P e u t e r s p e e l z a l e n

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "P e u t e r s p e e l z a l e n"

Transcriptie

1 Juli 2019, Nieuwsbrief nummer 1 Nieuwsbrief P e u t e r s p e e l z a l e n Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het peuterwerk van Versa Welzijn. Peuterwerk vinden we in verschillende gemeenten: Hilversum, Huizen, Gooise Meren, Weesp en Baarn. Met deze uitgave willen we u op de hoogte brengen van veranderingen en ontwikkelingen bij het peuterwerk. Hierdoor blijft u bij met eventuele veranderingen, en u kunt reageren op de inhoud. Uw mening wordt op prijs gesteld. Reacties en/of vragen ontvangen wij heel graag via peuterwerk@versawelzijn.nl. De bedoeling is dat deze brief 2 à 3 keer per jaar zal verschijnen. Mocht u input hebben voor deze brief dan is die van harte welkom. Wij wensen u veel leesplezier! En voor straks een hele fijne vakantie en mooie zomer.

2 Peuterwerk gemeente Baarn In januari slaagden Versa Welzijn en de gemeente Baarn er niet in om tot een goede overeenstemming te komen over de peuteropvang en voor- en vroegschoolse educatie (VVE). Hier opvolgend is door Versa Welzijn gezocht naar een overnamepartner. Met ingang van het nieuwe schooljaar gaan Kind & Co en Kinderopvang Baarn de peuteropvang en voorschoolse educatie in Baarn verzorgen. De peuterspeelzalen Dribbel, gevestigd in schoolgebouw de NBS en Hummelhonk, gevestigd in de Noorderbreedte, worden overgenomen door Kind & Co. Peuterspeelzaal De Uitkijck wordt overgenomen door Kinderopvang Baarn. Alle pedagogisch medewerkers komen na de overname in dienst van de nieuwe organisaties. Het streven is om de overdracht van de peuterspeelzalen van Versa Welzijn naar de nieuwe partners voor het begin van het nieuwe schooljaar af te ronden. Kinderopvang Baarn verzorgt al vele jaren de buitenschoolse opvang in het gebouw van De Uitkijck. Kind en Co heeft buitenschoolse opvanglocaties in zowel schoolgebouw NBS als de Noorderbreedte. Op de Noorderbreedte bieden zij ook kinderopvang aan voor 0-4 jarigen. Doordat de organisaties op deze locaties nu eveneens de peuteropvang en voorschoolse educatie gaan verzorgen, kunnen zij, als opvolgers van Versa Welzijn, de doorgaande leerlijn voortzetten. Zowel Kind en Co als Kinderopvang Baarn zijn al jaren bekende en betrouwbare aanbieders op het gebied van kinderopvang in Baarn. Versa Welzijn en de gemeente Baarn hebben vele jaren een goede samenwerking gehad op het gebied van peuteropvang en voorschoolse educatie. Nu aan deze samenwerking een eind komt, zijn we er met elkaar in geslaagd om ervoor te zorgen dat de peuteropvang en voorschoolse educatie in Baarn wordt voortgezet door kwalitatief goede organisaties, met behoud van werk voor de pedagogisch medewerkers. 16 uur Voorschoolse Educatie (VE) De term VVE die staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie is veranderd in VE; Voorschoolse Educatie. De vroegschoolse educatie vindt op de basisschool plaats, bestaat nog steeds maar voor het peuterwerk is alleen de term voorschoolse educatie van toepassing. Het consultatiebureau geeft voor deze plekken een indicatie af. Een indicatie richt zich op verschillende (ontwikkelings) gebieden, dit kan ook nog per gemeente verschillen. Men kijkt naar de taalontwikkeling en de gesproken taal in de thuissituatie, het opleidingsniveau van de ouders kan een onderdeel zijn, of de thuissituatie in zijn geheel kan meespelen als er sprake is van problematieken. En dit laatste is een heel breed gebied; van schulden, tot scheiding, van psychische problemen tot verslaving.

3 Het consultatiebureau bepaalt altijd of u in aanmerking komt voor een indicatie. Met ingang van 1 januari 2020 of 1 augustus 2020 zijn we verplicht de peuters met een indicatie 16 uur VE aan te bieden per week. De ingangsdatum zal verschillen per gemeente. Nu is dit 10 uur, 12 uur of 14 uur VE verdeeld over drie of vier dagen. Ook dit verschilt per gemeente. Dat betekent dat we aan het puzzelen zijn hoe we dit gaan doen; gaan we de openingstijden aanpassen naar 4 uur per ochtend? En middag? Of gaan we combinaties van 5 uur in de ochtend en 3 uur in de middag maken? Verdelen we de uren over 5 dagdelen in plaats van 3 of 4 dagdelen, allemaal opties die open liggen en verschillend ingevuld kunnen worden. De regeling zoals die er nu is blijft hetzelfde: ouders betalen twee dagdelen en de andere dagdelen worden gesubsidieerd door de gemeente. Ook peuters die gebruik maken van een reguliere plek zullen iets merken van deze veranderingen als het dagdeel langer gaat worden en de prijzen per uur berekend worden. Met alle gemeentes zijn we hierover in overleg. Zodra er meer duidelijk is over een startdatum en aanpassingen in openingstijden en dagdelen zullen we u hierover berichten. Heeft u een voorkeur hoe u het zou willen? Laat het ons weten en mail uw opmerking of vraag hierover naar peuterwerk@versawelzijn.nl. Peuterwerk Huizen Met ingang van 1 januari 2019 zijn er in Huizen een aantal wijzigingen doorgevoerd in het peuterwerk. De samenwerking is beëindigd met de kinderopvang om wettelijke redenen. Er zijn nog vier peuterarrangementen die nu alleen onder Versa vallen: de Robbedoes, de Vlinder, t Boketorretje, en de Libelle. De Libelle is het oude Houtwurmpje. De naam Houtwurmpje valt nu onder de kinderopvang en zit in een andere ruimte in het Holleblok. Per januari hebben we de openingstijden aangepast naar 4 uur per ochtend en zijn we van half negen tot half één geopend. De lunch is nog steeds een onderdeel van de ochtend en is inclusief voor alle peuters. Wat is echt anders ten opzichte van 2018? - Versa mag nu ALLE peuters plaatsen, of u nu beiden werkt, één werkende ouder bent of een peuter met een indicatie hebt. Eerder waren we beperkt in het aantal plekken op een groep, nu zijn er weer zestien peuters welkom! - Het aantal plekken met een indicatie zijn beperkt maar we hebben meer plek voor peuters waarvan maar één ouder werkt. Dus als u denkt dat u geen recht hebt op een plaats dan is dat veranderd. Aarzel niet en meldt u aan. - We plaatsen peuters óf met 2 jaar óf met 2 ½ jaar, dat heeft te maken met afspraken met de gemeente. Kunt u gebruik maken van kinderopvangtoeslag dan mag uw peuter vanaf 2 jaar komen.

