VAN DE JEUGDOUDERLING: Diaconale jeugdactie Bohimma Karimbu, Een leesbaar Woord voor Ghana. Beste Jongelui,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VAN DE JEUGDOUDERLING: Diaconale jeugdactie 2006-2007 Bohimma Karimbu, Een leesbaar Woord voor Ghana. Beste Jongelui,"

Transcriptie

1 1 VAN DE JEUGDOUDERLING: Beste Jongelui, Op 4 oktober is het Dierendag, de dag waarop overal in de wereld stil wordt gestaan bij de rechten van de dieren. Je denkt er misschien niet direct aan maar ook in de bijbel wordt regelmatig geschreven over de dieren. Jesaja schrijft dat de wolf en het lam samen zullen verkeren wanneer we op de nieuwe aarde mogen leven. De psalmdichter van psalm 84 schrijft over de mus en de zwaluw die een plek vinden bij Gods altaren en zo zijn er nog wel veel meer voorbeelden te bedenken. In Genesis staat dat de dieren zijn geschapen. Dat betekent ook dat er met respect moet worden omgegaan met de schepping en dus ook met dieren. Salomo schrijft niet voor niets in Spreuken 12 dat de rechtvaardige het leven van zijn beest kent! De kroon op de schepping is dat de mensen zijn geschapen!! De Heere heeft een doel met ons en wil dat wij Hem leren kennen. Als je de Heere kent en je vertrouwen op Hem stelt, mag je inderdaad bekroond door het leven gaan. Namens de jeugdraad, Arjan Dickhof Diaconale jeugdactie Bohimma Karimbu, Een leesbaar Woord voor Ghana. Als uitwerking van de diaconale actie van 2004 van de HGJB, Operatie Lifeline, waar we als Hervormde gemeente aan hebben bijgedragen, is het

2 2 pastorale project Leer Me Lezen gestart. Dit project is ook in onze gemeente opgepakt om zowel jongeren als ouderen te stimuleren hun Bijbel (meer) te gaan lezen. In de meeste (zo niet alle) huishoudens van Oldebroek zijn een of meerdere Bijbels en kinderbijbels aanwezig. Die luxe is voor veel mensen in de wereld niet weggelegd. Deze winter hopen we als gemeente de rijkdom van Gods Woord te ontdekken. Dit gunnen we ook onze naaste. Een organisatie die zich inzet om bijbels in alle talen beschikbaar te maken is Wycliffe. Wycliffe is een internationale, interkerkelijke organisatie die zich toelegt op bijbelvertaalwerk en alfabetiseringswerk, voornamelijk ten behoeve van etnische minderheden. Wycliffe heeft in totaal ruim 623 volledige Nieuwe Testamenten afgeleverd. Daardoor konden ongeveer 30 miljoen mensen voor het eerst Gods Woord in hun eigen taal lezen. In totaal zijn ze in ongeveer 1,640 talen begonnen met vertaalwerk. In veel talen zijn al enkele vertaalde bijbelgedeelten beschikbaar. Bijbelvertaalwerk gaat hand in hand met lees- en schrijfonderwijs. Want wat voor nut heeft een Bijbel in de moedertaal als deze niet gelezen kan worden. Een medewerkster van Wycliffe, Joke Yakubu de Lange, is in het voorjaar van 2006 gestart met een project in Ghana. In de kerken rond Yendi komen meer dan 500 kinderen naar de kerk. Best opvallend want slechts 10% komt uit een Christelijk gezin. Het merendeel is Moslim. Zolang de kinderen nog geen 12 jaar zijn vinden de ouders het wel goed als ze naar de kerk toe gaan. Maar zoals het hier in de kerk voor kinderen soms best moeilijk is om alles te begrijpen, geldt dat ook daar. Alleen zijn daar geen kinderbijbels en is er geen zondagsschool of club en materialen ontbreken evenzo. Juist omdat daar alleen kinderen bereikt kunnen worden is het erg belangrijk dat er materialen zijn om deze kinderen wat te leren van het Woord van God en dat er ook mensen zijn die goed kunnen vertellen en uitleggen. Op dit moment zijn er voor dit project nog geen fondsen beschikbaar.

3 3 De opbrengst van de diaconale jeugd actie willen we daarom voor dit project bestemmen. Leer Me Lezen in het Ghanees is Bohimma Karimbu. We hopen dat met de opbrengst van verschillende te organiseren inzamelacties materialen vertaald en mensen opgeleid kunnen worden zodat de kinderen van Ghana mogen ontdekken hoe groot Gods liefde is. We hopen en rekenen op uw steun. Namens de jeugdraad, Wichard Mulder en Rutger van t Slot Projectavond 14 oktober 2006 Op 14 oktober 2006 wordt er een projectavond georganiseerd in het Open Huis voor de 12+ jeugd. Op deze avond zal het project worden uitgelegd waar we dit jaar voor sparen. Dit jaar zal er worden gespaard voor bijbels en materialen voor een project van de Wycliffe Bijbelvertalers in Ghana. Je krijgt een uitleg van het project en verder gaan we wat leuke dingen doen die bij het project passen. Ook is er natuurlijk tijd om met elkaar te kletsen. Wat ons betreft maken we er een leuke en gezellige avond van. Je bent van harte welkom om uur in het Open Huis. Jongerenavond Oldebroek Op D.V. 14 oktober a.s. hebben we een wat andere avond dan gebruikelijk. We hopen evangelist Gerrit Steenbergen uit Roemenië in ons midden te hebben. Hij zal het een en ander vertellen over zijn werk in Roemenië en daarnaast dia s laten zien. Zoals gewoonlijk beginnen we om uur en sluiten we af om ongeveer uur. Vanaf uur is

