de basisschool kunnen beginnen met spelend leren;

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "de basisschool kunnen beginnen met spelend leren;"

Transcriptie

1 Algemeen Waarom veranderingen bij de peuterspeelzaal/groep nul? Scholen, opvangorganisaties en gemeente voeren de veranderingen in om: - meer kinderen een plek te geven op de voorschoolse voorziening; - de kwaliteit van de voorschoolse voorziening te verbeteren, zodat kinderen er al voor de basisschool kunnen beginnen met spelend leren - één voorschoolse voorziening te krijgen waar alle kinderen terecht kunnen. Het maakt dan niet uit of hun ouders werken of niet of dat kinderen een taal- of ontwikkelingsachterstand hebben. Ik ben het niet eens met de veranderingen, wat kan ik doen? Het is niet mogelijk om bezwaar te maken of een klacht in te dienen als u het niet eens bent met de veranderingen. Scholen, opvangorganisaties en gemeente voeren de veranderingen in om: - meer kinderen een plek te geven op de voorschoolse voorziening; - de kwaliteit van de voorschoolse voorziening te verbeteren, zodat kinderen er al voor de basisschool kunnen beginnen met spelend leren; - één voorschoolse voorziening te krijgen waar alle kinderen terecht kunnen. Het maakt dan niet uit of hun ouders werken of niet, of dat kinderen een taal- of ontwikkelingsachterstand hebben of niet. Wat moet ik zelf regelen? Ouders hoeven nu nog niets te doen. De peuterspeelzaal/groep nul neemt contact op met ouders om een nieuw contract op te maken. Ouders die werken, moeten uiterlijk per 1 juni Kinderopvangtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst. Hun peuterspeelzaal/groep nul kan ze daar informatie over geven. Mijn kind staat op de wachtlijst. Waar heb ik straks recht op als mijn kind wordt geplaatst? Een peuter die nu op de wachtlijst staat en na 1 maart 2016 op de opvang komt, heeft de rechten van een nieuwe peuter. Dat betekent 6 uur opvang per week. Met ingang van schooljaar betalen ouders voor die 6 uur opvang een inkomensafhankelijke bijdrage. Nieuwe peuters die ouder zijn dan 2,5 jaar met een doelgroepindicatie van het CJG hebben recht op 6 uur extra opvang per week. Die uren zijn gratis; zijn worden door de gemeente betaald. Hoe zit het met de wachtlijst? Op dit moment staan zo n peuters op een wachtlijst voor de peuterspeelzaal. Dat komt doordat veel Rotterdamse ouders hun kind liever naar de peuterspeelzaal brengen dan naar de kinderopvang. Met het samenvoegen van peuterspeelzaal, groep nul en kinderopvang zijn er geen verschillen meer en kunnen ouders op termijn op veel meer voorzieningen / locaties terecht voor opvang en kunnen alle kinderen een plek krijgen. Ik woon niet in Rotterdam. Wat betekenen de veranderingen voor mij? Niet-Rotterdamse peuters hebben geen recht op 6 uur opvang. Als er op de groep nul nieuwe stijl vve-plaatsen beschikbaar zijn, kunnen niet-rotterdamse peuters wel geplaatst worden.

2 Niet-Rotterdamse peuters kunnen 6 uur per week gedurende 40 weken per jaar deelnemen aan het vve-programma. Ouders betalen hiervoor de inkomensafhankelijke ouderbijdrage. Wijziging uren Hoeveel uur opvang krijgt mijn kind? Een kind dat na 1 maart 2016 nieuw op de peuterspeelzaal/groep nul komt, krijgt 6 uur opvang per week. Een kind vanaf 2,5 jaar met doelgroepindicatie van het CJG krijgt daarnaast nog 6 uur extra opvang. Deze 6 uur zijn gratis. De gemeente betaalt deze uren. Wat kan ik doen als ik meer uren opvang wil? Als er plaats is op de peuterspeelzaal/ groep nul om uw kind meer uren te laten komen dan waar u recht op heeft (dus geen wachtlijst), kan dat. U betaalt voor deze uren het volledige uurtarief. Mijn kind zit al op de peuterspeelzaal/groep nul. Wat verandert er voor mij? U houdt uw recht op het aantal uren opvang dat u nu heeft. Behalve als u nu een contract voor 15 uur heeft. Met ingang van het schooljaar wordt dat een contract van maximaal 12 uur. Met ingang van schooljaar 2016/2017 gaat u een ander bedrag betalen voor de opvang. Ouders betalen dan een inkomensafhankelijke bijdrage. Ouders die werken, moeten bij de Belastingdienst Kinderopvangtoeslag vragen als tegemoetkoming in de kosten ( Voor ouders die geen Kinderopvangtoeslag krijgen, betaalt de gemeente een vergoeding aan de peuterspeelzaal/groep nul, zodat de peuterspeelzaal/groep nul aan ouders direct een lager bedrag in rekening kan brengen. In de volgende situaties krijgt u van het totaal aantal uren opvang dat u heeft 6 uur gratis: - uw kind heeft een doelgroepindicatie van het CJG en/of; - beide ouders werken en/of; - u bent alleenstaande ouder die werkt. Hoe krijg ik een CJG indicatie? Met uw kind komt u naar het consultatiebureau (Centrum voor Jeugd en Gezin = CJG). Bij de afspraken bij 14 en 24 maanden kijkt de arts of verpleegkundige of uw kind een doelgroepindicatie moet krijgen. Dat is zo als: de thuistaal van het kind niet de Nederlands taal is OF beide ouders/ verzorgers of de ouder/ verzorger die met de dagelijkse zorg is belast, heeft een opleidingsniveau maximaal lbo/vbo, praktijkonderwijs of vmbo basis- of kaderberoepsgerichte leerweg. Met een doelgroepindicatie van het CJG heeft uw kind recht op 6 uur extra opvang gratis.

