Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 13 maart 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 13 maart 2018"

Transcriptie

1 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 13 maart 2018 Aanwezig: Burgemeester Wnd. gemeentesecretaris drs. M.E. Smit T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos - de Hen mw. C.G. van Weel - Niesten R. Pirovano

2 C Beh. ambtenaar Peek, Rene Afdeling Ruimte Portefeuillehouder Erol/Dorenbos Samenwerkingsovereenkomst Kanscontracten Kern van de zaak De gemeenten, corporaties en zorgpartijen in de IJmond hebben een samenwerkingsovereenkomst opgesteld voor het huisvesten en begeleiding van kwetsbare doelgroepen. 1. De samenwerkingsovereenkomst kanscontracten IJmond (INT ) vast te stellen en aan te gaan met de betrokken woningcorporaties en zorgpartijen uit de IJmond. 2. Het samenwerkingsconvenant kanswoningen (Docman nummer 2010/51607) van 13 september 2010 in te trekken. C Beh. ambtenaar Rook-Bakker, Petra Afdeling Samenleving Portefeuillehouder H. Erol Regionale arbeidsmarktagenda Kern van de zaak In het kader van de actieve informatievoorziening het college voorstellen bijgaande brief naar de raad te verzenden. De gemeenteraad conform concept raadsbrief UIT te informeren over de Ambities regionale arbeidsmarktagenda en voorbereiding van de uitwerking C Beh. ambtenaar Buuren, Wieke van Afdeling Samenleving Portefeuillehouder H. Erol Nadere regels subsidieregeling peuteropvang Kern van de zaak Per 1 januari 2018 zijn de Wet harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk en Wet Innovatie Kwaliteit Kinderopvang in werking getreden. Bovendien is de pilot peuteropvang in januari 2018 afgerond. Dit vraagt om nadere regels peuteropvang. 1. de `Nadere regels subsidieregeling peuteropvang Beverwijk' vast te stellen; 2. de `Nadere regels subsidieregeling peuteropvang Beverwijk' met terugwerkende kracht tot 1 januari 2018 in werking te laten treden; 3. het maximum tarief per peuterplaatst regulier vast te stellen op 7,45 per uur, het maximum tarief per peuterplaats VVE op 8,50 per uur en het VVEjaarbedrag op 500,-; 4. het VNG adviestabel ouderbijdrage peuteropvang 2018 als ouderbijdragetabel voor de inkomensafhankelijke ouderbijdrage vast te stellen; 5. het aanvraagformulier voor gemeentelijke peuteropvang vast te stellen. C Beh. ambtenaar Gardenier, Marjolein Afdeling Samenleving Portefeuillehouder H. Erol Maatschappelijke opvang Kern van de zaak Beantwoording van vragen ex artikel 41 van het Reglement van orde van de fractie VVD inzake Opvang van criminele jongeren in hotels. In te stemmen met het verzenden van de conceptbrief met beantwoording van de vragen ex artikel 41 van het reglement van orde van de fractie VVD (UIT ).

3 C Beh. ambtenaar Blok, Natalia Afdeling Samenleving Portefeuillehouder Erol/Van Weel Subsidieplan actualisatie 2017 Kern van de zaak Aan de raad is toegezegd om jaarlijks een actualisatie te geven van de collegevoornemens en activiteiten in een subsidieplan. Dit betreft het Subsidieplan Actualisatie Deze actualisatie is uitgebreider opgezet om de nieuwe raad na de verkiezingen goed te informeren. Op 28 november 2017 is reeds een presentatie hierover gegeven tijdens de Raadscommissie INFO. 1. in te stemmen met het Subsidieplan Actualisatie 2017 (INT ); 2. het Subsidieplan Actualisatie 2017 via informerende brief (UIT ) aan te bieden aan de raad. C Beh. ambtenaar Laan, Rien van der Afdeling Ruimte Wijzigingsovereenkomst planstudie fase 1, begroting en marktbenadering ten behoeve van de verbinding A8-A9. Kern van de zaak In januari 2014 is de Samenwerkingsovereenkomst planstudie fase 1, begroting en marktbenadering ten behoeve van de Verbinding A8-A9 aangegaan. Met de voorliggende wijzigingsovereenkomst wordt de einddatum van de Samenwerkingsovereenkomst verlengd naar 31 december De Wijzingsovereenkomst Planstudie fase 1, begroting en marktbenadering ten behoeve van de verbinding A8-A9 aan te gaan. C Beh. ambtenaar Kleine Deters, Robrecht Afdeling Ruimte Ontwerp-paraplubestemmingsplan Parkeernormen Kern van de zaak Ontwerp-paraplubestemmingsplan Parkeernormen vrijgeven voor ter visie legging, waarbij een ieder zienswijzen kan indienen bij de gemeenteraad conform de procedure van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening Het Ontwerp-paraplubestemmingsplan Parkeernormen, geregistreerd onder INT (NL.IMRO.0375.PPParkeernorm2018-OP01), na publicatie zes weken ter visie te leggen conform de procedure van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening. C Beh. ambtenaar Stengs, Jeroen Afdeling Ruimte Er is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor het oprichten van 2 appartementen op het perceel Kees Delfsweg 62A te Beverwijk. Kern van de zaak De op 27 november 2017 aangevraagde omgevingsvergunning voor het realiseren van 2 appartementen op het perceel Kees Delfsweg 62A te Beverwijk te weigeren. De op 27 november 2017 aangevraagde omgevingsvergunning voor het realiseren van 2 appartementen op het perceel Kees Delfsweg 62A te Beverwijk te weigeren.

