Maatschappelijke betrokkenheid in Tanzania

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Maatschappelijke betrokkenheid in Tanzania"

Transcriptie

1 Maatschappelijke betrokkenheid in Tanzania Tanzania heeft naast haar prachtige natuurreservaten de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro, nog vele andere prachtige kanten welke je verliefd maken op dit mooie en aantrekkelijke land. Tanzania bleek een perfecte locatie voor het produceren van stekken. Fides Tanzania Ltd., onderdeel van Fides, welke weer onderdeel van DNA Green Group is, is gelegen in het Noorden van Tanzania in Arusha. Dit is door de ligging, net iets onder de evenaar, een hele goede locatie voor het produceren van stekken doordat er veel zon is en doordat de dagen nagenoeg even lang als de nachten zijn. De farm (productielocatie), zoals men het lokaal noemt, heeft een oppervlakte van 25 hectare, waarvan 10 hectare productieoppervlakte. Het is daarmee de belangrijkste en grootste farm voor het produceren van snijchrysanten, Kalanchoë en decoratieve Kalanchoë (Calandiva ) stekken. Fides is een wereldwijde speler in chrysanten (snij, pot en bol), Kalanchoë en Calandiva en zij willen dit graag zo houden. Dit zal echter niet vanzelf gaan. Tegenwoordig vinden er steeds meer samenwerkingen plaats, maar voor een lange en goede samenwerking is het altijd geven en nemen. Zo geldt het in dit voorbeeld precies hetzelfde. Fides produceert in Tanzania stekken voor haar klanten over heel de wereld. De kwaliteit van de stekken is voor de klanten één van de belangrijkste punten, zo niet het belangrijkste punt. Dit is één van de redenen waarom de farms van Fides aan de allerhoogste hygiëne- en kwaliteitseisen voldoen. De stekken die in Tanzania geproduceerd worden zijn grotendeels voor de Europese markt, maar ook voor de Amerikaanse en de Aziatische markt.

2 Calandiva Collect4Kids 'Had een vak geleerd.... In de westerse wereld een veelgehoorde uitspraak, in Tanzania zeker niet. Want juist in dit land, waar de Kalanchoë en decoratieve Kalanchoë stekken vandaan komen, zijn de levensomstandigheden en de toekomstkansen voor kinderen verre van optimaal. Fides is in Oost- Afrika naast Tanzania ook actief in Oeganda en Kenia. Fides vindt dat je als ondernemer verantwoordelijkheid moet nemen en doet dan ook zijn best om lokale projecten te ondersteunen die een verschil kunnen maken voor de omgeving. Een voorbeeld dat kan worden genoemd is een actie met de naam Calandiva Collect4kids. De Kalanchoë en decoratieve Kalanchoë telers namen samen met veredelaar Fides, onderdeel van DNA Green Group, het initiatief om voor deze kinderen een mooi bedrag op te halen en hen een goede toekomst te gunnen. Er zijn verschillende sponsoracties georganiseerd om een zo hoog mogelijk bedrag op te halen. Veredelaar, telers en leveranciers hebben zich hierbij van hun beste kant laten zien en hebben zich hier vrijwillig voor ingezet. Dat er uiteindelijk een mooie donatie is gedaan, mag duidelijk zijn: ,-! Het bedrag is gedoneerd aan de Watoto Foundation. Maar wat doet de Watoto Foundation precies?

3 Watoto Foundation De Watoto Foundation (WF) is een stichting, gerund door de Nederlanders Noud en Truus van Hout, en zet zich in voor straatkinderen in Tanzania. De kinderen worden in erbarmelijke conditie van straat gehaald en kunnen bij de Watoto Foundation terecht om een ambacht te leren. Zo kunnen zij het leven weer oppakken en zijn zij verzekerd van een baan na afronding van hun opleiding. Het project is uniek, helemaal omdat de werkloosheid in het land maar liefst 70% is. Door stap voor stap de wereld van Afrika en in het bijzonder van straatkinderen ontdekt te hebben, is de Watoto Foundation erin geslaagd om geheel zelfstandig en uiteraard met hulp van velen een programma te ontwikkelen dat geresulteerd heeft in een succesverhaal. De kinderen zijn zeer gemotiveerd om de lagere school af te maken en om succesvol af te studeren. De zekerheid dat ze na zes maanden stage een betaalde baan hebben is een enorme motivatie voor hen. Met de start van de WF Kiboko Lodge in 2010 is werk, meer dan ooit, gegarandeerd. De WF Kiboko Lodge is het eerste hotel in de wereld dat, afgezien van de manager, volledig gerund wordt door straatkinderen. Ze zijn allemaal minimaal vier jaar opgeleid op de ambachtsschool van de Watoto Foundation in Makumira, vlakbij Arusha in Tanzania. Enkelen van hen hebben zelfs al ervaring opgedaan in onder andere high standard lodges in de regio. In de loop der jaren zijn er door de Watoto Foundation vijf klaslokalen, een community hall, biogasinstallatie, kippenhok, wasplaats, keuken, slaapplaatsen, stafhuis en een koeienstal bijgebouwd. Met het bedrag dat Fides samen met de betrokken telers heeft gedoneerd gaat de Watoto Foundation onder andere het irrigatiesysteem vernieuwen, een nieuwe watertoren bouwen, de keuken renoveren, de vloer vernieuwen, de houtoven reviseren, een vierde biogas-installatie plaatsen en ook de opleidingstrajecten voor de kinderen verzorgen en nog verder verbeteren. Fides heeft gekozen voor de WF, omdat deze stichting heel veel connecties met de tuinbouwsector heeft en deze sector is ook nog eens erg in opkomst in Afrika. Een perfecte stichting dus! Kortom, de inspanningen van deze stichting zorgen direct voor een betere en gezondere dagbesteding, een hogere opbrengst van geteelde gewassen en een betere overdracht van vaardigheden aan de kinderen. De toekomst van de kinderen en die van hun omgeving krijgt daarmee een aanzienlijke impuls!

