Nieuwsbrief Jacob Maris Mei 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Jacob Maris Mei 2015"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Jacob Maris Mei 2015 Jacob Maris Jacob Marisplein BK R dam info@jacob-maris.nl Leerlingen zijn geen vat dat je moet vullen, je moet een vuur in hen ontsteken ~ William Butler Yeats ~ Vol trots willen wij het resultaat van de Centrale Eindtoets (voorheen Eind CITO groep 8 genoemd) met u delen. De leerlingen uit groep 8 hebben dit jaar een gemiddelde score van 542,6 gehaald. Van harte gefeliciteerd groep 8! De school laat vanaf 2013 een stijgende lijn zien met betrekking tot de scores van de eindresultaten. Deze ontwikkeling en groei is ook te zien in de school. Eindresultaat CITO groep 8 Landelijk gemiddelde 542,6 538,5 539,1 534,7 534,4 534, Op kunt u meer informatie over de resultaten van alle basisscholen en voortgezet onderwijsscholen vinden. Nabila Bommeljé Directeur

2 Informatieavond [Geef een citaat uit het document of Op maandag 18 mei jl. hebben de wij samenvatting een informatieavond van een interessant georganiseerd, waarbij het ging om de zorg in de breedste zin van het punt woord. op. Het Een tekstvak aantal collega s kan overal hebben in een presentatie gehouden over: Montessorionderwijs het document worden neergezet. Ga naar het tabblad Hulpmiddelen Het werk van een intern voor begeleider tekenen als u de opmaak van Cooldown het tekstvak voor het Opbrengst- en handelingsgericht werken Het werken met groepsplannen blikvangercitaat wilt wijzigen.] De reacties na afloop waren zeer positief. Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van deze avond, stap dan gerust op een van onze leerkrachten af. Team Jacob Maris Montessorirubriek 18 mei jongstleden is het onderdeel Montessori onderwijs gepresenteerd tijdens de informatieavond over de zorg op onze school. Materiaal: een korte samenvatting Het materiaal nodigt uit tot het zelf doen. (De materialen bevorderen de zelfstandigheid en er kan in eigen tempo mee gewerkt worden.) Ontstaan van materiaal. (Deze zijn ontwikkeld door Dr. Maria Montessori zodat een kind zich in zijn totaliteit kan ontwikkelen.) Doel van het materiaal. (Het bevorderen van het inzicht op gebieden van zintuiglijk, lees- en schrijfonderwijs, taal- en rekenonderwijs, wereldoriëntatie) Eisen waaraan het materiaal moet voldoen. (De materialen zijn beperkt in aantal. Kinderen moeten er zelfstandig mee kunnen werken en kunnen bij de meeste materialen zelf de controle van de fout ontdekken. Het belangrijkste is dat het materiaal uitnodigt om er mee aan de slag te gaan.) Het bewaken van het Montessori onderwijs: De Montessoricoördinatoren hebben de verantwoordelijkheid om de doorgaande lijn van het Montessori onderwijs te borgen. Dit gebeurt middels observaties. De Montessori klassenkijkwijzer dient als leidraad. Tijdens de eerste observaties werd er gekeken naar de voorbereide omgeving. Zijn de kasten duidelijk ingericht per vakgebied Kunnen kinderen zelfstandig aan het werk in de klas Oogt de klas overzichtelijk Tijdens de laatste observaties werd er gekeken naar het leerkrachtengedrag. Hoe worden de lesjes met materiaal gegeven Pedagogisch en didactisch handelen. De observaties worden afgesloten met nagesprekken met de collega s. Mogelijke ontwikkelpunten worden besproken met de directie en het team. Marjolein Paulussen en Simone Broekhof (coördinator Montessori)

3 Reacties van ouders naar aanleiding van de informatieavond: Wij zijn namens de MR erg tevreden met de avond. Ik denk dat het team op een goede en positieve manier bezig is om gezamenlijk de aanpak te verbeteren. Met name het niet langer terug- en voorruittoetsen is een goed besluit. Zo kun je beter zien waar de kinderen staan. Ook de toelichting op de zorgstructuur van de school was een duidelijk en goed verhaal. Siebold Nijenhuis, voorzitter MR (vader Jette TBB en Mare TBA) Bedankt! Ben blij dat ik erbij was. Ik vond het ook duidelijk gepresenteerd vanavond. Jullie hebben duidelijk je best gedaan het ook voor nieuwe ouders als ik begrijpelijk te houden. Groeten, Ronald Vonk (vader Inka OBB) Ik heb de informatieavond als zeer positief ervaren. Super om te zien dat het hele team er stond en zo enthousiast vertelde over de nieuwe groepsplanmethode! Neeltje Huddleston (moeder van Cato OBC en Jet MBB) Ik kijk met een goed gevoel terug op een zeer informatieve avond. Ik denk dat de juiste interventies dit schooljaar zijn gemaakt (o.a. het invoeren van groepsplannen, duidelijke(re) instructiemomenten) en kijk met vertrouwen uit naar de eerste resultaten. Het team stond er echt als 1-team en straalde veel positivisme uit. Kortom, een goede avond en ik kwam thuis als positieve en gerustgestelde moeder. Hanneke Spruyt, (moeder van Jik MBB en Wouk OBA)

