Nr. 1 september

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nr. 1 september"

Transcriptie

1 Woord vooraf Het begin van het schooljaar is altijd spannend. Dat is het moment waarop moet blijken of de roosters kloppen, of de klassen goed zijn samengesteld, hoe het met nieuwe collega s gaat enzovoort. Gelukkig hadden wij voor het zoveelste achtereenvolgende jaar een soepele start. Jammer was het natuurlijk dat één collega zich kort na de vakantie ziek meldde, maar zijn lessen worden per heel binnenkort voor het grootste deel vervangen. Verder is het spannend, omdat we hebben besloten dat De Triade een nieuw profiel gaat aanbieden. Naast de profielen BWI (Bouwen, Wonen, Interieur) en PIE (Produceren, Installeren en Energie) bieden we voortaan ook het profiel MVI aan. MVI staat voor Media, Vormgeving en ICT. De Triade is de enige school in onze regio die dit profiel aanbiedt. Ook MVI is een technisch profiel, dat goed aansluit op de andere profielen die we aanbieden, met name PIE, waarmee we veel dwarsverbanden kunnen realiseren. Met het aanbieden van MVI verwachten we nog meer leerlingen een aansprekende technische opleiding te kunnen bieden. In de afgelopen schooljaren hebben wij steeds goed en steeds beter kunnen samenwerken met u, de ouders en verzorgers van onze leerlingen. Soms is het lastig, maar het is altijd de moeite waard om ons samen in te spannen in het belang van uw kinderen en onze leerlingen. Gelukkig lukt dit bijna altijd, want uiteindelijk behaalt bijna elke leerling op De Triade zijn diploma. Ik hoop dat het ons ook dit schooljaar gaat lukken zo goed met elkaar samen te werken! Met vriendelijke groeten, Jan Adels directeur SG De Triade

2 Introductieweek Inmiddels zit de eerste schoolweek erop. De week stond voor de leerlingen van het eerste jaar in het teken van de kennismaking met hun klasgenoten, docenten, mentor en het schoolgebouw. Er komt ontzettend veel op hen af in de eerste paar dagen. Uiteraard was er tijd voor plezier en ontspanning, zoals een vijfkamp met onder andere een stormbaan, tafelvoetbal, zaklopen en een kussengevecht. Werkweek Ardennen De leerlingen van het derde leerjaar zijn weer heelhuids thuis. En wat hebben ze het leuk gehad in de Ardennen. Zoals ieder jaar gaan enthousiaste collega s van De Triade op survival in de Ardennen met de derdejaars leerlingen. Daar hoort natuurlijk een echte bivaknacht bij, waarbij leerlingen het zonder stromend water, elektriciteit en wifi (!) moesten doen. De ene groep sliep die nacht in kleine groepjes op of onder een zeil in de steengroeve. De andere groep sliep door het slechte weer met zijn allen onder een afdak in de steengroeve. Daarnaast werd er onder andere een mountainbiketocht gereden, geklommen langs de wand in de steengroeve, getokkeld, uit een helikopter abgeseild en gehiked met een ipad. Kortom mooie dagen met volop avontuur. Terug in de bus was het dan ook erg stil..

3 Schoolspullenwinkel We hebben onze eigen schoolspullenwinkel! Zijn de leerlingen hun schoolspullen vergeten te kopen of gewoon kwijtgeraakt. Geen nood: bij conciërges René & Suzanne is gelukkig van alles voor een klein prijsje te koop. Alléén verkoop, er wordt dus niet uitgeleend.

4 Magister Als het goed is, hebben de ouder(s)/verzorger(s) van de nieuwe leerlingen een inlogcode en een wachtwoord voor Magister webportal ontvangen. Alle andere ouder(s)/verzorger(s) kunnen inloggen met hun inloggegevens van vorig schooljaar. De school werkt met een eerste contactpersoon, ook wel eerste ouder/verzorger genoemd. Dit is bij voorkeur de ouder/verzorger bij wie de leerling woont. De school gaat ervan uit dat alle relevante informatie door deze ouder aan de andere ouder wordt doorgegeven. Als dit niet gebeurt, neemt de ouder die de informatie niet krijgt zelf contact op met de school om hierover aanvullende afspraken te maken. Het initiatief voor het maken/aanpassen van afspraken ligt steeds bij de ouders. De tweede ouder kan via de administratie van de school de aanvraag doen voor een inlogcode voor het webportal van Magister. Zie ook onze website onder het kopje school > algemene informatie > atlasregelingen > protocol informatie aan gescheiden ouders. Is uw adres of telefoonnummer gewijzigd? Omdat veel informatie via de gaat verzoeken wij u vriendelijk om uw adres te controleren in Magister Webportal en zo nodig te veranderen. Ook kunt u hier uw (mobiele) telefoonnummer controleren en wijzigen. Als u bent ingelogd in Magister klikt u rechtsboven op uw naam. Om uw mobiele nummer of adres te wijzigen moet u eerst met uw muis in het betreffende veld klikken. Nadat u de gegevens heeft gewijzigd klikt u op contactgegevens opslaan. Op deze wijze kunt u alleen de gegevens van de persoon waarvan de account is wijzigen. Als er andere gegevens gewijzigd moeten worden, kunt u contact opnemen met onze administratie: detriade@atlascollege.nl Magister en 06-nummer leerlingen Alle leerlingen van de Triade hebben een school adres. Dit bestaat uit hun: - B-nummer@atlascollege.nl of - voornaam.achternaam@atlascollege.nl of - voornaam.tussenvoegselachternaam@atlascollege.nl De leerlingen kunnen in Magister zelf dit mailadres erin zetten evenals hun eigen mobiele telefoonnummer. Op dit mobiele telefoonnummer ontvangen de leerlingen dan sms'jes betreffende de roosterwijzigingen. Magister App Deze software staat los van de magisterdatabase. Mocht het inloggen niet lukken dan kunt u het beste de hele app verwijderen en opnieuw installeren. Daarna de telefoon weer opnieuw opstarten en de nieuwe inloggegevens invoeren. Succes!