4 Educatie en Gezondheidszorg Educatie en gezondheidszorg zijn belangrijke punten waar Fides veel waarde aan hecht. De farm in Tanzania huurt daarom ieder jaar experts in op het gebied van allerlei verschillende gezondheidszaken. Deze experts geven lezingen aan alle werknemers. Iedereen is hierbij verplicht aanwezig te zijn. Gezondheid is een groot probleem in Tanzania en daarom is het erg belangrijk dat iedereen zich bewust is van de oorzaken en gevolgen van een slechte gezondheid. Onderwerpen als hygiëne, schoon water, variatie in het eetpatroon, leefstijl, HIV, zwangerschap, familieplanning, basisbehoeften, (tropische) ziektes en medicijnen worden tijdens deze lezingen besproken. Alle farms van Fides voldoen aan de allerhoogste en internationale hygiëne- en kwaliteitseisen. De werknemers worden ook goed opgeleid voor hun dagelijkse werkzaamheden. Ook wordt de mogelijkheid geboden om aanvullend een opleiding te volgen. Hierdoor blijven de werknemers gemotiveerd en kunnen ze door het volgen van een opleiding hogerop in het bedrijf komen. Naast deze opleidingsmogelijkheden zorgt Fides ervoor dat de werknemers op de farm iedere dag aan alle basisbehoeften kunnen voldoen. Zo krijgen bijvoorbeeld alle werknemers in Tanzania iedere dag een goede en warme maaltijd tijdens het werk. Voor velen is dit de enige warme maaltijd per dag die zij krijgen. Door deze basisbehoeften te verstrekken worden de werknemers minder snel ziek. Wanneer er een werknemer toch ziek wordt kunnen zij ook op steun rekenen. Zij kunnen op de farm een doorverwijzing naar een dokter krijgen waardoor zij snel kunnen herstellen. Een ander groot probleem in heel Afrika is het HIV probleem. Daarom ondersteunt Fides het HIV/AIDS Awareness Program in Tanzania.

5 Arbeidsvoorwaarden Fides staat in Tanzania bekend om haar goede arbeidsvoorwaarden. Alle werknemers die je spreekt zeggen erg blij en trots te zijn om bij Fides te werken. Het loon op de farm in Tanzania ligt een stuk boven het gemiddelde loon in Tanzania. De eerder genoemde medische zorg en warme maaltijden die alle werknemers krijgen is een andere reden waarom de werknemers blij zijn om bij Fides te werken. De vrouwen krijgen iedere dag de tijd om de kinderen borstvoeding te geven en bij de bevalling krijgen zij net als in Nederland zwangerschapsverlof. De werknemers krijgen allemaal een bankrekening waarop zij geld kunnen sparen voor de toekomst. Ook kunnen de werknemers geld lenen via Fides om bijvoorbeeld een eigen winkel te beginnen waarin zij producten verkopen. Dit stelsel voor het sparen van geld voor de toekomst en de mogelijkheid voor het lenen van geld om een eigen winkel te beginnen wordt SACCOS (Saving And Credit Co-Operative Society) genoemd.

6 Corporate Standards Fides gelooft in een duurzame ontwikkeling van de productielocatie, verantwoordelijk gebruik van de bronnen die aanwezig zijn en de afval die ontstaat zoveel mogelijk proberen te recyclen. Dit betekent dat het voldoet aan de allerhoogste eisen die er in deze internationale industrie gelden. Verzorgingsmiddelen van de producten zijn tot het minimum gereduceerd en voldoen ook aan de internationale standaards. Het is duidelijk dat Fides haar rol in de samenleving heel serieus neemt. Hierdoor ontstaat een goede samenwerking in en rondom Arusha.

Kunt u deze niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze in of bekijk de online versie. In deze nieuwsbrief

Kunt u deze  niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze  in of bekijk de online versie. In deze nieuwsbrief Van: Watoto Foundation Onderwerp: Nieuwsbrief Watoto Foundation december 2016 Datum: 13-12-2016 08:27:46 Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online

Nadere informatie

Veel gedaan in november in kisumu.

Veel gedaan in november in kisumu. DEC. 2011! NIEUWSBRIEF! STICHTING UHUSIANO WA!!! WATOTO FOUNDATION UWWF WENST U EEN HEEL GEZOND EN GELUKKIG NIEUWJAAR!! Veel gedaan in november in kisumu. Leontine is samen met haar man in Kisumu geweest

Nadere informatie

Investeren in zelfredzaamheid. Rabobank Foundation

Investeren in zelfredzaamheid. Rabobank Foundation Investeren in zelfredzaamheid Rabobank Foundation Hoe help je mensen om zelfred zaam te worden? Dat is een vraagstuk waar Rabobank Foundation zich al ruim 40 jaar mee bezig houdt. Zelfredzaamheid bete

Nadere informatie

Grote stappen voor Sharing Worlds. In deze nieuwsbrief:

Grote stappen voor Sharing Worlds. In deze nieuwsbrief: Nummer 7 december 2007 Grote stappen voor Sharing Worlds Beste lezers, Financiële steun is belangrijk voor de groepen die Sharing Worlds ondersteunt in Tanzania. Maar ook de extra begeleiding die door

Nadere informatie

Aan de Schrans in Leeuwarden is één van de meest opvallende orthodontiepraktijken. van Noord-Nederland gevestigd. Daarin werkt

Aan de Schrans in Leeuwarden is één van de meest opvallende orthodontiepraktijken. van Noord-Nederland gevestigd. Daarin werkt Aan de Schrans in Leeuwarden is één van de meest opvallende orthodontiepraktijken van Noord-Nederland gevestigd. Daarin werkt orthodontist Daniël van der Meulen samen met veertien assistentes intensief

Nadere informatie

Projectinformatie. Zenji Zanzibar

Projectinformatie. Zenji Zanzibar Projectinformatie Zenji Zanzibar Inhoudsopgave Inhoud Pagina Voorpagina 1 Inhoudsopgave 2 Zenji Zanzibar 3 Bestemming 4 Organisatie & Project 5 Project & Werkzaamheden 6 De accommodatie 7 Voorwaarden 8

Nadere informatie

Nieuwsbrief. * Juli 2018 * - ik en baby Janna -

Nieuwsbrief. * Juli 2018 * - ik en baby Janna - Nieuwsbrief * Juli 2018 * - ik en baby Janna - Voorwoord Lieve allemaal, Ik val gelijk met de deur in huis. We hebben geld nodig. Geld om onze kinderen naar school te kunnen blijven sturen. Later in deze

Nadere informatie

Wat doet een haar met een glas water?

