De nieuwe 911 Turbo. Vermogend

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De nieuwe 911 Turbo. Vermogend"

Transcriptie

1 De nieuwe 911 Turbo Vermogend

2 Vermogend

3 De fascinatie die sportwagen heet 6 De nieuwe 911 Turbo 10 Aandrijving en onderstel 24 Veiligheid en milieu 42 Comfort en infotainment 52 Individualisering 68 Porsche atelier 72 Porsche Tequipment 104 Panorama 108 Technische gegevens 112 Index 116

4 6 De fascinatie die sportwagen heet In the beginning I looked around and could not find the car I dreamed of. So I decided to build it myself. De droom van een sportwagen. Ferry Porsche Voor een grote droom moet je vechten. Net als voor een gedurfde visie. De volgende overwinning? Die krijg je zelden in de schoot geworpen. Vaak moet je eerst de strijd aangaan: tegen weerstanden, tegen conventies. En tegen verstarde denkpatronen. Waarvoor en waartegen je ook vecht, zonder passie, inzet en volharding bereik je niets. Ferry Porsche gaf alles voor de sportwagen van zijn dromen. Zijn droom kwam uit niet door twijfel, afwachten of geluk. Maar door boven zichzelf uit te stijgen. In elke Porsche die sinds 1948 gebouwd is, is deze houding en dit vechtershart terug te vinden. In het kleinste schroefje en in elke race die we gewonnen hebben. Maar ook in elk idee. Omdat onze ingenieurs met 100% niet tevreden zijn. Omdat ze vechten voor dat allesbepalende extra procent. Voor die ene seconde die het verschil maakt tussen triomf en tranen. Voor het Dr. Ing. in onze naam, en om de fascinatie van een sportwagen steeds weer opnieuw te beleven. Daarbij ging het ons nooit alleen maar om meer pk s. Maar om meer ideeën per pk. Om motoren die efficiënter zijn, niet groter. Om een ontwerp dat principes volgt, niet de mode. Om sportwagens voor dagelijks gebruik. Pas als dit alles bij elkaar komt, spreken we van Intelligent Performance. De kern van het merk Porsche. En zijn toekomst. Daar vechten we voor. Net als op de eerste dag. Voor een droom die ons hart altijd sneller zal doen kloppen.

5 De fascinatie die sportwagen heet 9 De leeuw hoeft niet te brullen om de koning der dieren te zijn. Het 911 Turbo idee: toen, nu en in de toekomst. Een groot overwicht ontstaat niet door grote woorden. Soms is één blik voldoende. Bij de 911 Turbo was dit het geval op de Autosalon van Parijs in 1974: met zijn indrukwekkende verschijning en vermogen stal hij meteen de show. In tijden van oliecrisissen en terughoudendheid in de automobielindustrie hield Porsche vast aan een duidelijke lijn. Onvoorwaardelijk en consequent. Met één van de eerste seriesportwagens met uitlaatgasturbo. De wereld hield zijn adem in. En doet dat sindsdien bij elke nieuwe 911 Turbo. Ook nu weer. Want opnieuw is onze ingenieurs iets bijzonders gelukt: trouw te blijven aan de 911 Turbo en zijn consequente ontwikkelingslijn en de 911 Turbo tegelijkertijd opnieuw uit te vinden. Door vast te houden aan zijn onmiskenbare ontwerp. Maar de details toch weer een tikkeltje preciezer, krachtiger en aanvallender te maken. Door zelfs het ogenschijnlijk niet te overtreffen vermogen van de 911 Turbo verder te verhogen. En met het nieuw ontwikkelde Connect Plus slaat de 911 Turbo ook digitaal nieuwe wegen in. Kortom, een sportwagen. Zo maar een sportwagen? Nee, voor ons nog steeds dé sportwagen. De perfecte belichaming van ons merk en de filosofie van Dr. Ing. Adembenemende prestaties gekoppeld aan slimme efficiency. Wederom is de 911 Turbo geen doel op zich. Maar een idee dat vooral één aspect behelst: duurzaamheid. Want behalve naar een groot prestatievermogen kijken we ook naar de toekomst. De 911 Turbo is altijd al een auto geweest waar je stil van wordt. Die je hart sneller doet kloppen. Zonder dikdoenerij. Zonder zich op de voorgrond te plaatsen. Er valt niet aan te tornen: velen kunnen een gooi naar de troon doen, maar er kan er maar één op plaats nemen.

6 De nieuwe 911 Turbo. Soms is één woord voldoende. En alles is gezegd. Eén gebaar. En alles is duidelijk. Eén blik. En de hele wereld staat stil. Laten we de wereld opnieuw stil laten staan. Met een enorm vermogen tot maar liefst 580 pk. Met fascinerende technologische innovaties. Met een soevereine beheersing. Om ook nu weer de maatstaf onder de seriesportwagens te zijn. Alleen al door zijn aanwezigheid. De nieuwe 911 Turbo. Vermogend.

7

8

9 16 De nieuwe 911 Turbo Zijn kenmerkende stijl: die zweem van eeuwigheid. Het design. Ons gaat het er altijd al om, trends niet zo maar te volgen, maar ze zelf te zetten. Mensen niet alleen rationeel, maar ook emotioneel te raken. Het gewone tegenover het buitengewone te stellen. En het vluchtige tegenover het blijvende. Dat is onze manier. De Porsche manier. We veranderen niets aan het recept, maar verfijnen wel de ingrediënten. Bij de 911 Turbo is dat bijvoorbeeld te zien bij het nieuwe front met de eveneens nieuwe frontunits en de zwarte airblades. De krachtige vormgeving onderstreept de dynamiek van de auto. Led-koplampen met dagrijverlichting die uit 4 led-spots per koplampunit bestaat, zijn standaard op alle modellen. De portiergrepen zijn nog harmonieuzer in de auto geïntegreerd en de gesmede wielen zijn nog filigraner uitgevoerd. Aan de achterzijde is het rooster op de achterklep met zijn verticale lamellen een echte blikvanger. Net als de driedimensionale achterlichten, de in de luchtuitstroomopeningen geïntegreerde reflectoren en de krachtig vormgegeven dubbele eindpijpen. Elke vernieuwing maakt de 911 Turbo exact, doelgericht en scherp. Uiteraard ook als Cabriolet met zijn lichte en toch uiterst stabiele stoffen kap met steunelementen van magnesium. Van binnen net zo dynamisch als van buiten: bijvoorbeeld door de nieuwe generatie stuurwielen. Autosport-emotie binnen handbereik. Het nieuwe GT-sportstuurwiel is afgeleid van de 918 Spyder supersportwagen. Het beschikt over schakelpaddles voor ergonomisch schakelen, een rijmodus-schakelaar voor 4 rijmodi en naar keuze over multifunctietoetsen en -wieltjes. De 911 Turbo modellen: Porsche in zijn zuiverste vorm. Dat is onze richting. Onze stijlrichting. Ons gezicht laten zien. Een sportief gezicht. Een onmiskenbaar gezicht. En hem die zweem van eeuwigheid meegegeven.

10 De nieuwe 911 Turbo 19 Hoe je je aanwezigheid kracht bijzet? Door uitstraling. De nieuwe 911 Turbo. Als een uitzonderlijke verschijning de ruimte betreedt, slaat de sfeer ineens om. Ontspanning verandert in voelbare spanning. Het indrukwekkende vermogen van de nieuwe 911 Turbo is al bij de eerste blik duidelijk. Verantwoordelijk hiervoor is de achterin geplaatste 3,8-liter bi-turbo boxermotor. De cijfers: 397 kw (540 pk). Maximaal koppel: 710 Nm. Hiermee sprint de 911 Turbo met Launch Control in 3,0 seconden van 0 naar 100 km/h. Topsnelheid: 320 km/h. De Porsche Doppelkupplung (PDK) en de permanente 4-wielaandrijving Porsche Traction Management (PTM) brengen het vermogen intelligent over naar alle 4 de wielen. En zorgen voor een hoge mate van dynamiek en temperament. Dankzij Porsche Active Aerodynamics (PAA) zijn een maximale neerwaartse druk bij hoge snelheden en een lage luchtweerstand ten gunste van een lager verbruik bij lagere snelheden geen onverenigbare tegenstellingen meer. De 20 inch 911 Turbo wielen staan garant voor topprestaties. Net als de achterasbesturing, het Porsche Active Suspension Management (PASM) en Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) met elektronisch geregeld achteras-sperdifferentieel. Met het Sport Chrono Pakket inclusief rijmodus-schakelaar op het stuurwiel, overboost-functie en dynamische motorsteunen kunnen de motor, de PDK, het onderstel en de achterasbesturing nog sportiever worden ingesteld. Ook het interieur straalt sportiviteit uit: doordacht vormgegeven met een duidelijke en eenvoudige bediening. Veel comfort bieden de lederuitrusting, de volledig elektrisch verstelbare sportstoelen, het nieuw ontwikkelde Porsche Communication Management (PCM) met Connect Plus en het BOSE Surround Sound System. Dit laatste vult de kenmerkende Porsche sound aan met een indrukwekkende geluidsbeleving. Hoewel de omvangrijke standaarduitrusting nauwelijks nog iets te wensen overlaat, biedt Porsche de mogelijkheid om uw 911 Turbo helemaal aan te passen aan uw persoonlijke smaak en wensen. Informatie over brandstofverbruik, CO 2 -emissie en energielabels vindt u op pagina 113.

11 20 De nieuwe 911 Turbo Iets bijzonders heeft niets extra s nodig. Maar een S kan geen kwaad. De nieuwe 911 Turbo S. Vermogen is bij Porsche van oudsher een belofte. De 911 Turbo S doet deze belofte op indrukwekkende wijze gestand: met een 3,8-liter 6-cilinder bi-turbo boxermotordie ten opzichte van de 911 Turbo over nog grotere uitlaatgasturbo s beschikt. Het vermogen: 427 kw (580 pk). Maximaal koppel: 750 Nm. De adembenemende sprint van 0 naar 100 km/h vergt slechts 2,9 seconden. In 9,9 seconden is 200 km/h bereikt. Topsnelheid: 330 km/h. Technisch gezien is de 911 Turbo S net zo omvangrijk uitgerust als de 911 Turbo. Wat de performance betreft, gaat de 911 Turbo S nog een stap verder. De onderstelregeling Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) is een actief stabilisatiesysteem dat dwarsrotaties tegengaat en voor een nog neutraler rijgedrag zorgt. Het keramisch remsysteem Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) zorgt voor nog betere remprestaties. En de nieuwe 20 inch 911 Turbo S wielen beschikken met de centrale wielmoer over een technologie die zijn oorsprong vindt in de autosport. Led-koplampen in combinatie met Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS+) zorgen voor een nog hoger comfort- en veiligheidsniveau. Bijzondere designaccenten van de 911 Turbo S in het exterieur zijn de zwart verschroomde eindpijpen en de SportDesign buitenspiegels met V-vormige spiegelvoet. In het interieur bieden de adaptieve sportstoelen Plus naast veel comfort aanzienlijk meer zijdelingse steun voor een sportieve rijstijl. De achterzijde van de stoelen is met leder bekleed. Een bi-color lederuitrusting of lederuitrusting in speciale kleur is standaard, net als de interieurdetails in carbon. De 911 Turbo S. Eén van onze bijdragen om de weg van het leven spannender te maken. Krachtiger, enerverender. Informatie over brandstofverbruik, CO 2 -emissie en energielabels vindt u op pagina 113.

12 De nieuwe 911 Turbo 23 Ze waaien beslist niet met alle winden mee. De nieuwe 911 Turbo Cabriolet en de nieuwe 911 Turbo S Cabriolet. 911 en Turbo. In principe een niet te overtreffen combinatie. Hoe je de rijbeleving nog intenser kunt maken? Door er de factor wind aan toe te voegen. Maar dan wel op de Porsche manier. Dus doordacht, doorontwikkeld en dynamisch. Om op het allerhoogste niveau van het genot van open rijden te ervaren. En dat begint al met de enorme vermogensontwikkeling van de 3,8-liter bi-turbomotoren. Vermogen en koppel? Identiek aan de Coupé-uitvoeringen. De krachtoverbrenging en de standaarduitrusting komen op de typische uitrustingen van een cabriolet na eveneens overeen met de betreffende Coupé-modellen. De stoffen kap is dankzij 3 geïntegreerde steunelementen van magnesium uiterst stabiel en toch heel licht en flexibel. De daklijn oogt bijzonder elegant en zorgt voor een lage c w -waarde: 0,32. Het openen en sluiten van de cabrioletkap neemt slechts 13 seconden in beslag tot een rijsnelheid van 50 km/h. De cabrioletkap wordt bij het sluiten in een Z-vorm gevouwen, zodat de binnen zijde altijd goed beschermd is. De hemelbekleding bestaat uit warmteen geluidwerend materiaal. Het gevolg: gelijkblijvende binnentemperaturen en een effectieve onderdrukking van windgeruis. Een automatisch uitschuivend koprolbeschermingssysteem, fullsize-airbags voor bestuurder en bijrijder en het Porsche Side Impact Protection System (POSIP) bieden ook bij geopend dak veel bescherming (zie pag. 49). Dankzij het elektrische windscherm kunt u open en tochtvrij rijden. Bij minimaal windgeruis. Het windscherm is achter de zitplaatsen achterin direct in de carrosserie geïntegreerd. Het neemt zo geen extra interieur- of bagageruimte in. Met een druk op de knop kan het windscherm in 2 seconden worden uit- of ingeschoven. Informatie over brandstofverbruik, CO 2 -emissie en energielabels vindt u op pagina 113.

