Redactie: Ben Donkers, telefoon: Secretariaat: René van Caulil, telefoon:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Redactie: Ben Donkers, telefoon: 0165552493 Secretariaat: René van Caulil, telefoon: 0165540095"

Transcriptie

1 De Verklikker 38e jaar gang nummer 3 september 2010 Het clubblad van deze maand heeft opnieuw een variëteit aan onderwerpen. Veelal aangedragen door GBV-leden en anders gemaakt op initiatief van de redactie zelf. Veel aandacht voor de jeugd, zowel vissend vanaf een boot op de Oosterschelde als tijdens de eigen jeugdkampioenschappen. Jammer dat de belangstelling voor dat laatste onderdeel niet zo groot was, daar moet iets aan te doen zijn want kinderen zijn graag aan de waterkant en willen dan altijd wel een visje zien of vangen. Dat blijkt in elk geval langs de diverse Roosendaalse binnenwateren waar jongeren zich toch uitstekend vermaken. Het moet, met een dermate groot aantal seniorenleden, die zelf kinderen of kleinkinderen hebben, lukken om voortaan een waardig kampioenschap te houden. Er is de laatste maanden veel gevist en soms aardig tot heel goed gevangen. De berichten over vangsten op of langs de Oosterschelde of Noordzee blijven overigens een beetje achterwege. Het schijnt dat tong en zeebaars er niet overvloedig hebben geaasd en met de geep was het eveneens stukken minder. Wij hebben er althans niet veel goeds over gehoord. Mocht het anders zijn, dan willen we dat graag weten. Onze website draait als een tierelier, er komen zelfs verzoeken vanuit het noorden van Polen om aandacht aan de visserij aldaar te besteden. Natuurlijk doen we dat graag. Ook worden de visbeslommeringen van onze Jan (Baartmans) in Noorwegen steeds trouw gemeld. Natuurlijk voorzien van de nodige fraaie sfeerfoto s. En wat te denken van de snoekbaarzen die Jorrit en Roelant vanuit hun eigen bootje wisten te vangen! De algemene indruk is dat die vissen totaal zijn weggevist. Niet dus, een beetje visser weet ze nog wel te vinden, zo blijkt. Het is een kwestie van zoeken en volhouden. Diverse aassoorten proberen of andere dieptes bevissen en maar blijven experimenteren totdat het opeens een keertje lukt. Maar...het kan de volgende keer weer helemaal anders zijn. Sportvissen... leuk toch? Ben (vaak vissen) van de redactie Redactie: Ben Donkers, redactie@gbvroosendaal.nl, telefoon: Secretariaat: René van Caulil, secretaris@gbvroosendaal.nl telefoon: Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis, opgericht 13 september 1945 te Roosendaal

2 van de secretaris Het is al weer september. Tijd om te gaan denken aan de verspreiding van de nieuwe vispas voor Deze wordt n.l. reeds in oktober aangemaakt door Sportvisserij Nederland. Dat is ook de reden dat we in deze Verklikker weer een bijlage hebben gevoegd voor betaling via automatische incasso. Wij zouden het zeer op prijs stellen als zoveel mogelijk leden hier gebruik van maken. U bent dan in ieder geval verzekerd van tijdige ontvangst van uw nieuwe vispas en het scheelt ons een hoop administratieve rompslomp. Overigens zult u in de laatste Verklikker (begin december) weer een acceptgiro vinden waarmee u de contributie kunt voldoen. Het bestuur heeft inmiddels besloten om de contributie voor 2011 te handhaven als dit jaar. Er zal dus geen verhoging plaatsvinden. Hsv de Kruisweel organiseert op 11 september een Deltawedstrijd in de Roosendaalse Vliet. Er wordt gevist van uur. Hoofdprijs is 100,-. Inschrijven via rienluijks@dekruisweel.nl of telefonisch: (na uur). Er heerst onder onze leden nogal eens misverstand wat nu precies de wateren zijn waarvan GBV het visrecht bezit. Vandaar dat ik deze hierbij nog eens op een rijtje zet: Visvijver de Stok ; Engebeek vanaf stuw bij Roosendaalse Vliet stroomopwaarts naar grens golfbaan; Engebeek het gedeelte bij de golfbaan; Engebeek vanaf grens golfbaan (bij Liegebruggetje) en de Heirweg; Engebeek tussen Heirweg en Wouwseweg; Engebeek tussen Wouwse weg en A58; Engebeek/Rissebeek tussen A58 en omloopleiding Tolberg; Bakkersberg tussen Vliet en A17; Bakkersberg tussen A17 en spoorlijn; Bakkersberg tussen spoorlijn en Krampenloop/Segersdreef; Watermolenbeek vanaf Willem Dreesweg tot Belgische grens. In al deze wateren mag dus uitsluitend worden gevist door leden van GBV. Leden van Esox en Philips hebben toestemming om te vissen in Stokvijver en Engebeek. Bestuur is onlangs een overeenkomst aangegaan met de gemeente en Sieben Squash Centrum (E. Sieben). Hierbij is onder voorwaarden overeengekomen dat dit bedrijf mede gebruik mag maken van de Stokvijver voor het uitzetten van een traject voor kano's. De voornaamste voorwaarden zijn als volgt: GBV heeft als houder van het visrecht van de Stokvijver het eerste recht van gebruik. Belangen van GBV gaan voor op de belangen van de onderneming. Het gebruik van de visvijver is toegestaan op vrijdag t/m zondag van uur. Er dient minimaal 1 week voor het gebruik van de vijver aan de secretaris van de visvereniging toestemming te worden gevraagd per . De vooraankondiging en afschrift van de toestemming van GBV dient worden gepubliceerd aan de toegangspoort van de vijver voor de aktiviteit plaatsvindt. Afwijkingen van genoemde tijdstippen uitsluitend na goedkeuring door GBV. (zie vervolg pagina 6)

3 van de voorzitter Na het overleg met gemeente en de Brabantse Delta is na controle van alle wateren in de huurovereenkomst gebleken dat en geen dubbels in beide huurovereenkomsten zitten en dus ook de rekening voor huur wateren bij Brabantse Delta hetzelfde als in voorgaande jaren zal blijven. Na overleg met gemeente en afvaardiging van de politie Roosendaal is overeengekomen dat er gewoon gevist mag worden in de ecologische verbindingszones..er mag niet gevist worden in de Weihoekvijver, maar voor dit water is ook geen huurovereenkomst aangegaan met GBV of RHA. Op verzoek van de politie zullen onze controleurs in het vervolg ook samen met de politie controles aan de wateren worden gedaan. Op de stokvijver is weer eens een van de grotere bomen door de bliksem getroffen en op de pad aan de voorzijde vijver gevallen. Het duurde wel even voordat de gemeente dit pad weer vrij had gemaakt omdat dit natuurlijk in de vakantie plaats vond. Vanuit individuele leden van GBV was er aan de gemeente doorgegeven dat ze on -verantwoord bezig waren met maaien op de Roosendaalse wateren,waarna van gemeentewege alle werkzaamheden werden opgeschort.aangezien ik voor de gemeente de contactpersoon ben tussen hen en GBV en hen aansprak op het niet tijdig maaien e.d. werd ik hiermede geconfronteerd. Derhalve neem nooit rechtstreeks contact op met de gemeente als het GBV zaken betreft en geef uw opmerkingen door aan het bestuur van GBV Piet Kuijstermans, voorzitter Dergelijke meervallen worden wel eens gevangen (en overigens ook weer netjes teruggezet) in een van de forellenvijvers van Dré Leenaerts in Achtmaal. GBV heeft er pas een koppelwedstrijd gehouden. De uitslagen staan elders in dit clubblad.

4 Frans van Hooff is niet meer Beste Frans Vandaag heb ik te horen gekregen dat ik een goede vriend heb verloren. Daarom een kleine dankbetuiging aan jou. Ik wil je bedanken dat je mij en mijn vrouw Lisette zo open hebt ontvangen bij ons op de dijk, toen wij daar pas kwamen te wonen. Later ben ik lid geworden van de visclub GBV uit Roosendaal, waar meer mensen bij ons op de dijk lid van zijn. Peter Mol, jij en ik reden dan samen naar de Bergse Diepsluis om die dag samen met Ron Bakker en Jack Dierxk een leuk visje te vangen. Ik heb op die vistripjes altijd gezellig met je kunnen kletsen en je was nooit te beroerd om het één en ander aan me uit te leggen. Ik kwam te slotte uit de stad en wist niet veel van het vissen op zee af. Jij was altijd degeen die de grote botten er uit wist te vissen. Helaas kon je dit jaar er maar weinig bij zijn en we hebben je elke keer wel gemist. Maar dat je nu nooit meer mee zal varen is moeilijk te verwerken, en dat doet erg pijn. Ik zal nog veel aan je terugdenken als er een mooi botje boven komt. Vaarwel Frans van Hooff, ik zal je missen. Van je kleine grote vriend Bjorn Lenaerts (bootcommisielid). Kanjerdagen bij forellenvijver van Dré Leenaerts Bij Dré Leenaerts in Achtmaal wordt eind september gestart met de zogeheten kanjerdagen. Het betekent dat er in de eerste vijver een groot aantal zalmforellen wordt uitgezet en daar kan de gehele dag op gevist worden. Inzet is, naast het behouden van de gevangen zalmen, een fraai prijzenpakket.,,we zetten er op de dag van de wedstrijd (de eerste is zaterdag 25 september), zalmen uit van 2 tot liefst 5 kilogram. Daar kan de gehele dag op gevist worden voor in totaal 40 euro. We zetten de zalmen pas in de vijver als de deelnemers er zijn. Opgeven (en betalen) vooraf is wel nodig om er zeker van te zijn dat er kan worden meegedaan, laat Dré weten, en...vol is vol. Zijn telefoonnummer: Mocht zo n wedstrijd aanslaan dan is het de bedoeling dat er elke maand op deze manier kan worden gevist.