Wat doet een haar met een glas water? Simavi werkt in kwetsbare gemeenschappen aan schoon drinkwater, wc s en hygiëne en aan geplande, gezonde zwangerschappen. Gezondheid is namelijk een voorwaarde om uit armoede te komen. Dit doen wij niet

Nadere informatie

Zie onder voor de volledige speech: Titel speech: Financiële veerkracht in een irrationele economie. Majesteit, beste collega s, dames en heren,

Zie onder voor de volledige speech: Titel speech: Financiële veerkracht in een irrationele economie. Majesteit, beste collega s, dames en heren, Tobacco Theater, Amsterdam, 6 oktober 2015 In zijn toespraak tijdens de platformbijeenkomst van Wijzer in Geldzaken, die als thema had De stille macht van financiële veerkracht, beklemtoonde Klaas Knot

Nadere informatie

MKB investeert in kennis, juist nu!

MKB investeert in kennis, juist nu! M201016 MKB investeert in kennis, juist nu! drs. B. van der Linden drs. P. Gibcus Zoetermeer, september 2010 MKB investeert in kennis, juist nu! MKB-ondernemers blijven investeren in bedrijfsopleidingen,

Nadere informatie

Er is niet zoiets als dé betekenis van een bepaalde job, maar iedereen geeft hier z n eigen invulling aan.

Er is niet zoiets als dé betekenis van een bepaalde job, maar iedereen geeft hier z n eigen invulling aan. Be te ke nis in je werk: De band die je als werknemer voelt met je eigen job, die ontstaat uit de betekenis die je zelf geeft aan je werk. Het belang dat je zelf toeschrijft aan je job, en wat je gelooft

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Stichting MAGO CARE

BELEIDSPLAN. Stichting MAGO CARE BELEIDSPLAN Stichting MAGO CARE april 2013 Stichting Mago Care Magocare.org E-mail: info@magocare.org Bank: 60.25.06.492 Mago Care is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent

Nadere informatie

Mijn manier Onze wereld uitgedaagd. Welke rol speelt de ondernemer? - Bilderbergconferentie 2016

Mijn manier Onze wereld uitgedaagd. Welke rol speelt de ondernemer? - Bilderbergconferentie 2016 Mijn manier Onze wereld uitgedaagd. Welke rol speelt de ondernemer? - Bilderbergconferentie 2016 Hasmik Matevosyan, mode-onderzoekster Mode-industrie zonder verspilling Hasmik Matevosyan (1987) studeerde

Nadere informatie

Nieuwsbrief. * September 2017 *

Nieuwsbrief. * September 2017 * Nieuwsbrief * September 2017 * Voorwoord Lieve allemaal, Ik ben alweer een half jaar in Tanzania. Wat gaat de tijd snel en wat is er veel gebeurd. In deze nieuwsbrief informeer ik jullie over alle ontwikkelingen.

Nadere informatie

Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Medewerkerstevredenheidsonderzoek Medewerkerstevredenheidsonderzoek Dit medewerkerstevredenheidsonderzoek bestaat uit een aantal standaard onderwerpen die vaak gebruikt worden in medewerkerstevredenheidsonderzoeken. Afhankelijk van de

Nadere informatie

EEN LEVEN LANG LEREN

EEN LEVEN LANG LEREN EEN LEVEN LANG LEREN Martin van der Dong, 48 allround operator mengvoeder Agrifirm, Meppel Waarom ben je een EVC-traject gaan volgen? Wat was je motivatie? Mijn werkgever Agrifirm besloot om voor alle

Nadere informatie

Africa Wood Grow Ltd. Dream about a tree and start with a seed.

Africa Wood Grow Ltd. Dream about a tree and start with a seed. Nieuwsbrief 10 10 juli 2011 Africa Wood Grow Ltd. Dream about a tree and start with a seed. Beste Lezers, AWG doet het goed, over één maand bestaat we al weer een jaar. Een jaar waarin we acht hectare

Nadere informatie

Wie wil geen vervuld leven? 7 Een comfortabel leven 11 Een gezond leven 17 Een leven in geluk en liefde 23 Liefde beoefenen 29 Oefen je binnenwereld

Wie wil geen vervuld leven? 7 Een comfortabel leven 11 Een gezond leven 17 Een leven in geluk en liefde 23 Liefde beoefenen 29 Oefen je binnenwereld Wie wil geen vervuld leven? 7 Een comfortabel leven 11 Een gezond leven 17 Een leven in geluk en liefde 23 Liefde beoefenen 29 Oefen je binnenwereld meer liefde 39 Oefen je met de buitenwereld meer evenwicht

Nadere informatie

Voorbeeldberichten. Voorbeeldbericht Facebook

Voorbeeldberichten. Voorbeeldbericht Facebook Voorbeeldbericht Facebook - Ik ga 1 uur non-stop dansen op het dance4life event voor een wereld zonder aids! Als ik 50 euro heb ingezameld, ben ik daarbij en zorg ik ervoor dat maar liefst 5 leeftijdsgenoten

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief april 2015 april 2015 Reisverslag Bert & Steven Beste mensen, Het is alweer bijna 8 weken geleden dat wij zijn teruggekomen uit Kenia. Even heen en weer. Een weekje, meer tijd konden we niet vrij krijgen. Beiden

Nadere informatie

Jaarverslag 2005. stichting Sharing Worlds Jaarverslag 2005 1

Jaarverslag 2005. stichting Sharing Worlds Jaarverslag 2005 1 1 Stichting Sharing Worlds Oprichting van Stichting Sharing Worlds is ontstaan naar aanleiding van het vrijwilligerswerk van Lars Mokveld in Tanzania van 2002 tot en met 2004. In die periode zette hij

Nadere informatie

Tips voor een super spreekbeurt! In welke landen werkt Amref Flying Doctors? Wat doet Amref Flying Doctors in Afrika? Leren via je mobiele telefoon

Tips voor een super spreekbeurt! In welke landen werkt Amref Flying Doctors? Wat doet Amref Flying Doctors in Afrika? Leren via je mobiele telefoon Spreekbeurtpakket Inhoudsopgave Wat vind je waar? Tips voor een super spreekbeurt! Wat is Amref Flying Doctors? In welke landen werkt Amref Flying Doctors? Wat doet Amref Flying Doctors in Afrika? voorbeelden

