FOTO PRIJSVRAAG. Je kunt weer meedoen met de fotoprijsvraag. Wie staat er op de foto?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FOTO PRIJSVRAAG. Je kunt weer meedoen met de fotoprijsvraag. Wie staat er op de foto?"

Transcriptie

1 NUMMER 4

2 FOTO PRIJSVRAAG Je kunt weer meedoen met de fotoprijsvraag. Wie staat er op de foto? Het is een goedlachse en grappige leraar, die volgens het informatieboekje Nederlands en Mens en Maatschappij geeft. Zijn naam en foto stonden dit jaar voor het eerst in het informatieboekje van het Prismacollege. Hij geeft les in verschillende lokalen. Zijn leukste hobby is ballonvaren. En hij gaat het liefste kamperen in Italië. Hij rijdt in een Volkswagen Golf. Gymnastiek vond hij vroeger het leukste vak. Met deze gegevens moet het niet moeilijk zijn om de naam van de leraar te vinden. Schrijf zijn naam op een blaadje en lever deze in bij mw. V.d. Linde of dhr. Heimgartner.

3 VAN DE REDACTIE Het blijft altijd bijzonder: de laatste schoolkrant van dit cursusjaar. Dat betekent dat het bijna vakantie is! Maar ook bijzonder is het als je afscheid moet gaan nemen van redactieleden. Nicolle Buys en Lena Wildeman hebben examen gedaan en ze gaan naar een andere school. We wensen beiden een goede toekomst toe en we willen jullie heel erg bedanken voor de inzet voor onze schoolkrant! Blij zijn we als redactie dat Rico Voskuilen uit klas 1o/d mee wil werken aan de schoolkrant. Zijn eerste bijdrage is een interview! Opnieuw hebben we veel extra schoolkranten moeten drukken, omdat er zoveel nieuwe leerlingen zijn aangemeld. Zoals gebruikelijk worden de namen van de nieuwelingen in onze schoolkrant genoemd. Ashley Huisman uit klas 1ee2 heeft de fotovraag gewonnen. Je mag de prijs op komen halen. Op de foto stond mevrouw De Graaf. Wil je ook kans maken op die mooie prijs? Doe dan ook mee met de fotoprijsvraag! In deze schoolkrant lees je over de Nationale Schoolkrantendag. Een afvaardiging van de redactie is daarvoor afgereisd naar Amsterdam. Colofon Schoolkrant van het Prismacollege Kaliumweg PT Amersfoort Tel Redactieleden: Rodney Paschedag 1sp Kevin den Broeder 1sp Liza Voskuilen 3vzk Kimberley Tax 3vzk Lena Wildeman 4 Nicolle Buys 4sdv Marieke Boers 2k1 Melisa Hommeln 1k2 Lisanne van Binnendijk 1k2 Suzanne Nouwen 1b1 Sabah Elbaydi 1b1 Daisy in der Maur 1b1 Rico Voskuilen 1o/d Mw. V.d. Linde Dhr. Heimgartner Drukkerij Prism@: Schoolkrantdrukkerij, Utrecht Juni/juli 2009 De schoolkrant verschijnt vier keer per cursusjaar.

4 STRIPS Strip is een Engels woord voor strook of reep. Door middel van een serie plaatjes vertel je een verhaal. Plaatjes zijn vaak makkelijker te begrijpen dan geschreven tekst. Ze zijn bovendien leuk om naar te kijken. De meeste strips hebben ook tekst. Soms staat die ook onder de plaatjes. Tekst zie je ook in ballonnetjes. Korte uitleg zoals De volgende dag kom je tegen in blokjes en geluidseffecten zoals Boem staan los in de plaatjes. De oerbewoners maakten al grotschilderingen, voordat de mensen konden schrijven. Vaak is het raden naar de betekenis ervan. De Romeinen en Egyptenaren beschilderden de muren van hun huizen en tempels. Ze schilderden de avonturen van hun goden en godinnen. Die leken wel wat op onze superhelden! In de Middeleeuwen werden verhalen over het leven van Jezus in kerken geschilderd. De meeste mensen konden toen niet lezen. Dus werd het de mensen op die manier wat gemakkelijker gemaakt. Rond 1450 werd de boekdrukkunst uitgevonden. Eerst werden serieuze boeken gedrukt en later kwamen er meer grappige en nog later meer spannende boeken. De eerste strips ontstonden in Amerika. Je vond ze in de kranten. Bekende spannende strips waren toen Tarzan, Prince Valiant en Dick Tracy. Later kwamen de stripboeken. Heel bekend zijn: Batman, Superman en de X men. In Europa kwamen Asterix en Kuifje. In Nederland had je Bulletje en Bonestaak, Eric de Noorman, detective Dick Bos en Sjors en Sjimmie. En laten we zeker Tom Poes en Olivier Bommel niet vergeten! Lees je ook graag stripverhalen? En wil je er een artikel over schrijven? Dan plaatsen we die in de schoolkrant!

5 Heey Allemaal! Laatste keer dat ik in de schoolkrant schrijf. Heb het 4 jaar lang met plezier gedaan. Hopelijk hebben jullie alles met plezier gelezen! Dit keer heb ik foto s gemaakt! Overal in & uit de school! Hopelijk vinden jullie ze leuk, Natuurlijk mijn dank aan alle leerlingen die me hebben geholpen met de leuke foto s en hun ideeën! Verder vond ik Prisma College een hele leuke school! Jammer dat ik wegga, Maar dat moet iedereen een keer! Ik zal jullie vast nog wel eens tegen komen! Veel leesplezier verder! Groetjes Nicolle Buijs uit 4SDV

6

7 Foto s gemaakt door Nicolle Buijs 4SDV

8 Gemaakt door: Rodney Paschedag Maandag 20 april 2009 Activiteit 1; Beachvolleybal * Bij Beachvolleybal heb ik geleerd als je goed wil slaan dat je een vuist moet maken met je duim er buiten en om goed onder de bal komen. Bij serveren moet je een platte hand maken om goed te slaan. * Als vaardigheid moest je vaak het initiatief nemen om de bal te pakken of slaan en er was ook veel teamwork nodig. ( bijvoorbeeld bij het partijtje) * We gingen met ze tweeën boven en onderhands naar elkaar toe slaan en ook hierbij moest je goed onder de bal komen en een vuist maken met de duim erbuiten, we gingen ook smashen we moesten een bal aan Paul geven en dan moesten we slaan, belangrijk was is dat de bal zandvrij was. * Sommigen sloegen veel te laag en daardoor kwam de bal in het net de aanwijzing was om je hand naar boven te richten en goed onder de bal te komen. * Het moeilijkst was om met elkaar te communiceren. De ene keer liep je in de weg en de andere keer sloeg je de bal terwijl de bal was uitgegaan. Activiteit 2; Discgolf * Bij Discgolf heb ik geleerd om niet te hard met de frisbee te gooien want dan ging die alle kanten op je moest met gevoel en zacht gooien dan kwam je ver. * Je moest hier vooral bij organiseren want degene die het verst lag mocht eerst gooien en daarna pas de anderen, bij de hole had je punten degene met de laagste punten mocht als eerst gooien. Soms lag de frisbee in de brandnetels dan moest je hem er weer uit halen en de bochten in het parcours die waren ook lastig en de bomen die stonden vooral in de weg daar gooide je dan weer eens tegen aan. * Hier kon je heel veel fouten in maken, je moest niet te hard of te zacht gooien, niet in een gebied vol bomen gooien echt van alles te veel om op te noemen. * Het moeilijkst was toch wel het gooien van de frisbee want als je te hard gooide ging de frisbee overal heen en het doel raken daar hadden een hoop kinderen moeite me. Maandag vond ik het heel leuk. Alleen het lopen was redelijk lang en je werd er erg moe van. Dinsdag 21 april 2009 Activiteit 1; Bosloop * Bij deze activiteit heb ik geleerd dat je niet te snel moet lopen maar op een bepaald tempo, omdat je het anders niet volhoud. Vooral niet met die heuvels in het bos.

