43e jaargang no 2 juni 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "43e jaargang no 2 juni 2015"

Transcriptie

1 De Verklikker 43e jaargang no 2 juni 2015 Van de redactie Een beetje late Verklikker, maar dat ligt aan de vakantie van de redactie. Wel eigenaardige visserijzaken gezien in Italië en op Sicilië. Mini-tongetjes die door beroepsvissers aan land worden gebracht en meteen doorverkocht worden aan particulieren of restaurants. De vissersboten komen vroeg in de ochtend de haven binnengevaren, de netten worden geleegd en alle visjes die daarin zitten worden in bakken gedaan. Er zijn, tot mijn grote verbazing, piepkleine tongetjes bij. Ik vraag de schipper in mijn beste Engels-Italiaans of ze niet aan de kleine kant zijn.,,deze was al dood, zegt-ie. Zal wel, maar dan waren al die andere zeker ook al dood. Hij heeft er zo n vijftig of zestig, andere schippers hebben er ook. Onder de parasolletjes staan de vrouwen de visjes aan te prijzen.,,gewoon frituren en met huid en haar opeten. Of door de bouillabaise draaien, heerlijk, wil een local mij duidelijk maken. Volgens BN-collega Hessel de Ree, fervent sportvisser die tegelijkertijd in Spanje van de zon geniet komen deze praktijken in alle zuidelijke landen voor. Clubblad hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis, opgericht 13 septenmber 1945 Roosendaal

2 een jong zeepaardje Zelf heb ik de gehele oostkant van Italië gezien. Tongetjes van nog geen 5 of 6 centimeter lengte. Nu blijkt dat, hoe jonger de tong is, deste eerder de vis geslachtsrijp is. Grote tongen zie je er dan ook niet meer. Ze worden steeds kleiner, een sliptong is daar al gauw groot en wordt dan ook trots in een andere bak gepresenteerd. Ik kan me voorstellen dat de schippers, er liggen er nogal wat in al die havens, blij zijn met elk visje dat in het net belandt, het is geld, eten voor het gezin. De man die mij trots een tongetje laat fotograferen legt er ook nog een zeepaardje naast. Mooi he, nee dus, helemaal niet. Op de foto is de grootte te zien, een tongetje van een centimeter of elf, twaalf. Mogen wij hier in Nederland niet meenemen. In zuidelijke landen is het een delicatesse en als er vraag naar is, waarom zou je het dan niet aanbieden? Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren even bellen, of toch maar niet want zij is toch eveneens tegen de sportvisserij? ben donkers

3 Van onze voorzitter Deze keer een klein voorwoordje van uw voorzitter. Daar ik vanaf het uitkomen van de vorige Verklikker door medische omstandigheden niet meer in staat ben geweest iets te kunnen betekenen voor de vereniging, kan ik u ook niet bijpraten over het reilen en zeilen van onze club. Omdat ik de afgelopen maanden meer in het ziekenhuis vertoef dan aan de waterkant en bestuurstafel, heb ik u ook weinig te melden over deze periode. Het enige positieve nieuws wat ik u kan brengen is dat de Gemeente Roosendaal paaltjes bij de Stokvijver heeft geplaatst zodat het niet meer mogelijk is met de auto op het terrein te rijden. Dit wordt dan ook sterk gehandhaafd door de politie en boa's. Op deze manier wordt het een rustige omgeving voor zowel de visser als wandelaar. Onze secretaris zal u uitgebreid informeren over de afgelopen periode. Volgende Verklikker hoop ik u weer gezond en wel een mooi verslag te bieden. Veel visplezier de komende zomermaanden. Uw voorzitter, Jan Verschuren

4 Van onze secretaris Niet altijd loopt alles op rolletjes, ook niet bij ons. Door allerlei omstandigheden moeten we wel eens van de gebruikelijke procedures afwijken. Zo verschijnt de Verklikker deze keer een maand later omdat de redacteur een tijdje op vakantie is geweest. En daar heeft hij uiteraard recht op. Het is en blijft immers vrijwilligerswerk in de ruimste zin van het woord. Dat wordt wel eens onderschat. Ik elf zit inmiddels bijna 4 jaar thuis met vroegpensioen en inmiddels pensioen. Je hoort mensen dan zeggen: die heeft toch tijd zat. Nou, dat valt nogal mee! Want er spelen uiteraard nog meer zaken dan alleen maar vissen en verenigingswerk. Soms lijkt het zelfs wel of ik alleen nog maar bezig ben met de vereniging en dan gaat dat toch wat tegenstaan. Er blijven nog veel taken open binnen GBV die nog steeds niet kunnen worden ingevuld. Groot voorbeeld is het jeugdgebeuren. De ambitie van de jeugd is er wel degelijk gezien de goede deelname aan de laatste 2 jeugdviscursussen. We kunnen hen helaas geen goed vervolg aanbieden bij gebrek aan jeugdleiders. En dat is jammer want van diezelfde jeugd zullen we het op den duur toch moeten hebben. Wat we ook niet in de hand hebben is onze gezondheid, toch ook niet onbelangrijk. En die wordt meestal met de jaren ook niet altijd beter. Voorbeeld is onze voorzitter Jan Verschuren die wegens ziekte voorlopig uit de running is. En hij was zo enthousiast bezig! Vanaf deze plaats wensen wij hem in ieder geval een voorspoedig herstel toe. We hopen hem weer snel bij de GBV activiteiten te mogen ontmoeten. Gelukkig is er ook positief nieuws want de vangsten in onze bijvijver van de Stok zijn inmiddels weer zeer behoorlijk. Er worden weer mooie karpers gevangen tot een gewicht van 14 kilo.

5 Ook de zeelten doen het nog steeds goed. De vraag is wel hoe het is gesteld met de onlangs uitgezette voorn (100 kg). Tijdens enkele vissessies is het mij in ieder geval niet gelukt om er ook maar 1 te vangen. Opvallend is wel dat er plotseling veel aalscholvers aanwezig zijn, vooral in de vroege ochtenduren. En die lusten wel een voorntje, is algemeen bekend. Dan is er nog de vraag die het bestuur zich heeft gesteld: hoe lang moeten we het clubblad nog in stand houden? We hebben inmiddels de website en zijn ook al actief op facebook. Eigenlijk heb ik het zelf ook wel een beetje gehad want na 43 jaar actief redactiewerk zou ik er toch ook wel eens mee willen stoppen. We zijn inmiddels al volop bezig met het zoeken van alternatieven zoals o.a. een nieuwsbrief, die dan naar alle leden zal worden verstuurd. We houden u uiteraard op de hoogte. Uw secretaris René van Caulil.

6 Dagje zeevissen met de jeugd Vorig jaar en ook dit jaar heeft GVB meegedaan met Sjors Sportief. Hierbij is het de bedoeling dat de jeugd kennis maakt met één of andere sportiviteit. Tijdens deze sportviscursus werden de jeugdige vissers begeleid door leden van GBV, toegezegd werd dat we de cursisten een keer zouden uitnodigen om een dagje te gaan zeevissen op een boot. Het echte werk dus! Nou,zondag 14 juni was de dag. Er waren 11 jeugdige vissers die ook hun vader of moeder hadden meegenomen, ze werden bij de boot opgewacht door drie begeleiders van GBV. Vanuit het Bergse Diepsluis vertrok de Eendracht 2 om 8:00 uur uit de haven. Om bij prachtig weer, koers te zetten naar de eerste stek. Het was in de buurt van een wrakje, bij het kanaal van Wemeldinge. Daar werden al gauw de eerste visjes gevangen, met name kleine steenbolk. Toch was de schipper Henk Bakker niet tevreden en werd er verkast naar de Franse Trap. Daar werd inderdaad meer en vooral veel verschillende soorten vis gevangen. Zodat we goed konden zien, wat er allemaal rondzwemt in onze Oosterschelde. Er werd schar, steenbolk, wijting, modderkuiper, rode poon en een mul gevangen. Ook de nodige krabben en een heremietkreefje met woning trokken de aandacht. Door al dat harde werken krijg je natuurlijk trek en zoals altijd zorgde Henk en Catharina voor een goede maaltijd.