Nadere informatie

WERK EN BESTAANSZEKERHEID IN ALMERE. PvdA manifest

WERK EN BESTAANSZEKERHEID IN ALMERE. PvdA manifest WERK EN BESTAANSZEKERHEID IN ALMERE PvdA manifest Inleiding Werk, werk, werk! is wat de Almeerse PvdA betreft één van de belangrijkste opdrachten voor een nieuwe coalitie in Almere. De gemeente Almere

Nadere informatie

Kritisch kijken op verschillende schaalniveaus

Kritisch kijken op verschillende schaalniveaus Kritisch kijken op verschillende schaalniveaus Inleiding In het eerste jaar van Geogenie ben je begonnen vanuit België naar de wereld te kijken. In het tweede jaar heb je veel geleerd over Europa en in

Nadere informatie

Meer werkplezier, meer toegevoegde waarde, meer rendement? Zorg dan voor de beste medewerkers & de juiste klanten.

Meer werkplezier, meer toegevoegde waarde, meer rendement? Zorg dan voor de beste medewerkers & de juiste klanten. Meer werkplezier, meer toegevoegde waarde, meer rendement? Zorg dan voor de beste medewerkers & de juiste klanten. De beste medewerkers & de juiste klanten vind je door het goede verhaal te vertellen.

Nadere informatie

2.1 Wie zijn wij Vrijwilligers Communicatie... 4

2.1 Wie zijn wij Vrijwilligers Communicatie... 4 Jaarverslag 2010 Inhoud 1. Inleiding 2. Algemene informatie 2.1 Wie zijn wij... 3 2.2 Vrijwilligers... 3 2.3 Communicatie... 4 3. 2010 - in vogelvlucht 3.1 Partnerorganisaties... 5 3.2 Financiële opbrengsten

Nadere informatie

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia.

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Speciale editie December 2015 Nummer: 005 Barbara Foundation The Gambia Een beter leven voor de kinderen in Gambia Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Het is alweer jaren

Nadere informatie

1. Inleiding. Wij wensen u veel leesplezier! Bestuur van Stichting Kwasa. Robert Verboon Daniëlle van der Zande Esther de Vreede

1. Inleiding. Wij wensen u veel leesplezier! Bestuur van Stichting Kwasa. Robert Verboon Daniëlle van der Zande Esther de Vreede Jaarverslag 2009 Inhoud 1. Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van Stichting Kwasa. Met dit document willen wij donateurs en andere geïnteresseerden inzicht bieden in de werkzaamheden en financiën van

Nadere informatie

Vliegtuigtechniek. Markiezaat College, het échte werk

Vliegtuigtechniek. Markiezaat College, het échte werk 2016 2017 Vliegtuigtechniek Markiezaat College, het échte werk Vliegtuigtechniek: The sky is the limit Vliegtuigtechniek is een wereld op zich. Techniek voor hoogvliegers. De wereld van professionals die

Nadere informatie

ondernemers MBO Maatschappelijk Betrokken Ondernemen bij GGz Centraal

ondernemers MBO Maatschappelijk Betrokken Ondernemen bij GGz Centraal ondernemers MBO Maatschappelijk Betrokken Ondernemen bij GGz Centraal Mogen we u heel even storen op uw werk? Wij als GGz Centraal willen namelijk graag iets onder de aandacht brengen dat ook úw organisatie

Nadere informatie

Werken in een andere sector of branche: iets voor u?

Werken in een andere sector of branche: iets voor u? Werken in een andere sector of branche: iets voor u? Uw hele loopbaan blijven werken in dezelfde sector of branche? Voor veel werknemers is het bijna vanzelfsprekend om te blijven werken in de sector of

Nadere informatie

Hoi, wij zijn Sheltersuit!

Hoi, wij zijn Sheltersuit! Hoi, wij zijn Sheltersuit! De Sheltersuit is een winden waterdichte jas die tot slaapzak getransformeerd kan worden. Je ritst simpelweg de slaapzak aan de jas en het hele lichaam is beschermd tegen alle

Nadere informatie

RAPPORT Stichting Truus en Noud Watoto foundation te Hummelo. Jaarrekening 2015

RAPPORT Stichting Truus en Noud Watoto foundation te Hummelo. Jaarrekening 2015 RAPPORT Stichting Truus en Noud Watoto foundation te Jaarrekening 2015 INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING 4 Balans per 31 december 2015 3 5 Staat van baten en lasten over 2015 4 6 Grondslagen voor waardering

Nadere informatie

Arbeid. 1. Vrijwilligerswerk. 2. Huishoudelijk werk. 3. Zorgarbeid

Arbeid. 1. Vrijwilligerswerk. 2. Huishoudelijk werk. 3. Zorgarbeid Arbeid Arbeid kunnen we indelen in twee verschillende soorten: betaalde en onbetaalde arbeid. Betaalde arbeid is werk waarvoor een vergoeding (loon) wordt betaald. Deze betaling ontbreekt bij onbetaalde

Nadere informatie

AMREF Flying Doctors. Spreekbeurtpakket

AMREF Flying Doctors. Spreekbeurtpakket AMREF Flying Doctors Spreekbeurtpakket Wat vind je waar Tips voor een super-spreekbeurt 2 Wat is AMREF 3 Wat doet AMREF precies in Afrika 5 Hogere cijfers voor Daudi 7 Een dokter die niet kan lezen 8 Schoon

Nadere informatie

Deelnemers aan het woord Eerste cursisten zeer positief over nieuw opleidingstraject veterinair communicatiemanagement

Deelnemers aan het woord Eerste cursisten zeer positief over nieuw opleidingstraject veterinair communicatiemanagement Deelnemers aan het woord Eerste cursisten zeer positief over nieuw opleidingstraject veterinair communicatiemanagement VAN DIERENARTSEN WORDT TEGENWOORDIG NIET ALLEEN EEN ROL VERWACHT IN HET BETER MAKEN

Nadere informatie

LENTE NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA MEI 2016

LENTE NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA MEI 2016 LENTE NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA MEI 2016 DINKA SCHOOL is dit Schooljaar weer een stapje vooruit gegaan, er zijn nu 7 klassen in totaal: de Nursery klas voor de allerkleinste, de Pre Unit en de groepen