5 Materiaal gevraagd voor onze afdeling Style & Design Stofjes linten wol kleine tafeltjes kleine kastjes watergedragen verf, restanten floatglas (om het snijden van glas te oefenen), maar ook restanten plaatmateriaal of ander hout, plexiglas, karton, zink of aluminium plaatmateriaal. Alles is prima!! Misschien heeft u spulletjes op zolder liggen die u niet meer gebruikt en waar u onze leerlingen heel blij mee kunt maken! Alles is welkom! Alvast heel hartelijk dank!

6 Introductieweek vierdejaars leerlingen, voorlichting Moedige Moeders bij SG De Triade Een van de onderdelen van de introductieweek voor de nieuwe vierdejaars leerlingen van SG De Triade was een voorlichting door Moedige Moeders. Twee dames van Moedige Moeders waren speciaal uitgenodigd in deze periode tussen de twee kermissen in onze gemeente De leerlingen en docenten waren zeer onder de indruk van het verhaal dat zij vertelden en hadden groot respect voor het feit dat zij dit deden voor zo n grote groep. Er werd niet alleen verteld, de leerlingen kregen ook een paar opdrachten. Een van de opdrachten was om je eigen hand te omtrekken en daarna bij elke vinger iets te schrijven over jezelf: waar ben je trots op, waar heb je een hekel aan, waar voel je je nog klein in, waar ben je trouw aan, naar wie wijs je als er iets fout gaat (oftewel: je maakt je eigen keuzes en daar ben je zelf verantwoordelijk voor!). Kortom, een leerzame middag voor leerlingen en docenten: doe er je voordeel mee!

7 Graag stellen wij u op de hoogte van onderstaande bijeenkomst

8 De Triade verbiedt energiedrankjes vanaf het nieuwe schooljaar Energiedrankjes zijn slecht. Volgens de Vereniging voor Kindergeneeskunde zijn er zelfs gevallen bekend waarbij leververgiftiging, stuiptrekkingen, en nierfalen werden veroorzaakt door hoge doses energiedrank. Energiedrankjes leiden tot gejaagdheid, angststoornissen, hartritmestoornissen en slaapproblemen. Hierom zijn energiedrankjes met ingang van het schooljaar verboden op De Triade. Als een leerling toch met een energiedrankje op school komt, zal deze door een medewerker worden ingenomen en weggegooid. Let u er dus alstublieft op dat uw zoon of dochter geen energiedrank mee naar school neemt. Fietsen in de rekken! Steeds meer leerlingen zetten hun fiets netjes in de rekken. Dit ziet er veel netter uit. Bovendien moet het van de brandweer. Zoals aangekondigd, leggen we verkeerd geparkeerde fietsen sinds een tijdje aan de ketting. Gelukkig hoeven we dit maar heel weinig te doen.

9 Op 4 oktober gaan de derdejaars leerlingen naar Studie-Experience zaandam Veel leerlingen in het voortgezet onderwijs staan er nog niet bij stil, maar er komt een moment dat je een studie- of beroepskeuze moeten gaan maken. Op tijd starten met oriënteren en informatie inwinnen is belangrijk om een goede keuze te maken. Om die reden wordt Studie-Experience georganiseerd. Studie-Experience is een gratis, regionale studiebeurs voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Ook is er genoeg te doen voor mboschoolverlaters die graag door willen studeren. Het unieke aan Studie-Experience is dat je op een interactieve manier wordt betrokken bij het maken van jouw studie- en beroepskeuze. Het is geen statische studiebeurs waar je flyers en pennen krijgt, maar een beurs waar exposanten leuke acties en activiteiten organiseren. De ouders/verzorgers van derdejaarsleerlingen ontvangen hierover nog nadere informatie.

10 met Maarten Leeuwrik Hallo Maarten vertel eens iets over jezelf. Hallo! Ik ben Maarten Leeuwrik, en dit jaar nieuw hier op De Triade als docent Wiskunde en ICT! Verder ben ik een 34-jarige vader van twee kinderen: een dochter van 8 en een zoon van 6. De afgelopen 10 jaar heb ik, na AI en Taalwetenschap te hebben gestudeerd, voornamelijk in de internationale ICT gewerkt: begonnen bij Microsoft, en geëindigd als architect van de zoekmachines binnen de Shell. Naast mijn ICT-werk heb ik altijd bijles gegeven, en heb ik uiteindelijk ook met veel plezier als invaldocent (multimedia en techniek) gewerkt op een vmbo-school. Aangezien ik het voor de klas staan wel erg leuk vind ga ik nu vol voor het onderwijs, met als fijn voordeel dichter bij huis te werken! Je zit in lokaal H104 voor wiskunde, maar ook in lokaal B005 voor computertechniek. En je gaat ook het nieuwe profiel MVI ontwikkelen. Kun je daar wat over vertellen? (Vanaf schooljaar kunnen de leerlingen ook kiezen voor het profiel Media, Vormgeving en ICT (MVI). Als enige school in de regio bieden we dit profiel aan) Ik krijg het druk dit jaar! Gelukkig liggen wiskunde en computertechniek dicht tegen elkaar aan. Wiskunde staat aan de basis van werken met computers; bij computertechniek gaan we onder andere aan de gang met digitaal ontwerpen, waar meetkunde mooi in terug komt.

