Nummer 5 januari Modern, toekomstgericht technisch onderwijs

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nummer 5 januari Modern, toekomstgericht technisch onderwijs"

Transcriptie

1 Nummer 5 januari 2019 Een paar dagen geleden werd Gerrit Keeman in één klap de beroemdste onderwijsassistent van Nederland. Een leerling behandelde hem zeer weinig respectvol. Keeman pakte hem bij zijn nekvel en zette hem op zijn plaats, zogezegd. De schoolleiding gaf de man een tijdje vrijaf. Het kwam min of meer goed uit dat hij nog maar twee weken had te gaan tot zijn pensioen. Keeman zelf dacht dat hij werd geschorst. Een golf van sympathie voor Keeman ging door het land. Hij ontving talloze steunbetuigingen en zelfs donaties. Iedereen die naar het filmpje kijkt, voelt sympathie voor Keeman. De leerling die hem uitdaagt, is schandalig brutaal. De meeste mensen zullen het wel prima vinden dat Keeman de leerling bij zijn nek pakt. Tegelijkertijd kun je je wel afvragen of de actie van Keeman de meest effectieve is. Hoe dan ook is het wat mij betreft niet nodig om daar een nationale discussie van te maken. Wat mij vooral opvalt als ik het filmpje zie, is de sfeer die er in de klas is ook voordat het incident plaatsvindt. Het is een gejoel van jewelste. Enkele leerlingen roepen homo. Ik krijg niet de indruk dat dit een veilige leer- en werkomgeving is. In zo een atmosfeer ontstaat al snel baldadig en zelfs schandalig gedrag. Op ons school hebben wij als motto Wij doen normaal. Wat ons betreft houdt dit in dat een sfeer zoals in het filmpje is te zien, helemaal niet mag ontstaan. Op die manier verklein je de kans aanzienlijk dat dingen uit de hand lopen. Dat dit gemakkelijker is gezegd dan gedaan, ervaren wij ook. Toch doen wij al jaren enorm ons best een omgeving te creëren waarin iedereen normaal doet en we voelen ons daarin gesteund door u, de ouders van onze leerlingen. Ik hoop dat we op u kunnen blijven rekenen. Met vriendelijke groeten, Jan Adels directeur SG De Triade

2 Opbrengst kerstmarkt : meer dan 1000 euro!!!! We kunnen iets meer dan 1000 euro overmaken aan Rene kids centre. (Finn van Driel uit B2 gaat een sponsortocht schaatsen van 200 km) Finn van Driel : Op 29 januari probeer ik tussen de 150 km en 200 km te schaatsen op de Weissensee in Oostenrijk. Ik schaats voor het Rene Kids Centre in Namibië. Rene Ruitenberg was zelf ook professioneel marathon schaatser en coacht mij nu in dit traject. Dat houdt in dat er gezamenlijk getraind wordt in Dronten of op de buitenbaan bij Flevo on Ice. Ook is er advies over kleding en voeding. En 200 km schaatsen, is vooral mentaal zwaar. Het is zo ver. De eerste 100 km gaan wel, maar dan moet je er eigenlijk nog 100 km. Het ijs wordt dan zwaar en het eten en drinken lukt steeds minder goed omdat je zo moe wordt. Maar ik wil het zo graag redden, ik ben er heel trots op dat de opbrengst van de kerstmarkt aan het rene kids centre geschonken wordt. Ze kunnen het daar zo goed gebruiken. Als er nog meer mensen willen sponsoren mag dat natuurlijk graag. (

3 Beroepen Oriëntatie Dag (BOD) Donderdag 17 januari 2019 namen de leerlingen van de 3 e klas deel aan de Beroepen Oriëntatie Dag. De Beroepen Oriëntatie Dag is een verplichte activiteit in het kader van de loopbaanoriëntatie. Loopbaanoriëntatie is er op gericht om leerlingen gedurende hun schooltijd actief kennis te laten maken met verschillende beroepen. Op deze manier proberen we de kans op een succesvolle vervolgkeuze in het MBO te vergroten. Dit jaar was de Beroepen Oriëntatie dag wederom op het Martinus College in Grootebroek. Het was een leuke en leerzame middag. Open Dagen 2019 Ook dit jaar wisten weer vele belangstellenden de open dag van De Triade in Edam te vinden. Er was net als vorige jaren weer van alles te doen. Daarnaast had De Triade ook twee nieuwtjes te brengen. In de eerste plaats kunnen leerlingen van De Triade voortaan ook kiezen voor het profiel MVI: Media, Vormgeving en ICT. Denk aan het ontwerpen van websites, programmeren, internet of things, foto- en videobewerking en nog veel meer. Naast MVI biedt De Triade natuurlijk nog steeds de profielen BWI (Bouwen, Wonen en Interieur) en PIE (Produceren, Installeren en Energie) aan. In de tweede plaats is De Triade een samenwerking aangegaan met het Regiocollege voor de opleiding Bouwtechniek, de zogenaamde HBO-route. Leerlingen met een mavo/havo- of gt- advies kunnen met deze richting versneld MBO niveau 4 doen. Zij starten al met modules van het MBO terwijl ze op de Triade zitten. Hierdoor duurt MBO niveau 4 geen 4 jaar maar 3 jaar en kunnen zij dus sneller door naar het HBO. Zoals altijd was ook de Style en Design-afdeling vooral bij de meiden weer zeer populair en gingen zij weg met prachtige taarten. Mocht u deze open avond gemist hebben, niet getreurd, er is nog een open avond op 8 februari van 18:00 tot 20:30. Voor meer informatie over de HBO route en MVI kunt u altijd contact opnemen met Jeanine Dijkstra, de Adjunct-directeur

4 Leerlingen 4e klas winnen fotowedstrijd gemeente Edam-Volendam Tijdens de introductieweek was één van opdrachten om foto s te maken die met het Waterschap in Edam- Volendam te maken hebben. Deze opdracht valt onder Culturele en Kunstzinnige Vorming. De leerlingen uit het 4 e jaar zijn in groepjes op pad gegaan en hebben per groepje 3 foto s vanuit verschillende perspectieven gemaakt. Alle foto s zijn naar de gemeente gestuurd en daar door een jury beoordeeld. Eén foto, gemaakt door Nick Sier, Kevin Bond en Mauricio Selj, is daarbij in de prijzen gevallen. De foto is geplaatst in de gemeente gids van 2019 maar dat was niet alles. De prijswinnaars hebben uit handen van de burgemeester een 2 uur durende fotografie workshop voor op je mobiele telefoon (aangeboden door fotostudio Blauw) in ontvangst mogen nemen.

