Maart 2{)i)5 6 jaargang nr. I. 7>: d&

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Maart 2{)i)5 6 jaargang nr. I. 7>: d&"

Transcriptie

1 Maart 2{)i)5 6 jaargang nr. I 7>: d&

2 1 Bestuursamenstelling: Voorzitter: J. C. A. Geluk Fruithof 13 Secretaris: A. Somai Uitloper 46 Penningmeester: M. Bouw de Dissel 6 Leden: C. Aarsen Kopakker 52 J. Pelle Dreef 88 W. J. Groot Lipman Cultuursingel 56 A. Mulder Dreef 30 Secretariaat: Tuinadministratie: A. Somai J. C. A. Geluk Uitloper 46 Fruithof CD Biddinghuizen 8256AP Biddinghuizen Tel.: Tel.:

3 2 Van de redactie Het wordt steeds aantrekkelijker om met je nette schoenen een bezoekje te brengen aan de tuin. De lengte en de kwaliteit van de tegelpaden nemen met rasse schreden toe. Nog even en de grasmaaier kan omgebouwd worden tot straatveeg-machine. De redactie vernam op zo n mooi pad dat er nog wel wat vrijwilligers gebruikt kunnen worden om tegels te leggen. Een lijntje om ze recht te leggen moeten ze zelf meenemen. Nu hebben we al horen fluisteren om de randjes langs de paden met bloemetjes in planten, zodat het pad wel opvrolijkt. Dit wringt wel een beetje met het reglement, maar, vraag het bestuur er eens naar. Herinnert u zich het stukje over de tuinafscheidingen nog, nr2 van 2004; hoort bij een mooi pad ook niet een mooie afscheiding. Al met al wordt het complex op deze manier ook beter toegankelijk voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Zullen we nu ook pad (straat)namen gaan bedenken, zoals sperziebonendwarspad, tuinhuisjespad of het harkpad. O nee, dan moet er eerst een commissie van aanbeveling worden benoemd, waarvan de adviezen worden voorgelegd aan de beoordelingcommissie. Het rapport van deze commissie komt voor inspraak in aanmerking, waarna de toetsingcommissie met een eindvoorstel komt. Na plaatsing van de naambordjes gaat de evaluatiecommissie aan het werk om de totale procedure te toetsen. Hun rapport legt het bestuur weer voor aan de beoordelingscommissie enz, enz, enz. De redactie VOORJAARCIRCULAIRE maart Aardappelen: Deze dienen gepoot te worden op de A-strook, dit is vanaf het pad gezien, de eerste strook. Ongeveer 6,65 meter lang. N.A.K. goedgekeurd pootgoed is verplicht. Ingevolge een besluit van de algemene ledenvergadering van 1987 is het bespuiten tegen Phytophthora verplicht. Begin hier vroeg mee, reeds bij een hoogte van 15 cm kan het gewas infecteerbaar zijn. Raadpleeg bij twijfel een deskundige. Door de keurings-cie. zal er ook gecontroleerd worden op Phytophthora. Indien deze schimmelziekte geconstateerd wordt kunt u opdracht krijgen het loof te verwijderen om besmetting naar ander percelen te voorkomen. Bent u langdurig afwezig zorg dan dat er toch wordt gespoten.

4 2. Bestrijdingsmiddelen: Let op de dosering en de veiligheidstermijn, zoals vermeld op de verpakking. Het gebruik van een aantal middelen door amateur-tuinders is wettelijk verboden en niet toegestaan op ons complex. U bent aansprakelijk voor schade door uw toedoen op aangrenzende tuinen. 3. Tuinkeuring: De keuringscommissie bestaat uit de heren, A. Mulder en J. Pelle en als reserve A. Somai. Tuinkeuringen zullen in de maanden april, mei, juni, juli, augustus en september plaatsvinden. Aan de padzijde van iedere tuin hoort een bordje geplaatst te zijn met daarop duidelijk leesbaar uw naam en het tuinnummer. Bij een tweede waarschuwing wordt een boete opgelegd. Geldt ook voor Phytophthora. EXTRA AANDACHT: Mocht u door ziekte van uzelf, gezinsleden of andere omstandigheden niet in staat zijn uw tuin naar behoren te onderhouden, meldt u dit dan even bij de leden van de keuringscie. Dit voorkomt ergernis van beide zijden en wellicht kan er hulp worden geboden. 4. Bemesting: Als u regelmatig stalmest en/of compost opbrengt en een groenbemester toepast, kunt u met weinig kunstmest toe, enige kilo s per are. Volgens de wettelijke regels mag maximaal 0,5 kubieke meter stalmest per are worden aangewend, of wel 6a7 kruiwagens. 5. Asbest: Bij nieuwbouw of herbouw mag, volgens wettelijke regels geen asbest houdend materialen worden toegepast. Dit geldt ook voor andere toepassingen zoals composthopen en afzettingen. 6. Paden: Het pad dient groen te blijven met uitzondering van verhardingen met zand of ander materiaal. Niet doodspuiten en geen houtsnippers aanbrengen. Het maaien wordt door de vereniging verzorgd. U dient een strookje (steekbreedte) zwart te houden tussen het pad en de A-strook. Wilt u gebruik maken van het graspad langs de sloten bijvoorbeeld voor afvoer van uw gewassen etc. doet u dit dan uitsluitend onder droge omstandigheden. 3

5 4 7. Ontruimen: In verband met eventuele ziektes en wettelijke regels dient u uw tuin voor 1 april vrij te hebben van overwinterende gewassen zoals prei en kool met uitzondering van winterbloemkool. Deze gewassen niet op de tuin laten liggen maar afvoeren. 8. Onkruid: Wees attent op kweekgras, dit is een wortelonkruid. Let vooral op scheidingen en bedden met aardbeienplanten. Gedurende het gehele seizoen hakken en bij het spitten uitrapen en afvoeren. Wilt u chemisch bestrijden gebruik dan Round-Up of Top Gun.

6 9. Diefstal: Aangifte doen bij de politie en melden bij het bestuur Huishoudelijk Reglement: Verkrijgbaar bij het bestuur. 11. Bordjes: Bordjes met de tekst Alleen toegang voor leden, honden niet toegestaan worden goed leesbaar geplaatst en dit moet zo blijven. 12. Adreswijziging of mutaties: Doorgeven aan het secretariaat of de tuinadministrateur. 13. Niet uitgegeven tuinen: Ook deze tuinen hebben onderhoud nodig, om ze onkruid vrij te houden worden deze tuinen met chemische middelen bespoten. Indien u zich hier niet mee kunt verenigen, staat het u vrij nabij gelegen tuinen zwart te houden met handkracht. Geeft u dit dan wel even door aan de heren J. Geluk of A. Somai. Het is niet de bedoeling dat op de niet uitgegeven tuinen afval wordt gedumpt. 14. Aandachtspunten: Tuinafval: Niet in het bos deponeren, mee nemen naar huis of op de composthoop doen. Bestuur zal strenger op gaan letten. Bosrand is onlangs schoon gemaakt. Alstublieft zo houden. Keurings-cie: Op de algemene ledenvergadering van 5 november 2002 is het besluit genomen dat er strenger gecontroleerd gaat worden. Dit houd in dat na de 1 e waarschuwing als hieraan geen gehoor is gegeven direct een boete opgelegd zal worden. Laat het niet zover komen. Ook is gesproken over overhangende vruchtbomen bij de naast gelegen tuinen. Deze kunnen last veroorzaken in de vorm van schaduw of iets dergelijks. Probeer de vruchtbomen in omvang beperkt te houden dat u buurman geen last van krijgt. Snoeien die handel. De keuringscie zal hierop gaan letten.

