Bijlage : Resultaatgebieden Ondersteuning

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijlage : Resultaatgebieden Ondersteuning"

Transcriptie

1 Bijlage : Resultaatgebieden Ondersteuning Algemeen Het resultaat dat met de inzet van de maatwerkvoorziening wordt beoogd, draagt bij aan de doelstelling van de maatschappelijke ondersteuning, namelijk de zelfredzaamheid van de (kwetsbare) inwoner en diens maatschappelijke participatie. De resultaten van de maatwerkvoorzieningen Wmo2015 dragen bij aan: Het verbeteren van de zelfredzaamheid en/of participatie van een inwoner. Het stabiliseren van de zelfredzaamheid en/of participatie van een inwoner. Het begeleiden van een inwoner bij zijn verslechterde zelfredzaamheid en/of participatie. Om de resultaten van de maatwerkvoorziening te kunnen vaststellen, kiest de generalist het bij de individuele inwoner benodigde resultaat uit één of meer van de volgende resultaatgebieden: 1. Administratie en financiën 2. Regie bij het huishouden 3. Regelvermogen en dagstructuur 4. Daginvulling en Dagstructuur (al dan niet arbeidsmatig) 5. Sociaal en persoonlijk functioneren 6. Zelfzorg en gezondheid 7. Draagkracht mantelzorg 8. Gezin (of huishouden) Per resultaatgebied is in deze bijlage een beschrijving gegeven van resultaten. Deze resultaten zijn voorbeelden, die de generalist in de individuele situaties kan formuleren. Dit is geen uitputtende lijst, aangezien in elke unieke situatie op maat resultaat geformuleerd dienen te worden. De opsommingen hierna bevatten de bouwstenen voor de opdracht waarmee de gekozen aanbieder aan de slag gaat bij de individuele inwoner. Resultaatgebied 1: Administratie en financiën De administratie van de inwoner en het beheer van zijn financiën en (huishoud)geld zijn op orde. opent, leest, begrijpt en beantwoordt zijn post. betaalt zijn rekeningen tijdig. heeft zijn financiën en administratie op orde en heeft inzicht in inkomsten en uitgaven. maakt de juiste financiële keuzes (beheert zijn (huishoud)geld) en kan betalen, pinnen en/of overmaken. maakt gebruik van regelingen, uitkeringen en toeslagen waar hij voor in aanmerking komt. maakt geen (nieuwe) schulden en kan zo mogelijk sparen.

2 Resultaatgebied 2: Regie bij het voeren van een huishouden De inwoner heeft een gestructureerd huishouden en zorgt (zelfstandig) voor een schoon en leefbaar huis. beschikt over een geschikt en leefbaar huis. voert zelfstandig de regie over het huishouden en de uitvoering van huishoudelijke taken. beschikt over goederen voor primaire levensbehoeften. zorgt thuis voor kinderen die tot het gezin behoren, inclusief het bieden van primaire zorg en opvang. veroorzaakt geen overlast in de buurt. Resultaatgebied 3: Regelvermogen en dagstructuur De inwoner heeft voldoende regelvermogen, besluitvaardigheid en initiatief om zelfregie en dagstructuur te ontwikkelen en te behouden; hij heeft een adequate dag- en weekstructuur en routine in activiteiten, passend bij zijn ontwikkelingsmogelijkheden. maakt zelfstandig beslissingen. overziet gevolgen van beslissingen. herkent praktische problemen die buiten de dagelijkse routine vallen en lost deze op. kan plannen en agenda bijhouden. initieert eenvoudige taken en voert deze ook uit. heeft vaardigheden aangeleerd ter vergroting van zijn zelfstandigheid. heeft regie over de invulling van zijn dag en ervaart hier ondersteuning bij. ervaart ondersteuning in het behouden van zijn eigen (complexe) dagstructuur. kan zijn vrije tijd indelen. Resultaatgebied 3: Daginvulling en Dagstructuur (eventueel met arbeidsmatig karakter) De inwoner heeft een zinvolle daginvulling, waar mogelijk met een arbeidsmatig karakter, om dagstructuur te ontwikkelen en te behouden. De inwoner j heeft een adequate dag- en weekstructuur, passend bij zijn individuele ontwikkelingsmogelijkheden en persoonlijke behoeften. heeft een netwerk, dat beschikbaar is voor een passende daginvulling heeft sociale contacten buiten huis. heeft een zinvolle dagbesteding, gericht op behoud of ontwikkeling van vaardigheden. neemt deel aan georganiseerde (groeps-)activiteiten. heeft ervaring en ritme in arbeidsmatige omgeving. ervaart een waardevolle arbeidsmatige bijdrage. ervaart behoud of vergroting van eigen waarde en sociale acceptatie. ervaart ondersteuning in het behouden van zijn eigen (complexe) dagstructuur. heeft voldoende arbeidsvaardigheden en arbeidsritme, zodat doorstroming naar reguliere of begeleide arbeid gerealiseerd wordt. beschikt over werknemersvaardigheden passend bij zijn ontwikkelingsniveau. gaat op een goede wijze om met gezag en met de spanningen van arbeidsmatige activiteiten. heeft passend (vrijwilligers)werk.

3 Resultaatgebied 4: Sociaal en persoonlijk functioneren De inwoner heeft voldoende regelvermogen, besluitvaardigheid en initiatief om zelfregie te ontwikkelen en te behouden en kan in de sociale context contacten aangaan en onderhouden en kan voor zichzelf opkomen; hij beschikt over een betrokken en actief sociaal netwerk. De inwoner kan in de sociale context contacten aangaan en onderhouden en kan voor zichzelf opkomen; hij beschikt over een betrokken en actief sociaal netwerk. uit zichzelf begrijpelijk en is in staat om anderen te begrijpen. maakt zelfstandig beslissingen en overziet de gevolgen van deze beslissingen. heeft vaardigheden aangeleerd ter vergroting van zijn zelfstandigheid. komt voor zichzelf op en handelt daarbij vanuit zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld. is in staat om op een adequate wijze om te gaan met agressie/boosheid. gaat relaties aan en onderhoud deze. initieert eenvoudige taken en voert deze ook uit. is op de hoogte van contacten in zijn leefomgeving en maakt daar gebruik van (eventueel bij het oplossen van zijn problemen). is in staat zijn sociaal netwerk te ontwikkelen en te onderhouden. kan zo nodig een beroep doen op zijn netwerk bij het oplossen van zijn problemen. vervult een passende rol binnen zijn sociaal netwerk. wordt herkend en erkend door omgeving. Resultaatgebied 5: Ondersteuning bij zelfzorg en gezondheid De inwoner kan zichzelf verzorgen en besteedt aandacht aan zijn gezondheid. heeft routine in activiteiten voor persoonlijke verzorging. heeft een gezond dag- en nachtritme. heeft regelmatig en voldoende lichaamsbeweging. heeft een regelmatig en gezond eet- en drinkpatroon. komt afspraken na met zorgaanbieders/professionals en andere organisaties. accepteert zijn beperkingen en kan daar mee omgaan. heeft controle over zijn verslavingsgedrag en het gebruik van genotmiddelen. Resultaatgebied 6: Draagkracht mantelzorg De mantelzorgers van kwetsbare inwoners zijn in staat mantelzorgtaken uit te voeren. beschikt over mantelzorg die is ontlast zodat mantelzorg langdurig wordt volgehouden. heeft mantelzorgers die kunnen omgaan met (de beperking of gedragsproblematiek van) de inwoner. doet een beroep op mantelzorgers die de balans tussen zorgtaken en overige activiteiten weten te bewaken.