5 Jorrit Om jaloers op te zijn Jorrit en Roelant: supervissers, we hebben het er al heel vaak over gehad. En ze gaan maar door en blijven vangen. Komt er ineens een melding binnen van liefst 23 snoekbaarzen. Hoezo snoekbaarzen, die zijn er (volgens deskundigen) toch al helemaal niet meer! Wel dus, je moet ze weten te vinden en dan nog weten te vangen. Nou deze twee kunnen dat en hoe! Vissen en vangen, het zijn grote verschillen. Feit is dat hengelaars die er vaak op uit trekken ook de meeste kans maken dat er vis wordt gevangen. Maar het is eveneens een kwestie van kunnen, feeling en vooral ook doorzettings- Roelant vermogen. Als je vis wilt vangen, moet je er iets voor doen en er ook alles over willen weten. Deze twee GBV ers hebben er alles voor over om een visje te kunnen vangen. En dan maakt het niet uit of er over snoek, brasem, zeelt of geep (Jorrit ving...zoals we in de wandelgangen opvingen... drie gepen medio juni) wordt gesproken. Als zij zich ergens op toeleggen, wordt er gevangen. Het zijn de zogeheten pikeurs, de specialisten waarvoor geen spreekwoordelijke zee te hoog gaat. Ze hebben een eigen bootje en struinen daar rietkragen of vaargeulen mee af. Het levert vrijwel altijd vis op en vaak ook wordt er melding van gemaakt. De website wordt veel bekeken en vandaar dat beiden ook buiten de GBV-grenzen al aardig beroemd zijn.

6 vervolg van onze secretaris Per activiteit dient het aantal boeien zo veel mogelijk beperkt te blijven. De boeien dienen op een afstand van minimaal 5 meter uit de begroeiing van de rand van de vijver te worden geplaatst en dienen na afloop van de activiteit onmiddellijk te worden verwijderd. Tijdens de activiteiten mag uitsluitend gebruik worden gemaakt van platbodem kano's. Het gebruik van andere vaartuigen is niet toegestaan. Gemeente Roosendaal is niet verantwoordelijk voor de waterkwaliteit in de vijver. Indien noodzakelijk kan de waterkwaliteit aanleiding zijn om de activiteiten te verbieden. Zoals u ziet hebben wij als bestuur goede afspraken gemaakt met Sieben Squashpark en de gemeente. Wij hebben tijdens de jaarvergadering van dit jaar ook onze leden gevraagd of er bezwaren waren tegen dit besluit. Niemand was toen tegen waarna we aan de slag zijn gegaan. Mochten er desondanks toch toch problemen ontstaan of mocht blijken dat men zich niet aan de afgesproken regels houdt dan verzoeken wij u daarvan onmiddellijk melding te maken via het secretariaat ( / ). In de vorige uitgave van de Verklikker heb ik aangegeven te willen stoppen met het clubblad van GBV. Inmiddels heb ik besloten om er nog een jaartje aan vast te plakken. Eind volgend jaar neem ik dan definitief het besluit of ik nog doorga. Hopelijk meldt zich ondertussen iemand die het van mij wil overnemen. Ik hoor het gaarne. Adreswijzigingen komen nog steeds terecht op mijn adres (secretariaat). Daarom nogmaals het verzoek om alle mutaties betreffende het lidmaatschap (opzeggingen, verhuizingen, overlijden etc.) voortaan te sturen naar: Ledenadminstratie GBV, Grote Tiende 16, 4756 CC Kruisland jan-jorie.debruin@kpnplanet.nl U weet dan zeker dat het op de juiste wijze wordt verwerkt. Tot slot wil ik u nog op de hoogte brengen van de datum van onze jaarlijkse feestavond. Deze wordt gehouden op zaterdag 18 december bij Jansen en Jansen op de Kade te Roosendaal. U bent allen van harte welkom. Noteer deze datum alvast in uw agenda. Uw secretaris René van Caulil

7 Jeugdkampioen: Boy Vergouwen Op 11 juli was de laatste jeugdwedstrijd van het zeizoen. Het was erg warm, de meesten hebben er denk ik voor gekozen om te gaan zwemmen dus waren er maar vijf jeugdleden om te vissen. Deze keer gevist in de Engebeek achter Skydive. Er werd door iedereen een visje gevangen en het werd dus nog spannend wie er met de prijzen vandoor zouden gaan. Gelukkig was er voor iedereen een leuke prijs en ging niemand met lege handen naar huis. Na een uurtje was het wel bekend wie er kampioen zou worden want Boy Vergouwen zat lekker te vangen en steeg boven de rest uit. Met drie keer de eerste plaats en èèn keer een derde was hij natuurlijk niet te kloppen en de terechte kampioen van de jeugd. De uitslag van de laatste wedstrijd: 1 Boy Vergouwen 45 pnt; 2 Kevin Horians 22 pnt; 3 Sanne van Gastel 19 pnt; 4 Jeremy Horians 14 pnt; 5. Samantha Potters 9 pnt. De einduitslag: 1 Boy vergouwen 6 pnt; 2 Kevin Horians 8 pnt; 3 Sanne van Gastel 13 pnt; 4 Jeremy Horians 14 pnt; 5 Samantha Potters 15 pnt. Iedereen bedankt voor de leuke dagen. Renè van Caulil stopt met het begeleiden van de jeugd. Bij deze wil ik hem dan ook hartelijk bedanken voor al die jaren dat hij zich ingezet heeft voor de jeugd en ik zal mijn best doen om het net zo goed van hem over te nemen. Renè: bedankt namens iedereen. Pascal van Gastel

8 machtigingsformulier

9 Het moet niet gekker worden,,het moet niet gekker worden, schrijf Jan Baartmans ons medio juni. Geduld Brengt Vis heeft er dan juist een koppelwedstrijd op de Biesbosch opzitten. Jan vist dan ook mee en houdt bovendien de natuur heel goed in de gaten. Geen vogelsoort ontgaat hem. Maar tijdens dat visdagje kwam wel een aantal vreemde snuiters aanvaren of is het aanrijden over het water. Velen hebben ongetwijfeld wel eens over deze,,vaartuigen gehoord, maar weinigen hebben ze wellicht ooit echt in actie gezien. Nou de GBV ers van de koppelwedstrijd in elk geval wel en Jan had gelukkig zijn camera paraat. Sportvisserij blijft onvoorspelbaar Natuurlijk weten we heel veel over de sportvisserij en het gedrag van vele vissoorten. Maar nooit komen we er achter waarom vissen het ene uur azen en het andere niet. Of waarom vandaag wel en morgen niet? Het is en blijft onvoorspelbaar en misschien daarom ook wel zo leuk. Zelf proberen we regelmatig een karper aan de schubben te komen. De ene keer met succes de andere zonder ook maar een enkele aanbeet gezien te hebben. Zo ook van de week (medio juni). Maandag geen vis te zien, dus er werd niet geaasd en na twee uurtjes hielden we het voor gezien. Twee dagen later eens gaan kijken (zonder hengel) en het krioelde van de azende karpers. s Middags terug en er kon vrijwel overal gevangen worden. De ene was nog maar goed en wel geland of vijftig meter verderop kon de volgende worden gevangen. Vijf karpers gevangen (twee spiegels, een kruising tussen een goud- en schubkarper en nog twee schubkarpers) bovendien eentje verspeeld (haak niet goed aan de lijn bevestigd) en zeker drie of vier finaal mis geslagen. Het hadden er dus wel tien kunnen zijn. Ben Donkers

10 Terublik van oud-bestuurslid Piet Luijkx Ondergetekende werd op 19 jarige leeftijd lid van GBV. Bij de eerstvolgende vergadering werd ik zelfs in het bestuur gekozen en ben daarna altijd bestuurslid gebleven. Men noemde mij destijds de jeugdvertegenwoordiger van GBV. Mijn eerste vergadering was in café Piet Claassen (Piet de Paus) op de Gastelseweg t.o. de H. Hartkerk. Daarna moesten we in opdracht van penningmeester Janssen uit de Piet Heinstraat naar een andere locatie. Dit werd toen café Jongmans op de Bloemenmarkt. Later heeft GBV nog meerdere clublokalen gehad o.a. Eratozaal, café Concordia en nu café Jansen en Jansen. Het verkrijgen van viswater was destijds voor GBV zeer moeilijk. De Put van Kriek in de Veentjes (waar nu de brug van Rijksweg 17 over de Vliet ligt) was het eerste eigen goede viswater van GBV. Deze werd echter gedempt voor de aanleg van Rijksweg 17. Deze put was rijkelijk voorzien van allerlei vissoorten. Daarom werd er ook veel in gestroopt. Ik kan me nog herinneren dat een zekere Willem Simons (de spoorman) daar leglijnen uitzette voor de palingvangst. Een zekere Dook Goris en Iriks gingen er wel eens doorheen met sleepnetten om de grote karpers te vangen. Na demping van deze put had GBV geen viswater meer dus werd er bij de gemeente aan de bel getrokken. Dhr. Schreurs gaf uiteindelijk vergunning om uitsluitend op zaterdag in de Stokvijver te vissen. Door de inzet van dhr Sieben sr., destijds voorzitter, en de heer Verstegen, secretaris, kregen we uiteindelijk na een aantal jaren het volledige visrecht op dit water. Hierna zijn vele beheersplannen gemaakt en maatregelen genomen om een goede visstand te bewerkstelligen. Uitgezet werden: voorn, winde, snoek en brasem doch de uiteindelijke resultaten vielen telkens tegen. Zelfs werden er eenmalig 1500 forellen uitgezet in de vijver. Vlak voor een wedstrijd met onze Belgische sportvrienden. Tijdens de wedstrijd weren er toen 1100 gevangen (en teruggezet). Enkele maanden later was er geen forel meer te vangen. Momenteel is de Stokvijver alleen nog maar geschikt voor de karpervisserij. Karper is dan ook in voldoende mate op dit water aanwezig. Ook kreeg GBV destijds vis- en looprecht op de ijsbaan achter het zwembad de Stok. Op deze visput werd door GBV veel vis uitgezet. Nadeel was dat het slechts 80 cm diep was waardoor het groen welig tierde en vissen vrijwel onmogelijk was. Om dit vuil te bestrijden werd graskarper uitgezet. Het resultaat was verbluffend. Binnen de kortste keren was vrijwel alle vuil verdwenen en kon men hier geweldig vissen (er zat hier zeer grote vis). Nadeel was dat de gemeente aan een hondenvereniging toestemming had gegeven voor het zwemmen met honden. Dit gaf nogal eens boze gezichten. Wat wedstrijden betreft waren de jaren 50 en 60 bij GBV erg in trek. Er werd door 30 tot 40 leden deelgenomen aan diverse wedstrijden terwijl het ledenaantal toen beduidend minder was (200). (zie vervolg volgende pagina)