7 6 Op verzoek van de algemene ledenvergadering wordt het graspad langs de kavelsloot afgesloten. Reden: zie het verslag. Mocht u gebruik willen maken van dit pad dan kunt u een sleutel ophalen bij de volgende bestuursleden: Jaap Geluk, Fruithof 13 Arend Mulder, Dreef 30 Namens het bestuur. Verslag van de algemene ledenvergadering van 10 december Aanwezig: 46 leden. Afwezig met kennisgeving J. Pronk, C. Dingemanse en J.O. Dekker. Opening: De voorzitter opent de vergadering en heet een ieder welkom, en in het bijzonder de heer Culenaere oud voorzitter en de heer v/d Kolk voor het verzorgen van een lezing over historisch Biddinghuizen. Op 10 december 1964 zijn de statuten gepasseerd bij de notaris en was de vereniging een feit. Dit is nu precies 40 jaar geleden.

8 7 Mededeling: De voorzitter verontschuldigt zich voor de te late verschijning van het infoblad. Koffie + 3 consumpties en hapjes zijn voor rekening van de vereniging. Verdere consumpties zijn voor eigen rekening. Op dit moment zijn er ongeveer 18 aren vrij. Slootonderhoud is matig. Er is contact geweest met de gemeente hierover en dat het hoofdpad niet opdroogt, omdat er te veel schaduw is. Takken snoeien of de bomen uitdunnen. Er is nog geen duidelijkheid of we wel of niet blijven zitten op deze locatie. Volgens de wethouder - op een andere bijeenkomst gezegd kan het nog een poosje duren. Dus afwachten, maar wel de ontwikkelingen in de gaten houden. Branden van afval blijft een probleem. Verder wordt opgemerkt dat er te hard wordt gereden door gebruikers van het hoofdpad. Een ieder heeft zijn/haar eigen verantwoordelijkheid. Gevraagd wordt of er een open dag georganiseerd kan worden. Misschien is dit zinnig te organiseren waardoor meer mensen kennis kunnen maken met het tuin gebeuren. Dit kan leiden tot meer verhuur van de tuinen. Notulen van 11 november 2003 worden goedgekeurd. Ingekomen: Folders-/reclame, rekening van de gemeente. Uitgegaan: 3 tal brieven naar leden met 2 opzeggingen en 1 waarschuwing. Verslagen: Verslag van de secretaris goedgekeurd. Verslag van de penningmeester - Er wordt een kleine toelichting gegeven door de penningmeester - verder akkoord. Begroting: Geen verhoging van de huur of contributie dit jaar verder akkoord. Kascommissie brengt verslag uit. De boeken zijn gecontroleerd en akkoord bevonden. Aan de penningmeester wordt decharge verleend. De heren Spijkerman en Leendertse worden bedankt voor hun medewerking. Benoeming nieuwe kascie., de heren Leendertse en Cleef en als reserve de heer Jochemsen.

9 8 Tuinkeuringscie: Vraag: Waar tegels gelegd zijn hoe om te gaan met de steekbreedte? Antwoord: Vanaf de tegels tot aan de tuin zwart houden. Met andere woorden onkruid of gras hakken. De keuringscie stelt het probleem van het prikkeldraad voor. Er zijn nog sommige tuinen met gaas en prikkeldraad. Prikkeldraad kan rare verwondingen veroorzaken of je kunt er makkelijk je kleren aan scheuren. Daarom het verzoek van de keuringscie heeft u prikkeldraad op uw tuin haal dit dan weg voor de veiligheid van je zelf en andere tuin liefhebbers. De voorzitter wil zijn ei kwijt i.v.m. uitgifte van tuinen. Voorzitter krijgt af en toe te horen waarom verhuur je een tuin aan die mensen? vooral als in het seizoen de tuin niet goed wordt onderhouden. Voorzitter Mensen je kunt niet aan de buitenkant van mensen zien hoe ze met de tuin zullen omgaan. Het is een kwestie van goed vertrouwen en ieder moet de kans krijgen.en een tuin is er om uit te geven. Dank aan de heer Bos voor het maaien van de paden. Voorzitter is 2 keer bij de politie geweest om aangifte te doen i.v.m. vernielingen. Er zijn ook een paar gereedschappen gevonden. Dhr Haaksema meldt zich voor de spade. Hij zal bij de voorzitter gaan kijken. Bestuursverkiezing: Jaap Geluk vz. en Jan Pelle lid beide aftredend en herkiesbaar. Beide worden bij acclamatie aangenomen. Prijs uitreiking mooiste/beste tuin. 1 e prijs mevr. Heck niet aanwezig cadeaubon zal door de vz. worden bezorgd. 2 e prijs dhr. Haaksema - hem wordt een cadeaubon overhandigd. 3 e prijs dhr. Ruitenbeek hij krijgt ook een cadeaubon overhandigd. Volgend jaar gaan we door met verkiezing mooiste/beste tuin. Rondvraag:

10 9 Klacht: Er wordt geklaagd dat het pad langs de Graaf wordt kapot gereden. Er gaan nog steeds mensen met nat weer met hun auto het pad op. Vaak wordt er ook rond gereden wat niet de bedoeling is. Naar aanleiding van deze klacht en van de voorgaande jaren wordt besloten om het hek bij nat weer dicht te gooien. Nader bericht volgt. Er is een gift van 50,-- binnen gekomen. De gever wil anoniem blijven. Dhr. Pelle zal namens het bestuur de gulle gever bedanken. De voorzitter sluit het officiële gedeelte en nodigt een ieder uit voor een hapje en een drankje. De avond wordt verder voortgezet door een diapresentatie van de heer v/d Kolk en een korte toespraak van de heer Culenaere. Het is een gezellig bijeenkomst geworden. A.Somai *************************************************************** Dit blad is mede mogelijk gemaakt door de opbrengsten van de advertenties *************************************************************** Het weer van Samengevat was het een warm, nat en zonnig jaar. De gemiddelde temperatuur in de Bilt was 10.3 graden Celsius, ruim boven het langjarige gemiddelde van 9.8 graden. Behalve in mei, juli en december was het warmer dan normaal, vooral april en augustus waren warm. April eindigde op de vijfde en augustus op de negende plaats in de rij van warmste overeenkomstige maanden sinds Van 2 tot en met 11 augustus was er sprake van een landelijke hittegolf, de 35 e sinds De hoogste temperatuur van het jaar werd gemeten op 9 augustus in Soesterberg; 33.60graden tijdens voornoemde hittegolf. De koudste dag was 3 januari toen in Woensdrecht; graden werd gemeten. De neerslag; Gemiddeld viel in millimeter tegen normaal 799 millimeter. Een van onze leden heeft de neerslag over het afgelopen jaar in ons dorp bijgehouden: per dag, per maand en het totaal. De natste dag was 25 augustus met 43 mm, 24 augustus kon er ook wat van met 39 mm neerslag. De oplettende lezer zal begrijpen dat augustus dus weer

11 10 eens de natste maand was met 179 mm. Nu de droogste maanden: Maart en april ontliepen elkaar niet veel. Maart 42 mm en april 41 mm. Het totaal over het afgelopen jaar alhier was 1004 mm, dus boven het landelijk gemiddelde. Behalve over 2004 beschikt ons lid over de cijfers vanaf 1992, hieruit blijkt dat 2003 een droog jaar was met 627 mm en 1998 het natst was met 1422 mm neerslag. De natste maand vanaf 1992 was oktober 1998 met liefst 258 mm en de droogste maand augustus 2003 met slechts 7 mm neerslag. Gemiddeld viel in de jaren 1992 t/m millimeter dus ruim boven het landelijke gemiddelde. Jaap Geluk. Het bestuur wil via deze weg de fa. Gardenbroek hartelijk bedanken voor de beschikbaar gestelde cadeaubonnen. (Zie verslag vergadering) Beschikbaar: Plat glas bak van betonelementen. Informatie dhr. Smit, Erf tel.: Advertentie GEPROLONGEERD WEDSTRIJD BESTE TUIN WEDSTRIJD: WIE HEEFT DE BESTE TUIN Er zal gelet worden op: Netheid in z n algemeen De tuin moet goed verzorgt zijn Schoon zijn (onkruid vrij) Goede gewassen hebben