4 - De ouderbijdrage gaat naar inkomen, zie hiervoor de website - Alle peuters blijven voor de lunch, de haal-en brengtijden zijn voor iedereen gelijk. - Fruit, luiers en de lunch zijn inbegrepen in de ouderbijdrage, bij reguliere plaatsen vragen we een kleine bijdrage voor de lunch, verrekend in de ouderbijdrage. Informatie en aanmelden bij peuterwerk@versawelzijn.nl Heeft u vragen hierover dan kunt u die stellen via de mail peuterwerk@versawelzijn.nl Pedagogisch beleid, Pedagogisch werkplan en Beleid veiligheid en gezondheid Versa Welzijn kent een pedagogisch beleidsplan voor alle peuterspeelzalen samen en per locatie een pedagogisch werkplan. Het werkplan is altijd een voortborduren op het beleidsplan. Beschreven staan onze visie, uitgangspunten en hoe we die uitvoeren. Dit kan per locatie verschillen maar in grote lijnen is het gelijk. Het verschil kan zitten in de persoonlijke keuzes van de locaties; vieren we een verjaardag aan het begin of aan het eind van de ochtend, welke rituelen heeft een groep, geven we elke peuter een hand of zeggen we alleen goedemorgen. Kleine accenten die verschillend uitgewerkt worden. Het pedagogisch beleidsplan en pedagogisch werkplan liggen op de groepen ter inzage voor ouders, vraag hier naar bij de pedagogisch medewerkers. Het beleid veiligheid en gezondheid is een beleidsstuk wat ook op de groepen ter inzage ligt. Hierin worden risico s beschreven die wij als pedagogisch medewerkers zien en hoe wij daarmee omgaan. Eten we druiven en mini tomaatjes en zo ja hoe? Of nee, waarom niet? Waarom staat er altijd iemand naast de glijbaan? Hierin staat ook beschreven dat al onze medewerkers jaarlijks een EHBO-training krijgen, deze hebben ze in juni allemaal gevolgd. Ook dit beleidsstuk ligt ter inzage op de groep. Klachtenregeling Versa Welzijn kent een eigen klachtenregeling en is daarnaast aangesloten bij de geschillencommissie. Indien u een klacht hebt, kunt u eerst van de regeling van Versa gebruik maken. Liever zien wij dat u uw klacht eerst met de medewerkers bespreekt en als u er samen niet uitkomt naar een leidinggevende gaat. Wij gaan met u graag het gesprek aan over zaken die misschien anders kunnen, dus aarzel niet om uw opmerkingen te geven. Als u een klacht in wilt dienen is er op de groep een flyer hoe dit te doen. Schoolvakanties Alle peuterspeelzalen zijn gesloten in de schoolvakanties. De schoolvakanties geven we hier onder aan, er kunnen nog wel wijzigingen in komen dus dit is een voorlopig schema.

5 De meivakantie kan per gemeente anders uitgewerkt worden, deze data volgen zo spoedig mogelijk in september. Tevens volgen dan de data van Pasen, Hemelvaartsdag en Pinksteren. Regio Noord Herfstvakantie 19 oktober t/m 27 oktober 2019 Kerstvakantie 21 december 2019 t/m 5 januari 2020 Voorjaarsvakantie 15 februari t/m 23 februari 2020 Meivakantie 25 april t/m 3 mei 2020 Zomervakantie 4 juli t/m 16 augustus 2020 Opvoedladder Huizen De veranderingen in Huizen hebben ook betrekking op de activiteiten die we organiseren voor ouders. In september bieden we twee keer een cursus Peuter in zicht aan. Een oudercursus voor ouders van peuters. Hier gaan we in vier bijeenkomsten in op de ontwikkeling van uw peuter. Opvoeden betekent dat je als ouder meegroeit met de ontwikkeling van je kind. Je sluit aan bij wat je kind al kan of juist moet leren. In de peutertijd verandert er veel. Je kind kan steeds meer dingen zelf en gaat op onderzoek uit, en krijgt een duidelijke eigen wil. Mooie en belangrijke stappen maar niet altijd even makkelijk. Hier gaan we mee aan de slag met andere ouders samen. We oefenen vaardigheden, wisselen ervaringen uit en kijken naar filmpjes. Alle ouders van peuters van 1,5 jaar tot 4 jaar zijn welkom. Ook als u nog niet op de speelzaal zit dus. Ook vanuit andere gemeenten kunt u zich aanmelden. De cursus wordt gegeven in een locatie in Huizen. - Maandagavond 16, 30 september, maandag 14 oktober en 28 oktober van tot uur. - Dinsdagmorgen 17 september,1, 15 en 29 oktober van 9.15 tot uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. U kunt zich nu vast aanmelden via de mail: opvoedladder@versawelzijn.nl Verhuisbericht Leeuwengrut Peuterspeelzaal Leeuwengrut gaat verhuizen! Vanaf woensdag 28 augustus 2019 gaan de deuren open aan de; Huygensstraat TK Hilversum