3 Wijziging tarief Waarom een ander tarief? Bij één nieuwe opvangvoorziening hoort ook één tariefstructuur. Peuterspeelzalen en groepen nul hebben vanaf 1 maart 2016 hetzelfde tarief als kinderopvanginstellingen. Nu maken ouders die werken vaker gebruik van kinderopvang en ouders die niet werken of met weinig inkomen vaker van de peuterspeelzaal/groep nul. Terwijl scholen, opvangorganisaties en gemeente vinden dat kinderen die samen opgroeien ook van dezelfde opvang gebruik moeten maken om dezelfde goede start op de basisschool te maken. De opvang blijft voor alle ouders betaalbaar. Ouders betalen naar draagkracht. Wat ga ik betalen? Op vindt u een tabel. U kunt daar zien hoeveel u met ingang van het schooljaar , afhankelijk van uw inkomen, per uur moet betalen. Kan ik Kinderopvangtoeslag krijgen? U kunt Kinderopvangtoeslag krijgen als beide ouders werken of u bent een alleenstaande ouder die werkt. Ook als u aan de volgende voorwaarden voldoet; studeert, een traject volgt om werk te vinden of verplicht een inburgeringscursus volgt bij een gecertificeerde instelling. Dit geldt ook voor de toeslagpartner. Kijk op voor meer informatie. U kunt bij de Belastingdienst Kinderopvangtoeslag aanvragen. Op die manier krijgt u van de Belastingdienst een vergoeding voor een deel van het bedrag dat u voor de opvang betaalt. Als u geen Kinderopvangtoeslag kunt krijgen, krijgt u van uw peuterspeelzaal/groep nul direct een lagere rekening. Ik werk niet. Krijg ik dan geen Kinderopvangtoeslag? Als u alleenstaande ouder bent die niet werkt of één van beide ouders of beide ouders niet werken, krijgt u geen Kinderopvangtoeslag. Maar als u aan de volgende voorwaarden voldoet; studeert, een traject volgt om werk te vinden of verplicht een inburgeringscursus volgt bij een gecertificeerde instelling, kunt u wel Kinderopvangtoeslag krijgen. Dit geldt ook voor de toeslagpartner. Kijk op voor meer informatie. Als u geen Kinderopvangtoeslag kunt krijgen, krijgt u van uw peuterspeelzaal/groep nul direct een lagere rekening. Kan ik meer uren opvang kopen dan de 6 uur waar mijn kind recht op heeft? Werkende ouders kunnen naar behoefte extra uren afnemen op dezelfde locatie als er geen wachtlijst is. Zij betalen daarvoor het volledige uurtarief. Dit is in 2016 per uur <hoeveel> euro. Waarom is gekozen voor een inkomensafhankelijk tarief? Om te komen tot één nieuwe opvang die voor alle kinderen hetzelfde is, moet ook het tarief voor kinderopvang en peuterspeelzaal en groep nul hetzelfde zijn. Het tarief voor de kinderopvang is bepaald in de wet. Bovendien betalen ouders zo meer naar draagkracht mee aan de opvang van hun peuter. Hoe bepaalt de peuterspeelzaal/groep nul mijn inkomen?

4 De peuterspeelzaal/groep nul stelt een zogenoemd verzamelinkomen vast. Dit is het gezamenlijke bruto jaarinkomen van beide ouders of van de alleenstaande ouder van de Rotterdamse (doelgroep)peuter. De ouder(s) moet(en) daarvoor bij de peuterspeelzaal/groep nul aanleveren: Inkomensverklaring, of; Salarisspecificatie, of; Werkgeversverklaring, of; Uitkeringsspecificatie, of; Verklaring van schuldsanering, of; Andere relevante documenten. Wat gebeurt er als ik geen informatie geef over mijn inkomen? Dan wordt het volledige uurtarief in rekening gebracht. Dit is in 2016 per uur 6,89 euro. Wat moet ik doen als ik de opvang niet meer kan betalen? Ouders betalen een bijdrage die afhankelijk is van hun inkomen. Gelet op hun inkomen zouden ouders de bijdrage moeten kunnen betalen. Gaat iedereen meer betalen? Dat is voor alle ouders verschillend. Het hangt af van de situatie van de ouders, hun inkomen, of zij werken en of zij voor hun kind een doelgroepindicatie van het CJG hebben gekregen. Wat kan ik doen als ik het er niet mee eens ben dat ik meer moet betalen? Het is niet mogelijk om bezwaar te maken. Ik zit in de schuldhulpverlening. Wat betekent dit voor mij? U moet net als de andere ouders een inkomensafhankelijk tarief voor de peuterspeelzaal/groep nul betalen. Moeten mensen met een (bijstands)uitkering ook een nieuw bedrag betalen voor de peuterspeelzaal/groep 0? Ja. Met ingang van schooljaar betalen alle ouders 6 uur volgens de inkomensafhankelijke ouderbijdragetabel van de Kinderopvangtoeslag. Voor ouders met een inkomen op bijstandsniveau betekent dit dat ze ongeveer 1,5 euro per maand meer zullen moeten betalen. Waarom moet ik de Kinderopvangtoeslag zelf aanvragen? De Kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten voor kinderopvang die u van de Belastingdienst kunt krijgen. Daarom moet u de toeslag bij de Belastingdienst aanvragen. De gemeente of instelling kan en mag dat niet voor u doen. Uw peuterspeelzaal/groep nul geeft u informatie over het aanvragen van Kinderopvangtoeslag. U kunt ook kijken op Hoe zit het met die 6 uur gratis. Is dat nadat je eerst voor 6 uur hebt betaald of kun je ook alleen 6 gratis uren afnemen? Ouders moeten altijd zelf 6 uur betalen om de volgende 6 uur gratis te krijgen. Van wie krijgen ouders straks een rekening? Net als nu van de peuterspeelzaal/groep nul. Wat moet ik doen als ik mijn contract wil veranderen?

5 Dat moet u regelen met de opvangorganisatie, waarmee u een contract heeft. Wat is een doelgroepindicatie van het CJG? Kinderen met kans op taal- of ontwikkelingsachterstand krijgen van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) een doelgroepindicatie. Met de doelgroepindicatie krijgen ouders zes uur extra opvang gratis. De indicatie wordt aan ouders meegegeven bij de reguliere bezoeken aan het CJG, als het kind 14 of 24 maanden is. Wat is het verschil tussen de peuterspeelzaal/groep nul en groep nul nieuwe stijl? De groep nul nieuwe stijl biedt de beste voorbereiding op e basisschool. De groep nul nieuwe stijl: werkt met een vve-programma of met een specifiek onderwijsconcept dat voldoet aan de eisen van de onderwijsinspectie; heeft een ouderbeleid, dat aan specifieke voorwaarden voldoet; per groep is er een pedagogisch medewerker met een opleiding op mbo-niveau en een pedagogisch medewerker met een opleiding op hbo-niveau; er is een doorgaande zorgstructuur naar de basisschool; er is een doorgaande leerlijn naar de basisschool.