12 11 Bestrijding Koolwittevlieg: In het augustusblad heb ik een tweetal bestrijdingsmiddelen aangegeven die zouden helpen om de koolwittevlieg te bestrijden. Ik heb zelf een middel gebruikt dat heel goed is tegen koolwittevlieg. De naam is pyretrum met de werkzame stof pyrethine. Mijn ervaring het afgelopen seizoen is het volgende: Ik ben in 2004 op tijd begonnen met spuiten. Voordat ik ging spuiten heb ik alle bladeren waar koolwittevlieg op zat en de bladeren met eitjes weggehaald en in plastic zak gestopt en afgevoerd. Daarna ben ik de onderkant van de bladeren gaan spuiten. Wat mij opviel is dat er weinig vermeerdering van koolwittevlieg plaatsvond. Dit kwam natuurlijk omdat ik de eitjes had weggehaald. Eén keer in de week spuiten was genoeg. Ik denk dat als je vanaf het begin de koolwittevlieg preventief gaat bestrijden de boerenkool vrij kan zijn van deze ondingen. Als iedereen die boerenkool heeft staan preventief gaat bestrijden kan het zijn dat wij op termijn van deze Koolwittevlieg gevrijwaard kunnen worden. A.Somai. PLANTJESDEPOT: Zoals bekend is tuinnummer 59A, groot 1 are, bestemd als plantjesdepot. Ook dit jaar gaan we hier gewoon mee verder. Heeft u dus plantjes over, gooi ze niet weg, breng deze a.u.b. naar het plantjesdepot. Het mogen allerhande planten zijn. Het plantjesdepot is voorzien van naamborden voor de diverse plantjes. Zet ze a.u.b. op de bestemde plek neer, zodat men weet om welke plantjes het gaat. Hebt u plantjes nodig en staan die erbij, dan kunt u deze gerust voor eigen gebruik meenemen. Alvast bedank namens de leden. OUD ZAAD VOOR PLANTJESDEPOT: Heeft u oud zaad en doet u hier niets mee geef het a.u.b. aan ons. We kunnen dit goed gebruiken op ons plantjesdepot. Dus gooi het niet weg. De secretaris. *************************************************************** Phytophthora. In het bijzonder voor nieuwe leden, die misschien wat minder ervaring met de aardappelteelt hebben en voor de oude rotten in het vak ter opfrissing een stukje over bovengenoemde ziekte. Dit is een schimmelziekte, die ook

13 12 de aardappelziekte wordt genoemd en behalve aardappelen ook tomaten aantast. Bij vochtig warm weer kan het gewas aangetast worden, zodat de gehele oogst verloren kan gaan en zal de schimmel zich snel verspreiden naar aardappelen en tomaten in de omgeving. De ziekte verspreidt zich via oösporen en sporen en overwintert in knollen en afvalhopen. Oösporen zijn overlevingssporen, die in de grond en loofresten achterblijven en kunnen in de grond wel enkele jaren overleven, kiemen onder vochtige omstandigheden (plassen) en kunnen dan bladeren die op de grond hangen, infecteren. Aantasting door deze sporen kunt u voorkomen door de gebruikelijke teelt van 1 op 3 in acht te nemen en plasvorming tegen te gaan. Sporen zijn ziektekiemen die zich via de lucht verspreiden en zo omliggende percelen aantasten, ze worden gevormd in het witte schimmelpluis op de onderkant van aangetaste bladeren en stengels.een aantasting herkent u aan bruin/zwarte vlekken op het blad, waarbij aan de onderkant van het blad, op de grens van ziek en gezond weefsel, onder vochtige omstandigheden, een witte schimmel ontstaat. Op de stengels ontstaan bruin/zwarte vlekken die vaak in de bladoksel beginnen. Hoe deze ziekte te voorkomen: N.A.K. gekeurd pootgoed gebruiken. Minder vatbaar rassen gebruiken. Niet te zwaar bemesten en ruim planten. Opslagplanten en eventuele afvalhopen verwijderen. Aangetast loof verwijderen, afvoeren in plastic zak en thuis in de bruine bak deponeren, dus niet op de composthoop, die later wordt ondergespit met alle gevolgen van dien. Door chemische bestrijding: deze werkt preventief dit betekent dat u het gewas bespuit voordat het aangetast is. Begin te spuiten als het gewas ongeveer 15 cm hoog is en spuit regelmatig. Minstens 1x per week en bij ongunstig weer vaker. Als het gewas aangetast is, voordat u begint te spuiten, bent u te laat. Tot slot: Er zijn (nog) geen onvatbare rassen, wel minder vatbare, dit geldt ook voor vroege. Jaap Geluk.

14 13 Er zijn gewassen met giftige bestanddelen. Je zult er niet direct aan doodgaan. Toch kunnen kleine kinderen, volwassenen en sommige huis-dieren er maar beter niet mee in aanraking komen. Of ze onachtzaam eten. Overigens weten (huis)-dieren in het algemeen beter dan mensen wat ze wel of niet kunnen eten. Sommige gewassen veroorzaken huiduitslag, andere leiden tot maag- en darmstoornissen. Om zulke narigheid te voorkomen: hier een gids van giftige planten en struiken, voor wie er zeker van wil dat zulke planten of struiken niet in de tuin of op het erf staan. Hierbij moet nog wel opgemerkt worden dat gedroogde planten een heel ander verhaal is. Een aantal planten zijn in gedroogde vorm, hooi, ook giftig. Denk hierbij aan het Jacobskruiskruid. In de volgende krant komt een overzicht te staan van de meest voorkomende planten die giftig zijn. Het krantje is vol, dus ten de volgende aflevering.

15 14 DE ZOOM AC SWIFTERBANT TEL. ; Al jaren uw agent voor GARANT TUINZADEN Dus bestel uw zaden bij Garant; de catalogus ligt voor u klaar!! Contactpersoon zaden Biddinghuizen J. Pelle, Dreef 88 BLOKHUTTEN Compleet de voordeligste TUINHUISJES MAAKT UW TUIN COMPLEET OF VOOR EEN GEREEDSCHAPSSCHUURTJEVOOR UW VOLKSTUIN. Sierbestrating, Timmerhout, Blokhutten, Tuinhout, Gereedschappen De krant per De redactie is nieuwsgierig hoeveel leden met enige regelmaat achter een computer kruipen. Als er nu veel leden zijn die gebruik maken van , dan zouden we die leden de vraag kunnen voor-leggen of zij het krantje per mail willen ontvangen. Willen die leden een berichtje sturen naar Jbooij1@ncrvnet.nl. Wij zijn benieuwd naar de reacties. Internet. Wil je eens een andere soort tomaat proberen, kijk dan eens naar Hier staan tientallen soorten.