13 Aandrijving en onderstel. Wat ons beweegt? Vermogen. Hoe we het onderwerp vermogen aanpakken? Zoals we alles aanpakken. Met opperste concentratie. Met de beste knowhow. Met de grootste inzet. Het resultaat? Een maximum aan rijprestaties. Aan rijstabiliteit. Aan rijcomfort. En aan uitstraling.

14 26 Aandrijving en onderstel Uitstraling komt ook van binnenuit. De motor. Veel vermogen behoeft een sterke basis. Bij de 911 Turbo modellen is dat de achterin geplaatste 3,8-liter 6-cilinder bi-turbomotor. De voor de 911 kenmerkende boxermotor garandeert een uitstekende massabalans en goede loopeigenschappen met weinig vibraties. De lage positie van de motor achterin zorgt voor een laag zwaartepunt. 2 uitlaatgasturbo s met variabele turbinegeometrie (VTG) zorgen voor een dynamische respons, een hoog koppel en indrukwekkende prestaties. De motor is leverbaar in 2 vermogensvarianten: in de 911 Turbo en in de 911 Turbo Cabriolet levert deze 397 kw (540 pk). De 911 Turbo S modellen beschikken door de toepassing van grotere turbo s in combinatie met een speciale motorelektronica over 427 kw (580 pk). Ondanks het hogere vermogen ten opzichte van het voorgaande model zijn het brandstofverbruik en de CO 2 -emissie opvallend laag. Verantwoordelijk daarvoor: technologieën die efficiënt omspringen met de brandstof. Behalve de directe benzine-inspuiting en VarioCam Plus, een systeem voor het verstellen van de inlaatnokkenassen en voor de schakeling van de kleplichting van de inlaatkleppen, behoren hiertoe ook maatregelen zoals de automatische start-stopfunctie of het zeilen. Meer hierover leest u op pag. 29. Een andere belangrijke factor: het voor zijn hoge vermogen verhoudingsgewijs lage gewicht van de motor zorgt voor meer souplesse en een lager verbruik. De motor heeft een lichtmetalen constructie. De dry-sumpsmering is in de motor geïntegreerd. Er wordt gebruik gemaakt van gesmede drijfstangen en gesmede aluminium zuigers die in cilinders van een legering uit aluminium en silicium bewegen. Al deze factoren samen zorgen voor het rijgevoel van de 911 Turbo. Voor een buitengewone trekkracht bij een verbazingwekkend laag verbruik. En voor bijzonder veel vermogen. Vermogen (kw) Nm met overboost 660 Nm 397 kw (540 pk) Toerental (1/min) Koppel (Nm) Vermogen (kw) Nm met overboost 700 Nm 427 kw (580 pk) Toerental (1/min) Koppel (Nm) Informatie over brandstofverbruik, CO 2 -emissie en energielabels vindt u op pagina Turbo en 911 Turbo Cabriolet: 660 Nm tussen en /min (met overboost 710 Nm tussen en /min), 397 kw (540 pk) bij /min 911 Turbo S en 911 Turbo S Cabriolet: 700 Nm tussen en /min (met overboost 750 Nm tussen en /min), 427 kw (580 pk) bij /min

15 Aandrijving en onderstel 29 De tijd altijd een paar milliseconden vooruit. De krachtoverbrenging. Porsche Doppelkupplung (PDK). De favoriete onderwerpen van onze ingenieurs? Schakelsnelheid maar ook schakelcomfort. Bij de PDK tot een meesterlijke perfectie verenigd. Uw voordeel: schakelen binnen milliseconden en zonder onderbreking van de trekkracht. Bij een tegelijkertijd bijzonder hoog schakelcomfort. De PDK beschikt over 7 versnellingen. De versnellingen 1 tot en met 6 hebben een sportief karakter de topsnelheid wordt in de 6e versnelling bereikt. De 7e versnelling is een overdrive en verlaagt het toerental voor nog lagere verbruikscijfers. De PDK is samengesteld uit twee deeltransmissies die in één behuizing zijn ondergebracht. Terwijl de aandrijfkracht via de ene koppeling en deeltransmissie op de wielen wordt overgebracht, wordt in de andere deeltransmissie al de volgende versnelling gekozen. Tijdens het schakelen wordt één koppeling geopend terwijl de andere op hetzelfde moment wordt gesloten. Afhankelijk van het gekozen schakelprofiel (normaal, SPORT of SPORT PLUS) varieert het schakelgedrag van comfortabel tot extreem sportief. Het zeilen en de automatische start-stopfunctie. In bepaalde rijsituaties is het zogenaamde zeilen mogelijk. Hierbij wordt de motor door het openen van de koppelingen van de aandrijflijn losgekoppeld en wordt een remwerking voorkomen. De auto benut zijn eigen bewegingsenergie optimaal en kan over een lange afstand rollen. Dat zorgt voor een duidelijk lager brandstofverbruik. Nog een brandstofbesparende factor: de standaard automatische start-stopfunctie Technische tekening PDK 2 Multifunctioneel GT-sportstuurwiel en stuurwielverwarming Informatie over brandstofverbruik, CO 2 -emissie en energielabels vindt u op pagina 113.

16 30 Aandrijving en onderstel Overtuigend optreden als het erop aankomt. Porsche Stability Management (PSM). PSM is een automatisch regelsysteem voor de stabilisering in kritieke rijdynamische situaties. Bij accelereren op een ongelijkmatig wegdek zorgt PSM voor een duidelijke verbetering van de tractie door functies als ABD (automatisch remdifferentieel) en ASR (aandrijfslipregeling). Voor hoge rijstabiliteit en veiligheid, maar tegelijk ook voor uitzonderlijke souplesse. Het PSM grijpt in de SPORT modus later in. Het inremmen voor een bocht verloopt met voelbaar meer souplesse: het PSM laat nu een zeer sportieve rijstijl tijdens inremmen en uitaccelereren toe. Nog meer souplesse biedt het uitgeschakelde PSM. Om uw veiligheid te garanderen, blijft het op de achtergrond steeds stand-by. Porsche Traction Management (PTM). Het standaard Porsche Traction Management (PTM) bestaat uit een permanente 4-wielaandrijving met elektronisch geregelde, kenveldgestuurde lamellenkoppeling. Deze verdeelt de aandrijfkracht over de permanent aangedreven achteras en de vooras. Als bijvoorbeeld bij het accelereren de achterwielen dreigen door te slippen, wordt meer aandrijfkracht naar voren geleid doordat de lamellenkoppeling ingrijpt. Daarnaast voorkomt de aandrijfslipregeling (ASR) het doorslippen van de wielen. Tijdens het rijden van bochten wordt steeds precies zo veel aandrijfkracht op de voorwielen overgebracht, dat de spoortrouwheid steeds optimaal blijft. Op die manier levert het PTM in combinatie met het Porsche Stability Management (PSM) in elke denkbare situatie de juiste krachtverdeling voor excellente tractie. Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) met elektronisch geregeld achteras-sperdifferentieel. Standaard bij alle 911 Turbo modellen: PTV Plus. Dit systeem verbetert de rijdynamiek en -stabiliteit. Het werkt met een variabele koppelverdeling op de achterwielen en een elektronisch geregeld sperdifferentieel op de achteras. Het verbetert het stuurgedrag en de stuurprecisie. Bij hoge snelheden en bij het uitaccelereren in bochten zorgt het elektronisch geregelde achteras-sperdifferentieel met een volledig variabele koppelverdeling bovendien voor extra rijstabiliteit. De voordelen voor u? Een bijzonder hoge dwarsdynamische stabiliteit van de auto en een uitstekende tractie. Een enorme souplesse bij elke snelheid gekoppeld aan nauwkeurig instuurgedrag en evenwichtige reacties op lastwisselingen. Niet te vergeten: enorm veel plezier in bochten. Permanente 4-wielaandrijving

17 Aandrijving en onderstel 33 Gelanceerd naar een gelukzalig gevoel. Het Sport Chrono Pakket met rijmodusschakelaar. Adrenaline en kippenvel met één druk op de knop: het Sport Chrono Pakket. Voor een nog sportievere afstelling van onderstel, motor en versnellingsbak. Zijn functies lanceren u naar nieuwe sportieve sferen. Nieuw is de van de 918 Spyder afgeleide rijmodus-schakelaar op het stuurwiel. Voor een rijgevoel als in de cockpit van een racewagen. U kunt kiezen uit 4 instellingen, zonder uw hand van het stuur te nemen: Normal, SPORT, SPORT PLUS en Individual, waarmee u de auto nog individueler op uw rijstijl kunt afstemmen. Als de stand SPORT is ingeschakeld, wordt bij maximaal accelereren de maximale laaddruk in het onderste en middelste toerengebied tijdelijk beperkt. Daardoor wordt het maximumkoppel tijdelijk met maximaal 50 Nm verhoogd. Bij de 911 Turbo modellen tot 710 Nm en bij de 911 Turbo S modellen tot 750 Nm. In de stand SPORT PLUS reageert de motor nog directer en werkt de PDK nu met ultrakorte schakeltijden en optimale schakelpunten voor een maximaal acceleratievermogen en voelbaar actieve schakelhandelingen. Porsche Active Suspension Management (PASM), achterasbesturing en Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) zorgen ervoor dat schokdempers strakker worden afgesteld en het insturen in bochten directer verloopt. Met een beter wegcontact tot gevolg. Bovendien staan de front- en achterspoiler onderdeel van Porsche Active Aerodynamics (PAA) in de Performancestand. 1 rijmodus-schakelaar op het GT-sportstuurwiel 2 Digitale en analoge stopwatch op het dashboard 1 2

18 34 Aandrijving en onderstel Launch Control regelt de optimale startacceleratie voor een vliegende start. Voor het eerst leverbaar bij de 911 Turbo modellen: de SPORT Response functie. Via de knop in het midden van de rijmodus-schakelaar worden de motor en de versnellingsbak voorbereid om zo snel mogelijk topprestaties te kunnen leveren. Dat betekent: een maximale respons gedurende ongeveer 20 seconden bijvoorbeeld om in te halen. Een grafische timer in het instrumentenpaneel laat zien hoe lang de functie nog beschikbaar is. De dynamische motorsteunen. Het elektronisch geregelde systeem beperkt de voelbare bewegingen en trillingen van de hele aandrijflijn vooral die van de motor tot een minimum. En het combineert de voordelen van een harde motorophanging met die van een zachte ophanging. Kortom, het zorgt voor meer rijstabiliteit en meer rijcomfort.

19 Aandrijving en onderstel 37 De 911 Turbo volgt niets en niemand. Behalve de eigen lijn. Het onderstel. Het onderstel van de 911 Turbo modellen zorgt ook bij hoge snelheden voor een veilige wegligging. De rijstabiliteit is enorm groot. Net als de souplesse in bochten. Hiervoor zorgen ook de grote 20 inch wielen. Nieuw is de dwarsdrager van aluminium op de achteras voor nog minder gewicht. De achterasbesturing. De achterasbesturing verbetert zowel de performance als het praktische gebruiksgemak. Bij snelheden tot 50 km/h sturen de achterwielen ten opzichte van de voorwielen in tegengestelde richting. Dat zorgt voor een virtuele verkorting van de wielbasis. Zo wordt de draaicirkel kleiner, verloopt het insturen van bochten duidelijk dynamischer en wordt het inparkeren eenvoudiger. Bij snelheden boven de 80 km/h stuurt het systeem de achterwielen in dezelfde richting als de voorwielen. Het resultaat: een virtuele verlenging van de wielbasis en meer rijstabiliteit, bijvoorbeeld bij het veranderen van rijstrook op de snelweg. Tussen de 50 en 80 km/h vindt afhankelijk van de rijsituatie een continue overgang plaats tussen een tegengestelde stuurrichting en een parallelle stuurrichting. Dankzij de stabiliserende eigenschappen waarover de achterasbesturing beschikt, kon de overbrenging van de besturing rond de middenstand directer worden gemaakt. Het voordeel: meer souplesse zonder aan stabiliteit te moeten inboeten bij hogere snelheden. Porsche Active Suspension Management (PASM). PASM is een elektronische verstelling van het schokdempersysteem. Afhankelijk van de ingestelde stand, de rijsituatie en de rij-ondergrond bepaalt het systeem uit beide karakteristieken automatisch de optimale demping. Het duiken en overhellen van de carrosserie wordt verminderd, het wegcontact van de afzonderlijke wielen neemt toe.

