Opgravingen in de Contreie krijgen een staartje. Prehistorische graven en een oude weg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Opgravingen in de Contreie krijgen een staartje. Prehistorische graven en een oude weg"

Transcriptie

1 Opgravingen in de Contreie krijgen een staartje Prehistorische graven en een oude weg De opgravingen in de Contreie, die afgelopen zomer tijdelijk werden afgesloten, hebben een staartje gekregen. In oktober en november wordt door ADC ArcheoProjecten nog een deel van het terrein onderzocht. De eerste resultaten zijn meteen al interessant: nieuwe prehistorische graven en een oude weg. Wil je meer lezen? Ga dan naar de website > Archeologie > Nieuws.

2 Vos in Oosterhout Op de Hertogenlaan in Oosterhout is een vos gesignaleerd. Als gemeente willen we u erop wijzen dat deze dieren geen gevaar opleveren. Ze leven solitair, zijn vooral s nachts actief en jagen in de schemering. De vos jaagt op allerlei soorten fauna, waaronder vogels, landbouwhuisdieren als kippen en konijnen. Daarom verzoeken wij houders van kippen en konijnen hun dieren te beschermen met een deugdelijk hok. De vos kan drager zijn van de vossenlintworm of hondsdolheid, maar dat komt in Nederland niet meer voor. De kans dat de mens hiermee besmet wordt is vrijwel nihil. Elders in Europa komt het zeer zelden voor. Wel verzoeken wij u niet rechtstreeks in contact te treden met de vos en indien noodzakelijk voorzorgsmaatregelen te treffen zoals wegwerphandschoenen. Heeft u toch zichtbare schade of overlast van de vos, dan kunt u dit melden bij het gemeentelijk meldpunt via het nieuwe telefoonnummer van de gemeente of meldpunt.openbareruimte@oosterhout.nl

3 Sterrenbuurt en Donkenbuurt Buurt van de Maand Kom naar de oranje wagen die staat bij basisschool de Sterrendonk aan de Sterrenlaan op woensdag 3 en donderdag 4 november De Sterrenbuurt en de Donkenbuurt zijn in november Buurt van de Maand. Een oranje wagen is dan centraal punt in de buurt. In november staat de wagen bij basisschool de Sterrendonk aan de Sterrenlaan. Bewoners kunnen op woensdag 3 en donderdag 4 november van tot uur in de wagen terecht om aan te geven wat zij graag in hun buurt verbeterd en aangepakt willen zien. Het is ook mogelijk op deze dagen de buurt of een deel daarvan gezamenlijk te schouwen. Hiervoor kunnen bewoners terecht bij de buurtcoördinatoren die in de wagen aanwezig zijn. Naast de buurtcoördinatoren zijn op bepaalde tijden ook de politie, Surplus Welzijn en Thuisvester in de wagen aanwezig. Alle informatie daarover staat in de bewonersbrief die in de buurt wordt verspreid. Met de meldingen die uit de buurt komen gaat de gemeente in die maand aan de slag. Uw vraag die u in het kader van Buurt van de maand stelt, zal of binnen een maand worden opgelost, of u krijgt binnen een maand een antwoord op uw vraag. Meldingen kunnen overigens bij voorkeur gedaan worden bij het telefonische Meldpunt Openbare Ruimte, bereikbaar op het nieuwe telefoonnummer van de gemeente Elke maand komt een andere Oosterhoutse buurt of een kerkdorp aan bod als Buurt van de Maand. In december zijn de Warande en Paterserf Buurt van de Maand.

4 Wethouder Bode biedt 1 e exemplaar lesbrief aan Project Kinderlintje moet bekendheid onderscheidingen voor kinderen vergroten Wethouder Carla Bode-Zopfi (onderwijs; programma Jong) heeft afgelopen donderdag het eerste exemplaar van de lesbrief Project Kinderlintje overhandigd in de klas van meester Joep Heinen op basisschool De Pionier. Niet toevallig deze klas, want Heinen heeft het lesproject ontwikkeld. Zijn klas heeft als proeftuin voor de lessen gefungeerd. Het Project Kinderlintje maakt de scholieren bekend met het fenomeen onderscheidingen. Het verhaalt over de ontstaansgeschiedenis van de Nederlandse onderscheidingen, vertelt waarom mensen geridderd worden en wijst dan op de mogelijkheid om kinderen voor te dragen voor een Kinderlintje. Doelstelling van het project is het vergroten van de bekendheid met het Kinderlintje en de Onderscheiding voor Jonge Helden en daarmee het vergroten van het aantal voordrachten. Oosterhout reikt op 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind, voor de tweede keer Kinderlintjes en Onderscheidingen voor Jonge Helden uit. Tim Wouter de Meijer was in 2009 de eerste Oosterhouter die een Kinderlintje ontving. Deze onderscheidingen zijn bedoeld voor kinderen en jongeren die een bijzondere prestatie leveren of zich belangeloos inzetten voor de samenleving. Iedereen kan tot 10 november a.s. een kind of jongere aanmelden. Oosterhout kent twee onderscheidingen. Het Kinderlintje is een onderscheiding voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De Onderscheiding voor Jonge Helden is bedoeld voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar. Iedereen kan een kind of jongere aanmelden middels het voordrachtformulier dat is te downloaden op Op het formulier moeten twee referenties worden opgegeven, mensen die ook vinden dat het kind of de jongere een onderscheiding verdient. Het volledig ingevulde formulier kan opgestuurd of afgeleverd worden op het gemeentehuis.

5 CRUYFF COURT OP HET SLOTJESVELD De gemeente wil samen met de Johan Cruyff Foundation een officieel Cruyff Court aanleggen op het Slotjesveld naast de bestaande skatebaan. Een Cruyff Court is een moderne invulling van het aloude trapveldje dat vroeger te vinden was in veel buurten en wijken, maar dat door de jaren heen vaak is opgeofferd voor verstedelijking en uitbreiding. Met een Cruyff Court wordt de functie die dat oude trapveldje had, weer terug in de wijk gebracht. De kinderen uit de buurt krijgen een goede, veilige plek om te sporten. De afmetingen van het kunstgrasveld bedragen 42x28 meter. Er komt een hekwerk rond het speelveld. Achter de doelen en aan de zijde van de Van Oldeneellaan komt een ballenvanger van 4 meter hoog en aan de zijkant van het veld een hekwerk van 1,10 meter. Procedure Deze week is de formele omgevingsvergunning voor het plaatsen van de hekwerken ingediend, zoals u ook in het gemeentelijk informatiebulletin in Weekblad Oosterhout kunt lezen. Het afgeven van de vergunning zal ook weer worden gepubliceerd in genoemd informatiebulletin. Inloopavond Om antwoord te geven op vragen die u mogelijk heeft, zullen medewerkers van de gemeente, de Johan Cruyff Foundation, Jongerenwerk (Surplus Welzijn), OIB (Oosterhout In Beweging) en de wijkagent aanwezig zijn op een inloopavond in het buurthuis de Slotjes. U bent van harte welkom op woensdag 3 november 2010 tussen en uur. Om uur zal een medewerker van de Johan Cruyff Foundation een korte presentatie geven over de Cruyff Foundation en een Cruyff Court.