4 Resultaatgebied 7: Gezin (of huishouden) De voorgaande resultaatgebieden beschrijven resultaten op individueel niveau. De ambitie is om op termijn toe te werken naar resultaten op gezins- of huishoudniveau. Hierbij wordt bijvoorbeeld gedacht aan: Het gezin/huishouden kan terugvallen op een (positief) sociaal netwerk en de leden van het gezin/huishouden dragen zorg voor elkaar. Het beschrijven van resultaten op dit niveau sluit aan bij de visie één gezin, één plan, één regisseur. In de komende periode wordt dit resultaatgebied verder geconcretiseerd, mede aan de hand van de opgedane ervaringen in de praktijk. De gezinsleden: ondersteunen elkaar. luisteren naar elkaar, voelen zich bij elkaar gehoord en wisselen onderling gedachten uit.

5 Bijlage : Complexiteit Achtergrond Ten behoeve van het bepalen van het budget dat voor het behalen van resultaten beschikbaar wordt gesteld, geven de generalisten uit de gebiedsteams een inschatting van de complexiteit van de ondersteuningsvraag van de inwoner. Dit werkt namelijk door in het niveau van de in te zetten professionals in de individuele ondersteuning en in de groepsgrootte bij ondersteuning in groepsverband. Het uitgangspunt is dat de generalist zijn/haar eigen afwegingen maakt om tot een indeling in een van de drie complexiteitsklassen te komen. De generalist dient deze keuze te kunnen uitleggen en motiveren. Ten behoeve daarvan zijn hieronder enkele weegfactoren weergegeven; hoe meer van deze weegfactoren bij een bepaalde inwoner aan de orde zijn, hoe groter de kans dat deze situatie als complexer dient te worden gekwalificeerd. Hierbij geldt voor de generalist: pas toe of leg uit. Afspraak Generalist bepaalt bij de inwoner die voor maatwerkondersteuning in aanmerking komt in welke complexiteitsklasse diens problematiek gekwalificeerd dient te worden. Per intensiteitsniveau wordt een complexiteitsklasse gekozen. Er zijn drie klassen: Klasse 1: De problematiek is gemiddeld en veelvoorkomend; de basisondersteuning voldoet. Klasse 2: De problematiek is bovengemiddeld ; er is mogelijk meer deskundigheid nodig. Klasse 3: De problematiek is complex ; er is gespecialiseerde ondersteuning noodzakelijk. Bij het maken van de afweging die tot deze kwalificatie leidt, kan de generalist gebruik maken van de onderstaande weegfactoren. Hoe meer van deze weegfactoren aan de orde zijn bij een bepaalde inwoner, hoe groter de kans dat de complexiteit in een hogere klasse dient te worden gekwalificeerd. Er is sprake van een combinatie van meerdere medische en/of psychiatrische diagnosen. Er is sprake van problematische communicatie met deze inwoner. Er is sprake van ernstige financiële problematiek in het huishouden van deze inwoner. Er is sprake van meerdere personen met problematiek in het huishouden van deze inwoner. Er is sprake van (dreigend) gevaar voor eigen veiligheid en/of de veiligheid van anderen. Er is sprake van een ondersteuningsvraag die we maar weinig tegenkomen. Voor resultaatgebied #3 (Daginvulling en Dagstructuur) worden de onderstaande weegfactoren gebruikt voor het maken van de afweging die tot de kwalificatie leidt. Hoe meer van deze weegfactoren aan de orde zijn bij een bepaalde inwoner, hoe groter de kans dat de complexiteit in een hogere klasse dient te worden gekwalificeerd. Er is sprake van een combinatie van meerdere (medische, psychiatrische en/of LVB) aandoeningen. Er is sprake van problematische communicatie met deze inwoner. Er is sprake van (dreigend) gevaar voor eigen veiligheid en/of de veiligheid van anderen. Er is sprake van disfunctioneren in een groep groter dan vier personen. Bijlage bij Raamovereenkomst maatwerkvoorzieningen Wmo 2015 Hardenberg en Ommen,

6 Bijlage : Intensiteit Achtergrond Ten behoeve van het bepalen van het budget dat voor het behalen van resultaten beschikbaar wordt gesteld, geven de generalisten uit de gebiedsteams een inschatting van de intensiteit van de benodigde ondersteuning. Daarvoor maken zij gebruik van de klassen die hieronder zijn opgenomen. Deze zijn afgeleid van de bestaande praktijk zoals die in 2014 in de ambulante AWBZ werd aangetroffen. Afspraak Bij het behalen van resultaten in de resultaatgebied #3 (regelvermogen en dagstructuur) en #3 (daginvulling en dagstructuur), kiest de generalist één van de volgende vier intensiteitsniveaus: Intensiteitsniveau A1 (gebaseerd op een gemiddelde inzet van 2 dagdelen per week) o (+1 vervoerscomponent indien noodzakelijk) Intensiteitsniveau A2 (gebaseerd op een gemiddelde inzet van 4 dagdelen per week) o (+2 vervoerscomponenten indien noodzakelijk) Intensiteitsniveau A3 (gebaseerd op een gemiddelde inzet van 6 dagdelen per week) o (+3 vervoerscomponenten indien noodzakelijk) Intensiteitsniveau A4 (gebaseerd op een gemiddelde inzet van 8 dagdelen per week) o (+4 vervoerscomponenten indien noodzakelijk) Bij het behalen van resultaten in de resultaatgebieden #1 (administratie en financiën), #2 (regie bij het huishouden), #4 (sociaal en persoonlijk functioneren) en #5 (zelfzorg en gezondheid), kiest de generalistéén van de volgende vier intensiteitsniveaus: Intensiteitsniveau B1 (gebaseerd op een gemiddelde inzet van 1 uur per week) Intensiteitsniveau B2 (gebaseerd op een gemiddelde inzet van 2 uren per week) Intensiteitsniveau B3 (gebaseerd op een gemiddelde inzet van 4 uren per week) Intensiteitsniveau B4 (gebaseerd op een gemiddelde inzet van 6 uren per week) Intensiteitsniveau B5 (gebaseerd op een gemiddelde inzet van 8 uren per week) Intensiteitsniveau B6 (gebaseerd op een gemiddelde inzet van 12 uren per week) Indien een resultaat op resultaatgebied #6 (draagkracht mantelzorg) aan de orde is, kiest de generalist één van de volgende twee intensiteitsniveaus: Intensiteitsniveau C1 (gebaseerd op een gemiddelde inzet van één etmaal per maand) Intensiteitsniveau C2 (gebaseerd op een gemiddelde inzet van twee etmalen per maand) Indien er uitsluitend een resultaat op resultaatgebied #8 (gezin of huishouden) aan de orde is, kiest de generalist naar bevind van zaken het best passende intensiteitsniveau uit één van de bovenstaande opties.

7 Bijlage : Duur van de ondersteuning Achtergrond Ten behoeve van het bepalen van het budget dat voor het behalen van resultaten beschikbaar wordt gesteld, bepalen de generalisten uit de gebiedsteams de duur van de ondersteuning. Afspraak Voor de duur van de ondersteuning is in principe een glijdende schaal mogelijk. De generalisten maken bij hun keuze gebruik van de onderstaande handreiking: 1. Resultaat op korte termijn haalbaar; ondersteuningsplan herzien over 3 maanden. 2. Resultaat waarschijnlijk snel haalbaar; ondersteuningsplan herzien over 6 maanden. 3. Resultaat vergt langere inzet; ondersteuningsplan herzien over één jaar. 4. Onderhoudsdosis; ondersteuningsplan herzien over twee jaar. 5. Levenslange ondersteuning verwacht; ondersteuningsplan herzien over vijf jaar. Afwijken van deze handreiking is altijd mogelijk en wordt gemotiveerd en onderbouwd vanuit het ondersteuningsplan. Bijlage bij Raamovereenkomst maatwerkvoorzieningen Wmo 2015 Ommen Hardenberg,