Kosten peuteropvang Stichting Rijswijkse Kinderopvang

Kosten peuteropvang Stichting Rijswijkse Kinderopvang Kosten peuteropvang 2019 Stichting Rijswijkse Kinderopvang Kosten peuteropvang Hoeveel peuteropvang kost, hangt af van uw persoonlijke situatie en van de gemeente waarin u woont. U betaalt een deel van

Nadere informatie

Vraag en Antwoord over Peuteropvang in Rhenen

Vraag en Antwoord over Peuteropvang in Rhenen Vraag en Antwoord over Peuteropvang in Rhenen 9 januari 2017 1. Waarom wordt de verandering van peuterspeelzaal naar peuteropvang doorgevoerd? Antwoord: De verandering voert de gemeente Rhenen door omdat

Nadere informatie

Peuterspeelgroep voor een goede start op de basisschool

Peuterspeelgroep voor een goede start op de basisschool Peuterspeelgroep voor een goede start op de basisschool natuurlijk samen! Peuterspeelgroep voor een goede start op de basisschool De Gemeente Noordenveld wil graag dat alle peuters in de gemeente Noordenveld

Nadere informatie

Harmonisatie peuterspeelzalen en kinderopvang in de gemeente Druten

Harmonisatie peuterspeelzalen en kinderopvang in de gemeente Druten Harmonisatie peuterspeelzalen en kinderopvang in de gemeente Druten November 2017 Wat is harmonisatie? Voor peuterspeelzalen en kinderdagverblijven zijn er verschillende wettelijke regels. Vanaf 1 januari

Nadere informatie

Doel van deze ouderavond

Doel van deze ouderavond Doel van deze ouderavond Informatie geven over de komende veranderingen per 1 januari 2018. Wat verandert er en wat blijft gelijk voor ouders en kinderen Wat zijn de stappen tot 1 januari 2018 Gelegenheid

Nadere informatie

Tarievenoverzicht 2017 Locaties in de gemeente Sliedrecht 2017 (voorheen SKA)

Tarievenoverzicht 2017 Locaties in de gemeente Sliedrecht 2017 (voorheen SKA) Tarievenoverzicht 2017 Locaties in de gemeente Sliedrecht 2017 (voorheen SKA) De tarieven in onderstaande tabellen zijn brutokosten. Wat de daadwerkelijke kosten voor u zijn is afhankelijk van uw (gezamenlijk)

Nadere informatie

Harmonisatie peuterspeelzalen en kinderopvang in de gemeente West Maas en Waal

Harmonisatie peuterspeelzalen en kinderopvang in de gemeente West Maas en Waal Harmonisatie peuterspeelzalen en kinderopvang in de gemeente West Maas en Waal Wat is harmonisatie? Voor peuterspeelzalen en kinderdagverblijven zijn er verschillende wettelijke regels. Vanaf 1 januari

Nadere informatie

Tarieven. krant. Inhoud. Tarieven. Tarieven buitenschoolse opvang >> Tarieven. Tarieven kinderdagverblijf.

Tarieven. krant.   Inhoud. Tarieven. Tarieven buitenschoolse opvang >> Tarieven. Tarieven kinderdagverblijf. krant 2019 Inhoud www.kern-kinder.nl 19-0136/19-01-29 Bruto tarieven De tarieven in deze krant zijn bruto tarieven. Als u recht heeft op kindertoeslag betaalt u slechts een deel van dit tarief. De hoogte

Nadere informatie

Ouderavond Harmonisatie Peuterspeelzalen Gemeente Barneveld

Ouderavond Harmonisatie Peuterspeelzalen Gemeente Barneveld Ouderavond Harmonisatie Peuterspeelzalen Gemeente Barneveld Doel van deze ouderavond Informatie geven over de komende veranderingen per 1 januari 2018. Wat verandert er en wat blijft gelijk voor ouders

Nadere informatie

Tarieven. krant. Inhoud. Tarieven. Tarieven buitenschoolse opvang >> Tarieven. Tarieven kinderdagverblijf.

Tarieven. krant.   Inhoud. Tarieven. Tarieven buitenschoolse opvang >> Tarieven. Tarieven kinderdagverblijf. krant 2019 Inhoud www.kern-kinder.nl 18-1290/18-11-13 Bruto tarieven De tarieven in deze krant zijn bruto tarieven. Als u recht heeft op kindertoeslag betaalt u slechts een deel van dit tarief. De hoogte

Nadere informatie

Berekening kinderopvangtoeslag 2013

Berekening kinderopvangtoeslag 2013 Toeslagen Belastingdienst Berekening kinderopvangtoeslag 2013 ib 998 - ib*7pl De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2014

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2014 Toeslagen Belastingdienst Berekening kinderopvangtoeslag 2014 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2016

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2016 Toeslagen Belastingdienst Berekening kinderopvangtoeslag 2016 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten

Nadere informatie

Harmonisatie peuterspeelzaalwerk en kinderopvang in Helmond

Harmonisatie peuterspeelzaalwerk en kinderopvang in Helmond Harmonisatie peuterspeelzaalwerk en kinderopvang in Helmond Inleiding In uw gemeente gaan de peuterspeelzalen en dagopvang harmoniseren. Maar wat is dit nu eigenlijk? En wat voor gevolgen heeft dit? Hierop

Nadere informatie

Tarievenkrant Gemeente Capelle aan den IJssel. Inhoudsopgave. Tarieven buitenschoolse opvang >> Tarieven

Tarievenkrant Gemeente Capelle aan den IJssel. Inhoudsopgave. Tarieven buitenschoolse opvang >> Tarieven krant 2019 Gemeente Capelle aan den IJssel Inhoudsopgave peuter www.ijsselkids.nl 18-1289/18-11-20 peuter Bruto tarieven De tarieven in deze krant zijn bruto tarieven. Als u recht heeft op kindertoeslag

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2015

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2015 Toeslagen Belastingdienst Berekening kinderopvangtoeslag 2015 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2019

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2019 Toeslagen Belastingdienst Berekening kinderopvangtoeslag 2019 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten

Nadere informatie

Vraag en Antwoord Harmonisatie peuterspeelzaalwerk gemeente Maastricht

Vraag en Antwoord Harmonisatie peuterspeelzaalwerk gemeente Maastricht Vraag en Antwoord Harmonisatie peuterspeelzaalwerk gemeente Maastricht Aanleiding van de verandering Waarom gaan de peuterspeelzalen naar de kinderopvang? Kan STEPS geen kinderopvangorganisatie worden?

Nadere informatie

Informatie over ouderbijdrage peuterspeelscholen, peuterspeelzalen en peuteropvang 2016

Informatie over ouderbijdrage peuterspeelscholen, peuterspeelzalen en peuteropvang 2016 Informatie over ouderbijdrage peuterspeelscholen, peuterspeelzalen en peuteropvang 2016 Algemeen Gemeente Rijswijk biedt in samenwerking met Stichting Rijswijkse Kinderopvang (SRK) meerdere mogelijkheden

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2017

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2017 Toeslagen Belastingdienst Berekening kinderopvangtoeslag 2017 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2018

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2018 Toeslagen Belastingdienst Berekening kinderopvangtoeslag 2018 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten

Nadere informatie

Vraag en Antwoord Harmonisatie peuterspeelzaalwerk gemeente Maastricht

Vraag en Antwoord Harmonisatie peuterspeelzaalwerk gemeente Maastricht Vraag en Antwoord Harmonisatie peuterspeelzaalwerk gemeente Maastricht Aanleiding van de verandering Waarom gaan de peuterspeelzalen naar de kinderopvang? Kan STEPS geen kinderopvangorganisatie worden?