6 Inspraakprocedure startnotitie N282 - verkeersproblematiek Dorst Vanaf 4 november ligt gedurende een periode van 4 weken de startnotitie voor de N282 verkeersproblematiek Dorst ter visie. Tijdens die periode kan iedereen een inspraakreactie indienen. De startnotitie is de eerste formele stap in de m.e.r.-procedure die wordt doorlopen om tot een oplossing voor de verkeersproblematiek in Dorst te komen. In de startnotitie wordt onder meer beschreven welke alternatieven onderzocht zullen worden en hoe de beoordeling van deze alternatieven in het Milieu Effect Rapprt (MER) gaat plaatsvinden. De gemeente Oosterhout en de provincie Noord-Brabant willen in het MER vier alternatieven onderzoeken: - Twee alternatieven (het 0- en het 0+ alternatief) gaan uit van herinrichting van de bestaande N282 in Dorst. In het 0+ alternatief zijn daarbij twee extra aansluitingen op de N282 in Dorst voorzien. Twee alternatieven (het tangentalternatief en het boogalternatief) gaan uit van een omlegging van de N282 naar het buitengebied ten zuiden van Dorst. De bestaande weg in Dorst wordt daarbij verkeersluw gemaakt. In het tangentalternatief wordt de N282 aangesloten op de zuidelijke rondweg/franklin Rooseveltlaan in Breda. In het boogalternatief wordt de N282 ten westen van Dorst weer teruggeleid naar de bestaande weg. De startnotitie N282 verkeersproblematiek Dorst ligt ter inzage in het stadhuis in Oosterhout (Slotjesveld 1), het stadskantoor in Breda (Claudius Prinsenlaan 10) en Dorpshuis De Klip in Dorst (St. Franciscusstraat 8). Daarnaast kan de startnotitie vanaf 4 november worden gedownload via de website van de gemeente Oosterhout via ruimtelijke ontwikkeling > projecten > Dorst > N282. Informatieavond Een onderdeel van de inspraakprocedure is een informatieavond. De informatieavond vindt plaats op maandag 15 november, om uur in het stadskantoor in Oosterhout.

7 Voortgang project Elkhuizenlaan Op 14 oktober jl. is de fiets/voetgangersbrug over de toekomstige bergingsvijver op zijn plaats gelegd. De vijver wordt nu uitgegraven. In de loop van november worden de aansluitende fiets/voetpaden aangelegd. Het werk is inmiddels ruim halverwege. In de week van 25 oktober worden op het gedeelte van Kruidenlaan tot en met de rotonde Dommelbergenweg de asfaltdeklagen, de markeringen en de bebording aangebracht. Als geen vertraging optreedt door de weersomstandigheden zal dit weggedeelte op 3 november worden opengesteld. Direct na de openstelling starten we met de aanleg van de rotonde op de kruising van de Burgemeester Elkhuizenlaan met de Kreeksluisweg/Oostpolderweg. Dat kruispunt moet daarvoor geheel verkeersvrij worden gemaakt. Om dat mogelijk te maken is een tijdelijke rijbaan aangelegd van de Burgemeester Elkhuizenlaan naar de Kreeksluisweg. Het verkeer van Oosterhout naar Raamsdonksveer zal over die tijdelijke rijbaan worden geleid. Verkeer van de Burgemeester Elkhuizenlaan naar de Oostpolderweg wordt omgeleid over de Dommelbergenweg en Hoofseweg. Fietsers worden omgeleid door de Carel van Manderdreef en de Vorsselaar. De omleidingsroutes worden met borden aangegeven. Als het weer meewerkt zal de rotonde voor kerstmis worden geopend. De tijdelijke rijbaan wordt daarna verwijderd.

8 Staatsbosbeheer gaat boetes uitschrijven aan illegale brommers en scooters tussen Dorst en Rijen. Staatsbosbeheer gaat met directe ingang streng optreden tegen brommer- en scooterrijders en snorders op de Endebleken. De Endebleken, de weg door boswachterij Dorst, tussen Dorst en Rijen is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De verbodsregels staan vermeld op toegangsborden bij de ingang van het gebied (naast het veerooster). Desondanks maken brommer-, snorfiets- en scooterrijders steeds meer gebruik van deze weg. Dit is een ongewenste en onveilige situatie. De weg ligt binnen het veeraster. Brommers, snorders en scooters zijn een groot gevaar voor de aanwezige Schotse Hooglanders, de pony s en het wild. Daarnaast is het tempoverschil met fietsers en wandelaars te groot met alle gevaren van dien. Uw eigen veiligheid loopt daardoor ook gevaar. Met directe ingang worden alle bestuurders van gemotoriseerde voertuigen onherroepelijk terug gestuurd. Daarnaast ontvangen overtreders in week 44 een waarschuwing. Met ingang van week 45 (maandag 8 november) wordt bij overtreding proces-verbaal opgemaakt. De schriftelijke waarschuwingen die in week 44 worden uitgedeeld hebben de volgende tekst: U bent op de Endebleken, tussen Dorst en Rijen, staande gehouden omdat u met een gemotoriseerd voertuig van deze weg gebruik maakte. Dit is niet toegestaan op grond van artikel 461. Staatsbosbeheer heeft als terreineigenaar de toegang met gemotoriseerde voertuigen verboden. Dit in verband met uw veiligheid, die van de overige bezoekers en van de aanwezige dieren. De regel staat vermeld op borden aan de ingang van het terrein. Staatsbosbeheer gaat met ingang van maandag 8 November actief handhaven op deze regel. Dit betekent dat bij constatering van overtreding procesverbaal wordt opgemaakt.

