Een vierdaags kennisen netwerkprogramma. vol onderwerpen die nú in uw sector spelen! op InfraTech

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een vierdaags kennisen netwerkprogramma. vol onderwerpen die nú in uw sector spelen! op InfraTech"

Transcriptie

1 Een vierdaags kennisen netwerkprogramma vol onderwerpen die nú in uw sector spelen! op InfraTech

2 Een vierdaags kennisen netwerkprogramma vol onderwerpen die nú in uw sector spelen! De lancering meemaken van CROW ProContract, hét platform voor contracteren, aanbesteden en uitvoeren van infraprojecten? Geïnformeerd worden over de nieuwe richtlijnen en maatregelfiguren van Werk in Uitvoering 96b? Of meediscussiëren met young professionals tijdens hun netwerkborrel? Dan mag u InfraTech 2015 zeker niet missen! Van 20 t/m 23 januari 2015 organiseert CROW een spraakmakend vierdaags kennis- en netwerkprogramma vol onderwerpen die nú in uw sector spelen. CROW verrast en inspireert met spraakmakende sessies, evenementen en bijeenkomsten. U krijgt alle ruimte uw kennis aan te scherpen, mee te debatteren en te netwerken. Hierdoor levert het programma van CROW op InfraTech 2015 u niet alleen een heleboel nieuwe kennis op, maar ook veel nieuwe contacten. Ga naar voor meer informatie. CROW is een onafhankelijke kennisorganisatie zonder winstoogmerk die investeert in kennis voor nú en in de toekomst. Wij streven naar de beste oplossingen voor vraagstukken van beleid tot en met beheer in infrastructuur, openbare ruimte, verkeer en vervoer en werk en veiligheid. Bovendien zijn wij experts op het gebied van aanbesteden en contracteren. In samenwerking met de praktijk zorgen wij voor verbeteringen en vernieuwingen die ertoe doen in het dagelijks werk van professionals.

3 DINSDAG 20 JANUARI DI Ontwikkelingen rondom de VISI Open Standaard Welkom op de CROW-stand Deze bijeenkomst bestaat uit een interactieve, openbare consultatie over de ontwikkelingen binnen de VISI-systematiek. Gebruikers worden in de gelegenheid gesteld om inhoudelijk te reageren. Alleen voor VISI-gebruikers. Bezoek onze stand in de centrale hal, standnummer P.400. Hier vindt u alle onderwerpen die in ons kennisprogramma aan de orde komen. Ook kunt u er vragen stellen aan CROW-professionals die bij deze onderwerpen nauw betrokken zijn. Combineer het CROW-programma met een bezoek aan InfraTech 2015 De sessies, bijeenkomsten en evenementen van CROW nemen niet meer dan een ochtend of middag in beslag. Zo kunt u uw komst naar Ahoy Rotterdam extra goed benutten door voor of na uw bijeenkomst de beurs van InfraTech te bezoeken. Informatie Ga voor meer informatie over het kennis- en netwerkprogramma van CROW naar Mocht u vragen hebben, stuur dan een naar congressen@crow.nl of bel Inschrijven Ga naar: Na inschrijving voor een of meerdere CROW-bijeenkomsten wordt u automa-tisch ingeschreven voor InfraTech InfraTech vindt plaats in Ahoy Rotterdam Ahoy-weg BA Rotterdam DI CROW-producten en -diensten op het gebied van Aanbesteden en Contracteren CROW ontwikkelt steeds meer tools en content om professionals in de infrasector, naast RAW, ook ondersteuning te bieden voor de moderne contractvormen. CROW presenteert het palet aan producten en diensten op het gebied van Aanbesteden en Contracteren. DI Introductie CROW ProContract: het platform voor contracteren, aanbesteden en uitvoeren CROW ProContract is een nieuw online platform, dat de infraprofessional ondersteunt bij het maken van keuzes over contract- en aanbestedingsvorm, het opstellen van het contract en aanbestedingsdocumenten tot en met verificatie tijdens de uitvoering.

4 WOENSDAG 21 JANUARI DI DI Informatiebijeenkomsten RAW Standaard Bepalingen 2015 CROW heeft voor de grote schare RAW-gebruikers wederom de nieuwe versie van de RAW-systematiek samengesteld en uitgebracht, ofwel de RAW Standaard Bepalingen De opvallendste verschillen met de versie 2010 worden toegelicht. DI Terugblikken en vooruit kijken op de Aanbestedingswet We blikken terug op de ervaringen, die diverse partijen hebben opgedaan met de Aanbestedingswet Betrokken partijen komen aan het woord en we voeren een brede discussie over het resultaat dat is bereikt met de Aanbestedingswet In samenwerking met GWW Inkoopplatform van PIANOo, MKB Infra en VHG. WO Risicomanagement langs wegen: onderdeel boomveiligheid Hoe krijgen we de beste grip op de veilig heid rondom bomen? Kunnen we de kans op schade verkleinen en wat moet er gebeuren om te voldoen aan de wettelijke zorgplicht? In deze sessie krijgt u een toelichting op de CROW Richtlijn Boomveiligheidsregistratie en de toepassing ervan in contracten. DI WO ,- p.p. excl. BTW Wegbeheer: zelf doen of laten doen? Wat besteedt u als wegbeheerder uit en wat niet? Hoe pakt u dit aan? Laat u in deze sessie inspireren om een strategie te bepalen die bij uw organisatiedoelen past. Leer welke aanpak u kunt kiezen en hoe u dit uitwerkt en leer van ervaringen van anderen. De Overheid als klant Voor elk bedrijf in de infrasector is het interessant om zaken te doen met de overheid. Dat is een vak apart, maar iedereen kan het leren. Na een twee uur durende interactieve sessie heeft u vol doende inzicht en tips om mee aan de slag te gaan. Door Ireen Boon. Prijs inclusief boek De overheid als klant. DI WO Duurzame asfaltontwikkelingen Asfaltontwikkelingen volgen elkaar snel op. Hoe houdt u hier zicht op? Aan de orde komt de herziene CROW-publicatie Richtlijn omgaan met vrijkomend asfalt. Verder wordt ingegaan op belangrijke ontwikkelingen die van asfalt een nog duurzamer product maken. Assetmanagement direct bij de hand! De feestelijke aftrap van hét digitale kennisportaal voor en door alle overheden en hun partners. Maar ook: hoe kwam het tot stand, hoe werkt het portaal en wat is de toegevoegde waarde? Een presentatie over de prestatie van het nieuwe en gezamenlijke kennisportaal iampro!