4 Samenwerken Wat is de definitie van de competentie samenwerken? De competentie samenwerken is bijdragen aan een gezamenlijk resultaat door een optimale afstemming tussen de eigen kwaliteiten en belangen en die van een groep. Ons laatste blok Leren Leren gaat over het samenwerken tussen kinderen. Vanuit de visie Leren Leren is samenwerken een manier om samen ideeën en oplossingen te bedenken. Daarbij gelden een paar belangrijke afspraken.ervoor zorgen dat alle deelnemers aan het woord zijn geweest en hun mening hebben kunnen geven. Luisteren naar elkaars ideeën hoort daarbij. Samen bedenken hoe je die ideeën zou kunnen uitvoeren. Het bedenken van een plan en hoe je samen tot een oplossing kan komen. Belangrijke les voor de kinderen is; als het anders loopt dan jij had gedacht, blijf dan positief meedenken. Onze school is een leefgemeenschap van kinderen, leerkrachten en ouders. Iedereen heeft een taak in het geheel en heeft de verantwoordelijkheid om zijn of haar deel zo goed mogelijk uit te voeren. In het samenwerken met anderen is het belangrijk te beseffen dat onze mogelijkheden daarin niet gelijk zijn. Bij het samenwerken is het belangrijk gelijkwaardigheid en wederzijds respect na te streven, tussen kinderen onder elkaar, volwassenen onder elkaar en tussen volwassenen, leerkrachten en kinderen. Het montessorionderwijs bestaat uit gemengde groepen, vanuit een sociaal oogpunt. In een montessoriklas zitten altijd meerdere leeftijdsgroepen leerlingen door elkaar. Volgens Maria Montessori is dit essentieel voor een harmonische ontwikkeling. Ook in een gezin kan een kind omringd zijn met oudere en jongere kinderen. Het geeft kinderen bovendien de kans zich te spiegelen aan anderen. Ieder kind is dus een periode de jongste en de oudste. Samenwerken omvat ook de oudere kinderen helpen de jongeren en leren de jongeren hulp te vragen aan de ouderen. Ook verandert ieder jaar de sociale positie van een kind in een groep doordat de groepssamenstelling verandert: elk jaar gaan er oudsten uit een groep en komen er jongeren bij. Kinderen leren hierdoor rekening te houden met elkaar. Marieke van der Veen en Natalina Cammarata (bouwcoördinatoren) Musical groep 8 De laatste kinderatelier -periode mag ik besteden aan de musical van groep 8. Natuurlijk gaan we er eerst voor zorgen dat de liedjes er goed inzitten, maar daarnaast zal ik ook de hele musical gaan oefenen naast de reguliere repetities van Valery. Dat doe ik op mijn andere scholen ook en dat is eigenlijk de kroon op het werk: de kinderen die je acht jaar hebt meegemaakt te begeleiden naar het einde van hun basisschooltijd op een ontspannen, muzikale manier. Ik heb er zin in! Kees Verhaar (vakdocent zingen)

5 Interview: mijn sport = Mijn sport = Tennis Mijn naam is Noa uit groep MBA en ik tennis bij Op woensdagmiddag trainen wij en op zondag spelen wij een wedstrijd. Floris, Elisabeth, Joram en Jamie zijn ook lid. Het leukste aan tennis vind ik de forehand. Het zou leuk zijn als er nog meer kinderen van Montessorischool Jacob Maris bij onze club komen, omdat ik op tennis zit! Marc Labordus (vakdocent gymnastiek) Make-A-Wish: Tijdens de Koningsspelen heeft er een sponsorloop voor Make-A-Wish plaatsgevonden. De kinderen hebben ieder vijf minuten lang hun benen uit hun lijf gehold om zo veel mogelijk geld op te halen voor Make-A-Wish. Afgelopen weken zijn de kinderen het geld op gaan halen bij hun sponsoren en hebben dit op school ingeleverd. Wij zijn supertrots op onze kinderen die samen het fantastische bedrag van hebben opgehaald! Er stond voor dit schooljaar nog een derde actie op de planning voor Make-A-Wish, maar vanwege de enorme opbrengst van deze actie en de korte tijd waarin de volgende actie zou gaan volgen hebben wij er in overleg voor gekozen deze actie te laten vervallen. Met het mooie bedrag van de sponsorloop komt onze steun voor Make-A-Wish na drie jaar tot het einde. Op de Doedag zal er bekend gemaakt worden welk totaalbedrag de kinderen in de drie jaar bij elkaar gelopen, gedanst, gegoocheld en verzameld hebben.

6 HVO op de Jacob Maris (vervolg lessen groep 5) We hebben naar aanleiding van verhalen met elkaar gepraat, zoals het verhaal van de klassenhamster. Hierbij ging het om afspraak is afspraak is dat altijd het beste? En het verhaal van de olifant in het blindendorp, waarbij het ging om niet te snel denken dat jij gelijk hebt, maar ervaringen en ideeën met elkaar delen en zo wijzer worden. Het verhaal doe niet zo raar over een jongen op zijn nieuwe school gaf aanleiding om te praten over een klimaat van vrede. Wat zou er bij jullie beter kunnen en wat houdt dat tegen? De kinderen maakten er een poster van die mee naar de klas ging. Er werd toneel gespeeld over een dilemma; je hebt met 2 kinderen afgesproken om te gaan spelen, wat nu? Hierbij niet alleen aandacht voor oplossingen, maar ook voor emoties. Het laatst werkten we aan dit ben ik, een werkblad waarop ze konden tekenen en schrijven wat hun lievelingsdier was, waar ze van hielden of van baalden, fijne en minder fijne eigenschappen. Daarna las ik steeds iets voor van het blad tot de groep geraden had van wie dat blad was. Zo werkten we aan zelfkennis en interesse in elkaar. Louise Langelaan (vakleerkracht HVO) Oudertevredenheidspeiling (OTP): Aanstaande maandag 1 juni ontvangen de oudste leerlingen van ieder gezin de OTP. U kunt de OTP in een gesloten envelop inleveren in de bus in de hal. U kunt deze envelop tot uiterlijk vrijdag 5 juni op school inleveren.

