Tet Rozendal, It Wûnder út 'e Wâlden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Tet Rozendal, It Wûnder út 'e Wâlden"

Transcriptie

1 Tet Rozendal, It Wûnder út 'e Wâlden (der is mear tusken himel en teater) muzykteaterútfiering Tongersdei 4 oktober 2012 Oanfang oere De Pleats, grutte seal Fergees en allinne foar Nutleden Hikke en tein op Kûkherne fertelt én besjongt se wûnder-dokter Grutte Wopke, Piter Poes, Fedde de Vries en oare ferneamde genêzers, dúvelbanners en piskikers fan de Wâlden. Mar hoe sit it mei Tet sels? As jongfaam koe se al dingen dy t in oar net koe, seach se dingen dy t in oar net seach. Se fleach út en learde it libben, sjongend, dûnsjend, spyljend. No is se werom. In folwoeksen frou dy t fertelt fan har magy en dy fan âlde folksferhalen. Is it allegear mar teater of is der mear tusken himel en toaniel? Meitsje minsken de magy? Of is it krekt oarsom? Tet dûnset tusken echt en ûnecht, tegearre mei har fêste muzykmannen, Marius de Boer en Tseard Nauta. Mei in filearmês of in stompe byle, mar altyd mei humor, enerzjy, sjarme en spiritualiteit. Want tink derom, se bliuwt in wâldpyk.

2 Lêzing stichting Elzegea Donderdag 1 november 2012 Aanvang uur De Pleats, grote zaal Toegang gratis Alleen Nutleden Gastleden Fûgelwacht Bergum e.o. en Leden Streekmuseum-Volkssterenwacht Burgum (max. 30 pers) Ontstaansgeschiedenis van het landschap van de Noardlike Fryske Wâlden Gedurende een lezing van ca. 90 minuten wordt m.b.v. een beamer presentatie de ontstaansgeschiedenis van het landschap van het Nationaal Landschap de Noardlike Fryske Wâlden toegelicht. De lezing start in het heden en gaat terug naar de ijstijden ca jaar voor Christus. Onderwerpen die o.a. aan de orde komen zijn: De verschillende landschapstypen. Het landschap rondom Burgum De afgravingen van het veen: Hoog- en laagveen. De vorming van het veen: Hoog- en laagveen. De bewoningsvormen en de invloed van de mens, door alle eeuwen heen. De ijstijden en de invloed hiervan op het landschap. De lezing zal worden verzorgd door stichting Elzegea.

3 Stichting Elzegea is een samenwerkingsverband van de vereniging IVN de Wâlden, vereniging IVN Noordoost Friesland en de Natuur- en landschapsvereniging de Wâlden, de Marren. Het doel van stichting Elzegea is d.m.v. excursies en lezingen bekendheid te geven aan de ontstaansgeschiedenis van het Nationale Landschap de Noardlike Fryske Wâlden. Reisverslag Mongolië (i.s.m. de bibliotheek) Woensdag 14 november 2012 Aanvang uur Bibliotheek Nutleden gratis. (leden dienen vooraf op vertoon van hun lidmaatschapskaart een entreebewijs op te halen in de bibliotheek) Leden bibliotheek 5,00 Niet-leden 6,00 Elma van Lier en Henk Kloosterhuis reisden vijf maanden door Mongolië. Zij maakten veel mee: jagen met adelaars, een rendiervolk geïsoleerd op de taiga, woestijnen en kamelen. Verhalen en foto s over een fascinerend land. Zonnepanelen en mobiele telefoons op eindeloze steppen. Kloosters, monniken, boeddhistische kunst en oude rotsschilderingen. Een jonge democratie met duurzame economie in het vaandel. Vierentwintig uur vastzitten in sneeuw en blubber. Zij brengen verhalen en foto s mee uit dit bijzondere land.

4 Muziek Authentiek Woensdag 12 december 2012 Aanvang uur De Pleats, grote zaal Toegang gratis Alleen voor Nutleden Muziek Authentiek biedt een keur aan herkenbare melodieën: van evergreens en musicalhits tot easy listening en volksmuziek. Ze kennen gevarieerde bezettingen en verbinden zich met diverse stijlen. Zo zijn ze in staat kleurrijke en onderhoudende programma s te brengen, speciaal afgestemd op 50+ers. Muzikaal middelpunt is musicus Sjaak van der Reijden. Met trompet, piano en accordeon openbaren zich allerlei vormen van samenspel, waarbij hij zich spelend op zijn instrument als een kameleon kan aanpassen aan elke stijl en bezetting. Sjaak wordt geflankeerd door het zangers- entertainerpaar Durk & Annelies. Als duo of solist weten zij de verschillende stijlen gloedvol en overtuigend te vertolken. Muziek Authentiek staat garant voor een origineel programma vol onderhoudende proza en romantische klanken. Voor de pauze brengt Muziek Authentiek een selectie uit het algemene programma ten gehore en na de pauze kerstliederen.

5 Zuid Afrikaans Braai Buffet met Soul Dada Donderdag 24 en Vrijdag 25 januari 2013 Aanvang uur De Pleats, grote zaal Alleen voor Nutleden Na drie eerdere succesvolle muzikale buffetten vervolgen we deze nieuwe opzet. Cultuur en Culinair verstevigen elkaar met een landenthema. De combinatie is een goed glas wijn (of wat anders naar wens), een heerlijk Zuid-Afrikaans braai buffet, afgewisseld met zang en muziek. Met dank aan het afmeren in Zuid Afrika van een VOC schip (1652) met v.m. scheepsarts en commandant Jan van Riebeeck en zijn visie op scheurbuik en de relatie van druiven en wijn. In 1659 al worden de eerste wijnen geoogst. Met deze wijnen, een heerlijke braai en muziek van Soul Dada gaan we deze keer ver over onze grenzen en toch weer dichtbij door o.m. het eigen fries. Oer de grins', is de derde cd van Soul Dada. Wereldmuziek met een Fries accent gebaseerd op een tournee van Soul Dada door Zuid-Afrika in 2008 en In het programma mengt de band Afrikaanse en Friese teksten met wereldmuziek. Vanaf 2010 bestaat Soul Dada naast gitarist/zanger Herman Woltman, percussie Willem Smid en cellist Carel Van Leeuwen uit zangeres Maeike Sijtsma en bassist Bart Soeters. De Afrikaanse schrijfster/kunstenares Carina Stander leverde de Afrikaanse en Baukje Wytsma de Friese teksten. Diner (verplicht) 25,00 per persoon. Wijn en andere consumpties zijn voor eigen rekening. Het bijgevoegde inschrijfformulier vanaf 15 september en vóór 12 oktober 2012 inleveren bij de penningmeester D. Room.

