Winterprogramma Pieter Poot in de Nieuwe Wereld - van Adriaen Block tot Zilverbeen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Winterprogramma 2013-2014. Pieter Poot in de Nieuwe Wereld - van Adriaen Block tot Zilverbeen"

Transcriptie

1 Nanne, Ankie & Tseard Donderdag 17 oktober 2013 Aanvang uur Nutleden gratis De Pleats, grote zaal Niet leden 10,00 Pieter Poot in de Nieuwe Wereld - van Adriaen Block tot Zilverbeen Een aangekleed liedjes-programma op tekst en muziek van Nanne Kalma met als elementen: ijdelheid - koppigheid - kundigheid - moed - liefde - pret - verbazing - hoop- onnozelheid - hebzucht - verdriet - angst - frustratie - verslagenheid - trots- verwachting plezier. Het gaat over de aankoop van Manhattan, over het ontstaan van de kolonie Nieuw Nederland met haar hoofdstad Nieuw Amsterdam tot aan het moment dat, de in Peperga (Fr) geboren, Pieter Stuyvesant in 1664 de kolonie moet overdragen aan de Engelsen, die de naam daarna veranderen in New York. Het vervolg op Henry Hudson en de Halve Maen

2 Lezing: Ada Kerkstra en Akko Kalma. De wind liet ons de wereld zien Woensdag 20 november 2013 Aanvang uur De Pleats, grote zaal Alleen voor Nutleden Zeilers en bestuur Ver. Aangepaste Sporten En Vrijwilligers en bestuur Skûtsje museum. Ada en Akko staken in 2003 met de White Haze van wal voor een unieke zeilreis, waarbij de uithoeken van de wereldbol werden verkend. In het kielzog van de Beagle trotseerden ze stormen langs de Atlantische kust van Zuid-Amerika en in de Drake Passage, het beruchte vaarwater tussen Kaap Hoorn en Antarctica. Eenmaal op Antarctica zeilden ze tussen ijsbergen en pinguïns. Via de verlaten wateren van Patagonië voeren ze door naar de Galapagos, waar ze ankerden in Darwin s dierentuin. Op Paaseiland besloten ze de hele Polynesische Driehoek te verkennen om antwoorden te vinden op de raadsels waarmee de beroemde beelden nog steeds zijn omgeven. In Ecuador en Peru probeerden ze aanwijzingen te vinden voor de connectie die volgens Thor Heyerdahl bestaat tussen Zuid-Amerika en Paaseiland. Daarna werd koers gezet naar Hawaii, waar ze leerden over de traditionele navigatiemethoden van de Polynesiërs. Via Alaska, Californië, Mexico en een aantal Polynesische eilanden in de Stille Zuidzee bereikten ze Nieuw-Zeeland. Het laatste deel van de reis stond in het teken van het Nederlandse verleden. Ze zeilden naar oude VOC-handelsposten in Japan, China, de specerijen-eilanden in Indonesië, Mauritius en Zuid-Afrika. Ook het prachtige Suriname werd bezocht. Na zes jaar en zeemijlen bracht de wind hen terug in de Lage Landen. De lezing bestaat uit de volgende onderdelen: 1. In het kielzog van de Beagle: over Antarctica 2. De Polynesische Driehoek: over Paaseiland 3. Zeiltocht in het Nederlandse verleden: over Japan Het geheel wordt geïllustreerd met mooie foto s en routekaartjes.

3 Rop Janze, december show Woensdag 11 december 2013 Aanvang uur De Pleats, grote zaal Nutleden gratis Niet leden 10,00 Cabaretier Rop Janze uit Bovenkarspel leerde het vak van presentator tijdens de Mens & Gevoelens-avonden van Margreet Dolman in het Betty Asfaltcomplex in Amsterdam. Vervolgens sloot hij zich aan bij de Comedytrain, het eerste Nederlandse collectief van stand-up comedians onder leiding van Raoul Heertje. Janze toert door het land met zijn cabaretprogramma's en verzorgt jaarlijks avondvullende programma's tijdens de Boekenweek. Eind vorig jaar verscheen zijn CD 'Lust & Bedrog', met daarop vijftien liedjes waaronder een duet met Astrid Nijgh. In zijn december show viert Rop Janze Kerst, Sinterklaas en Oud & Nieuw op één avond om ervan af te zijn. Ook geeft hij een terugblik op 2013 en op de voorstellingen die Rop in 2013 speelde. Tevens fragmenten/hoogtepunten uit de voorstelling "Denkend aan Holland" komen aan bod. Kortom, het wordt een vrolijke voorstelling met liedjes, conferences en gedichten.

4 Hawar, Folkmuziek Winterprogramma Zondag 5 januari 2014 Aanvang uur. De Pleats, grote zaal Alleen voor Nutleden HawaR, folk met een eigen kleur. Folkmuziek wordt nergens in Nederland zo innig gekoesterd als in Friesland. Wellicht heeft die sterke waardering iets te maken met de rijke Friese traditie van het zelf muziek maken in eigen kring. Vroeger meer vanzelfsprekend dan nu door de beslotenheid van de dorpen en stadjes, maar nog altijd diep verankerd in de gemeenschappelijke Friese muziekgenen. De folkgroep Hawar stamt uit die traditie, al twintig jaar toert de band door de provincie met een al maar uitdijend repertoire van Ierse en Schotse andere West-Europeese folk dat de vier bandleden van eigen arrangementen voorzien. De multi-instrumentalisten hanteren gitaar, mandoline, banjo of accordeon met het hetzelfde gemak als de typische Ierse tinwhistle en de doedelzak. Jan Frederiks Henk Bloemsma Kees Schriemer Piet Zwerver :trekharmonica, tinwhistle, doedelzak en zang :zang, gitaar, accordeon en banjo :zang, gitaar en mandoline :accordeon, basgitaar, voettrom en zang

5 Spaans buffet met zang, muziek en flamenco dans Donderdag 23 & vrijdag 24 januari 2014 Aanvang uur De Pleats, grote zaal Alleen voor Nutleden We zijn al toe aan het eerste lustrum met ons 5 e jaar landenthema: Cultuur en Culinair verstevigen elkaar. Was het begin met één avond, na uw en ons enthousiasme rekenen we als voorgaande jaren weer op twee goed bezette buffetavonden. Om de culturele opzet wat uit te breiden voegt het bestuur er deze keer een extra landeigene dimensie aan toe. Naast de Spaanse flamencozanger Juan Peñas en gitarist Ruud Stoop brengt Ellen Bos de flamencodans naar u in Burgum.