8 Bijlage : Inzet van ondersteuningsvouchers Inleiding Om inwoners nog meer ondersteuning op maat te geven, ook in de nazorgfase, kunnen ondersteuningsvouchers worden ingezet. De ondersteuningsvouchers kunnen worden gezien als een strippenkaart. Met de inzet van ondersteuningsvouchers kunnen inwoners gedurende een bepaalde periode voor een bepaald aantal momenten ondersteuning krijgen. De inwoner bepaalt zelf wanneer hij/zij de ondersteuning wil gebruiken zodat dat de ondersteuning op een adequate en efficiënte manier afgebouwd wordt. De inwoner heeft zelf regie over de in te zetten ondersteuning. Hij/zij wordt gestimuleerd om goed na te denken over de inzet van deze begeleiding, hierdoor wordt de eigen kracht en de eigen regie van de inwoner vergroot. De ondersteuningsvouchers worden in de vorm van een algemene voorziening uitgevoerd, waardoor geen indicatie en beschikking nodig is. De ondersteuningsvouchers kunnen voor het afbouwen van ondersteuning worden ingezet (nazorgfase) of juist om een (zorg mijdende) inwoner te laten wennen aan de ondersteuning (voorzorgfase). Beoogd effect Door het bieden van ondersteuningsvouchers wordt de inwoner gestimuleerd om op eigen kracht en eigen regie ondersteuning naar wens in te zetten. De verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de inwoner vergroot door zijn eigen ondersteuning in te zetten als deze echt nodig is. Daarnaast worden de aanbieders gestimuleerd om de inzet ook daadwerkelijk af te bouwen of om het aanbod beter af te stemmen op de inwoner. Van de aanbieders wordt verwacht dat zij hierin het sociale netwerk van de inwoner betrekken, versterken en activeren of als dit niet mogelijk is, dat vrijwilligers een rol kunnen spelen. Oplossingen moeten ook worden gezocht in het informele netwerk. Voorwaarden o De ondersteuningsvouchers kunnen worden ingezet voor alle vormen van ondersteuning; individuele begeleiding, groepsbegeleiding en/of dagbesteding; o De ondersteuningsvouchers kunnen alleen worden ingezet voor ondersteuning die niet wekelijks plaatsvindt. Langdurige frequente ondersteuning valt onder de maatwerkvoorzieningen; o Voor de ondersteuningsvoucher is geen beschikking nodig. Samen Doen bepaalt of een inwoner in aanmerking komt voor ondersteuningsvouchers en legt dit vast in een gespreksverslag. Een aanbieder kan hierin Samen Doen adviseren; o Per jaar kunnen maximaal tien ondersteuningsvouchers worden versterkt. De ondersteuningsvouchers zijn dan ook één jaar geldig; o De ondersteuningsvouchers zijn geldig voor een begeleidingsmoment. De aanbieder bepaalt de invulling van dit begeleidingsmoment (dit kan één uur thuisbegeleiding zijn of meerdere keren per week telefonisch contact of een dagdeel dagbesteding). o De inwoners betalen geen eigen bijdrage. o De ondersteuningsvouchers hebben een waarde van 50,- per begeleidingsmoment. Dit staat gelijk aan het uurtarief van begeleiding B1 met daarbij een compensatie voor overhead.

9 Administratief proces Voor het administratieproces en declaratieproces wordt gewerkt via het berichtenverkeer van iwmo. Via het berichtenverkeer wordt de aanbieder op de hoogte gesteld hoeveel vouchers zijn toegewezen aan een inwoner. Er kan per ondersteuningsvoucher worden gedeclareerd. De productcode hiervoor is BO069 Begeleiding Individueel op Maat.

Resultaatgebieden zelfredzaamheidsmatrix vertaald naar te behalen resultaten

Resultaatgebieden zelfredzaamheidsmatrix vertaald naar te behalen resultaten Resultaatgebieden zelfredzaamheidsmatrix vertaald naar te behalen resultaten Rond de inkoop van individuele begeleiding is behoefte aan concreet geformuleerde resultaten die de lokale toegang (sociaal

Nadere informatie

BIJLAGE B2 Model integrale arrangementen thuisondersteuning

BIJLAGE B2 Model integrale arrangementen thuisondersteuning BIJLAGE B2 Model integrale arrangementen thuisondersteuning Dit document is een bijlage bij het Programma van Eisen (en maakt daarmee onderdeel uit) van de raamovereenkomst Thuisondersteuning. In het Programma

Nadere informatie

Resultatenoverzicht 2017

Resultatenoverzicht 2017 Resultatenoverzicht 2017 Op weg naar resultaatsturing Mechteld Beentjes Juli 2016 Waar hebben we het over? Wet maatschappelijke ondersteuning We geven maatschappelijke ondersteuning om een maatschappelijk

Nadere informatie

Resultatenoverzicht 2017

Resultatenoverzicht 2017 Resultatenoverzicht 2017 agenda - Opening - Pascale Klaassen - Traject van melding tot indicatie - Hettie van Dorrestein - Resultatenoverzicht 2017 - Renee Schuit - Toelichting complexiteit en intensiteit

Nadere informatie

Resultaten van de creatieve fase

Resultaten van de creatieve fase Resultaten van de creatieve fase werkgroep innovatie, Súdwest Fryslân/De Fryske Marren In onderstaand overzicht zijn de opbrengsten van de creatieve sessies van vijf bijeenkomsten gebundeld. Verloop proces

Nadere informatie

Complexiteit Intensiteit Bandbreedte Licht Midden Zwaar Intensiteit I 0-1,5 uur

Complexiteit Intensiteit Bandbreedte Licht Midden Zwaar Intensiteit I 0-1,5 uur Arrangementen zelfstandig en veilig wonen Nadat uit het gesprek naar voren is gekomen dat de cliënt beperkingen ondervindt op een (of meerdere) domein(en) van het resultaatgebied zelfstandig en veilig

Nadere informatie

Versie: 1 juli BIJLAGE 4: Resultaatsgebieden en activiteiten

Versie: 1 juli BIJLAGE 4: Resultaatsgebieden en activiteiten BIJLAGE 4: Resultaatsgebieden en activiteiten Beschrijving van de doelgroep De doelgroep, die in aanmerking komt voor een Maatwerkvoorziening(en), kan als volgt gekenmerkt worden: De inwoner is 18 jaar

Nadere informatie

Model integrale arrangementen thuisondersteuning (concept 21 juli 2017)

Model integrale arrangementen thuisondersteuning (concept 21 juli 2017) Model integrale arrangementen thuisondersteuning (concept 21 juli 2017) In het model voor integrale arrangementen thuisondersteuning onderscheiden we vier dimensies : 1. type ondersteuning 2. zwaarte van

Nadere informatie

Productbeschrijving Wmo contract 2016

Productbeschrijving Wmo contract 2016 Productbeschrijving Wmo contract 2016 In dit document worden de ingekochte producten beschreven. Het is bedoeld als handreiking bij de beoordeling van de in te zetten ondersteuning. Geen vaste criteria

Nadere informatie

Robbe & Partners BESTUURS- EN BELEIDSADVISEURS

Robbe & Partners BESTUURS- EN BELEIDSADVISEURS Bespreekdocument: Resultaten/activiteiten in relatie tot bekostigingsmodellen Dit bespreekdocument heeft tot doel om met het inkoopnetwerk de verschillende mogelijkheden te bespreken voor het vastleggen

Nadere informatie

Voorstel productdefinities ZiN voor 2016 in het Westerkwartier

Voorstel productdefinities ZiN voor 2016 in het Westerkwartier Voorstel productdefinities ZiN voor 2016 in het Westerkwartier Bij het continuïteitsarrangement 2015 - waarmee de inkoop van nieuwe producten in de Wmo 2015 is vormgegeven- is uitgegaan van de prestaties/productomschrijvingen