4 C Beh. ambtenaar Matthijsen, Esther Afdeling Ruimte Stand van zaken Omgevingswet Kern van de zaak Stand van zaken Omgevingswet De brief UIT aan de gemeenteraad te sturen. C Beh. ambtenaar Bakker, Josselin Afdeling Ruimte Net op Zee; Concept regioadvies Net op Zee met minst problematische voorkeurstracé over land en locatie voor een transformatorstation. Kern van de zaak Voor realisatie van de netaansluiting van het `windenergiegebied op zee op het hoogspanningsnetwerk op land, is een regionaal conceptadvies opgesteld met het minst problematische voorkeursalternatief. Met instemming van de regio kan deze adviesbrief naar het ministerie gezonden worden. De aandachtspunten van Beverwijk, zoals omschreven in het collegevoorstel over dit onderwerp (C ) zijn verwerkt in de conceptbrief met het regioadvies. (INT ) 1. In te stemmen met bijgaande conceptbrief met het regioadvies inzake Net op Zee (INT ) 2. Deze instemming met brief (UIT ) aan de provincie kenbaar te maken. 3. In te stemmen met het opstellen en rechtstreeks verzenden van een Beverwijks advies aan het Ministerie, waarin wij het regioadvies aanvullen met enkele aandachtspunten ter voorkoming of compensatie van mogelijke negatieve effecten specifiek voor Beverwijk. Dit in antwoord op het verzoek van het Ministerie in de brief met kenmerk IN C Beh. ambtenaar Lange, Femke de Afdeling Ruimte Hernieuwde beslissing op het bezwaar Kern van de zaak Bij uitspraak van 2 november 2017 heeft de rechtbank Haarlem de beslissing van 9 mei 2017 op het bezwaarschrift tegen het besluit van 13 juni 2016 tot buiten behandeling laten van de aanvraag voor het plaatsen van een erfafscheiding en een overkapping op het perceel aan de Beukmanstraat 26 te Beverwijk vernietigt op de grond dat blijkens de beslissing op het bezwaar het college reeds een aanvang had genomen met het inhoudelijk beoordelen van de aanvraag. Het bezwaarschrift door middel van het besluit documentnummer UIT , gezien de uitspraak van de rechtbank Haarlem, ongegrond te verklaren en daarnaast inhoudelijk te beslissen op de aanvraag voor het plaatsen van een erfafscheiding en een overkapping op het perceel aan de Beukmanstraat 26 te Beverwijk. Geadviseerd wordt het aangevraagde af te wijzen. Naar aanleiding van een op 22 december 2017 ontvangen ingebrekestelling te beslissen dat er een dwangsom is verschuldigd en deze voor het bedrag van in totaal 1260,- vast te stellen.

5 C Beh. ambtenaar Jong, Sanne de Afdeling Bedrijfsvoering Portefeuillehouder drs. M.E. Smit Ter beschikkingstelling van computerapparatuur aan raadsleden en wethouders. Kern van de zaak Ingaande de nieuwe raadsperiode kan aan raadsleden en wethouders nieuwe computerapparatuurof een vergoeding ter beschikking worden gesteld. 1. Op aanvraag een Acer Chromebook (11 of 14 inch) aan raadsleden, steunfractieleden en wethouders in bruikleen ter beschikking stellen, welke door middel van een bruikleenovereenkomst wordt vastgelegd. Of aan raadsleden en wethouders op aanvraag een vergoeding ter hoogte van 3 keer 30 % van de gemiddelde aanschafwaarde van een computer ( 600,-) verspreid over drie jaar uit te keren; 2. Het krediet van ,- dat in de BIP is opgenomen ten behoeve van apparatuur voor de (steun) raadsleden en wethouders beschikbaar te stellen; 3. Apparatuur die aan de huidige raadsleden, steunfractieleden en wethouders in bruikleen ter beschikking is gesteld, als volgt te behandelen; * Als het (steun)raadslidmaatschap of wethouderschap niet wordt voortgezet: apparatuur die 4 jaar of ouder is: apparatuur wordt om niet aan betrokkene toegekend onder de voorwaarde dat de apparatuur door de gemeente op fabrieksinstellingen wordt teruggezet. * Als het (steun)raadslidmaatschap of wethouderschap wordt voortgezet en betrokkene vraagt hetzij een nieuw apparaat of een vergoeding aan: idem als onder a. * Als het (steun)raadslidmaatschap of wethouderschap wordt voortgezet en betrokkene vraagt niet een nieuw apparaat of een vergoeding aan: apparaat wordt zonder deze op fabrieksinstellingen terug te zetten om niet aan betrokkene toegekend. * In de gevallen a en b wanneer de apparatuur nog geen 4 jaar oud is: betrokkene kan kiezen om de apparatuur in te leveren of nadat de apparatuur door de gemeente op fabrieksinstellingen is teruggezet over te nemen tegen een bedrag dat zal worden vastgesteld volgens de formule: (48 minus gebruiksduur in maanden) gedeeld door 48 vermenigvuldigd met de aanschafprijs. C Beh. ambtenaar Bodt, Susan Afdeling Bedrijfsvoering Portefeuillehouder drs. M.E. Smit Jaarverslag van de commissie voor de behandeling van bezwaarschriften over het jaar 2017 Kern van de zaak Jaarverslag van de commissie voor de behandeling van bezwaarschriften over het jaar Kennis te nemen van de inhoud van het Jaarverslag 2017 van de commissie voor de behandeling van bezwaarschriften, geregistreerd onder IN ; 2. De raad conform conceptbrief UIT te informeren over het Jaarverslag 2017 van de commissie voor de behandeling van bezwaarschriften, inclusief de reactie van het college op de gedane aanbevelingen.