6 Zang, muziek en flamenco dans Ellen Bos is docente Spaanse dans aan haar flamencoschool Rosario in Groningen. Flamenco is een muziekgenre afkomstig uit de zuidelijke provincies van Spanje, o.a. Andalucia. Kenmerkend zijn de soms Arabisch aandoende klanken, de uitbundige muzikale versieringen rondom het thema en het sterke ritme binnen een twaalf-tels systeem. De flamenco muziek werd en wordt doorgaans niet genoteerd, maar net als volksmuziek mondeling door via-via doorgegeven en overgeleverd. De cante (zang) kent een minimale begeleiding met o.a. golpe (kloppen), pitas (vinger knip) of palmas (handen geklap) en taconeo (voetenwerk). Benieuwd naar een avondje Spaanse cultuur? Schrijf tijdig in, want vol=vol! En tip voor de heren: wissel de Ecco s vanavond eens voor Van Bommels Spaans culinair Natuurlijk gaan we er ook wat bij drinken en eten. Spanje kent al zo n kleine drieduizend jaar wijnbouw. Zelf de overheersing van de Moren deed ze niet naar appelsientje switchen. De vol rode Rioja s in het noorden waren al in de vroege middeleeuwen een welkome verfrissing voor de pelgrimgangers naar Santiago de Compostelle. Natuurlijk proeven we ook uit de vele andere zuidelijker wijnstreken. Op het menu staan ook zeker de pittige tapenade intro s en de zeevruchtenrijke paella rijst. Laat u verrassen en verwennen tijdens deze eerste culturele & culinaire mijlpaal. U bent van harte welkom (bienvenido) en tot ziens (hasta luego) op fiësta Diner (verplicht) 25,00 per persoon. Wijn en andere consumpties zijn voor eigen rekening. Het bijgevoegde inschrijfformulier van 15 tot 30 oktober 2013 inleveren bij Anneke Korringa-van der Velde.

7 KRIMP fan Gerrit Breteler Toaniel Woansdei 12 & tongersdei 13 februari 2014 Oanfang oere De Pleats, grutte seal Allinne foar Nutleden Krimp is de opfolger fan de súksesfolle produksjes Katarsis en Kredo. Trije kroechteaterstikken skreaun troch keunstner Gerrit Breteler. Krimp sil wer rûnom yn de provinsje yn kafees, teaters en doarpshuzen spile wurde. De gefolgen fan de ynsette krimp op it Fryske plattelân biede genôch ynspiraasje om de besikers fan kafee De Bûnte Bok harren ferhaal dwaan te litten. Kabaretier Jan Jaap v.d. Wal hat as regisseur fan Krimp de linige wurking socht tusken it flotte stedske intellektualisme en it stoefe plattelânske temperamint. In nije útdaging foar de spilers Anke Bijlsma en Gerrit Haaksma. De ferneamde grimeur Arjan v.d. Grijn hat de akteurs wer bystien yn harren syktocht nei de personaazjes. Omdat de beide akteurs alle karakters spylje, moat der yn rap tempo fan rol wiksele wurde. Mei minimale middels in optimaal resultaat! Arjan wist wêr t r oan begûn: Da s lache man... Omdat er per avond maximaal 135 leden toegelaten kunnen worden dient u vooraf kaarten op te halen. De kaartverstrekking vindt plaats op zaterdag 18 januari van uur in de bibliotheek te Burgum. Kaarten worden verstrekt op vertoon van uw lidmaatschapskaart! (per adres maximaal twee kaarten)

8 Lezing: Loes Dijk, De oorlog van mijn vader. De bovenduiker van Hilaard en Grytsje Kingma, muziek en zang (i.s.m. de bibliotheek) Woensdag 26 februari 2014 Aanvang uur Bibliotheek Nutleden gratis (leden dienen vooraf op vertoon van hun lidmaatschapskaart een entreebewijs op te halen in de bibliotheek) Leden bibliotheek 5,00 Niet-leden 6,00 Loes Dijk is geboren en getogen in Friesland. Sinds 2004 woont en werkt ze op Terschelling. Voor haar is het eiland een bron van rust te midden van een drukke baan en gezin. De stilte van de natuur en de altijd veranderende zee geeft haar inspiratie tot het schrijven van verhalen. Verhalen over onderwerpen die haar bezighouden. Eén van die onderwerpen is het leven van haar vader. Een stille, grote, standvastige man, die zijn kinderen een geborgen en veilige jeugd meegaf. Een vader die moeilijk zijn gevoelens kon uiten aan hen die hij bovenal liefhad. In haar zoektocht naar het waarom van zijn stilte vond ze de antwoorden in het verleden en schreef daarover haar debuut. De oorlog van mijn vader. De bovenduiker van Hilaard De oproep van radio Oranje op de 17 e september in het najaar van 1944, verandert het leven van het gezin Dijk drastisch. De kinderen van Versteeg moeten onder de wol, luidt de boodschap vanuit Engeland. It sil heve, zegt Bote Lieuwe tegen vrouw en kinderen. De volgende ochtend vertrekt hij naar Hilaard. Zijn zoons volgen spoedig. Daar begint het verhaal van de bovenduiker van Hilaard, de zeventien jarige Alle Dijk. Het verhaal van de rest van zijn leven. Website: De Fryske troubadoer Grytsje Kingma is yn 2008 mei it skriuwen fan eigen lietteksten útein set. Se sjongt gefoelige lietsjes dy t it hert reitsje en dêr t de minsken werkenning yn fine. Der steane twa cd s op har namme: Wjerlûd en Wytfear, en in tekstenbondel Tûzen dagen. Njonken har muzykoptredens docht se oersetwurk en hat se de lieding by in koar.

9 Algemene jaarlijkse ledenvergadering Donderdag 6 maart 2014 Aanvang uur De Pleats, grote zaal Gevangen zijn. Een samenleving apart, een aparte samenleving Na een korte pauze zal Omrop Fryslân verslaggever Auke Zeldenrust een uiterst boeiende lezing geven over zijn gesprekken met gevangenen in de Leeuwarder bajes, officieel geheten: Penitiare Inrichting Leeuwarden. Als medewerker van de omroep kent u Zeldenrust van o.m. de tv uitzendingen/verslaggevingen over misdaad en rechtszaken in Friesland. Voor de samenstelling van zijn boek bezocht en interviewde hij gevangenen door het gesprek achter gesloten deuren aan te gaan. Zijn boek wil een betrouwbaar beeld schetsen van het leven in de Leeuwarder gevangenis. Dat is een gesloten, vrijwel geheel mannelijke, gemeenschap. Daar waar de ene helft van de 250 bewoners vanwege gepleegde daden onvrijwillig gevangen zit, maar begeleid, verzorgd en bewaakt wordt door de andere helft. In een huis waar je niet naar buiten kunt Eigenlijk is het een dorp op zich, maar dan wel (nagenoeg) ontoegankelijk voor derden. Laat staan dat je naar buiten wandelt, maar daarom niet minder interessant. De lezing en het boek zijn een aaneenschakeling van verhalen over deze mensen, de gebeurtenissen, de geschiedenis, de regels en de inrichting van deze besloten samenleving. Er staan tevens artikelen in die gebaseerd zijn op onderzoeken, publicaties in de media en (populair-)wetenschappelijke geschriften die over detentie zijn verschenen. Deze artikelen staan niet los van de beschrijving van de wereld achter de muren, maar ondersteunen die juist. De foto's die in het boek komen te staan, zetten het verhaal van de gevangen maatschappij kracht bij. Een lezing over een kijkje in en begrip over gevangen zijn die u wellicht niet wilt missen.