7 Vanuit de MR: Jaarplan Op donderdag 21 mei stond de bespreking van het jaarplan voor op de agenda van de MR. In dat plan laat school zien, waar de ambities en aandachtsgebieden liggen. Deze sluiten aan op de ingeslagen koers uit het huidige jaarplan, dat gericht is op versterken en verbeteren. Een aantal gehanteerde termen zijn aangepast op het vernieuwde onderwijsbeleid van de gemeente ( Leren loont ). Inhoudelijk zijn er geen grote verschillen en is continuïteit de insteek. Zowel de ouder- als teamgeleding van de MR staan achter het plan en zijn voornemens ermee in te stemmen. De uitvoeringsmogelijkheden van het jaarplan kennen een sterke relatie met de begroting. Het teruggelopen aantal leerlingen in schooljaar drukt echter op de begroting voor het komende schooljaar Voor de financiering vanuit het ministerie van Onderwijs wordt uitgegaan van het aantal leerlingen op 1 oktober van het jaar daarvoor. Om de ambities uit het jaarplan te kunnen waarmaken, staat de directie voor de opgave hoe dit te doen met minder budget. En hoewel het nog prematuur is aan te geven hoe het precies zal worden ingevuld, licht Nabila toe dat het vasthouden aan die ambities daarbij uitgangspunt is. Nog concreter betekent dit het behoud van de huidige 9 groepen op de Jacob Maris. De MR wordt meegenomen bij de planvorming en doet haar uiterste best daarin kritisch, constructief en creatief mee te denken. Een aantal aanwezige ouders bij de vergadering vragen om meer informatie over de gevolgen van de bezuinigingen, aangezien er al verschillende geruchten de ronde doen. Het blijkt lastig daar op in te gaan, op een wijze die voor alle aanwezigen voldoening geeft, omdat er nog teveel onzekerheden in de voorgenomen plannen zitten. Zodra er meer duidelijkheid is, zal dit uiteraard bekend worden gemaakt. De MR wil graag haar rol en taak als vertegenwoordiging van ouders en team benadrukken. Voor vragen of suggesties kan altijd contact worden opgenomen met de leden van de MR of via mr@jacob-maris.nl. MR Jacob Maris Positieve PR Tijdens de laatste MR-vergadering hebben ouders en schoolteam met elkaar gesproken over de vraag hoe we er voor kunnen zorgen dat de school weer meer leerlingen aantrekt. Dit is nodig om financieel gezond te blijven. Vanuit de ouders kunnen we hier een belangrijke bijdrage aan leveren door met elkaar de positieve verhalen over de school te delen. Positieve mond-op-mond reclame is immers een belangrijke factor voor nieuwe aanwas op een school. Dit gesprek start op het schoolplein, maar komt ook terecht bij een buurvrouw, vriendin of de bakker op de hoek van de straat. Daarom de oproep aan ouders om met elkaar het positieve verhaal over school te vertellen en zo een bijdrage te leveren aan het goede imago van de school. Daarnaast willen we een brainstormsessie houden met een aantal ouders en leerkrachten om verder na te denken over wat we nog meer kunnen doen in de communicatie over en rondom de school. Vind je het leuk om hierover mee te denken? Of heb je misschien beroepsmatig te maken met communicatie of pr? Meld je aan bij de MR: mr@jacob-maris.nl. We starten met een brainstormsessie. En als vervolg op deze brainstormsessie willen we met een kleine groep aan de slag om een aantal actiepunten op het gebied van communicatie voor de school op te stellen. De planning is om dit nog voor de zomervakantie plaats te laten vinden. We hopen op veel aanmeldingen. MR Jacob Maris

8 Vanuit de OR: OR bestuur is op zoek naar 3 nieuwe bestuursleden! Een leuke manier om bij de school betrokken te zijn en samen met alle enthousiaste klassenouders de buitenschoolse activiteiten mee te organiseren en bedenken. Informeer via mail (or@jacob-maris.nl) of spreek Bert van Grieken, Pieter Stevense of Eva Maria Roes aan op school om van ons te horen wat het inhoudt. 8 juli = Doe-dag. In de volgende nieuwsbrief volgt meer informatie hierover.

9 Een blik in de klas: / ;lg;pl 0 Mindset Ook dit schooljaar kijken we kritisch naar ons onderwijs. Op onze studiedagen hebben we het gehad over het toekomstbestendig Montessorionderwijs en daarbij werd uiteraard het kijken naar kinderen als een belangrijke kernwaarde genoemd. Een van de onderdelen die mij daarbij aansprak is de mindset. Een eye-opener. Carol Dweck is een Amerikaanse psychologe die al meer dan 30 jaar onderzoek doet naar de relatie tussen motivatie en prestatie. Ze leert ons het verschil tussen een fixed mindset en een growth mindset. Een heel belangrijke en bepalende factor in houding tegenover fouten is mindset. Kinderen met een fixed mindset hebben het idee dat intelligentie onveranderlijk is. Deze kinderen vinden het belangrijk om te laten zien dat ze slim zijn en willen ook graag zo overkomen. Ze vermijden daarom uitdagingen en willen graag alleen dat doen waarvan ze zeker weten dat ze het kunnen. Als iets moeilijk is, worden deze kinderen erg onzeker en angstig. Kinderen met een growth mindset gaan ervan uit dat je je eigen intelligentie kunt ontwikkelen door bij te leren. Deze kinderen willen graag bijleren en vinden het niet erg om te laten merken dat ze iets nog niet weten. Uitdagingen maken dat deze kinderen hard gaan werken en blijven doorzetten. Hierdoor voelen deze kinderen zich slim. De bovenstaande afbeelding heb ik in mijn agenda zitten en pak ik er soms bij om mijn eigen mindset te herkennen. Het is zinvol om als leerkracht (en ouder )na te gaan welke mindset je zelf hebt. Je eigen mindset heeft namelijk invloed op hoe je het kind begeleidt, het soort feedback dat je geeft en zelfs op de leermotivatie van het kind. Waar herken ik mezelf het meeste in en welke mindset hebben de leerlingen. Hierbij probeer ik te kijken naar: Hoe gaat de leerling om met uitdagingen, vermijden of verwelkomen? Hoe gaat de leerling om met belemmeringen, geeft het snel op of zet het door als iets niet vanzelf gaat? Hoe gaat de leerling om met inspanningen, ziet het deze als zinloos of als een inspanning en een weg naar beter worden?. Hoe gaat de leerling om met kritiek, negeren of leren? Het bewust worden van je eigen mindset en die van je kind of leerling is een proces en ik blijf me dan ook verdiepen in de relatie tussen motivatie en prestatie. Marieke van der Veen groepsleerkracht TBA

10

11 Gebruik foto s op de website Er worden regelmatig foto s op de website en in de nieuwsbrief geplaatst van activiteiten in en rond de school. Indien u er bezwaar tegen heeft dat er een foto van uw zoon/dochter wordt gebruikt kunt u dit aangeven door een mailtje te sturen met de naam van uw zoon/dochter en in welke groep hij/zij zit. Overigens worden er geen namen van leerlingen bij de foto s vermeld. Daarnaast kunt u aangeven indien u er bezwaar tegen heeft als er foto s van uw zoon/dochter op de Twitter-account van worden gebruikt. U kunt het mailtje sturen naar: ICT@jacob-maris.nl Agenda juni: Datum: Activiteit: Groep: 1-4 juni Avondvierdaagse 5 juni Schoolreis Groep 3/ juni Kamp Groep 8 9 juni Bezoek kinderboerderij de Wilgenhof MBA (groep 3/4) 11 juni Bezoek kinderboerderij de Wilgenhof MBB (groep 3/4) 12 juni Zwemmen Groep 4/5 17 juni Info-ochtend 18 juni Finals Ahoy Groep 7/8 18 juni MR-vergadering 19 juni Verslagen mee juni Tien-minutengesprekken 26 juni Zwemmen Groep 4/5

Nieuwsbrief Jacob Maris Augustus 2016

Nieuwsbrief Jacob Maris Augustus 2016 Nieuwsbrief Jacob Maris Augustus 2016 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Als het weer niet meezit, zorg dan voor een goede bui ~ Anoniem ~ Beste

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris Mei 2016

Nieuwsbrief Jacob Maris Mei 2016 Nieuwsbrief Jacob Maris Mei 2016 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Uitdagen tot leren is uitdagen tot leven ~ Helen Parkhurst~ Inhoudsopgave:

Nadere informatie

14-7-2012. Carol Dweck. Wat is Intelligentie?

