U, WIJ EN AUTOMATISERING DESIGNER HANDLEIDING WERKBOEK. Quick. start

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "U, WIJ EN AUTOMATISERING DESIGNER HANDLEIDING WERKBOEK. Quick. start"

Transcriptie

1 DESIGNER HANDLEIDING WERKBOEK

2 Welkom Hartelijk dank voor uw vertrouwen in TDM Digital Signage. Met een narrowcasting oplossing (ook wel digital signage genaamd) kunt u in een handomdraai iedere gewenste boodschap of aanbieding aan uw klanten intoetsen en vertonen via uw eigen beeldscherm(en). De ideale toepassing voor wachtruimtes, maar ook voor de detailhandel. In deze handleiding leiden wij u stap voor stap tot het maken van een presentatie. Om uw presentatie straks op uw presentatie-scherm te tonen, leggen wij eerst uit hoe de structuur/opbouw in elkaar zit van een presentatie. Daarna gaan we in op de onderdelen die daarvoor nodig zijn. Tot slot zullen we het daadwerkelijk maken van de presentatie behandelen. De narrowcasting software van TDM is een cloudgebaseerde oplossing die volledig vanuit uw webbrowser te beheren en configureren is. Werk waar u wilt, als u maar toegang heeft tot het internet.

3 NB: Voordat u begint is het belangrijk dat u weet hoe een presentatie-scherm wordt gebruikt: liggend (landscape) bv resolutie: 1920x1080 px of staand (portrait) dan is resolutie: 1080x1920 px. Er zijn verschillende resoluties te kiezen, geschikt voor diverse presentatieschermen. Dus... Bij het aanmaken van een masterpage - template - pagina - afspeellijst - presentatie kiest u altijd voor de resolutie die overeenkomt met het presentatie scherm! Tip 1: Bedenkt welke elementen/onderdelen er standaard zichtbaar moeten zijn op het presentatie-scherm. Deze heb je nodig om de layout te bepalen op de Masterpage. Tip 2: Maak een storyboard; een overzicht van de pagina s die je wilt gaan maken en van de content die je daarvoor moet gaan verzamelen. (images, tekst, video etc.) Tip 3: Maak gebruik van de hulplijnen of positie voor een strakke opmaak. Hou zoveel mogelijk de huisstijl-kleuren aan. Gebruik niet te veel tekst. Bekijk je opmaak eens van een afstand. Hou er altijd rekening mee dat de Masterpage een overlay functie heeft!

4 Log in met uw eigen inloggegevens. U komt nu in het Dashboard. U werkt voornamelijk in het menu CONTENT. In deze handleiding wordt daarom alleen het menu CONTENT uitgelegd.

5 Hoe is een presentatie opgebouwd? De structuur van een presentatie. Een presentatie bestaat uit 2 koppelingen: 1 afspeellijst + 1 player 1 koppeling is optioneel: de masterpage. + AFSPEELLIJST. 1 of meerdere koppelbaar. + PLAYER. zonder koppeling van de player kan er geen presentatie getoond worden. MASTERPAGE. is optioneel. Je kan ook een presentatie draaien zonder masterpage.

6 Onderdelen De stappen tot het komen van een presentatie. Masterpage. Meestal begin je met het maken van een Masterpage. Hierin staan de elementen die je permanent wilt tonen op het scherm. Dit kan zijn de tijd, datum, uw logo etc. Begin nu met het maken van een template. Template. De template kun je zien als sjabloon van je pagina. Plaats de elementen en ga vormgeven. (Zet bij het opmaken de preview van de Masterpage aan. Je wilt immers zien wat jouw lege werk-veld is.) Wanneer je klaar bent kies je voor MAAK PAGINA. Je pagina is nu identiek aan de template. (Vandaar template). Maak een nieuwe template om een nieuwe pagina te maken met een andere opmaak. Pagina. Je hebt nu een pagina om toe te voegen aan een afspeellijst. In de pagina zelf kan je nu alleen de onderdelen vervangen. Dus niet verplaatsen etc. Wil je dat wel dan moet dat weer in de template waarvan deze pagina gemaakt is. In de presentatie kan je pas een kalender toevoegen of bepaalde masterpage onderdelen uitschakelen op deze pagina. In de afspeellijst kan je de presentatie-tijd aanpassen van deze pagina. Standaard staat deze op 10 sec. Afspeellijst. Een afspeellijst bestaat uit 1 of meerdere pagina s. Voeg pagina toe aan timeline +. De pagina s kan je slepen om de volgorde te veranderen. In de timeline zie je de sec. p.pag. De pagina duur wordt automatisch aangepast aan de tijd van bv een video. Kies een mooie transition die bij jouw presentatie past door deze tussen de pagina s te slepen. Preview van deze afspeellijst is zonder de masterpage. Presentatie. Maak een presentatie aan en koppel hier 1 of meerdere afspeellijsten aan +. Kies hierbij de juiste Masterpage of Scroll naar Geen Masterpage. Koppel vervolgens aan de juiste player waarop je de presentatie wilt laten draaien. OPSLAAN. Preview van deze presentatie is met de masterpage. NB In menu CONTENT - MEDIA - worden alle images opgeslagen.