11 vervolg terugblik Piet Luijkx Men ging toen nog op de fiets naar een wedstrijd in de Nauwbeek te Steenbergen. Het wedstrijdprogramma was aantrekkelijk en er werd nog gevist voor prijzen in natura b.v. doos sigaretten, asbak, leefnet enz.. De vereniging ging steeds meer groeien tot er op een bepaald moment zelfs 2300 leden waren. Hier waren ook veel dames bij die zelfs aan de wedstrijden deelnamen (vrouwencompetitie). Nu heeft GBV ca 800 leden doch het aantal wedstrijdvissers wordt steeds minder. Gemiddeld 15 deelnemers trekken de huidige clubwedstrijden op zowel zoet als zout. In het verleden was er veel meer animo om bv. Aan selektie- of Deltawedstrijden mee te doen. Met 50 deelnemers gingen we destijds met de bus naar Limburg. Er werd altijd plezierig gevist in o.a. de Linge, Alblasserdam, Cuyk aan de Maas, Willemstad enz. Veel leden van GBV hebben meegedaan aan nationale en internationale wedstrijden zowel op zoet als zout. Vooral op het zoute was de concurrentie zeer groot en wisten we bijna nooit in de prijzen te vissen. Grote concurrenten waren de Zeester, De Edelkarper, Zeebaars, Scherpenisse enz. Nu in 2010 staan deze wedstrijden niet meer op het lijstje van GBV-ers. Ook gezellige en sportieve wedstrijden waren de uitwisseling tijdens de stadsfeesten van Roosendaal. Deelnemers uit Frankrijk, België en Nederland visten gezamenlijk het ene jaar hier, het andere jaar in België. Ook de uitwisselingswedstrijden met de Goudkarper uit Mortsel (B) staan onuitwisbaar in ons geheugen Wat was dat altijd gezellig!!!!! Visreis zout was meestal op de boot de Sjair of de Schouwen van Johan Hoogerwerf. Toen waren de Oosterschelde en de Grevelingen nog open water. Deze boottochten waren altijd zeer in trek. Eten van verse mosselen op de boot behoorde tot de tradities. De vangsten zijn inmiddels ver teruggelopen t.o.v. toen. Het afsluiten van Grevelingen en Oosterschelde heeft de visvangst zeker geen goed gedaan. Mede hierdoor is de animo voor het bootvissen sterk verminderd. De kosten voor deelname zijn ook niet meer gering te noemen. Inschrijfgeld, aas, vervoer e.d. zijn met de jaren behoorlijk gestegen. Men wil dan ook vis vangen en dat lukt steeds minder. Met name de grote vissen laten het afweten. Maar GBV zocht zijn heil in de Biesboschwedstrijden. Dit zijn de zgn. koppelwedstrijden. Hier waren destijds nog grote vangsten te noteren. Gewichten van 25 tot 50 kg per koppel waren heel gewoon. Het rekord bedraagt nog steeds 65 kg (door koppel v. Ginneken/van Caulil). GBV is al jaren een goede en actieve vereniging met een daadkrachtig bestuur. Men trad destijds toe tot de CSWB met als secretaris dhr. V. Liefvoort en ondergetekende geruime tijd als voorzitter. GBV was ook aangesloten bij de NVVS en de Deltafederatie waar GBV was vertegenwoordigd in bestuur en commissies. Ook werd destijds de RHA opgericht in samenwerking met de gemeente. (zie vervolg pagina 13)

12 Jeugd viste op Oosterschelde Jeugdleden van Geduld Brengt Vis visten vanaf sportvissersboot De Vlije op de Oosterschelde, een spannende, maar vooral ook ontzettend leuke visdag. De eerste drie: 1. Boy Vergouwen 100 cm; 2: Sanne van Gastel 67 cm. 3: Kevin Horians 65 cm. De eerste drie van de tweede wedstrijd waren 1:Kevin Horians 79 cm. 2: Kenzy Gommers 60 cm. 3:Sanne van Gastel 43 cm. De eerste 3 van de derde wedstrijd waren 1:Sanne van Gastel 44 cm; 2:Brice Brouwers 15 cm. 3: De rest 0 cm. De einduitslag : 1 Sanne van Gastel 6 pnt 154 cm; 2 Kevin Jeugdkampioen zeevissen: Sanne van Gastel Horians 15 pnt 144 cm; 3 Brice Brouwers 15 pnt 53 cm; 4 Boy Vergouwen 18 pnt 139 cm; 5 Kenzy Gommers 18 pnt 82 cm; 6 Bradley Gommers 20 pnt 65 cm; 7 Samantha Potters 26 pnt 42 cm; 8 Sven de Hoon 30 pnt 18 cm; 9 Jerremy Horians 33 pnt 0 cm; 9 Frans Welling 33 pnt 0 cm.

13 vervolg Piet Luijkx De eerste voorzitter hier was Dhr. De Boer van hsv Philips. Heden is er veel veranderd op verenigingsgebied. Inmiddels is de vispas geïntroduceerd wat visrecht geeft op bijna alle wateren in Nederland. Toch blijft GBV een vereniging die bestaansrecht heeft doch de jongeren binnen onze vereniging zullen mee moeten werken om het bestuur voltallig te houden. Zij zouden een nieuwe impuls moeten geven aan GBV. Ikzelf heb me jaren ingezet om een goed bestuurslid te zijn in vele hoedanigheden. Van het eerste bestuur van GBV is inmiddels niemand meer in leven. Dat bestuur bestond uit J. Heck, voorzitter, A. Sieben, secretaris en J. Janssen, penningmeester. Vele GBV-ers heb ik in het bestuur meegemaakt. Jammer dat de meesten niet meer onder ons zijn. Mijn herinnering gaat uit naar personen die aktief binnen GBV hebben gewerkt: P. Scheepers, J. Scheepers, C. Jongeneelen, J, Veraart, L. van Miert, F. Oerlemans, J. Potters, Th. Oomen, P. van Gastel, C. Luijkx, R. Martens, F. Heijmans, N. Schneijderberg en J. Broos (allen overleden). Verder L. Teuns, C. van Zantvliet, J. van Ginneken, C. Breugelmans, C. Kuijstermas, J. Baartmans, M. Biezen, P. Kuijstermans, R. van Caulil, C. Sperber, W. den Braber, S. van Merrienboer. Zoals u ziet waren en zijn er nogal wat mensen actief bezig of bezig geweest met GBV. Ook is een aantal huidige bestuursleden nog actief in diverse commissies. Diverse commissies zijn niet- of onderbezet. Vele van deze commissies zitten nog om uitbreiding c.q. vervanging verlegen. Laat u zich dus niet weerhouden om u op te geven als vrijwilliger voor een van de vele vacatures binnen GBV. Het beleid van GBV is mede afhankelijk van het functioneren van de diverse commissies. Nieuwe aanwas kan dus geen kwaad. Actieve leden zijn voor elke vereniging onmisbaar. Kijk maar eens naar ons clubblad de Verklikker. Dit wordt in hoofdzaak verzorgd door R. van Caulil. Laat hem niet alleen staan in het in standhouden van ons aller clubblad. Het zou toch jammer zijn dat na 38 jaar dit blad gaat verdwijnen. Een blad dat door vele sportvissers gaarne wordt gelezen. Mijn hoop is dan ook dat u als sportvissers het bestuur meer ondersteuning geeft om een goed en verantwoord beleid mogelijk te maken. Laat u zich eens horen. Met sportgroeten Piet Luijkx (oud bestuurslid GBV).