16 AUTOSERVICE VERZORGEN WIJ UW: VOOR ALLE MERKEN AUTO' S V REPARATIE EN ONDERHOUD VREPARATIE VAN AUTOSCHADE V IN- EN VERKOOP TEVENS VERZORGEN WIJ UW: V A P K KEURING VAPK EN DIESELTEST Biddinghuizen Industrieterrein Noorderbaan 8 Tel.: , b.g.g ««ij ^

Maart jaargang nr. 1

Maart jaargang nr. 1 Maart 2003 4 jaargang nr. 1 Bestuursamenstelling: Voorzitter: J. C. A. Geluk Fruithof 13 Secretaris: A. Somai Uitloper 46 Penningmeester: M. Bouw de Dissel 6 Leden: C. Aarsen Kopakker 52 J. Pelle Dreef

Nadere informatie

Voorzitter: J. C. A. Geluk Fruithof 13. Secretaris: A. Somai Uitloper 46. Penningmeester: M. Bouw de Dissel 6. Leden: C. Aarsen Kopakker 52

Voorzitter: J. C. A. Geluk Fruithof 13. Secretaris: A. Somai Uitloper 46. Penningmeester: M. Bouw de Dissel 6. Leden: C. Aarsen Kopakker 52 Bestuursamenstelling: Voorzitter: J. C. A. Geluk Fruithof 13 Secretaris: A. Somai Uitloper 46 Penningmeester: M. Bouw de Dissel 6 Leden: C. Aarsen Kopakker 52 J. Pelle Dreef 88 W. J. Groot Lipman Cultuursingel

Nadere informatie

November jaargang nr. 3

November jaargang nr. 3 November 2004 5 jaargang nr. 3 UITNODIGING 40 JAAR UITNODIGING 40 JAAR UITNODIGING JAARVERGADERING 10 december 2004 1 Bestuursamenstelling: Voorzitter: J. C. A. Geluk Fruithof 13 Secretaris: A. Somai Uitloper

Nadere informatie

Maarl jaargang nr. I. Bewaren voor de JAARVERGADERING in het najaar

Maarl jaargang nr. I. Bewaren voor de JAARVERGADERING in het najaar Maarl 2006 7 jaargang nr. I Bewaren voor de JAARVERGADERING in het najaar 1 Bestuursamenstelling: Voorzitter: J. C. A. Geluk Fruithof 13 Secretaris: A. Somai Uitloper 46 Penningmeester: M. Bouw de Dissel

Nadere informatie

Jaarvergadering oktober jaargang nr. 3

Jaarvergadering oktober jaargang nr. 3 Jaarvergadering 11-11 -2003 oktober 2003 4 jaargang nr. 3 Bestuursamenstelling: Voorzitter: Secretaris: Penningmeester: Leden: J. C. A. Geluk A. Somai M. Bouw C. Aarsen J. Pelle Fruithof 13 Uitloper 46

Nadere informatie

November e jaargang nr. 3. Algemene ledenvergadering 25 november 2009

November e jaargang nr. 3. Algemene ledenvergadering 25 november 2009 November 2009 10e jaargang nr. 3 Algemene ledenvergadering 25 november 2009 Bestuursamenstelling: Voorzitter: Jan Booij 332126 Secretaris: Ashok Somai 332174 Penningmeester: Tijn Bouw 331441 o.a. tuinadministratie

Nadere informatie

Neem blad nr 1 van dit jaar mee. Oktober jaargang nr. 3

Neem blad nr 1 van dit jaar mee. Oktober jaargang nr. 3 Neem blad nr 1 van dit jaar mee Oktober 2007 8 jaargang nr. 3 Algemene ledenvergadering 21 november 2007 1 Bestuursamenstelling: Voorzitter: J. C. A. Geluk Fruithof 13 Secretaris: A. Somai Uitloper 46

Nadere informatie

Maart jaargang nr. 1

Maart jaargang nr. 1 Maart 2007 8 jaargang nr. 1 1 Bestuursamenstelling: Voorzitter: J. C. A. Geluk Fruithof 13 Secretaris: A. Somai Uitloper 46 Penningmeester: M. Bouw de Dissel 6 Leden: C. Aarsen Kopakker 52 J. Pelle Dreef

Nadere informatie

VOLKSTUINVERENIGING GEMEENTE BRUMMEN.

VOLKSTUINVERENIGING GEMEENTE BRUMMEN. VOLKSTUINVERENIGING GEMEENTE BRUMMEN. TUIN REGLEMENT. Gedragsregels. Artikel 1. Het is niet toegestaan om onbevoegd de tuin van een ander te betreden; Het is niet toegestaan om vuil of tuinafval op de

Nadere informatie

oktober jaargang nr. 3

oktober jaargang nr. 3 oktober 2002 3 jaargang nr. 3 ALGEMENE LEDENVERGADERING OP 5 NOV. A.S. Dhr. J.S. Booij Dreef 80 8256 AW Biddinghuizen BestuursamenstelHng: Voorzitter: Secretaris: Penningmeester: Leden: J. C. A. Geluk

Nadere informatie

November 2011 i2e jaargang nr. 3. Jaarvergadering op 29 november a.s. Aanvang in De Vooriiof

November 2011 i2e jaargang nr. 3. Jaarvergadering op 29 november a.s. Aanvang in De Vooriiof November 2011 i2e jaargang nr. 3 Jaarvergadering op 29 november a.s. Aanvang 20.00 in De Vooriiof 1 Bestuursamenstelling: Voorzitter: Jan Booij 332126 jansijbrand@ gmail.com Secretaris: Ashok Somai 332174

Nadere informatie

Augustus jaargang iir. 3. Neem blad nr 1 van dit jaar mee

Augustus jaargang iir. 3. Neem blad nr 1 van dit jaar mee Augustus 2006 7 jaargang iir. 3 Neem blad nr 1 van dit jaar mee Algemene ledenvergadering 29 november 2006 1 Bestuursamenstelling: Voorzitter: J. C. A. Geluk Fruithof 13 Secretaris: A. Somai Uitloper 46

Nadere informatie

Oktober jaargang nr. 3

Oktober jaargang nr. 3 Oktober 2001 2 jaargang nr. 3 Bestuursamenstelling: Voorzitter: Secretaris; Penningmeester: Leden: J. C. A. Gelui; A. Somai M. Bouw C. Aarsen Vacature FruitlioflS Uitloper 46 de Dissel 6 Kopakker 52 W.

Nadere informatie

Maart 200^% 3 jaargang nr. ï

Maart 200^% 3 jaargang nr. ï Maart 200^% 3 jaargang nr. ï Bestuu rsamenstelling: Voorzitter: J. C. A. Geluk Fruithof 13 Secretaris: A. Somai Uitloper 46 Penningmeester: M. Bouw de Disset 6 Leden: C. Aarsen Kopakker 52 J. Felle Dreef

Nadere informatie

=========================================================

========================================================= Inhoudsopgave Statuten bladzijde Artikel 1 Naam, duur en zetel 1 Artikel 2 Doel van de vereniging 1 Artikel 3 Lidmaatschap 1 Artikel 4 Duur van het lidmaatschap 1 Artikel 5 Middelen 2 Artikel 6 Bestuur

Nadere informatie

bladzijde =========================================================

bladzijde ========================================================= Inhoudsopgave Statuten bladzijde Artikel 1 Naam, duur en zetel 1 Artikel 2 Doel van de vereniging 1 Artikel 3 Lidmaatschap 1 Artikel 4 Duur van het lidmaatschap 1 Artikel 5 Middelen 2 Artikel 6 Bestuur

Nadere informatie

Belangrijke data : 20 maart en 26 juni

Belangrijke data : 20 maart en 26 juni Maart 2010 1 Ie jaargang nr. 1 Belangrijke data : 20 maart en 26 juni Aanhef Naam Straat Postcode plaats Bestuursamenstelling: Voorzitter: Jan Booij 332126 Secretaris: Ashok Somai 332174 Penningmeester

Nadere informatie

Volkstuinvereniging Middelwaert

Volkstuinvereniging Middelwaert Volkstuinvereniging Middelwaert Opgericht 8 februari 1984 Tuinreglement (juni 2015) Volkstuinvereniging Middelwaert Gevestigd te Molenhoek Opgericht 8 februari 1984 Tuin reglement Juni 2015 Tuinreglement

Nadere informatie

VTV Meppel. Volkstuindersvereniging Meppel. Huishoudelijk reglement van de VolksTuindersVereniging Meppel

VTV Meppel. Volkstuindersvereniging Meppel. Huishoudelijk reglement van de VolksTuindersVereniging Meppel VTV Meppel Volkstuindersvereniging Meppel Huishoudelijk reglement van de VolksTuindersVereniging Meppel Art. 1 Vanaf 18 jaar kun je lid worden van de volkstuinvereniging en een tuin huren. Ieder lid krijgt

Nadere informatie

Buxus ziekte. Bruin blad en zwarte takken in de buxus? Dan heeft de plant een schimmelziekte. Deze buxus ziekte verspreidt zich razendsnel.