11 Met MVI gaan we nog een stap verder! Digitaal ontwerpen komt terug in Vormgeving. Maar daarnaast ga je bij Media leren over het maken en bewerken van beeld en geluid (denk bijvoorbeeld aan het maken van vlogs!). En ten slotte duiken we bij ICT de wereld in van programmeren, hardware en software (bijvoorbeeld het maken van websites). De rode draad binnen MVI is dat bij alles wel een computer betrokken is. Ik ga dus veel te vinden zijn in lokaal B005! Heb je nog hobby s? Ik heb een aantal hobby s, die ik intussen allemaal ook deel met mijn kinderen! Ik heb mijn koetsiersbewijs en help ook graag ruiters bij paardrijwedstrijden. Intussen ook voor mijn eigen kinderen. Daarnaast vind ik het leuk om muziek te maken op mijn Keltische harp. Maar uiteindelijk ben ik ook vaak te vinden in de buurt van mijn computers! Soms om te gamen, soms om te werken aan het ontwerpen van levels en omgevingen voor spellen, en soms om samen met de kinderen te spelen met Lego Mindstorms: zelf programmeerbare Lego-robots maken! Heb je nog tips voor de leerlingen? Mijn tip aan alle leerlingen is: durf vooral vragen te stellen! Wiskunde en ICT draaien beide om nadenken over hoe je problemen moet oplossen of iets moet aanpakken. Dat begint altijd met iets nog niet weten. Vragen stellen is dan een goed begin. Ik vind het ook nooit erg om iets nog een keer uit te leggen als je iets niet begrijpt. Net zo vaak op andere manieren als nodig is tot jij het wel begrijpt want dan heb ik ook wat geleerd: hoe ik het anders kan uitleggen! Want ik zal de eerste zijn om toe te geven dat ik ook niet alles weet, maar als rasechte ICT er ben ik wel heel goed in het vinden van antwoorden en oplossingen, en juist *dat* leer ik jullie graag ook! Bedankt voor je interview Maarten! Graag gedaan!

Nr. 2 oktober

Nr. 2 oktober Woord vooraf Lange tijd was er weinig belangstelling voor technisch onderwijs. Leerlingen kozen liever voor een baan achter een bureau. Witte boordenwerk had meer aanzien. Technische afdelingen van vmbo

Nadere informatie

Nr. 7 mei. Modern, toekomstgericht technisch onderwijs. Woord vooraf

Nr. 7 mei. Modern, toekomstgericht technisch onderwijs. Woord vooraf Woord vooraf Op het moment dat ik dit schrijf, wachten wij met onze examenleerlingen en hun ouders in spanning af hoe de resultaten zullen uitpakken. De afgelopen jaren hebben wij steeds goed tot zeer

Nadere informatie

Nr. 1 september

Nr. 1 september Woord vooraf De start is het spannendste moment van het schooljaar voor de schoolleiding. Dan blijkt hoe de voorbereidingen van de maanden ervoor uitpakken. Net als vorig schooljaar, is die start goed

Nadere informatie

Nr. 4 januari

Nr. 4 januari Woord vooraf In deze oudernieuwsbrief vertelt collega Theo Kwakman hoe snel de beroepen veranderen waarvoor wij opleiden. Dat is zeker waar. Maar niet alleen veranderen veel beroepen, sommige beroepen

Nadere informatie

Nr. 9 juli. Modern, toekomstgericht technisch onderwijs. Woord vooraf

Nr. 9 juli. Modern, toekomstgericht technisch onderwijs. Woord vooraf Woord vooraf In het voorwoord van de voorlaatste oudernieuwsbrief van dit schooljaar, schreef ik dat veel leerlingen van De Triade zijn geslaagd na het eerste tijdvak. Inmiddels weten we dat na het tweede

Nadere informatie

Nr. 2 Oktober

Nr. 2 Oktober Woord vooraf De Triade is het schooljaar goed begonnen. Het introductieprogramma voor de eerstejaarsleerlingen was leuk en leerzaam, de derdejaarsleerlingen kwamen heel enthousiast terug van hun reis naar

Nadere informatie

Modern, toekomstgericht technisch onderwijs

Modern, toekomstgericht technisch onderwijs Inleiding In de vorige oudernieuwsbrief vroeg ik u uw zoon of dochter te stimuleren zich aan te melden voor de leerlingenraad. Dat is kennelijk volop gebeurd. Er was zelfs zoveel belangstelling voor de

Nadere informatie

Ouderbulletin SG De Triade

Ouderbulletin SG De Triade Ouderbulletin SG De Triade Jaargang 2015-2016 nummer 2 Wij doen normaal Hiernaast ziet u een kleine afbeelding van één van de vier soorten posters die we binnenkort op diverse plaatsen in de openbare ruimten

Nadere informatie

Nieuws van de decanen

Nieuws van de decanen In dit nummer: Oriënteren op het mbo: er gebeurt veel! Toelatingsrecht mbo 16 november: de beroepeninformatieavond 7 en 8 december: de leerlingbezoekdagen Open Dagen, Meeloopdagen TOP Beroepenfestival

Nadere informatie

Nr. 3 november

Nr. 3 november Woord vooraf Woord vooraf In de maand december wordt er heel wat teruggeblikt op het afgelopen jaar. Als wij dat doen, dan vallen de mooie resultaten op waarover ik al eerder schreef: leerlingen die opstromen

Nadere informatie

Handleiding Magister 6

Handleiding Magister 6 Handleiding Magister 6 Inhoudsopgave Inloggen 3 Instellen wachtwoord 5 Invoeren e-mail adres 5 Beginscherm Magister 6 Aanwezigheid 7 Cijfers 7 Ouderavond 7 Vakkenpakketkeuze leerjaar 2 10 Magister en Meta

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Trots. en vreedzaam. Nieuwe teamleider. Aflevering 2 schooljaar

Nieuwsbrief. Trots. en vreedzaam. Nieuwe teamleider. Aflevering 2 schooljaar Nieuwsbrief 21 november 2018 Aflevering 2 schooljaar 2018-2019. Trots en vreedzaam De eerste periode van het schooljaar hebben we al weer achter de rug. In die tijd moet iedereen zijn plekje in de school

Nadere informatie

Voorwoord. Beste leerling,

Voorwoord. Beste leerling, Voorwoord Beste leerling, Jij gaat 2 weken meedoen op een praktijkschool. Dat is natuurlijk ontzettend spannend, maar ook erg leuk! Dit boek gaat jou helpen om alles wat je leert op te schrijven/tekenen/uit

Nadere informatie

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen.

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen. Inhoud Jouw school!... 2 Voorwoord... 3 Je mentor/mentorlessen... 4 De brugklas... 5 Het rooster... 5 De pauzes... 5 Afwezigheid van een docent... 6 Leerlingen aan het woord... 6 De vakken... 7 Extra begeleiding...