20 38 Aandrijving en onderstel Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC). De onderstelregeling PDCC is standaard in de 911 Turbo S modellen. Deze vermindert op actieve wijze het overhellen van de auto in bochten. Bovendien slingert de auto minder op een hobbelig wegdek. Wat dat oplevert? Een verbeterde rijdynamiek en meer comfort op de weg bij elke snelheid. Daarnaast een geoptimaliseerd instuurgedrag en evenwichtige reacties op lastwisselingen. De 20 inch 911 Turbo wielen. Vanzelfsprekend zijn ze gesmeed waardoor ze lichter zijn en daardoor voor een lager onafgeveerd gewicht zorgen. Met gepolijst velghart. De 20 inch 911 Turbo S wielen met centrale wielmoer. De zwart gespoten en gepolijste aluminium wielen zijn gesmeed. Ze zijn bijzonder licht en zetten maatstaven op het gebied van rijcomfort en performance en op het gebied van design. Met centrale wielmoer inclusief verchroomde wielnaafafdekkingen met gekleurd Porsche embleem en diefstalbeveiliging. De 20 inch Sport Classic wielen. Als meeruitvoering zijn de eendelige, gesmede lichtmetalen wielen met 5-spaaks Sport Classic design leverbaar. Het velghart is in GT-zilver metallic gespoten, de velgrand is gepolijst. Op de wielnaafafdekking prijkt het gekleurde Porsche embleem. Het bandenspanningscontrolesysteem (RDK). Standaard in alle modellen: het bandenspanningscontrolesysteem (RDK). Het systeem waarschuwt door een indicatie op het display van de boordcomputer bij een te lage bandenspanning en bij geleidelijk of plotseling optredend drukverlies. Het liftsysteem voor de vooras. Met het als meeruitvoering leverbare liftsysteem wordt de voorzijde van de auto ca. 40 mm verhoogd tot een snelheid van ca. 35 km/h. Stoepranden, hellingen en inritten van garages vormen zo geen probleem meer inch 911 Turbo wiel met 5-gaats velg 2 20 inch Sport Classic wiel 3 20 inch 911 Turbo S wiel met centrale wielmoer 2 3

21 Aandrijving en onderstel 41 Porsche Active Aerodynamics (PAA). Alle 911 Turbo modellen beschikken over een actieve aerodynamica in de vorm van een meervoudig verstelbare front- en achterspoiler. Daarbij worden de frontspoiler die uit een flexibel, pneumatisch uitschuifbaar stuk elastomeer bestaat en de achterspoiler in 3 standen synchroon uit- of ingeschoven. In de eerste stand ( Start ) zijn beide spoilers geheel ingeschoven. Dat vergroot het praktische gebruiksgemak, want de kans op schade door stoepranden, hobbels of verkeersdrempels wordt ver- minderd. De frontspoilerrand wordt goed beschermd In de tweede stand ( Speed ) zijn boven de 120 km/h de frontspoiler en de achterspoiler gedeeltelijk uitgeschoven. Dat zorgt voor veel rijstabiliteit en een lage luchtweerstand. Bovendien is het nu mogelijk om de auto op topsnelheid te rijden. De derde stand is de Performance - modus. Deze wordt ingeschakeld met de spoilerknop of via de stand SPORT PLUS. De frontspoiler en achterspoiler zijn nu volledig uitgeschoven. Op de achterspoilerrand wordt het logo turbo of turbo S zichtbaar. De achterspoiler staat in deze stand bovendien tot 15 graden steiler. De grote neerwaartse druk op de voor- en achteras is ideaal voor een hoge performance, op het circuit bijvoorbeeld. Bovendien biedt de grote neerwaartse druk voordelen tijdens het afremmen bij hoge snelheden. Porsche Active Aerodynamics (PAA). Een systeem dat dagelijks gebruiksgemak, efficiency en performance op ideale wijze met elkaar combineert. 911 Turbo S met frontspoiler en achterspoiler in de stand Performance

22 Veiligheid en milieu. Waar staat Porsche voor? Acceleratie, passie, dynamiek? Uiteraard. Maar de emoties in de wereld van Porsche zijn niet compleet zonder dat ene essentiële element: het gevoel van veiligheid en verantwoordelijkheid. Dat maakt het rijden in een Porsche pas zo ontspannen, zo geconcentreerd op het wezenlijke: puur rijplezier. Vooral in de 911 Turbo.

23 Veiligheid en milieu 45 Om voorop te lopen, is een vooruitziende blik vereist. Het verlichtingssysteem. De led-koplampen. Elke unit van de led-koplampen bestaat uit 2 trapsgewijs geplaatste lampen. De dagrijverlichting in de vorm van 4 ledspots met rondom lopende lichtring is in de koplampen geïntegreerd. De werking: het op daglicht gelijkende led-licht is zeer helder en zorgt voor een uitstekende verlichting van het wegdek. Dankzij de gelijkmatige uitlichting en de daglichtachtige kleur is dit type verlichting minder vermoeiend voor de ogen dan andere systemen. Porsche Dynamic Light System (PDLS) en Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS+). De dynamische bochtenverlichting PDLS laat de koplampen afhankelijk van de stuurinslag en de rijsnelheid in de bocht meezwenken. In de 911 Turbo S modellen zijn de led- koplampen met PDLS+ gecombineerd. Naast alle functies die het PDLS biedt, beschikt PDLS+ bovendien over een grootlichtassistent. Deze wordt boven de 60 km/h ingeschakeld en herkent de verlichting van vooruitrijdende en tegemoetkomende auto s. Zo kan de grootlichtassistent de reikwijdte van de lichtbundel individueel aan de situatie aanpassen en traploos schakelen tussen dim- en grootlicht. 1 Dagrijverlichting van de led-koplampen 2 Nachtlicht-design van de led-koplampen 1 2

24 46 Veiligheid en milieu Krachten moeten stromen. Ook in tegengestelde richting. De remmen. Voor ons net zo belangrijk als goede rijprestaties: goede remprestaties. Bij de 911 Turbo modellen beschikken de remmen over rood gespoten vaste aluminium monobloc remzadels met 6 zuigers voor en met 4 zuigers achter. De diameter van de remschijven: voor en achter 380 mm. Er worden eendelige remzadels van het gesloten type toegepast. De voordelen: een hogere stijfheid, een beter drukpuntgedrag, ook bij extreme belasting, en een lager gewicht. De pedaalweg is kort, het drukpunt exact. De remschijven zijn geperforeerd voor meer remvermogen bij natte wegomstandigheden. Standaard in de 911 Turbo S modellen: Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB). De geperforeerde keramische remschijven hebben een diameter van 410 mm voor en 390 mm achter, waardoor ze nog betere remprestaties garanderen. Door de toegepaste geel gespoten vaste aluminium monobloc remzadels met 6 zuigers op de vooras en vrijwel identieke remzadels met 4 zuigers achter levert het systeem bij het afremmen een zeer hoge en vooral constante remdruk. Doorslaggevend voordeel van het keramische remsysteem is het extreem lage gewicht van de remschijven: ze wegen ongeveer de helft van conventionele gietijzeren remschijven van een vergelijkbaar type en formaat. Dat betekent een verlaging van de onafgeveerde en roterende massa. Het resultaat: een betere wegligging en meer rijcomfort, vooral op ongelijkmatig wegdek. Ook de souplesse en de handling van de auto nemen daarbij toe. Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB)

25 Veiligheid en milieu 49 Het is de geest, die het lichaam bouwt. De carrosserie. Aluminium Staal-boorlegering Hoogvast meerfasestaal Microgelegeerd hoogvast staal Dieptrekstaal De carrosseriestructuur. De innovatieve carrosseriestructuur van de 911 Turbo modellen voldoet aan 2 constructierelevante eisen. Ten eerste een hoge rijdynamiek door een extreem stijve carrosserie. Ten tweede een lager voertuiggewicht, vooral dankzij een slimme lichtgewicht constructie. Door de toepassing van innovatieve verbindingstechnieken kunnen specifieke materialen precies daar worden ingezet waar ze ook nodig zijn. Daarom hebben wij voor de carrosseriestructuur staalsoorten gebruikt die zelfs bij dunwandige toepassing een hoge stijfheid bieden. Daarnaast is op grote schaal aluminium en magnesium toegepast, bijvoorbeeld voor het dak, de bodemplaat, de portieren, de motorkap en de bagageruimteklep. Bovendien zijn de steunen van het dashboard en de middenconsole van het bijzonder lichte materiaal magnesium gemaakt. De hoge materiaalefficiëntie zorgt voor een lager gewicht en daarmee voor een lager brandstofverbruik. De airbags en het Porsche Side Impact Protection System (POSIP). De fullsize airbags voor bestuurder en bijrijder worden afhankelijk van de ernst en aard van het ongeval in twee fasen geactiveerd. Bij een minder zware aanrijding wordt alleen de eerste fase geactiveerd om de inzittenden te beschermen. Het Porsche Side Impact Protection System (POSIP) bestaat uit verstevigingsprofielen in de portieren voor aanrijdingen van opzij en 2 zijairbags per kant: de zijwangen van de stoelen zijn uitgerust met een thoraxairbag en in de portierpanelen is een hoofdairbag ondergebracht. Deze bieden een grote mate van veiligheid bij een aanrijding van opzij. De koprolbescherming van de Cabriolet modellen. Voor extra bescherming van de inzittenden bij een koprol dient het automatisch uitschuivende rolbeugelsysteem. De 2 rolbeugels zijn achter de rugleuning van de achterstoelen geplaatst en worden door spanveren op hun plaats gehouden. Een koprolsensor bewaakt voortdurend het overhellen van de carrosserie, de langs- en dwarsversnelling en het wegcontact. In geval van nood worden de rolbeugels binnen een fractie van een seconde geactiveerd.

26 50 Veiligheid en milieu Voor anderen: het gebod van het uur. Voor ons: het gebod van de seconde. Het milieu. Nu de discussie over klimaatverandering oplaait, en dan vooral die over CO 2 -emissie, vraagt elke autofabrikant zich af hoe moet worden omgegaan met de huidige milieuproblematiek. Het antwoord van Porsche: hoge prestaties bij een maximale efficiency. De uitlaatgasreiniging. De auto s van Porsche bewijzen dat zelfs krachtige sportwagens binnen hun eigen klasse relatief lage verbruiks- en emissiewaarden kunnen bereiken. Dit dankzij het efficiënte gebruik van brandstof door technologieën die de efficiency verbeteren, zoals de automatische start-stopfunctie, thermomanagement, recuperatie van remenergie en het zeilen. Daarnaast zorgen de katalysatoren met stereo-lambdaregeling voor een effectieve uitlaatgasreiniging. Verbruik en recycling. Een slimme lichtgewicht constructie is bij Porsche een vanzelfsprekendheid. Dit blijkt uit de grote hoeveelheden aluminium, magnesium, kunststof en staalplaat van hoge treksterkte die worden toegepast. Alle grondstoffen worden toepassingsspecifiek geselecteerd. Ook worden voornamelijk milieuvriendelijke lakken op waterbasis gebruikt. Alle lichtgewicht onderdelen lenen zich goed voor recycling. Alle kunststoffen worden speciaal gemerkt, zodat ze aan het einde van de levensduur gescheiden te recyclen zijn. Kortom, de 911 Turbo kan tegenwoordig voor ca. 95% worden hergebruikt. De brandstof. Alle Porsche modellen en daarmee ook de 911 Turbo zijn uiteraard geschikt voor brandstof waaraan tot 10% ethanol is toegevoegd, bijvoorbeeld E10. Ethanol levert een positieve bijdrage aan de CO 2 -huishouding, omdat de biologische brandstof wordt gemaakt van planten, die CO 2 uit de atmosfeer onttrekken.