4 4 er inloop met koffie. Er is ruime gelegenheid voor ontmoeting en vragen stellen. Tijdens de avond zal een collecte worden gehouden die geheel ten goede zal komen aan het werk dat Gerrit Steenbergen mag verrichten. Ben je nog nooit geweest? Dan is het nu een mooie gelegenheid om langs te komen. Iedereen is hartelijk welkom! Kijk ook eens op HTUhttp://gsteenbergen.tripod.com/UTH. OTW-Vrijdag Hallo allemaal, We hebben er al weer een paar gezellige weken op zitten met elkaar, maar we hebben ook voor deze maand weer een aantal spetterende activiteiten voor jullie op het programma staan. Hou je vast! 6 oktober: een gezellige avond met een spel. Wat voor spel houden we nog even geheim, maar het belooft weer een geweldige avond te worden. 13 oktober: vanavond is er helaas geen OTW, maar niet getreurd, jullie zijn zaterdagavond van harte uitgenodigd in het Open Huis. 20 oktober: deze avond is voor ons een weet en voor jullie een vraag.. 27 oktober: dit is de langste avond van het seizoen. We gaan namelijk op onze fietsen richting. Ja waar naartoe ook al weer? In ieder geval wèl komen, want dit is de KAMPNACHT!!!! Je krijgt nog informatie hierover.

5 Tot ziens, 5 Bertil, Carlien, Evert, Gerjan, Gerrit M., Gerrit W., Hester, Johan, Karen en Willeke OJW 't LOO Heeej mensen!!! Een paar weken geleden hebben we het winterwerk geopend...en dus ook deze winter heel wat leuke, gezellige en sportieve activiteiten! Ook deze maand hebben we heel wat spetterende activiteiten op het programma staan... 7 okt. Waar het buiten al steeds vroeger donker begint te worden, maken wij het binnen gezelliger. Lekker onderuit gezakt op de bank met een bak popcorn op je schoot. Gewoon ff lekker lui... We hebben vanavond een FILMAVOND!! De kosten zijn 1, okt. Begin vandaag alvast met oefenen en trainen en vergeet je hersenen niet te laten kraken. Want vanavond barst de strijd los tussen twee uiterst sterke teams. In deze SPELMARATHON zal bekend worden welke groep het beste is okt. We gaan vanavond weer verder met het thema: "Leer me lezen". We hopen ook vanavond weer veel te leren...

6 6 28 okt. Probeer in een donker bos je illegale waar langs de douane te smokkelen. Trek onopvallende kleding aan, neem je paspoort mee en houd je zaklamp in de aanslag... Vanavond een DOUANESPEL!! We gaan jullie zien!!!!! Jan J., Geert-Jan, Dieneke, Henriette, Heidi, Jan W., Jeanet en Karin (633298) God heeft ons geen kalme reis beloofd, maar wel een behouden aankomst!!! OTW t Loo.Com : Hallo allemaal!! We hebben er weer een paar toffe avonden opzitten en ook deze maand is er genoeg te beleven. Ben je nog niet geweest, kom dan ook eens langs en beleef zelf hoe leuk het is! Vrijdag 6 oktober: Vanavond krijg je de kans om je bijbelkennis te testen. We gaan namelijk gezellig UquizzenU. Vrijdag 13 oktober: UChinese avond Nou ja, dat spreekt voor zich! Je hoeft niet te eten van te voren. Dit wordt lachen ;-) (Kosten 2,-) Zaterdag 14 oktober is er een UProjectavond.U (Meer informatie volgt.)

7 Tot dan! Team OTW 7 Vrijdag 20 oktober: Wat we vanavond gaan doen, is nog n beetje UgeheimU, maar het wordt in ieder geval heel interessant. Het zal in het teken staan van een bijzonder boek Vrijdag 27 oktober: Als ik zeg: kegeltjes en mooie schoenen, dan weet je meteen dat we vanavond gaan UbowlenU. (Kosten 3,--) Laat maar eens zien hoe goed je bent! O.T.W. ZATERDAGAVOND: Hoi tieners, De kop is er af ; we hebben de eerste maand tienerwerk er al weer opzitten. Ben je nog niet geweest? Dan heb je al heel wat gemist! Wat we zoal doen? Teveel om op te noemen, lees maar mee: 07 okt. Wie is de sterkste tiener van dit seizoen? Ieder jaar strijden we één avond om de DIRK VAN ERVEN BOKAAL. Wie wordt de winnaar dit jaar? 14 okt. Dit winterseizoen hebben we als actie Leer me lezen. We krijgen daar informatie over tijdens de PROJECTAVOND. Hoe laat en waar het gehouden wordt kun je verderop lezen in de jeugdrubriek. 21 okt. Bagger, modder, koeien, stinken, nat worden: het is weer tijd voor de jaarlijkse SLOTENTOCHT. Zorg dat je droge kleren meeneemt én vertel je ouders dat het vanavond wat later kan worden dan uur én dat je zeker nog een douche wilt voordat je je bed in duikt!

8 28 okt. Als afsluiter deze maand zijn we weer te gast bij FIZZION. 8 Vier leuke avonden deze maand. We hopen dat jullie er allemaal weer zijn!! Groet n, Cor, Henriëtte, Cor, Arjan, Loes, André, Mark, Ilonka, Wilbert, Renate, Jos, Jantine, Marleen en Ron (632431). HTUotwzaterdag@hotmail.comUTH FIZZION Hallo allemaal, De tijd gaat snel en voordat we het weten zit iedereen al weer in het normale ritme. De vakantie is toch echt al weer even verleden tijd! Maar gelukkig hebben we weer hele leuke activiteiten voor deze maand. Dus gewoon door blijven genieten! Zaterdag 7 oktober, Nu gaat het toch echt gebeuren we gaan schermen!! Wees niet bang, je wordt veilig in een pak gehesen dus we gaan er ook gewoon vanuit dat iedereen veilig thuis komt.