5 Leerlingen van klas GT3A en K3A bezoeken de raadszaal van de Gemeente Edam- Volendam Donderdag 17 januari bezochten de klassen GT3A en K3A onder begeleiding van mevrouw Prins en meneer Tol de raadszaal van Gemeente Edam-Volendam. Tijdens dit bezoek hebben de leerlingen een raadsvergadering nagespeeld onder leiding van de burgemeester en enkele raadsleden, dit allemaal in het kader van burgerschap. In de middag zijn zij naar de Beroepen Oriëntatie Dag gegaan. Het was een zeer leerzame morgen. Nieuwe leden gezocht Ouderraad Beste ouder(s)/verzorger(s), Wij zijn nog steeds opzoek naar ouder(s)/verzorger(s) die zitting willen nemen in de Ouderraad van de SG De Triade. Aan het einde van het schooljaar nemen maar liefst 5 ouders afscheid. Wij zijn dringend opzoek naar mensen die zich hiervoor in willen zetten. De ouderraad komt om de zes a zeven weken bij elkaar en bespreken dan gezamenlijk de agendapunten. Dit wordt gedaan op de Triade in Edam. Het mooiste is als er ouders zijn die per direct aan kunnen sluiten zodat deze over de schouders mee kunnen kijken met de huidige leden van de ouderraad. Wilt u meer informatie of een afspraak maken met de Ouderraad, stuur dan een naar ghf.elferink@quicknet.nl Ik ben ook altijd te bereiken op en sta u graag te woord. Met vriendelijke groet Fred Elferink (voorzitter)

6 Prijswinnaars Triade dagen Op onze succesvolle Triadedagen (20 en 27 november), waar ruim 700 basisschoolleerlingen kennis gemaakt hebben met SG De Triade, hebben wij een prijsvraag georganiseerd. Win een uitje met je hele klas naar NEMO Science Museum Aan de leerlingen werd gevraagd om de volgende slagzin af te maken : ik vind SG De Triade een leuke school omdat.. Deze prijs werd gewonnen door Björn Hildering van basisschool De Springplank uit Volendam en Najwa Ouadjou van basisschool t Prisma uit Purmerend. De winnaars werden op 16 januari in het zonnetje gezet. Zij mogen met de hele klas naar Nemo Science Museum.

7 met Ricardo Schröder Hallo Ricardo vertel eens iets over jezelf. Mijn naam is Ricardo Schröder, ik ben getrouwd en vader van 3 kinderen ( 2 tiener dochters van 17 en 14 en een zoon van 9 jaar oud) en samen wonen wij in Purmerend. Na bijna 25 jaar werkzaam te zijn geweest in de metaal vond ik het tijd voor een verandering van baan, omdat ik vaak stages begeleidde bij mijn laatste werkgever kwam ik er achter dat ik het leuk vind om mijn ervaringen te delen en heb ik de overstap gemaakt naar het onderwijs. Sinds vorig schooljaar ben ik gestart op de Triade als docent Techniek en in dit schooljaar ben ik werkzaam als docent PIE in de afdeling metaal.

8 Je geeft PIE (Produceren, Installeren en Energie) Op de website staat : PIE Bij PIE leiden we je op tot allround technicus. Een vakman of vrouw die alle metaal-, elektrotechniek en installatietechniek tot in de puntjes beheerst. Je krijgt te maken met woon- en kantoortechnologie, werktuigbouwkundig en elektrotechnisch onderhoud, besturing, automatisering en procestechniek. Ook domotica. Wat te maken heeft met allerlei huiselijke elektronica, is onderdeel van de richting PIE. Wil jij er nog wat meer aan toevoegen? Nee niet echt wat hierboven staat is de juiste inhoud/bewoording waar de richting PIE voor staat. Wat vind je het leukste aan je vak en het lesgeven? Het leukste van het vak metaal vind ik de diverse bewerkingen en vele mogelijkheden die er zijn om uiteindelijk tot een (mooi, leuk, goed) eindproduct te komen. Het leuke van het lesgeven en (uitdaging), is om mijn kennis en ervaring over te brengen op de leerling(en) en ze zo goed mogelijk op weg te helpen. Heb je nog hobby s? Jazeker die heb ik, in mijn vrijetijd doe ik veel aan hardlopen en volg ik salsa danslessen. Heb je nog tips voor de leerlingen? Lekker meedoen in de lessen en dan weet ik zeker dat het goed gaat komen!!!! Bedankt voor je interview Ricardo! Graag gedaan!

9 De Triade in het Noordhollands Dagblad Dinsdag 15 januari stond onze school in het Noordhollands Dagblad.

10 De Triade nogmaals in het Noordhollands Dagblad Vrijdag 31 januari stond onze leerling Caithlynn in de krant!

Nr. 4 januari

Nr. 4 januari Woord vooraf In deze oudernieuwsbrief vertelt collega Theo Kwakman hoe snel de beroepen veranderen waarvoor wij opleiden. Dat is zeker waar. Maar niet alleen veranderen veel beroepen, sommige beroepen

Nadere informatie

Nummer 6 februari Modern, toekomstgericht technisch onderwijs

Nummer 6 februari Modern, toekomstgericht technisch onderwijs Nummer 6 februari 2019 Deze week werd bekend dat de regeringspartijen inden dat leerlingen uit groep 8 hun advies pas mogen krijgen nadat de resultaten van de eindtoets bekend zijn. Dit is opmerkelijk

Nadere informatie

Nr. 3 november

Nr. 3 november Woord vooraf Woord vooraf In de maand december wordt er heel wat teruggeblikt op het afgelopen jaar. Als wij dat doen, dan vallen de mooie resultaten op waarover ik al eerder schreef: leerlingen die opstromen

Nadere informatie

Nummer 9 - mei Modern, toekomstgericht technisch onderwijs

Nummer 9 - mei Modern, toekomstgericht technisch onderwijs Nummer 9 - mei 2019 Dit is een spannende tijd voor alle examenleerlingen, voor hun ouders, maar ook voor de medewerkers van De Triade. De afgelopen jaren behaalden onze leerlingen steeds zeer goede examenresultaten.