27 Comfort en infotainment. De grenzen verleggen, het maximale eruit halen. Bij wijze van uitzondering bedoelen we nu eens niet de motor, maar het totale rijplezier. Daarvoor zetten we ook het gebied van comfort alles op alles. Zo hoort het nu eenmaal voor het 911 Turbo idee. Kortom, vermogend én comfortabel.

28 Comfort en infotainment 55 Het unieke gevoel om in een sportwagen te rijden zelfs als deze stilstaat. Het interieur. De vormgeving van het interieur past helemaal bij het exterieur. Niets leidt de aandacht af. Alles is gericht op de bestuurder. Doordachte techniek, een duidelijke bedieningslogica. Bijvoorbeeld voor de gescheiden regelbare 2-zone airconditioning of de knop voor onderstelinstellingen. U hoeft niet lang in submenu s te zoeken, maar u kunt zich op het wezenlijke concentreren: de weg. Het nieuwe GT-sportstuurwiel is elektrisch in lengte en hoogte verstelbaar en beschikt over een rijmodus-schakelaar met SPORT Response knop en 2 lichtmetalen schakelpaddles. Deze zijn achter de rechter- en de linkerstuurwielspaak geplaatst. Naar keuze is het stuurwiel leverbaar met multifunctietoetsen en -wieltjes voor de bediening van audio- en communicatie functies en de boordcomputer. De stuurwielkrans is dan via een toets op het stuurwiel ook verwarmbaar. De materialen in het interieur zijn hoogwaardig en sportief. De 911 Turbo modellen zijn standaard voorzien van de lederuitrusting inclusief stoelen, dashboard, portierpanelen en zijbekleding. De dakhemel van de Coupé modellen is standaard bekleed met een materiaal dat zich in de autosport bewezen heeft: alcantara. De sierstrips voor dashboard, middenconsole en portierpanelen zijn bij de 911 Turbo S modellen van carbon. Met bi-color-uitrustingen en speciale kleuren of materialen zoals carbon, aluminium en mahonie is er bovendien een grote keuze aan individualiseringsopties. Interieur 911 Turbo S zwart-bordeauxrood

29 56 Comfort en infotainment De volledig elektrisch verstelbare sportstoelen. De stoelhoogte, de schuine stand van de rugleuning en de schuine stand en diepte van het zitkussen kunnen elektrisch worden versteld. Tel hierbij op de lengteverstelling en op vier manieren verstelbare lendensteun. Het geïntegreerde Memory Pakket regelt de stand van beide buitenspiegels en alle stoelinstellingen aan bestuurderszijde, de instellingen van het stuurwiel, de verlichting, de ruitenwissers, de airconditioning, de portiervergrendeling, het PCM en het instrumentenpaneel. De adaptieve sportstoelen Plus. De in de 911 Turbo S en in de 911 Turbo S Cabriolet tot de standaarduitrusting behorende adaptieve sportstoelen Plus bieden u sportief stevige zijwangen en optimale steun dankzij de extra schouderdelen. Bovendien zijn de zijwangen van zitkussen en rugleuning individueel verstelbaar voor nog meer comfort tijdens lange ritten of voor optimale zijdelingse steun op bochtige wegen. Eveneens leverbaar: de geheugenfunctie voor alle stoelinstellingen (met uitzondering van de zijwangen) aan bestuurderszijde. De sportstoelen Plus.* Naar keuze zijn zonder meerprijs de sportstoelen Plus met elektrische stoelhoogteverstelling en rugleuning en mechanische lengteverstelling leverbaar. De zijwangen van zitkussen en rugleuning voelen sportief stevig aan en bieden nog meer zijdelingse steun. Net als bij de adaptieve sportstoelen Plus is de schaal van de rugleuning uitgevoerd in zilvergrijs (911 Turbo modellen) of met leder bekleed (911 Turbo S modellen). De sportkuipstoelen.** Als meeruitvoering leverbaar: de sportkuipstoelen met neerklapbare rugleuning, geïntegreerde thoraxairbag en handmatige lengteverstelling. De kuip is van glas- en koolstofvezelversterkte kunststof met een oppervlak van siercarbon. De draaipunten van de rugleuning zijn hoog in de zijwangen aangebracht. Zo is de voor sportkuipstoelen karakteristieke zijdelingse steun ook bij de heup gegarandeerd. De zitplaatsen achterin. Verrassend comfortabel voor een sportwagen: de zitplaatsen achterin. Het gedeelte erachter biedt nog extra bagageruimte. Dankzij de neerklapbare rugleuningen beschikken de 911 Turbo Coupé modellen achterin over 260 liter bagagecapaciteit. De 911 Turbo Cabriolet modellen beschikken over 160 liter bagagecapaciteit. De kinderzitjes.** De voorbereiding voor kinderzitjes met een ISOFIX-bevestigingssysteem inclusief top tether is standaard op de zitplaatsen achterin. Tegen meerprijs is deze voorbereiding ook voor de bijrijdersstoel leverbaar, in combinatie met de mogelijkheid om de airbag buiten werking te stellen. De stoelverwarming en de stoelventilatie. Naar keuze is voor alle stoelen zonder meerprijs een in drie standen instelbare stoelverwarming leverbaar. Deze verwarmt de zitting, de rugleuning en de zijwangen van de voorstoelen. In combinatie met de stoelverwarming kunnen de stoelen (met uitzondering van de sportkuipstoelen) tegen meerprijs ook worden voorzien van stoelventilatie. Door de actieve ventilatie van de geperforeerde middenbaan en rugleuning, en de passieve ventilatie van de zijwangen, wordt een luchtstroom gecreëerd. Deze zorgt ervoor dat u aangenaam en droog zit, zelfs als de temperaturen hoog oplopen. 1 *Bij deze optie komt het standaard Memory Pakket te vervallen. ** Op sportkuipstoelen mogen geen kinderzitjes worden geplaatst. 1 Adaptieve sportstoel Plus, sportkuipstoel 2 Achtercompartiment 911 Turbo S Coupé in zwart-bordeauxrood 2

30 Comfort en infotainment 59 Een ander woord voor vooruitstrevend? Richtinggevend. Het infotainment. Het nieuwe Porsche Communication Management (PCM) incl. Online navigatiemodule. Infotainment voor een nieuwe generatie: het verder ontwikkelde Porsche Communication Management (PCM) inclusief Online navigatiemodule met realtime verkeersinformatie is de centrale regeleenheid voor audio, navigatie en communicatie standaard in alle modellen. U bedient het PCM via het nieuwe 7 inch multitouchscreen of via de spraakbediening. Maar vanzelfsprekend kunt u ook de vertrouwde draai-drukknop gewoon blijven gebruiken. Zodra u het scherm nadert, toont de geïntegreerde naderingssensor de relevante inhoud van de menu s, die u vervolgens heel eenvoudig via multitouch-gebaren kunt bedienen. Door het hoogwaardige glasoppervlak is het PCM optisch perfect in de middenconsole geïntegreerd. Eveneens eenvoudig te bedienen: het nieuwe navigatiesysteem voor het eerst met realtime verkeersinformatie. Op basis van deze informatie worden de wegen op de kaart groen, geel of rood gemarkeerd afhankelijk van de verkeersdrukte. De verkeersinformatie wordt bovendien voortdurend bijgewerkt en uw route wordt desgewenst dynamisch aangepast. Infotainment begint al bij het aansluiten en opladen van uw ipod of een willekeurige audiobron. Hiervoor gebruikt u heel eenvoudig de ipod -ingang in de middenconsole of de universele audioingang of AUX-ingang in het dashboardkastje. Uw ipod of USB-stick bedient u comfortabel via het PCM, het GT-sportstuurwiel dat naar keuze als multifunctioneel stuurwiel leverbaar is, of met behulp van de spraakbediening. Bovendien zijn via de USB-aansluiting de gegevens van de performance-indicatie van het Sport Chrono Pakket en de als meeruitvoering leverbare elektronische rittenadministratie te downloaden. Voor uw eigen muziek kunt u behalve over een cd-/dvd-speler beschikken over een interne harde schijf ( jukebox ) en 2 SD-kaartlezers. Hiermee kunt u uw muziek na het insteken van de kaarten eenvoudig via de muziekspeler in het PCM afspelen. Mobiele-telefoonvoorbereiding. Met de mobiele-telefoonvoorbereiding verbindt u mobiele telefoons die het Handsfree Profile (HFP) ondersteunen heel gemakkelijk via Bluetooth. Uw mobiele telefoon kan gewoon in uw zak of tas blijven. Via het PCM bedient u de basisfuncties van de mobiele telefoon. De gsm-verbinding wordt standaard tot stand gebracht via de antenne van de mobiele telefoon.

31 60 Comfort en infotainment U voelt zich nauw verbonden met uw Porsche? Uw Porsche ook met u. Connect Plus. Standaard aanwezig: de Connect Plus module, waarmee u uw smartphone optimaal met uw Porsche kunt verbinden. In de middenconsole zit een speciaal smartphone-aflegvlak, dat de ontvangst van uw mobiele telefoon doorschakelt naar de buitenantenne. Dit spaart de batterij en zorgt voor een optimale telefoonontvangst. Via een USB-kabel kunt u tegelijkertijd uw smartphone opladen of de inhoud van uw telefoon weergeven. Online navigatie. Met de Connect Plus module ziet u voor het eerst in uw 911 Turbo verkeersinformatie in realtime. U weet hiermee al voordat u wegrijdt welke route u beter 1 Apple CarPlay 2 Smartphone-opbergvlak kunt vermijden en komt sneller aan op uw bestemming. Tijdens de rit wordt de route voortdurend geoptimaliseerd doordat de verkeersgegevens regelmatig worden bijgewerkt. Onderdeel van de online navigatie zijn bovendien de Google-diensten Google Street View en Google Earth, die de oriëntatie tijdens de rit en op de plaats van bestemming door de weergave van en satellietfoto s vergemakkelijken. Apple CarPlay. Met Apple CarPlay kunt u apps van uw iphone ook onder het rijden gebruiken via het PCM of de spraakbediening. U kunt via de standaard spraakbediening telefoneren, met behulp van de Apple spraakherkenning Siri tekstberichten versturen, laten voorlezen en beantwoorden of naar muziek en podcasts luisteren. Telefoonmodule. Onderdeel van Connect Plus is de telefoonmodule die een hoog bedieningscomfort en optimale gesprekskwaliteit biedt. U kunt ervoor kiezen om uw simkaart rechtstreeks in de simkaartlezer van het PCM te plaatsen en vervolgens met uw handsfreeset te bellen. Nog comfortabeler: met de Bluetooth -verbinding van uw mobiele telefoon met het SIM-Access Profile (SAP). Zodra de automatische koppeling tussen mobiele telefoon en module een feit is, wordt de antenne van uw mobiel uitgeschakeld om de batterijen te sparen en belt u via de buitenantenne. Draadloze internettoegang. Met de draadloze internettoegang kunt u ook in de auto verbinding maken met internet via WLAN-compatibele apparaten zoals een tablet, laptop, smartphone of netbook. Indien nodig ook tegelijkertijd. Voor meer informatie over Connect Plus en de beschikbaarheid in uw land kunt u terecht bij uw Porsche dealer. De diensten realtime verkeersinformatie, Google Street View en Google Earth zijn ten minste 12 maanden gratis beschikbaar en kunnen op tegen betaling worden verlengd. Voor het gebruik van deze diensten en de draadloze internettoegang is een voor dataverkeer geschikte simkaart vereist. U dient een apart contract met een mobiele-telefoonprovider af te sluiten. Hieraan zijn kosten verbonden. Informatie over de beschikbaarheid van Connect Plus in uw land is verkrijgbaar bij uw Porsche dealer. 1 2