9 Het schijnt heel leuk te zijn : dus 9 komt allen! Zaterdag 14 oktober, Gezellig een avondje in ons honk. Beetje bijpraten, spelletjes doen, muziek luisteren, eten Het wordt vast een gezellige soosavond! Zaterdag 21 oktober, Deze avond hopen we dat het mooi weer blijft!! En anders gewoon een lekker vest aan. We gaan een strandwandeling maken. Zaterdag 28 oktober, We willen de herfstvakantie afsluiten met een hele bijzonder activiteit.. Stokjes in je haar, chinees hoedje op.. mooie kimono aan.. ja ja we hebben een Chinese avond! Dus je wordt in stijl verwacht! Boodschap van de maand: Een briefje door een kind geschreven aan God: Beste God, Ik vind dat et zo is: Een heleboel mensen denken dat zij de baas zijn Maar in t echt bent U dat. We moeten niet vergeten dat God almachtig is en dat Hij boven alles en iedereen staat! Maar ook belangrijk om te onthouden is dat Hij je Vriend wil zijn! SELA

10 10 TIENERGESPREKSKRING VAN WIJK 1 OP T LOO Hallo allemaal, Deze maand hebben we onze tweede avond van het winterseizoen alweer. We gaan weer verder met het behandelen van het Onze Vader. Fantastisch, dat we zomaar mogen praten met onze God in de hemel. Hoewel gáát dat eigenlijk wel zomaar? Als je daar goed over nadenkt, snap je wel dat dit ook weer niet zó gewoon is. God zo heilig, jij met allemaal zonde. Hoe kan God nu omgaan met mensen zoals ik? Over deze en andere vragen gaan we met elkaar in gesprek op Sela. Deze maand is Sela op D.V. zondag 15 oktober in zaal de Duif bij Maranatha en begint om uur. Tot dan! Voor meer informatie bel gerust: De leiding: Rolf van Loo, Jack Morren, Gerrit en Hanna Bakker

11 11 Beste 12+ tieners, Zondag 15 oktober 2006 is er weer Spirit. Op de zolder van het Open Huis willen we vanaf met elkaar Bijbelstudie doen. Het is altijd gezellig, de inloop is dan ook al om kwart voor zeven, dus als je nog nooit geweest bent, schroom niet en kom gewoon kijken! De thema's halen we trouwens uit het blad Spirit van de HGJB. Naast bijbelstudie zingen we ook en is er ook tijd voor gezelligheid en ontspanning. Het nieuwe adres van Spirit is Groeten Jos, Henriëtte en Johan CREDO Beste 15- plussers, Er zijn veel dingen waar je acuut blij van kunt worden. Van vakanties, shoppen, voetbalwedstrijden,bonussen. Dan kikker je op, geef je een vreugdekreet, ga je uit je dak. Maar of God ook in dit rijtje voorkomt. Nee, zeggen we of denken we nogal snel, dat is voor later. Toch is blijdschap niet alleen gereserveerd voor later. Er is tenslotte maar een reden waarom Hij ons op aarde heeft gezet: namelijk om ons volledig in

12 12 Hem te verheugen! Die blijdschap komt je niet zomaar aanwaaien, want daarvoor moet je ook in de nabijheid van God willen leven. Tijdens de komende CREDO avonden willen we samen God zoeken, Zijn nabijheid ervaren.. Wij kijken uit naar alvast twee boeiende bijbelstudieavonden in de maand oktober!! We hopen je binnenkort te ontmoeten op: Zondagavond 8 en 22 oktober Op zondag 8 oktober willen we stilstaan bij de blijdschap en zondag 22 oktober willen we nadenken over dankbaarheid. Doe je mee? Vanaf uur ben je van harte welkom in het Fizzion honk en om uur willen we de avond beginnen!! Tot zondag!!!! Jan, Karen,Richard, Henk en Marjan

VAN DE JEUGDOUDERLING. Willen jullie ook niet weggaan?

VAN DE JEUGDOUDERLING. Willen jullie ook niet weggaan? 1 VAN DE JEUGDOUDERLING Willen jullie ook niet weggaan? In hoofdstuk 6 van het evangelie van Johannes lezen we dat Jezus het Brood des Levens is. Hij is uit de hemel gekomen als het levende Brood. Hij

Nadere informatie

OTW 't LOO. Heeeej. 27 mei: THEMA-AVOND!! Ds. de Lange zal wat meer vertellen over Hemelvaart en Pinksteren... Dus zeker de moeite waard om te komen!!

OTW 't LOO. Heeeej. 27 mei: THEMA-AVOND!! Ds. de Lange zal wat meer vertellen over Hemelvaart en Pinksteren... Dus zeker de moeite waard om te komen!! 1 Jongerenavond Oldebroek Vraag er maar veel om Misschien heb jij wel eens zo n goedbedoeld advies gekregen. Vraag er maar veel om: is dat bijbels? Over dit onderwerp hoopt ds. A. de Lange op D.V. 3 juni

Nadere informatie

VAN DE JEUGDOUDERLING: RUBRIEK JEUGDDIACONAAT (3) Kind jij bent altijd bij mij en al het mijne is van jou. (Luc. 15:31)

VAN DE JEUGDOUDERLING: RUBRIEK JEUGDDIACONAAT (3) Kind jij bent altijd bij mij en al het mijne is van jou. (Luc. 15:31) 1 VAN DE JEUGDOUDERLING: Kind jij bent altijd bij mij en al het mijne is van jou. (Luc. 15:31) Met deze tekst mochten we het winterwerk beginnen. Hoe meer je deze woorden op je laat inwerken hoe stiller

Nadere informatie

VAN DE JEUGDOUDERLING. Hallo Jongeren,

VAN DE JEUGDOUDERLING. Hallo Jongeren, 1 VAN DE JEUGDOUDERLING Hallo Jongeren, De maand December staat voor de deur. Deze maand wordt ook wel de feestmaand genoemd. Bijna iedereen kijkt uit naar deze maand. Want in deze maand worden er veel

Nadere informatie

Openingsweekend: VAN DE JEUGDOUDERLING: Hoi jongelui, Ik zal mijzelf vermaken in Uw inzettingen.

