Openingsweekend: VAN DE JEUGDOUDERLING: Hoi jongelui, Ik zal mijzelf vermaken in Uw inzettingen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Openingsweekend: VAN DE JEUGDOUDERLING: Hoi jongelui, Ik zal mijzelf vermaken in Uw inzettingen."

Transcriptie

1 1 VAN DE JEUGDOUDERLING: Hoi jongelui, Ik zal mijzelf vermaken in Uw inzettingen. Deze tekst staat in psalm 119:16. In deze psalm schrijft David over de heerlijkheid van het Woord van God. Je zou eens een aantal weken deze psalm moeten bestuderen. Dat kan heel handig want hij is verdeeld in 22 gedeeltes van ieder 8 verzen. Het Woord van God, de Bijbel, is voor David het belangrijkste in zijn leven. Hij vermaakt zich in Zijn Woord. Is de Bijbel voor jou ook de bron van vermaak? Of is de Bijbel voor jou een gesloten en moeilijk boek? De komende winter willen we samen bezig gaan met het opnieuw leren lezen van de Bijbel. Meer over het project Leer Me Lezen kun je ergens anders lezen in dit kerkblad. Ik wil je nu alvast aansporen een begin te maken met het je vermaken in het Bijbellezen. Dan kun je God beter leren kennen en meer te weten komen van wat Hij van je vraagt. Bid daarom de God van de Bijbel of Hij Zijn Woord voor jou wil openen. Ik wens jullie een rijke Bijbelleeswinter toe. Jan Wolf Openingsweekend: Hallo jongelui, Na een vakantieperiode zal dit weekend het winterseizoen 2006/2007 worden geopend. Op zaterdag 16 september is er een jeugdavond georganiseerd. Deze avond zal theatergroep De Boodschappenjongens een optreden voor ons verzorgen. Het thema van deze avond is Een voor een, allen voor allen. Wil je alvast wat meer informatie over deze groep kijk dan op:

2 2 Jullie zijn vanaf 19:30 uur van harte welkom in het Open Huis waarna de avond om 20:00 uur zal beginnen. Onkosten voor deze avond zijn op dit moment nog onbekend dus hou daarom de affiches in de gaten. Tot dan, Groetjes Ilonka, Marleen, Jos en Wilbert Jongerenavond Oldebroek: Hopelijk lezen jullie allemaal in het Woord van God, de bijbel. Maar wat is de bijbel voor een boek? Gods Woord, een open boek!? Dat is het onderwerp voor de volgende jongerenavond, waar ds. N. den Ouden uit Genemuiden samen met ons over wil nadenken. De avond wordt op 2 september in de grote zaal van de Maranathakerk gehouden. Zoals gewoonlijk beginnen we om uur en sluiten we af om ongeveer uur. Vanaf uur is er inloop met koffie. Er is gelegenheid voor ontmoeting en vragen stellen. Er zal een collecte worden gehouden voor de onkosten. Ben je nog nooit geweest? Kom dan 2 september eens langs. Alle jongeren uit de gemeente zijn hartelijk welkom! Voor iedereen, 13 september is het dan zover het jaarlijkse feest in het prachtige Oldebroek, De Schapenmarkt!! Oldebroek staat weer vol kramen en er zijn weer vele activiteiten. Het is dan altijd een gezellig dagje in Oldebroek. Iedereen is dan ook te vinden op de Schapenmarkt!

3 3 Ook voor de jeugd van onze kerk is dit een belangrijke dag. Wij kunnen dan geld verdienen voor het komende seizoen, zodat er weer veel activiteiten gehouden kunnen worden. Ieder jaar staan wij dan ook weer met de grote oranje tent aan de Stouwdamsweg. Een gezellige koffie- en thee tent. Hier verkopen wij koffie, thee, frisdrank cake, appeltaart en andere lekkernijen. Maar wij hebben wel jullie hulp nodig om dit mogelijk te maken. Het zou heel fijn zijn als jij van die hele dag een uurtje vrij kon maken om ons te helpen in deze tent. Je kunt je opgeven bij de leiding van je club. Ook wil ik jullie vragen om een lekkere appeltaart of cake, of iets anders lekkers voor ons te bakken, zodat wij deze weer kunnen verkopen. Misschien heb je dit al vaker gedaan, anders wordt het hoog tijd om te leren hoe die oven werkt. Maar lukt dit nou echt niet maar heb je nog wel turkse mutsen of kalebassen in de tuin, dan mag je die ook brengen, die verkopen we namelijk ook. Dit alles mag je op dinsdagavond 13 september vanaf uur komen brengen naar de garage van de Fam. Dokter aan de Stouwdamsweg 17. Heel veel succes ermee en tot ziens op De Schapenmarkt!! We rekenen op jullie Hulp!! Groeten, Het Schapenmarkt comité De Polderpraise: Wij zijn het team van Polderpraise. Op zaterdag 16 september willen we graag weer de Polderpraise organiseren. Deze dag ter verheerlijking van God zal plaatsvinden in een tent in de polder van Oosterwolde. s Middags Kidspraise! ( ) Ben Ketting in samenwerking met de kinderkoren uit Oldebroek en Oosterwolde Gert van de Vijver met zijn Ome Gert show Voorprogramma ( ) optreden van Aktap Annemiek van de Bos