10 Tet Rozendal, Mata Hari (Femme Fatale) Muziektheater Donderdag 27 maart 2014 Aanvang uur De Pleats, grote zaal Alleen voor Nutleden Bijna 100 jaar na haar dood geeft Tet Rozendal de legendarische danseres Mata Hari opnieuw een stem in de muzikale theater voorstelling Mata Hari In de derde solo voordstelling gooit het eigenzinnige multi-talent Tet Rozendal alles in de strijd om het publiek deelgenoot te maken van haar zoektocht naar het leven van de mysterieuze en verleidelijke Mata Hari, en naar de Mata Hari in zichzelf. Een zoektocht met de intrige van een spionage schandaal met een zucht Parijse ooch-la-la en een vleug mystiek uit Nederlands Indië. Naar een antwoord op de vraag: wat bezielde Grietje Zelle uit Leeuwarden toch? Kino Haitsma, die eerder werkte met o.a. Simone Kleinsma en Liesbeth List, tekent voor de live muzikale begeleiding. Tet Rozendal :zang, dans en spel Kino Haitsma :muzikale begeleiding Pieter Athmer :regie Beleef één zinderende avond met Mata Hari

Zuid Afrikaans Braai Buffet met Soul Dada

Zuid Afrikaans Braai Buffet met Soul Dada Zuid Afrikaans Braai Buffet met Soul Dada Donderdag 24 en Vrijdag 25 januari 2013 Aanvang 18.30 uur De Pleats, grote zaal Alleen voor Nutleden die gereserveerd hebben Na drie eerdere succesvolle muzikale

Nadere informatie

Jan Arendz en Marijke Geertsma, It Jubileum

Jan Arendz en Marijke Geertsma, It Jubileum Jan Arendz en Marijke Geertsma, It Jubileum Woansdei 15 oktober & Tongersdei 16 oktober 2014 Oanfang 20.00 oere De Pleats, grutte seal Allinne Nutleden Jan Arendz en Marijke Geertsma spylje harren eigen

Nadere informatie

Trijetalich ûnderwiis súksesfol

Trijetalich ûnderwiis súksesfol De Trijetalige Skoalle 1 Trijetalich ûnderwiis súksesfol Acht jier lang hawwe sân skoallen yn Fryslân meidien oan it projekt Trijetalige Skoalle. De resultaten wienen sa goed dat de projektskoallen graach

Nadere informatie

Cursussen Fries 2016-2017

Cursussen Fries 2016-2017 afuk.frl Wolkom by de Afûk! Bent u in Friesland komen wonen en wilt u de taal graag kunnen verstaan? Of wilt u voor uw werk graag Fries kunnen spreken? Bent u Friestalig en wilt u het Fries graag leren

Nadere informatie

it beste lan fan d ierde (het beste land van de aarde)

it beste lan fan d ierde (het beste land van de aarde) it beste lan fan d ierde (het beste land van de aarde) Fries bloed kom in beweging Bruis, kook, en bons door onze aderen! Kom op! Wij bezingen het beste land van de aarde, Het Friese land vol eer en roem

Nadere informatie

Abdi Kasih Wij zijn twee zussen, Anniek en Sophie, en begin dit jaar zijn we samen op wereldreis gegaan naar Australië, Nieuw-Zeeland en Indonesië. In Australië woont een deel van onze familie en in Indonesië

Nadere informatie

Vraag Antwoord Scores. Aan het juiste antwoord op een meerkeuzevraag wordt 1 scorepunt toegekend. Tekst 1 De wolf hat neat te sykjen yn Nederlân

Vraag Antwoord Scores. Aan het juiste antwoord op een meerkeuzevraag wordt 1 scorepunt toegekend. Tekst 1 De wolf hat neat te sykjen yn Nederlân Aan het juiste antwoord op een meerkeuzevraag wordt 1 scorepunt toegekend. Tekst 1 De wolf hat neat te sykjen yn Nederlân 1 B 2 C 3 maximumscore 1 Jagers kinne minder reeën, kninen en hazzen sjitte. Wolven

Nadere informatie

Vraag Antwoord Scores. Aan het juiste antwoord op een meerkeuzevraag wordt 1 scorepunt toegekend.

Vraag Antwoord Scores. Aan het juiste antwoord op een meerkeuzevraag wordt 1 scorepunt toegekend. Aan het juiste antwoord op een meerkeuzevraag wordt 1 scorepunt toegekend. Tekst 1 Is elk wittenskiplik ûndersyk wol wittenskiplik? 1 A 2 maximumscore 1 Omdat dat ûndersyk net foldocht oan (Piersma syn)

Nadere informatie

Eindexamen havo Fries I

Eindexamen havo Fries I De mearkarfragen hawwe in gewicht fan 1 skoarepunt. Tekst 1 It klimaat fan Fryslân yn it jier 2030 1 maximumscore 1 Troch sâlt en swiet wetter by inoar lâns streame te litten. 2 maximumscore 1 It klimaat

Nadere informatie

Miniboekje. Van dromen naar doen. Na je pensioen. Mireille Goedkoop

Miniboekje. Van dromen naar doen. Na je pensioen. Mireille Goedkoop Miniboekje Van dromen naar doen. Na je pensioen. Mireille Goedkoop Het leven is wat er gebeurt als je iets anders doet John Lennon Dit miniboekje geeft een impressie van de levenslustige ouderen die in

Nadere informatie

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag.

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Onze vragen: 1. Wanneer bent u met uw schrijfcarrière begonnen? 8 jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven.

