Platformoverleg gemeenschapsaccommodaties

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Platformoverleg gemeenschapsaccommodaties"

Transcriptie

1 Platformoverleg gemeenschapsaccommodaties Datum: 24 juni 2014 Aanwezig: Theo Campschreur (Wijchen Zuid), Theo Wupping en Maria de Jong ( t Achterom), Frank Lefering en Eugenie Wortelboer (De Brink), Hans Peeters, Berry Verhoeven (WWN), Galina Visser (Zandloper Bergharen), Cor van Heumen, Anja Jelissen en Frans Klaassen (De Waayershof) Miranda Theunissen en Hein Beelen (De Mijlpaal) Marianne Hendriks en René de Valk (Ballegoyke) Rob Engels (gemeente Wijchen) Ruud Schouten en Hans Bussink (MEER Welzijn Wijchen) Afgemeld: Oase, Wijchen- West en De Hostert Afwezig: Ozo 1. Welkom en Opening Hans Bussink heet iedereen welkom. 2. Mededelingen Rob Engels zal rond uur aansluiten rondom het thema Ontwikkelingen WMO / transities in de gemeente Wijchen. Eugenie is verlaat punt 4 Verslag gesprek Horeca zal uitgesteld worden tot Eugenie aanwezig is. Hierdoor worden punt zes en vijf naar voren gehaald op de agenda. 3. Op- en aanmerkingen n.a.v. verslag 12 juni 2013 Er zijn geen op - of aanmerkingen naar aanleiding van het vorige verslag 4. Verslag gesprek Horeca Wijchen Eugenie geeft een toelichting op het verslag van het gesprek dat zij en Ton Schamp hebben gehad met een afvaardiging van de horeca in Wijchen. De gemeenschapshuizen en horeca hebben grijs gebied waarin zij elkaar tegenkomen. De (Wijchense) horeca wil niet dat je afwijkt van de statutair gestelde doelstellingen. Feestjes en recepties en zo, waar alcohol geschonken wordt, horen niet thuis in een gemeenschapshuis. Kinderfeestje mogen wel, want daar wordt geen alcohol geschonken. In de daarop volgende discussie wordt duidelijk dat niet ieder bestuur hetzelfde denk over wat er wel niet moet kunnen in een gemeenschapsaccommodatie. Gezamenlijke, eensluidende afspraken maken met de plaatselijke horeca wordt op dit moment dan ook nog niet mogelijk en wenselijk geacht. De aanwezigen geven wel aan dat alle besturen

2 een eigen verantwoordelijkheid hebben en daar gepast mee om dienen te gaan. Verschillende besturen geven aan dat goede communicatie met de horeca belangrijk is. Ieder bestuur is zelf verantwoordelijk voor de eigen accommodatie. Oproep vanuit de vergadering is wel: past het niet in de doelstelling laat het dan een uitzondering zijn. Het moet een bijzondere situatie zijn om speciale redenen. Actief promoten zou je niet moeten doen. 5. Horeca convenant De Ires zorg heeft samen met een aantal sportverenigingen in Wijchen een convenant afgesloten rondom het alcoholgebruik op de sportparken en in de clubhuizen. Zij vroegen zich af of de wijk- dorpshuizen er ook iets voor voelen om zo n convenant rondom het alcoholgebruik in hun accommodaties af te sluiten. De bestuursleden van de aanwezige accommodaties geven aan dat zij hier geen toegevoegde waarde in zien. Iedereen heeft het op zijn manier voor elkaar en geregeld en dat is genoeg. 6. Herhalingscursus BHV De herhalingscursus BHV zal in september 2014plaatsvinden. Aan de BHV cursus van vorig jaar hebben deelnemers van het Achterom, Wijchen Zuid, De Zandloper, De Hostert en Wijchen West deelgenomen. Zij hebben voorrang bij de herhalingscursus. Met BHV.nl zijn er afspraken gemaakt dat zij een pasje met een geldigheidsduur van twee jaar afgeven. Hierdoor hoeft de herhalingscursus niet meer ieder jaar gevolgd te worden. Vorig jaar waren er 12 deelnemers, er kunnen er nu 16 personen deelnemen. De kosten bedragen 750, voor de eerste 6 personen, iedere deelnemer daarboven kost 50,- per persoon. Hier komt nog 15% weekend toeslag bij. 7. Ontwikkelingen WMO/transities in de gemeente Wijchen. Wethouders Engels sluit aan. Ruud Schouten verteld over de ontwikkelingen rondom de WMO en de kanteling. Primaire doelstelling is hoe kunnen we de zorg dichter in de buurt organiseren. Veel mensen zullen langer thuis blijven wonen en vereenzaming ligt op de loer. Aan veel zorgvragen ligt een welzijnsvraag vooraf. Welke rol kunnen de wijkcentra en dorpshuizen op bovenstaande ontwikkelingen vervullen en hoe kunnen we de mensen uit de buurt/het dorp de accommodaties binnen halen. Wat betekenen deze ontwikkeling de besturen?

3 De doelstelling van de gemeente, is een meer betrokken samenleving. Hoe gaan we die open inloop, verlengde huiskamer nu daadwerkelijk voor elkaar krijgen, Kunnen we huiskamerachtige functies realiseren in de wijkcentra en dorpshuizen en wat is er nodig om dat te bereiken. Primaire vraag hoe kijken jullie naar de ontwikkelingen en hoe zien de besturen een rol in deze ontwikkelingen binnen de WMO. Quotes en opmerkingen uit de hieropvolgende discussie. Theo Wupping van t Achterom verteld dat zij sinds 1 januari in samenwerking met de ZZG en MeerWelzijn Wijchen plaats bieden aan een dagopvang dit naar volle tevredenheid cliënten, zij nemen aan diverse activiteiten deel. De overige bezoekers van het wijkcentrum en de deelnemers aan de activiteiten vinden het prima dat deze cliënten meedoen. Dit gaat wel in overleg met de coördinatoren van de activiteiten en de dagopvangbegeleidsters. Om plaats te bieden aan deze groep clienten hebben er wel een aantal aanpassingen in het gebouw plaatsgevonden, deze zijn in korte tijd in samenwerking met de gemeente gerealiseerd.. Hernen geeft aan dat er overdag ruimte genoeg is maar s' avonds is het bomvol. Zij zijn met alle partijen in Hernen in gesprek. Het is bij de besturen (nog) geen issue op de agenda. men wil wel faciliteren. Maar geeft aan dat zij geen specifieke kennis hebben van de doelgroep. In de dorpen is de sociale cohesie heel groot, men zorgt ervoor dat ze erbij berokken blijven. De zonnebloem speelt (met name) in de kleine ook een grote rol om mensen betrokken te houden bij de samenleving. De wijkcentra en dorpshuizen geven aan dat ze open zijn, dat er activiteiten zijn maar mensen komen niet Persoonlijke benadering is van belang om mensen binnen te krijgen, wellicht is ambassadeurs voor de gemeenschapsaccommodaties iets. In de dorpen maken vooral ook verenigingen gebruik van de accommodatie, de verenigingen moeten zelf mensen erbij betrekken. Dit lukt de accommodatie besturen zelf niet. Bezoekers komen alleen rondom activiteiten in de wijkcentra, men stapt er niet zomaar (voor de gezelligheid) binnen. Er is een verwachting dat er mensen vanuit de sociale wijkteams doorverwezen gaan worden naar de (activiteiten) in de gemeenschapsaccomodaties