9 Weekendafsluiting A59 Hooipolder-Heusden vanwege slechte weersvoorspellingen uitgesteld In het weekend van vrijdag 22 oktober tot maandag 25 oktober zou de A59 tussen knooppunt Hooipolder en oprit 42 Heusden richting s-hertogenbosch afgesloten worden. Dit in verband met grootschalige asfalteringswerkzaamheden. Vanwege het voorspelde slechte weer is deze weekendafsluiting afgelast. De werkzaamheden worden op een later moment opnieuw ingepland. Meer informatie? Heeft u vragen over de werkzaamheden? Kijk op of of bel met de gratis informatielijn

10 Kiezen voor duurzaamheid is goed voor je portemonnee De campagne 10 voor Energie! loopt inmiddels een paar weken. Op 5 oktober was het officiële startschot van de campagne en in de tweede week van oktober is de energiekrant verspreid. Wilt u ook weten wat u kunt doen aan duurzaamheid én besparing voor uw portemonnee? Hang dan de campagneposter achter uw raam, bezoek onze Energiemarkt of kom naar de cursus Energiebesparing. Energieprijzen Iedere inwoner van Oosterhout maakt kans op energieprijzen. Hoe kunt u deze winnen? Onder meer door de energiepuzzel in de energiekrant op te lossen maar ook door de campagneposter 10 voor Energie! achter uw huiskamerraam te hangen. Energiemarkt op donderdag 25 november 2010 Op donderdag 25 november 2010 wordt van uur tot en met uur een Energiemarkt in de publiekshal van het stadhuis gehouden. Op deze markt kunt u meer informatie krijgen over energiebesparing en duurzame energie. Cursus Energiebesparing Op het stadhuis zal op donderdag 2 en donderdag 9 december 2010 de cursus Energie besparen in huis worden gegeven. De cursus is vooral bedoeld voor mensen die denken nog veel te kunnen besparen in huis. De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten en wordt gegeven op 2 en 9 december van uur (inloop vanaf uur) tot uur. U kunt zich voor de cursus opgeven bij Hanneke ter Wolbeek, Beleidsmedewerker VVH (STO), via h.terwolbeek@oosterhout.nl of telefonisch via (0162) Aan de campagne 10 voor Energie! doen elf gemeenten uit West-Brabant mee. Tijdens de campagneperiode staan 10 acties centraal waarmee u een 10 voor energie kunnen scoren. De campagne loopt van 1 oktober 2010 tot en met 10 december Meer informatie? Voor meer informatie gaat u naar de campagne website of de gemeentelijke website

11

Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december

Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december Warande en Paterserf Buurt van de Maand Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december De Warande en Paterserf zijn in december Buurt van de

Nadere informatie

De omgevingsvergunning: gemak voor burger en bedrijfsleven

De omgevingsvergunning: gemak voor burger en bedrijfsleven De omgevingsvergunning: gemak voor burger en bedrijfsleven Per 1 oktober 2010 is de nieuwe omgevingsvergunning van kracht. Wie wil bouwen, verbouwen, een boom wil kappen of een nieuwe oprit wil aanleggen

Nadere informatie

Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december

Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december Warande en Paterserf Buurt van de Maand Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december De Warande en Paterserf zijn in december Buurt van de

Nadere informatie

De omgevingsvergunning: gemak voor burger en bedrijfsleven

De omgevingsvergunning: gemak voor burger en bedrijfsleven De omgevingsvergunning: gemak voor burger en bedrijfsleven Per 1 oktober 2010 is de nieuwe omgevingsvergunning van kracht. Wie wil bouwen, verbouwen, een boom wil kappen of een nieuwe oprit wil aanleggen

Nadere informatie

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen In de periode van 11 juni tot en met 19 juni. Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen Op donderdag 11 juni en vrijdag 12 juni en van maandag 15 juni tot en met vrijdag 19 juni repareert

Nadere informatie

Meer lezen? Kijk op www.decontreie.nl, en ga naar Archeologie > Nieuws

Meer lezen? Kijk op www.decontreie.nl, en ga naar Archeologie > Nieuws Uit de bodem van de Contreie Prehistorische graven Het archeologisch onderzoek in de Contreie is nog in volle gang. Ten oosten van de Herweg zijn de afgelopen weken vooral sporen gevonden van het prehistorisch

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

Aangepaste planning werkzaamheden De rioolwerkzaamheden hebben vertraging opgelopen. De planning is nu als volgt:

Aangepaste planning werkzaamheden De rioolwerkzaamheden hebben vertraging opgelopen. De planning is nu als volgt: Rioolinspecties in delen van Oosterhout In de maand mei vinden in Statendam Noord, Statendam Zuid en de Donkenbuurt rioolinspecties plaats. In de Molenbuurt, de Kruidenbuurt en Vrachelen Zuid Oost worden

Nadere informatie

Tijdelijke verkeersmaatregelen en omleidingen bij Oosterhout-Zuid Tijdens de werkzaamheden worden enkele rijstroken afgezet.

Tijdelijke verkeersmaatregelen en omleidingen bij Oosterhout-Zuid Tijdens de werkzaamheden worden enkele rijstroken afgezet. Eind augustus werkzaamheden viaduct A27 Vijf Eiken Op zaterdag 27 en zondag 28 augustus vinden er van ca. 7.00 uur tot ongeveer 19.00 uur werkzaamheden plaats onder het viaduct Vijf Eiken bij de afrit

Nadere informatie

Restauratiewerkzaamheden park Brakestein

Restauratiewerkzaamheden park Brakestein Restauratiewerkzaamheden park Brakestein De gemeente Oosterhout gaat Park Brakestein aan de Ridderstraat restaureren en openstellen voor het publiek. De restauratiewerkzaamheden zijn maandag 15 november

Nadere informatie

De burgemeester van Oosterhout maakt, (mede) namens het college, het volgende bekend.

De burgemeester van Oosterhout maakt, (mede) namens het college, het volgende bekend. B E K E N D M A K I N G De burgemeester van Oosterhout maakt, (mede) namens het college, het volgende bekend. AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNING Bij het college is een aanvraag om omgevingsvergunning ingediend

Nadere informatie

Programmaraad vergadert 7 februari in Oosterhout

Programmaraad vergadert 7 februari in Oosterhout Programmaraad vergadert 7 februari in Oosterhout De Programmaraad Breda en omstreken vergadert op 7 februari in Oosterhout. De Programmaraad Breda en omstreken adviseert kabelmaatschappij Ziggo, die de

Nadere informatie

Hoe warmpjes zit u erbij deze winter? Bespaar op uw energierekening met het loket Steek energie in je huis

Hoe warmpjes zit u erbij deze winter? Bespaar op uw energierekening met het loket Steek energie in je huis Hoe warmpjes zit u erbij deze winter? Bespaar op uw energierekening met het loket Steek energie in je huis Het regioloket Steek energie in je huis informeert inwoners van tien gemeenten in West- Brabant

Nadere informatie

Vanaf 2 september. Werkzaamheden riolering Spechtstraat

Vanaf 2 september. Werkzaamheden riolering Spechtstraat Vanaf 2 september Werkzaamheden riolering Spechtstraat Vanaf 2 september wordt de riolering vervangen in de Spechtstraat ter hoogte van huisnummers 22 tot en met 46 (even) en 23 tot en met 45 (oneven).

