24 punten voor 2024 Toekomstvisie Jong VLD Lier-Koningshooikt

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "24 punten voor 2024 Toekomstvisie Jong VLD Lier-Koningshooikt"

Transcriptie

1 24 punten voor 2024 Toekomstvisie Jong VLD Lier-Koningshooikt In de aanloop naar 14 oktober hebben wij met Jong VLD Lier- Koningshooikt gewerkt aan een jongerenprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen. Aangezien de jonge Lierenaars van vandaag de toekomst van onze stad zijn, leek het ons gepast om ook voor onze visie naar de toekomst te kijken, verder dan enkel 14 oktober. De volgende bestuursperiode loopt tot en met 2024, en daarom stellen wij 24 werkpunten op voor de komende zes jaar.

2 1) Lier als bereikbare fiets- en wandelstad Elke Lierse fietser heeft ervaring met gevaarlijke of onaangename verkeerssituaties: auto s die kortbij inhalen, hobbelige straten, Lier moet voor Jong VLD fietsvriendelijker. We ijveren voor fietsstraten, waarin auto s fietsers niet mogen inhalen. Verder moet er bij elke heraanleg van een straat aandacht zijn voor fietspaden of vlakke bestrating. Ook voetgangers moeten zich vlot en aangenaam door de stad kunnen bewegen. Vooral voor jonge kinderen zijn er in Lier nog veel gevaarlijke verkeerssituaties. We willen onder meer het mobiliteitsprincipe van verkeerskamers gebruiken om pijnpunten in het Lierse verkeer bloot te leggen. Onze aandacht gaat ook uit naar de mobiliteitssituaties aan scholen. De introductie van schoolstraten in Lier mag voor ons geen taboe zijn. 2) De Lierse Jeugdraad Jeugdraad moet een beslissingsorgaan zijn waar inspraak primeert. Jongeren moeten echte inspraak hebben in het beleid. Meermaals in het verleden werd de raad geconfronteerd met beslissingen van de bevoegde schepen waar zij enkel ja of nee op kon zeggen. Voor Jong VLD is het belangrijk om ook hier het idee van beginspraak te hanteren. De jeugdraad moet een beslissingsorgaan zijn, bestaande uit geëngageerde jongeren die vanaf het begin bij elke beslissing betrokken moeten worden. Wij willen ervoor zorgen dat het stadsbestuur een budget vrijmaakt dat specifiek door de jeugdraad gebruikt kan worden om dingen te realiseren die voor de Lierse jongeren echt belangrijk zijn. 3) Inzetten op evenementen voor jongeren In Lier is altijd wel iets te doen. We willen blijven inzetten op genoeg evenementen voor jongeren, het hele jaar door. Specifieke jongeren-evenementen zijn belangrijk om jongeren geëngageerd te krijgen met onze stad. Het geeft ze zin om in Lier te wonen en te vertoeven.

3 4) Betaalbaar wonen: inbreiding met oog voor groen en beginspraak Als we van Lier een jonge stad willen maken, moeten we er volop voor zorgen dat jonge mensen gemakkelijk en betaalbaar in onze stad kunnen komen wonen. Meer capaciteit creëren, in de vorm van inbreiding, is daarvoor essentieel. De laatste legislatuur is er echter wat controverse ontstaan over grootschalige bouwprojecten in onze stad. Bij Jong VLD zijn we bewust van deze problematiek, maar we zijn ervan overtuigd dat er voor meer woningen, waar vooral jongeren en jonge gezinnen baat bij zullen hebben, een draagvlak kan zijn. Dat kan enerzijds door bij elk woonproject ook voldoende groene ruimte te voorzien, waarin vervolgens ook speel- en sportinfrastructuur kan worden geplaatst. Anderzijds moeten we het draagvlak vergroten door in te zetten op beginspraak. 5) Sporten op Lierse bodem Voor Jong VLD is het belangrijk dat Lierse jongeren kunnen sporten op Lierse bodem. Het project op de Hoge Velden is al lang in ontwikkeling, maar moet volgens ons snel in een stroomversnelling komen. Andere succesverhalen zoals TC t Spui en de Lierse turnkringen die samenwerken, moeten als inspiratie dienen. Het eigen belang van verenigingen mag nooit primeren over het geluk van de Lierse kinderen. Daarom moet ook op de Hoge Velden samenwerking het begin zijn van een mooie toekomst voor voetbal en atletiek in Lier. 6) Een nieuw en jongeren-proof cultuurcentrum Lier heeft met zijn academies een gigantische troef voor Lierse jongeren die graag aan kunst en cultuur doen. Verder zijn ook de Lierse cultuurverenigingen zeer sterk in hun jeugdwerking. Al die troeven ten spijt, is het echter vooral belangrijk dat er een goede plaats beschikbaar is om aan cultuurbeleving te doen. Daarom steunt Jong VLD de bouw van een nieuw cultuurcentrum. Naast een grote zaal voor bekendere artiesten, moet het cultuurcentrum volgens ons meerdere multifunctionele ruimtes hebben waar jonge kunstenaars hun eigen visie kunnen uitwerken en tentoonstellen. Op die manier wordt Lier een aantrekkelijkere plaats voor jongeren om aan cultuurbeleving te doen.

4 7) Ongekwalificeerde uitstroom tegengaan We worden in Lier nog steeds geconfronteerd met een te grote ongekwalificeerde uitstroom uit onze middelbare scholen. In een maatschappij waar een diploma zo belangrijk is, is het belangrijk dat de stad vol inzet op projecten om deze uitstroom tegen te gaan. Samenwerking tussen de verschillende scholen stimuleren en buiten de school opvang voorzien voor jongeren met moeilijkheden, is cruciaal. 8) De bibliotheek als ontmoetingsruimte en blokplaats Een moderne bibliotheek is een ontmoetingsplaats voor jong en oud. Daar moeten we als stad voor blijven gaan. De bib moet nog meer digitaliseren en zich profileren als een ontmoetingsplaats. Voor Jong VLD moeten ook de initiatieven om te komen studeren in de bib sterk uitgebreid worden. We zien in universiteitssteden hoe bibliotheken een ideale studeerplekken vormen voor jongeren. Ook in Lier moet dit elke blokperiode mogelijk zijn en georganiseerd worden. 9) Meer projecten rond starterswoningen Om specifiek de situatie van jonge gezinnen in onze stad te verbeteren, werken we de optie van starterswoningen verder uit. Dat zijn woningen die specifiek gericht zijn op jonge gezinnen en het ideale startblok vormen om hen te lanceren in het leven. 10) Het oude ten dienste van het jonge Het oude meer ten dienste stellen van het jonge, dat is voor Jong VLD het doel. Voor ons kan het historisch erfgoed in Lier meer ten dienste gesteld worden van de Lierse jeugd. Bij de opwaardering van oude, leegstaande gebouwen, zoals bijvoorbeeld het Schaeckbert, moet meer rekening gehouden worden met een invulling voor jongeren (jonge start-ups, verenigingen, ). Historische gebouwen kunnen ook gebruikt worden om de wooncapaciteit aan te pakken (zie het punt over stadsontwikkeling).