Nadere informatie

Modern, toekomstgericht technisch onderwijs

Modern, toekomstgericht technisch onderwijs Inleiding In de vorige oudernieuwsbrief vroeg ik u uw zoon of dochter te stimuleren zich aan te melden voor de leerlingenraad. Dat is kennelijk volop gebeurd. Er was zelfs zoveel belangstelling voor de

Nadere informatie

Nr. 5 februari

Nr. 5 februari Woord vooraf Het is goed als mensen en organisaties feedback vragen op hun functioneren. Als zij er iets mee doen althans. Daar zal iedereen het mee eens zijn. De praktijk is echter dat heden ten dage

Nadere informatie

Nummer 7 maart Modern, toekomstgericht technisch onderwijs

Nummer 7 maart Modern, toekomstgericht technisch onderwijs Nummer 7 maart 2019 De overheid stimuleert vmbo-scholen met technische profielen om met elkaar en met bedrijven en andere onderwijsinstellingen samen te werken om ervoor te zorgen dat meer jongeren kiezen

Nadere informatie

Nr. 2 oktober

Nr. 2 oktober Woord vooraf De Triade profileert zich met modern, toekomstgericht technisch onderwijs. In de komende tijd gaan wij ons onderwijs op twee manieren nog moderner en toekomstgerichter maken. In de eerste

Nadere informatie

Nr. 2 oktober

Nr. 2 oktober Woord vooraf Lange tijd was er weinig belangstelling voor technisch onderwijs. Leerlingen kozen liever voor een baan achter een bureau. Witte boordenwerk had meer aanzien. Technische afdelingen van vmbo

Nadere informatie

Nr. 1 september

Nr. 1 september Woord vooraf De start is het spannendste moment van het schooljaar voor de schoolleiding. Dan blijkt hoe de voorbereidingen van de maanden ervoor uitpakken. Net als vorig schooljaar, is die start goed

Nadere informatie

Techniek totaal leerlijn (ttl)

Techniek totaal leerlijn (ttl) Techniek totaal leerlijn (ttl) www.jfsg.nl Techniek totaal leerlijn Een brede kijk op techniek in de gemengde leerweg! Het leren van theorie gaat jou meestal goed af, maar je steekt ook graag de handen

Nadere informatie

Nummer 8 - april Modern, toekomstgericht technisch onderwijs

Nummer 8 - april Modern, toekomstgericht technisch onderwijs Nummer 8 - april 2019 Ieder jaar leest een leerling van onze school op 4 mei een herinneringsgedicht voor tijdens de herdenkingsbijeenkomst van de gemeente Edam-Volendam in de Grote Kerk in Edam. Dat wordt

Nadere informatie

Trias VMBO. 2 onderbouwafdelingen 4 bovenbouwafdelingen

Trias VMBO. 2 onderbouwafdelingen 4 bovenbouwafdelingen Trias VMBO 2 onderbouwafdelingen 4 bovenbouwafdelingen Bovenbouw: 2x Profiel Techniek (PIE en BWI) Profiel Economie & ondernemen Profiel Zorg & welzijn Theoretische leerweg Afdeling A Klas-1 Afdeling B

Nadere informatie

Nr. 10 juli

Nr. 10 juli Woord vooraf Zoals ik u al eerder berichtte, hadden we een fantastisch resultaat met de eindexamens. Op elk van de drie leerwegen - dus basisberoeps, kader en mavo is 100% van de leerlingen geslaagd. Dinsdagavond

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

Kalender april en mei

Kalender april en mei obs De Phoenix Week 14-2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), De kinderen zijn vanaf vorige week druk bezig met hun kunstzinnige projecten. In deze nieuwsbrief leest u meer over dit project en vergeet u niet

Nadere informatie

informatie dagen: AMS: de basis voor succes! jan. Succesvolle leerlingen in een kleurrijke omgeving! HAVO HAVOplus VMBO maandag

informatie dagen: AMS: de basis voor succes! jan. Succesvolle leerlingen in een kleurrijke omgeving! HAVO HAVOplus VMBO maandag AMS: de basis voor succes! informatie dagen: HAVO HAVOplus VMBO. Theoretische leerweg Kaderberoepsgerichte leerweg Basisberoepsgerichte leerweg 23 maandag jan. 24 dinsdag jan. Let op! Start: 19.30 uur

Nadere informatie

Nr. 2 Oktober

Nr. 2 Oktober Woord vooraf De Triade is het schooljaar goed begonnen. Het introductieprogramma voor de eerstejaarsleerlingen was leuk en leerzaam, de derdejaarsleerlingen kwamen heel enthousiast terug van hun reis naar

Nadere informatie

VOORWOORD EEN BLI(J)K VAN WAARDERING

VOORWOORD EEN BLI(J)K VAN WAARDERING NIEUWSBRIEF VOOR OUDER(S)/VERZORGER(S) EN LEERLINGEN VOORWOORD EEN BLI(J)K VAN WAARDERING Schooljaar 2018-2019 zit erop. Iedereen zal ongetwijfeld toe zijn aan een periode van rust, ontspanning en inspiratie.

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

Beets 52, 1475 JD Beets. tel

Beets 52, 1475 JD Beets. tel 52, 1475 JD. tel. 0299 401458 Belangrijke data in november: 07 november Schoolontbijt 10 november Sint Maarten 14 november Oud papier 20 november Week van de 10 minuten gesprekken 24 november Schoonmaak

Nadere informatie

Een dag van de toekomst op Sint-Jan!

Een dag van de toekomst op Sint-Jan! EOA Februari 2017 Internationale Schakelklassen Eerste editie Een dag van de toekomst op Sint-Jan! Vorige week vrijdag gingen zeven Emma College leerlingen van EOA naar Sint-Jan college in Hoensbroek.