6 Een nieuwe aanmelding? U verdient een bloemetje! Misschien kent u nog wel iemand die zijn peuter graag wilt voorbereiden op de basisschool en nog niet naar de peuterspeelzaal gaat. We hebben nog plaats, de ouderbijdrage gaat naar inkomen en alle peuters zijn welkom. Ongeacht de thuissituatie van wel-niet werkende ouders, iedereen kan terecht bij ons! Als u een peuter bij ons aanmeldt (naam doorgeven) die vervolgens zich inschrijft dan verdient u een bloemetje! De peuteradministratie is altijd bereid om contact op te nemen met ouders, om uitleg te geven over de verschillende plekken, de financiering en aan te geven wat er allemaal mogelijk is. Geef uw naam door aan de peuteradministratie én de naam van de aan te melden peuter per mail; peuterwerk@versawelzijn.nl. Zodra wij een inschrijfformulier hebben ontvangen krijgt u een bloemetje! Aanmelden kan tegenwoordig ook digitaal via Zomeractiviteiten In de schoolvakantie zijn de peuterspeelzalen gesloten maar er zijn in de diverse gemeenten wel activiteiten waar u met uw peuter naartoe kunt. De bibliotheken hebben een zomerprogramma waarin ze veel activiteiten aanbieden, voor peuters en kinderen, daar kunt u een kijkje nemen. Weet u dat een abonnement voor peuters en kinderen gratis is bij de bibliotheek? Oud-Valkeveen heeft een goedkoop abonnement in de zomermaanden en zo zijn er vast nog wel meer activiteiten te vinden. De speeltuin, de kinderboerderij, het strand of bos Lezen Lezen met een peuter, voorlezen, samen lezen, zelf laten lezen, zijn belangrijke zaken voor de ontwikkeling van een peuter en heel gezellig om samen te doen! Het prentenboek van het jaar 2020 is al bekend: Moppereend heet het. Maar ook alle andere prentenboeken die hieronder staan zijn leuk om te lezen.

INFORMATIEKRANT PEUTERS Peuterspeelzaal VVE Peuterspeelzaal subsidie Peuterpakket Peuteropvang Op School

INFORMATIEKRANT PEUTERS Peuterspeelzaal VVE Peuterspeelzaal subsidie Peuterpakket Peuteropvang Op School INFORMATIEKRANT PEUTERS Peuterspeelzaal VVE Peuterspeelzaal subsidie Peuterpakket Peuteropvang Op School WELKOM BIJ KINDERWERELD! U wilt het beste voor uw kind. Spelen met leeftijdsgenootjes in een kindvriendelijke

Nadere informatie

INFORMATIEKRANT PEUTERS COEVORDEN Peuterspeelzaal VVE Peuterspeelzaal subsidie Peuterpakket Peuteropvang Op School

INFORMATIEKRANT PEUTERS COEVORDEN Peuterspeelzaal VVE Peuterspeelzaal subsidie Peuterpakket Peuteropvang Op School INFORMATIEKRANT PEUTERS COEVORDEN Peuterspeelzaal VVE Peuterspeelzaal subsidie Peuterpakket Peuteropvang Op School WELKOM BIJ KINDERWERELD! U wilt het beste voor uw kind. Spelen met leeftijdsgenootjes

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool Multatuli

Veel gestelde vragen over peuterschool Multatuli Veel gestelde vragen over peuterschool Multatuli Juni 2014 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5 tot

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten

Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten Maart 2015 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

Peuters die spelen leren voor later. Stichting PAS. Peuteropvang: leuk en leerzaam!

Peuters die spelen leren voor later. Stichting PAS. Peuteropvang: leuk en leerzaam! Peuters die spelen leren voor later Stichting PAS Peuteropvang: leuk en leerzaam! Peuteropvang: leuk en leerzaam! Op het consultatiebureau is met u gesproken over spelen in een peutergroep. Dit is belangrijk

Nadere informatie

Harmonisatie peuterspeelzalen en kinderopvang in de gemeente West Maas en Waal

Harmonisatie peuterspeelzalen en kinderopvang in de gemeente West Maas en Waal Harmonisatie peuterspeelzalen en kinderopvang in de gemeente West Maas en Waal Wat is harmonisatie? Voor peuterspeelzalen en kinderdagverblijven zijn er verschillende wettelijke regels. Vanaf 1 januari

Nadere informatie

Peuteropvang. voor de ontwikkeling van uw kind

Peuteropvang. voor de ontwikkeling van uw kind Peuteropvang voor de ontwikkeling van uw kind 1 Trouwgids 2010 Per 1 augustus 2015 kunnen de jongste inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek gebruikmaken van peuteropvang. Peuteropvang komt in plaats

Nadere informatie

Informatiebrochure. Hoera Ell

Informatiebrochure. Hoera Ell Informatiebrochure Hoera Ell Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Mogelijkheden bij Hoera Ell... 4 1.1. Peuterprogramma... 4 1.2. Buitenschoolse opvang BSO Hoera Ell... 4 1.3. Strippenkaart... 5 2. Openingstijden...

Nadere informatie

Spelen en leren. Naar de Basischool

Spelen en leren. Naar de Basischool Onze prachtige locatie is het voormalig schoolgebouw de Brandaris gelegen aan de Oude Gest 3 in Bunschoten-Spakenburg. Daar beschikken wij over 2 ruime lokalen waar wij dagelijks opvang bieden aan peuters

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over DE Peuterschool in Amsterdam Zuidoost

Veel gestelde vragen over DE Peuterschool in Amsterdam Zuidoost Veel gestelde vragen over DE Peuterschool in Amsterdam Zuidoost Maart 2015 Wat is een Peuterschool? De Peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de

Nadere informatie

Peuteropvang Uithuizen

Peuteropvang Uithuizen Peuteropvang Uithuizen Ontdek, leer, groei en geniet! SPELEN, ONTMOETEN EN BELEVEN! Goed voorbereid naar de basisschool Samen met andere kinderen ravotten, dansen, zingen, rennen, knutselen, puzzelen en

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Ell

Informatiebrochure Hoera Ell Informatiebrochure Hoera Ell Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Mogelijkheden bij Hoera Ell... 3 1.1. Peuterprogramma... 3 1.2. Buitenschoolse opvang BSO Hoera Ell... 3 1.3. Vakantiepreturen... 4 2. Openingstijden...

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Juni 2014 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

Wij bieden kinderdagopvang, buitenschoolse opvang en peuteropvang in Egmond Binnen, Egmond aan Zee en Bergen.