5 DONDERDAG 22 JANUARI WO DO DO Areaal op orde op basis van IMBOR Hoeveel heeft u exact in beheer? Wat is de kwaliteit en wat moet er de komende jaren aan gebeuren? Goed assetmanagement vraagt om areaal op orde. CROW ontwikkelt het Informatiemodel Beheer Openbare Ruimte (IMBOR), een afsprakenstelsel voor de benodigde beheerinformatie, op basis van de wettelijk verplichte BGT. Updatesessie: nieuwe kennis en tools voor verkeerstechniek In deze sessie wordt u door CROW en partners bijgepraat over nieuwe ont wikkelingen op het gebied van verkeers techniek. Speciale aandacht is er voor basiskenmerken wegontwerp, basiskenmerken kruispunten en het nieuwe afwegingsmodel kruispunten. Introductie CROW ProContract: het platform voor contracteren, aanbesteden en uitvoeren CROW ProContract is een nieuw online platform, dat de infraprofessional ondersteunt bij het maken van keuzes over contract- en aanbestedingsvorm, het opstellen van het contract en aanbestedingsdocumenten tot en met verificatie tijdens de uitvoering. WO Young professionals netwerkborrel Hoe bepaal je zelf welke kant je op gaat in je carrière? Tijdens deze inspirerende en interactieve sessie ontdek je dat veel jonge professionals met deze vraag zitten. Ontdek wat je nodig hebt om je eigen carrière uit te stippelen en ga vanaf nu: Krachtig vooruit! DO CROW-producten en -diensten op het gebied van Aanbesteden en Contracteren CROW ontwikkelt steeds meer tools en content om professionals in de infrasector, naast RAW, ook ondersteuning te bieden voor de moderne contractvormen. CROW presenteert het palet aan producten en diensten op het gebied van Aanbesteden en Contracteren. DO DO Informatiebijeenkomsten RAW Standaard Bepalingen 2015 CROW heeft voor de grote schare RAW-gebruikers wederom de nieuwe versie van de RAW-systematiek samengesteld en uitgebracht, ofwel de RAW Standaard Bepalingen De opvallendste verschillen met de versie 2010 worden toegelicht. Of u nu kiest voor RAW, een geïntegreerd of een hybride contract Of u nu openbaar, niet-openbaar of onderhands wenst aan te besteden Bewezen kennis uit de praktijk Juridisch onderbouwd Vastgesteld door de sector Flexibel in gebruik Aanvullend op uw eigen werktools In een veilige besloten online omgeving

6 VRIJDAG 23 JANUARI DO DO VR Benchmarking van beheerprestaties Benchmarking, dat is appels met peren vergelijken, wordt vaak geroepen. Maar dat lijkt nu verleden tijd. Afgelopen jaren zijn er veel standaarden ontwikkeld, waardoor het steeds beter mogelijk wordt om kwaliteit, kosten en arealen van infrastructuur en openbare ruimte te vergelijken. Ontwikkelingen Past Performance Past Performance is een uitstekend hulp middel voor een betere samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer tijdens de uitvoering van een bouwproject. In deze bijeenkomst komt de doorontwikkeling, verbetering en implementatie van de systematiek ruim aan de orde, evenals de actualisatie van de systematiek en website op basis van een uitgevoerde evaluatie. Informatiebijeenkomsten RAW Standaard Bepalingen 2015 CROW heeft voor de grote schare RAW-gebruikers wederom de nieuwe versie van de RAW-systematiek samengesteld en uitgebracht, ofwel de RAW Standaard Bepalingen De opvallendste verschillen met de versie 2010 worden toegelicht. DO ,- p.p. excl. BTW DO VR Introductie vernieuwde richtlijnen Werk in Uitvoering CROW introduceert de nieuwe reeks Werk in Uitvoering 96b met daarin richtlijnen over maatregelen bij wegwerkzaamheden. Bent u betrokken bij (de voorbereiding van) werkzaamheden aan de weg? Dan wordt u volledig bijgepraat over de vernieuwingen. Eisen faunavoorzieningen beschikbaar voor toepassing in contracten Aan welke eisen moet een faunatunnel voldoen? Wat zijn de faalfactoren bij het ontwerp en de aanleg van rasters en faunapoorten? CROW heeft de kennis gebundeld voor ontwerp en aanleg van een aantal veel toegepaste flora- en faunavoorzieningen bij infrastructuur. Betonwegen, het overwegen waard! In het programma zullen enkele toepassingen van beton in de infrastructuur worden uiteengezet. Tevens zal er aandacht worden besteed aan de nieuwe Online Kennismodule Betonverhardingen van CROW. In samenwerking met Cement&BetonCentrum. DI DO Introductie CROW ProContract hét platform met kennis en tools voor contracteren, aanbesteden en uitvoeren DO Minisymposium Past Performance; lust of last? / MKB Infra Award Een interactief minisymposium in samenwerking met MKB Infra. Tijdens dit symposium wordt ook bekend gemaakt wie van de genomineerden zich winnaar mag noemen van de MKB Infra Aanbestedings Award 2015.

7 CROW Galvanistraat 1, 6716 AE Ede Postbus 37, 6710 BA Ede T E crow@crow.nl Praktische kennis direct toepasbaar

21 januari. CROW Kennissessies

21 januari. CROW Kennissessies 21 januari CROW Kennissessies 09:30 10:15 Port Risicomanagement bomen langs wegen: onderdeel "boomveiligheid" Hoe krijgen we de beste grip op de veiligheid rondom bomen? Kunnen we de kans op schade verkleinen

Nadere informatie

INFRA Bijlage. Pagina 5: Nieuwe contracten vergen nieuwe uniforme werkwijzen. Pagina 6: Past Performance is geen eenrichtingsverkeer

INFRA Bijlage. Pagina 5: Nieuwe contracten vergen nieuwe uniforme werkwijzen. Pagina 6: Past Performance is geen eenrichtingsverkeer INFRA Bijlage Bijlage van Cobouw 30 oktober 2014 Pagina 5: Nieuwe contracten vergen nieuwe uniforme werkwijzen Pagina 6: Past Performance is geen eenrichtingsverkeer Pagina 14: Gemeente leert van benchmark

Nadere informatie

KENNISPORTAAL IAMPRO. In samenwerking met provincies en gemeenten werken aan professioneel beheer.

KENNISPORTAAL IAMPRO. In samenwerking met provincies en gemeenten werken aan professioneel beheer. KENNISPORTAAL IAMPRO In samenwerking met provincies en gemeenten werken aan professioneel beheer. PROGRAMMA Assetmanagement in het kort Hoe gaan we om met assetmanagement? Samen! iampro LEVENSCYCLUS VAN

Nadere informatie

In dit document zijn de volgende wijzigingen opgenomen:

In dit document zijn de volgende wijzigingen opgenomen: RAW-systematiek In dit document zijn de volgende wijzigingen opgenomen: - wijziging van de bijlage Lijst met publicaties genoemd in deze Standaard van de Standaard RAW Bepalingen 2010; - wijziging van

Nadere informatie

jaargang 9 Nº6 december 2014 Tijdschrift voor aanbesteden en contracteren, openbare ruimte en infrastructuur, verkeer en vervoer Coördinatie gladheids

jaargang 9 Nº6 december 2014 Tijdschrift voor aanbesteden en contracteren, openbare ruimte en infrastructuur, verkeer en vervoer Coördinatie gladheids jaargang 9 Nº6 december 2014 Tijdschrift voor aanbesteden en contracteren, openbare ruimte en infrastructuur, verkeer en vervoer Coördinatie gladheidsbestrijding Kortingsregelingen asfalt Beeldmeetlatten

Nadere informatie

Assetmanagement Bomen

Assetmanagement Bomen Assetmanagement Bomen Boominfodag 2019 Ceciel van Iperen 1 De Vraag Een nieuwe methode voor het beheer van de openbare ruimte assetmanagement Wat kunnen we daarmee als boombeheerders en boomspecialisten?