4 4 s Avonds ( ) Het semi-professioneel gospelkoor uit Hardewijk: D-light. Zij staan onder leiding van dirigent Dekker Zanger en spreker; Marthijn Buwalda. Hij groeit op onder de vleugels van Kees Kraayenoord en is hard op weg net zo bekend te worden als Kees Kraayenoord. Waarom een polderpraise? Ons doel voor deze dag is om iedereen te laten ervaren hoe groot de liefde van God is. Van kind tot grootouder, van zanger tot bezoeker, van vrijwilliger tot mime-speler. We willen mensen en kinderen van de Heer vertellen. Samen met deze mensen en kinderen zingen, luisteren, vertellen en delen in de liefde van God lijkt ons geweldig. We verwachten u/jullie allen 16 september aan de Kleine Woldweg te Oosterwolde. Neem gerust mensen mee die uit zichzelf misschien niet zouden gaan. Juist die mensen willen we bereiken! Kaarten kunnen besteld worden bij boekhandel Pool te Oldebroek, Shoeby Elburg, De Molen Oosterwolde en natuurlijk bij ondergetekende. De kaarten voor het middagprogramma zijn 3 euro en voor het avondprogramma 10 euro. Dus noteer 16 september op de kalender en in uw agenda voor deze polderpraise! Voor vragen of meer informatie kunt u altijd met mij contact opnemen, Marieke van t Hof ( ) s Middags Kidspraise Ben Ketting in samenwerking met de kinderkoren van Oldebroek en Oosterwolde Gert van de Vijver (mime, toneel, zang etc) Tussenprogramma Binnen- en buitenpodium met verschillende (jonge) artiesten en bands uit de omgeving. s Avonds Matthijn Buwalda (in de leer bij Kees Kraaienoord en veelbelovend!)

5 5 O.T.W. ZATERDAGAVOND: Hallo tieners! De zomervakantie zit er al weer op en dus zal het tienerwerk weer van start gaan. Iedereen van 13 tot 15 jaar is van harte welkom om op zaterdagavond naar het tienerwerk te komen. Mis het niet want het is bij ons ontzettend gezellig. We verwachten jullie vanaf uur. We hopen dat we dit seizoen weer veel nieuwe gezichten zullen zien. Over nieuwe gezichten gesproken: nadat vorig seizoen Mark en Ilonka Boeve en Loes van Asselt als nieuwe leiding ons team kwamen versterken begint dit seizoen André Plette als nieuwe leidinggevende. We hopen dat we als tienergroep een leuke tijd zullen hebben. Aan het programma zal het in ieder geval niet liggen: 02 sept. De eerste avond van het seizoen. Bijkletsen hoe de vakantie was én hoe de eerste dagen op school waren. Maar ook kennismaken met andere tieners én natuurlijk de leiding. Dat moet dus een BLIND DATE worden. 09 sept. We gaan vanavond erop uit want we gaan MIDGETGOLFEN. Houdt er rekening mee dat we uur beginnen en neem 3,00 en je fiets mee. (werkt de verlichting van de fiets wel goed?) 16 sept. Dit weekend wordt het winterwerk geopend. Er staat van alles op het programma. Lees verder in de jeugdrubriek wat we zo al gaan doen en hoe laat de avond gaat beginnen. 17 sept. Vanmorgen verwachten wij jullie in de KERK. In de dienst wordt het winterwerk geopend. Hierna komen we bij elkaar in het Open Huis en staat er in de zaal van Fizzion koffie en limonade klaar. 23 sept. We gaan actief worden: we bestijgen de MOUNTAINBIKE. Mis deze activiteit niet! Hoe laat we gaan/eventuele kosten krijg je nog te horen. 30 sept. De laatste zaterdag van de maand zijn we te gast bij FIZZION en draaien we met hun programma mee. We vertellen jullie hier nog over. Je ziet het: september staat bol van de activiteiten. Ik zou als ik jou was dit niet willen missen! Groeten, Cor, Henriëtte, Cor, Arjan, Wilbert, Renate, Mark, Ilonka, Loes, André, Jos, Jantine, Marleen en Ron (632431)

6 6 p.s.: is ons mailadres. Daar kun je naartoe mailen wanneer je een mededeling hebt die andere tieners of leidinggevenden moeten weten. Ook veranderingen en aanvullingen in het programma zul je per mail krijgen. Check je mail dus regelmatig! OJW t LOO: Heej Mensen!! Helaas is de vakantie weer voorbij, maar niet getreurd... Het OJW begint weer!!! Het belooft weer een spetterend programma te worden. 2 sept. Vanavond nog even een vakantie/kampeer gevoel.. We moeten zien te overleven in het grote bos.. Zonder water of licht.. Alleen met elkaar.. Het wordt een heuse SUR5VAL tocht.. Zorg dat je om bij de 'Maranatha-kerk' bent.. 9 sept. Vanavond een SUPRISE-SPEL-AVOND!!!!!! Dus kom en zie!!! 16 sept. Openingsweekend!! Dit weekend start het Winterwerk weer officieel.. We gaan naar het "SNOW VILLAGE", samen met het OTW. 's Avonds sluiten we de avond af met een leuke film.. Deze dag begint om en kost 5 euro. 23 sept. Thema-avond. Dit seizoen willen we starten met een reeks avonden over het thema: Leer ons lezen. Verdere informatie volgt nog.. 30 sept. Vanavond gaan we BOWLEN!! Het spreekt voor zich: ballen gooien en scoren!!!!! ;) Het wordt weer een spetterend programma!!! Tot dan!!!! Jan J, Geert-Jan, Erna, Dieneke, Henriette, Heidi, Jeanet en Karin(633298)

7 7 OTW t Loo.com Hallo luitjes! Eindelijk is het dan weer zover: september. Dat betekent een einde aan de vakantie, = ( maar, wat veel belangrijker is, ook het begin van het Winterwerk!! Jullie komen natuurlijk ook weer naar.com?! Ook voor deze maand hebben we weer een super spetterend, spannend en leuk programma Vrijdag 1 september: Kennismakingsavond Ben je benieuwd wie er dit seizoen weer van de partij zijn, dan moet je vanavond zeker komen! Het wordt heel gezellig, vooral als jij ook komt! Vrijdag 8 september: Mountainbiken Dit is je kans om het vet dat je in de zomer hebt verzameld, eraf te fietsen! Allemaal komen natuurlijk, zo n spectaculaire avond mag je niet missen! (Kosten 2,-) Zaterdag 16 september: Snowvillage Zeg al je afspraken voor deze dag af, want dit is misschien wel het hoogtepunt van het seizoen! Dit weekend wordt het winterwerk weer geopend en dat vieren we met een voorproefje op de winter. Oefen maar vast voor een sneeuwballen gevecht! (Kosten 5,-) Terug in Maranatha kijken we een leuke, verantwoorde film We verwachten je om 14.00uur! Zondag 17 september: Vandaag willen we met z n allen naar de kerk gaan, om daarna een preekbespreking en een broodmaaltijd te houden. Om kwart over 9 verzamelen bij de Maranatha kerk. Vrijdag 22 september: Zeskamp Dat wordt rennen, zweten, puffen Maar wie zich van de sportiefste kant laat zien, komt er zeker wel doorheen! Vrijdag 29 september: Schieten Ben jij scherp genoeg en heb je een vaste hand? Vanavond krijg je daar antwoord op (Kosten 1,-)