Openingsweekend: VAN DE JEUGDOUDERLING: Hoi jongelui, Ik zal mijzelf vermaken in Uw inzettingen. 1 VAN DE JEUGDOUDERLING: Hoi jongelui, Ik zal mijzelf vermaken in Uw inzettingen. Deze tekst staat in psalm 119:16. In deze psalm schrijft David over de heerlijkheid van het Woord van God. Je zou eens

Nadere informatie

VAN DE JEUGDOUDERLING

VAN DE JEUGDOUDERLING 1 VAN DE JEUGDOUDERLING Hoe houd ik mijn straatje schoon? Als je jong bent wil je vaak van alles. Er komt in deze wereld ook veel op je af. Hoe ver ga je mee met de wereld. Of heb je als jongere van de

Nadere informatie

VAN EEN JEUGDOUDERLING:

VAN EEN JEUGDOUDERLING: 1 VAN EEN JEUGDOUDERLING: Hallo Jongeren, Vorig jaar in september zijn we begonnen aan het winterseizoen. En als jullie dit stukje lezen dan is het winterseizoen al weer bijna afgelopen. Want we hopen

Nadere informatie

VAN DE JEUGDOUDERLING: Beste Jongelui, GOEDE VOORNEMENS!!

VAN DE JEUGDOUDERLING: Beste Jongelui, GOEDE VOORNEMENS!! 1 VAN DE JEUGDOUDERLING: Beste Jongelui, GOEDE VOORNEMENS!! Als we het nieuwe jaar ingaan hebben we het over goede voornemens. We bedoelen dan dat we het anders gaan doen dan het afgelopen jaar. Stoppen

Nadere informatie

AKTIENIEUWS: Dagbani Bijbel VAN DE JEUGDOUDERLING: Beste jongelui,

AKTIENIEUWS: Dagbani Bijbel VAN DE JEUGDOUDERLING: Beste jongelui, 1 VAN DE JEUGDOUDERLING: Beste jongelui, De examentijd is weer begonnen. De afsluiting van een aantal jaren waarin je hard hebt geleerd om je diploma te kunnen halen. Tijdens je examenperiode kun je zelf

Nadere informatie

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Aangepaste dienst Liturgie Voor de dienst speelt de band drie liederen Opwekking 11 Er is een Heer Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots

Nadere informatie

Van de jeugdouderling.

Van de jeugdouderling. 1 Van de jeugdouderling. Je hebt de Geest niet ontvangen om opnieuw als slaven in angst te leven, je hebt de Geest ontvangen om Gods kinderen te zijn, en om Hem te kunnen aanroepen met Abba, Vader. (Romeinen

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

'Vrede voor jou, hierheen gekomen' (Geroepen om te zingen, nr. 15) 'Hij kent je bij je naam'. (internet) http://www.youtube.com/watch?

'Vrede voor jou, hierheen gekomen' (Geroepen om te zingen, nr. 15) 'Hij kent je bij je naam'. (internet) http://www.youtube.com/watch? Liturgie Jongerenviering op 10 juni 2012 Protestantse Kerk in Wehl Welkom Anneke We begroeten elkaar met het zingen van: 'Vrede voor jou, hierheen gekomen' (Geroepen om te zingen, nr. 15) Thema van de

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

VAN DE JEUGDOUDERLING: De woonplaats van de Heilige Geest

VAN DE JEUGDOUDERLING: De woonplaats van de Heilige Geest 1 VAN DE JEUGDOUDERLING: De woonplaats van de Heilige Geest Op Hemelvaartsdag is Jezus teruggegaan naar de hemel, naar Zijn Vader. Zijn werk op aarde was volbracht en Hij mag nu als Koning heersen aan

Nadere informatie

Lieve gemeente, beste jongens en meisjes,

Lieve gemeente, beste jongens en meisjes, Lieve gemeente, beste jongens en meisjes, De preek gaat over: God was blij met Noach. Noach vond genade bij God. Noach was de Here God welgevallig. Dat merkte Noach (Gods knipoog), dat merkten de mensen

Nadere informatie

Lees Zoek op Om over na te denken

Lees Zoek op Om over na te denken Welkom bij de Online Bijbelcursus van Praise De bijbelcursus is wat voor jou als je: 1. Als je wilt weten wat christenen geloven. 2. Als je meer wilt begrijpen van de bijbel. 3. Als je wilt groeien in

Nadere informatie

tientallen miljoenen euro s per jaar. Ook een vrijwilliger heeft zo een economische waarde.

tientallen miljoenen euro s per jaar. Ook een vrijwilliger heeft zo een economische waarde. Mt.5:16 De Week van gebed voor de eenheid van alle kerken. Ieder jaar is dit gebed in dezelfde week in januari. Het zal puur toeval zijn, maar ieder jaar valt ook de actie Kerkbalans in deze periode. Met

Nadere informatie

VAN DE JEUGDOUDERLING: Beste Jongelui, De beste wensen en een gelukkig nieuwjaar!!

VAN DE JEUGDOUDERLING: Beste Jongelui, De beste wensen en een gelukkig nieuwjaar!! 1 VAN DE JEUGDOUDERLING: Beste Jongelui, De beste wensen en een gelukkig nieuwjaar!! Dat wensen we elkaar toe op Nieuwjaarsdag. Ik ben wel heel benieuwd wat jij een gelukkig nieuwjaar vindt. Misschien

Nadere informatie

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou.