Nadere informatie

20 augustus start werkzaamheden Burgemeester Holtroplaan

20 augustus start werkzaamheden Burgemeester Holtroplaan 20 augustus start werkzaamheden Burgemeester Holtroplaan Vanaf maandag 20 augustus worden de oversteekplaatsen (zebrapaden) op de Burgemeester Holtroplaan aangepast. Bij alle zebrapaden wordt in het wegdek

Nadere informatie

Werkzaamheden Statendamweg van mei tot augustus 2011

Werkzaamheden Statendamweg van mei tot augustus 2011 Werkzaamheden Statendamweg van mei tot augustus 2011 In de periode mei tot augustus 2011 vinden er verschillende werkzaamheden plaats aan de Statendamweg: reconstructie rotonde Statendamweg Oostpolderweg,

Nadere informatie

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Datum bewonersbrief: 2 april 2019 Contactpersoon: de heer Strating Telefoonnummer: 14 0 75 Inhoud bewonersbrief: Vorig jaar informeerden

Nadere informatie

Meer weten over lokale politiek? Doe mee aan gratis cursus

Meer weten over lokale politiek? Doe mee aan gratis cursus Meer weten over lokale politiek? Doe mee aan gratis cursus In november en december vindt in Oosterhout voor het eerst de cursus Politiek Actief plaats. Inwoners die geïnteresseerd zijn in hoe de lokale

Nadere informatie

Samenwerking ketenzorg dementie een feit

Samenwerking ketenzorg dementie een feit Samenwerking ketenzorg dementie een feit Op maandag 20 juni 2011 ondertekenden de gemeente Oosterhout en de verschillende ketenpartners de samenwerkingsovereenkomst Keten zorg dementie Oosterhout, waarmee

Nadere informatie

Verkeershinder A59 Zonzeel-Hooipolder

Verkeershinder A59 Zonzeel-Hooipolder Verkeershinder A59 Zonzeel-Hooipolder Rijkswaterstaat voert tussen vrijdag 9 september en maandag 19 september werkzaamheden uit aan de A59 tussen knooppunt Zonzeel en Hooipolder. In verband met de werkzaamheden

Nadere informatie

Aanmelden uitkering voortaan digitaal

Aanmelden uitkering voortaan digitaal Aanmelden uitkering voortaan digitaal Voor het aanvragen van een bijstandsuitkering hoeft u tegenwoordig niet meer langs te komen op het stadhuis. U kunt deze ook via de website van de gemeente Oosterhout

Nadere informatie

Inloopbijeenkomst Afkoppelproject Basielhof - Lavendelhof

Inloopbijeenkomst Afkoppelproject Basielhof - Lavendelhof Inloopbijeenkomst Afkoppelproject Basielhof - Lavendelhof De gemeente Oosterhout organiseert op woensdag 22 september aanstaande een inloopbijeenkomst over het afkoppelen van het regenwater van het gemengde

Nadere informatie

Voorlopige voorziening:

Voorlopige voorziening: trekken. De aangevraagde verandering heeft betrekking op het toestaan van een watersprinkler-installatie. Tevens was het College van Oosterhout van plan om op verzoek van Agrichem B.V., paragraaf 13.2

Nadere informatie

Uitnodiging Meet & Greet Samen voor de jeugd

Uitnodiging Meet & Greet Samen voor de jeugd Uitnodiging Meet & Greet Samen voor de jeugd Op dinsdag 23 februari vindt in het NAC Stadion de Meet & Greet Samen voor de Jeugd plaats. Professionals, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen uit het jeugdwerkveld

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening

Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening Sinds 1 oktober 2013 heeft de gemeente Oosterhout met behulp van de starterslening al 40 starters geholpen bij de aankoop van hun eerste woning. Per 1 mei

Nadere informatie

In de maanden augustus, september en oktober vinden er in verschillende delen van Oosterhout werkzaamheden plaats aan de riolering.

In de maanden augustus, september en oktober vinden er in verschillende delen van Oosterhout werkzaamheden plaats aan de riolering. Werkzaamheden riolering In de maanden augustus, september en oktober vinden er in verschillende delen van Oosterhout werkzaamheden plaats aan de riolering. Reiniging riolen Slotjes In de maanden september

Nadere informatie

Wijziging opvragen bouwvergunningen

Wijziging opvragen bouwvergunningen Wijziging opvragen bouwvergunningen Een deel van het gemeentelijk bouwarchief wordt op 5 maart overgebracht naar het Regionaal Archief Tilburg (RAT). Het gaat hier om de dossiers van 1947 tot en met 1990.

Nadere informatie

Gemeente Papendrecht - Verkeersbesluit 'Aanpassingen Burgemeester Keijzerweg - Molenlaan'

Gemeente Papendrecht - Verkeersbesluit 'Aanpassingen Burgemeester Keijzerweg - Molenlaan' STAATSCOURANT 31 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 38027 december 2014 Gemeente Papendrecht - Verkeersbesluit 'Aanpassingen Burgemeester Keijzerweg - Molenlaan' Burgemeester

Nadere informatie

Vraag en antwoord uitvoering Heerderweg. Planning op hoofdlijnen. Omleidingen

Vraag en antwoord uitvoering Heerderweg. Planning op hoofdlijnen. Omleidingen Vraag en antwoord uitvoering Heerderweg Oktober 2017 Deze vraag- en antwoordrubriek is gericht op de aan- en omwonenden (incl. bedrijven) van de Heerderweg.. Dit is een actuele rubriek. Heeft u vragen

Nadere informatie

Ontwerp verkeersbesluit

Ontwerp verkeersbesluit Ontwerp verkeersbesluit voetgangersgebieden Stadshart Bij16-464 Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn

Nadere informatie

Vertraging zoektocht opvanglocaties vanwege heroverweging COA

Vertraging zoektocht opvanglocaties vanwege heroverweging COA In september duidelijkheid over voormalig UWV-gebouw Vertraging zoektocht opvanglocaties vanwege heroverweging COA Vanwege de dalende vluchtelingeninstroom heroverweegt het COA de behoefte aan opvanglocaties

Nadere informatie

iiiiiiiiiiiiiniiiiihii Oosterhout 2 mi m gemeente Aan de gemeenteraad r.van.haaf@oosterhout.nl IO.1431088 Zienswijze project A27 Houten Hooipolder

iiiiiiiiiiiiiniiiiihii Oosterhout 2 mi m gemeente Aan de gemeenteraad r.van.haaf@oosterhout.nl IO.1431088 Zienswijze project A27 Houten Hooipolder WW w iiiiiiiiiiiiiniiiiihii gemeente Oosterhout Aan de gemeenteraad 2 mi m Uw kenmerk Ons kenmerk IO.1431088 In behandeling bij r.van.haaf@oosterhout.nl Onderwerp Zienswijze project A27 Houten Hooipolder

Nadere informatie

Gemeentepagina Woudrichem week 38, 18 september 2014

Gemeentepagina Woudrichem week 38, 18 september 2014 Agenda commissie bezwaarschriften gemeente Woudrichem op maandag 22 september 2014 De vaste commissie van advies voor de bezwaarschriften gemeente Woudrichem houdt op maandag 22 september 2014, vanaf 17.30

Nadere informatie

Dienstregeling bussen in de herfstvakantie.