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 5 juli Beste ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief 7 5 juli Beste ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief 7 5 juli 2019 Beste ouder(s), verzorger(s), Hulpouders bedankt: Het is lastig om een ieder persoonlijk te bedanken voor alles waarbij u ons het afgelopen jaar hebt geholpen. We lopen dan de

Nadere informatie

Nr. 2 oktober

Nr. 2 oktober Woord vooraf De Triade profileert zich met modern, toekomstgericht technisch onderwijs. In de komende tijd gaan wij ons onderwijs op twee manieren nog moderner en toekomstgerichter maken. In de eerste

Nadere informatie

Welkom. Nieuwsbrief. (terug) op Trajectum. Nieuwe directeur stelt zich voor. Aflevering 1 schooljaar

Welkom. Nieuwsbrief. (terug) op Trajectum. Nieuwe directeur stelt zich voor. Aflevering 1 schooljaar Nieuwsbrief 7 september 2018 Aflevering 1 schooljaar 2018-2019. Welkom (terug) op Trajectum Namens alle medewerkers van Trajectum College heet ik alle ouders van harte welkom. In het bijzonder de ouders

Nadere informatie

De computer gebruiken op het Kennemer College, locatie Mavo

De computer gebruiken op het Kennemer College, locatie Mavo De computer gebruiken op het Kennemer College, locatie Mavo Inhoudsopgave Inleiding... 5 Richtlijnen voor computergebruik... 7 Inloggen op de pc... 8 E-mail en webmail... 9 Magister... 11 De website van

Nadere informatie

Magister voor leerlingen en ouders/verzorgers Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (CML, IVKO, MCO, MLA) Juli 2013

Magister voor leerlingen en ouders/verzorgers Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (CML, IVKO, MCO, MLA) Juli 2013 Magister voor leerlingen en ouders/verzorgers Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (CML, IVKO, MCO, MLA) Juli 2013 Inleiding Leerlingen en ouders hebben via internet toegang tot Magister; het leerling-administratiepakket

Nadere informatie

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een vakcollege techniek vakcollege zorg en welzijn vakcollege economie en ondernemen vakcollege media, vormgeving en ICT mavo mavo + havo vwo gymnasium vwo + ondernemend leren technasium Volgend schooljaar

Nadere informatie

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een vakcollege techniek vakcollege zorg en welzijn vakcollege economie en ondernemen vakcollege media, vormgeving en ICT mavo mavo + havo vwo gymnasium vwo + entreprenasium technasium Volgend schooljaar naar

Nadere informatie

welkom informatieboekje voor nieuwe brugklasleerlingen

welkom informatieboekje voor nieuwe brugklasleerlingen welkom informatieboekje voor nieuwe brugklasleerlingen 2016-2017 Je staat op de drempel van het voortgezet onderwijs. Na de zomervakantie gaat dit avontuur beginnen. Wij hopen dat je fantastische jaren

Nadere informatie

Voorwoord. Beste leerling,

Voorwoord. Beste leerling, Voorwoord Beste leerling, Binnenkort ga jij 2 weken meelopen op een middelbare school. Dat is natuurlijk ontzettend spannend, maar ook erg leuk! Dit boek gaat jou helpen om alles wat je leert en meemaakt

Nadere informatie

Spots on Jobs Docentenhandleiding

Spots on Jobs Docentenhandleiding Spots on Jobs Docentenhandleiding December 2018 Spirit4you Spots Experience is opgenomen in de Lobbox VMBO Kijk op www.bekijkjetoekomstnu.nl Inhoudsopgave Deel 1 Algemene informatie 2 Een opleiding of

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

nieuwsbrief

nieuwsbrief nieuwsbrief 1 2016-2017 Hallo ouders en verzorgers van de leerlingen van de Foorakker, Hier is de eerste nieuwsbrief van het schooljaar 2016-2017. Het jaar waarin de leerlingen van klas 3 en 4 met hun

Nadere informatie

informatie dagen: AMS: de basis voor succes! jan. Succesvolle leerlingen in een kleurrijke omgeving! HAVO HAVOplus VMBO maandag

informatie dagen: AMS: de basis voor succes! jan. Succesvolle leerlingen in een kleurrijke omgeving! HAVO HAVOplus VMBO maandag AMS: de basis voor succes! informatie dagen: HAVO HAVOplus VMBO. Theoretische leerweg Kaderberoepsgerichte leerweg Basisberoepsgerichte leerweg 23 maandag jan. 24 dinsdag jan. Let op! Start: 19.30 uur

Nadere informatie

1. Magister info internet Cambreur College

1. Magister info internet Cambreur College 1. Magister info internet Cambreur College Het Cambreur College gebruikt Magister als schooladministratiesysteem. Hierin worden onder andere de persoonlijke gegevens van de leerlingen en ouders/verzorgers,

Nadere informatie

KBS De Loofhut. NIEUWSBRIEF Nummer 1, 14 augustus Inhoud. Start nieuwe schooljaar

KBS De Loofhut. NIEUWSBRIEF Nummer 1, 14 augustus Inhoud. Start nieuwe schooljaar KBS De Loofhut NIEUWSBRIEF Nummer 1, 14 augustus 2015 Inhoud Op deze laatste vakantiedag ontvangt u alweer de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar 2015-2016. In deze nieuwsbrief stellen de nieuwe

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

Jij laat het zien. De havo/mavo. Voor durvers en doeners. een Calvijn school

Jij laat het zien. De havo/mavo. Voor durvers en doeners. een Calvijn school Jij laat het zien een Calvijn school De havo/mavo Voor durvers en doeners Als je niet kunt wachten om met je ideeën aan de slag te gaan, is er in Rotterdam eigenlijk maar één school voor je. Heb je gemerkt

Nadere informatie

JUNIOR COLLEGE. Doen. Eigen leerroute LEREN WIE JE BENT. Samen starten. We rk -a fm aa k- ur en. klas 1 vmbo basis/kader. vmbolelystad.