6 Vocaal ensemble DUBBEL VIER Zondag 10 februari 2013 Aanvang uur einde uur De Pleats, grote zaal Toegang gratis Alleen voor Nutleden Acht enthousiaste zangers vormen samen het dubbel-mannenkwartet DUBBEL VIER Dubbel Vier is opgericht in 1933 en is daarmee het langst bestaande vocaal ensemble in Emmen en omgeving. Dubbel Vier heeft door de jaren heen zijn stijl en repertoire aangepast aan de tijd; het doel is nog steeds hetzelfde: Zingen met plezier! Acht enthousiaste zangers brengen een zeer gevarieerd repertoire van lichtklassiek en negro-spirituals tot muziek van U2, maar natuurlijk ook Nederlandstalige liederen soms voorzien van een kwinkslag en een knipoog. Onder leiding van dirigent Jan Boheur, wordt meerstemmig gezongen in de volgende samenstelling: 1e Tenoren: Wessel Knol en Erik Benjamins 2e Tenoren: Hans May en Jan Kroon Baritons: Jan Post en Jan Jager Bassen: Cees Kok en Derk Lanting

7 Fryske literêre jûn (i.s.m. de bibliotheek) Woensdag 20 februari 2013 Het programma van deze avond wordt later ingevuld. Zodra dit bekend is volgt nadere informatie. Algemene jaarlijkse ledenvergadering Donderdag 7 maart 2013 Aanvang uur De Pleats, it Lytshûs Na het officiële gedeelte van de jaarvergadering is er een lezing van Harry Wijnandts Spitsbergen, Europa s laatste wildernis? In de nazomer van 2010 ging er voor Harry Wijnandts, oud-directeur van het Natuurmuseum Fryslân, een langgekoesterde wens in vervulling. Drie weken lang zeilde hij met een driemaster om Spitsbergen heen waarbij elke dag landingen werden gemaakt. Het was een reis om nooit te vergeten: varend langs gletsjers en ijsschotsen, wandelend over toendra s en sneeuwvelden en op zoek naar de resten van het verleden: Smeerenburg, verlaten mijnen, oude blokhutten en traanketels. En dat allemaal met 24 uur lang daglicht. Hij zag er ijsberen, walrussen, poolvossen, rendieren, robben en walvissen. Hij observeerde veel noordelijke vogels als jagers, ivoormeeuwen, sneeuwgorzen en stormvogels.

8 Er bleken prachtige kleine toendraplantjes te groeien, van lepelblad tot kleine poolwilgjes. En de paddenstoelen waren er groter dan de bomen. Ook indrukwekkend was het grootse verlaten landschap: in een gebied zo groot als Nederland en België samen wonen slechts 3000 mensen. Lêzing Roelie Woudwijk Woansdei 27 maart 2013 Oanfang oere De Pleats, grutte seal Nutleden fergees Net-leden 10,00 Roelie Woudwijk sil ús op dizze jûn fertelle oer har wurk. It byldhouwen Roelie Woudwijk hat it wurk keazen wat har heit, Anne Woudwijk, ek die en dat is foar in frou hiel bysûnder. Oan e hân fan dia s lit se sjen hoe t in byldhouwurk ta stân komt. Se hat ek ark mei sadat de minsken dat besjen kinne. Dêrnei leit se in oantal keunstwurken ut, want der sit altyd in ferhaal achter, seit Roelie. Foar grêfstienhouwerijen docht se ek gravearwurk; oan e ein fan de lêzing fertelt se dêr noch wat oer. It wurdt fêst in hiele moaie jûn mei dizze dochter fan in ferneamde heit.

Zuid Afrikaans Braai Buffet met Soul Dada

Zuid Afrikaans Braai Buffet met Soul Dada Zuid Afrikaans Braai Buffet met Soul Dada Donderdag 24 en Vrijdag 25 januari 2013 Aanvang 18.30 uur De Pleats, grote zaal Alleen voor Nutleden die gereserveerd hebben Na drie eerdere succesvolle muzikale

Nadere informatie

Vraag Antwoord Scores. Aan het juiste antwoord op een meerkeuzevraag wordt 1 scorepunt toegekend.

Vraag Antwoord Scores. Aan het juiste antwoord op een meerkeuzevraag wordt 1 scorepunt toegekend. Aan het juiste antwoord op een meerkeuzevraag wordt 1 scorepunt toegekend. Tekst 1 Is elk wittenskiplik ûndersyk wol wittenskiplik? 1 A 2 maximumscore 1 Omdat dat ûndersyk net foldocht oan (Piersma syn)

Nadere informatie

Jan Arendz en Marijke Geertsma, It Jubileum

Jan Arendz en Marijke Geertsma, It Jubileum Jan Arendz en Marijke Geertsma, It Jubileum Woansdei 15 oktober & Tongersdei 16 oktober 2014 Oanfang 20.00 oere De Pleats, grutte seal Allinne Nutleden Jan Arendz en Marijke Geertsma spylje harren eigen

Nadere informatie

Vraag Antwoord Scores. Aan het juiste antwoord op een meerkeuzevraag wordt 1 scorepunt toegekend. Tekst 1 De wolf hat neat te sykjen yn Nederlân

Vraag Antwoord Scores. Aan het juiste antwoord op een meerkeuzevraag wordt 1 scorepunt toegekend. Tekst 1 De wolf hat neat te sykjen yn Nederlân Aan het juiste antwoord op een meerkeuzevraag wordt 1 scorepunt toegekend. Tekst 1 De wolf hat neat te sykjen yn Nederlân 1 B 2 C 3 maximumscore 1 Jagers kinne minder reeën, kninen en hazzen sjitte. Wolven

Nadere informatie

PROGRAMMA DORPSFEEST FERWERT-HEGEBEINTUM 10 T/M 13 SEPTEMBER 2015 ORGANISATIE PAFH

PROGRAMMA DORPSFEEST FERWERT-HEGEBEINTUM 10 T/M 13 SEPTEMBER 2015 ORGANISATIE PAFH PROGRAMMA DORPSFEEST FERWERT-HEGEBEINTUM 10 T/M 13 SEPTEMBER 2015 ORGANISATIE PAFH ALGEMENE INFORMATIE - Het feestterrein is ook dit jaar weer aan de Hegebeintumerdyk naast de sporthal. - De kermisattracties

Nadere informatie

Eindexamen havo Fries I

Eindexamen havo Fries I De mearkarfragen hawwe in gewicht fan 1 skoarepunt. Tekst 1 It klimaat fan Fryslân yn it jier 2030 1 maximumscore 1 Troch sâlt en swiet wetter by inoar lâns streame te litten. 2 maximumscore 1 It klimaat

Nadere informatie

KRANT VOORLEESDAG BASISONDERWIJS VRIJDAG 9 OKTOBER. Beste leerkracht van de bovenbouw,

KRANT VOORLEESDAG BASISONDERWIJS VRIJDAG 9 OKTOBER. Beste leerkracht van de bovenbouw, KRANT VOORLEESDAG BASISONDERWIJS VRIJDAG 9 OKTOBER 2015 Beste leerkracht van de bovenbouw, De landelijke Dag van de Duurzaamheid vindt dit jaar plaats op vrijdag 9 oktober 2015. Door heel Nederland vinden,

Nadere informatie

De geschiedenis van de Hersteller.