6 C Beh. ambtenaar Stam, Simone Afdeling Ruimte Portefeuillehouder De Rudder/Van Weel Tussentijdse rapportage pilotproject, vervolgaanvraag subsidie Vereniging Broedmachine en vervolg beleidskader broedplaatsen- en start-ups. Kern van de zaak De raad heeft de motie 'Ruimte voor ontwikkeling en experiment (broedplaatsen)'aangenomen. Het college is gevraagd een beleidskader voor broedplaatsen te ontwikkelen en het bestaande initiatief van de vereniging Broedmachine aan te grijpen als pilotproject. Naast een tussenrapportage van het pilotproject betreft deze aanvraag de voor 2018, zoals in de motie is benoemd. 1. Kennis te nemen van de stand van zaken van de tussenrapportage van het pilotproject; 2. In te stemmen met de vervolgplanning om te komen tot een broedplaatsen- en start-up beleid voor Beverwijk. Inclusief medewerking aan een open space bijeenkomst waarmee in co-creatie met de vereniging Broedmachine uitgangspunten worden verzameld voor het op te stellen beleidskader; In te stemmen met beschikking UIT voor de subsidie 2018 van aan opstartkosten voor het pilotproject van de vereniging Broedmachine. C Beh. ambtenaar Elfrink, Sonja Afdeling Samenleving Portefeuillehouder C.G. van Weel-Niesten Adviescommissie Kunstzinnige Aankleding Beverwijk (AKAB) Kern van de zaak De zittingstermijn van de adviseurs in de AKAB loopt af op 1 maart In de nieuwe raadsperiode willen we komen tot een vernieuwende werkwijze rondom kunst in de openbare ruimte. In projecten wordt daarmee nu ook al enige ervaring opgedaan. Voorgesteld wordt om de huidige leden van de AKAB te herbenoemen, tot het moment dat de nieuwe werkwijze concreet gestalte heeft gekregen. 1. Te herbenoemen de leden van de Adviescommissie Kunstzinnige Aankleding Beverwijk (AKAB); de heer J. Velserboer (voorzitter), de heer P. de Ridder (lid), de heer M. Ebinger (lid) met terugwerkende kracht vanaf 1 maart 2018; 2. de raad te informeren met de concept brief UIT ; 3. de herbenoemde leden te informeren met de concept brief UIT

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 17 januari 2017

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 17 januari 2017 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 17 januari 2017 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 1 december 2015

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 1 december 2015 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 1 december 2015 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 26 april 2016

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 26 april 2016 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 26 april 2016 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos -

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 19 december 2017

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 19 december 2017 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 19 december 2017 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris drs. M.E. Smit T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 9 februari 2016

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 9 februari 2016 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 9 februari 2016 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 29 november 2016

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 29 november 2016 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 29 november 2016 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 27 juni 2017

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 27 juni 2017 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 27 juni 2017 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris drs. M.E. Smit T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 5 juni 2018

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 5 juni 2018 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 5 juni 2018 Aanwezig: Burgemeester Wnd. gemeentesecretaris drs. M.E. Smit mr. S.G. Ferraro H. Erol mw. B.G.P.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 6 december 2016

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 6 december 2016 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 6 december 2016 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 22 januari Aanwezig:

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 22 januari Aanwezig: Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 22 januari 2019 Aanwezig: Burgemeester Wnd. gemeentesecretaris drs. M.E. Smit mr. S.G. Ferraro H. Erol B.G.P.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 22 mei 2018

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 22 mei 2018 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 22 mei 2018 Aanwezig: Burgemeester Wnd. gemeentesecretaris drs. M.E. Smit mr. S.G. Ferraro H. Erol mw. B.G.P.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 11 oktober 2016

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 11 oktober 2016 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 11 oktober 2016 Aanwezig: Burgemeester Wethouder Wethouder Wethouder Gemeentesecretaris F. Ossel H. Erol mw.