7 + + Afspeellijst. Een afspeellijst bestaat uit 1 of meerdere pagina s. Hoe maak ik een pagina? Begin met het maken van een template. Template. De template kun je zien als sjabloon van je pagina. Plaats de elementen en ga vormgeven. (Zet bij het opmaken de preview van de Masterpage aan. Je wilt immers zien wat jouw lege werk-veld is.) Wanneer je klaar bent kies je voor MAAK PAGINA. Je pagina is nu identiek aan de template. (Vandaar template). Maak een nieuwe template om een nieuwe pagina te maken met een andere opmaak. Maak dan van de template een pagina. Pagina. Kies voor MAAK PAGINA van de template naar keuze. De pagina staat nu klaar om aan een afspeellijst toe te voegen. Pagina. Je hebt nu een pagina om toe te voegen aan een afspeellijst. In de pagina is het nu alleen mogelijk de onderdelen te vervangen. Dus niet verplaatsen etc. Wil je dat wel dan moet dat weer in de template waarvan deze pagina gemaakt is. In de presentatie kan je pas een kalender toevoegen of bepaalde masterpage onderdelen uitschakelen op deze pagina. In de afspeellijst kan je de presentatie-tijd aanpassen van deze pagina. Standaard staat deze op 10 sec.

8 Content plaatsen vormgeven. Het opmaakpaneel. Hoe/welke elementen gebruik ik? masterpage template pagina Opmaak paneel Hierboven staat het opmaak-paneel. Wanneer je met de muis over het icoontje gaat wordt de functie weergegeven. Selecteer-element Klik op het element om het te selecteren Tekst-element Klik in je werkvlak en sleep een kader. Algemeen: tik/plak tekst. Opmaak: geef vorm. Data: externe data. Behoeft uitleg. Externe data wat is dat? Dit kunnen zijn RSS feeds Accounts: Facebook/Twitter Yahoo weather Office 365 Calender Google Calender etc. Hoe pas ik externe data toe? U maakt eerst een Externe data aan. Deze wordt opgeslagen. Wanneer u een in een template of pagina werkt en kiest voor Externe dat. Daar ziet u deze terug in de lijst. Hoe maak ik externe data? In het Menu CONFIG PANEL ziet u EXTERNE DATA. Klik + NIEUWE DATABRON. U kunt kiezen uit voor-geprogrammeerde Externe data. Klik op het icoontje naar keuzen en vul uw gegevens in. U kunt ook zelf RSS feed/xml aanmaken. Touch: touch-functie voor presentatie op touch-screen. Afbeelding-element Klik in je werkvlak en sleep een kader. Algemeen: geef de laag een naam. Opmaak: geef vorm. Data: Selecteer afbeelding uit de media map of upload een nieuwe afbeelding of kies externe data; afbeeldingen van de externe data. Touch: touch-functie voor presentatie op touch-screen. Video-element Klik in je werkvlak en sleep een kader. Algemeen: geef de laag een naam. Opmaak: positie. Data: Selecteer video uit de media map of upload een nieuwe video. Streaming: geef hier de url in; waar de video opgeslagen is. Touch: touch-functie voor presentatie op touch-screen.

9 Gekleurd vlak-element Klik in je werkvlak en sleep een kader. Algemeen: geef de laag een naam. Opmaak: positie/kleur/transparantie/hoekjes. Effect: effect of tijdsduur. Touch: touch-functie voor presentatie op touch-screen. WEB-element Klik in je werkvlak en sleep een kader. Algemeen: geef de laag een naam en geef de url van de website. Opmaak: positie. Geavanceerd: x/y positie ingeven gedeelte van de website. Tickertape-element Klik in je werkvlak en sleep een kader. Algemeen: geef de laag een naam, effect en snelheid van de ticker. Opmaak: maak op. Data: tik/plak tekst. Externe data. Geef een waarde in van de Externe data. Bv de titel van het bericht (ipv het hele bericht) en geef scheidingsteken aan (dit is het teken tussen het vorige en het volgende bericht). Behoeft uitleg. Externe data wat is dat? Dit kunnen zijn RSS feeds Accounts: Facebook/Twitter Yahoo weather Office 365 Calender Google Calender etc. Hoe pas ik externe data toe? U maakt eerst een Externe data aan. Deze wordt opgeslagen. Wanneer u een in een template of pagina werkt en kiest voor Externe dat. Daar ziet u deze terug in de lijst. Hoe maak ik externe data? In het Menu CONFIG PANEL ziet u EXTERNE DATA. Klik + NIEUWE DATABRON. U kunt kiezen uit voor-geprogrammeerde Externe data. Klik op het icoontje naar keuzen en vul uw gegevens in. U kunt ook een eigen RSS feed/xml aanmaken. Datum/tijd-element Klik in je werkvlak en sleep een kader. Algemeen: geef de laag een naam. Opmaak: geef vorm. Data: kies tijd, datum of dag. Effect: effect en tijdsduur. Touch: touch-functie voor presentatie op touch-screen. Youtube-element Klik in je werkvlak en sleep een kader. Algemeen: geef de laag een naam. Opmaak: positie. Data: voor Youtube url in. Touch: touch-functie voor presentatie op touch-screen. Vimeo-element Klik in je werkvlak en sleep een kader. Algemeen: geef de laag een naam. Opmaak: positie. Data: voor Vimeo url in. Touch: touch-functie voor presentatie op touch-screen.