Dienstregeling bussen in de herfstvakantie. Dienstregeling bussen in de herfstvakantie. In de herfstvakantie geldt voor de meeste buslijnen de vakantiedienstregeling, omdat er dan minder mensen van de bus gebruik maken. De gepubliceerde week van

Nadere informatie

Q&A. Groot onderhoud N218b Groene Kruisweg

Q&A. Groot onderhoud N218b Groene Kruisweg Q&A Groot onderhoud N218b Groene Kruisweg Aan welk gedeelte van de Groene Kruisweg wordt gewerkt? Het gedeelte tussen het kruispunt ter hoogte van de Oude Singel / Stationssingel in Geervliet en de kruising

Nadere informatie

Medeling parkeervergunning bewoners vergunningengebied. De geldigheid van de parkeervergunning 2015 loopt af op 31 december aanstaande.

Medeling parkeervergunning bewoners vergunningengebied. De geldigheid van de parkeervergunning 2015 loopt af op 31 december aanstaande. Medeling parkeervergunning bewoners vergunningengebied. De geldigheid van de parkeervergunning 2015 loopt af op 31 december aanstaande. In de loop van week 47/48 krijgen bewoners van het vergunningengebied

Nadere informatie

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, en Weekendafsluiting Hoofdstraat, inclusief op- en afritten, van 28 september tot 1 oktober

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, en Weekendafsluiting Hoofdstraat, inclusief op- en afritten, van 28 september tot 1 oktober Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1313-AVR

Nadere informatie

Informatieavond omleiding Rucphen-Sprundel-St. Willebrord

Informatieavond omleiding Rucphen-Sprundel-St. Willebrord Informatieavond omleiding Rucphen-Sprundel-St. Willebrord Presentatie voorontwerp bestemmingsplannen Bestemmingsplan: de lijnen op het plan waarbinnen de omleiding kan aangelegd worden Zegt niets over

Nadere informatie

Het in standhouden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan

Het in standhouden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan STAATSCOURANT 2 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 62213 november 2018 Vrachtwagenverbod Zandbergweg. Z2018-006703 d.d. 2 november 2018 Burgemeester en wethouders van Breda

Nadere informatie

Gehandicapten ParkeerKaart. Gehandicapten ParkeerPlaats

Gehandicapten ParkeerKaart. Gehandicapten ParkeerPlaats Gemeente Hof van Twente, De Höfte 7 Postbus 54, 7470 AB Goor Tel. 0547 85 85 85 Fax 0547 85 85 86 E-mail info@hofvantwente.nl Website: www.hofvantwente.nl Gehandicapten ParkeerKaart Gehandicapten ParkeerPlaats

Nadere informatie

Parkeren op eigen terrein

Parkeren op eigen terrein Parkeren op eigen terrein Het Noordwestelijk Villagebied is een bijzonder deel van Hilversum. Een combinatie van historische villaparken en wijken, met een uitgesproken groen karakter. Niet voor niets

Nadere informatie

Informatiebrief Soesterberg-Noord

Informatiebrief Soesterberg-Noord 18 juni 2015 Informatiebrief Soesterberg-Noord [naam] [straat] [huisnr][toev] [Postcode] [Plaats] Beste bewoners en ondernemers in Soesterberg-Noord, Er gebeurt veel in uw woon- en werkomgeving. 9 juni

Nadere informatie

Weyknieuws. Agenda: Algemene Ledenvergadering. Buurtcarrousel

Weyknieuws. Agenda: Algemene Ledenvergadering. Buurtcarrousel Weyknieuws 6E JAARGANG, NO.1, MAART 2009 NIEUWSBRIEF VAN DE WASSENAARSE BUURTVERENIGING BURGWEY HANDIGE ADRESSEN: Secretariaat: Prinsenweg 64 2242 EJ Wassenaar 070 5146492 info@burgwey.nl Contributie:

Nadere informatie

Aanvraagformulier centraal leefbaarheidbudget. voor fysieke en sociale initiatieven Stichtse Vecht voor het jaar 2015

Aanvraagformulier centraal leefbaarheidbudget. voor fysieke en sociale initiatieven Stichtse Vecht voor het jaar 2015 Aanvraagformulier centraal leefbaarheidbudget voor fysieke en sociale initiatieven Stichtse Vecht voor het jaar 2015 Inleiding: Het centraal leefbaarheidbudget vloeit voort uit de Kadernota gebiedsgericht

Nadere informatie

Vanaf 30 september. Werkzaamheden riolering

Vanaf 30 september. Werkzaamheden riolering Vanaf 30 september Werkzaamheden riolering In de week van 30 september wordt gestart met het vervangen van delen van de riolering in Hoogeind en de weg die parallel loopt aan Provincialeweg 42a tot en

Nadere informatie

Berkenblad nr. 10 27 januari 2015. Beste ouders/verzorgers,

Berkenblad nr. 10 27 januari 2015. Beste ouders/verzorgers, Berkenblad nr. 10 27 januari 2015 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het tiende Berkenblad van het school jaar 2014-2015! Vanaf vandaag ontvangt u onze nieuwsbrief alleen nog via de mail! Zo besparen

Nadere informatie

Op donderdag 29 augustus neemt burgemeester Frank Petter afscheid van Woudrichem om burgemeester van Bergen op Zoom te worden.