5 11) Het stadsmuseum als interactieve leerruimte Het nieuwe Stadsmuseum heeft een groot potentieel voor de Lierse jeugd. We ijveren ervoor dat het een interactieve leerruimte wordt waar kinderen en jongeren kunnen leren over de geschiedenis en kunst van hun stad, en in aanraking komen met cultuur. 12) Blauwe jongeren vinden groen belangrijk In een klein, compacte en historisch stadscentrum als Lier is het een uitdaging om genoeg openbare en groene ruimte voor iedereen te voorzien. Jong VLD vindt dat we deze uitdaging volop moeten aangaan. We mogen niet stil blijven staan. Bij nieuwe stadsontwikkeling moet er altijd groene openbare ruimte voorzien zijn. Daarnaast moeten we ook op andere plaatsen in de stad nog meer nagaan waar nog meer groenvoorzieningen mogelijk zijn. 13) Een nieuwe fiets- en voetgangersbrug Jong VLD ijvert voor de aanleg van een fiets- en voetgangersbrug tussen de sportvelden en de evenementenweide. Deze brug zal de gevaarlijke situatie op de Sint-Jansbrug oplossen. Bovendien maakt het Lier aangenamer voor toeristen en Lierenaars en worden de drie populairste plekken voor jonge Lierenaars, namelijk het Zimmerplein, de evenementenweide en de sportvelden, eindelijk met elkaar verbonden. 14) De stad als tuin en terras voor iedereen De openbare ruimte moet volgens Jong VLD nog meer afgestemd worden op jeugdigheid. Inbreidingsprojecten, zoals reeds vermeld, moeten voor ons ook genoeg plaats geven aan groen in de stad. Op openbare plaatsen in de stad moeten we meer speeltuinen, picknicktafels, pingpongtafels, BBQ s, voorzien. De stad moet het terras en de tuin van iedereen kunnen zijn. Dat is voor ons de toekomst!

6 15) Gemakkelijke en betaalbare kinderopvang Gezinnen met jonge kinderen moeten gemakkelijke toegang hebben tot kinderopvang, zowel binnen als buiten de schoolvakanties. Zo zien we bijvoorbeeld dat er binnen de schoolvakanties maar 100 opvangplaatsen zijn bij de Kadee. Dit zou uitgebreid moeten worden. Er wordt daar heel goed werk geleverd, maar de werking zou groter mogen worden en met meer begeleiding. Ook lijkt het ons dat er meer begeleiders aanwezig zouden moeten zijn. Dit wordt dan wel afgesteld op het aantal inschrijvingen, maar soms is een aanwezigheid van twee begeleiders eigenlijk te weinig, zeker wanneer een van hen sommige kinderen naar school begeleidt. 16) Intensief samenwerken met mini-ondernemingen De laatste jaren horen we veel geklaag over de leegstand binnen de Lierse winkelkern. Ook hier kunnen jongeren een oplossing bieden. We zagen al meerdere jonge ondernemers zaken beginnen in Lier, maar dit kan volgens ons nog beter ondersteund worden. Zo zien we een grote opportuniteit in de Lierse scholen. Zij zetten immers elk jaar talloze miniondernemingen op poten, waar ook al succesverhalen uit gegroeid zijn. Volgens Jong VLD moet het stadsbestuur er werk van maken om meer leegstaande panden te laten dienen als werk- en ondernemingsplekken voor de mini-ondernemingen. Zo zien winkelaars van binnen en buiten Lier meteen welke troeven Lier te bieden heeft. Bovendien zal dit er ook voor zorgen dat er meer beleving komt binnen het kernwinkelgebied. Een win-win dus! 17) Sterke wijkwerking van jongs af aan Voor ons is het belangrijk dat het stadsbestuur terug meer inzet op adviesraden. Daar horen ook zeker de wijkcomités bij. Jong VLD wil daarbovenop dat er wordt ingezet op de verjonging van die wijkwerking. Wijkevenementen voor jonge gezinnen moet deze mensen bij elkaar brengen en zo van jongs af aan hechte wijken creëren tussen alle generaties.

7 18) Betere openingsuren stadsloketten De loketwerking van onze stadsdiensten zijn sterk in hun opdracht. Met de onlineafspraken maken zijn al veel problemen verholpen. De openingsuren blijven echter een heikel punt, zeker voor gezinnen met jonge kinderen. Vaak werken beide ouders (of alleenstaanden) en vinden zij haast geen moment om tot bij de stadsdiensten te raken. De openingsuren moeten volgens Jong VLD daarom herzien worden naar uren geschikt voor elke Lierenaar. 19) Jongeren de ruimte geven om jong te zijn We leven in een open, moderne samenleving waarin elke jongere de kans moet krijgen om jong te zijn. Het is uiteraard belangrijk om overlast tegen te gaan, maar Jong VLD vraagt toch om te kiezen voor een beleid dat jongeren de ruimte geeft om te spelen in de openbare ruimte. Speelpleintjes mogen geen gehate plek zijn in een wijk, maar juist een verzamelpunt voor alle generaties. 20) Een verwelkoming voor elke nieuwe Lierenaar Voor een stad als Lier is het belangrijk om in te zetten op een positieve migratie. Zo n beleid is er in de eerste plaats een van integratie. Nieuwe Lierenaars, Belgen en buitenlanders moeten we met open armen in onze stad ontvangen. Inburgering is daarbij cruciaal. Bovendien moeten jongeren van kindsbeen af betrokken worden bij het Lierse verenigingsleven. Zo voelen zij zich hier thuis en zullen ook hun ouders sneller hun draai vinden in onze mooie stad. 21) Inzetten op jongerenwelzijn Jongerenwelzijn is voor Jong VLD zeer belangrijk. Wij waren het afgelopen jaar zeer verheugd dat we initiatieven als Tejo en ons steentje konden steunen. De stad moet blijven inzetten op zowel fysieke als psychologische problemen bij de Lierse jeugd. Enkel zo creëren we een samenleving waarin iedereen zijn weg kan vinden. Daarom is het belangrijk om initiatieven rond jongerenwelzijn zo sterk mogelijk te ondersteunen vanuit de stad.