9 * De vaardigheid was dat je zelfstandig moest lopen. Soms liepen de anderen harder dan jijzelf (in je groep), het ging uiteindelijk om je eigen tijd niet die van de groep. * Je had geen twee onderdelen. Er moest je twee rondjes lopen, dus hier kan ik niet veel over schrijven. * Er werden heel veel fouten gemaakt de meeste liepen heel hard en die moesten op het laatst dan wandelen wat je tijd langer maakte. * Het moeilijkst was om een jogtempo aan te houden, door de heuvels kon dat amper hier door kon je je uithoudingsvermogen testen. Activiteit 2; Tennis * In deze activiteit leerde je de techniek van tennis forehand, backhand, smash, volley, service en het achteruitlopen op een goede manier. * De vaardigheid was samenwerken want je moest met een partner tennissen dus je moest veel met elkaar communiceren. * Het eerste dat ik ga beschrijven is de forehand, je moest goed naast de bal komen en goed met je lichaam doorzwaaien zodat je racket niet open stond, want als die open stond ging de bal alleen maar omhoog. Het tweede dat ik beschrijf is de volley, dit was redelijk makkelijk. Het was eigenlijk hetzelfde maar met de volley hoef je alleen je racket tegen de bal te zetten. * Sommigen hielden het racket open zodat de bal alleen omhoog ging en niet over het net, de docent liet zien hoe het moest en toen deed iedereen het goed. * Het moeilijkst was de service je moest twee armen als het ware strekken de bal omhoog gooien en slaan maar terwijl je sloeg moest je ook met een voet overstappen dat vond ik het moeilijkst. Dinsdag was ook leuk. Het lopen was zwaar maar veel kinderen hadden een goede tijd. Het tennissen was een beetje saai, omdat ik vond dat niet iedereen goed kon tennissen en daarom het voor mij niet zo leuk was. Woensdag 22 april 2009 Activiteit 1; Project Rood en Blauw (presentatie)

10 * In deze activiteit heb je geleerd hoe je een presentatie moet maken, een presentatie bestaat uit tekst en plaatjes. * De vaardigheid was samenwerken je werkte in een groepje van 4 of 5 en moest een presentatie maken over de rooie en de blauwe (IJsselmeervogels en Spakenburg) Je moest de taken verdelen en dan samen een presentatie maken. * Er waren geen onderdelen het was een geheel het werd uiteindelijk maar een poster. * De fouten werden vaak op het laatst gemaakt met het vertellen niemand had wat ingestudeerd en deed maar wat uit zijn hoofd en als ze niks meer wisten gingen ze lachen of zeggen dit was het. * Het moeilijkst was om een echt goede presentatie in elkaar te zetten en alles goed aan de klas te vertellen en om de tien minuten vol te praten. Activiteit 2; Midgetgolf * In deze activiteit heb je geleerd om samen een leuk spelletje te doen en is een keer iets anders dan op school te zitten. * De vaardigheid was normaal om met elkaar om te gaan en is en een keer te genieten van een leuk spelletje tijdens schooltijd. * Het waren niet echt oefeningen maar holes waar je de bal in het putje moest mikken met moeilijke obstakels in de baan, het waren in totaal achttien holes. Het was wel belangrijk niet te hard te slaan zodat het balletje niet de baan uit ging. * De fouten waren dat de meeste te hard of te zacht sloegen zodat de bal bleef haken of dat de bal uit de baan schoot. * Over het algemeen was het niet echt moeilijk het moeilijkst was om het balletje in het putje te slaan dat was soms echt moeilijk. Woensdag was een van de minste dagen. Het project rood en blauw was niet zo leuk. Het was eigenlijk gewoon saai. Het midgetgolfen was wel heel erg leuk. Donderdag 23 april 2009 Activiteit 1; Kanovaren * In deze activiteit heb ik geleerd hoe je moet peddelen in een open kano (met zijn tweeën). * De vaardigheid was samenwerken, want als de boot scheef ging moest de ene roeier harder peddelen dan de andere roeier zodat de kano recht vooruit ging. Je moest tegelijk peddelen om snel vooruit te komen.

11 * Er waren geen onderdelen we gingen gewoon een stukje varen je moest alleen uitkijken als je zwarte ballen zag dan was er een kleine waterval of stroming. * De fouten waren bij de meeste dat ze niet vooruit kwamen maar alleen rondjes draaide maar later op het water hadden de meeste het goed door. * Het moeilijkst was het samenwerken om de boot recht te houden en dat de boot niet schuin lag. Activiteit 2; Unihokey * In deze activiteit heb ik geleerd dat er veel dingen bij unihokey mogen en dat het een redelijk vermoeiende sport is. * De vaardigheid was samenwerken, want je speelde met zijn drieën. Een stond dan vlak bij de goal en de andere twee spelers moesten overspelen en zorgen dat ze een goal maakte. * We moesten eerst rustig overspelen met zijn tweeën en je mocht de bal ook met je voet stoppen dat wist eigenlijk niemand. De tweede oefening die ik ga beschrijven is de estafette dan moest je slalommen om vier pionnen en daarna moest je twee rondjes draaien met de bal om een paal daarna moest je de bal slaan of pushen naar degene die aan de beurt was. * De fouten waren dat de meeste de bal ergens anders naar toe sloegen in plaats van de speler waar de bal heen moest. * Het moeilijkst vond ik dat je met de bal twee rondjes om de paal moet draaien, de bal ging bij mij steeds bij mijn vandaan. Dit was de leukste dag. Het kanoën was niet moeilijk. Het was heel leuk. Ook Unihockey was heel erg leuk, vooral het partijtje. Vrijdag 24 april 2009 Activiteit 1; Theorieopdracht coördinaten * In deze activiteit heb ik geleerd dat je met coördinaten een route kan plannen en dat het nog een goede route kan zijn ook. * De vaardigheid was samenwerken want je moest samen de coördinaten vinden en de vragen maken. * Je moest alle coördinaten opzoeken en dan een stip zetten en dat werd later je route. Er waren alleen vragen die je moest beantwoorden en de coördinaten moest je op de goede plaats zetten. * Er werden eigenlijk geen fouten gemaakt. De enige fout was dat we binnen niet alles juist hadden gedaan zodat we in het bos moeite hadden om de route te vinden. * Het moeilijkst was het meten van de afstand veel kinderen hadden deze fout.

12 Activiteit 2; Praktijkopdracht Birkoven * In deze activiteit heb ik geleerd dat je in het bos uitstekend kunt verdwalen vooral als je het bos helemaal niet kent. * De vaardigheid was samenwerken en leiding geven je moest samen vragen beantwoorden en een van de groep moest de leiding geven die moest zeggen waar we heen moesten. * Het waren geen onderdelen alleen zes vragen die je onderweg moest beantwoorden en om die vragen te vinden moest je toch eerst de weg weten/zoeken. * Er werden heel veel fouten gemaakt zoals; dat we de kaart niet goed konden lezen en dat we in het bos verdwaalden, en dan moest je maar de weg terug vinden. * Het moeilijkst was de weg vinden want het was een heel onduidelijke kaart. Deze dag was vervelend. Vooral in het bos kon je de weg helemaal niet vinden omdat de coördinaten niet juist waren. Sommigen waren pas heel laat klaar. Eindoordeel Deze hele week was erg leuk. Ik zou het graag nog een keer doen, vooral de donderdag. HOE OVERLEEF IK MIJN VAKANTIE? Rosa en Jonas Zijn met hun ouders op vakantie. Ze zijn op het eiland Corsica. Na een paar dagen verveelt Rosa zich verschrikkelijk. Jonas heeft dan een goed idee. Hij stelt voor om stiekem met zijn tweeën een wandeling te maken. Dat doen ze. Maar ze verdwalen. Ze krijgen het hoog in de bergen koud. Ze hebbe niets te eten. Hoe moeten ze handelen? Je leert een aantal survivaltips. Het is een spannend en leerzaam boek. Schrijfster: Francine Oomen. Voordeeleditie: 15 euro (Bruna)