JUNIOR COLLEGE. Doen. Eigen leerroute LEREN WIE JE BENT. Samen starten. We rk -a fm aa k- ur en. klas 1 vmbo basis/kader. vmbolelystad. JUNIOR COLLEGE klas 1 vmbo basis/kader LEREN WIE JE BENT Samen starten We rk -a fm aa k- ur en Ke u z es m a ke n Doen Eigen leerroute vmbolelystad.nl Leren wie je bent Beste leerling uit groep 8, Welkom

Nadere informatie

VOORBEREIDEND MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS VMBO BASIS + KADER EN GEMENGDE LEERWEG

VOORBEREIDEND MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS VMBO BASIS + KADER EN GEMENGDE LEERWEG SG Gerrit Rietveld VOORBEREIDEND MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS VMBO BASIS + KADER EN GEMENGDE LEERWEG WIL JIJ LEREN EN ONTDEKKEN DOOR TE DOEN? HEB JE TALENT VOOR DE PRAKTIJK? JE BENT VAN HARTE WELKOM! SG

Nadere informatie

Leerjaar 2: Ouderavond Kiezen 7 november 2017

Leerjaar 2: Ouderavond Kiezen 7 november 2017 Leerjaar 2: Ouderavond Kiezen 7 november 2017 Inhoud Qompas: het LOB programma dat leerlingen helpt bij het maken van loopbaankeuzes Kiezen: welk profiel en welke vakken? Qompas https://vmbo.qompas.nl

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL

NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL Elimschool nieuwsbrief periode: zomervakantie herfstvakantie 14 oktober 2016 Inhoud Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s), Personele situatie Belangrijke data Groenlijn vmbo

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de brugklasleerlingen. Zeewolde, 15 oktober 2015. Brugbrief 3. Geachte ouder/verzorger,

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de brugklasleerlingen. Zeewolde, 15 oktober 2015. Brugbrief 3. Geachte ouder/verzorger, Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de brugklasleerlingen Zeewolde, 15 oktober 2015 Brugbrief 3 Geachte ouder/verzorger, In deze brugbrief geef ik u een korte terugblik op de afgelopen periode en een overzicht

Nadere informatie

leren door doen vmbo-basis, vmbo-kader, vmbo-gemengde leerweg

leren door doen vmbo-basis, vmbo-kader, vmbo-gemengde leerweg leren door doen vmbo-basis, vmbo-kader, vmbo-gemengde leerweg informatie schooljaar 2018/2019 Over het Groene Hart leerpark Bij het Leerpark staat Leren door doen centraal. Bij ons leren leerlingen met

Nadere informatie

LEERJAAR 2 KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG

LEERJAAR 2 KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG LEERJAAR 2 KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG Keuzes Programma Wat doet de decaan? Voorlichting en informatie geven Activiteiten organiseren (bedrijfsbezoeken, scholenmarkt e.d.) Adviesgesprekken met leerlingen

Nadere informatie

Magister voor ouders

Magister voor ouders Magister voor ouders Wat is Magister? Magister is het schooladministratiesysteem van onze school In Magister kunt u de schoolloopbaan van uw kind volgen U vindt er onder andere: * de agenda * de cijfers

Nadere informatie

Hierbij vraag ik u om de onderstaande antwoordstrook in te vullen. Uw kind kan deze inleveren bij de mentor.

Hierbij vraag ik u om de onderstaande antwoordstrook in te vullen. Uw kind kan deze inleveren bij de mentor. Onderwerp: uitnodiging bijeenkomst keuze profielen Geachte ouders/verzorgers, Graag nodig ik u uit voor een voorlichtingsavond over de profielkeuze voor ouders/verzorgers van leerlingen van klas 2 van

Nadere informatie

Zoals wij u beloofd hebben komt alle informatie over de Gouden Weken in deze nieuwsbrief. Groep 1/2

Zoals wij u beloofd hebben komt alle informatie over de Gouden Weken in deze nieuwsbrief. Groep 1/2 *SINT JOSEPH* BASISSCHOOL ROZENHOUTSTRAAT 3 072-5715314 1704 CD HEERHUGOWAARD NOORD Beste ouders, Nieuwsbrief 2 Maandag 12 september 2016. Zoals wij u beloofd hebben komt alle informatie over de Gouden

Nadere informatie

KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT?

KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT? KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT? Dynamisch Lerend Betrokken Informatiefolder gymnasium - technasium - atheneum - havo - mavo Kom je ook naar het Dalton Lyceum Barendrecht? Zit jij in groep

Nadere informatie

Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar

Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar Inhoud 1. Wat heb je nodig? a) Je Summa gebruikersnaam en wachtwoord 2. Wat moet je regelen? b) Je Summa account activeren c)

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Afscheid nemen is met zachte vingers, wat voorbij is, dicht doen en verpakken in de goede gedachten der herinnering. Nieuwsbrief Juli 2015 Inhoud Nieuwsbrief: Groep 8. Personeel. Schoolagenda. Engels.

Nadere informatie

Landelijk Hoofdluis Protocol voor het Primair Onderwijs Quick start Schoolenik.nl voor de School Coördinator Hoofdluis

Landelijk Hoofdluis Protocol voor het Primair Onderwijs Quick start Schoolenik.nl voor de School Coördinator Hoofdluis Landelijk Hoofdluis Protocol voor het Primair Onderwijs Quick start Schoolenik.nl voor de School Coördinator Hoofdluis 1.1 Inleiding Schoolenik.nl is het sociale netwerk van jouw school. In Schoolenik.nl

Nadere informatie

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM TALENT IN PRAKTIJK WELKOM Aan de rand van Rotterdam Centrum, tussen allerlei hoge huizen, staat Het Praktijkcollege Centrum. Onze school is op veel gebieden uniek. Je hebt heel veel mogelijkheden om certificaten

Nadere informatie

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM 2017-2018 WELKOM Aan de rand van Rotterdam Centrum, tussen allerlei hoge huizen, staat Het Praktijkcollege Centrum. Onze school is op veel gebieden uniek. Je hebt heel veel

