vooruitkomen + Hulp na seksueel misbruik

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "vooruitkomen + Hulp na seksueel misbruik"

Transcriptie

1 > vooruitkomen + Hulp na seksueel misbruik OUDERS & OPVOEDERS Als er binnen uw gezin sprake is van seksueel misbruik, heeft dat grote invloed. Er is veel verdriet, boosheid, wantrouwen en schuldgevoel. Rubicon jeugdzorg kan slachtoffers van seksueel misbruik én alle betrokkenen helpen. Deze hulp noemen we CLAS, een afkorting voor Contextuele behandeling en Leergroepen voor Alle betrokkenen bij Seksueel misbruik. Hulp voor hele gezin Seksueel misbruik heeft enorme gevolgen voor het hele gezin. Rubicon jeugdzorg kan u helpen het misbruik te stoppen en te verwerken. Daarom helpen we alle betrokkenen: uw kind als het seksueel is misbruikt; uw kind als het seksueel misbruik heeft gepleegd; u, uw partner of een bekende als deze seksueel misbruik heeft gepleegd; de andere gezinsleden, zoals de niet misbruikende ouder, broer(s) en zus(sen).

2 Misbruik moet stoppen Ons doel is om het misbruik te stoppen. Uw kind moet weer veilig zijn en zo goed mogelijk om kunnen gaan met de gevolgen van het misbruik. De persoon die het misbruik pleegt, moet weten wat hij of zij aanricht. En de andere gezinsleden moeten ook hun leven weer zo normaal mogelijk kunnen oppakken. Daarom is het belangrijk om alle betrokkenen hulp te bieden. Stap naar een oplossing Bureau Jeugdzorg kan u en uw kind doorverwijzen voor hulp na seksueel misbruik. Samen met u en uw kind zet CLAS van Rubicon jeugdzorg de stap naar een blijvende oplossing. In de behandeling zijn er individuele en groepsgesprekken met een vrouwelijke én een mannelijke hulpverlener. Naast deze hulpverleners bestaat het team uit een seksuoloog en een psychiater. Hoe lang duurt de hulp? Het verwerken van seksueel misbruik kost tijd. Rubicon jeugdzorg helpt zo lang als dat nodig is. Samen met u, uw kind en Bureau Jeugdzorg bekijken we na een half jaar hoe de hulp loopt, of er nog hulp nodig is en welke hulp dat dan is. Contact Wilt u meer informatie over CLAS van Rubicon jeugdzorg of hebt u vragen over seksueel misbruik? Dan kunt u contact met ons opnemen. Telefoon: (0475) info@rubicon-jeugdzorg.nl Website:

3 > vooruitkomen + Behandelgroep jongere jeugd OUDERS & OPVOEDERS Soms gaat het bij u thuis niet goed. U en uw kind hebben problemen die niet zomaar op te lossen zijn. Het kan dan beter zijn als uw kind tijdelijk ergens anders gaat wonen. Is uw kind tussen de zes en twaalf jaar, dan biedt Rubicon jeugdzorg een stabiele omgeving in onze behandelgroep in Horn. In deze behandelgroep helpen we uw kind weer vooruit. Zo veel mogelijk hetzelfde als thuis Uw kind heeft bij ons zo veel mogelijk dezelfde dagindeling als thuis. Daarnaast krijgt uw kind professionele begeleiding om te leren omgaan met dingen die voor hem of haar moeilijk zijn. Samen werken we aan het verbeteren van de vaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan makkelijker contact leggen met leeftijdsgenoten, goed voor jezelf zorgen, omgaan met problemen op school, rekening houden met anderen en wat te doen als iets niet lukt.

4 Stap voor stap In een behandelgroep van Rubicon jeugdzorg woont uw kind samen met andere jeugdigen in een huis. Het verblijf is opgedeeld in fasen. Allereerst kan uw kind rustig wennen aan het verblijf op de groep, daarna gaan we samen aan de slag met persoonlijke doelen. Tenslotte werken we toe naar het vertrek. In elke fase leert uw kind andere dingen. Stap voor stap helpen we hem of haar op de goede weg. Begeleiding voor u en uw kind Een gastvrouw is in de groep aanwezig en een pedagogisch medewerker van Rubicon jeugdzorg begeleidt uw kind bij de dagelijkse bezigheden en persoonlijke leerdoelen. Samen met u en uw kind gaan we aan de slag om de problemen op te lossen. Er is aandacht voor positief gedrag en we werken aan het verminderen van probleemgedrag. Als uw kind naast de begeleiding in de groep nog extra hulp nodig heeft, wordt dat geregeld. Denk bijvoorbeeld aan sociale vaardigheidstraining, hulp van een psycholoog of hulp na seksueel misbruik. Hulp voor u en uw kind Er is zo veel mogelijk contact tussen u en uw kind. U wordt steeds op de hoogte gehouden van de behandeling. Ook krijgt u thuis begeleiding van een pedagogisch medewerker. Rubicon wil u en uw kind handvatten geven, zodat uw kind weer op een goede manier terug naar huis kan. Wanneer stopt de hulp? Voordat uw kind bij ons komt wonen, maken we samen met u en uw kind afspraken en bepalen welke doelen we willen bereiken. Deze staan in een hulpverleningsplan. Als deze doelen voldoende of naar tevredenheid bereikt zijn, stopt de behandeling bij Rubicon jeugdzorg. Uw kind komt dan terug naar huis. Soms kan dat niet. Dan zoeken we samen naar een andere oplossing. Contact Voor meer informatie over de behandelgroep jongere jeugd, kunt u contact opnemen met Rubicon jeugdzorg. Telefoon: (0475) info@rubicon-jeugdzorg.nl Website:

5 > vooruitkomen + Behandelgroep oudere jeugd OUDERS & OPVOEDERS Soms gaat het bij u thuis niet goed. U en uw kind hebben problemen die niet zomaar op te lossen zijn. Het kan dan beter zijn als uw kind tijdelijk ergens anders gaat wonen. Als uw kind tussen de twaalf en achttien jaar is, biedt Rubicon jeugdzorg een stabiele omgeving in één van onze behandelgroepen in Noord en Midden Limburg. In een behandelgroep van Rubicon leert uw kind om te gaan met zijn of haar problemen. Samen met u gaan we aan de slag om u en uw kind vooruit te helpen. Zo veel mogelijk hetzelfde als thuis Uw kind heeft bij ons zo veel mogelijk dezelfde dagindeling als thuis. Daarnaast krijgt uw kind professionele begeleiding en leert het om te gaan met dingen die voor hem of haar moeilijk zijn. Samen werken we aan het verbeteren van de vaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan makkelijker contact leggen met leeftijdsgenoten, goed voor jezelf zorgen en wat te doen als er iets niet lukt.