Nadere informatie

Programma uur Opening en mededelingen (door Mark van Gurp, CROW) Kort voorstelrondje

Programma uur Opening en mededelingen (door Mark van Gurp, CROW) Kort voorstelrondje CROW Levende Stad Regiobijeenkomst Noord-Holland Klimaatbestendig - Klimaatadaptatie 10 juni 2015, Den Helder #levendestad Programma 13.30 uur Opening en mededelingen (door Mark van Gurp, CROW) Kort voorstelrondje

Nadere informatie

Grip op de openbare ruimte m.b.v. het Informatiemodel Beheer Openbare Ruimte IMBOR

Grip op de openbare ruimte m.b.v. het Informatiemodel Beheer Openbare Ruimte IMBOR Grip op de openbare ruimte m.b.v. het Informatiemodel Beheer Openbare Ruimte IMBOR Ceciel van Iperen CROW-cluster Beheer Openbare Ruimte en Infrastructuur Stand van zaken IMBOR 1.Korte introductie rol

Nadere informatie

Actualisering beeldkwaliteit

Actualisering beeldkwaliteit Actualisering beeldkwaliteit Wijzigingen in de RAW-systematiek als gevolg van de CROW-publicatie Kwaliteitscatalogus openbare ruimte 2018. Oktober 2018 Ter visie Deze tervisielegging kan niet in een RAW-bestek

Nadere informatie

Sponsorpakket CROW Infradagen 2018

Sponsorpakket CROW Infradagen 2018 Sponsorpakket CROW Infradagen 2018 Over CROW CROW is een onafhankelijke kennisorganisatie zonder winstoogmerk die investeert in kennis voor nu en in de toekomst. Wij streven naar de beste oplossingen voor

Nadere informatie

kennisplatform voor infrastructuur, verkeer, vervoer en openbare ruimte Ontwerpsuggestie Landbouwsluis

kennisplatform voor infrastructuur, verkeer, vervoer en openbare ruimte Ontwerpsuggestie Landbouwsluis kennisplatform voor infrastructuur, verkeer, vervoer en openbare ruimte Ontwerpsuggestie Landbouwsluis Rapport D14-02 CROW is een onafhankelijke kennisorganisatie op het gebied van infrastructuur, openbare

Nadere informatie

CROW. Voortbouwen op de BGT in weg- en groenbeheer

CROW. Voortbouwen op de BGT in weg- en groenbeheer CROW Voortbouwen op de BGT in weg- en groenbeheer Ceciel van Iperen - Projectmanager Leefomgeving en milieu Michiel Pouwels - Projectmanager Infrastructuur De BGT en CROW weg- en groenbeheer 1 Presentatie

Nadere informatie

gisiben IM BOR IM BOR de logische opvolger van IM GEO Baten van IM BOR Welke onderlinge samenhang is er Wie voelt zich geroepen?

gisiben IM BOR IM BOR de logische opvolger van IM GEO Baten van IM BOR Welke onderlinge samenhang is er Wie voelt zich geroepen? gisiben IM BOR IM BOR de logische opvolger van IM GEO Probleemstelling: Elk beheersysteem heeft een eigen datamodel Enkelvoudige eenduidige registraties bestaan niet in het openbare domein Uitwisseling

Nadere informatie

17 t/m 20 januari 2017 Rotterdam Ahoy SLIM VERBINDEN. GASTHEREN STRATEGISCHE PARTNERS ORGANISATOR

17 t/m 20 januari 2017 Rotterdam Ahoy SLIM VERBINDEN.  GASTHEREN STRATEGISCHE PARTNERS ORGANISATOR 17 t/m 20 januari 2017 Rotterdam Ahoy SLIM VERBINDEN www.infratech.nl GASTHEREN STRATEGISCHE PARTNERS ORGANISATOR Slim verbinden is het thema van InfraTech 2017 in Rotterdam Ahoy. Letterlijk en figuurlijk.

Nadere informatie

17 t/m 20 januari 2017 Ahoy Rotterdam SLIM VERBINDEN. www.infratech.nl GASTHEREN STRATEGISCHE PARTNERS ORGANISATOR

17 t/m 20 januari 2017 Ahoy Rotterdam SLIM VERBINDEN. www.infratech.nl GASTHEREN STRATEGISCHE PARTNERS ORGANISATOR 17 t/m 20 januari 2017 Ahoy Rotterdam SLIM VERBINDEN www.infratech.nl GASTHEREN STRATEGISCHE PARTNERS ORGANISATOR Slim verbinden is het thema van InfraTech 2017 in Ahoy Rotterdam. Letterlijk en figuurlijk.

Nadere informatie

Kom naar de Week van de mki

Kom naar de Week van de mki Kom naar de Week van de mki Maandag 25 tot en met vrijdag 29 september De Nederlandse middelgrote en kleine industrie (mki) is een belangrijke motor voor de economie. Speciaal voor deze bedrijven organiseert

Nadere informatie

KENNISPORTAAL iampro. In samenwerking werken aan professioneel beheer

KENNISPORTAAL iampro. In samenwerking werken aan professioneel beheer KENNISPORTAAL iampro In samenwerking werken aan professioneel beheer Professioneel beheer en de uitdagingen Assetmanagement als volgende stap Samen aan de slag met Assetmanagement iampro Waarom? Hoe werkt

Nadere informatie

IMBOR - INFORMATIEMODEL BEHEER OPENBARE RUIMTE. Grip op de openbare ruimte met het IMBOR

IMBOR - INFORMATIEMODEL BEHEER OPENBARE RUIMTE. Grip op de openbare ruimte met het IMBOR IMBOR - INFORMATIEMODEL BEHEER OPENBARE RUIMTE Grip op de openbare ruimte met het IMBOR 1. Rol CROW Centrum voor Regelgeving en Onderzoek in de Grond-, Water- en Wegenbouw en de Verkeerstechniek Nationaal

Nadere informatie

INDEXEN ten behoeve van de RISICOREGELING GWW 1995

INDEXEN ten behoeve van de RISICOREGELING GWW 1995 De inhoud van deze publicatie valt onder bescherming van de auteurswet. De auteursrechten berusten bij CROW 02 = Gasolie met laag accijnstarief november 1995 100,0 100,0 100,0 100,0 100,0 100,0 100,0 100,0

Nadere informatie

Historie veranderende markt. vanuit de klant door Martijn Vos vanuit de opdrachtnemer door Willem Mak

Historie veranderende markt. vanuit de klant door Martijn Vos vanuit de opdrachtnemer door Willem Mak Historie veranderende markt vanuit de klant door Martijn Vos vanuit de opdrachtnemer door Willem Mak 1. Vroeger Rijke geschiedenis aanbesteden van (openbare) werken In 1815 eerste Nederlandse aanbestedingsregels:

Nadere informatie

Congres. KOSTENBESPARING door SAMENWERKING in de BOUW en INFRA. Dinsdag 5 juni CineMec Ede, Laan der Verenigde Naties 150, 6716 JE Ede

Congres. KOSTENBESPARING door SAMENWERKING in de BOUW en INFRA. Dinsdag 5 juni CineMec Ede, Laan der Verenigde Naties 150, 6716 JE Ede Congres KOSTENBESPARING door SAMENWERKING in de BOUW en INFRA CineMec Ede, Laan der Verenigde Naties 150, 6716 JE Ede Bouw- en infraprojecten worden geplaagd door kostenoverschrijdingen. Hoe kan een project

Nadere informatie

Feiten & Cijfers.