Buxus ziekte. Bruin blad en zwarte takken in de buxus? Dan heeft de plant een schimmelziekte. Deze buxus ziekte verspreidt zich razendsnel. Buxus ziekte Bruin blad en zwarte takken in de buxus? Dan heeft de plant een schimmelziekte. Deze buxus ziekte verspreidt zich razendsnel. Lees verder Aandachtspunten Je hoeft een aangetaste buxus niet

Nadere informatie

Ledenvergadering Volkstuinvereniging De Voorkoop te Culemborg in Plaats: Vergaderzaal Bartjes kringloopcentrum Meerlaan 25 Culemborg

Ledenvergadering Volkstuinvereniging De Voorkoop te Culemborg in Plaats: Vergaderzaal Bartjes kringloopcentrum Meerlaan 25 Culemborg Ledenvergadering Volkstuinvereniging De Voorkoop te Culemborg in 2017 DATUM: Zaterdag, 29 april 2017 om 10.30 uur Plaats: Vergaderzaal Bartjes kringloopcentrum Meerlaan 25 Culemborg Agenda: 1. Opening

Nadere informatie

Thuis bestuderen Aardappelen signalen blz. 52 t/m 85

Thuis bestuderen Aardappelen signalen blz. 52 t/m 85 Aardappelteelt Programma voor vandaag: De belangrijke aardappelziekten PowerPoint presentaties Thuis bestuderen Aardappelen signalen blz. 52 t/m 85 Planning Toets deel 2 Woe, 9. november (ziekten, plagen,

Nadere informatie

Maart e jaargang nr. 1

Maart e jaargang nr. 1 Maart 2008 9e jaargang nr. 1 1 Bestuursamenstelling: Voorzitter: Jan Booij 332126 Secretaris: Ashok Somai 332174 Penningmeester: Tijn Bouw 331441 o.a. tuinadministratie Alg. bestuurslid: Christoffel 331530

Nadere informatie

KLEIN GRONDBEZIT t Schoffeltje

KLEIN GRONDBEZIT t Schoffeltje KLEIN GRONDBEZIT t Schoffeltje t Schoffeltje nr. 35 Pagina 1 Informatieblad Seizoen 2014 maand JULI uitgave 35 Samenstelling bestuur: gaarne niet op zondag! Voorzitter / redactie Diana van Dijk Philipshoofjesweg

Nadere informatie

Nico dankt de 34 aanwezige leden voor hun komst, waarmee de betrokkenheid wordt

Nico dankt de 34 aanwezige leden voor hun komst, waarmee de betrokkenheid wordt Notulen ledenvergadering 25 november 2013 Bestuur: Voorzitter: Nico van de Brom Penningmeester: Ko Donker Lid: Arie Willems Secretariaat: Anita Breitkopf Nico dankt de 34 aanwezige leden voor hun komst,

Nadere informatie

Genetisch gewijzigde aardappelen ter bestrijding van de aardappelziekte. met de medewerking van

Genetisch gewijzigde aardappelen ter bestrijding van de aardappelziekte. met de medewerking van Genetisch gewijzigde aardappelen ter bestrijding van de aardappelziekte met de medewerking van De aardappelziekte De aardappelziekte wordt veroorzaakt door Phytophthora infestans, een schimmelachtig organisme.

Nadere informatie

Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij

Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij Onderdirectoraat Landbouw Afdeling Algemene Agrarische Voorlichting 1 Samengesteld door: Ritesh Panchoe Inleiding Wat is een moestuin?? Een moestuin of een

Nadere informatie

Maart 2011 12e jaargang nr. I. Dhr. J.S. Booij Dreef 80 8256 AW Biddinghuizen

Maart 2011 12e jaargang nr. I. Dhr. J.S. Booij Dreef 80 8256 AW Biddinghuizen Maart 2011 12e jaargang nr. I Dhr. J.S. Booij Dreef 80 8256 AW Biddinghuizen 1 Bestuursamenstelling: Voorzitter: Jan Booij 332126 jansijbrand@ gmail.com Secretaris: Ashok 332174 Somai Penningmeester: Tijn

Nadere informatie

TUINREGELS Versie 29 juli 2015

TUINREGELS Versie 29 juli 2015 TUINREGELS Versie 29 juli 2015 Dit zijn de tuinregels van de Volkstuinvereniging De Honderd Morgen. De regels geven in het kort weer waar elk lid zich aan dient te houden. De tuinregels hebben betrekking

Nadere informatie

Jaarvergadering op 27 november a.s. Aanvang in De Voorhof

Jaarvergadering op 27 november a.s. Aanvang in De Voorhof November 2012 13e jaargang nr. 3 Jaarvergadering op 27 november a.s. Aanvang 20.00 in De Voorhof Dhr. J.S. Booij Dreef 80 8256 AW Biddinghuizen 1 Bestuursamenstelling: Voorzitter: Secretaris: Jan Booij

Nadere informatie

Extra editie. December jaargang nr. 4

Extra editie. December jaargang nr. 4 Extra editie December 2000 1 jaargang nr. 4 Hieronder is de nieuwe samenstelling van het bestuur weergegeven. De nieuwe penningmeester, Tijn Bouw, kan nog niet alle werkzaamheden naar zich toetrekken,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de: Volkstuinvereniging Vorden

Huishoudelijk reglement van de: Volkstuinvereniging Vorden Huishoudelijk reglement van de: Volkstuinvereniging Vorden Lidmaatschap Artikel 1: 1. Een ieder die lid van de vereniging wil worden, meldt zich aan bij het secretariaat of bij diens afwezigheid- bij een

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP ARTIKEL 1 Lidmaatschap en toewijzing tuinen 1. Een ieder, die lid wenst te worden van de vereniging, dient tot dit doel gebruik te maken van een duidelijk ingevuld

Nadere informatie

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Aanwezigen van het bestuur: Dhr J. Tonkes, voorzitter Mw. L. Abbo, penningmeester Mw. I. De la Vieter, secretaris Dhr. M. Rozemeijer, namens

Nadere informatie

Ziekten en plagen ERWINIA. Veroorzaakt door: Bacterie.

Ziekten en plagen ERWINIA. Veroorzaakt door: Bacterie. Ziekten en plagen ERWINIA Veroorzaakt door: Bacterie. Erwinia Carotovora: bovengrondse delen of knollen verslijmen en vertonen rotte plekken (stinkend zachtrot). De knollen rotten geheel weg en verspreiden

Nadere informatie

2) Ingekomen stukken van belang voor deze vergadering

2) Ingekomen stukken van belang voor deze vergadering Notulen Algemene Ledenvergadering 14-03-2017 Aanwezig: 23 leden Afwezig met bericht: 2 leden 1) Opening en mededelingen voorzitter. Wim opent de vergadering en heet een ieder van harte welkom. Hij geeft

Nadere informatie

Tuincommissie voorschriften van de. Federatie van de Amsterdamse Amateur-tuinders

Tuincommissie voorschriften van de. Federatie van de Amsterdamse Amateur-tuinders Tuincommissie voorschriften van de Federatie van de Amsterdamse Amateur-tuinders De Tuincommissie wordt op een ledenvergadering gekozen volgens artikel 15 der Statuten en bestaat uit minimaal 3 leden,

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Volkstuinvereniging de Oude Bogten

Huishoudelijk reglement Volkstuinvereniging de Oude Bogten Huishoudelijk reglement Volkstuinvereniging de Oude Bogten ARTIKEL 1 ALGEMENE BEPALINGEN Dit huishoudelijk reglement is samengesteld in overeenstemming met het bepaalde in de statuten. ARTIKEL 2 BEGRIP

Nadere informatie

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt.