Nadere informatie

VERGADERING. de dato 2 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst

VERGADERING. de dato 2 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst Gemeente UITGEEST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 2 SEPTEMBER 2014 besluitenlijst Burgemeester SECR int 14.2414 Betreft: Openbare B&W-besluitenlijst van 26 augustus 2014 Het vaststellen

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 19 maart Aanwezig:

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 19 maart Aanwezig: Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 19 maart 2019 Aanwezig: Burgemeester Wnd. gemeentesecretaris drs. M.E. Smit mr. S.G. Ferraro H. Erol B.G.P.

Nadere informatie

Onderwerp : Meedoen, visie op participatie en ondersteuning in Beverwijk

Onderwerp : Meedoen, visie op participatie en ondersteuning in Beverwijk Raadsvoorstel *Z0552777F2F* Aan de raad Documentnummer : INT-19-47486 Afdeling : Samenleving Onderwerp : Meedoen, visie op participatie en ondersteuning in Beverwijk Inleiding Méédoen. Dat is de doelstelling

Nadere informatie

B&W besluitenlijst. De heer A. Totté. Week / / /

B&W besluitenlijst. De heer A. Totté. Week / / / B&W besluitenlijst Afwezig met kennisgeving: Week: 32 Datum: 7 augustus 2018 Aanwezig: De heer J.P. Hageman De heer S. ter Wal Mevrouw D. van De heer R. Ruissen De heer G. Depaus De heer J.F. Mulder De

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit Zaaknummer: Z - 16028080 Documentnummer: INT - 17456\1 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 24 mei 2016 Aanwezige collegeleden: Burgemeester Willems, wethouders Briels, Buter, Meulensteen en Van Zeeland

Nadere informatie

Onderwerp : Uitvoeringsnotitie harmonisatie voorschoolse voorzieningen

Onderwerp : Uitvoeringsnotitie harmonisatie voorschoolse voorzieningen Raadsvoorstel *Z0345EB2B4F* Aan de raad Documentnummer : INT-16-30918 Afdeling : Samenleving Onderwerp : Uitvoeringsnotitie harmonisatie voorschoolse voorzieningen Inleiding Volgens de huidige plannen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 26/01/2016 week 4. 1. projectbureau Waterfront Tonselsedreef 125 t/m 211 beslissing op verzoek tot handhaving

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d aanvangstijd: 09:00 uur

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d aanvangstijd: 09:00 uur Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 18-04-2017 aanvangstijd: 09:00 uur Aanwezig Mevrouw A. De heer W.M. van Esch De heer F.J.

Nadere informatie

4. M. Kromwijk ADV Zienswijze gemeenteraad Bodegraven-Reeuwijk participatieverordening

4. M. Kromwijk ADV Zienswijze gemeenteraad Bodegraven-Reeuwijk participatieverordening Besluitenlijst Vergadering College b en w Registratienummer Week 16 18 april 2017 Datum 18 april 2017 Aanvang Aanwezig Afwezig 12:00 uur C. van der Kamp burgemeester M. Kromwijk - wethouder D.J. Knol wethouder

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 10/06/2008 Hennekam B (Wethouder), aanwezig Wortel C.M.G.H. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Bakker H.T.M. (Wethouder),

Nadere informatie

Jaarverantwoording kinderopvang Antwoorden aanvullende vragen cie P&C 11 april Week mei Portefeuillehouder.

Jaarverantwoording kinderopvang Antwoorden aanvullende vragen cie P&C 11 april Week mei Portefeuillehouder. Week 19 09 mei 2017 Jaarverantwoording kinderopvang 2016 Harry Oosterman 1. De gemeentelijke jaarverantwoording 2016 vast te stellen. 2. Akkoord te gaan met het vrijgeven van de aangeleverde toezichtinformatie

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 30 oktober 2007 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 30 oktober 2007 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 30 oktober 2007 Agendapunt Open- 44/3.02 BW07.0962 44/3.06 BW07.0939 44/3.09 BW07.0831 44/3.10 BW07.0963 44/3.11 BW07.0965 baar Onderwerp Voorgesteld besluit Beslissing

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART A. van den Bosch, burgemeester

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART A. van den Bosch, burgemeester ` Nr. 10A BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART Aanwezig: A. van den Bosch, burgemeester A.J. Verschoor, wethouder A.C. Bragt, wethouder C.A.H. Zondag, wethouder W.

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 5 december 2017

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 5 december 2017 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, J.C.F. Broekhuizen, mevrouw J. van der Laan en dhr. J. van Leeuwestijn (secretaris). Afwezig: de heer J.R. Zoetendal Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 21 JANUARI 2014. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 21 JANUARI 2014. besluitenlijst Gemeente UITGEEST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 21 JANUARI 2014 besluitenlijst Portefeuillehouder: Organisatie-eenheid: Besluitnummer: Burgemeester SECR intl4.0088 Betreft: Openbare

Nadere informatie

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 25 AUGUSTUS 2015 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG:

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 25 AUGUSTUS 2015 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: 15.107570 No. 35 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: M.J. BEZUIJEN, BURGEMEESTER R. VAN HEMERT, WETHOUDER R.A.J. VAN DER

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit Zaaknummer: Z - 16026796 Documentnummer: INT - 16105\1 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 2 februari 2016 Aanwezige collegeleden: burgemeester Ronnes, wethouders Briels, Buter, Meulensteen (muv agendapunt