Nadere informatie

Liederen solozang Prijs: 7,= euro per stuk

Liederen solozang Prijs: 7,= euro per stuk Liederen solozang Prijs: 7,= euro per stuk GEWASSEN IN WATER Inhoud: Vanuit de dopeling gezien een statement dat hij in het watergraf alles wat oud is achter zich laat. Hij weet niet alles, kent nog niet

Nadere informatie

Richard. Groenendijk. Mariska. van Kolck. Ben. Cramer L.A. The Voices. 14 december 2015 Spoorwegmuseum Utrecht

Richard. Groenendijk. Mariska. van Kolck. Ben. Cramer L.A. The Voices. 14 december 2015 Spoorwegmuseum Utrecht Richard Groenendijk Mariska van Kolck Ben Cramer L.A. The Voices 14 december 2015 Spoorwegmuseum Utrecht Het Lach voor een Dag Gala In 2015 wordt het eerste Lach voor een dag Gala gehouden in Het Spoorwegmuseum

Nadere informatie

de Roffel De Troubadour in sinterklaassfeer. Groep 3 is aan het knutselen. Agenda

de Roffel De Troubadour in sinterklaassfeer. Groep 3 is aan het knutselen. Agenda De Roffel, jaargang 20, no. 11 28 november 2014 1 de Roffel Mededelingenblad van Agenda Basisschool de Troubadour november 2014 Vrijdag 28-11 : Kleuters vrij Vrijdag 5-12 : De Sint en de Pieten komen op

Nadere informatie

Tet Rozendal, It Wûnder út 'e Wâlden

Tet Rozendal, It Wûnder út 'e Wâlden Tet Rozendal, It Wûnder út 'e Wâlden (der is mear tusken himel en teater) muzykteaterútfiering Tongersdei 4 oktober 2012 Oanfang 20.00 oere De Pleats, grutte seal Fergees en allinne foar Nutleden Hikke

Nadere informatie

Serious Request kerstborrel

Serious Request kerstborrel Serious Request kerstborrel vrijdag 13 december 2013 in Tresoar Entree: 5,00 Deuren open vanaf 16.30 Boterhoek 1, Leeuwarden info@tresoar.nl Programma 16.30 Inloop 17.00 17.30 17.30 18.00 18.00 18.30 18.30

Nadere informatie

De Harderwijker Botterstichting zet HARDERWIJK. op de kaart. Harderwijk - New York Sponsert u ook?

De Harderwijker Botterstichting zet HARDERWIJK. op de kaart. Harderwijk - New York Sponsert u ook? De Harderwijker zet HARDERWIJK op de kaart Ter ere van Henry Hudson 400 jaar Harderwijk - New York Sponsert u ook? Met oud Hollandse schepen naar Amerika Voor deze happening wordt er één vloot samen gesteld

Nadere informatie

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help!

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Zondag 16 februari 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr. Klaas Keimpema Pianist en dirigent schoolkoor: dir. Adriaan Stuij Welkom -

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, samen zijn we compleet Nieuws van de directeur Met de mooie voorspellingen in het vooruitzicht, wens ik u en de kinderen namens het team een prettige herfstvakantie.

Nadere informatie

Zomerschool 50 + Magdalenahof. Wooninc.Plus gebouw Magdalenahof

Zomerschool 50 + Magdalenahof. Wooninc.Plus gebouw Magdalenahof Zomerschool 50 + Magdalenahof Wooninc.Plus gebouw Magdalenahof Beheerder : Ludo Verhees Adres : Magdalenahof 20 5667 RZ Geldrop Telefoon : 040 401 26 17 E-mailadres : magdalenahof@wooninc.nl Website :

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF juli 2018 Staat voor onderwijs dat meegroeit!

NIEUWSBRIEF juli 2018 Staat voor onderwijs dat meegroeit! AGENDA JULI SEPTEMBER 2018 Vrijdag 13 juli Woensdag 18 juli Donderdag 19 juli Donderdag 19 juli Vrijdag 20 juli Zomervakantie Eerste schooldag Eindmusical groep 8 : Spookie! Rapport mee De kinderen van

Nadere informatie

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12 01 Goedemorgen Sinterklaas 2 02 De vriend van ieder kind 3 03 Taai taai 4 04 Zwarte Piet, kijk goed uit! 5 05 Vergeten 6 06 Lieve Sinterklaas 7 07 Go Go Amerigo 8 08 Kijk, Sinterklaas is aangekomen 9 09

Nadere informatie

Bestuursverslag 2015 RTV Kanaal30. Algemeen

Bestuursverslag 2015 RTV Kanaal30. Algemeen Bestuursverslag 2015 RTV Kanaal30 Algemeen De Stichting Lokale Omrop stelt zich ten doel : a. een omroepprogramma te verzorgen dat is gericht op de bevrediging van de in de gemeenten Tytsjerksteradiel

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo Februari 2014, jr 5 - no 5

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo Februari 2014, jr 5 - no 5 Nieuwsbrief De Cobbenhagenmavo Februari 2014, jr 5 - no 5 Laatste week Op dit moment brengen we de laatste dagen door in ons oude gebouw. We zijn heel erg trots op ons nieuwe gebouw, maar we kunnen een

Nadere informatie

INHOUD. Activiteiten 2e kwartaal 2014 De Vlasgaard

INHOUD. Activiteiten 2e kwartaal 2014 De Vlasgaard INHOUD Voorwoord... 2 Voor elk wat wils... 2 Activiteitenaanbod op locatie De Vlasgaard... 4 Activiteitenaanbod i.s.m. andere organisaties... 9 De agenda voor de komende periode... 11 1 VOORWOORD Dit informatieboekje

Nadere informatie

12-14 juni 2015. festival. www.tegekkekerk.nl. Paaskerk, Amstelveen. (te) GEKKE KERK

12-14 juni 2015. festival. www.tegekkekerk.nl. Paaskerk, Amstelveen. (te) GEKKE KERK Mathilde Santing Band (te) GEKKE KERK festival Bertolf Optredens Karsu, Mathilde Santing Band, Bertolf & Royal Parks, Jeroen Zijlstra Karsu Royal Parks Workshops Kleur je Kalm, Schrijven met Tjitske Jansen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Beste leden, Vorige maand is er geen nieuwsbrief verstuurd. Deze is voor twee maanden. Kerstfeest op Speeltuin Schiewijk Ieder jaar vieren we op

Nadere informatie

Nieuw leven in JPF blazen vrijdag, 19 april 2013 18:00

Nieuw leven in JPF blazen vrijdag, 19 april 2013 18:00 Tekst: Elsbeth Stoové. Foto s: Ken Wong De Surinaamse Vereniging JPF bestaat al sinds 1941 en is voor vele mensen op het eiland een begrip. JPF staat voor Justitia, Pietas en Fides: gerechtigheid, liefde

Nadere informatie

Beeldspraak. NIEUW BESTUUR voor de AVN. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 26 april werden vijf nieuwe bestuursleden benoemd.