Nadere informatie

t Talent Nieuwsbrief Nieuws van de Ouderraad Vervolg 10 minuutjes Maart 2019

t Talent Nieuwsbrief Nieuws van de Ouderraad Vervolg 10 minuutjes Maart 2019 t Talent Maart 2019 Nieuwsbrief Nieuws van de Ouderraad Vervolg 10 minuutjes Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s), Via deze weg wil ik (Maikel) u informeren dat ik volgend schooljaar een nieuwe baan heb.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 4 oktober 2016 Nr. 5

Nieuwsbrief Dinsdag 4 oktober 2016 Nr. 5 Nieuwsbrief Dinsdag 4 oktober 2016 Nr. 5 Belangrijke data In de week na elke vakantie is er luizencontrole. Woensdag 5 oktober Start Kinderboekenweek Dag van de leerkracht Maandag 10 oktober 08.15 09.00

Nadere informatie

Vernieuwing beroepsgerichte programma s vmbo

Vernieuwing beroepsgerichte programma s vmbo Vernieuwing beroepsgerichte programma s vmbo Nieuwe terminologie WAS: WORDT: Keuzevakken PROFIELVAK modulen Profielen: wetgeving Economie en Ondernemen Horeca, Bakkerij, Recreatie Zorg & Welzijn Bouwen,

Nadere informatie

Special voor bijna-brugklassers en ouders

Special voor bijna-brugklassers en ouders Special voor bijna-brugklassers en ouders JOUW toekomst begint hier! Leren = doen Vakcollege Maarsbergen Leren door doen voor alle leerlingen in het vmbo Beste bijna-brugklassers, ouders/verzorgers, Fijn

Nadere informatie

Meer gedetailleerd informatie kunt u vinden op de website scholenopdekaart.nl. Alle ouders en leerlingen die hebben meegewerkt dank ik!

Meer gedetailleerd informatie kunt u vinden op de website scholenopdekaart.nl. Alle ouders en leerlingen die hebben meegewerkt dank ik! Woord vooraf Nu het einde van het schooljaar nadert, zijn wij druk bezig met de voorbereiding op de diplomauitreiking en doen we alles om ervoor te zorgen dat we het nieuwe schooljaar goed kunnen starten.

Nadere informatie

LEERJAAR 2 KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG

LEERJAAR 2 KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG LEERJAAR 2 KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG Keuzes Programma Wat doet de decaan? Voorlichting en informatie geven Activiteiten organiseren (bedrijfsbezoeken, scholenmarkt e.d.) Adviesgesprekken met leerlingen

Nadere informatie

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een vakcollege techniek vakcollege zorg en welzijn vakcollege economie en ondernemen vakcollege media, vormgeving en ICT mavo mavo + havo vwo gymnasium vwo + ondernemend leren technasium Volgend schooljaar

Nadere informatie

Het Toermalijntje /2018 nummer 18

Het Toermalijntje /2018 nummer 18 Het Toermalijntje 13-07-2018 2017/2018 nummer 18 AGENDA Dinsdag 17 juli, 19.45 uur afscheid groep 8, locatie hoofd: alleen voor genodigden. Dinsdag 17 juli, 15.15 uur afscheid Albert locatie hoofd. Dinsdag

Nadere informatie

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een vakcollege techniek vakcollege zorg en welzijn vakcollege economie en ondernemen vakcollege media, vormgeving en ICT mavo mavo + havo vwo gymnasium vwo + entreprenasium technasium Volgend schooljaar naar

Nadere informatie

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe Vmbo Elke Leerling Doet Ertoe Vind je het leuk om met je handen te werken? Op het vmbo is daar naast theorie- veel ruimte voor. De naam zegt het al: vmbo betekent voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar Nummer 2 November Klankbordgroep ouders

NIEUWSBRIEF. Schooljaar Nummer 2 November Klankbordgroep ouders Agenda 2016 11 november Eerste cijferlijst 12 december Beroepenavond leerjaar 3 en 4 23 december Leerlingen om 12.30 uur vrij 26 december t/m 6 januari Kerstvakantie Van de teamleidster De eerste periode

Nadere informatie

M.F. Alberts Docent metaaltechniek Teamleider MBO. PIE Metaaltechniek een goede keuze?

M.F. Alberts Docent metaaltechniek Teamleider MBO. PIE Metaaltechniek een goede keuze? M.F. Alberts Docent metaaltechniek Teamleider MBO PIE Metaaltechniek een goede keuze? Informatie afdeling PIEmetaaltechniek 1. Keuzedelen afdeling 2. Cijfers 3. Mededeling 4. Toelichting beroep 5. Vragen

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond Determinatie 2 e leerjaar Het Rijks VMBO campus Locatie De Goffert

Welkom. Informatieavond Determinatie 2 e leerjaar Het Rijks VMBO campus Locatie De Goffert Welkom Informatieavond Determinatie 2 e leerjaar 2016-2017 Het Rijks VMBO campus Locatie De Goffert Agenda Determinatie Leerwegen Profielen Begeleiding Procedure Determinatie Dit is het vaststellen van:

Nadere informatie

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging Rijswijk vmbo bb vmbo kb mavo lwoo Brengt leren in beweging Elke dag beginnen met bewegen Het nieuwe vmbo in Rijswijk Het Stanislascollege is een vernieuwende VMBO-school die draait om jou. Om wat je goed

Nadere informatie

Schooljaar nr. 11

Schooljaar nr. 11 Schooljaar 2017-2018 26-01-2018 nr. 11 O p t i j d o p s c h o o l Onze school start om half negen. De leerkrachten willen dan graag direct met de les beginnen. Het valt ons op, dat er regelmatig leerlingen

Nadere informatie

Welkom. Informatiebijeenkomst. overstap havo mavo. april 2019

Welkom. Informatiebijeenkomst. overstap havo mavo. april 2019 Welkom Informatiebijeenkomst overstap havo mavo april 2019 Welkom Informatiebijeenkomst overstap havo mavo april 2019 Bespreekpunten Overstappen tussen opleidingen Stroomschema mavo Gemengde Leerweg Theoretische

Nadere informatie

VALUASCOLLEGE, MÉÉR.. DAN EEN SCHOOL. Welkom! Ouderavond Profielkeuze 2VMBO. 6 december 2016