Feiten & Cijfers. Feiten & Cijfers www.infratech.nl INFRAPROFESSIONALS GEÏNSPIREERD DOOR THEMA KRACHTIG VOORUIT De infrasector wordt letterlijk en figuurlijk gekenmerkt door kracht. Een goed functionerende infrastructuur

Nadere informatie

IMBOR Ceciel van Iperen. CROW Corporate Presentatie

IMBOR Ceciel van Iperen. CROW Corporate Presentatie IMBOR 2018 Ceciel van Iperen CROW Corporate Presentatie 29-11-2018 Rol en positie CROW Centrum voor Regelgeving en Onderzoek in de Grond-, Water- en Wegenbouw en de Verkeerstechniek Nationaal kennisplatform

Nadere informatie

RECLAME LANGS WEGEN. Breda, 15 november CROW Corporate Presentatie

RECLAME LANGS WEGEN. Breda, 15 november CROW Corporate Presentatie RECLAME LANGS WEGEN Breda, 15 november 2017 CROW Corporate Presentatie CROW IN HET KORT: Samen delen. Bron van kennis Infra, ruimte & verkeer Onafhankelijk & praktisch Experts in aanbesteden en contracteren

Nadere informatie

jaargang 9 Nº6 december 2014 SPECIAL INFRA 2 CROW en InfraTech Standaard RAW Bepalingen Lancering online platform CROW ProContract 6 P

jaargang 9 Nº6 december 2014 SPECIAL INFRA 2 CROW en InfraTech Standaard RAW Bepalingen Lancering online platform CROW ProContract 6 P jaargang 9 Nº6 december 2014 INFRA 2 CROW en InfraTech 2015 3 Standaard RAW Bepalingen 2015 4-5 Lancering online platform CROW ProContract 6 Programma CROW Infratechniek 2015 in hoofdlijnen 7 Software

Nadere informatie

3.4 Wederzijds en tussentijds beoordelen met Past Performance

3.4 Wederzijds en tussentijds beoordelen met Past Performance 3.4 Wederzijds en tussentijds beoordelen met Past Performance Jarno Butter, AW Vessies Infra Wouter de Oude, Gemeente Haarlemmermeer O.l.v. Niek van Onna, CROW Programma 1. Waarom CROW Past Performance?

Nadere informatie

Klantmonitor Aanbesteden & Contracteren CROW 2016

Klantmonitor Aanbesteden & Contracteren CROW 2016 Klantmonitor Aanbesteden & Contracteren CROW 2016 Rapportage Utrecht, december 2016 Labyrinth Onderzoek & Advies Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van CROW Copyright 2016, Labyrinth Onderzoek & Advies

Nadere informatie

Mogen we kennis met u maken?

Mogen we kennis met u maken? Mogen we kennis met u maken? Doel van deze handleiding Met deze handleiding willen wij werkgroepleden een beeld geven van het proces dat bij de ontwikkeling en actualisatie van kennisproducten komt kijken.

Nadere informatie

KpVV-publicaties en -bijeenkomsten, maart 20

KpVV-publicaties en -bijeenkomsten, maart 20 Page 1 of 5 Feddema-Wardenaar, MY Van: Kennisplatform Verkeer en Vervoer [info@kpvv.nl] Verzonden: maandag 31 maart 2014 16:03 Aan: griffie Onderwerp: KpVV Flits maart 2014 nr. 81 Wilt u de nieuwsbrief

Nadere informatie

IMBOR - INFORMATIEMODEL BEHEER OPENBARE RUIMTE. BGT Haal er uit wat er in zit

IMBOR - INFORMATIEMODEL BEHEER OPENBARE RUIMTE. BGT Haal er uit wat er in zit IMBOR - INFORMATIEMODEL BEHEER OPENBARE RUIMTE BGT Haal er uit wat er in zit BGT & IMBOR BGT Haal er uit wat er in zit met het IMBOR 1. Rol CROW 2. Welke informatie heeft de beheerder nodig? 3. Afspraken

Nadere informatie

TER VISIE. Wijziging Standaard RAW Bepalingen. Kabels en leidingen

TER VISIE. Wijziging Standaard RAW Bepalingen. Kabels en leidingen TER VISIE Wijziging Standaard RAW Bepalingen Kabels en leidingen Standaard RAW Bepalingen: Hoofdstuk 01 - Algemene en administratieve bepalingen o Paragraaf 01.09 - Kabels en leidingen RAW Catalogus met

Nadere informatie

Aan de leden van de FOV. Geachte dames en heren,

Aan de leden van de FOV. Geachte dames en heren, CFL 27.086, 16 juni 2009 Aan de leden van de FOV Geachte dames en heren, Hierbij zend ik u informatie over een drietal externe bijeenkomsten/cursussen op het gebied van bovenmatige/passende provisie, beheerst

Nadere informatie

Verslag Inspiratiebooster

Verslag Inspiratiebooster Verslag Inspiratiebooster Valesca Tobias Martijn Hemmes 23 maart 2018 Performance Management: afschaffen, renoveren of innoveren? Introductie HR experts zijn het er steeds meer over eens. Performance management

Nadere informatie

Startersevent Ondernemen iets voor u?

