden. Platform31 heeft een sessie georganiseerd voor het Sociaal Domein en Wonen en dat was erg interessant. De heer Van der Kamp vraagt hoe de ervaringen met de zorgaanbieders worden geregistreerd. Mevrouw Dijkstra antwoordt dat Midden-Holland een van de kleinste regio s is. de regio is vertegenwoordigd in het netwerk van directeuren Sociaal Domein. Hierin worden zaken over bijvoorbeeld de inkoop uitgewisseld. Een aantal regio s heeft coöperatie gebonden ingekocht. Midden-Holland heeft dit niet gedaan en daar is zij blij mee omdat dit ingewikkelde materie is. Uit prestatiegericht inkopen ontstaan vaak juridische problemen. De heer Van der Kamp heeft de indruk dat er bij de Jeugdzorg een structureel tekort is. Het is een opgave om jongeren op de juiste plaats te krijgen. De problematiek is altijd wat diffuus waardoor er diverse (standaard) trajecten moeten worden doorlopen om uiteindelijk op de juiste plek terecht te komen. Alle trajecten moeten worden betaald. Hij maakt zich hier zorgen over. Als het probleem complexer blijkt te zijn komt dat er niet tijdig uit. Is het mogelijk organisaties ertoe te bewegen om het proces gezamenlijk beter te organiseren en dit punt bij de verlenging van het contract mee te nemen? De heer Vente vindt dat er een perverse prikkel van uitgaat. Als een behandelaar na een aantal weken aan zijn manager meldt dat niet het juiste traject is gekozen, zou deze er weleens belang bij kunnen hebben hier toch mee door te gaan. Mevrouw Dijkstra zegt dat organisaties elkaars indicaties niet overnemen waardoor mensen weer onder aan de lijst belanden. In de regio is een expertisetafel actief om multiproblematiek te koppelen om deze situaties te voorkomen. Zij is ook niet blij met de geschetste aanpak, maar dat is nu juist de reden om de contracten te verlengen. Zo kunnen deze casusgericht worden bekeken. Als een traject te lang duurt, moet er op grond van het contract opnieuw een gesprek plaatsvinden. Zij erkent dat er prikkels inzitten, maar daar gaat ze over in gesprek.

5 pagina 5 De heer Van der Kamp zegt dat het gaat om een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Er zouden percentages gesteld moeten kunnen worden over het aantal keren dat het mis mag gaan en hoeveel trajecten er zijn te declareren. Als het misgaat, moet worden gemotiveerd wat hiervan de oorzaak is. Tafel Duurzaamheid (voorheen Natuur, Water en Recreatie) Mevrouw Atzema zegt dat er op de korte termijn een transitiemodel op de rol staat. Hiermee kunnen verschillende energieopgaven inzichtelijk worden gemaakt en vergeleken. De gedachte is dit model aan te schaffen. Samen met Ruimte en Wonen wordt er een raadsledenavond georganiseerd waarbij de thema s duurzaamheid en wonen op de agenda staan. Daarnaast gaat ze binnenkort een sessie organiseren om alle thema s, waar de tafel zich de komende tijd mee bezig moet houden, te inventariseren. Op basis hiervan hoopt zij een standaardprogramma voor 2019 en de jaren erna te kunnen presenteren. Tafel Verkeer en Vervoer (V&V) Mevrouw Nieuwenhuizen prijst zich gelukkig met de concrete agenda. Het A12 convenant ligt ter ondertekening van de regio, voor. Ten aanzien van de Algeracorridor schijnt de regio benaderd te worden voor een soort adhesiebetuiging om in Het Meert een extra oeververbinding te realiseren. Zij weet daar nog niet het fijne van, maar het leek haar goed dit hier te melden. De tafel is druk bezig met de integratie doelgroepenvervoer en openbaar vervoer in combinatie met het Sociaal Domein. Zij is voor dit project bij Holland Rijnland geweest, omdat dit punt, in verband met de concessie Z-H Noord, gezamenlijk moet worden opgepakt. De concessie is met 2 jaar verlengd tot en met Ondanks dat is het tijdpad krap. Er zijn in Midden-Holland veel meer stappen gezet in de integratie van vervoer dan in Holland Rijnland. Dat maakt het er niet makkelijker op. Op 15 oktober 2018 wordt er een raadsbijeenkomst gehouden over dit onderwerp. Op de programma s en projecten die op termijn geagendeerd zullen worden voor de gemeenteraden heeft zij nog geen scherp zicht, maar zij vermoedt dat deze er wel zijn. Tafel Ruimte en Wonen (R&W) Van deze tafel is geen vertegenwoordiging aanwezig. Tafel Economie, Onderwijs en Arbeidsmarkt (EOA) De heer Vente zegt dat er dit jaar nog een aantal oude zaken, die te maken hebben met de detailhandelsvisie en de regionale bedrijventerreinenstrategie, tot een afronding moeten komen. Hiervan gaat hooguit een lokale verdieping naar de gemeenteraden. Voor detailhandel hebben veel gemeenten een visie opgesteld die zich (hopelijk) laat verbinden met de regionale visie. Bij de bedrijventerreinstrategie was de verhouding met de discussie over de A12 corridor, lastig. Er wordt hard aan gewerkt zaken aan elkaar te hechten. De provincie wil weten wat de consequenties van een focus op de A12 corridor, voor andere projecten betekent. Het wordt moeilijk de besluitvorming tijdig rond te krijgen. De sessies om bij de nieuwe portefeuillehouders belangrijke bespreekpunten op te halen zijn afgerond. De focus ligt vooral op innovatie, duurzaamheid en de arbeidsmarktproblematiek. Deze punten vormen de input voor een gezamenlijke agenda. Op het punt duurzaamheid heeft het bedrijfsleven de wens geuit in overleg te willen over een gezamenlijke aanpak om de bedrijfsterreinen te verduurzamen. Dit geldt tevens voor arbeidsmarktproblematiek en innovatie. Fouten in het onderwijs worden nu heel erg significant. Er zijn allerlei initiatieven ontwikkeld, maar een brede aanpak is hard nodig. Gouda is bezig met het opzetten van twee hbo-instellingen. Daar heeft de hele regio wat aan, daarom wordt gezamenlijk een lobby gevoerd. Het heeft meer impact als de regio het belang hiervan uitdraagt richting het ministerie. Een gezamenlijke aanpak is (ook) nodig voor het creëren van leerwerkbanen, het opzetten van hbo-scholen en om langdurig werklozen en anderen die aan de kant staan, te betrekken. De tafel is hiervoor opgaven aan het formuleren. Daarvan komen er ongetwijfeld plannen naar de gemeenteraden, maar deze zijn (nog) niet concreet.