Nadere informatie

Introductie werken met ICT Wifi Office 365 Magister Slim

Introductie werken met ICT Wifi Office 365 Magister Slim Introductie werken met ICT Wifi Office 365 Magister Slim Lees onderstaande informatie goed door om direct aan de slag te kunnen! Wifi Je hebt via de receptie een brief gekregen met daarin je accountgegevens

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

Hét loopbaancollege van Delft

Hét loopbaancollege van Delft Krakeelpolderweg vmbo bb vmbo kb vmbo gl/tl lwoo Hét loopbaancollege van Delft persoonlijke coaching Hoi, ik ben Dana en ik zit in de brugklas op SCK. Hiernaast laat ik je zien hoe mijn schooldag eruit

Nadere informatie

Office Installatie instructies. Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College. Versie: 2.2

Office Installatie instructies. Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College. Versie: 2.2 ICT t eam VOB O Office 365 - Installatie instructies Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College Versie: 2.2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Voorwoord...3 Registreren voor Office

Nadere informatie

Starten met bettermarks

Starten met bettermarks Starten met bettermarks Voordat je met bettermarks kan starten, moet je twee dingen doen: 1 Inloggen bij bettermarks 2 Jezelf indelen in een klas Hieronder kun je lezen hoe je dit moet doen. 1 Inloggen

Nadere informatie

Heb je nog vragen? Schoolleiding. Contactpersonen: Anita Gietermans Telefoonnummer: (075)

Heb je nog vragen? Schoolleiding. Contactpersonen: Anita Gietermans Telefoonnummer: (075) Heb je nog vragen? Contactpersonen: Anita Gietermans Telefoonnummer: (075) 640 91 30 Schoolleiding. Henk Lüken: vestigingsdirecteur Anita Gietermans: afdelingsleider leerjaar 1 en ISK Jan Willem van der

Nadere informatie

18 april 2014 versie 1.1

18 april 2014 versie 1.1 18 april 2014 versie 1.1 Inhoud Inhoud... 2 Voorwoord... 3 Introductie van de Muiswerk Online Tablet-app... 4 Muiswerk Online Tablet Individueel account instellen... 5 Muiswerk Online Tablet Individueel

Nadere informatie

HANDLEIDING PROEFACCOUNT SNAPPET

HANDLEIDING PROEFACCOUNT SNAPPET HANDLEIDING PROEFACCOUNT SNAPPET Het proefaccount van Snappet Met het proefaccount kun je kennismaken met Snappet. Je krijgt toegang tot het leerkracht-dashboard en de leerlingen krijgen toegang tot de

Nadere informatie

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN.

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN. Inleiding Met wie heb je de meeste lol? En wie bel je als je een probleem hebt? Vaak zijn dat je. Sommige mensen hebben veel, andere mensen hebben er maar een paar. Vriendschap is belangrijk in ons leven.

Nadere informatie

Nummer 6 februari Modern, toekomstgericht technisch onderwijs

Nummer 6 februari Modern, toekomstgericht technisch onderwijs Nummer 6 februari 2019 Deze week werd bekend dat de regeringspartijen inden dat leerlingen uit groep 8 hun advies pas mogen krijgen nadat de resultaten van de eindtoets bekend zijn. Dit is opmerkelijk

Nadere informatie

Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar

Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar Inhoud 1. Wat heb je nodig? a) Je Summa gebruikersnaam en wachtwoord 2. Wat moet je regelen? b) Je Summa account activeren c)

Nadere informatie

Signaleringslijst voor leerlingen met autisme!

Signaleringslijst voor leerlingen met autisme! Signaleringslijst voor leerlingen met autisme! Wennen en je begrepen voelen op je nieuwe school. De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is voor iedereen even wennen. Zeker als je

Nadere informatie

Office Installatie instructies. Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College

Office Installatie instructies. Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College ICT t eam VOB O Office 365 - Installatie instructies Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College Handleiding Office 365 Activeren En Installeren.pdf ICT-team - Martijn de Vries

Nadere informatie

Start nieuwe schooljaar

Start nieuwe schooljaar 2-9-2016 Start nieuwe schooljaar Op dinsdag 23 augustus werden de gangen van school na een heerlijke zomervakantie weer gevuld door de enthousiaste stemmen van de leerlingen. Dit jaar mogen we er 435 verwelkomen

Nadere informatie

WAAROM? Zelf, of juist met hulp...

WAAROM? Zelf, of juist met hulp... WAAROM? Aankomend schooljaar gaan wij met al onze leerlingen overstappen van het online werken met Google, naar het online werken met Microsoft. Dit zorgt ervoor dat we niet meer met Google Documenten

Nadere informatie

STICHTING ZAAM. Handleiding: Wachtwoord in- en herstellen

STICHTING ZAAM. Handleiding: Wachtwoord in- en herstellen STICHTING ZAAM Handleiding: Wachtwoord in- en herstellen 15-1- 2018 Inleiding Beste gebruiker, Deze handleiding biedt oplossingen voor de volgende situaties: Je weet je wachtwoord niet meer (zeker); Je

Nadere informatie

AGENDA Aug. / Sept. 2017

AGENDA Aug. / Sept. 2017 UPDATE EN ANDERE KLAROEN-INFORMATIE AGENDA Aug. / Sept. 2017 Beste allemaal, Terwijl u en wij van onze vakantie genoten, is het schoolgebouw schoon gemaakt: vloeren in de was, piepende deuren gesmeerd,

Nadere informatie

Handleiding Magister 6

Handleiding Magister 6 Handleiding Magister 6 Inhoudsopgave Inloggen 3 Instellen wachtwoord 5 Invoeren e-mail adres 5 Beginscherm Magister 6 Aanwezigheid 7 Cijfers 7 Ouderavond 7 Vakkenpakketkeuze leerjaar 2 10 Magister en Meta

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

Lesbrief Theater Dakota

Lesbrief Theater Dakota Lesbrief Theater Dakota In de film #Niet Gemeen Bedoeld! vertellen kinderen van drie scholen uit Wateringse Veld hun gedachten en ervaringen met social media en pesten. Kijk de film samen met je klas.

