Jaarverslag 2018 Stichting Kunstcollectie Delta Lloyd Groep

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag 2018 Stichting Kunstcollectie Delta Lloyd Groep"

Transcriptie

1 Jaarverslag 2018 Stichting Kunstcollectie Delta Lloyd Groep Lenny Oosterwijk, Heraclitus IJ

2 Inhoud 1. Inleiding 1.1 Missie 1.2 Tentoonstelling- en collectiebeleid 1.3 Behoud en beheer 2. Terugblik Exposities 2.2 Bruiklenen 3. De toekomst 4. Rekening van baten en lasten over Balans per 31 december 2017

3 1. Inleiding In de afgelopen 30 jaar heeft Delta Lloyd een hedendaagse kunstcollectie opgebouwd met een museale uitstraling. Tot de collectie behoren werken van Nederlandse topkunstenaars, maar ook werk van beginnende kunstenaars. De collectie is uitgegroeid tot een professionele kunstcollectie, die zowel binnen het bedrijf als daarbuiten een belangrijke functie vervult. De collectie is sinds 2008 ondergebracht in Stichting Kunstcollectie Delta Lloyd Groep (de stichting). De collectie is van museale waarde en een groot deel van de collectie betreft potentieel Nederlands Erfgoed met werk van Nederlandse topkunstenaars als Armando, Jan Toorop en Marlène Dumas. Vanwege het belang dat de collectie professioneel beheerd wordt en behouden blijft, is de collectie in 2008 ondergebracht in de Stichting Kunstcollectie Delta Lloyd Groep ( de Stichting ). 1.1 Missie De Stichting heeft een maatschappelijk georiënteerde missie met de volgende kernpunten: 1. Platform voor jonge Nederlandse kunstenaars 2. Zichtbaar maken van de collectie 3. Kunst en kunsteducatie inzetten om creativiteit te bevorderen 4. Kunst inzetten om waarnemingskaders te verruimen en reflectie te bewerkstelligen Toelichting De missie van de Stichting wordt geplaatst in een landelijke context van kunstbeleid in ondernemingen en organisaties, waarbij kunst wordt gezien als meer dan vulling van een kantoorwand. Het kunstbeleid spitst zich al sinds eind jaren tachtig toe op het creëren van een stimulerende werkomgeving waarbinnen kunst en bedrijf met elkaar in dialoog zijn. De Stichting biedt een platform aan Nederlandse kunstenaars. Er wordt, met name, werk aangekocht van jonge veelbelovende kunstenaars. Maar daarnaast ook van gevestigde kunstenaars waarvan al werk is aangekocht en die interessant zijn om te blijven volgen. De Stichting kent inmiddels een traditie waar het ondersteunen van pas afgestudeerde kunstenaars betreft, door werk van hen aan te kopen of hen in de gelegenheid te stellen hun werk te exposeren. Kunst moet breed gedragen worden en voorlichting speelt daarbij een belangrijke rol. Pas dan kan ze helpen om denkkaders te doorbreken en creativiteit te bevorderen. De Stichting wil hier een bijdrage aan leveren door de kunstcollectie toegankelijk te maken in de vorm van onder andere rondleidingen en het online delen van (achtergrond) informatie. Exposities worden vaak vooraf gegaan door een toelichtende inleiding en regelmatig worden kunstenaars, van wie werk in de collectie is opgenomen, uitgenodigd om over hun werk te vertellen. Tentoonstelling- en collectiebeleid De stichting streeft ernaar om jaarlijks minimaal twee exposities te realiseren die openbaar toegankelijk zijn voor publiek. Qua inhoud varieert dit van exposities met werk uit de vaste collectie tot werk van jonge kunstenaars of exposities die aansluiten bij bepaalde thema s. Zo is in 2018 een expositie gerealiseerd rond het thema portretten.

4 Werken uit de kunstcollectie worden geëxposeerd in de kantoorpanden van NN Group, waarin Delta Lloyd Groep is opgegaan en een belangrijk deel wordt daar tentoongesteld in openbaar toegankelijke ruimten. Daarnaast kunnen werken in bruikleen gegeven worden aan musea en andere organisaties. Zo zijn in 2018 een werk van Armando in bruikleen gegeven aan het Singer Museum en een werk van Eugène Brands aan het COBRA Museum. De Stichting vindt het namelijk belangrijk dat niet alleen medewerkers maar evenzeer mensen van buiten het bedrijf bij de collectie worden betrokken. Dit omdat de werken inspiratie, creativiteit, historisch perspectief en stof tot discussie opleveren: kunst weerspiegelt en maakt nieuwsgierig. Het collectiebeleid is gericht op het verzamelen van kunst van professionele, Nederlandse of in Nederland wonende kunstenaars. Dit kunnen gerenommeerde kunstenaars zijn, maar ook jonge kunstenaars die nog onbekend zijn of kunstenaars waarvan al werk in de collectie is opgenomen en die interessant zijn om te volgen. Bij aankopen wordt een aantal uitgangspunten gehanteerd: - het werk past in de huidige collectie en voegt iets toe aan de collectie; - het werk heeft kwaliteit (in zeggingskracht, techniek en/of vorm); - het werk is verrassend of vernieuwend (bijvoorbeeld qua techniek of inhoud). Door de overname van Delta Lloyd Groep in 2017 kwam de donatie, die voorheen door Delta Lloyd Groep jaarlijks werd verricht, in 2018 te vervallen. Toch is de Stichting er in 2018 in geslaagd om, naast de activiteiten gericht op het beheer en behoud van de opgebouwde collectie, in totaal negen nieuwe werken aan de collectie toe te voegen. 1.2 Behoud en beheer Behoud en beheer is een belangrijk onderdeel van de activiteiten van de Stichting. De collectie is, sinds 2017, opgenomen in een nieuw registratiesysteem, dat veel mogelijkheden biedt voor digitale ontsluiting. In het systeem is ieder kunstwerk uit de collectie voorzien van een korte toelichtende tekst. De Stichting streeft ernaar om zoveel mogelijk werken uit de collectie te exposeren. De werken uit de collectie die niet kunnen worden geëxposeerd (vaak tijdelijk, bijvoorbeeld door verbouwingen of relocaties) worden opgeslagen in de kunstopslag van de stichting.

5 2. Terugblik Exposities In 2018 zijn de volgende exposities gerealiseerd, die alle openbaar toegankelijk waren. Jong talent De in 2017 geopende expositie Jong Talent in het Tooropgebouw in Amsterdam, liep door in Deze expositie was samengesteld uit werk van jonge kunstenaars, die heel recent zijn afgestudeerd aan Nederlandse kunstopleidingen. Deelnemende kunstenaars waren: Anna Kindt, Janiek Goudzwaard, Joris Strouken, Iris Zendman, Lars Vonk en Kirsten Everink. Joris Strouken, werk opgenomen in expositie Jong Talent All About Portraits In 2018 heeft de Stichting tevens een expositie samengesteld uit een selectie van portretten uit haar collectie. Deze expositie, met als titel All About Portraits, was te zien was in het Toorop gebouw in Amsterdam. Als onderdeel van de expositie vertelden een aantal kunstenaars over hun werk dat in de expositie was opgenomen.