4 De huiskamer moet de plaats worden waar mensen elkaar op kunnen ontmoeten en hun problemen kunnen delen. Open inloop, huiskamerfunctie heeft ook een preventieve functie Huisartsen hebben vooral veel mensen die op gesprek komen met een welzijnvraag Hoe kijkt de gemeente aan tegen mensen die een indicatie hebben en wat heeft dat voor betekenis. Huidige indicaties blijven geldig en worden gerespecteerd. Nieuwe indicaties zullen worden afgegeven voor zes maanden. In de platform vergadering zullen we hier op terug komen. Wethouder Engels en (een vertegenwoordiging) van het sociaal wijkteam zullen hier voor uitgenodigd worden. In 2011 hebben we hier ook over gesproken, met name over de verlengde huiskamerfunctie. In de bijlage vindt het verslag van die bijeenkomst en de presentatie die toen is gegeven. 8. Ontwikkelfonds Nieuwe toekenningen. Er zijn deze keer slechts vier aanvragen binnengekomen, alle vier de aanvragen worden geheel of gedeeltelijk gehonoreerd. Zie bijlage voor de aanvragen: Ballegoyke, Vakantie Doe Dag Wijchen West, Uilenkast en viswedstrijd Wijchen Noord Ontdek de natuur OZO, curling, mits ze zelf de rest van de financiering rondkrijgen. Presentaties: zie ook bijlage. *Wijchen West heeft meegedeeld dat er niet geschaatst is. Bijgebrek aan vorst afgelopen winter. Zandloper, 30+disco. Er wordt veel gedaan voor kinderen en ouderen en daarom wilden we wat voor een andere leeftijdsgroep. We hebben veel aan pr gedaan o.a flyers, De Gelderlander, Wegwijs en nog veel meer. Ook is er veel aandacht besteed aan de aankleding deze is ook steeds beter geworden. De eerste keer waren er 200 aanwezigen, nu doen we het 1 x per jaar.bij de laatste editie waren 125 mensen Vraag is dit niet strijdig met de horeca. Ligt aan de doelstelling, als het niet besloten is en je doet het in het kader van het verbeteren van de Sociale cohesie is er geen probleem.

5 De Brink, Computer en sociale media. Er is een avond voorlichtingsavond belegd over Social media en wat speelt zich daar allemaal af.. Wat houdt facebook en zo nou eigenlijk in? De mensen kregen een Kijkje in keuken van digitale wereld. Er waren 15 ouders. Een vervolg is er niet gekomen. Voor de aanwezige ouders had hetveel meerwaarde. Balgoy: 4 seizoenen vakantieprogramma. Elk seizoen is er een andere activiteit gehouden. De draaiboeken zijn overdraagbaar en kun je opvragen. Men is vooral opzoek geweest naar nieuwe activiteiten (o.a schilderen met een inktvis) Omdat er veel vrijwilligers bij betrokken waren konden de kosten laag gehouden worden. Ook is er samengewerkt met de basisschool. Bij de laatste activiteit waren 45 deelnemende kinderen (op een totaal van 52 op basisschool). 9. Wat verder ter tafel kwam.: Er zijn 4 mfa's. Die hebben koppen bij elkaar gestoken en ze hebben gekeken hoe ze onderling opereren. Die mfa's zijn zo verschillend dat er nu geen echte verbinding te maken is. Ze gaan een aanpak presenteren naar de gemeente. De gemeente is alleen voor gebouwen en technische installatie, de andere zaken zijn steeds verschillend. 10. Rondvraag en sluiting Er is momenteel veel reclame voor cursussen Sociale hygiene in omloop. Moet al je personeel deze cursus hebben en hebben anderen last van controles? Neen. Wat vragen jullie aan kosten voor sociaal wijkteam? Bijna iedereen vraagt zaalhuur, iedereen vindt dit terecht en logisch uur sluiting. De volgende vergadering is op dinsdag 18 november in de Zandloper Bergharen.

Verslag van de jaarvergadering van de SHW en de Bewonerscommissies en Huurdersorganisaties

Verslag van de jaarvergadering van de SHW en de Bewonerscommissies en Huurdersorganisaties Verslag van de jaarvergadering van de SHW en de Bewonerscommissies en Huurdersorganisaties Locatie Cantershoef Datum 14 november 2013 Aanvang 19,30 uur Voorzitter Marlies van den Akker Aanwezig bestuur

Nadere informatie

Participatieverslag Nieuw & Anders

Participatieverslag Nieuw & Anders Participatieverslag Nieuw & Anders Op 26 en 31 maart vonden twee bijeenkomsten plaats met de titel Nieuw & Anders plaats. Twee bijeenkomsten die druk bezocht werden door vrijwilligers, verenigingen en

Nadere informatie

De Verbindende Schakel

De Verbindende Schakel - Nieuwsbrief Maart 2016 Editie 4 S1-WIJKVERPLEEGKUNDIGE VOOR EEN GEZONDE WIJK! Graag willen wij als S1-wijkverpleegkundigen alle zorg- en welzijnsorganisaties binnen de gemeente Apeldoorn op de hoogte

Nadere informatie

Joop opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom.

Joop opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Vergadering Wijkplatform Landweert d.d. 02-04-2013 Aanwezig : Joop Linders, Herman Hendrix, Trinus Dijkstra, Han Verkuijlen, Joyce van de Laar, Math Goumans, Cor van Dijk, Bas Woldenberg en Liesbeth Arts.