10 Geluid-element Klik in je werkvlak en sleep een kader. Algemeen: geef de laag een naam. Opmaak: positie. Effect: effect of tijdsduur. Data: Kies een.mp3 (geluidsbestand) uit de mediamap of upload een nieuw.mp3 bestand. Streaming: geef de url in van de geluid-stream. NU24-element Klik in je werkvlak en sleep een kader. Algemeen: geef de laag een naam. Opmaak: positie. Touch: touch-functie voor presentatie op touch-screen. NB het NU24 element staat standaard op 60 sec. en laat algemeen nieuws zien met ondertiteling. Slideshow-element Klik in je werkvlak en sleep een kader. Algemeen: geef de laag een naam. Opmaak: positie/transparantie. Data: Selecteer afbeelding uit de media map of upload een nieuwe afbeelding. Touch: touch-functie voor presentatie op touch-screen. NB kies liggende afbeelding voor een liggend vak en staande afbeeldingen voor een staand vak. QRcode-element Klik in je werkvlak en sleep een kader. Algemeen: geef de laag een naam. Opmaak: positie. Data: voer de url in. Touch: touch-functie voor presentatie op touch-screen. NB Er wordt automatisch een QR-code gegenereerd. Deze gegenereerde code kan gescand worden met een mobiele telefoon. Op de telefoon wordt nu automatisch de url geopend in een browser. Touch: touch-functie voor presentatie op touch-screen. Powerpoint-element Klik in je werkvlak en sleep een kader. Zet uw presentatie om in een slideshow of video.

11 Oefening 1 Maak een Masterpage (bv: Vitasys Welkom) met daarin: o Kleurvlak o Tijdsindicatie o Logo o Image / uploaden of uit de media-map o Een tickertape notities:... Tip: Maak gebruik van de hulplijnen of positie voor een strakke opmaak. Hou zoveel mogelijk je huisstijlkleuren aan. Gebruik niet te veel tekst. Bekijk je opmaak eens van een afstand. Hou er altijd rekening mee dat de Masterpage een overlay functie heeft!

12 Oefening 2 Maak een Template met daarin: o Video / uploaden of uit de media-map o Slideshow / uploaden of uit de media-map notities:... Van deze template kan je en kopie maken en aanpassen om een ander soort pagina te maken. Ook kan je er steeds een nieuwe pagina van maken om alleen de onderdelen te vervangen. Je gebruikt de template dan als sjabloon voor meerdere soortgelijke pagina s.

13 Oefening 3 Maak een Pagina van de template die je net hebt gemaakt (bv: hp z desktop workstations). Deze pagina is nu klaar gezet om af te spelen. Om deze pagina af te spelen moet je hem nog wel toevoegen aan een afspeellijst. notities:... NB: In een pagina kan alleen de content (image/tekst) vervangen worden. Dus niet verschuifbaar of groter gemaakt of ander kleurtje maar er kan ook niet nog een item toevoegd worden aan de pagina. Dus alle onderdelen staan vast op een vaste plek.

14 Oefening 4 Maak een Afspeellijst aan. notities:... Klik op + en voer Naam in. Klik op + en voeg aan timeline toe. Tip: Voeg een Transition toe voor een mooi overloopeffect tussen de pagina s. Tijd per pagina is instelbaar. Pagina volgorde kan je wijzigen door te slepen.

15 Oefening 5 Maak een Presentatie. notities:... Klik op + en voer Naam in Resolutie Geen Masterpage of wel ( kiezen welke te koppelen). Nu is er een presentatie aangemaakt maar die is leeg. Er moet nog een afspeellijst aan gekoppeld worden. Klik daarom op + en koppel de afspeellijst(en). Om de presentatie af te kunnen spelen moet er nog gekozen worden voor een player. Klik daarom op + en koppel de player. Tip: Het is handig om presentaties (bv kantine, ontvangshal, etc.) en afspeellijsten (bv menu, veiligheid etc.) goed te omschrijven. Dat werkt overzichtelijker.

16 Pagina bewerken in de presentatie. Masterpage-onderdelen + Scheduling Als de presentatie klaar is kan je iets extra s meegeven aan een pagina. Masterpage onderdelen uitschakelen. In de presentatie kan je per pagina bepaalde masterpage onderdelen uitschakelen. Open je presentatie. Je ziet je afspeellijst(en) die bestaat uit 1 of meerdere pagina s. Kik op de betreffende pagina en onderstaand veld komt tevoorschijn. Vink de onderdelen aan die je uit wilt zetten op de die pagina. Dit is een voorbeeld van zo n veld. Scheduling. In de presentatie kan je per pagina en kalender/tijd-schema meegeven. Dit werkt net als hierboven... Open je presentatie. Klik op de betreffende pagina en onderstaand veld komt tevoorschijn. Hierin kan je de Start-tijd + Einddatum invullen + op welke dagen. Dit is een voorbeeld van zo n veld. U kunt ook scheduling toepassen op een hele afspeellijst. Klik hiervoor op de afspeellijst.

17 notities:...