De geschiedenis van de Hersteller. De geschiedenis van de Hersteller. Voor het droogmaken van de verveende landerijen rond Sintjohannesga wordt in 1857 de molen De Hersteller gebouwd samen met nog vijf andere molens. Het gebied dat door

Nadere informatie

ACTIVITEITEN BANJAERT

ACTIVITEITEN BANJAERT ACTIVITEITEN 2017-2018 BANJAERT 23 t/m 27 oktober 2017: NATUURBELEVING VOOR KINDEREN. Gedurende deze dagen zijn er in Banjaert activiteiten voor kinderen waar je je ter plekke voor kunt inschrijven en

Nadere informatie

Eindexamen Fries havo I

Eindexamen Fries havo I Beoordelingsmodel De mearkarfragen hawwe in gewicht fan 1 punt. Foar fraach 3, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 15, 18, 20, 21, 22, 24, 25, 26, 30, 32 en 33 jildt in maksimale skoare fan 2 punten. Alle oare fragen

Nadere informatie

Herdenken - Jannes en Bea

Herdenken - Jannes en Bea Dodenherdenking 04 mei 2014. Bij het graf van William Robert Fisher op het kerkhof van Wirdum (Fr) In stilte kwamen wij bij elkaar op het kerkhof bij de Sint Martinuskerk in het centrum van Wirdum. Hans

Nadere informatie

nr. Januari 2008 www.destapstien.nl

nr. Januari 2008 www.destapstien.nl Januari 2008 nr. 4 www.destapstien.nl Foarwurd Alle nijjierswinsken al lang wer achter de rêch, it skoaljier is twa wiken âld as ik dit skriuw. We sitte wer yn ús ritme, binne blij dat we by de waarme

Nadere informatie

Cursussen Fries 2016-2017

Cursussen Fries 2016-2017 afuk.frl Wolkom by de Afûk! Bent u in Friesland komen wonen en wilt u de taal graag kunnen verstaan? Of wilt u voor uw werk graag Fries kunnen spreken? Bent u Friestalig en wilt u het Fries graag leren

Nadere informatie

W I N T E R P R O G R A M Oansletten Kriten

W I N T E R P R O G R A M Oansletten Kriten W I N T E R P R O G R A M 2 0 1 6-2 0 1 7 Oansletten Kriten 1 *************************************************************************** Adressen fan skriuwers fan oansletten kriten: ----------------------------------------------------------

Nadere informatie

Merke 2015 Back to the 70 s

Merke 2015 Back to the 70 s Merke 2015 Back to the 70 s Tongersdei - Donderdag Tongersdei 13 Augustus - Donderdag 13 Augustus 19.00 Back to the 70 s DISCO-PARADE Dit jier kinne alle bern fan de basisskoalle mei harren fersierde fiets

Nadere informatie

Kearndoelen Frysk foar de basisskoalle:

Kearndoelen Frysk foar de basisskoalle: Kearndoelen Frysk foar de basisskoalle: Ut: Ministerie OCW (2006), Kerndoelenboekje. Download: http://www.slo.nl/primair/kerndoelen/kerndoelenboekje.pdf a. Foarmje twatallen. Ien fan beiden toetst by de

Nadere informatie

Harkje, lêze en útspraak

Harkje, lêze en útspraak Les1 Om te begjinnen Jonge kinderen leren spelenderwijs met gemak twee of drie talen tegelijk. Volwassenen moeten er vaak wat meer moeite voor doen. Dat neemt niet weg dat ook volwassenen in staat zijn

Nadere informatie

ACTIVITEITEN BANJAERT

ACTIVITEITEN BANJAERT ACTIVITEITEN 2017 2018 BANJAERT 23 t/m 27 oktober 2017: NATUURBELEVING VOOR KINDEREN. Gedurende deze dagen zijn er in Banjaert activiteiten voor kinderen waar je je ter plekke voor kunt inschrijven en

Nadere informatie

Correctievoorschrift VWO 2013

Correctievoorschrift VWO 2013 Correctievoorschrift VWO 2013 tijdvak 1 Fries Het correctievoorschrift bestaat uit: 1 Regels voor de beoordeling 2 Algemene regels 3 Vakspecifieke regels 4 Beoordelingsmodel 5 Inzenden scores 6 Bronvermeldingen

Nadere informatie

Beschrijving ochtend programma (voor iedereen)

Beschrijving ochtend programma (voor iedereen) Beschrijving ochtend programma (voor iedereen) Natuer/Natuur Tijdens het ochtendprogramma "Natuer" gaan de leerlingen zich verdiepen in de Nederlandse (dus ook Fryske) natuur. Zij gaan in 4 groepen aan

Nadere informatie

Uitnodiging. Konferinsje opbringstfêst wurkjen en toetsen by it fak Frysk. Conferentie opbrengstgericht werken en toetsen bij het vak Fries

Uitnodiging. Konferinsje opbringstfêst wurkjen en toetsen by it fak Frysk. Conferentie opbrengstgericht werken en toetsen bij het vak Fries Uitnodiging Konferinsje opbringstfêst wurkjen en toetsen by it fak Frysk Conferentie opbrengstgericht werken en toetsen bij het vak Fries donderdag 14 februari 2013 tongersdei 14 febrewaris 2013 Om het

Nadere informatie

Op vrijdag 14 november 2008 om uur werd in de. Gereformeerde Kerk te Lemmer. een presentatieconcert gegeven door het Lemster Mannenkoor

Op vrijdag 14 november 2008 om uur werd in de. Gereformeerde Kerk te Lemmer. een presentatieconcert gegeven door het Lemster Mannenkoor Op vrijdag 14 november 2008 om 20.00 uur werd in de Gereformeerde Kerk te Lemmer een presentatieconcert gegeven door het Lemster Mannenkoor Lemster Mannenkoor ter gelegenheid van de presentatie van de

Nadere informatie

Wolkom by de RIEDSEKSKURZJE 2016 op freed 2 septimber.