6 Stap voor stap In een behandelgroep van Rubicon jeugdzorg woont uw kind samen met andere jeugdigen in een huis. Het verblijf is opgedeeld in fasen. Allereerst kan uw kind rustig wennen aan het verblijf op de groep, daarna gaan we samen aan de slag met persoonlijke doelen. Tenslotte werken we toe naar het vertrek. In elke fase leert uw kind andere dingen. Stap voor stap helpen we hem of haar op de goede weg. Begeleiding voor u en uw kind Pedagogisch medewerkers en een gastvrouw van Rubicon jeugdzorg begeleiden uw kind bij de dagelijkse bezigheden en persoonlijke leerdoelen. Samen met u en uw kind gaan we aan de slag om de problemen op te lossen. Er is aandacht voor positief gedrag en we werken aan het verminderen van probleemgedrag. Ook krijgt u thuis begeleiding van een pedagogisch medewerker om samen te kijken hoe u het beste met uw kind om kunt gaan. Rubicon wil u en uw kind handvatten geven zodat uw kind weer op een goede manier terug naar huis kan. Wanneer stopt de hulp? Voordat uw kind bij ons komt wonen, maken we samen met u en uw kind afspraken en bepalen welke doelen we willen bereiken. Deze staan in een hulpverleningsplan. Als deze doelen bereikt zijn, stopt de behandeling bij Rubicon jeugdzorg. Meestal kan uw kind dan terug naar huis. Soms kan dat niet. Dan zoeken we samen naar een andere oplossing. Contact Voor meer informatie over een behandelgroep oudere jeugd, kunt u contact opnemen met Rubicon jeugdzorg. Telefoon: (0475) info@rubicon-jeugdzorg.nl Website:

7 > vooruitkomen + Gezinshuis OUDERS & OPVOEDERS Soms zijn de problemen van u of uw kind niet zomaar op te lossen. Het kan dan een goede oplossing zijn als uw kind een tijdje ergens anders gaat wonen. Een gezinshuis van Rubicon jeugdzorg biedt uw kind een stabiele omgeving. Hij of zij verblijft dag en nacht bij Rubicon. Wij bieden deze 24-uurszorg op onze locatie in Horn. Zo gewoon mogelijk Samen met nog drie gezinshuiskinderen, de gezinshuisouders en hun kinderen, woont uw kind in een huis van Rubicon jeugdzorg. In dit gezinshuis gaat het dagelijkse leven van uw kind zo gewoon mogelijk door: hij of zij gaat naar school, verricht enkele taken in huis en heeft voldoende tijd voor zichzelf. In het gezinshuis gelden regels en afspraken die horen bij een gezinsleven. Zo veel mogelijk contact Elk gezinshuis heeft twee gezinshuisouders. Eén van hen werkt bij Rubicon jeugdzorg. De gezinshuisouders zijn tijdelijk verantwoordelijk voor de opvoeding van uw kind. Natuurlijk blijft u nauw betrokken. Er is zo veel mogelijk contact tussen u en uw kind.

8 Samen problemen oplossen Samen gaan we aan de slag om de problemen op te lossen. Er is aandacht voor positief gedrag en we werken ook aan het verminderen van probleemgedrag. Rubicon geeft u en uw kind handvatten om beter met elkaar om te gaan. We leren uw kind op een positieve manier om te gaan met zijn eigen familie, met zichzelf en andere mensen om hem of haar heen. Weer terug naar huis Rubicon jeugdzorg helpt u en uw kind stap voor stap vooruit. Ons streven is dat uw kind zo snel mogelijk weer terug naar huis kan, als dat goed is voor u en uw kind. Als dat niet mogelijk is, zoeken we samen met u en uw kind naar een passende oplossing. Contact Voor meer informatie over de gezinshuizen van Rubicon jeugdzorg, kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Telefoon: (0475) info@rubicon-jeugdzorg.nl Website:

9 > vooruitkomen + Hulp aan huis OUDERS & OPVOEDERS Elke ouder wil zijn kind laten opgroeien tot een gezond en volwassen mens. Toch kan opvoeden erg moeilijk zijn. Soms zijn de problemen nog maar moeilijk te overzien en komt u er zelf niet meer uit. Op dat moment kunt u terecht bij Rubicon jeugdzorg. Wij helpen u met de opvoeding en uw kinderen met opgroeien. We doen dat zo veel mogelijk bij u thuis. Eén geheel Een gezinsbegeleider van Rubicon jeugdzorg komt bij u thuis. Omdat het voor u wellicht een grote stap is om professionele hulp te zoeken, werken wij zo veel mogelijk in uw eigen, vertrouwde thuissituatie. Daarnaast kunnen we in uw eigen situatie zien hoe het gaat bij u thuis. Deze hulp aan huis noemen we ook wel Intensieve Ambulante Gezinsbegeleiding (IAG). Samen met u en uw gezin gaan we op zoek naar een oplossing voor de problemen. Ons doel is om het gezin weer tot één geheel te maken. We willen dat alle gezinsleden weer op een goede manier met elkaar kunnen omgaan.

10 Positieve benadering We praten over de dingen die volgens u niet goed gaan. Het hele gezin wordt betrokken bij de hulpverlening. De gezinsbegeleider zoekt samen met u naar bruikbare handvatten, tips en verbeterpunten. Daarbij gaan we vooral uit van de dingen die wél goed gaan in het gezin. Deze positieve benadering helpt uw gezin om de problemen aan te kunnen pakken. Hoe werkt IAG? De gezinsbegeleider helpt u voornamelijk bij problemen met de opvoeding. Daarnaast bieden wij u hulp bij bijvoorbeeld financiële problemen of problemen met de buurt, de school of het werk. Afhankelijk van de aard van de problemen, krijgt uw gezin meerdere uren per week tot eenmaal per twee weken begeleiding. Op de goede weg Na een periode van professionele begeleiding bekijken we hoe het gaat en of u weer grip hebt op de opvoeding. We plannen dan een gesprek. We bekijken dan hoe het met u en uw gezin gaat en welke hulp misschien nog nodig is. Contact Hebt u vragen of wilt u meer informatie over intensieve ambulante gezinsbehandeling, neem dan contact op met Rubicon jeugdzorg. Telefoon: (0475) info@rubicon-jeugdzorg.nl Website:

11 > vooruitkomen + Pleegzorg OUDERS & OPVOEDERS Als er problemen zijn in een gezin, kijkt Rubicon jeugdzorg altijd eerst of we deze samen met u thuis kunnen oplossen. Zijn de problemen echter zo groot dat uw kind even niet thuis kan wonen, dan zoeken we naar een andere oplossing. Pleegzorg is de eerste keuze, omdat deze vorm van opvang het dichtst bij de natuurlijke gezinssituatie blijft. Pleegzorg betekent dat uw kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen. Zeven dagen in de week of af en toe een weekend of vakantie. Dat hangt af van wat het beste is voor uw kind. Pleegzorg is voor jeugdigen tot 18 jaar. De beste oplossing Samen met een maatschappelijk werker van Bureau Jeugdzorg bekijkt u of pleegzorg de beste oplossing is. Deze zogenoemde casemanager begeleidt en ondersteunt u tijdens het gehele traject. Als pleegzorg inderdaad de beste oplossing is, dan meldt de casemanager uw kind aan voor pleegzorg.