Nadere informatie

1. Uw kind heeft een indicatie voor VVE* en u heeft géén recht op kinderopvangtoeslag

1. Uw kind heeft een indicatie voor VVE* en u heeft géén recht op kinderopvangtoeslag Voorburg, 20 oktober 2017 Beste ouders, verzorgers, Met deze brief laten wij u weten, dat de overheid met ingang van 1 januari 2018, meebetaalt aan de kosten die u heeft voor de peuterspeelzaal. Waarom?

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond Peuterspeelzalen Westervoort. Ineke Arts, sectormanager. Erik Stevens, financien

Welkom. Informatieavond Peuterspeelzalen Westervoort. Ineke Arts, sectormanager. Erik Stevens, financien Welkom Informatieavond Peuterspeelzalen Westervoort Ineke Arts, sectormanager Erik Stevens, financien Monique van Berkom, plaatsing en administratie Programma Inleiding Aanbod Peuteropvang Kinderopvangtoeslag

Nadere informatie

Tarievenkrant gemeente Capelle aan den IJssel. Inhoudsopgave. Tarieven buitenschoolse opvang >> Tarieven

Tarievenkrant gemeente Capelle aan den IJssel. Inhoudsopgave. Tarieven buitenschoolse opvang >> Tarieven krant 2019 gemeente Capelle aan den IJssel peuter www.ijsselkids.nl 18-1289/18-12-13 peuter Bruto tarieven De tarieven in deze krant zijn bruto tarieven. Als u recht heeft op kindertoeslag betaalt u slechts

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond Peuteropvang Duiven. Ineke Arts, sectormanager peuterspeelzalen. Monique van Berkom, plaatsing en administratie

Welkom. Informatieavond Peuteropvang Duiven. Ineke Arts, sectormanager peuterspeelzalen. Monique van Berkom, plaatsing en administratie Welkom Informatieavond Peuteropvang Duiven Ineke Arts, sectormanager peuterspeelzalen Monique van Berkom, plaatsing en administratie Teams van de peuterspeelzalen Programma Aanleiding Aanbod Peuteropvang

Nadere informatie

VERANDERINGEN IN HET PEUTERWERK

VERANDERINGEN IN HET PEUTERWERK Peuteropvang 2017 VERANDERINGEN IN HET PEUTERWERK Met ingang van 1 januari 2017 vinden veranderingen plaats in zowel de uitvoering als de financiering van het peuterspeelzaalwerk in de gemeente Haaren.

Nadere informatie

Harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk in de gemeente West Maas en Waal per

Harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk in de gemeente West Maas en Waal per Beleidskader + financiële uitwerking Harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk in de gemeente West Maas en Waal per 01-01-2018 Vastgesteld door de gemeenteraad van West Maas en Waal op 21 september

Nadere informatie

Nadere regels Peuteropvang Hellevoetsluis 2018

Nadere regels Peuteropvang Hellevoetsluis 2018 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Hellevoetsluis Nr. 275820 20 december 2018 Nadere regels Peuteropvang Hellevoetsluis 2018 gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 13 november

Nadere informatie

Nieuwe peuteropvang Voor peuters van 2 tot 4 jaar

Nieuwe peuteropvang Voor peuters van 2 tot 4 jaar Nieuwe peuteropvang Voor peuters van 2 tot 4 jaar Beste ouders, per 1 januari 2016 bieden drie kinderopvangorganisaties, op vijf locaties, gesubsidieerde peuteropvang aan in de gemeente Dongen. Met deze

Nadere informatie

inschrjffo /mu" CT Kindgegevens Achternaam Voorletter(s) Roepnaam Geboortedatum Geslacht BSN Nationaliteit : jongen / meisje Ouder/verzorger 1

inschrjffo /mu CT Kindgegevens Achternaam Voorletter(s) Roepnaam Geboortedatum Geslacht BSN Nationaliteit : jongen / meisje Ouder/verzorger 1 inschrjffo /mu" CT Kindgegevens Achternaam Voorletter(s) Roepnaam Geboortedatum Geslacht BSN Nationaliteit : jongen / meisje De Springplank St. Janskerkstraat 10 4101 CZ Culemborg T 0345-510799 info rk-peuterspeelzalen.n1

Nadere informatie

Inschrijfformulier Peuterspeelzaal

Inschrijfformulier Peuterspeelzaal Inschrijfformulier Peuterspeelzaal Kindgegevens Achternaam Voorletter(s) Roepnaam Geboortedatum Geslacht BSN Nationaliteit jongen / meisje De Rakkertjes Hageroos 1 4102 JN Culemborg T 0345-535952 info

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR406257_1. Subsidieregeling Voorschools aanbod. Subsidieregeling Voorschools aanbod gemeente Duiven

CVDR. Nr. CVDR406257_1. Subsidieregeling Voorschools aanbod. Subsidieregeling Voorschools aanbod gemeente Duiven CVDR Officiële uitgave van Duiven. Nr. CVDR406257_1 31 oktober 2017 Subsidieregeling Voorschools aanbod Subsidieregeling Voorschools aanbod gemeente Duiven Artikel 1 Begripsbepaling 1.ASV De Algemene Subsidieverordening

Nadere informatie

De Tijdelijke subsidieverordening Peuteropvang en VVE gemeente Zaanstad 2019

De Tijdelijke subsidieverordening Peuteropvang en VVE gemeente Zaanstad 2019 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Zaanstad Nr. 232894 1 november 2018 Tijdelijke subsidieverordening peuteropvang en VVE gemeente Zaanstad 2019 De raad van de gemeente Zaanstad, Gelet op de

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling subsidies Peuteropvang Voorschoolse educatie gemeente Haarlem 2019

Uitvoeringsregeling subsidies Peuteropvang Voorschoolse educatie gemeente Haarlem 2019 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Haarlem Nr. 76478 1 april 2019 Uitvoeringsregeling subsidies Peuteropvang Voorschoolse educatie gemeente Haarlem 2019 Het college van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Informatiepakket Stichting Peuterspeelzalen Heusden

Informatiepakket Stichting Peuterspeelzalen Heusden Informatiepakket Stichting Peuterspeelzalen Heusden pagina 2 De informatie op pagina 2 en 3 is uitsluitend bedoeld voor ouders die gebruik maken van de Wet kinderopvang. De informatie op pagina 4 is uitsluitend

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over DE Peuterschool in Amsterdam Zuidoost