6 De expositie All About Portraits De historie van Delta Lloyd verbeeld In het Ooievaarsnest, het OHRA gebouw in Arnhem, zijn werken uit de collectie opgenomen in de expositie De historie van Delta Lloyd verbeeld. Mede aan de hand van deze schilderijen en objecten wordt de rijke geschiedenis van Delta Lloyd in beeld gebracht. Vaste collectie Buiten de gerealiseerde exposities werd wisselend werk uit de vaste collectie van de Stichting geëxposeerd. 2.2 Bruiklenen Naast het exposeren van werken uit de collectie in de bedrijfspanden, kiest de Stichting er steeds vaker voor om ook werken in bruikleen te geven aan derden, om ze op die manier onder de aandacht van een nog breder publiek te kunnen brengen. NN Als onderdeel van de samenwerking met de kunstcollectie van NN Group, zijn een aantal werken uit de collectie van de Stichting in bruikleen gegeven aan NN Group. Cobra museum Eind 2017 is een samenwerking aangegaan met het Cobra museum voor Moderne Kunst Amstelveen in het kader van de expositie Eugène Brands van huiskamer tot heelal die daar tot 27 mei 2018 te zien is geweest. Voor die expositie heeft de Stichting uit haar collectie het werk Lentemaan van Eugène Brands aan het Cobra Museum in bruikleen gegeven voor de duur van de expositie.

7 Eugène Brands, Lentemaan. Singer Museum te Laren Armando, Der Zaun. Catalogus Out of Office In december 2018, heeft de Stichting het werk Der Zaun van Armando (overleden op 1 juli 2018) in bruikleen gegeven aan het Singer Museum in Laren. Der Zaun was daar geëxposeerd als onderdeel van de tentoonstelling Out of Office, Kunstschatten uit bedrijven, die het Singer Museum in samenwerking met de Vereniging Bedrijfscollecties Nederland (VBCN) heeft gerealiseerd. Deze tentoonstelling omvat ruim 150 hoogtepunten uit de bedrijfscollecties van enkele Nederlandse bedrijven en kon worden bezocht gedurende de periode van 11 december 2018 t/m 14 april 2019.

8 3. De toekomst Vanaf de overname van Delta Lloyd door NN Group in 2017, exposeert de Stichting werken uit de kunstcollectie in de panden van de verschillende onderdelen van NN Group (alsmede voormalig Delta Lloyd) en wordt nauw samengewerkt met de kunstcollectie van NN Group. De beide collecties sluiten erg goed op elkaar aan en zijn ook complementair aan elkaar. Hoewel de Stichting strikt genomen buiten de overname van Delta Lloyd door NN Group is gebleven, heeft het bestuur van de Stichting, in 2018 de mogelijkheden onderzocht om tot een integratie van de beide collecties te kunnen komen. In overleg met de Belastingdienst (in verband met de ANBI-status van de Stichting) heeft het bestuur besloten om de collectie van de Stichting te verkopen aan NN Group en de opbrengst te schenken aan een ANBI-instelling met een soortgelijke doelstelling als die van de Stichting. Na voltooiing van dit alles zal de Stichting, die dan immers geen activiteiten meer zal ontplooien, worden ontbonden. Naar verwachting zal dit proces begin 2019 zijn afgerond. 4. Samenstelling van het bestuur Het stichtingsbestuur bestond in 2018 uit Fleur Hudig (Head of Corporate Citizenship bij NN Group) voorzitter, Jackelien Top (extern kunstadviseur, bestuurslid en René Dehue (Legal Counsel NN Group) bestuurslid.

9 5. Rekening van baten en lasten over 2018 EXPLOITATIEREKENING OVER BATEN Donatie Delta Lloyd ,00 Verkopen kunstwerken - - Bruikleen 4.314,55 Totale baten 4.314, ,00 LASTEN Bankkosten 485,79 162,66 Rentekosten 171,02 221,17 Overige kosten ,02 799,40 Aankopen kunst , ,00 Totale lasten , ,23 RESULTAAT Dotatie/onttrekking aan de , ,77 reserve kunstaankopen

10 6. Balans per 31 december 2018 BALANS PER 31 DECEMBER: BEZITTINGEN Kunstcollectie bij DL groep Uitbreiding collectie Stichting Kunstcollectie Verkopen collectie Stichting 0 0 Kunstcollectie Totale waarde van de kunstcollectie Kortlopende vorderingen Nog te ontvangen uit verkopen Vooruitbetaalde bedragen Liquide middelen Bankrekening Totaal bezittingen SCHULDEN Vermogen Eigen vermogen Uitbreiding collectie Stichting Kunstcollectie Verkopen collectie Stichting 0 0 Kunstcollectie Reserve Kunstaankopen Totaal eigen vermogen Kortlopende schulden Nog te betalen kunstaankopen 0 0 Crediteuren 0 0 Totale Schulden

11 7. Toelichting op de rekening van baten en lasten over 2018 In 2018 zijn er negen werken aangekocht voor een totale waarde van (2017: 3.180). Deze waarde is toegevoegd aan de balans als uitbreiding op de kunstcollectie. Daarmee komt de aanschafwaarde van de kunstcollectie, ultimo 2018, uit op een bedrag van (2017: ). In 2018 is aan de reserve kunstaankopen onttrokken (2017: dotatie 116), zijnde het verschil tussen de baten en de lasten. De totale reserve kunstaankopen bedraagt per (2017: ). Gedurende het jaar werd duidelijk dat het beheer van een kunstcollectie, zoals dat plaatsvindt door de Stichting Kunstcollectie Delta Lloyd, niet past binnen het kunstbeleid zoals dat binnen NN Group wordt gevoerd. Dit terwijl de Delta Lloyd collectie een waardevolle aanvulling vormt op de NN Group collectie. Om die reden is gezocht naar mogelijkheden om beide collecties te integreren. Na overleg met de Belastingdienst (in verband met de ANBI-status van de Stichting Kunstcollectie Delta Lloyd Groep), is besloten de kunstcollectie, tegen taxatiewaarde, te verkopen aan NN Group. De verkoop heeft op 18 januari 2019 plaatsgevonden. In 2018 zijn de volgende aankopen gedaan: Naam kunstenaar Titel Productiejaar Techniek Bedrag Janiek Elzinga- Goudzwaard -Platte vlakken -L-vorm -Driehoekig 2017 Roestend Plaatstaal Jannemarein Renout SCAN Blend 'Favourable Factors' 2015 Archival print op Canson Infinity, 3 mm dibond, lijst van esdoornhout (wit) Lydia Duijmelinck Shui II 2018 Inkten op canvas en zeil Lenny Oosterwijk Heraclitus, IJ 2018 Fine art papier op dibond in handgemaakte houten lijst Anne Geene Devaluation of Luck Line 1 Line

12 8. Verslag van de administrateur Op 1 september 2008 is de Stichting Kunstcollectie Delta Lloyd Groep opgericht. Delta Lloyd N.V., Delta Lloyd Zorgverzekering N.V. en OHRA N.V. hebben in 2008 hun kunstcollectie ter schenking ingebracht in de stichting voor een totale waarde van ,=. In dit verslag wordt verantwoording afgelegd over de financiële activiteiten van de stichting. In 2018 is er door de stichting een negental kunstwerken aangekocht ter uitbreiding van de kunstcollectie, welke bekostigd zijn uit de reserve. Het verschil tussen reserve en uitgaven van de stichting is onttrokken aan de kunstreserve van de stichting. De kunstcommissie ontwikkelde vanuit haar rol verschillende activiteiten waarvan de kosten zijn gedekt uit het door NN aan de kunstcommissie daarvoor apart beschikbaar gestelde budget, waaruit ook de kosten voor de conservator worden bekostigd. Administrateur Stichting Kunstcollectie Delta Lloyd S. Chandrangam