12 Plaats in een bekend gezin Rubicon jeugdzorg wil dat uw kind terecht komt in een zo vertrouwd mogelijke omgeving. We proberen daarom allereerst of we een plek kunnen vinden bij iemand in uw eigen omgeving, bijvoorbeeld bij familie of bekenden. Dit noemen we netwerkpleegzorg. Als dat niet mogelijk is, gaan we op zoek naar pleegouders die zich bij ons hebben aangemeld. Dit noemen we bestandspleegzorg. Verschillende vormen van pleegzorg Soms is een korte periode voor u en uw kind genoeg om de problemen in het gezin aan te pakken en ervoor te zorgen dat u de opvoeding van uw kind weer aankunt. Soms is het beter als de pleegzorg wat langer duurt. Ook kan het helpen als uw kind regelmatig een weekend of een vakantieperiode naar een pleeggezin gaat. De casemanager bepaalt samen met u welke vorm van pleegzorg het meest geschikt is voor uw kind. De volgende stap Samen met de casemanager van Bureau Jeugdzorg gaat Rubicon jeugdzorg op zoek naar een geschikt pleeggezin. Is er geen acute crisissituatie, dan kunnen u en uw kind vooraf kennis maken met het pleeggezin. Als de kennismaking positief verloopt, dan maken we afspraken over het contact met uw kind, het doel van de hulp, de begeleiding en de evaluatie. Dit alles leggen we vast in een hulpverleningsplan. Zorg voor uw kind U, uw kind en het pleeggezin worden begeleid door een pleegzorgwerker van Rubicon jeugdzorg. Deze pleegzorgwerker onderhoudt ook het contact met de casemanager van Bureau Jeugdzorg. De pleegouders dragen tijdens het verblijf de grootste zorg voor uw kind. U wordt zo veel mogelijk bij de pleegzorg betrokken. We streven er naar dat uw kind weer bij u thuis komt wonen. Als dat niet mogelijk is, zoeken we samen met u en uw kind naar een passende oplossing. Contact Hebt u vragen of wilt u meer informatie over pleegzorg, neem dan contact op met Rubicon jeugdzorg: Telefoon: (0475) info@rubicon-jeugdzorg.nl Website:

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen +

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen + > vooruitkomen + Hulp na seksueel misbruik JEUGDIGEN Heb jij seksueel misbruik meegemaakt of iemand in jouw gezin, dan kan daarover praten helpen. Het kan voor jou erg verwarrend zijn hierover te praten,

Nadere informatie

vooruitkomen OUDERS & OPVOEDERS

vooruitkomen OUDERS & OPVOEDERS > vooruitkomen + OUDERS & OPVOEDERS ! Via Bureau Jeugdzorg of uw huisarts bent u bij Rubicon jeugdzorg terecht gekomen. Soms zijn er problemen in het gezin die u niet zelf kunt oplossen. Uw kind is bijvoorbeeld

Nadere informatie

24 uurshulp. Met Cardea kun je verder!

24 uurshulp. Met Cardea kun je verder! 24 uurshulp Met Cardea kun je verder! Met Cardea kun je verder! 24 UURSHULP De meeste kinderen en jongeren wonen thuis bij hun ouders totdat ze op zichzelf gaan wonen. Toch kunnen er omstandigheden zijn,

Nadere informatie

Meer over 24-uurs zorg

Meer over 24-uurs zorg Meer over 24-uurs zorg Voor wie is 24-uurs zorg? De 24-uurs zorg is er voor kinderen en jeugdigen (tot zestien jaar) die niet thuis kunnen of mogen wonen. Het gaat om normaal begaafde kinderen en jeugdigen

Nadere informatie

Jeugdbescherming Informatie voor ouders/opvoeders

Jeugdbescherming Informatie voor ouders/opvoeders Jeugdbescherming Informatie voor ouders/opvoeders Inhoudsopgave»» Jeugdbescherming»» Wat is een ondertoezichtstelling (OTS)?»» Wat is uw rol bij een OTS?»» Wat gaat er gebeuren?»» Wat zijn uw rechten?»»

Nadere informatie

even VoorSTELLEN Met Cardea kun je verder!

even VoorSTELLEN Met Cardea kun je verder! even VoorSTELLEN Met Cardea kun je verder! Als we over cliënten praten, bedoelen we kinderen, jongeren en hun ouders. Als we over ouders praten, bedoelen we ook eenoudergezinnen, verzorgers, voogden en/of

Nadere informatie

E 1.2 Reguliere pleegzorg, inclusief netwerkpleegzorg E 1.3 Crisispleegzorg E 2 Logeren/kortdurend verblijf

E 1.2 Reguliere pleegzorg, inclusief netwerkpleegzorg E 1.3 Crisispleegzorg E 2 Logeren/kortdurend verblijf E. Verblijf (gezinsvervangende opvang) Verblijf is bedoeld voor jeugdigen voor wie wonen in een (veilige) thuissituatie tijdelijk of langdurig niet mogelijk is. Aanbieders en lokale teams streven ernaar

Nadere informatie

Pleegzorg Kompaan en De Bocht

Pleegzorg Kompaan en De Bocht Pleegzorg Kompaan en De Bocht Informatie voor mensen die mogelijk pleegouder willen worden Pleegzorg Kompaan en De Bocht (2012) 3 april 2012 Pleegzorg Kompaan en De Bocht (2012) 2 Inhoud 1. Wat is pleegzorg?

Nadere informatie

24- uursbehandeling. [ intensieve persoonlijke begeleiding en behandeling ]

24- uursbehandeling. [ intensieve persoonlijke begeleiding en behandeling ] 24- uursbehandeling [ intensieve persoonlijke begeleiding en behandeling ] In het noorden en oosten van Nederland behandelen en begeleiden wij kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke

Nadere informatie

1 24 uurshulp 24 uurshulp _Cardea.indd 1 Cardea_A5 brochure_24 uurshulp_148x210.indd :38: :37:21

1 24 uurshulp 24 uurshulp _Cardea.indd 1 Cardea_A5 brochure_24 uurshulp_148x210.indd :38: :37:21 1 24 uurshulp 24 uurshulp 3 24 uurshulp 24 uurshulp DE MEESTE KINDEREN EN JONGEREN WONEN THUIS BIJ HUN OUDERS TOTDAT ZE OP ZICHZELF GAAN WONEN. TOCH KUNNEN EROMSTANDIGHEDEN ZIJN, WAARDOOR HET BETER IS

Nadere informatie

Uw kind gaat naar een pleeggezin. Pleegzorg Parlan

Uw kind gaat naar een pleeggezin. Pleegzorg Parlan Uw kind gaat naar een pleeggezin Pleegzorg Parlan Voor u en uw zoon of dochter is een plaatsing in een pleeggezin een ingrijpende gebeurtenis. U zit waarschijnlijk vol met vragen en gevoelens en uw kind

Nadere informatie

Richtlijn / info voor ouders. Uithuisplaatsing. Richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming. NVO, BPSW en NIP

Richtlijn / info voor ouders. Uithuisplaatsing. Richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming. NVO, BPSW en NIP Richtlijn / info voor ouders Uithuisplaatsing Richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming NVO, BPSW en NIP Inleiding Een kind opvoeden is niet makkelijk. Zo kan het zijn dat uw kind meer of andere zorg nodig

Nadere informatie

Gezinsondersteuning bij opvoeding Sterker in de samenleving.