14-7-2012. Carol Dweck. Wat is Intelligentie? Carol Dweck Wat is Intelligentie? 1 Wat is Intelligentie? Wat is Intelligentie? Meervoudige Intelligentie - Gardner 2 Voorlopige conclusie In aanleg aanwezig potentieel (50% erfelijk bepaald) Domeinspecifiek

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris Juli 2018

Nieuwsbrief Jacob Maris Juli 2018 Nieuwsbrief Jacob Maris Juli 2018 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Een hele fijne vakantie toegewenst ~Team Jacob Maris~ In deze tijd van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK

TEVREDENHEIDSONDERZOEK verslag van het TEVREDENHEIDSONDERZOEK afgenomen in NOVEMBER 2014 Inleiding Eén keer in de twee jaar wordt er een tevredenheidsonderzoek gehouden. Ouders, leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 en personeelsleden

Nadere informatie

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel t Schakelaartje Protestants Christelijke Basisschool De Schakel Hoofdgebouw: Botter 40-77, 8243 KW Lelystad Telefoon: 0320-413001 Dependance: Kennemerland 17 8245 ER Lelystad Telefoon: 0320-413002 e-mail:

Nadere informatie

Samenvatting tevredenheidsmeting ouders

Samenvatting tevredenheidsmeting ouders Samenvatting tevredenheidsmeting ouders Hierbij ontvangt u van mij een samenvatting van de uitkomsten van de tevredenheidsmeting, die begin november is afgenomen. We hebben deze in het team en met de MR

Nadere informatie

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN 07-01-2016 Nr. 9 BESTE OUDER, Inmiddels ligt de Kerstvakantie achter ons, een vakantie vol feestdagen, waarin saamhorigheid en er voor elkaar zijn, belangrijke begrippen zijn. Nu zijn wij, vol goede moed

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris December 2017

Nieuwsbrief Jacob Maris December 2017 Nieuwsbrief Jacob Maris December 2017 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - Sinterklaas - Gymles - Wist u dat? - Kerstmis - HVO

Nadere informatie

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September Overzicht activiteiten september 2012 De nieuwsbrief van 7 september 2012 Datum Activiteit Voor wie September Di. 11-09 Aangekondigde BHV oefening Gr 1-8 Di. 11-09 Informatie-ochtend Ouders van potentiële

Nadere informatie

Enquête stichting Parentes Zoetermeer

Enquête stichting Parentes Zoetermeer Enquête stichting Parentes Zoetermeer In de afgelopen weken hebt u de mogelijkheid gehad om d.m.v. onze enquête uw stem te laten horen over diverse punten die spelen binnen onze stichting Parentes. In

Nadere informatie

In dit nummer: Jaargang 25 Nummer 502 18-09-2015. Zorg op school! Beste ouders en geïnteresseerden, 18 september, lichtjesroute 2015

In dit nummer: Jaargang 25 Nummer 502 18-09-2015. Zorg op school! Beste ouders en geïnteresseerden, 18 september, lichtjesroute 2015 Jaargang 25 Nummer 502 18-09-2015 Zorg op school! Beste ouders en geïnteresseerden, Op onze school wordt de zorg gewaarborgd door intern begeleiders. Wij; Daphne Goosen (groep 1-2). Marie-Christine Burgmans

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015 Wingerdbericht Nummer 15: 17-04-2015 Jaargang 2014-2015 Agenda 19 april Schoolkerkdienst 21 t/m 23 april Eindtoets groep 8 (de ochtenden) 22 april Werkoverleg groep 1 t/m 3, deze lln. vrij 24 april Koningsdag

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016. Nummer 2 / 27 augustus 2015. Openingsviering

Schooljaar 2015-2016. Nummer 2 / 27 augustus 2015. Openingsviering Schooljaar 2015-2016 Nummer 2 / 27 augustus 2015 Openingsviering Morgen houden we op school de openingsviering. We willen hiermee in gezamenlijkheid het nieuwe begin van het schooljaar markeren. Leerkrachten

Nadere informatie

Nieuwe leerlingen. 13-06-2014 Agenda. Victor de Haan in groep 1 (juf Jannie en juf Simone)

Nieuwe leerlingen. 13-06-2014 Agenda. Victor de Haan in groep 1 (juf Jannie en juf Simone) 13-06-2014 Agenda Nieuwe leerlingen 16 t/m 19-06 Avondvierdaagse 17-06 MR-vergadering 18-06 weekviering groep 8B 20-06 talentenkijker in gr. 6, 6/7 en 7 Victor de Haan in groep 1 (juf Jannie en juf Simone)

Nadere informatie

Welkom op de informatie-avond!

Welkom op de informatie-avond! Welkom op de informatie-avond! Programma: Presentatie over de uitslag van de tevredenheidsonderzoeken, de verbeterplannen en de resultaten van vorig schooljaar. Interactief met elkaar van gedachten wisselen

Nadere informatie

Obs De Bouwsteen maart 2014. Notitie huiswerkbeleid OBS DE BOUWSTEEN

Obs De Bouwsteen maart 2014. Notitie huiswerkbeleid OBS DE BOUWSTEEN Notitie huiswerkbeleid OBS DE BOUWSTEEN Huiswerkbeleid OBS de Bouwsteen Waarom geven we huiswerk? Welk huiswerk geven we? Welke rol hebben ouders? Welke rol heeft school? Inleiding Na een discussie in

Nadere informatie

LOCATIE PARKWIJK 31 OKTOBER 2014 AGENDA:

LOCATIE PARKWIJK 31 OKTOBER 2014 AGENDA: LOCATIE PARKWIJK JAARGANG 14, NR. 5 31 OKTOBER 2014 SchOuderCom De komende nieuwsbrief willen we gaan verspreiden via SchOuderCom. Daarbij zullen we een splitsing maken tussen berichten die van belang

Nadere informatie

LOCATIE PARKWIJK 29 SEPTEMBER 2014 AGENDA: 1 oktober: start Kinderboekenweek t/m 12 oktober Thema Feest

LOCATIE PARKWIJK 29 SEPTEMBER 2014 AGENDA: 1 oktober: start Kinderboekenweek t/m 12 oktober Thema Feest LOCATIE PARKWIJK JAARGANG 14, NR. 3 29 SEPTEMBER 2014 THEMA AFRIKA: van de The making off tot aan The day after Wat eindigde als een fraaie afsluiting waar alles wat we als school wenselijk en belangrijk