Wolkom by de RIEDSEKSKURZJE 2016 op freed 2 septimber. Wolkom by de RIEDSEKSKURZJE 2016 op freed 2 septimber. Tema: Feilichheid Besites: P.I. Ljouwert, brânwacht Gytsjerk Ite: Eetcafé De Winze, Wyns Fan t jier stiet de riedsekskurzje yn it teken fan feilichheid.

Nadere informatie

Tomke makket in snieman

Tomke makket in snieman Tomke makket in snieman 2017 Tema Seizoenen dit boekje is in kadootsje foar alle pjutten en beukers yn Fryslân No foarlêze, letter sels lêze. Tegearre lêze is in simpele en fijne wize om mei dyn berntsje

Nadere informatie

Trijetalich ûnderwiis súksesfol

Trijetalich ûnderwiis súksesfol De Trijetalige Skoalle 1 Trijetalich ûnderwiis súksesfol Acht jier lang hawwe sân skoallen yn Fryslân meidien oan it projekt Trijetalige Skoalle. De resultaten wienen sa goed dat de projektskoallen graach

Nadere informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Zaterdag 22-12 13.00-15.00 uur Scoutinggroep Sint- Tarcisius Rosmalen 14.00-15.00 uur Een luisterend oor / Op verhaal

Nadere informatie

Correctievoorschrift VWO

Correctievoorschrift VWO Correctievoorschrift VWO 2007 tijdvak 1 Fries Het correctievoorschrift bestaat uit: 1 Regels voor de beoordeling 2 Algemene regels 3 Vakspecifieke regels 4 Beoordelingsmodel 5 Inzenden scores 6 Bronvermeldingen

Nadere informatie

Hylke Speerstra. De Treastfûgel. Bornmeer maart 2013

Hylke Speerstra. De Treastfûgel. Bornmeer maart 2013 maart 2013 maart 2013 Hylke Speerstra De treastfûgel Hylke Speerstra It wrede paradys, it ferfolch Jaap Krol It fûgelgebed Gjalt de Groot It swetshok In Memoriam Hylke Speerstra De Treastfûgel Yn De treastfûgel

Nadere informatie

Verslag behorende bij de raadsvergadering van de gemeente Skarsterlân, gehouden op woensdag 27 maart 2013 vanaf 20.00 uur in het gemeentehuis te Joure

Verslag behorende bij de raadsvergadering van de gemeente Skarsterlân, gehouden op woensdag 27 maart 2013 vanaf 20.00 uur in het gemeentehuis te Joure Verslag behorende bij de raadsvergadering van de gemeente Skarsterlân, gehouden op woensdag 27 maart 2013 vanaf 20.00 uur in het gemeentehuis te Joure Aanwezig: De raadsleden: de dames en heren L. Boelsma-Hoekstra

Nadere informatie

Correctievoorschrift HAVO. Fries 1 en Fries 1,2. Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs. Tijdvak 1. Begin

Correctievoorschrift HAVO. Fries 1 en Fries 1,2. Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs. Tijdvak 1. Begin Fries 1 en Fries 1,2 Correctievoorschrift HAVO Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs 20 04 Tijdvak 1 400015-1-2c Begin Het correctievoorschrift bestaat uit: 1 Regels voor de beoordeling 2 Algemene regels

Nadere informatie

RSZK t Hofhuys. Betekenis pictogrammen. Betekenis iconen: Spel. Winkel

RSZK t Hofhuys. Betekenis pictogrammen. Betekenis iconen: Spel. Winkel Amusement Welzijn Mei Jaarprogramma Amusement RSZK t Hofhuys Betekenis pictogrammen Betekenis iconen: Spel Muziek/theater Winkel Verwen Cliënten die in de RSZK woonzorgcentra wonen hebben vrij toegang

Nadere informatie

Jaarprogramma Amusement RSZK De Hoevenakkers. Amusement RSZK De Hoevenakkers

Jaarprogramma Amusement RSZK De Hoevenakkers. Amusement RSZK De Hoevenakkers Amusement Welzijn Mei Jaarprogramma Amusement 1 Amusement Amusement Welzijn Mei Betekenis pictogrammen Spel Muziek/theater Winkel Verwen Cliënten die in de RSZK woonzorgcentra wonen hebben vrij toegang

Nadere informatie

www.mantgumermerke.nl

www.mantgumermerke.nl www.mantgumermerke.nl Op 13, 14 en 15 augustus sil it wer heve! Dan is it wer tiid foar de Mantgumer Merke! Jawis, wy as kommisje rinne al wer waarm foar de Merke. Noch in hiel skoft tinke de measte minsken,

Nadere informatie

SILVER EXPLORER. $ 9.599* per gast. Pakketprijs**: View Suite. Silversea Expeditions SCHIP. vanaf VERTREK 2 DUUR 11 DAGEN JUL 2016

SILVER EXPLORER. $ 9.599* per gast. Pakketprijs**: View Suite. Silversea Expeditions SCHIP. vanaf VERTREK 2 DUUR 11 DAGEN JUL 2016 on the ROCKS begeleide reis Kijk om u heen tijdens uw cruise op de Noord-Atlantische Oceaan en u zal zien wat dit poolgebied zo fantastisch maakt. Gigantische gletsjers, glasheldere ijsbergen en bevroren

Nadere informatie

Het leek vorige week nog wel zomer, maar het is nu toch echt herfst en zelfs alweer herfstvakantie. We wensen iedereen een fijne vakantieweek!

Het leek vorige week nog wel zomer, maar het is nu toch echt herfst en zelfs alweer herfstvakantie. We wensen iedereen een fijne vakantieweek! Haspernieuwsbrief 2 In dit nummer: Week 42 19 oktober 2018 Algemeen Algemeen Kind op maandag Nieuwe leerlingen Schoenmaatjes Materialen Veilig leren lezen Kanjertraining en anti pestprotocol Muziekimpuls

Nadere informatie

Friese historicus blikt met unieke foto's terug op 75 jaar Noordoostpolder. 9/10/2017 Bron: Leeuwarder Courant /Robert Jan Speerstra

Friese historicus blikt met unieke foto's terug op 75 jaar Noordoostpolder. 9/10/2017 Bron: Leeuwarder Courant /Robert Jan Speerstra Friese historicus blikt met unieke foto's terug op 75 jaar Noordoostpolder 9/10/2017 Bron: Leeuwarder Courant /Robert Jan Speerstra VorigeVolgende 1/7 De Noordoostpolder is vandaag officieel 75 jaar droog.