32 62 Comfort en infotainment Comfort en infotainment Porsche Connect app. Onderdeel van de Connect Plus module is bovendien de Connect app voor uw smartphone (gratis verkrijgbaar via Apple itunes en Google Play Store). Hiermee kunt u regels uit het adresboek of de agenda van uw smartphone eenvoudig doorsturen naar uw auto. Met de muziekstreamingfunctie heeft u bovendien toegang tot miljoenen nummers. Porsche Car Connect. Bij het rijden in een sportwagen wordt altijd al gestreefd naar een zo kort mogelijke verbinding tussen bestuurder en auto. Dankzij Porsche Car Connect wordt deze nog korter hoe ver u ook van uw Porsche verwijderd bent. Met Porsche Car Connect beschikt u over tal van nuttige functies om uw Porsche op afstand te bedienen. De Carfinder toont u bijvoorbeeld de kortste route vanaf uw huidige locatie naar uw auto. Remote Vehicle Status biedt u steeds een overzicht van de belangrijkste gegevens over uw 911 Turbo. U kunt bijvoorbeeld de kilometerstand en het brandstofpeil opvragen of controleren of de ruiten en portieren geopend of gesloten zijn. Met de Remote Services vraagt u statistische gegevens over uw auto op, bijvoorbeeld de afgelegde afstand, de gemiddelde snelheid of het verbruik van de laatste rit. Heel handig: met Porsche Car Connect kunt u altijd en overal een pechoproep uitsturen. Ook kunt u waar en wanneer u wilt de status van de alarminstallatie controleren. Eveneens via de smartphone regelbaar: de vergrendeling van de portieren en het inklappen van de als meeruitvoering leverbare elektrisch inklapbare buitenspiegels. Een extra functie van Porsche Car Connect: het Porsche Vehicle Tracking System (PVTS) voor het lokaliseren van een gestolen auto. Meer informatie over Porsche Car Connect vindt u op 1 Porsche Car Connect app 2 Carfinder 3 Indicatie van de actieradius

33 Comfort en infotainment 65 Toekomstmuziek? Absoluut. De soundsystemen. Het BOSE Surround Sound System. Het standaard BOSE Surround Sound System is speciaal voor de 911 Turbo modellen ontwikkeld en is optimaal afgestemd op de specifieke interieurakoestiek van de auto. 12 luidsprekers. Een totaal vermogen van 555 W. Het resultaat: een indrukwekkende klankkwaliteit. De subwooferversterker is in de 911 Turbo modellen in de hoofdversterker geïntegreerd. Dit bespaart 6 kg gewicht. Elke afzonderlijke luidspreker van dit volactieve systeem kan optimaal aan het interieur van de auto worden aangepast. Hierdoor verandert uw 911 Turbo in een concertzaal. Een uiterst snelle. De audioweergave is in stereokwaliteit of desgewenst in surroundkwaliteit, dankzij de BOSE Centerpoint 2-technologie. AudioPilot Noise Compensation Technology, een door BOSE gepatenteerde ruisonderdrukkingstechniek voor audiosystemen, meet met een microfoon voortdurend alle ruis in het interieur van de auto en past de muziekweergave automatisch aan, zodat de geluidsbeleving altijd hetzelfde is. In elke rijsituatie. In realtime. Het resultaat is ernaar: een krachtige sound en een fascinerende ruimtelijke geluidsbeleving om u heen. Het Burmester High-End Surround Sound System. Een icoon uit Zuffenhausen ontmoet een icoon uit Berlijn. We hebben het over Burmester, één van s werelds grootste aanbieders van high-end geluidsapparatuur. De kracht van het Burmester High-End Surround Sound System zit hem in de vele kleine details met slechts één doel: perfectie in geluidskwaliteit. De cijfers geven alvast een indruk van het klankbeeld: 12 uitgangskanalen met een totaal vermogen van 821 W, 12 luidsprekers inclusief een actieve subwoofer en een 300 W D-klasseversterker, een totaal membraanoppervlak van meer dan cm² en een frequentiebereik van 35 Hz tot 20 khz. Hierbij maakt het Burmester systeem gebruik van de gepatenteerde, perfect in de carrosserie geïntegreerde subwoofer. De toegepaste frequentiefiltertechniek werd afgeleid van de technologie die het merk inzet voor zijn home audio systemen. De analoge en digitale filters werden nauwkeurig gedefinieerd voor de specifieke inbouwplaats in de auto en tijdens lange luistersessies verder geperfectioneerd. Voor onmiskenbaar fijne, zuivere en onvervormde hoge tonen worden elektrostatische tweeters (Air Motion Transformer, AMT) toegepast. Alle luidsprekerframes zijn daarbij exact op elkaar afgestemd en dat is ook waar ze de maximale basweergave, klankresolutie en impulsnauwkeurigheid aan danken. Het resultaat: een natuurlijke en substantiële ruimtelijke klankervaring, zelfs bij hoge volumes.

34 66 Comfort en infotainment Uitstraling krijg je niet door grootse gebaren. Eerder door grootse oplossingen. De hulpsystemen. De adaptieve cruise control met Porsche Active Safe (PAS). De cruise control, de automatische snelheidsregeling, is standaard voor alle 911 Turbo modellen. Als meeruitvoering is de adaptieve cruise control leverbaar. Deze regelt de snelheid afhankelijk van de afstand tot de voorligger. Een radarsensor bewaakt het gebied tot 200 m op de rijbaan voor uw auto. Als u het voertuig voor u te snel nadert, waarschuwt het Porsche Active Safe (PAS) u met een akoestisch en een optisch signaal. Bovendien wordt een korte remschok gegeven en zo nodig een remingreep gestart hierbij wordt een door de bestuurder begonnen remactie binnen bepaalde systeemgrenzen tot een noodstop versterkt. De rijstrookwisselhulp. De als meeruitvoering leverbare rijstrookwisselhulp bewaakt met behulp van radarsensoren de ruimte achter de auto en de dode hoek. Vanaf een snelheid van 15 km/h waarschuwt het systeem de bestuurder door middel van een optisch signaal in de driehoekige spiegelvoet voor voertuigen die van achteren naderen, of zich in de dode hoek bevinden. Vooral op de snelweg draagt de rijstrookwisselhulp bij aan het rijcomfort en de veiligheid. Het systeem grijpt echter niet in de besturing in en kan op elk moment worden uitgeschakeld. De ParkAssistent en de achteruitrijcamera. De ParkAssistent voor en achter evenals de achteruitrijcamera zijn bij alle 911 Turbo modellen standaard. Het interval van de geluidssignalen duidt de afstand tot het obstakel aan. Er wordt gewaarschuwd door middel van geluidssignalen en een optische weergave op het centrale display. Met de achteruitrijcamera verloopt nauwkeurig achteruit inparkeren en manoeuvreren stukken eenvoudiger door middel van de weergave in het PCM. De snelheidslimietindicator. De snelheidslimietindicator werkt met een camera en informeert u op het display in het instrumentenpaneel en op het beeldscherm van het PCM over snelheidsbeperkingen, inhaalverboden en het einde van deze situaties. Porsche Entry & Drive. U kunt de autosleutel in uw zak of tas laten: want zodra u de portiergreep beetpakt of de bagageruimte nadert, vraagt de als meeruitvoering leverbare Porsche Entry & Drive de toegangscode op die in de sleutel is opgeslagen. Is de code correct, dan wordt het portier of de bagageruimteklep ontgrendeld. De motor wordt gestart of afgezet met de elektrische contact-startschakelaar. 1 1 ParkAssistent en achteruitrijcamera 2 Snelheidslimietindicator 3 Adaptieve cruise control incl. Porsche Active Safe (PAS) 2 3

De Panamera Turbo S. Waar kracht ontstaat

De Panamera Turbo S. Waar kracht ontstaat De Panamera Turbo S Waar kracht ontstaat De Panamera Turbo S 6 Performance 14 Aandrijving 16 Onderstel 22 Balans 26 Veiligheid 28 Verlichting 30 Assistentiesystemen 32 Persoonlijkheid 36 Individualisering

Nadere informatie

De nieuwe 911 Targa. Stijlicoon

De nieuwe 911 Targa. Stijlicoon De nieuwe 911 Targa Stijlicoon Inhoud stijl: icoon 911 Targa idee 911 Targa evolutie 911 Targa revolutie stijl: bepalend 911 Targa 4 en 911 Targa 4S 6 8 9 15 18 21 stijl: gevoel Comfort stijl: vast Individualisering

Nadere informatie

De Panamera modellen

De Panamera modellen De Panamera modellen De Panamera Het idee 6 De Panamera modellen 8 Panamera en Panamera 4 22 Panamera Diesel 26 Panamera S en Panamera 4S 28 Panamera S Hybrid 30 Panamera Turbo en Panamera Turbo S 32

Nadere informatie

De Panamera modellen

De Panamera modellen De Panamera modellen De Panamera Het idee 6 De Panamera modellen 8 Panamera en Panamera 4 22 Panamera Diesel 26 Panamera S en Panamera 4S 28 Panamera S Hybrid 30 Panamera Turbo en Panamera Turbo S 32

Nadere informatie

Audi S Coupe Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW. Algemene informatie

Audi S Coupe Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW. Algemene informatie NIEUW TE BESTELLEN Audi S5 Coupe Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW 79.800 U BESPAART: 11.542 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: Audi Model: S5 Kilometerstand: 1 km Kleur: zwart Bekleding: Zwart

Nadere informatie

Audi S Sportback Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW. Algemene informatie

Audi S Sportback Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW. Algemene informatie NIEUW TE BESTELLEN Audi S5 Sportback Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW 79.490 U BESPAART: 11.473 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: Audi Model: S5 Kilometerstand: 1 km Kleur: zwart Bekleding:

Nadere informatie

De nieuwe 911. Porsche Identiteit

De nieuwe 911. Porsche Identiteit De nieuwe 911 Porsche Identiteit Kracht 6 Exterieur 12 Interieur 16 Techniek 18 De nieuwe 911 Carrera 20 De nieuwe 911 Carrera S 22 Temperament 24 Motor 26 Krachtoverbrenging 36 Onderstel en carrosserie

Nadere informatie

Volvo S60 ( )

Volvo S60 ( ) Volvo S60 (1999-2010) Kilometervreter Autotest De Volvo S60 is in het jaar 2000 geïntroduceerd als de rijdersauto van Volvo. Dit zou een auto zijn die behalve veiligheid, meer rijplezier biedt dan menig

Nadere informatie

Renault Clio RS. De leukste thuis. "soms lijkt de elektronica te weten wat de bestuurder wil voordat deze dat zelf weet"

Renault Clio RS. De leukste thuis. soms lijkt de elektronica te weten wat de bestuurder wil voordat deze dat zelf weet Renault Clio RS De leukste thuis Autotest De nieuwe Renault Clio is een auto van deze tijd. Achter een braaf gezichtje gaan zuinige motoren en moderne techniek schuil. Met lichtgewicht bouw, een optimale

Nadere informatie

Audi S5 Cabriolet Quattro S-tronic Pro Line 245kW

Audi S5 Cabriolet Quattro S-tronic Pro Line 245kW Audi S5 Cabriolet Quattro S-tronic Pro Line 245kW http://www.autozaak.nl/images/aanbod/5881993-audi-s5-cabriolet-quattro-s-tronic-pro-line-245kw-1.jpg Uitrusting 4-wiel aandrijving permanent ingeschakeld

Nadere informatie

Audi A Coupe 2.0TDI 190pk S tronic Pro Line S. Algemene informatie

Audi A Coupe 2.0TDI 190pk S tronic Pro Line S. Algemene informatie NIEUW TE BESTELLEN Audi A5 Coupe 2.0TDI 190pk S tronic Pro Line S 53.220 U BESPAART: 6.820 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: Audi Model: A5 Kilometerstand: 1 km Kleur: zwart Bekleding: Antraciet

Nadere informatie

M - Klasse Edition 1. Prijslijst. Geldig vanaf 19 november 2011.

M - Klasse Edition 1. Prijslijst. Geldig vanaf 19 november 2011. M - Klasse Edition 1. Prijslijst. Geldig vanaf 19 november 2011. Een sterk karakter in een bijzonder jasje. De M-Klasse Edition 1. heeft een preview van deze prijslijst De gefotografeerde M-Klasse modellen

Nadere informatie

De Full Hybrid Auris

De Full Hybrid Auris De Full Hybrid Auris Het beste van twee werelden De Full Hybrid Auris met Synergy Drive is de allereerste Full Hybrid in zijn klasse. Hybride rijden is kiezen voor een even unieke als hoogstaande rijervaring:

Nadere informatie

Audi S Avant Quattro 354pk Pro Line Plus. Algemene informatie

Audi S Avant Quattro 354pk Pro Line Plus. Algemene informatie NIEUW TE BESTELLEN Audi S4 Avant Quattro 354pk Pro Line Plus 77.200 U BESPAART: 11.012 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: Audi Model: S4 Kilometerstand: 1 km Kleur: zwart Bekleding: Leder Vermogen

Nadere informatie

Zeer complete nieuwe Mercedes-Benz E200 Cabriolet zonder kilometers en voorzien van het sportieve AMG-styling pakket!