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie

22 juni Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers

22 juni Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers Schooljaar: 2017-2018, nummer 14 Nieuwsbrief De Zon Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers In deze nieuwsbrief wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: Nieuws uit het team

Nadere informatie

Vragenlijst leerlingen Eureka! Oberon & Eureka!, januari 2012

Vragenlijst leerlingen Eureka! Oberon & Eureka!, januari 2012 Vragenlijst leerlingen Eureka! Oberon & Eureka!, januari 2012 Toelichting Beste leerling, Jij zit in de Eureka!-klas. We zijn benieuwd naar jouw mening. Die kun je geven in deze vragenlijst. Die bestaat

Nadere informatie

1Nieuwe leerlingen De volgende nieuwe leerlingen kwamen de afgelopen periode bij ons op school:

1Nieuwe leerlingen De volgende nieuwe leerlingen kwamen de afgelopen periode bij ons op school: Bladzijde 1 Geachte Ouders 28 mei 2014 Geachte Ouders Nieuwe leerlingen Verkiezingen Bladzijde 2 Verkiezingen Akkefietjes Avondvierdaagse Bladzijde 3 Fotograaf Verkeersdiploma Bladzijde 4 Verkeersdiploma

Nadere informatie

Nieuwsbulletin basisschool De Grienden Maandag 3 november 2014

Nieuwsbulletin basisschool De Grienden Maandag 3 november 2014 Nieuwsbulletin basisschool De Grienden Maandag 3 november 2014 Belangrijke data schooljaar 2014-2015 Maandag 10 november Rapportbespreking Dinsdag 11 november Rapportbespreking Vrijdag 5 december Sinterklaasfeest

Nadere informatie

Basisschool Pius X. Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. 2 van 10 september 2015. Beste ouders en kinderen.

Basisschool Pius X. Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. 2 van 10 september 2015. Beste ouders en kinderen. Basisschool Pius X Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. van september 0 Jordaansingel 0, 81 GP, Haaksbergen. Tel. 03-136. Directie@piusx.eu Beste ouders en kinderen. Om maar meteen met de deur in huis te vallen:

Nadere informatie

Feedback aan leerkrachten

Feedback aan leerkrachten Feedback aan leerkrachten Studiedag Leerlingenparticipatie 24 april 2013 Paleizenstraat Saskia 90 > 1030 Vandeputte Brussel T 02 215 32 29 > F 02 215 41 78 > www.vsknet.be Wie ben ik? Saskia Vandeputte

Nadere informatie

o.b.s. DE EGLANTIER directie@eglantiertanthof.nl tso@eglantiertanthof.nl info@kinderopvang-plein.nl

o.b.s. DE EGLANTIER directie@eglantiertanthof.nl tso@eglantiertanthof.nl info@kinderopvang-plein.nl o.b.s. DE EGLANTIER Locatie: Tanthof Derde Werelddreef 29 2622 HB Delft Tel: 015-2617650 Fax: 015-2578413 Nieuwsbrief 12 E-mailadres: MR: OR: TSO: BSO: directie@eglantiertanthof.nl mr@eglantiertanthof.nl

Nadere informatie

september 2015 Veldweg 1A 7973KH Darp 0521-342287 veldwikke@talentwesterveld.nl

september 2015 Veldweg 1A 7973KH Darp 0521-342287 veldwikke@talentwesterveld.nl september 2015 Nieuwsbrief 36 Veldweg 1A 7973KH Darp 0521-342287 veldwikke@talentwesterveld.nl Agenda 1 september Informatieavonden groep 3/4/5 (19.00) en groep 6/7/8 (19.30) 2 september Informatieavond

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl DOORSCHUIVEN GROEPEN Op maandag 29 juni en donderdag 2 juli worden de groepen

Nadere informatie

Verslag ouderavond FIT(s) OP DE KRING

Verslag ouderavond FIT(s) OP DE KRING Verslag ouderavond FIT(s) OP DE KRING In gesprek met elkaar. Uitwerking van de stellingen. De onderstaande stellingen hebben we deze avond besproken onder elke stelling staan een aantal opmerkingen die

Nadere informatie

1. Waarom? excellentie. we het over?? 1. Waarom. excellentie talenten optimaal ontwikkelen is

1. Waarom? excellentie. we het over?? 1. Waarom. excellentie talenten optimaal ontwikkelen is HOE ONTDEK JE DE TALENTEN VAN KINDEREN INHOUD 1. Waar hebben we het over 2. Hoe ontwikkel je je talent 3. Jongeren zelf 4. Praktische inzichten 21 maart 2013 1. Waarom hebben we het over Teksten schrijf

Nadere informatie

Helen Parkhurst Ouder Info

Helen Parkhurst Ouder Info Helen Parkhurst Ouder Info Schooljaar 2012-2013 Nummer 01 Datum: 15 augustus 2012 Agenda augustus 2012 13 t/m 17 augustus: verkeersactie de scholen zijn weer begonnen 20 augustus: 19.30-20.30 uur OAK algemene

Nadere informatie

Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen

Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen Beste docent, Binnenkort gaat u met uw klas naar de voorstelling Zwemmen Zonder Mouwen; een muzikale 8+ voorstelling die zich afspeelt in en rondom

Nadere informatie

Mentale Sportbegeleiding. 4 inzichten over trainerschap

Mentale Sportbegeleiding. 4 inzichten over trainerschap 4 inzichten over trainerschap Filmpje Kennismakingsopdracht Waarom ben je trainer/coach geworden? Waar ben je nieuwsgierig naar? Kees Wallis Voetballer, voetballiefhebber! Interesse in motivatie en presteren

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris

Nieuwsbrief Jacob Maris Nieuwsbrief Jacob Maris December 2014 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl It s not what you do, it s how much love you put into the doing ~Moeder

Nadere informatie

Samen Inspireren Ontdekken. Informatiegids. IKC de Plattenburg.