Nadere informatie

Mijn naam is. Ik woon in. Ik ben jarig op. Mijn hobby s zijn. Ik zit in klas. Mijn mentor heet

Mijn naam is. Ik woon in. Ik ben jarig op. Mijn hobby s zijn. Ik zit in klas. Mijn mentor heet csvincentvangogh Mijn naam is Ik woon in Ik ben jarig op Mijn oude basisschool is Dit lijkt mij een leuk vak Dit lijkt mij een moeilijk vak Mijn hobby s zijn Ik zit in klas Mijn mentor heet Op Lariks

Nadere informatie

AGENDA. juf Linda afwezig JARIGEN

AGENDA. juf Linda afwezig JARIGEN 20 januari 2017 nummer 9 AGENDA ma 23 jan vrij 27 jan ma 30 jan di 31 jan woe 1 febr vrij 3 febr wo 8 febr juf Nellie afwezig start project geschiedenis groepen 4/5, 5/6, 7 en 8 juf Jeannette afwezig juf

Nadere informatie

Oudernieuwsbrief. Schooljaar Brugklas. Een nieuw begin!

Oudernieuwsbrief. Schooljaar Brugklas. Een nieuw begin! Een nieuw begin! Een nieuwe lichting brugklassers is deze week begonnen aan een hopelijk plezierige en succesvolle schoolloopbaan op de OSG West-Friesland. Ze hebben vandaag hernieuwd kennisgemaakt met

Nadere informatie

Hoofdstuk. Jij maakt het verschil! Informatiebrochure vmbo gl/ tl onderbouw havo/ atheneum

Hoofdstuk. Jij maakt het verschil! Informatiebrochure vmbo gl/ tl onderbouw havo/ atheneum Hoofdstuk Jij maakt het verschil! Informatiebrochure 2015-2016 vmbo gl/ tl onderbouw havo/ atheneum 1 Welkom op Calvijn! Calvijn is een school waar je jezelf kunt zijn. 2 Welkom op Calvijn! Welkom op Calvijn!

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo!! Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

CP9. In gesprek over de toekomst

CP9. In gesprek over de toekomst CP9 In gesprek over de toekomst Na het voortgezet onderwijs kiest uw kind welk vak hij wil gaan leren en welke opleiding hij wil gaan volgen. Hij maakt een beroepskeuze. Een decaan of studiebegeleider

Nadere informatie

KJS- nieuwsbrief 2 Schooljaar september 2016 *Volgende nieuwsbrief 22 september 2016

KJS- nieuwsbrief 2 Schooljaar september 2016 *Volgende nieuwsbrief 22 september 2016 KJS- nieuwsbrief 2 Schooljaar 2016-2017 8 september 2016 *Volgende nieuwsbrief 22 september 2016 Positieve informatieavond, eerste ouder-vertelgesprekken gevoerd Gisteren waren veel ouders positief over

Nadere informatie

HANDLEIDING MAGISTER WEBPORTAL

HANDLEIDING MAGISTER WEBPORTAL HANDLEIDING (LEERLING) MAGISTER WEBPORTAL OMO SG DE LANGSTRAAT - 1 - INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK PAG 1. Inloggen 3 2. Basisscherm 4 3. Onderdeel Agenda 5 4. Onderdeel Cijfers 6 5. Onderdeel Aanwezigheid 8

Nadere informatie

Scholengemeenschap Bonaire Magister handleiding voor ouders

Scholengemeenschap Bonaire Magister handleiding voor ouders Installatie Silverlight Om te kunnen werken met Magister is het nodig dat Silverlight op de computer is geïnstalleerd. Het is goed mogelijk dat Silverlight al op uw computer staat: er zijn meer programma

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Elke leraar kan goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

Informatiefolder. voor ouders/verzorgers van nieuwe leerlingen van het Picasso Lyceum

Informatiefolder. voor ouders/verzorgers van nieuwe leerlingen van het Picasso Lyceum Informatiefolder voor ouders/verzorgers van nieuwe leerlingen van het Picasso Lyceum Geachte ouders/verzorgers, Uw zoon/dochter start volgend schooljaar op het Picasso Lyceum. Voor u als ouder/verzorger

Nadere informatie

Nr. 5 februari

Nr. 5 februari Woord vooraf Het is goed als mensen en organisaties feedback vragen op hun functioneren. Als zij er iets mee doen althans. Daar zal iedereen het mee eens zijn. De praktijk is echter dat heden ten dage

Nadere informatie

Hogere Leerjaren. Deze aanmelding geldt voor: OBC Bemmel OBC Elst OBC Huissen. (aankruisen a.u.b.) NIET INVULLEN A.U.B. datum inschrijving:..

Hogere Leerjaren. Deze aanmelding geldt voor: OBC Bemmel OBC Elst OBC Huissen. (aankruisen a.u.b.) NIET INVULLEN A.U.B. datum inschrijving:.. AANMELDINGSFORMULIER Hogere Leerjaren Naam leerling:. School van herkomst:.. Deze aanmelding geldt voor: OBC Bemmel OBC Elst OBC Huissen (aankruisen a.u.b.) NIET INVULLEN A.U.B. datum inschrijving:.. leerlingnummer:..

Nadere informatie

Magister blijft op dit moment leidend voor wat betreft roosterwijzigingen!

Magister blijft op dit moment leidend voor wat betreft roosterwijzigingen! Beste leerling, Vanaf nu kun je je actuele rooster ook bekijken via het Zermelo Portal. Het Zermelo Portal is een online website met jouw rooster inclusief roosterwijzigingen, lokaalwijzigingen, activiteiten

Nadere informatie

WELKOM OP DE SCHIETBAANSTRAAT

WELKOM OP DE SCHIETBAANSTRAAT WELKOM OP DE SCHIETBAANSTRAAT Talent in praktijk LMC PRAKTIJK- ONDERWIJS WELKOM Aan de rand van Rotterdam Centrum, in een straat met hoge huizen staat onze school de Schietbaanstraat. Eenmaal binnen, stap

Nadere informatie

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren.