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 20 januari 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 20 januari 2015 Zaaknummer: Z - 15023437 Documentnummer: INT - 1513235 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 20 januari 2015 Nr. Onderwerp Beslissing Samenvatting 1.1 Vaststelling besluitenlijst collegevergadering 13 januari

Nadere informatie

Vastgestelde openbare besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders

Vastgestelde openbare besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders 01.R RUIMTE Afwikkeling huurgarantie Kern8 voor ruimte in Markt 18. In te stemmen met afwikkeling van de huurgarantie, die bij beschikking van 16-12-2013 is verstrekt aan Kern8 voor huur van een ruimte

Nadere informatie

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 5 en 6 november 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders

Nadere informatie

Openbaar. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 28 mei 2019

Openbaar. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 28 mei 2019 Openbaar Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 28 mei 2019 Aanwezig: P.H. Snijders, burgemeester M. Breukelman, A.H. te Rietstap, J. ten Kate en B.M. Luiten, wethouders

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina - 1 -

Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina - 1 - CONCEPT OPENBARE BESLUITENLIJST vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 27 maart 2018 burgemeester,, secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina - 1 - 1.1 Openbare besluitenlijst

Nadere informatie

Nadere regels peuteropvang en voorschoolse educatie gemeente Rheden Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rheden;

Nadere regels peuteropvang en voorschoolse educatie gemeente Rheden Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rheden; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Rheden Nr. 234199 29 december 2017 Nadere regels peuteropvang en voorschoolse educatie gemeente Rheden 2018 Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Het college besluit de besluitenlijst d.d. 10 november 2015 vast te stellen.

Het college besluit de besluitenlijst d.d. 10 november 2015 vast te stellen. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders Datum 17 november 2015 Aanwezig Hayo Apotheker (burgemeester), Maarten Offinga (wethouder), Stella van Gent (wethouder), Gea Akkerman (wethouder),

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 15 december 2015

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 15 december 2015 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, J.C.F. Broekhuizen, J.R. Zoetendal, mevrouw J. van der Laan en dhr. F.H. Perdok secretaris. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst bespreekstukken

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 14 mei 2019 aanvangstijd: 09:00 uur.

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 14 mei 2019 aanvangstijd: 09:00 uur. Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 14 mei 2019 aanvangstijd: 09:00 uur. Aanwezig Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman De heer

Nadere informatie

Gemeente Baarn - subsidieregeling Peuteropvang en Voorschoolse educatie gemeente Baarn (gewijzigd)

Gemeente Baarn - subsidieregeling Peuteropvang en Voorschoolse educatie gemeente Baarn (gewijzigd) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Baarn Nr. 54737 15 maart 2018 Gemeente Baarn - subsidieregeling Peuteropvang en Voorschoolse educatie gemeente Baarn (gewijzigd) Collegebesluit Zaaknummer

Nadere informatie

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 24 juni 2014, week Ongewijzigd vastgesteld.

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 24 juni 2014, week Ongewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders Vergadering gehouden op 1 juli 2014 Week 27 Aanwezig: L.M.B.C. Wagenaar-Kroon,,,, en T. van den Berg No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder

Nadere informatie

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Datum: 10 oktober 2017, 9.30 uur in het Gemeentehuis (kamer D1.03) te Leidschendam 1. Opening Agendapunten 6C en 9C

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 26 mei 2015

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 26 mei 2015 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wets d.d. 26 mei 2015 Aanwezig: Dhr. drs. A. Mans, burgemeester Mw. mr. C.A. Peters, secretaris Dhr. H. Klijnstra MBA, wet Dhr. L. van Schoonhoven,

Nadere informatie

1. OPENING Het college besluit conformstuk 4c,6c, en 9c te bespreken. 2. BESLUITENLIJST VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 21 MAART 2017

1. OPENING Het college besluit conformstuk 4c,6c, en 9c te bespreken. 2. BESLUITENLIJST VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 21 MAART 2017 804 V E R SL AG van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg van 28 maart 2017, 9.30 uur in het Gemeentehuis (kamer D1.03) te Leidschendam Aanwezig: de heer

Nadere informatie

B&W-vergadering d.d. 8 december 2015 Besluitenlijst van de agendastukken

B&W-vergadering d.d. 8 december 2015 Besluitenlijst van de agendastukken B&W-vergadering d.d. 8 december 2015 Besluitenlijst van de agendastukken Nr. Voorstel, advies en beslissing Afdoening 1. Besluitenlijst van de bespreekstukken van 1 december 2015. Secr. Vastgesteld. 2.