Stichting Kunst collectie Delta Lloyd Groep Jaarverslag 2017 STICHTING KUNST COLLECTIE DELTA LLOYD GROEP

Stichting Kunst collectie Delta Lloyd Groep Jaarverslag 2017 STICHTING KUNST COLLECTIE DELTA LLOYD GROEP STICHTING KUNST COLLECTIE DELTA LLOYD GROEP Jaarverslag 2017 1 Inhoud 4 1. INLEIDING 4 1.1 Missie 6 1.2 Tentoonstelling- en collectiebeleid 6 1.3 Behoud en beheer 7 2. TERUGBLIK 2017 8 2.1 Ontwikkeling

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Kunstcollectie Delta Lloyd Group. Louise te Poele, White Swan, interactief stillleven

Jaarverslag Stichting Kunstcollectie Delta Lloyd Group. Louise te Poele, White Swan, interactief stillleven Jaarverslag 2016 Stichting Kunstcollectie Delta Lloyd Group Louise te Poele, White Swan, interactief stillleven Inhoud 1. Inleiding over de collectie 3 1.1 Missie 3 1.2 Tentoonstelling- en collectiebeleid,

Nadere informatie

Stichting Kunstcollectie Delta Lloyd Groep

Stichting Kunstcollectie Delta Lloyd Groep Rapport inzake jaarrekening 2012 Stichting Kunstcollectie Delta Lloyd Groep AUTEUR L.J. Voorthuijzen Financieel specialist IT&S a.i. OPDRACHTGEVER Bestuur Stichting Kunstcollectie Delta Lloyd Groep 1/10

Nadere informatie

Stichting Kunstcollectie Delta Lloyd Groep

Stichting Kunstcollectie Delta Lloyd Groep Rapport inzake jaarrekening 2013 Stichting Kunstcollectie Delta Lloyd Groep AUTEUR R.Franken Sr Business Controller IT&S OPDRACHTGEVER Bestuur Stichting Kunstcollectie Delta Lloyd Groep 1/11 INHOUD 1.

Nadere informatie

Stichting Kunstcollectie Delta Lloyd Groep

Stichting Kunstcollectie Delta Lloyd Groep Rapport inzake jaarrekening 2014 Stichting Kunstcollectie Delta Lloyd Groep AUTEUR R.Franken Sr Business Controller IT&S OPDRACHTGEVER Bestuur Stichting Kunstcollectie Delta Lloyd Groep 1/12 INHOUD 1.

Nadere informatie

Stichting Kunstcollectie Delta Lloyd Groep

Stichting Kunstcollectie Delta Lloyd Groep Rapport inzake jaarrekening 2015 Stichting Kunstcollectie Delta Lloyd Groep AUTEUR R.Franken Sr Business Controller IT&S OPDRACHTGEVER Bestuur Stichting Kunstcollectie Delta Lloyd Groep 1/12 INHOUD 1.

Nadere informatie

Stichting Kunstcollectie KPMG Juni 2018

Stichting Kunstcollectie KPMG Juni 2018 Bestuursverslag KPMG FY 16/17 Stichting Kunstcollectie KPMG Juni 2018 Inhoud Algemeen 3 Aankoopbeleid 4 Bestuur 5 Aankopen en activiteiten FY16/17 6 2 Algemeen In 2006 zijn de kunsteigendommen van KPMG

Nadere informatie

VERSLAG EN JAARREKENING 2015

VERSLAG EN JAARREKENING 2015 JAN ROËDE STICHTING VERSLAG EN JAARREKENING 2015 vastgesteld op 31 mei 2016 Bestuur: Mw. O.L. van Hulsen Dhr. L. van Sinderen (voorzitter) Dhr. D.S. Stapel Dhr. H.P.M.N. van Wersch (secretaris-penningmeester)

Nadere informatie

Stichting Kunstcollectie KPMG Juni 2017

Stichting Kunstcollectie KPMG Juni 2017 Bestuursverslag KPMG FY 15/16 Stichting Kunstcollectie KPMG Juni 2017 Inhoud Algemeen 3 Aankoopbeleid 4 Bestuur 5 Aankopen en activiteiten FY15/16 6 2 Algemeen In 2006 zijn de kunsteigendommen van KPMG

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Endowment De Buitenplaats. Eelde

Jaarrekening Stichting Endowment De Buitenplaats. Eelde Jaarrekening 215 Stichting Endowment De Buitenplaats Eelde Inhoud Jaarrekening Balans per 31 december 215 2 Exploitatierekening over 215 3 Toelichting op de balans en exploitatierekening 4 Stichting Endowment

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Endowment De Buitenplaats. Eelde

Jaarrekening Stichting Endowment De Buitenplaats. Eelde Jaarrekening 2014 Stichting Endowment De Buitenplaats Eelde Inhoud Jaarrekening Balans per 31 december 2014 2 Exploitatierekening over 2014 3 Toelichting op de balans en exploitatierekening 4 Stichting

Nadere informatie

PERSBERICHT 12 SEPTEMBER Primeur: Singer Laren toont ruim 150 zelden vertoonde kunstschatten uit bedrijven

PERSBERICHT 12 SEPTEMBER Primeur: Singer Laren toont ruim 150 zelden vertoonde kunstschatten uit bedrijven PERSBERICHT 12 SEPTEMBER 2018 Primeur: Singer Laren toont ruim 150 zelden vertoonde kunstschatten uit bedrijven Ina van Zyl, Politician, 2010, olieverf op linnen, Collectie AkzoNobel Art Foundation. Foto

Nadere informatie

JAARREKENING 2012 JAN ROEDE STICHTING. vastgesteld op 19 maart 2013. Bestuur:

JAARREKENING 2012 JAN ROEDE STICHTING. vastgesteld op 19 maart 2013. Bestuur: JAN ROEDE STICHTING JAARREKENING 2012 vastgesteld op 19 maart 2013 Bestuur: Dhr. M.S.M. Grasveld (voorzitter) Mw. O.L. van Hulsen Dhr. L. van Sinderen (vanaf 28 november 2012) Dhr. D.S. Stapel Dhr. H.P.M.N.