Nadere informatie

Wmo begeleiding WF6 2017

Wmo begeleiding WF6 2017 Wmo begeleiding WF6 2017 Perceelbeschrijving Dagbesteding - Arbeidsmatig & Belevingsgericht Drechterland, Enkhuizen, Koggenland, Medemblik, Opmeer, Stede Broec. Perceelbeschrijving dagbesteding arbeidsmatig

Nadere informatie

Opzet gegevensuitwisseling Plein en aanbieders

Opzet gegevensuitwisseling Plein en aanbieders Opzet gegevensuitwisseling Plein en aanbieders Informatie Deelovereenkomst In de bijlage 3 bij de deelovereenkomst van de Basisovereenkomst Inkoop Sociaal Domein is een nadere beschrijving van de productcode

Nadere informatie

Producten Maatwerkvoorziening begeleiding Wmo

Producten Maatwerkvoorziening begeleiding Wmo Bijlage 3 Producten Maatwerkvoorziening begeleiding Wmo Producten Maatwerkvoorziening begeleiding Wmo Ondersteuning zelfstandig leven (OZL) Ondersteuning per uur. Het bieden van ondersteuningsactiviteiten

Nadere informatie

Bijlage 2 Producten Maatwerkvoorziening begeleiding Wmo. Producten Maatwerkvoorziening begeleiding Wmo

Bijlage 2 Producten Maatwerkvoorziening begeleiding Wmo. Producten Maatwerkvoorziening begeleiding Wmo Bijlage 2 Producten Maatwerkvoorziening begeleiding Wmo Producten Maatwerkvoorziening begeleiding Wmo Versie: 1.0 Datum: 21 november 2017 Product begeleiding Het Product begeleiding kan bestaan uit de

Nadere informatie

Open House Wmo maatwerk 8KTD Dialoogronde 1 19 juli Hans Hellendoorn Niels Uenk

Open House Wmo maatwerk 8KTD Dialoogronde 1 19 juli Hans Hellendoorn Niels Uenk Open House Wmo maatwerk 8KTD Dialoogronde 1 Hans Hellendoorn Niels Uenk AGENDA 2 Welkom / voorstelrondje Mededelingen / vaststellen agenda Toelichting open house Spelregels / Procesovereenkomst Inhoudelijke

Nadere informatie

Besluit tot wijziging van de Beleidsregels beschermd wonen en opvang gemeente Dordrecht 2016, eerste wijziging

Besluit tot wijziging van de Beleidsregels beschermd wonen en opvang gemeente Dordrecht 2016, eerste wijziging GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Dordrecht. Nr. 34830 3 maart 2017 Besluit tot wijziging van de Beleidsregels beschermd wonen en opvang gemeente Dordrecht 2016, eerste wijziging Het COLLEGE

Nadere informatie

Beschrijving Doelstellingen Wmo Stabilisering en Groei

Beschrijving Doelstellingen Wmo Stabilisering en Groei Beschrijving Doelstellingen Wmo 2015-2018 Stabilisering en Groei Beschrijving doel Stabilisering Doel Individu in staat stellen op het hoogst haalbare niveau van participatie en zelfredzaamheid te komen

Nadere informatie

BESCHRIJVING van WMO AMBULANTE ONDERSTEUNING en INTENSITEITEN

BESCHRIJVING van WMO AMBULANTE ONDERSTEUNING en INTENSITEITEN BESCHRIJVING van WMO AMBULANTE ONDERSTEUNING en INTENSITEITEN Hieronder treft u de beschrijvingen van ondersteuning die wij voornemens zijn in te kopen. Het gaat bij Wmo ambulante ondersteuning om dagbesteding,

Nadere informatie

Uitwerking producten Ondersteuning zelfredzaamheid (C1) en ondersteuning maatschappelijke deelname (C2)

Uitwerking producten Ondersteuning zelfredzaamheid (C1) en ondersteuning maatschappelijke deelname (C2) Uitwerking producten Ondersteuning zelfredzaamheid (C1) en ondersteuning maatschappelijke deelname (C2) Het betreft ondersteuning voor jeugdigen om weer maatschappelijk, op school en binnen het gezin zelfstandig

Nadere informatie

Veranderingen in de Wmo maatwerkondersteuning vanaf januari 2019

Veranderingen in de Wmo maatwerkondersteuning vanaf januari 2019 Veranderingen in de Wmo maatwerkondersteuning vanaf januari 2019 Aan alle aanbieders die gecontracteerd zijn voor de Wmo-maatwerkvoorzieningen voor inwoners van de gemeente Súdwest-Fryslân. Geachte heer/mevrouw,

Nadere informatie

Opzet gegevensuitwisseling Plein en aanbieders

Opzet gegevensuitwisseling Plein en aanbieders Opzet gegevensuitwisseling Plein en aanbieders Informatie Deelovereenkomst In de bijlage 3 bij de deelovereenkomst van de Basisovereenkomst Inkoop Sociaal Domein is een nadere beschrijving van de productcode

Nadere informatie

1. Individuele begeleiding: algemene bepalingen

1. Individuele begeleiding: algemene bepalingen Bijlage 1: Omschrijving van de in te kopen producten Maatwerkvoorzieningen Wmo Inkoop 2019 Inzake Individuele Begeleiding, Dagactiviteit, Kortdurend verblijf Dit hoofdstuk beschrijft de maatwerkvoorzieningen

Nadere informatie

Specifieke afwegingskaders

Specifieke afwegingskaders Specifieke afwegingskaders In deze bijlagen staan drie afzonderlijke kaders voor de volgende categorieën maatwerkvoorzieningen: a) Thuisondersteuning en dagbesteding b) Kortdurend verblijf c) Beschermd

Nadere informatie

Omschrijving Duur Criteria. Vinger aan de pols contact. Telefonisch of fysiek contact. Telefonisch of fysiek contact

Omschrijving Duur Criteria. Vinger aan de pols contact. Telefonisch of fysiek contact. Telefonisch of fysiek contact Bijlage 4 - Richtlijn begeleidingsen en dagbesteding volwassenen Product Waakvlambegeleidin g Specialistische waakvlambegeleidin g - kortdurend Doelgroep - korte omschrijving Vinger aan de pols contact

Nadere informatie

Bespreekdocument Resultaten/activiteiten in relatie tot bekostigingsmodellen.

Bespreekdocument Resultaten/activiteiten in relatie tot bekostigingsmodellen. Bespreekdocument Resultaten/activiteiten in relatie tot bekostigingsmodellen. Dit bespreekdocument heeft tot doel om met het inkoopnetwerk de verschillende mogelijkheden te bespreken voor het vastleggen

Nadere informatie

Addendum gegevensuitwisseling tussen zorgaanbieders en Wmo loket

Addendum gegevensuitwisseling tussen zorgaanbieders en Wmo loket Addendum gegevensuitwisseling tussen zorgaanbieders en Wmo loket Aanleiding De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo 2015) bepaalt dat de gemeente bij een aanvraag onderzoek doet naar de mate waarin

Nadere informatie

Bijlage 1 WMO Arrangementtarieven 2019

Bijlage 1 WMO Arrangementtarieven 2019 Bijlage 1 WMO Arrangementtarieven 2019 Deze bijlage bestaat uit een aantal onderdelen: - Bijlage 1a: Overzicht gecontracteerde arrangementen 2019; - Bijlage 1b: Consultatie en detachering; - Bijlage 1c:

Nadere informatie

Bijlage 1. Criteria ondersteuning, dagactiviteiten, kortdurend verblijf

Bijlage 1. Criteria ondersteuning, dagactiviteiten, kortdurend verblijf Bijlage 1. Criteria ondersteuning, dagactiviteiten, kortdurend verblijf Als bedoeld in hoofdstuk 6, paragraaf 2. 1. Ondersteuning Ondersteuning thuis zijn activiteiten gericht op het bevorderen van zelfredzaamheid