Zeer complete nieuwe Mercedes-Benz E200 Cabriolet zonder kilometers en voorzien van het sportieve AMG-styling pakket! B.V. 5626AG Eindhoven Mercedes-Benz E-Klasse Cabrio 200 AMG Aut. - 17.250 KORTING! Comand, Keyless-Go, Burmester, Memory, Led Specificaties Voertuignummer: 1103682 Datum: 20-08-2018 Tellerstand: 10 km

Nadere informatie

Audi Q TFSI Quattro Sport Pro Line S -14% NIEUW. Algemene informatie

Audi Q TFSI Quattro Sport Pro Line S -14% NIEUW. Algemene informatie NIEUW TE BESTELLEN Audi Q2 2.0 TFSI Quattro Sport Pro Line S -14% NIEUW 47.895 U BESPAART: 6.234 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: Audi Model: Q2 Kilometerstand: 1 km Kleur: zwart Bekleding: Half

Nadere informatie

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Coupé 300 AMG Premium. Panorama, Memory, Burmester, Origineel NL

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Coupé 300 AMG Premium. Panorama, Memory, Burmester, Origineel NL Mercedes-Benz E-Klasse Coupé 300 AMG Premium. Panorama, Memory, Burmester, Origineel NL Specificaties Voertuignummer: 1104323 Datum: 26-01-2018 Tellerstand: 42.562 km Brandstof: Benzine Transmissie: Automaat

Nadere informatie

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Cabrio 300 Aut. AMG, Burmester, Memory, Head-Up, Comand, Widescreen

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Cabrio 300 Aut. AMG, Burmester, Memory, Head-Up, Comand, Widescreen Mercedes-Benz E-Klasse Cabrio 300 Aut. AMG, Burmester, Memory, Head-Up, Comand, Widescreen Specificaties Voertuignummer: 1104309 Datum: 18-11-2017 Tellerstand: 19.980 km Brandstof: Benzine Transmissie:

Nadere informatie

DE NIEUWE JEEP WRANGLER RUBICON X

DE NIEUWE JEEP WRANGLER RUBICON X DE NIEUWE JEEP WRANGLER RUBICON X (ADEMBENEMEND ( De nieuwe Jeep Wrangler Rubicon X, de speciale versie van de Wrangler Rubicon is met niets te vergelijken. Gebaseerd op de Rubicon garandeert hij met

Nadere informatie

De nieuwe Mercedes-AMG GT.

De nieuwe Mercedes-AMG GT. Mercedes-AMG GT. T De nieuwe Mercedes-AMG GT. Handcrafted by Racers. S Hij is ONTWORPEN om u eindeloos te fascineren. Hij is er. Het ultieme statement uit Affalterbach. Een lange motorkap, een ver naar

Nadere informatie

BMW 4 Serie Cabrio 440iA High Executive M Sport. Algemene informatie. Specificaties

BMW 4 Serie Cabrio 440iA High Executive M Sport. Algemene informatie. Specificaties NIEUW TE BESTELLEN BMW 4 Serie Cabrio 440iA High Executive M Sport 69.575 U BESPAART: 8.930 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: BMW Model: 4 Serie Kilometerstand: 1 km Kleur: zwart Bekleding: Antraciet

Nadere informatie

De nieuwe Black Edition modellen. Pure begeerte

De nieuwe Black Edition modellen. Pure begeerte De nieuwe Black Edition modellen Pure begeerte Inhoud Het Black Edition idee 4 Boxster Black Edition 6 Uitrusting 10 Aandrijving 12 911 Carrera Black Edition modellen 14 Uitrusting 18 Aandrijving 20 Samenvattend

Nadere informatie

PEUGEOT 308 GT Berline & SW

PEUGEOT 308 GT Berline & SW PEUGEOT 308 GT Berline & SW ROOFDIER ZONDER POESPAS Het gamma van de 308 is opnieuw uitgebreid: de 308 en 308 SW zijn er voor de verwende autoliefhebbers vanaf nu ook in een dynamische GT-uitvoering. De

Nadere informatie

BMW 4 Serie Gran Coupé 430iA High Executive M Sport. Algemene informatie

BMW 4 Serie Gran Coupé 430iA High Executive M Sport. Algemene informatie NIEUW TE BESTELLEN BMW 4 Serie Gran Coupé 430iA High Executive M Sport 52.695 U BESPAART: 7.410 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: BMW Model: 4 Serie Kilometerstand: 1 km Kleur: zwart Bekleding:

Nadere informatie

MIJN RENAULT NIEUWE CLIO

MIJN RENAULT NIEUWE CLIO MIJN RENAULT NIEUWE CLIO MIJN UITRUSTINGEN EN ACCESSOIRES - MIJN PACKS NIEUWE CLIO Energy dci 90 Stop en Start Dynamique eco2 Mijn versnellingsbak : Handgeschakelde versnellingsbak Brandstof : Diesel Uitrustingsniveau

Nadere informatie

De Golf GTI Clubsport

De Golf GTI Clubsport De Golf GTI Clubsport 01 Standaard uitrusting S Meeruitvoering MU 1) Brandstofverbruik in l/100 km: tussen 9,1 en 8,5 (stadscyclus)/tussen 6,0 en 5,9 (buitenwegcyclus)/tussen 7,0 en 6,9 (gecombineerd),

Nadere informatie

BMW 4 Serie Gran Coupé 440iA High Executive M Sport. Algemene informatie

BMW 4 Serie Gran Coupé 440iA High Executive M Sport. Algemene informatie NIEUW TE BESTELLEN BMW 4 Serie Gran Coupé 440iA High Executive M Sport 66.550 U BESPAART: 9.738 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: BMW Model: 4 Serie Kilometerstand: 1 km Kleur: zwart Bekleding:

Nadere informatie

Twee nieuwe Autobiography-uitvoeringen van de Range Rover Evoque versterken luxe en prestaties

Twee nieuwe Autobiography-uitvoeringen van de Range Rover Evoque versterken luxe en prestaties Twee nieuwe Autobiography-uitvoeringen van de Range Rover Evoque versterken luxe en prestaties Info Gepubliceerd op: 18 februari 2014 Samenvatting Met twee nieuwe premium uitvoeringen introduceert Land

Nadere informatie

Volvo S60. Verantwoordelijkheid nemen. Sport sedan. "De nadruk ligt op zaken die daadwerkelijk zinvol zijn, niet op zaken die indruk maken op anderen"

Volvo S60. Verantwoordelijkheid nemen. Sport sedan. De nadruk ligt op zaken die daadwerkelijk zinvol zijn, niet op zaken die indruk maken op anderen Volvo S60 Verantwoordelijkheid nemen Autotest Sedans? Die zijn moeilijk te verkopen in West-Europa. Op één uitzondering na: als er een pretentieus logo op de neus staat, dan zijn ze juist heel geliefd.

Nadere informatie

DE NIEUWE PRIUS. De meest innovatieve Toyota overtreft zichzelf

DE NIEUWE PRIUS. De meest innovatieve Toyota overtreft zichzelf DE NIEUWE PRIUS De meest innovatieve Toyota overtreft zichzelf DE NIEUWE PRIUS DYNAMISCH, EIGENTIJDS, EFFICIENT De oorspronkelijke Prius was bij zijn introductie in 1997 een regelrechte sensatie. Met de

Nadere informatie

Afbeelding toont interieur CX-5 Skycruise

Afbeelding toont interieur CX-5 Skycruise MAzda cx-5 Afbeelding toont interieur CX-5 Skycruise LUXUEUZE SUV MET EEN HOOGSTAAND INTERIEURDESIGN Onze designers en ingenieurs hebben hun krachten gebundeld om een interieur te ontwikkelen dat perfect

Nadere informatie

De nieuwe ŠKODA Fabia

De nieuwe ŠKODA Fabia De nieuwe ŠKODA Fabia Herkenbaar ŠKODA Wanneer we kijken naar de vormgeving van de nieuwe Fabia springen direct de scherpe lijnen die het design van de nieuwe Fabia kenmerken in het oog. Bovendien valt

Nadere informatie

Zeer nette en aantoonbaar dealer onderhouden Porsche 911 (996) Cabriolet 3.6 Carrera Tiptronic welke origineel Nederlands

Zeer nette en aantoonbaar dealer onderhouden Porsche 911 (996) Cabriolet 3.6 Carrera Tiptronic welke origineel Nederlands B.V. 5626AG Eindhoven Porsche 911 Cabrio 3.6 Carrera 996 Tiptronic Aut. Sportuitlaat, Origineel NL, Navi, Memory, Xenon Specificaties Datum: 26-02-2002 Tellerstand: 183.990 km Brandstof: Benzine Transmissie:

Nadere informatie

Groot. Krachtig. Mooi.

Groot. Krachtig. Mooi. De nieuwe Touareg Groot. Krachtig. Mooi. Extreme offroad kwaliteit en geavanceerde onroad technologie. De kracht van een SUV en het comfort van een limousine. Het is duidelijk. Met de Touareg hoeft u geen

Nadere informatie

RC 390 2015: RACE-GENEN

RC 390 2015: RACE-GENEN RC 390 2015: RACE-GENEN Een raszuivere sportmotor. Tot de essentie teruggebracht. Wendbaar, snel, geschikt voor A2- rijbewijs en supersportief. Op landwegen of op het circuit: de Moto3-genen komen in elke

Nadere informatie

STYLE DESIGN EN STIJL KOMEN SAMEN

STYLE DESIGN EN STIJL KOMEN SAMEN Hybrid DESIGN EN STIJL KOMEN SAMEN STYLE DE NIEUWE RAV4 IS GEMAAKT VOOR DIEGENEN DIE ZICH GRAAG ONDERSCHEIDEN. HIJ COMBINEERT ROBUUSTE, EIGENTIJDSE STYLING MET PUUR VAKMANSCHAP EN SLIM RIJCOMFORT. DE

Nadere informatie

Mercedes-Benz CLA-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 250 Sport Ambition Aut. AMG, Panorama, Nightpakket, Keyless-Go

Mercedes-Benz CLA-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 250 Sport Ambition Aut. AMG, Panorama, Nightpakket, Keyless-Go B.V. 5626AG Eindhoven Mercedes-Benz CLA-Klasse 250 Sport Ambition Aut. AMG, Panorama, Nightpakket, Keyless-Go Specificaties Voertuignummer: 1103476 Datum: 20-08-2015 Tellerstand: 10.794 km Brandstof: Benzine

Nadere informatie

De C-Klasse Lease Edition vanaf 38.995,-. Bijtelling vanaf 252,-* per maand. Prijslijst geldig per 15 april 2016.

De C-Klasse Lease Edition vanaf 38.995,-. Bijtelling vanaf 252,-* per maand. Prijslijst geldig per 15 april 2016. Leverbaar als Limousine, Estate én Coupé. De C-Klasse vanaf 38.995,-. Standaard al zeer rijk uitgerust, met een voordeel van ruim 5.000,-! Bijtelling vanaf 252,-* per maand. v.a. 15% bijtelling Prijslijst

Nadere informatie

E E N G E D U R F D D E S I G N. U N I E K E S E N S AT I E S.

E E N G E D U R F D D E S I G N. U N I E K E S E N S AT I E S. N I E U W E P E U G E OT 3 0 8 Création : extreme muse Réalisation : Altavia Paris édition : Gutenberg Networks Automobiles Peugeot RC Paris B 552 144 503 Gedrukt in de EU Ref : T9MVLGHT Juni 2017 www.peugeot.nl

Nadere informatie

De nieuwe Sharan. Overal thuis.