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Endowment De Buitenplaats. Eelde

Jaarrekening Stichting Endowment De Buitenplaats. Eelde Jaarrekening 218 Stichting Endowment De Buitenplaats Eelde Inhoud Jaarrekening Balans per 31 december 218 2 Exploitatierekening over 218 3 Toelichting op de balans en exploitatierekening 4 Stichting Endowment

Nadere informatie

VERSLAG EN JAARREKENING 2016

VERSLAG EN JAARREKENING 2016 JAN ROËDE STICHTING VERSLAG EN JAARREKENING 2016 vastgesteld op 21 maart 2017 Bestuur: Mw. O.L. van Hulsen Dhr. L. van Sinderen (voorzitter) Dhr. D.S. Stapel Dhr. H.P.M.N. van Wersch (secretaris-penningmeester)

Nadere informatie

VERSLAG EN JAARREKENING 2012

VERSLAG EN JAARREKENING 2012 JAN ROEDE STICHTING VERSLAG EN JAARREKENING 2012 vastgesteld op 19 maart 2013 Bestuur: Dhr. M.S.M. Grasveld (voorzitter) Mw. O.L. van Hulsen Dhr. L. van Sinderen (vanaf 28 november 2012) Dhr. D.S. Stapel

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2014

Financieel Jaarverslag 2014 Financieel Jaarverslag 2014 Stichting Museum Kempenland Eindhoven Boutenslaan 161 b 5644 TV Eindhoven 6 februari 2015 Inhoud: Pagina BESTUURSVERSLAG 2 JAARREKENING Balans per 31 december 2014 4 Staat van

Nadere informatie

NEDERLANDS STEENDRUKMUSEUM VALKENSWAARD FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013

NEDERLANDS STEENDRUKMUSEUM VALKENSWAARD FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013 NEDERLANDS STEENDRUKMUSEUM VALKENSWAARD FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013 Valkenswaard, 20 februari 2014 INHOUDSOPGAVE FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013 Pagina 1. Accountantsverslag 3 2. Algemeen 4 3. Jaarrekening

Nadere informatie

VERSLAG EN JAARREKENING 2014

VERSLAG EN JAARREKENING 2014 JAN ROËDE STICHTING VERSLAG EN JAARREKENING 2014 vastgesteld 2 juni 2015 Bestuur: Mw. O.L. van Hulsen Dhr. L. van Sinderen (voorzitter) Dhr. D.S. Stapel Dhr. H.P.M.N. van Wersch (secretaris-penningmeester)

Nadere informatie

ANBI-GEGEVENS INHOUD. Historische schets. Doelstellingen. Beleid en uitgeoefende activiteiten. Collectie De Ghulden Roos. Jaarboek De Ghulden Roos

ANBI-GEGEVENS INHOUD. Historische schets. Doelstellingen. Beleid en uitgeoefende activiteiten. Collectie De Ghulden Roos. Jaarboek De Ghulden Roos ANBI-GEGEVENS INHOUD Historische schets Doelstellingen Beleid en uitgeoefende activiteiten Collectie De Ghulden Roos Jaarboek De Ghulden Roos Samenwerking Financiële verantwoording Overige ANBI-gegevens

Nadere informatie

Financieel overzicht Stichting Stedelijk Museum Fonds. Versie 31 maart 2016

Financieel overzicht Stichting Stedelijk Museum Fonds. Versie 31 maart 2016 Financieel overzicht 2015 Stichting Stedelijk Museum Fonds Versie 31 maart 2016 Inhoud Financieel overzicht 2015 3 Balans 4 Staat van baten en lasten 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten

Nadere informatie

Stichting Marie Tak van Poortvliet Museum Domburg gevestigd te Domburg. Rapport inzake de jaarrekening 2014

Stichting Marie Tak van Poortvliet Museum Domburg gevestigd te Domburg. Rapport inzake de jaarrekening 2014 Stichting Marie Tak van Poortvliet Museum gevestigd te Rapport inzake de jaarrekening 2014 Stichting Marie Tak van Poortvliet Museum 1 Inhoudsopgave Accountantsrapport Pagina Samenstellingsverklaring 2

Nadere informatie

VERSLAG EN JAARREKENING 2017

VERSLAG EN JAARREKENING 2017 JAN ROËDE STICHTING VERSLAG EN JAARREKENING 2017 vastgesteld op 24 april 2018 Bestuur: Mw. O.L. van Hulsen Dhr. L. van Sinderen (voorzitter) Dhr. D.S. Stapel Dhr. H.P.M.N. van Wersch (secretaris-penningmeester)

Nadere informatie

DOORBREKEN OVER DE STICHTING NEDERLANDSE KUNSTENAARS LATEN

DOORBREKEN OVER DE STICHTING NEDERLANDSE KUNSTENAARS LATEN OVER DE STICHTING Stichting Van Vlissingen Art Foundation werd in 2008 opgericht en heeft als doel het bevorderen, stimuleren en ondersteunen van kunst in het algemeen en de hedendaagse kunst in het bijzonder.

Nadere informatie

Stichting Tijdmeetkundige Collectie Nederland

Stichting Tijdmeetkundige Collectie Nederland Stichting Tijdmeetkundige Collectie Nederland Utrecht Jaarverslag 2018 JAARVERSLAG 2018 Inhoudsopgave Pagina Algemene gegevens 2 Jaarrekening Balans per 31 december 2018 4 Winst- & verliesrekening over

Nadere informatie

Stichting Kunstcollectie KPMG. Jaarrekening 2015/2016

Stichting Kunstcollectie KPMG. Jaarrekening 2015/2016 1 Stichting Kunstcollectie KPMG Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 30 september 2016 3 Staat van baten en lasten over de periode 1 oktober 2015 tot en met 30 september 2016 4 Toelichting behorende

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Historische Commissie voor de Leidse Universiteit te Leiden

JAARREKENING Stichting Historische Commissie voor de Leidse Universiteit te Leiden JAARREKENING 2014 Stichting Historische Commissie voor de Leidse Universiteit te Leiden Jaarrekening 2014 1 / 11 INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag 3 Jaarrekening Balans 31 december 2014 6 Staat van baten en

Nadere informatie

ANBI-gegevens van Stichting De Wieger en Stichting Vrienden van De Wieger

ANBI-gegevens van Stichting De Wieger en Stichting Vrienden van De Wieger ANBI-gegevens van Stichting De Wieger en Stichting Vrienden van De Wieger Naam museum: Stichting De Wieger, opgericht 14 januari 1988, herzien 13 maart 2014 Naam vrienden: Stichting Vrienden van De Wieger,

Nadere informatie

Directieverslag. Stichting Museum voor Religieuze Kunst

Directieverslag. Stichting Museum voor Religieuze Kunst Directieverslag Een uitgebreid directieverslag/activiteitenverslag ligt ter inzake ten kantore van de stichting. Uden, 9 september 2013 De Directie: 5 Balans per 31 december 2012 Vaste activa Materiële

Nadere informatie

STICHTING BEDRIJFSVRIENDEN DORDRECHTS MUSEUM

STICHTING BEDRIJFSVRIENDEN DORDRECHTS MUSEUM JAARVERSLAG 2015 Dordrecht, april 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina Verslag activiteiten 3-4 Balans per 31 december 2015 5 Staat van baten en lasten over 2015 6 Toelichtingen 7-8 2 VERSLAG ACTIVITEITEN De stichting

Nadere informatie

Stichting Jan van der Togt. te Amstelveen. Publicatierapport inzake de jaarrekening 2015

Stichting Jan van der Togt. te Amstelveen. Publicatierapport inzake de jaarrekening 2015 Stichting Jan van der Togt te Amstelveen Publicatierapport inzake de jaarrekening 2015 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2015 2 Staat van baten-en-lasten over 2015 4 Grondslagen