13 KAN IEMAND STERVEN DOOR EEN WESPENSTEEK? Op 21 juni begint de zomer. Een heerlijke periode met mooie zomerse dagen. Maar het is ook de tijd van de wespen! De vraag, die is gesteld, luidt: Kan iemand sterven door een wespensteek? Het antwoord is: Ja, het gebeurt wel eens, als zo iemand erg gevoelig is voor wespengif. De mensen reageren allemaal anders op wespensteken. Veel mensen lijden korte tijd pijn. Sommigen voelen er niets van. Maar bij anderen komen allergische antistoffen tot ontwikkeling, die geen bescherming bieden tegen een volgende prik, maar het lichaam juist overgevoeliger maken! Wie al eens eerder door een wespensteek ziek of zelfs bewusteloos is geraakt, moet zich zo snel mogelijk laten behandelen met een prikkuur. De huisarts kan je daarbij helpen. Personen die heel erg gevoelig zijn, kunnen een noodset meekrijgen om zichzelf met tegengif in te spuiten, als ze zijn gestoken. Wie minder gevoelig is, kan wat azijn op de wond doen. Dat helpt dan al! En: niet op wespen gaan jagen, want ze gaan tot de aanval over, als ze zich bedreigd voelen! HEB JE OOK EEN VRAAG? Geef die dan door aan iemand van de redactie en je krijgt er antwoord op!

14 Interview meneer Troost. 1.Waarom bent u techniek leraar geworden? Als kind was ik al bezig met alles wat met techniek te maken had. Veel knutselen: meccano, lego, elektrische bouwdozen, etc. Daardoor ben ik een technische opleiding gaan volgen. 2. En hoe oud bent u? Ik ben 52 jaar oud maar ik draai het liever om (25). 3.Heeft u voordat u hier op school komt ook nog ergens anders gewerkt zo ja waar? Na mijn studie op de technische Universiteit in Eindhoven heb ik jaren in Zuid-Afrika. Daarna heb ik zo n15 jaar gewerkt voor een groot Amerikaans Telecommunicatiebedrijf. En de laatste 7 jaar had ik (samen met een partner) een bedrijf waarbij we onder andere voor andere bedrijven Telecommunicatie apparatuur testen voordat deze werden gebruikt in het netwerk. 4.Welke school zat u vroeger? Zoals ik net had verteld heb ik na het voortgezet onderwijs in Bennenkom\Ede en daarna de Technische Universiteit gevolgd in Eindhoven. 5.Was u een aardig jongetje op school? Natúúúúúúúúúrlijk 6. Werd u er wel eens of meer dan eens uitgestuurd? Tja. Wat moet ik daar nu op zeggen (ja dus) 7. Heeft u wel eens gespijbeld? Alleen voor het goede doel. 8.Rookt u of heeft u wel eens gerookt? Never! Mijn broer was Longarts, dus je begrijpt dat hij af en toe wel eens thuis kwam met van die leuke posters 9.Heeft u een vrouw zo ja hoe heet ze? Ja, ik ben getrouwd. Haar naam betekent Godin der Aarde Gea dus. 10.Wat is uw lievelingseten?

15 Alles wat met braaien (is Zuid-Afrikaansvoor BBQ, barbecue) te maken heeft, brood en op zijn tijd natuurlijk een biertje of een wijntje. 11.Luistert u wel eens muziek zo ja wat voor muziekstijl? Ik luister graag naar muziek. Zoals muziek van Eagles, Dire Straits en Zuid- Afrikaanse muziek, last but not least klassieke muziek. 12.Bespeelt u ook een instrument zo ja welk? Ik speel af en toe thuis op de piano, maar dat mag eigenlijk geen naam hebben. 13.waarom heeft u een bril? Dan kan ik alles en iedereen goed zien. 14.Als u niet op onze school mocht werken wat zou u dan willen worden? Ontwerper/huizenbouwer van goedkope huizen in Zuid-Afrika. 15.Wat zijn uw hobby s? Motorrijden samen met het thuisfront (veelal door de bossen), fietsen en natuurlijk (je raadt het al) op vakantie naar Zuid-Afrika. 16.Wat voor een auto heeft u? en welke kleur? Volvo kleur rood. 17.Welk van de docenten bij ons op school vindt u niet echt heel erg aardig? Ik vindt iedere docent erg aardig. 18.En wie vindt u het aardigst? Geen voorkeur ik vindt ze allemaal even aardig! 19.Als u een meisje(vrouw)was hoe had u dan geheten? Nu ben ik naar een oom van mijn vaders kant genoemd (William Troost)en anders zou ik waarschijnlijk naar een tante vernoemd zijn. 20.Hoe vond u dit interview? Een goed interview met leuke vragen. Rico Voskuilen 1O&D

16 Beste schoolkrantlezers, De Nationale Schoolkrantdag is een belangrijke bijeenkomst voor de schoolkrantredactie. We zijn er met 4 redactieleden heen geweest. Er werden leuke workshops gegeven en we konden redactieleden van andere scholen ontmoeten. Zaterdag 4 april verzamelden we, Liza Voskuilen, Kimberly Tax, Marieke Boers en Rodney Paschedag, om 9.15 uur op station Amersfoort, Mw. Van de Linde en Dhr. Heimgartner waren er ook bij. We reisden met de intercity naar station Amsterdam-Amstel, in Amsterdam Centraal moesten we overstappen. De dag werd gehouden op de Hogeschool van Amsterdam. We werden goed ontvangen, we kregen koffie, thee en een cakeje. Daarna begonnen de workshops. Liza, Kimberly, Marieke en Rodney gingen naar fotografie. We leerden daar hoe je goede foto s kan maken. Van welke kant de foto s genomen moeten worden, hoe je licht kan nabootsen met aluminiumfolie en hoe je een mooie achtergrond kunt maken van een groot blauw of wit laken.

17 De workshop duurde ongeveer anderhalf uur. Toen werd ons een lunch aangeboden, je kon kiezen uit bruine of witte bolletjes met ham, kaas of salami, als drinken was er melk, karnemelk en sinaasappelsap. Als je gezond wilde doen kon je nog kiezen uit een appel, sinaasappel of banaan.

18 Na de lunch begonnen de tweede en laatste workshops. Marieke en Rodney gingen naar Strip- en Cartoontekenen, zo leerden we op een heel gemakkelijke manier leuke stripfiguurtjes tekenen. Liza en Kimberley deden de workshop Popjournalistiek, zo leerden zij een goede journalist te worden op het gebied van muziek. Toen volgde een korte pauze. We kregen wat te drinken en konden kiezen uit een mars, snicker, twix, nuts of balisto. Tot slot was er een prijsuitreiking voor allerlei onderdelen van de schoolkrant: de beste cover, het beste interview, de beste opmaak en nog een paar dingen. Het geheel werd afgesloten met de prijs voor de beste schoolkrant. Je had hier voor kunnen stemmen, een aantal kinderen hadden geprobeerd dit te saboteren, maar dat was niet gelukt. Uiteindelijk was er een school die twee bekers had gewonnen en een geldbedrag van 4000 euro. Om uur gingen we weer met de trein naar Amersfoort, via Amsterdam Centraal kwamen we weer veilig in Amersfoort aan. Rodney Paschedag, 1SP2