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Voor jou! 9 Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Het boek gaat over geloven. Het gaat over jouw geloof! Lees en bekijk alles goed. Je

Nadere informatie

Johannes 14:1-3 en 28 - Hemelvaart: op weg naar thuis

Johannes 14:1-3 en 28 - Hemelvaart: op weg naar thuis Johannes 14:1-3 en 28 - Hemelvaart: op weg naar thuis Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende

Nadere informatie

Kerk- en Schooldienst in de Maranathakerk. in samenwerking met de Protestants Christelijke Basisschool Samen op Weg VERWONDERING!

Kerk- en Schooldienst in de Maranathakerk. in samenwerking met de Protestants Christelijke Basisschool Samen op Weg VERWONDERING! Kerk- en Schooldienst in de Maranathakerk in samenwerking met de Protestants Christelijke Basisschool Samen op Weg VERWONDERING! Voorganger: ds. Peter Smilde Pianist en organist: Bas van Viegen Met medewerking

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Ik ben blij dat ik nu voor u lijd Ik ben blij dat ik voor mijn geloof mag lijden Ik ben blij dat ik mag lijden voor de Kerk van Jezus Christus

Ik ben blij dat ik nu voor u lijd Ik ben blij dat ik voor mijn geloof mag lijden Ik ben blij dat ik mag lijden voor de Kerk van Jezus Christus AVONDMAALSVIERING KONINGSKERK 13-09 - 2009 door ds. L. Krüger Schriftlezing: Koloss. 1: 24-29 (NBV) Ik ben blij dat ik nu voor u lijd Ik ben blij dat ik voor mijn geloof mag lijden Ik ben blij dat ik mag

Nadere informatie

Noach bouwt een ark Genesis 6-8

Noach bouwt een ark Genesis 6-8 2 Noach bouwt een ark Genesis 6-8 Het is niet fijn meer op de aarde. De mensen maken ruzie, ze vechten en ze zijn God vergeten. Maar er is één man die anders is. Dat is Noach. Op een dag praat God met

Nadere informatie

2. Zegengroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus. Amen

2. Zegengroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus. Amen Liturgie Emmen, 13 september 2015 (buitendienst) Thema: samen onderweg (startzondag) 1. Votum 2. Zegengroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus. Amen 3. Zingen: Sela: breng

Nadere informatie

Vraag 62 : Maar waarom kunnen onze goede werken niet de gerechtigheid voor God of een stuk daarvan zijn?

Vraag 62 : Maar waarom kunnen onze goede werken niet de gerechtigheid voor God of een stuk daarvan zijn? Voor 16 jaar en ouder! Zondag 24 Zondag 24 gaat over de goede werken. Zondag 24 vraag en antwoord 62, 63 en 64. Vraag 62 : Maar waarom kunnen onze goede werken niet de gerechtigheid voor God of een stuk

Nadere informatie

OOGGETUIGE. Johannes 20:30-31

OOGGETUIGE. Johannes 20:30-31 1 januari OOGGETUIGE Johannes 20:30-31 Een nieuw jaar ligt voor ons. Wat er gaat komen, weten we niet. Al heb je waarschijnlijk mooie plannen gemaakt. Misschien heb je goede voornemens. Om elke dag uit

Nadere informatie

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk?

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk? 25 december 2015 1 e Kerstdag Sixtuskerk te Sexbierum Ds. A.J. (Anneke) Wouda Teksten: Hebr. 1:1-6 en Lucas 2: 15-21 Geliefden van God, gemeente van Christus, Kerstochtend 2015 U zit midden in een kerstviering,

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

In het voetspoor van...

In het voetspoor van... In het voetspoor van... Bijbelse figuren en hun levensgeheim voor jongeren van 2 en 3 jaar drs. M. van Campen Zevende druk Zoetermeer Inhoud. Timotheüs - op school bij God 7 2. Adam - een gevallen mens

Nadere informatie

Heer, U kent mij als geen ander U weet of ik zit of sta en U kent ook mijn gedachten voordat ik iets zeggen ga

Heer, U kent mij als geen ander U weet of ik zit of sta en U kent ook mijn gedachten voordat ik iets zeggen ga Hieronder staan de teksten van nieuwe liedjes, zodat jullie ze thuis ook kunnen oefenen: 'k Heb Jezus nodig heel mijn leven 'k Heb Jezus nodig, heel mijn leven. 'k Heb Jezus nodig, dag aan dag, in m'n

Nadere informatie

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Dankdag voor gewas en arbeid Liturgie Voorzang LB 448,1.3.4 Stil gebed Votum Groet Zingen: Gez 146,1.2 Gebed Lezen: Johannes 6,1-15 Zingen: Ps

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12. Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo?

Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12. Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo? Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12 Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo? Heb een Tom, Tom gekocht Bij de ANWB winkel in Drachten Nou ja ik heb hem eigenlijk gekregen Voor mijn verjaardag

Nadere informatie

explore the big questions of life Een introductie

explore the big questions of life Een introductie explore the big questions of life Een introductie www.youthalpha.nl Youth Alpha is een programma van Youth for Christ Nederland en stichting Alpha-cursus Nederland. 2 Youth for Christ Nederland www.yfc.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 3 April 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Deze handreiking is van:

Deze handreiking is van: 9 lessen over het volgen van Jezus Deze handreiking is van: Deze cursus is geschreven Beryl Voorhoeve en opgemaakt door Judith Maarsen. Ten behoeve van de kinderstudiegroepen voor de bovenbouw Gebruikte

Nadere informatie

H E T V E R L O R E N G E L D

H E T V E R L O R E N G E L D H E T V E R L O R E N G E L D Personen Evangelieschrijver Vrouw (ze heet Marie) Haar buurvrouwen en vriendinnen; o Willemien o Janny o Sjaan o Sophie (Als het stuk begint, zit de evangelieschrijver op

Nadere informatie

Jezus geeft zijn leven voor de mensen

Jezus geeft zijn leven voor de mensen Eerste Communieproject 38 Jezus geeft zijn leven voor de mensen Niet iedereen gelooft in Jezus In les 5 hebben we gezien dat Jezus vertelt over de Vader. God houdt van de mensen. Hij vergeeft je zonden.