8 22) Een jobdag voor alle Lierse jongeren Moeve it to work, de jobdag voor de Lierse jeugd, is al drie jaar een groot succes. De stad moet blijven inzetten op dagen zoals deze en er ook meer mee uitpakken. Dit evenement moeten een zo groot mogelijke bekendheid verwerven en een vaste waarde worden bij de Lierse jeugd. Het is enerzijds een oplossing voor de ongekwalificeerde uitstroom en anderzijds een manier om jongeren uit alle lagen van de samenleving samen te brengen en aan werk te helpen. 23) Een open-dag voor alle (jeugd)verenigingen Soms hebben de Lierse jongeren en/of of hun ouders het moeilijk om een geschikte bezigheid of vereniging te zoeken. Jong VLD pleit voor het organiseren van een grote gezamenlijke open-dag bij alle (jeugd)verenigingen. Zo kunnen jongeren op één dag verschillende nieuwe verenigingen en hobby s leren kennen en zo de meest geschikte uitkiezen. Zo stimuleren we zowel talentontwikkeling bij de jongeren als de werking van onze prachtige verenigingen (en academies). Opnieuw win-win. 24) Last but not least: een financieel gezond beleid Uit ons hele plan blijkt overduidelijk dat we ambitieus zijn. We moeten echter rekening houden met wat financieel haalbaar is. De schulden die nu gemaakt zouden worden, zullen namelijk later op de schouders van de jongere generatie Lieneraren terechtkomen. Dit wil echter niet zeggen dat we bang moeten zijn om te investeren in de toekomst, anders stapelen problemen zich op en kost het op termijn enkel meer. We blijven dus liberalen en gezonde financiën van de stad blijven voor ons een absolute must!

MORTSEL» DE WEG VOORUIT. Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel.»

MORTSEL» DE WEG VOORUIT. Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel.» MORTSEL DE WEG VOORUIT Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel. Winkelen? Dan moet je in Mortsel zijn! Mortsel heeft veel troeven in handen om de winkelkern toekomstbestendig te maken.

Nadere informatie

Toekomstprogramma Open VLD Gemeenteraadsverkiezingen 2012

Toekomstprogramma Open VLD Gemeenteraadsverkiezingen 2012 Toekomstprogramma Open VLD Gemeenteraadsverkiezingen 2012 1. Financiën OpenVLDzetnetalstijdensdevorigelegislatuurexplicietinopeengezondefinanciële huishouding.indeaanloopnaardeverkiezingenwerddepartijalomgeprezenvoorhaarlage

Nadere informatie

Wat a s we o e i wo ers eer ier e eer ooi t geve?

Wat a s we o e i wo ers eer ier e eer ooi t geve? LIER-KONINGSHOOIKT DE WEG VOORUIT Wat als we onze inwoners meer Lier en meer Hooikt geven? We oete rege atig a tero ij e o iederee og we ee is n deze digitale tijden is het echt niet zo moeilijk om mensen

Nadere informatie

Bestuursakkoord Ninove. Persvoorstelling 3 januari 2019

Bestuursakkoord Ninove. Persvoorstelling 3 januari 2019 Bestuursakkoord Ninove Persvoorstelling 3 januari 2019 Startnota Beleidsnota 1. Een modern bestuur 2. Inburgering en integratie 3. Een versterkte inzet op een integraal veiligheidsbeleid 4. Naar een versterkt

Nadere informatie

ENQUÊTE BEVOLKING. Pagina 1 van 20. Status: Afgesloten Begindatum: Einddatum:

ENQUÊTE BEVOLKING. Pagina 1 van 20. Status: Afgesloten Begindatum: Einddatum: ENQUÊTE BEVOLKING Status: Afgesloten Begindatum: 10-07-2013 Einddatum: 02-09-2013 Live: 55 dagen Vragen: 33 Talen: nl Panelgrootte: 700 Bounced: 0 (0%) Geweigerd: 0 (0%) Gedeeltelijk geantwoord: 0 (0%)

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Houthulst heeft, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, zich gebogen over de vraag

Nadere informatie

BOORTMEERBEEK» DE WEG VOORUIT. Voor een duurzaam en bruisend Boortmeerbeek.»

BOORTMEERBEEK» DE WEG VOORUIT. Voor een duurzaam en bruisend Boortmeerbeek.» BOORTMEERBEEK DE WEG VOORUIT Voor een duurzaam en bruisend Boortmeerbeek. Een open bestuur ten dienste van de inwoners. Communicatie en dialoog zijn enorm belangrijk in de moderne maatschappij. Wij vinden

Nadere informatie

Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen

Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Visie Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Een visie die van u is; die het (toekomst)beeld van inwoners

Nadere informatie

Basisprogramma Open Vld-Lier gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober "Onze stad is van jou: meer ambitie voor een uniek Lier en Koningshooikt"

Basisprogramma Open Vld-Lier gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober Onze stad is van jou: meer ambitie voor een uniek Lier en Koningshooikt Basisprogramma Open Vld-Lier gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober 2018 "Onze stad is van jou: meer ambitie voor een uniek Lier en Koningshooikt" INLEIDING Voel jij je ook fier op onze stad? Op het einde

Nadere informatie

TREMELO-BAAL» DE WEG VOORUIT. Thuis in Tremelo-Baal»

TREMELO-BAAL» DE WEG VOORUIT. Thuis in Tremelo-Baal» TREMELO-BAAL DE WEG VOORUIT Thuis in Tremelo-Baal Mensen verbinden Onze verenigingen, scholen, zorginstellingen, handelaars, buurtcomités... moeten we alle kansen geven en steunen waar kan en nodig (via

Nadere informatie

6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel

6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel Stad Antwerpen: Beleidsnota Detailhandel 2013 6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel Florerende winkels zijn voor Antwerpen van groot belang. Niet alleen zorgen ze ervoor dat de Antwerpenaar alles

Nadere informatie

Speerpunt 1: een aantrekkelijker Hamme

Speerpunt 1: een aantrekkelijker Hamme een aantrekkelijker een veiliger een Vlaamser Hamme Speerpunt 1: een aantrekkelijker Hamme 1. Het imago van Hamme als sterk verouderde gemeente moet omgezet worden naar een landelijke gemeente met leefbare

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Koksijde van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Koksijde van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Koksijde van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Koksijde heeft, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, zich gebogen over de vraag

Nadere informatie

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2018 PROGRAMMA SP.A JABBEKE

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2018 PROGRAMMA SP.A JABBEKE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2018 PROGRAMMA SP.A JABBEKE De sp.a fractie staat klaar voor Jabbeke. Op een positieve manier en met concrete voorstellen willen we de leefbaarheid voor elke inwoner verhogen.