Startersevent Ondernemen iets voor u? Startersevent Ondernemen iets voor u? Donderdag 12 september 2013 Ondernemersplaza Amersfoort 13.00-18.00 uur Kamer van Koophandel. Wie vraagt komt verder. Kijk op www.kvk.nl/starterseventgef Welkom U

Nadere informatie

Ondernemerschap Programma. Van idee naar actie: nu én in de toekomst een succesvol fruitteeltbedrijf

Ondernemerschap Programma. Van idee naar actie: nu én in de toekomst een succesvol fruitteeltbedrijf Telers Ondernemerschap Programma Van idee naar actie: nu én in de toekomst een succesvol fruitteeltbedrijf Haal meer uit uzelf en vergroot uw kansen in de markt Niets doen is geen optie Nederlandse fruittelers

Nadere informatie

Benchmarken & Benchlearning. NCBOR, 22 nov 2018

Benchmarken & Benchlearning. NCBOR, 22 nov 2018 Benchmarken & Benchlearning NCBOR, 22 nov 2018 Leonard van der Velde Assetmanager Wegen en Openbare Verlichting Projectleider beeldkwaliteit Voorzitter Vereniging Modern Straatwerk Twitter: @leonardvdvelde

Nadere informatie

Doel van de bijeenkomst

Doel van de bijeenkomst Rinke Meijer en Nino Lopulalan 21 november 2016 Doel van de bijeenkomst U informeren over: Aanbesteden Niet-openbare procedure In te dienen documenten Tenderned Tijdens deze bijeenkomst wordt géén inhoudelijke

Nadere informatie

Informatievoorziening met BIM de basis voor assetmanagement

Informatievoorziening met BIM de basis voor assetmanagement Informatievoorziening met BIM de basis voor assetmanagement GeoBuzz BIM Programma - 24 november 2015 Niels Reyngoud Provincie Gelderland 1 Assetmanagement Assetmanagement Pijlers (1/2) Assetmanagement

Nadere informatie

DAADKRACHT IN CIVIELE TECHNIEK

DAADKRACHT IN CIVIELE TECHNIEK DAADKRACHT IN CIVIELE TECHNIEK Welkom Fagus Projectmanagement en Trita Engineering zijn twee zelfstandige ondernemingen met hun eigen expertise, die onderdeel uitmaken van de Burdock Group. Fagus is gespecialiseerd

Nadere informatie

LEARNING LAB. Training: Ontwerp een onderwijskundig sterke e-learningervaring. donderdag 20 oktober van uur

LEARNING LAB. Training: Ontwerp een onderwijskundig sterke e-learningervaring. donderdag 20 oktober van uur LEARNING LAB Training: Ontwerp een onderwijskundig sterke e-learningervaring donderdag 20 oktober van 10.00 17.30 uur Training: Ontwerp een onderwijskundig sterke e Learningervaring Marcel de Leeuwe verzorgt

Nadere informatie

REGLEMENT InfraTech Innovatieprijs 2019

REGLEMENT InfraTech Innovatieprijs 2019 REGLEMENT InfraTech Innovatieprijs 2019 1. OPZET 1.1 De InfraTech Innovatieprijs 2019 is uitgeschreven door Rotterdam Ahoy nv. 1.2 Een dichtbevolkt land als Nederland met een belangrijke doorvoerfunctie

Nadere informatie

kijken we met andere ogen' naar de toekomst van beheer van de openbare ruimte donderdag 22 november 2018 Studio Poort 13:00 13:45 uur

kijken we met andere ogen' naar de toekomst van beheer van de openbare ruimte donderdag 22 november 2018 Studio Poort 13:00 13:45 uur kijken we met andere ogen' naar de toekomst van beheer van de openbare ruimte donderdag 22 november 2018 Studio Poort 13:00 13:45 uur UAV 2012 DNR 2011 jurisprudentie transparantiebeginsel DBMFO PPS ARW

Nadere informatie

We zien een datagedreven wereld vol kansen. Toepassingscentrum voor big data oplossingen

We zien een datagedreven wereld vol kansen. Toepassingscentrum voor big data oplossingen We zien een datagedreven wereld vol kansen Toepassingscentrum voor big data oplossingen We zien succesvolle organisaties groeien door big data 50% van de meest succesvolle organisaties Volg ons op twitter:

Nadere informatie

Past Performance regiobijeenkomst Purmerend. 16 maart 2017

Past Performance regiobijeenkomst Purmerend. 16 maart 2017 Past Performance regiobijeenkomst Purmerend 16 maart 2017 Doel Past Performance Verbeteren van de samenwerking tussen opdrachtgevers en marktpartijen, klantgerichte opstelling Zowel het opdrachtgever-

Nadere informatie

Bouwrecht Academie. Meer informatie

Bouwrecht Academie. Meer informatie Bouwrecht Academie Bouwrecht Academie Het bouwrecht regelt en waarborgt de bouwprocessen. Belangrijk daarbij zijn de afspraken tussen opdrachtgever, architect en aannemer. Goede kennis van bouwrecht is

Nadere informatie

KENNISPORTAAL iampro. In samenwerking werken aan professioneel beheer

KENNISPORTAAL iampro. In samenwerking werken aan professioneel beheer KENNISPORTAAL iampro In samenwerking werken aan professioneel beheer iampro. Even voorstellen: Yvonne Kroon - van den Berg Beleidsmedewerker afdeling Wegen Provincie Utrecht. Frank van der Vaart Groepshoofd

Nadere informatie

Training en workshops

Training en workshops Mirabeau Academy ONLINE PERSUASION Training en workshops MIRABEAU ACADEMY AHEAD IN A DIGITAL WORLD Digitaal denken zit in onze code. We weten exact wat er online speelt. Sinds 2001 ontwikkelen we platformen

Nadere informatie

Adviescentrum Aanbestedingen GWG Philip van Nieuwenhuizen MKB Infra Joost Haest Severijn Hulshof advocaten Mark Hofstede CROW

Adviescentrum Aanbestedingen GWG Philip van Nieuwenhuizen MKB Infra Joost Haest Severijn Hulshof advocaten Mark Hofstede CROW Adviescentrum Aanbestedingen GWG Philip van Nieuwenhuizen MKB Infra Joost Haest Severijn Hulshof advocaten Mark Hofstede CROW donderdag 17 januari 2019 12:00 13:00 uur Aanbestedingswet Gids Proportionaliteit

Nadere informatie

EMVI Gunnen op waarde

EMVI Gunnen op waarde EMVI Gunnen op waarde Tjeerd Planting (CROW) Marjolein Bekkers (gemeente Woerden) 13 februari 2014 Welkom (geen presentatie maar discussie uurtje) Wat is Emvi/GOW? Emvi of Laagste prijs? Wat zijn goede/onderscheidende

Nadere informatie

RAW-hoofdstuk 41 - Funderingsconstructies

RAW-hoofdstuk 41 - Funderingsconstructies RAW-hoofdstuk 41 - Funderingsconstructies Wijziging Standaard RAW Bepalingen: - 41.0 - Algemeen - 41.2 - Damwand Uitbreiding Standaard RAW Bepalingen: - 41.4 - Verankering van grond- en waterkerende constructies

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst

Informatiebijeenkomst Informatiebijeenkomst Aanbesteding Telplan 2016 e.v. 15 april 2015 Agenda 1. Achtergrond bij deze aanbesteding 2. Opdracht aanbesteding 3. Korte toelichting Best Value Procurement 4. Gelegenheid tot het

Nadere informatie

Selectie systematiek lokale leveranciers Gemeente Dalfsen

Selectie systematiek lokale leveranciers Gemeente Dalfsen Selectie systematiek lokale leveranciers Gemeente Dalfsen Datum: 29-04-2016 Status: Definitief Inhoud Managementsamenvatting... 3 1 Inleiding... 4 2 Selectielijsten... 4 2.1 Categorieën... 4 2.2 Procedure...