Nadere informatie

Verhaal- en kleurboek voor kinderen. Instituut voor Islamitische Studies en Publicaties

Verhaal- en kleurboek voor kinderen. Instituut voor Islamitische Studies en Publicaties Verhaal- en kleurboek voor kinderen Instituut voor Islamitische Studies en Publicaties In naam van Allâh, de Weldadige, de Genadige 3 Het is half acht s avonds. Fazilah en Djamiel dekken samen de tafel.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 Christus kwam ook voor jou!

Nieuwsbrief 17 Christus kwam ook voor jou! Nieuwsbrief 17 Christus kwam ook voor jou! Intro Het club- en verenigingseizoen is alweer in volle gang. We kijken met dankbaarheid terug naar de opening van het winterwerk. Verderop in deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Orde van dienst voor de gemeentezondag. Thema: (Toekomst)-dromen. zondag 3 april 2016 om 9.30 uur. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela

Orde van dienst voor de gemeentezondag. Thema: (Toekomst)-dromen. zondag 3 april 2016 om 9.30 uur. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela Orde van dienst voor de gemeentezondag Thema: (Toekomst)-dromen -2- welkom en mededelingen intocht: lied 81 : 1, 2 en 4 zondag 3 april 2016 om 9.30 uur Laat de harpen slaan, klinken de trompetten. Vier

Nadere informatie

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd ProJOP jeugdwerk VPKB 40 Days stilstaan in de 40 dagentijd Hey! Voor je ligt 40 Days. De veertigdagentijd is de periode waarin we uitkijken naar Pasen, het feest van Jezus opstanding. Onderweg lezen we

Nadere informatie

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram,

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, mijn kleine broer Dat is niet van mij mama Dan zegt ze

Nadere informatie

Y-choice. Luister naar De keuzes die je maakt van Van Dik Hout. Het nummer staat op de CD Het beste van 1994-2001. De songtekst vind je in bijlage 1.

Y-choice. Luister naar De keuzes die je maakt van Van Dik Hout. Het nummer staat op de CD Het beste van 1994-2001. De songtekst vind je in bijlage 1. Kiezen Opwarmertje Een eigen keuze (Naar: Kiezels 10 e jaargang, nr. 5) Laat één jongere beginnen met het noemen van een drietal belangrijke zaken uit zijn leven, bijvoorbeeld iemand kiest scooter, voetbal

Nadere informatie

De gelijkenis van het huis op de rots en op het zand.

De gelijkenis van het huis op de rots en op het zand. De gelijkenis van het huis op de rots en op het zand. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

De tien Geboden. Tien belangrijke regels. Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt

De tien Geboden. Tien belangrijke regels. Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt De tien Geboden Of Tien belangrijke regels Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Gezang 119: 1 en 2 De kerk van alle tijden kent slechts één vaste

Nadere informatie

Jeremia 1: Vertel het door!

Jeremia 1: Vertel het door! Jeremia 1:4-19 - Vertel het door! Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint

Nadere informatie

Jeremia 1:4-19 Vertel het door!

Jeremia 1:4-19 Vertel het door! Jeremia 1:4-19 Vertel het door! Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint toe.

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en

Nadere informatie

PROFIEL TOERISTISCHE EN INFORMELE TAALVAARDIGHEID

PROFIEL TOERISTISCHE EN INFORMELE TAALVAARDIGHEID PROFIEL TOERISTISCHE EN INFORMELE TAALVAARDIGHEID Instructies voor de examinator Afname-instructies DEEL C: Mondeling gedeelte Voorbeeldexamen 3 Inhoudsopgave Het boekje bevat de volgende onderdelen: ~

Nadere informatie

Kerstfeest 17 december 2014 Groep 6/7 De Brug

Kerstfeest 17 december 2014 Groep 6/7 De Brug Kerstfeest 17 december 2014 Groep 6/7 De Brug Welkom Lied: Dank je voor dit warme licht (kaarsen worden aangestoken door Youri) 1. Eerste kaars, wat wil jij zeggen als je branden gaat? Zie jij in je mooiste

Nadere informatie

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Op Toon Hoogte 182 Door Uw genade Vader Door Uw genade, Vader, mogen wij hier binnengaan. Niet door rechtvaardige

Nadere informatie

Deze handreiking is van:

Deze handreiking is van: 9 lessen over het volgen van Jezus Deze handreiking is van: Deze lessen zijn geschreven Beryl Voorhoeve en opgemaakt door Judith Maarsen. Ten behoeve van de kinderstudiegroepen voor de bovenbouw Gebruikte

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2 Aan de ouders van groep 1 en 2 INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD De eerste weken van het nieuwe jaar zijn al weer voorbij. We hebben met de kinderen gewerkt over de kalender. Hoe ziet

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Preek Psalm 78:1-8 20 september 2015 In het spoor van Opening winterwerk Spiegelbeeld I

Preek Psalm 78:1-8 20 september 2015 In het spoor van Opening winterwerk Spiegelbeeld I Preek Gemeente van Christus, De mooiste dingen in het leven kun je niet als erfernis wegschenken Let er maar eens op. De belangrijkste dingen zijn geen erfstuk. Zeker, je kunt mooie spulletjes erven. Of

Nadere informatie

Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus

Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint toe.