Wij bieden kinderdagopvang, buitenschoolse opvang en peuteropvang in Egmond Binnen, Egmond aan Zee en Bergen. TARIEVENKRANT 2018 Kinderopvang in De Egmonden en Bergen Forte Kinderopvang biedt professionele kinderopvang voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. We willen een veilige basis bieden waarin uw kind wordt

Nadere informatie

Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Aanmelding Plaatsing Einde overeenkomst Kennismaking Wennen Afwezigheid

Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Aanmelding Plaatsing Einde overeenkomst Kennismaking Wennen Afwezigheid Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Vanaf het moment dat u aangeeft dat u opvang nodig heeft, krijgt u te maken met een aantal praktische zaken rond de plaatsing. Hiervoor volgen wij de volgende procedure.

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Baexem

Informatiebrochure Hoera Baexem Informatiebrochure Hoera Baexem Inhoudsopgave Inleiding... 2 1. Mogelijkheden bij Hoera Baexem... 3 1.1. Peuterprogramma... 3 1.2. Buitenschoolse opvang BSO Hoera Baexem... 3 1.3. Strippenkaart... 3 2.

Nadere informatie

Vraag en antwoord tarieven 2016

Vraag en antwoord tarieven 2016 Vraag en antwoord tarieven 2016 Opvangaanbod Vraag: Welke extra s zijn bij alle pakketten inbegrepen? Luiers & verzorgingsproducten (voor kinderdagverblijf en peutertuin). Drinken, fruit, boterhammen of

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij Kids2b

Hartelijk welkom bij Kids2b Hartelijk welkom bij Kids2b Stichting Kids2b! Al 25 jaar een begrip in Noord Groningen. Kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar krijgen bij ons alle gelegenheid om zich spelenderwijs te ontwikkelen.

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Baexem

Informatiebrochure Hoera Baexem Informatiebrochure Hoera Baexem Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Mogelijkheden bij Hoera Baexem... 4 1.1. Peuterprogramma... 4 1.2. VVE (Voor- en vroegschoolse educatie)... 4 1.3. Buitenschoolse opvang

Nadere informatie

Dagopvang. Locaties Pey-Echt ( t Thaal), St. Odiliënberg, Vlodrop en Posterholt. Deze dagen worden niet in rekening gebracht.

Dagopvang. Locaties Pey-Echt ( t Thaal), St. Odiliënberg, Vlodrop en Posterholt. Deze dagen worden niet in rekening gebracht. Tarieven 2019 Schaapsweg 26B, 6077 CG St. Odiliënberg, tel: 0475-858257 Thaalpad 29, 6102 EH Echt, tel: 0475-212282 1 Dagopvang Locaties Pey-Echt ( t Thaal), St. Odiliënberg, Vlodrop en Posterholt 52 weken

Nadere informatie

Harmonisatie peuterspeelzalen en kinderopvang in de gemeente Druten

Harmonisatie peuterspeelzalen en kinderopvang in de gemeente Druten Harmonisatie peuterspeelzalen en kinderopvang in de gemeente Druten November 2017 Wat is harmonisatie? Voor peuterspeelzalen en kinderdagverblijven zijn er verschillende wettelijke regels. Vanaf 1 januari

Nadere informatie

Dagopvang. Locaties Pey-Echt ( t Thaal), St. Odiliënberg en Swartbroek. 52 weken per jaar 5 dagen per week, maandag t/m vrijdag

Dagopvang. Locaties Pey-Echt ( t Thaal), St. Odiliënberg en Swartbroek. 52 weken per jaar 5 dagen per week, maandag t/m vrijdag Tarieven 2017 Schaapsweg 26B, 6077 CG St. Odiliënberg, tel: 0475-858257 Thaalpad 29, 6102 EH Echt, tel: 0475-212282 1 Dagopvang Locaties Pey-Echt ( t Thaal), St. Odiliënberg en Swartbroek 52 weken per

Nadere informatie

De beste start voor uw kind. Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

De beste start voor uw kind. Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) De beste start voor uw kind Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Wat is peuteropvang De peuteropvang is een veilige omgeving waar kinderen tussen de twee en vier jaar de ruimte hebben

Nadere informatie

Tarievenkrant. Inhoudsopgave

Tarievenkrant.  Inhoudsopgave krant Kinder biedt professionele aan kinderen van 0 tot 13 jaar met als doel dat de kinderen zich kunnen ontwikkelen tot gelukkige, sociale en gewaardeerde persoonlijkheden met een goed ontwikkeld inlevingsvermogen.

Nadere informatie

In Kindcentrum De Zevensprong vullen onderwijs en opvang elkaar aan en ondersteunen elkaar.

In Kindcentrum De Zevensprong vullen onderwijs en opvang elkaar aan en ondersteunen elkaar. TARIEVENKRANT 2018 KINDCENTRUM DE ZEVENSPRONG In Kindcentrum De Zevensprong vullen onderwijs en opvang elkaar aan en ondersteunen elkaar. Opvang én onderwijs Eén team, één leiding Opvang passend bij de

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Nederweert Locatie Budschop

Informatiebrochure Hoera Nederweert Locatie Budschop Informatiebrochure Hoera Nederweert Locatie Budschop Inhoudsopgave 1. Hoera Nederweert... 3 2. Mogelijkheden bij Hoera Nederweert, locatie Budschop... 3 2.1. Peuterprogramma... 3 2.1.1 Peuterprogramma

Nadere informatie

Harmonisatie peuterspeelzaalwerk en kinderopvang in Helmond

Harmonisatie peuterspeelzaalwerk en kinderopvang in Helmond Harmonisatie peuterspeelzaalwerk en kinderopvang in Helmond Inleiding In uw gemeente gaan de peuterspeelzalen en dagopvang harmoniseren. Maar wat is dit nu eigenlijk? En wat voor gevolgen heeft dit? Hierop

Nadere informatie

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus Peutergids Foxkidz Sint Willibrordus 2018-2019 Welkom op het Kindcentrum St. Willibrordus Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s) Welkom op de peutergroep van kindcentrum St. Willibrordus. Voor nieuwe ouders