Veel gestelde vragen over DE Peuterschool in Amsterdam Zuidoost Veel gestelde vragen over DE Peuterschool in Amsterdam Zuidoost Maart 2015 Wat is een Peuterschool? De Peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de

Nadere informatie

Peuteropvang. voor de ontwikkeling van uw kind

Peuteropvang. voor de ontwikkeling van uw kind Peuteropvang voor de ontwikkeling van uw kind 1 Trouwgids 2010 Per 1 augustus 2015 kunnen de jongste inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek gebruikmaken van peuteropvang. Peuteropvang komt in plaats

Nadere informatie

Subsidieregeling Voorschoolse Educatie en Peuterwerk

Subsidieregeling Voorschoolse Educatie en Peuterwerk CVDR Officiële uitgave van Oldenzaal. Nr. CVDR473803_1 5 december 2017 Subsidieregeling Voorschoolse Educatie en Peuterwerk Het college van burgemeester en wethouders van Oldenzaal; gelet op Algemene wet

Nadere informatie

HARMONISATIE VVE IN PEUTERSPEELZALEN-VVE EN KINDERDAGVERBLIJVEN met VVE

HARMONISATIE VVE IN PEUTERSPEELZALEN-VVE EN KINDERDAGVERBLIJVEN met VVE HARMONISATIE VVE IN PEUTERSPEELZALEN-VVE EN KINDERDAGVERBLIJVEN met VVE De afgelopen maanden hebben er verschillende bijeenkomsten plaatsgevonden met partners in het veld. Daar zijn vragen geïnventariseerd.

Nadere informatie

Aanvraagformulier gemeentetoeslag peuteropvang en VVE

Aanvraagformulier gemeentetoeslag peuteropvang en VVE Aanvraagformulier gemeentetoeslag peuteropvang en VVE Dit formulier hoort bij gemeentetoeslag voor peuteropvang en VVE, te vinden op www.opsterland.nl. Voor het invullen van dit formulier heeft u nodig:

Nadere informatie

Kosten peuteropvang 2019

Kosten peuteropvang 2019 Kosten peuteropvang 2019 Wat kost peuteropvang? Up biedt peuteropvang (peuterspeelschool of peuterspeelzaal) aan op schooldagen. Je kind mag twee keer per week komen, altijd op vaste dagdelen in de ochtend

Nadere informatie

Verordening tegemoetkoming kosten peuteropvang in Midden-Delfland

Verordening tegemoetkoming kosten peuteropvang in Midden-Delfland Verordening tegemoetkoming kosten peuteropvang in Midden-Delfland De raad van de gemeente Midden-Delfland: gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 29 januari 2015; gelet op artikel 147,

Nadere informatie

Verordening tegemoetkoming kosten voorschoolse voorzieningen in Midden- Delfland

Verordening tegemoetkoming kosten voorschoolse voorzieningen in Midden- Delfland Concept Verordening tegemoetkoming kosten voorschoolse voorzieningen in Midden- Delfland Hoofdstuk I Algemene bepalingen Artikel 1 Definities 1. In deze verordening wordt verstaan onder: Het college: het

Nadere informatie

Nadere regels voorschoolse educatie 2016

Nadere regels voorschoolse educatie 2016 Nadere regels voorschoolse educatie 2016 Vastgesteld door college van B&W 7 juni 2016 1 1. Nadere regels subsidie voorschoolse voorziening met vve, 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de

Nadere informatie

Subsidieregeling Voorschoolse voorzieningen Gemeente Krimpenerwaard 2019

Subsidieregeling Voorschoolse voorzieningen Gemeente Krimpenerwaard 2019 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Krimpenerwaard Nr. 64679 28 maart 2018 Subsidieregeling Voorschoolse voorzieningen Gemeente Krimpenerwaard 2019 Inleiding Subsidie is een bijdrage van de

Nadere informatie

1. Wie krijgt kinderopvangtoeslag?

1. Wie krijgt kinderopvangtoeslag? Bron: Brochure Kinderopvangtoeslag 2008, mei 2008 van de Belastingdienst/Toeslagen Kinderopvangtoeslag Krijgt u kinderopvangtoeslag? Dan is deze brochure interessant voor u. U vindt hierin alles over de

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Subsidieregeling peuteropvang en VVE 2018 HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN

GEMEENTEBLAD. Nr Subsidieregeling peuteropvang en VVE 2018 HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Dronten Nr. 208397 27 november 2017 Subsidieregeling peuteropvang en VVE 2018 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dronten, gelet opde

Nadere informatie

Memo Aan: College Cc: Van: Wethouder Van de Wardt Datum: 10 maart 2015 Kenmerk: 15ini00570 Onderwerp: Harmonisatie Peuterspeelzalen

Memo Aan: College Cc: Van: Wethouder Van de Wardt Datum: 10 maart 2015 Kenmerk: 15ini00570 Onderwerp: Harmonisatie Peuterspeelzalen Memo Aan: College Cc: Van: Wethouder Van de Wardt Datum: 10 maart 2015 Kenmerk: 15ini00570 Onderwerp: Harmonisatie Peuterspeelzalen Harmonisatie peuterspeelzaalwerk naar peuteropvang Vooraf De gemeente

Nadere informatie

Nadere regels subsidies Peuterwerk en Voorschoolse Educatie januari tot en met juli 2015

Nadere regels subsidies Peuterwerk en Voorschoolse Educatie januari tot en met juli 2015 Nadere regels subsidies Peuterwerk en Voorschoolse Educatie januari tot en met juli 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere; gelet op titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

Aanvraag gemeentelijke tegemoetkoming kosten peuteropvang Den Haag

Aanvraag gemeentelijke tegemoetkoming kosten peuteropvang Den Haag Aanvraag gemeentelijke tegemoetkoming kosten peuteropvang Den Haag Geachte ouder(s) / verzorger(s), Met dit aanvraagformulier doet u een aanvraag voor de tegemoetkoming voor de kosten van peuteropvang.

Nadere informatie

SWW Kinderopvang. Hieronder een voorbeeld van twee werkende ouders die hun kinderen naar de kinderopvang op de Springplank brengen (zorgeloos pakket).

SWW Kinderopvang. Hieronder een voorbeeld van twee werkende ouders die hun kinderen naar de kinderopvang op de Springplank brengen (zorgeloos pakket). Tarieven en toeslagen Met ingang van 1 januari 2017 hebben wij nieuwe tarieven. Hieronder vindt u de mogelijkheden voor: Kinderopvang Buitenschoolse opvang (inclusief voorschoolse opvang) Peuteropvang

Nadere informatie

3 Kinderopvangtoeslag

3 Kinderopvangtoeslag 13 3 Kinderopvangtoeslag Om kinderopvangtoeslag te krijgen moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden hebben te maken met uw persoonlijke situatie, uw werksituatie en de kinderopvang.