8 8 We gaan je zien! Gerrit, Helga, Aalt en Monique, Beerd, Rolf en Hendrina, Jack, Gertia OTW vrijdag: Beste tieners van OTW-vrijdag (11, 12 en 13 jaar), De zomer is alweer bijna voorbij en het wordt dus weer tijd voor clubwerk. Zoals je hierboven ziet hebben we dit seizoen tieners van 11 t/m 13 jaar. Het is de bedoeling dat de 12 en 13-jarigen het clubseizoen van volgend jaar als hele groep overgaan naar OTW-zaterdag. Vanaf volgend jaar is OTW-vrijdag dus voor 11- en 12-jarigen. Vanaf 8 september begint het seizoen. We zitten in het jeugdhonk van het Open Huis (de trap op naar boven) en de inloop is vanaf 19.45u. Voor de maand september hebben we een mooi programma opgesteld: 8 september: Kennismakingsavond met spel, eten en drinken; Op 15 september is er geen club in verband met openingsweekend (zie elders in de jeugdrubriek); Neem op 22 september je gymkleding mee en kijk of er geen zwarte zolen onder je gymschoenen zitten. We hebben namelijk een actieve sport-avond; 29 september is de eerste thema-avond "Leer me lezen"; We hopen dat jullie er allemaal zijn. Tot ziens, Gerrit M, Gerrit W, Hester, Willeke, Karen, Johan, Carlien, Evert en Bertil

9 9 FIZZION Hallo allemaal, Na een hele lange vakantie periode is het dan eindelijk weer zover: We gaan weer van start. Iedere zaterdagavond hebben we weer veel voor jullie in petto. Voor mensen die niet weten wat Fizzion inhoudt nog even op een rijtje: Wij zijn een jeugdgroep voor jongeren vanaf 15 jaar. We komen iedere zaterdagavond bij elkaar in ons eigen jeugdhonk in het jeugdgebouw. We doen veel leuke activiteiten en houden gezellige avonden. Daarnaast willen wij je ook een boodschap van de week meegeven. Ben je geïnteresseerd kom dan gewoon even langs. De koffie staat altijd klaar rond 20:00 uur. We maken een goede start met de volgende activiteiten: 9 sept.: Een goede starter voor een nieuw seizoen: een housewarmingparty! Er is dan geen nieuw huis, maar wel een heleboel te bespreken na zo n lange vakantie. Vandaar een avond om bij te praten voor een goede start van een nieuw seizoen. 16 sept.: Het jeugdwerk in het algemeen heeft ook een openingsavond. Deze avond zullen we op een leuke manier openen met heel veel jongeren. Wat er deze avond gaat gebeuren horen jullie nog, want het blijft nog een verrassing! Het theater staat in ieder geval centraal. 23 sept.: Deze avond wordt heel spectaculair. Een zeer originele activiteit. We gaan kennismaken met de sport schermen. Heb je altijd al willen leren vechten met een soort zwaard, dan is dit de kans die je moet grijpen! 30 sept.: Deze avond zul je zeker niet met lege handen naar huis gaan! Je kent de spelprogramma s vast wel zoals: rad van fortuin, cash and carry en natuurlijk de belspelletjes. Deze avond zit vol verrassingen en zeer veel prijzen. Een echte Jackpot avond!

10 10 Een veelzijdig programma zoals je ziet! We hopen weer op veel gezellige avonden dit seizoen met jullie allemaal! Verder willen we jullie ook nog verwijzen naar onze site waar je foto s kunt bekijken, het programma en waar je ook bericten achter kunt laten op het forum. De site: Boodschap van de maand: Godsstad Uitzendbureau Het Koninkrijk der Hemelen is met onmiddellijke ingang op zoek naar: Medewerkers M/V De taak van deze medewerkers is de komst van het Koninkrijk aankondigen en voorbereiden. Het is een fulltime functie. Er wordt van medewerkers verwacht dat ze zowel in teamverband als zelfstandig goed uit de voeten kunnen. De salariëring is volgend de overeengekomen CA)- normen: Gratis burgerschap van het Koninkrijk, aangenomen worden als kind van God, bevrijd worden van zorgen. Bovendien wordt voor een gratis dienstwoning gezorgd. Profielomschrijving: Liefdevol, vredelievend, geduldig, vol vreugde, vriendelijk, goed voor anderen, vol vertrouwen op God, zachtmoedig, beschikt over voldoende zelfbeheersing, niet verwaand. Je kunt je aanmelden via een bereidverklaring in een persoonlijk onderhoud met de Koning. Hij houdt daarvoor dagelijks onbeperkt zitting. Een afspraak hoef je van te voren niet te maken.