Nadere informatie

Samenvatting. Besluit. Samenvatting OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 5 MAART Datum Aanwezigheid

Samenvatting. Besluit. Samenvatting OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 5 MAART Datum Aanwezigheid OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 5 MAART 2019 Orgaan Aanvang college 09:30 uur Datum 05-03-2019 Aanwezigheid Aanwezig Burgemeester Van Bennekom, wethouder Spil, wethouder Eijbersen, gemeentesecretaris Veenhof

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 19 december 2017 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 48. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 48. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 48. O (27-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 47.O

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 24 MAART 2009 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer J.P. Tanis, wethouder

Nadere informatie

2. BESLUITENLIJST VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 18 APRIL 2017

2. BESLUITENLIJST VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 18 APRIL 2017 830 V E R SL AG van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg van 9 mei 2017, 9.00 uur in het Gemeentehuis (kamer D1.03) te Leidschendam Aanwezig: de heer

Nadere informatie

besluitenlijst b en w-vergadering

besluitenlijst b en w-vergadering besluitenlijst b en w-vergadering Aanwezig Burgemeester M. Salet Wethouder T. van Vugt Wethouder C.P. Dijkstra Wethouder R.A. Tetteroo Wethouder M. Bunnik Wethouder H. Niezen Gemeentesecretaris/ algemeen

Nadere informatie

2 vastgesteld Besluitenlijst

2 vastgesteld Besluitenlijst Weeknr. 02 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 08 JANUARI 2013 VANAF 09.00 UUR AANWEZIG: H. W.M. KLITSIE, WND. BURGEMEESTER D. JENSE, WETHOUDER J.

Nadere informatie

Gemeente Noord-Beveland

Gemeente Noord-Beveland Agenda Burgemeester en Wethouders Aanwezige leden: H. van Kooten, P.L. de Putter, C.M. van der Weele, A.G. van der Maas en drs. D. Sinke Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 20 augustus 2013 08:30-12:00

Nadere informatie

Subsidieregeling Onderwijsachterstanden

Subsidieregeling Onderwijsachterstanden Subsidieregeling Onderwijsachterstanden 2020-2022 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op artikel 2, eerste lid, onder e, en tweede lid, van de Algemene subsidieverordening Roosendaal;

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 14 JANUARI 2014

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 14 JANUARI 2014 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 14 JANUARI 2014 : 140101 Staf Corsanummer : 2013.00047 : Besluitenlijst met notulen van de collegevergadering van 6 januari 2014. Samenvatting : : De besluitenlijst met

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 8 augustus tot en met vrijdag 12 augustus 2011

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 8 augustus tot en met vrijdag 12 augustus 2011 Lijst nr. 32 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 8 augustus tot en met vrijdag 12 augustus 2011 PUBLIEKSDIENST Handhaving inzake Burglaan 36-I; bezwaar Awb. Voorstel Publieksdienst:

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 24 MAART 2015. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 24 MAART 2015. besluitenlijst VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 24 MAART 2015 besluitenlijst Aanwezig: Burgemeester mw. W.J.A. Verklei), Secretaris P. Schouten, Burgemeester SECR int 15.1103 Betreft: Besluitenlijst

Nadere informatie

Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei

Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei 128251-195730 Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei 2019 1. Vaststellen van de concept besluitenlijst van de collegevergadering B&W van 7 mei 2019. 2. De openbare besluiten deel van collegevergadering

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 31 oktober 2017

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 31 oktober 2017 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, J.C.F. Broekhuizen, J.R. Zoetendal, mevrouw J. van der Laan en dhr. J. van Leeuwestijn (secretaris). Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst

Nadere informatie

In te stemmen met het Ontwikkelkader verblijfsrecreatie en dit ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad.

In te stemmen met het Ontwikkelkader verblijfsrecreatie en dit ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad. Publicatie notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 15 januari 2019 aanvangstijd: 09:00 uur Aanwezig Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman

Nadere informatie

BBV - Besluitenlijst - Openbaar

BBV - Besluitenlijst - Openbaar BBV - Besluitenlijst - Openbaar Begin vergadering (Vergadering) (Dag) 8-12-2015 Portefeuillehouders (Zaak) Agendanummer Zaaknummer (Zaak) Voorstel (Zaak) Onderbouwing voorstel (Zaak) Resultaat vergadering

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 17 mei 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 17 mei 2016 Nr. e160018552 Casenr. 16e0004127 BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 17 mei 2016 Aanwezig: De heer A.A.J. Baars, burgemeester De heer mr. J. van den Bosch, wethouder De heer

Nadere informatie

OVERIG VOORSTEL Agendanummer 9.2

OVERIG VOORSTEL Agendanummer 9.2 OVERIG VOORSTEL Agendanummer 9.2 Raadsvergadering van 21 januari 2010 Onderwerp: Aanpassing rechtspositie regeling wethouders, raads- en commissieleden in verband met bepalingen vergoeding gebruik computer

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 oktober 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 oktober 2016 1. 9041 Afvalstoffenverordening gemeente Lisse 2017 1. handel de zienswijze af overeenkomstig de bijgevoegde nota. 2. stel de nota van inspraak van de concept Afvalstoffenverordening Lisse 2017 vast. 3.

Nadere informatie

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Datum: 14 november 2017, 9.30 uur in het Gemeentehuis (kamer D1.03) te Leidschendam 1. Opening Agendapunt 4C en 6C worden

Nadere informatie

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 17 mei 2018, Gewijzigd vastgesteld.