De nieuwe Sharan. Overal thuis. De nieuwe Sharan. De nieuwe Sharan. veral thuis. Thuiskomen is voor veel mensen net zo fijn als op reis gaan. Mooi dat deze twee nu samenkomen in de nieuwe Sharan. Dankzij het flexibele ruimteconcept,

Nadere informatie

PRIJZEN EN SPECIFICATIES CAPTIVA

PRIJZEN EN SPECIFICATIES CAPTIVA PRIJZEN EN SPECIFICATIES CAPTIVA MY11, 1 FEBRUARI 2012 CONSUMENTENPRIJS CONSUMENTENPRIJS BPM PRIJS INCLU. BTW PRIJS EXCLU. BTW ENERGIELABEL 2.2D WD 2.2D AT WD 3.0 V6 AT WD 38.995,00 16.612,00 8.195,00

Nadere informatie

DE NIEUWE RAV4 NU OOK ALS HYBRIDE

DE NIEUWE RAV4 NU OOK ALS HYBRIDE DE NIEUWE RAV4 NU OOK ALS HYBRIDE 2 INLEIDING & DESIGN Als allereerste compacte SUV is de Toyota RAV4 al meer dan 20 jaar een ware avonturier. In de nieuwe, elegant vormgegeven RAV4 beschikt u over Toyota's

Nadere informatie

Audi Q ,- Specificaties. Omschrijving. 3.0 TDI Quattro Aut. S-Line 7-Pers, Panoramadak, Luchtvering, Bose, Xenon, Camera

Audi Q ,- Specificaties. Omschrijving. 3.0 TDI Quattro Aut. S-Line 7-Pers, Panoramadak, Luchtvering, Bose, Xenon, Camera B.V. 5626AG Eindhoven Audi Q7 3.0 TDI Quattro Aut. S-Line 7-Pers, Panoramadak, Luchtvering, Bose, Xenon, Camera Specificaties Voertuignummer: 1103307/114 Datum: 02-01-2012 Tellerstand: 206.867 km Brandstof:

Nadere informatie

De E-Klasse: verfijning krijgt een vervolg

De E-Klasse: verfijning krijgt een vervolg Succesvolle E-Klasse nog attractiever met nieuwe motoren De E-Klasse: verfijning krijgt een vervolg Nog efficiëntere motoren over de gehele breedte van het gamma Interieur nog verder verfijnd Nieuwe 7G-TRONIC

Nadere informatie

14%, geen MRB, vanaf 18.650 euro én strak design, dynamiek en royale uitrusting De nieuwe Toyota Auris: voor het hoofd én het hart

14%, geen MRB, vanaf 18.650 euro én strak design, dynamiek en royale uitrusting De nieuwe Toyota Auris: voor het hoofd én het hart Persinformatie 14%, geen MRB, vanaf 18.650 euro én strak design, dynamiek en royale uitrusting De nieuwe Toyota Auris: voor het hoofd én het hart De volledig nieuwe Toyota Auris is sterker dan ooit een

Nadere informatie

DE NIEUWE ŠKODA SCALA

DE NIEUWE ŠKODA SCALA DE NIEUWE ŠKODA SCALA EEN NIEUW TIJDPERK Met de nieuwe SCALA zet ŠKODA zelfverzekerd een grote stap vooruit. De geraffineerde vormgeving creëert een opvallend spel van licht en schaduw, dat tijdloos design

Nadere informatie

De nieuwe Cayman GT4. Rebels.

De nieuwe Cayman GT4. Rebels. De nieuwe Cayman GT4 Rebels. Inhoud Het Cayman GT4 idee 6 Design en aerodynamica 8 Aandrijving 16 Motor en krachtoverbrenging 18 Onderstel 22 Veiligheid 28 Actieve veiligheid 30 Passieve veiligheid 32

Nadere informatie

Kies in onderstaande lijst het product waar u meer informatie over wenst:

Kies in onderstaande lijst het product waar u meer informatie over wenst: KW KW is ondertussen uitgegroeid tot marktleider inzake ophanging optimalisatie. Hun producten zijn kwalitatief zeer hoogstaand en worden geleverd met een GOCA attest. Voor de autokeuring ontstaat er dus

Nadere informatie

S 500 PLUG-IN HYBRID.

S 500 PLUG-IN HYBRID. S 500 PLUG-IN HYBRID. Z n sterkste kracht: efficiëntie. Met de S 500 PLUG-IN HYBRID legt Mercedes-Benz wederom nieuwe maatstaven aan op technologiegebied. Daarbij zijn onovertroffen comfort, voortreffe

Nadere informatie

De nieuwe Toyota PROACE

De nieuwe Toyota PROACE De nieuwe Toyota PROACE 2 Goede zaak Dankzij een even rijke als veelzijdige standaarduitrusting verenigt de nieuwe Toyota PROACE het nuttige met het aangename. Zoals maximaal rijcomfort en een laadvolume

Nadere informatie

BMW 2 Serie Active Tourer 220iA 192pk High Executive. Algemene informatie

BMW 2 Serie Active Tourer 220iA 192pk High Executive. Algemene informatie VOORRAAD GEBRUIKT BMW 2 Serie Active Tourer 220iA 192pk High Executive 28.950 Algemene informatie Bouwjaar: 2015 Kenteken: 7ZJX80 Merk: BMW Model: 2 Serie Kilometerstand: 26.788 km Kleur: zwart Bekleding:

Nadere informatie

TONE UITVOERING. DYNAMIEK OP EEN ZELDZAAM NIVEAU.

TONE UITVOERING. DYNAMIEK OP EEN ZELDZAAM NIVEAU. Het opvallende silhouet van de Volvo 480 onthult zonder omwegen zijn sportieve karakter. De Volvo designers en ingenieurs hadden echter méér voor ogen: een auto voor mensen, voor wie opwindend rijplezier

Nadere informatie

Configuratie. Jimny 3 deurs. Samenvatting

Configuratie. Jimny 3 deurs. Samenvatting Jimny 3 deurs 5 jaar garantie en assistance Compacte 4x4 Uitstekende terreincapaciteiten Laagste kostprijs per kilometer Uniek in zijn segment Krachtige motor Bekijk alle 4x4's van Suzuki Samenvatting

Nadere informatie

Opel Ampera E-REV 111kW 0% Bijtelling Geen exlease

Opel Ampera E-REV 111kW 0% Bijtelling Geen exlease Opel Ampera E-REV 111kW 0% Bijtelling Geen exlease http://www.autozaak.nl/images/aanbod/7940401-opel-ampera-e-rev-111kw-0-bijtelling-geen-ex-lease-1.jpg Uitrusting 3e remlicht ABS Achterbank neerklapbaar

Nadere informatie

LIFE ON STAGE. De ster van de show. Maak kennis met de nieuwe Kia pro_cee d

LIFE ON STAGE. De ster van de show. Maak kennis met de nieuwe Kia pro_cee d De nieuwe Kia De ster van de show Puur rijplezier bent u er klaar voor? De nieuwe Kia pro_cee d laat uw hart sneller kloppen met zijn superscherpe design en zijn vernieuwende technologie. Ermee rijden

Nadere informatie

PEUGEOT PK ALLURE

PEUGEOT PK ALLURE PEUGEOT 308 110PK ALLURE Prijs voertuig : * 15 900 * Excl. kosten van inschrijving en brandstof. vermelding verplicht vanaf 1.1.79 conform decreet 78993 van 4.10.78 Garantie Leeuwekeur Comfort (6 Maand)

Nadere informatie

DACIA LOGAN VAN/PICK-UP PRIJSLIJST januari 2012

DACIA LOGAN VAN/PICK-UP PRIJSLIJST januari 2012 DACIA LOGAN VAN/PICK-UP PRIJSLIJST januari 2012 VERSIEPRIJZEN LOGAN VAN/PICK-UP Dacia Logan Van Motor Uitvoering CATALOGUSPRIJS BTW BPM* CONSUMENTENPRIJS Netto INCL. BTW en BPM 1.6 MPI 85 Euro 5 Logan

Nadere informatie

www.citroen.nl Citroën DS3 CABRIO

www.citroen.nl Citroën DS3 CABRIO www.citroen.nl Citroën DS3 CABRIO CARPE DIEM Met de Citroën DS3 Cabrio is iedere dag een bijzondere dag. Bij de eerste zonnestraal opent u in slechts 16 seconden het dak, zélfs op de snelweg. Zo geniet

Nadere informatie

VOLVO FH PERFORMANCE EDITION. Optimale prestaties en meer comfort

VOLVO FH PERFORMANCE EDITION. Optimale prestaties en meer comfort VOLVO FH PERFORMANCE EDITION Optimale prestaties en meer comfort FOCUS OP PRESTATIES De Volvo FH Performance Edition is de perfecte combinatie tussen topprestaties, chauffeurscomfort, veiligheid en brandstofefficiency.

Nadere informatie

PRIJZEN EN SPECIFICATIES CAPTIVA

PRIJZEN EN SPECIFICATIES CAPTIVA PRIJZEN EN SPECIFICATIES CAPTIVA MY11, 18 APRIL 2012 PRIJZEN CONSUMENTENPRIJS BPM PRIJS INCLU. BTW PRIJS EXCLU. BTW ENERGIELABEL 2.2D WD 2.2D AT WD 3.0 V6 AT WD 38.995,00 16.612,00 22.383,00 8.195,00 51.695,00

Nadere informatie

BMW 5 Serie Touring 520d High Executive

BMW 5 Serie Touring 520d High Executive Jarno van Maanen 3 december 2010 Groter en groener Ondanks de verschillende modellen die BMW de laatste jaren in allerlei segmenten heeft geïntroduceerd, kan de 5 Serie nog steeds worden beschouwd als

Nadere informatie

IN EEN OOGOPSLAG. Panoramadak. Parkeerhulp achter

IN EEN OOGOPSLAG. Panoramadak. Parkeerhulp achter Panoramadak Dankzij het brede glazen dak zijn het zicht en de lichtinval in het interieur ongekend. 78 Te openen achterruit (SW) Dankzij deze voorziening hebt u eenvoudig toegang tot de bagageruimte zonder

Nadere informatie

N 1 zonder autorijbewijs

N 1 zonder autorijbewijs e e N 1 zonder autorijbewijs e De e City is het meest compacte model in het e AIXAM assortiment. Het ideale stadsvoertuig van een onvergelijkbare kwaliteit en een uitgesproken design. De e City is speels;

Nadere informatie

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Coupé 220 d Aut. AMG, Panorama, Widescreen, Burmester, Memory

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Coupé 220 d Aut. AMG, Panorama, Widescreen, Burmester, Memory B.V. 5626AG Eindhoven Mercedes-Benz E-Klasse Coupé 220 d Aut. AMG, Panorama, Widescreen, Burmester, Memory Specificaties Voertuignummer: 1103558 Datum: 23-08-2017 Tellerstand: 300 km Brandstof: Diesel

Nadere informatie

De 911 Turbo. De maatstaf

De 911 Turbo. De maatstaf De 911 Turbo De maatstaf De maatstaf: het 911 Turbo principe 6 Idee 8 Design 12 Techniek 16 De 911 Turbo 18 De 911 Turbo S 20 De 911 Turbo Cabriolet en 911 Turbo S Cabriolet 24 Vermogen Motor Krachtoverbrenging

Nadere informatie

Veelzijdige Rider met optionele 94, 103 of 112 cm Combi maaidekken, het aanbieden van eersteklas BioClip en achteruitworp snijden.

Veelzijdige Rider met optionele 94, 103 of 112 cm Combi maaidekken, het aanbieden van eersteklas BioClip en achteruitworp snijden. Veelzijdige Rider met optionele 94, 103 of 112 cm Combi maaidekken, het aanbieden van eersteklas BioClip en achteruitworp snijden. Geschikt voor landeigenaren die de vraag superieure efficiency, wendbaarheid

Nadere informatie

De nieuwe Boxster Spyder. Onversneden rijplezier

De nieuwe Boxster Spyder. Onversneden rijplezier De nieuwe Boxster Spyder Onversneden rijplezier Warming-up voor uw adrenalinepeil. Scan de code of ga naar www.porsche.com/boxster-spyder-film en start de film. Inhoud Boxster Spyder idee 6 Design 10 Techniek

Nadere informatie

PRIJZEN EN SPECIFICATIES CAMARO

PRIJZEN EN SPECIFICATIES CAMARO PRIJZEN EN SPECIFICATIES CAMARO MY12, 18 APRIL 2012 PRIJZEN CONSUMENTENPRIJS BPM PRIJS INCL. BTW PRIJS EXCL. BTW ENERGIELABEL CO2 EMISSIE Coupé 97.295,00 57.292,00 40.002,00 33.615,97 G 304 g/km Cabriolet

Nadere informatie

Volkswagen Passat Variant 1.4TSI GTE Highline 15% bijtelling. Algemene informatie

Volkswagen Passat Variant 1.4TSI GTE Highline 15% bijtelling. Algemene informatie VOORRAAD GEBRUIKT Volkswagen Passat Variant 1.4TSI GTE Highline 15% bijtelling 45.380 Algemene informatie Bouwjaar: 2016 Kenteken: RF403D Merk: Volkswagen Model: Passat Kilometerstand: 17.451 km Kleur:

Nadere informatie

Inspectierapport 3-ZDZ-33

Inspectierapport 3-ZDZ-33 Geïnspecteerd Door: Nick Galama Merk: Model: Volvo V40 Tellerstand (km): 218682 Aantal deuren: 5 Type: Kenteken: 2.0 D4 Summum Business 3ZDZ33 Meldcode: 0104 Chassisnummer: Autotype: YV1MVA851F2220104

Nadere informatie

De gloednieuwe. volvo V40. it s you

De gloednieuwe. volvo V40. it s you De gloednieuwe volvo V40 it s you volvocars.be ontmoet de gloednieuwe V40 KLEINE VOLVO, GROOTS KARAKTER Bij Volvo draait bij elk ontwerp van een nieuwe wagen alles om mensen. U, als uitgangspunt dus een

Nadere informatie

Lancia Thesis 3.2 V6 24v Emblema

Lancia Thesis 3.2 V6 24v Emblema Dennis van 't Kruis 13 februari 2006 Intro Uitzonderingen daargelaten, maar in het land waar koning Talpa zijn wansmaak propageert, kiest men zelden voor de stijlvolle optie. De Lancia Thesis is hiervan

Nadere informatie

Opel Grandland X. Groots en meeslepend. Ruimte

Opel Grandland X. Groots en meeslepend. Ruimte Opel Grandland X Groots en meeslepend Autotest Wereldwijd is de Sports Utility Vehicle (SUV) het meest verkochte type auto. Opel speelt daar slim op in door niet één, maar meerdere SUVs aan te bieden.