7 Op de terugweg nog even geprobeerd, om een bot te vangen, maar die liet zich, op een kleintje na niet zien. In de haven konden we met zijn alle terugkijken op een mooie dag, en hebben we kunnen laten zien dat vissen echt leuk kan zijn. Tot een volgende reis. Groeten van Kees Brouwers, Adwin Voet en René Voet.

8 spannend als uitgelegd wordt tijdens het bootvissen voor de jeugd hoe pieren of zagers gebruikt moeten worden. Maar er is nu eenmaal aas nodig om iets te kunnen vangen.

9 Vissen vanuit (kleine) bootjes prima bevallen Zaterdag 6 juni met leden van GBV een dag gaan vissen met kleine bootjes vanuit Yerseke. Er hadden zich 14 mensen pgegeven dus dat was goed voor de vulling van 3 boten. Na een kleine instructie over het gebruik van de boten, zijn we vertrokken richting Colijnsplaat. Het afgaande tij was gunstig maar de tegenwind zorgde voor redelijk wat opspattende golven. Na 1.30u varen bij Colijnsplaat aangekomen, hebben we een ankerplaats gezocht van ongeveer 17m. Even wachten tot de boot op de stroming ligt en vissen maar. Al snel werd er wat Schar gehaakt maar het liep niet over, hier en daar kwam ook een enkele wijting boven. Ondertussen was de wind al wat gaan liggen en werd het heerlijk toeven op de boot. Na een paar uurtjes hebben we de boot enkele honderden meters verlegd en hier kwam weer snel vis boven.

10 De wijting had hier de overhand al was hij aan de wat (te) kleine kant, het gros was 25 a 26 cm maar enkele uitschieters waren er natuurlijk wel bij. Toen ook hier de beet wat minder werd zijn we met de 3 boten naar Goese Sas gevaren om daar nog een uurtje te proberen. Hier zijn nog enkele scharretjes en wat botjes gevangen, echter ook hier was de vis niet echt groot. Om 16.15u zijn we weer vertrokken richting de haven. Onderweg nog wel de boot schoonmaken want dat hoort er ook bij natuurlijk. In de haven aangekomen konden we vaststellen dat er per boot 40 tot 45 stuks zijn gevangen. De grootste platvis was een schar van 31cm gevangen door P. de Deugd, de grootste rondvis een wijting van 29cm gevangen door G. Voet. Ondanks de ietwat tegenvallende vangst heeft iedereen wel een hele mooie dag gehad, mede dank zij het weer en de goede onderlinge sfeer op de boten. Het was een zeer geslaagd evenement en zeker voor herhaling vatbaar! Namens de deelnemers, D. Lameir.

11 Wedstrijduitslagen GBV Clubwedstrijden zoet Uitslag 1e wedstrijd d.d. 11 april Bovensas 1. P. Luijkx 4760 gr. 6. R. van Caulil 1240 gr. 2. D. Verbocht 2600 gr. 7. W. Naenen 1200 gr. 3. J. Aarts 2220 gr. 8. R. van Caulil jr. 260 gr. 4. W. Priem 1760 gr. 10. R. Rebel 0 gr. 5. S. van Agtmael 1380 gr. Uitslag 2e wedstrijd d.d. 25 april Bovensas 1. W. Naenen 6840 gr. 6. W. Priem 1040 gr. 2. S. van Agtmael 5760 gr. 7. D. Verbocht 640 gr. 3. R. Rebel 5000 gr. 8. R. van Caulil jr. 80 gr. 4. J. Kersten 2360 gr. 10. R. van Caulil 0 gr. 5. J. Aarts 1760 gr. Uitslag 3e wedstrijd d.d. 16 mei Spuikanaal 1. R. van Caulil 280 gr. 3. W. Priem 40 gr. 2. P. Luijkx 80 gr. 8. Rest deelnemers geen vis. Uitslag 4e wedstrijd d.d. 30 mei Roosendaalse Vliet 1. R. van Caulil jr gr. 5. W. Priem 1340 gr. 2. J. Kersten 3320 gr. 6. D. Verbocht 500 gr. 3. P. Luijkx 3020 gr. 7. R. van Caulil 440 gr. 4. W. Naenen 2120 gr. Uitslag 5e wedstrijd d.d. 20 juni Roosendaalse Vliet 1. W. Naenen 1320 gr. 6. W. Priem 240 gr. 2. R. van Caulil 1080 gr. 7. P. Luijkx 160 gr. J. Aarts 1080 gr. 10. R. van Caulil jr. 0 gr. 4. J. Kersten 780 gr. R. Rebel 0 gr. 5. D. Verbocht 360 gr.

12 Clubwedstrijden koppelvissen Achtmaal Uitslag 1e koppelwedstrijd d.d. 18 april 1. R. Rebel / K. Rebel jr gr. 2. R. van Caulil / W. Vogel 7140 gr. 3. C. Sacharias / L. v. Opstal 6020 gr. 4. M. Valkenburg / Valkenburg jr gr. 5. P. Schuurbiers / W. den Braber 4700 gr. 6. K. Netten / J. Netten jr gr. 7. P. Luijkx / W. Priem 4360 gr. 8. J. Baartmans / J. Baartmans 1440 gr. Uitslag 2e koppelwedstrijd d.d. 13 juni 1. M. Valkenburg / Valkenburg jr gr. 2. R. Rebel / K. Rebel jr gr. 3. P. Luijkx / W. Priem 8540 gr. 4. C. Sacharias / L. v. Opstal 8500 gr. 5. R. van Caulil / W. Vogel 3920 gr. 6. K. Netten / J. Netten jr gr. Clubwedstrijden bootvissen zout Uitslag 1e bootwedstrijd d.d. 4 april Eendracht II 1. J. van Oorschot 199 cm 9. J. Verschuren 82 cm 2. W. Priem 137 cm 10. T. van Mierlo 78 cm 3. P. de Deugd 127 cm 11. A. Hommel 76 cm 4. D. Lameir 112 cm 12. L. Sep 44 cm 5. K. Brouwers 109 cm 13. A. Voet 40 cm 6. R. Bazen 106 cm 14. K. Meesters 39 cm 7. J. Mosch 105 cm 15. A. Goorden 29 cm 8. R. Voet 104 cm 16. R. v. Beveren 19 cm Uitslag 2e bootwedstrijd d.d. 2 mei Eendracht II 1. G. Rampaart 237 cm 7. A. Voet 96 cm 2. J. v. Oorschot 221 cm 8. L. Sep 63 cm 3. P. de Deugd 153 cm 9. J. Linders 60 cm 4. R. Voet 121 cm 10. R. v. Beveren 55 cm

13 5. K. Brouwers 109 cm 11. A. Goorden 48 cm 6. K. Meesters 106 cm 12. D. Lameir 41 cm 13. W. Priem 40 cm Clubwedstrijden kantvissen zout Uitslag 1e wedstrijd 25 april Uitslag 2e wedstrijd 25 april 1. J. Dierkx 28 cm 1. K. Brouwers 29 cm 2. A. Goorden 26 cm 2. R. Voet 28 cm 3. D. Lameir 17 cm 3. R. Bakker 25 cm 12. Rest deelnemers geen vis 12. Rest deelnemers geen vis Programma bootvissen 17 oktober Bergse Diepsluis de Eendracht II 8.00 uur 7 november Bergse Diepsluis de Eendracht II 8.00 uur 5 december Bergse Diepsluis de Eendracht II 8.00 uur * De 4 beste wedstrijden tellen mee voor de eindklassering Inlichtingen en/of opgave voor deze wedstrijden: tel (Kees Brouwers) of (Donald Lameir).