Nadere informatie

1. Voordat je een nieuw product op de. kunnen er grote moeilijkheden ontstaan.

1. Voordat je een nieuw product op de. kunnen er grote moeilijkheden ontstaan. p. 97 les 5 1. Voordat je een nieuw product op de markt brengt, moet je als fabrikant goed afwegen. Anders kunnen er grote moeilijkheden ontstaan. Les 5 woordenschat 20 woorden opdracht 1. Voordat je een

Nadere informatie

Wereldproblemen te lijf met business modellen

Wereldproblemen te lijf met business modellen INTERVIEW tekst: Maarten van der Schaaf Wereldproblemen te lijf met business modellen Marcello Palazzi behoort al decennia tot de voorhoede van het mondiale duurzame bedrijfsleven. Samen met Leen Zevenbergen

Nadere informatie

WONEN MET EEN GROEN WOONT ENERGIE NEUTRAAL COMFORTABEL WONEN EN TOCH GELD BESPAREN. Lodewijk Hoekstra NIEUW! DE ENERGIE-EXPERT Steeds meer

WONEN MET EEN GROEN WOONT ENERGIE NEUTRAAL COMFORTABEL WONEN EN TOCH GELD BESPAREN. Lodewijk Hoekstra NIEUW! DE ENERGIE-EXPERT Steeds meer ELEKTRISCH RIJDEN ZONNEPANELEN DE ENERGIE-EXPERT 64 39 26 Steeds meer Kosten, opbrengst & Nul-op-de-meter in betaalbare modellen salderingsregeling een jaren 80-woning NIEUW! Lodewijk Hoekstra WOONT ENERGIE

Nadere informatie

Walking for Water trip to Kenya

Walking for Water trip to Kenya Walking for Water trip to Kenya 23 October 30 October 2016 Onderzoek naar de zin van wandelen voor water Rens Metz Op 22 maart jl hebben 160 leerlingen van de Lelyschool, de Groen van Prinstererschool

Nadere informatie

Two sides of the same coin (werkbezoeken)

Two sides of the same coin (werkbezoeken) Two sides of the same coin (werkbezoeken) We gaan op pad om vrouwen die deelgenomen hebben aan de training op te zoeken. De bedoeling is om te zien hoe zij hun kennis die zij in de training opgedaan hebben

Nadere informatie

Reden: Bezoeken potentiële klanten, winkels en retail. Om met eigen ogen te kunnen zien wat de mogelijkheden zijn.

Reden: Bezoeken potentiële klanten, winkels en retail. Om met eigen ogen te kunnen zien wat de mogelijkheden zijn. Verslag bezoek Moskou 25-06 t/m 29-06 Melvin van de Zeijden, Robert Quak en Erik van der Spek Reden: Bezoeken potentiële klanten, winkels en retail. Om met eigen ogen te kunnen zien wat de mogelijkheden

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

In Nederland zijn het klimaat en het landschap zeer geschikt voor veeteelt. Logisch dat we veel koeien houden en melkproducten maken.

In Nederland zijn het klimaat en het landschap zeer geschikt voor veeteelt. Logisch dat we veel koeien houden en melkproducten maken. DE ZUIVELSECTOR > Inleiding In Nederland zijn het klimaat en het landschap zeer geschikt voor veeteelt. Logisch dat we veel koeien houden en melkproducten maken. De zuivelsector is belangrijk voor de Nederlandse

Nadere informatie

Family Statement. Wij zijn. Vebego

Family Statement. Wij zijn. Vebego Family Statement Wij zijn Vebego ooruitgang is ensenwerk Een familie van sterke merken U heeft het verhaal van Vebego in handen. Geen succesverhaal over gerealiseerde groei scenario s met aantallen, staafdiagrammen

Nadere informatie

Een vertrouwd thuis, een huiskamer zaterdag, 13 oktober 2012 00:00. Willem Braak

Een vertrouwd thuis, een huiskamer zaterdag, 13 oktober 2012 00:00. Willem Braak Willem Braak Maandag 15 oktober start Opleidingscentrum Granbeeuw met een fundraiser voor een nieuw initiatief: Vrienden van Opleidingscentrum Granbeeuw. Het bedrijfsleven zal benaderd en aangemoedigd

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

de techniek van cofely

de techniek van cofely de techniek van cofely wel eens van cofely gehoord? Bij Cofely gaat er een wereld voor je open. Monteurs, lassers, calculatoren, werkvoorbereiders, servicetechnici en andere specialisten werken samen aan

Nadere informatie

Installatie- & Elektrotechniek. Markiezaat College, het échte werk

Installatie- & Elektrotechniek. Markiezaat College, het échte werk 2015 2016 Installatie- & Elektrotechniek Markiezaat College, het échte werk Installatietechniek: techniek die zorgt voor mensen "Je laat die mensen toch niet in de kou zitten?" Overal waar we wonen en

Nadere informatie

Ab Harrewijnrede 2003 Minister Aart Jan de Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 21 mei 2003 te Amsterdam.

Ab Harrewijnrede 2003 Minister Aart Jan de Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 21 mei 2003 te Amsterdam. Ab Harrewijnrede 2003 Minister Aart Jan de Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 21 mei 2003 te Amsterdam. Ik ben bijzonder vereerd dat ik de eerste Ab Harrewijnrede mag uitspreken. Op een podium dat

Nadere informatie

Uw eigen denken kan de oorzaak zijn van het probleem

Uw eigen denken kan de oorzaak zijn van het probleem Uw eigen denken kan de oorzaak zijn van het probleem Wat dienstverlenende organisaties kunnen leren van de manier waarop Toyota zijn auto s maakt. Wees bereid anders te denken Wij nodigen u uit om eens

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Elke dag een stap verder. In deze editie: UP TO DATE NUMMER 45. Voorwoord

Nieuwsbrief. Elke dag een stap verder. In deze editie: UP TO DATE NUMMER 45. Voorwoord 0 NUMMER 45 Nieuwsbrief UP TO DATE Voorwoord Elke dag een stap verder. In deze editie: Pagina 1: Voorwoord Promotiefilm Pagina 2: Schoolkleding en lakens Werkbezoek Pagina 3 : Werkbezoek Kasten ChildRight