Nadere informatie

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113 Inhoud Woord vooraf 7 Het allereerste begin 9 Oervaders 19 Israël als moeder 57 Wijsheid voor ouders en kinderen 83 Koninklijke vaders 113 Profetische opvoedkunde 145 Kinderen in zijn koninkrijk 177 Leerling

Nadere informatie

Bij u schuil ik, u bent mijn schild,

Bij u schuil ik, u bent mijn schild, Bij u schuil ik, u bent mijn schild, in uw woord stel ik mijn hoop. Psalm 119:114 inleiding Laten we eerlijk zijn: het is niet zo eenvoudig om regelmatig uit de Bijbel te lezen en te bidden. Onze volle

Nadere informatie

, 25 jaar oud en getrouwd met Harmen. Deze zomer hoop ik mijn studie fiscaal recht en economie af te kunnen ronden.

, 25 jaar oud en getrouwd met Harmen. Deze zomer hoop ik mijn studie fiscaal recht en economie af te kunnen ronden. Even voorstellen! Hieronder vind je een overzicht van de JPT-ers die samen het JeugdPastoraatTeam vormen. Misschien heb jij al wel een gesprek gehad met één van hen. Mocht je behoefte hebben om met een

Nadere informatie

Gevaarlijke liefde. Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Ik geloof dat hij Ramon heet!

Gevaarlijke liefde. Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Ik geloof dat hij Ramon heet! Gevaarlijke liefde Gevaarlijke liefde In de pauze Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Als je verliefd wordt ben je in de wolken. Tegelijk voel je je

Nadere informatie

Jouw avontuur met de Bijbel

Jouw avontuur met de Bijbel Nieske Selles-ten Brinke Jouw avontuur met de Bijbel Dagboek voor kinderen Uitgeverij Jes! Zoetermeer Uitgeverij Jes! is een samenwerking tussen Uitgeverij Boekencentrum en de HGJB. Kijk voor meer informatie

Nadere informatie

Les 3 - maandag 3 januari 2014 - De Wilgenstam kleutergroep van meester Jasper

Les 3 - maandag 3 januari 2014 - De Wilgenstam kleutergroep van meester Jasper Les 3 - maandag 3 januari 2014 - De Wilgenstam kleutergroep van meester Jasper Het lampje is aan, dat betekent dat we gaan filosoferen. Isa-Noa vertlede in de eerste les dat zij lippenstift en badeendjes

Nadere informatie

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen GODS GEZIN Studielessen voor 4-7 jarigen 2003 Geschreven door Beryl Voorhoeve en Judith Maarsen Oorspronkelijk bedoeld voor studie in kleine groepen in de Levend Evangelie Gemeente Gebruikte Bijbelvertaling

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

Hallo allemaal! Wij hebben er zin in, jullie ook? Tot kamp!

Hallo allemaal! Wij hebben er zin in, jullie ook? Tot kamp! Hallo allemaal! Het is alweer bijna zover: we gaan op startkamp!!! Alles is zo goed als geregeld en wij hebben er zin in, jullie ook? We gaan weer naar De Eiken Stek in Wekerom. Een mooie locatie met een

Nadere informatie

Knabbel en Babbeltijd.

Knabbel en Babbeltijd. Knabbel en Babbeltijd. (zorg ervoor dat je deze papieren goed leest, uitprint en meeneemt naar de VBW) Het thema van deze VBW-week is Zeesterren. Het thema is de titel van de week (dus geen kreet of korte

Nadere informatie

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Goede buren Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Voorganger: ds. Joke van der Neut Organist: Alex Hommel Orgelspel Welkom door ouderling van dienst Jan

Nadere informatie

screensh Spreken met je Vader Het gebed dat Jezus leert Wie bidt tot wie?

screensh Spreken met je Vader Het gebed dat Jezus leert Wie bidt tot wie? 110 Hoofdstuk 18 Bidden Ik probeer het wel: elke dag bidden, maar soms komt het er gewoon niet van. Vaak weet ik niet goed wat ik moet bidden. En hoort God me wel? Doet Hij wel iets met mijn gebed? screensh

Nadere informatie

Welkom op de gemeentevergadering! Het onderwerp voor vanavond is: Huwelijk en Echtscheiding

Welkom op de gemeentevergadering! Het onderwerp voor vanavond is: Huwelijk en Echtscheiding Welkom op de gemeentevergadering! Het onderwerp voor vanavond is: Huwelijk en Echtscheiding Zingen: Psalm 51: 4 en 5 Afsluiten met gebed Programma: Opening Zingen: Psalm 51: 1 en 3 Gebed Inleiding door

Nadere informatie

Liefde is vrij van zichzelf, om te leven voor de ander.

Liefde is vrij van zichzelf, om te leven voor de ander. Liefde is vrij van zichzelf, om te leven voor de ander. HHKalender DEF_2 ct.indd 1 Romantiek in een liefdesbrief 01-06-15 21:37 ROMANTIEK in een liefdesbrief Schrijf een liefdesbrief aan je geliefde. Verwerk

Nadere informatie

Studielessen voor kinderen van 4-7 jaar

Studielessen voor kinderen van 4-7 jaar NAAM Studielessen voor kinderen van 4-7 jaar voorjaar 2005 Geschreven door Beryl Voorhoeve en opgemaakt door Judith Maarsen Geschreven voor kleine studiegroepen in de levend Evangelie Gemeente Gebruikte

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag Thema Op het werk. Demet TV Lesbrief 8. De eerste werkdag Deze les gaat over de eerste werkdag. gaat voor het eerst werken bij een snoepfabriek. Hij komt binnen en maakt kennis met de chef. De chef vertelt