Nadere informatie

Tarievenkrant Inhoudsopgave. Tarieven buitenschoolse opvang >> Tarieven. Tarieven peuteropvang. Tarieven kinderdagverblijf

Tarievenkrant Inhoudsopgave. Tarieven buitenschoolse opvang >> Tarieven. Tarieven peuteropvang. Tarieven kinderdagverblijf krant 2018 Inhoudsopgave www.ijsselkids.nl 18-0067/18-01-11 Bruto tarieven De tarieven in deze krant zijn bruto tarieven. Als u recht heeft op kindertoeslag betaalt u slechts een deel van dit tarief. De

Nadere informatie

Verdeelregel peuteropvang en voor en vroegschoolse educatie (vve)

Verdeelregel peuteropvang en voor en vroegschoolse educatie (vve) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Haarlemmermeer Nr. 120501 14 juli 2017 Verdeelregel peuteropvang en voor en vroegschoolse educatie (vve) Relevante beleidsnota s Harmonisatie voorschoolse

Nadere informatie

Kinderopvangtoeslag 2011. Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker.

Kinderopvangtoeslag 2011. Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. Kinderopvangtoeslag 2011 Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. 2 Kinderopvangtoeslag Krijgt u kinderopvangtoeslag? Of wilt u het aanvragen? Dan is

Nadere informatie

JongLeren & Haagse harmonisatie model

JongLeren & Haagse harmonisatie model JongLeren & Haagse harmonisatie model Organogram Xtra Xtra Bestuur Directie Ondersteunende diensten 2 JongLeren in beeld Samengevoegd/ opgericht per 2018 54 Peuterleerplekken 54 vve koppels 38 Samenspelgroepen

Nadere informatie

Peuteropvang Voor peuters van 2 tot 4 jaar

Peuteropvang Voor peuters van 2 tot 4 jaar Peuteropvang Voor peuters van 2 tot 4 jaar Beste ouders, drie kinderopvangorganisaties, op vijf locaties, bieden gesubsidieerde peuteropvang aan in de gemeente Dongen. Met deze brochure willen we u op

Nadere informatie

Informatieavond 23 november Christelijke peuterspeelzaal Prinses Amalia de harmonisatie per 1 jan 2017

Informatieavond 23 november Christelijke peuterspeelzaal Prinses Amalia de harmonisatie per 1 jan 2017 Informatieavond 23 november 2016 Christelijke peuterspeelzaal Prinses Amalia de harmonisatie per 1 jan 2017 Agenda Opening Harmonisatie algemeen Waarom harmoniseren Wat verandert er Nelis van der Bok Financiële

Nadere informatie

werkt uitkering studeert inburgeringstraject geen werk

werkt uitkering studeert inburgeringstraject geen werk Debiteurnummer Voorschoolse Educatie INSCHRIJFFORMULIER PEUTERSPEELZAAL OF VOORSCHOOL* Peuterspeelzaal Voorkeur groep Voorkeur groep GEGEVENS KIND Roepnaam Geboortedatum Geslacht Jongen Meisje School (indien

Nadere informatie

Bijzondere subsidieverordening peuteropvang gemeente Purmerend 2019

Bijzondere subsidieverordening peuteropvang gemeente Purmerend 2019 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Purmerend Nr. 214081 9 oktober 2018 Bijzondere subsidieverordening peuteropvang gemeente Purmerend 2019 De raad van de gemeente Purmerend; - gelet op de artikelen

Nadere informatie

Tarievenkrant. Inhoudsopgave

Tarievenkrant.  Inhoudsopgave krant Kinder biedt professionele aan kinderen van 0 tot 13 jaar met als doel dat de kinderen zich kunnen ontwikkelen tot gelukkige, sociale en gewaardeerde persoonlijkheden met een goed ontwikkeld inlevingsvermogen.

Nadere informatie

Gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening De Ronde Venen 2017 en titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht;

Gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening De Ronde Venen 2017 en titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht; CVDR Officiële uitgave van De Ronde Venen. Nr. CVDR613442_1 19 oktober 2018 Nadere regels subsidie peuteropvang en VVE De Ronde Venen 2019 Burgemeester en wethouders van gemeente De Ronde Venen; Overwegende

Nadere informatie

Gemeente Goeree-Overflakkee Subsidieregeling peuteropvang en voor- en vroegschoolse educatie (VVE)

Gemeente Goeree-Overflakkee Subsidieregeling peuteropvang en voor- en vroegschoolse educatie (VVE) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Goeree-Overflakkee. Nr. 185545 27 december 2016 Gemeente Goeree-Overflakkee Subsidieregeling peuteropvang en voor- en vroegschoolse educatie (VVE) Burgemeester

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad. Geachte leden van de raad,

Aan de gemeenteraad. Geachte leden van de raad, Postadres Postbus 16200, 3500 CE Utrecht Telefoon 14 030 www.utrecht.nl Aan de gemeenteraad Behandeld door M.J. van Leeuwen Doorkiesnummer 030-28 62670 E-mail m.van.leeuwen@utrecht.nl Onderwerp Stand van

Nadere informatie

Nadere regels subsidies Peuterspeelzaalwerk en Voorschoolse Educatie 2018

Nadere regels subsidies Peuterspeelzaalwerk en Voorschoolse Educatie 2018 CVDR Officiële uitgave van Bodegraven-Reeuwijk. Nr. CVDR459263_1 6 maart 2018 Nadere regels subsidies Peuterspeelzaalwerk en Voorschoolse Educatie 2018 Het college van burgemeester en wethouders van de

Nadere informatie

geharmoniseerde kinderdagverblijven

geharmoniseerde kinderdagverblijven Hulpdocument aanvraag en verantwoording van resultaten en activiteiten voorschoolse educatie over kalenderjaar 2016 voor geharmoniseerde kinderdagverblijven Pagina 1-16 Inleiding De directie Jeugd en Onderwijs

Nadere informatie

Bijlage - Toelichting subsidieregeling voorschoolse voorzieningen gemeente Oirschot

Bijlage - Toelichting subsidieregeling voorschoolse voorzieningen gemeente Oirschot Bijlage - Toelichting subsidieregeling voorschoolse voorzieningen gemeente Oirschot Aanleiding In november 2017 is naast de Wet harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk ook de Wet innovatie en

Nadere informatie

Spelen en leren. Naar de Basischool

Spelen en leren. Naar de Basischool Onze prachtige locatie is het voormalig schoolgebouw de Brandaris gelegen aan de Oude Gest 3 in Bunschoten-Spakenburg. Daar beschikken wij over 2 ruime lokalen waar wij dagelijks opvang bieden aan peuters