6 pagina 6 Mevrouw Dijkstra zegt dat er bij de tafel Sociaal Domein een projectleider van OCW betrokken is. Deze neemt dit punt namens de regio mee in de annotatie naar OCW. De heer Vente bevestigt dat het erom gaat dat problemen sneller kunnen worden opgepakt door regionale steun. Als dit nog een keer bevestigd moet worden, is de regio daartoe bereid. Mevrouw Atzema zegt dat het SBO steeds meer de samenwerking opzoekt met het Coenecoop College om de instroom van technisch personeel een impuls te geven. De voorzitter vraagt of de opleiding hbo informatica is vervallen. De heer Nieuwenhuis zegt dat het college heeft besloten voor deze opleiding geen garanties te verstrekken. Hierom was wel gevraagd. Er zijn een aantal voorwaarden geformuleerd waaraan niet wordt voldaan. Of de opleiding er helemaal niet komt, is nog een vraag. De heer Vente vraagt of het gaat om de voorwaarden of ook om het bedrag. De heer Nieuwenhuis antwoordt dat het om de voorwaarden gaat. Als het om de hoogte van de garantstelling zou gaan, zou er iets gezamenlijks bedacht kunnen worden. Mevrouw Dijkstra zegt dat er vandaag een persbericht is uitgegaan. Met de gestelde condities moet worden geconstateerd dat het geen haalbare kaart is. De voorzitter zegt dat de regio er vol energie aan blijft werken. De heer Nieuwenhuis zegt dat de bouwgerichte mbo is gevestigd op een A-locatie. Het zou mooi zijn als Gouda erbij zou komen. De heer Vente meldt dat er voor het vmbo 100 miljoen euro beschikbaar is voor techniek. Dat wil hij koppelen aan het mbo. Het is belangrijk scholen ertoe aan te zetten met elkaar samen te werken. Deze hebben de neiging om, namens de regio, plannen voor zichzelf te maken. 6. Rondvraag De voorzitter stelt de vergaderplanning aan de orde. Voor het AB staan twee vergaderingen gepland. De heer Postema zegt dat het gaat om technische zaken zoals de begroting en de jaarrekening. De vergaderplanning wordt vastgesteld. De heer Vente ziet dat er een voorzittersoverleg is gepland. Klopt dit en waar gaat dit over? De heer Postema antwoordt dat gedurende de vorige periode de wens bestond om zaken af te stemmen en samen op te trekken. Als de vergadering dit onnodig vindt, blaast hij het overleg af. De heer Vente vindt dat als er de wens is twee keer per jaar te vergaderen, het overleg halverwege het jaar gehouden moet worden. De voorzitter stelt voor het voorzittersoverleg tevens te gebruiken als overleg. Als het wenselijk is kunnen punten worden toegevoegd.

7 pagina 7 De heer Van der Kamp wil weten hoe de tafel Duurzaamheid wordt opgepakt. Zijn gemeente heeft de regiorol AGW al opgepakt, maar begint nu ook de tafel Duurzaamheid te ondersteunen. Hij wil hier graag een keer over spreken. De heer Postema zegt dat het nu verder aan de RSO is om met voorstellen op dit punt te komen. Mevrouw Dijkstra vond het miljoenenontbijt geen visitekaartje voor de regionale samenwerking en had zich hier achteraf gezien beter op willen voorbereiden. De voorzitter stelt voor dit punt te bespreken met de organisatie, zodat iedereen de volgende keer goed op de hoogte is en zich voor kan bereiden. De heer Nieuwenhuis heeft begrepen dat het Platform in het verleden de buitenwereld binnen heeft gehaald (Rabobank, Groene Hart College, Idee College). Hij voelt er wel voor om dat soort strategische tafeloverschrijdende sessies op te blijven pakken. De vorm maakt hem niet zoveel uit, maar het is goed voor de inspiratie. De heer Postema zegt dat de sessies heel erg aan deze vergadering zijn gekoppeld. Hij is voorstander ze voort te zetten, maar dan niet in dezelfde setting. Over belangrijke thema s zouden er ook bijeenkomsten op locatie kunnen worden georganiseerd. Hij stelt voor bijeenkomsten te organiseren op grond van een strategische agenda. De voorzitter vindt het een goed idee en stelt voor dit punt verder uit te werken. 7. Sluiting De voorzitter bedankt de aanwezigen voor hun komst en inbreng en sluit de vergadering. Aldus vastgesteld in de vergadering van het Platform-AB van 3 juli 2019, het dagelijks bestuur, de secretaris, de voorzitter, H.E. Postema M. Salet

CONCEPTVERSLAG van de vergadering van het AB

CONCEPTVERSLAG van de vergadering van het AB Afdeling Staf Sylvia Kodde 088 5450496 skodde@odmh.nl Postbus 45 2800 AA Gouda 088-5450000 www.odmh.nl CONCEPTVERSLAG van de vergadering van het AB Aanwezig : Mw. J. Baljeu, PZH Mw. D.A. Bergman, Gouda

Nadere informatie

Conceptverslag van het overleg van het regionaal Platform en Algemeen Bestuur Regio Midden- Holland d.d. 5 juli 2017

Conceptverslag van het overleg van het regionaal Platform en Algemeen Bestuur Regio Midden- Holland d.d. 5 juli 2017 Vergadering 29-11-2017 Agendapunt 2 Conceptverslag van het overleg van het regionaal Platform en Algemeen Bestuur Regio Midden- Holland d.d. 5 juli 2017 Aanwezig Afwezig Dhr. M. Schoenmaker (voorzitter)

Nadere informatie

Conceptverslag van het overleg van het regionaal Platform en Algemeen Bestuur Regio Midden- Holland d.d. 22 februari 2017

Conceptverslag van het overleg van het regionaal Platform en Algemeen Bestuur Regio Midden- Holland d.d. 22 februari 2017 Vergadering 5-7-2017 Agendapunt 2 Conceptverslag van het overleg van het regionaal Platform en Algemeen Bestuur Regio Midden- Holland d.d. 22 februari 2017 Aanwezig Afwezig Dhr. M. Schoenmaker (voorzitter)

Nadere informatie

Conceptverslag van het overleg van het regionaal Platform en Algemeen Bestuur Regio Midden- Holland d.d. 29 november 2017