19 UIT DE KRANTEN: Mike van Laar Danny Nieuborg Muzaffer Gokdemir

20 In de derde moet je twee weken stage lopen, ik heb voor een peuterspeelzaal gekozen omdat ik het leuk vind om met kinderen te werken. Het was heel leuk om daar stage te lopen en ik heb er veel van geleerd. De eerste dag was wel spannend, want je was daar nieuw, maar het ging goed, ik ging een beetje kijken hoe alles werkte en wat het programma van de dag was. De eerste dag was er ook gelijk een verjaardag van een jongetje, hij werd 3 jaar. We gingen voor hem zingen en hij ging trakteren. De andere dagen waren ook leuk, want ze waren met een thema bezig: schoonmaken, dus ze gingen de blokjes en de tafels om de dag schoonmaken. Er waren 2 groepen kinderen, de rode en de groene kuikentjes, bij de rode kuikentjes zitten er 6 kinderen en bij de groene 15 kinderen, en omdat we ze wisselend hadden, moesten we het allemaal opnieuw uitleggen, maar het was wel heel leuk om ze bezig te zien schoonmaken. En de volgende week gingen we met het Moederdag cadeautje aan de slag, maar omdat er op die dag maar 3 kinderen waren en 3 juffen was het wel rustig. Toen de Moederdag cadeautjes af waren en de moeders er aan kwamen, was het heel moeilijk om het niet tegen hun moeders te zeggen, maar gelukkig mochten ze het wel tegen hun vaders zeggen. En op de laatste dag was het ook heel gezellig en gingen we eerder in de kring om afscheid te nemen. Ik vond het heel leuk om daar stage te lopen en als ik het leuk vind mag ik gewoon een keer voor de gezelligheid langskomen, dat ga ik zeker een keer doen. Het was ook heel leerzaam en ik weet zeker dat ik het later ook ga doen. Kimberley 3vzk1

21 De klassen 1K1,1k2 en 1B1 zijn op donderdag 15 april 09 naar de Nederlandse bank in Amsterdam gegaan. De klassen moesten om 9:00 uur op school zijn. Om 9:25 gingen de drie klassen met de bus op pad, naar Amsterdam. Toen de klassen er eenmaal waren, moesten ze eerst een film gaan kijken. Toen ze de film (een klein filmpje hoe het is als daar werkt). Toen het filmpje klaar was werden de drie klassen verdeeld. De ene groep ging met een van de gidsen die we toen hadden mee en de ander groep ging met de ander gids mee. De eerste groep werd toen weer in drie groepjes gesplitst. De drie groepjes moesten van ander mensen hun geld problemen op lossen. De tweede gids ging vertellen over de goud staven van Nederland. We mochten ook voelen hoe zwaar een staaf goud is. (een broodje goudstaaf is ongeveer 10 kilo). De gids liet ons ook zien hoe je vals geld kon herkennen. Daarna werden we naar een soort van laboratorium gestuurd of we konden raden wat echt of nep was. Dat was soms heel duidelijk vals, maar soms was het ook niet van echt te onderscheiden. We kregen een zakje versnipperd geld mee en een oude gulden munt als sleutelhanger en ook nog een spaarvarken. Toen de groepen klaar waren gingen de drie klassen weer met de bus naar Amersfoort. Groeten van Suzanne en Daisy

22 BEWEGEN Nederlandse kinderen spelen steeds minder buiten. Het in beweging krijgen van kinderen is in Nederland een steeds grotere opgave voor ouders, scholen, kinderdagverblijven en de naschoolse opvang. De jeugd besteedt steeds meer tijd achter de computer en de televisie en er is een tekort aan trapveldjes, plek om hutten te bouwen en buiten te spelen. Het is heel moeilijk om kinderen structureel te laten bewegen. De Nederlandse overheid heeft het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen opgezet, met als doelstelling dat kinderen en jongeren dagelijks minstens een uur bewegen. Er is nog een lange weg te gaan, omdat uit onderzoek blijkt dat slechts een derde van de jeugd aan deze beweegnorm voldoet. Dagelijks een uur bewegen levert aantoonbaar fitte en minder zware kinderen op. De kans is groot dat wie op jonge leeftijd voldoende beweegt, dat op latere leeftijd ook doet. Gericht investeren in een gezonde jeugd, is investeren in een gezonde toekomst. Door sporten krijgen de kinderen een betere motoriek, leren sneller, durven meer en ontwikkelen zich daardoor beter. Door sport en bewegen ontdekken kinderen andere talenten, zoals sociale omgang, organisatievermogen en verantwoordelijkheidsgevoel. Overlast, verveling en schooluitval nemen af. Kinderen die voldoende sporten en bewegen, leren omgaan met waarden en normen, met winst en verlies, met regels en vrijheid. Dus: blijf als kind niet zitten! (Naar een Persbericht van Gymkids)

23 NIEUWE BRUGKLASSERS Jordy Aalbers Leusden t Palet Parosh Abdullah Amersfoort De Wegwijzer Amina Achcharif Benitez Amersfoort t Spectrum Züleyha Akbaba Soest Bilalschool Mohamed Aoulad Elkadi Amersfoort De Border Brandon van Baalen Amersfoort De Border Sam Bahhaj Amersfoort De Tafelronde-KK pad Maaike Bakker Amersfoort De Breede Hei Shannon Berkien Amersfoort De Breede Hei Prins Willem Alexanderschool/FvB Yasmine Berrag Amersfoort Damian Besselsen Nijkerk Oranje-Nassauschool Laura Beukema Soest De Bron Anne Beukema Soest De Bron Melanie Blad Amersfoort De Kubus Daimy Blank Baarn De Bestevaer De Tafelronde - St. Joris Chanté van Blanken Amersfoort Willemijn de Boer Leusden De Bongerd Mitchel Bonestroo Hoogland Berkenschool Chantal Bosboom Soest Prof. Waterinkschool Redouan Bouzid Amersfoort Caeciliaschool Roxetta van Breenen Hoevelaken De Spreng Lonneke Broekema Amersfoort De Border Rowdy Brouwer Leusden De Heerd Jordi de Bruin Amersfoort De Zonnewijzer Davey Burgman Amersfoort De Vuurvogel Indy van de Burgwal Leusden De Vallei 3e Van der Huchtschool Lamia Çakir Soest Estelle Castein Soest De Wegwijzer - Soest Igor Claassen Leusden PC BS Holk - Nijkerk Sam van Daatselaar Amersfoort De Breede Hei De Tafelronde - St. Joris Chaima Dabaj Amersfoort Michael van Deutekom Leusden Anne Annemaschool Sabrina van Dijk Soest De Bron Bart van Dijk Soest De Wegwijzer - Soest Maura van Doorn Amersfoort De Wonderboom Murat Doyran Amersfoort t Spectrum Bas Draaijer Soest Da Costaschool Remco van Duinen Nijkerk Oranje-Nassauschool Kym Eckmeyer Amersfoort Kameleon Christian Ederveen Amersfoort De Wonderboom Leni van Egten Soest De Driesprong

24 Suheda Erhan Soest Prof. Waterinkschool Lucia van Essen Hoogland De Langenoord Lisanne Essenberg Amersfoort Kameleon Kalkidan Fekadu Tsegay Amersfoort COV Djanaï Fliek Leusden De Vallei De Magneet - Maasstraat Melvin Flohr Amersfoort Jaimy Flohr Amersfoort De Wonderboom Christel van Gemeren Soest De Wegwijzer - Soest Boris Gerritsen Leusden Kinderland Prins Willem Abir Ghaddari Soest Alexanderschool-Soest Lisa Gijsbers Soest De Werveling - Soest Gonçalves de Stefany Sousa Amersfoort De Zevensprong Thijs Gooszen Amersfoort De Opmaat Prins Willem Alexanderschool/FvB Eray Güler Amersfoort Meryam Haddudi Amersfoort t Spectrum Lissy van Harten Hoogland Prof. Groenschool Tom Hazelaar Amersfoort De Breede Hei Caroline Heistein Amersfoort De Kosmos Eva Hoetmer Amersfoort De Wonderboom Damian Hollemans Amersfoort De Achtbaan Lara Homan Soest Da Costaschool Femke Hooijer Amersfoort De Wingerd Quinten van der Horn Amersfoort t Anker Gerben van der Horst Leusden Kon. Wilhelminaschool Prins Wiilem Alexanderschool/FvB Joey Horsting Amersfoort Sabrine Huffels Soest Ludgerusschool Eline Huis Amersfoort De Breede Hei Samarah Idrissi Hoogland De Bieshaar Darlene IJsselstijn Soest De Bron Jordi IJzerman Leusden t Palet Bram de Jong Amersfoort De Zevensprong Ghislaine de Jong Amersfoort De Zevensprong Merel Jongepier Soest Insingerschool Oumaya Kamel Amersfoort Vlindervallei Ersin Karakuzu Amersfoort De Breede Hei Mohamed Kasmi Amersfoort Bilalschool Renate Kerkhof Amersfoort De Kubus Cor van Kessel Amersfoort De Drieslag Casper Kessenich Amersfoort De Bolster Anne Klein Meulekamp Amersfoort De Kosmos Romy Knetemann Leusden De Rossenberg Celissa Knijnsberg Leusden Kinderland Esmée Knoop Amersfoort De Vuurvogel Mariska Knotters Baarn De Bestevaer