Nadere informatie

Serious Request kerstborrel

Serious Request kerstborrel Serious Request kerstborrel vrijdag 13 december 2013 in Tresoar Entree: 5,00 Deuren open vanaf 16.30 Boterhoek 1, Leeuwarden info@tresoar.nl Programma 16.30 Inloop 17.00 17.30 17.30 18.00 18.00 18.30 18.30

Nadere informatie

Terug- & Vooruitblik Donateursmiddag 10 februari

Terug- & Vooruitblik Donateursmiddag 10 februari N IEUWS B RI E F MA A RT 2 0 1 9 Terug- & Vooruitblik Donateursmiddag 10 februari Terugblik- & Vooruit- blik Donateursmiddag Zondagmiddag 10 februari organiseerde de Haastrechtse Kring een middag voor

Nadere informatie

Muziek op reis Havenkoor Fortitudo

Muziek op reis Havenkoor Fortitudo Muziek op reis 2018 Havenkoor Fortitudo Fortitudo is een havenkoor uit Willemstad. Fortitudo zingt zeemansliedjes en shanties, telt incl. muzikanten 50 leden en treedt regelmatig op bij evenementen in

Nadere informatie

Jaarprogramma Amusement RSZK Kerkebogten. 1 Amusement RSZK Kerkebogten

Jaarprogramma Amusement RSZK Kerkebogten. 1 Amusement RSZK Kerkebogten Amusement Welzijn Mei Jaarprogramma Amusement 1 Amusement Amusement Welzijn Mei Betekenis pictogrammen Betekenis iconen: Spel Muziek/theater Winkel Verwen Cliënten die in de RSZK woonzorgcentra wonen hebben

Nadere informatie

> KATERN FOAR NET-FRYSKTALIGE LEARLINGEN <

> KATERN FOAR NET-FRYSKTALIGE LEARLINGEN < Ferwurkingen by LinKk 4 jannewaris 2009 tema: bisten & natuer > KATERN FOAR NET-FRYSKTALIGE LEARLINGEN < Het thema van dit katern voor niet-friestalige leerlingen is Bisten en Natuer. Je leert van verschillende

Nadere informatie

Amusementsprogramma 2014 RSZK t Laar

Amusementsprogramma 2014 RSZK t Laar Amusementsprogramma 2014 RSZK t Laar Betekenis pictogrammen Spel Winkel Muziek/theater Verwen Buiten de deur Cliënten die in de RSZK woonzorgcentra wonen hebben vrij toegang bij muziek/theater. Als de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF juli 2018 Staat voor onderwijs dat meegroeit!

NIEUWSBRIEF juli 2018 Staat voor onderwijs dat meegroeit! AGENDA JULI SEPTEMBER 2018 Vrijdag 13 juli Woensdag 18 juli Donderdag 19 juli Donderdag 19 juli Vrijdag 20 juli Zomervakantie Eerste schooldag Eindmusical groep 8 : Spookie! Rapport mee De kinderen van

Nadere informatie

Jaarprogramma Amusement RSZK t Laar. 1 Amusement RSZK t Laar

Jaarprogramma Amusement RSZK t Laar. 1 Amusement RSZK t Laar Amusement Welzijn Mei Jaarprogramma Amusement RSZK t Laar 1 Amusement RSZK t Laar Amusement Welzijn Mei Betekenis pictogrammen Spel Muziek/theater Winkel Verwen Cliënten die in de RSZK woonzorgcentra wonen

Nadere informatie

Winterprogramma 2013-2014. Pieter Poot in de Nieuwe Wereld - van Adriaen Block tot Zilverbeen

Winterprogramma 2013-2014. Pieter Poot in de Nieuwe Wereld - van Adriaen Block tot Zilverbeen Nanne, Ankie & Tseard Donderdag 17 oktober 2013 Aanvang 20.00 uur Nutleden gratis De Pleats, grote zaal Niet leden 10,00 Pieter Poot in de Nieuwe Wereld - van Adriaen Block tot Zilverbeen Een aangekleed

Nadere informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Zaterdag 15-12 10.00-15.00 uur Scoutinggroepen Hintham Sint Cristoffel 15.00 uur Stadspijpers De Stadspijpers van

Nadere informatie

Correctievoorschrift HAVO 2015

Correctievoorschrift HAVO 2015 Correctievoorschrift HAVO 2015 tijdvak 1 Fries Het correctievoorschrift bestaat uit: 1 Regels voor de beoordeling 2 Algemene regels 3 Vakspecifieke regels 4 Beoordelingsmodel 5 Inzenden scores 6 Bronvermeldingen

Nadere informatie

BIJZONDER TE VERMELDEN

BIJZONDER TE VERMELDEN De Stichting Chris Fictoor Foundation bevordert verspreiding, uitvoering en beheer van het werk van Chris Fictoor. Daarnaast stimuleert de stichting kennisoverdracht als vorm van dienstverlening aan de

Nadere informatie

> KATERN FOAR NET-FRYSKTALIGE LEARLINGEN <

> KATERN FOAR NET-FRYSKTALIGE LEARLINGEN < Ferwurkingen by LinKk 4 febrewaris 2016 tema: bisten en natuer > KATERN FOAR NET-FRYSKTALIGE LEARLINGEN < Het thema van dit katern voor niet-friestalige leerlingen is Bisten en Natuer. Je leert van verschillende

Nadere informatie

Verzet tegen het verminderen van het aantal volksvertegenwoordigers

Verzet tegen het verminderen van het aantal volksvertegenwoordigers Nummer:,. X 201200336 Ontvangstdatum: 2 MRT tytsjerksteradiel r s n b g e Het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten Postbus 30435 2500 GK DEN HAAG Burgum, 29 februari 2012 VERZONDEN 1.03,12

Nadere informatie

Nijsbrief Gemeente Westerwert en Mantgum 40-dagentiid 2018

Nijsbrief Gemeente Westerwert en Mantgum 40-dagentiid 2018 Nijsbrief Gemeente Westerwert en Mantgum 40-dagentiid 2018 Bêste minsken ferbûn mei de gemeenten fan Westerwert en Mantgum, Yn dizze nijsbrief fine jim ynformaasje oer it tsjerklik libben yn de doarpen

Nadere informatie

INFORMATIEMAP. Vocal4 p.a. Bart Vandekerkhove Kesseldallaan 97/ Kessel-Lo 0486/

INFORMATIEMAP. Vocal4 p.a. Bart Vandekerkhove Kesseldallaan 97/ Kessel-Lo 0486/ INFORMATIEMAP Vocal4 3 zangeressen en 1 zanger bundelen hun krachten met maar 1 doel: Hun opgedane ervaring met u delen en met overtuiging entertainen. Bent u op zoek naar een huwelijk met gospels- en

Nadere informatie

Programma & tijden. Minifestival. vr 5 & za 6 okt. Fergees! Gratis! Free! lanfantaal.frl

Programma & tijden. Minifestival. vr 5 & za 6 okt. Fergees! Gratis! Free! lanfantaal.frl Programma & tijden Minifestival vr 5 & za 6 okt Fergees! Gratis! Free! lanfantaal.frl Om de projectiepremière te vieren nemen Lân fan taal en Explore the North je mee in de producties die we dit jaar maakten

Nadere informatie

VRIJDAGmuziekmaand VRIJDAG

VRIJDAGmuziekmaand VRIJDAG VRIJDAGmuziekmaand VRIJDAG Alle activiteiten op de iedere of sommige vrijdagen tijdens de muziekmaand. Bij alle activiteiten die openbaar ben je ook van harte welkom als kijker. Inhoud Brass-workshop...