Nadere informatie

ONGEZONDE SITUATIE GEZONDERE SITUATIE. Creëert een ongezonde situatie: slechte lucht door uitlaatgassen

ONGEZONDE SITUATIE GEZONDERE SITUATIE. Creëert een ongezonde situatie: slechte lucht door uitlaatgassen In een zone 30 verplaatsen mensen zich vaak over een korte afstand. Kies daarom voor meer ruimte waarin de burger zich actief kan verplaatsen (zoals met de fiets of te voet). Creëer ook een aangename omgeving

Nadere informatie

Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe

Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe Voor een veilige en bereikbare stad. Uit de bevraging van de laatste maanden in de straten en wijken van Wervik, Geluwe en Kruiseke blijkt dat inwoners veel belang

Nadere informatie

Natuurlijk Heerde! Een bloeiende gemeente op de Veluwe. W ij wonen waar anderen op vakantie gaan. CONCEPT Geactualiseerde Toekomstvisie 2025

Natuurlijk Heerde! Een bloeiende gemeente op de Veluwe. W ij wonen waar anderen op vakantie gaan. CONCEPT Geactualiseerde Toekomstvisie 2025 Natuurlijk Heerde! Een bloeiende gemeente op de Veluwe W ij wonen waar anderen op vakantie gaan CONCEPT Geactualiseerde Toekomstvisie 2025 even voorstellen In onze gemeente wonen ruim 18.500 mensen in

Nadere informatie

Open Vld wil milieuvriendelijke maatregelen nemen om de. doorstroming over de hoofdassen en leiden de vrachtwagens rond Hulshout.

Open Vld wil milieuvriendelijke maatregelen nemen om de. doorstroming over de hoofdassen en leiden de vrachtwagens rond Hulshout. in t kort In de Herenbossen is het heerlijk fietsen, maar in de woongebieden moet je goed uitkijken. Open Vld wil dat onze kinderen veilig op school geraken. Daarom gaan we investeren in verkeersveiligheid.

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen Kaderprogramma ANDERS! Anders dan gewoon, gewoon anders, gewoon spirit!

Gemeenteraadsverkiezingen Kaderprogramma ANDERS! Anders dan gewoon, gewoon anders, gewoon spirit! ANDERS! Anders dan gewoon, gewoon anders, gewoon spirit! Inleiding Spirit Hageland, de overkoepelende spiritwerking in de driehoek Tienen Diest Aarschot, wil u vandaag een eerste stand van zaken meegeven

Nadere informatie

Stadsagenda Vlaardingen

Stadsagenda Vlaardingen Stadsagenda Vlaardingen In Vlaardingen is het prettig wonen Percentage dat het (zeer) eens is met de volgende stellingen: 51% stad voor jonge gezinnen Wat voor stad is Vlaardingen? groene stad 80% 60%

Nadere informatie

VOORSTELLEN VOOR EEN FIETSVRIENDELIJKE STAD VANUIT VERSCHILLENDE BELEIDSDOMEINEN

VOORSTELLEN VOOR EEN FIETSVRIENDELIJKE STAD VANUIT VERSCHILLENDE BELEIDSDOMEINEN VOORSTELLEN VOOR EEN FIETSVRIENDELIJKE STAD VANUIT VERSCHILLENDE BELEIDSDOMEINEN Koffiekoekenfietstocht langs burgemeester en schepenen 20 september 2015 Inleiding Naar aanleiding van de Autovrije Zondag,

Nadere informatie

IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT

IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT IK BEN ER KLAAR VOOR MOOIE DINGEN KUNNEN DOEN Ann is psychiatrisch verpleegkundige van opleiding en voelt een grote

Nadere informatie

BUGGENHOUT» DE WEG VOORUIT. De weg vooruit naar een Buggenhout waar iedereen mee is.»

BUGGENHOUT» DE WEG VOORUIT. De weg vooruit naar een Buggenhout waar iedereen mee is.» BUGGENHOUT DE WEG VOORUIT De weg vooruit naar een Buggenhout waar iedereen mee is. De weg vooruit naar auto s en fietsers die elkaar (graag) zien Niets is zo belangrijk als een veilige schoolomgeving.

Nadere informatie

TOEKOMSTVISIE OMGEVING POSSOZPLEIN

TOEKOMSTVISIE OMGEVING POSSOZPLEIN TOEKOMSTVISIE OMGEVING POSSOZPLEIN AOC / infoavond 12 mei 2015 U R B A N I S M AGENDA stadsvernieuwingsproject Possozplein Slingerweg De Bres - doel stadsvernieuwingsproject - synthese stadsvernieuwingsproject

Nadere informatie

HART VOOR DE BURGER Verkeersdoorstroming Verkeersregeling op en rond de Grote Markt

HART VOOR DE BURGER Verkeersdoorstroming Verkeersregeling op en rond de Grote Markt Streefdoel van onze partij is kiezen voor onze burgers. Alles wordt beslist ten voordele van de meerderheid van de burgers Lier en Koningshooikt! Krachtlijnen van het verkiezingsprogramma 2018 1. Bouwstop

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Ieper van het nieuwe stadsbestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Ieper van het nieuwe stadsbestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Ieper van het nieuwe stadsbestuur in de volgende zes jaar? UNIZO Groot-Ieper heeft, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, zich gebogen over de vraag Wat

Nadere informatie

Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen.

Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen. RANST DE WEG VOORUIT Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen. CD&V/ WIJRanst, wie zijn WIJ? CD&V is naast een politieke partij een brede beweging die actief is in Ranst om er een goede leefomgeving

Nadere informatie

Beleidsplan legislatuur 2007-2012

Beleidsplan legislatuur 2007-2012 Beleidsplan legislatuur 2007-2012 1. Verkeer mobiliteit Herinrichting Schanslaan Verkeerssituatie watertoren: herinrichting met als doel de veiligheid voor fietsers en voetgangers te verhogen en bijkomend

Nadere informatie

Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers.

Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers. Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers. EENS Bredene heeft nood aan een veilig mobilitietsplan dat aandacht heeft voor de zwakke weggebruiker. Bij

Nadere informatie

Wat als... ik burgemeester van Lier zou zijn?

Wat als... ik burgemeester van Lier zou zijn? Wat als... ik burgemeester van Lier zou zijn? Doelstelling: Uitgangspunt: participatie van kinderen en jongeren in het strategisch beleid van de stad de 4 beleidsthema's die in het participatietraject

Nadere informatie

Stadsproject Ragheno

Stadsproject Ragheno Stadsproject Ragheno Historisch overzicht Verlaten industrie Algemene ambitie Een kwalitatieve mix van wonen en werken Werken met een grensverleggende stadsplanning De unieke ligging achter het station

Nadere informatie

Let op, Stem16plus DE RESULTATEN

Let op, Stem16plus DE RESULTATEN Laat van je horen! Let op, Stem16plus DE RESULTATEN De opzet Dienst Burgerzaken Jeugddienst Onderwijscentrum Dienst communicatie Digipolis Schoolspotters + Jeugdraad + My utopia 1. Discussie aanzwengelen

Nadere informatie

Ook Coevorden. Een overkoepelend platform voor alle @Coevordenaren. Project Datum Versie Status. Opzet platform Ook Coevorden 2 april 2015 0.