Conceptverslag van het overleg van het regionaal Platform en Algemeen Bestuur Regio Midden- Holland d.d. 29 november 2017 Vergadering 04-07-2018 Agendapunt 2 Conceptverslag van het overleg van het regionaal Platform en Algemeen Bestuur Regio Midden- Holland d.d. 29 november 2017 Aanwezig Afwezig Dhr. M. Schoenmaker (voorzitter)

Nadere informatie

Verslag dagelijks bestuur van 28 april 2014

Verslag dagelijks bestuur van 28 april 2014 DATUM 28 april 2014 PLAATS Enschede TIJDSTIP 14:30 uur VOORZITTER Dhr. J.H. Coes, plv. SECRETARIS dhr H.M. Bolhaar, plv PAGINA 1 De heren J.H. Coes, drs.mr. R.G. Welten, P. van Zwanenburg, drs. J. Bron,

Nadere informatie

CONCEPTVERSLAG van de vergadering van het AB

CONCEPTVERSLAG van de vergadering van het AB Afdeling Staf Sylvia Kodde 088 5450496 skodde@odmh.nl Postbus 45 2800 AA Gouda 088-5450000 www.odmh.nl CONCEPTVERSLAG van de vergadering van het Aanwezig : C. van der Kamp (voorzitter), Bodegraven-Reeuwijk

Nadere informatie

De Nieuwe Regio. Voorwoord. Nieuwsbrief nr. 5 - november INHOUD

De Nieuwe Regio. Voorwoord. Nieuwsbrief nr. 5 - november INHOUD De Nieuwe Regio Nieuwsbrief nr. 5 - november 2014 Voorwoord INHOUD Voorwoord 1 Plan van aanpak 2 Voortgang proces vernieuwde regionale samenwerking 3 Voortgang Verkeer en Vervoer 4 Tijdspad 5 Voor u ligt

Nadere informatie

Datum: Informerend. Datum: Adviserend

Datum: Informerend. Datum: Adviserend Oplegvel 1. Onderwerp Financiële afwikkeling Regionaal Platform Arbeidsmarkt Rijn Gouwe (RPA) 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Arbeidsmarkt

Nadere informatie

Er kan worden gesproken over al dan niet op de agenda vermelde onderwerpen.

Er kan worden gesproken over al dan niet op de agenda vermelde onderwerpen. Vergadering Oordeelsvorming Burger 12-11-2015 Plaats: Trouwzaal Tijd: 20:30-23:30 Voorzitter: dhr. E. Bus Griffier: mw. S. Dewkalie 1 Opening en mededelingen omtrent de vergadering. tijd: 20.30 uur 2 Vaststellen

Nadere informatie

VERSLAG van de vergadering van het AB

VERSLAG van de vergadering van het AB Afdeling Staf Sylvia Kodde 088 5450496 skodde@odmh.nl Postbus 45 2800 AA Gouda 088-5450000 VERSLAG van de vergadering van het AB www.odmh.nl Aanwezig R.A. Janssen, (vicevoorzitter) Provincie Zuid-Holland

Nadere informatie

Conceptverslag van het overleg van het regionaal Platform en Algemeen Bestuur Regio Midden- Holland d.d. 7 december 2016

Conceptverslag van het overleg van het regionaal Platform en Algemeen Bestuur Regio Midden- Holland d.d. 7 december 2016 Vergadering 22 februari 2017 Agendapunt 2 Conceptverslag van het overleg van het regionaal Platform en Algemeen Bestuur Regio Midden- Holland d.d. 7 december 2016 Aanwezig Afwezig Dhr. M. Schoenmaker (voorzitter)

Nadere informatie

VERSLAG PHO Bestuur en Middelen d.d

VERSLAG PHO Bestuur en Middelen d.d VERSLAG PHO Bestuur en Middelen d.d. 09-11-2016 Gemeente: Gemeente: Alphen aan den Rijn M.H. du Chatinier Noordwijkerhout G. Goedhart Hillegom A. van Erk Oegstgeest M.A. den Boer Kaag en Braassem H.P.M.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST PHO Bestuur en Middelen d.d

BESLUITENLIJST PHO Bestuur en Middelen d.d BESLUITENLIJST PHO Bestuur en Middelen d.d. 11-11-2015 T. Veninga Voorzitter C.P. van Velzen Teylingen M.H. du Chatinier Alphen aan den Rijn J.M. Staatsen Voorschoten K.M. van der Velde-Menting Kaag en

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Voorronde Open Huis. Datum: 10 september 2015 Onderwerp: Discussienota herziening subsidiebeleid

BESLUITENLIJST. Voorronde Open Huis. Datum: 10 september 2015 Onderwerp: Discussienota herziening subsidiebeleid BESLUITENLIJST Voorronde Open Huis Datum: 10 september 2015 Onderwerp: Discussienota herziening subsidiebeleid Aanwezig: Voorzitter: dhr. J. Buzepol Locogriffier: mw. A. van Wees (locogriffier) Leden:

Nadere informatie

Conceptverslag van de vergadering van het algemeen bestuur van de ODMH, gehouden op 19 maart 2015 om 15.00 uur in het Midden-Hollandhuis te Gouda

Conceptverslag van de vergadering van het algemeen bestuur van de ODMH, gehouden op 19 maart 2015 om 15.00 uur in het Midden-Hollandhuis te Gouda Conceptverslag van de vergadering van het algemeen bestuur van de ODMH, gehouden op 19 maart 2015 om 15.00 uur in het Midden-Hollandhuis te Gouda Aanwezig: Afwezig: C. van der Kamp, Bodegraven-Reeuwijk

Nadere informatie

Datum: Informerend. Datum: Adviserend. 30 aug. 2017

Datum: Informerend. Datum: Adviserend. 30 aug. 2017 Oplegvel 1. Onderwerp Doelgroepenvervoer (en relatie met Openbaar Vervoer) 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Formuleren regionale afgestemde

Nadere informatie

CONCEPT-BESLUITENLIJST

CONCEPT-BESLUITENLIJST CONCEPT-BESLUITENLIJST Portefeuillehouderoverleg Sociale Agenda 18 juli 2014 Gemeente Naam Gemeente Naam Aanwezig: Holland Rijnland R.A. van Gelderen (voorzitter) Nieuwkoop J.W.M. Pietersen Alphen aan

Nadere informatie

Platformtaak volgens gemeente. land 3. Regionaal belang Een passend en dekkend aanbod van jeugdhulp voor inwoners van de gemeenten in de regio Holland