14 Wedstrijduitslagen GBV Clubwedstrijden zoet: Uitslag 4e wedstrijd 29 mei Roosendaalse Vliet 1. R. van Caulil 6980 gr. 6. D. Mathijssen 1080 gr. 2. G. Koevoets 3840 gr. 7. P. Schoonen 640 gr. 3. J. Vrins 1580 gr. 8. J. Verbraak 540 gr. 4. R. Jansen 1120 gr. 9. D. Verbocht 320 gr. 5. W. Naenen 1100 gr. 10. P. Luijkx 220 gr. Tussenstand na 4 van de 6 wedstrijden 1. R. van Caulil 2 (4) 6. D. Mathijssen 8 (6) 2. G. Koevoets 3 (3) 7. P. Schoonen 9 (9) 3. J. Kersten 5 (8) 8. R. Jansen 9 (12) 4. J. Vrins 6 (7) 9. J. Verbraak 13 (--) 5. W. Naenen 7 (6) 10. W. Priem 13 (12) * Bij deze tussenstand zijn de 2 beste uitslagen meegeteld.() = reserveklassering. Clubwedstrijden koppel Biesbosch 1e wedstrijd 1. R. v. Caulil/W. Vogel gr..2. W. den Braber/W. Tempelaars 9400 gr. 3. P. Luijkx / W. Priem 900 gr. 4. J. Baartmans / Jenny Baartmans 500 gr. 2e wedstrijd 1. P. Luijkx / W. Priem 5800 gr. 2. W. den Braber / W. Tempelaars 4000 gr. 3. R. van Caulil / W. Vogel 3700 gr. 4. A. Roks / J. Roks 2000 gr. 5. J. Baartmans / Jenny Baartmans 1900 gr. 3e wedstrijd 1. P. Luijkx / W. Priem gr. 2. R. van Caulil / W. Vogel 6300 gr. 3. W. den Braber / W. Tempelaars 2700 gr. 4. J. Baartmans / Jenny Baartmans 100 gr. 4e wedstrijd 1. P. Luijkx / W. Priem 7300 gr. 2. W. den Braber / W. Tempelaars 3600 gr. 3. R. van Caulil / W. Vogel 2900 gr. Clubwedstrijden bootvissen Uitslag 3e wedstrijd: 1. A. Voet 366 cm 6. J. Linders 194 cm. 2. R. Bakker 328 cm M. Dierkx 194 cm 3. R. Voet 312 cm 8. J. Braat 191 cm 4. K. Wachtmans 241 cm 9. J. Dierkx 180 cm 5. K. Brouwers 218 cm 10. A. van Meel 154 cm Tussenstand na 3 wedstrijden 1. A. Voet 2 p. 6. J. Braat 11 p. 2. R. Bakker 3 p. 7. P. Mol 12 p. 3. K. Wachtmans 6 p. J. Dierkx 12 p. 4. R. Voet 7 p. J. Linders 12 p. 5. K. Brouwers 10 p. 10. A. Goorden 16 p. D. Lameir 16 p. * hierbij zijn de 2 beste uitslagen meegeteld. Uitslag vrije wedstrijd bootvissen : 1. B. Leenaerts 133 cm 6. R. Voet 28 cm 2. P. Mol 110 cm 7. A. van Meel 23 cm 3. A. Voet 77 cm 8. W. Priem 17 cm 4. A. Goorden 36 cm 9. K. Hertog 14 cm 5. Jan Dierkx 33 cm Overige deelnemers geen vis. Koppelwedstrijd zoet in forellenput Leenaerts: De allereerste koppelwedstrijd bij Dré Leenaerts in Achtmaal leverde de volgende resultaten op: 1. W. den Braber/W.Tempelaars gram. 2. Braat/de Bakker 8800; 3. Stian/Melvin 7000; 4. Netten/Venhorst Van Opstal/Sacharias 4000; 6. Brouwers/Voet 2900 en verder Baartmans/Baartmans; Voet/Lameir; Van Gastel/Horians en P. Luykx/W.Priem. (zie foto s op onze website).

15 SEPTEMBER: 11 NK zoet individueel Workummertrekvaart. 11 Delta zoet Kruisweel Roosendaalse Vliet. 18 GBV zoet Roossendaalse Vliet visstoepen (5) u. 25 NK korpsen zoet Amsterdam/Rijnkanaal 25 GBV zoet Roosendaalse Vliet visstoepen (6) u. OKTOBER: 2 Oktober SZN zout senioren/clubs 2 GBV Biesbosch te Hank (5) u. 2 NK vrije hengel zoet Lange Vaart 9 GBV bootvissen de Eendracht (4) uur. 9 NK zoet korpsen Noordhollands kanaal 16 NK kustvissen Vlissingen/Zoutelande. 23 Combi-kantwedstrijd GBV 30 GBV kustvissen Banjaard 3e wedstrijd u. 30 NK zoet jnioren/dames 4e wedstrijd u. NOVEMBER: 13 November GBV bootvissen Eendracht (5) uur. DECEMBER: Jaarprogramma GBV 4 December GBV bootvissen Eendracht (6) uur. 11 GBV kustvissen Zoutelande 5e wedstrijd uur 6e wedstrijd uur.

16 Clubwedstrijden Geduld Brengt Vis Programma clubwedstrijden ZOUT 30 oktober KUSTVISSEN Banjaard 3e wedstrijd uur 4e wedstrijd uur 11 december KUSTVISSENZoutelande 5e wedstrijd uur 6e wedstrijd uur * de 4 beste wedstrijden tellen mee voor de eindklassering Inschrijven voor deze wedstrijden uiterlijk 1 dag voor elke wedstrijd via tel. nummer: (ook voor inlichtingen) of Programma clubwedstrijden ZOET 18 september ROOSENDAALSE VLIET visstoepen uur 25 september ROOSENDAALSE VLIET visstoepen uur Inschrijven Roosendaalse Vliet:bij viaduct Rijksweg 17 (Engebeek) tot 8.00 uur.* De 4 beste wedstrijden tellen mee voor de eindklassering. (Inlichtingen over deze wedstrijden: tel ) Programma clubwedstrijden BOOTVISSEN 9 oktober, 13 november en 4 december met de Eendracht Bergse Diepsluis, vertrek 8.00 uur. * De 4 beste wedstrijden tellen mee voor de eindklassering (Inlichtingen over deze wedstrijden: tel of ) Programma Koppelwedstrijdcompetitie Biesbosch 2 oktober HAVEN te HANK Vissen van uur. Inschrijven van uur bij de bootjes. * De 4 beste wedstrijden tellen mee voor de eindklassering (Opgave per koppel uiterlijk 1 week voor elke wedstrijd bij W. den Braber / tel ) Combi Zout kant: 23 oktober Inlichtingen telefoon: of De jeugd was goed bezig tijdens de bootwedstrijd medio juni op t Scheld

Die komen vaak via de van de Secretariaat: René van Caulil, website binnen. Dan vragen we meteen

Die komen vaak via de  van de Secretariaat: René van Caulil, website binnen. Dan vragen we meteen De Verklikker 38e jaargang nummer 2 juni 2010 van de redactie In deze juni-uitgave van De Verklikker onder meer een verkort verhaal dat we eerder op de website hebben gepubliceerd over onze secretaris

Nadere informatie

Redactie: Ben Donkers, de grote botten zwommen. De Secretariaat: René van Caulil, sportvisserij blijft daarom leuk en nog

Redactie: Ben Donkers, de grote botten zwommen. De Secretariaat: René van Caulil, sportvisserij blijft daarom leuk en nog De Verklikker 39e jaar gang nummer 2 juni 2011 van de redactie Zoals gebruikelijk in deze tijd van het jaar: ben ik er even niet. De maanden mei en gedeeltelijk juni zijn namelijk ideaal voor niet-werkenden

Nadere informatie

Redactie: Ben Donkers, redactie@gbvroosendaal.nl, telefoon: 0165552493 Secretariaat: René van Caulil, secretaris@gbvroosendaal.nl telefoon: 0165540095

Redactie: Ben Donkers, redactie@gbvroosendaal.nl, telefoon: 0165552493 Secretariaat: René van Caulil, secretaris@gbvroosendaal.nl telefoon: 0165540095 De Verklikker 39e jaargang nummer 3 september 2011 Altijd vissen of met de sportvisserij bezig zijn. Vroeger, toen ik nog werkte, werd er bij mijn afwezigheid altijd al gezegd: hij is vissen of zit in

Nadere informatie

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal.

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal. De Verklikker van de redactie 40e jaargang no 4 december 12 Een mailtje van onze secretaris op mijn vraag wat er met het clubblad gaat gebeuren komend seizoen:,, Voorlopig gaan we nog een jaar door, mits

Nadere informatie

43e jaargang no 2 juni 2015

43e jaargang no 2 juni 2015 De Verklikker 43e jaargang no 2 juni 2015 Van de redactie Een beetje late Verklikker, maar dat ligt aan de vakantie van de redactie. Wel eigenaardige visserijzaken gezien in Italië en op Sicilië. Mini-tongetjes

Nadere informatie

De Verklikker. van de redactie

De Verklikker. van de redactie De Verklikker 38e jaargang nummer 4 december 2010 van de redactie In Friesland worden vislessen op school verzorgd. De Partij voor de Dieren is daar natuurlijk op tegen. Begin oktober kwam de partij in

Nadere informatie

Peter in de polder, week 20.

Peter in de polder, week 20. Peter in de polder, week 20. Vissen blijft toch vissen, en niet altijd vangen. Hemelvaartsdag was het prachtig weer, en dus gingen de Peters met een bootje naar het Overdie. Overal was brasem te zien,

Nadere informatie

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal.