Nadere informatie

Wmo-voorzieningen 1. Algemene voorzieningen 1.1 Hulp bij het huishouden namens zo-net 1.2 Taxivervoer 1.3 Scootmobiel- en/of rolstoelpool

Wmo-voorzieningen 1. Algemene voorzieningen 1.1 Hulp bij het huishouden namens zo-net 1.2 Taxivervoer 1.3 Scootmobiel- en/of rolstoelpool Wmo-voorzieningen 1. Algemene voorzieningen Dit zijn voorzieningen die in principe voor iedereen beschikbaar zijn die daar behoefte aan heeft, zonder ingewikkelde aanvraagprocedures. Het betreft huishoudelijke

Nadere informatie

zie actueel tarievenblad dat met deze uitgave is meegestuurd. Ook te vinden op

zie actueel tarievenblad dat met deze uitgave is meegestuurd. Ook te vinden op Categorie: 2.01 Arbeidsmatige dagbesteding (+18) zie actueel tarievenblad dat met deze uitgave is meegestuurd. Ook te vinden op www.inkooputrechtwest.nl. Bijzonderheden Ondersteuningscriteria De mogelijke

Nadere informatie

Nee Ja, hoeveel? Klik hier als u tekst wilt invoeren. Klik hier als u een datum wilt invoeren. Klik hier als u tekst wilt invoeren.

Nee Ja, hoeveel? Klik hier als u tekst wilt invoeren. Klik hier als u een datum wilt invoeren. Klik hier als u tekst wilt invoeren. Algemene Gegevens Gegevens klant Naam Geboortedatum BSN Klantnummer Zijn er kinderen aanwezig? Gegevens aanbieder Nee Ja, hoeveel? Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam ondersteuner Contactgegevens

Nadere informatie

Marktconsultatie Beschermd Wonen

Marktconsultatie Beschermd Wonen SAMEN, VOOR ELKAAR Marktconsultatie Beschermd Wonen 5 oktober 2017 Agenda 1. Uitgangspunten 2. Proces tot nu toe 3. Producten 4. Programma van eisen 5. Tarieven 6. Vervolg Visie regio Centraal Gelderland

Nadere informatie

Voor u ligt een opzet van de Wmo-arrangementen GGZ, zoals voorbereid in de werkgroep BW van 24 augustus en 15 september jl.

Voor u ligt een opzet van de Wmo-arrangementen GGZ, zoals voorbereid in de werkgroep BW van 24 augustus en 15 september jl. V02 Wmo arrangementen GGZ - Werkgroep Beschermd Wonen (BW) Aan : Fysieke overlegtafel Beschermd Wonen 20 september 2016 Van : Werkgroep Beschermd Wonen Datum : 16 september 2016 Inleiding De Wmo-arrangementen

Nadere informatie

Een voorbeeld van de samenwerking tussen de partners.

Een voorbeeld van de samenwerking tussen de partners. Bijlage 1. Een voorbeeld van de samenwerking tussen de partners. Korte toelichting In het projectplan van de pilot worden drie arrangementen beschreven; 1. Kort herstel; voor mensen die tijdelijke begeleiding

Nadere informatie

BESCHRIJVING van WMO AMBULANTE ONDERSTEUNING en INTENSITEITEN

BESCHRIJVING van WMO AMBULANTE ONDERSTEUNING en INTENSITEITEN BESCHRIJVING van WMO AMBULANTE ONDERSTEUNING en INTENSITEITEN Vorige week deden wij u de beschrijving van de verschillende producten (Wmo) toekomen. Een aantal van u heeft nog aanvullende vragen gesteld.

Nadere informatie

Blad 1. Bijlage 3. Nadere beschrijving productcodes en diensten Maatwerkvoorziening Begeleiding

Blad 1. Bijlage 3. Nadere beschrijving productcodes en diensten Maatwerkvoorziening Begeleiding Bijlage 3. Nadere beschrijving product en diensten Maatwerkvoorziening Begeleiding Op basis van de prestatiebeschrijvingen opgesteld door de Nza (2013). Nza F125 Dagactiviteit GGZ-LZA (p/u.) Toeleidingtraject

Nadere informatie

Dagactiviteiten en kortdurend verblijf Wmo 2015

Dagactiviteiten en kortdurend verblijf Wmo 2015 Dagactiviteiten en kortdurend verblijf Wmo 2015 Omschrijving voorzieningen Ons kenmerk: Datum: Juni 2015 Contactpersoon: Contractbeheer E-mail: contractbeheer@regiogenv.nl INHOUD 1 07100 Dagactiviteit

Nadere informatie

Wmo begeleiding WF6 2017

Wmo begeleiding WF6 2017 Wmo begeleiding WF6 2017 Perceelbeschrijving Individuele Begeleiding Drechterland, Enkhuizen, Koggenland, Medemblik, Opmeer, Stede Broec. Perceelbeschrijving individuele begeleiding 1 van 6 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Clientprofielen Kempengemeenten Reusel-De Mierden, Bergeijk, Bladel en Eersel 19 mei 2014

Clientprofielen Kempengemeenten Reusel-De Mierden, Bergeijk, Bladel en Eersel 19 mei 2014 Stabiliteit en behoud Doel Inwoner in staat stellen op het hoogst haalbare niveau van participatie en zelfredzaamheid te komen en te blijven, door het creëren van stabiliteit en het stimuleren van participatie

Nadere informatie

Perceel 1 Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Ambulant 2016 (volwassenen)

Perceel 1 Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Ambulant 2016 (volwassenen) Perceel 1 Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Ambulant 2016 (volwassenen) 1a. Productbeschrijving en specifieke Eisen Inleiding Onderdeel van de Offerteaanvraag Inkoop Wmo en Jeugd is het Perceel

Nadere informatie

Begeleiding individueel (laag)

Begeleiding individueel (laag) Begeleiding individueel (laag) Het bieden van activiteiten gericht op bevordering, behoud of compensatie van de zelfredzaamheid en die strekken tot voorkoming van opname in een instelling of verwaarlozing.

Nadere informatie

Resultaatgericht werken in het sociaal domein

Resultaatgericht werken in het sociaal domein Resultaatgericht werken in het sociaal domein Eigen kracht, schalen met de klant Bepalen van de eigen kracht -Gebruik eens een schaalvraag! Wat is een schaalvraag? Hoe zet je een schaalvraag in? Netwerk

Nadere informatie

Uitvoering Maatschappelijke Zaken. Franca Bruyninckx en Alma Wamsteeker

Uitvoering Maatschappelijke Zaken. Franca Bruyninckx en Alma Wamsteeker Uitvoering Maatschappelijke Zaken Franca Bruyninckx en Alma Wamsteeker Inhoud Maatschappelijke Zaken Proces Toelichting afdeling Wmo Richtlijnen WLZ Dagactiviteit Wmo Begeleiding Individueel Maatschappelijke

Nadere informatie

Aan: Deelnemers FOT 11 april 2019 / deelnemers DOT Kopie: Van: Kernteam Inkoopsamenwerking Bijlagen: -- Datum: 26 maart 2019

Aan: Deelnemers FOT 11 april 2019 / deelnemers DOT Kopie: Van: Kernteam Inkoopsamenwerking Bijlagen: -- Datum: 26 maart 2019 Memo Begripsbepaling begeleiding / behandeling Aan: Deelnemers FOT 11 april 2019 / deelnemers DOT Kopie: Van: Kernteam Inkoopsamenwerking Bijlagen: -- Datum: 26 maart 2019 Aanleiding We hebben de afgelopen

Nadere informatie

Gemeenten Regio kop. Deelnemende gemeenten: Gemeente Den Helder Gemeente Schagen Gemeente Hollands Kroon Gemeente Texel