Platformtaak volgens gemeente. land 3. Regionaal belang Een passend en dekkend aanbod van jeugdhulp voor inwoners van de gemeenten in de regio Holland Oplegvel 1. Onderwerp Verlenging dienstverleningsovereenkomst jeugdhulp 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Platformtaak volgens gemeente Holland Rijn land 3. Regionaal belang Een passend en dekkend aanbod

Nadere informatie

CONCEPT-BESLUITENLIJST

CONCEPT-BESLUITENLIJST CONCEPT-BESLUITENLIJST Portefeuillehoudersoverleg Bestuur en Middelen d.d. 13 februari 2015 Aanwezig: Gemeente Naam Gemeente Naam Hillegom A. de Jong Noordwijk G. van Duin Kaag en Braassem H.P.M. Hoek

Nadere informatie

Adviescommissie Vervoersautoriteit woensdag 6 juni 2018, uur

Adviescommissie Vervoersautoriteit woensdag 6 juni 2018, uur AGENDA Adviescommissie Vervoersautoriteit woensdag 6 juni 2018, 19.30 20.30 uur Locatie: zaal A, MRDH Westersingel 12, Rotterdam Parkeren: kan op het parkeerterrein van de MRDH. Ingang via de poort naast

Nadere informatie

Overleg: AB Jeugdhulp Rijnmond. Datum vergadering: 12 oktober Agendapunt nr.: 3. Onderwerp: Voorstel omgang geconstateerde risico s

Overleg: AB Jeugdhulp Rijnmond. Datum vergadering: 12 oktober Agendapunt nr.: 3. Onderwerp: Voorstel omgang geconstateerde risico s Overleg: AB Jeugdhulp Rijnmond Datum vergadering: 12 oktober 2015 Agendapunt nr.: 3 Onderwerp: Voorstel omgang geconstateerde risico s Gevraagde beslissing: 1. Instemmen met het inzetten van de reserve

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 2 oktober Er zijn geen mededelingen

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 2 oktober Er zijn geen mededelingen BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 2 oktober 2014 Aanwezig: Afwezig: R.A. van Gelderen, I. ten Hagen, T. Hoekstra, H.J.J. Lenferink (voorzitter), G. Veninga, M. Hogervorst (manager Sociale Agenda),

Nadere informatie

Met de brief in de bijlage stellen we de raad op de hoogte van de meest actuele stand van zaken.

Met de brief in de bijlage stellen we de raad op de hoogte van de meest actuele stand van zaken. Collegevoorstel Openbaar Embargo tot 9 juni 2015 Onderwerp Giro d Italia Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Eind juni vindt de persaankondiging

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse VERSLAG van de op 6 juli 2017 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en Omstreken Aanwezig de leden: de heer T.C. Kuiper, voorzitter,

Nadere informatie

Algemeen bestuur Verslag - concept

Algemeen bestuur Verslag - concept Algemeen bestuur Verslag - concept Pagina 1/5 Conceptverslag van de vergadering van het algemeen bestuur van de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland d.d. 11 februari 2013 Aanwezig R.C.L. Strijk, Leiden

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 14 april 2011

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 14 april 2011 BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 14 april 2011 Aanwezig: L.A.W. de Lange, H.J.J. Lenferink (vz), E. van Oortmerssen-Schutte, C.J.M.W. Wassenaar, J.B. Uit den Boogaard R. van Netten (secretaris) M.J

Nadere informatie

aan deze doelgroep zorg geleverd worden vanuit

aan deze doelgroep zorg geleverd worden vanuit Oplegvel 1. Onderwerp Zorginkoop LVB doelgroep 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Al snel na de invoering van de Wmo 2015 werd ons duidelijk

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 28-06-2018 Aanwezig: H.J.J. Lenferink (voorzitter), A.L. van Kempen (tot 16:00), G. van Duin, F. Buijserd, J.W.E. Spies, L.A.M. Bakker (secretaris), J.P. de Haan-Hoek

Nadere informatie

Provincie en gemeente Alphen werken samen aan fietsveiligheid hefbrug Boskoop

Provincie en gemeente Alphen werken samen aan fietsveiligheid hefbrug Boskoop Nieuwsbrief nr 4 april 2019 Deze nieuwsbrief informeert u over de Programmatische Aanpak Gouwe Provincie en gemeente Alphen werken samen aan fietsveiligheid hefbrug Boskoop Provincie Zuid-Holland en gemeente

Nadere informatie

concept besluitenlijst b en w-vergadering

concept besluitenlijst b en w-vergadering concept enlijst b en w-vergadering aanwezig Burgemeester M. Schoenmaker Wethouder D.A. Bergman Wethouder R.A. Tetteroo Wethouder J.M. de Laat wethouder C.P. Dijkstra Wethouder J.W. van Gelder Wethouder

Nadere informatie

CONCEPT-BESLUITENLIJST

CONCEPT-BESLUITENLIJST CONCEPT-BESLUITENLIJST Portefeuillehouderoverleg Sociale Agenda 29 augustus 2014 Aanwezig: Gemeente Naam Gemeente Naam Holland Rijnland Hillegom Kaag en Braassem Katwijk Leiderdorp Noordwijk Noordwijkerhout

Nadere informatie

NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van maandag 1 juni 2015. nummer 22. Aanwezig: P.J. Verheij wethouder. A.

NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van maandag 1 juni 2015. nummer 22. Aanwezig: P.J. Verheij wethouder. A. NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van maandag 1 juni 2015 nummer 22 Aanwezig: P.J. Verheij wethouder A.D. Zandvliet wethouder A. Kraijo wethouder A.M. van den Berg secretaris Afwezig:

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse VERSLAG van de op 8 december 2016 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en Omstreken Aanwezig de leden: de heer T.C. Kuiper,

Nadere informatie

Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie

Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie Raadsvergadering : 27 oktober 2008 Agendapunt : 6 Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie Samenvatting

Nadere informatie

2017). Datum: Informerend. Datum: Adviserend

2017). Datum: Informerend. Datum: Adviserend Oplegvel 1. Onderwerp Regionale Bedrijventerreinenstrategie 2. Rol van het Platformtaak volgens Dagelijks Bestuur samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Naar aanleiding van de eindrapportage

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 16-11-2017 Aanwezig: C. den Ouden (Voorzitter), R.A. van Gelderen, F. Buijserd, J.W.E. Spies, G. van Duin, L.A.M. Bakker (secretaris), C.G.F. de Kort (programmamanager

Nadere informatie

Voorzitter Secretaris Lid Lid Lid Lid Wethouder Accountant Financiën Hoofd Financiën Rekenkamercommissie

Voorzitter Secretaris Lid Lid Lid Lid Wethouder Accountant Financiën Hoofd Financiën Rekenkamercommissie Raadsnummer 2014-432 Nieuwegein Auditcom missie Vergaderdatum Maandag 27 oktober 2014 Begin- en eindtijd 18.30-20.00 uur Aantal bijlagen verslag Voorzitter G. Bamberg Notulist Y. Mes Aanwezi Afwezig (m.k.)