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal. De Verklikker van de redactie 42e jaargang no 2 juni 14 Heerlijk weer, lekker vissen. Het voorjaar was niet verkeerd, hoewel de vissen al heel vroeg aan het paaien waren. Ik zag snoeken boven waterplanten

Nadere informatie

De allerlaatste... 43e jaargang no 4 december 2015

De allerlaatste... 43e jaargang no 4 december 2015 De Verklikker 43e jaargang no 4 december 2015 Van de redactie De allerlaatste... Dit is hem dan, de allerlaatste Verklikker. Enigszins met weemoed worden deze laatste letters getikt. Ik denk dat ik er

Nadere informatie

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal.

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal. De Verklikker van de redactie 40e jaargang no 3. september 2012 Het is al juli, half juli zelfs. Van vissen is nog weinig terecht gekomen. Het weer werkt niet mee. Elke dag regen zorgt voor veel water,

Nadere informatie

De Verklikker. Jeugd begint 17 april. van de redactie

De Verklikker. Jeugd begint 17 april. van de redactie Jeugd begint 17 april Voor de jeugd, zowel jongens als meisjes, beginnen de wedstrijden op 17 april. Gevist wordt er in de Engebeek vanaf 09.30 uur, inschrijven kan ter plekke (bij Skydive). De andere

Nadere informatie

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal.

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal. De Verklikker van de redactie 42e jaargang no 1 maart 14 Het is, moet ik eerlijk toegeven, te lang geleden dat ik gevist heb. Het ligt aan allerlei omstandigheden. Iedere sportvisser kan zich er waarschijnlijk

Nadere informatie

Wedstrijdvergadering van 18 februari 2014

Wedstrijdvergadering van 18 februari 2014 Wanssums Ven H.S.V. het Alvertje Oostrum Commissie Wedstrijdsport Secr. H. Theeuwen Campagnestraat 2 5811 AR Castenray Tel 0478-571311 e-mail: henk.theeuwen@home.nl Website: www.hsvhetalvertje.nl Wedstrijdvergadering

Nadere informatie

43e jaargang no 3 september 2015

43e jaargang no 3 september 2015 De Verklikker 43e jaargang no 3 september 2015 Van de redactie De voorlaatste Verklikker, het is niet anders...het einde nadert. We zijn in een tijdperk beland waarin de technische mogelijkheden zo ontzettend

Nadere informatie

De Verklikker. Stokvijver: grote zeelt, forse karper. van de redactie

De Verklikker. Stokvijver: grote zeelt, forse karper. van de redactie Stokvijver: grote zeelt, forse karper De Verklikker 39e jaargang nummer 4 december 2011 van de redactie Grote zeelt, veel snoekjes, baarsjes, geen voorn of brasem wel flinke karpers die de 30 pond ruim

Nadere informatie

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal.

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal. De Verklikker van de redactie 42e jaargang no 3 september 14 Wellicht is deze Verklikker de voorlaatste. Het bestuur overweegt om er de stekker uit te trekken. In deze digitale tijd is het eigenlijk niet

Nadere informatie

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal.

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal. De Verklikker van de redactie 41e jaargang no 1 maart 13 De winter was streng, ik vertel niks nieuws. Voor hengelaars was het een tijd van dagenlang machteloos toezien dat ijs en sneeuw een vistrip onmogelijk

Nadere informatie

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal.

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal. De Verklikker van de redactie 42e jaargang no 4 december 14 De Verklikker blijft minimaal nog een jaar bestaan. Dat betekent dat dit niet de laatste uitgave is. Veel ouderen met name vinden dit zeker leuk.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hengelaarsclub Sassenhein. Jaargang: maart 2014 Nr. 6. HC Sassenhein Postbus 39 9750 AA Haren (Gn)

Nieuwsbrief Hengelaarsclub Sassenhein. Jaargang: maart 2014 Nr. 6. HC Sassenhein Postbus 39 9750 AA Haren (Gn) Het nieuwe seizoen De dagen beginnen al weer langer te worden, we gaan op weg naar de lente. Voor de meeste leden begint het al weer aardig te kriebelen. Hopelijk wordt het een mooi voorjaar met wat warme

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 van hengelsportvereniging Oosterschelde. Jaarvergadering

Jaarverslag 2018 van hengelsportvereniging Oosterschelde. Jaarvergadering Jaarverslag 2018 van hengelsportvereniging Oosterschelde Jaarvergadering 15 februari 2019 Privacyregeling Het bestuur van HSV Oosterschelde heeft in 2018 heel veel werk moeten verzetten in het kader van

Nadere informatie

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis, opgericht 13 september 1945 in Roosendaal

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis, opgericht 13 september 1945 in Roosendaal De Verklikker 43e jaargang no 1 maart 15 Van de redactie De allereerste Verklikker van 2015. Het gaat hard, maar dat is geen nieuws. Belangrijker; hoe het met de sportvisserij gesteld is. Eerlijk toegegeven

Nadere informatie

* Onderlijnen maken, waarmee je op wedstrijden goed gaat vangen.

* Onderlijnen maken, waarmee je op wedstrijden goed gaat vangen. Een stap vooruit.! Wie de laatste jaren eens rondgekeken heeft bij het wedstrijdbootvissen kan niet anders dan tot de conclusie komen dat het bootvissen aan het vergrijzen is. Willen we in de toekomst

Nadere informatie

Notulen ledenvergadering vrijdag in de Treemter Balk

Notulen ledenvergadering vrijdag in de Treemter Balk Notulen ledenvergadering vrijdag 16-03-2018 in de Treemter Balk Aanwezig deze avond: 5 bestuursleden en 9 leden. Afwezig met kennisgeving de heren J. Bruinsma, H. Keuning, M. Schram en O. Schram. 1. Opening

Nadere informatie

H.S.V. De Goede Vangst

H.S.V. De Goede Vangst H.S.V. De Goede Vangst Opgericht 22 April 1966 (statuten d.d. 25 februari 1981) HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. is gevestigd te Niezijl. Artikel 2. weg te bevorderen. Artikel 3. NAAM EN ZETEL De vereniging

Nadere informatie

Verpapromotiedag in Baal

Verpapromotiedag in Baal Verpapromotiedag in Baal Dinsdag 7 september organiseerde Verpa Groundbait weer haar traditionele promotiedag aan de visvijvers van HSV De Brasem in Baal. Net onder de rook van Antwerpen liggen diverse

Nadere informatie

HSV De Vriendenkring. Nieuwsbrief. juni Nieuwsbrief

HSV De Vriendenkring. Nieuwsbrief. juni Nieuwsbrief HSV De Vriendenkring Nieuwsbrief juni 2016 Nieuwsbrief Je leest nu de eerste nieuwsbrief van Hengelsportvereniging De Vriendenkring. Met deze nieuwsbrief wil het bestuur je graag op de hoogte houden van

Nadere informatie

HSV Groot-Ammers geeft voorlichting aan jonge sportvissers.

HSV Groot-Ammers geeft voorlichting aan jonge sportvissers. HSV Groot-Ammers geeft voorlichting aan jonge sportvissers. Hengelsportvereniging Groot-Ammers is met 500 leden, wat aantal betreft, te vergelijken met De Karper. Maar wat het daadwerkelijk beoefenen van

Nadere informatie

't Vletgoor te Holten

't Vletgoor te Holten Sportvisserij Oost Nederland 't Vletgoor te Holten Inrichtingswensen voor de stadsvijver in Holten Mark Kouwenhoven 23-2-2015 Inhoud 1 't Vletgoor Algemeen... 1 2 't Vletgoor en de HSV... 2 2.1 Vissen

Nadere informatie

Nieuwsbrief HSV t Pluimke november 2017.

Nieuwsbrief HSV t Pluimke november 2017. Nieuwsbrief HSV t Pluimke november 2017. Inhoudsopgave: Voorwoord. Viswedstrijden Senioren - jeugd- Sjors Sportief. Van de wedstrijdcommissie. Van de Karper commissie. Van de Jeugd commissie. De feestmiddag

Nadere informatie

NK Bootvissen vanuit Neeltje-Jans - 6 oktober 2012

NK Bootvissen vanuit Neeltje-Jans - 6 oktober 2012 NK Bootvissen vanuit Neeltje-Jans - 6 oktober 2012 Door het 2 maal uitstellen van het NK kon het NK alleen op 6 oktober worden gehouden i.v.m. de beschikbaarheid van de boten. Helaas viel deze dag gelijk

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering

Algemene ledenvergadering Algemene ledenvergadering Hengelsportvereniging Ons Genoegen Gemert Gemert 16 oktober 2015 Slide 2 1. Opening Slide 3 2. Notulen: Algemene ledenvergadering 06 maart 2015 Notulen algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Het is lekker weer en je hebt ineens zin om te gaan vissen. Je pakt je hengel en de rest van de visspullen om naar de waterkant te gaan.

Het is lekker weer en je hebt ineens zin om te gaan vissen. Je pakt je hengel en de rest van de visspullen om naar de waterkant te gaan. 2 Het is lekker weer en je hebt ineens zin om te gaan vissen. Je pakt je hengel en de rest van de visspullen om naar de waterkant te gaan. Maar mag je nu zomaar overal gaan vissen? Je hebt wel eens gehoord

Nadere informatie

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal.