Nadere informatie

2017 editie ON THE ROCKS

2017 editie ON THE ROCKS 20 ed iti 17 ON THE ROCKS e 2017 ARCTIC BEGELEIDE REIS Kijk om u heen tijdens uw cruise op de Noord-Atlantische Oceaan en u zal zien wat dit poolgebied zo fantastisch maakt. Gigantische gletsjers, glasheldere

Nadere informatie

Karin Idzenga & Jan Calsbeek Als je aan mij denkt ben ik er

Karin Idzenga & Jan Calsbeek Als je aan mij denkt ben ik er Karin Idzenga & Jan Calsbeek Als je aan mij denkt ben ik er Kort toneelstuk voor twee personen over leven in een verzorgingstehuis 2011 1 Karin Idzenga en Jan Calsbeek Niet kopiëren of opvoeren zonder

Nadere informatie

Het Breedband voorstel is in de Statenvergadering van 20 22-05-2013 B&M/LLW

Het Breedband voorstel is in de Statenvergadering van 20 22-05-2013 B&M/LLW 79 Begrutting 2012 Cie. Het Breedband voorstel is in de Statenvergadering van 20 maart jl. aan de orde geweest. 26-10-2011 J.A. de Vries Tasizzing: Het voorstel voor de toepassing ervan (breedband / glasvezel),

Nadere informatie

Voor boekingen en info neem gerust contact met ons op. Wij maken een mooi programma voor u en zorgen voor veel humor, klank en verrassingen!!

Voor boekingen en info neem gerust contact met ons op. Wij maken een mooi programma voor u en zorgen voor veel humor, klank en verrassingen!! Bourgondisch Boxmeer 23 & 24 mei 2015 Entertainment programma: za. 23 mei: 17.45 18.00u en 18.15 18.30u Slagwerkgroep Vortum-Mullem, Niet zomaar een standaard slagwerkgroep. Nee, deze 6 slagwerkers zijn

Nadere informatie

Beleidsplan Nutsdepartement Bergum e.o.

Beleidsplan Nutsdepartement Bergum e.o. Beleidsplan Nutsdepartement Bergum e.o. RSIN: 40000954 1.Doelstelling Het departement Bergum e.o. is een vereniging met statuten die zijn opgemaakt d.d. 8.12.2014. Het departement stelt zich ten doel een

Nadere informatie

kursus.afuk.nl taalweb.frl taalhelp.frl Staveringsregels fan it Frysk

kursus.afuk.nl taalweb.frl taalhelp.frl Staveringsregels fan it Frysk www.afuk.frl kursus.afuk.nl taalweb.frl taalhelp.frl Staveringsregels fan it Frysk Ynhâld yn Nederlânsk en Frysk 1. De letter f 2. De letter s 3. De letters f en v 4. De letters s en z 5. De letter g

Nadere informatie

Landschap van toevalligheid

Landschap van toevalligheid Landschap van toevalligheid Eerste druk, november 2012 2012 Geert Koenen Coverfoto: Ramon van Someren Portretfoto: Barbara van Bergem Corrector: Marijke Geers isbn: 978-90-484-2736-9 nur: 306 Uitgever:

Nadere informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Zaterdag 22-12 13.00-15.00 14.00 15.00 Optreden Big Late Tiny Scoutinggroep Sint- Tarcisius Rosmalen 14.00-15.00

Nadere informatie

Correctievoorschrift HAVO 2012

Correctievoorschrift HAVO 2012 Correctievoorschrift HAVO 2012 tijdvak 1 Fries Het correctievoorschrift bestaat uit: 1 Regels voor de beoordeling 2 Algemene regels 3 Vakspecifieke regels 4 Beoordelingsmodel 5 Inzenden scores 6 Bronvermeldingen

Nadere informatie

Nieuws Kindcentrum Wytgaard

Nieuws Kindcentrum Wytgaard Wytgaard, 18 januari 2018 Nieuws Kindcentrum Wytgaard De agenda staat vol leuke dingen! De schoolschrijvers komen binnenkort, het bouwvakkersfeest wordt een echte happening en dan ook nog 2 februari, de

Nadere informatie

Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie. Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust

Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie. Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust De Koninklijke Biltse Harmonie viert haar 115-jarig bestaan,

Nadere informatie

VRIJDAGmuziekmaand DONDERDAG

VRIJDAGmuziekmaand DONDERDAG VRIJDAGmuziekmaand DONDERDAG Alle activiteiten op de iedere of sommige donderdagen tijdens de muziekmaand. Bij alle activiteiten die openbaar ben je ook van harte welkom als kijker. Inhoud Band van het

Nadere informatie

Reis informatie. North Atlantic Odyssey

Reis informatie. North Atlantic Odyssey Reis informatie TITEL North Atlantic Odyssey SCHIP Ortelius INSCHEPING Vlissingen ONTSCHEPING Longyearbyen Inclusief Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee. Transfers

Nadere informatie

Koorreis naar het Limburgse Neer.