14 Programma clubwedstrijden Programma zoet: 11 juli ROOSENDAALSE VLIET west uur 5 september ROOSENDAALSE VLIET west uur 19 september SPUIKANAAL bij Bath uur 3 oktober ROOSENDAALSE VLIET oost uur * De 6 beste wedstrijden tellen mee voor de eind klassering Inschrijven Roosendaalse Vliet:bij viaduct Rijksweg 17 (Engebeek) tot 8.00 uur. Inschrijven Bovensas aan water tot 8.00 uur. Inschrijven Spuikanaal aan het water tot 8.00 uur. Inlichtingen over deze wedstrijden: tel (R. Rebel). Programma koppelwedstrijden visput Leenaerts te Achtmaal 12 september Visput uur Inlichtingen en inschrijven wedstrijden: R. Rebel, tel Clubwedstrijden Zout 22 augustus Pernis (avondwedstrijd) 3e wedstrijd uur 3 oktober Pernis (avondwedstrijd) 4e wedstrijd uur 31 oktober Banjaard 5e wedstrijd uur 6e wedstrijd uur * de 4 beste wedstrijden tellen mee voor de eindklassering Inschrijven voor deze wedstrijden uiterlijk 1 dag voor elke wedstrijd via tel. nummer: (ook voor inlichtingen) (Adwin Voet) of (Rene Voet)

15 Bootvissers hebben vrijwel altijd een streepje voor op hengelaars die vanaf het strand staan te vissen. Maar beide vormen van de zeevisserij kunnen effectief zijn. Kijk maar tong- of geepvissers die vanaf de kant misschien nog wel meer kans op succes hebben. Echter met een bootje ben je zo verkast, kunnen geultjes worden gezocht en is de kans op vast komen te zitten vrijwel nihil. Er zit ook veel verschil in materiaalgebruik, bij het bootvissen zijn grote hengels overbodig, daarentegen moet bij de geepvisserij ook weer geen zwaar materiaal gebruikt worden. Het is een kwestie van proberen en ervaring uitwisselen. Zo zijn we toch allemaal begonnen?

16 Vissen: altijd de Vispas mee! Traditioneel is deze tijd van het jaar dat sportvissend Nederland weer massaal naar de waterkant trekt. Het is ook in deze periode dat er extra door hengelsportcontroleurs wordt gecontroleerd op het bezit van de juiste visdocumenten (de VISpas), maar vooral het contactmoment te gebruiken voor voorlichting over de sportvisserij. De Landelijke Controledagen worden uitgevoerd door de verenigings- en federatieve controleurs sportvisserij in samenwerking met opsporingsambtenaren en samenwerkingsverbanden van groene netwerken. De Landelijke Controledagen vinden plaats in het weekend van 20 en 21 juni Insteek van de Landelijke Controledagen 2015 is niet alleen de controle op het bezit van de juiste visdocumenten, maar ook om dat contactmoment met de sportvisser te gebruiken voor promotie en voorlichting over de sportvisserij. Welke VISpas heb ik nodig, wat mag ik ermee, hoe zit het met de MeeVIStoestemming, welke mogelijkheden biedt de digitale toestemming (VISplanner) en vooral het benadrukken wat de voordelen zijn van het lidmaatschap van een hengelsportverenging. De verantwoordelijkheid voor de controle en handhaving van de Visserijwet en daarmee ook de visdocumenten ligt primair bij Rijksoverheid. De georganiseerde sportvisserijsector neemt in deze controle echter haar eigen verantwoordelijkheid door het zelf opleiden van controleurs sportvisserij, aanstellen van speciale sportvisserij opsporingsambtenaren en het beschikbaar stellen van opsporingsmiddelen.

17 Controle en handhaving op het bezit van de juiste visdocumenten is een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de sportvisserijsector en de overheid. De sportvisserijsector krijgt hierin echter een steeds grotere verantwoordelijkheid toebedeeld. Die verantwoordelijkheid pakken de honderden vrijwillige verenigingscontroleurs graag en goed op. Daarnaast hebben veel federaties Buitengewone Opsporingsambtenaren (BOA's) in dienst. Alle bij Sportvisserij Nederland geregistreerde hengelsportcontroleurs die de Cursus Controle Sportvisserij hebben gevolgd, ontvangen van Sportvisserij Nederland controlekleding, een controlepas en inlogcodes voor het Registratiesysteem voor Controleurs Sportvisserij (RCS). Met de kleding is de controleur zichtbaar en vooral herkenbaar als controleur sportvisserij, met de pas kan de controleur zich aan de waterkant identificeren, met de inlogcodes heeft de controleur toegang tot RCS om de controlerondes met resultaten vast te leggen in het registratiesysteem voor Controleurs Sportvisserij (RCS). Een goede controleur heeft een gedegen en actuele kennis van de relevante wet- en regelgeving, deze is samengevat in de Veldgids Controle Visdocumenten van Sportvisserij Nederland. Marco Kraal en Ed Stoop, ambassadeurs van de Nederlandse sportvisserij. In hun programma Vis-tv behandelen zij de meest veelzijdige takken van de hengelsport. Aandacht voor de Vispas ontbreekt daarbij niet.

De allerlaatste... 43e jaargang no 4 december 2015

De allerlaatste... 43e jaargang no 4 december 2015 De Verklikker 43e jaargang no 4 december 2015 Van de redactie De allerlaatste... Dit is hem dan, de allerlaatste Verklikker. Enigszins met weemoed worden deze laatste letters getikt. Ik denk dat ik er

Nadere informatie

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal.

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal. De Verklikker van de redactie 42e jaargang no 2 juni 14 Heerlijk weer, lekker vissen. Het voorjaar was niet verkeerd, hoewel de vissen al heel vroeg aan het paaien waren. Ik zag snoeken boven waterplanten

Nadere informatie

43e jaargang no 3 september 2015

43e jaargang no 3 september 2015 De Verklikker 43e jaargang no 3 september 2015 Van de redactie De voorlaatste Verklikker, het is niet anders...het einde nadert. We zijn in een tijdperk beland waarin de technische mogelijkheden zo ontzettend

Nadere informatie

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal.

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal. De Verklikker van de redactie 40e jaargang no 4 december 12 Een mailtje van onze secretaris op mijn vraag wat er met het clubblad gaat gebeuren komend seizoen:,, Voorlopig gaan we nog een jaar door, mits

Nadere informatie

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis, opgericht 13 september 1945 in Roosendaal

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis, opgericht 13 september 1945 in Roosendaal De Verklikker 43e jaargang no 1 maart 15 Van de redactie De allereerste Verklikker van 2015. Het gaat hard, maar dat is geen nieuws. Belangrijker; hoe het met de sportvisserij gesteld is. Eerlijk toegegeven

Nadere informatie

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal.