Nadere informatie

de basisschool kunnen beginnen met spelend leren;

de basisschool kunnen beginnen met spelend leren; Algemeen Waarom veranderingen bij de peuterspeelzaal/groep nul? Scholen, opvangorganisaties en gemeente voeren de veranderingen in om: - meer kinderen een plek te geven op de voorschoolse voorziening;

Nadere informatie

Informatie over ouderbijdrage peuterspeelscholen, peuterspeelzalen en peuteropvang 2016

Informatie over ouderbijdrage peuterspeelscholen, peuterspeelzalen en peuteropvang 2016 Informatie over ouderbijdrage peuterspeelscholen, peuterspeelzalen en peuteropvang 2016 Algemeen Gemeente Rijswijk biedt in samenwerking met Stichting Rijswijkse Kinderopvang (SRK) meerdere mogelijkheden

Nadere informatie

Spelen en ontwikkelen. bij de peuteropvang in Alkmaar

Spelen en ontwikkelen. bij de peuteropvang in Alkmaar Spelen en ontwikkelen bij de peuteropvang in Alkmaar Is uw kind tussen de twee en vier jaar? Dan mag hij of zij naar de peuteropvang: Een leuke en leerzame plek waar uw kind onder deskundige begeleiding

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij Kids2b

Hartelijk welkom bij Kids2b Hartelijk welkom bij Kids2b U heeft onze folder voor peuterspeelzaalwerk in handen. Hartelijk welkom in onze wereld. In deze folder leest u wat wij u en uw peuter te bieden hebben. Voor de beste indruk

Nadere informatie

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding Pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2 4. Observatie en Overdracht naar de basisschool Pag.3 4.1 Observatie 4.2 Overdracht naar de basisschool

Nadere informatie

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Stichting Kinderopvang Op Kop, Postbus 2225, 8355 ZJ Giethoorn tel 0521-362520 In deze uitgave vindt u ons dienstenaanbod en onze huisregels, sluitingsdagen, schoolvrije

Nadere informatie

Informatiebrochure. Hoera Grathem

Informatiebrochure. Hoera Grathem Informatiebrochure Hoera Grathem Inhoudsopgave 1. Mogelijkheden bij Hoera Grathem... 3 1.1. Peuterprogramma... 3 1.2. Buitenschoolse opvang BSO Hoera Grathem... 3 1.3. Strippenkaart... 3 2. Openingstijden...

Nadere informatie

TARIEVENKRANT KINDCENTRUM ATALANTA. kinderopvang-heerhugowaard.nl. Alles inclusief!

TARIEVENKRANT KINDCENTRUM ATALANTA. kinderopvang-heerhugowaard.nl. Alles inclusief! TARIEVENKRANT 2018 KINDCENTRUM ATALANTA Kindcentrum Atalanta is een tweetalig Kindcentrum voor kinderen van 0 tot 13 jaar. We staan voor verbinden van opvoeding, opvang, onderwijs en ontspanning, gericht

Nadere informatie

TARIEVENKRANT KINDCENTRUM DE VAART. kindcentrumdevaart.nl. Alles inclusief! Je groeit hier samen!

TARIEVENKRANT KINDCENTRUM DE VAART. kindcentrumdevaart.nl. Alles inclusief! Je groeit hier samen! TARIEVENKRANT 2018 KINDCENTRUM DE VAART Je groeit hier samen! Bij De Vaart kunt u terecht voor onderwijs, opvang en naschoolse activiteiten voor kinderen van 0 tot 12 jaar. We staan voor Verbinden, Vertrouwen,

Nadere informatie

we voor een veilige, tweetalige (=taalrijke), stimulerende en prikkelende omgeving voor de kinderen.

we voor een veilige, tweetalige (=taalrijke), stimulerende en prikkelende omgeving voor de kinderen. TARIEVENKRANT 2018 KINDCENTRUM ATALANTA Kindcentrum Atalanta is een tweetalig Kindcentrum voor kinderen van 0 tot 13 jaar. We staan voor verbinden van opvoeding, opvang, onderwijs en ontspanning, gericht

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterstap 28-1-2015

Informatieboekje. Peuterstap 28-1-2015 2015 Peuterstap 28-1-2015 INHOUDSOPGAVE 1 Welkom... 3 2 Peuterspeelzaal Peuterstap... 4 2.1 Doelstelling... 4 2.2 Aanbod... 4 3 VVE (Voorschoolse en Vroegschoolse Educatie)... 5 3.1 Doel VVE... 5 4 Programma

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015

Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015 Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015 Kijk voor meer informatie op: www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld Venray Postbus 234 5800 AE Venray 0478 586 498 info@kinderwereldvenray.nl KINDERDAGOPVANG KinderWereld

Nadere informatie

Vraag en Antwoord Harmonisatie peuterspeelzaalwerk gemeente Maastricht

Vraag en Antwoord Harmonisatie peuterspeelzaalwerk gemeente Maastricht Vraag en Antwoord Harmonisatie peuterspeelzaalwerk gemeente Maastricht Aanleiding van de verandering Waarom gaan de peuterspeelzalen naar de kinderopvang? Kan STEPS geen kinderopvangorganisatie worden?

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie de Violier, peuters

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie de Violier, peuters Informatiebrochure Hoera Maasbree Locatie de Violier, peuters Inhoudsopgave 1. Hoera Maasbree... 3 2. Mogelijkheden bij Hoera Maasbree, locatie Violier... 3 2.1. Dagopvang... 3 2.1.a Reguliere dagopvang...

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Kweenie

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Kweenie Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Kweenie Juli 2017 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Kweenie p. 3 2. groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen p. 4 4. dagindeling

Nadere informatie

Naam van het kind:... Geboortedatum:...-...-... Email adres:.

Naam van het kind:... Geboortedatum:...-...-... Email adres:. Aanmeldingsformulier VAKANTIE opvang Naast de buitenschoolse opvang is voor kinderen van 4 tot 13 jaar vakantieopvang aan te vragen. De vakantie- en de buitenschoolse opvang worden per maand verrekend.