Nadere informatie

VERSLAG EN JAARREKENING 2018

VERSLAG EN JAARREKENING 2018 JAN ROËDE STICHTING VERSLAG EN JAARREKENING 2018 vastgesteld op 26 maart 2019 Bestuur: Mw. O.L. van Hulsen Dhr. L. van Sinderen (voorzitter) Dhr. D.S. Stapel Dhr. H.P.M.N. van Wersch (secretaris-penningmeester)

Nadere informatie

Stichting Westerwolds Monumentenfonds te Assen. Financieel verslag 2016

Stichting Westerwolds Monumentenfonds te Assen. Financieel verslag 2016 Stichting Westerwolds Monumentenfonds te Assen Financieel verslag 2016 Inhoud Jaarverslag Jaarrekening Balans per 31 december 2016 Staat van baten en lasten over 2016 Algemene grondslagen voor de jaarrekening

Nadere informatie

Stichting Marie Tak van Poortvliet Museum Domburg gevestigd te Domburg. Rapport inzake de jaarrekening 2015

Stichting Marie Tak van Poortvliet Museum Domburg gevestigd te Domburg. Rapport inzake de jaarrekening 2015 Stichting Marie Tak van Poortvliet Museum gevestigd te Rapport inzake de jaarrekening 2015 Stichting Marie Tak van Poortvliet Museum 1 Inhoudsopgave Accountantsverslag Pagina Samenstellingsverklaring 2

Nadere informatie

1. Voorwoord. 2. Terugblik

1. Voorwoord. 2. Terugblik v 2012 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Terugblik 3. Bijdrage aan het museum 4. Financiële verslaglegging 5. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt Voorwoord 1. Voorwoord Het afgelopen jaar trok

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS HAAGS HISTORISCH MUSEUM DEN HAAG Rapport inzake jaarstukken 2012

STICHTING STEUNFONDS HAAGS HISTORISCH MUSEUM DEN HAAG Rapport inzake jaarstukken 2012 STICHTING STEUNFONDS HAAGS HISTORISCH MUSEUM DEN HAAG Rapport inzake jaarstukken 2012 De financiële verantwoording van de Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum bestaat uit de volgende onderdelen:

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG. Stichting Beheer Kunstcollectie Zuyderland MC

FINANCIEEL JAARVERSLAG. Stichting Beheer Kunstcollectie Zuyderland MC FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 Stichting Beheer Kunstcollectie Zuyderland MC INHOUD 1. Algemeen 2. Bestuursverslag 3. Balans per 31 december 2015 4. Winst- en verliesrekening 2015 5. Kasstroomoverzicht 6.

Nadere informatie

Stichting Kleyn Jaarverslag 2013

Stichting Kleyn Jaarverslag 2013 Stichting Kleyn Jaarverslag 2013 (EUR x 1) Inhoud Pagina Algemeen 3 Bestuursverslag 3 Balans per 31 december 2013 4 Resultatenrekening 5 Toelichting op de balans 6 Toelichting op de resultatenrekening

Nadere informatie

Vereniging van Vrienden van het Frans Hals Museum De Hallen Haarlem. Jaarrekening 2012

Vereniging van Vrienden van het Frans Hals Museum De Hallen Haarlem. Jaarrekening 2012 Vereniging van Vrienden van het Frans Hals Museum De Hallen Haarlem Jaarrekening 2012 Heemstede, 27 maart 2013 Herm. J. Schoenmaker, penningmeester Deze jaarrekening heeft 7 pagina s Balans per 31 december

Nadere informatie

Stichting Ajax Foundation

Stichting Ajax Foundation Stichting Ajax Foundation Jaarrapportage Seizoen 2013/2014 29-12-2014 Inhoudsopgave Blz. 1. Verslag van het bestuur 1 2. Balans per 30 juni 2014 2 3a. Staat van baten en lasten m.b.t. baten 3 3b. Staat

Nadere informatie

STICHTING COMMUNICATIE CENTRUM CHEMIE. Jaarverslag 2016

STICHTING COMMUNICATIE CENTRUM CHEMIE. Jaarverslag 2016 STICHTING COMMUNICATIE CENTRUM CHEMIE Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave Dit verslag is als volgt ingedeeld: Algemeen toelichting op de jaarrekening / 3 Jaarrekening 2016 1 balans per 31 december 2016/ 4 2

Nadere informatie

ANBI publicatiestukken 2013

ANBI publicatiestukken 2013 ANBI publicatiestukken 2013 Verkorte balans Verkorte staat van baten en lasten Toelichting op de verkorte balans en de verkorte staat van baten en lasten 1 Verkorte balans per 31 december 2013 (opgesteld

Nadere informatie

STICHTING BEDRIJFSVRIENDEN DORDRECHTS MUSEUM JAARVERSLAG 2014

STICHTING BEDRIJFSVRIENDEN DORDRECHTS MUSEUM JAARVERSLAG 2014 JAARVERSLAG 2014 Dordrecht, januari 2015 INHOUDSOPGAVE Pagina Verslag activiteiten 3-4 Balans per 31 december 2014 5 Staat van baten en lasten over 2014 6 Toelichtingen 7 9 2 VERSLAG ACTIVITEITEN De stichting

Nadere informatie

Financieel overzicht 2014. Stichting Stedelijk Museum Fonds. Versie 04-06-2015

Financieel overzicht 2014. Stichting Stedelijk Museum Fonds. Versie 04-06-2015 Financieel overzicht 2014 Stichting Stedelijk Museum Fonds Versie 04-06-2015 Inhoud Financieel overzicht 2014 3 Balans 4 Staat van baten en lasten 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2014

FINANCIEEL VERSLAG 2014 FINANCIEEL VERSLAG 2014 De financiële positie van het Museum Voorschoten sluit in het boekjaar 2014 met een lager resultaat dan in 2013. Ten opzichte van de begroting voor 2014 is wel een beter resultaat

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 STICHTING STADSPIJPERS VAN 's-hertogenbosch FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 INHOUDSOPGAVE Algemeen 1 Jaarrekening Balans per 31 december 2 Exploitatierekening 3 Toelichting algemeen 4 Toelichting op de balans

Nadere informatie

STICHTING FRANS & KAPMA FOUNDATION TE KRING VAN DORTH JAARVERSLAG Rapport inzake jaarstukken 2016

STICHTING FRANS & KAPMA FOUNDATION TE KRING VAN DORTH JAARVERSLAG Rapport inzake jaarstukken 2016 STICHTING FRANS & KAPMA FOUNDATION TE KRING VAN DORTH JAARVERSLAG Rapport inzake jaarstukken 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG 1 Opdracht 2 2 Accountantscontrole 2 3 Algemeen 3 1 BESTUURSVERSLAG

Nadere informatie

Stichting Voor en Door Kunstenaars te Laren. Jaarrekening 2012

Stichting Voor en Door Kunstenaars te Laren. Jaarrekening 2012 te Laren Jaarrekening 2012 INHOUD 1. ALGEMEEN Pagina 2. JAARREKENING 2012 2.1 Balans per 31 december 2012 4 2.2 Resultatenrekening over 2012 5 2.3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 6 2.4

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016 STICHTING STADSPIJPERS VAN 's-hertogenbosch FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016 INHOUDSOPGAVE Algemeen 1 Jaarrekening Balans per 31 december 2 Exploitatierekening 3 Toelichting algemeen 4 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Stichting Westerwolds Monumentenfonds. Financieel verslag 2013

Stichting Westerwolds Monumentenfonds. Financieel verslag 2013 Stichting Westerwolds Monumentenfonds Financieel verslag 2013 Inhoud Jaarverslag Jaarrekening Balans per 31 december 2013 Staat van baten en lasten over 2013 Algemene grondslagen voor de jaarrekening Toelichting

Nadere informatie

Instandhouding van de artistieke nalatenschap van Ton Smits, en alles wat daartoe bevorderlijk kan zijn.