Ook Coevorden. Een overkoepelend platform voor alle @Coevordenaren. Project Datum Versie Status. Opzet platform Ook Coevorden 2 april 2015 0. Ook Coevorden Een overkoepelend platform voor alle @Coevordenaren Project Datum Versie Status Opzet platform Ook Coevorden 2 april 2015 0.4 Concept 1. Visie Achtergrond: van twitter via verbinding naar

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar Verkiezingsprogramma Kies voor de ander Gewoon oog voor elkaar VERKIEZINGSPROGRAMMA IN GEWONE TAAL 2018 2022 Gewoon oog voor elkaar VOORWOORD In november 2018 gaan we stemmen. We kiezen een nieuwe gemeenteraad.

Nadere informatie

Programma Bestuur en communicatie

Programma Bestuur en communicatie Programma 2013 2018 Bestuur en communicatie Goede communicatie loopt in twee richtingen. Momenteel gebeurt dit bijna uitsluitend van gemeentebestuur naar inwoners. De andere richting willen we de volgende

Nadere informatie

Organisatie van opvang en vrijetijdsbesteding van schoolkinderen [1]

Organisatie van opvang en vrijetijdsbesteding van schoolkinderen [1] Organisatie van opvang en vrijetijdsbesteding van schoolkinderen [1] Ten gevolge van de goedkeuring van de bisconceptnota betreffende de organisatie van opvang en vrijetijdsbesteding van schoolkinderen,

Nadere informatie

Een gemeente besturen wil zeggen : - een toekomstvisie uitwerken - Zele verder doen groeien - Zele vooruit

Een gemeente besturen wil zeggen : - een toekomstvisie uitwerken - Zele verder doen groeien - Zele vooruit Samen Vooruit! Open Vld Zele gaat samen met de Zelenaars Zele verder vooruit duwen. Het is goed wonen, werken en leven in Zele. Dit moet zo blijven. Open Vld wil hier de komende jaren verder aan werken.

Nadere informatie

Wauters. Hoe geeft u volmacht?

Wauters. Hoe geeft u volmacht? 2 An Wauters 42 jaar Emiel Opdebeecklaan 39, Keerbergen an.wauters@telenet.be 0484 67 11 19 tekent, droomt en geniet van de natuur Er is nog zoveel meer mogelijk in Keerbergen Na een periode van ziekte

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

Advies van de Aalsterse Jeugdraad met betrekking tot het behoud van Jeugdhuis Jome in Gijzegem.

Advies van de Aalsterse Jeugdraad met betrekking tot het behoud van Jeugdhuis Jome in Gijzegem. Advies van de Aalsterse Jeugdraad met betrekking tot het behoud van Jeugdhuis Jome in Gijzegem. Initiatief: Aanleiding: Gericht aan: Datum: 9 mei 2010 Adviesnummer: 2010/1 Jeugdraad Aalst in samenwerking

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Turnhout van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Turnhout van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Turnhout van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Turnhout heeft zich, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, gebogen over de vraag

Nadere informatie

#Jij bent mee aan zet. Klaar voor een nieuwe stad»

#Jij bent mee aan zet. Klaar voor een nieuwe stad» #Jij bent mee aan zet Klaar voor een nieuwe stad Luisteren naar mensen, ze met elkaar in contact brengen, debatteren en samen bouwen aan de stad, dat is precies waar CD&V 4.0 voor staat. Een nieuwe stad

Nadere informatie

Wat als de auto niet bestond?

Wat als de auto niet bestond? Wat als de auto niet bestond? Zet in op een gezonde en beweegvriendelijke publieke ruimte. Dr. Jelle Van Cauwenberg Dr. Sara D Haese Overzicht Mix van voorzieningen in de buurt Samen pleiten voor het verdichten

Nadere informatie

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Kiezen om ruimte te maken Den Haag 2040 Den Haag is volop in beweging, de stad is in trek. Verwacht wordt dat Den Haag groeit, van 530.000 inwoners in 2017 naar

Nadere informatie

Jef Van Damme presenteert

Jef Van Damme presenteert Jef Van Damme presenteert MOLENBEEK 2018 een autoluwe, groene woonoase en dé mediterrane shopping referentie van België 1. Molenbeek Centrum vandaag 2. Visie en doelstellingen voor 2018 3. Een ambitieus

Nadere informatie

26 ACTIES OM GOE TE SPELEN

26 ACTIES OM GOE TE SPELEN 26 ACTIES OM GOE TE SPELEN Kinderen spelen overal in de openbare ruimte. Spelen in de openbare ruimte is meer dan het openstellen van speelstraten. De straat is van iedereen, niet enkel van de auto, het

Nadere informatie

scenario 1: De Leefstraat

scenario 1: De Leefstraat scenario 1: De Leefstraat De Rozenstraat en Palmstraat vormen vandaag een belangrijke levensader voor de Heilig-Hartwijk. Ze verbinden het sportcentrum Alverberg, de Heilig-Hartkerk, de Daltonschool en

Nadere informatie

15 juni 2017, stadhuis

15 juni 2017, stadhuis Buurtplatform Beringen-centrum: workshop Herinrichting markt en omgeving 15 juni 2017, stadhuis Agendapunten 1. Vorig verslag 2. Projecten: stand van zaken 3. Communicatietraject: toelichting 4. Varia

Nadere informatie

Samenvatting verkiezingsprogramma

Samenvatting verkiezingsprogramma Westerveld Samen leven samen doen Samenvatting verkiezingsprogramma 2018-2022 De kracht van de samenleving Ik zal eerlijk zeggen dat ik vereerd ben het CDA te mogen vertegenwoordigen bij de aanstaande

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma Lokaal Sociaal! Verkiezingsprogramma PvdA Heerhugowaard

Verkiezingsprogramma Lokaal Sociaal! Verkiezingsprogramma PvdA Heerhugowaard Verkiezingsprogramma 2018-2022 Lokaal Sociaal! PvdA Heerhugowaard: Lokaal en sociaal! Democratie, rechtvaardigheid, duurzaamheid, vrijheid en solidariteit. Dat zijn de idealen van de sociaal-democraten.