Koorreis naar het Limburgse Neer. Koorreis naar het Limburgse Neer. Op zaterdag 25 mei 2008, vetrekken om 08.00 uur drie bussen naar het Limburgse Neer. De mannen van het Lemster Mannenkoor en hun partners hebben er zin in. Doel van de

Nadere informatie

Buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand in de gemeente Kollumerland c.a. (BABS)

Buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand in de gemeente Kollumerland c.a. (BABS) Buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand in de gemeente Kollumerland c.a. (BABS) Even voorstellen Henny Bosscha-van der Veen Woonplaats: Visvliet Geboortejaar: 1949 vrijwilligerswerk Nederlands,

Nadere informatie

Correctievoorschrift VMBO-GL en TL 2019

Correctievoorschrift VMBO-GL en TL 2019 Correctievoorschrift VMBO-GL en TL 2019 tijdvak 1 Fries CSE GL en TL Het correctievoorschrift bestaat uit: 1 Regels voor de beoordeling 2 Algemene regels 3 Vakspecifieke regels 4 Beoordelingsmodel 5 Aanleveren

Nadere informatie

Jaarprogramma Amusement RSZK Merefelt. 1 Amusement RSZK Merefelt

Jaarprogramma Amusement RSZK Merefelt. 1 Amusement RSZK Merefelt Amusement Welzijn Mei Jaarprogramma Amusement 1 Amusement Amusement Welzijn Mei Betekenis pictogrammen Spel Muziek/theater Winkel Verwen Cliënten die in de RSZK woonzorgcentra wonen hebben vrij toegang

Nadere informatie

Beleidsplan Nutsdepartement Bergum e.o.

Beleidsplan Nutsdepartement Bergum e.o. Beleidsplan Nutsdepartement Bergum e.o. RSIN: 40000954 1.Doelstelling Het departement Bergum e.o. is een vereniging met statuten die zijn opgemaakt d.d. 8.12.2014. Het departement stelt zich ten doel een

Nadere informatie

Tomke nei de biblioteek Tema Hoi Tomke dit boekje is in kadootsje fan

Tomke nei de biblioteek Tema Hoi Tomke   dit boekje is in kadootsje fan Tomke nei de biblioteek 2015 Tema Hoi Tomke www.tomke.nl www.gidsvoornederland.nl/bibliotheken/fryslân dit boekje is in kadootsje fan Foarlêzen en boeken foar jonge bern Boeken bringe in petear op gong;

Nadere informatie

Voor kennisgeving aannemen. Voor kennisgeving aannemen. Voor kennisgeving aannemen. Voor kennisgeving aannemen. Foar kundskip oannimme

Voor kennisgeving aannemen. Voor kennisgeving aannemen. Voor kennisgeving aannemen. Voor kennisgeving aannemen. Foar kundskip oannimme Ingekomen stukken week 13 2010 Advies Griffie Gemeente Ooststellingwerf over burgerinitiatief REC afschrift brief aan ministerie BZK over financieel toezicht (Kan betrokken worden bij behandeling jaarrekening

Nadere informatie

Buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand in de gemeente Kollumerland c.a. (BABS)

Buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand in de gemeente Kollumerland c.a. (BABS) Buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand in de gemeente Kollumerland c.a. (BABS) Even voorstellen Henny Bosscha-van der Veen Woonplaats: Visvliet Geboortejaar: 1949 vrijwilligerswerk Nederlands,

Nadere informatie

DOARPSNIJS Nûmer 363 maaie 2013 1

DOARPSNIJS Nûmer 363 maaie 2013 1 DOARPSNIJS Nûmer 363 maaie 2013 1 KOLOFON Doarpsnijs is in útjefte fan de Feriening foar Doarpsbelang Nijemardum en ferskynt op elke lêste tongersdei fan de moanne. It earste krantsje kaam út yn april

Nadere informatie

> KATERN FOAR NET- FRYSKTALIGE LEARLINGEN <

> KATERN FOAR NET- FRYSKTALIGE LEARLINGEN < Ferwurking by LinKk 2 novimber 2015 tema: & > KATERN FOAR NET- FRYSKTALIGE LEARLINGEN < Opdracht 1 Watfoar taal leare wy? 1 g 2 i 5 i 8 i Gebruik de app Wat Wurd It of website van Praat Mar Frysk om de

Nadere informatie

1. In geskink fan de Nyl

1. In geskink fan de Nyl 1. In geskink fan de Nyl Yn Egypte kinne se skriuwe, dêrom heart Egypte by de perioade fan de âldheid. It tiidrek fan 3000 foar Kristus oant 500 nei Kristus neame we de tiid fan de Griken en de Romeinen.

Nadere informatie

Presentatie onderzoeksresultaten. Hokker taal prate jo?

Presentatie onderzoeksresultaten. Hokker taal prate jo? Presentatie onderzoeksresultaten Hokker taal prate jo? Colofon Kolofon Hokker taal prate jo? 2013 Projectgroep Afke Punter Lia Kooistra Annewiep Bloem Sjoukje Jager Fokke Jagersma Auteurs Annewiep Bloem

Nadere informatie

Dizze brosjuere is net allinne bedoeld foar dy, as

Dizze brosjuere is net allinne bedoeld foar dy, as Dizze brosjuere is net allinne bedoeld foar dy, as âlder, mar ek foar alle oare minsken dy t te krijen ha mei bern yn twatalige (Frysk en Nederlânsk) of meartalige situaasjes (Frysk, Nederlânsk, in streektaal,

Nadere informatie

Feestelijk Verjaardagsconcert 50 jaar. Lemster Mannenkoor

Feestelijk Verjaardagsconcert 50 jaar. Lemster Mannenkoor Feestelijk Verjaardagsconcert 50 jaar Lemster Mannenkoor Op zaterdagavond 24 januari 2015 vierde het Lemster Mannenkoor het feit dat het koor 50 jaar geleden werd opgericht. Om precies te zijn, was dit

Nadere informatie

Uitgave van de Stichting Dorpshuis Halle-Heide nr.23 november 2017 Vrijwilligersfeest geslaagd

Uitgave van de Stichting Dorpshuis Halle-Heide nr.23 november 2017 Vrijwilligersfeest geslaagd Uitgave van de Stichting Dorpshuis Halle-Heide nr.23 november 2017 Vrijwilligersfeest geslaagd Dankzij het optreden van Firma Weijland en het heerlijke buffet Jeu de boules Er was afgesproken, om tot aan

Nadere informatie

Namens Vocalix Ingrid, Heidi, Hilde, Xavier

Namens Vocalix Ingrid, Heidi, Hilde, Xavier Vocaal ensemble Vocalix is een vocaal ensemble dat meerstemmige nummers brengt in aangepaste arrangementen, voor elk feest of muzikale gebeurtenis, gaande van een huwelijksceremonie of privé huiskamerconcert

Nadere informatie

Welkom in de dienst van 7 november :30 uur

Welkom in de dienst van 7 november :30 uur Welkom in de dienst van 7 november 2018 19:30 uur Voorganger Organist : Jo Hoekstra Muzikale medewerking : De Oase Mannen Beamer : Janke Terpstra Geluid :?? : ds. Gera den Dikken Welkom en afkondigingen

Nadere informatie

uur Een luisterend oor / Op verhaal komen

uur Een luisterend oor / Op verhaal komen Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Zaterdag 22-12 12.00-16.00 Kerstballen vullen / dankbaarheid / 13.00-15.00 Scoutinggroep Sint- Tarcisius Rosmalen

Nadere informatie

Correctievoorschrift VWO 2014

Correctievoorschrift VWO 2014 Correctievoorschrift VWO 2014 tijdvak 1 Fries Het correctievoorschrift bestaat uit: 1 Regels voor de beoordeling 2 Algemene regels 3 Vakspecifieke regels 4 Beoordelingsmodel 5 Inzenden scores 6 Bronvermeldingen

Nadere informatie

Examen VMBO-GL en TL. Fries CSE GL en TL. tijdvak 1 vrijdag 25 mei uur. Bij dit examen horen een bijlage en een uitwerkbijlage.