Gezinsondersteuning bij opvoeding Sterker in de samenleving. Gezinsondersteuning bij opvoeding Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Wesley heeft een licht verstandelijke beperking. Het is een leuke jongen, maar de laatste tijd zijn er wat spanningen en uitdagingen

Nadere informatie

Pleegzorg doe je samen

Pleegzorg doe je samen Kinderen mogen opgroeien in een gezin Pleegzorg doe je samen Informatie voor professionals Kinderen horen thuis, en als dat niet kan: zo thuis mogelijk. Met dit motto geven we bij Lindenhout vorm aan de

Nadere informatie

Gezinsbehandeling (IOG) bij kinderen met gedragsproblemen Sterker in de samenleving.

Gezinsbehandeling (IOG) bij kinderen met gedragsproblemen Sterker in de samenleving. Gezinsbehandeling (IOG) bij kinderen met gedragsproblemen Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Marco is acht jaar en heeft een licht verstandelijke beperking. Daarnaast heeft hij gedrags-, leer-,

Nadere informatie

24- uursbehandeling. [ intensieve persoonlijke begeleiding en behandeling ]

24- uursbehandeling. [ intensieve persoonlijke begeleiding en behandeling ] 24- uursbehandeling [ intensieve persoonlijke begeleiding en behandeling ] In het noorden en oosten van Nederland behandelen en begeleiden wij kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke

Nadere informatie

Parlan heeft verschillende vormen van jeugdzorg, van licht tot zwaar:

Parlan heeft verschillende vormen van jeugdzorg, van licht tot zwaar: Pleegzorg bij Parlan Parlan is een organisatie voor Jeugd en opvoedhulp in Noord-Holland. Het werkgebied van Parlan omvat drie regio s, de regio Kop van Noord-Holland, de regio West-Friesland en de regio

Nadere informatie

6,4. Werkstuk door een scholier 3137 woorden 4 maart keer beoordeeld. Nederlands. Inhoudsopgave. Inleiding

6,4. Werkstuk door een scholier 3137 woorden 4 maart keer beoordeeld. Nederlands. Inhoudsopgave. Inleiding Werkstuk door een scholier 3137 woorden 4 maart 2007 6,4 82 keer beoordeeld Vak Nederlands Inhoudsopgave Inleiding 1. Wat houdt pleegzorg in? 1. 1 Wat is pleegzorg precies? 1. 2 Om wat voor kinderen gaat

Nadere informatie

Informatie voor ouders. voorzijde. uw kind bij

Informatie voor ouders. voorzijde. uw kind bij Informatie voor ouders Chapeau Gaat voorzijde uw kind bij Kop pleegouders voorzijde wonen? Wat is pleegzorg? Als u, om wat voor reden dan ook, tijdelijk niet voor uw kind kan zorgen, dan kan het zijn dat

Nadere informatie

Wat is OTS? (Onder ToezichtStelling)

Wat is OTS? (Onder ToezichtStelling) Wat is OTS? (Onder ToezichtStelling) Deze folder is voor ouders van cliënten van de Welkom 2 OnderToezichtStelling Graag stellen wij ons voor. Wij zijn de William Schrikker Jeugdbescherming. Wij geven

Nadere informatie

Hulpverlening Lijn5. Kom verder! www.ln5.nl LVB-ZORG PROVINCIE UTRECHT. Algemene informatiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers

Hulpverlening Lijn5. Kom verder! www.ln5.nl LVB-ZORG PROVINCIE UTRECHT. Algemene informatiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers Hulpverlening Lijn5 LVB-ZORG PROVINCIE UTRECHT Algemene informatiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers Kom verder! www.ln5.nl Daarnaast geeft Lijn5 ook advies en consultatie aan bijvoorbeeld een

Nadere informatie

Ambulante Spoedhulp. hulp in crisissituaties aan jeugd van 0-18 en ouders of verzorgers. crisis

Ambulante Spoedhulp. hulp in crisissituaties aan jeugd van 0-18 en ouders of verzorgers. crisis Ambulante Spoedhulp hulp in crisissituaties aan jeugd van 0-18 en ouders of verzorgers wei (gevaar) crisis ji (kans) Wat is Ambulante Spoedhulp? Ambulante spoedhulp is een intensieve hulpvorm bij crisis-

Nadere informatie

Iedereen heeft een eigen verhaal

Iedereen heeft een eigen verhaal informatie voor ouders Iedereen heeft een eigen verhaal > Goed om te weten als uw kind tijdelijk bij JJC verblijft Uw zoon of dochter gaat tijdelijk naar JJC in Den Haag. Wij gaan uw kind intensief begeleiden

Nadere informatie

Promens Care GEZINSBEHANDELING

Promens Care GEZINSBEHANDELING GEZINSBEHANDELING Voor gezinnen waarvan ouders of kinderen met een verstandelijke en/of psychische beperking hulp zoeken bij opvoeden en opgroeien Promens Care We helpen u thuis! Opvoeden is een hele klus.

Nadere informatie

Maashorst helpt kinderen verder!

Maashorst helpt kinderen verder! Maashorst helpt kinderen verder! Inhoud Met goede hulp van buitenaf kunnen problemen worden opgelost. Maashorst is een betrouwbare partner met veel ervaring die u die hulp kan bieden. 5 Maashorst helpt

Nadere informatie

Wat doet NIM Maatschappelijk Werk?

Wat doet NIM Maatschappelijk Werk? Wat doet NIM Maatschappelijk Werk? Hulp, informatie en advies voor iedereen die het nodig heeft Bij NIM Maatschappelijk Werk kan iedereen die het nodig heeft (in Nijmegen en de regio) aankloppen voor gratis

Nadere informatie

Voogdij Als ouders niet meer voor hun kind kunnen zorgen

Voogdij Als ouders niet meer voor hun kind kunnen zorgen Voogdij Als ouders niet meer voor hun kind kunnen zorgen Wat is voogdij? Normaal gesproken zijn het de ouders die het gezag over hun minderjarige kinderen hebben. Het woord gezag betekent de wettelijk

Nadere informatie

Jeugdbescherming Informatie voor jongeren

Jeugdbescherming Informatie voor jongeren Jeugdbescherming Informatie voor jongeren Inhoudsopgave»» Jeugdbescherming»» Wat is een ondertoezichtstelling (OTS)?»» Wat is jouw rol bij een OTS?»» Wat gaat er gebeuren?»» Wat zijn jouw rechten?»» Wat

Nadere informatie

7,4. Spreekbeurt door een scholier 2552 woorden 16 december keer beoordeeld. Nederlands

7,4. Spreekbeurt door een scholier 2552 woorden 16 december keer beoordeeld. Nederlands Spreekbeurt door een scholier 2552 woorden 16 december 2002 7,4 383 keer beoordeeld Vak Nederlands Inleiding: Ik doe mijn spreekbeurt over pleegzorg om 2 redenen. De eerste is dat ik zelf een pleegbroer

Nadere informatie

Thuis wonen met ondersteuning Sterker in de samenleving.