Nadere informatie

2.0 GREEN DEAL LOKET DUURZAAM GWW. Jaarverslag Loket in 2017 tot heden LOKET DUURZAAM GWW 2017 BIJEENKOMSTEN & KENNISOVERDRACHT KORTE TERUGBLIK 2016

2.0 GREEN DEAL LOKET DUURZAAM GWW. Jaarverslag Loket in 2017 tot heden LOKET DUURZAAM GWW 2017 BIJEENKOMSTEN & KENNISOVERDRACHT KORTE TERUGBLIK 2016 LOKET DUURZAAM GWW 2017 GREEN DEAL LOKET DUURZAAM GWW KORTE TERUGBLIK 2016 BIJEENKOMSTEN & KENNISOVERDRACHT PROJECTEN & SOCIAL MEDIA SECRETARIAAT & BACKOFFICE OPSTART WERKZAAMHEDEN SECRETARIËLE ONDERSTEUNING

Nadere informatie

DAADKRACHT IN CIVIELE TECHNIEK

DAADKRACHT IN CIVIELE TECHNIEK DAADKRACHT IN CIVIELE TECHNIEK 00 850 31 93 fpma.nl Welkom Trita Engineering en Fagus Projectmanagement zijn twee zelfstandige ondernemingen met hun eigen expertise, die onderdeel uitmaken van de Burdock

Nadere informatie

Innovatie. Inkopen. Risico s. Niels van Ommen Projectmanager CROW Programmamanager RISNET 2010 CROW

Innovatie. Inkopen. Risico s. Niels van Ommen Projectmanager CROW Programmamanager RISNET 2010 CROW Innovatie Risico s 2010 CROW Inkopen Niels van Ommen Projectmanager CROW Programmamanager RISNET 1 Stellingen 1. Innovatie inkopen gaat prima met een reguliere, relatief eenvoudige aanbestedingsprocedure

Nadere informatie

Duurzaam Inkopen RWS. PIANOo congres Den Haag, 7 juni 2012. Leendert van Geldermalsen Projectmanager Duurzaam Inkopen RWS

Duurzaam Inkopen RWS. PIANOo congres Den Haag, 7 juni 2012. Leendert van Geldermalsen Projectmanager Duurzaam Inkopen RWS Duurzaam Inkopen RWS PIANOo congres Den Haag, 7 juni 2012 Leendert van Geldermalsen Projectmanager Duurzaam Inkopen RWS Wat vooraf ging Rijkswaterstaat wil in 2012 dé toonaangevende, publieksgerichte en

Nadere informatie

early bird 5 t m 9 november

early bird 5 t m 9 november early bird 5 t m 9 november 2018 www.like2shareontour.nl 5 t m 9 november 2018 Alles over ICT & Onderwijs bij u in de buurt! Like to Share ON TOUR is een beurs over de impact van Technologie op Leren.

Nadere informatie

Symposium Infranatuur Parellelsessie aanbesteden. Welkom! Aangeboden door:

Symposium Infranatuur Parellelsessie aanbesteden. Welkom! Aangeboden door: Symposium Infranatuur Parellelsessie aanbesteden Welkom! Aangeboden door: Symposium Infranatuur Parellelsessie aanbesteden Infranatuur, Breed begrip, niet te vangen in één beeld Symposium Infranatuur Parellelsessie

Nadere informatie

Prestatiegericht Meerjarig Onderhoud

Prestatiegericht Meerjarig Onderhoud Prestatiegericht Meerjarig Onderhoud Herma Zijlmans Projectmanager/Leveranciersmanager m.m.v. Wilhelm van Eeken - PM Variabel Onderhoud Erwin Kommeren PM Vast Onderhoud PPO Introductie Herma Zijlmans -

Nadere informatie

Gijsingstraat 51 3026 RH Rotterdam Valentijnschool. Tel: 010-476 11 84 info@valentijnschool.nl. www.valentijnschool.nl NL11 ABNA 0542 299 135

Gijsingstraat 51 3026 RH Rotterdam Valentijnschool. Tel: 010-476 11 84 info@valentijnschool.nl. www.valentijnschool.nl NL11 ABNA 0542 299 135 Ma ar 201 t 6 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 wo do vr Ouderinloop met rectie za zo ma wo do vr za zo ma Week van de Lentekriebels wo Veldvoetbaltoernooi groep 5/6 17 do 18 vr 19 za 20 zo 21 ma

Nadere informatie

Afvalbakken in de openbare ruimte Leidraad voor vormgeving, plaatsing, lediging en onderhoud

Afvalbakken in de openbare ruimte Leidraad voor vormgeving, plaatsing, lediging en onderhoud Afvalbakken in de openbare ruimte Leidraad voor vormgeving, plaatsing, lediging en onderhoud NederlandSchoon Afvalbakken in de openbare ruimte Leidraad voor vormgeving, plaatsing, lediging en onderhoud

Nadere informatie

Event Fast Forward BEN IK DE LEIDER VAN VANDAAG EN MORGEN?

Event Fast Forward BEN IK DE LEIDER VAN VANDAAG EN MORGEN? Event Fast Forward BEN IK DE LEIDER VAN VANDAAG EN MORGEN? Op vrijdag 29 juni 2018 organiseert Fast Forward in samenwerking met Orange8 het event Leiderschap anno nu. Dit event is voor managers en directeuren

Nadere informatie

KENNIS BIEDT HOUVAST

KENNIS BIEDT HOUVAST KENNIS BIEDT HOUVAST SEN EN OPLEIDINGEN 2015-2016 INHOUDSOPGAVE EDUCATIE AANBESTEDEN Update Nieuwe Aanbestedingswet (nav EU Richtlijnen) NIEUW PAG. 6 Basiscursus Aanbesteden van werken VERNIEUWD PAG. 6

Nadere informatie

IAS SYMPOSIUM VAN DURBAN NAAR AMSTERDAM AMSTERDAM 22 JULI 2016 MEETING PROSPECTUS DEZE WORKSHOP WORDT GEZAMENLIJK GEORGANISEERD DOOR:

IAS SYMPOSIUM VAN DURBAN NAAR AMSTERDAM AMSTERDAM 22 JULI 2016 MEETING PROSPECTUS DEZE WORKSHOP WORDT GEZAMENLIJK GEORGANISEERD DOOR: IAS SYMPOSIUM VAN DURBAN NAAR AMSTERDAM AMSTERDAM 22 JULI 2016 MEETING PROSPECTUS DEZE WORKSHOP WORDT GEZAMENLIJK GEORGANISEERD DOOR: INHOUD Introductie... 3 Beschrijving bijeenkomst... Achtergrond...4

Nadere informatie

Presteren met energieprestatie! Symposium over de nieuwe norm voor Energieprestatie van Gebouwen - NEN Dinsdag 21 september 2010 CineMec Ede

Presteren met energieprestatie! Symposium over de nieuwe norm voor Energieprestatie van Gebouwen - NEN Dinsdag 21 september 2010 CineMec Ede Presteren met energieprestatie! Symposium over de nieuwe norm voor Energieprestatie van Gebouwen - NEN 7120 Dinsdag 21 september 2010 CineMec Ede Presteren met energieprestatie! Dinsdag 21 september a.s.