Op donderdag 29 augustus neemt burgemeester Frank Petter afscheid van Woudrichem om burgemeester van Bergen op Zoom te worden. Gemeentepagina Woudrichem week 33 Burgemeester Petter neemt afscheid van de gemeente Woudrichem Op donderdag 29 augustus neemt burgemeester Frank Petter afscheid van Woudrichem om burgemeester van Bergen

Nadere informatie

Start realisatie fase 1 Oosterhout Oosteind en aansluitingen A27

Start realisatie fase 1 Oosterhout Oosteind en aansluitingen A27 N629 Oosterhout - Dongen Nieuwsbrief juli 2019 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en

Nadere informatie

Wijzigingen in arbeidsvoorwaarden (CAR-UWO)

Wijzigingen in arbeidsvoorwaarden (CAR-UWO) Wijzigingen in arbeidsvoorwaarden (CAR-UWO) Met ingang van 1 januari 2011 zal er één sector-cao Ambulancezorg van toepassing zijn. Tot op heden kent de ambulancesector in Nederland nog verschillende cao

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veilig Thuis West-Brabant 20 december 2014. 24 uur per dag bereikbaar voor burgers en professionals via het telefoonnummer 0800-2000

Nieuwsbrief Veilig Thuis West-Brabant 20 december 2014. 24 uur per dag bereikbaar voor burgers en professionals via het telefoonnummer 0800-2000 matisch van internet gedownload. matisch van internet gedownload. Monique van Heel Van: Veilig Thuis namens Veilig Thuis

Nadere informatie

Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp

Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Ingenieursbureau D. de Weger Cluster Contactpersoon

Nadere informatie

OVERHANDIGING GROENE VOETSTAPPEN AAN WETHOUDER JOHAN VAN DEN BRAND

OVERHANDIGING GROENE VOETSTAPPEN AAN WETHOUDER JOHAN VAN DEN BRAND (PUBLICATIES dorp Haaren week 44 1 november 2017) MANTELZORGDAG 10 NOVEMBER 2017 Op 10 november 2017 organiseert ContourdeTwern samen met de gemeente Haaren de mantelzorgdag. We vinden de tomeloze inzet

Nadere informatie

Openingstijden stadhuis en meer op Koningsdag

Openingstijden stadhuis en meer op Koningsdag Openingstijden stadhuis en meer op Koningsdag Hieronder geven wij de openingstijden aan van het stadhuis, de milieustraat, Recreatieoord De Warande, Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB) in Tilburg

Nadere informatie

Januari Werk aan de stad in januari

Januari Werk aan de stad in januari Januari 2017 Via deze nieuwsbrief informeren wij u iedere maand over de werkzaamheden in Assen. Ook vertellen wij u meer over acties en regelingen die bijdragen aan de bereikbaarheid van de stad. Werk

Nadere informatie

Wijkschouw: Spaansland Datum: 19 mei 2015

Wijkschouw: Spaansland Datum: 19 mei 2015 Wijkschouw Spaansland Op 19 mei 2015 werd een wijkschouw gehouden in het gebied Spaansland (gebied 13e). Start- en eindpunt van de wandeling was Sportclub Enschede. Naast een aantal bewoners waren aanwezig

Nadere informatie

Stand van zaken werkzaamheden

Stand van zaken werkzaamheden Nummer 22 - april 2014 Met de nieuwsbrief Kersenbaan houden wij u op de hoogte over de aanleg van de Kersenbaan. In deze editie leest u meer over de stand van zaken van de werkzaamheden, de bouwvergunningaanvraag

Nadere informatie

Ontwerp verkeersbesluit verandering maximum snelheid en aanleg fietsstrook Jacob Catslaan gemeente Ermelo

Ontwerp verkeersbesluit verandering maximum snelheid en aanleg fietsstrook Jacob Catslaan gemeente Ermelo STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 52710 5 oktober 2016 Ontwerp verkeersbesluit verandering maximum snelheid en aanleg fietsstrook Jacob Catslaan gemeente

Nadere informatie

Werkzaamheden A1/A6. A1/A6 Watergraafsmeer Diemen Muiderberg Almere Stad West A1 t Gooi A1 Muiderbrug

Werkzaamheden A1/A6. A1/A6 Watergraafsmeer Diemen Muiderberg Almere Stad West A1 t Gooi A1 Muiderbrug Werkzaamheden A1/A6 A1/A6 Watergraafsmeer Diemen Muiderberg Almere Stad West A1 t Gooi A1 Muiderbrug Rijkswaterstaat zorgt voor betere doorstroming en betrouwbaardere reistijd De A1 en in het verlengde

Nadere informatie

En wat kunnen wij voor u doen?

En wat kunnen wij voor u doen? En wat kunnen wij voor u doen? Afspraken over de Brummense dienstverlening En wat kunnen wij voor u doen? Servicenormen Gemeente Brummen "En wat kunnen wij voor u doen"? Kenmerk : INT14.2537 Versiedatum

Nadere informatie

Verkeersbesluit aanpassingen verlengde Clusiuslaan en Gooimeerlaan (tunnel Poelgeest)

Verkeersbesluit aanpassingen verlengde Clusiuslaan en Gooimeerlaan (tunnel Poelgeest) B&W-nr.: 06.0342 d.d. 14-03-2006 Onderwerp Verkeersbesluit aanpassingen verlengde Clusiuslaan en Gooimeerlaan (tunnel Poelgeest) BESLUITEN Behoudens advies van de commissie VOCS 1. in te stemmen met het

Nadere informatie

VERLEENDE VERGUNNINGEN VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN. Monnickendam:

VERLEENDE VERGUNNINGEN VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN. Monnickendam: INHOUD: Verleende omgevingsvergunningen blz 1 Verleende vergunning sandwichborden blz 2 Verleende vergunning verkoopkraam blz 2 Bekendmaking bestuursdwang blz 3 Kennisgeving gewijzigde vaststelling bestemmingsplan

Nadere informatie

STAATSCOURANT. Definitief verkeersbesluit voetgangersgebieden Stadshart. Nr september 2017

STAATSCOURANT. Definitief verkeersbesluit voetgangersgebieden Stadshart. Nr september 2017 STAATSCOURANT 22 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 54353 september 2017 Definitief verkeersbesluit voetgangersgebieden Stadshart Burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Inzameling voor vluchtelingen

In deze nieuwsbrief. Inzameling voor vluchtelingen regel van de week Ik houd me aan de regels van de school. belangrijke data 15 september informatieavond voorgezet onderwijs voor de ouders uit groep 7 en 8 24 september informatieavond social media 7 oktober

Nadere informatie

Ontwerp verkeersbesluit Herinrichting

Ontwerp verkeersbesluit Herinrichting Ontwerp verkeersbesluit Herinrichting Middenweg-Zuid - Fietsstraat Bij17-289 Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet

Nadere informatie

Gemeenten Amsterdam Zuidoost -Tijdelijk Verkeersbesluit Kwaku 2015 - Nelson Mandela Park

Gemeenten Amsterdam Zuidoost -Tijdelijk Verkeersbesluit Kwaku 2015 - Nelson Mandela Park STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 15259 3 juni 2015 Gemeenten Amsterdam Zuidoost -Tijdelijk Verkeersbesluit Kwaku 2015 - Nelson Mandela Park ZK15002015