Nadere informatie

Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk!

Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! Sociale activiteiten Frequentie Organisatie doelgroep rol vrijwilligers Samen Spelen Eerste streven openingstijden van maart tot oktober: Woensdag: 12:00

Nadere informatie

Nieuwsbrief Actief Betrokken Club

Nieuwsbrief Actief Betrokken Club Nieuwsbrief Actief Betrokken Club Wat is Actief Betrokken Club? Per 1 mei 2014 is Sportbedrijf Almelo samen met PH, ON en MHC gestart met het project Actief Betrokken Club (ABC). Doelstelling van het project

Nadere informatie

Onderzoek Behoefte aan Vrije tijdsbesteding

Onderzoek Behoefte aan Vrije tijdsbesteding Onderzoek Behoefte aan Vrije tijdsbesteding Inleiding MEE IJsseloevers heeft onderzoek gedaan naar de vrije tijdsbesteding van mensen met een beperking of chronische aandoening en de behoeften die zij

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF)

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Datum: Donderdag 22 mei 2014 Locatie: Verenigingsgebouw CJVV 1. Opening en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering om 20.08

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.1 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1e kwartaal 2015. Van de voorzitter

Nieuwsbrief 1e kwartaal 2015. Van de voorzitter Nieuwsbrief 1e kwartaal 2015 Van de voorzitter Het nieuwe jaar is al weer ruim 2 maanden oud en we zijn weer druk aan het bewegen. Allemaal goede voornemens. Dat is goed te merken, want het is gezellig

Nadere informatie

Algemeen: Antwoorden in rood op vragen gesteld op de bijeenkomst over zorg in Stadsdorp Rivierenbuurt 13 december 2014.

Algemeen: Antwoorden in rood op vragen gesteld op de bijeenkomst over zorg in Stadsdorp Rivierenbuurt 13 december 2014. Antwoorden in rood op vragen gesteld op de bijeenkomst over zorg in Stadsdorp Rivierenbuurt 13 december 2014. Zie ook http://www.amsterdam.nl/zorg-welzijn/zorg-ouderen/ Algemeen: Wat betekenen de bezuinigingen

Nadere informatie

Hertaling augustus 2017 Annemiek Denissen

Hertaling augustus 2017 Annemiek Denissen Hertaling augustus 2017 Annemiek Denissen 1 Het regionaal platform ervaringskennis Wie zijn wij? Wij zijn mensen uit cliëntenraden in Nijmegen en begonnen in 2013.Wij vinden het belangrijk om wat cliënten

Nadere informatie

PLEIDOOI DOORONTWIKKELING HUIS VAN EEMNES TEN BEHOEVE VAN BEHOUD, VERSTERKEN EN VERBETERING VAN VOORZIENINGEN EN LEEFBAARHEID VOOR DE GEMEENSCHAP VAN

PLEIDOOI DOORONTWIKKELING HUIS VAN EEMNES TEN BEHOEVE VAN BEHOUD, VERSTERKEN EN VERBETERING VAN VOORZIENINGEN EN LEEFBAARHEID VOOR DE GEMEENSCHAP VAN Eemnes, 28 maart 2018. Onderwerp: Pleidooi Stichting Huis van Eemnes/St. De Hilt & Bibliotheek Gooi en meer in het kader van de noodzakelijke doorontwikkeling van het Huis van Eemnes als gemeenschapshuis

Nadere informatie

Verslag : Bestuur Margriet. Punt Onderwerp Toelichting actie 1 Opening Opening 19.40 door voorzitter

Verslag : Bestuur Margriet. Punt Onderwerp Toelichting actie 1 Opening Opening 19.40 door voorzitter Verslag : Bestuur Margriet Datum bijeenkomst: 19 april 2011 notulist: Jan Vos Aanvang: 19.30. bestuurskamer Margriet Aanwezig: Afwezig: Piet de Jongh, Jan Vos Ellen vd Bosch Marc v Luijk Cor Hoeks Jo van

Nadere informatie

Namens de gemeente Wethouder Johan Lalieu (vz) Karin Peeters (accountmanager Bedrijven; verslag)

Namens de gemeente Wethouder Johan Lalieu (vz) Karin Peeters (accountmanager Bedrijven; verslag) Verslag Betreft: Het Horecaoverleg Gemeente Maasgouw Van: Karin Peeters Onderwerp: Vergadering dd. 14 oktober 2015 Aanwezig: Namens bestuur Koninklijke Horeca Maasgouw: René Broen Luc van Engelen Nicole

Nadere informatie

Samenwerken èn netwerken

Samenwerken èn netwerken Samenwerken èn netwerken Stappenplan voor versterken van zelforganisaties Auteurs Saskia van Grinsven en Jamila Achahchah Fotografie: Guillermo Dazelle MOVISIE Juni 2012 Inleiding Voor je ligt een stappenplan

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

Eva Smit Karlijn Leenaars Annemarie Wagemakers Gerard Molleman Maria Koelen Koos van der Velden

Eva Smit Karlijn Leenaars Annemarie Wagemakers Gerard Molleman Maria Koelen Koos van der Velden Eva Smit Karlijn Leenaars Annemarie Wagemakers Gerard Molleman Maria Koelen Koos van der Velden Programma 15.00 Opening 15.05 15:35 Presentatie onderzoeksresultaten 15.35 16:10 Wat betekenen de resultaten

Nadere informatie

4.2. Aanpassing Wmo-verordening in verband met de hulp bij het huishouden. De heer Goudriaan geeft een toelichting.

4.2. Aanpassing Wmo-verordening in verband met de hulp bij het huishouden. De heer Goudriaan geeft een toelichting. Verslag Bijeenkomst : Cliëntenraad Beuningen Datum : 30 augustus 2016 Tijd : 19.30-21.30 uur Locatie : kamer 17 Voorzitter : Jan Revenberg Notulist : Thea Verduijn-Otten Kenmerk : INT16.0538 Kenmerkcode

Nadere informatie

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Aanwezig: volgens presentielijst 23 leden 1. OPENING De voorzitter opent om 19:30u in sporthal De Phoenix de Algemene Leden Vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