Nadere informatie

Concept BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d

Concept BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d Concept BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 22-11-2018 Aanwezig: H.J.J. Lenferink (voorzitter), A.L. van Kempen (plv. voorzitter tot 14:45), N. Mol, B. Wolters, F.Q.A. van Trigt, L.A.M. Bakker (secretaris),

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de klankbordgroep Regio Midden-Holland, gehouden op 27 februari 2017 om uur in het gemeentehuis te Bodegraven.

Verslag van de vergadering van de klankbordgroep Regio Midden-Holland, gehouden op 27 februari 2017 om uur in het gemeentehuis te Bodegraven. Verslag van de vergadering van de klankbordgroep Regio Midden-Holland, gehouden op 27 februari 2017 om 20.00 uur in het gemeentehuis te Bodegraven. Aanwezig: voorzitter: leden: secretaris Regio Midden-Holland:

Nadere informatie

Als u vooraf inhoudelijke vragen heeft over de advisering, kunt u contact opnemen met de betreffende vakambtenaar.

Als u vooraf inhoudelijke vragen heeft over de advisering, kunt u contact opnemen met de betreffende vakambtenaar. Memo Postregistratienummer: 2014I00252 Aan: griffie CC: college; MT; CT; vakambtenaren Holland Rijnland Van: Arnoud Nierop Datum: 21 februari 2014 Betreft: VERSIE 21-2-2014 ambtelijke annotatie bij agenda

Nadere informatie

Oplegvel. Datum: Besluitvormend. Datum: Adviserend. Datum: Informerend. DB Colleges PHO DB Gemeenteraad DB AB Gemeenteraad. 26 sept.

Oplegvel. Datum: Besluitvormend. Datum: Adviserend. Datum: Informerend. DB Colleges PHO DB Gemeenteraad DB AB Gemeenteraad. 26 sept. Oplegvel 1. Onderwerp Investeringsfonds maatschappelijke zorg Holland Rijnland 2018-2020 en Convenant regionale samenwerking maatschappelijke opvang Holland Rijnland 2018-2021 2. Rol van het samenwerkingsorgaan

Nadere informatie

Bijlagen 1 Voorjaarsnota

Bijlagen 1 Voorjaarsnota Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Voorjaarsnota 2012 Datum voorstel 10 april 2012 Datum raadsvergadering 15 mei 2012 Bijlagen 1 Voorjaarsnota Ter inzage Aan de gemeenteraad, 0. Samenvatting De voorjaarsnota

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL 15R R.00717

RAADSVOORSTEL 15R R.00717 RAADSVOORSTEL 15R.00717 gemeente WOERDEN Indiener: college van burgemeester en wethouders Datum: 17 november 2015 Portefeuillehouder(s): Bob Duindam Portefeuille(s): Onderwijs Contactpersoon: E. van Andel

Nadere informatie

Iwan Bean vertegenwoordiger DO H10 Ismael el Barzouhi (agendapunt 4 en 5) Ed Botticher (agendapunt 7)

Iwan Bean vertegenwoordiger DO H10 Ismael el Barzouhi (agendapunt 4 en 5) Ed Botticher (agendapunt 7) Verslag Onderwerp : GR Bestuur Datum : 10 september 2018 Aanwezigen : Inge Zweerts de Jong gemeente Wassenaar - namens de H5 Piet Vreugdenhil gemeente Westland namens H4 Kavita Parbhudayal gemeente Den

Nadere informatie

kunnen functioneren in onze maatschappij. Datum: Besluitvormend Informerend Adviserend 9 nov. 16

kunnen functioneren in onze maatschappij. Datum: Besluitvormend Informerend Adviserend 9 nov. 16 Oplegvel 1. Onderwerp Integrale aanpak 16-27 jarigen 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Iedere jongere in onze regio moet de kans krijgen

Nadere informatie

Collegeadvies (verkort) *

Collegeadvies (verkort) * Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders Collegeadvies (verkort) 17.07506* Portefeuillehouder: F. Buijserd Opgesteld door: Koos Alebregtse, afdeling Directie Collegevergadering: 18 april

Nadere informatie

besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe vastgesteld in de vergadering van het ah op 30 maart 2015

besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe vastgesteld in de vergadering van het ah op 30 maart 2015 . H DrenHiL1 H besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe vastgesteld in de vergadering van het ah op 30 maart 2015 d.d. 24 november 2014, 15.00-16.30 uur Provinciehuis te Assen, kamer 0,06

Nadere informatie

Plan van aanpak De Nieuwe Regio, van regionale organisatie naar het organiseren van de regio' Inhoud

Plan van aanpak De Nieuwe Regio, van regionale organisatie naar het organiseren van de regio' Inhoud Plan van aanpak De Nieuwe Regio, van regionale organisatie naar het organiseren van de regio' Inhoud Plan van aanpak De Nieuwe Regio, van regionale organisatie naar het organiseren van de regio 1 A. Inleiding;

Nadere informatie

AAN: GEMEENTERAAD. Raadsvergadering : 4 februari Agendapunt : 11. Voorstelnummer :

AAN: GEMEENTERAAD. Raadsvergadering : 4 februari Agendapunt : 11. Voorstelnummer : AAN: GEMEENTERAAD. Raadsvergadering : 4 februari 2015 Agendapunt : 11 Voorstelnummer : 15.01.11. Onderwerp : Goedkeuring begroting 2015 Stichting Westerwijs c.a. Marum : 27 januari 2015 Doel raadsvoorstel

Nadere informatie

1. Onderwerp Uitwerking inhoudelijk en technisch opdrachtgeverschap jeugdhulp 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland

1. Onderwerp Uitwerking inhoudelijk en technisch opdrachtgeverschap jeugdhulp 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Rijnwoude, Teylingen, Voorschoten

Nadere informatie

VERSLAG Extra PHO Bestuur en Middelen d.d

VERSLAG Extra PHO Bestuur en Middelen d.d VERSLAG Extra PHO Bestuur en Middelen d.d. 20-03-2019 Aanwezig: Gemeente Naam Gemeente Naam Alphen aan den Rijn Hillegom Katwijk Lisse Kees van Velzen Arie van Erk Adger van Helden Kees van der Zwet Teylingen

Nadere informatie

Probleemstelling : Op korte termijn moet gestart worden met Werkprogramma 2020.