Nadere informatie

Training en workshops

Training en workshops Mirabeau Academy SCRUM ESSENTIALS Training en workshops MIRABEAU ACADEMY AHEAD IN A DIGITAL WORLD Digitaal denken zit in onze code. We weten exact wat er online speelt. Sinds 2001 ontwikkelen we platformen

Nadere informatie

BNR WINNAAR MARCONI AWARD BESTE RADIOZENDER 2011

BNR WINNAAR MARCONI AWARD BESTE RADIOZENDER 2011 WINNAAR MARCONI AWARD BESTE RADIOZENDER 2011 1 de uitdager is meer dan nieuws alleen. daagt uit, verbindt en inspireert. is er voor ambitieuze en ondernemende mensen die durven, kansen zien en het heft

Nadere informatie

Inschrijving RBB-AWARD 2017

Inschrijving RBB-AWARD 2017 Organisatie: Kamer van Koophandel Contactpersoon voor de RBB over deze good practice: Anneloes Brand E-mail adres: anneloes.brand@kvk.nl Mobiele telefoon: 06 5511 6315 Akkoord lid Raad van Participanten

Nadere informatie

Startersevent Ondernemen iets voor u?

Startersevent Ondernemen iets voor u? Startersevent Ondernemen iets voor u? Donderdag 12 september 2013 Ondernemersplaza Amersfoort 13.00-18.00 uur Kamer van Koophandel. Wie vraagt komt verder. Kijk op www.kvk.nl/starterseventgef Welkom U

Nadere informatie

Adviespunt Social Return

Adviespunt Social Return Social Return Maatwerk in Social Return adviseert (semi-)overheidsinstellingen en bedrijven, die een professioneel inkoopbeleid hanteren, over het toepassen van. Na gunning ondersteunt zij opdrachtnemers

Nadere informatie

Aanpak Duurzaam GWW- Aan de slag!

Aanpak Duurzaam GWW- Aan de slag! Aanpak Duurzaam GWW- Aan de slag! Johan van Dalen, ProRail, Cindy de Groot, Provincie Zuid-Holland Esther Veendendaal, RVO 5 juni 2014 Ontstaan van Duurzaam GWW Het begon met Duurzaam Inkopen Nu verder

Nadere informatie

Conditiemeting in 2010! Symposium over NEN 2767 deel 1 en 2 in de dagelijkse praktijk

Conditiemeting in 2010! Symposium over NEN 2767 deel 1 en 2 in de dagelijkse praktijk Conditiemeting in 2010! Symposium over NEN 2767 deel 1 en 2 in de dagelijkse praktijk Donderdag 23 september 2010 Aalmarktzaal - Stadsgehoorzaal Leiden Conditiemeting in 2010! In 2005 organiseerden NEN

Nadere informatie

Training en workshops

Training en workshops Mirabeau Academy DIGITAL CONCEPT DEVELOPMENT Training en workshops MIRABEAU ACADEMY AHEAD IN A DIGITAL WORLD Digitaal denken zit in onze code. We weten exact wat er online speelt. Sinds 2001 ontwikkelen

Nadere informatie

Loket Duurzaam GWW wij zijn er voor u!

Loket Duurzaam GWW wij zijn er voor u! Loket Duurzaam GWW wij zijn er voor u! www.duurzaamgww.nl info@duurzaamgww.nl Ambitie Green Deal DGWW 2.0 Duurzaamheid is in 2020 een integraal onderdeel van alle spoor, grond-, water- en wegenbouwprojecten

Nadere informatie

We wensen u prettige feestdagen en een inspirerend Tot in het nieuwe jaar!

We wensen u prettige feestdagen en een inspirerend Tot in het nieuwe jaar! Nieuwsbrief december 2015 In deze nieuwsbrief sluiten we het jaar af met het ECP Jaarverslag, gaan we middels ons visierapport graag met u in gesprek over wat de impact van de informatiesamenleving voor

Nadere informatie

Gebiedscontract Kop van Noord-Holland. Bijeenkomst geselecteerden

Gebiedscontract Kop van Noord-Holland. Bijeenkomst geselecteerden Gebiedscontract Kop van Noord-Holland Bijeenkomst geselecteerden 23-09-2014 WELKOM BIJ DE PROVINCIE NOORD-HOLLAND Inleiding: Chris de Vries, Directeur B&U Doelstellingen contract Mark Peeters, projectmanager

Nadere informatie

Overheid Mobility Tour Feb 2018

Overheid Mobility Tour Feb 2018 Overheid Mobility Tour 26 28 Feb 2018 Mobile World Congress Van 26 februari tot en met 1 maart 2018 vindt het Mobile World Congres plaats in Barcelona. De telecom/mobile sector uit de gehele wereld is

Nadere informatie

CURSUS Starten met een BOUWTEAM

CURSUS Starten met een BOUWTEAM CURSUS Starten met een BOUWTEAM Het Bouwteam wint aan populariteit. Het is een contractvorm die beoogt het beste uit alle partijen te halen. Maar wanneer is deze contractvorm geschikt? En hoe ziet zo n

Nadere informatie

Aan de slag met IVZO.net

Aan de slag met IVZO.net Aan de slag met IVZO.net Inhoud Wat is IVZO.net?...1 Account aanmaken... 1 Stap 1: voor de eerste keer aanmelden... 1 Stap 2: profiel invullen... 3 Mijn dashboard... 3 Taakondersteuning voor uw thema...

Nadere informatie

Voorsprong door gebundelde kennis

Voorsprong door gebundelde kennis Advies- en ingenieursbureau dhv.nl Voorsprong door gebundelde kennis samenwerking bij complexe mobiliteitsprojecten Altijd een oplossing verder Een opdrachtgever met raad en daad bijstaan betekent meer

Nadere informatie

Training en workshops

Training en workshops Mirabeau Academy DESIGN PRINCIPLES Training en workshops MIRABEAU ACADEMY AHEAD IN A DIGITAL WORLD Digitaal denken zit in onze code. We weten exact wat er online speelt. Sinds 2001 ontwikkelen we platformen

Nadere informatie

Verslag EMVI BPKV workshop: Thema s

Verslag EMVI BPKV workshop: Thema s Verslag EMVI BPKV workshop: Thema s Dinsdagmiddag 24 januari 2017 van 14.00 17.00 uur Locatie Gemeentehuis Haarlemmermeer in Hoofddorp Op 24 januari 2017 was in Hoofddorp de vervolgsessie op de succesvolle

Nadere informatie

Welkom op de Bouwcampus. Pieter van der Zwet

Welkom op de Bouwcampus. Pieter van der Zwet Welkom op de Bouwcampus Pieter van der Zwet Co-creatie omtrent te vraag: Hoe kan standaardisatie helpen bij de vervanging van 52 sluizen? Terugblik Programma: 15.30 uur Inloop en ontvangst 16.00 uur Welkom,