Nadere informatie

SPELEN ONTMOETEN ONTWIKKELEN

SPELEN ONTMOETEN ONTWIKKELEN SPELEN ONTMOETEN ONTWIKKELEN Beste ouder(s), verzorger(s), Het nieuwe jaar is begonnen en wij hebben er zin in!! Ook ontbreekt het ons niet aan goede voornemens. We willen de (pedagogische) kwaliteit van

Nadere informatie

OpvanGpakketten en Tarieven 2018

OpvanGpakketten en Tarieven 2018 OpvanGpakketten en Tarieven 2018 HELE DAGOPVANG PEUTEROPVANG BUITENSCHOOLSE OPVANG Inhoudsopgave Algemeen... 3 Opvangpakketten 2018 - hele dagopvang... 4 Opvangpakketten 2018 - peuteropvang... 7 Opvangpakketten

Nadere informatie

Tarievenkrant 2015. Stichting Kinderopvang Barendrecht. Samen op ontdekkingsreis. Inhoud. Betaalbare kwaliteit

Tarievenkrant 2015. Stichting Kinderopvang Barendrecht. Samen op ontdekkingsreis. Inhoud. Betaalbare kwaliteit Tarievenkrant 2015 Stichting Kinderopvang Barendrecht Inhoud Hele dagopvang: overzicht van alle pakketten en tarieven VSO/NSO/BSO: Overzicht van alle pakketten en tarieven Onze sluitingsdagen, facturering

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje

Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje JULI 2018 1 Inhoud 1. informatie over peuteropvang t Wakertje) p. 3 2. groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen p. 4 4. dagindeling

Nadere informatie

Inspectierapport 't Houtwurmpje (KDV) Holleblok EG Huizen Registratienummer

Inspectierapport 't Houtwurmpje (KDV) Holleblok EG Huizen Registratienummer Team Toezicht Kinderopvang Burg. de Bordesstraat 80, 1404 GZ Bussum Postbus 251, 1400 AG Bussum T (035) 692 62 22 www.ggdgv.nl Inspectierapport 't Houtwurmpje (KDV) Holleblok 2 1273EG Huizen Registratienummer

Nadere informatie

Gemeente Baarn - subsidieregeling Peuteropvang en Voorschoolse educatie gemeente Baarn (gewijzigd)

Gemeente Baarn - subsidieregeling Peuteropvang en Voorschoolse educatie gemeente Baarn (gewijzigd) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Baarn Nr. 54737 15 maart 2018 Gemeente Baarn - subsidieregeling Peuteropvang en Voorschoolse educatie gemeente Baarn (gewijzigd) Collegebesluit Zaaknummer

Nadere informatie

Doel van deze ouderavond

Doel van deze ouderavond Doel van deze ouderavond Informatie geven over de komende veranderingen per 1 januari 2018. Wat verandert er en wat blijft gelijk voor ouders en kinderen Wat zijn de stappen tot 1 januari 2018 Gelegenheid

Nadere informatie

de Nieuwsroos OR leden gezocht Schoolgeld Rozenstraat XT Hengelo (Gld) Tel:

de Nieuwsroos OR leden gezocht Schoolgeld Rozenstraat XT Hengelo (Gld) Tel: de Nieuwsroos Rozenstraat 14 7255 XT Hengelo (Gld) Tel: 0575 461510 info@rozengaardsweide.nl www.rozengaardsweide.nl 11 maart 2019 OR leden gezocht Met ingang van het nieuwe schooljaar nemen een paar leden

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Pinkeltje II

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Pinkeltje II Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Pinkeltje II Pinkeltje II Jachtwagenstraat 64 1445 NM Purmerend Postadres: Gruttostraat 99 1444 AG Purmerend Telefoon 06.41432264 Email:info@pszpinkeltje.nl Website:www.pszpinkeltje.nl

Nadere informatie

Peuterspeelgroep voor een goede start op de basisschool

Peuterspeelgroep voor een goede start op de basisschool Peuterspeelgroep voor een goede start op de basisschool natuurlijk samen! Peuterspeelgroep voor een goede start op de basisschool De Gemeente Noordenveld wil graag dat alle peuters in de gemeente Noordenveld

Nadere informatie

OPVANGPAKKETTEN EN TARIEVEN 2019 HELE DAGOPVANG PEUTEROPVANG BUITENSCHOOLSE OPVANG

OPVANGPAKKETTEN EN TARIEVEN 2019 HELE DAGOPVANG PEUTEROPVANG BUITENSCHOOLSE OPVANG OPVANGPAKKETTEN EN TARIEVEN 2019 HELE DAGOPVANG PEUTEROPVANG BUITENSCHOOLSE OPVANG INHOUDSOPGAVE Algemeen... 3 Opvangpakketten 2019 - hele dagopvang... 4 Opvangpakketten 2019 - peuteropvang... 7 Opvangpakketten

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Knuffel

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Knuffel Informatieboekje van Peuterspeelzaal De Knuffel Beste ouders en verzorgers Voor u ligt het informatieboekje van Peuterspeelzaal De Knuffel te Beesd. In dit boekje vindt u allerhande nuttige informatie

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Nederweert. Locatie Budschop

Informatiebrochure Hoera Nederweert. Locatie Budschop Informatiebrochure Hoera Nederweert Locatie Budschop Inhoudsopgave 1. Hoera Nederweert... 3 2. Mogelijkheden bij Hoera Nederweert, locatie Budschop... 3 2.1. Peuterprogramma... 3 2.1.1 Peuterprogramma

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Steffie. Pedagogisch werkplan SPL / SJWB 2019

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Steffie. Pedagogisch werkplan SPL / SJWB 2019 1 Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Steffie September 2018 2 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Steffie p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 5 3. kennismaking en wennen p.