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 17 mei 2018, Gewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders Vergadering gehouden op 29 mei 2018 Week 22 Aanwezig: L. Kroon, J. Kaars, B. ten Have, A.A. van Nieuwkerk, A.M.H. van de Weijenberg en N. van

Nadere informatie

Notulen collegevergadering Aanwezig:

Notulen collegevergadering Aanwezig: Notulen collegevergadering 15-01-2019 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Dreessen, W.H.J. (Wethouder) Jacobs, Drs. G.J.M. (Wethouder) Piatek, C.A.C.N. (Wethouder)

Nadere informatie

Datum vergadering 14 december 2010

Datum vergadering 14 december 2010 Gemeente Langedijk Datum vergadering 14 december 2010 Nummer 52 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders Aanwezig: drs. J.F.N. Cornelisse, burgemeester R. van Schoorl PJ. Beers

Nadere informatie

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur.

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur. Vergadering Gemeenteraad 19-06-2008 Plaats: Nieuwveen Tijd: 16:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 19 JUNI 2008 1 Opening 2 Vaststellen agenda Agendapunten 7, 10 en 12 worden

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave 2. ADV/G/16/01510 Z/G/15/25151 Secretaris Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 16 februari 2016. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W-vergadering wordt in de eerstvolgende vergadering

Nadere informatie

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 1 nov. 2016

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 1 nov. 2016 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders. Dinsdag 8 november 2016 om 9.30 uur in de kamer van de burgemeester, gemeentehuis te Neerijnen Aanwezig: Nr. Burgerparticipatie Burgemeester

Nadere informatie

B&W-vergadering d.d. 14 augustus 2012

B&W-vergadering d.d. 14 augustus 2012 B&W-vergadering d.d. 14 augustus 2012 Besluitenlijst van de agendastukken Nr. Voorstel, advies en beslissing Afdoening 1. Besluitenlijst van de bespreekstukken van 24 juli 2012. Secr. Vastgesteld. 2. Besluitenlijst

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tiel;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tiel; Subsidieregeling (VVE-)peuteropvang Tiel Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tiel; gelet op artikel 5 van de Verordening tegemoetkoming kosten (VVE-)peuteropvang in Tiel overwegende

Nadere informatie

2. BESLUITENLIJST VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 18 APRIL 2017

2. BESLUITENLIJST VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 18 APRIL 2017 824 V E R SL AG van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg van 25 april 2017, 9.30 uur in het Gemeentehuis (kamer D1.03) te Leidschendam Aanwezig: de heer

Nadere informatie

-Susteren 2 5MAAST 2013. Gemeente. Besluitenlijst B&W Vergadering t.b.v. Pers en Raad. 19 maart 2013. Datum: Tijd: 10.00 C2.42.

-Susteren 2 5MAAST 2013. Gemeente. Besluitenlijst B&W Vergadering t.b.v. Pers en Raad. 19 maart 2013. Datum: Tijd: 10.00 C2.42. 2 5MAAST 2013 Besluitenlijst Gemeente -Susteren Datum: Tijd: Plaats: 19 maart 2013 10.00 C2.42 * 2 4 1 6 4 8 * Onderwerp Besluit Openbaar Publicatie O.R. Raad Besluitenlijst vergadering B&W van 12 maart

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: R.H. Roep, R.F.J.W.M. van Dooren, L.P.T.M. Prevoo, M. de Zwarte Gemeentesecretaris: J.J. van Houdt Bestuurssecretaris: R.W. Schiettekatte Behandelde

Nadere informatie

Aanwezig Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman. Ag. Nr.

Aanwezig Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman. Ag. Nr. Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 24 januari 2017 aanvangstijd: 09:00 uur Aanwezig Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman De heer

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 15 december 2015

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 15 december 2015 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 15 december 2015 Aanwezig: Burgemeester Wethouder Wethouder Wethouder Wethouder Gemeentesecretaris F. Ossel

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorstel aan de gemeenteraad Voorstel aan de gemeenteraad Onderwerp Harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk Vergadering Datum Agendapunt Rondetafelgesprek 29 juni 2017 10 Raadsvergadering 13 juli 2017 Classificatienummer

Nadere informatie

vastgesteld Besluitenlijst

vastgesteld Besluitenlijst No. 51 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09.00 UUR AANWEZIG: MW. G.W. VAN DER WEL-MARKERINK, BURGEMEESTER D. JENSE, WETHOUDER J. BOLTE, WETHOUDER

Nadere informatie

B&W besluitenlijst. Week / / /

B&W besluitenlijst. Week / / / B&W besluitenlijst Week: 8 Datum: 20 februari 2018 Aanwezig: De heer J.F. Mulder De heer S. ter Wal De heer J.P. Hageman De heer A. Totté De heer F. van Mevrouw D. van Damme-Fassaert Week / / / Vaststellen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (4) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 31 januari 2017

BESLUITENLIJST (4) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 31 januari 2017 BESLUITENLIJST (4) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 31 januari 2017 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : A. van den Bosch Wethouder : A.C. Bragt Wethouder

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 19 mei 2015 Aanwezig: wethouders Fackeldey (plv voorzitter), Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede gemeentesecretaris

Nadere informatie

Van 14 januari 2014 Openbaar

Van 14 januari 2014 Openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 7 januari 2014. Advies Akkoord. BW-006671 2 Onderwerp Bestuursopdracht Samenwerken en Uitbesteden, deelopdracht: Belastingen BV Advies 1. Kennisnemen van