Gemeenten Regio kop. Deelnemende gemeenten: Gemeente Den Helder Gemeente Schagen Gemeente Hollands Kroon Gemeente Texel Gemeenten Regio kop Deelnemende gemeenten: Gemeente Den Helder Gemeente Schagen Gemeente Hollands Kroon Gemeente Texel Vragen via de mail richten aan (zie bijlage voor format): Schagen: aanbestedingen@schagen.nl

Nadere informatie

Clientprofielen maatwerkvoorzieningen Kempengemeenten Reusel-De Mierden, Bergeijk, Bladel en Eersel 19 mei 2014

Clientprofielen maatwerkvoorzieningen Kempengemeenten Reusel-De Mierden, Bergeijk, Bladel en Eersel 19 mei 2014 Welbevinden Doel Het bevorderen van welzijn en de kwaliteit van leven, achteruitgang vertragen en mantelzorgers ontlasten door het dragelijk houden van de effecten van de aandoening van de cliënt en langer

Nadere informatie

Intensieve Ondersteuning Gezin en begeleiding

Intensieve Ondersteuning Gezin en begeleiding Advanced Therapy Intensieve Ondersteuning Gezin en begeleiding Ibtisam Rizkallah 06-44464540 026-3891964 info@advancedtherapy.nl Inhoud 1 Intensieve Ondersteuning Gezin (IOG)... 2 1.1 Inhoud en doelgroep...

Nadere informatie

Context. Artikel 1. Aanmelding, onderzoek en aanvraag. Artikel 2. Afweging

Context. Artikel 1. Aanmelding, onderzoek en aanvraag. Artikel 2. Afweging Beleidsregel Wmo-arrangement GGZ Valleiregie De raad van de gemeente Ede; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders, zaaknummer ; gelet op artikel. van de.. [naam regelgeving]; besluit vast te

Nadere informatie

WMO Rotterdam. Van verzorgingstaat naar - stad en - straat

WMO Rotterdam. Van verzorgingstaat naar - stad en - straat WMO Rotterdam Van verzorgingstaat naar - stad en - straat Beleidskader Wmo: voor wie? Inwoners van Rotterdam Circa 525.00 zelfredzame burgers Circa 62.000 beperkt zelfredzame burgers Circa 30.000 kwetsbare

Nadere informatie

Vaststelling van de regeling tot wijziging van de regeling Maatschappelijke Ondersteuning Den Haag 2016

Vaststelling van de regeling tot wijziging van de regeling Maatschappelijke Ondersteuning Den Haag 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente 's-gravenhage. Nr. 184020 23 december 2016 Vaststelling van de regeling tot wijziging van de regeling Maatschappelijke Ondersteuning Den Haag 2016 HET COLLEGE

Nadere informatie

Nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Opzet presentatie Wat zijn de veranderingen t.o.v. van huidige Wmo? Opdracht gemeente Maatwerkvoorzieningen specifiek begeleiding Vervolgstappen tot 1 januari

Nadere informatie

Gebruik In de bijlage (volgt nog) zijn gegevens opgenomen over het gebruik dagactiviteiten in 2015 in de regio.

Gebruik In de bijlage (volgt nog) zijn gegevens opgenomen over het gebruik dagactiviteiten in 2015 in de regio. Startnotitie Dagactiviteiten Huidige situatie In de huidige uitvoering van dagactiviteiten is een onderscheid in drie segmenten : dagactiviteiten voor jeugd, volwassenen en ouderen. Zij worden gescheiden

Nadere informatie

Uitgewerkt voorstel Inkoop Wmo Begeleiding

Uitgewerkt voorstel Inkoop Wmo Begeleiding Uitgewerkt voorstel Inkoop Wmo Begeleiding Pilot Individuele Begeleiding 0 (IB0) Het voorliggende document beoogt: 1. inhoudelijk invulling te geven aan de te leveren diensten 2. een voorstel te doen voor

Nadere informatie

Toelatingsprocedure. Wmo-maatwerkvoorzieningen 2018 en verder. Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen. Programma van eisen en geschiktheidseisen

Toelatingsprocedure. Wmo-maatwerkvoorzieningen 2018 en verder. Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen. Programma van eisen en geschiktheidseisen Toelatingsprocedure voor levering van Wmo-maatwerkvoorzieningen 2018 en verder in de Gemeenten Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen Programma van eisen en geschiktheidseisen Versie definitief 1 INHOUD 1.

Nadere informatie

Perceel 1 Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Ambulant 2016 (volwassenen)

Perceel 1 Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Ambulant 2016 (volwassenen) Perceel 1 Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Ambulant 2016 (volwassenen) 1a. Productbeschrijving en specifieke Eisen Inleiding Onderdeel van de Offerteaanvraag Inkoop Wmo en Jeugd is het Perceel

Nadere informatie

HEAD Congres. Persoonsvolgende inkoop begeleiding Jeugdwet & Wmo 2015 CONCEPT

HEAD Congres. Persoonsvolgende inkoop begeleiding Jeugdwet & Wmo 2015 CONCEPT HEAD Congres Persoonsvolgende inkoop begeleiding Jeugdwet & Wmo 2015 CONCEPT Aanpak inkoop begeleiding / kdv 1. Algemeen: A. 8 gemeenten B. 3.000 cliënten C. 80 aanbieders 2. Interactief proces: A. Projectteam

Nadere informatie

Welkom WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING Liesbeth Verhoeven Arie Sax

Welkom WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING Liesbeth Verhoeven Arie Sax Welkom WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING 2015 Liesbeth Verhoeven Arie Sax 26 augustus 2019 Doel Burgers helpen om: om zo lang mogelijk zelfstandig thuis* te kunnen blijven wonen en deel te kunnen nemen

Nadere informatie

Definitief 20150728 OPLEVERING WERKGROEP BEGELEIDING INDIVIDUEEL. Het voorliggende document beoogt:

Definitief 20150728 OPLEVERING WERKGROEP BEGELEIDING INDIVIDUEEL. Het voorliggende document beoogt: OPLEVERING WERKGROEP BEGELEIDING INDIVIDUEEL Het voorliggende document beoogt: 1. Inhoudelijk invulling te geven aan de onderscheiden productcategorieën ten aanzien van individuele begeleiding. 2. Een

Nadere informatie

Productomschrijvingen inkoop 2016

Productomschrijvingen inkoop 2016 Productomschrijvingen inkoop 2016 Begeleiding basis (H300 + H305): - Gericht op het versterken van de eigen kracht en stimuleren van het netwerk. - Het bieden van activiteiten gericht op bevordering, behoud

Nadere informatie

Meer info over Prisma en WMO?

Meer info over Prisma en WMO? Meer info over Prisma en WMO? wmo@prismanet.nl www.prismanet.nl Plan een bezoekje! U kunt het Prisma-aanbod pas echt ervaren als u het ook met eigen ogen gezien heeft. Prisma heet u van harte welkom voor

Nadere informatie

Begeleiding Jeugdwet. Omschrijving voorzieningen. Ons kenmerk: Datum: Juni 2015 Contactpersoon: Contractbeheer E-mail: contractbeheer@regiogenv.