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal. De Verklikker van de redactie 41e jaargang no 2 juni 13 Eens een visser, altijd een visser. Als je eenmaal op jonge leeftijd het visvirus te pakken hebt, gaat het niet snel over. Zelfs in mindere vangsttijden

Nadere informatie

Hengelsportvereniging De Karper, Bergen NH

Hengelsportvereniging De Karper, Bergen NH Hengelsportvereniging De Karper, Bergen NH Opgericht 17 oktober 1927 Ingeschreven in het Verenigingsregister van de Kamer van Koophandel te Alkmaar Bank: ABN/AMRO te Bergen NH rekeningnummer: 41.53.06.434

Nadere informatie

Briefing voor winter streetfishing koppelwedstrijd van 21 januari Nieuwegein, zondag 21 januari 2018

Briefing voor winter streetfishing koppelwedstrijd van 21 januari Nieuwegein, zondag 21 januari 2018 Briefing voor winter streetfishing koppelwedstrijd van 21 januari Nieuwegein, zondag 21 januari 2018 Print deze briefing uit zodat je alles bij de hand hebt! Verzamellocatie Fort Vreeswijk Fort Vreeswijk

Nadere informatie

Verpa relatiedag 2011 in Baal

Verpa relatiedag 2011 in Baal Verpa relatiedag 2011 in Baal Afgelopen week organiseerde Verpa Groundbaits weer haar jaarlijkse relatiedag aan de vijvers van HSV Den Brasem in het Belgische Baal. De karpervijver, die bekend staat om

Nadere informatie

Wedstrijdseizoen 2016 van start

Wedstrijdseizoen 2016 van start Wedstrijdseizoen 2016 van start Het wedstrijdseizoen 2016 is weer gestart. Natuurlijk vindt u alle uitslagen tot dusver op de site van Vislust. Maar een klein overzicht willen we u toch hier wel geven.

Nadere informatie

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal.

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal. De Verklikker van de redactie 41e jaargang no 4 december 13 Als sportvisser zijnde houd ik wel van een beetje variatie. Zo gaat mijn aandacht op een gegeven moment vrijwel alleen naar karper uit, maar

Nadere informatie

Selectiewedstrijd senioren (individueel en korpsen)

Selectiewedstrijd senioren (individueel en korpsen) Selectiewedstrijd senioren (individueel en korpsen) Hierbij treft u de noodzakelijke informatie aan. 1. Inschrijfformulier (in enkelvoud) Dit inschrijfformulier graag inzenden naar wedstrijden@sportvisserijlimburg.nl.

Nadere informatie

Voorstel bijvangstenregeling

Voorstel bijvangstenregeling Voorstel bijvangstenregeling 2017-2018 Opgesteld voor: Algemene Ledenvergadering Sportvisserij Fryslân Opgesteld namens: Algemeen Bestuur Opgesteld door: Kantoor Onderwerp: Bijvangstenregeling 2017-2018

Nadere informatie

Reglement WAT H.V. VLISSINGEN LEDEN DIENEN TE WETEN

Reglement WAT H.V. VLISSINGEN LEDEN DIENEN TE WETEN Reglement WAT H.V. VLISSINGEN LEDEN DIENEN TE WETEN 1. Jeugdleden zonder Jeugdvispas mogen met 1 hengel vissen in het binnenwater. Jeugdleden met Jeugdvispas mogen met 2 hengels vissen in het binnenwater.

Nadere informatie

Waterboekje 2016-2018

Waterboekje 2016-2018 Waterboekje 2016-2018 In deze viswateren, behorend bij de VISpas van Onder Ons mag gevist worden met twee hengels en alle wettelijke toegestane aassoorten, tenzij anders aangegeven bij de wateren. Dit

Nadere informatie

Rapport Hengelvangstregistratie 2016 SNOEKBAARS. met registratie van bijvangsten. SNOEK en BAARS

Rapport Hengelvangstregistratie 2016 SNOEKBAARS. met registratie van bijvangsten. SNOEK en BAARS Rapport Hengelvangstregistratie SNOEKBAARS met registratie van bijvangsten SNOEK en BAARS Rapport hengelvangstregistratie snoekbaars blad 1 van 11 Inhoudsopgave Onderwerp blz Inleiding 3 Deelnemers aan

Nadere informatie

zie voor alle foto's ons Foto Album)

zie voor alle foto's ons Foto Album) zie voor alle foto's ons Foto Album) Zaterdag 12 september 07.00 uur begonnen 14 enthousiaste vissers aan de tweede karperwedstrijd uitgeschreven door Hengelsportvereniging Velsen. Deze locatie was op

Nadere informatie

JURGENSWEB NIEUWBRIEF SEPTEMBER 2011

JURGENSWEB NIEUWBRIEF SEPTEMBER 2011 Beste vrienden, Zoals u ziet is nieuwsbrief nr2 een feit, we sturen hem alvast door in geheel nieuwe lay-out. Onze geepsessie ligt alweer een eind achter ons wat betekent dat de zomer stil verdwijnt en

Nadere informatie

Nr. 24 juli 2011 Roofviscommissie. Voorzitter: Har Hendriks 0(031)

Nr. 24 juli 2011 Roofviscommissie. Voorzitter: Har Hendriks 0(031) Nr. 24 juli 2011 Roofviscommissie Plug-inn Hallo visvrienden. De vorige nieuwsbrief is alweer enige tijd geleden. Niet dat er in de tussentijd niets te vermelden valt maar je moet de tijd hebben om het

Nadere informatie

Nieuwsbrief HC Sassenhein

Nieuwsbrief HC Sassenhein HC Sassenhein 9750 AA Haren (Gn) November 2017 Jaargang: november 2017 Nr.14 Inschrijving KvK: 40023673 Bank: 142130397 IBAN: NL04RABO0142130397 Email: info@hcsassenhein.nl Internet: www.hcsassenhein.nl

Nadere informatie

Karperkoppel 1e wedstrijd

Karperkoppel 1e wedstrijd Karperkoppel 1e wedstrijd Verslag karper koppelwedstrijd 2018 deel 1 In traditie met de afgelopen jaren werd het 1ste wedstrijdweekend weer afgetrapt met de stekloting op woensdag. Onverwacht was het toch

Nadere informatie

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal.

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal. De Verklikker van de redactie 41e jaargang no 3 september 13 Het blijft aanmodderen met de opening (al dan niet gedeeltelijk) van de Haringvlietsluizen. Minister Schultz van Haegen heeft de Tweede Kamer

Nadere informatie

Lijst van Zeevismogelijkheden 2013-2014 - 2015

Lijst van Zeevismogelijkheden 2013-2014 - 2015 Lijst van Zeevismogelijkheden 2013-2014 - 2015 Het vissen in zee is niet vergunningplichtig. Echter voor het vissen in enkele zoute Deltawateren, namelijk het Veerse Meer en het Grevelingenmeer is wel

Nadere informatie

Viswater De Steeg te Grubbenvorst

Viswater De Steeg te Grubbenvorst Viswater De Steeg te Grubbenvorst Algemene beschrijving Coördinaten: Grootte: Max. diepte: Gem. breedte: Watertype: Opgenomen in: Naam HSV/HSF: Plaats HSV/HSF: 1.426621370604366, 6.13034060478222 1, ha

Nadere informatie

Visdag in Leidsche Rijn Terwijde

Visdag in Leidsche Rijn Terwijde Visdag in Leidsche Rijn Terwijde 25-02-2017 Nog geen twee weken geleden was de doodaas visdag in Utrecht in de sneeuw en vandaag stond er weer een dagje vissen in Utrecht gepland. Gelukkig was het warmer

Nadere informatie

Reglement Dutch Carp Classic 2018

Reglement Dutch Carp Classic 2018 Reglement De wedstrijdinformatie: WTCC 2016 Data Vijvers 1e wedstrijd DCC zaterdag 5 mei De Vossekuil, 2e wedstrijd DCC zaterdag 19 mei De Vossekuil, 3e wedstrijd DCC zaterdag 23 juni De Vossekuil, 4e

Nadere informatie

VERSLAG WK FEEDER GENT WATERSPORTBAAN. Wat een memorabel weekend voor het Nederlandse zoetwatervissen!!

VERSLAG WK FEEDER GENT WATERSPORTBAAN. Wat een memorabel weekend voor het Nederlandse zoetwatervissen!! VERSLAG WK FEEDER GENT WATERSPORTBAAN Wat een memorabel weekend voor het Nederlandse zoetwatervissen!! Coach Jan van Schendel wordt geïnterviewd In één en hetzelfde weekend zowel de overwinning voor ons

Nadere informatie

1. Het verloop van de wedstrijd: ( zie wijzigingen 2019) BEGIN: 13u.-15u pauze 16u-18u ( Zomertijd), 11.30u 13.30u pauze

1. Het verloop van de wedstrijd: ( zie wijzigingen 2019) BEGIN: 13u.-15u pauze 16u-18u ( Zomertijd), 11.30u 13.30u pauze Visclub: VZW. Ons Genoegen Adres: Het Zoontje, Kleine Netedijk 2, 2560 Nijlen Contactpersonen: Peter Bosmans Reglement 2019 Telefoonnummer club: 0479/83 40 98 http://hetzoontje.weebly.com/ 1. Het verloop

Nadere informatie

Rapport Hengelvangst registratie 2011 SNOEKBAARS. Volkerak Zoommeer Bathse Spuikanaal Schelde-Rijnkanaal

Rapport Hengelvangst registratie 2011 SNOEKBAARS. Volkerak Zoommeer Bathse Spuikanaal Schelde-Rijnkanaal Rapport Hengelvangst registratie 211 SNOEKBAARS Volkerak Zoommeer Bathse Spuikanaal Schelde-Rijnkanaal Rapport hengelvangstregistratie 211 snoekbaars, juni 212 blad 1 van 11 Inhouds opgave Onderwerp blz

Nadere informatie

Bufferbekken te Oostelijke Schelderijnweg 5, Rilland (Bij Kreekraksluizen)

Bufferbekken te Oostelijke Schelderijnweg 5, Rilland (Bij Kreekraksluizen) Bufferbekken te Oostelijke Schelderijnweg 5, Rilland (Bij Kreekraksluizen) Algemene beschrijving Coördinaten: Grootte: Max. diepte: Gem. breedte: Watertype: Opgenomen in: Naam HSV/HSF: Plaats HSV/HSF:

Nadere informatie

Federatie Groningen Drenthe

Federatie Groningen Drenthe Federatie Groningen Drenthe Kantoor: Transportweg 13, 9482,WN Tynaarlo Tel: 0592-542890. e-mail: hsfgron-dren@vissen.nl website: www.vissen.nl. Raadpleeg de site voor het meest actuele nieuws omtrent voorwaarden,

Nadere informatie

Meer snoek in Vlaanderen?!