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt. Notulen jaarvergadering Historische Kring Dalfsen (concept) Datum 27-01-2014 Aanwezig 54 leden Met kennisgeving afwezig: Dhr. Henk Holsappel, Mw. Rix Pasman 1. Opening door de voorzitter De voorzitter

Nadere informatie

De Tuinkabouter. Officieel orgaan van de Oegstgeester Volkstuin Vereniging. Inhoud Tuinkabouter nr. 3

De Tuinkabouter. Officieel orgaan van de Oegstgeester Volkstuin Vereniging. Inhoud Tuinkabouter nr. 3 2006 nr. 3 De Tuinkabouter Officieel orgaan van de Oegstgeester Volkstuin Vereniging Inhoud Tuinkabouter De natuur is een heer, wat hij nat maakt, droogt hij weer. Pagina 1 Colofon Van de redactie Pagina

Nadere informatie

November 2000 i jaargang nr. 3

November 2000 i jaargang nr. 3 I November 2000 i jaargang nr. 3 Secretariaat: A. Somai Uitloper 46 8256CD Biddinghuizen Tei.: 0321-332174 Tuinadministratie: J. C. A. Geluk Kruithof 13 8256AP Biddinghuizen Tel.: 0321-332663 Bestuursamensteliing;

Nadere informatie

Basiscursus Ecologische Moestuin. Onkruid

Basiscursus Ecologische Moestuin. Onkruid Basiscursus Ecologische Moestuin Onkruid Onkruid: veel werk! Onkruid vergaat niet Het komt telkens terug Het groeit harder dan de groenten Wieden helpt maar tijdelijk Herbiciden: nee! Bijen (enz) sterven

Nadere informatie

Verslag Algemene leden vergadering 13 maart 2018

Verslag Algemene leden vergadering 13 maart 2018 Verslag Algemene leden vergadering 13 maart 2018 De Reumapatiëntenvereniging Spijkenisse e.o. wordt ondersteund door het Reumafonds en de gemeente Nissewaard en is lid van Ieder(in) (landelijk netwerk

Nadere informatie

Bomen en overlast. 8 december 2015

Bomen en overlast. 8 december 2015 Bomen en overlast 8 december 2015 Bomen en overlast 2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. Wat te doen bij overlast van bomen van de gemeente?... 4 2.1. Schaduw... 4 2.2. Invloed op de productiviteit van

Nadere informatie

Planten stekken Benodigdheden Algemene regels Kweekkasje Koude bak

Planten stekken Benodigdheden Algemene regels Kweekkasje Koude bak Planten stekken Planten kunnen op veel manieren vermeerderd worden. Er zijn verschillende bomen, heesters, vaste- en eenjarige planten die door zaad vermeerderd kunnen worden. Planten die door zaad vermeerderd

Nadere informatie

Raseigenschappen biologische aardappelen. Vermeerdering Biologisch Uitgangsmateriaal (VBU) KW0826 Door: Douwe Werkman

Raseigenschappen biologische aardappelen. Vermeerdering Biologisch Uitgangsmateriaal (VBU) KW0826 Door: Douwe Werkman Raseigenschappen biologische aardappelen. Vermeerdering Biologisch Uitgangsmateriaal (VBU) KW0826 Door: Douwe Werkman Inleiding In opdracht van VBU (Vermeerdering Biologisch Uitgangsmateriaal) werd in

Nadere informatie

Tuinonderhoud en achterpaden

Tuinonderhoud en achterpaden Tuinonderhoud en achterpaden waar je thuis bent... Verzorgde tuin, kleine moeite De bewoner is verantwoordelijk voor het tuinonderhoud. Dit is wettelijk zo bepaald. In het besluit kleine herstellingen

Nadere informatie

Groenten onder glas 1. Op het land 2. Blad 1. Verbouwen (van groente) Iets laten groeien. Insect Een klein diertje met zes poten.

Groenten onder glas 1. Op het land 2. Blad 1. Verbouwen (van groente) Iets laten groeien. Insect Een klein diertje met zes poten. 5 Lastige woorden Blad Groenten onder glas Verbouwen (van groente) Iets laten groeien. Insect Een klein diertje met zes poten. Ziektekiem Een bacterie of virus waar je ziek van kunt worden. Stapelbed Bedden

Nadere informatie

Aardvlooien. Plagen in de tuin

Aardvlooien. Plagen in de tuin Aardvlooien Zeer kleine kevers (2.5mm). Donkere, glanzende, staalblauwe kleur. Maakt grote sprongen. Legt eitjes in de grond. Larven vreten aan de plantenwortels en eten van de blaadjes tot ze groot genoeg

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei. Beste leden,

Nieuwsbrief mei. Beste leden, Nieuwsbrief mei 2018 Beste leden, Als jullie nieuwe secretaris ben ik, naar ik begrepen heb, ook verplicht om af en toe een nieuwsbrief te schrijven. Ik zal mij dan ook zo goed mogelijk van deze taak kwijten.

Nadere informatie

Valse meeldauw in Zonnebloem laatste resultaten Auteur: Marjan de Boer, Suzanne Breeuwsma, Roselinde Duyvesteijn

Valse meeldauw in Zonnebloem laatste resultaten Auteur: Marjan de Boer, Suzanne Breeuwsma, Roselinde Duyvesteijn Valse meeldauw in Zonnebloem laatste resultaten 2009 Auteur: Marjan de Boer, Suzanne Breeuwsma, Roselinde Duyvesteijn Probleem in zonnebloemen Valse meeldauw (Plasmopara halstedii) > oömyceet In Nederland,

Nadere informatie

TUINREGLEMENT per 21-03-2013. Van de Vereniging van Volkstuinders Diverdoatsie, gevestigd te Groningen.

TUINREGLEMENT per 21-03-2013. Van de Vereniging van Volkstuinders Diverdoatsie, gevestigd te Groningen. TUINREGLEMENT per 21-03-2013 Van de Vereniging van Volkstuinders Diverdoatsie, gevestigd te Groningen. Artikel 1. Tuinen moeten worden aangewend als amateur-tuin, waarop men met veel inzet en plezier eigen

Nadere informatie

bemesten wintergroenten slakkenjacht prei maand van het voorzaaien maand van het voorzaaien

bemesten wintergroenten slakkenjacht prei maand van het voorzaaien maand van het voorzaaien maand van het voorzaaien maand van het voorzaaien WEEK 1 bemesten Je hebt nu de tijd om alles in orde te maken. Heb je in huis wat je de komende maanden nodig gaat hebben? Mest, zaden, gereedschap? En

Nadere informatie

bijlage 1 1- Opening door de voorzitter Piet van Gemert heet de aanwezigen hartelijk welkom Aanwezig zijn 16 leden en 3 partners. 2- Mededelingen.

bijlage 1 1- Opening door de voorzitter Piet van Gemert heet de aanwezigen hartelijk welkom Aanwezig zijn 16 leden en 3 partners. 2- Mededelingen. bijlage 1 Verslag van de algemene ledenvergadering gehouden op dinsdag 6 februari 2007 in kasteel Groeneveld te Baarn Relevante documenten: (Reeds in uw bezit of uitgereikt tijdens de vergadering.) Agenda.

Nadere informatie

Reglementen Huurovereenkomst + Reglementen

Reglementen Huurovereenkomst + Reglementen Reglementen Huurovereenkomst + Reglementen Volkstuinvereniging BRUMMEN HUUROVEREENKOMST EN HUURVOORWAARDEN. 1. Verhuurder. De volkstuinvereniging Brummen, verder te noemen verhuurder, verklaart hierbij

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2017

HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2017 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2017 Nutstuinvereniging Gordelwegtuinen Artikel 1 Lidmaatschap (zie ook statuten art. 5, 6, 7 en 8) 1. Aanmelding geschiedt per e-mail of schriftelijk bij het bestuur. 2. Voorafgaand

Nadere informatie

Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26.

Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26. Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering om 20.00 uur en heet de aanwezige leden en in

Nadere informatie

1. Discussie loopt vast: partijen wijzen naar elkaar, de argumenten naar zichzelf

1. Discussie loopt vast: partijen wijzen naar elkaar, de argumenten naar zichzelf Hoe trek je een discussie vlot? van zorgen naar veranderbare situaties in de Phytophthora case Wat doe je als partijen met elkaar in gesprek proberen te komen maar het lukt niet echt, of er komt niets

Nadere informatie

Een tuin bij jouw huis. Regels en tips

Een tuin bij jouw huis. Regels en tips Een tuin bij jouw huis Regels en tips Een tuin bij jouw huis Regels en tips Bij veel van onze huurhuizen hoort een tuin. Je kunt daarin naar eigen smaak tuinieren en natuurlijk volop genieten. We geven

Nadere informatie

Valse meeldauw in zonnebloemen. Marjan de Boer, Suzanne Breeuwsma, Jan van der Bent, Rik de Werd en Frank van der Helm

Valse meeldauw in zonnebloemen. Marjan de Boer, Suzanne Breeuwsma, Jan van der Bent, Rik de Werd en Frank van der Helm Valse meeldauw in zonnebloemen Marjan de Boer, Suzanne Breeuwsma, Jan van der Bent, Rik de Werd en Frank van der Helm Probleem in zonnebloemen Valse meeldauw (Plasmopara halstedii) > oomyceet In Nederland,

Nadere informatie

November e jaargang nr. 3. Algemene ledenvergadering >C november 200?

November e jaargang nr. 3. Algemene ledenvergadering >C november 200? November 2008 9e jaargang nr. 3 Algemene ledenvergadering >C november 200? 1 Bestuursamenstelling: Voorzitter: Jan Booij 332126 Secretaris: Ashok Somai 332174 Penningmeester: Tijn Bouw 331441 o.a. tuinadministratie

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: zaterdag 7 november 2009 Plaats: Utrecht, Restaurant de Hoge Weide, ontvangst om 16.00 uur Aanwezig: het bestuur: Lenno Maris (voorzitter),

Nadere informatie

KENNISBUNDEL. Biologische aardappelen. Mei 2013 ZIEKTEN EN PLAGEN / INSECTEN. www.dlvplant.nl TEELTTECHNISCHE ASPECTEN LOOFDODEN

KENNISBUNDEL. Biologische aardappelen. Mei 2013 ZIEKTEN EN PLAGEN / INSECTEN. www.dlvplant.nl TEELTTECHNISCHE ASPECTEN LOOFDODEN KENNISBUNDEL Biologische aardappelen Mei 2013 TEELTTECHNISCHE ASPECTEN LOOFDODEN ZIEKTEN EN PLAGEN / VIRUSZIEKTEN ZIEKTEN EN PLAGEN / PHYTOPHTHORA INFESTANS ZIEKTEN EN PLAGEN / RHIZOCTONIA SOLANI DE SMAAK

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering V.O.S

Notulen jaarvergadering V.O.S Van: Secretaris V.O.S Datum28-07-2010 Aan: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Peter en Diana. Aanwezigen van het bestuur: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Diana enpeter Aanwezige

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Volkstuindersvereniging De Molenhof. Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering op 1 maart 2012

Huishoudelijk Reglement van de Volkstuindersvereniging De Molenhof. Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering op 1 maart 2012 Huishoudelijk Reglement van de Volkstuindersvereniging De Molenhof Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering op 1 maart 2012 Artikel 1. ALGEMEEN Het Huishoudelijk Reglement geeft een nadere uitwerking

Nadere informatie

Maart 2009 loe jaargang nr. 1. Dhr. J.S. Booij Dreef AW Biddinghuizen

Maart 2009 loe jaargang nr. 1. Dhr. J.S. Booij Dreef AW Biddinghuizen Maart 2009 loe jaargang nr. 1 Dhr. J.S. Booij Dreef 80 8256 AW Biddinghuizen 1 Bestuursamenstelling: Voorzitter: Jan Booij 332126 Secretaris: Ashok Somai 332174 Penningmeester: Tijn Bouw 331441 o.a. tuinadministratie

Nadere informatie

November 2010 Hejaargang nr. % Algemene ledenvergadering 30 november 2010

November 2010 Hejaargang nr. % Algemene ledenvergadering 30 november 2010 November 2010 Hejaargang nr. % Algemene ledenvergadering 30 november 2010 1 Bestuursamenstelling: Voorzitter: Secretaris: Jan Booij Ashok Somai Penningmeester: Tijn Bouw Alg. bestuurslid: Alg. bestuurslid:

Nadere informatie

Notulen ledenvergadering vrijdag in de Treemter Balk

Notulen ledenvergadering vrijdag in de Treemter Balk Notulen ledenvergadering vrijdag 16-03-2018 in de Treemter Balk Aanwezig deze avond: 5 bestuursleden en 9 leden. Afwezig met kennisgeving de heren J. Bruinsma, H. Keuning, M. Schram en O. Schram. 1. Opening

Nadere informatie

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur.

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur. Notulen 1. Opening en vaststelling aanwezige stemmen De voorzitter van de vergadering opent de vergadering en heet de aanwezigen van harte welkom. Vanavond zijn 30 van de 52 stemmen aanwezig dan wel per

Nadere informatie

Eigen Oogst. Kwartaalblad van Volkstuindersvereniging De Kavel te Westervoort

Eigen Oogst. Kwartaalblad van Volkstuindersvereniging De Kavel te Westervoort Eigen Oogst Kwartaalblad van Volkstuindersvereniging De Kavel te Westervoort winter 2013 1 Bestuur Voorzitter: Secretaris: W.L.Geul Vuurdoornpad 5 6921EJ Duiven tel: 0316-268060 kavel 73/74a B.Burgers

Nadere informatie

landbouw en natuurlijke omgeving 2011 groene ruimte CSPE KB minitoets bij opdracht 3

landbouw en natuurlijke omgeving 2011 groene ruimte CSPE KB minitoets bij opdracht 3 landbouw en natuurlijke omgeving 2011 groene ruimte CSPE KB minitoets bij opdracht 3 variant a Naam kandidaat Kandidaatnummer Meerkeuzevragen Omcirkel het goede antwoord (voorbeeld 1). Geef verbeteringen

Nadere informatie

Verkort Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2011

Verkort Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2011 Verkort Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2011 Maart 2012 1. Voorwoord Op 20 april 2011 was het zover: de officiële oprichting van de Vereniging Buurtmoestuin Castellum! Het was het tastbare resultaat

Nadere informatie

Samengesteld volgens artikel 19 der statuten. Goedgekeurd door de daartoe extra ledenvergadering d.d

Samengesteld volgens artikel 19 der statuten. Goedgekeurd door de daartoe extra ledenvergadering d.d Samengesteld volgens artikel 19 der statuten. Goedgekeurd door de daartoe extra ledenvergadering d.d. 2-10-1980 Data goedgekeurde wijziging artikelen door de algemene ledenvergadering - 27 december 1985-16

Nadere informatie

Invloed plantversterkers op opbrengst en gezondheid gewas in de teelt van pootaardappelen

Invloed plantversterkers op opbrengst en gezondheid gewas in de teelt van pootaardappelen Invloed plantversterkers op opbrengst en gezondheid gewas in de teelt van pootaardappelen KW 0112 Door: ing. H.W.G. Floot Inleiding In de teelt van biologische aardappelen gelden specifieke regels van

Nadere informatie

VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel

VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Notulen van de Algemene ledenvergadering gehouden