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal. De Verklikker van de redactie 42e jaargang no 3 september 14 Wellicht is deze Verklikker de voorlaatste. Het bestuur overweegt om er de stekker uit te trekken. In deze digitale tijd is het eigenlijk niet

Nadere informatie

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal.

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal. De Verklikker van de redactie 42e jaargang no 1 maart 14 Het is, moet ik eerlijk toegeven, te lang geleden dat ik gevist heb. Het ligt aan allerlei omstandigheden. Iedere sportvisser kan zich er waarschijnlijk

Nadere informatie

Redactie: Ben Donkers, redactie@gbvroosendaal.nl, telefoon: 0165552493 Secretariaat: René van Caulil, secretaris@gbvroosendaal.nl telefoon: 0165540095

Redactie: Ben Donkers, redactie@gbvroosendaal.nl, telefoon: 0165552493 Secretariaat: René van Caulil, secretaris@gbvroosendaal.nl telefoon: 0165540095 De Verklikker 39e jaargang nummer 3 september 2011 Altijd vissen of met de sportvisserij bezig zijn. Vroeger, toen ik nog werkte, werd er bij mijn afwezigheid altijd al gezegd: hij is vissen of zit in

Nadere informatie

Redactie: Ben Donkers, de grote botten zwommen. De Secretariaat: René van Caulil, sportvisserij blijft daarom leuk en nog

Redactie: Ben Donkers, de grote botten zwommen. De Secretariaat: René van Caulil, sportvisserij blijft daarom leuk en nog De Verklikker 39e jaar gang nummer 2 juni 2011 van de redactie Zoals gebruikelijk in deze tijd van het jaar: ben ik er even niet. De maanden mei en gedeeltelijk juni zijn namelijk ideaal voor niet-werkenden

Nadere informatie

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal.

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal. De Verklikker van de redactie 42e jaargang no 4 december 14 De Verklikker blijft minimaal nog een jaar bestaan. Dat betekent dat dit niet de laatste uitgave is. Veel ouderen met name vinden dit zeker leuk.

Nadere informatie

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal.

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal. De Verklikker van de redactie 41e jaargang no 2 juni 13 Eens een visser, altijd een visser. Als je eenmaal op jonge leeftijd het visvirus te pakken hebt, gaat het niet snel over. Zelfs in mindere vangsttijden

Nadere informatie

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal.

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal. De Verklikker van de redactie 41e jaargang no 1 maart 13 De winter was streng, ik vertel niks nieuws. Voor hengelaars was het een tijd van dagenlang machteloos toezien dat ijs en sneeuw een vistrip onmogelijk

Nadere informatie

Die komen vaak via de van de Secretariaat: René van Caulil, website binnen. Dan vragen we meteen

Die komen vaak via de  van de Secretariaat: René van Caulil, website binnen. Dan vragen we meteen De Verklikker 38e jaargang nummer 2 juni 2010 van de redactie In deze juni-uitgave van De Verklikker onder meer een verkort verhaal dat we eerder op de website hebben gepubliceerd over onze secretaris

Nadere informatie

VISMA 2014. Rotterdam Ahoy, 28 maart 2014. Toine Aarts George Hampsink Frans Boonstra

VISMA 2014. Rotterdam Ahoy, 28 maart 2014. Toine Aarts George Hampsink Frans Boonstra VISMA 2014 Rotterdam Ahoy, 28 maart 2014 Toine Aarts George Hampsink Frans Boonstra INHOUD 7 jaar de VISpas Online VISpas Bestelmodule VISpas Campagne vanaf 24 april Visplanner update Stijgers en Dalers,

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal.

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal. De Verklikker van de redactie 41e jaargang no 4 december 13 Als sportvisser zijnde houd ik wel van een beetje variatie. Zo gaat mijn aandacht op een gegeven moment vrijwel alleen naar karper uit, maar

Nadere informatie

De Verklikker. Stokvijver: grote zeelt, forse karper. van de redactie

De Verklikker. Stokvijver: grote zeelt, forse karper. van de redactie Stokvijver: grote zeelt, forse karper De Verklikker 39e jaargang nummer 4 december 2011 van de redactie Grote zeelt, veel snoekjes, baarsjes, geen voorn of brasem wel flinke karpers die de 30 pond ruim

Nadere informatie

NK Bootvissen vanuit Neeltje-Jans - 6 oktober 2012

NK Bootvissen vanuit Neeltje-Jans - 6 oktober 2012 NK Bootvissen vanuit Neeltje-Jans - 6 oktober 2012 Door het 2 maal uitstellen van het NK kon het NK alleen op 6 oktober worden gehouden i.v.m. de beschikbaarheid van de boten. Helaas viel deze dag gelijk

Nadere informatie

Verpapromotiedag in Baal

Verpapromotiedag in Baal Verpapromotiedag in Baal Dinsdag 7 september organiseerde Verpa Groundbait weer haar traditionele promotiedag aan de visvijvers van HSV De Brasem in Baal. Net onder de rook van Antwerpen liggen diverse

Nadere informatie

OPFRISAVONDEN. Controleurs Sportvisserij en Boa s. Sportvisserij Nederland, Bilthoven. 14 februari 2012

OPFRISAVONDEN. Controleurs Sportvisserij en Boa s. Sportvisserij Nederland, Bilthoven. 14 februari 2012 OPFRISAVONDEN Toine Aarts Frans Boonstra Frans Jaques George Hampsink Sportvisserij MidWest Nederland Controleurs Sportvisserij en Boa s Sportvisserij Nederland, Bilthoven 14 februari 2012 Programma 20.00

Nadere informatie

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal.

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal. De Verklikker van de redactie 40e jaargang no 3. september 2012 Het is al juli, half juli zelfs. Van vissen is nog weinig terecht gekomen. Het weer werkt niet mee. Elke dag regen zorgt voor veel water,

Nadere informatie

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal.

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal. De Verklikker van de redactie 41e jaargang no 3 september 13 Het blijft aanmodderen met de opening (al dan niet gedeeltelijk) van de Haringvlietsluizen. Minister Schultz van Haegen heeft de Tweede Kamer

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hengelaarsclub Sassenhein. Jaargang: maart 2014 Nr. 6. HC Sassenhein Postbus 39 9750 AA Haren (Gn)

Nieuwsbrief Hengelaarsclub Sassenhein. Jaargang: maart 2014 Nr. 6. HC Sassenhein Postbus 39 9750 AA Haren (Gn) Het nieuwe seizoen De dagen beginnen al weer langer te worden, we gaan op weg naar de lente. Voor de meeste leden begint het al weer aardig te kriebelen. Hopelijk wordt het een mooi voorjaar met wat warme

Nadere informatie

Verpa relatiedag 2011 in Baal

Verpa relatiedag 2011 in Baal Verpa relatiedag 2011 in Baal Afgelopen week organiseerde Verpa Groundbaits weer haar jaarlijkse relatiedag aan de vijvers van HSV Den Brasem in het Belgische Baal. De karpervijver, die bekend staat om

Nadere informatie

Presentatie Delta Tij. Sportvisserij in de Zuidwestelijke Delta

Presentatie Delta Tij. Sportvisserij in de Zuidwestelijke Delta Presentatie Delta Tij Sportvisserij in de Zuidwestelijke Delta Sportvisserij in de Zuidwestelijke Delta Door Wim de Vries Directeur Sportvisserij Zuidwest Nederland Sportvisserij in de Zuidwestelijke Delta

Nadere informatie

Peter in de polder, week 20.