Nadere informatie

Horeca. Opleidingen in de keuken Opleidingen in de bediening

Horeca. Opleidingen in de keuken Opleidingen in de bediening Horeca Opleidingen in de keuken Opleidingen in de bediening Veel jongeren gaan na het stappen nog even een fastservicezaak binnen om de maag te vullen met een broodje of een stuk pizza. Als er iets te

Nadere informatie

Maak het verschil. Stage in Ghana. www.one-love-foundation.com

Maak het verschil. Stage in Ghana. www.one-love-foundation.com Maak het verschil Stage in Ghana www.one-love-foundation.com Inhoud Wie zijn wij? Wie zijn wij? Hoe wij werken Behoefte Gezondheidszorg Algemeen Kliniek Educatie Algemeen Lesgeven stages Stages gezondheidszorg

Nadere informatie

Procestechniek BOL opleidingen. Markiezaat College, het échte werk

Procestechniek BOL opleidingen. Markiezaat College, het échte werk 2016 2017 Procestechniek BOL opleidingen Markiezaat College, het échte werk Van G naar E De weg van grondstof naar eindproduct: Procestechniek in de hoofdrol Met grondstoffen kun je nog alle kanten op.

Nadere informatie

Inspiratie voor Nieuwe Business Modellen

Inspiratie voor Nieuwe Business Modellen Inspiratie voor Nieuwe Business Modellen Bijeenkomst bij Eneco in kader van onderzoek naar Nieuwe Business Modellen De noodzaak om te veranderen is onmiskenbaar. Burgers, bedrijven en overheid zoeken naar

Nadere informatie

Vliegtuigtechniek. Markiezaat College, het échte werk

Vliegtuigtechniek. Markiezaat College, het échte werk 2014 2015 Vliegtuigtechniek Markiezaat College, het échte werk Vliegtuigtechniek: The sky is the limit Vliegtuigtechniek is een wereld op zich. Techniek voor hoogvliegers. De wereld van professionals die

Nadere informatie

Het Kinderrechten lespakket

Het Kinderrechten lespakket Het Kinderrechten lespakket want ieder kind kan de wereld in beweging brengen Multiple choice quiz Op www.kidsrights.nl/scholen vindt u quizvragen met multiple choice antwoorden, die uitnodigen tot doorpraten

Nadere informatie

PC's klaar voor vertrek

PC's klaar voor vertrek CLASSworks De activiteiten binnen het programma CLASSworks lopen naar tevredenheid. Twee nieuwe Tanzaniaanse scholen; Mlama Secondary School en Kilimanjaro Boys worden de komende maand voorzien van een

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Lars brengt een bezoek aan de projecten in Tanzania. o Onderwijs: de weg uit de armoede! blz. 2

In deze nieuwsbrief: Lars brengt een bezoek aan de projecten in Tanzania. o Onderwijs: de weg uit de armoede! blz. 2 Nummer 5 februari 2007 Lars brengt een bezoek aan de projecten in Tanzania Afgelopen najaar is Lars (bestuurslid van Sharing Worlds) weer naar Tanzania geweest en heeft een inspirerend bezoek gebracht

Nadere informatie

Waarom dit boekje? Overal. Kiezen. Uiterlijke verzorging. Afwisselend. Voor iedereen. Toekomst

Waarom dit boekje? Overal. Kiezen. Uiterlijke verzorging. Afwisselend. Voor iedereen. Toekomst Waarom dit boekje? Tijdens je opleiding ga je op stage. Je kunt op veel plekken stage lopen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een stage in de keuken of in een magazijn. Of in de uiterlijke verzorging.

Nadere informatie

Stichting So Logical Foundation

Stichting So Logical Foundation Stichting So Logical Foundation BELEIDSPLAN 2015-2016 Stichting So Logical Foundation Postbus 5823 1410 GA Naarden Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 4 3. Werkwijze 6 4. Organisatie 7 5. Financiën

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

LinkedIn Live Nieuwe Klanten Vinden

LinkedIn Live Nieuwe Klanten Vinden LinkedIn Live Nieuwe Klanten Vinden Voor wie Ondernemers, account managers, sales managers, business developers, freelancers en alle anderen die in het commerciële proces van een organisatie betrokken

Nadere informatie

Als ik ergens mijn tanden in zet, ga ik er voor, samen met Elke. Johan Verhaegen. Schoonmaakbedrijf Perfectie

Als ik ergens mijn tanden in zet, ga ik er voor, samen met Elke. Johan Verhaegen. Schoonmaakbedrijf Perfectie 1 2 Als ik ergens mijn tanden in zet, ga ik er voor, samen met Elke Johan Verhaegen Schoonmaakbedrijf Perfectie Een ondernemersverhaal met als rode draad een lovestory! Zo zijn er niet veel Het verhaal

Nadere informatie

Toespraak van commissaris van de koningin en SNNvoorzitter Max van den Berg, feestelijke start CCC2- programma, Groningen, 25 maart 2011

Toespraak van commissaris van de koningin en SNNvoorzitter Max van den Berg, feestelijke start CCC2- programma, Groningen, 25 maart 2011 Toespraak van commissaris van de koningin en SNNvoorzitter Max van den Berg, feestelijke start CCC2- programma, Groningen, 25 maart 2011 Dames en heren, Degenen, die hier te lande na 1820 verbetering van

Nadere informatie

Vakantiewerkproject Com wonen

Vakantiewerkproject Com wonen Vakantiewerkproject Com wonen 2003 Inhoud Het idee Opzet Jongeren Op straat Resultaten Neveneffecten Bepalende succesfactoren Het idee Is ontstaan in 2002 na het uitvoeren van de leefbaarheidsmonitor onder

Nadere informatie

Privé Safaris in Afrika PRIVE SAFARI COMBI KENIA-TANZANIA 15d/14n Seizoen 2019

Privé Safaris in Afrika PRIVE SAFARI COMBI KENIA-TANZANIA 15d/14n Seizoen 2019 PRIVE SAFARI COMBI KENIA-TANZANIA 15d/14n Seizoen 2019 Het Mooiste van Oost-Afrika reeds vanaf 4927 per persoon Kijk op www.wonisafaris.be voor meer details EAST AFRICA EXPLORER SAFARI 01 jan 2019 tot

Nadere informatie

Cito Corporate. Werken bij Cito

Cito Corporate. Werken bij Cito Cito Corporate Werken bij Cito Werken bij Cito is werken bij dé specialist op het gebied van toetsontwikkeling, examinering en het meten, beoordelen en volgen van leerprestaties. Wij werken in binnen-

Nadere informatie

Duurzaamheidsbeleid Doingoood

Duurzaamheidsbeleid Doingoood Duurzaamheidsbeleid Doingoood Over Doingoood Doingoood bestaat uit 2 delen: Doingoood volunteer work (sociale onderneming) en Doingoood foundation (stichting). In al onze werkwijzen en procedures gaan

Nadere informatie

Motivatie: presteren? Of toch maar leren?