Nadere informatie

overzicht schooljaar 2015 2016

overzicht schooljaar 2015 2016 overzicht schooljaar 2015 2016 - schooltijden - regelingen - activiteiten - vakanties - adressen en telefoonnummers LOVK School voor Landelijk Onderwijs aan Varende Kinderen LOVK-schoolgids 2015-2016 A

Nadere informatie

Onze gegevens: VE Het Startblok Burg. van Haarenlaan GD Schiedam Tel: / Silvana Herben:

Onze gegevens: VE Het Startblok Burg. van Haarenlaan GD Schiedam Tel: / Silvana Herben: Onze gegevens: VE Het Startblok Burg. van Haarenlaan 871 3119 GD Schiedam Tel: 010-4737889/010-2730334 E-mail: Silvana Herben: s.herben@primoschiedam.nl 1 2 Beste ouders/verzorgers, Wij vinden het fijn

Nadere informatie

Inspectierapport DOL FIJN Peuteropvang De Bengels (KDV) Ericaweg MD Stroe Registratienummer

Inspectierapport DOL FIJN Peuteropvang De Bengels (KDV) Ericaweg MD Stroe Registratienummer Inspectierapport DOL FIJN Peuteropvang De Bengels (KDV) Ericaweg 6 3776MD Stroe Registratienummer 972304447 Toezichthouder: Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden In opdracht van gemeente:

Nadere informatie

Informatiefolder Voorschool obs Lisdodde

Informatiefolder Voorschool obs Lisdodde Informatiefolder Voorschool obs Lisdodde Een goede start voor ieder kind. Onze peuters Fijn dat u interesse heeft in onze Voorschool! Kinderopvang & BSO Kwebbel biedt u een Voorschoolse voorziening aan

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

Producten & Tarieven 2015

Producten & Tarieven 2015 kinderopvang in de buurt Producten & Tarieven 2015 Bijlage bij Onze Spelregels Kinderdagverblijven Kies de opvang die bij u past Opvang op vaste dagen Wanneer u op vaste dagen in de week werkt, brengt

Nadere informatie

INFORMATIEGIDS van de peutergroep. Ds. Pieter van Dijkeschool.

INFORMATIEGIDS van de peutergroep. Ds. Pieter van Dijkeschool. INFORMATIEGIDS van de peutergroep Ds. Pieter van Dijkeschool. Schooljaar 2014 Inhoud VOORWOORD... 3 IDENTITEIT EN DOELSTELLING... 4 ALGEMENE INFORMATIE... 5 PERSONEEL... 5 AANMELDING VAN PEUTERS... 6 VOOR-

Nadere informatie

Inspectierapport Doomijn peuterspeelzaal Schellerpark (KDV) Schellerpark NZ Zwolle Registratienummer

Inspectierapport Doomijn peuterspeelzaal Schellerpark (KDV) Schellerpark NZ Zwolle Registratienummer Inspectierapport Doomijn peuterspeelzaal Schellerpark (KDV) Schellerpark 101 8017NZ Zwolle Registratienummer 421852409 Toezichthouder: GGD IJsselland In opdracht van gemeente: Zwolle Datum inspectie: 15-03-2018

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

Ouderavond Harmonisatie Peuterspeelzalen Gemeente Barneveld

Ouderavond Harmonisatie Peuterspeelzalen Gemeente Barneveld Ouderavond Harmonisatie Peuterspeelzalen Gemeente Barneveld Doel van deze ouderavond Informatie geven over de komende veranderingen per 1 januari 2018. Wat verandert er en wat blijft gelijk voor ouders

Nadere informatie

Memo Aan: College Cc: Van: Wethouder Van de Wardt Datum: 10 maart 2015 Kenmerk: 15ini00570 Onderwerp: Harmonisatie Peuterspeelzalen

Memo Aan: College Cc: Van: Wethouder Van de Wardt Datum: 10 maart 2015 Kenmerk: 15ini00570 Onderwerp: Harmonisatie Peuterspeelzalen Memo Aan: College Cc: Van: Wethouder Van de Wardt Datum: 10 maart 2015 Kenmerk: 15ini00570 Onderwerp: Harmonisatie Peuterspeelzalen Harmonisatie peuterspeelzaalwerk naar peuteropvang Vooraf De gemeente

Nadere informatie

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Stichting Kinderopvang Op Kop, Postbus 2225, 8355 ZJ Giethoorn tel 0521-362520 In deze uitgave vindt u ons dienstenaanbod en onze huisregels, sluitingsdagen, schoolvrije

Nadere informatie

Informatie voor Ouders

Informatie voor Ouders Informatie voor Ouders Tjil! Kinderopvang Vermeulenstraat 52 5012 HB Tilburg 013-455 92 98 www.tjil.net info@tjil.net Voorwoord: Dit document bevat algemene informatie over Tjil! Kinderopvang. Tjil! Kinderopvang

Nadere informatie

Neem voor persoonlijk advies contact op met onze afdeling Klantcontact: 072-571 20 45 MA - VR 09.00-17.00. klantcontact@skhhw.nl

Neem voor persoonlijk advies contact op met onze afdeling Klantcontact: 072-571 20 45 MA - VR 09.00-17.00. klantcontact@skhhw.nl SPELEN, ONTDEKKEN & G Kinderdagopvang Peuterspeelzaal Buitenschoolse Opvang R O E I VOOR JOUW KIND! Stichting Kinderopvang De Egmonden Stichting Kinderopvang De Egmonden biedt professionele kinderopvang

Nadere informatie

Onderwijsachterstanden beleid en harmonisatie kinderopvang

Onderwijsachterstanden beleid en harmonisatie kinderopvang Onderwijsachterstanden beleid en harmonisatie kinderopvang 1 Aanleiding Op 1 januari 2018 is de nieuwe wet Kinderopvang in werking getreden. Dit was een aanleiding voor nieuw beleid ten aanzien van peuteropvang

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Groenknollenland

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Groenknollenland Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Groenknollenland Oktober 2016 1 Inhoud 1. informatie over Peuterspeelzaal Groenknollenland p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking

Nadere informatie

TARIEVENKRANT ALLES INCLUSIEF. De Helix Oosterweg Noord AA Heerhugowaard

TARIEVENKRANT ALLES INCLUSIEF. De Helix Oosterweg Noord AA Heerhugowaard TARIEVENKRANT 2018 KINDCENTRUM DE HELIX De Helix is gevestigd in een modern en duurzaam pand in nieuwbouwwijk De Draai. In deze brede school wordt het basisonderwijs gecombineerd met een peuteropvang,

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Groen Knollenland

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Groen Knollenland Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Groen Knollenland Juli 2018 1 Inhoud 1. Informatie over Peuterspeelzaal Groen Knollenland... 2 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel... 3 3. Kennismaking, wennen