18 Support U heeft nu een - uitleg gehad en u kunt nu zelf gemakkelijk een presentatie maken en deze uitzenden op uw schermen. Op onze website kunt u nog de video tutorials raadplegen: Voor ondersteuning bij het maken van uw presentatie kunt u contact opnemen met Linda Bosch: of stuurt u een naar: linda@vitasys.nl. Meer mogelijkheden in TDM U heeft nu een - uitleg gehad. Het menu CONTENT is compleet doorgenomen. Nog niet alle toepassingen zijn besproken. In TDM kunt u nl. ook koppellingen maken met uw Agenda: Office 365 Calendar, Google Calendar en Exchange maar Zermelo en Magister voor scholen. In het menu ADMINISTRATIE kan het gebruikersbeheer worden aangepast. Ook worden hier de licentie codes geactiveerd. In het CONFIG PANEL (hier bent u al geweest om EXTERNE DATA toe te voegen) staat bv ook het overzicht van uw PLAYERS. Achter uw HTML5 player staat Toon player URL. Wanneer u hier op klikt wordt de url zichtbaar waar uw presentatie op draait. Bij een HTML5 licentie wordt immers gebruik gemaakt van een url om de presentatie te laten draaien. NB Uitleg over bovenstaande is voor de meeste klanten overbodig daar Vitasys bij installatie uw licenties voor u activeert en uw werk-omgeving alvast voor u klaarzet zodat u direct en makkelijk van kan gaan. Mocht u toch alle ins-outs van het pakket willen weten helpen wij u graag verder. VITASYS Perenmarkt PG Zwaagdijk-Oost info@vitasys.nl.

NIEUWE SOFTWARE TDM GENERATIE NARROWCASTING VAN HANDLEIDING HTML5. v1.3

NIEUWE SOFTWARE TDM GENERATIE NARROWCASTING VAN HANDLEIDING HTML5. v1.3 NIEUWE GENERATIE DIGITAL SIGNAGE NARROWCASTING SOFTWARE VAN TDM HANDLEIDING HTML5 v1.3 Welkom bij TDM Digital Signage Bedankt voor uw interesse in TDM Digital Signage software. TDM is een cloud-gebaseerde

Nadere informatie

NIEUWE DIGITAL SIGNAGE TDM GENERATIE SOFTWARE VAN HANDLEIDING HTML5. v1.5

NIEUWE DIGITAL SIGNAGE TDM GENERATIE SOFTWARE VAN HANDLEIDING HTML5. v1.5 NIEUWE GENERATIE DIGITAL SIGNAGE SOFTWARE VAN TDM HANDLEIDING HTML5 v1.5 Welkom bij TDM Digital Signage Bedankt voor uw interesse in TDM Digital Signage software. TDM is een cloud-gebaseerde Digital Signage

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie Handleiding VPNL Instore Communicatie Inhoudsopgave. Gebruikersomgeving. Dia s maken. Presentaties maken 9 4. Uitzending bekijken VersPlatform Nederland Handleiding VPNL Instore Communicatie . Gebruikersomgeving

Nadere informatie

Handleiding adviescommissies gemeente Oegstgeest

Handleiding adviescommissies gemeente Oegstgeest Handleiding adviescommissies gemeente Oegstgeest Pagina thema s Op deze pagina is het mogelijk om thema s toe te voegen. Wanneer je een nieuw thema wil toevoegen kan dit via deze knop: Vervolgens kom je

Nadere informatie

NIEUWE DIGITAL SIGNAGE TDM GENERATIE SOFTWARE VAN HANDLEIDING. v1.5

NIEUWE DIGITAL SIGNAGE TDM GENERATIE SOFTWARE VAN HANDLEIDING. v1.5 NIEUWE GENERATIE DIGITAL SIGNAGE SOFTWARE VAN TDM HANDLEIDING v1.5 Welkom bij TDM Digital Signage Bedankt voor uw interesse in TDM Digital Signage software. TDM is een cloud-gebaseerde Digital Signage

Nadere informatie

Minimale systeemvereisten Overzicht van de functionaliteiten TDM-player installeren op uw computer of scherm Netwerkbeveiliging Presentatie maken

Minimale systeemvereisten Overzicht van de functionaliteiten TDM-player installeren op uw computer of scherm Netwerkbeveiliging Presentatie maken 1 Handleiding TDM Digital Signage v1.2 18-04-2014 Welkom bij TDM Digital Signage Bedankt voor uw interesse in TDM Digital Signage software. TDM is een cloud-gebaseerde Digital Signage oplossing die volledig

Nadere informatie

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Inleiding: Hartelijk welkom als correspondent van Bakkeveen.nl In deze handleiding vind je de instructie hoe je zelf informatie op de site van Bakkeveen kunt plaatsen.