Beeldspraak. NIEUW BESTUUR voor de AVN. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 26 april werden vijf nieuwe bestuursleden benoemd. NIEUW BESTUUR voor de AVN Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 26 april werden vijf nieuwe bestuursleden benoemd. Sinds 1999 heeft Ellens moeder afasie. Daardoor kan zij niet meer praten en schrijven.

Nadere informatie

Uitnodiging. Konferinsje opbringstfêst wurkjen en toetsen by it fak Frysk. Conferentie opbrengstgericht werken en toetsen bij het vak Fries

Uitnodiging. Konferinsje opbringstfêst wurkjen en toetsen by it fak Frysk. Conferentie opbrengstgericht werken en toetsen bij het vak Fries Uitnodiging Konferinsje opbringstfêst wurkjen en toetsen by it fak Frysk Conferentie opbrengstgericht werken en toetsen bij het vak Fries donderdag 14 februari 2013 tongersdei 14 febrewaris 2013 Om het

Nadere informatie

sponsorbrochure 2013

sponsorbrochure 2013 sponsorbrochure 2013 Voorwoord Beste gasten van ons corso, Corso in Zundert betekent veel voor een grote groep mensen in en buiten ons dorp. Het is niet alleen een traditie, maar voor veel mensen is corso

Nadere informatie

ons Onder Vers koken als thuis Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot

ons Onder Vers koken als thuis Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot De digitale versie vindt u op www.wzh.nl/transvaal Onder nr 2 - maart/april 2014 ons magazine voor cliënten van WZH Transvaal 2 Inhoud: 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot 4 Puzzel 5 Nieuwbouwrubriek

Nadere informatie

Verrassend en unieke 11 daagse Lachyoga, natuur- en meditatiereis op Curaçao Ga ook mee!

Verrassend en unieke 11 daagse Lachyoga, natuur- en meditatiereis op Curaçao Ga ook mee! Verrassend en unieke 11 daagse Lachyoga, natuur- en meditatiereis op Curaçao Ga ook mee! 29 augustus 8 september 2013 en/of 23 november 3 december 2013 Verrassend en unieke 11 daagse Lachyoga, natuur-

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER MAART 2012

ACTIVITEITENKALENDER MAART 2012 ACTIVITEITENKALENDER MAART 2012 Uitgelicht Zaterdag 3 maart 10.30-11.30 Film: 'Snip en Snap uit het plakboek van de revue, deel 3' Woensdag 7 maart 14.30-16.00 Optreden 'Vliet Grieten' Zaterdag 17 maart

Nadere informatie

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com 2009-2010 Nummer 5 Juf Lassche 292787/ juf Veenstra 038 4600725 henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com Bijbelverhalen en liedjes week 47 en 48: Maandag: klein klein kindje Dinsdag: Mozes wordt

Nadere informatie

Boek en workshop over het verlies van een broer of zus. Een broertje dood. Door Corine van Zuthem

Boek en workshop over het verlies van een broer of zus. Een broertje dood. Door Corine van Zuthem Het overlijden van een broer of zus is een ingrijpende gebeurtenis. Toch wordt het onderwerp in de rouwliteratuur doodgezwegen. Tot verbazing van Minke Weggemans. De pastoraal therapeute schreef er daarom

Nadere informatie

Ouders eindigen na bezoek in de museumwinkel. Tot slot krijgen de ouders op vertoon van hun entreekaartje een hapje en drankje.

Ouders eindigen na bezoek in de museumwinkel. Tot slot krijgen de ouders op vertoon van hun entreekaartje een hapje en drankje. Nieuwsbrief Nummer 11 jaargang 6 ALGEMEEN Agenda Activiteiten Wat hebben we komende tijd voor de kinderen in petto: 25 april - Duinendag/Koningsspelen voor de groepen 3 t/m 8 - Sport voor kleuters 13-23

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Eindfeest Digiweken. Digibiza DIGI VEILING @ EMMASCHOOL

Eindfeest Digiweken. Digibiza DIGI VEILING @ EMMASCHOOL Eindfeest Digiweken Digibiza DIGI VEILING @ EMMASCHOOL 7 juli 2012 Veilingmeester: Maarten van Meerten Hoe werkt de veiling? 1.Onze fantastische veilingmeester gaat beginnen met omschrijving van het veilingstuk

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen!

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! RiQQ CURSUSSEN 2013-2014 Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! Genoeg uitgerust in de vakantie en weer zin om lekker bezig te zijn met zingen toneelspelen of tekenen? Schrijf je nu in voor een cursus van Cultuurbedrijf

Nadere informatie

Musicalweek. THEATER Met otto, elle of izzi! SPORT EN SPEL KNUTSELEN. Dit is een voorbeeld boekje van een GROEN recreatiewerk programma.

Musicalweek. THEATER Met otto, elle of izzi! SPORT EN SPEL KNUTSELEN. Dit is een voorbeeld boekje van een GROEN recreatiewerk programma. Met otto, elle of izzi!... Recreatiebospark De Reehorst Enzerinckweg 12 7251 KA Vorden tel (0575) 551582 www.dereehorst.nl info@dereehorst.nl SPORT EN SPEL Musicalweek Iedere dag (m.u.v. maandag) leuke

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Inzameling voor vluchtelingen

In deze nieuwsbrief. Inzameling voor vluchtelingen regel van de week Ik houd me aan de regels van de school. belangrijke data 15 september informatieavond voorgezet onderwijs voor de ouders uit groep 7 en 8 24 september informatieavond social media 7 oktober

Nadere informatie

Nieuw! MUSICAL WEEKEND. 18-19 - 20 maart. zang, dans en acteren en natuurlijk veel plezier! een weekend vol met

Nieuw! MUSICAL WEEKEND. 18-19 - 20 maart. zang, dans en acteren en natuurlijk veel plezier! een weekend vol met Nieuw! MUSICAL WEEKEND 2016 18-19 - 20 maart een weekend vol met zang, dans en acteren en natuurlijk veel plezier! Scala Musical Weekend 2016 Het is zover! Met ingang van het seizoen 2015-2016 organiseert

Nadere informatie

Kearndoelen Frysk foar de basisskoalle:

Kearndoelen Frysk foar de basisskoalle: Kearndoelen Frysk foar de basisskoalle: Ut: Ministerie OCW (2006), Kerndoelenboekje. Download: http://www.slo.nl/primair/kerndoelen/kerndoelenboekje.pdf a. Foarmje twatallen. Ien fan beiden toetst by de