Begeleiding Jeugdwet. Omschrijving voorzieningen. Ons kenmerk: Datum: Juni 2015 Contactpersoon: Contractbeheer E-mail: contractbeheer@regiogenv. Begeleiding Omschrijving voorzieningen Ons kenmerk: Datum: Juni 2015 Contactpersoon: Contractbeheer E-mail: contractbeheer@regiogenv.nl INHOUD 1 33101 Begeleiding individueel... 3 2 33102 Module Ondersteuning

Nadere informatie

UITGEWERKT VOORSTEL Inkoop Wmo

UITGEWERKT VOORSTEL Inkoop Wmo UITGEWERKT VOORSTEL Inkoop Wmo Het voorliggende document beoogt: 1. inhoudelijk invulling te geven aan de te leveren diensten 2. een voorstel te doen voor eventuele technische omzetting naar nieuwe dienstverlening

Nadere informatie

UITGEWERKT VOORSTEL Inkoop WMO begeleiding

UITGEWERKT VOORSTEL Inkoop WMO begeleiding Het voorliggende document beoogt: UITGEWERKT VOORSTEL Inkoop WMO begeleiding Met opmerkingen [j1]: Onder welke noemer willen we dit laten vallen? Begeleiding (geen eigen bijdrage cliënt) of onder HO (wel

Nadere informatie

Perceel 1 Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Ambulant 2016 (volwassenen)

Perceel 1 Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Ambulant 2016 (volwassenen) Perceel 1 Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Ambulant 2016 (volwassenen) 1a. Productbeschrijving en specifieke Eisen Inleiding Onderdeel van de Offerteaanvraag Inkoop Wmo en Jeugd is het Perceel

Nadere informatie

Dynamische NOTA VAN INLICHTINGEN. Regio Rivierenland. Inkoop in kader van Wmo en Jeugdwet 2018

Dynamische NOTA VAN INLICHTINGEN. Regio Rivierenland. Inkoop in kader van Wmo en Jeugdwet 2018 Dynamische NOTA VAN INLICHTINGEN Regio Rivierenland Inkoop in kader van Wmo en Jeugdwet 2018 Vanaf 1 oktober 2017 1 Deze dynamische Nota van Inlichtingen maakt integraal onderdeel uit van de Aanbesteding

Nadere informatie

Tarieven Dagbesteding juni Datum: 20 april 2017 Auteur: Anoek Huigen

Tarieven Dagbesteding juni Datum: 20 april 2017 Auteur: Anoek Huigen Tarieven Dagbesteding juni 2017 Datum: 20 april 2017 Auteur: Anoek Huigen 2 deelovereenkomsten dagbesteding We maken gedurende deze presentatie onderscheid tussen dagbesteding deelovereenkomst Sociale

Nadere informatie

GGZ AWBZ WMO DAE. Dagbesteding Arbeid Educatie

GGZ AWBZ WMO DAE. Dagbesteding Arbeid Educatie GGZ AWBZ WMO DAE Dagbesteding Arbeid Educatie Joop Elke middag ben ik bij het DAC Oosterhout en werk mee aan een arbeidsproject. Ik doe dingen die ik eng vind maar omdat ik weet dat ik daarvoor kan terugvallen

Nadere informatie

Bijlage 2 Takenoverzicht

Bijlage 2 Takenoverzicht Bijlage 2 Takenoverzicht Met welke vragen kan onze inwoner straks bij het wijkteam terecht? Wanneer is het wijkteam bevoegd? Wanneer is er een rol voor het Kennis en Advies Centrum? Wanneer treden wij

Nadere informatie

Voordat wij op specifieke onderwerpen ingaan enkele opmerkingen over de notitie in zijn algemeen.

Voordat wij op specifieke onderwerpen ingaan enkele opmerkingen over de notitie in zijn algemeen. Gemeente Delft t.a.v. het College van Burgemeester en Wethouders Postbus 78 2600 ME Delft Betreft: Advies notitie Dagbesteding Datum: 27 maart 2017 Geacht College, Onlangs ontvingen wij van u de notitie

Nadere informatie

Wat gaat er in de zorg veranderen en waarom?

Wat gaat er in de zorg veranderen en waarom? Wat gaat er in de zorg veranderen en waarom? Het ministerie van VWS heeft wee websites in het leven geroepen die hierover uitgebreid informatie geven www.dezorgverandertmee.nl en www.hoeverandertmijnzorg.nl

Nadere informatie

Het Persoonsgebonden voor volwassenen

Het Persoonsgebonden voor volwassenen Het Persoonsgebonden budget voor volwassenen Lwdvoorelkaar over werk, jeugd en zorg in de gemeente Leeuwarden inhoud Het Persoonsgebonden budget Het Persoonsgebonden budget Over het Pgb Een Pgb aanvragen

Nadere informatie

Beschermd thuis, producten vanaf 1 mei 2018 Informatie voor zorgaanbieders

Beschermd thuis, producten vanaf 1 mei 2018 Informatie voor zorgaanbieders SAMEN, VOOR ELKAAR Beschermd thuis, producten vanaf 1 mei 2018 Informatie voor zorgaanbieders Criteria beschermd thuis Volwassen (18+) Nederlandse nationaliteit of verblijft legaal in Nederland Psychiatrische

Nadere informatie

Overzicht maatwerkvoorzieningen Dordrecht en Drechtsteden

Overzicht maatwerkvoorzieningen Dordrecht en Drechtsteden Overzicht maatwerkvoorzieningen Dordrecht en Drechtsteden WMO Beschermd Wonen (contract Dordrecht) Naam product: Normalisering Wonen Specifiek kenmerk van product: Ondersteuning is 24/7 oproepbaar en beschikbaar

Nadere informatie

Free Time Flies en een persoonsgebonden budget

Free Time Flies en een persoonsgebonden budget Free Time Flies en een persoonsgebonden budget 1. Inleiding Per 1 januari 2015 zijn er enkele zaken veranderd rondom het persoonsgebonden budget (pgb). Op grond van de Jeugdwet en Wmo kunnen volwassenen,

Nadere informatie

Budgetplan PGB Wmo maatwerkvoorziening: begeleiding groep (dagbesteding)

Budgetplan PGB Wmo maatwerkvoorziening: begeleiding groep (dagbesteding) Budgetplan PGB 2018 - Wmo maatwerkvoorziening: begeleiding groep (dagbesteding) Voordat aan u een persoonsgebonden budget (PGB) kan worden toegekend voor begeleiding groep (dagbesteding) moet u eerst dit

Nadere informatie

Verwerving opvang, wonen en herstel terugblik en vooruitblik - 24 april 2017

Verwerving opvang, wonen en herstel terugblik en vooruitblik - 24 april 2017 Verwerving opvang, wonen en herstel terugblik en vooruitblik - 24 april 2017 Agenda Terugblik; arrangementen op basis van resultaatgebieden marktconsultaties Vooruitblik verlenging overeenkomst marktconsultaties

Nadere informatie

Keuzedeel mbo. Wijkgericht werken. gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo. Code K0186

Keuzedeel mbo. Wijkgericht werken. gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo. Code K0186 Keuzedeel mbo Wijkgericht werken gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0186 Penvoerder: Sectorkamer zorg, welzijn en sport Gevalideerd door: Sectorkamer Zorg, welzijn en sport Op: 26-11-2015

Nadere informatie

Jeugdhulp Persoonsgebonden budget

Jeugdhulp Persoonsgebonden budget Jeugdhulp Persoonsgebonden budget www.heerde.nl Hoe werkt dit? Heeft u een ondersteuningsvraag voor uw kind? Dan gaat een medewerker van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) met u in gesprek. Daarbij

Nadere informatie

Persoonlijk plan (WMO)

Persoonlijk plan (WMO) Persoonlijk plan (WMO) 1.Wie ben ik? Opgesteld op: Ingevuld door: a. Persoonsgegevens van degene die ondersteuning nodig heeft. Naam: BSN: Geboortedatum: Adres: Telefoon: Email: Gezinssamenstelling: Mede

Nadere informatie

Clientprofielen maatwerkvoorzieningen 19 mei 2014

Clientprofielen maatwerkvoorzieningen 19 mei 2014 Verandering en groei Doel Inwoner (en omgeving) leert (leren) vaardigheden om voldoende te participeren, dagelijkse levensverrichtingen uit te voeren en het persoonlijk leven te structureren en daar zoveel

Nadere informatie

Programma van Eisen Maatwerkvoorzieningen Zelfstandig Leven en Maatschappelijke Deelname