Nadere informatie

Augustus jaargang nr. 2

Augustus jaargang nr. 2 Augustus 2003 4 jaargang nr. 2 Bestuursamenstelling: Voorzitter: J. C. A. Geluk Fruithof 13 Secretaris: A. Somai Uitloper 46 Penningmeester: M. Bouw de Dissel 6 Leden: C. Aarsen Kopakker 52 J. Pelle Dreef

Nadere informatie

WASSENAARSE VOLKSTUINDERS VERENIGING Postbus 12, 2240 AA Wassenaar. Bankrekening: NL 14 INGB (Aangesloten bij het Algemeen Verbond van

WASSENAARSE VOLKSTUINDERS VERENIGING Postbus 12, 2240 AA Wassenaar. Bankrekening: NL 14 INGB (Aangesloten bij het Algemeen Verbond van WASSENAARSE VOLKSTUINDERS VERENIGING Postbus 12, 2240 AA Wassenaar. Bankrekening: NL 14 INGB 0001673018 (Aangesloten bij het Algemeen Verbond van Volkstuinderverenigingen in Nederland van de 61 e Algemene

Nadere informatie

Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken

Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken Aanwezig: 43 leden. Notulen 79 ste Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering Scheidsrechtersvereniging, 13 april 2015 Genodigden: VCN, COVS Oost, Servicegebied Midden en zustervereniging COVS Winterswijk e.o.

Nadere informatie

Verenigingsblad November 2014, 15e jaargang nr. 3

Verenigingsblad November 2014, 15e jaargang nr. 3 Verenigingsblad November 2014, 15e jaargang nr. 3 UITNODIGING De jaarvergadering wordt gehouden op 10 december in "De Voorhof" en begint om 20.00 uur. U bent hierbij van harte uitgenodigd. Wintergroenten

Nadere informatie

Wat weet jij over biologisch en over de bodem?

Wat weet jij over biologisch en over de bodem? Met leuke vragen, opdrachten en experimenten voor thuis! Wat weet jij over biologisch en over de bodem? Biologisch, lekker natuurlijk! Heb je er wel eens over nagedacht dat alles wat je eet, van een plant

Nadere informatie

Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen Nr. 2

Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen Nr. 2 Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen Nr. 2 April 2018 www.volkstuinverenigingvianen.nl volkstuinverenigingvianen@gmail.com Beste tuinders Op maandag 16 april jl. hebben we de jaarlijkse Algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Uitnodiging Jaarvergadering. Aan:

Nieuwsbrief. Uitnodiging Jaarvergadering. Aan: Nieuwsbrief Uitnodiging Jaarvergadering Aan: Mededeling Leden Ons leden aantal is niet groot we zouden best meer leden kunnen gebruiken Weet u nog mensen die belangstelling hebben of lid willen worden.

Nadere informatie

VOLKSTUINVERENIGING DE EENDRACHT

VOLKSTUINVERENIGING DE EENDRACHT VOLKSTUINVERENIGING DE EENDRACHT Opgericht 1-10-1928 Goedgekeurd bij Kon. Besluit 28-03-1936 Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nr. 4 0102315 67 ste jaargang nummer 1 INHOUDSOPGAVE PAGINA Waar

Nadere informatie

zaterdag 16 september van of zaterdag 23 september van 10 12

zaterdag 16 september van of zaterdag 23 september van 10 12 Verenigingsnieuws ATV Ons Belang Nieuwegein September 2017 Nieuwe toegangspassen voor alle leden Het nieuwe toegangssysteem werkt. We kunnen daarom overstappen op de nieuwe passen. De huidige handzenders

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Doel van de vereniging: Het doel van de vereniging is om eenieder die dat wil, deel te laten nemen aan fietstoertochten in groepsverband in de omgeving van Putte en daarbuiten,

Nadere informatie

fungicide suspensie concentraat 400 g/l pyrimenthanil 4 x 5 l GEVAAR

fungicide suspensie concentraat 400 g/l pyrimenthanil 4 x 5 l GEVAAR Scala Toelatingsnummer 11555 N W.4 Productgroep: Formulering: De identiteit van alle stoffen in het mengsel die bijdragen tot de indeling van het mengsel: Werkzame stof: Verpakking: Gevarenaanduidingen:

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

Programma Programma /02/2010

Programma Programma /02/2010 Programma 2009-2010 4 oktober: asperge 24 januari: sla en ajuin 14 februari: kruiden, kiemplanten en groenbemesters 7 maart: meloen, pompoen en courgettes 30 mei: selder en wortelen Witloof Kolen Aardappelen

Nadere informatie

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen.

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen. Dagcompetitie Notulen van de algemene ledenvergadering van de Dagcompetitie, gehouden op 22 mei 2015 bij biljartvereniging Roac te Rijpwetering. Aanwezig van het Bestuur: Hans van Aalst, Piet Volwater,

Nadere informatie

Workshop Voorjaarsproblemen

Workshop Voorjaarsproblemen Workshop Voorjaarsproblemen Hoe stel ik de juiste diagnose? Bram Hanse, Peter Wilting, Ellen van Oorschot en Marco Bom Valthermond, 24 juni 2015 Workshop Korte uitleg: hoe stel ik de juiste diagnose? Aan

Nadere informatie

Volksbelang: Midden tussen haar klanten

Volksbelang: Midden tussen haar klanten Zorgeloos tuinieren Volksbelang: Midden tussen haar klanten Zorgeloos huren en wonen, dat is waar Volksbelang voor staat. Als sociale organisatie die midden tussen haar klanten staat, vindt Volksbelang

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

NOTULEN en Financieelverslag van de Algemene Ledenvergaring SAMENREDZAAMHEID, gehouden op

NOTULEN en Financieelverslag van de Algemene Ledenvergaring SAMENREDZAAMHEID, gehouden op NOTULEN en Financieelverslag van de Algemene Ledenvergaring SAMENREDZAAMHEID, gehouden op maandag 13 februari 2017 in zaal t Centrum te Dreumel. 1) OPENING De voorzitter, Jacobijn Olthoff, opent de vergadering

Nadere informatie

U en uw woonomgeving

U en uw woonomgeving U en uw woonomgeving Samen verantwoordelijk voor de woonomgeving Iedereen woont graag in een fijne buurt waar het schoon en netjes is. Als huurder kunt u samen met andere bewoners een bijdrage leveren

Nadere informatie

Workshop Najaarsproblemen bieten en cichorei

Workshop Najaarsproblemen bieten en cichorei Workshop Najaarsproblemen bieten en cichorei Hoe stel ik de juiste diagnose? Elma Raaijmakers, Peter Wilting, Ellen van Oorschot, Bram Hanse en Marco Bom Rolde, 2 september 2014 Workshop Korte uitleg:

Nadere informatie

Agenda algemene ledenvergadering 14 november 2011

Agenda algemene ledenvergadering 14 november 2011 ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN 14 NOVEMBER 2011 1 Agenda algemene ledenvergadering 14 november 2011 1. Opening door de voorzitter en mededelingen. 2. Verslag ledenvergadering 11 april 2011.

Nadere informatie

De tweede werkmiddag van het jaar: 26 mei

De tweede werkmiddag van het jaar: 26 mei 2018 Uitgave 2 Augustus Tuinvereniging t Pink NIEUWSBRIEF hoogzomer Inhoud: verslag werkmiddag, foto s werkmiddag, de tweede tuinkeuring, recept vruchtentaart, tuinboeket De tweede werkmiddag van het jaar:

Nadere informatie

Tuinwijzer. Wat u moet weten over het onderhoud van uw tuin. Thuis in woondiensten

Tuinwijzer. Wat u moet weten over het onderhoud van uw tuin. Thuis in woondiensten U huurt een woning van Sité met een tuin. Als huurder houdt u uw tuin natuurlijk netjes bij. Want een goed onderhouden tuin is niet alleen prettig voor uzelf, maar ook voor de buurt. In deze Tuinwijzer

Nadere informatie