25 DE NIEUWE E&E LEERLINGEN

26 Charleen Koelink Leusden Kinderland Chelsea de Leeuw Leusden Klimrakker Roy de Leeuw Leusden Klimrakker Demi Lindeboom Amersfoort De Kubus Jip van Lith Baarn De Bestevaer Pascal van der Maas Amersfoort Het Volle Leven - Den Haag Esther Magré Leusden De Holm Christelle Massamba Amersfoort Prins Willem Alexanderschool/W Gwen Massop Hoogland Berkenschool Tom Mastenbroek Amersfoort De Border Ashley Mazurel Soest 2e Van der Huchtschool Julian Mensinga Amersfoort De Wegwijzer Laura Metz Leusden Kinderland Floor van Middelaar Hoogland Berkenschool Denise Miller Amersfoort De Opmaat Daphne Molenkamp Amersfoort De Malelande Lotte ter Mors Hoogland Berkenschool Kevin Mulders Amersfoort De Wonderboom Tim Nagelkerke Amersfoort De Wonderboom Ismee Nobels Leusden De Hobbit Marinda Notenboom Amersfoort De Border Christina Nsumbo Amersfoort Aloysiusschool Furkan Öcal Leusden Kinderland Sanne Oetelmans Leusden De Brink Saniye Öztürk Hoevelaken De Viersprong De Magneet - Gibson Perkin Donson Amersfoort Maasstraat Macy Pieneman Amersfoort t Spectrum Christy van Plateringen Amersfoort De Wingerd Kim Poelmann Amersfoort De Achtbaan Fleur Quist Nijkerk Oranje-Nassauschool Jessica Renes Soest De Bron Romy Riechelman Amersfoort De Vuurvogel Jay Rienderhoff Nijkerk OBS Corlaer Tim de Rode Amersfoort KBS Kameleon Laura Roorda Soest De Bron Romy Ruitenbeek Hoevelaken De Hoeve Tiffany Ruitenbeek Amersfoort De Windroos Laura de Ruiter Leusden De Holm Buse Sahin Amersfoort De Drieslag Sajida Al Saidi Soest De Egelantier Ashley Schmitz Amersfoort t Anker Jonne Schoenmaker Amersfoort t Anker Michelle Schoonderbeek Hoogland De Langenoord Kimberley van Schoten Amersfoort De Wonderboom Quinten Slaaf Amersfoort De Tafelronde - St. Joris

27 Dagmar de Smalen Leusden t Palet Mitchell Smeele Amersfoort t Anker Conner Snip Stoutenburg De Spreng Amber Spronk Amersfoort De Kubus Jade Steenbeek Amersfoort De Wonderboom Evelien Steenbeek Amersfoort De Zonnewijzer Annabel Stuber Amersfoort Aloysiusschool Seyda Talaş Amersfoort t Spectrum Noa Tamaëla Amersfoort Joost van den Vondel Deyan Tan Amersfoort De Border t Kruisrak - Bunschoten Carlo van Tienen Bunschoten Emre Tiraş Amersfoort De Wiekslag Tessa Tissink Amersfoort De Wingerd Larissa Toonen Amersfoort De Zevensprong Lorentzschool- Hilversum Niels Uittenhout Amersfoort Danny Veenendaal Hoogland De Langenoord Ecco van der Veer Soest De Achtbaan Kim van der Veer Hoogland De Langenoord Dimka Visser Hoogland Berkenschool Melvin Voerman Amersfoort De Kubus Leroy Voskuilen Soest De Driesprong Anouk de Vries Hoogland Anne Annemaschool Amy van Waas Amersfoort De Breede Hei Christiaan Ward Amersfoort De Border De Tafelronde - KK pad Sjadé Warner Amersfoort Bjorn Wehrmann Amersfoort De Windroos Björn Werkmeester Leusden Kon. Wilhelminaschool Eline Wieman Amersfoort De Wingerd Rosan Wijgergangs Soest De Wegwijzer - Soest Jamie- Lee Wijnands Amersfoort De Wonderboom Simon Wilckens Amersfoort De Wonderboom Kevin Windster Amersfoort t Spectrum Cherelle de Wit Amersfoort De Zevensprong Charelle Zomer Soest De Driesprong Giel Zwakman Amersfoort De Achtbaan Giovanni Zwiers Amersfoort De Kubus Daphne van Zwol Amersfoort Aloysiusschool

28 E&E OP STAP Samen met klas 1ee1, de mentoren en de directeur gingen we gisteren naar theater De Flint. We kwamen voor de voorstelling FOOTLOOSE. Iedereen verzamelde zich bij de hoofdingang. Toen we er allemaal waren, gingen we in groepjes van tien naar binnen. Na de eerste helft waren vooral één docent en een paar kinderen op rij 5 en 6 erg enthousiast over de scène met vier mannen die een ontbloot bovenlichaam hadden. Er was een pauze van vijftien minuutjes. Het tweede deel begon. Nog steeds zat iedereen vol plezier te kijken. Aan het eind zijn er vijf afscheidsliedjes gezongen. Alle mensen gingen staan. Ze klapten en dansten enthousiast mee. Toen was het echt afgelopen. We werden allemaal weer opgehaald bij De Flint. Het was een SUPER GEZELLIGE AVOND. Eline ter Harmsel (klas 1ee2)

29 Schoolvoetbaltoernooi 2K1 Op vrijdagavond 15 mei heeft klas 2K1 (met aanvulling van jongens uit 1SP1, 1B1, 1SP2, 2B2, 2O&D en 1K1) meegedaan met het schoolvoetbaltoernooi in de categorie jongens 2 e klas. Ondanks dat de regen met bakken uit de hemel viel, was (bijna) iedereen netjes op tijd op de sportvelden. De jongens baalden van het weer, maar toen om uur de eerste wedstrijd begon, ging iedereen er fanatiek en vol enthousiasme tegenaan. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen t Atrium. De jongens van t Atrium begonnen sterk, terwijl wij (Prisma 2) nog even aan elkaar moesten wennen. Al snel kregen we het eerste doelpunt tegen, maar direct daarna heeft iedereen een stapje harder gewerkt en kon Tariq na enige tijd de gelijkmaker binnen schieten. Helaas werd een volgend doelpunt van onze kant afgekeurd (volgens de vlagger buiten spel) en werd de einduitslag 1-1. De tweede poulewedstrijd speelden we tegen het Farel. We speelden vanaf de eerste minuut ontzettend sterk. Het was een genot om naar deze spannende wedstrijd te kijken! Mauro maakte de openingstreffer, maar al snel daarna scoorde ook Jericho. De jongens van Prisma 2 konden elkaar steeds beter vinden en na een mooi doelpunt van Kevin (vanuit de verdediging) kwamen we op een 3-1 voorsprong. Vlak voor het einde van de wedstrijd kregen we nog een penalty tegen, maar onze keeper Michael was in topvorm en wist de penalty te stoppen. 3-1 winst dus! De laatste wedstrijd speelden we tegen het Hoogland College. De topvorm van de tweede wedstrijd was weg en ondanks dat iedereen hard werkte, verloren we de wedstrijd met 2-0. Een mooie derde plaats in de poule en een gezellige avond op sportpark Zielhorst was het eindresultaat. Juf Morren Verslag schoolvoetbal ( Jongens Prisma 5 ) Dinsdag 12 mei 2009 was eindelijk aangebroken. Het schoolvoetbaltoernooi begon. De eerste wedstrijd was tegen Het Atrium. Er werd begonnen met een groepsyell. Goed voor de sfeer en de teamspirit. We wonnen de wedstrijd met 3 0 (doelpuntenmakers Jordy 2x en Kevin P 1x). Een wedstrijdje rust en de volgende wedstrijd stond al op het menu. De tweede wedstrijd was tegen het Stromenland. We begonnen matig. Halverwege de wedstrijd was het nog 0-0. Juf Morren begon zenuwachtig heen en weer te lopen en zag de beker al aan haar neus voorbij gaan. De weinige aanwezige ouders besloten de