Thuis wonen met ondersteuning Sterker in de samenleving. Thuis wonen met ondersteuning Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Woon je zelfstandig of binnen je gezin en heb je daarbij ondersteuning nodig? Dan kun je gebruik maken van de ambulante hulpverlening

Nadere informatie

Campus Alphen aan den Rijn

Campus Alphen aan den Rijn Campus Alphen aan den Rijn Met Cardea kun je verder! Campus ALPHEN AAN DEN RIJN Hulp aan kinderen, jongeren en hun ouders Met Cardea kun je verder! Een kind opvoeden valt niet altijd mee. Soms leidt dit

Nadere informatie

Meer over ambulante zorg

Meer over ambulante zorg Meer over ambulante zorg Ambulante zorg U heeft contact met een medewerker van de ambulante zorg van Maashorst. Wat doet deze medewerker precies en wat kan hij voor u betekenen? Wat is ambulante zorg?

Nadere informatie

EVEN VOORSTELLEN. Met Cardea kun je verder!

EVEN VOORSTELLEN. Met Cardea kun je verder! EVEN VOORSTELLEN Met Cardea kun je verder! Als we over cliënten praten, bedoelen we kinderen, jongeren en hun ouders. Als we over ouders praten, bedoelen we ook eenoudergezinnen, verzorgers, voogden en/of

Nadere informatie

gezinsvormen [ behandeling in een gezin ]

gezinsvormen [ behandeling in een gezin ] gezinsvormen [ behandeling in een gezin ] 03 Gezinshuis meestal een passend antwoord op een uithuisplaatsing voorwoord Ambiq biedt specialistische zorg aan kinderen, jongeren, hun ouders en volwassenen

Nadere informatie

Uw kind gaat naar een pleeggezin

Uw kind gaat naar een pleeggezin Parlan biedt verschillende soorten hulp aan kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar en hun ouders/verzorgers of pleegouders. Onze hulp bestaat onder andere uit opvoedkundige ondersteuning en behandeling

Nadere informatie

MAAK KENNIS MET SGJ CHRISTELIJKE JEUGDZORG. SGJ Christelijke Jeugdzorg Samengevat

MAAK KENNIS MET SGJ CHRISTELIJKE JEUGDZORG. SGJ Christelijke Jeugdzorg Samengevat MAAK KENNIS MET SGJ CHRISTELIJKE JEUGDZORG SGJ Christelijke Jeugdzorg Samengevat SGJ Christelijke Jeugdzorg wil er met professionele jeugdzorg aan bijdragen dat kwetsbare kinderen en jongeren zich positief

Nadere informatie

Informatie voor ouders

Informatie voor ouders 657.027-02/Voor ouders 22-08-2003 14:52 Pagina 1 Gaat uw kind bij pleegouders wonen? Informatie voor ouders 657.027-02/Voor ouders 22-08-2003 14:52 Pagina 2 Wat is pleegzorg? Pleegzorg betekent dat uw

Nadere informatie

Iedereen heeft een verhaal

Iedereen heeft een verhaal informatie voor jongeren Iedereen heeft een verhaal > Goed om te weten als je tijdelijk naar JJC gaat Iedereen heeft een eigen verhaal. Veel verhalen gaan over waarom het niet allemaal gelopen is zoals

Nadere informatie

crisishulp Met Cardea kun je verder!

crisishulp Met Cardea kun je verder! crisishulp Met Cardea kun je verder! Met Cardea kun je verder! CRISISHULP Direct hulp in geval van nood Er zijn (acute) problemen in uw gezin waar u niet met elkaar uit komt en waardoor er een crisis

Nadere informatie

Pleegzorg en De Rading; informatie voor aspirant pleegouders

Pleegzorg en De Rading; informatie voor aspirant pleegouders Pleegzorg en De Rading; informatie voor aspirant pleegouders Pleegzorg en De Rading; Ieder kind heeft het recht om op te groeien in een gezin. Soms zijn er thuis problemen en is het beter als een kind

Nadere informatie

Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers

Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers ONDERZOEK Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers Voor wie is onderzoek? Onderzoek is bedoeld voor jou en andere kinderen of jongeren in de leeftijd van 6 tot 23 jaar. Soms ben jij zelf degene

Nadere informatie

Bijlage x Uitwerking producten, doel en kwaliteit. A. Kennis en advies voor professionals (Christie) B. Diagnostiek (Rosèl)

Bijlage x Uitwerking producten, doel en kwaliteit. A. Kennis en advies voor professionals (Christie) B. Diagnostiek (Rosèl) Bijlage x Uitwerking producten, doel en kwaliteit A. Kennis en advies voor professionals (Christie) B. Diagnostiek (Rosèl) C. Begeleiding (Christie en Albert) D. Behandeling (Rosèl) E. Verblijf Product

Nadere informatie

Begeleiding in de thuissituatie

Begeleiding in de thuissituatie Begeleiding in de thuissituatie Wie zijn wij? Profila Zorg is een evangelische zorgorganisatie die naast de mogelijkheid voor wonen en dagbesteding ook begeleiding en ondersteuning biedt in de eigen woonomgeving

Nadere informatie

MET CARDEA KUN JE VERDER

MET CARDEA KUN JE VERDER MET CARDEA KUN JE VERDER 2 met cardea kun je verder 3 met cardea kun je verder weerslag hebben op het gedrag van een kind. Een team van specialisten met een brede deskundigheid helpt bij het oplossen van

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR ASPIRANT PLEEGOUDERS. Pleegzorg bij De Rading

INFORMATIE VOOR ASPIRANT PLEEGOUDERS. Pleegzorg bij De Rading INFORMATIE VOOR ASPIRANT PLEEGOUDERS Pleegzorg bij De Rading Ieder kind heeft het recht om op te groeien in een gezin. Soms zijn de problemen thuis zo groot, dat het beter is als een kind tijdelijk of

Nadere informatie

Veilig opgroeien in een gezinssituatie. Gezinswonen

Veilig opgroeien in een gezinssituatie. Gezinswonen Veilig opgroeien in een gezinssituatie. Gezinswonen De kracht van het gewone leven. Gezinswonen Sommige kinderen en jongeren hebben langdurig behoefte aan een kleinschalige woonomgeving, in gezinsverband.

Nadere informatie

Wier. Behandelcentrum voor mensen die moeilijk leren, met gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen. Patiënten & familie

Wier. Behandelcentrum voor mensen die moeilijk leren, met gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen. Patiënten & familie Wier Behandelcentrum voor mensen die moeilijk leren, met gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen Patiënten & familie 2 Voor wie is Wier? Wier is er voor mensen vanaf achttien jaar (en soms jonger)

Nadere informatie

UIT&THUIS. Samen werken aan jouw toekomst. Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers

UIT&THUIS. Samen werken aan jouw toekomst. Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers UIT&THUIS Samen werken aan jouw toekomst Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers Waarom Uit&Thuis? Uit&Thuis is een hulpverleningsvorm van Lijn5 in Apeldoorn. De begeleiders van Uit&Thuis

Nadere informatie

even Als kinderen en ouders geen raad meer weten

even Als kinderen en ouders geen raad meer weten even Als kinderen en ouders geen raad meer weten Het ene kind is het andere niet. En de ene ouder is de andere niet. In Nederland groeien de meeste kinderen gelukkig op en hebben een veilig thuis. Voor

Nadere informatie

Hulp voor jonge kinderen

Hulp voor jonge kinderen Campus katwijk 3 campus katwijk Hulp voor jonge kinderen Een kind opvoeden valt niet altijd mee. Soms leidt dit tot problemen. Omdat het kind een achterstand heeft in zijn ontwikkeling. Omdat het gedragsproblemen

Nadere informatie

centrum voor verstandelijke beperking en psychiatrie MET ELKAAR VOOR ELKAAR

centrum voor verstandelijke beperking en psychiatrie MET ELKAAR VOOR ELKAAR centrum voor verstandelijke beperking en psychiatrie MET ELKAAR VOOR ELKAAR De Swaai is een samenwerking tussen GGZ Friesland en Talant en biedt volwassenen met zowel een verstandelijke beperking als

Nadere informatie

Met Cardea kun je verder!