VALUASCOLLEGE, MÉÉR.. DAN EEN SCHOOL. Welkom! Ouderavond Profielkeuze 2VMBO. 6 december 2016 VALUASCOLLEGE, MÉÉR.. DAN EEN SCHOOL Welkom! Ouderavond Profielkeuze 2VMBO 6 december 2016 Wie is wie Teamleider VMBO 1-2 Brigitte Doornhein Teamleider VMBO 3-4 BK Andrea Vroemen Decaan VMBO Afdelingen:

Nadere informatie

KBS De Loofhut. NIEUWSBRIEF Nummer 1, 14 augustus Inhoud. Start nieuwe schooljaar

KBS De Loofhut. NIEUWSBRIEF Nummer 1, 14 augustus Inhoud. Start nieuwe schooljaar KBS De Loofhut NIEUWSBRIEF Nummer 1, 14 augustus 2015 Inhoud Op deze laatste vakantiedag ontvangt u alweer de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar 2015-2016. In deze nieuwsbrief stellen de nieuwe

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo

christelijke school voor mavo-havo christelijke school voor mavo-havo Jij kiest, leert en ervaart Coaching: wie ben je, wat kan je, wat wil je? Wij helpen leerlingen hun eigen koers te bepalen Your Hours: extra ondersteuning, verbreding

Nadere informatie

INFO 2015-2016. In dit nummer: Heel veel belangrijke. net gestarte schooljaar.

INFO 2015-2016. In dit nummer: Heel veel belangrijke. net gestarte schooljaar. INFO 2015 - Elfde jaargang Kornak Nieuws schooljaar 2015-. Nummer: 0 Datum: 21-08-2015 Beste ouders/verzorgers, Welkom weer in het nieuwe schooljaar. We zijn blij dat iedereen weer veilig en gezond terug

Nadere informatie

vmbo tl en gl een Calvijn school

vmbo tl en gl een Calvijn school vmbo tl en gl Zuidermavo mavo e v e i t r o p s e d et m d i u Z p o o ute r o v a H een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind stapt binnenkort over naar het voortgezet onderwijs. Een mooi, maar

Nadere informatie

Welkom op de doemiddag 2018

Welkom op de doemiddag 2018 Welkom op de doemiddag 2018 Zone College Locatie Borculo groen onderwijs Keuzemoment Eind groep 8 van de basisschool, welk vervolgonderwijs Eind leerjaar 2 vmbo, welke leerweg en welk profiel, binnen

Nadere informatie

Leerweg: TL, GL en Kader. Het magazine voor jongeren die iets willen bereiken. Lesbrief. Naam: Klas: Mentor:

Leerweg: TL, GL en Kader. Het magazine voor jongeren die iets willen bereiken. Lesbrief. Naam: Klas: Mentor: Leerweg: TL, GL en Kader Het magazine voor jongeren die iets willen bereiken Lesbrief Naam: Klas: Mentor: Beste leerling, Kiezen is best lastig, zeker als het om een vervolgopleiding gaat. Om je hierbij

Nadere informatie

Inhoud CSG Beilen:

Inhoud CSG Beilen: Redactie: K. Beuker, B. Benjamins, K. Bijl, V. Duiker en H. Oosterhof nummer 2 20 januari 2017 Inhoud 1. Nieuwe opzet post groep 8 Open dagen en prijsvraag 2. CSG Beilen: CSG Beilen schenkt 1000 aan Fiets

Nadere informatie

stad college DAAR GA JE HET MAKEN! UNIEK IN ALMERE praktijkgericht vmbo Almere

stad college DAAR GA JE HET MAKEN! UNIEK IN ALMERE praktijkgericht vmbo Almere UNIEK IN ALMERE stad college DAAR GA JE HET MAKEN! Wil je echt een vak leren, dan zit je goed op het Stad College in Almere. Praktijkgericht onderwijs dat perfect aansluit op je latere beroep óf op het

Nadere informatie

EEN LEERZAAM AVONTUUR! Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport MAVO HAVO VWO

EEN LEERZAAM AVONTUUR! Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport MAVO HAVO VWO 2015 2016 Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport EEN LEERZAAM AVONTUUR! Klap deze folder uit en scan hem met de Layar app! MAVO HAVO VWO

Nadere informatie

Jaargang /2018 Vrijdag 6 juli. Kopij kan ingeleverd worden via

Jaargang /2018 Vrijdag 6 juli. Kopij kan ingeleverd worden via Jaargang 22-2017/2018 Vrijdag 6 juli nummer 14 P Kopij kan ingeleverd worden via redactie@flevoschool.nl Verjaardagen 9 juli Jurre gr 7, 11 jaar 10 juli Rosalie gr 1/2c, 6 jaar 11 juli Alexander gr 8,

Nadere informatie

Nr. 6 maart

Nr. 6 maart Woord vooraf De Triade heeft ook voor volgend schooljaar weer veel aanmeldingen gekregen. Hiermee hebben we voor het derde jaar achtereen meer dan 100 nieuwe eerstejaarsleerlingen. Dat is een mooi resultaat

Nadere informatie

Nr. 9 juli. Modern, toekomstgericht technisch onderwijs. Woord vooraf

Nr. 9 juli. Modern, toekomstgericht technisch onderwijs. Woord vooraf Woord vooraf In het voorwoord van de voorlaatste oudernieuwsbrief van dit schooljaar, schreef ik dat veel leerlingen van De Triade zijn geslaagd na het eerste tijdvak. Inmiddels weten we dat na het tweede

Nadere informatie

Leerweg: Basis. Het magazine voor jongeren die iets willen bereiken. Lesbrief. Naam: Klas: Mentor:

Leerweg: Basis. Het magazine voor jongeren die iets willen bereiken. Lesbrief. Naam: Klas: Mentor: Leerweg: Basis Het magazine voor jongeren die iets willen bereiken Lesbrief Naam: Klas: Mentor: Beste leerling, Kiezen is best lastig, zeker als het om een vervolgopleiding gaat. Om je hierbij te helpen

Nadere informatie

Herfstvakantie van 11 t/m 19 oktober

Herfstvakantie van 11 t/m 19 oktober O.B.S. Beukenlaan Beukenlaan 42 9674 CC WINSCHOTEN NIEUWSBRIEF T: 0597 414294 E: mail@obsbeukenlaan.nl I: www.obsbeukenlaan.nl 20e jaargang nr. 1 donderdag 28 augustus 2014 Agenda: Donderdag 28 augustus

Nadere informatie

Waterlelienieuws. Overzicht april. Kinderverkiezingen. de eerste steen heeft gelegd van de Waterlelie. Hij zei van wel.