30 spelers aan te moedigen. En.het hielp! In de laatste tien minuten scoorden we 4 maal (Jordy, Kevin P, Max en Rodney). Na deze wedstrijd bleek dat de laatste wedstrijd alleen om de eerste plaats in de poule ging. HLC was onze 3 e tegenstander. Een goede ploeg, misschien wel beter dan de onze. Maar bij ons stond er een team. HLC kreeg enkele mogelijkheden, maar vakkundig wist onze keeper de bal uit het doel te houden. Eindstand 0-0, waardoor we 1 ste in onze poule werden (op doelsaldo). De vierde wedstrijd was dus de kwartfinale. Juf Morren kon het niet meer aanzien en verliet de groep. Voor een volleybaltraining, zei ze. Ja, ja. Volgens ons kon ze de spanning niet aan. We kregen kansen genoeg. Brian raakte de lat en Kevin P schoot loeihard op de paal. Toen gaf Brian een mooie pass aan Jordy en die scoorde beheerst de 1-0. Ook Kevin P scoorde op aangeven van Jamie. Deze 2-0 was genoeg voor de overwinning en een plaats in de halve finale. Opvallend feit was dat tijdens deze wedstrijd juf Morren ineens terug was. Ze bleek door alle zenuwen geld, sieraden en sleutels van de jongens te hebben meegenomen. De halve finale was bereikt en de jongens hadden er zin in. Uit een vrije trap van Brian, scoorde Jordy met zijn hoofd 1-0. Dit doelpunt bleek genoeg te zijn voor de overwinning en een finaleplaats. Nu wachten wie onze tegenstander zou worden. Op het andere veld werd de andere halve finale gespeeld, met Prisma 4 als deelnemer. Helaas lukte het coach Abbing niet zijn spelers naar de finale te loodsen. Eindelijk konden we aan de finale beginnen. Direct na de aftrap werd er door de tegenstander gescoord. Toch gingen we goed door. Er werd een bal van de doellijn gehaald. Helaas kwamen we met 2-0 achter. Nog eenmaal gingen we ervoor en kregen een penalty. Max schoot goed in, maar de keeper redde. In de laatste minuut kregen we een penalty tegen. Deze werd er wel ingeschoten waardoor we deze finale met 3-0 verloren. Na de wedstrijd kregen we een beker, omdat we eerste in de poule waren geworden. (Hulp)coach R. Paschedag

31 AVONDVIERDAAGSE Voor jong en oud is het een wandelfeest: de avondvierdaagse! Vier avonden lang zijn er tochten uitgezet langs mooie plekjes. Daarnaast gaat het natuurlijk ook om de lichamelijke prestatie. Helaas kent zo n wandelfestijn ook uitvallers. O, o, die blaren! De meesten houden het wel vol tot die laatste avond. Bij het binnenkomen in de stad of het dorp krijg je een bos bloemen in de hand gedrukt. Later krijg je de fel begeerde medaille. In de Bijbel zijn er ook mensen die wandelen met God. Een mooie uitdrukking voor mensen die geloven. Dat geldt bijvoorbeeld voor Abraham. Zij, die wandelen met God, hebben er echt plezier in. Nu kun je dat op je dooie eentje doen, maar leuker is het in groepsverband. Je zou de kerk zo n christelijke wandelvereniging kunnen noemen. Je kunt elkaar enthousiast maken en elkaar aansporen. Misschien iets om over na te denken in je vakantie! Allemaal een fijne vakantie toegewenst!!! Ps. 84: 6b - Vol verlangen gaan zij naar u op weg.

32 12 E JAARGANG NUMMER 4 JUNI 2009

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Merewade PrO-krant Tekening: Beau (1)

Merewade PrO-krant Tekening: Beau (1) Merewade PrO-krant Tekening: Beau (1) Schoolvoetbal Deel 1 Op vrijdag 22 mei 2015 was het jaarlijkse pro Talents! We waren begonnen met de eerste wedstrijd het begon in een keer goed. We hadden alles gewonnen

Nadere informatie

Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen

Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen Beste docent, Binnenkort gaat u met uw klas naar de voorstelling Zwemmen Zonder Mouwen; een muzikale 8+ voorstelling die zich afspeelt in en rondom

Nadere informatie

Verslag gehandicaptenplatform van: Lisa de Vente & Tamara van der Stouwe.

Verslag gehandicaptenplatform van: Lisa de Vente & Tamara van der Stouwe. Verslag gehandicaptenplatform van: Lisa de Vente & Tamara van der Stouwe. Toen jullie in de klas kwamen wisten we nog niet wat voor handicap jullie eigenlijk hadden! Maar later kwamen we er dus achter

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

De middelbare school. Succes met het kiezen van je school na groep blauw. Boub. De zes kinderen.

De middelbare school. Succes met het kiezen van je school na groep blauw. Boub. De zes kinderen. De zes kinderen. Het eerste knd houdt van sport. Daarom is hij niet kort. Het tweede kind houdt van muziek. Daarom wordt hij nooit ziek. Het derde kind houdt van slapen. En ligt altijd te gapen. Het vierde

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

Afscheid groep 8 3 JULI 2015

Afscheid groep 8 3 JULI 2015 Afscheid groep 8 3 JULI 2015 DE REGENBOOG Hallo iedereen, is en blijft een mooie en leuke school. De tijd op de Regenboog was super leuk, ik heb veel geleerd maar ook veel gelachen. Mijn klasgenoten en

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

Ik vind tekenen en knutselen leuk en sommige andere spelletjes. Het leukst dit jaar vond ik de sponsorloop, ik heb 13 rondjes gelopen.

Ik vind tekenen en knutselen leuk en sommige andere spelletjes. Het leukst dit jaar vond ik de sponsorloop, ik heb 13 rondjes gelopen. Het schooljaar zit er bijna op! De kinderen van groep 4/5 hebben keihard gewerkt en gelukkig ook veel geleerd. Wat ze hebben geleerd, vertellen ze hieronder. Ik heb dit jaar veel geleerd. Ik vind rekenen

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

Pag. 8, 9, 10, 11 Groep 3/5. Pag. 12, 13 Fotoreportage. Pag. 14, 15, 16, 17 Groep 4/6. Voorleeswedstrijd.

Pag. 8, 9, 10, 11 Groep 3/5. Pag. 12, 13 Fotoreportage. Pag. 14, 15, 16, 17 Groep 4/6. Voorleeswedstrijd. t Vat is de schoolkrant van de Kisveldschool en verschijnt 3 maal per jaar. Bij de voorplaat: musical Adres. C.B.S. Kisveld Hondelinkweg 2 7161 HG Neede tel. (0545) 291341 Directrice: Ellen Hemmers www.kisveldvco.nl

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 16. Herhaling thema.

Thema Op het werk. Lesbrief 16. Herhaling thema. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 16. Herhaling thema. Wat leert u in deze les? De woorden van les 12, 13, 14 en 15. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag

Nadere informatie

Verslag gehandicapten platform.