Peter in de polder, week 20. Peter in de polder, week 20. Vissen blijft toch vissen, en niet altijd vangen. Hemelvaartsdag was het prachtig weer, en dus gingen de Peters met een bootje naar het Overdie. Overal was brasem te zien,

Nadere informatie

Inhoud. Voorbereiding. Waar ga je naar toe. Hoe doe je het met School. Een probleem. Ik heb niks te doen. Dag en nacht varen.

Inhoud. Voorbereiding. Waar ga je naar toe. Hoe doe je het met School. Een probleem. Ik heb niks te doen. Dag en nacht varen. Inhoud Voorbereiding Waar ga je naar toe Hoe doe je het met School Een probleem Ik heb niks te doen Dag en nacht varen De wereld rond Geen eten Vissen Bang voor vissen haaien Snorkelen Terug INLEIDING.

Nadere informatie

Redactie: Ben Donkers, telefoon: 0165552493 Secretariaat: René van Caulil, telefoon: 0165540095

Redactie: Ben Donkers, telefoon: 0165552493 Secretariaat: René van Caulil, telefoon: 0165540095 De Verklikker 38e jaar gang nummer 3 september 2010 Het clubblad van deze maand heeft opnieuw een variëteit aan onderwerpen. Veelal aangedragen door GBV-leden en anders gemaakt op initiatief van de redactie

Nadere informatie

De Verklikker. Jeugd begint 17 april. van de redactie

De Verklikker. Jeugd begint 17 april. van de redactie Jeugd begint 17 april Voor de jeugd, zowel jongens als meisjes, beginnen de wedstrijden op 17 april. Gevist wordt er in de Engebeek vanaf 09.30 uur, inschrijven kan ter plekke (bij Skydive). De andere

Nadere informatie

Schotland reis MS Word Export To Multiple PDF Files Software - Please purchase license. 10 mei tot 15 mei

Schotland reis MS Word Export To Multiple PDF Files Software - Please purchase license. 10 mei tot 15 mei MS Word Export To Multiple PDF Files Software - Please purchase license. Schotland reis 2009 10 mei tot 15 mei De week rust pakte even anders uit voor de achter gebleven bemanning, het was zo n bar weer

Nadere informatie

Rotterdam Hengelsportstad 2012

Rotterdam Hengelsportstad 2012 Rotterdam Hengelsportstad 2012 De gemeente Rotterdam is tijdens de Visma uitgeroepen tot Hengelsporthoofdstad van 2012. De Visma, de grootste hengelsportbeurs van Europa, hield in het voorjaar in Ahoy

Nadere informatie

Lijst van Zeevismogelijkheden 2013-2014 - 2015

Lijst van Zeevismogelijkheden 2013-2014 - 2015 Lijst van Zeevismogelijkheden 2013-2014 - 2015 Het vissen in zee is niet vergunningplichtig. Echter voor het vissen in enkele zoute Deltawateren, namelijk het Veerse Meer en het Grevelingenmeer is wel

Nadere informatie

Lions exchange 2013 Brazilie

Lions exchange 2013 Brazilie Lions exchange 2013 Brazilie Amsterdam- Parijs Rio de Janeiro Porto Alegre, via deze weg zou ik naar het verre Brazilie vertrekken voor de uitwisseling van de Lions. Na een reis van 35 uur kwam ik dan

Nadere informatie

Beste sportvissers / Leden en bezoekers,

Beste sportvissers / Leden en bezoekers, Beste sportvissers / Leden en bezoekers, Na het succes van onze eerste nieuwsbrief die is verschenen op 1 mei 2008 waar we trouwens veel leuke reacties over hebben ontvangen, zijn we aan onze 2 e editie

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

HSV MIDDELBURG. jaarboekje

HSV MIDDELBURG. jaarboekje HSV MIDDELBURG jaarboekje 2010 1 Beste sportvissers! Alwéér een jaar voorbij, een jaar waarin de vangsten niet bijster goed waren. Behalve de laatste twee maanden van het jaar, toen werd er aardig wat

Nadere informatie

Bij Oude Schouw moet het gebeuren deze nacht

Bij Oude Schouw moet het gebeuren deze nacht nachtkoppel Leeuwarden. Hoewel de zomer al officieel begonnen is en de langste dag al weer achter ons ligt, wil het met de weersomstandigheden nog niet erg lukken. Of dit ook van invloed is op de vangstresultaten

Nadere informatie

zie voor alle foto's ons Foto Album)

zie voor alle foto's ons Foto Album) zie voor alle foto's ons Foto Album) Zaterdag 12 september 07.00 uur begonnen 14 enthousiaste vissers aan de tweede karperwedstrijd uitgeschreven door Hengelsportvereniging Velsen. Deze locatie was op

Nadere informatie

Jeugdactiviteiten 2016 H.S.V. Het Snoekje

Jeugdactiviteiten 2016 H.S.V. Het Snoekje Jeugdactiviteiten 2016 H.S.V. Het Snoekje Jeugdcursus Vissen voor kids Jeugdcursus Karpervissen Jeugdcompetitie vaste hengel H.S.V. Het Snoekje is de hengelsportvereniging van Heemskerk. Met meer dan 1400

Nadere informatie

Programma. 19:30 Welkom + voorstelronde Sake van der Meer 20:00 Introductie Beleidsplan Sv Fryslân. 20:30 Korte pauze

Programma. 19:30 Welkom + voorstelronde Sake van der Meer 20:00 Introductie Beleidsplan Sv Fryslân. 20:30 Korte pauze Programma 19:30 Welkom + voorstelronde Sake van der Meer 20:00 Introductie Beleidsplan Sv Fryslân 20:30 Korte pauze Harrie Holtman 20:45 Inleiding + workshop: de HSV scan Bert Zoetemeyer 21:00 Workshop:

Nadere informatie

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli Reisverslag Sri-Lanka 2 juli 25 December 2011 waren wij 12,5 jaar getrouwd en als verlaat huwelijksreis zijn wij met onze drie dochters naar Sri-Lanka vertrokken. Eerst lekker 3 dagen bij het zwembad rondhangen

Nadere informatie

Nederlands team winnaar op Meerlanden Boot 2013 te Blankenberge.

Nederlands team winnaar op Meerlanden Boot 2013 te Blankenberge. Nederlands team winnaar op Meerlanden Boot 2013 te Blankenberge. Voor de Meerlanden Boot of Nationscup was België dit jaar de gastheer. Het Europa Hotel in Bredene was de thuisbasis. Deelnemende landen

Nadere informatie

HSV De Vriendenkring. Nieuwsbrief. juni Nieuwsbrief

HSV De Vriendenkring. Nieuwsbrief. juni Nieuwsbrief HSV De Vriendenkring Nieuwsbrief juni 2016 Nieuwsbrief Je leest nu de eerste nieuwsbrief van Hengelsportvereniging De Vriendenkring. Met deze nieuwsbrief wil het bestuur je graag op de hoogte houden van

Nadere informatie

Karperkoppel 1e wedstrijd

Karperkoppel 1e wedstrijd Karperkoppel 1e wedstrijd Verslag karper koppelwedstrijd 2018 deel 1 In traditie met de afgelopen jaren werd het 1ste wedstrijdweekend weer afgetrapt met de stekloting op woensdag. Onverwacht was het toch

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 van hengelsportvereniging Oosterschelde. Jaarvergadering