Probleemstelling : Op korte termijn moet gestart worden met Werkprogramma 2020. Metropoolregio Eindhoven Vergadering Dagelijks Bestuur d.d. 11 februari 2019 Agendapunt : Onderwerp : Werkprogramma 2020 Probleemstelling : Op korte termijn moet gestart worden met Werkprogramma 2020.

Nadere informatie

Gemotiveerde reactie op zienswijzen jaarrekening 2017

Gemotiveerde reactie op zienswijzen jaarrekening 2017 DB-Besluit Aan: Datum vergadering: Auteur: Onderwerp: Agendapunt: Het Algemeen Bestuur 11 juli 2018 Ed Langereis (directiesecretaris) Gemotiveerde reactie op zienswijzen jaarrekening 2017 8 (Nazending)

Nadere informatie

Verslag van de extra vergadering van het Algemeen Bestuur van Promen d.d. 16 november 2015

Verslag van de extra vergadering van het Algemeen Bestuur van Promen d.d. 16 november 2015 Verslag van de extra vergadering van het Algemeen Bestuur van Promen d.d. 16 november 2015 Aanwezig: De heer M.W. Vroom, voorzitter De heer J.A.A. Meuldijk De heer J.H. Blankenberg De heer J. Vente De

Nadere informatie

CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 15 februari 2017

CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 15 februari 2017 CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 15 februari 2017 Aanwezig: Naam Gemeente Naam Gemeente Naam Gemeente H. de Jager Alphen aan den Rijn A.D. de Roon Lisse I. van Breda Holland Rijnland F.Q.A.

Nadere informatie

1. Argumenten De Kadernota 2018 formuleert, naast de financiële en bedrijfsvoering uitgangspunten, ook een meerjarige toekomstvisie.

1. Argumenten De Kadernota 2018 formuleert, naast de financiële en bedrijfsvoering uitgangspunten, ook een meerjarige toekomstvisie. Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 405982 Programma : Inkomen, jeugd en wmo Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G. van Beurkering-Huijbregts

Nadere informatie

VERSLAG PHO Bestuur en Middelen d.d

VERSLAG PHO Bestuur en Middelen d.d VERSLAG PHO Bestuur en Middelen d.d. 10-05-2017 Gemeente: Gemeente: Alphen aan den Rijn Michiel du Chatinier Oegstgeest Marien den Boer Kaag en Braassem Henk Hoek Teylingen Kees van Velzen Katwijk Krijn

Nadere informatie

Datum: Adviserend. Datum: Informerend

Datum: Adviserend. Datum: Informerend Oplegvel 1. Onderwerp Informatienota Leader Holland Rijnland 2015-2020 2. Rol van het Basistaak samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Voor de periode 2015-2020 is er 1,6 miljoen aan

Nadere informatie

Datum: Adviserend

Datum: Adviserend 15 PHO voorstel verlenging Regiotaxi Oplegvel 1. Onderwerp Verlenging Regiotaxi Holland Rijnland 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Basistaak Efficiencytaak Platformtaak

Nadere informatie

Platformtaak volgens gemeente

Platformtaak volgens gemeente Oplegvel 1. Onderwerp Cofinanciering Regionale proeftuin Cultuur om de hoek 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Platformtaak volgens gemeente 3. Regionaal belang De jeugd in de regio Holland

Nadere informatie

Besluit: Het Algemeen Bestuur besluit om: 1. de tweede Bestuursrapportage 2017, met in achtneming van deze aanbiedingsbrief, vast te stellen.

Besluit: Het Algemeen Bestuur besluit om: 1. de tweede Bestuursrapportage 2017, met in achtneming van deze aanbiedingsbrief, vast te stellen. Verslag Status CONCEPT vergadering Algemeen Bestuur vergaderdatum 29 maart 2018 Deelnemers Provincie Utrecht mevrouw M. Pennarts (voorzitter) Gemeente Amersfoort de heer M. Tigelaar Gemeente Baarn mevrouw

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 14 juni 2012

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 14 juni 2012 BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 14 juni 2012 Aanwezig: H.B. Eenhoorn, L.A.W. de Lange, H.J.J. Lenferink, mevrouw E. van Oortmerssen-Schutte, C.J.M.W. Wassenaar, R. van Netten (secretaris), J.B. Uit

Nadere informatie

1. Onderwerp Gezamenlijk opdrachtgeverschap jeugdhulp

1. Onderwerp Gezamenlijk opdrachtgeverschap jeugdhulp Oplegvel In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten

Nadere informatie

Verslag DB van 25 juni 2012

Verslag DB van 25 juni 2012 DATUM 25 juni 2012 PLAATS Kamer 506 TIJDSTIP 14.30 uur VOORZITTER F.A.M. Kerckhaert SECRETARIS dr. ing. G.J.M. Vos PAGINA 1 AANWEZIG AFWEZIG de heren P.E.J. den Oudsten (vanaf agendapunt D-1), H. Van Agteren,

Nadere informatie

1. Onderwerp Regionale projectorganisatie voor de voorbereiding op de 3 decentralisaties in het sociale domein

1. Onderwerp Regionale projectorganisatie voor de voorbereiding op de 3 decentralisaties in het sociale domein Oplegvel In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Rijnwoude, Teylingen,

Nadere informatie

MEMO. : Leden van het algemeen bestuur van de ODMH CC :

MEMO. : Leden van het algemeen bestuur van de ODMH CC : Afdeling Expertise Marlies van Bergen T 088 5450 334 mbergen@odmh.nl Postbus 45 2800 AA Gouda T 088 545 00 00 www.odmh.nl MEMO Aan : Leden van het algemeen bestuur van de ODMH CC : Van : Marlies van Bergen

Nadere informatie

Structuur regionale samenwerking in Regio Rivierenland

Structuur regionale samenwerking in Regio Rivierenland Structuur regionale samenwerking in Regio Rivierenland Gemeenteraden Ambitiebepaling, kaderstelling en controle op hoofdlijnen van beleid Besluiten over meerjarenprogramma s speerpunten Besluiten over

Nadere informatie

Arbeidsmarktregio Midden Holland Eindverantwoording Project Screening en matching 2018

Arbeidsmarktregio Midden Holland Eindverantwoording Project Screening en matching 2018 Arbeidsmarktregio Midden Holland Eindverantwoording Project Screening en matching 2018 Regiocoördinator Ronald Hessels December 2018 1. Schets van de regio De regio Midden Holland is in meerdere opzichte

Nadere informatie

B&W-voorstel en besluitnota

B&W-voorstel en besluitnota B&W-voorstel en besluitnota Domein d.d. B&W Domein Maatschappelijke Ontwikkeling Registratie- 29-11-2016 datum Opsteller Bert Borggreve 24-1-2017 Portefeuille Sociale Wijkteams Registratienummer Bestuurlijk

Nadere informatie

Stijn Smeulders / september 2017

Stijn Smeulders / september 2017 Agendapunt commissie: 5.4 steller telefoonnummer email Stijn Smeulders 06-14164246 stijn.smeulders@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 280559/287224 21 september 2017 portefeuillehouder

Nadere informatie

M.k.g. afwezig: De heer I.G. Mostert (vanaf punt 3) en mevrouw T. Veninga (gemeente Nieuwkoop).