Nadere informatie

Correctievoorschrift VWO

Correctievoorschrift VWO Correctievoorschrift VWO 2007 tijdvak 1 Fries Het correctievoorschrift bestaat uit: 1 Regels voor de beoordeling 2 Algemene regels 3 Vakspecifieke regels 4 Beoordelingsmodel 5 Inzenden scores 6 Bronvermeldingen

Nadere informatie

Informatiebrochure Cursusreis 2014

Informatiebrochure Cursusreis 2014 Cursusreis 2014 DE BANGE, BLIJE, BOZE OF BEDROEFDE PATIËNT EMOTIES DE BAAS 2 Sevilla Sevilla, waar altijd de zon schijnt. Sevilla is een gemeente en de hoofdstad van de Spaanse autonome regio Andalusië,

Nadere informatie

Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en

Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en ben zinnens om daar een hotelkamer te nemen met airco

Nadere informatie

Fok 55 8441 BN Heerenveen T 0513-62 49 25 E marienbosch@zorggroepsintmaarten.nl. laat je zien

Fok 55 8441 BN Heerenveen T 0513-62 49 25 E marienbosch@zorggroepsintmaarten.nl. laat je zien laat je zien Fok 55 8441 BN Heerenveen T 0513-62 49 25 E marienbosch@zorggroepsintmaarten.nl laat je zien Welkom. Laat je zien 02 03 Mariënbosch is een eigentijds woonzorgcentrum en onderdeel van Zorggroep

Nadere informatie

Aankomende activiteiten. Algemene Leden Vergadering PRASNA. zaterdag 14 mei 2016. Arya Samaj Mandir Slaghekstraat 95A 3074 LB Rotterdam

Aankomende activiteiten. Algemene Leden Vergadering PRASNA. zaterdag 14 mei 2016. Arya Samaj Mandir Slaghekstraat 95A 3074 LB Rotterdam // Aankomende activiteiten Algemene Leden Vergadering PRASNA zaterdag 14 mei 2016 Arya Samaj Mandir Slaghekstraat 95A 3074 LB Rotterdam Tijd: 12.30 tot 17.00 Mandirdienst + ALgemene Leden Vergadering VAS

Nadere informatie

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool Kerstfeest 2014 Ds. W.E. den Hertogschool Kling klokjes klingelingeling, kling klokjes kling. Laat de boodschap horen: Jezus is geboren, Voor die blijde klanken, willen wij God danken. Kling klokjes klingelingeling,

Nadere informatie

Pers versus politiek, waakhond of schoothondje

Pers versus politiek, waakhond of schoothondje Uitnodiging Voorjaarscongres 2013 Pers versus politiek, waakhond of schoothondje Donderdag 23 mei 2013 Ontvangst 9.00 uur Aanvang 9.30 uur Gemeentehuis De Bilt Hartelijk welkom in de gemeente De Bilt!

Nadere informatie

Entertainment Sinterklaas

Entertainment Sinterklaas Entertainment Sinterklaas RoOt events brengt uw evenement tot bloei Bedrijfsfeesten Evenementen [kinder]entertainment [Thema]feesten teambuilding Entertainment Sinterklaas Bedrijfsbezoek door de sint Knutselen

Nadere informatie

Daar komt de boegieman!

Daar komt de boegieman! Daar komt de boegieman! Lesbrief bij het theaterconcert Daar komt de boegieman! van Jeroen Schipper en de Boegieman-band voor groep 1 tot en met 4 Inleiding Hallo, Mijn naam is Jeroen Schipper. Ik ben

Nadere informatie

Cookies eten op Wall Street

Cookies eten op Wall Street Cookies eten op Wall Street Wat is er nog Nederlands in New York? Lesduur: 2 lesuren Lesvorm: presentatie Werkwijze: duo Wat heb je nodig? computer om presentatie te maken met Prezi of Popplet Deze les

Nadere informatie

Nummer 15 2 april 2015

Nummer 15 2 april 2015 Nummer 15 2 april 2015 Agenda 03 april studiedag, alle kinderen zijn vrij 06 april 2 e Paasdag, alle kinderen zijn vrij 07 april thema-avond over verkeerssituatie rondom school 11 en 12 april Samenloop

Nadere informatie

Activiteitenagenda januari 2015 (over de dikgedrukte activiteiten kunt u hierna een toelichting lezen)

Activiteitenagenda januari 2015 (over de dikgedrukte activiteiten kunt u hierna een toelichting lezen) ACTIVITEITENAGENDA Januari 2015 Activiteitenagenda januari 2015 (over de dikgedrukte activiteiten kunt u hierna een toelichting lezen) Dag Jan. Activiteit Tijd Plaats Donderdag 1 - Nieuwjaarsdag Vrijdag

Nadere informatie

Voorjaar 2016 Plug In Music

Voorjaar 2016 Plug In Music Voorjaar 2016 Plug In Music Plug In Plug In Music : Dit is het aanbod van alle muziekcursussen van JC De Klinker. Plug In richt zich tot jongeren van 12 tot 30 jaar. De cursussen gaan door in Jc De Klinker.

Nadere informatie

De Kraanvogel Vluchtnieuws

De Kraanvogel Vluchtnieuws Oktober 2013 Beste ouders en verzorgers, Vanuit de directie Vandaag begint de herfstvakantie voor iedereen. De onderbouw heeft al een weekje vrij, de bovenbouw volgt nu. We hebben een prachtige kinderboekenweek

Nadere informatie

Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte!

Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 begint meer en meer op een echte te lijken! Lange grijze haren worden eraan toegevoegd doordat we de eerder gescheurde

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ORGEL EN KEYBOARDCLUB GELDERLAND

NIEUWSBRIEF ORGEL EN KEYBOARDCLUB GELDERLAND NIEUWSBRIEF ORGEL EN KEYBOARDCLUB GELDERLAND Colofon Voorzitter Hans de Jager De Kilder 67 6983 HK Doesburg Tel. 0313-420647 j.jager49@chello.nl Secretaris Kees Koning Hoofdstraat 60 6974AX Leuvenheim

Nadere informatie

Orde van de dienst van. van zondag 12 april 2015 10.00 uur. in De Schepershof. Het thema van deze dienst is: Een nieuwe kijk na Pasen

Orde van de dienst van. van zondag 12 april 2015 10.00 uur. in De Schepershof. Het thema van deze dienst is: Een nieuwe kijk na Pasen Orde van de dienst van van zondag 12 april 2015 10.00 uur. in De Schepershof Het thema van deze dienst is: Een nieuwe kijk na Pasen Deze dienst is voorbereid en wordt uitgevoerd door leden van de werkgroep