Instandhouding van de artistieke nalatenschap van Ton Smits, en alles wat daartoe bevorderlijk kan zijn. Stichting Ton Smits, Jaarverslag 2014 De Stichting Ton Smits is geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Vanaf 1-1-2012 is de stichting een culturele ANBI (actief op het gebied van erfgoed

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2016. Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum

Beleidsplan 2013-2016. Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum Beleidsplan 2013-2016 Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum Beleidsplan Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum Inleiding... 3 Activiteiten... 3 Organisatie en financiën...

Nadere informatie

Stichting Openbaar Museum Modelbouw Postbus AE DE BILT. Financieel verslag (t.b.v. website) 2015

Stichting Openbaar Museum Modelbouw Postbus AE DE BILT. Financieel verslag (t.b.v. website) 2015 Stichting Openbaar Museum Modelbouw Postbus 232 3730 AE DE BILT Financieel verslag (t.b.v. website) 2015 Stichting Openbaar Museum Modelbouw Postbus 232 3730 AE DE BILT Jaarrapport 2015 Rapportdatum: 23

Nadere informatie

GEGEVENS STICHTING. Postbus 256, 2170 AG SASSENHEIM RSIN nummer: 819315631 KVK nummer: 27317264 www.vandenbroekfoundation.nl www.lamlisse.

GEGEVENS STICHTING. Postbus 256, 2170 AG SASSENHEIM RSIN nummer: 819315631 KVK nummer: 27317264 www.vandenbroekfoundation.nl www.lamlisse. GEGEVENS STICHTING Naam van de stichting: Stichting VandenBroek Foundation Postadres: Postbus 256, 2170 AG SASSENHEIM RSIN nummer: 819315631 KVK nummer: 27317264 Website: www.vandenbroekfoundation.nl www.lamlisse.nl

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt

JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt 2015 Inhoudsopgave pagina Voorwoord... 3 Onze activiteiten in beeld... 5 Financiële verslaglegging... 6 Doelstelling Vrienden van Museum Jan van der

Nadere informatie

JAARREKENING Vereniging Oudheidkamer Twente Stroinksbleekweg 12 B 7523 ZL ENSCHEDE

JAARREKENING Vereniging Oudheidkamer Twente Stroinksbleekweg 12 B 7523 ZL ENSCHEDE Vereniging Oudheidkamer Twente Stroinksbleekweg 12 B 7523 ZL ENSCHEDE INHOUDSOPGAVE 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2015 (na resultaatbestemming) blz. 3 + 4 1.2 Staat van Baten en Lasten over

Nadere informatie

STICHTING KUNSTFONDS VINCENT VAN GOGHHUIS ZUNDERT

STICHTING KUNSTFONDS VINCENT VAN GOGHHUIS ZUNDERT BELEIDSPLAN 2017-2020 STICHTING KUNSTFONDS VINCENT VAN GOGHHUIS ZUNDERT Inhoud: 1. Inleiding 2. Doelstelling stichting 3. Werkwijze stichting 4. Verwezenlijking doelstelling 5. Wijze van fondsenwerving

Nadere informatie

Beleidsplan stichting Kunstbezit Koninklijke Nedlloyd

Beleidsplan stichting Kunstbezit Koninklijke Nedlloyd Beleidsplan stichting Kunstbezit Koninklijke Nedlloyd 2017 Inhoud Inleiding Strategie 1.1 Kernprincipes van de stichting Statutaire doelstelling Afwezigheid van winstoogmerk Bestemming liquidatiesaldo

Nadere informatie

Het Nederlands Tegelmuseum is een Algemeen Nut Beogende Instelling. Bij schenkingen en giften gelden voor u belastingvoordelen. Lees hieronder meer over dit onderwerp. Naam Stichting Nederlands Tegelmuseum

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 Stichting Jan Zondag

Jaarrekening 2016 Stichting Jan Zondag Jaarrekening 2016 Stichting Jan Zondag Inhoud Voorwoord 1. Algemeen 2. Jaarverslag 3. Jaarrekening 3.1 balans 3.2 staat van baten en lasten 3.3 algemene toelichting 3.4 toelichting balans 3.5 toelichting

Nadere informatie

Stichting Openbaar Museum Modelbouw Leyenseweg BC BILTHOVEN. Financieel verslag 2013

Stichting Openbaar Museum Modelbouw Leyenseweg BC BILTHOVEN. Financieel verslag 2013 Stichting Openbaar Museum Modelbouw Leyenseweg 115 3721 BC BILTHOVEN Financieel verslag 2013 Stichting Openbaar Museum Modelbouw Leyenseweg 115 3721 BC BILTHOVEN Financieel verslag 2013 Rapportdatum: 30

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum gevestigd te Den Haag

Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum gevestigd te Den Haag Accountantsrapport 2014 22 mei 2015 Nummer Kamer van Koophandel: 27274471 Datum: Opgesteld door: 22 mei 2015 J.J. Spaans Aantal exemplaren: 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina Accountantsrapport Opdracht

Nadere informatie

Stichting Openbaar Museum Modelbouw Leyenseweg BC BILTHOVEN. Financieel verslag 2012

Stichting Openbaar Museum Modelbouw Leyenseweg BC BILTHOVEN. Financieel verslag 2012 Stichting Openbaar Museum Modelbouw Leyenseweg 115 3721 BC BILTHOVEN Financieel verslag 2012 Stichting Openbaar Museum Modelbouw Leyenseweg 115 3721 BC BILTHOVEN Financieel verslag 2012 Rapportdatum: 12

Nadere informatie

Stichting Bibliotheca Philosophica Hermetica, Amsterdam. Jaarrapport 2014

Stichting Bibliotheca Philosophica Hermetica, Amsterdam. Jaarrapport 2014 Stichting Bibliotheca Philosophica Hermetica, Amsterdam Jaarrapport 2014 Amsterdam, 31 december 2014 Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2014 4 2 Exploitatierekening over 2014 6 3 Toelichting op de

Nadere informatie

JAARREKENING 2016 POLAK-MAINZ STICHTING TE AMSTERDAM

JAARREKENING 2016 POLAK-MAINZ STICHTING TE AMSTERDAM JAARREKENING 2016 POLAK-MAINZ STICHTING TE AMSTERDAM INHOUDSOPGAVE PAGINA Bestuur verslag 1 JAARSTUKKEN JAARREKENING Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 3 Toelichting op de

Nadere informatie

Stichting Sieradencollecties Pagina 1 van 10 Jaarrekening Stichting Sieradencollecties Jaarrekening 2015

Stichting Sieradencollecties Pagina 1 van 10 Jaarrekening Stichting Sieradencollecties Jaarrekening 2015 Stichting Sieradencollecties Pagina 1 van 10 Stichting Sieradencollecties Stichting Sieradencollecties Pagina 2 van 10 Inhoud Inleiding Activiteiten in 2014 / 2015 Grondslagen voor de waardering van activa,