11 11 SELA TIENERGESPREKSKRING VAN WIJK 1 OP T LOO Hallo allemaal, Deze maand begint het winterseizoen weer. Dit betekent ook dat we aan het tweede seizoen van Sela beginnen! We kijken dankbaar terug naar het vorige seizoen. We hopen dat we nu weer net zulke goede en fijne gesprekken met elkaar mogen hebben als toen. Graag richten we ons nu weer op dezelfde groep van vorig jaar. We schuiven daarom de leeftijdsgrens wat omhoog. Iedereen die al op Sela kwam is natuurlijk weer welkom. Ben jij nog nooit geweest en je bent 14 jaar of ouder, kom dan ook eens een kijkje nemen en doe mee! Dit seizoen gaan we het Onze Vader behandelen. Hoe kunnen wij meer ervaren dat God er is en dat Hij naar ons luistert? Nemen wij eigenlijk wel de tijd om contact met Hem te houden? Het is bij God net als bij mensen: als je contact wilt met je er ook in investeren! Aan God zal het niet liggen. Hij wil niets liever dan contact met jou, wie je ook bent! Door te bidden kun je persoonlijk met hem in gesprek gaan! Niet dat dat zomaar vanzelf gaat, maar je kunt het wèl leren. Daarom heeft de Heere Jezus ook het Onze Vader gegeven. Als je dat een beetje snapt, heb je tegelijk een heleboel geleerd over bidden. De moeite waard om bij stil te staan dus, bijvoorbeeld door op Sela te komen! Aan de hand van een aantal bijbelgedeelten zullen we per avond een gedeelte van het Onze Vader behandelen. We hebben n.a.v. de gehouden enquête besloten dat wij dit seizoen in groepjes uit elkaar zullen gaan om de vragen te behandelen. De eerste avond is op D.V. zondag 24 september in zaal de Duif bij Maranatha en begint om uur. Tot dan! Voor meer informatie bel gerust: De leiding: Rolf van Loo, Jack Morren, Gerrit en Hanna Bakker

12 12 Hoi allemaal, Lekker genoten van de vakantie? Heerlijk een tijdje rust, maar in september willen we toch echt weer beginnen met Vivit. Deze maand nog maar 1 avond, die mag je dan ook zeker niet missen. Op zaterdag 23 september is iedereen van harte welkom in de Duif. Om uur willen we de avond en daarmee ook het nieuwe seizoen beginnen. We zullen deze avond beginnen met een nieuw boekje. Een goed moment dus om ook te komen als je nog nooit eerder geweest bent. Kom gerust eens langs. Dan kun je zelf ervaren hoe prettig de sfeer is, hoe fijn het is om samen een bijbelstudie te houden, hoe leuk het contact onderling is, etc. Tot ziens! Carola en Helga Om over na te denken: Wie zich herinnert dat zijn Helper almachtig is, hoeft nooit meer te wanhopen!

VAN DE JEUGDOUDERLING. Willen jullie ook niet weggaan?

VAN DE JEUGDOUDERLING. Willen jullie ook niet weggaan? 1 VAN DE JEUGDOUDERLING Willen jullie ook niet weggaan? In hoofdstuk 6 van het evangelie van Johannes lezen we dat Jezus het Brood des Levens is. Hij is uit de hemel gekomen als het levende Brood. Hij

Nadere informatie

OTW 't LOO. Heeeej. 27 mei: THEMA-AVOND!! Ds. de Lange zal wat meer vertellen over Hemelvaart en Pinksteren... Dus zeker de moeite waard om te komen!!

OTW 't LOO. Heeeej. 27 mei: THEMA-AVOND!! Ds. de Lange zal wat meer vertellen over Hemelvaart en Pinksteren... Dus zeker de moeite waard om te komen!! 1 Jongerenavond Oldebroek Vraag er maar veel om Misschien heb jij wel eens zo n goedbedoeld advies gekregen. Vraag er maar veel om: is dat bijbels? Over dit onderwerp hoopt ds. A. de Lange op D.V. 3 juni

Nadere informatie

VAN DE JEUGDOUDERLING: RUBRIEK JEUGDDIACONAAT (3) Kind jij bent altijd bij mij en al het mijne is van jou. (Luc. 15:31)

VAN DE JEUGDOUDERLING: RUBRIEK JEUGDDIACONAAT (3) Kind jij bent altijd bij mij en al het mijne is van jou. (Luc. 15:31) 1 VAN DE JEUGDOUDERLING: Kind jij bent altijd bij mij en al het mijne is van jou. (Luc. 15:31) Met deze tekst mochten we het winterwerk beginnen. Hoe meer je deze woorden op je laat inwerken hoe stiller

Nadere informatie

VAN DE JEUGDOUDERLING: Diaconale jeugdactie 2006-2007 Bohimma Karimbu, Een leesbaar Woord voor Ghana. Beste Jongelui,

VAN DE JEUGDOUDERLING: Diaconale jeugdactie 2006-2007 Bohimma Karimbu, Een leesbaar Woord voor Ghana. Beste Jongelui, 1 VAN DE JEUGDOUDERLING: Beste Jongelui, Op 4 oktober is het Dierendag, de dag waarop overal in de wereld stil wordt gestaan bij de rechten van de dieren. Je denkt er misschien niet direct aan maar ook

Nadere informatie

VAN DE JEUGDOUDERLING. Hallo Jongeren,

VAN DE JEUGDOUDERLING. Hallo Jongeren, 1 VAN DE JEUGDOUDERLING Hallo Jongeren, De maand December staat voor de deur. Deze maand wordt ook wel de feestmaand genoemd. Bijna iedereen kijkt uit naar deze maand. Want in deze maand worden er veel

Nadere informatie

VAN DE JEUGDOUDERLING: De woonplaats van de Heilige Geest

VAN DE JEUGDOUDERLING: De woonplaats van de Heilige Geest 1 VAN DE JEUGDOUDERLING: De woonplaats van de Heilige Geest Op Hemelvaartsdag is Jezus teruggegaan naar de hemel, naar Zijn Vader. Zijn werk op aarde was volbracht en Hij mag nu als Koning heersen aan

Nadere informatie

VAN EEN JEUGDOUDERLING:

VAN EEN JEUGDOUDERLING: 1 VAN EEN JEUGDOUDERLING: Hallo Jongeren, Vorig jaar in september zijn we begonnen aan het winterseizoen. En als jullie dit stukje lezen dan is het winterseizoen al weer bijna afgelopen. Want we hopen

Nadere informatie

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Aangepaste dienst Liturgie Voor de dienst speelt de band drie liederen Opwekking 11 Er is een Heer Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie

AKTIENIEUWS: Dagbani Bijbel VAN DE JEUGDOUDERLING: Beste jongelui,

AKTIENIEUWS: Dagbani Bijbel VAN DE JEUGDOUDERLING: Beste jongelui, 1 VAN DE JEUGDOUDERLING: Beste jongelui, De examentijd is weer begonnen. De afsluiting van een aantal jaren waarin je hard hebt geleerd om je diploma te kunnen halen. Tijdens je examenperiode kun je zelf

Nadere informatie

VAN DE JEUGDOUDERLING

VAN DE JEUGDOUDERLING 1 VAN DE JEUGDOUDERLING Hoe houd ik mijn straatje schoon? Als je jong bent wil je vaak van alles. Er komt in deze wereld ook veel op je af. Hoe ver ga je mee met de wereld. Of heb je als jongere van de

Nadere informatie

Inhoud. Programma Zomer 2013. Programma Zomer 2013

Inhoud. Programma Zomer 2013. Programma Zomer 2013 Programma Zomer 2013 20 Inhoud Voorwoord... 3 Week 1 21 t/m 27 juli - Contact... 6 Week 2 28 juli t/m 3 augustus FF anders... 9 Week 3 4 t/m 10 augustus Te gek... 12 Week 4 11 t/m 17 augustus... 14 Extra

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 Christus kwam ook voor jou!

Nieuwsbrief 17 Christus kwam ook voor jou! Nieuwsbrief 17 Christus kwam ook voor jou! Intro Het club- en verenigingseizoen is alweer in volle gang. We kijken met dankbaarheid terug naar de opening van het winterwerk. Verderop in deze nieuwsbrief

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2 Aan de ouders van groep 1 en 2 INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD De eerste weken van het nieuwe jaar zijn al weer voorbij. We hebben met de kinderen gewerkt over de kalender. Hoe ziet

Nadere informatie

VAN DE JEUGDOUDERLING: Beste Jongelui, GOEDE VOORNEMENS!!

VAN DE JEUGDOUDERLING: Beste Jongelui, GOEDE VOORNEMENS!! 1 VAN DE JEUGDOUDERLING: Beste Jongelui, GOEDE VOORNEMENS!! Als we het nieuwe jaar ingaan hebben we het over goede voornemens. We bedoelen dan dat we het anders gaan doen dan het afgelopen jaar. Stoppen

Nadere informatie

ADHD: je kunt t niet zien

ADHD: je kunt t niet zien ➂ ADHD: je kunt t niet zien Je ziet het niet aan de buitenkant. Je kunt niet gelijk naar iemand kijken en zeggen: die heeft ADHD. Dat kan een voordeel zijn. Als iemand niet weet dat jij het hebt, dan kunnen

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Animatie. Programma. Lukkies knutselschip Echte piraten hebben een zwaard, een hoed en een ooglapje, dit gaan we knutselen bij lukkies knutselschip!

Animatie. Programma. Lukkies knutselschip Echte piraten hebben een zwaard, een hoed en een ooglapje, dit gaan we knutselen bij lukkies knutselschip! Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009. Begin schooljaar Boekentassenwijding

Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009. Begin schooljaar Boekentassenwijding Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009 Begin schooljaar Boekentassenwijding alle kinderen mogen hun boekentas meebrengen kinderen met boekentas in de intredeprocessie ze zetten die vooraan in de kerk

Nadere informatie

Nieuwsbrief. PGB WMO en ZIN.

Nieuwsbrief. PGB WMO en ZIN. Nieuwsbrief PGB WMO en ZIN. De afgelopen maanden is er veel te doen geweest rondom de AWBZ zorg. Dit is het potje met geld waaruit ook de begeleiding bij Hoeve de Kaolder door wordt gefinancierd. De AWBZ

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN Na een lange zomer met zon en regen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Het is misschien een beetje gek maar onze nieuwsbrief lijkt een beetje op de zomer,

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12 Bruiloftsfeest Sara en Johannes hebben een kaart gekregen In een hele mooie enveloppe Met de post kregen ze die kaart Weet je wat op die kaart stond? Nou? Wij gaan trouwen!

Nadere informatie

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help!

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Zondag 16 februari 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr. Klaas Keimpema Pianist en dirigent schoolkoor: dir. Adriaan Stuij Welkom -

Nadere informatie

Het onze Vader. Naam:

Het onze Vader. Naam: Het onze Vader Naam: Onze Vader Onze Vader, Die in de hemelen zijt. Uw Naam worde geheiligd. Uw Koninkrijk kome. Uw wil geschiede, zoals in de hemel zo ook op de aarde. Geef ons heden ons dagelijks brood.

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

Lees Zoek op Om over na te denken

Lees Zoek op Om over na te denken Welkom bij de Online Bijbelcursus van Praise De bijbelcursus is wat voor jou als je: 1. Als je wilt weten wat christenen geloven. 2. Als je meer wilt begrijpen van de bijbel. 3. Als je wilt groeien in

Nadere informatie

Johannes 14:1-3 en 28 - Hemelvaart: op weg naar thuis

Johannes 14:1-3 en 28 - Hemelvaart: op weg naar thuis Johannes 14:1-3 en 28 - Hemelvaart: op weg naar thuis Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd ProJOP jeugdwerk VPKB 40 Days stilstaan in de 40 dagentijd Hey! Voor je ligt 40 Days. De veertigdagentijd is de periode waarin we uitkijken naar Pasen, het feest van Jezus opstanding. Onderweg lezen we

Nadere informatie

2. Zegengroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus. Amen

2. Zegengroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus. Amen Liturgie Emmen, 13 september 2015 (buitendienst) Thema: samen onderweg (startzondag) 1. Votum 2. Zegengroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus. Amen 3. Zingen: Sela: breng

Nadere informatie

Eén ding is nodig. Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42.