Nadere informatie

Mercedes-Benz GLA-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 45 AMG 4Matic. Panoramadak, Night-Pakket, Harman/Kardon, Memory, Comand

Mercedes-Benz GLA-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 45 AMG 4Matic. Panoramadak, Night-Pakket, Harman/Kardon, Memory, Comand Mercedes-Benz GLA-Klasse 45 AMG 4Matic. Panoramadak, Night-Pakket, Harman/Kardon, Memory, Comand Specificaties Voertuignummer: 1104416 Datum: 21-08-2015 Tellerstand: 54.200 km Brandstof: Benzine Transmissie:

Nadere informatie

Inhoud. Het 911 Targa 4 GTS idee 6. Design 8 Exterieur 10 Interieur 16. Performance 20 Aandrijving 22 Onderstel 26 Veiligheid 30.

Inhoud. Het 911 Targa 4 GTS idee 6. Design 8 Exterieur 10 Interieur 16. Performance 20 Aandrijving 22 Onderstel 26 Veiligheid 30. 911 Targa 4 GTS Inhoud Het 911 Targa 4 GTS idee 6 Design 8 Exterieur 10 Interieur 16 Performance 20 Aandrijving 22 Onderstel 26 Veiligheid 30 Comfort 32 Samenvattend 38 Technische gegevens 40 Een duel

Nadere informatie

Mercedes-Benz C-Klasse Estate

Mercedes-Benz C-Klasse Estate Mercedes-Benz C-Klasse Estate Meer klasse Autotest "Meer klasse", dat is wat de nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse kenmerkt. Voorheen was een C-Klasse namelijk niet alleen kleiner dan de grotere modellen, maar

Nadere informatie

Mercedes-Benz GLE-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving

Mercedes-Benz GLE-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving Mercedes-Benz GLE-Klasse 350 d 4MATIC AMG Aut. GRIJS KENTEKEN! Luchtvering, Panorama, Harman/Kardon, 360 gr. Camera Specificaties Voertuignummer: 1104384 Datum: 07-01-2016 Tellerstand: 131.500 km Brandstof:

Nadere informatie

De Mercedes-Benz Lease Editions.

De Mercedes-Benz Lease Editions. Prijslijst. Geldig vanaf 2 februari 2015. De Mercedes-Benz Lease Editions. Je verdient meer dan je denkt! Uitrusting C 350 e Lease Edition. Extern opladen van accu Laadklep geopend 7G-TRONIC PLUS KEYLESS

Nadere informatie

Persbericht. STILL presenteert nieuwe krachtpatsers. RX 70 modellen leggen de lat weer hoger

Persbericht. STILL presenteert nieuwe krachtpatsers. RX 70 modellen leggen de lat weer hoger RX 70 modellen leggen de lat weer hoger Wijnegem, januari 2013 - STILL, toonaangevende leverancier van intralogistieke oplossingen op maat, breidt haar RX 70-familie uit. Met de RX 70-60/80 en de RX 70-40/50

Nadere informatie

Inspectierapport 1-KHN-29

Inspectierapport 1-KHN-29 Geïnspecteerd Door: Dennis Bartels Merk: Model: Type: Kenteken: Renault Megane 1.5 dci Bose 1KHN29 Tellerstand (km): 185338 Aantal deuren: 5 Voertuig lengte (m): Voertuig breedte (m): Meldcode: 9510 Voertuig

Nadere informatie

Inspectierapport GN-925-V

Inspectierapport GN-925-V Geïnspecteerd Door: Bryan Drost Merk: Model: Volvo V60 Tellerstand (km): 144478 Aantal deuren: 5 Type: Kenteken: 2.4 D6 AWD Plug-In Hybrid Pure Limited GN925V Meldcode: 8075 Chassisnummer: Autotype: YV1GWAA50D1128075

Nadere informatie

ALLES DRAAIT OM DE LOOKS VINDEN WIJ

ALLES DRAAIT OM DE LOOKS VINDEN WIJ LEON ENJOYNEERING DE NIEUWE SEAT LEON De nieuwe SEAT Leon zit boordevol nieuwe technologie om van te genieten. Over elk onderdeel en elk detail is nagedacht. Zo creëren we het ultieme rijplezier, ieder

Nadere informatie

Mercedes-Benz Mobility voor meer vrijheid. Aangepast vervoer nu af fabriek.

Mercedes-Benz Mobility voor meer vrijheid. Aangepast vervoer nu af fabriek. Mercedes-Benz Mobility voor meer vrijheid. Aangepast vervoer nu af fabriek. Geniet van het unieke Mercedes-Benz gevoel. Gemakkelijk en zelfstandig op uw bestemming aankomen. Ook met een handicap is dat

Nadere informatie

Chrysler 300C Touring 3.0 CRD V6

Chrysler 300C Touring 3.0 CRD V6 Dennis van 't Kruis 2 februari 2006 Intro Het heeft maar liefst 13 maanden geduurd en er waren vele bezoeken aan meerdere Chrysler dealers voor nodig om uiteindelijk toch te mogen rijden in een van stoerste

Nadere informatie

Inspectierapport V-818-JZ

Inspectierapport V-818-JZ Geïnspecteerd Door: Dennis Bartels Merk: Model: Opel Vivaro Tellerstand (km): 28962 Aantal deuren: 5 Type: Kenteken: Meldcode: Chassisnummer: Autotype: 1.6 Biturbo CDTI L2H1 Sport ECC V818JZ W0L1F7018GV660896

Nadere informatie

LEAF de nieuwe auto. Uitrusting NISSAN LEAF. recycling. de nieuwe veiligheid

LEAF de nieuwe auto. Uitrusting NISSAN LEAF. recycling. de nieuwe veiligheid recycling Nissan LEAF houdt van onze planeet. Daarom worden in de LEAF veel gerecyclede materialen gebruikt. Meer dan in alle andere auto s uit deze klasse. De LEAF is voor meer dan 95% recyclebaar. het

Nadere informatie

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Coupé 200 Aut. AMG, Designo, Widescreen, Panorama, Burmester, Head-Up, Memory

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Coupé 200 Aut. AMG, Designo, Widescreen, Panorama, Burmester, Head-Up, Memory B.V. 5626AG Eindhoven Mercedes-Benz E-Klasse Coupé 200 Aut. AMG, Designo, Widescreen, Panorama, Burmester, Head-Up, Memory Specificaties Datum: 13-06-2017 Tellerstand: 900 km Brandstof: Benzine Transmissie:

Nadere informatie

BMW X1 ( ) Nog 1x. Facelift

BMW X1 ( ) Nog 1x. Facelift BMW X1 (2009-2015) Nog 1x Rij-impressie Wel de lusten, niet de lasten. Dat is in grote lijnen het idee achter de BMW X1. Want de X1 biedt veel meer ruimte dan de doorsnee BMW, maar tegelijkertijd dezelfde

Nadere informatie

DE MEEST HYBRIDE VERFIJNDE

DE MEEST HYBRIDE VERFIJNDE THE NEW DE MEEST HYBRIDE VERFIJNDE HYBRIDE De nieuwe Camry combineert de verfijnde elegantie van een topsedan met de voortreffelijke prestaties van een hybride aandrijflijn van de nieuwste generatie. Met

Nadere informatie

Nieuwe. Renault CLIO

Nieuwe. Renault CLIO Nieuwe Renault CLIO De nieuwe Renault CLIO, een onweerstaanbaar verleidelijke look Sensuele vormen, een dynamisch profiel en scherp gesneden flanken - de nieuwe Clio is nu nog onweerstaanbaarder. De nieuwe

Nadere informatie

Exterieur. Looks of a winner. Afmetingen: Spoorbreedte achter

Exterieur. Looks of a winner. Afmetingen: Spoorbreedte achter Swift Sport 1 Exterieur Looks of a winner 2 Afmetingen: Lengte Breedte Hoogte Wielbasis Spoorbreedte voor Spoorbreedte achter 3.890 mm 1.695 mm 1.510 mm 2.430 mm 1.470 mm 1.475 mm Bij de Suzuki Swift Sport

Nadere informatie

PRIJZEN EN SPECIFICATIES AVEO 5-DEURS 1 JANUARI 2013, MODELJAAR 12.5

PRIJZEN EN SPECIFICATIES AVEO 5-DEURS 1 JANUARI 2013, MODELJAAR 12.5 PRIJZEN EN SPECIFICATIES AVEO -DEURS 1 JANUARI 2013, MODELJAAR 12. PRIJZEN* CONSUMENTENPRIJS BPM PRIJS INCL. BTW PRIJS EXCL. BTW ENERGIELABEL CO2-EMISSIE 1.29,00 AT Z 2.000,00 1.,00 17.39,00 20.6,00 18.29,00

Nadere informatie

Mercedes-Benz C-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 220d Aut. AMG Designo Leder bruin, Excl Btw & Bpm, Export/Taxiprijs

Mercedes-Benz C-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 220d Aut. AMG Designo Leder bruin, Excl Btw & Bpm, Export/Taxiprijs B.V. 5626AG Eindhoven Mercedes-Benz C-Klasse 220d Aut. AMG Designo Leder bruin, Excl Btw & Bpm, Export/Taxiprijs Specificaties Voertuignummer: 1103691 Datum: 02-05-2018 Tellerstand: 300 km Brandstof: Diesel

Nadere informatie

Inspectierapport 4-SHB-79

Inspectierapport 4-SHB-79 Geïnspecteerd Door: Alwin ter Schure Merk: Model: Type: Kenteken: Renault Megane 1.5 dci Bose 4SHB79 Tellerstand (km): 194967 Aantal deuren: 5 Voertuig lengte (m): Voertuig breedte (m): Meldcode: 7463

Nadere informatie

Volkswagen Golf 1.4TSI GTE 204pk 7% bijtelling Excl. BTW

Volkswagen Golf 1.4TSI GTE 204pk 7% bijtelling Excl. BTW Volkswagen Golf 1.4TSI GTE 204pk 7% bijtelling Excl. BTW Uitrusting 65% getint glas achter Abs en ebd Achterbank in delen neerklapbaar Achteruitrijcamera Adaptive Cruise Control incl. Front Assist Airbag(s)

Nadere informatie

Kia Carens. Speciale aanbieding. Luxe

Kia Carens. Speciale aanbieding. Luxe Kia Carens Speciale aanbieding Autotest Een opvallende uitspraak van de ontwikkelaar van de nieuwe Kia Carens: "Wie op het uiterlijk van de meeste MPV's af gaat, denkt dat getrouwde mensen tegelijk met

Nadere informatie

Uw C-Klasse: C 350 e Estate Lease Edition

Uw C-Klasse: C 350 e Estate Lease Edition Afbeelding voorbeeld Afbeelding voorbeeld Samenvatting Motor C 350 e Estate Lease Edition Speciaal model en pakketten Kleur Metallic tenorietgrijs Wiel 43,2 cm (17 inch) vijf-dubbelspaaks LM-velgen Bekleding

Nadere informatie

De nieuwe 911 GT3 RS. Grensverleggend

De nieuwe 911 GT3 RS. Grensverleggend De nieuwe 911 GT3 RS Grensverleggend Inhoud Pole position 6 De nieuwe 911 GT3 RS 8 Temperament 16 Motor 18 Aandrijving 26 De ideale lijn 30 Onderstel 32 Reserves 40 Actieve veiligheid 42 Passieve veiligheid

Nadere informatie

GOUDEN KLAVERTJE VIER 2013

GOUDEN KLAVERTJE VIER 2013 GOUDEN KLAVERTJE VIER 2013 Naam bedrijf Briggs & Stratton Stand Nr. 2.04 Website www.briggsandstratton.nl Omschrijving innovatie Introductie van het Simplicity Suspension Comfort System voor zitmaaiers

Nadere informatie