Jaarverslag 2018 van hengelsportvereniging Oosterschelde. Jaarvergadering Jaarverslag 2018 van hengelsportvereniging Oosterschelde Jaarvergadering 15 februari 2019 Privacyregeling Het bestuur van HSV Oosterschelde heeft in 2018 heel veel werk moeten verzetten in het kader van

Nadere informatie

Jeugdkamp Bertrix 2011

Jeugdkamp Bertrix 2011 Jeugdkamp Bertrix 2011 Verslag Jeugd Trainingskamp Ardennen datum 9 / 12 september 2011 plaats Bertrix Samenstelling: De groep die vrijdag verzamelt op Ardennen camping Bertrix bestaat uit dertien jeugdspelers

Nadere informatie

Nr. 24 juli 2011 Roofviscommissie. Voorzitter: Har Hendriks 0(031)

Nr. 24 juli 2011 Roofviscommissie. Voorzitter: Har Hendriks 0(031) Nr. 24 juli 2011 Roofviscommissie Plug-inn Hallo visvrienden. De vorige nieuwsbrief is alweer enige tijd geleden. Niet dat er in de tussentijd niets te vermelden valt maar je moet de tijd hebben om het

Nadere informatie

Inmiddels zijn we in overleg met de Gemeente Almelo over de te volgen procedure om dit plan te realiseren.

Inmiddels zijn we in overleg met de Gemeente Almelo over de te volgen procedure om dit plan te realiseren. juni 2019 Nieuwsbrief 3 van 2019 De Algemene Ledenvergadering voorjaar 2019 Deze vond plaats op maandagavond 25 maart jl. De concept notulen van deze vergadering vindt u op de website van AHV Vislust.

Nadere informatie

't Vletgoor te Holten

't Vletgoor te Holten Sportvisserij Oost Nederland 't Vletgoor te Holten Inrichtingswensen voor de stadsvijver in Holten Mark Kouwenhoven 23-2-2015 Inhoud 1 't Vletgoor Algemeen... 1 2 't Vletgoor en de HSV... 2 2.1 Vissen

Nadere informatie

Rapport Hengelvangstregistratie 2009 SNOEKBAARS. Volkerak Zoommeer Bathse Spuikanaal Schelde-Rijnkanaal

Rapport Hengelvangstregistratie 2009 SNOEKBAARS. Volkerak Zoommeer Bathse Spuikanaal Schelde-Rijnkanaal Sportvisserij Zuidwest Nederland Rapport Hengelvangstregistratie 2009 SNOEKBAARS Volkerak Zoommeer Bathse Spuikanaal Schelde-Rijnkanaal Rapport hengelvangstregistratie 2009 snoekbaars, mei 2010 blad 1

Nadere informatie

Imago sportvissen in Nederland. Onderzoek in opdracht van Sportvisserij Nederland September 2017

Imago sportvissen in Nederland. Onderzoek in opdracht van Sportvisserij Nederland September 2017 Imago sportvissen in Nederland Onderzoek in opdracht van Sportvisserij Nederland September 2017 Inleiding Begin september heeft Kantar Public een onderzoek uitgevoerd naar het imago van sportvissen onder

Nadere informatie

Clubwedstrijd 2: 7 maart 2015

Clubwedstrijd 2: 7 maart 2015 Clubwedstrijd 2: 7 maart 2015 Nadat onze eerste afspraak in Blankenberge door de te felle wind afgelast werd, stonden we allemaal op scherp om het seizoen aan te snijden. De vooruitzichten waren redelijk

Nadere informatie

KARPERWEDSTRIJDEN 2016 WEDSTRIJDREGELEMENT

KARPERWEDSTRIJDEN 2016 WEDSTRIJDREGELEMENT REGLEMENT & BEPALINGEN U dient altijd een geldige vispas van het desbetreffende jaar te kunnen tonen. En dient lid te zijn van t wachtertje. Het toegestane aantal hengels per koppel bedraagt 4 hengels,

Nadere informatie

Visdag in Leidsche Rijn Terwijde

Visdag in Leidsche Rijn Terwijde Visdag in Leidsche Rijn Terwijde 25-02-2017 Nog geen twee weken geleden was de doodaas visdag in Utrecht in de sneeuw en vandaag stond er weer een dagje vissen in Utrecht gepland. Gelukkig was het warmer

Nadere informatie

Nieuwsbrief HSV t Pluimke november 2017.

Nieuwsbrief HSV t Pluimke november 2017. Nieuwsbrief HSV t Pluimke november 2017. Inhoudsopgave: Voorwoord. Viswedstrijden Senioren - jeugd- Sjors Sportief. Van de wedstrijdcommissie. Van de Karper commissie. Van de Jeugd commissie. De feestmiddag

Nadere informatie

HSV MIDDELBURG. jaarboekje

HSV MIDDELBURG. jaarboekje HSV MIDDELBURG jaarboekje 2011 1 Beste medevissers! Eerst een korte terugblik op het voorbije jaar. Het was een relatief rustig jaar met weinig spannende zaken. Gelukkig was het deelnemersaantal aan de

Nadere informatie

Waarom deze boot? Joop de Jong (47) Klasse IOM of 1-meterklasse Lengte 100 cm Nieuwprijs complete set vanaf 700 Website www.iomzeilen.nl.

Waarom deze boot? Joop de Jong (47) Klasse IOM of 1-meterklasse Lengte 100 cm Nieuwprijs complete set vanaf 700 Website www.iomzeilen.nl. Waterlanders Hoe klein de bootjes ook zijn, het fanatisme van modelzeilers is er niet minder om. En noem hen geen knutselaars, dit zijn stuk voor stuk echte wedstrijdzeilers, ieder in hun eigen klasse.

Nadere informatie

Rapport Hengelvangstregistratie 2016 SNOEKBAARS. met registratie van bijvangsten. SNOEK en BAARS

Rapport Hengelvangstregistratie 2016 SNOEKBAARS. met registratie van bijvangsten. SNOEK en BAARS Rapport Hengelvangstregistratie SNOEKBAARS met registratie van bijvangsten SNOEK en BAARS Rapport hengelvangstregistratie snoekbaars blad 1 van 11 Inhoudsopgave Onderwerp blz Inleiding 3 Deelnemers aan

Nadere informatie

Contactdag Bestuursleden VISMA 2014. Onno Terlouw & Bert Zoetemeyer

Contactdag Bestuursleden VISMA 2014. Onno Terlouw & Bert Zoetemeyer Contactdag Bestuursleden VISMA 2014 Onno Terlouw & Bert Zoetemeyer Onderwerpen Ontwikkeling ledental - VISpas 2013/14 VISpascampagne 2014 Wedstrijdjaar 2014 Sportvisserij in de media Visstandbeheer Controle

Nadere informatie

Doe de VISpasCHECK! Vissen? Altijd de VISpas mee! Veel viswater met de VISpas

Doe de VISpasCHECK! Vissen? Altijd de VISpas mee! Veel viswater met de VISpas Doe de VISpasCHECK! Ik vis uitsluitend met één hengel onder begeleiding van een volwassene die in het bezit is van de juiste VISpas Je hebt geen visdocumenten nodig 13 jaar of jonger Ik vis uitsluitend

Nadere informatie

Rapport Hengelvangst registratie 2013 SNOEKBAARS. met registratie van bijvangsten. SNOEK en BAARS