Verslag gehandicapten platform. Verslag gehandicapten platform. 5 Maart kwamen er gehandicapten mensen bij ons op school. Ze waren niet gehandicapt in hun hoofd en gedrag maar ze waren lichamelijk gehandicapt. We begonnen met een paar

Nadere informatie

Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen

Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen maandag 7 december 2015 Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen Planning spreekbeurt Planning nieuwskring

Nadere informatie

Proteus minitoernooi 2012 (2)

Proteus minitoernooi 2012 (2) Proteus minitoernooi 2012 (2) Sterrencompetitie Doelgroepenbad 14-12-2012 Nadat vorige week vrijdag de 1 e wedstrijden waren gespeeld stond vandaag de laatste poule wedstrijd op het programma. Tevens stond

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij. wensen jullie veel leesplezier!

Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij. wensen jullie veel leesplezier! Schooljaar 2015-2016 Nr 3 22 januari 2016 Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij Weetjes uit groep 4 wensen jullie veel leesplezier! Groetjes groep 4

Nadere informatie

De viool en de gitaar en de dwarsfluit.

De viool en de gitaar en de dwarsfluit. De viool en de gitaar en de dwarsfluit. Er was is een vrouw die had een familie. De familie heette de viool. Ze had 2 baby violen en 2 zussen en 1 moeder en vader.,maar toen ze bij ons kwamen was pa niet

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Daarna gingen we naar de gymzaal. Daar stond een soort

Daarna gingen we naar de gymzaal. Daar stond een soort Het was een heel erg leuk bij ons op school, woensdag 10 december. Eerst kwamen er mensen in de klas uitleg geven en allerlei voorwerpen voor mindervalide laten zien. Zoals voorwerpen vaarbij je je pols

Nadere informatie

Verslagen partijen 2 e ronde

Verslagen partijen 2 e ronde Verslagen partijen 2 e ronde Geschreven door Dewi van den Bos Het Roode Hert en de rest van het bestuur van het toernooi kunnen niet aansprakelijk gesteld worden. 13 april 2012, 6 e en laatste speelavond

Nadere informatie

Schoolvoetbal. Gemaakt door: Maaike Sprenger en Nico de Blonde

Schoolvoetbal. Gemaakt door: Maaike Sprenger en Nico de Blonde Schoolvoetbal Woensdag 15 april was het schoolvoetbal van de meisjes. Er waren twee teams. Geldershof 1 en Geldershof 2. Als eerst mocht team 1 spelen. Zij hadden gewonnen met 4-0. Toen mocht team 2 drie

Nadere informatie

Achtbanen! Verslag van het ontwerpen van een spannende achtbaan!

Achtbanen! Verslag van het ontwerpen van een spannende achtbaan! Achtbanen! Verslag van het ontwerpen van een spannende achtbaan! Achtbaan Bouwen 4/5 Weken geleden ging heel groep 8 een achtbaan bouwen. Elke week gingen we verder aan de achtbaan. Het was van papier

Nadere informatie

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag.

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Onze vragen: 1. Wanneer bent u met uw schrijfcarrière begonnen? 8 jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven.

Nadere informatie

Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting :

Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting : Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting : 1.Wat vind je leuk aan korfbal? Dat het een teamsport is. Dat het een gemengde sport is. Dat het twee vakken heeft, 1 verdedigen en 1 aanvallen. 2.Wat

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie

In deze schoolkrant: Een interview met. Een lekker gezond recept van Lisa! Verslag van het bowlingtoernooi en het bezoek aan Sparta van groep 7!

In deze schoolkrant: Een interview met. Een lekker gezond recept van Lisa! Verslag van het bowlingtoernooi en het bezoek aan Sparta van groep 7! In deze schoolkrant: Een interview met. Een lekker gezond recept van Lisa! Verslag van het bowlingtoernooi en het bezoek aan Sparta van groep 7! Hallo, ik ben Lisa en ik zit in groep 6. Ik ben 10 jaar.

Nadere informatie

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders.

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Zo konden we voelen hoe is om gehandicapt te zijn. Ik zelf vond het heel leerzaam en heb

Nadere informatie

De schoolkrant. Onder redactie van groep 7a December 2012

De schoolkrant. Onder redactie van groep 7a December 2012 De schoolkrant Onder redactie van groep 7a December 2012 Hallo allemaal, Leuk dat je de eerste schoolkrant leest. We beginnen met het programma van de schoolkrant. 1. Het nieuws 2. Vermaak. 3. Interviews

Nadere informatie

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum Agenda Dinsdag 12 mei: Sponsoravond Vrijdag 22 mei: Vrijwilligersavond Zaterdag 30 mei: Open dag / speler van het jaar Zaterdag 6 juni: 2de Meulebѐѐk Toernooi Uitslagen voetbal Datum Thuis Uit Uitslag

Nadere informatie

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter Een lekkere en gezonde lunch! Ik eet het beter Hallo, allemaal ik ben Gaby en zit in groep8. En ik ga jullie iets vertellen over wat we twee weken geleden hebben gedaan. Het was 20 maart toen we van de

Nadere informatie

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl.

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Chatten Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Colofon Een uitgave van Eenvoudig Communiceren

Nadere informatie

Schooljaar groep 5/

Schooljaar groep 5/ Schooljaar groep 5/6 2016. Ik vond dit schooljaar leuk en ben blij met mijn cijfers en mijn rapport is goed. Ik zit nu in de klas met Romée, Britt, Elyse, Connie, Ateka, Zid, Joost, Mitchel, Tjardo, Tim,

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Introductie. Dansvoorstelling

Introductie. Dansvoorstelling Door: John van Sambeek Introductie Ja, je ziet het goed. Daar is alweer een nieuwe schoolkrant! De schoolkrantredactie bestaande uit allemaal leerlingen heeft in een paar weken tijd veel leuke en interessante

Nadere informatie

Muzieklessen groep 5:

Muzieklessen groep 5: Muzieklessen groep 5: We kwamen de gymzaal van de kleuters binnen. Er stond een man met een gitaar, en er lagen matten. Daar moesten we gaan zitten. Hij had meer gitaren mee, hij liet de namen van de gitaren

Nadere informatie

Juridische medewerker

Juridische medewerker 28-11-2013 Sectorwerkstuk Juridische medewerker Temel, Elif HET ASSINK LYCEUM Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Hoeveel procent van de opleiding bestaat uit stage?... 6 o Begeleiding...

Nadere informatie

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 FLIPPEN Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 Verantwoording: Opleiding: Media Vormgeven School: Media college Amsterdam Jaar: 1 Projectomschrijving: Het maken van

Nadere informatie

Inhoud. 1 Wil je wel leren? 2 Kun je wel leren? 3 Gebruik je hersenen! 4 Maak een plan! 5 Gebruik trucjes! 6 Maak fouten en stel vragen!

Inhoud. 1 Wil je wel leren? 2 Kun je wel leren? 3 Gebruik je hersenen! 4 Maak een plan! 5 Gebruik trucjes! 6 Maak fouten en stel vragen! 1 Wil je wel leren? Opdracht 1a Wat heb jij vanzelf geleerd? 7 Opdracht 1b Van externe naar interne motivatie 7 Opdracht 1c Wat willen jullie graag leren? 8 2 Kun je wel leren? Opdracht 2a Op wie lijk

Nadere informatie

OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN

OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN Groep 6a De spreekbeurt: De spreekbeurt op school vond ik al erg leuk. Toen wist ik al dat dit de leukste spreekbeurt van het jaar werd. Yanoux Ik vond de spreekbeurt van Ellis

Nadere informatie

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11 Wethouder van Eupenschool Odysseuslaan 6 5631 JM Eindhoven 040-2446044 EUPENBULLETIN 6 februari 2015 nr.11 Inhoudsopgave Afscheid... 1 Rapportgesprekken... 3 Carnaval... 3 Even voorstellen... 3 Wisseling

Nadere informatie

De pianomannen We waren naar de Tiliander in Oisterwijk geweest. We hadden daar een voorstelling gezien van 2 pianomannen. We moesten best lang

De pianomannen We waren naar de Tiliander in Oisterwijk geweest. We hadden daar een voorstelling gezien van 2 pianomannen. We moesten best lang De pianomannen We waren naar de Tiliander in Oisterwijk geweest. We hadden daar een voorstelling gezien van 2 pianomannen. We moesten best lang wachten tot we erin konden. Onze klas mocht als eerste de

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Veel leesplezier, De Redactie. Dané Jansen. 28 januari Vrije middag groepen januari Volgende BargerBabbel. Pag

Veel leesplezier, De Redactie. Dané Jansen. 28 januari Vrije middag groepen januari Volgende BargerBabbel. Pag 16 januari 014, jaargang. nr. 8 Voor jullie ligt de digitale BargerBabbel zoals we die op school verspreiden (ook apart onder de ouders van aangemelde leerlingen die nog niet op school zitten, en waarvan

Nadere informatie

GKIJ GKIJ. Jarno. Hilde

GKIJ GKIJ. Jarno. Hilde Er kwamen mensen van ze vertelden hoe het was als je in een rolstoel zat. We hebben veel geleerd. Als je in een rolstoel zit zijn sommige dingen vervelend, maar daar kun je bij geholpen worden. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING...