Nadere informatie

STICHTING GLAUCOOMFONDS

STICHTING GLAUCOOMFONDS 1 STICHTING GLAUCOOMFONDS JAARREKENING 2008 Balans per 31 december Vlottende activa Vorderingen 1 3.138 1.433 Liquide middelen 2 98.049 96.760 101.187 98.193 Eigen vermogen Algemene reserve 4.538 4.538

Nadere informatie

Stichting Openbaar Museum Modelbouw Leyenseweg BC BILTHOVEN. Financieel verslag 2014

Stichting Openbaar Museum Modelbouw Leyenseweg BC BILTHOVEN. Financieel verslag 2014 Stichting Openbaar Museum Modelbouw Leyenseweg 115 3721 BC BILTHOVEN Financieel verslag 2014 Stichting Openbaar Museum Modelbouw Leyenseweg 115 3721 BC BILTHOVEN Jaarrapport 2014 Rapportdatum: 29 juni

Nadere informatie

JAARREKENING 2015 POLAK-MAINZ STICHTING TE AMSTERDAM

JAARREKENING 2015 POLAK-MAINZ STICHTING TE AMSTERDAM JAARREKENING 2015 POLAK-MAINZ STICHTING TE AMSTERDAM INHOUDSOPGAVE PAGINA Bestuur verslag 1 JAARSTUKKEN JAARREKENING Balans per 31 december 2015 2 Staat van baten en lasten over 2015 3 Toelichting op de

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Natuurlijk Jonen

Jaarrekening. Stichting Natuurlijk Jonen Jaarrekening 2014 Van Stichting Natuurlijk Jonen Vastgesteld februari 2014 Stichting Natuurlijk Jonen Giethoorn/Jonen gemeente Steenwijkerland Inhoudsopgave blz. 1. Algemeen 3 2. Financiering 3 3. Resultaat

Nadere informatie

Stichting Jopie Huisman Museum

Stichting Jopie Huisman Museum Stichting Jopie Huisman Museum ANBI-gegevens Algemene gegevens: Naam ANBI: Stichting Jopie Huisman Museum KvK 41002479 RSIN/Fiscaal nr. 007892196 Adres Noard 6 Postcode 8711 AH Plaats Workum Tel. 0515-543131

Nadere informatie

SIEGER WHITE STICHTING. I Algemeen 1. 1 Balans per 31 december Staat van baten en lasten over

SIEGER WHITE STICHTING. I Algemeen 1. 1 Balans per 31 december Staat van baten en lasten over SIEGER WHITE STICHTING JAARREKENING 2015 Inhoudsopgave Bladnr. Rapport I Algemeen 1 Bijlagen 1 Balans per 31 december 2015 2 2 Staat van baten en lasten over 2015 3 3 Algemene toelichting en waarderingsgrondslagen

Nadere informatie

JAARREKENING 2012 POLAK-MAINZ STICHTING TE AMSTERDAM

JAARREKENING 2012 POLAK-MAINZ STICHTING TE AMSTERDAM JAARREKENING 2012 POLAK-MAINZ STICHTING TE AMSTERDAM INHOUDSOPGAVE PAGINA Bestuursverslag 1 JAARSTUKKEN JAARREKENING Balans per 31 december 2012 2 Staat van baten en lasten over 2012 3 Toelichting op de

Nadere informatie

Stichting Jan van der Togt. te Amstelveen. Publicatierapport inzake de jaarrekening 2016

Stichting Jan van der Togt. te Amstelveen. Publicatierapport inzake de jaarrekening 2016 Stichting Jan van der Togt te Amstelveen Publicatierapport inzake de jaarrekening 2016 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten-en-lasten over 2016 4 Grondslagen

Nadere informatie

uitgebracht aan het bestuur van Stichting Eugène Brands te Amsterdam inzake jaarbericht 2016

uitgebracht aan het bestuur van Stichting Eugène Brands te Amsterdam inzake jaarbericht 2016 Belastingen Administraties Adviezen Financiële planning Partners H.C.G. mr. W. Driessen E.C. Huijsmans Vogel MB RB H.C.G. D.P. mr. Driessen E.C. Ketelaars Vogel MB RB H.C.G. mr. D.J. D.P. Driessen Pieters

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag Stichting Bijbels Museum en Stichting de Cromhouthuizen

Financieel Jaarverslag Stichting Bijbels Museum en Stichting de Cromhouthuizen Financieel Jaarverslag 2018 Stichting Bijbels Museum en Stichting de Cromhouthuizen 1 Geconsolideerde balans Activa 31 december 2018 31 december 2017 Gebouwen en verbouwingen 1.699.961 1.699.961 Overige

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Stichting De Versterking SLOTEN

Jaarverslag 2012 Stichting De Versterking SLOTEN Jaarverslag 2012 Stichting De Versterking SLOTEN INHOUD 1 BESTUURSVERSLAG 2 FINANCIEEL VERSLAG Jaarrekening 2012 2.1 Balans per 31 december 2012 2.2 Staat van baten en lasten over 2012 2.3 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Westerwolds Monumentenfonds te Assen. Financieel verslag 2014

Stichting Westerwolds Monumentenfonds te Assen. Financieel verslag 2014 Stichting Westerwolds Monumentenfonds te Assen Financieel verslag 2014 Inhoud Jaarverslag Jaarrekening Balans per 31 december 2014 Staat van baten en lasten over 2014 Algemene grondslagen voor de jaarrekening

Nadere informatie

Stichting Vrienden Rosa Spier Huis

Stichting Vrienden Rosa Spier Huis Stichting Vrienden Rosa Spier Huis Jaarrekening 2018 Inhoud Bestuur 2 1.1 Samenstelling, oprichting en doelstelling 2 Jaarrekening 4 2.1 Balans per 31 december 2018 5 2.2 Staat van baten lasten over 2018

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Jan Zondag

Beleidsplan Stichting Jan Zondag Beleidsplan Stichting Jan Zondag 2016-2019 Beleidsplan Stichting Jan Zondag 2016-2019 1. Inleiding 2. Missie, visie en statutaire doelstelling 2.1 Missie 2.2 Visie en statutaire doelstellingen 2.3 Bestemming

Nadere informatie

Stichting Animals Today

Stichting Animals Today Jaarrekening 2018 AMSTERDAMSESTRAATWEG 67a 3513 AB UTRECHT E.MAIL: INFO@ANIMALSTODAY.NL WWW.ANIMALSTODAY.NL Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag... 3 1.1 Doelstelling stichting Animals Today... 3 1.2 Bestuur...