Samen Inspireren Ontdekken. Informatiegids. IKC de Plattenburg. Samen Inspireren Ontdekken Ontwikkelen Informatiegids IKC de Plattenburg www.deplattenburg.nl Kiezen Het kiezen van een basisschool voor uw kind: een belangrijke stap. Bij de Plattenburg gaat er voor uw

Nadere informatie

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Schooljaar 2011-2012 Vrijdag 16 december 2011 nr. 7 AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Woensdag 21 december Woensdag 21 december Vrijdag 23 december Zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF april 2015

NIEUWSBRIEF april 2015 NIEUWSBRIEF april 2015 Bericht van directie: Te laat komen kinderen We zien dat steeds meer kinderen te laat op school komen en steeds meer ouders langer in de groepen blijven kletsen of afscheid nemen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 14 oktober 2015

Nieuwsbrief 6 14 oktober 2015 Nieuwsbrief 6 14 oktober 2015 Belangrijke data 16-10 Gastlessen Stichting Opkikker 23-10 Thema-afsluiting Iedereen hoort erbij groepen 1 t/m 8 26-10 Start Herfstvakantie t/m 30-10 04-11 Thema-avond Hoe

Nadere informatie

Zomervakantie t/m 31 augustus, maandag 1 september hopen we iedereen weer op school te mogen verwelkomen.

Zomervakantie t/m 31 augustus, maandag 1 september hopen we iedereen weer op school te mogen verwelkomen. e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Smidsweg 49, 3852 XA Ermelo 0341-554186 Nieuwsbrief 17 27 juni schooljaar 2013-2014 AGENDA 2 juli studiedag team, alle leerlingen

Nadere informatie

Stellingen en normering leerlingvragenlijst

Stellingen en normering leerlingvragenlijst Stellingen en normering leerlingvragenlijst Expertsysteem ZIEN! voor het primair onderwijs 3.0 oktober 2014 ZIEN! is een product van, in samenwerking met ParnasSys ZIEN!PO leerlingvragenlijst 3.0 Stellingen

Nadere informatie

3 Hoogbegaafdheid op school

3 Hoogbegaafdheid op school 3 Hoogbegaafdheid op school Ik laat op school zien wat ik kan ja soms nee Ik vind de lessen op school interessant meestal soms nooit Veel hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zien wat ze kunnen. Dit

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F SBO De Sluis Zwarteweg 120 8017 AZ Zwolle Tel.: 038-4536123 Website: www.sbo-desluis.nl Nummer: 5 Datum: 27 november 2014 AGENDA Vrijdag 5 december Sinterklaasfeest leerlingen s middags

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

Olivijn Nieuwsbrief 1

Olivijn Nieuwsbrief 1 Olivijn Nieuwsbrief 1 Jaargang 4 30-8-2013 www.olivijn.almere-speciaal.nl De tweede editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode: Donderdag 26 september 10 minuten gesprekken Woensdag

Nadere informatie

4 april 2013. Schoolfotograaf Dinsdag 9 april komt de schoolfotograaf:

4 april 2013. Schoolfotograaf Dinsdag 9 april komt de schoolfotograaf: 4 april 2013 Na een koud, maar lang paasweekend zijn we begonnen met het laatste deel van het schooljaar. In de periode tot de meivakantie staat een aantal activiteiten op het programma: theoretisch en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 21-01-2014

Nieuwsbrief 21-01-2014 Nieuwsbrief 21-01-2014 Beste ouders, De Inspirerende leeromgeving In de brief van 16 januari heeft u kunnen lezen over de Inspirerende Leeromgeving en de plannen die er liggen om verbetering in ons schoolgebouw

Nadere informatie

Nieuws 1. is het gezamenlijk informatie bulletin van Het Kompas en De Zijlwijkschool.

Nieuws 1. is het gezamenlijk informatie bulletin van Het Kompas en De Zijlwijkschool. De Zijlwijkschool 40 jaar Nieuws is het gezamenlijk informatie bulletin van Het Kompas en De Zijlwijkschool. De informatie met een blauw blok is specifieke Zijlwijkschool informatie. De informatie met

Nadere informatie

Reflectiegesprekken met kinderen

Reflectiegesprekken met kinderen Reflectiegesprekken met kinderen Hierbij een samenvatting van allerlei soorten vragen die je kunt stellen bij het voeren van (reflectie)gesprekken met kinderen. 1. Van gesloten vragen naar open vragen

Nadere informatie

Programma Tienerclub. Tienerclub Blok 1 & 5: Adventure 4 Kids Op avontuur met jezelf

Programma Tienerclub. Tienerclub Blok 1 & 5: Adventure 4 Kids Op avontuur met jezelf Programma Tienerclub. Tienerclub Blok 1 & 5: Adventure 4 Kids Op avontuur met jezelf Vijf woensdagmiddagen kunnen jongens en meiden tussen de 10 en 14 jaar op avontuur naar zichzelf. Het kind leert zichzelf

Nadere informatie

Week van de hoogbegaafdheid: Workshop voor ouders: Opvoeden van je hoogbegaafde kind

Week van de hoogbegaafdheid: Workshop voor ouders: Opvoeden van je hoogbegaafde kind Agenda Workshops Week van de hoogbegaafdheid: Workshop voor ouders: Opvoeden van je hoogbegaafde kind Woensdag 16 maart, 19.30 21.30 uur. Praktijk Karnemelksloot 55. Kosten: 15,00. Aanmelden: stuur een

Nadere informatie

We hopen veel leerlingen, samen met hun ouders/grootouders, op 11 juni te mogen verwelkomen.

We hopen veel leerlingen, samen met hun ouders/grootouders, op 11 juni te mogen verwelkomen. 3 juni 2016 35 Uitnodiging Dag van de Techniek Op zaterdag 11 juni a.s. vindt de vijfde editie van de Dag van de Techniek plaats op en rond het Cals College IJsselstein. Deze dag is gericht op alle jongeren

Nadere informatie

Carol Dweck Minka Dumont -

Carol Dweck Minka Dumont - Carol Dweck Voorlopige conclusie In aanleg aanwezig potentieel (50% erfelijk bepaald) Domeinspecifiek Interactief: wisselwerking omgeving Mindsets over Intelligentie Mensen met een Fixed Mind-set geloven:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris Juni 2016

Nieuwsbrief Jacob Maris Juni 2016 Nieuwsbrief Jacob Maris Juni 2016 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - Voorwoord - Vanuit de MR - Wist u dat? - Musical - Vakantierooster

Nadere informatie

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 30 oktober 2015. Een eerste week na de herfstvakantie, waarbij

Nadere informatie

Nieuwsbrief week 21 Dinsdag 19 mei 2015

Nieuwsbrief week 21 Dinsdag 19 mei 2015 Nieuwsbrief week 21 Dinsdag 19 mei 2015 Schoolreis 28 mei gaan de groepen 1 t/m 7 op schoolreis, groep 8 is die dag gewoon op school. Er komt een aparte brief met (rest)informatie. De groepen 1-2 gaan