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Stagebedrijf: Klas : Profiel: Leerroute: Naam: Uiterste inleverdatum: woensdag 12 december 2018 1 Inhoud Het begin van jouw succes!... 3 Afspraken en belangrijke punten:... 5 Logboek:... 6 Opdracht 1:...

Nadere informatie

Nummer 9 - mei Modern, toekomstgericht technisch onderwijs

Nummer 9 - mei Modern, toekomstgericht technisch onderwijs Nummer 9 - mei 2019 Dit is een spannende tijd voor alle examenleerlingen, voor hun ouders, maar ook voor de medewerkers van De Triade. De afgelopen jaren behaalden onze leerlingen steeds zeer goede examenresultaten.

Nadere informatie

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P)

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P) Mavo Meer mogelijkheden op het Hondsrug College Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren Aandacht Anglia Praktijkvakken (T&T en D&P) Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Mavo Ga je straks

Nadere informatie

Schitteren in Zijn licht. Vooraf gids

Schitteren in Zijn licht. Vooraf gids Schitteren in Zijn licht Vooraf gids Cursusjaar 2015-2016 1 Inhoud Vooraf 1 1. Opening van het schooljaar en het ophalen van je rooster 2 2. Lestijden 2 3. Wat we op school verwachten van elkaar 3 4. Vakanties

Nadere informatie

Lesbrief bij Security4kids. De Rome Club. Dit lesmateriaal is gemaakt voor bovenbouw basis & onderbouw middelbaar

Lesbrief bij Security4kids. De Rome Club. Dit lesmateriaal is gemaakt voor bovenbouw basis & onderbouw middelbaar Lesbrief bij Security4kids De Rome Club Dit lesmateriaal is gemaakt voor bovenbouw basis & onderbouw middelbaar De Rome Club - Docent Doel De leerlingen laten nadenken over internet, wachtwoorden, virussen

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers en leerlingen,

Beste ouders/verzorgers en leerlingen, Beste ouders/verzorgers en leerlingen, Vanaf 12 september 2014 zijn we overgegaan op Magister 6! In deze brief een korte toelichting van de functionaliteit zoals die op de RSG gebruikt wordt. Nieuw design

Nadere informatie

Hoe Anna ben jij? De

Hoe Anna ben jij? De Hoe Anna ben jij? De Linie @anna Wij zijn Anna Welkom @anna De Linie Je wilt dolgraag je diploma halen. Van jezelf weet je dat je daarvoor een extra steuntje in de rug nodig hebt. Dat steuntje kunnen we

Nadere informatie

Mediaprotocol. Odaschool Weert

Mediaprotocol. Odaschool Weert Mediaprotocol Odaschool Weert Oktober 2018 Inhoud Inleiding... 3 1. Afspraken voor alle kinderen... 4 1.1 Algemene afspraken... 4 1.2 Praktisch device gebruik... 4 1.3 Wat als het toch fout gaat?... 4

Nadere informatie

Magister handleiding

Magister handleiding Inleiding Beste leerling, Het Strabrecht College gebruikt Magister als softwaresysteem voor de leerlingenadministratie. Leerlingen gebruiken Magister o.a. voor het raadplegen van het opgegeven huiswerk,

Nadere informatie

In je kracht. Werkboek voor deelnemers

In je kracht. Werkboek voor deelnemers In je kracht Werkboek voor deelnemers Uitleg Mijn toekomst! Benodigdheden: Werkblad Mijn toekomst! (je kunt het Werkblad meegeven om thuis na te lezen, maar dit is niet noodzakelijk) Voor iedere deelnemers

Nadere informatie

Special voor bijna-brugklassers en ouders

Special voor bijna-brugklassers en ouders Special voor bijna-brugklassers en ouders JOUW toekomst begint hier! Leren = doen Vakcollege Maarsbergen Leren door doen voor alle leerlingen in het vmbo Beste bijna-brugklassers, ouders/verzorgers, Fijn

Nadere informatie

atheneum en havo reewijk yceum een Calvijn school

atheneum en havo reewijk yceum een Calvijn school atheneum en havo reewijk yceum een Calvijn school Beste ouders/verzorgers, De komende periode kiest u samen met uw zoon of dochter een middelbare school. U bezoekt met uw kind waarschijnlijk verschillende

Nadere informatie

2152 BE Nieuw-Vennep 18 november tel

2152 BE Nieuw-Vennep 18 november tel Het Mozaïek Nieuwstraat 43 Nieuwsbrief 2152 BE Nieuw-Vennep 18 november 2016 www.basisschoolhetmozaiek.nl directie.mozaiek@jl.nu tel. 0252 672694 Data: 21-25 november week van de mediawijsheid groep 7,8

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier klas 2 en hoger Voor schooljaar

Aanmeldingsformulier klas 2 en hoger Voor schooljaar PERSOONSGEGEVENS LEERLING Roepnaam Man Vrouw Voornamen Straat E-mailadres leerling Mobiel nummer leerling Geboortedatum - - Geboorteplaats Geboorteland In Nederland sinds - - Alleen invullen indien uw

Nadere informatie

Handleiding Magister 6 voor ouders en leerlingen

Handleiding Magister 6 voor ouders en leerlingen Handleiding Magister 6 voor ouders en leerlingen Ouders, verzorgers en leerlingen hebben via internet toegang tot Magister, het leerlingvolgsysteem van onze school. In Magister kan het rooster, aan- en

Nadere informatie

Hardenberg. Voorafgids

Hardenberg. Voorafgids Hardenberg Voorafgids Cursusjaar 2018-2019 1 Inhoud Vooraf 1 1. Opening van het schooljaar en het ophalen van je rooster 2 2. Lestijden 2 3. Wat we op school verwachten van elkaar 2 4. Boeken bestellen

Nadere informatie

De school die jou maatwerk biedt!

De school die jou maatwerk biedt! De school die jou maatwerk biedt! t Ravelijn is een school binnen de Voorwoord Beste bijna-ravelijner, Altijd al op een excellente school les willen krijgen? Dan is het nu je kans om leerling van t Ravelijn

Nadere informatie