Nadere informatie

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: M. Out vanaf uur

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: M. Out vanaf uur BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 4 april 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

Van 27 mei 2014 openbaar

Van 27 mei 2014 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 20 mei 2014. Akkoord. BW-006768 2 Onderwerp Omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) voor de vestiging van een crematorium op de hoek van de Peelterbaan

Nadere informatie

College van burgemeester en wethouders

College van burgemeester en wethouders College van burgemeester en wethouders Openbare besluitenlijst Zitting van 24 juli 2018 Samenstelling Aanwezig: de heer Jan Lonink, burgemeester; de heer Ben van Assche, wethouder; mevrouw Sonja Suij,

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling subsidies Peuteropvang Voorschoolse educatie gemeente Haarlem 2019

Uitvoeringsregeling subsidies Peuteropvang Voorschoolse educatie gemeente Haarlem 2019 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Haarlem Nr. 76478 1 april 2019 Uitvoeringsregeling subsidies Peuteropvang Voorschoolse educatie gemeente Haarlem 2019 Het college van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 14/11/2017 week 46. 1. Domein Ruimte Beslissing op bezwaar 17.00696 1. Het bezwaarschrift d.d. 19 juli 2017 ingediend

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W. Agendapuntnr

Besluitenlijst B&W. Agendapuntnr Agendapuntnr. 003.01 enlijst B&W BENW160335 Adviesraad sociaal domein: ongevraagd advies 'Communicatie met inwoners'. In te stemmen met bijgaande conceptbrief aan de Adviesraad Sociaal Domein met de reactie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering d.d. 10 juli 2018

Openbare besluitenlijst Collegevergadering d.d. 10 juli 2018 Openbare besluitenlijst Collegevergadering d.d. 10 juli 2018 Behandelde voorstellen Burgemeester Röell 52680 (Direct openbaar) Verwerkersovereenkomst ICTU - Gemeente Baarn Akkoord te gaan met het nieuwe

Nadere informatie

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Datum: 15 augustus 2017, 9.30 uur in het Gemeentehuis (kamer D1.03) te Leidschendam 1. Opening Het college besluit 12c

Nadere informatie

Subsidieregeling Peuteropvang en Voor en Vroegschoolse Educatie gemeente Zeist Burgemeester en wethouders van de gemeente Zeist besluiten,

Subsidieregeling Peuteropvang en Voor en Vroegschoolse Educatie gemeente Zeist Burgemeester en wethouders van de gemeente Zeist besluiten, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Zeist Nr. 126026 20 juli 2017 Subsidieregeling Peuteropvang en Voor en Vroegschoolse Educatie gemeente Zeist 2018 Burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Van 10 september 2013 openbaar

Van 10 september 2013 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 03 september 2013. Akkoord. BW-006276 2 Onderwerp Bezwaarschrift tegen het besluit van 6 mei 2013 tot het opleggen van maatwerkvoorschriften op grond van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 8 december Vastgesteld d.d.

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 8 december Vastgesteld d.d. CONCEPT Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 8 december 2015 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, de secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina

Nadere informatie

Aanwezig: Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman. Ag. Nr.

Aanwezig: Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman. Ag. Nr. Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 22 januari 2019 aanvangstijd: 09:00 uur. Aanwezig: Mevrouw A. De heer W.M. van Esch De

Nadere informatie

Akkoord-geparafeerde agendapunten Wethouder S. Satijn

Akkoord-geparafeerde agendapunten Wethouder S. Satijn Wethouder S. Satijn Beh.team MOPIO Reg.nr. 14-11741 Openbaar Ja, uitgesteld (één week) Onderwerp Financiële afwikkeling gymnastiekonderwijs 2014. Advies 1. De schoolbesturen van het primair- en speciaal

Nadere informatie

Subsidieregeling peuteropvanggroepen met voorschoolse educatie gemeente Schiedam. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam;

Subsidieregeling peuteropvanggroepen met voorschoolse educatie gemeente Schiedam. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Schiedam. Nr. 186191 28 december 2016 Subsidieregeling peuteropvanggroepen met voorschoolse educatie gemeente Schiedam Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 18 JUNI 2013. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 18 JUNI 2013. besluitenlijst VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 18 JUNI 2013 besluitenlijst Wethouder Spaanderman B2013.0606 Betreft: Benoeming nieuw bestuurslid Stichting Dorpshuis de Zwaan Het bestuur van Stichting

Nadere informatie

Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst

Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst Datum 25-06-2019 Aanvang 09:00 Locatie B&W-kamer OPENBARE AGENDA 1. Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 18 juni 2019 De besluitenlijst

Nadere informatie

Ve rordening peuteropvang e n voorschoolse e ducatie gemeente Vijfheerenlanden (i.o.) 2019

Ve rordening peuteropvang e n voorschoolse e ducatie gemeente Vijfheerenlanden (i.o.) 2019 Ve rordening peuteropvang e n voorschoolse e ducatie gemeente Vijfheerenlanden (i.o.) 2019 De raden van de gemeenten Zederik, Vianen en Leerdam; gelet op de bepalingen in de Wet kinderopvang (Wko) en artikel

Nadere informatie