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER DECEMBER 2010

ACTIVITEITENKALENDER DECEMBER 2010 ACTIVITEITENKALENDER Uitgelicht Vrijdag 3 december 10.30-11.30 uur Branveiligheid instructie door de Brandweer Dinsdag 7 december 13.00-16.00 uur Uitstapje naar de Kerstmarkt Maandag 13 december 10.00-11.00

Nadere informatie

Activiteitenkalender. Rosengaerde Dalfsen. December

Activiteitenkalender. Rosengaerde Dalfsen. December Activiteitenkalender Rosengaerde Dalfsen December Activiteitenkalender Rosengaerde In deze kalender vindt u terug welke activiteiten er wanneer, waar en hoe laat plaatsvinden. De vrij toegankelijke activiteiten

Nadere informatie

De Olympische SKOS Spelen

De Olympische SKOS Spelen Activiteit groep 1 t/m 4 alle SKOS-locaties Zomervakantie week 1: 7 t/m 11 juli De Olympische SKOS Spelen De eerste week van de zomervakantie staat helemaal in het teken van sport en spel. Alle kinderen

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 20 februari 2011 thema: adem

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 20 februari 2011 thema: adem Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 20 februari 2011 thema: adem voorganger: Dik Mook organist: Erik Visser cantorij o.l.v. Leenke de Lege Orde van de dienst . orgelspel:. luiden van de klokken.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16 november 2015

Nieuwsbrief 16 november 2015 Nieuwsbrief 16 november 2015 Inhoud Sinterklaas in Nederland 1 minuut stilte in gedachte bij de slachtoffers van Parijs Ouderbijdrage Woensdag 18 november studiedag VO advies groep 8 Projecten & Workshops

Nadere informatie

Herema State. Dienstverlening voor senioren

Herema State. Dienstverlening voor senioren Herema State Dienstverlening voor senioren Uw welzijn......daar draait het om! Iedereen geeft een eigen invulling aan plezierig wonen. Voor de één heeft dat te maken met een bepaald woonoppervlak en leefruimte,

Nadere informatie

Welkom in de kerkschoolgezinsdienst van zondag 16 februari 2014. Organist Cornelis Jacobi

Welkom in de kerkschoolgezinsdienst van zondag 16 februari 2014. Organist Cornelis Jacobi Welkom in de kerkschoolgezinsdienst van zondag 16 februari 2014 Voorganger Organist Beamer ds Henk-Jan de Groot Cornelis Jacobi Welkom en mededelingen Zingen allemaal: - Goedemorgen welkom allemaal Goedemorgen,

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Maandag 10.00 tot 21.30 uur / Inloop de Spil Loop eens binnen bij De Spil voor een kop koffie en een praatje. De krant ligt klaar om gelezen te

Nadere informatie

Alles is genade en Stel, ik zoek een kerk

Alles is genade en Stel, ik zoek een kerk Alles is genade en Stel, ik zoek een kerk De Werkgroep Vorming en Toerusting ontwikkelde een programma voor de parochies om te benutten bij de promotie dvd en het artikel Alles is genade uit het Identiteitsnummer

Nadere informatie

Voorbereiding Heilig Avondmaal

Voorbereiding Heilig Avondmaal Voorbereiding Heilig Avondmaal Liefhebben (bijlage) MAANDAG: Opdracht voor de jonge kinderen Knip de hartjes op het werkblad uit, kleur ze en maak er een ketting van of plak ze ergens op. Voor de oudere

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Kleuren Inleiding Hallo allemaal. Ik hou mijn spreekbeurt over kleuren omdat ik het een leuk en interessant onderwerp vind en ook omdat kinderen er niet zo snel op komen denk ik. Ik heb mijn spreekbeurt

Nadere informatie

Eerste overleg, 22 oktober 2014. Welkom

Eerste overleg, 22 oktober 2014. Welkom Eerste overleg, 22 oktober 2014 Welkom Introductie Uit welke personen bestaat het feestweek comité? Hans Wind, Alex Mollema, Esther Ottens, Luit Oomkes, Paul Witkamp Doel van deze avond? Toelichting geven

Nadere informatie

Landschap van toevalligheid

Landschap van toevalligheid Landschap van toevalligheid Eerste druk, november 2012 2012 Geert Koenen Coverfoto: Ramon van Someren Portretfoto: Barbara van Bergem Corrector: Marijke Geers isbn: 978-90-484-2736-9 nur: 306 Uitgever:

Nadere informatie

Verslag. Stichting Gitaristenkring Suriname. Bezoek concertgitarist / docent Enno Voorhorst. Periode: 28 februari - 9 maart 2015

Verslag. Stichting Gitaristenkring Suriname. Bezoek concertgitarist / docent Enno Voorhorst. Periode: 28 februari - 9 maart 2015 Verslag Bezoek concertgitarist / docent Enno Voorhorst Periode: 28 februari - 9 maart 2015 Stichting Gitaristenkring Suriname Ericlaan 35A, Paramaribo Telefoon: 493850 / 8760442 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

5 lessen voor maar 5!!!

5 lessen voor maar 5!!! Aanbod naschoolse activiteiten Brede school Heemse 5 lessen voor maar 5!!! Toneelspelen Ontdek t! Lijkt het je leuk om op een podium te staan? Je in te leven in een ander? Een persoon of een typetje te

Nadere informatie

Nieuwsbrief editie juni 2014. Actueel. Agenda. Roo, Marijke de

Nieuwsbrief editie juni 2014. Actueel. Agenda. Roo, Marijke de Roo, Marijke de Van: Solidair Friesland (KSMA) namens Solidair Friesland (KSMA) Verzonden: woensdag 11 juni 2014 11:51 Aan:

Nadere informatie

Lezingen Han Bouwmeester Natuurfotografie

Lezingen Han Bouwmeester Natuurfotografie Lezingen Han Bouwmeester Natuurfotografie Het delen van mijn belevenissen met belangstellenden is een van mijn grootste uitdagingen binnen de natuurfotografie. In mijn filmtijd maakte ik al een aantal

Nadere informatie

UITNODIGING ZUIDERZEECONCERT Het verhaal van Spakenburg en de Zuiderzee

UITNODIGING ZUIDERZEECONCERT Het verhaal van Spakenburg en de Zuiderzee UITNODIGING ZUIDERZEECONCERT Het verhaal van Spakenburg en de Zuiderzee Beste leden, Op vrijdagavond 19 juni 2015 wordt in het kader van de opening van recreatiepark de Zuiderzee en de Zuiderzeehaven een

Nadere informatie

Correctievoorschrift VMBO-GL en TL

Correctievoorschrift VMBO-GL en TL Correctievoorschrift VMBO-GL en TL 2011 tijdvak 1 Fries CSE GL en TL Het correctievoorschrift bestaat uit: 1 Regels voor de beoordeling 2 Algemene regels 3 Vakspecifieke regels 4 Beoordelingsmodel 5 Inzenden

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Unicef Hoofdstuk 1: Geschiedenis van Unicef Unicef is de Kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties (VN). De Verenigde Naties zijn een verbond van (bijna) alle landen van de wereld. Deze landen hebben

Nadere informatie

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook?