Programma van Eisen Maatwerkvoorzieningen Zelfstandig Leven en Maatschappelijke Deelname Programma van Eisen Maatwerkvoorzieningen Zelfstandig Leven en Maatschappelijke Deelname In het kader van de Wmo 2015 (Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel) Gepubliceerd op : www.t-diel.nl/wmoaanbesteding

Nadere informatie

Doel. 1 Gemeenten kunnen met de voorziening beschut werken mensen in een dienstbetrekking laten werken. Het

Doel. 1 Gemeenten kunnen met de voorziening beschut werken mensen in een dienstbetrekking laten werken. Het Naam De ontwikkeling van arbeidsmatige dagbesteding Opdrachtgever Raad/college Trekker Sanne Bloemen Datum 13 januari 2015 Inleiding Vanuit de Wmo 2015 is de opdracht voor de gemeente het bieden van ondersteuning

Nadere informatie

Resultaatgebieden Haarlem Wmo 2018

Resultaatgebieden Haarlem Wmo 2018 Resultaatgebieden Haarlem Wmo 2018 Status: versie 11 oktober Algemene toelichting Omdat cliënten zeer verschillend zijn in hun woon- en ondersteuningsvragen, hun wensen, hun mogelijkheden en beperkingen

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit Persoonsgebonden Budget (PGB) Jeugdhulp gemeente Zandvoort 2016

Uitvoeringsbesluit Persoonsgebonden Budget (PGB) Jeugdhulp gemeente Zandvoort 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Zandvoort. Nr. 118530 29 augustus 2016 Uitvoeringsbesluit Persoonsgebonden Budget (PGB) Jeugdhulp gemeente Zandvoort 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Bijlage 2D - Productomschrijving. Perceel 4 (voormalige) AWBZ

Bijlage 2D - Productomschrijving. Perceel 4 (voormalige) AWBZ Bijlage 2D - Productomschrijving Perceel 4 (voormalige) AWBZ Begeleiding groep licht Het bieden van activiteiten gericht op bevordering, behoud of compensatie van de zelfredzaamheid die strekken tot voorkoming

Nadere informatie

Geachte voorzitter, RIS Aan de leden van de Commissie Samenleving. Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten. Beleid

Geachte voorzitter, RIS Aan de leden van de Commissie Samenleving. Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten. Beleid Typ teksttyp teksttyp tekst drs. K.P. Klein Wethouder van Stedelijke Economie, Zorg en Havens 030 Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Aan de leden van de Commissie Samenleving r- RIS296071 Contactpersoon

Nadere informatie

(Dag) Behandeling (licht) verstandelijk beperkten

(Dag) Behandeling (licht) verstandelijk beperkten (Dag) Behandeling (licht) verstandelijk beperkten Omschrijving voorzieningen Ons kenmerk: Datum: Oktober 2015 Contactpersoon: Contractbeheer E-mail: contractbeheer@regiogenv.nl INHOUD 1 34118 Behandeling

Nadere informatie

Ondersteuningstrajecten. Gemiddelde ondersteuningstraject

Ondersteuningstrajecten. Gemiddelde ondersteuningstraject Ondersteuningstrajecten Gemiddelde ondersteuningstraject Algemeen beeld Uitgangsjaar 2014 (gegevens KEMPEN en BOV gezamenlijk) Huidige situatie (gemiddelde per maand) totaal clienten en inzet Aantal clienten

Nadere informatie

Verwerving opvang, wonen en herstel 16 maart 2017

Verwerving opvang, wonen en herstel 16 maart 2017 Verwerving opvang, wonen en herstel 16 maart 2017 Agenda Doel van de bijeenkomst Voorstellen Terugblik 9 maart Bouwstenen, leefgebieden, treden, resultaten Toegangskader & eisen/wensen Vervolgbijeenkomsten

Nadere informatie

88% Inwoner enquête (onderzoek)

88% Inwoner enquête (onderzoek) Bijlage 1. Sturing en monitoring Meedoen naar Vermogen Niveau 1: Maatschappelijke effecten Wat? Norm Bron Rapportage Percentage inwoners dat zich verantwoordelijk voelt voor de buurt 88% Inwoner enquête

Nadere informatie

Kadernota Wmo Dit is eigen kracht in Hattem!

Kadernota Wmo Dit is eigen kracht in Hattem! Kadernota Wmo 2015 - Dit is eigen kracht in Hattem! Inleiding Er vinden grote veranderingen plaats in zorg en welzijn. Steeds meer taken worden overgedragen aan gemeenten. Met de toenemende verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening voor het leveren van Ambulante begeleiding door instellingen voor Maatschappelijke Opvang

Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening voor het leveren van Ambulante begeleiding door instellingen voor Maatschappelijke Opvang Versie 1.0 gemeente Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening voor het leveren van Ambulante begeleiding door instellingen voor Maatschappelijke Opvang Versie: 1.0 Referentie: AT/ MvdZ Datum: 24-04 -17 1 19-02-17

Nadere informatie

Oude en nieuwe Wmo. ondersteuning. 2 Deze resultaatgebieden zijn: a. een huishouden te voeren; b. zich te verplaatsen in en om de woning;

Oude en nieuwe Wmo. ondersteuning. 2 Deze resultaatgebieden zijn: a. een huishouden te voeren; b. zich te verplaatsen in en om de woning; Oude en nieuwe Wmo De Tweede Kamer is akkoord met het Voorstel van wet Wmo 2015. Na behandeling in de Eerste Kamer zal dit voorstel eind 2014 de huidige Wmo gaan vervangen. Tussen de huidige Wmo en het

Nadere informatie

Persoonsgebonden budgetplan voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET

Persoonsgebonden budgetplan voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET Kantooradres: Oldehoofsterkerkhof 2 8911 DH Leeuwarden Postadres: Postbus 21000 8900 JA Leeuwarden 14 058 gemeente@leeuwarden.nl Persoonsgebonden budgetplan voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG

Nadere informatie

PRODUCTENBOEK Wmo 2015. Een waaier aan mogelijkheden

PRODUCTENBOEK Wmo 2015. Een waaier aan mogelijkheden PRODUCTENBOEK Wmo 2015 Een waaier aan mogelijkheden Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Doel Productenboek 3 1.2 Achtergrond 4 1.3 Leeswijzer 4 2. Begripsbepalingen en afkortingen 6 3. Introductie in voorzieningen

Nadere informatie

per week Ondersteuning thuis - Schoon huis 18,50 per uur 22,95 per uur Ondersteuning thuis - Coachen

per week Ondersteuning thuis - Schoon huis 18,50 per uur 22,95 per uur Ondersteuning thuis - Coachen verzenddatum: 21 januari 2019 onderwerp: Begeleidende brief ondersteunings- en budgetplan ons kenmerk: D / Z bsn: inlichtingen bij: Zie brief cliëntnummer: telefoonnummer: (0314) 341 919 bijlagen: Geachte,

Nadere informatie

Leergang ZelfVerzorgd

Leergang ZelfVerzorgd Leergang ZelfVerzorgd Waar gaat het over? Zuidwester heeft besloten te gaan werken met ondersteuningslijnen. Op deze manier willen we meer gespecialiseerde ondersteuning bieden aan onze cliënten, binnen

Nadere informatie

De nieuwe Wmo P w o e nf r e P or o P i m n ia t nti n p e r p e ij s e e s n e t n a k t o ie m e L e L l en y los

De nieuwe Wmo P w o e nf r e P or o P i m n ia t nti n p e r p e ij s e e s n e t n a k t o ie m e L e L l en y los De nieuwe Wmo PowerPoint Informatiebijeenkomst presentatie Lelystad november 2014 Hervorming langdurige zorg PowerPoint Op 1 januari 2015 presentatie verdwijnt Lelystad de AWBZ: deel gaat naar de Wet langdurige

Nadere informatie