Meer snoek in Vlaanderen?! Meer snoek in Vlaanderen?! Joris Willems, ondervoorzitter Vlaamse Roofvis Federatie (VRF) Een succes! In oktober 2010 organiseerde de VRF een snoektelmaand. Bedoeling was dat snoekvissend Vlaanderen gedurende

Nadere informatie

Rapport Hengelvangstregistraties Volkerak-Zoommeer en kanalen

Rapport Hengelvangstregistraties Volkerak-Zoommeer en kanalen Rapport Hengelvangstregistraties 2017 Volkerak-Zoommeer en kanalen Inleiding Op het Volkerak-Zoommeer wordt gevist door zowel sport- als beroepsvissers. Sportvisserij Zuidwest Nederland heeft een machtiging

Nadere informatie

KARPERWEDSTRIJDEN 2016 WEDSTRIJDREGELEMENT

KARPERWEDSTRIJDEN 2016 WEDSTRIJDREGELEMENT REGLEMENT & BEPALINGEN U dient altijd een geldige vispas van het desbetreffende jaar te kunnen tonen. En dient lid te zijn van t wachtertje. Het toegestane aantal hengels per koppel bedraagt 4 hengels,

Nadere informatie

SWOT Analyse. Hengelsportvereniging Ons Genoegen Schinnen Maart 2015

SWOT Analyse. Hengelsportvereniging Ons Genoegen Schinnen Maart 2015 SWOT Analyse Hengelsportvereniging Ons Genoegen Schinnen Maart 2015 Visie en beleid Visie en beleid: De komende jaren gaat het bestuur een lange termijn planning maken, om te borgen dat we nog lang de

Nadere informatie

Vissen met Wisse, koppelwedstrijd HSV Leeuwarden

Vissen met Wisse, koppelwedstrijd HSV Leeuwarden Vissen met Wisse, koppelwedstrijd HSV Leeuwarden Traditie getrouw vist HSV Leeuwarden haar jaarlijkse wedstrijd aan het einde van het seizoen in de tweede week van november. Normaal gesproken aan het Van

Nadere informatie

Rapport Hengelvangstregistratie 2009 SNOEKBAARS. Volkerak Zoommeer Bathse Spuikanaal Schelde-Rijnkanaal

Rapport Hengelvangstregistratie 2009 SNOEKBAARS. Volkerak Zoommeer Bathse Spuikanaal Schelde-Rijnkanaal Sportvisserij Zuidwest Nederland Rapport Hengelvangstregistratie 2009 SNOEKBAARS Volkerak Zoommeer Bathse Spuikanaal Schelde-Rijnkanaal Rapport hengelvangstregistratie 2009 snoekbaars, mei 2010 blad 1

Nadere informatie

BEGIN: 13u.-15u pauze 16u-18u ( Zomertijd), 11.30u 13.30u pauze u ( Wintertijd)

BEGIN: 13u.-15u pauze 16u-18u ( Zomertijd), 11.30u 13.30u pauze u ( Wintertijd) Visclub: VZW. Ons Genoegen Adres: Het Zoontje, Kleine Netedijk 2, 2560 Nijlen Contactpersonen: Peter Bosmans Reglement 2018 Telefoonnummer club: 0479/83 40 98 1. Het verloop van de wedstrijd: BEGIN: 13u.-15u

Nadere informatie

Rapport Hengelvangst registratie 2013 SNOEKBAARS. met registratie van bijvangsten. SNOEK en BAARS

Rapport Hengelvangst registratie 2013 SNOEKBAARS. met registratie van bijvangsten. SNOEK en BAARS Rapport Hengelvangst registratie 213 SNOEKBAARS Vollkerak Zoommeer Batthse Spuiikanaall Schellde-Riijjnkanaall met registratie van bijvangsten SNOEK en BAARS Rapport hengelvangstregistratie 213 snoekbaars,

Nadere informatie

Baarlese Visvereniging t Goordonk Frank Bogaerts winnaar Wisselbeker 2013

Baarlese Visvereniging t Goordonk Frank Bogaerts winnaar Wisselbeker 2013 Baarlese Visvereniging t Goordonk Frank Bogaerts winnaar Wisselbeker 2013 Links Martijn Dekkers 3 e, winnaar Frank Bogaars, rechts Ad Hendriks 2 e Ondanks alle slechte weersvoorspellingen konden we toch

Nadere informatie

Jeugdactiviteiten 2016 H.S.V. Het Snoekje

Jeugdactiviteiten 2016 H.S.V. Het Snoekje Jeugdactiviteiten 2016 H.S.V. Het Snoekje Jeugdcursus Vissen voor kids Jeugdcursus Karpervissen Jeugdcompetitie vaste hengel H.S.V. Het Snoekje is de hengelsportvereniging van Heemskerk. Met meer dan 1400

Nadere informatie

Voor al het nieuws van de vereniging, raadpleeg onze site; www.erhv.nl

Voor al het nieuws van de vereniging, raadpleeg onze site; www.erhv.nl Nieuwsbrief VERENIGINGSGEGEVENS PAGINA E.R.H.V. 1 8 e jaargang Maart 2015 Verenigingsgegevens Oprichtingsdatum 1 juni 1948 Koninklijk goedgekeurd 14 oktober 1955 Inschrijvingsnummer k.v.k. 40217175 Rabobank

Nadere informatie

Enquête bij hengelaars op openbaar

Enquête bij hengelaars op openbaar M.A.S. Market Analysis & Synthesis Brusselsesteenweg 4 a B-3000Leuven Belgium Tel: +32 1 22 9 7 Fax: +32 1 20 50 52 http://www.masresearch.be Vlaamse Overheid Enquête bij hengelaars op openbaar water Samenvatting

Nadere informatie

Basiscursus Viswaterbeheer. Bert Zoetemeyer Gerwin Gerlach Sportvisserij Nederland

Basiscursus Viswaterbeheer. Bert Zoetemeyer Gerwin Gerlach Sportvisserij Nederland Basiscursus Viswaterbeheer Bert Zoetemeyer Gerwin Gerlach Sportvisserij Nederland Opdracht 1 a. Kies welk water voor jouw vereniging het belangrijkste viswater is b. Motiveer waarom dit zo is c. Meld dit

Nadere informatie

Informatieboekje jeugd Vislust Almelo Seizoen 2014

Informatieboekje jeugd Vislust Almelo Seizoen 2014 Informatieboekje jeugd Vislust Almelo Seizoen 2014 1 Inleiding In dit informatieboekje willen we je graag van de nodige informatie voorzien om het visseizoen van 2014 goed van start te laten gaan. Voor

Nadere informatie

Presentatie Delta Tij. Sportvisserij in de Zuidwestelijke Delta

Presentatie Delta Tij. Sportvisserij in de Zuidwestelijke Delta Presentatie Delta Tij Sportvisserij in de Zuidwestelijke Delta Sportvisserij in de Zuidwestelijke Delta Door Wim de Vries Directeur Sportvisserij Zuidwest Nederland Sportvisserij in de Zuidwestelijke Delta

Nadere informatie

Verslag van de 2 e selectie boot te Tholen.

Verslag van de 2 e selectie boot te Tholen. Verslag van de 2 e selectie boot te Tholen. Op zon 6 mei werd de 2 e selectie Bootvissen gehouden op de Oosterschelde. De boten (de Hendrik-H, de Vlije en de Eendracht 2) vertrokken vanaf de Bergse Diepsluis,

Nadere informatie

Hengelsportvereniging Ons Genoegen - Schinnen

Hengelsportvereniging Ons Genoegen - Schinnen Verslag Algemene ledenvergadering 29-03-2019 08-04-2019 Aanwezig en afwezig: 19 personen aanwezig (inclusief 5 bestuursleden) en 6 leden afgemeld. 1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering

Nadere informatie

De Jeugdwedstrijden 2013 staan ook in deze nieuwsbrief vermeld! Wedstrijdcommissie, Herman Bouman heeft

De Jeugdwedstrijden 2013 staan ook in deze nieuwsbrief vermeld! Wedstrijdcommissie, Herman Bouman heeft De Jeugdwedstrijden 2013 staan ook in deze nieuwsbrief vermeld! Nieuwsbrief, U ziet het goed, geen boekje zoals u gewend was, maar een nieuwsbrief. De reden hiervan is dat er tegenwoordig op verschillende

Nadere informatie

Verslag Werkcomité vergadering 10 april 2014

Verslag Werkcomité vergadering 10 april 2014 Visstandbeheercommissie De Stichtse Rijnlanden Secretaris: Hofman Stoombootweg 39, 1035 TT Amsterdam Tel: 020-6828040, Email: hofman@aquamarien.nl Verslag Werkcomité vergadering 10 april 2014 Aanwezig:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Geachte sportvriend(in),

Nieuwsbrief Geachte sportvriend(in), Nieuwsbrief 2013 Geachte sportvriend(in), Het bestuur nodigt u uit voor het bijwonen van onze algemene ledenjaarvergadering 2013. Deze wordt gehouden op vrijdag 22 februari in De Kwinter te Werkendam.