Nadere informatie

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit STAATSCOURANT 20 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 49776 september 2016 VERKEERSBESLUIT Nummer 2016.13321 Onderwerp: Aanpassen stationsomgeving Doetinchem Burgemeester

Nadere informatie

Overzicht werkzaamheden en omleidingen

Overzicht werkzaamheden en omleidingen Overzicht werkzaamheden en omleidingen Periode maart t/m juli 2013 Totale duur 20 weken Openstelling N329 op 25 juli 2013. Fase 1 (periode van 25/3-21/4) 25 maart t/m 21 april (4 weken) Werkzaamheden maken

Nadere informatie

De basisregels van Zwijndrecht

De basisregels van Zwijndrecht Deze folder vertelt u alles wat u moet weten over het hondenbeleid van Zwijndrecht. Want hondenpoep op straat; daar trappen wij liever niet in, u ook niet en zelfs uw hond niet. Daarom wordt Zwijndrecht

Nadere informatie

TIJDELIJK FIETSPAD LANGS DE HAAGSE ARC TEN BEHOEVE VAN HET ICC COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG

TIJDELIJK FIETSPAD LANGS DE HAAGSE ARC TEN BEHOEVE VAN HET ICC COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG Gemeente Den Haag RIS104445_02-04-2003 Ons kenmerk DSO/DSO/2003.380 TIJDELIJK FIETSPAD LANGS DE HAAGSE ARC TEN BEHOEVE VAN HET ICC COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG Overwegende dat het

Nadere informatie

Aanleiding. Presentatie doortrekken Haarsweg. Communicatietraject. Onderdelen van het onderzoek. Ondernemersvereniging Ommen

Aanleiding. Presentatie doortrekken Haarsweg. Communicatietraject. Onderdelen van het onderzoek. Ondernemersvereniging Ommen Presentatie doortrekken Haarsweg Donderdag 10 april 2014 Aanleiding Raadscommissie van 6 juni 2013 behandeling verkeersonderzoek De Strangen en de rotonde Schurinkstraat- Chevalleraustraat Over de Haarsweg

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1034-RBO

Nadere informatie

De woensdagen betreffen studie/werkdagen voor het team. 2 e Pinksterdag 2016 ma 16-05-2016 Zomervakantie 2016 ma 25-07 t/m vr 02-09

De woensdagen betreffen studie/werkdagen voor het team. 2 e Pinksterdag 2016 ma 16-05-2016 Zomervakantie 2016 ma 25-07 t/m vr 02-09 Ouderblad De Heksenketel van Nutsbasisschool Burgst. Locaties: Groene Hil 20 en Moeraszegge 73 Mailadressen: MR: mrburgst@gmail.com Heksenketel: p.duijvelaar@nbsburgst.nl OCgr.hil: oudercommissie.gh@nbsburgst.nl

Nadere informatie

N232 Groot onderhoud Schipholweg

N232 Groot onderhoud Schipholweg Home N232 Groot onderhoud Schipholweg Waar? Schipholweg (N232) Wat? Groot onderhoud Wanneer? 7 mei t/m 18 juni 2012 Actueel (laatste wijziging 2 mei 2012) Volg het onderhoud van de N232 nu via twitter:

Nadere informatie

Dinsdag 9 augustus. Start Eneco Tour op de Markt

Dinsdag 9 augustus. Start Eneco Tour op de Markt Dinsdag 9 augustus Start Eneco Tour op de Markt Op dinsdag 9 augustus vertrekt de wielerwedstrijd Eneco Tour rond 12.00 uur vanaf de Markt in Oosterhout naar Rucphen. Vanaf maandagnacht 8 augustus 24.00

Nadere informatie

Week 50 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen

Week 50 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Week 50 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Bekendmakingen Subsidieregelingen verenigingen Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 7 december 2018 de volgende subsidieregelingen hebben vastgesteld:

Nadere informatie

Informatiebrief juni 2015

Informatiebrief juni 2015 In de laatste informatiebrief kreeg u informatie over de inrichting van de bosranden langs het nieuwe fietspad over het Oude Spoorbaantracé. In deze informatiebrief vindt u de huidige stand van zaken m.b.t.

Nadere informatie

December van Baarle te realiseren.

December van Baarle te realiseren. December 2017 In de kom van Baarle- Nassau (Nederland) en Baarle-Hertog (België) is sprake van problemen op het gebied van doorstroming, bereikbaarheid en leefbaarheid. Om deze problemen aan te pakken

Nadere informatie

Aanvraag omgevingsvergunning Venusstraat 2 te IJmuiden

Aanvraag omgevingsvergunning Venusstraat 2 te IJmuiden Aanvraag omgevingsvergunning Venusstraat 2 te IJmuiden Inspraakrapportage 6 juni 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Inspraakprocedure 1.2 Leeswijzer 2. Verwerking inspraakreacties 3. Conclusie 1. Inleiding

Nadere informatie

11-14 september Drachtsterweg en Drachtsterbrug afgesloten

11-14 september Drachtsterweg en Drachtsterbrug afgesloten drachtsterweg en omgeving DEZE NIEUWSBRIEF INFORMEERT U OVER DE ACTUELE ONTWIKKELINGEN VAN HET PROJECT. aug/sept 2015 WILT U MEER INFORMATIE? KIJK OP: WWW.VRIJ-BAAN.NL OF VIA TEL. 058 284 40 40 11-14 september

Nadere informatie

oktober 2012 Servicenormen Wat mag u van de gemeente verwachten?

oktober 2012 Servicenormen Wat mag u van de gemeente verwachten? oktober 2012 Servicenormen Wat mag u van de gemeente verwachten? Contact Voorwoord Adres Slotjesveld 1 4902 ZP Oosterhout Postadres Postbus 10150 4900 GB Oosterhout Telefoonnummer 14 0162 Internet www.oosterhout.nl

Nadere informatie

II Nil IIIIIIIIII III IIIII I0.1440720 28/08/2014

II Nil IIIIIIIIII III IIIII I0.1440720 28/08/2014 II Nil IIIIIIIIII III IIIII I0.1440720 28/08/2014 Ministerie van Economische Zaken > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag Gemeente Oosterhout T.a.v. het College van Burgemeester en Wethouders SLOTJESVELD

Nadere informatie

Voorontwerpbestemmingsplan Bestemmingsplan Buitengebied Deelgebied 1 ter inzage

Voorontwerpbestemmingsplan Bestemmingsplan Buitengebied Deelgebied 1 ter inzage Week 3 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Voorontwerpbestemmingsplan Bestemmingsplan Buitengebied Deelgebied 1 ter inzage Burgemeester en wethouders van Someren maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4

Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4 Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4 In de kern van Deurne liggen drie drukke spoorwegovergangen: de Vlierdenseweg, Liesselseweg en Binderendreef. Bij alle drie

Nadere informatie

dat bij Koninklijk Besluit van 12 augustus 1978, Staatsblad 458, is vastgesteld het Besluit wegslepen van voertuigen;

dat bij Koninklijk Besluit van 12 augustus 1978, Staatsblad 458, is vastgesteld het Besluit wegslepen van voertuigen; De burgemeester van Ferwerderadiel, overwegende: dat bij Wet van 30 juni 1976, Staatsblad 412, wijzigingen in de Wegenverkeerswet zijn aangebracht, ertoe strekkende nieuwe voorzieningen te treffen, teneinde

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen INSPRAAKRAPPORTAGE Herinrichting Pleiadenplantsoen Gemeente Velsen Oktober 2018 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2 1.1 Inspraakprocedure 2 1.2 Leeswijzer 2 2. INSPRAAKREACTIES EN ANTWOORDEN 3 2.1 Inspreekthema

Nadere informatie

Ontwerp van aansluiting op A27 op enkele punten aangepast

Ontwerp van aansluiting op A27 op enkele punten aangepast Augustus 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

Factsheet N231 Groot onderhoud en Biobased proeftuin

Factsheet N231 Groot onderhoud en Biobased proeftuin Factsheet Groot onderhoud en Biobased proeftuin De provincie Noord-Holland gaat de verkeersveiligheid en doorstroming van de verbeteren. Dit betekent dat op een aantal plekken onderhoudswerkzaamheden worden

Nadere informatie

Vrijdag 15 juli werkzaamheden onder viaduct Vijf Eiken op de A27

Vrijdag 15 juli werkzaamheden onder viaduct Vijf Eiken op de A27 Vrijdag 15 juli werkzaamheden onder viaduct Vijf Eiken op de A27 Op vrijdag 15 juli vinden er van 19.00 uur tot ongeveer 05.00 uur werkzaamheden plaats onder het viaduct Vijf Eiken op de A27 bij afrit

Nadere informatie

Speelplan 2017 Gemeente Velsen

Speelplan 2017 Gemeente Velsen Speelplan 2017 Gemeente Velsen Inleiding Elk jaar wordt u het investeringsplan voor speelplekken voorgelegd; het zogenoemde Speelplan. Het Speelplan toont een overzicht van de speelplekken die in aanmerking

Nadere informatie

Onderwerp : Schetsontwerp groot onderhoud Stellingmolen. Aanwezig : dinsdag 15 november: ca. 36 belangstellende, zie presentielijst.

Onderwerp : Schetsontwerp groot onderhoud Stellingmolen. Aanwezig : dinsdag 15 november: ca. 36 belangstellende, zie presentielijst. GEMEENTE PAPENDRECHT Verslag van 1 ste ter inzage legging schetsontwerp Groot onderhoud Stellingmolen Verslag bespreking d.d. : 15, 17, 21 november 2011 Aanvang : 19.30 uur Einde : 21:00 uur Plaats bespreking

Nadere informatie

VERSLAG. Informatiebijeenkomst Mijlweg. 4 december 2012 16.00 uur Kantine Sarens. 1. Opening van de bijeenkomst door Menke Hopma

VERSLAG. Informatiebijeenkomst Mijlweg. 4 december 2012 16.00 uur Kantine Sarens. 1. Opening van de bijeenkomst door Menke Hopma VERSLAG Datum 6 december 2012 Kenmerk Notulist Saskia Wubben Kopie aan Piet Vlasblom, IBD, SBBD, WD, DOV en Parktrust Bijlage(n) Contactpersoon S. Wubben T +31 (0)78 770 s.wubben@drechtsteden.nl 4 december

Nadere informatie

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 (en vice versa) Huidige situatie: Fietsers moeten afstappen en met de trap (½ minuut tijdverlies, risico van vallen, zwaar met de trap met e-bike). Of fietsers moeten

Nadere informatie

Elektronisch. Deze berichten staan op

Elektronisch. Deze berichten staan op Gemeenteblad Week 20 15 mei 2013 Gemeente Pekela Elektronisch Gemeenteblad Officiële bekendmakingen Deze berichten staan op www.pekela.nl/gemeenteblad Week 33 14 augustus 2013 nummer 33 In voorliggend

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Het college van burgemeester en wethouders van Houten, hiertoe bevoegd op basis van

GEMEENTEBLAD. Het college van burgemeester en wethouders van Houten, hiertoe bevoegd op basis van A A N W I J Z I N G S B E S L U I T PAR K E R E N G R O T E V O E R T U I G E N Het college van burgemeester en wethouders van Houten, hiertoe bevoegd op basis van artikel 5:8 van de Algemene Plaatselijke

Nadere informatie

HAAGSE VVD OP NAAR EEN INTEGRALE HANDHAVING 300 HANDHAVERS MET MEER BEVOEGDHEDEN

HAAGSE VVD OP NAAR EEN INTEGRALE HANDHAVING 300 HANDHAVERS MET MEER BEVOEGDHEDEN HAAGSE VVD OP NAAR EEN INTEGRALE HANDHAVING 300 HANDHAVERS MET MEER BEVOEGDHEDEN 1 WAT WIL DE VVD? - Aantal handhavers uitbreiden tot 300 goed opgeleide handhavers; - Handhavers moeten de bevoegdheid krijgen

Nadere informatie

Extra inloopavond op 28 september

Extra inloopavond op 28 september September 2017 Nieuwsbrief voor Woerden, Waarder, Nieuwerbrug en Driebruggen Aanleg Zuidelijke randweg Woerden Waarom een zuidelijke randweg? De provincie Utrecht is bezig met de aanleg van de Zuidelijke

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord Juli 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De provincie

Nadere informatie

Gemeentepagina Woudrichem week 30, 28 juli 2016

Gemeentepagina Woudrichem week 30, 28 juli 2016 Openingstijden Loket Altena in de zomervakantie Let op de aangepaste openingstijden! In de zomervakantie is het inloopspreekuur in het gemeentehuis van Woudrichem gesloten tot en met vrijdag 19 augustus.

Nadere informatie

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen.

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen. MAANDAG 20 juli DINSDAG 21 juli WOENSDAG 22 juli DONDERDAG 23 juli VRIJDAG 24 juli * Bij minder dan 5 aanmeldingen verzorgen wij een alternatief aanbod (bv. ). Huttenbos Entree: 7,95 (Sjoepkar * Bij minder

Nadere informatie