DÓÓR EN VÓÓR MENSEN MET EEN VERSTANDELIJKE BEPERKING

DÓÓR EN VÓÓR MENSEN MET EEN VERSTANDELIJKE BEPERKING DÓÓR EN VÓÓR MENSEN MET EEN VERSTANDELIJKE BEPERKING 1 Inhoud: Voorbereidingen blz. 3 Onderling Sterk vereniging in Meppel blz. 4 Downpower op de basisscholen blz. 5 Wmo Markt blz. 6 Informatie avond aan

Nadere informatie

Aanwezig: mevrouw Graven (Ria), de heer Statema (Bert), mevrouw Vrolijks (Dorien), mevrouw White-Roga (Jovanka) en mevrouw Willems (Christine)

Aanwezig: mevrouw Graven (Ria), de heer Statema (Bert), mevrouw Vrolijks (Dorien), mevrouw White-Roga (Jovanka) en mevrouw Willems (Christine) Verslag Bijeenkomst : Cliëntenraad Beuningen Datum : 21 januari 2019 Tijd : 19.30-21.00 uur Locatie : kamer 17 Voorzitter : Jan Revenberg Notulist : Thea Verduijn-Otten Kenmerk : INT19.0103 Kenmerkcode

Nadere informatie

Datum en tijd: De startbijeenkomst wordt gehouden op 24 februari 2016 van uur uur (inloop vanaf uur).

Datum en tijd: De startbijeenkomst wordt gehouden op 24 februari 2016 van uur uur (inloop vanaf uur). Opzet startbijeenkomst DVG Datum en tijd: De startbijeenkomst wordt gehouden op 24 februari 2016 van 19.30 uur - 22.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Locatie: Cultureel Centrum Jan van Besouw, Kapel. Programmaonderdelen:

Nadere informatie

CHECKLIST Z.O.Z. Centrum voor Samenlevingsvraagstukken,

CHECKLIST Z.O.Z. Centrum voor Samenlevingsvraagstukken, CHECKLIST Wat is er voor nodig om veilige plekken te creëren waar mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek in contact komen met mensen zonder een dergelijke beperking?

Nadere informatie

1. Opening en vaststelling agenda Joke Jansen is bij een informatieavond als vertegenwoordiging van de p-raad.

1. Opening en vaststelling agenda Joke Jansen is bij een informatieavond als vertegenwoordiging van de p-raad. PARTICIPATIERAAD Kort verslag P-raad aan : Leden participatieraad van : Elly Werkman datum : 1 juni 2015 aanwezig : Han van Oosterbos, Lidia Verstege, Elly Geurts, Carla Stapelbroek, Theo Beeftink, Fred

Nadere informatie

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Dit stappenplan voor het organiseren van een buurtbijeenkomst is onderdeel van de Buurten met Energie toolbox, een project van Nudge. Deze toolbox is samengesteld

Nadere informatie

Voorstel : Vaststellen nota Dorpshuizen in Sint Anthonis, inclusief beleid ten aanzien van paracommercialisme

Voorstel : Vaststellen nota Dorpshuizen in Sint Anthonis, inclusief beleid ten aanzien van paracommercialisme Raadsvergadering : 15 september 2003 Agendapunt : 23. Voorstel : Vaststellen nota Dorpshuizen in Sint Anthonis, inclusief beleid ten aanzien van paracommercialisme Aan de Raad, In het coalitieprogramma

Nadere informatie

Notulen. Agenda. 1 Opening. 2 Notulen vergadering 9 mei Pagina 1 van 5

Notulen.   Agenda. 1 Opening. 2 Notulen vergadering 9 mei Pagina 1 van 5 Notulen Datum: 13 juni 2017 Locatie: Oostdam te Goedereede Aanwezig: Desirée van Halewijn, William Tanis, Linda Hobbel, Adam van Heest, Afwezig: Erna de Jong Datum volgende vergadering: 6 september 2017

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR DE KERNGROEP HANDLEIDING VOOR DE KERNGROEP. Stichting Welzijn Velsen. Lay-out: H.Meulenbroek 2015

HANDLEIDING VOOR DE KERNGROEP HANDLEIDING VOOR DE KERNGROEP. Stichting Welzijn Velsen. Lay-out: H.Meulenbroek 2015 HANDLEIDING HANDLEIDING VOOR DE KERNGROEP VOOR DE KERNGROEP Stichting Welzijn Velsen Lay-out: H.Meulenbroek 2015 Aantekeningen Handleiding voor de Kerngroep In 2013 werd een nieuwe werkwijze geïntroduceerd

Nadere informatie

Waldo en Annemiek. Eind van het jaar. Familie Yáñez- Punt. Daniel, Benjamin, David en Matías

Waldo en Annemiek. Eind van het jaar. Familie Yáñez- Punt. Daniel, Benjamin, David en Matías Familie Yáñez- Punt Waldo en Annemiek Daniel, Benjamin, David en Matías November 2014 Viña del Mar, Chili Eind van het jaar Dan komt zijn lof niet van mensen, maar van God. Romeinen 2:29b In Chili lopen

Nadere informatie

Communicatie in de wijk, Werkplan 2013-2015. Voorstel voor Bestuur Stichting DAS Centrum-West. Werkteam Communicatie Venray Centrum-West

Communicatie in de wijk, Werkplan 2013-2015. Voorstel voor Bestuur Stichting DAS Centrum-West. Werkteam Communicatie Venray Centrum-West Communicatie in de wijk, Werkplan 2013-2015 Voorstel voor Bestuur Stichting DAS Centrum-West Werkteam Communicatie Venray Centrum-West 1 1. Doelstelling Wat ik niet weet kan ik ook niet doen. Dit geldt

Nadere informatie

Beleidsplan Theater RhederArt

Beleidsplan Theater RhederArt Beleidsplan Theater RhederArt Dieren, 14-11-2017 Versie 2.2 1 1. Inleiding: Dit is het beleidsplan van de organisatie Stichting Theater RhederArt vanaf 2017. Middels dit plan krijgt u inzicht in de ambities

Nadere informatie

Welkom in de Houtwerf

Welkom in de Houtwerf Welkom in de Houtwerf WIJ HEBBEN EEN DROOM: ARMOEDE VERZACHTEN EN FINANCIËLE ZELFREDZAAMHEID IN DE REGIO RIJK VAN NIJMEGEN BEVORDEREN. DOE JE MEE? #RVNverzachtarmoede Uitkomsten avond Quote: we hebben