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook? Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06 13572083 Info bulletin januari t/m april 2013 Op vrijdagavond 11 januari is er in de Veldschoppe voor alle kinderen van groep

Nadere informatie

DIJK VAN EEN VERHAAL

DIJK VAN EEN VERHAAL PERSBERICHT van BAUKJE FENNEMA: DIJK VAN EEN VERHAAL..een verhalen-tocht langs de Friese Waddenkust.. 14 april - 17 augustus 2018 Start van het dijk-project: 14 april 2018 om 16.00 uur Bij de sluizen van

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015 Agenda Maandag 7 december Groep 3 t/m 8 schaatsen in Nijverdal Contactavond Dinsdag 8 december Zwemles Vrijdag 11 december Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie

Nadere informatie

Eindexamen Fries havo I

Eindexamen Fries havo I Beoordelingsmodel De mearkarfragen hawwe in gewicht fan 1 punt. Foar fraach 3, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 15, 18, 20, 21, 22, 24, 25, 26, 30, 32 en 33 jildt in maksimale skoare fan 2 punten. Alle oare fragen

Nadere informatie

SCHEVENINGEN ZEILRACE & RALLY: START 15 JULI 2017, BESTEMMING PLYMOUTH (UK)

SCHEVENINGEN ZEILRACE & RALLY: START 15 JULI 2017, BESTEMMING PLYMOUTH (UK) Artikel: Website (Rotterdamsche Zeilvereeniging) Auteur: Wytse Bouma/Peter de Weerdt SCHEVENINGEN ZEILRACE & RALLY: START 15 JULI 2017, BESTEMMING PLYMOUTH (UK) Op 15 juli 2017 om 17.00 uur in de middag

Nadere informatie

Merke 2015 Back to the 70 s

Merke 2015 Back to the 70 s Merke 2015 Back to the 70 s Tongersdei - Donderdag Tongersdei 13 Augustus - Donderdag 13 Augustus 19.00 Back to the 70 s DISCO-PARADE Dit jier kinne alle bern fan de basisskoalle mei harren fersierde fiets

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER NOVEMBER 2010

ACTIVITEITENKALENDER NOVEMBER 2010 ACTIVITEITENKALENDER Uitgelicht Woensdag 3 november 19.30-22.00 uur Herdenkingsbijeenkomst Donderdag 4 november 19.30-21.30 uur Optreden Flash Back Donderdag 11 november 14.00-16.00 uur Scootmobieldemonstratie

Nadere informatie

1. Lampenmakers - Het Zuidelijk Toneel & Parktheater - Toneel

1. Lampenmakers - Het Zuidelijk Toneel & Parktheater - Toneel 1. Lampenmakers - Het Zuidelijk Toneel & Parktheater - Toneel Speciaal voor het afscheid van de oud president-directeur van Philips organiseren de naaste medewerkers een groots feest. Echter, achter de

Nadere informatie

www.schakellelystad.nl

www.schakellelystad.nl www.schakellelystad.nl 28 november 2014 Schakelaartje Nr. 306 28 e jaargang week 48 01 december SR/MR 05 december sinterklaasviering en continu dag. Groep 5 t/m 8 14.15 uur vrij. 17 december kerstviering

Nadere informatie

ZOMERSCHOOL. Zomeractiviteiten in Enkhuizen juli-augustus 2016. Iedereen in Enkhuizen van harte welkom! Raad van Kerken

ZOMERSCHOOL. Zomeractiviteiten in Enkhuizen juli-augustus 2016. Iedereen in Enkhuizen van harte welkom! Raad van Kerken ZOMERSCHOOL Raad van Kerken Zomeractiviteiten in Enkhuizen juli-augustus 2016 Iedereen in Enkhuizen van harte welkom! Inleiding Vaak liggen in de zomer de activiteiten van de kerk stil. Alleen de kerkdiensten

Nadere informatie

Klaverjascompetitie De start van de jaarlijkse competitie is dit jaar op 28 januari. Altijd spannend, maar vooral heel gezellig.

Klaverjascompetitie De start van de jaarlijkse competitie is dit jaar op 28 januari. Altijd spannend, maar vooral heel gezellig. Jaarprogramma 2016 Januari De Vrienden van Amstel Live Een spetterend muziekspektakel in Ahoy Rotterdam. Klaverjascompetitie De start van de jaarlijkse competitie is dit jaar op 28 januari. Altijd spannend,

Nadere informatie

Diaconale Adventsactie 2012. Midden onder ons

Diaconale Adventsactie 2012. Midden onder ons Diaconale Adventsactie 2012 Midden onder ons Foto voorzijde: Midden onder ons: gevangen vreemdelingen op Schiphol Oost. De Diaconale Adventsactie van de lutherse gemeente Amsterdam loopt van 2 december

Nadere informatie

Beste leerling/ ouder(s),

Beste leerling/ ouder(s), Beste leerling/ ouder(s), In deze brief staat belangrijke informatie over de eind voorstelling Breaking News. Het verzoek om deze informatie goed door te lezen. Alle dansers, met uitzondering van de Kids

Nadere informatie

Bards, De. Bezetting Henk Zijlstra. Co Ackema. Kees Klerk. contrabas/gitaar/ zang. gitaar/ukelele/zang. wasbord/percussie/zang.

Bards, De. Bezetting Henk Zijlstra. Co Ackema. Kees Klerk. contrabas/gitaar/ zang. gitaar/ukelele/zang. wasbord/percussie/zang. Bards, De Bezetting 1967-1970 Henk Zijlstra Co Ackema Kees Klerk contrabas/gitaar/ zang gitaar/ukelele/zang wasbord/percussie/zang Biografie Zaanse 'folksonggroep' welke in maart 1967 werd opgericht door

Nadere informatie

Cuccurullo Brillo Brullo met zeer speciale gast Ike Willis

Cuccurullo Brillo Brullo met zeer speciale gast Ike Willis Cuccurullo Brillo Brullo met zeer speciale gast Ike Willis Het succesvolle optreden van Cuccurullo Brillo Brullo met Ike Willis op de Zappanale 16 in Duitsland heeft geleid tot een muzikaal vervolg. Ike

Nadere informatie