Nadere informatie

Tijdelijke bemalingen in de RAW-systematiek

Tijdelijke bemalingen in de RAW-systematiek Tijdelijke bemalingen in de RAW-systematiek Reint Buiter, Stichting CROW, Ede Platform Tijdelijke Grondwaterbemalingen - Zeist - 2012-10-30 1 Tijdelijke grondwaterbemalingen Platform Tijdelijke Grondwaterbemalingen

Nadere informatie

Meerjarige prestatiecontracten RIJKSWATERSTAAT. Huub de Lange Rijkswaterstaat Afdelingshoofd Inkoop&Contractmanagment

Meerjarige prestatiecontracten RIJKSWATERSTAAT. Huub de Lange Rijkswaterstaat Afdelingshoofd Inkoop&Contractmanagment Meerjarige prestatiecontracten RIJKSWATERSTAAT Huub de Lange Afdelingshoofd Inkoop&Contractmanagment Missie van is de uitvoeringsorganisatie die in opdracht van de minister en de staatssecretaris van Infrastructuur

Nadere informatie

IMBOR - fasering per vakgebied

IMBOR - fasering per vakgebied Inhoud 1. IMBOR-catalogus voor softwareontwikkelaars en informatiespecialisten 2. Gepubliceerde vakdisciplines IMBOR IMBOR - fasering per vakgebied Versie 1.2 incl. patch Versie 2018-1 Versie 2018-2 12-2017

Nadere informatie

Twynstra Gudde. pagina 1 van 1. Henk Driessen. Van: Kluit, Jelle van der Uvk) Verzonden: donderdag 22 oktober :42 Aan:

Twynstra Gudde. pagina 1 van 1. Henk Driessen. Van: Kluit, Jelle van der Uvk) Verzonden: donderdag 22 oktober :42 Aan: pagina 1 van 1 Henk Driessen Van: Kluit, Jelle van der Uvk) Uvk@tg.nl] Verzonden: donderdag 22 oktober 2009 22:42 Aan: CC: Henk Driessen Schrijvers, Elske (ecs) Onderwerp: Nvl 1 d.d. 23 oktober 09 Bijlagen:

Nadere informatie

BIM EN CLASSIFICATIES

BIM EN CLASSIFICATIES INTERVIEW BIM EN CLASSIFICATIES BIM: Zorg dat BIM LOKET BRENGT OPEN BIM-STANDAARDEN ONDER ÉÉN DAK EN BUNDELT KENNIS VOOR MIJ GAAT BIM OVER HET UITWISSELEN VAN INFORMATIE JAN-PIETER EELANTS PROGRAMMAMANAGER

Nadere informatie

Total Respect Management Cyclus

Total Respect Management Cyclus Total Respect Management Cyclus Leer excellent leiding te geven en onderneem op een duurzame manier, met excellente resultaten als gevolg Hoe komt het dat bedrijven zoals Torfs, Colruyt, Umicore of Apple

Nadere informatie

PIANOo INKOOP- EN AANBESTEDINGSKENNIS DELEN BIJ DE OVERHEID

PIANOo INKOOP- EN AANBESTEDINGSKENNIS DELEN BIJ DE OVERHEID PIANOo INKOOP- EN AANBESTEDINGSKENNIS DELEN BIJ DE OVERHEID PIANOo, Expertisecentrum Aanbesteden heeft als taak het inkopen en aanbesteden bij alle overheden te professionaliseren. Met oog voor rechtmatigheid

Nadere informatie

Handboek verkeerslichtenregelingen SPECIAL COLLECTIEF VERVOER. Vooruitblik NCBOR en NVC. Werk in Uitvoering 96b. jaargang 9 Nº5 november 2014

Handboek verkeerslichtenregelingen SPECIAL COLLECTIEF VERVOER. Vooruitblik NCBOR en NVC. Werk in Uitvoering 96b. jaargang 9 Nº5 november 2014 jaargang 9 Nº5 november 2014 Tijdschrift voor aanbesteden en contracteren, openbare ruimte en infrastructuur, verkeer en vervoer Handboek verkeerslichtenregelingen 2014 Vooruitblik NCBOR en NVC Werk in

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

Groslijst en Prestatiemeting Gemeente Dronten. 26 januari 2018

Groslijst en Prestatiemeting Gemeente Dronten. 26 januari 2018 Groslijst en Prestatiemeting Gemeente Dronten Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Welk type bedrijven genieten de voorkeur binnen gemeente Dronten?... 4 2.1 Gemeente Dronten... 4 2.2 Kwaliteit en klanttevredenheid

Nadere informatie

RAW-CAFÉ RAW-café, Ede 25 juni 2019

RAW-CAFÉ RAW-café, Ede 25 juni 2019 RAW-CAFÉ RAW-café, Ede 25 juni 2019 Team Contracteren RAW Bas Huisman Erik Bolck Henk Kuipers Jacques Teunissen Jan Knol Team Contracteren RAW Paul Jansen Rob van Maanen Sjaak de Ligt Walter Suy Afdrachtenadministratie

Nadere informatie

De hybride vraag van de opdrachtgever

De hybride vraag van de opdrachtgever De hybride vraag van de opdrachtgever Een onderzoek naar flexibele verdeling van ontwerptaken en -aansprakelijkheid in de relatie opdrachtgever-opdrachtnemer prof. mr. dr. M.A.B. Chao-Duivis ing. W.A.I.

Nadere informatie

MKB INFRA. De ondernemende. Lid worden? Wat kost dat? Meer weten? voor en door ondernemers

MKB INFRA. De ondernemende. Lid worden? Wat kost dat? Meer weten?  voor en door ondernemers Lid worden? Met meer leden bereiken we meer. Meer inzet, meer overtuiging, meer gebundelde kennis. Logisch dat we de komende jaren flink willen groeien. In het belang van álle kleine en middelgrote infrabedrijven.

Nadere informatie

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen!

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Introductie In een wereld die op alle vlakken steeds meer digitaal verbonden raakt,

Nadere informatie

-day HTSM Automotive. Datum: 22 januari 2013 Tijd: 13:00 18:00 uur Locatie: AutomotiveCampusNL, Helmond

-day HTSM Automotive. Datum: 22 januari 2013 Tijd: 13:00 18:00 uur Locatie: AutomotiveCampusNL, Helmond -day HTSM Automotive Datum: 22 januari 2013 Tijd: 13:00 18:00 uur Locatie: AutomotiveCampusNL, Helmond SAMenvAT Ting In 2012 is er een start gemaakt met het Topsectorenbeleid. De automotive sector vertegenwoordigt

Nadere informatie

Dé ondernemingsvereniging van Brabant en Zeeland

Dé ondernemingsvereniging van Brabant en Zeeland Dé ondernemingsvereniging van Brabant en Zeeland VERBINDT VERSTERKT VERTEGENWOORDIGT BRABANT ZEELAND IS HET STERKSTE ONDERNEMINGSNETWERK VAN UW REGIO. We hebben een voortrekkersrol in vernieuwing en innovatie,

Nadere informatie