Nadere informatie

Handboek Open Dagen 30 31 mei - Week van de Lokale Omroep 2015

Handboek Open Dagen 30 31 mei - Week van de Lokale Omroep 2015 Handboek Open Dagen 30 31 mei - Week van de Lokale Omroep 2015 Inhoudsopgave Voorwoord Blz. 3 Inhoud en planning Blz. 4 Draaiboek Blz. 5 t/m 8 Doelgroepen specificatie Blz. 9 t/m 12 Benaderen doelgroepen

Nadere informatie

Sluiten... verkopen... en dan? Accommodatie Plan. Opgesteld door Werkgroep Accommodaties Dalen onder auspiciën van

Sluiten... verkopen... en dan? Accommodatie Plan. Opgesteld door Werkgroep Accommodaties Dalen onder auspiciën van Sluiten... verkopen... en dan? Accommodatie Plan Opgesteld door Werkgroep Accommodaties Dalen onder auspiciën van versie juni 2012 Accommodatie Plan Dalen naar aanleiding van het voornemen door de Gemeente

Nadere informatie

Samen denken Samen doen.

Samen denken Samen doen. Samen denken Samen doen. Verslag van de thema avond Samen denken Samen doen op 5 juni 2012. De thema avond Samen denken Samen doen werd op 5 juni 2012 gegeven door het Platvorm Gehandicaptenbeleid Mill

Nadere informatie

De komende periode. Dinsdag 1 september: Vergadering Ouderraad Om 20.00 uur komt de Ouderraad voor de eerste keer dit schooljaar in vergadering

De komende periode. Dinsdag 1 september: Vergadering Ouderraad Om 20.00 uur komt de Ouderraad voor de eerste keer dit schooljaar in vergadering Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 3, 28 augustus 2015 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Dit jaar

Nadere informatie

zorgboerderij De Mettemaat

zorgboerderij De Mettemaat Jaarverslag januari - december zorgboerderij De Mettemaat Boerderijnummer: 194 Kwaliteitssysteem Zorgboerderijen Versie 4.1, juni 2011. Federatie Landbouw en Zorg Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd

Nadere informatie

Verslag (concept) 3. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

Verslag (concept) 3. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. Verslag (concept) Overleg Commissie Samenleving Datum 7 januari 2010 Aanwezig B. van Aalst (plv. voorzitter), J. van den Brink (SGP), R. van Leeuwen (VVD), L. Versteeg (CDA), A. Brand (D66), H. Brosky

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst 2 Sport en ontmoeten. Voorzieningenkaart Noordwest. Voorzieningenkaart

Verslag bijeenkomst 2 Sport en ontmoeten. Voorzieningenkaart Noordwest. Voorzieningenkaart Verslag bijeenkomst 2 Sport en ontmoeten Voorzieningenkaart Noordwest 1 Voorzieningenkaart Agenda Terugblik op de vorige avond Doel van de avond + hoe vervolgen we? Uitleg van de opdracht: wat gaan we

Nadere informatie

Notulen ALV Celeritas

Notulen ALV Celeritas Notulen ALV Celeritas 09-12-2018 Voorgezeten door: Olga Kruize Genotuleerd door: Kevin Korthagen Aanwezigen en afmeldingen: zie bijlage 1 & 2 1. Welkom Olga opent de vergadering met een globale telling.

Nadere informatie

Gewoon meedoen! www.estinea.nl

Gewoon meedoen! www.estinea.nl Gewoon meedoen! Hoe wil jij meedoen? Dat vragen we aan iedereen die bij Estinea komt voor ondersteuning bij wonen, werken of leren. Meedoen in de samenleving - op je eigen niveau en je eigen manier - levert

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 18 MAART 2013

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 18 MAART 2013 NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 18 MAART 2013 Aanwezig : *de heren P. Brugman (voorz.), H. Wiedijk (secr.), J. Kerkman (pnnm.), T. Timmermans, F. Hoenderdos *de dames T. Boddaert

Nadere informatie

Peins, 15 juni 2015. Beste Lezer,

Peins, 15 juni 2015. Beste Lezer, Peins, 15 juni 2015 Beste Lezer, Vol vertrouwen sturen wij u deze brief. Wij willen u iets vragen maar u ook iets geven. Iets van bijzondere waarde. Eigenlijk willen we iets met u ruilen Atelier De Kunst

Nadere informatie

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT 2013-2016 DEEL A: VERANTWOORDING 2014 GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 AMATEURKUNST/BUITEN- SCHOOLSE CULTUUREDUCATIE PROJECT DOELSTELLINGEN FINANCIELE VERANTWOORDING

Nadere informatie

Format aanbodformulering

Format aanbodformulering Format aanbodformulering Programma van eisen 1. Omgaan met je poen Voorlichting financiën en subsidies in de wijk A. Inhoudelijke aanleiding en resultaat 30% van de geïnterviewden vindt het lastig om met

Nadere informatie

Raadadviescommissie Welzijn BESLUITENLIJST

Raadadviescommissie Welzijn BESLUITENLIJST BESLUITENLIJST (17549\...) Datum : dinsdag 2 december 2014 Tijd : 19.30 uur Plaats : raadzaal gemeentehuis Neerijnen Aanwezig : de heer C. Nijhoff (commissievoorzitter), de heer G.J. van Weelden (raadslid

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI PLAATS: AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Agnes,, Ingrid, Jeroen, Martijn Welkom Mededelingen, o.a. over Formatie (SvZ & info besluitvormingsproces

Nadere informatie

Dag allemaal, Prettig weekend en groet, Wouter Leerink. Welkom op De Boskriek!