Waterlelienieuws. Overzicht april. Kinderverkiezingen. de eerste steen heeft gelegd van de Waterlelie. Hij zei van wel. 31 maart 2017 Overzicht april de eerste steen heeft gelegd van de Waterlelie. Hij zei van wel. 3 april 6a en 6b 13.30 tot 14.30 koninklijke schouwburg 4 april groepen 7 en 8 10.30 11.20 uur Bink, the match

Nadere informatie

Nieuwsbrief. En op naar de Kerst. Studiedagen dit schooljaar

Nieuwsbrief. En op naar de Kerst. Studiedagen dit schooljaar Nieuwsbrief Nr. December 018 In dit nummer: De Anne Frank: dat is STERK! Gymles vrijdag aangepast En op naar de Kerst Wat een vrolijk Sinterklaasfeest hebben we weer met elkaar gevierd. En wat is er weer

Nadere informatie

t Talent Nieuwsbrief december 2018 Groep 7/8 naar Biënnale in Veghel Kleuters aan de slag op het Elde College Groep 5-6 op de schaats

t Talent Nieuwsbrief december 2018 Groep 7/8 naar Biënnale in Veghel Kleuters aan de slag op het Elde College Groep 5-6 op de schaats t Talent december 2018 Nieuwsbrief Groep 7/8 naar Biënnale in Veghel Kleuters aan de slag op het Elde College Groep 5-6 op de schaats Voorwoord Beste Ouder(s)/verzorger(s), 2018 Zit er al weer bijna op.

Nadere informatie

Presentatie Basisscholen door:.

Presentatie Basisscholen door:. Presentatie Basisscholen door:. Voor elke leerling een passend aanbod Locatie vmbo Gemert Locatie vmbo Laarbeek Locatie havo/vwo Praktijkschool Wat maakt het Commanderij College uniek? Voor elke leerling

Nadere informatie

Lustrum-flits jaar. juni De Vlashof DE LUSTRUM-FEESTWEEK. Wist je dat... 2e Pinksterdag: school gesloten! Studiedag: alle leerlingen vrij!

Lustrum-flits jaar. juni De Vlashof DE LUSTRUM-FEESTWEEK. Wist je dat... 2e Pinksterdag: school gesloten! Studiedag: alle leerlingen vrij! DE LUSTRUM-FEESTWEEK Lustrum-flits 2 juni 2019 De Vlashof 50 jaar Alle dagen op een rij: Maandag 10 juni 2019 2e Pinksterdag: school gesloten! Dinsdag 11 juni 2019 Studiedag: alle leerlingen vrij! Woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 11 september 2014

Nieuwsbrief 2 11 september 2014 Nieuwsbrief 2 11 september 2014 Van de directie Studiedag Donderdag 18 september vindt de eerste studiedag van dit schooljaar plaats. Dit betekent dat alle leerlingen die dag vrij zijn. De leerkrachten

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Oecumenische school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en technasium Eigentijds betekent werken en leren met behulp van ICT. Beste bijna Brugklasser... Dinsdag 7 februari 2017 informatieavond Start om

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf September Oktober 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 5 Editie 1

info Kalender: Agenda Woordje vooraf September Oktober 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 5 Editie 1 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 5 Editie 1 September Oktober 2018 info Kalender: Agenda Vrijdag 21 september Groep 2 vrij Maandag 24 september Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij Dinsdag 25 september

Nadere informatie

Agenda NIEUWSBRIEF NR 1 JAARGANG 5 11, 12, 13 Februari,

Agenda NIEUWSBRIEF NR 1 JAARGANG 5 11, 12, 13 Februari, Agenda NIEUWSBRIEF NR 1 JAARGANG 5 11, 12, 13 Februari, Groep 8 CITO eindtoets dinsdag t/m donderdag 7 Februari, vrijdag Warme truiendag 13 Februari, donderdag Playbackshow 5 Februari, woensdag Spreekuur

Nadere informatie

Vernieuwing beroepsgerichte programma s vmbo

Vernieuwing beroepsgerichte programma s vmbo 30 juni 2016 Vernieuwing beroepsgerichte programma s vmbo Vernieuwing beroepsgerichte programma s vmbo Waarom vernieuwing? Adviezen uit het veld (Vmbo herkend) Ruim 10 jaar vmbo: context is veranderd Vervolgonderwijs

Nadere informatie

Schoolgids Carré College (samenvatting)

Schoolgids Carré College (samenvatting) Schoolgids Carré College (samenvatting) 2016-2017 1 Over het Carré College Praktijkgericht Nu naar het Carré College, straks een baan Op het Carré College bieden we de best denkbare voorbereiding op MBO

Nadere informatie

Bovenbouw. Welke profielen hebben we?

Bovenbouw. Welke profielen hebben we? Bovenbouw Op weg naar een diploma Basisberoeps, Kaderberoeps of GL (praktijk mavo) VMBO Werken aan een toekomstbeeld in de verschillende profielen Stageweken in klas 3 Praktijkdocent is mentor; X-klassen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 4 oktober 2016

NIEUWSBRIEF 4 oktober 2016 NIEUWSBRIEF 4 oktober 2016 Afgelopen week is groep 8 op kamp geweest naar Goor. De kinderen hebben leuke activiteiten gedaan (o.a. samen tapas maken, paard rijden en bootcamp) en de sfeer was voortreffelijk.