Eén ding is nodig. Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42. Eén ding is nodig Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42. We hebben met elkaar nagedacht over de wonderen die de Heere Jezus heeft gedaan toen Hij op de aarde was. Grote wonderen! Weet je t

Nadere informatie

THEMALIED 2015 De Bouwplaats tekst en muziek Timo van den Heuvel

THEMALIED 2015 De Bouwplaats tekst en muziek Timo van den Heuvel THEMALIED 2015 De Bouwplaats tekst en muziek Timo van den Heuvel Een architect, krr krr* (potlood slijpen) elektricien, klik klak (schakelaar) een schilder, timmerman, klop klop (hamer) ze bouwen aan een

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden Nummer 5 Juni 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Dankdag voor gewas en arbeid Liturgie Voorzang LB 448,1.3.4 Stil gebed Votum Groet Zingen: Gez 146,1.2 Gebed Lezen: Johannes 6,1-15 Zingen: Ps

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding

Inhoudsopgave. Inleiding Handboek Inhoudsopgave Inleiding... 1 Thema... 2 1. Aan de slag... 3 2. Waar beginnen?... 4 2.1 WANNEER?... 4 2.2 AANMELDEN ALS ORGANISATOR... 5 2.3 SAMENSTELLEN VAN EEN TEAM... 5 2.4 WAARVOOR MOETEN WE

Nadere informatie

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten De gelijkenis van de twee zonen Lees : Mattheüs 21:28-32 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

Brood, tafel, maaltijd houden

Brood, tafel, maaltijd houden Brood, tafel, maaltijd houden Route 1: Aan tafel Kaart lezen Is brood de moeite waard? Ons broodje is gebakken Elke prent heeft een cijfer. Welke tekst hoort erbij? Geef die hetzelfde cijfer. Nog een beetje

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou.

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Voor jou! 9 Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Het boek gaat over geloven. Het gaat over jouw geloof! Lees en bekijk alles goed. Je

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

Van de jeugdouderling.

Van de jeugdouderling. 1 Van de jeugdouderling. Je hebt de Geest niet ontvangen om opnieuw als slaven in angst te leven, je hebt de Geest ontvangen om Gods kinderen te zijn, en om Hem te kunnen aanroepen met Abba, Vader. (Romeinen

Nadere informatie

Nieuwe leerlingen. 13-06-2014 Agenda. Victor de Haan in groep 1 (juf Jannie en juf Simone)

Nieuwe leerlingen. 13-06-2014 Agenda. Victor de Haan in groep 1 (juf Jannie en juf Simone) 13-06-2014 Agenda Nieuwe leerlingen 16 t/m 19-06 Avondvierdaagse 17-06 MR-vergadering 18-06 weekviering groep 8B 20-06 talentenkijker in gr. 6, 6/7 en 7 Victor de Haan in groep 1 (juf Jannie en juf Simone)

Nadere informatie

Jezus maakt mensen gelukkig

Jezus maakt mensen gelukkig Eerste Communieproject 33 Jezus maakt mensen gelukkig Jezus doet wonderen In les 5 hebben we geleerd dat God onze Vader is. Wij zijn allemaal zijn kinderen. Alle mensen zijn broertjes en zusjes van elkaar!

Nadere informatie

Thema: Tijd om op weg te gaan en te ontmoeten

Thema: Tijd om op weg te gaan en te ontmoeten Zondag 13 december 3e Advent Thema: Tijd om op weg te gaan en te ontmoeten Orgelspel Begroeting De gemeente gaat staan Intochtslied: Lied 601 Stilte om ons voor te bereiden op de dienst Bemoediging o.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

kunnen niet wachten om jullie te laten kennismaken met alle chirospelletjes en leuke plaatsen bij de chiro.

kunnen niet wachten om jullie te laten kennismaken met alle chirospelletjes en leuke plaatsen bij de chiro. Lieve mini s Welkom op onze safaritocht door chiroland. Jullie gidsen voor dit jaar zijn Enya, Domi & Cor. We spreken elke zondag af om 14u om met de dieren uit het oerwoud te spelen. Jullie mogen terug

Nadere informatie

Noach bouwt een ark Genesis 6-8

Noach bouwt een ark Genesis 6-8 2 Noach bouwt een ark Genesis 6-8 Het is niet fijn meer op de aarde. De mensen maken ruzie, ze vechten en ze zijn God vergeten. Maar er is één man die anders is. Dat is Noach. Op een dag praat God met

Nadere informatie

D R U P P E L S G E W I J S

D R U P P E L S G E W I J S B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g s e p t e m b e r 1 5 D R U P P E L S G E W I J S 1 5 m e i 2 0 1 1 KALENDER 07-09 hoofdluiscontrole 07-09 informatieavond groep 7 08-09 informatieavond groep

Nadere informatie

Programma 2008-2009. Het nieuwe programmaboekje van Provider is uit!

Programma 2008-2009. Het nieuwe programmaboekje van Provider is uit! Programma 2008-2009 Het nieuwe programmaboekje van Provider is uit! Het staat weer vol leuke onderwerpen en activiteiten waar je je voor kunt opgeven. De activiteiten zijn ingedeeld in drie groepen: -

Nadere informatie

Uitnodiging. voor het Start-weekend. Zaterdag 19 & Zondag 20 september 2015. Hervormde gemeente Elburg wijk West en Oostendorp

Uitnodiging. voor het Start-weekend. Zaterdag 19 & Zondag 20 september 2015. Hervormde gemeente Elburg wijk West en Oostendorp Uitnodiging voor het Start-weekend Zaterdag 19 & Zondag 20 september 2015 Samen delen in overvloed Hervormde gemeente Elburg wijk West en Oostendorp -Welkom- Gemeenteleden, In uw handen heeft u de uitnodiging

Nadere informatie

PREVIEW. Probeer nu 1 dag DAVID DE JONGE JAREN VAN VIJF DAGEN: GOD, SPORT & JEZELF MET PRAKTISCHE, SPORT- EN PERSOONLIJKE VOORBEELDEN

PREVIEW. Probeer nu 1 dag DAVID DE JONGE JAREN VAN VIJF DAGEN: GOD, SPORT & JEZELF MET PRAKTISCHE, SPORT- EN PERSOONLIJKE VOORBEELDEN PREVIEW Probeer nu 1 dag DE JONGE JAREN VAN DAVID VIJF DAGEN: GOD, SPORT & JEZELF MET PRAKTISCHE, SPORT- EN PERSOONLIJKE VOORBEELDEN DAG 1 GOD ZIET JOU ZITTEN! Het is niet leuk om buitengesloten te worden,

Nadere informatie

Knabbel en Babbeltijd.