Rapport Hengelvangst registratie 2013 SNOEKBAARS. met registratie van bijvangsten. SNOEK en BAARS Rapport Hengelvangst registratie 213 SNOEKBAARS Vollkerak Zoommeer Batthse Spuiikanaall Schellde-Riijjnkanaall met registratie van bijvangsten SNOEK en BAARS Rapport hengelvangstregistratie 213 snoekbaars,

Nadere informatie

Sportvisserij op het Twentekanaal

Sportvisserij op het Twentekanaal Sportvisserij op het Twentekanaal Het belang van het Twentekanaal voor de sportvisser Naar aanleiding van Verruiming Twentekanalen Fase 2, april 2014 Sportvisserij Oost Nederland Almelosestraat 1 8102

Nadere informatie

Waterboekje 2016-2018

Waterboekje 2016-2018 Waterboekje 2016-2018 In deze viswateren, behorend bij de VISpas van Onder Ons mag gevist worden met twee hengels en alle wettelijke toegestane aassoorten, tenzij anders aangegeven bij de wateren. Dit

Nadere informatie

Rapport Hengelvangst registratie 2011 SNOEKBAARS. Volkerak Zoommeer Bathse Spuikanaal Schelde-Rijnkanaal

Rapport Hengelvangst registratie 2011 SNOEKBAARS. Volkerak Zoommeer Bathse Spuikanaal Schelde-Rijnkanaal Rapport Hengelvangst registratie 211 SNOEKBAARS Volkerak Zoommeer Bathse Spuikanaal Schelde-Rijnkanaal Rapport hengelvangstregistratie 211 snoekbaars, juni 212 blad 1 van 11 Inhouds opgave Onderwerp blz

Nadere informatie

DE BOEI. Nieuwsbrief HSV t Voorntje Grubbenvorst. Jaargang 2012 uitgave 4 e kwartaal

DE BOEI. Nieuwsbrief HSV t Voorntje Grubbenvorst. Jaargang 2012 uitgave 4 e kwartaal Voorwoord 2012 hebben inmiddels achter ons gelaten. Economisch gezien hebben velen een zwaar jaar achter de rug. Mensen verliezen hun baan, of worden zwaar getroffen door de maatregelen van het oude of

Nadere informatie

CORSENDONK HOTEL DUINSE POLDERS

CORSENDONK HOTEL DUINSE POLDERS Onder de titel Yuki Masters North Sea kwam er in de zomer van 2016 een Laaglandse versie van het befaamde evenement Yuki Masters, dat jaarlijks aan de stranden van Barcelona wordt gevist. De eerste editie

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Rapport Hengelvangstregistraties Volkerak-Zoommeer en kanalen

Rapport Hengelvangstregistraties Volkerak-Zoommeer en kanalen Rapport Hengelvangstregistraties 2017 Volkerak-Zoommeer en kanalen Inleiding Op het Volkerak-Zoommeer wordt gevist door zowel sport- als beroepsvissers. Sportvisserij Zuidwest Nederland heeft een machtiging

Nadere informatie

Clubwedstrijd 12, 13 december 2014

Clubwedstrijd 12, 13 december 2014 Clubwedstrijd 12, 13 december 2014 Eindelijk was het dan zo ver, onze laatste clubwedstrijd van 2014 die vanuit Dover zouden gaan uitvechten. De voorbereiding hiervoor hadden we al enkele maanden hiervoor

Nadere informatie

LANDELIJKE & FEDERATIEVE LIJST VAN VISWATEREN

LANDELIJKE & FEDERATIEVE LIJST VAN VISWATEREN LANDELIJKE & FEDERATIEVE LIJST VAN VISWATEREN 2010-2011-2012 VISpas & Lijst van Viswateren De VISpas (tezamen met de Lijst van Viswateren) stelt sportvissers in staat om in heel veel Nederlandse wateren

Nadere informatie

Het is lekker weer en je hebt ineens zin om te gaan vissen. Je pakt je hengel en de rest van de visspullen om naar de waterkant te gaan.

Het is lekker weer en je hebt ineens zin om te gaan vissen. Je pakt je hengel en de rest van de visspullen om naar de waterkant te gaan. 2 Het is lekker weer en je hebt ineens zin om te gaan vissen. Je pakt je hengel en de rest van de visspullen om naar de waterkant te gaan. Maar mag je nu zomaar overal gaan vissen? Je hebt wel eens gehoord

Nadere informatie

CASUSSEN CURSUS WEDSTRIJDCONTROLEUR Versie oktober 2016

CASUSSEN CURSUS WEDSTRIJDCONTROLEUR Versie oktober 2016 CASUSSEN CURSUS WEDSTRIJDCONTROLEUR Versie oktober 2016 2016 Sportvisserij Nederland te Bilthoven. Niets uit dit boekje mag worden vermenigvuldigd door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke

Nadere informatie

North Sea Charters Prijslijst Sportvissen 2016

North Sea Charters Prijslijst Sportvissen 2016 Prijslijst Sportvissen 2016 Wrakvissen Korte tocht van 7.00u tot 17.000u aa11 zzzz zzz Lange tocht van 6.00u tot 18.00u Extra lange tocht van 6.00u tot 22.00u 900 euro - max. 12 personen 90 euro per persoon

Nadere informatie

Hengelsportvereniging De Karper, Bergen NH

Hengelsportvereniging De Karper, Bergen NH Hengelsportvereniging De Karper, Bergen NH Opgericht 17 oktober 1927 Ingeschreven in het Verenigingsregister van de Kamer van Koophandel te Alkmaar Bank: ABN/AMRO te Bergen NH rekeningnummer: 41.53.06.434

Nadere informatie

Verslag van de 2 e selectie boot te Tholen.

Verslag van de 2 e selectie boot te Tholen. Verslag van de 2 e selectie boot te Tholen. Op zon 6 mei werd de 2 e selectie Bootvissen gehouden op de Oosterschelde. De boten (de Hendrik-H, de Vlije en de Eendracht 2) vertrokken vanaf de Bergse Diepsluis,

Nadere informatie

Briefing voor winter streetfishing koppelwedstrijd van 21 januari Nieuwegein, zondag 21 januari 2018

Briefing voor winter streetfishing koppelwedstrijd van 21 januari Nieuwegein, zondag 21 januari 2018 Briefing voor winter streetfishing koppelwedstrijd van 21 januari Nieuwegein, zondag 21 januari 2018 Print deze briefing uit zodat je alles bij de hand hebt! Verzamellocatie Fort Vreeswijk Fort Vreeswijk

Nadere informatie

Het rondje Noord Holland is van start. Maar liefst 26 boten dit jaar gaan ermee.

Het rondje Noord Holland is van start. Maar liefst 26 boten dit jaar gaan ermee. Het rondje Noord Holland is van start. Maar liefst 26 boten dit jaar gaan ermee. Donderdagochtend tussen 9:00 uur en 9:30 uur vertrekken de Pietermannen vanuit Volendam en de Kuylkarpers vanuit Hoorn,

Nadere informatie

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen!

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen! Nieuwsbrief Mascha Pijnenborg Uitgave 1, 2011 Nieuw jaar, nieuwe ploeg, nieuwe fiets Een nieuw jaar is begonnen! Mijn oude ploeg bestaat nu écht niet meer en ik start nu officieel bij het nieuwe Dolmans

Nadere informatie

Veelzijdig Limburg. 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg

Veelzijdig Limburg. 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg Veelzijdig Limburg 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg De Vakantiegangers: HERWIG EDIE OLGA JANCO De begeleiders: Theo Natasha Vakantie adres: Landal Kasteeldomein De Cauberg in Valkenburg.