Nadere informatie

depanne.cdenv.be CD&VPlus is een vriendengroep! daden inbegrepen We zetten De Panne & Adinkerke terug op de kaart omdat

depanne.cdenv.be CD&VPlus is een vriendengroep! daden inbegrepen We zetten De Panne & Adinkerke terug op de kaart omdat daden inbegrepen depanne.cdenv.be INFORMATIEBLAD CD&V - JAARGANG 11 - SEPTEMBER - OKTOBER 2012 CD&VPlus is een vriendengroep! We zetten De Panne & Adinkerke terug op de kaart omdat vrienden in een gezellig

Nadere informatie

De 3 beloftes van Dirk Claes

De 3 beloftes van Dirk Claes http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/verkiezingen2012/vlaams-brabant/rotselaar/dvp De 3 beloftes van Dirk Claes Rock Werchter Rock Werchter is van groot belang voor onze verenigingen. Met het nieuwe Ruimtelijke

Nadere informatie

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN VERKIEZINGS PROGRAMMA 2018-2022 KAMPEN Mijn naam is Nieke Jansen. Ik zit in de gemeenteraad voor GroenLinks. Dat is een politieke partij. In deze folder leg ik uit wat de gemeenteraad is. Ik vertel ook

Nadere informatie

srondje kernen Stichtse VechtsS soud-zuilenss sop BuurenE stienhovenss soud-maarssenveene smolenpoldere

srondje kernen Stichtse VechtsS soud-zuilenss sop BuurenE stienhovenss soud-maarssenveene smolenpoldere srondje kernen Stichtse VechtsS Het D66-team staat dicht bij de mensen. We willen de eigenheid van de kernen tot haar recht laten komen. We koesteren het vrijwilligerswerk en willen beginspraak in plaats

Nadere informatie

Midden-Limburg Transitieatlas Voorzieningen. Masterclass 2 april 2015

Midden-Limburg Transitieatlas Voorzieningen. Masterclass 2 april 2015 Midden-Limburg Transitieatlas Voorzieningen Masterclass 2 april 2015 Bevolking Midden-Limburg Trends DEMOGRAFIE Ontgroening BEZUINIGINGEN PARTICIPATIE- MAATSCHAPPIJ Vergrijzing Bevolkingsdaling Urbanisatie

Nadere informatie

MEMORANDUM De Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap (SAPH)

MEMORANDUM De Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap (SAPH) MEMORANDUM 2019-2024 De Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap (SAPH) De SAPH is de schakel tussen het Kortrijkse stadsbestuur en personen met een handicap, hun belangenorganisaties en verenigingen.

Nadere informatie

Ruimte voor Gent: openbaar onderzoek en infomomenten

Ruimte voor Gent: openbaar onderzoek en infomomenten Ruimte voor Gent: openbaar onderzoek en infomomenten De gemeenteraad heeft het ontwerp van de Structuurvisie 2030 Ruimte voor Gent voorlopig vastgesteld op 27 juni 2017. Daarmee komt de opmaak van de nieuwe

Nadere informatie

K. Lyra-Lierse. Lyra-Lierse, de warme familieclub van Lier.

K. Lyra-Lierse. Lyra-Lierse, de warme familieclub van Lier. K. Lyra-Lierse t is uwe voetbal! Lyra-Lierse, de warme familieclub van Lier. Begin juli stelde Lyra-Lierse zichzelf in een brochure voor aan de Lierenaars. We laten u nu nader kennismaken met dit beloftevolle

Nadere informatie

Culturele Hoofdstad Kansen voor SWF

Culturele Hoofdstad Kansen voor SWF 3 de Notitie (versie 30 april 2015) Culturele Hoofdstad 2018 Kansen voor SWF Culturele Hoofdstad 2018 biedt de gemeente Súdwest-Fryslân kansen! Kansen om het gebied te profileren en kansen om als gebied

Nadere informatie

BOOM» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Boom.»

BOOM» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Boom.» BOOM DE WEG VOORUIT Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Boom. Wie lokaal shopt, schopt leven in de buurt! Boom, een bruisende handelskern in het hart van de Rupelstreek. Waar Bomenaars

Nadere informatie

KIESKEURIG ZOTTEGEM 2.0 MEMORANDUM STEDELIJKE JEUGDRAAD SAMEN KIEZEN VOOR EEN JONGE & DYNAMISCHE STAD

KIESKEURIG ZOTTEGEM 2.0 MEMORANDUM STEDELIJKE JEUGDRAAD SAMEN KIEZEN VOOR EEN JONGE & DYNAMISCHE STAD MEMORANDUM STEDELIJKE JEUGDRAAD KIESKEURIG ZOTTEGEM 2.0 SAMEN KIEZEN VOOR EEN JONGE & DYNAMISCHE STAD Op 14 oktober 2018 vinden de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen plaats. De Stedelijke Jeugdraad

Nadere informatie

1. Welkom en opening door de voorzitter 2. Wat deed de Dorpsraad in Nieuwjaarsborrel. 1. MFC en Kerk. 2. Bushalte. 3.

1. Welkom en opening door de voorzitter 2. Wat deed de Dorpsraad in Nieuwjaarsborrel. 1. MFC en Kerk. 2. Bushalte. 3. 25 januari 2019 1. Welkom en opening door de voorzitter 2. Wat deed de Dorpsraad in 2018 1. MFC en Kerk 2. Bushalte 3. Minibieb 4. Missie en visie 5. Financiën 3. Nieuwjaarsborrel 1. Welkom en opening

Nadere informatie

ONZE SPEERPUNTEN. Veilig vooruit

ONZE SPEERPUNTEN. Veilig vooruit Wilde voorstellen krijg je van ons niet. Een stad besturen zit hem vaak in kleine dagelijkse dingen. Luisteren. Creatief koken met weinig geld. Met hier en daar toch een drastische ommezwaai of innovatieve

Nadere informatie

BLANKENBERGE VOORZIET MASSAAL SUBSIDIES OM DE LEEGSTAND TE BESTRIJDEN.

BLANKENBERGE VOORZIET MASSAAL SUBSIDIES OM DE LEEGSTAND TE BESTRIJDEN. Blankenberge, 1 maart 2014 BLANKENBERGE VOORZIET MASSAAL SUBSIDIES OM DE LEEGSTAND TE BESTRIJDEN. Op 17 december 2013 nam de gemeenteraad kennis van het Strategisch Commercieel plan voor de binnenstad.

Nadere informatie

Wijkfeest trapt tijdelijke invulling in Wasserij der Vlaanderen af

Wijkfeest trapt tijdelijke invulling in Wasserij der Vlaanderen af Wijkfeest trapt tijdelijke invulling in Wasserij der Vlaanderen af De Wasserij der Vlaanderen in Sint-Amandsberg krijgt een nieuwe toekomst. Sogent, het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf, kocht de site

Nadere informatie

Collegevoorstel. Onderwerp. Samenvatting. Voorstel Reg. nr.: Afdeling: Maatschappelijke Ontwikkeling

Collegevoorstel. Onderwerp. Samenvatting. Voorstel Reg. nr.: Afdeling: Maatschappelijke Ontwikkeling 15-1 Collegevoorstel 1410136 Afdeling: Maatschappelijke Ontwikkeling Onderwerp Toekomst huisvesting bibliotheek en Podium Boxtel Samenvatting De cultuur sector is vanwege de economische situatie volop

Nadere informatie

Actieplan Oostende. 1. Achtergrond

Actieplan Oostende. 1. Achtergrond Actieplan Oostende 1. Achtergrond Filip De Rynck (Hogeschool Gent) en Jim Baeten (tri.zone) begeleiden dit project. Gwenny Cooman is de interne coördinator voor Oostende. 2. Wat bedoelen we met participatiebeleid?