Knabbel en Babbeltijd. Knabbel en Babbeltijd. (zorg ervoor dat je deze papieren goed leest, uitprint en meeneemt naar de VBW) Het thema van deze VBW-week is Zeesterren. Het thema is de titel van de week (dus geen kreet of korte

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Kerk- en Schooldienst in de Maranathakerk. in samenwerking met de Protestants Christelijke Basisschool Samen op Weg VERWONDERING!

Kerk- en Schooldienst in de Maranathakerk. in samenwerking met de Protestants Christelijke Basisschool Samen op Weg VERWONDERING! Kerk- en Schooldienst in de Maranathakerk in samenwerking met de Protestants Christelijke Basisschool Samen op Weg VERWONDERING! Voorganger: ds. Peter Smilde Pianist en organist: Bas van Viegen Met medewerking

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag Gebedsboek voor dagelijks gebruik Gemaakt door club 12-14 Marije Hoekstra Indra de Vries Delia Postma Ekyoci Amisi Shabani Jentje Hansma Johan Gjaltema Mendé Bosma Femke Veenhuizen Elzerd Elzinga Gert

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

VAN DE JEUGDOUDERLING: Beste Jongelui, De beste wensen en een gelukkig nieuwjaar!!

VAN DE JEUGDOUDERLING: Beste Jongelui, De beste wensen en een gelukkig nieuwjaar!! 1 VAN DE JEUGDOUDERLING: Beste Jongelui, De beste wensen en een gelukkig nieuwjaar!! Dat wensen we elkaar toe op Nieuwjaarsdag. Ik ben wel heel benieuwd wat jij een gelukkig nieuwjaar vindt. Misschien

Nadere informatie

Er is toch niemand die jou aardig vindt. SUKKEL.

Er is toch niemand die jou aardig vindt. SUKKEL. Liefde Ik laat je nooit in de steek. Ik zal je helpen. Jij bent mijn beste vriendin. Het mooiste wat ik heb, geef ik aan jou. Ik ben verliefd... Ik heb alles voor je over. IK HOU VAN JOU! Ik bid voor je.

Nadere informatie

Voor de dienst zingen we:

Voor de dienst zingen we: Voor de dienst zingen we: Looft de Here, alle gij volken, prijst Hem, alle gij natiën, want zijn goedertierenheid is machtig over ons, en des Heren trouw is tot in eeuwigheid. Halleluja (8x) Ben je groot

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Kerstfeest 2015. Ds. W.E. den Hertogschool

Kerstfeest 2015. Ds. W.E. den Hertogschool Kerstfeest 2015 Ds. W.E. den Hertogschool Lichtjes, lichtjes overal Kerstfeest is het nu Jezus is geboren Zeggen zij aan U Groep 1/2 Welkom Kim & Jake Openingsgebed Gebed door groep 6 (1) Lieve Here God,

Nadere informatie

Jezus geeft zijn leven voor de mensen

Jezus geeft zijn leven voor de mensen Eerste Communieproject 38 Jezus geeft zijn leven voor de mensen Niet iedereen gelooft in Jezus In les 5 hebben we gezien dat Jezus vertelt over de Vader. God houdt van de mensen. Hij vergeeft je zonden.

Nadere informatie

Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus

Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint toe.

Nadere informatie

De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht

De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht Lees : Mattheüs 18:21-35 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was,heeft Hij gelijkenissen verteld

Nadere informatie

, 25 jaar oud en getrouwd met Harmen. Deze zomer hoop ik mijn studie fiscaal recht en economie af te kunnen ronden.

, 25 jaar oud en getrouwd met Harmen. Deze zomer hoop ik mijn studie fiscaal recht en economie af te kunnen ronden. Even voorstellen! Hieronder vind je een overzicht van de JPT-ers die samen het JeugdPastoraatTeam vormen. Misschien heb jij al wel een gesprek gehad met één van hen. Mocht je behoefte hebben om met een

Nadere informatie

Het huis van de angst en het huis van de liefde Preek van Jos Douma over Romeinen 8:15

Het huis van de angst en het huis van de liefde Preek van Jos Douma over Romeinen 8:15 Het huis van de angst en het huis van de liefde Preek van Jos Douma over Romeinen 8:15 U hebt de Geest niet ontvangen om opnieuw als slaven in angst te leven, u hebt de Geest ontvangen om Gods kinderen

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Jouw avontuur met de Bijbel

Jouw avontuur met de Bijbel Nieske Selles-ten Brinke Jouw avontuur met de Bijbel Dagboek voor kinderen Uitgeverij Jes! Zoetermeer Uitgeverij Jes! is een samenwerking tussen Uitgeverij Boekencentrum en de HGJB. Kijk voor meer informatie

Nadere informatie

Hallo allemaal! Wij hebben er zin in, jullie ook? Tot kamp!

Hallo allemaal! Wij hebben er zin in, jullie ook? Tot kamp! Hallo allemaal! Het is alweer bijna zover: we gaan op startkamp!!! Alles is zo goed als geregeld en wij hebben er zin in, jullie ook? We gaan weer naar De Eiken Stek in Wekerom. Een mooie locatie met een

Nadere informatie

Liturgie voor de viering op 24 april 2016 om 10.00 uur in de Lichtkring met de Catechesegroep Gehandicapten Hoofddorp

Liturgie voor de viering op 24 april 2016 om 10.00 uur in de Lichtkring met de Catechesegroep Gehandicapten Hoofddorp Liturgie voor de viering op 24 april 2016 om 10.00 uur in de Lichtkring met de Catechesegroep Gehandicapten Hoofddorp Ouderling van dienst is Burg Anker Diaken is Alma van Hengel De piano wordt bespeeld

Nadere informatie

Bij het gekozen thema: Het verlangen van God heb ik mij in de afgelopen dagen afgevraagd wat is mijn verlangen naar God?