Nadere informatie

Minimale systeemvereisten Overzicht van de functionaliteiten TDM-player installeren op uw computer of scherm Netwerkbeveiliging Presentatie maken

Minimale systeemvereisten Overzicht van de functionaliteiten TDM-player installeren op uw computer of scherm Netwerkbeveiliging Presentatie maken 1 Handleiding TDM Digital Signage v1.2 18-04-2014 Welkom bij TDM Digital Signage Bedankt voor uw interesse in TDM Digital Signage software. TDM is een cloud-gebaseerde Digital Signage oplossing die volledig

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Factuur Lay-out / Factuur Template

Factuur Lay-out / Factuur Template Factuur Lay-out / Factuur Template In i-reserve is het mogelijk facturen te verzenden. De facturen worden als pdf bijlage per e-mail naar de klant verzonden. In deze tutorial wordt beschreven hoe u een

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl februari 2014 1 Inhoud Om te starten 3 Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 10 Dia exporteren naar toonbankkaart

Nadere informatie

Info Tracs Backend. Info Tracs v Handleiding v1.1

Info Tracs Backend. Info Tracs v Handleiding v1.1 Info Tracs Backend Info Tracs v.. - Handleiding v. Inhoud Info Tracs backend... Login... Backend... Overzicht... Albums... 5 Het Albums overzicht scherm... 5 Het Album toevoegen scherm... 6 Het Wijzig

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Webredactie dashboard

Webredactie dashboard Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheermogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Instructies Zitecraft Content Management System (CMS)

Instructies Zitecraft Content Management System (CMS) Instructies Zitecraft Content Management System (CMS) Inloggen Het CMS wordt geopend via http://zitecraft.com/login of er kan op het icoontje rechtsonder op de zite geklikt worden. Vervolgens dient het

Nadere informatie

CMS Template Handleiding

CMS Template Handleiding CMS Template Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 6 Een link toevoegen... 7 Een afbeelding toevoegen... 9 Foto s plaatsen op de fotopagina...

Nadere informatie

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Introductie... 4 Inloggen bij WordPress... 5 Introductie in het dashboard... 6 Berichten en pagina's... 8 Bericht Categorieën... 8 Nieuw Bericht...

Nadere informatie

Instructies Zitecraft Content Management System (CMS)

Instructies Zitecraft Content Management System (CMS) Instructies Zitecraft Content Management System (CMS) Inloggen Het CMS wordt geopend via http://zitecraft.com/login of er kan op het icoontje rechtsonder op de zite geklikt worden. Vervolgens dient het

Nadere informatie

Zie ook de insdtructiefilm die op de site staat onder Redacteuren login.

Zie ook de insdtructiefilm die op de site staat onder Redacteuren login. In onderstaande handleiding worden de voornaamste schermen, die nodig zijn voor het onderhoud van de team pagina s van de Rhode site, beschreven. Voor mensen die vorig seizoen ook al redacteur waren: De

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Inloggen in administratorgedeelte Informatie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Typo3

Gebruikershandleiding Typo3 Gebruikershandleiding Typo3 Inhoudsopgave: 1. Inhoudsopgave 2. Inloggen op de backend 3. Tekst aanpassen 4. Afbeeldingen toevoegen. a. Een afbeelding toevoegen in de teksteditor. b. Een afbeelding toevoegen

Nadere informatie

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding De WordPress 3.5 Beginners Handleiding Internetbureau Elephant april 13 Inhoud Introductie... 2 Inloggen... 3 Het dashboard... 5 Berichten en pagina's... 6 Nieuw Bericht... 6 Nieuwe Pagina... 8 Afbeeldingen,

Nadere informatie

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BEHEER 5 2.1 Site structuur 6 2.2 Afdelingen 7 2.3 Beheerders 8 2.3.1 Rechten 9 2.3.1.1 Rechten Beheer 9 3. INSTELLINGEN

Nadere informatie

Handleiding nieuwsbrief

Handleiding nieuwsbrief Polakkenweg 3 Postbus 12 9422 ZG Smilde Telefoon (0592) 42 02 00 Fax (0592) 41 58 43 Email post@fontijn.nl www.fontijn.nl Handleiding nieuwsbrief Om in het nieuwsbrief systeem te komen vult u het volgende

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress V 1.0 Door Inhoud Inloggen op de website... 3 Het Dashboard... 4 Berichten... 5 Berichten aanmaken... 5 Berichten bewerken... 6 Pagina's... 7 Pagina's aanmaken... 7 Pagina's bewerken...

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Uitnodiging Profiel invullen Tijdlijnen... 6

Uitnodiging Profiel invullen Tijdlijnen... 6 Inhoudsopgave Uitnodiging e-mail... 3 Profiel invullen... 4 Tijdlijnen... 6 Persoonlijke tijdlijn... 6 Groepstijdlijn... 8 Privéberichten... 10 Vermeldingen... 10 Notificaties... 10 Mediabibliotheek...

Nadere informatie

Handleiding bijlage: KALENDER. digital4u.nl effectief op internet. www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1

Handleiding bijlage: KALENDER. digital4u.nl effectief op internet. www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1 Handleiding bijlage: KALENDER digital4u.nl effectief op internet www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1 Introductie Kalender Uw website maakt gebruik van een Kalender module. In deze

Nadere informatie

Handleiding Op Maat Wizard.

Handleiding Op Maat Wizard. Handleiding Op Maat Wizard. Met de Op Maat Wizard kun je zelf vullingen maken voor de verschillende werkvormen in het Op Maat programma. Wanneer je de software (Speler en Wizard) niet in je bezit hebt,

Nadere informatie

Handleiding voor ondernemers. De directe invoer van content in de database van visitbrabant.com

Handleiding voor ondernemers. De directe invoer van content in de database van visitbrabant.com Handleiding voor ondernemers De directe invoer van content in de database van visitbrabant.com Inhoud Aanmaken of bewerken van een locatie... 2 Content... 3 Contactgegevens... 4 Call-to-action... 4 Kalender...