Dag allemaal, Prettig weekend en groet, Wouter Leerink. Welkom op De Boskriek! De Boskriek Oudelaan 21-02 6605 SG Wijchen 024-6452829 info@boskriek.nl 26 februari 2016 jaargang 24 nr 10 Dag allemaal, 3 maart 2016 Kindergemeenteraad 7 maart 2016 Start ouderavonden 8 maart 2016 Start

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6, maart 2011

Nieuwsbrief 6, maart 2011 Postbus 3364 3502 GJ Utrecht Telefoon: 030 22 99 922 Nieuwsbrief 6, maart 2011 Steeds beter op de kaart Na de presentatie van de glossy in september is er weer genoeg gebeurd. In de gemeente Lopik is in

Nadere informatie

Kunstroute. Kronenburg, Vredenburg, Holthuizen en Rijkerswoerd, Arnhem. Projectverslag

Kunstroute. Kronenburg, Vredenburg, Holthuizen en Rijkerswoerd, Arnhem. Projectverslag Kunstroute 2014 Kronenburg, Vredenburg, Holthuizen en Rijkerswoerd, Arnhem Projectverslag december 2014 1 Inleiding De Kunstroute is dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. De drie voorgaande edities

Nadere informatie

Respijtzorg in de regio

Respijtzorg in de regio Respijtzorg in de regio Pagina 1 van 7 Respijtzorg in de regio Aandachtspunten van aanbieders en verwijzers in het Land van Cuijk Respijtzorg in de regio Pagina 2 van 7 Inleiding Respijtzorg geeft mantelzorgers

Nadere informatie

GEBRUIKERS VAN DE ROTS AAN HET WOORD

GEBRUIKERS VAN DE ROTS AAN HET WOORD GEBRUIKERS VAN DE ROTS AAN HET WOORD September 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Opzet enquête... 4 Resultaten enquête... 5 Conclusies... 8 Aanbevelingen... 9 2 Inleiding Er is de laatste maanden veel

Nadere informatie

Werkplan Cluster Hoofddorp

Werkplan Cluster Hoofddorp Werkplan 2017 Cluster Hoofddorp VAN: Bert den Elzen Datum: 05 november 2016 Voor ons ligt het 1 e werkplan cluster Hoofddorp, betreffende het jaar 2017. Bij de start van Maatvast is in eerste instantie

Nadere informatie

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor in onze Kids on tour werkgroep:

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor in onze Kids on tour werkgroep: Stichting Welzijn Baarn Stichting Welzijn Baarn is de brede welzijnsinstelling in de gemeente Baarn. Welzijn Baarn zet zich in voor activiteiten op het gebied van ontspanning, ontmoeting, informatie en

Nadere informatie

HORECACONVENANT IN DE GEMEENTE OLDEBROEK

HORECACONVENANT IN DE GEMEENTE OLDEBROEK HORECACONVENANT IN DE GEMEENTE OLDEBROEK Convenant tussen: Dorpshuis t Grinthuus, Dorpshuis t Noorderhuukien, Dorpshuis Wezep, Kulturhus de Talter, Koninklijke Horeca Nederland afdeling Noord-Veluwe en

Nadere informatie

Deze brochure geeft u informatie over de dagbegeleiding van LuciVer. Algemene informatie over LuciVer leest u in de brochure Welkom bij LuciVer.

Deze brochure geeft u informatie over de dagbegeleiding van LuciVer. Algemene informatie over LuciVer leest u in de brochure Welkom bij LuciVer. Deze brochure geeft u informatie over de dagbegeleiding van LuciVer. Algemene informatie over LuciVer leest u in de brochure Welkom bij LuciVer. LuciVer Dagbegeleiding September 2015 1 www.luciver.nl zorginfo@luciver.nl

Nadere informatie

Jaarverslag Zeggenschap

Jaarverslag Zeggenschap Jaarverslag Zeggenschap 2014 1 Odion, januari 2015 hallo Hallo, 2014 is voorbij gevolgen. Er is weer veel gebeurd op het gebied van zeggenschap. In dit verslag breng ik jullie op de hoogte van alle gebeurtenissen,

Nadere informatie

Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk!

Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! Sociale activiteiten Frequentie Organisatie doelgroep rol vrijwilligers Samen Spelen Openingstijden van 31 maart t/m 27 Alle kinderen van 2 Minimaal 2 vrijwilligers

Nadere informatie

Agenda Ouderraad OBS de Singel Pagina 1 van 5

Agenda Ouderraad OBS de Singel Pagina 1 van 5 Ouderraad Notulen 6e ouderraad vergadering Datum : Dinsdag 25 februari 2014 Tijd : 19.30 21.30 Locatie : OBS De Singel Aanwezig : Ingrid, Ronald B., David, Jerzy, Linda, Lex, Kim (team), Laura, Farida,

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Stichting Welzijn Middelburg Klanttevredenheidsonderzoek juli 2014 Voorwoord Met gepaste trots presenteer ik u het klanttevredenheidonderzoek (KTO) naar de dienstverlening en activiteiten van Stichting

Nadere informatie

Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1

Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1 Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1 Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 2 De Liemers, helemaal goed! De promotie van de Liemers richt zich op vier

Nadere informatie

Sfeerverslag Sportcafe #1

Sfeerverslag Sportcafe #1 Sfeerverslag Sportcafe #1 De toekomstbestendige vereniging Het Sportpunt Stichtse Vecht heeft op 5 maart het 1 e sportcafé georganiseerd. In de gezellige ruimte van MHV Maarssen zijn zo n 30 bestuurders

Nadere informatie

Aanzet transformatie Wmo

Aanzet transformatie Wmo Aanzet transformatie Wmo 3 initiatieven nader toegelicht Raadsinformatiebijeenkomst 4 februari 2015 Programma 1. Aanzet transformatie Wmo 2. Zelfregiecentrum Weert a. Flexibele maatschappelijke opvang

Nadere informatie

In bezit van een mobiel

In bezit van een mobiel Resultaten onderzoek Marie Montessori Op vrijdag 21 september 2012 zijn Floor en Steven naar bassischool Marie Montessori geweest om een onderzoek uit te voeren. Het onderzoek hebben we uitgevoerd onder

Nadere informatie

Via deze brief informeren wij u graag over actuele zaken en een aantal activiteiten voor mantelzorgers.

Via deze brief informeren wij u graag over actuele zaken en een aantal activiteiten voor mantelzorgers. MEE Mantelzorg Postbus 3016 3301 DA Dordrecht Johan de Wittstraat 40A 3311 KJ Dordrecht T 078 750 89 00 servicebureau@meedrechtsteden.nl www.meemantelzorg.nl Aan alle Mantelzorgers in Dordrecht Datum 24-05-2017

Nadere informatie

Mei 2012 versie 1. WK versie 1

Mei 2012 versie 1. WK versie 1 2012 Mei 2012 versie 1 WK versie 1 Jong en oud samen in beweging De stichting de Buitenham heeft tot doel het bevorderen van het maatschappelijk welzijn van de inwoners van Varsselder-Veldhunten en omgeving

Nadere informatie

Gewoon meedoen in je eigen wijk! TOOLKIT VOOR WERKERS

Gewoon meedoen in je eigen wijk! TOOLKIT VOOR WERKERS Gewoon meedoen in je eigen wijk! TOOLKIT VOOR WERKERS December 2012 1 Draaiboek Gewoon meedoen in je wijk! Aanleiding van dit draaiboek Gewoon Meedoen in je wijk is een pilotproject dat in 2010 en 2011

Nadere informatie

Doelgoep: Iedereen, maar in het bijzonder mensen met een beperking, ouderen en chronisch zieken.