Bij het gekozen thema: Het verlangen van God heb ik mij in de afgelopen dagen afgevraagd wat is mijn verlangen naar God? Geliefde mannen, Nog een poosje en dan wordt de mannenconferentie van 2015 gehouden. Bij het gekozen thema: Het verlangen van God heb ik mij in de afgelopen dagen afgevraagd wat is mijn verlangen naar

Nadere informatie

ilhelminaschool Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie

ilhelminaschool Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie ilhelminaschool.voor de beste basis! Juli 2015 Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Ervaringen, belevenissen, vragen in woorden gevangen om die woorden weer vrij te laten in nieuwe ervaringen, belevenissen, vragen. Marcel Zagers www.meerstemmig.nl

Nadere informatie

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd 53 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd heeft. P Ik begin steeds beter te begrijpen dat het heel bijzonder is dat ik een kind van God, mijn

Nadere informatie

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen Zondag 52 Zondag 52 gaat over de zesde bede. Leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want van U is het Koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid, in der eeuwigheid. Amen. Lees de tekst

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

screensh Spreken met je Vader Het gebed dat Jezus leert Wie bidt tot wie?

screensh Spreken met je Vader Het gebed dat Jezus leert Wie bidt tot wie? 110 Hoofdstuk 18 Bidden Ik probeer het wel: elke dag bidden, maar soms komt het er gewoon niet van. Vaak weet ik niet goed wat ik moet bidden. En hoort God me wel? Doet Hij wel iets met mijn gebed? screensh

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste ouders, leden en sympathisanten, De maand februari was een groot succes want begin februari hadden we nog een deeltje van het fantastische techniekenweekend.

Nadere informatie

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen GODS GEZIN Studielessen voor 4-7 jarigen 2003 Geschreven door Beryl Voorhoeve en Judith Maarsen Oorspronkelijk bedoeld voor studie in kleine groepen in de Levend Evangelie Gemeente Gebruikte Bijbelvertaling

Nadere informatie

Heer, U kent mij als geen ander U weet of ik zit of sta en U kent ook mijn gedachten voordat ik iets zeggen ga

Heer, U kent mij als geen ander U weet of ik zit of sta en U kent ook mijn gedachten voordat ik iets zeggen ga Hieronder staan de teksten van nieuwe liedjes, zodat jullie ze thuis ook kunnen oefenen: 'k Heb Jezus nodig heel mijn leven 'k Heb Jezus nodig, heel mijn leven. 'k Heb Jezus nodig, dag aan dag, in m'n

Nadere informatie

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Wegens het wegvallen van de vaste vrijwilliger zoeken wij voor Lilia 4 een nieuwe vrijwilliger die met 2 bewoners af en toe iets wil ondernemen. Te denken valt aan

Nadere informatie

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113 Inhoud Woord vooraf 7 Het allereerste begin 9 Oervaders 19 Israël als moeder 57 Wijsheid voor ouders en kinderen 83 Koninklijke vaders 113 Profetische opvoedkunde 145 Kinderen in zijn koninkrijk 177 Leerling

Nadere informatie

Voor de dienst: "Laat Het Zien" van Reni en Elisa Welkom Lied 216 ( Morning has broken ) Bemoediging en groet Gebed Lied 780 (naar Psalm 139) Psalm 23

Voor de dienst: Laat Het Zien van Reni en Elisa Welkom Lied 216 ( Morning has broken ) Bemoediging en groet Gebed Lied 780 (naar Psalm 139) Psalm 23 Voor de dienst: "Laat Het Zien" van Reni en Elisa Welkom Lied 216 ( Morning has broken ) Bemoediging en groet Gebed Lied 780 (naar Psalm 139) Psalm 23 1 Een psalm van David. De HEER is mijn herder, het

Nadere informatie

21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse

21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse 21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse Votum en groet Ps. 65,1 (U luistert als wij bidden) De lofzang klinkt uit Sions zalen tot U met stil ontzag.

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Verder op weg met Jezus

Verder op weg met Jezus Verder op weg met Jezus Heel goed besef ik de onafheid en de onvolmaaktheid van wat ik geschreven heb. Er is nog zoveel meer te vertellen over Jezus Christus. Er is nog zoveel meer over Hem te weten en

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 September 2015

Nieuwsbrief 6 September 2015 Stichting In de Wingerd Gezinshuis In de Wingerd Hullenweg 6 Hullenweg 6 8191 LB Wapenveld 8191 LB Wapenveld secretarisindewingerd@gmail.com 038-3376189 www.indewingerd.nl indewingerd@gmail.com www.indewingerd.nl

Nadere informatie

Recreatieprogramma. Zomervakantie week 32 6 augustus Tm 13 augustus

Recreatieprogramma. Zomervakantie week 32 6 augustus Tm 13 augustus Recreatieprogramma Zomervakantie week 32 6 augustus Tm 13 augustus Welkom op Cambiance Duinhoeve. Allereerst willen wij iedereen een hele fijne en gezellige vakantie toewensen! Deze vakantie zijn er diverse

Nadere informatie

Marcus 10,13-16 - Kleine en grote kinderen: iedereen is welkom bij Jezus

Marcus 10,13-16 - Kleine en grote kinderen: iedereen is welkom bij Jezus Marcus 10,13-16 - Kleine en grote kinderen: iedereen is welkom bij Jezus Gezinsdienst Liturgie Welkom en mededelingen Voorzang: - Gezang 132 - Opwekking 461 - Gezang 146 Stil gebed Votum / groet Zingen:

Nadere informatie