Met Cardea kun je verder! Campus Leiderdorp Met Cardea kun je verder! Campus Leiderdorp Hulp aan jonge kinderen en hun ouders Met Cardea kun je verder! Een kind opvoeden valt niet altijd mee. Soms leidt dit tot problemen. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Promens Care GEZINSBEHANDELING

Promens Care GEZINSBEHANDELING GEZINSBEHANDELING Voor gezinnen waarvan ouders of kinderen met een verstandelijke en/of psychische beperking hulp zoeken bij opvoeden en opgroeien Promens Care We helpen u thuis! Opvoeden is een hele klus.

Nadere informatie

Schuingedrukte woorden worden uitgelegd in een woordenlijst op pagina 4.

Schuingedrukte woorden worden uitgelegd in een woordenlijst op pagina 4. Voogdijmaatregel Informatie voor jeugdigen over voogdij Kinderen moeten altijd iemand hebben die het gezag over hen heeft. Dit gezag ligt meestal bij je ouder(s). Maar wat als je ouder(s) overlijden of

Nadere informatie

Kinderen met hersenletsel: hoe verder? Sterker in de samenleving.

Kinderen met hersenletsel: hoe verder? Sterker in de samenleving. Kinderen met hersenletsel: hoe verder? Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Bram valt van de schommel en is vijftien minuten buiten bewustzijn. Na een opname in het ziekenhuis keurt een arts hem

Nadere informatie

Colofon MEER KLEUR IN DE PLEEGZORG. een hart met ruimte

Colofon MEER KLEUR IN DE PLEEGZORG. een hart met ruimte Colofon Redactie en samenstelling: * Marjo Daniëls (Maecon Advies en Management) * Bestuur SMKK Deze brochure is mede mogelijk dankzij een financiële ondersteuning van de Provincie Limburg MEER KLEUR IN

Nadere informatie

Maak het verschil. Word gezinshuisouder.

Maak het verschil. Word gezinshuisouder. Maak het verschil. Word gezinshuisouder. De wereld is niet perfect. Daarom zoeken we jou. Ben jij de gezinshuisouder die het verschil maakt? Wat zou het mooi zijn als elk kind en elke jongere een zo normaal

Nadere informatie

Als uw kind onder toezicht gesteld wordt

Als uw kind onder toezicht gesteld wordt Als uw kind onder toezicht gesteld wordt Inhoud 3 > Als uw kind onder toezicht gesteld wordt 3 > Ondertoezichtstelling 4 > Maatregel van kinderbescherming 5 > De rol van de Raad 6 > De rechter 6 > De gezinsvoogd

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR JONGEREN 1 ONDER TOEZICHT GESTELD WAT BETEKENT DAT?

INFORMATIE VOOR JONGEREN 1 ONDER TOEZICHT GESTELD WAT BETEKENT DAT? ONDER TOEZICHT GESTELD WAT BETEKENT DAT? INFORMATIE VOOR JONGEREN 1 ONDER TOEZICHT GESTELD WAT BETEKENT DAT? Als je nog geen 18 jaar bent is volgens de wet een volwassene voor jou verantwoordelijk. Meestal

Nadere informatie

Zorgaanbieders specialistische jeugdhulp beschikbaar voor Capelle aan den IJssel

Zorgaanbieders specialistische jeugdhulp beschikbaar voor Capelle aan den IJssel Zorgaanbieders specialistische jeugdhulp beschikbaar voor Capelle aan den IJssel Lokaal ingekocht 1. Ambulante- en hulpoverdag voor Jeugd met een beperking Wat is het? De ambulante hulp voor jeugd met

Nadere informatie

Zorg voor een kind van familie of bekende

Zorg voor een kind van familie of bekende Zorg voor een kind van familie of bekende Netwerkpleegzorg Folder bestemd voor: netwerk pleegouders 0-18 jaar U neemt de zorg voor een kind van een familielid of bekende (tijdelijk) over. Dat noemen we

Nadere informatie

Hulpverlening Lijn5. Kom verder! www.ln5.nl LVB - ZORG PROVINCIE NOORD-HOLLAND

Hulpverlening Lijn5. Kom verder! www.ln5.nl LVB - ZORG PROVINCIE NOORD-HOLLAND Hulpverlening Lijn5 LVB - ZORG PROVINCIE NOORD-HOLLAND Informatie voor ouders en verzorgers van kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen Kom verder! www.ln5.nl standelijke

Nadere informatie

Campus Katwijk. Met Cardea kun je verder!

Campus Katwijk. Met Cardea kun je verder! Campus Katwijk Met Cardea kun je verder! Campus Katwijk Hulp aan jonge kinderen en hun ouders Met Cardea kun je verder! Een kind opvoeden valt niet altijd mee. Soms leidt dit tot problemen. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Campus Lisse. Met Cardea kun je verder!

Campus Lisse. Met Cardea kun je verder! Campus Lisse Met Cardea kun je verder! Campus Lisse Hulp aan jonge kinderen en hun ouders Met Cardea kun je verder! Een kind opvoeden valt niet altijd mee. Soms leidt dit tot problemen. Bijvoorbeeld omdat

Nadere informatie

Als uw kind onder toezicht gesteld wordt

Als uw kind onder toezicht gesteld wordt Als uw kind onder toezicht gesteld wordt Inhoud 3 > Als uw kind onder toezicht gesteld wordt 4 > Maatregel van kinderbescherming 5 > De rol van de Raad 6 > De rechter 7 > De gezinsvoogd 8 > Wie doet wat

Nadere informatie

Intensieve Kortdurende Thuisbegeleiding. Onthaalbrochure voor jongeren. Deze brochure is van:

Intensieve Kortdurende Thuisbegeleiding. Onthaalbrochure voor jongeren. Deze brochure is van: Intensieve Kortdurende Thuisbegeleiding Onthaalbrochure voor jongeren Deze brochure is van: Inhoudstafel Voorwoord 3 Wie zijn we? 4 Wie kom ik tegen? 6 Belangrijke nummers 7 Hoe kan je ons bereiken? 8

Nadere informatie

Aanbod Horizon Jeugdzorg

Aanbod Horizon Jeugdzorg Rijnhove Alphen aan den Rijn 4 t/m 12 jaar en 12 t/m 18 jaar Aanbod Horizon Jeugdzorg Bergse Bos Hestia Oostvoorne Midgaard Den Haag JeugdzorgPlus Prisma en JeugdzorgPlus onder de 12 jaar Pleegzorg in