Nadere informatie

1. Waarom? excellentie. we het over?? 1. Waarom. excellentie talenten optimaal ontwikkelen is

1. Waarom? excellentie. we het over?? 1. Waarom. excellentie talenten optimaal ontwikkelen is HOE ONTDEK JE DE TALENTEN VAN KINDEREN INHOUD 1. Waar hebben we het over 2. Hoe ontwikkel je je talent 3. Jongeren zelf 4. Praktische inzichten YVONNE VAN SARK, YOUNGWORKS 28 oktober 2013 1. Waarom hebben

Nadere informatie

MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis

MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis nummer 1 vrijdag 4 september 2015 Geachte ouders, verzorgers, Hierbij gaan de eerste mededelingen. De nieuwsbrief komt uit op de laatste schooldag van de maand. En

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jaargang 15, 2015

Nieuwsbrief Jaargang 15, 2015 Nieuwsbrief Jaargang 15, 2015 VSO Mikado Stiemensweg 44 Terugblik op ouderavond schooltijden Op donderdag 22 januari vond de ouderavond plaats waarin een model werd gepresenteerd voor mogelijke nieuwe

Nadere informatie

KBS De Schothorst SUPER OPBRENGST SPONSORLOOP! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. In dit nummer:

KBS De Schothorst SUPER OPBRENGST SPONSORLOOP! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. In dit nummer: Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 10, juni 2016 Nieuwsbrief 2015-2016 NB 10, juni 2016 In dit nummer: Opbrengst 1 Groepsindeling 2 Toiletbezoek 2 Continurooster 3 Tabletonderwijs

Nadere informatie

t Kapelke Nieuwsbrief

t Kapelke Nieuwsbrief t Kapelke Nieuwsbrief schooljaar 2015-2016 12 april nummer 7 Beste ouders, U ontvangt hierbij de 7de nieuwsbrief van dit schooljaar. Studiedag 26 mei. Op donderdag 26 mei is ere en studiemiddag gepland.

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 1 donderdag 03-09-2015

jaargang 18 nummer 1 donderdag 03-09-2015 KBS De Zandberg Zandberglaan 60-62 4818 GL Breda Deze nieuwsbrief wordt verspreid onder alle ouders, personeelsleden en diverse betrokkenen. Wilt u informatie over een bericht opvragen, of reageren op

Nadere informatie

Peppelinfo december 2015, nummer 4

Peppelinfo december 2015, nummer 4 Peppelinfo december 2015, nummer 4 Beste ouders, Ondertussen hebben we een mooi Sinterklaasfeest gevierd, georganiseerd samen met Talentrijk. Beide OR-en hebben een mooi programma gemaakt wat past bij

Nadere informatie

<prikkelaar toevoegen> Compaen pakt aan.

<prikkelaar toevoegen> Compaen pakt aan. Compaen pakt aan. Ik weet hoe ik jou kan bereiken Versterk je leerkracht: Hoe bereik ik de kinderen in mijn klas? 19 maart 2014 Jelte van der Kooi trainer/ adviseur schoolbegeleider

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 25 februari 2016

Ouderinfo donderdag 25 februari 2016 Ouderinfo donderdag 25 februari 2016 www.antoniusbest.nl 0499-371250 Pagina 1 t/m 5 Geplande evenementen [Datum] 29-02-2016 Start muziekweek 11-11-2015 11-03-2016 Boeken- en spelletjesmarkt 18-03-2016

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Nieuwsbrief Montessorischool De Pas

Nieuwsbrief Montessorischool De Pas Nieuwsbrief Montessorischool De Pas Jaargang 2015-2016 nummer 1 Woensdag 26 augustus 2015 Agenda Vrijdag 28 augustus Woensdag 2 september Vrijdag 4 september Woensdag 16 september Vrijdag 18 september

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 oktober 2014

Nieuwsbrief 9 oktober 2014 Nieuwsbrief 9 oktober 2014 Belangrijke data - Oud papier: 11 oktober: Fam. Wilbrink (Jonathan) en Fam. Leegwater (Daan) - Oud papier: 25 oktober: Fam. Wijdenes (Luuk) en Fam. Neeteson Lemkes (Anna) - Vrijdag

Nadere informatie

Kalender. Schoolnieuws

Kalender. Schoolnieuws Nieuwsbrief 9; 13 juni 2018 Kalender maandag 18-06-18 Sportdag groep 6/7 dinsdag 19-06-18 Sportdag groep 7/8 en 8 woensdag 20-06-18 Buurtteam donderdag 21-06-18 vrijdag 22-06-18 23-06-18 24-06-18 maandag

Nadere informatie

Dit is een uitgave van ons SportActieveClubjes-blad. In dit blad vind je allerlei clubjes, waar je na schooltijd aan kunt deelnemen.

Dit is een uitgave van ons SportActieveClubjes-blad. In dit blad vind je allerlei clubjes, waar je na schooltijd aan kunt deelnemen. Valkweg 4-3362 GH Sliedrecht - tel. 0184-413788 E-mail: info@obsdewilgen.nl Website: www.obsdewilgen.nl SportActieveClubjes op De Wilgen Aan de leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 Beste jongens en meisjes,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NR. 18 donderdag 14 januari 2016

NIEUWSBRIEF. NR. 18 donderdag 14 januari 2016 NR. 18 donderdag 14 januari 2016 Kind op maandag: Ik ben dichtbij Matteüs 4:18-22; 4:23-25; 5:1-12 Jezus loopt langs het water en roept de vissers om met hem mee te gaan. Jezus komt dichtbij de mensen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015

Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015 Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015 OBS Het Palet Dorpsweg 33 8051 XS Hattem Tel. 444 1924 www.hetpalethattem.nl Contact: brieven@hetpalethattem.nl Sociaal emotionele vaardigheden De aankomende

Nadere informatie

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar.