Nadere informatie

Regeling Peuteropvang en Voorschoolse Educatie gemeente Waalwijk 2019

Regeling Peuteropvang en Voorschoolse Educatie gemeente Waalwijk 2019 Regeling Peuteropvang en Voorschoolse Educatie gemeente Waalwijk 2019 Het college van de gemeente Waalwijk; gelet op de Wet kinderopvang, de Wet harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk en de Algemene

Nadere informatie

Toeslagen 2013. Informatie over zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget

Toeslagen 2013. Informatie over zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget Toeslagen 2013 Informatie over zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget Inhoud Inleiding 3 Zorgtoeslag 4 Huurtoeslag 5 Kinderopvangtoeslag 7 Kindgebonden budget 8 Toeslag aanvragen

Nadere informatie

Subsidieregeling voorschoolse voorzieningen 2020

Subsidieregeling voorschoolse voorzieningen 2020 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Krimpenerwaard Nr. 96693 19 april 2019 Subsidieregeling voorschoolse voorzieningen 2020 Inleiding Subsidie is een bijdrage van de gemeente aan een organisatie

Nadere informatie

BESLUIT NADERE REGELS SUBSIDIES PEUTEROPVANG EN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE GEMEENTE VENRAY 2018

BESLUIT NADERE REGELS SUBSIDIES PEUTEROPVANG EN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE GEMEENTE VENRAY 2018 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Venray Nr. 16055 24 januari 2018 BESLUIT NADERE REGELS SUBSIDIES PEUTEROPVANG EN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE GEMEENTE VENRAY 2018 Het college van burgemeester

Nadere informatie

Tarievenkrant Gemeente Zuidplas en Krimpenerwaard. Inhoudsopgave. Tarieven buitenschoolse opvang >> Tarieven

Tarievenkrant Gemeente Zuidplas en Krimpenerwaard. Inhoudsopgave. Tarieven buitenschoolse opvang >> Tarieven krant 2019 Gemeente Zuidplas en Krimpenerwaard Inhoudsopgave peuter www.ijsselkids.nl 18-1289/18-11-23 peuter Bruto tarieven De tarieven in deze krant zijn bruto tarieven. Als u recht heeft op kindertoeslag

Nadere informatie

Wij bieden kinderdagopvang, buitenschoolse opvang en peuteropvang in Egmond Binnen, Egmond aan Zee en Bergen.

Wij bieden kinderdagopvang, buitenschoolse opvang en peuteropvang in Egmond Binnen, Egmond aan Zee en Bergen. TARIEVENKRANT 2018 Kinderopvang in De Egmonden en Bergen Forte Kinderopvang biedt professionele kinderopvang voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. We willen een veilige basis bieden waarin uw kind wordt

Nadere informatie

Berekening kinderopvangtoeslag 2012

Berekening kinderopvangtoeslag 2012 Berekening kinderopvangtoeslag 2012 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten van kinderopvang het gezamenlijke

Nadere informatie

U werkt, volgt een traject naar werk, een opleiding of een inburgeringscursus.

U werkt, volgt een traject naar werk, een opleiding of een inburgeringscursus. Kindercentrum Ikke Ook November 2015 Tarievenkrant 2016 Belastingdienst 2015-2016 De kinderopvangtoeslag in 2016 is hoger aan die uit 2015. De kinderopvangtoeslagtabel 2016 wijkt door de loonindexatie

Nadere informatie

AANVRAAG TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE

AANVRAAG TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE AANVRAAG TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE Waarom dit formulier Met dit formulier kunt u een tegemoetkoming aanvragen in de kosten van kinderopvang op sociaal-medische gronden.

Nadere informatie

Huurtoeslag 2014. Kunt u huurtoeslag krijgen? Woont u in een huurhuis? Dan krijgt u misschien huurtoeslag. Toeslagen Belastingdienst

Huurtoeslag 2014. Kunt u huurtoeslag krijgen? Woont u in een huurhuis? Dan krijgt u misschien huurtoeslag. Toeslagen Belastingdienst Toeslagen Belastingdienst Informatieblad Maart 2014 Huurtoeslag 2014 TG 720-1Z42PL Huurtoeslag is een bijdrage in de kosten van uw huur. Wilt u weten of u deze toeslag kunt krijgen en wat u dan moet doen?

Nadere informatie

Nadere regels subsidie voorschoolse voorzieningen Medemblik

Nadere regels subsidie voorschoolse voorzieningen Medemblik Nadere regels subsidie voorschoolse voorzieningen Medemblik Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Medemblik; gelet op titel 4:2 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 2 van de

Nadere informatie

OpvanGpakketten en Tarieven 2017

OpvanGpakketten en Tarieven 2017 OpvanGpakketten en Tarieven 2017 HELE DAGOPVANG PEUTERSPEELZAAL BUITENSCHOOLSE OPVANG Inhoudsopgave Algemeen... 3 Opvangpakketten 2017 - hele dagopvang... 4 Opvangpakketten 2017 - peuterspeelzalen... 7

Nadere informatie

Aanvraag gemeentelijke tegemoetkoming kosten peuteropvang Den Haag

Aanvraag gemeentelijke tegemoetkoming kosten peuteropvang Den Haag Aanvraag gemeentelijke tegemoetkoming kosten peuteropvang Den Haag Geachte ouder(s) / verzorger(s), Met dit aanvraagformulier doet u een aanvraag voor de tegemoetkoming voor de kosten van peuteropvang.

Nadere informatie

Nadere regels subsidieregeling peuteropvang Beverwijk

Nadere regels subsidieregeling peuteropvang Beverwijk GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Beverwijk Nr. 79203 16 april 2018 Nadere regels subsidieregeling peuteropvang Beverwijk Burgemeester en wethouders van Beverwijk; Overwegende dat, de gemeente

Nadere informatie

Ve rordening peuteropvang e n voorschoolse e ducatie gemeente Vijfheerenlanden (i.o.) 2019

Ve rordening peuteropvang e n voorschoolse e ducatie gemeente Vijfheerenlanden (i.o.) 2019 Ve rordening peuteropvang e n voorschoolse e ducatie gemeente Vijfheerenlanden (i.o.) 2019 De raden van de gemeenten Zederik, Vianen en Leerdam; gelet op de bepalingen in de Wet kinderopvang (Wko) en artikel

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN EN BETALINGSVOORWAARDEN van Stichting Rijswijkse Kinderopvang. en peuteropvang met VVE en Samenspel in DEN HAAG (YPENBURG)

ALGEMENE VOORWAARDEN EN BETALINGSVOORWAARDEN van Stichting Rijswijkse Kinderopvang. en peuteropvang met VVE en Samenspel in DEN HAAG (YPENBURG) ALGEMENE VOORWAARDEN EN BETALINGSVOORWAARDEN van Stichting Rijswijkse Kinderopvang voor peuterspeelzalen, peuterspeelscholen en Speelstart in RIJSWIJK en peuteropvang met VVE en Samenspel in DEN HAAG (YPENBURG)

Nadere informatie

Ouderverklaring geen recht op kinderopvangtoeslag gemeente Nijmegen bij gebruik peuteropvang.