Nadere informatie

VOORBEREIDEND MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS VMBO BASIS + KADER EN GEMENGDE LEERWEG

VOORBEREIDEND MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS VMBO BASIS + KADER EN GEMENGDE LEERWEG SG Gerrit Rietveld VOORBEREIDEND MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS VMBO BASIS + KADER EN GEMENGDE LEERWEG WIL JIJ LEREN EN ONTDEKKEN DOOR TE DOEN? HEB JE TALENT VOOR DE PRAKTIJK? JE BENT VAN HARTE WELKOM! SG

Nadere informatie

Kalender oktober en november

Kalender oktober en november obs De Phoenix Week 40-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), De afgelopen weken zijn er verschillende activiteiten geweest waarvan u in deze nieuwsbrief een verslag kunt lezen. Volgende week woensdag begint

Nadere informatie

Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer uitgerust begonnen, een prima start.

Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer uitgerust begonnen, een prima start. Info 6 2016/2017 Datum: 13-01-2017 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer

Nadere informatie

Wij gaan weg: Beste ouders,

Wij gaan weg: Beste ouders, Wij gaan weg: Ik heb de laatste vier jaar met heel veel plezier op de Archipel gewerkt. Maar na 42 jaar werken in het onderwijs is het ook goed om te stoppen en ga ik met pensioen. Ik kijk terug op een

Nadere informatie

INFO De Toverlaars. Info 3 - november Agenda. Ik val op! Jarig in november. Juf Tineke

INFO De Toverlaars. Info 3 - november Agenda. Ik val op! Jarig in november. Juf Tineke INFO De Toverlaars Slagveld 55 4871 ND Etten-Leur tel. 076 5040287 www.toverlaars.nl detoverlaars@stichtingleersaam.nl Info 3 - november 2018 Agenda NOVEMBER 1. OV 2. Groep 2 vrij 12. GMR 15. Schoolfotograaf

Nadere informatie

Sauwerd, februari 2015

Sauwerd, februari 2015 Sauwerd, februari 2015 Van de directeur Op je kop in de prullenbak! Drie weken lang heeft de container van de actie recycleplan op ons schoolplein gestaan. En wat werd er flink gesjouwd met oude elektrische

Nadere informatie

Nr. 1 september

Nr. 1 september Woord vooraf Het begin van het schooljaar is altijd spannend. Dat is het moment waarop moet blijken of de roosters kloppen, of de klassen goed zijn samengesteld, hoe het met nieuwe collega s gaat enzovoort.

Nadere informatie

Nieuws. Nieuwsbrief voor leerlingen. en ouder(s) / verzorger(s) Inhoudsopgave. Nummer

Nieuws. Nieuwsbrief voor leerlingen. en ouder(s) / verzorger(s) Inhoudsopgave. Nummer Nieuws Nieuwsbrief voor leerlingen Nummer 5 2017-2018 31-01-2018 en ouder(s) / verzorger(s) Inhoudsopgave Voorstellen schoolleiders a.i. Velddijk 2 Staatsexamens 2017-2018: 07 t/m 09 mei 2018 3 Afsluiting

Nadere informatie

Nieuw op de Molenwiek : Groep 1: Valentijn, Sira, Levi, Bente, Daniel, Lotte. Groep 2: Kian. Groep 3: Pablo, Lucas. Groep 4: Lisa

Nieuw op de Molenwiek : Groep 1: Valentijn, Sira, Levi, Bente, Daniel, Lotte. Groep 2: Kian. Groep 3: Pablo, Lucas. Groep 4: Lisa NIEUWSBRIEF MOLENWIEK CBS de Molenwiek Weekbrief 1 5 september Nieuw op de Molenwiek : WELKOM OP SCHOOL Groep 1: Valentijn, Sira, Levi, Bente, Daniel, Lotte Groep 2: Kian Groep 3: Pablo, Lucas Groep 4:

Nadere informatie

Voorlichting Profielkeuze Klas 2 Decaan: M.R. Kroeze-Bhagoe:

Voorlichting Profielkeuze Klas 2 Decaan: M.R. Kroeze-Bhagoe: KRZ 2016-2017 Voorlichting Profielkeuze Klas 2 Decaan: M.R. Kroeze-Bhagoe: m.kroeze@noordik.nl Leren kiezen moet je kunnen leren..ik weet precies wat ik wil: Elke dag wat anders Als je weet wat je wilt,

Nadere informatie

Pakket, profiel, sectorkeuze

Pakket, profiel, sectorkeuze Pakket, profiel, sectorkeuze havo tto atheneum gymnasium In de havo afdeling en in de vwo afdeling stellen de leerlingen in het derde leerjaar hun examenpakket samen. Dit examenpakket bestaat uit drie

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

Op het Morgen College helpen wij jou om je goed voor te bereiden op je toekomst. Naast het aanbieden van allerlei vakken en vaardigheden waarmee jij

Op het Morgen College helpen wij jou om je goed voor te bereiden op je toekomst. Naast het aanbieden van allerlei vakken en vaardigheden waarmee jij Profielen 1 Op het Morgen College helpen wij jou om je goed voor te bereiden op je toekomst. Naast het aanbieden van allerlei vakken en vaardigheden waarmee jij je diploma kunt halen, is LOB bij ons een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Start nieuwe schooljaar. Begin activiteit van het team. oproep. Data: 5 september Workshops muziek Vragenformulier mee.

Nieuwsbrief 1. Start nieuwe schooljaar. Begin activiteit van het team. oproep. Data: 5 september Workshops muziek Vragenformulier mee. N A A M B E D R I J F Nieuwsbrief 1 Openbare Basisschool Kinheim 4 1161 AP Zwanenburg Tel. 020-4974285 www.aldoende.org aldoende@sopoh.nl Data: 5 september Workshops muziek Vragenformulier mee 9 september

Nadere informatie

Help Pake en Beppe de vakantie door

Help Pake en Beppe de vakantie door Bijlage 1 Help Pake en Beppe de vakantie door Organisator: Museumfederatie Fryslân, zij doen dit in samenspraak met musea, archieven en theaters in Friesland. Subsidiënt: Provincie Fryslân. Uitleg over

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING...