M.k.g. afwezig: De heer I.G. Mostert (vanaf punt 3) en mevrouw T. Veninga (gemeente Nieuwkoop). Concept - BESLUITENLIJST Vergadering portefeuillehoudersoverleg Economische Zaken d.d. 15 februari 2012 Aanwezig (leden PHO EZ): gemeente Alphen aan den Rijn: de heer T. Hoekstra gemeente Noordwijkerhout:

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 7 november 2017 Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (OPEN) Dhr. G. Boonzaaijer (SGP) Burgemeester

Nadere informatie

Raadsvergadering. Grondslag Samenwerkingsverband U10; strategische agenda (Stepping Stones) en jaarlijks werkplan uit te voeren door EBU

Raadsvergadering. Grondslag Samenwerkingsverband U10; strategische agenda (Stepping Stones) en jaarlijks werkplan uit te voeren door EBU RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 12-05-2016 16-023 Onderwerp Afsluiten convenant tussen EBU en U10 regio Aan de raad, Onderwerp Afsluiten convenant tussen EBU en U10 regio Gevraagde beslissing 1.

Nadere informatie

Versie 1.0, 20 april 2016

Versie 1.0, 20 april 2016 VERSLAG 2 e Fysieke Overlegtafel Wmo 20 april 2016 Algemene aanwijzing: de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden- Holland (NSDMH), worden in dit verslag als partij weergegeven via

Nadere informatie

26 maart 2015 Coos Rijsdijk

26 maart 2015 Coos Rijsdijk Raadsvoorstel Datum Raad Portefeuillehouder 26 maart 2015 Coos Rijsdijk Registratienummer BR1500017 Preventief toezicht van toepassing Nee Onderwerp Liquidatieplan Stadsregio Rotterdam Gevraagde beslissing

Nadere informatie

Verslag DB van 6 februari 2012

Verslag DB van 6 februari 2012 DATUM 6 februari 2012 PLAATS Huis voor Cultuur en Bestuur Nijverdal, Daarlerveenzaal TIJDSTIP 14.00 uur VOORZITTER P.E.J. den Oudsten SECRETARIS dr. ing. G.J.M. Vos PAGINA 1 AANWEZIG AFWEZIG mevrouw dr.

Nadere informatie

Datum: Informerend. Datum: Adviserend. 15 februari 10 mei 6 juli 2017

Datum: Informerend. Datum: Adviserend. 15 februari 10 mei 6 juli 2017 Oplegvel 1. Onderwerp Plan van aanpak OV-visie Holland Rijnland Midden Holland en wijze van uitvoering 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang

Nadere informatie

Datum: Informerend. Datum: Adviserend

Datum: Informerend. Datum: Adviserend Oplegvel 1. Onderwerp Aanvragen cofinancieringsfonds Holland Rijnland 2. Rol van het Basistaak samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang In 2016 heeft het Algemeen Bestuur ingestemd met

Nadere informatie

MEMO. Wij leveren als gemeente een ambtelijke secretaris.

MEMO. Wij leveren als gemeente een ambtelijke secretaris. MEMO datum : 24 februari 2009 aan : de leden van de raad van : het college kopie aan : onderwerp : instellen commissie Overleg Landelijk Gebied Gemeente Bergen In onze vergadering van 3 februari 2009 hebben

Nadere informatie

1. Onderwerp Contractering (en Begroting) Jeugdhulp Datum: Informerend

1. Onderwerp Contractering (en Begroting) Jeugdhulp Datum: Informerend In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

besluitenlijst b en w-vergadering

besluitenlijst b en w-vergadering besluitenlijst b en w-vergadering Aanwezig Burgemeester M. Salet Wethouder T. van Vugt Wethouder C.P. Dijkstra Wethouder R.A. Tetteroo Wethouder M. Bunnik Wethouder H. Niezen Gemeentesecretaris/ algemeen

Nadere informatie

HJAM Hendriks en FWT Jetten. Telefoonnummer: Managementrapportage Begrotingswijzigingen

HJAM Hendriks en FWT Jetten. Telefoonnummer: Managementrapportage Begrotingswijzigingen Raadsvergadering 13 december 2016 Volgnummer 116-2016 Onderwerp Programmanummer Alle programma's Registratienummer 2016-36907 Collegevergadering 15-11-2016 Portefeuillehouder Organisatieonderdeel Wethouder

Nadere informatie

Herzien voorstel winstbestemming jaarrekening 2016 Metropoolregio Eindhoven

Herzien voorstel winstbestemming jaarrekening 2016 Metropoolregio Eindhoven Herzien voorstel winstbestemming jaarrekening 2016 Metropoolregio Eindhoven Vergadering Algemeen Bestuur d.d. 28 juni 2017 AGENDAPUNT Aan het Algemeen Bestuur, In de vergadering van het Algemeen Bestuur

Nadere informatie

Nr.: ZK / Voorstel om het Gebiedsbod uit te werken op basis van de scenario's van Riek Bakker en Intern

Nr.: ZK / Voorstel om het Gebiedsbod uit te werken op basis van de scenario's van Riek Bakker en Intern Nr.: ZK18-004956 / 19-0006877 Voorstel om het Gebiedsbod uit te werken op basis van de scenario's van Riek Bakker en Intern RAADSVOORSTEL Raadsvergadering : 18 maart 2019 Onderwerp : Gebiedsbod, de versterking

Nadere informatie

Definitief verslag vergadering Algemeen Bestuur (AB) Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland - nr. 04/2013

Definitief verslag vergadering Algemeen Bestuur (AB) Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland - nr. 04/2013 A13.05.2 Definitief verslag vergadering Algemeen Bestuur (AB) Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland - nr. 04/2013 Aanwezig: G. Faber Voorzitter D. Bijl, H. Brinkman, P. Möhlmann, W. van Beek, P. Tange,