Motivatie: presteren? Of toch maar leren? Arjan van Dam Motivatie: presteren? Of toch maar leren? Een van de lastigste opgaven van managers is werken met medewerkers die niet gemotiveerd zijn. Op zoek naar de oorzaken van het gebrek aan motivatie,

Nadere informatie

WEG MET DE EENHEIDSWORST MEESTER BART: MISSIE IRAK: GEVECHT ZONDER EINDE? BUURTZORG: HOE GOED WERK WORDT BESTRAFT

WEG MET DE EENHEIDSWORST MEESTER BART: MISSIE IRAK: GEVECHT ZONDER EINDE? BUURTZORG: HOE GOED WERK WORDT BESTRAFT TRIBUNE Nieuwsblad van de SP jaargang 50 nr. 9 oktober 2014 1,75 www.sp.nl MEESTER BART: WEG MET DE EENHEIDSWORST MISSIE IRAK: GEVECHT ZONDER EINDE? BUURTZORG: HOE GOED WERK WORDT BESTRAFT AFRIKANEN VERZEKEREN

Nadere informatie

5,7. Samenvatting door S woorden 25 januari keer beoordeeld. [Naam] klas: [Datum] Vakdocent: Mentor: Inleiding

5,7. Samenvatting door S woorden 25 januari keer beoordeeld. [Naam] klas: [Datum] Vakdocent: Mentor: Inleiding Samenvatting door S. 1663 woorden 25 januari 2016 5,7 3 keer beoordeeld Vak Biologie [Naam] klas: [Datum] Vakdocent: Mentor: Inleiding In dit verslag ga ik het hebben over wat gezond leven is en hoe je

Nadere informatie

ARE YOU READY TO GO180?

ARE YOU READY TO GO180? ARE YOU READY TO GO180? MEET HIELKE & JEROEN GO180 is een personal training- en lifestylestudio in Leeuwarden waar mensen, één op één, één op twee of in small group begeleid worden in het behalen van

Nadere informatie

GIP heeft uw hulp nodig...

GIP heeft uw hulp nodig... GIP heeft uw hulp nodig... Kinderen in Wa (Ghana) stichting Even voorstellen Wie is Stichting GIP? GIP is een kleine stichting met zeer enthousiaste vrijwilligers. Die 0% overhead kosten heeft, al het

Nadere informatie

Aldo en Giuliano Corradi, vader en zoon. Italianen in Amsterdam. Terrazzowerkers omdat het nu eenmaal zo is gelopen. En omdat terrazzo zo

Aldo en Giuliano Corradi, vader en zoon. Italianen in Amsterdam. Terrazzowerkers omdat het nu eenmaal zo is gelopen. En omdat terrazzo zo Aldo en Giuliano Corradi, vader en zoon. Italianen in Amsterdam. Terrazzowerkers omdat het nu eenmaal zo is gelopen. En omdat terrazzo zo verschrikkelijk mooi is. t e k st ja n willem k o m m e r f o t

Nadere informatie

SOCIAL RESPONSIBILITY

SOCIAL RESPONSIBILITY SOCIAL RESPONSIBILITY LID WORDEN SAMEN JE EIGEN WINDMOLEN Tegenwoordig draait alles om duurzaamheid en groen. Een goede tijd voor de Windcentrale. We weten allemaal dat er ergens stroom en energie vandaan

Nadere informatie

INTRODUCTIE MIDZOMERNACHTDUIK

INTRODUCTIE MIDZOMERNACHTDUIK INHOUD 1. Introductie Midzomernachtduik 2. Ambassadeur Nick Driebergen 3. Meld jouw actie aan bij Spieren voor Spieren 4. Hoe geld ophalen? 5. Maak jouw Midzomernachtduik sponsorpagina aan 6. Organiseer

Nadere informatie

LEERACTIVITEIT IJs verkopen op straat Ent-teach Module 6 Project management

LEERACTIVITEIT IJs verkopen op straat Ent-teach Module 6 Project management LEERACTIVITEIT IJs verkopen op straat Ent-teach Module 6 Project management Beschrijving van de leeractiviteit Voor de volgende opdracht zullen de studenten plannen* hoe ze gedurende een week ijs gaan

Nadere informatie

Sponsor a Granny Support the Community. Midterm-rapportage 2010

Sponsor a Granny Support the Community. Midterm-rapportage 2010 N I E U W S B R I E F Sponsor a Granny Support the Community Ethiopië Midterm-rapportage 2010 Older people in St. Michael s home engaging in income generating activities. Inleiding Ethiopië is een van

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Sparrow

Jaarverslag 2014. Stichting Sparrow Jaarverslag 2014 Stichting Sparrow Beste Lezer, Voor u ligt het jaarverslag van stichting Sparrow 2014. Een jaarverslag waar we aan de ene kant ontzettend trots op zijn. We hebben mensen geholpen. En voor

Nadere informatie

Meer kansen, meer banen. SW-bedrijven als banenmakelaar

Meer kansen, meer banen. SW-bedrijven als banenmakelaar Meer kansen, meer banen Inleiding Mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben terecht de volle aandacht van de politiek. Vrijwel alle verkiezingsprogramma s besteden er aandacht aan. Het gaat

Nadere informatie

De toekomst is dichterbij dan je denkt

De toekomst is dichterbij dan je denkt Duurzaamheid begint bij jezelf Wij stellen ambitieuze doelen voor een duurzame toekomst. Wij streven ernaar om een zo duurzaam mogelijk assortiment aan te kunnen bieden. Wij geloven in een productieketen