Nadere informatie

Kies vervolgens Media invoegen.

Kies vervolgens Media invoegen. Hoe plaats ik nieuwe media foto s, video s en documenten? Het is de bedoeling dat via de website veel foto s en video s met de parochie worden gedeeld, om zo mensen te verbinden en verbonden te houden.

Nadere informatie

1.1 Selecteren van Locatie en scherm

1.1 Selecteren van Locatie en scherm Handleiding 1 Inhoud 1. Inloggen... 3 1.1 Selecteren van Locatie en scherm... 4 2. Locatie... 5 2.1 Onderhoudshistorie... 5 3. Client... 6 3.1 Pagina beheer... 6 3.2 Zelf een pagina aanmaken... 7 3.2.1

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008 Handleiding website Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008 In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

MyMediasite Handleiding 2013 - V1.0

MyMediasite Handleiding 2013 - V1.0 MyMediasite Handleiding 2013 - V1.0 1 INHOUDSOPGAVE 1. INSTALLATIE 3 2.1 OPNEMEN: OPSTARTEN 4 2.2 OPNEMEN: NIEUWE PRESENTATIE 5 2.3 OPNEMEN: OPNAME PROCES 7 2.4. OPNEMEN: EIGEN MEDIA UPLOADEN 11 3. PRESENTATIE

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

Nieuw arrangement maken.

Nieuw arrangement maken. Nieuw arrangement maken. Ga naar mijn arrangementen overzicht en klik op de button Nieuw arrangement. Geef het arrangement een titel en maak een korte omschrijving. Na OK' kom je in het onderstaande werkblad,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress icm Woocommerce pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Liever persoonlijke

Nadere informatie

2. INLOGGEN INLOGGEN'

2. INLOGGEN INLOGGEN' 1. DIGITALEWEEK.BE Alle activiteiten die tijdens de Digitale Week plaatsvinden, worden verzameld op de website van de Digitale Week. De deadline om activiteiten in te voeren is 7 maart 2014. 2. INLOGGEN

Nadere informatie

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172)

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 1 Inhoud Tips voor u begint... 3 Beginnen met WordPress... 4 Login... 4 Dashboard... 4 Back-up maken van uw website... 5 Bloggen en Pagina s... 6 Tekst editor... 6 Nieuwsbericht maken (Bloggen)... 6 Pagina

Nadere informatie

Looproute Microsoft OneNote 2010 versie 1.0. Looproute Microsoft OneNote 2010. Inleiding

Looproute Microsoft OneNote 2010 versie 1.0. Looproute Microsoft OneNote 2010. Inleiding 1 Looproute Microsoft OneNote 2010 Inleiding Dit document beschrijft de werking van het computerprogramma Microsoft OneNote (versie 2010) en is bedoeld voor docenten en leerlingen van het basis- en voortgezet

Nadere informatie

Bouwstenen. Handleiding. In deze handleiding vindt u informatie over de 12 verschillende bouwstenen waaruit u kunt kiezen, om uw app op te bouwen.

Bouwstenen. Handleiding. In deze handleiding vindt u informatie over de 12 verschillende bouwstenen waaruit u kunt kiezen, om uw app op te bouwen. Bouwstenen Handleiding In deze handleiding vindt u informatie over de 12 verschillende bouwstenen waaruit u kunt kiezen, om uw app op te bouwen. Lijst Tekst Het lijst onderdeel biedt een overzicht van

Nadere informatie

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm:

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm: CMS Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 7 Een link toevoegen... 8 Een afbeelding toevoegen... 10 Foto s plaatsen op de fotopagina... 12 Media...

Nadere informatie

Handleiding Voor Bedrijven

Handleiding Voor Bedrijven Handleiding Voor Bedrijven Versie 1-2017 INHOUDSOPGAVE Inhoud 1. account 3 - Nieuw account aanmaken 2. Inloggen 5 - Op het beheersysteem 3. project 8 - Het aanmaken van een project 3b. project 14 - Biedingen

Nadere informatie

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina.

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. Leerpaden maken 1. Account en wachtwoord 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. 5. Structuur aanbrengen met stappen 6. Structuur aanbrengen

Nadere informatie

Hoe maak je een nieuwbrief template met MailChimp? In dit document leg ik je stap voor stap uit hoe je met het drag and drop systeem van MailChimp jouw eigen layout bij elkaar sleept. Je geeft jouw template

Nadere informatie

Rapportages instellen

Rapportages instellen Versie 2.0 Introductie In Finchline is het mogelijk om over de ingestelde widgets (grafische weergaven) een rapportage te ontvangen en versturen in PDF of Excel. In deze handleiding komen alle opties,

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding De Kleine WordPress Handleiding De Kleine WordPress Handleiding Algemene Informatie Dit is versie 1.9 van dit boek, voor de meest recente versie kunt u terecht op WordPress Magazine Disclaimer: Bij het

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

Startersgids iblox. Inhoudsopgave. Hulp bij het opzetten van uw website.

Startersgids iblox. Inhoudsopgave. Hulp bij het opzetten van uw website. Hulp bij het opzetten van uw website. Inhoudsopgave Start met uw website Inloggen vanaf BC dashboard Mail account aanmaken 1. Tab Algemeen 2. Tab Doorsturen 3. Tab E-mailaliassen 4. Tab Automatische beantwoording

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2014 1 2 Notities Inhouds opgave Hoe log ik in? 4 Een pagina toevoegen. 5 Een pagina vullen/aanpassen. 7 Een pagina verwijderen. 8 Een sjabloon kiezen.