Ouderverklaring geen recht op kinderopvangtoeslag gemeente Nijmegen bij gebruik peuteropvang. Ouderverklaring geen recht op kinderopvangtoeslag gemeente Nijmegen bij gebruik peuteropvang. Gegevens ouder(s)/verzorger(s) Gegevens ouder/verzorger Gegevens ouder/verzorger Naam Voorletter(s) Straatnaam

Nadere informatie

Neem voor persoonlijk advies contact op met onze afdeling Klantcontact: 072-571 20 45 MA - VR 09.00-17.00. klantcontact@skhhw.nl

Neem voor persoonlijk advies contact op met onze afdeling Klantcontact: 072-571 20 45 MA - VR 09.00-17.00. klantcontact@skhhw.nl SPELEN, ONTDEKKEN & G Kinderdagopvang Peuterspeelzaal Buitenschoolse Opvang R O E I VOOR JOUW KIND! Stichting Kinderopvang De Egmonden Stichting Kinderopvang De Egmonden biedt professionele kinderopvang

Nadere informatie

Gemeente Baarn - subsidieregeling Peuteropvang en Voorschoolse educatie gemeente Baarn (gewijzigd)

Gemeente Baarn - subsidieregeling Peuteropvang en Voorschoolse educatie gemeente Baarn (gewijzigd) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Baarn Nr. 54737 15 maart 2018 Gemeente Baarn - subsidieregeling Peuteropvang en Voorschoolse educatie gemeente Baarn (gewijzigd) Collegebesluit Zaaknummer

Nadere informatie

Nadere regels subsidies peuterspeelzaalwerk en voor- en vroegschoolse educatie 2018

Nadere regels subsidies peuterspeelzaalwerk en voor- en vroegschoolse educatie 2018 CVDR Officiële uitgave van Bodegraven-Reeuwijk. Nr. CVDR475873_1 29 november 2018 Nadere regels subsidies peuterspeelzaalwerk en voor- en vroegschoolse educatie 2018 Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Nadere regels peuteropvang en voorschoolse educatie gemeente Rheden Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rheden;

Nadere regels peuteropvang en voorschoolse educatie gemeente Rheden Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rheden; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Rheden Nr. 234199 29 december 2017 Nadere regels peuteropvang en voorschoolse educatie gemeente Rheden 2018 Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Onderwerp: Subsidieregeling tegemoetkoming kosten kinderopvang gemeente Overbetuwe 2017

Onderwerp: Subsidieregeling tegemoetkoming kosten kinderopvang gemeente Overbetuwe 2017 Onderwerp: Subsidieregeling tegemoetkoming kosten kinderopvang gemeente Overbetuwe 2017 Ons kenmerk: 16BWB00022 Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe; gelezen het advies van de Participatieraad

Nadere informatie

U krijgt deze brief, omdat er vanaf 1 januari 2017 veranderingen zijn bij de peuterspeelzaal.

U krijgt deze brief, omdat er vanaf 1 januari 2017 veranderingen zijn bij de peuterspeelzaal. Aan ouders/verzorgers die niet beide werken/studeren of bij een eenoudergezin aan de ouder/verzorger die niet werkt/studeert en u heeft voor uw kind geen recht op 5 dagdelen Geachte ouder(s), U krijgt

Nadere informatie

Betreft: informatie gevolgen peuterspeelzalen Bengelenbak en de Minimolen Heusden wet harmonisatie peuterspeelzaal en kinderopvang

Betreft: informatie gevolgen peuterspeelzalen Bengelenbak en de Minimolen Heusden wet harmonisatie peuterspeelzaal en kinderopvang Sprang-Capelle, 1 november 2017 Betreft: informatie gevolgen peuterspeelzalen Bengelenbak en de Minimolen Heusden wet harmonisatie peuterspeelzaal en kinderopvang Beste s en/of verzorgers, Eind september

Nadere informatie

Uitgangspunten bij de subsidie peuterarrangementen Doelstellingen gemeente 2. Subsidieregeling 3. Subsidievoorwaarden

Uitgangspunten bij de subsidie peuterarrangementen Doelstellingen gemeente 2. Subsidieregeling 3. Subsidievoorwaarden Uitgangspunten bij de subsidie peuterarrangementen 2018 1. Doelstellingen gemeente 2. Subsidieregeling 3. Subsidievoorwaarden 1 1. Doelstellingen gemeente Het realiseren van een educatief, ontwikkelingsgericht

Nadere informatie

Notitie Subsidiering Peuteropvang gemeente Krimpen aan de IJssel

Notitie Subsidiering Peuteropvang gemeente Krimpen aan de IJssel Notitie Subsidiering Peuteropvang gemeente Krimpen aan de IJssel Inleiding In deze notitie geeft de gemeente Krimpen aan de IJssel weer hoe zij vanaf 2019 Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie

Nadere informatie

Nadere regels subsidie peuterspeelzaalwerk en VVE Hilversum Artikel 12 Toetsing recht op subsidie voor een (doelgroep)peuter 8

Nadere regels subsidie peuterspeelzaalwerk en VVE Hilversum Artikel 12 Toetsing recht op subsidie voor een (doelgroep)peuter 8 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Hilversum Nr. 213963 5 december 2017 Nadere regels subsidie peuterspeelzaalwerk en VVE Hilversum 2018-2020 Inhoud Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen 4 Artikel

Nadere informatie

Nadere regels subsidies Peuterspeelzaalwerk en Voorschoolse Educatie 2018

Nadere regels subsidies Peuterspeelzaalwerk en Voorschoolse Educatie 2018 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk Nr. 128765 26 juli 2017 Nadere regels subsidies Peuterspeelzaalwerk en Voorschoolse Educatie 2018 Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Kinderopvangtoeslag 2009. Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang

Kinderopvangtoeslag 2009. Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang Kinderopvangtoeslag 2009 Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang 2 Kinderopvangtoeslag Krijgt u kinderopvangtoeslag? Dan is deze brochure interessant voor u. U vindt hierin alles over de kinderopvangtoeslag

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van Vlaardingen,

Het college van burgemeester en wethouders van Vlaardingen, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Vlaardingen Nr. 51207 30 maart 2017 Het college van burgemeester en wethouders van Vlaardingen, Overwegende dat het wenselijk is om op grond van artikel 4

Nadere informatie