Nadere informatie

VVMN Weekend 2017, Bomal sur Ourthe

VVMN Weekend 2017, Bomal sur Ourthe VVMN Weekend 2017 Bomal sur Ourthe, Belgie Begin september was het dan eindelijk zover, het jaarlijkse vis weekend van de VVMN (Vliegvis Vereniging Midden Nederland). Dit jaar is gekozen voor de Ourthe

Nadere informatie

Mindervalide visvoorzieningen

Mindervalide visvoorzieningen 2015 Mindervalide visvoorzieningen Team Steigerproject Hengelsport vereniging Ons Genoegen Almere 1-4-2015 Team Steigerproject Postbus 30208 1303 AE Almere steigerproject@hsvog.nl 1 1 Inhoud 1 Inleiding...

Nadere informatie

HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal

HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal Brief schrijven, HELP IK KAN HET NIET ALLEEN. En toen kwamen de acties opgang. Een PowerPoint in de klas, oproep door Jennifer (mijn coach) van Kienhuis Hoving, een

Nadere informatie

HSV MIDDELBURG. jaarboekje

HSV MIDDELBURG. jaarboekje HSV MIDDELBURG jaarboekje 2007 1 Beste vis vrienden. Het jaar 2007 was voor de HSV Middelburg een jaar waarin we nogal wat hebben meegemaakt. Zo zijn we het jaar begonnen met een verandering binnen het

Nadere informatie

Gewijzigde Versie, Oktober 2014 versie 1.4. Handleiding gebruik RCS (met werkafspraken Veldformulier Controle Visdocumenten) Registratiesysteem voor Controleurs Sportvisserij (RCS) www.controlesportvisserij.nl

Nadere informatie

Op 9 december was het dan zover met de boot (de MS SWIS CRYSTAL) naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Rein was rond uur op de Rijnkade om de

Op 9 december was het dan zover met de boot (de MS SWIS CRYSTAL) naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Rein was rond uur op de Rijnkade om de KERSTREIS DUSSELDORF 2014 Op 9 december was het dan zover met de boot (de MS SWIS CRYSTAL) naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Rein was rond 14.00 uur op de Rijnkade om de medereizigers daar welkom te heten.

Nadere informatie

HSV MIDDELBURG. jaarboekje

HSV MIDDELBURG. jaarboekje HSV MIDDELBURG jaarboekje 2012 1 Verslag 2012 Voorzitter Weeral een jaar voorbij, een jaar waarin wij als vereniging verschillende activiteiten georganiseerd hebben. De ene wat beter geslaagd dan de andere,

Nadere informatie

Viswater De Steeg te Grubbenvorst

Viswater De Steeg te Grubbenvorst Viswater De Steeg te Grubbenvorst Algemene beschrijving Coördinaten: Grootte: Max. diepte: Gem. breedte: Watertype: Opgenomen in: Naam HSV/HSF: Plaats HSV/HSF: 1.426621370604366, 6.13034060478222 1, ha

Nadere informatie

Wedstrijdseizoen 2016 van start

Wedstrijdseizoen 2016 van start Wedstrijdseizoen 2016 van start Het wedstrijdseizoen 2016 is weer gestart. Natuurlijk vindt u alle uitslagen tot dusver op de site van Vislust. Maar een klein overzicht willen we u toch hier wel geven.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 Schooljaar november 2014

Nieuwsbrief 6 Schooljaar november 2014 Nieuwsbrief 6 Schooljaar 2014-2015 november 2014 Hoofdweg 2034 2158MC Buitenkaag 0252 544308 directeur@st-willibrordusschool.nl www.st-willibrordusschool.nl In dit nummer Pepernoten bakken Sinterklaasfeest

Nadere informatie

DE MASSA IS KASSA. Handel in de hengelsport

DE MASSA IS KASSA. Handel in de hengelsport Sportvisserij Nederland Leyenseweg 115, 3721 BC Bilthoven, t:030-6058400 info@sportvisserijnederland.nl, www.sportvisserijnederland.nl Dibevo Computerweg 16, 3821AB Amersfoort, t:033-4550433 info@dibevo.nl,

Nadere informatie

HSV MIDDELBURG. jaarboekje

HSV MIDDELBURG. jaarboekje HSV MIDDELBURG jaarboekje 2005 1 Beste sportvrienden. Daar istie weer.het jaarboekje van de HSV Middelburg. Een jarenlange traditie is door het bestuur weer opgepakt. Even terugkijken naar de uitslagen

Nadere informatie

Presentatie Beleidsplan Als Team naar de Top, En: Competitieopzet 2016 Zoet

Presentatie Beleidsplan Als Team naar de Top, En: Competitieopzet 2016 Zoet Presentatie Beleidsplan Als Team naar de Top, 2016-2020 En: Competitieopzet 2016 Zoet Door Sportvisserij Nederland Piëtte van Hoorn (Projectleider) Inhoud - Totstandkoming beleidsplan - Wedstrijdbeleid:

Nadere informatie

Oranje Kampioenschap najaar feestweek Sassenheim In samenwerking met de Sikkens Hengelsport Vereniging is het Oranje kampioenschap 2017 aan de

Oranje Kampioenschap najaar feestweek Sassenheim In samenwerking met de Sikkens Hengelsport Vereniging is het Oranje kampioenschap 2017 aan de Oranje Kampioenschap najaar feestweek Sassenheim 2017. In samenwerking met de Sikkens Hengelsport Vereniging is het Oranje kampioenschap 2017 aan de Ringvaart van de Haarlemmermeer gevist. Gelukkig niet

Nadere informatie

Bijstelling begroting 2011 en begroting 2012

Bijstelling begroting 2011 en begroting 2012 Agendapunt 5.2. 6 de Alg. Ledenvergadering Sportvisserij Nederland 4 juni 2011 Bijstelling begroting 2011 en begroting 2012 Onderstaand volgt een overzicht van de doelstellingen en belangrijkste geplande

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering

Algemene ledenvergadering Algemene ledenvergadering Hengelsportvereniging Ons Genoegen Gemert Gemert 16 oktober 2015 Slide 2 1. Opening Slide 3 2. Notulen: Algemene ledenvergadering 06 maart 2015 Notulen algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

JURGENSWEB NIEUWBRIEF SEPTEMBER 2011

JURGENSWEB NIEUWBRIEF SEPTEMBER 2011 Beste vrienden, Zoals u ziet is nieuwsbrief nr2 een feit, we sturen hem alvast door in geheel nieuwe lay-out. Onze geepsessie ligt alweer een eind achter ons wat betekent dat de zomer stil verdwijnt en

Nadere informatie

Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België

Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België December Eetdagboek Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België Zo en voor ik het wist was het kerst, zo voelde mijn Decembermaand een beetje aan. Niet als iets vervelends, want December was leuk! Een drukke

Nadere informatie

Najaarswedstrijd 2 is eigenlijk in een woord samen te vatten: WISSELVALLIG. Was de weersvoorspelling gisteren nog dat het droog zou blijven en de

Najaarswedstrijd 2 is eigenlijk in een woord samen te vatten: WISSELVALLIG. Was de weersvoorspelling gisteren nog dat het droog zou blijven en de Najaarswedstrijd 2 is eigenlijk in een woord samen te vatten: WISSELVALLIG. Was de weersvoorspelling gisteren nog dat het droog zou blijven en de wind gaan liggen had een ieder s morgens bij vertrek vanaf

Nadere informatie