Doelgoep: Iedereen, maar in het bijzonder mensen met een beperking, ouderen en chronisch zieken. Goed voorbeeld De Haamen Thema: - Sport- Zorg - Sport en gezondheid - Decentralisaties - Wmo Doelgoep: Iedereen, maar in het bijzonder mensen met een beperking, ouderen en chronisch zieken. Waar: Sportzone

Nadere informatie

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015)

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: Wat er zoal speelt in de groepen Wat er verder zoal speelt op school Oproep van de werkgroep Carnaval Studiemiddag

Nadere informatie

Activiteiten Jaarverslag 2013

Activiteiten Jaarverslag 2013 Activiteiten Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1 Een bezoek van de wethouder 2 Project Kunst en Cohesie 3 Bewonersdag 4 Bijeenkomst met de wijkbewoners 5 Burendag 6 Culturele thee avonden 7 De tafel van één

Nadere informatie

Wij blijven hier wonen. De Heumense aanpak

Wij blijven hier wonen. De Heumense aanpak Wij blijven hier wonen De Heumense aanpak Opbouw presentatie, deel 1 De workshop Wij blijven hier wonen Projectaanpak en organisatie Rol en meerwaarde belangenbehartigers Hoe eigen verantwoordelijkheid

Nadere informatie

3 ãe GEMEENTE WE E RT

3 ãe GEMEENTE WE E RT o E6 uto 3 ãe GEMEENTE WE E RT Vergadering van de gemeenteraad van 25 februari 2015 Portefeuillehouder : P.P.H. Sterk Behandelend ambtenaar: Saskia Doek-de Rooij Doorkiesnummer : (0a95) 57 54 87 Nummer

Nadere informatie

Notulen vergadering 22 februari 2016

Notulen vergadering 22 februari 2016 Stichting Leefbaarheidsgroep Kerkeveld Secretariaat: De Meren 1218, 6605 XM Wijchen, e-mail secretariaat@kerkeveld.info, www.kerkeveld.info Notulen vergadering 22 februari 2016 Aanwezig: Roeleven (voorzitter),

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Evaluatie dagbesteding

Evaluatie dagbesteding Evaluatie dagbesteding Uitkomsten en vervolg Presentatie FOT Ilse Greive 28 februari 2019 Presentatie evaluatie dagbesteding 1. Belangrijkste uitkomsten per sector 2. Constateringen SDD 3. Effect transformatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1, januari 2015 3 e jaargang

Nieuwsbrief 1, januari 2015 3 e jaargang Nieuwsbrief 1, januari 2015 3 e jaargang Inhoud van deze eerste nieuwsbrief van 2015 Verslag bijeenkomst 13 december jl. Maandelijkse inloop Ruimten voor grote bijeenkomsten 28 februari, 1 e grote bijeenkomst

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Inzameling voor vluchtelingen

In deze nieuwsbrief. Inzameling voor vluchtelingen regel van de week Ik houd me aan de regels van de school. belangrijke data 15 september informatieavond voorgezet onderwijs voor de ouders uit groep 7 en 8 24 september informatieavond social media 7 oktober

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid. Vrijwilligers worden in Het Mennistenerf/WSP Dirk Prins gezien als niet betaalde medewerkers.

Vrijwilligersbeleid. Vrijwilligers worden in Het Mennistenerf/WSP Dirk Prins gezien als niet betaalde medewerkers. Doel: Realiseren van duidelijke afspraken ten aanzien van het werven, de aanmeldingsprocedure, de rechten en plichten en de begeleiding van de vrijwilliger Inleiding Binnen Het Mennistenerf/WSP Dirk Prins

Nadere informatie

Publieksactiviteiten en communicatie. Periode aug dec 2013

Publieksactiviteiten en communicatie. Periode aug dec 2013 Publieksactiviteiten en communicatie Periode aug dec 2013 1. MIDDELEN Banners bij bouwmarkten Om klusbedrijven en mensen die een nieuwe woning hebben gekocht of hun huis gaan renoveren te attenderen op

Nadere informatie

Ideeën, wensen, dromen en toekomstbeelden De Wittenhorst

Ideeën, wensen, dromen en toekomstbeelden De Wittenhorst Ideeën, wensen, dromen en toekomstbeelden De Wittenhorst 1. Onderdeel: Activiteiten Algemeen - De Wittenhorst is het enige hart van Halsteren voor jong en oud. Dit moet zo blijven. - De Wittenhorst is

Nadere informatie

Amsterdam DNA is een project voor NT2 cursisten. Het is ontwikkeld door het Amsterdam

Amsterdam DNA is een project voor NT2 cursisten. Het is ontwikkeld door het Amsterdam INTRODUCTIE is een project voor NT2 cursisten. Het is ontwikkeld door het Amsterdam Museum. In het wordt de geschiedenis verteld aan de hand van schilderijen en voorwerpen. Je gaat met de groep naar het

Nadere informatie

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Geffen: 24-02-2015 Bestuursoverleg Ondernemend Geffen Datum: Locatie: dinsdag 24 Februari 14.30 uur van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Vooraf gaand aan dit overleg hebben we

Nadere informatie

Notulen. Zie de bijgevoegde lijst. Stichting Onderdak. 19 mei 2016 Henny Jansen. 19 mei 2016 Fysieke overlegtafel

Notulen. Zie de bijgevoegde lijst. Stichting Onderdak. 19 mei 2016 Henny Jansen. 19 mei 2016 Fysieke overlegtafel Aanwezig Zie de bijgevoegde lijst Afwezig Stichting Onderdak Kenmerk n.v.t. Datum Notulen Door 19 mei 2016 Henny Jansen Datum Vergadering Vergadering van 19 mei 2016 Fysieke overlegtafel Opening van de