Nadere informatie

JAARREKENING 2017 POLAK-MAINZ STICHTING TE AMSTERDAM

JAARREKENING 2017 POLAK-MAINZ STICHTING TE AMSTERDAM JAARREKENING 2017 POLAK-MAINZ STICHTING TE AMSTERDAM INHOUDSOPGAVE PAGINA Bestuur verslag 1 JAARSTUKKEN JAARREKENING Balans per 31 december 2017 2 Staat van baten en lasten over 2017 3 Toelichting op de

Nadere informatie

Vereniging Genootschap "Oud Katwijk" Voorstraat ER Katwijk ZH JAARREKENING 2016

Vereniging Genootschap Oud Katwijk Voorstraat ER Katwijk ZH JAARREKENING 2016 Voorstraat 46 2225 ER Katwijk ZH JAARREKENING 2016 Katwijk, 23 maart 2017 Voorstraat 46 2225 ER Katwijk ZH INHOUDSOPGAVE pagina * Grondslagen van waardering en resultaat 1 * Balans per 31 december 2016

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Mantel der Liefde. gevestigd te Breda. pagina 1 van 8

JAARVERSLAG Stichting Mantel der Liefde. gevestigd te Breda. pagina 1 van 8 JAARVERSLAG 2018 gevestigd te Breda pagina 1 van 8 Inhoudsopgave rapport pag. Inhoudsopgave 2 Verslag van het bestuur 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2018 4 Staat van baten en lasten over 2018 5

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt

JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt 2016 Inhoudsopgave pagina Voorwoord... 3 Onze activiteiten in beeld... 5 Financiële verslaglegging... 7 Doelstelling Vrienden van Museum Jan van der

Nadere informatie

Beleidsplan Joop Holsbergen Stichting Inhoudsopgave:

Beleidsplan Joop Holsbergen Stichting Inhoudsopgave: Beleidsplan Joop Holsbergen Stichting Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Analyse van de Stichting Visie Missie Doelstellingen 3. Interne ontwikkelingen Museum Bestuur MVO Activiteiten Financiën 4. Externe

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Voor en Door Kunstenaars

Jaarrekening Stichting Voor en Door Kunstenaars Jaarrekening 2016 Stichting Voor en Door Kunstenaars Inhoud 1. Algemeen 2 2. Jaarrekening 2016 4 2.1 Balans per 31 december 2016 5 2.2 Resultatenrekening over 2016 6 2.3 Grondslagen voor waardering en

Nadere informatie

Activiteiten. - Lezing Graafs Veer

Activiteiten. - Lezing Graafs Veer Jaarverslag 2015 De Stichting Vrienden van het Graafs Museum is in 2013 opgericht met als doel het ondersteunen van de Stichting Graeft Voort (Graafs Museum en Graafs Kazemattenmuseum) in de meest ruime

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG. van. Vereniging Fries Scheepvaart Museum. Stichting Monumenten Kleinzand

FINANCIEEL JAARVERSLAG. van. Vereniging Fries Scheepvaart Museum. Stichting Monumenten Kleinzand FINANCIEEL JAARVERSLAG 2014 van Vereniging Fries Scheepvaart Museum en Stichting Monumenten Kleinzand BALANS PER 31-12-2014 Activa 31-12-14 31-12-13 Onroerende zaken Gebouwen Kleinzand 0 0 Gebouwen Hooiblok

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum

Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum Accountantsrapport 2013 18 februari 2015 27274471 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina Accountantsrapport Opdracht 3 Samenstellingsverklaring 5 Jaarstukken 2013 Jaarrekening 2013 Balans per 31 december 2013

Nadere informatie

VERSLAG EN JAARREKENING 2013

VERSLAG EN JAARREKENING 2013 JAN ROËDE STICHTING VERSLAG EN JAARREKENING 2013 vastgesteld 30 september 2014 Bestuur: Dhr. M.S.M. Grasveld (tot 19 maart 2013 voorzitter) Mw. O.L. van Hulsen Dhr. L. van Sinderen (vanaf 19 maart 2013

Nadere informatie

Stichting Museum van het Nederlandse Uurwerk

Stichting Museum van het Nederlandse Uurwerk JAARVERSLAG 2015 Inhoudsopgave Pagina Algemene gegevens 2 Stelseslwijziging 2 Jaarrekening Balans per 31 december 2015 4 Winst- & verliesrekening over 2015 6 Grondslagen voor waardering van activa en passiva

Nadere informatie

ANBI gegevens DAF Museum

ANBI gegevens DAF Museum Het DAF Museum is een stichting met als naam, De Vrienden van het DAF museum. Het fiscaal nummer van het DAF Museum: NL 8046.33.988.B.01 Contactgegevens: DAF Museum Straat: Tongelresestraat 27 Plaats:

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting NAC Museum. Documenteigenschappen. Datum: 1 februari 2018 Versie: 1.0

Jaarverslag. Stichting NAC Museum. Documenteigenschappen. Datum: 1 februari 2018 Versie: 1.0 Jaarverslag 2017 Documenteigenschappen Categorie: Jaarverslag Auteur: Peter Daalmans Datum: 1 februari 2018 Versie: 1.0 Status: Definitief Voorwoord Het jaar 2017 was het tweede volledige jaar dat het

Nadere informatie

Stichting Wijzijnéén voor anderen gevestigd te Utrecht

Stichting Wijzijnéén voor anderen gevestigd te Utrecht Stichting Wijzijnéén voor anderen gevestigd te Utrecht Jaarverslag 2013 INHOUD Voorwoord Pagina 1 Samenstellingsverklaring 2 2 Algemeen 3 3 Resultaten 5 Jaarrekening Balans per 31 december 2013 7 Winst-

Nadere informatie

JAARVERSLAG EN JAARREKENING 2013

JAARVERSLAG EN JAARREKENING 2013 INTERNATIONAAL BALLONMUSEUM BARNEVELD JAARVERSLAG EN JAARREKENING 2013 1. Verslag van het bestuur Bericht van de voorzitter In 1938 werd in Barneveld het eerste museum geopend. Tot stand gekomen uit een

Nadere informatie

RAPPORT INZAKE JAARREKENING 2017 STICHTING HUIZER MUSEUM HUIZEN

RAPPORT INZAKE JAARREKENING 2017 STICHTING HUIZER MUSEUM HUIZEN RAPPORT INZAKE JAARREKENING INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING 1 Balans per 31 december 4 2 Staat van baten en lasten over 6 3 Toelichting op de balans per 31 december 7 4 Toelichting op de staat van baten

Nadere informatie

UMC St Radboud Steunstichting Verloskunde en Gynaecologie te Nijmegen

UMC St Radboud Steunstichting Verloskunde en Gynaecologie te Nijmegen Rapport Uitgebracht aan het bestuur van de UMC St Radboud Steunstichting Verloskunde en Gynaecologie te Nijmegen inzake financieel jaarverslag 2016 samengesteld door: Radboudumc Concernstaf Financiën Subafdeling

Nadere informatie

Stichting Muziek aan Bed. Jaarrekening 2015

Stichting Muziek aan Bed. Jaarrekening 2015 Financieel jaarverslag 2015 inhoud pagina A Samenstelling bestuur 1 B Balans 2 C Exploitatierekening 3 D Algemene toelichting 4 A. Samenstelling van het bestuur op 31-12-2015 Geel, Marike Boukje Infunctietreding

Nadere informatie

Stichting tot Behoud van de Culturele en Historische Collectie Brands Jaarrekening 2016

Stichting tot Behoud van de Culturele en Historische Collectie Brands Jaarrekening 2016 Inhoud 1 Algemeen 2 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 3 Exploitatie rekening 2016 4 Toelichting op de Exploitatie rekening 5 Balans per 31 december 2016 6 Toelichting op enkele balansposten

Nadere informatie