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar. Website : www.hietweide.nl e-mail : nieuwsbrief@hietweide.nl Agenda 14 september inloopspreekuur GGD/CJZ 14 september informatieavond groep 8 15 september informatieavond groep 1 t/m 7 21 september t/m

Nadere informatie

inspireren motiveren verantwoordelijk zijn

inspireren motiveren verantwoordelijk zijn Lied voor de veertigdagentijd en Pasen 2019 Jezus ging op weg naar het feest dat Pasen heet. Hij vertelde onderweg dat God mensen niet vergeet. Hij zei: Pak mijn hand, dan help ik jou. Pak mijn hand, een

Nadere informatie

Saenparel INFO

Saenparel INFO Saenparel INFO 25-02-2013-11-03-2013 Agenda: Ma t/m vr 04-03 t/m 08-03 Datamap gesprekken Wo 13-03 Geen gymles Ma t/m wo 25-03 t/m 27-03 Kamp groep 7/8 Do 28-03 Paasontbijt Vr en ma 29-03 en 01-04 Vrij

Nadere informatie

Jaargang 26 - nr. 7 Nieuwsbrief 1 mei 2015

Jaargang 26 - nr. 7 Nieuwsbrief 1 mei 2015 Lea Dasbergschool Emily Brontësingel 1a 6836 TV Arnhem 026-3272489 Lea Dasbergschool Pythagorasstraat 9 6836 GA Arnhem 026-3272896 www.leadasbergschool.nl info@leadasbergschool.nl Jaargang 26 - nr. 7 Nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris Mei 2017

Nieuwsbrief Jacob Maris Mei 2017 Nieuwsbrief Jacob Maris Mei 2017 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - Voorwoord - Voetballers gezocht - Mijn sport - HVO - Vakantierooster

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2016/2017, nummer 11, 9 februari 2017

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2016/2017, nummer 11, 9 februari 2017 Belangrijke data tot en met half maart 2017 Datum NIEUWSBRIEF Schooljaar 2016/2017, nummer 11, 9 februari 2017 Activiteit 14 februari 2 e binnenles schooltuinen groep 6P Loes Mantel Week van 13 Rapporten

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Start school 2015-2016

Start school 2015-2016 24-06- 15 n ummer 20 Inhoud - - Start school 2015-2016 Begin van het nieuwe schooljaar starten we met de nadruk op de groepsdynamiek. Daarom zullen we o.a. in de eerste week nog niet starten met IPC, maar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris

Nieuwsbrief Jacob Maris Nieuwsbrief Jacob Maris November 2014 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl A bird doesn t sing because it has an answer, it sings because it has

Nadere informatie

Nieuwsflits. Kalender: 15 oktober 2015. Ambrasoft/MijnKlas Thuisgebruik. Zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens

Nieuwsflits. Kalender: 15 oktober 2015. Ambrasoft/MijnKlas Thuisgebruik. Zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens Nieuwsflits 15 oktober 2015 Kalender: Agenda: 16 oktober t/m 23 oktober: Herfstvakantie vrijdag 23 oktober: Houtdorp vrijdag 23 oktober: Multisportevent 1 november: Peuter/kleuterkerk Maandag 2 november:

Nadere informatie

Nieuwe schooltijden. Enquête (1 november tot 15 november)

Nieuwe schooltijden. Enquête (1 november tot 15 november) Nieuwe schooltijden Enquête (1 november tot 15 november) Elk kind moet volgens de wet in 8 jaar een minimum aantal uren onderwijs krijgen. De school ontvangt van het rijk geld op basis van dat aantal uren.

Nadere informatie

www.schakellelystad.nl

www.schakellelystad.nl www.schakellelystad.nl 28 november 2014 Schakelaartje Nr. 306 28 e jaargang week 48 01 december SR/MR 05 december sinterklaasviering en continu dag. Groep 5 t/m 8 14.15 uur vrij. 17 december kerstviering

Nadere informatie

is het gezamenlijk informatie bulletin van Het Kompas en De Zijlwijkschool.

is het gezamenlijk informatie bulletin van Het Kompas en De Zijlwijkschool. De Zijlwijkschool 40 jaar Nieuws is het gezamenlijk informatie bulletin van Het Kompas en De Zijlwijkschool. De informatie met een blauw blok is specifieke Zijlwijkschool informatie. De informatie met

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 6. 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014. Afscheid juf Audrey. Verplaatsen leerlingen. Sinterklaasviering 5 december

Nieuwsbrief nr. 6. 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014. Afscheid juf Audrey. Verplaatsen leerlingen. Sinterklaasviering 5 december Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 6 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014 Afscheid juf

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jaargang 15, 2015

Nieuwsbrief Jaargang 15, 2015 Nieuwsbrief Jaargang 15, 2015 So Mikado Stiemensweg 175 Meivakantie; Na een lang blok van 10 weken met enerverende activiteiten kan ik u vertellen dat we als team echt toe zijn aan de meivakantie! Afgelopen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris Maart 2015

Nieuwsbrief Jacob Maris Maart 2015 Nieuwsbrief Jacob Maris Maart 2015 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Het kind is van zichzelf, maar heeft anderen nodig om zichzelf te ontwikkelen.

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING...

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... 1 Gegevens leerling Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling/leerweg Gegevens school Naam Schoolbegeleider Adres Plaats Telefoon

Nadere informatie

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3 2 oktober 2013 Jaargang 05 Nieuws 3 Infobrief Bij deze Nieuws treft u een infobrief van de groep(en) van w kind(eren) aan. In deze infobrief staan de belangrijkste zaken die het komende schooljaar spelen

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei 2019

Nieuwsbrief mei 2019 Nieuwsbrief 31-17 mei 2019 En toen was het Moederdag... Dit jaar wilden we met de kleuters en groep 8 eens iets anders doen voor Moederdag dan andere jaren. Bij kringloopwinkel Rataplan aan de Industrieweg

Nadere informatie

De Nieuwskraai. Met vriendelijke groet, Paul Moltmaker, algemeen directeur Plateau Openbaar Onderwijs Assen. Onze directeur..

De Nieuwskraai. Met vriendelijke groet, Paul Moltmaker, algemeen directeur Plateau Openbaar Onderwijs Assen. Onze directeur.. Nieuwsbrief Obs Het Kraaiennest Datum: 28 januari 2016 Nummer: 11 Inhoud Rapporten... 1 Brief aan de leerlingen!... 1 Onze directeur..... 2 Nieuwe schoolplein WIE O WIE? HERHALING... 3 Leesconsulent van

Nadere informatie

Maandkalender oktober 2015

Maandkalender oktober 2015 Maandkalender oktober 2015 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 1 2 5 dag van de leerkracht Studiedag team Leerlingen vrij 12 Muziekeducatie groep 5/6 6 7 Opening Kinderboekenweek 13 14 8:30-9:00

Nadere informatie

De regel van de maand september is: WE HOUDEN REKENING MET ELKAAR

De regel van de maand september is: WE HOUDEN REKENING MET ELKAAR De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief september 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Klimoppertje Datum: 9-10-2015

Klimoppertje Datum: 9-10-2015 Klimoppertje Datum: 9-10-2015 Activiteiten komende weken 14 oktober groep 6 uitstapje naar Weerterbos 18 oktober kledingbeurs 26 t/m 30 oktober herfstvakantie Nieuwe leerlingenraad Hallo allemaal Wij zijn

Nadere informatie