Nadere informatie

opvang begeleiding huisvesting dagbesteding maatjesprojecten voor mensen met een psychiatrische achtergrond

opvang begeleiding huisvesting dagbesteding maatjesprojecten voor mensen met een psychiatrische achtergrond opvang begeleiding huisvesting dagbesteding maatjesprojecten Stichting Corridor Stichting Corridor is een kleinschalige organisatie voor mensen vanaf achttien jaar met een psychiatrische achtergrond. We

Nadere informatie

Veel leesplezier! Yvonne

Veel leesplezier! Yvonne + Beste lezers, In onze vorige nieuwsbrief was Buitenwereld nog volop bezig met de verbinding tussen speeltuin en kinderboerderij. Twee weides moesten tijdelijk worden gesloten zodat er een mooi pad aangelegd

Nadere informatie

Verslag CDA Vrouwenberaad Noord-Holland 16 november 2013

Verslag CDA Vrouwenberaad Noord-Holland 16 november 2013 Verslag CDA Vrouwenberaad Noord-Holland 16 november 2013 Algemene Ledenvergadering van het CDAV Noord-Holland op zaterdag 16 november 2013 in Grand Café Mezza Luna te Castricum Welkom en overweging Door

Nadere informatie

Dagbehandeling De Horst

Dagbehandeling De Horst Dagbehandeling De Horst U wilt graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, maar zonder extra ondersteuning lukt dat niet meer. U wordt ouder en krijgt geheugenproblemen. Het is niet meer zo gemakkelijk

Nadere informatie

WIJKACCOMMODATIES: BREDER EN BETER Groeiend nut en noodzaak van het netwerk van wijkaccommodaties in de stad Groningen

WIJKACCOMMODATIES: BREDER EN BETER Groeiend nut en noodzaak van het netwerk van wijkaccommodaties in de stad Groningen STRATEGISCHE VISIE BBOG zomer 2010 WIJKACCOMMODATIES: BREDER EN BETER Groeiend nut en noodzaak van het netwerk van wijkaccommodaties in de stad Groningen 1. BBOG Het BBOG staat voor Buurtcentra Besturen

Nadere informatie

De slimste route? Vormgeven toegang

De slimste route? Vormgeven toegang De slimste route? Vormgeven toegang Grote veranderingen in zorg en ondersteuning Taken vanuit AWBZ, Jeugdzorg, Werk en inkomen. Passend onderwijs (toegang tot onderwijs) De slimste route (voor Hengelo)

Nadere informatie

Waar zijn we naar op zoek: Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om in de bediening te werken.

Waar zijn we naar op zoek: Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om in de bediening te werken. Het Bruisnest is een ontwikkelingsplaats waar mensen zijn of haar kwaliteiten en talenten kan inzetten om zo te groeien naar een plek in de maatschappij. Wil je meer weten ga naar onze website, www.hetbruisnest.nl

Nadere informatie

Bijdrage gemeenschapshuizen aan in- en uitvoering transities in het sociale domein in Sint-Michielsgestel

Bijdrage gemeenschapshuizen aan in- en uitvoering transities in het sociale domein in Sint-Michielsgestel Bijdrage gemeenschapshuizen aan in- en uitvoering transities in het sociale domein in Sint-Michielsgestel 1) Inleiding / aanleiding Op 10 april jongstleden is er op verzoek van de gemeente een bijeenkomst

Nadere informatie

Buurthuizen en activiteiten

Buurthuizen en activiteiten Invalshoek: een wijkbudget voor activiteiten We stoppen met de financiering van (een gedeelte van) de huidige activiteiten in de wijk en stellen per wijk een budget beschikbaar voor initiatieven van inwoners

Nadere informatie

WMO Raad Duiven Postbus AD Duiven JAARVERSLAG Participeren is gewoon meedoen

WMO Raad Duiven Postbus AD Duiven JAARVERSLAG Participeren is gewoon meedoen JAARVERSLAG 2014 Participeren is gewoon meedoen Duiven, maart 2015 VOORWOORD Grote veranderingen wierpen in 2014 hun schaduw vooruit. De kranten stonden er vol van; de grootste politiek-bestuurlijke verbouwing

Nadere informatie

Convenant Raalte Armoedevrij

Convenant Raalte Armoedevrij Convenant Raalte Armoedevrij Een gemeente-breed verbond tegen armoede en sociale uitsluiting. In de gemeente Raalte zijn huishoudens die vaak jarenlang leven van een inkomen rond het sociaal minimum. Ook

Nadere informatie

Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken

Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken (in)formatieblad - eenvoudig verteld Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken november 2014 1 De wet langdurige zorg 4 Woon je in een instelling en heb je 24 uur per dag zorg en ondersteuning

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering Welkom

Algemene Ledenvergadering Welkom Algemene Ledenvergadering 24-1-2018 Welkom Agenda Opening Bestuursverkiezing Financieel overzicht en begroting Pauze Kern Biezenmortel Biezenmortel Woont Bereikbaar Biezenmortel Biezenmortel Citymarketing

Nadere informatie

Steunpunten vrijwilligers en mantelzorg

Steunpunten vrijwilligers en mantelzorg Steunpunten vrijwilligers en mantelzorg Welkom De steunpunten algemeen Stand van zaken steunpunt vrijwilligers Stand van zaken steunpunt mantelzorg Vragen Contactgegevens De steunpunten Startbijeenkomst

Nadere informatie

GEMEENTE SCHAGEN. Afwezig: mevr. P. Overtoom, mevr. M. Elzinga-Hage, dhr. J. Wijnker, dhr. P. de Boer en dhr. P. Groenveld.

GEMEENTE SCHAGEN. Afwezig: mevr. P. Overtoom, mevr. M. Elzinga-Hage, dhr. J. Wijnker, dhr. P. de Boer en dhr. P. Groenveld. GEMEENTE SCHAGEN Verslag van het Platform Wmo, gehouden op 23 november 2009. Vastgesteld op de vergadering van 22 februari 2010. Aanwezig: dhr. M. Nijssen, dhr. Geel, dhr. E. Hoekstra, dhr. E. van Leeuwen,

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Adviesraad mo gemeente Steenbergen.

Jaarverslag 2013 Adviesraad mo gemeente Steenbergen. Jaarverslag 2013 Adviesraad mo gemeente Steenbergen. Datum Onderwerp Reactie naar B&W Verloop in proces 07-01-2013 -Nieuwe leden: Judith v. Oeffelen, Rien v. Dijke en Frans v. Oppen. - Boodschappendienst

Nadere informatie