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... 1 Gegevens leerling Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling/leerweg Gegevens school Naam Schoolbegeleider Adres Plaats Telefoon

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Beste bijna Brugklasser... Informatieavond dinsdag 5 februari 2019 Start om 19.30 uur (voor ouders van leerlingen uit groep 8) Open Huis zaterdag 9 februari 2019 Tussen 10.00 en 13.00 uur Beste bijna brugklasser,

Nadere informatie

Elde College. Elke dag een uitdaging

Elde College. Elke dag een uitdaging Elde College Elke dag een uitdaging Wat gaat er nu veranderen Aanbod beroepsgerichte profielen Elde College Keuzemogelijkheden binnen de beroepsgerichte profielen Hoe ziet dat eruit? https://www.youtube.com/watch?v=55u64_or4dw

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schooljaar December Openbare basisschool de Springplank

Nieuwsbrief. Schooljaar December Openbare basisschool de Springplank Nieuwsbrief Schooljaar 2018-2019 December 2018 Openbare basisschool de Springplank Kalender december 2018 maandag Dinsdag woensdag donderdag vrijdag 3 december 4 december 5 december 6 december 7 december

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nr

Nieuwsbrief. Nr Nieuwsbrief Nr. 15 13-04-2017 We zijn nu ook te volgen via Facebook sportbasisschool Het Startblok ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Opvoeden en opgroeien doen we samen

Opvoeden en opgroeien doen we samen s a m e n met ouders Opvoeden en opgroeien doen we samen Dé brede taalschool Het Kompas Het Kompas vindt het belangrijk dat de kinderen zich welkom, veilig, gesteund en gewaardeerd voelen. Op iedere basisschool

Nadere informatie

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P)

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P) Mavo Meer mogelijkheden op het Hondsrug College Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren Aandacht Anglia Praktijkvakken (T&T en D&P) Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Mavo Ga je straks

Nadere informatie

keuzes. Gesprekken met mensen om je heen, hobby s of bijbaantjes kunnen je helpen bij het ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

keuzes. Gesprekken met mensen om je heen, hobby s of bijbaantjes kunnen je helpen bij het ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Profielen Wat past bij jou? Op het Morgen College willen wij je goed voorbereiden op de toekomst. Daarom krijg je les in verschillende vakken en leer je vaardigheden waarmee je een diploma kunt halen.

Nadere informatie

klaar voor je toekomst?! Accent Amersfoort

klaar voor je toekomst?! Accent Amersfoort klaar voor je toekomst?! Accent Amersfoort Roadmap naar je toekomst! Jij bent belangrijk voor ons. Daarom heb je op Accent Amersfoort een eigen coach. Hij of zij kijkt naar wat jouw wensen en dromen zijn.

Nadere informatie

Populierenblaadje. Datum: donderdag 18 april Algemeen: Schoolfotograaf. Beste ouders en verzorgers,

Populierenblaadje. Datum: donderdag 18 april Algemeen: Schoolfotograaf. Beste ouders en verzorgers, Datum: donderdag 18 april 2019 Populierenblaadje Algemeen: Schoolfotograaf Vrijdag 19 april Beste ouders en verzorgers, Dit jaar komt de schoolfotograaf op woensdag 8 mei om de kinderen, de klas en broertjes/zusjes

Nadere informatie

EEN WERELD AAN TALENTEN! WETENSCHAP & TECHNOLOGIE: DE TECHNISCHE MAVO OP HET VAN VREDENBURCH COLLEGE!

EEN WERELD AAN TALENTEN! WETENSCHAP & TECHNOLOGIE: DE TECHNISCHE MAVO OP HET VAN VREDENBURCH COLLEGE! EEN WERELD AAN TALENTEN! WETENSCHAP & TECHNOLOGIE: DE TECHNISCHE MAVO OP HET VAN VREDENBURCH COLLEGE! BELANGSTELLING VOOR TECHNIEK OP MAVO-NIVEAU? Vind je techniek heel gaaf? En heb jij van je basisschool

Nadere informatie

WELKOM! Vernieuwing VMBO op het Mundus-college

WELKOM! Vernieuwing VMBO op het Mundus-college WELKOM! Vernieuwing VMBO op het Mundus-college https://youtu.be/55u64_or4dw Profiel Horeca, Bakkerij, Recreatie Verplichte profielvakken: Wiskunde Economie Profiel Zorg en Welzijn Verplichte profielvakken:

Nadere informatie

juli 2018 Voorwoord Belangrijke data Personeel Studiedagen Vakantierooster Uitagenda

juli 2018 Voorwoord Belangrijke data Personeel Studiedagen Vakantierooster Uitagenda juli 2018 Voorwoord Belangrijke data Personeel Studiedagen Vakantierooster Uitagenda Voorwoord Beste ouder(s) / verzorger(s) van OBS de Plantage, Bij het verschijnen van deze nieuwsbrief is de zomervakantie

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Elke leraar kan goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien volop in praktijk Aan het begin van deze nieuwsbrief maken we u graag deelgenoot van drie gave voorbeelden van Samen geloven

Nadere informatie

LEREN VOOR DE PRAKTIJK

LEREN VOOR DE PRAKTIJK LEREN VOOR DE PRAKTIJK Een nieuwe school, heel anders dan de basisschool. Veel verschillende docenten. Andere vakken. Krijg je al de kriebels in je buik? Niet nodig, hoor. Op Het Streek aan de Zandlaan

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je leerkracht ben je aan het uitzoeken welke

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 december Agenda. Gezonde school. Schoolfruit Aankomende week krijgen de kinderen mandarijn, sinaasappel en peer.

Nieuwsbrief 15 december Agenda. Gezonde school. Schoolfruit Aankomende week krijgen de kinderen mandarijn, sinaasappel en peer. Nieuwsbrief 15 december 2017 Agenda 20 december: Dansvoorstelling groepen 1, 2 en 3 21 december: Kerstviering (lestijd tot 14.00 uur) 21 december: Kerstmaaltijd op school vanaf 17.30 uur (uitgebreidere

Nadere informatie

Het invullen neemt ongeveer 20 minuten in beslag. U kunt de vragenlijst invullen tot 29 april 2016.

Het invullen neemt ongeveer 20 minuten in beslag. U kunt de vragenlijst invullen tot 29 april 2016. Introductie Welkom bij de vragenlijst over de examenpilot beroepsgerichte vakken vmbo. Deze vragenlijst bestaat uit vijf delen. Elk van deze delen gaat over het beroepsgericht examenprogramma vmbo zoals

Nadere informatie