Nadere informatie

Gemeenteschool Hoogstraten. Creatieve sessie. Scharrel Minderhout

Gemeenteschool Hoogstraten. Creatieve sessie. Scharrel Minderhout Gemeenteschool Hoogstraten Creatieve sessie Scharrel Minderhout WOORDJE VOORAF Directrice Eline Huybrechts Scharrel Minderhout Wie zijn we? Sara Cindy Judith Sofie Het project Het project Human centered

Nadere informatie

Trendsportal Slimme mobiliteit voor morgen

Trendsportal Slimme mobiliteit voor morgen Trendsportal Slimme mobiliteit voor morgen Geachte partijprogrammamakers voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, U werkt momenteel aan het verkiezingsprogramma van uw partij voor de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

Co-creatie Sessie 1 // 19 april 2018 // Verslag

Co-creatie Sessie 1 // 19 april 2018 // Verslag Co-creatie Sessie 1 // 19 april 2018 // Verslag 1 1. Kim & Beuk (Sint-Amandusstraat, Deerlijk) 2. Sam & Berk (Hoogstraat, Deerlijk) PROJECTZONE 2 DEELNEMERS We gingen van start met een korte voorstelling,

Nadere informatie

Koningsplein Oranjeplein Maastricht Oost

Koningsplein Oranjeplein Maastricht Oost Koningsplein Oranjeplein Maastricht Oost Huidige situatie Structuurvisie Centrumgebied Wijkontwikkelingsplan Groengebieden in omgeving Old Hickoryplein spelen De Griend Evenementen, skaten, ligweide Schepenenhof

Nadere informatie

Sessie 9 De sportdienst als centrale spil bij lokale evenementen

Sessie 9 De sportdienst als centrale spil bij lokale evenementen Sessie 9 De sportdienst als centrale spil bij lokale evenementen de cijfers bevolking: 27.543 (+3 % op 10 jaar tijd) klein qua oppervlakte (dichtbevolkt) 5 de in West-Vlaanderen centraal tussen Roeselare

Nadere informatie

Algemene beschouwingen. programmabegroting november 2017

Algemene beschouwingen. programmabegroting november 2017 Algemene beschouwingen 2017 programmabegroting 2018 9 november 2017 Algemene Beschouwingen 2018 Inleiding Zestien van de zeventien warmste jaren ooit zijn gemeten tussen 2000 en 2017. Er wordt sinds 1706

Nadere informatie

Kennis nemen van de stand van zaken van de herontwikkeling van het project Scapino / De Nieuwe Brink.

Kennis nemen van de stand van zaken van de herontwikkeling van het project Scapino / De Nieuwe Brink. Aan de leden van de commissie Vergadering d.d. Casenummer Notitienummer Commissienotitie Ruimte 20 juni 2012 AB12.00587 CN2012.023 Gemeente Bussum Kennis nemen van de stand van zaken van de herontwikkeling

Nadere informatie

Programma STadsBelang

Programma STadsBelang Programma STadsBelang Gemeenteraadsverkiezingen 2018 STadsBelang neemt deel aan de gemeenteraadsverkiezingen met volgende actiepunten. Veiligheid en Overlast Asiel Centrum STadsBelang ijvert in overleg

Nadere informatie

Opbrengst Netwerkbijeenkomst en Werkateliers

Opbrengst Netwerkbijeenkomst en Werkateliers Opbrengst Netwerkbijeenkomst en Werkateliers Beleef het Apeldoorns Kanaal September - November 2016 Inhoud 1. Inleiding 2. Opbrengst 3. Vervolg Let op: dit is een voorlopige opbrengst. We doorlopen samen

Nadere informatie

Agenda. 1. Verwelkoming 2. Kennismaking 3. Huis van het kind - Toelichting 4. Ronde tafel met kernvragen 5. Cirkels 6. Slot

Agenda. 1. Verwelkoming 2. Kennismaking 3. Huis van het kind - Toelichting 4. Ronde tafel met kernvragen 5. Cirkels 6. Slot Agenda 1. Verwelkoming 2. Kennismaking 3. Huis van het kind - Toelichting 4. Ronde tafel met kernvragen 5. Cirkels 6. Slot 1. Verwelkoming door Schepen Kaat Olivier 2. Kennismaking 3. Huis van het kind

Nadere informatie

Dit verslag is een weergave van hetgeen gezegd werd tijdens de werkgroep dienstverlening.

Dit verslag is een weergave van hetgeen gezegd werd tijdens de werkgroep dienstverlening. Werkgroep dienstverlening 23.03.2013 Dit verslag is een weergave van hetgeen gezegd werd tijdens de werkgroep dienstverlening. 1) Algemeen: burgerzaken en communicatie Onthaaldag voor nieuwe inwoners Koppeling

Nadere informatie

Strategisch meerjarenplan in een notendop

Strategisch meerjarenplan in een notendop Strategisch meerjarenplan 2014-2019 in een notendop PBD 1: Harelbeke wil een levendig en aantrekkelijk stadscentrum creëren, waar bewoners fier op zijn. AP1.1: De Leiewerken voorzien het centrum van meer

Nadere informatie

Er was eens. in 2012

Er was eens. in 2012 Er was eens in 2012 Hoe het allemaal begon Bibliotheekweek 2012 met website ww.bibstevanhetland.be Verwendag met de interactieve brunch XXL vooraf brainstorm met wat willen we te weten komen, waaruit

Nadere informatie

Doelstellingen: Wat willen we met het Project Gent Sint-Pieters bereiken?