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Nr.: ZK / Cultuurhuis Krimpen aan de LekIntern. Raadsvergadering : Onderwerp : Cultuurhuis Krimpen aan de Lek

RAADSVOORSTEL. Nr.: ZK / Cultuurhuis Krimpen aan de LekIntern. Raadsvergadering : Onderwerp : Cultuurhuis Krimpen aan de Lek Nr.: ZK15006912 / 16-0017745 Cultuurhuis Krimpen aan de LekIntern RAADSVOORSTEL Raadsvergadering : Onderwerp : Cultuurhuis Krimpen aan de Lek Datum : 31 mei 2016 Korte samenvatting De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d Besluit. Akkoord,

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d Besluit. Akkoord, BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur dd 14-02-2019 Aanwezig: AL van Kempen (plv voorzitter), B Wolters, FQA van Trigt, JWE Spies (tot 1030), E Jaensch, N Mol, LAM Bakker (secretaris), S Ligthart (programmamanager),

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 20 juni 2013

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 20 juni 2013 BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 20 juni 2013 Aanwezig: J. Wienen (voorzitter), M. Visserss, H.B. Eenhoorn, R.A. van Gelderen, C. Wassenaar, A. Baas (aanwezig tot agendapunt 11), M. Hogervorst (vanaf

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Groenvoorziening Werken op Locatie Productie

Detacheringen & Jobcoaching Groenvoorziening Werken op Locatie Productie VERSLAG van de op 25 oktober 2017 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en omstreken Aanwezig de leden: de heer T.C. Kuiper,

Nadere informatie

Oplegvel. 1. Onderwerp Financieel nieuws Maatschappelijke opvang en Beschermd wonen 2. Rol van het

Oplegvel. 1. Onderwerp Financieel nieuws Maatschappelijke opvang en Beschermd wonen 2. Rol van het Oplegvel 1. Onderwerp Financieel nieuws Maatschappelijke opvang en Beschermd wonen 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang 1) Vanaf 1 januari

Nadere informatie

Hoogeveen. Gemeente. Raad 3 1 MRT Conform besloten. Raadsvoorstel. Datum raadsavond 31 maart 2017 Programma. Krachtige wijken & dorpen Onderwerp

Hoogeveen. Gemeente. Raad 3 1 MRT Conform besloten. Raadsvoorstel. Datum raadsavond 31 maart 2017 Programma. Krachtige wijken & dorpen Onderwerp Gemeente Hoogeveen Conform besloten Raad 3 1 MRT 2017 Raadsvoorstel Datum raadsavond 31 maart 2017 Programma Krachtige wijken & dorpen Onderwerp Kunstijsbaan Hoogeveen Samenvatting De stichting kunstijsbaan

Nadere informatie

15R RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 15R.00018

15R RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 15R.00018 RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 15R.00018 ^ 3 gemeente WOERDEN Van: college van burgemeester en wethouders Datum : 20 januari 2015 Portefeuillehouder(s) : burgemeester Portefeuille(s)

Nadere informatie

Oplegvel. 1. Onderwerp Jaarverslag Regionaal Bureau Leerplicht 2. Rol van het

Oplegvel. 1. Onderwerp Jaarverslag Regionaal Bureau Leerplicht 2. Rol van het Oplegvel 1. Onderwerp Jaarverslag 2015-2016 Regionaal Bureau Leerplicht 2. Rol van het Efficiencytaak samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Door de uitvoering van de leerplichtwet en

Nadere informatie

Agendapunt 7. Pagina 1 van 1

Agendapunt 7. Pagina 1 van 1 Agendapunt 7 Vergadering : Bestuurlijk Overleg Sociaal Domein Regio Amersfoort Datum : 22 november 2018 Onderwerp : Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Centrale Toegang Bijlage : 1 Vandaag ondertekenen

Nadere informatie

voortgang van het actieprogramma en de resultaten die hiermee zijn bereikt.

voortgang van het actieprogramma en de resultaten die hiermee zijn bereikt. Raadsvoorstel Agenda nr.8 Onderwerp: Vaststellen Beleidsplan Wmo 2015-2017 Soort: Besluitvormend Opsteller: M. Peijnenburg Portefeuillehouder: T.C.W. Maas Zaaknummer: SOM/2014/012545 Documentnummer: SOM/2014/012546

Nadere informatie

Oplegvel. 1. Onderwerp Beoordeling plan in het kader van het Tijdelijk Fonds Jeugdhulp Holland Rijnland 2. Rol van het

Oplegvel. 1. Onderwerp Beoordeling plan in het kader van het Tijdelijk Fonds Jeugdhulp Holland Rijnland 2. Rol van het Oplegvel 1. Onderwerp Beoordeling plan in het kader van het Tijdelijk Fonds Jeugdhulp Holland Rijnland 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Efficiencytaak Holland Rijnland 3. Regionaal belang De gemeenten

Nadere informatie

1. Onderwerp Voortgang nadere contractering veegronde Jeugdhulp2015 en startervaringen Tijdelijke Werk Organisatie 2. Rol van het

1. Onderwerp Voortgang nadere contractering veegronde Jeugdhulp2015 en startervaringen Tijdelijke Werk Organisatie 2. Rol van het In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

Afwezig m.k.:gerard van Krevel (penningmeester), Françoise Vaartjes, Ashley Timmer- Gerdsen(secretaris).

Afwezig m.k.:gerard van Krevel (penningmeester), Françoise Vaartjes, Ashley Timmer- Gerdsen(secretaris). Verslag van de vergadering van de Participatieraad (PR) van de Gemeente Overbetuwe d.d. 3 augustus 2018 9.30 11.30 uur in de Commissiekamer te Elst Leden: Marja van Galen, Thea Hooijer, Roel Keuken (voorzitter),

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 5 september 2013

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 5 september 2013 BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 5 september 2013 Aanwezig: Afwezig: J.B Uit den Boogaard, M. Vissers, C.J.M.W. Wassenaar, J. Wienen, R. van Netten (secretaris), C.E.D. van Schayk (teamleider Stafbureau)

Nadere informatie

concept besluitenlijst constituerend beraad

concept besluitenlijst constituerend beraad concept besluitenlijst constituerend beraad Aanwezig Burgemeester M. Schoenmaker Afwezig - Wethouder T. van Vugt Wethouder C.P. Dijkstra Wethouder R.A. Tetteroo Wethouder M. Bunnik Wethouder H. Niezen

Nadere informatie