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding Quick Guide

Gebruikers Handleiding Quick Guide Gebruikers Handleiding Quick Guide Info-Kanaal: v4.0 Versie: 1.1 Datum: 18 maart 2010 Auteur(s): M.H.M. van het Bolscher B.A. Kooy M.J.R. Verbiesen R. Scheffer Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Inloggen... 3

Nadere informatie

In onderstaande handleiding worden de voornaamste schermen beschreven, die nodig zijn voor het onderhoud van de team pagina s van de Rhode site.

In onderstaande handleiding worden de voornaamste schermen beschreven, die nodig zijn voor het onderhoud van de team pagina s van de Rhode site. In onderstaande handleiding worden de voornaamste schermen beschreven, die nodig zijn voor het onderhoud van de team pagina s van de Rhode site. Zie ook de instructiefilm die op de site staat onder Redacteuren

Nadere informatie

Live! i-tv Live! instructieboek

Live! i-tv Live! instructieboek Live! i-tv Live! instructieboek Volg ons in VOORWOORD Beste itv Live!-gebruiker, Voor u ligt het instructieboekje dat hoort bij het itv Live!-programma. Hierin worden alle opties van het itv Live!-programma

Nadere informatie

WordPress Handleiding

WordPress Handleiding Algemene Informatie Disclaimer: Bij het samenstellen van dit boek is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid van de opgenomen informatie. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk gesteld worden

Nadere informatie

REDACTEUREN HANDLEIDING

REDACTEUREN HANDLEIDING V1.2 8/5/2009 Vertaling: John Sim 2 Inhoudsopgave De inhoud van een document bewerken... 11 Een nieuwe document aanmaken... 12 Het aanmaken van een nieuwe document gaat als volgt:... 12 Een pagina publiceren...

Nadere informatie

RA Handleiding Reisadviseur INLOGGEN: ONDERHOUD: WEBSITE STRUCTUUR. Menu & Pagina structuur. Pagina s aanmaken. Weblink aanmaken

RA Handleiding Reisadviseur INLOGGEN: ONDERHOUD: WEBSITE STRUCTUUR. Menu & Pagina structuur. Pagina s aanmaken. Weblink aanmaken RA Handleiding Reisadviseur INLOGGEN: http://www.thetravelclub.nl/manager/ user : pass : (NB: in dit voorbeeld gebruiken we het account van Jose Maas in de screenshots) ONDERHOUD:

Nadere informatie

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het aanpassen van de teampagina s op www.witkampers.nl. Het doel van de website is

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Content tips & tricks

Content tips & tricks Content tips & tricks E-learning vormt de basis van je lessen en als docent steek je veel tijd in het ontwikkelen en vormgeven van deze content. Met deze handleiding maken we dit proces net even makkelijker

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz Pagina s beheren Blz Sidebars beheren Blz Menu beheren Blz.

Inhoudsopgave. 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz Pagina s beheren Blz Sidebars beheren Blz Menu beheren Blz. Inhoudsopgave 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz. 02 02. Pagina s beheren Blz. 05 03. Sidebars beheren Blz. 09 04. Menu beheren Blz. 10 05. Blogs beheren Blz. 13 06. Uitgelichte blokken op home beheren

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Gevorderden training TYPO3. Stap voor stap de website beheren

Gevorderden training TYPO3. Stap voor stap de website beheren Gevorderden training TYPO3 Stap voor stap de website beheren Programma Nieuwsbrief opzetten Werken met formulieren Creatieve pagina opmaak, FC E 's uitleg van de smaakjes Gebruik van webmail Statistieken

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

Manual TV lobby en receptie

Manual TV lobby en receptie Manual TV lobby en receptie 0. WAARVOOR WORDT HET PROGRAMMA GEBRUIKT? 1. LOGIN 2. BEGIN SCHERM 3. Een creatie maken 3.1 Een statische creatie maken 3.2 Een dynamische creatie maken 4. Dynamische creatie

Nadere informatie

Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp

Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp Algemeen Deze handleiding beschrijft de werking van OpenEmm gekoppeld aan WordPress. Ondanks het feit dat binnen OpenEmm nieuwsbrieven opgemaakt

Nadere informatie

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN SAN v3 Update document 2010 uitgebracht door OCEN Inhoudsopgave. Inleiding...3 1 Navigatie...4 1.1 Navigatie: het menu...4 1.2 Navigatie: dashboard...4 1.3 Navigatie: kruimelpad...4 1.4 Navigatie: iconen

Nadere informatie

Handleiding voor Leden

Handleiding voor Leden Handleiding voor Leden Wedstrijdverslagen maken op www.lvvtornado.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het toevoegen van wedstrijdverslagen en foto s op www.lvvtornado.nl Het doel

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

op mijn Hofstaete Internet Platform

op mijn Hofstaete Internet Platform Handleiding Doelgroep op mijn Hofstaete Internet Platform Gefeliciteerd! U gaat aan de slag met doelgroepen binnen het Hofstaete Internet Platform. In deze handleiding: Doelgroep wat is dat? In het kort

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING CMS

GEBRUIKERSHANDLEIDING CMS GEBRUIKERSHANDLEIDING CMS 6 januari 2017 Versie 0.2 Ledyears I Postbus 64 I 2950 AB Alblasserdam I Tel: 088-3221 000 I info@ledyears.nl I www.ledyears.nl 1 / 6 Inhoudsopgave 1. LAY-OUT AANMAKEN... 3 2.