Doelstellingen: Wat willen we met het Project Gent Sint-Pieters bereiken? Doelstellingen: Wat willen we met het Project Gent Sint-Pieters bereiken? 1. Knooppunt van duurzame mobiliteit vernieuwd treinstation met een geïntegreerd tram- en busstation voldoende en comfortabele

Nadere informatie

Participatie van obese kinderen in een samenwerking tussen CLB & G.S.F. HOPSAKEE. Aalst

Participatie van obese kinderen in een samenwerking tussen CLB & G.S.F. HOPSAKEE. Aalst Participatie van obese kinderen in een samenwerking tussen CLB & G.S.F. HOPSAKEE Aalst De achtergrond Het Centrum Leerlingen Begeleiding (CLB) van Aalst stelt vast dat de problematiek van overgewicht/obesitas

Nadere informatie

PROGRAMMA GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN Een sterke visie op het beleid voor de komende jaren. iedereen mee in Menen MENEN, LAUWE & REKKEM

PROGRAMMA GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN Een sterke visie op het beleid voor de komende jaren. iedereen mee in Menen MENEN, LAUWE & REKKEM PROGRAMMA GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2018 Een sterke visie op het beleid voor de komende jaren iedereen mee in Menen Beste inwoner, Zes jaar geleden mocht ik jullie burgemeester worden. Samen met de ganse

Nadere informatie

Academiejaar Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg Gent. Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde

Academiejaar Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg Gent. Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde Academiejaar 2014-2015 Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg 1 9000 Gent Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde Seppe De Meyer Bachelor in het Vastgoed: Landmeten 2014-2015 1. Infomarkt

Nadere informatie

Voorstelling resultaten jongerenbevraging oktober 2017

Voorstelling resultaten jongerenbevraging oktober 2017 Voorstelling resultaten jongerenbevraging oktober 2017 Inleiding Doel: participatie van kinderen en jongeren in het strategisch beleid van de stad - Jongeren informeren over lokaal beleid en het belang

Nadere informatie

Toespraak Gastvrij! (Gastvrij Gelderland) 12 oktober 2017

Toespraak Gastvrij! (Gastvrij Gelderland) 12 oktober 2017 1 Toespraak Gastvrij! (Gastvrij Gelderland) 12 oktober 2017 Geachte heer Van Wijk, geachte heer Droogh, beste aanwezigen uit alle windstreken van Nederland, over het antwoord op het verzoek van de heer

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma D66 Maastricht 2014-2018. Samen Sterker

Verkiezingsprogramma D66 Maastricht 2014-2018. Samen Sterker Samen Sterker Samenleven > niet gelijk, maar gelijkwaardig > aantrekkelijke, ecologische woonstad > iedereen een eerlijke kans op de arbeidsmarkt Samenleven Mensen zijn niet allemaal gelijk, maar wel gelijkwaardig.

Nadere informatie

Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie

Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie Mijnheer de burgemeester, Collega s, Het is niet de eerste keer dat we het nieuwe mobiliteitsplan voor onze stad hier in deze raad bespreken.

Nadere informatie

Vlaamse Hockey Liga vzw op facebook

Vlaamse Hockey Liga vzw op facebook NIEUWSBRIEF N 4 : NAJAAR 2013 Het hockeyseizoen is weer van start gegaan. Nieuwe spelers (jong en wat ouder) schreven zich in, trainers laten weer het beste van zichzelf zien en de competitie is weer volop

Nadere informatie

Project ALPHA. Vragenlijst over omgeving: actief transport en beweging

Project ALPHA. Vragenlijst over omgeving: actief transport en beweging Project ALPHA Vragenlijst over omgeving: actief transport en beweging We willen graag meer te weten komen over hoe u uw buurt waarneemt en hoe u over uw buurt denkt. Gelieve zo eerlijk en volledig mogelijk

Nadere informatie

Seniorenbeleidsplan

Seniorenbeleidsplan Seniorenbeleidsplan 2018-2023 1 Inhoudsopgave Inleiding 1. Pensioenen 2. Armoede 3. Participatie,betrokkenheid en inspraak 4. Veiligheid 5. Mobiliteit 6. Zorg op maat 2 Inhoudsopgave 7. Bouwen, wonen en

Nadere informatie

Zonhoven doet het veilig

Zonhoven doet het veilig VEILIGHEID Investeren in een veilig Zonhoven is onze top prioriteit Johny DE RAEVE Lijsttrekker Zonhoven doet het veilig Zonhoven investeerde de afgelopen jaren fors in veiligheid. We legden kilometers

Nadere informatie

Thuis. 2 3 in kontich

Thuis. 2 3 in kontich 1 Thuis 2 3 in kontich the astrid Eigentijds, warm en natuurlijk. Alles om je thuis te voelen. Concept Elegant en eigentijds wonen in de Architect Johan Rijckaert zorgde Antwerpse rand? Met The Astrid

Nadere informatie

FIETSFACTS. brugge.be

FIETSFACTS. brugge.be FIETSFACTS brugge.be Meten is weten' zegt men. Sinds de introductie van ons Fietsplan Brugge in 2014 hebben we trapsgewijs een versnelling hoger geschakeld. De tussentijdse evaluatie van ons fietsbeleid

Nadere informatie

Doesburg, een stad om van te houden! Partij Programma Stadspartij Doesburg

Doesburg, een stad om van te houden! Partij Programma Stadspartij Doesburg Doesburg, een stad om van te houden! Partij Programma Stadspartij Doesburg 2018-2022 Inleiding Doesburg is een prachtige stad, die we als Stadspartij Doesburg onafhankelijk willen houden. Samenwerken doen

Nadere informatie

Het unieke Team-uitje: Zandsculpturen Bouwen!

Het unieke Team-uitje: Zandsculpturen Bouwen! Het unieke Team-uitje: Zandsculpturen Bouwen! zandsculpturen festival brabant info@zandsculpturenbrabant.nl Beste Zandliefhebber! Hartelijk dank voor jullie interesse in de arrangementen die wij aanbieden

Nadere informatie

Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum

Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum UNIZO BRUGGE Stad en Haven Unie van Zelfstandige Ondernemers Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum 07-01-2014 UNIZO Brugg Stad en Havene: Eerste mobiliteitsrapport geeft nood aan ingrijpende acties

Nadere informatie

OPEN. 21 punten voor Nijkerk in

OPEN. 21 punten voor Nijkerk in OPEN 21 punten voor Nijkerk in 2014-2018 We staan open voor vernieuwing en verandering van top-down handelen naar open staan voor verbinden met andere overheden, instellingen en bedrijven van denken in

Nadere informatie

De gereserveerde 15 miljoen euro voor Maastricht Culturele Hoofdstad wordt over de hele provincie ingezet voor culturele doeleinden.

De gereserveerde 15 miljoen euro voor Maastricht Culturele Hoofdstad wordt over de hele provincie ingezet voor culturele doeleinden. Limburg heeft een uniek en veelzijdig cultuuraanbod. Dit komt tot uitdrukking in een enorme verscheidenheid met talloze monumenten, cultureel erfgoed, musea, culturele organisaties, evenementen en een

Nadere informatie

Educatieve fiche. Bewegen naar de zon. Allemaal te voet naar school? Richt een stapspot in! Allemaal te voet naar school? Richt een stapspot in!

Educatieve fiche. Bewegen naar de zon. Allemaal te voet naar school? Richt een stapspot in! Allemaal te voet naar school? Richt een stapspot in! Educatieve fiche Bewegen naar de zon Richt een stapspot in! Richt een stapspot in! p 1 Aan de slag! Wat is een stapspot? Hoe pak je dit aan? Een stapspot is een locatie op wandelafstand van de school waar

Nadere informatie