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

KindeRdam PakketWijzer 2017 locaties Krimpen aan den IJssel

KindeRdam PakketWijzer 2017 locaties Krimpen aan den IJssel KindeRdam PakketWijzer 2017 locaties Krimpen aan den IJssel Alle informatie over onze opvangpakketten voor hele en halve dagopvang, Buitenschoolse opvang (BSO) en peuteropvang overzichtelijk voor u op

Nadere informatie

Méér dan Spelen. Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje

Méér dan Spelen. Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje Méér dan Spelen Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje 2 Inhoudsopgave 1. De mentorleidster... 4 2. Spelenderwijs leren en ontwikkelen met Piramide... 4 2.1 Ouderbijeenkomst, spelinloop

Nadere informatie

Vraag en Antwoord over Peuteropvang in Rhenen

Vraag en Antwoord over Peuteropvang in Rhenen Vraag en Antwoord over Peuteropvang in Rhenen 9 januari 2017 1. Waarom wordt de verandering van peuterspeelzaal naar peuteropvang doorgevoerd? Antwoord: De verandering voert de gemeente Rhenen door omdat

Nadere informatie

13 juni 2014. www.tkoggeschip.nl

13 juni 2014. www.tkoggeschip.nl 13 juni 2014 Abraham Kuyperplein 2 Amsterdam tel.: 5061980 www.tkoggeschip.nl BIJLAGE In de bijlage vindt u uitleg over de nieuwe normering van de CITO toetsen. Ook is er nieuws van de Peuterschool (een

Nadere informatie

Voor 0 4 jaar. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag vanaf uur tot uur

Voor 0 4 jaar. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag vanaf uur tot uur Voor 0 4 jaar 07.00 uur tot 18.30 uur Opvang 52 weken per jaar m.u.v. feestdagen. Voor niet genoten op feestdagen Tarieven inclusief voeding en luiers. Bij vanaf 07.00 uur ook incl. ontbijt. Uurtarief

Nadere informatie

Onderwerp: Subsidieregeling tegemoetkoming kosten kinderopvang gemeente Overbetuwe 2017

Onderwerp: Subsidieregeling tegemoetkoming kosten kinderopvang gemeente Overbetuwe 2017 Onderwerp: Subsidieregeling tegemoetkoming kosten kinderopvang gemeente Overbetuwe 2017 Ons kenmerk: 16BWB00022 Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe; gelezen het advies van de Participatieraad

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE HET ZANDKASTEEL

INFORMATIEBOEKJE HET ZANDKASTEEL 010120011 KINDEROPVANG ROMI B.V. INFORMATIEBOEKJE HET ZANDKASTEEL Chr. Peuterspeelzaal Jorien van Veelen Inhoud Pagina Welkom 3 Identiteit 3 Peuterspeelzaal het Zandkasteel 4 Doelstelling 4 Aanbod 5 VVE

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van KOK kinderopvang

Huishoudelijk reglement van KOK kinderopvang Huishoudelijk reglement van KOK kinderopvang Ingangsdatum 1 november 2017 Laatste wijzigingsdatum: 27 oktober 2017 Versie 1.1 Inhoudsopgave Aanvullingen op Algemene Voorwaarden Brancheorganisatie Kinderopvang...

Nadere informatie

Peuteropvang. voor de ontwikkeling van uw kind. gemeente Oude IJsselstreek 1

Peuteropvang. voor de ontwikkeling van uw kind. gemeente Oude IJsselstreek 1 Peuteropvang voor de ontwikkeling van uw kind gemeente Oude IJsselstreek 1 Gemeente Oude IJsselstreek draagt bij aan de ontwikkeling van peuters door Voor- en Vroegschoolse educatie voor elke peuter beschikbaar

Nadere informatie

JAARVERSLAG Peuteradministratie

JAARVERSLAG Peuteradministratie JAARVERSLAG 2018 Peuteradministratie Zuidkade 62/1 9203 CN Drachten 0512-52 55 83 www.oink.nl typisch Oink! Peuterspelen JAARVERSLAG 2018 Dit is het eerste jaarverslag van Oink! als zelfstandige Stichting.

Nadere informatie

KindeRdam PakketWijzer 2018 locaties Krimpen a/d IJssel

KindeRdam PakketWijzer 2018 locaties Krimpen a/d IJssel KindeRdam PakketWijzer 2018 locaties Krimpen a/d IJssel Alle informatie over onze opvangpakketten voor hele en halve dagopvang, Buitenschoolse opvang (BSO) en peuteropvang overzichtelijk voor u op een

Nadere informatie

PRIJSLIJST Buitenschoolse opvang Kinderopvang Unikids 2.0. Definitief v1.0

PRIJSLIJST Buitenschoolse opvang Kinderopvang Unikids 2.0. Definitief v1.0 PRIJSLIJST 217 Unikids 2. Definitief v1. VERSIEBEHEER Versie Datum Wijziging.1 9/6/17 Status Concept t.b.v. de LRKP aanvraag 1. 3/7/17 Definitief Buitenschoolse Opvang Unikids 2. Prijslijst 217 Definitief

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

Welkom bij Campus Columbus: Wereldwijd, het eerste officiële Daltonkindcentrum voor kinderen van 0-12 jaar!

Welkom bij Campus Columbus: Wereldwijd, het eerste officiële Daltonkindcentrum voor kinderen van 0-12 jaar! TARIEVENKRANT 2018 CAMPUS COLUMBUS Welkom bij Campus Columbus: Wereldwijd, het eerste officiële Daltonkindcentrum voor kinderen van 0-12 jaar! Op Campus Columbus komen kinderen samen om te groeien, te

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Kweenie

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Kweenie Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Kweenie September 2016 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Kweenie p. 3 2. groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen p. 4 4.

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Pippeloentje. Pedagogisch werkplan peuterspeelzaal Pippeloentje SPL / SJWB februari 2019

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Pippeloentje. Pedagogisch werkplan peuterspeelzaal Pippeloentje SPL / SJWB februari 2019 1 Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Pippeloentje Februari 2019 2 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Pippeloentje 3 2. groepsomvang en leeftijdsopbouw 5 3. kennismaking en wennen en mentorschap

Nadere informatie