Nadere informatie

Nederlands team winnaar op Meerlanden Boot 2013 te Blankenberge.

Nederlands team winnaar op Meerlanden Boot 2013 te Blankenberge. Nederlands team winnaar op Meerlanden Boot 2013 te Blankenberge. Voor de Meerlanden Boot of Nationscup was België dit jaar de gastheer. Het Europa Hotel in Bredene was de thuisbasis. Deelnemende landen

Nadere informatie

Verenigingslijst van viswateren 2018

Verenigingslijst van viswateren 2018 Verenigingslijst van viswateren 2018 Het bestuur van Hengelsportvereniging Ons Genoegen verklaart dat de houder van deze verenigingslijst van viswateren mag vissen in de in deze Iijst genoemde wateren,

Nadere informatie

Open Zeeuws Jeugdkampioenschap Kustvissen 2015

Open Zeeuws Jeugdkampioenschap Kustvissen 2015 Open Zeeuws Jeugdkampioenschap Kustvissen 2015 2 mei 2015 was het weer zover, het Open Zeeuws Jeugdkampioenschap Kustvissen 2015 werd gevist! Het weer zat in elk geval mee, een beetje bewolkt, af en toe

Nadere informatie

februari 2016 februari 2016 Van de redaktie

februari 2016 februari 2016 Van de redaktie Van de redaktie Clubblad Hengelaarvereniging De Karper Verschijnt 4 X per jaar. 58 Jaargang. Uitgave februari 2016 Het eerstvolgende nummer van Karpernieuws verschijnt begin mei Correspondentieadres: D.A.

Nadere informatie

OPFRISAVONDEN. Controleurs Sportvisserij en Boa s. Sportvisserij Nederland, Bilthoven. 14 februari 2012

OPFRISAVONDEN. Controleurs Sportvisserij en Boa s. Sportvisserij Nederland, Bilthoven. 14 februari 2012 OPFRISAVONDEN Toine Aarts Frans Boonstra Frans Jaques George Hampsink Sportvisserij MidWest Nederland Controleurs Sportvisserij en Boa s Sportvisserij Nederland, Bilthoven 14 februari 2012 Programma 20.00

Nadere informatie

Jaarverslag concourscommissie Aan de ledenvergadering.

Jaarverslag concourscommissie Aan de ledenvergadering. Jaarverslag concourscommissie 2014 Aan de ledenvergadering. Onderstaand geeft de concourscommissie een kort verslag van het concoursjaar 2014. Het werkbudget van de commissie bestaat uit de jaarlijkse

Nadere informatie

DE BOEI. Nieuwsbrief HSV t Voorntje Grubbenvorst. Jaargang 2012 uitgave 4 e kwartaal

DE BOEI. Nieuwsbrief HSV t Voorntje Grubbenvorst. Jaargang 2012 uitgave 4 e kwartaal Voorwoord 2012 hebben inmiddels achter ons gelaten. Economisch gezien hebben velen een zwaar jaar achter de rug. Mensen verliezen hun baan, of worden zwaar getroffen door de maatregelen van het oude of

Nadere informatie

HSV MIDDELBURG. jaarboekje

HSV MIDDELBURG. jaarboekje HSV MIDDELBURG jaarboekje 2012 1 Verslag 2012 Voorzitter Weeral een jaar voorbij, een jaar waarin wij als vereniging verschillende activiteiten georganiseerd hebben. De ene wat beter geslaagd dan de andere,

Nadere informatie

Hoornse Hengelaars Bond

Hoornse Hengelaars Bond Hoornse Hengelaars Bond Secretariaat: Verfmolen 95, 1622 LR Hoorn Telefoon: 06-53709041 Site : www.hoornse-hengelaarsbond.nl E-mail: secretaris@hoornse-hengelaarsbond.com 1 Sponsor van de HHB zijn: Geja

Nadere informatie

Rapport Hengelvangst registratie 2012 SNOEKBAARS. met registratie van bijvangsten. SNOEK en BAARS

Rapport Hengelvangst registratie 2012 SNOEKBAARS. met registratie van bijvangsten. SNOEK en BAARS Rapport Hengelvangst registratie 212 SNOEKBAARS Vollkerak Zoommeer Batthse Spuiikanaall Schellde-Riijjnkanaall met registratie van bijvangsten SNOEK en BAARS Rapport hengelvangstregistratie 212 snoekbaars,

Nadere informatie

Maandelijkse Informatie Service. Tennisvereniging Vierlingsbeek juni 2015, 15 e jaargang, nummer 6

Maandelijkse Informatie Service. Tennisvereniging Vierlingsbeek   juni 2015, 15 e jaargang, nummer 6 Maandelijkse Informatie Service Tennisvereniging Vierlingsbeek www.tvvierlingsbeek.nl juni 2015, 15 e jaargang, nummer 6 Mark Heijnen Anna van Burenstraat 14 5821 BP Vierlingsbeek 0478-631788 markheijnen5@hotmail.com

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2 E KWARTAAL 2016

NIEUWSBRIEF 2 E KWARTAAL 2016 NIEUWSBRIEF 2 E KWARTAAL 2016 Welkom allemaal, Graag laten we u kennis maken met de nieuwsbrief van BC Bever. De nieuwsbrief is bedoeld om jullie op de hoogte te houden van activiteiten binnen onze club,

Nadere informatie

Jarig in juni. 09-06-1964 Ronald Joosen. 12-06 -1934 Frans Hultermans. 21-06-1980 Sander Gulickx. 28-06-1949 Aert van Beuzekom.

Jarig in juni. 09-06-1964 Ronald Joosen. 12-06 -1934 Frans Hultermans. 21-06-1980 Sander Gulickx. 28-06-1949 Aert van Beuzekom. WV De Vrije Coureur Opgericht in 1972. NL 27 RABO 0145 1025 48 Nieuwsbrief, 7 mei 2015 www.wielerverenigingdevrijecoureur.nl Jarig in mei. 3-5-1959 Peter van Dongen. 4-5-1961 Wil Eelants. 9-5 -1962 Hans

Nadere informatie

kregen een exemplaar van de veldgids De Nederlandse zoetwatervissen. Voor deze activi-

kregen een exemplaar van de veldgids De Nederlandse zoetwatervissen. Voor deze activi- In het vorige nummer hebben we een overzicht geschetst van activiteiten die tijdens de grote schoolvakantie op het programma stonden. Het was een hele boterham. En nu, een paar maanden later kunnen we

Nadere informatie

Presentatie Beleidsplan Als Team naar de Top, En: Competitieopzet 2016 Zoet

Presentatie Beleidsplan Als Team naar de Top, En: Competitieopzet 2016 Zoet Presentatie Beleidsplan Als Team naar de Top, 2016-2020 En: Competitieopzet 2016 Zoet Door Sportvisserij Nederland Piëtte van Hoorn (Projectleider) Inhoud - Totstandkoming beleidsplan - Wedstrijdbeleid:

Nadere informatie

Kleine Lijst van Viswateren 2014

Kleine Lijst van Viswateren 2014 Kleine Lijst van Viswateren 2014 In deze Kleine Lijst van Viswateren zijn wateren vermeld waarin de houder van een Kleine VISpas mag vissen tussen één uur voor zonsopkomst en twee uur na zonsondergang

Nadere informatie

Reglement WTCC De wedstrijdinformatie:

Reglement WTCC De wedstrijdinformatie: Reglement WTCC 2017 De wedstrijdinformatie: WTCC 2016 Data Vijvers 1e wedstrijd WTCC zaterdag 8 april De Vossekuil, 2e wedstrijd WTCC zaterdag 22 april De Vossekuil, 3e wedstrijd WTCC zaterdag 20 mei De

Nadere informatie

Omvang van de Nederlandse sportvisserij, in 2010

Omvang van de Nederlandse sportvisserij, in 2010 Indicator 23 september 2011 U bekijkt op dit moment een archiefversie van deze indicator. De actuele indicatorversie met recentere gegevens kunt u via deze link [1] bekijken. In Nederland zijn ruim een

Nadere informatie

Vissafari... Ad en Theo op safari in België (door Ton Derks)

Vissafari... Ad en Theo op safari in België (door Ton Derks) Vissafari... Ad en Theo op safari in België (door Ton Derks) Het is vrijdag 3 oktober als we s morgens al vroeg moeten opstaan voor een vissafari in België. We gaan op expeditie naar een voor ons nog onbekend

Nadere informatie

Enquête waterplanten en sportvisserij

Enquête waterplanten en sportvisserij Sportvisserij Nederland Leijenseweg 115, 37 AD Bilthoven T. -584 www.sportvisserijnederland.nl Rapport (exclusief bijlagen) Enquête waterplanten en sportvisserij Omvang van het probleem en probleemlocaties

Nadere informatie

Waterboekje Dit waterboekje geeft geen enkel recht. De houder dient een voor dat jaar geldige VISpas in bezit te hebben.

Waterboekje Dit waterboekje geeft geen enkel recht. De houder dient een voor dat jaar geldige VISpas in bezit te hebben. Waterboekje 2018 In deze viswateren, behorend bij de VISpas van THC-Rivierenland mag gevist worden met twee hengels en alle wettelijke toegestane aassoorten, tenzij anders aangegeven bij de wateren. Dit

Nadere informatie