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

ActiveBuilder Handleiding

ActiveBuilder Handleiding ActiveBuilder Handleiding Auteur: TalkActive I/S Datum: Juli 2004 Versie: R. 1.01 Taal: Nederlands Copyright 2004 - Talk Active alle rechten voorbehouden. Inhoud: 1. INTRODUCTIE...2 2. SNEL STARTEN...3

Nadere informatie

Probleemstelling: Hoe kan binnen CRMcorner (standaard) sjablonen gekoppeld worden aan bepaalde overzichten en het communicatie centrum.

Probleemstelling: Hoe kan binnen CRMcorner (standaard) sjablonen gekoppeld worden aan bepaalde overzichten en het communicatie centrum. Instructiekaart: Sjablonen beheer- Standaard documenten. Kaartnummer: 06 Versie: 0106 Probleemstelling: Hoe kan binnen CRMcorner (standaard) sjablonen gekoppeld worden aan bepaalde overzichten en het communicatie

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

Info-Kanaal: v4.2 Versie: 1.0 Datum: 6 december Gebruikers Handleiding Quick Guide

Info-Kanaal: v4.2 Versie: 1.0 Datum: 6 december Gebruikers Handleiding Quick Guide Info-Kanaal: v4.2 Versie: 1.0 Datum: 6 december 2011 Gebruikers Handleiding Quick Guide Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Inloggen... 3 3. Afspeellijsten... 4 4. Berichten... 5 4.1. Nieuw bericht toevoegen...

Nadere informatie

KHLim. Departement Lerarenopleiding. Algemene vaardigheden ICT Nearpod

KHLim. Departement Lerarenopleiding. Algemene vaardigheden ICT Nearpod KHLim Departement Lerarenopleiding Algemene vaardigheden ICT Nearpod Inhoud 1 Nearpod... 3 2 Keuzelijst... 4 2.1 My libary... 5 2.2 Explore... 5 2.3 Join... 6 2.4 Create... 6 2.5 Reports... 7 3 Maken van

Nadere informatie

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer Auteur: Niels Bons Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie 2014, Provincie Fryslân Uitgegeven in eigen beheer (mail@infofryslan.nl) Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor

In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor Formulieren In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor de Functioneel beheerder. Ter verduidelijking zijn op relevante onderdelen eveneens schermvoorbeelden

Nadere informatie

Gebruikershandleiding phpwcms

Gebruikershandleiding phpwcms Gebruikershandleiding phpwcms Werken met phpwcms Voskotan Webservices http://www.voskotan.com Voskotan Webservices Pagina 1 van 22 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Systeemeisen... 3 3 Inloggen... 3 4 Beheer

Nadere informatie

Handleiding Hootsuite

Handleiding Hootsuite Oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Account aanmaken... 4 2. Wat is wat?... 6 3. Inrichten... 8 3.1 Tabs aanmaken... 8 3.2 Kolommen aanmaken... 8 4. Inrichten voor monitoring... 10 4.1 Zoekwoorden...

Nadere informatie

Handleiding Enquêtemodule. Contents

Handleiding Enquêtemodule. Contents Handleiding Enquêtemodule Dit document dient als uitleg over de enquêtemodule. De enquêtemodule is een optionele module welke te bestellen is via Support Modules. Met de enquêtemodule krijgt de club de

Nadere informatie

Handleiding website Sint-Carolus

Handleiding website Sint-Carolus Handleiding website Sint-Carolus www.carolusschool.be INHOUD 1. AANMELDEN 1) Aanmelden... p2 2) Wachtwoord vergeten.. p2 2. FOTOALBUM 1) Foto s toevoegen.. p3 2) Fotoalbum toevoegen in stappen. p3 3) Foto

Nadere informatie

Over deze handleiding

Over deze handleiding Handleiding Inhoudsopgave Over deze handleiding 3 Het startscherm 4 Hoe werkt het 5 Upload media 6 Ontwerp een thema 8 Gebruik van de design editor 10 Plan je content 12 Over deze handleiding In deze handleiding

Nadere informatie

Hoe maak ik een taak

Hoe maak ik een taak Hoe maak ik een taak INHOUDSOPGAVE QULI MODULE TAKEN 1. Hoe maak ik een taak in Quli... 2 2. Opties bij taken... 5 2.1 Herinnering... 5 2.2 Herhalen... 6 2.3 Einddatum... 6 3. Tabbladen bij taken... 7

Nadere informatie

Portfolio 2016. Handleiding voor studenten van de Marnix academie

Portfolio 2016. Handleiding voor studenten van de Marnix academie Portfolio 2016 Handleiding voor studenten van de Marnix academie Harriet Zuidervaart h.zuidervaart@hsmarnix.nl Inhoudsopgave Document informatie Documentversie 1.0 Laatste revisie: 19 mei 16 Door: h.zuidervaart@hsmarnix.nl

Nadere informatie