Nadere informatie

Installatie- & Elektrotechniek. Markiezaat College, het échte werk

Installatie- & Elektrotechniek. Markiezaat College, het échte werk 2016 2017 Installatie- & Elektrotechniek Markiezaat College, het échte werk Installatietechniek: techniek die zorgt voor mensen "Je laat die mensen toch niet in de kou zitten?" Overal waar we wonen en

Nadere informatie

Naam : man vrouw. Geboortedatum : BSN nummer

Naam : man vrouw. Geboortedatum : BSN nummer AANMELDFORMULIER LTC Boost Naam : man vrouw Voorletters en roepnaam : Straat en huisnummer : Geboortedatum : BSN nummer Telefoon privé/mobiel : Telefoon werk : E-mail : Werkgever / bedrijf : Ik ben verzekerd

Nadere informatie

Een goed concept bewijst zichzelf

Een goed concept bewijst zichzelf 20 Voor iedere ondernemer een betere exploitatie van de trainingszaal Een goed concept bewijst zichzelf Tekst: Caroline Mangnus Als ondernemer in beweging wil je niets liever dan dat mensen gaan bewegen

Nadere informatie

Victory Primary School. Namasuba, Kampala Uganda

Victory Primary School. Namasuba, Kampala Uganda Victory Primary School Namasuba, Kampala Uganda Inleiding Mijn naam is Anita Bellekom, 24 jaar. Een aantal jaar geleden heb ik heb ik na de MBO Kinderopvang, de opleiding HBO Pedagogisch Educatief Medewerker

Nadere informatie

Het jaar 2014. 2014 is het eerste jaar voor de nieuwe stichting Kringloopwinkel Amstelveen. De Boemerang maakt een doorstart.

Het jaar 2014. 2014 is het eerste jaar voor de nieuwe stichting Kringloopwinkel Amstelveen. De Boemerang maakt een doorstart. Jaarverslag 2014 Het jaar 2014 2014 is het eerste jaar voor de nieuwe stichting Kringloopwinkel Amstelveen. De Boemerang maakt een doorstart. De uitdaging voor 2014 is het winkeloppervlak te vergroten,

Nadere informatie

Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap. Amboseli en Tanzania Exploration

Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap. Amboseli en Tanzania Exploration Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap Amboseli en Tanzania Exploration 10 dagen/7 nachten Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire GROEPSRONDREIS MET FRANSTALIGE

Nadere informatie

Werken bij Brood op de Plank Dit is het bakkerscafé Genieten in de horeca Ons adres is: Openingstijden: Samen succesvol

Werken bij Brood op de Plank Dit is het bakkerscafé Genieten in de horeca Ons adres is: Openingstijden: Samen succesvol Samen succesvol Brood van de bovenste plank Brood, lekker brood, daar draait het om bij bakkerscafé Brood op de Plank in Nijmegen. Ambachtelijk gebakken van biologische ingrediënten. Een halfje wit, desem,

Nadere informatie

Skretting s Global Development project

Skretting s Global Development project BEDRIJFSREPORTAGE Skretting s Global Development project Door: Tanja van Dongen Beste lezers, mijn naam is Tanja van Dongen en ik ga jullie in dit artikel iets vertellen over mijn (nog relatief korte)

Nadere informatie

FRESH AIR FRESH START MADE IN GERMANY

FRESH AIR FRESH START MADE IN GERMANY Das Original FRESH AIR FRESH START MADE IN GERMANY EEN LUCHTBEVOCHTIGER + LUCHTREINIGER VOOR ALLE JAARGETIJDEN U voelt zich fitter, u slaapt beter, u bent zelden ziek. Geurtjes van huisdieren en elektrostatische

Nadere informatie

2. Landbouwlandschap

2. Landbouwlandschap 2. Landbouwlandschap 2.1 Landbouwlandschap omgeving koeien akkers gezaaid in rijen koeien akkers Aangezien ik in de Kempen woon, wordt er vooral aan akkerbouw en veeteelt gedaan in mijn leefomgeving. De

Nadere informatie

Programma overzicht. Groene Straatdag voorjaar Jordaan & Gouden Reael. 19 april 2015 12:00 16:00. Noorderspeeltuin 2 e lindendwarsstraat

Programma overzicht. Groene Straatdag voorjaar Jordaan & Gouden Reael. 19 april 2015 12:00 16:00. Noorderspeeltuin 2 e lindendwarsstraat Programma overzicht Groene Straatdag voorjaar Jordaan & Gouden Reael 19 april 2015 12:00 16:00 Voorwoord: Noorderspeeltuin 2 e lindendwarsstraat De Groene Straatdag komt tot stand in een samenwerking tussen

Nadere informatie

Sponsoring voorbeeldmails

Sponsoring voorbeeldmails Sponsoring voorbeeldmails In dit document hebben we een aantal voorbeeldmails opgesteld, die je kunt sturen naar verschillende contacten voor sponsoring. Ter info: dance4life is een brandname en wordt

Nadere informatie

Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière. 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv

Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière. 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv Programma Korte toelichting Nutri-akt Arbeidsmarkt Sollicitatieproces Zelfreflectie Sollicitatiebrief

Nadere informatie

Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing!

Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing! Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing! Flavours to go Het flexibele concept voor uw interne catering waar u de smaak van te pakken krijgt! Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing!

Nadere informatie

gras Weet hoe hout werkt

gras Weet hoe hout werkt gras Weet hoe hout werkt Gras weet hoe hout werkt Onze kennis van de vele houtsoorten, de bewerking en de verwerking ervan is groot. U krijgt dan ook altijd deskundige voorlichting en een praktisch advies.

Nadere informatie

Er is sprake van een arbeidsovereenkomst wanneer aan de volgende drie voorwaarden is voldaan:

Er is sprake van een arbeidsovereenkomst wanneer aan de volgende drie voorwaarden is voldaan: Arbeidsovereenkomst Na het arbeidsvoorwaardengesprek stelt een werkgever meestal een arbeidsovereenkomst op. Klakkeloos ondertekenen is niet verstandig. Wat houdt een arbeidsovereenkomst in en wat hoort

Nadere informatie