Nadere informatie

Meander Nijmegen. Samen groot worden. Zorg voor jeugdigen. Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor kinderen, jongeren en gezinnen BEGELEID (KAMER) WONEN

Meander Nijmegen. Samen groot worden. Zorg voor jeugdigen. Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor kinderen, jongeren en gezinnen BEGELEID (KAMER) WONEN BEGELEID (KAMER) WONEN OPVOEDINGS- ONDERSTEUNING HULP OP MAAT LOGEERHUIS Meander Nijmegen stgmeander.nl Zorg voor jeugdigen Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor kinderen, jongeren en gezinnen Samen groot

Nadere informatie

WELKOM IN EEN BEHANDELGROEP

WELKOM IN EEN BEHANDELGROEP WELKOM IN EEN BEHANDELGROEP Samen werken aan jouw toekomst Oriëntatiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers Wat is Lijn5? Bij Lijn5 kun je hulp krijgen als je problemen hebt. Bijvoorbeeld: Je hebt

Nadere informatie

even Als kinderen en ouders geen raad meer weten

even Als kinderen en ouders geen raad meer weten even Als kinderen en ouders geen raad meer weten Het ene kind is het andere niet. En de ene ouder is de andere niet. In Nederland groeien de meeste kinderen gelukkig op en hebben zij een veilig thuis.

Nadere informatie

ONTDEK DE PLEEGOUDER IN JEZELF

ONTDEK DE PLEEGOUDER IN JEZELF ONTDEK DE PLEEGOUDER IN JEZELF ONTDEK DE PLEEGOUDER IN JEZELF WAT IS PLEEGZORG? Er kunnen tijden in het leven zijn dat ouders (tijdelijk) niet meer (volledig) voor hun kind kunnen zorgen. Opvang in een

Nadere informatie

Gebruikersgids jeugdigen met een licht verstandelijke beperking. Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP)

Gebruikersgids jeugdigen met een licht verstandelijke beperking. Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP) Gebruikersgids jeugdigen met een licht verstandelijke beperking Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP) Inhoud Samenvatting 3 Over welke problemen gaat het? 3 Voorbeelden 3 Welke hulp

Nadere informatie

FACTSHEET PLEEGZORG 2012

FACTSHEET PLEEGZORG 2012 FACTSHEET PLEEGZORG 2012 In Nederland worden veel kinderen door familieleden of bekenden opgevoed wanneer dat door omstandigheden in de thuissituatie niet mogelijk is. Bij deze informele zorg is geen jeugdzorg-

Nadere informatie

jeugdhulpverlening informatie voor kinderen en jongeren

jeugdhulpverlening informatie voor kinderen en jongeren jeugdhulpverlening informatie voor kinderen en jongeren Wij vinden dat je het recht hebt om op een goede manier volwassen te worden. Wij helpen je daarbij. jeugdhulpverlening Bureau Jeugdzorg is er voor

Nadere informatie

GGzE centrum psychotische stoornissen. Act. Zorg bij de eerste psychose. Informatie voor cliënten >>

GGzE centrum psychotische stoornissen. Act. Zorg bij de eerste psychose. Informatie voor cliënten >> GGzE centrum psychotische stoornissen Act Zorg bij de eerste psychose Informatie voor cliënten >> Uw klachten de baas en het dagelijks leven weer oppakken GGzE centrum psychotische stoornissen geeft behandeling

Nadere informatie

Jeugdigen met een licht verstandelijke beperking

Jeugdigen met een licht verstandelijke beperking Jeugdigen met een licht verstandelijke beperking versie 2009 Informatie over zorgzwaartepakketten voor jeugdigen met een licht verstandelijke beperking 2 Inhoud Samenvatting... 4 Inleiding... 8 Algemene

Nadere informatie

HULP BIJ OPVOEDING BEHANDELING BEGELEIDING OBSERVATIE DIAGNOSTIEK. kinderen

HULP BIJ OPVOEDING BEHANDELING BEGELEIDING OBSERVATIE DIAGNOSTIEK. kinderen HULP BIJ OPVOEDING BEHANDELING BEGELEIDING OBSERVATIE DIAGNOSTIEK kinderen Soms heeft een gezin extra begeleiding nodig. Bijvoorbeeld als uw kind een achterstand in de ontwikkeling of een verstandelijke,

Nadere informatie

Pleegzorg, dat doen we samen. Over de samenwerking tussen Bureau Jeugdzorg en Pleegzorg

Pleegzorg, dat doen we samen. Over de samenwerking tussen Bureau Jeugdzorg en Pleegzorg Pleegzorg, dat doen we samen Over de samenwerking tussen Bureau Jeugdzorg en Pleegzorg Uw kinderen wonen (tijdelijk) in een pleeggezin of u bent pleegouder die voor deze kinderen zorgt. U krijgt te maken

Nadere informatie

Stichting Overijsselse Pleegouders

Stichting Overijsselse Pleegouders STICHTINGSPLAN Stichting Overijsselse Pleegouders Huidige naam is: Stichting Pleegouders Overijssel Pagina 1/8 Inhoudsopgave 0. Inleiding... 3 1. Uitgangspunten Overijsselse Pleegouders... 4 1.1. Problematiek

Nadere informatie

Kamertrainingscentrum

Kamertrainingscentrum Kamertrainingscentrum KTC Behandeling op weg naar zelfstandigheid voor jongeren vanaf 17 jaar Het kamertrainingscentrum (KTC) biedt een individuele en gefaseerde behandeling aan jongeren vanaf 17 18 jaar

Nadere informatie

Voogdijmaatregel Informatie voor ouders over voogdij

Voogdijmaatregel Informatie voor ouders over voogdij Voogdijmaatregel Informatie voor ouders over voogdij De kinderrechter heeft besloten dat Jeugdbescherming west het gezag over uw kind gaat uitoefenen. Dat wordt voogdij genoemd. Hiervoor kunnen verschillende

Nadere informatie

Intensieve begeleiding naar een betere toekomst. Nieuwe Perspectieven

Intensieve begeleiding naar een betere toekomst. Nieuwe Perspectieven Intensieve begeleiding naar een betere toekomst. Nieuwe Perspectieven Als jongeren zijn vastgelopen. Nieuwe Perspectieven Jongeren kunnen op meerdere gebieden vastlopen in het leven. Soms dreigen ze daardoor

Nadere informatie

Hulp voor jonge ouders. Informatie voor professionals

Hulp voor jonge ouders. Informatie voor professionals Hulp voor jonge ouders Informatie voor professionals Zorg voor kwetsbare meiden Meiden tussen de 16 en 27 jaar die zwanger zijn, of een kind hebben gekregen, kunnen terecht bij Vitree. Het gaat om kwetsbare

Nadere informatie

Zorg met aandacht, puur en intens.