Examen VMBO-GL en TL. Fries CSE GL en TL. tijdvak 1 vrijdag 25 mei uur. Bij dit examen horen een bijlage en een uitwerkbijlage. Examen VMBO-GL en TL 2018 tijdvak 1 vrijdag 25 mei 9.00-11.00 uur Fries CSE GL en TL Bij dit examen horen een bijlage en een uitwerkbijlage. Beantwoord alle vragen in de uitwerkbijlage. Dit examen bestaat

Nadere informatie

Dienst van Woord en Gebed voorafgaande aan de begrafenis van. Rintje Lolkema. In de Hermeskerk te Uitwellingerga, op 9 februari 2016.

Dienst van Woord en Gebed voorafgaande aan de begrafenis van. Rintje Lolkema. In de Hermeskerk te Uitwellingerga, op 9 februari 2016. Dienst van Woord en Gebed voorafgaande aan de begrafenis van Rintje Lolkema I 3 februari 1938 2 februari 2016 In de Hermeskerk te Uitwellingerga, op 9 februari 2016. Voorganger: Ds Dingena Hasper Diaken:

Nadere informatie

Tocat jubileert in spiegeltent

Tocat jubileert in spiegeltent Tocat jubileert in spiegeltent Tocat Catering & Events bestaat dit jaar 15 jaar en dat moet gevierd worden. In een authentieke spiegeltent zal Tocat, dit jubileum op een bijzonder manier vieren. Donderdag

Nadere informatie

Over Anja. Over ons. Over Peter

Over Anja. Over ons. Over Peter Over Anja Deze prachtige lyrische sopraan met haar veelzijdige sensuele stem weet echt de gevoelige snaar te raken. Haar warme heldere sopraanstem komt bijzonder tot zijn recht in verschillende stijlen

Nadere informatie

it beste lan fan d ierde (het beste land van de aarde)

it beste lan fan d ierde (het beste land van de aarde) it beste lan fan d ierde (het beste land van de aarde) Fries bloed kom in beweging Bruis, kook, en bons door onze aderen! Kom op! Wij bezingen het beste land van de aarde, Het Friese land vol eer en roem

Nadere informatie

Ofwêzich : frou B.H. Wijbenga-Kleinschmidt en de hear S.L. Papma.

Ofwêzich : frou B.H. Wijbenga-Kleinschmidt en de hear S.L. Papma. OANTEKENS fan de iepenbiere gearkomste fan de ried fan de gemeente Ferwerderadiel, hâlden op tongersdei 20 septimber 2012 om 20.00 oere yn it gemeentehûs yn Ferwert. Oanwêzich : de riedsleden: frou L.J.

Nadere informatie

Muziekweken maandag 22- vrijdag 26 januari 2018

Muziekweken maandag 22- vrijdag 26 januari 2018 Muziekweken maandag 22- vrijdag 26 januari 2018 Besloten (eigen instrument of Voor alle Quintusleerlingen Openbaar MAANDAG Harp Samen Harpmuziek maken en schrijven - 1.18 Stem je harp zelf! - 1.18 Instant

Nadere informatie

Reünie EP de Boerschool. September 2014

Reünie EP de Boerschool. September 2014 Reünie EP de Boerschool September 2014 It Fuottenein Doarpskrante fan Winaam Uitgave van de Vereniging Dorpsbelang Wijnaldum Voorzitter: Johannes Rutten Tel. 06 51405131 Secretaris: Janny Stuiver Tel.

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2013 382 Wet van 2 oktober 2013, houdende regels met betrekking tot het gebruik van de Friese taal in het bestuurlijk verkeer en in het rechtsverkeer

Nadere informatie

LAGERE GRAAD MIDDELBARE GRAAD HOGERE GRAAD. L1 AMV+Sz M1 AMC H1 Instr. + Ensemble. Instr. + Samenspel. L2 AMV+Sz M2 AMC H2 Instr.

LAGERE GRAAD MIDDELBARE GRAAD HOGERE GRAAD. L1 AMV+Sz M1 AMC H1 Instr. + Ensemble. Instr. + Samenspel. L2 AMV+Sz M2 AMC H2 Instr. LAGERE GRAAD MIDDELBARE GRAAD HOGERE GRAAD L1 AMV+Sz M1 AMC H1 Instr. + Ensemble Instr. + Samenspel L2 AMV+Sz M2 AMC H2 Instr. + Ensemble Instrument Instr. + Samenspel L3 AMV+Sz M3 AMC H3 Instr. + Ensemble

Nadere informatie

DOARPSNIJS Nûmer 350 maart 2012 1

DOARPSNIJS Nûmer 350 maart 2012 1 DOARPSNIJS Nûmer 350 maart 2012 1 KOLOFON Doarpsnijs is in útjefte fan de Feriening foar Doarpsbelang Nijemardum en ferskynt op elke lêste tongersdei fan de moanne. It earste krantsje kaam út yn april

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2014. Stichting

JAAROVERZICHT 2014. Stichting JAAROVERZICHT 2014 Stichting In 2014 organiseerde Stichting Opera aan de Schie Vier maal de bootcamp La Mélodie Française o.l.v. Jean-Baptiste Milon Zes maal het Klassiek Open Podium Een tweedaagse workshop

Nadere informatie

Kaartcollectie Tresoar beschreven 6 Meindert Schroor: geograaf yn ieren en sinen 10 Uniek materiaal van Vegelin van Claerbergen 12

Kaartcollectie Tresoar beschreven 6 Meindert Schroor: geograaf yn ieren en sinen 10 Uniek materiaal van Vegelin van Claerbergen 12 Jrg. 3 2007 Nr. 2 Kaartcollectie Tresoar beschreven 6 Meindert Schroor: geograaf yn ieren en sinen 10 Uniek materiaal van Vegelin van Claerbergen 12 Uit de zeventiende eeuw dateert een fraaie kaart van

Nadere informatie