Nadere informatie

6. Lied door Cantorij mèt de gemeente OPW 249 Heer, wat een voorrecht

6. Lied door Cantorij mèt de gemeente OPW 249 Heer, wat een voorrecht Preek Matteüs 28:18-20, voor 8 januari 2017, start RtN/O, nr 544. Leiding t/m preek: ds. Mark van Leeuwen Voor de dienst Laat ons samen één zijn (Sela) 1. Afkondigingen (Gemeente Noord/Oost) 2. Overdragen

Nadere informatie

kunnen niet wachten om jullie te laten kennismaken met alle chirospelletjes en leuke plaatsen bij de chiro.

kunnen niet wachten om jullie te laten kennismaken met alle chirospelletjes en leuke plaatsen bij de chiro. Lieve mini s Welkom op onze safaritocht door chiroland. Jullie gidsen voor dit jaar zijn Enya, Domi & Cor. We spreken elke zondag af om 14u om met de dieren uit het oerwoud te spelen. Jullie mogen terug

Nadere informatie

,!7IJ0I6-abbcbg! Zo ben jij! jij! Willem de Vink. tiener BIJBEL

,!7IJ0I6-abbcbg! Zo ben jij! jij! Willem de Vink. tiener BIJBEL Willem de Vink Wie ben jij? Mag de belangrijkste persoon die er bestaat dat zeggen? God de Vader ziet in jou zijn kind. Hij zegt dat jij net zo mooi, waardevol en geliefd bent als Jezus. Wow, zo ben jij!

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

Goudhaantjes en Babbelaars

Goudhaantjes en Babbelaars Maandag 13-7-2015 Week 1: 13 t/m 17 juli 2015 Vandaag gaan wij een fietstocht maken door de Broekpolder, daar gaan wij een hele gezellige dag beleven. Zorg er in ieder geval voor dat je fiets klaar staat

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen Zondag 52 Zondag 52 gaat over de zesde bede. Leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want van U is het Koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid, in der eeuwigheid. Amen. Lees de tekst

Nadere informatie

Preek over Psalm 1,1 a.2 (jeugddienst): Hoe kan ik tijd met God doorbrengen?

Preek over Psalm 1,1 a.2 (jeugddienst): Hoe kan ik tijd met God doorbrengen? Preek over Psalm 1,1 a.2 (jeugddienst): Hoe kan ik tijd met God doorbrengen? Gemeente van onze Heer Jezus Christus! Ze zitten met z'n tweeën op haar kamer: Reinier en Marloes. Ze kennen elkaar al een poosje.

Nadere informatie

Het thema van deze les is Op zoek naar werk. Dit is les 7 Beginners. Werk vragen in een winkel.

Het thema van deze les is Op zoek naar werk. Dit is les 7 Beginners. Werk vragen in een winkel. Tekst Audio Les 7 /m 11 Radio Amsterdam Les 7 Beginners. Werk vragen in een winkel. Track 1 Jingle Track 2 Het thema van deze les is Op zoek naar werk. Dit is les 7 Beginners. Werk vragen in een winkel.

Nadere informatie

God bestaat en Hij is belangrijk We hebben God nodig in ons leven Jezus: Zijn leven Jezus: Zijn dood Jezus: Zijn opstanding De Heilige Geest

God bestaat en Hij is belangrijk We hebben God nodig in ons leven Jezus: Zijn leven Jezus: Zijn dood Jezus: Zijn opstanding De Heilige Geest Basiscursus Christelijk geloof Module 1 Les 1: Les 2: Les 3: Les 4: Les 5: Les 6: Les 7: Les 8: God bestaat en Hij is belangrijk We hebben God nodig in ons leven Jezus: Zijn leven Jezus: Zijn dood Jezus:

Nadere informatie

Welkom in de Menorah bij de Kerk, school en gezinsdienst

Welkom in de Menorah bij de Kerk, school en gezinsdienst Welkom in de Menorah bij de Kerk, school en gezinsdienst Voorganger Ouderling v. dienst Organist : ds. A. H Boschma : mw. F. Hovius : dhr. P. de Jong M.v.v. Kinderen en personeel van Het Mozaïek Thema

Nadere informatie

Liturgie kinderdienst 18 februari 2018 Thema: Ik zorg voor jou Muziek: Young Company en Henk Kremer (orgel) Voorganger: Heidi Ebbers

Liturgie kinderdienst 18 februari 2018 Thema: Ik zorg voor jou Muziek: Young Company en Henk Kremer (orgel) Voorganger: Heidi Ebbers Liturgie kinderdienst 18 februari 2018 Thema: Ik zorg voor jou Muziek: Young Company en Henk Kremer (orgel) Voorganger: Heidi Ebbers We zingen: (met Young Company) Met open armen Kom, als je honger hebt

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Schooljaar 2011-2012 Vrijdag 16 december 2011 nr. 7 AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Woensdag 21 december Woensdag 21 december Vrijdag 23 december Zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari

Nadere informatie

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande. Orde van dienst zondag 18 oktober 2015

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande. Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Overbos-Floriande Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Tafeldienst, Voorganger: Mia Versteege Thema: Miscommunicatie m.m.v. Frans Leijten, orgel VOORBEREIDING

Nadere informatie

Kinderboekenweek 2012

Kinderboekenweek 2012 www.dekloostertuin.nl De Kloostertuinier Informatiebulletin van: CBS De Kloostertuin te Assen 8 e Jrg. nr. 2 27 september 2012 Kinderboekenweek 2012 Hallo wereld in tachtig dagen Mooi project, mooi project

Nadere informatie

Vrienden kun je leren

Vrienden kun je leren Vrienden kun je leren Hallo! Wij zijn Reinder en Berber, en wij hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om dit boekje te maken, speciaal voor jongeren met het syndroom van Asperger. Hieronder vind je

Nadere informatie