Zorg met aandacht, puur en intens. Zorg met aandacht, puur en intens. Kinderdienstencentrum Heimdal Ieder kind is bijzonder. Kinderdienstencentrum Heimdal Het kleinschalige Kinderdienstencentrum Heimdal is er voor kinderen en jongeren met

Nadere informatie

Voor ouders over de voogdijmaatregel

Voor ouders over de voogdijmaatregel Voor ouders over de voogdijmaatregel Jeugdbescherming west Jeugdbescherming west komt in actie als de veiligheid en de ontwikkeling van een kind of jongere bedreigd worden. Wij zijn er als onze deskundigheid

Nadere informatie

Pedagogische gezinsbehandeling

Pedagogische gezinsbehandeling Pedagogische gezinsbehandeling Wie zijn wij en wat kunnen wij u bieden? ASVZ is een organisatie voor zorg- en dienstverlening aan mensen met een beperking of psychiatrische problematiek. Ruim 4.000 medewerkers

Nadere informatie

Bij Juvent staan kinderen op nummer 1! JEUGD & OPVOEDHULP ZEELAND

Bij Juvent staan kinderen op nummer 1! JEUGD & OPVOEDHULP ZEELAND Bij Juvent staan kinderen op nummer 1! JEUGD & OPVOEDHULP ZEELAND Juvent Jeugd & Opvoedhulp Zeeland Wie we zijn en wat we doen Ieder kind verdient het om zo veilig en prettig mogelijk op te groeien en

Nadere informatie

Thuisbegeleiding: Een praktische vorm van begeleiding

Thuisbegeleiding: Een praktische vorm van begeleiding Een praktische vorm van begeleiding Thuiszorg Thuisbegeleiding: 1 Thuisbegeleiding: Een praktische vorm van begeleiding Soms kunnen mensen hun problemen niet alleen aan 2 In deze folder Thuisbegeleiding

Nadere informatie

Inhoud. Colofon Tekst: Spirit, januari 2014 Ontwerp: Zeeman Reclamegroep Foto s: Mike Bink, Jan Willem Steenmeijer, Shutterstock.

Inhoud. Colofon Tekst: Spirit, januari 2014 Ontwerp: Zeeman Reclamegroep Foto s: Mike Bink, Jan Willem Steenmeijer, Shutterstock. Pleegouder worden Inhoud Wat is pleegzorg? 3 Verschillende vormen van pleegzorg 4 Voorwaarden en criteria 5 Pleegouder worden 6 Informatiebijeenkomst 7 Aanmelden 7 Voorbereiding: intakegesprek en STAP-training

Nadere informatie

Verbetering pleegzorg in Limburg

Verbetering pleegzorg in Limburg Verbetering pleegzorg in Limburg Prima Pleegzorg. Een kreet die u het komende jaar en in 2012 steeds vaker zult horen, als het gaat om de pleegzorg in Limburg en de pleegzorg die Rubicon jeugdzorg aanbiedt

Nadere informatie

Kortdurende, intensieve hulp voor gezinnen. Ambulante Spoedhulp

Kortdurende, intensieve hulp voor gezinnen. Ambulante Spoedhulp Kortdurende, intensieve hulp voor gezinnen. Ambulante Spoedhulp Om ernstige escalaties te voorkomen. Ambulante Spoedhulp Soms is een crisis in een gezin zo groot, dat direct ambulante hulp nodig is om

Nadere informatie

Opvoeding & Ontwikkeling

Opvoeding & Ontwikkeling MEE Utrecht, Gooi & Vecht Ondersteuning bij leven met een beperking Opvoeding & Ontwikkeling Opvoeding & Ontwikkeling MEE is een organisatie voor iedereen met een beperking of chronische ziekte. MEE biedt

Nadere informatie

RAPPORTAGE ONDERZOEK CLIËNTTEVREDENHEID Onderdeel Pleegzorg. november 2008, uitgevoerd door:

RAPPORTAGE ONDERZOEK CLIËNTTEVREDENHEID Onderdeel Pleegzorg. november 2008, uitgevoerd door: RAPPORTAGE ONDERZOEK CLIËNTTEVREDENHEID 2008 Onderdeel Pleegzorg november 2008, uitgevoerd door: www.xs2quality.nl info@xs2quality.nl ONDERDEEL: INHOUDSOPGAVE Pagina Inleiding 3 Onderdeel: Pleegkinderen

Nadere informatie

Bureau Jeugdzorg Noord-Holland

Bureau Jeugdzorg Noord-Holland Bureau Jeugdzorg Noord-Holland 2 Bureau Jeugdzorg Noord-Holland Ieder kind heeft het recht om op te groeien tot een gezonde en evenwichtige volwassene. Dat gaat niet altijd vanzelf. Soms is hulp nodig

Nadere informatie

Samen naar huis Een eind aan residentiële jeugdhulp? Gerard Besten, Gezinshuis.com

Samen naar huis Een eind aan residentiële jeugdhulp? Gerard Besten, Gezinshuis.com Samen naar huis Een eind aan residentiële jeugdhulp? Gerard Besten, Gezinshuis.com Ieder kind wil.ongeacht wat hij heeft meegemaakt ergens bij horen thuis kunnen zeggen vertrouwde mensen om zich heen en

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR OUDERS 4 UW KIND ONDER VOOGDIJ WAT BETEKENT DAT?

INFORMATIE VOOR OUDERS 4 UW KIND ONDER VOOGDIJ WAT BETEKENT DAT? UW KIND ONDER VOOGDIJ WAT BETEKENT DAT? INFORMATIE VOOR OUDERS 4 UW KIND ONDER VOOGDIJ WAT BETEKENT DAT? De kinderrechter heeft een voogdijmaatregel uitgesproken over uw minderjarige kind, nadat de Raad

Nadere informatie

ONDER VOOGDIJ WAT BETEKENT DAT? INFORMATIE VOOR JONGEREN

ONDER VOOGDIJ WAT BETEKENT DAT? INFORMATIE VOOR JONGEREN ONDER VOOGDIJ WAT BETEKENT DAT? INFORMATIE VOOR JONGEREN Als je nog geen 18 jaar bent is volgens de wet een volwassene voor jou verantwoordelijk. Meestal zijn dit je ouders. Zij zorgen voor een huis, voor

Nadere informatie

Ondersteuning aan kind en gezin in Lelystad

Ondersteuning aan kind en gezin in Lelystad Ondersteuning aan kind en gezin in Lelystad Voor ouders, kinderen en jongeren Vragen over opvoeden en opgroeien? Veel ouders twijfelen of ze het juiste doen of hoe ze iets moeten aanpakken. Als ouder staat

Nadere informatie

Ondersteuning aan kind en gezin in Lelystad

Ondersteuning aan kind en gezin in Lelystad Ondersteuning aan kind en gezin in Lelystad Voor ouders, kinderen en jongeren Opvoeden is een mooie taak, maar niet altijd eenvoudig. Een peuter die bang of dwars is. Uw kind die niet goed meekomt op school.

Nadere informatie

Als opvoeden een probleem is

Als opvoeden een probleem is Als opvoeden een probleem is Inhoud 3 > Als opvoeden een probleem is 3 > De Raad voor de Kinderbescherming 5 > Maakt u zich zorgen over een kind? 6 > De rol van de Raad 10 > Maatregelen van Kinderbescherming

Nadere informatie