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... 1 Gegevens leerling Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling/leerweg Gegevens school Naam Schoolbegeleider Adres Plaats Telefoon

Nadere informatie

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG ALS EEN HOND DREIGT OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HONDEN DIE DREIGEN. JE KUNT

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Met dit lekkere warme weer zijn we lekker gaan wandelen in het park bij ons in de buurt.

Met dit lekkere warme weer zijn we lekker gaan wandelen in het park bij ons in de buurt. Het Kwetternest 3-jarigen Deze week zijn we begonnen met het thema OEF WAT WARM! We hebben in de groep een echte ijswinkel gemaakt. De kinderen kunnen naar hartenlust ijsjes kopen en eten. In de grote

Nadere informatie

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S 2 Ik en autisme In het vorige hoofdstuk is verteld over sterke kanten die mensen met autisme vaak hebben. In dit hoofdstuk vertellen we over autisme in het algemeen. We beginnen met een stelling. In de

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van

Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van donker naar licht is geverfd en dat vind ik heel speciaal

Nadere informatie

OUDERINFORMATIEBRIEF VSO

OUDERINFORMATIEBRIEF VSO OUDERINFORMATIEBRIEF VSO Jaargang 8 Maand: Januari 20-12-2013 Beste ouders en verzorgers, 2013 zit er alweer bijna op, de eerste periode van dit schooljaar is weer voorbij gevlogen. We hebben een drukke

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon

Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon Op dinsdagnamiddag 2 september 2014 beleefden we samen met onze klas (7CZR) een aangenaam stadspel in Aalst. De zon was van de partij en iedereen

Nadere informatie

Kunst- en tekenlessen gegeven door Esther van de kunstacademie

Kunst- en tekenlessen gegeven door Esther van de kunstacademie Kunst- en tekenlessen gegeven door Esther van de kunstacademie Groep 7 heeft 2x een tekenles gekregen hoe je het beste een gezicht kan tekenen wat lijkt op een echt gezicht van een mens. Die lessen hebben

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

WIJ. De basis voor iedere groep zijn 3 gouden schoolregels - Jij hoort erbij - Je doet wat je belooft - Help een ander

WIJ. De basis voor iedere groep zijn 3 gouden schoolregels - Jij hoort erbij - Je doet wat je belooft - Help een ander Themakrant WIJ WIJ We zijn dit schooljaar begonnen in alle groepen met het thema Wij. Wij gaat over hoe we met elkaar willen omgaan op school, maar vooral wat we van elkaar mogen verwachten. Daarmee bedoelen

Nadere informatie

Voetbal. Damian. Bryan

Voetbal. Damian. Bryan Voetbal Het waren leuke voetbalwedstrijden En we hebben een gelijk gespeeld en een ploeg kwam niet op dagen, dus die hadden we gewonnen. We hadden drie verloren en we waren op het eind vierde van de poule.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Nummer Vanuit de directie. Wisselbeker naar de Van Heemstraschool in Hattem. Van Heemstraschool

Nieuwsbrief. Agenda. Nummer Vanuit de directie. Wisselbeker naar de Van Heemstraschool in Hattem. Van Heemstraschool 1 Nieuwsbrief Nummer 15 23-04-2019 Vanuit de directie Agenda 19-04-2019 t/m 05-05-2019 Wisselbeker naar de Van Heemstraschool in Hattem Op vrijdag 12 april werden de kinderen uit groep 7 van de Van Heemstraschool

Nadere informatie

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN Dit thema is opgesplitst in drie delen; gevoelens, ruilen en familie. De kinderen gaan eerst aan de slag met gevoelens. Ze leren omgaan met de gevoelens van anderen. Daarna

Nadere informatie

We gaan er vanuit dat de B en C junioren een uur training krijgen en op grootveld met keeper spelen. Je training ziet er dan zo uit:

We gaan er vanuit dat de B en C junioren een uur training krijgen en op grootveld met keeper spelen. Je training ziet er dan zo uit: Floorball training Standaard jaarplanning B en C junioren (12-15 jaar) Deze standaard jaarplanning is een hulpmiddel voor alle jeugdtrainers. Met deze planning kan je het hele seizoen vullen met leuke

Nadere informatie

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 LES 4 Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 De boodschap God hoort en verhoort onze gebeden voor elkaar. Leertekst: Terwijl Petrus onder zware bewaking zat

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 4)

Luisteren: muziek (B1 nr. 4) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Ik ben David de Graaf

Ik ben David de Graaf Ik ben David de Graaf geboren in 1984. met Downsyndroom Surprise! Ook voor mijzelf Ik heb het niet alleen, maar... ik ben ook in vaste dienst van de Stichting Downsyndroom Kort: de SDS www.downsyndroom.nl

Nadere informatie

Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen

Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen Hoedje van Papier in de Wijk - Kindermagazine HVT Nieuws - Editie 1 - Juni 2009 Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Van de redactie

Nadere informatie

Voordat je de toets maakt

Voordat je de toets maakt informatieve en andere teksten 1, Voordat je de toets maakt Je gaat een toets maken. Deze toets bestaat uit twee delen. Dit is. Je krijgt drie teksten en 10 opdrachten. Geef altijd een antwoord! Succes!

Nadere informatie

Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2.

Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2. Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2. Vlak voordat de wedstrijd begon ging het toekomstige Nederlands elftal

Nadere informatie

Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl

Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl Nieuwsbrief d.d. 19 september 2013 Uw hulp gevraagd Kent u ouders bij ons in de wijk met jonge kinderen?

Nadere informatie

School herinneringen van groep 8

School herinneringen van groep 8 Hoi ik ben Sarah,ik ben 11 jaar oud. Ik zit in groep 8 bij meester Tom. School herinneringen van groep 8 In groep 8 ga je scholen bezoeken. We gingen naar het Wiringherlant. We reden met een bus. Eerst

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Verslag stage ID-dance

Verslag stage ID-dance Verslag stage ID-dance 1 Gabriëlle van Tussenbroek, 4D Inhoud Motivatie (pagina 3) Algemene gegevens (pagina 4) Gesprek werkplanning (pagina 5) Verloop stageperiode (pagina 6) Afsluitende beschouwing en

Nadere informatie

Met Kerstviering kon je na de dienst een kaartje meenemen. met de Taal-redactie-groep een aantal interviews over deze

Met Kerstviering kon je na de dienst een kaartje meenemen. met de Taal-redactie-groep een aantal interviews over deze LIEFDE IS G geven O ontvangen D delen Met Kerstviering kon je na de dienst een kaartje meenemen. Op de kaartjes stond wat jij kon geven aan anderen. Wij hebben met de Taal-redactie-groep een aantal interviews

Nadere informatie

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje vrijdag 2 oktober 2015 jaargang 13 nr. 4 agenda: 5 oktober Opening Kinderboekenweek 6 oktober Ouderraad boekenruilmarkt

Nadere informatie

Klimoppertje Datum: 9-10-2015

Klimoppertje Datum: 9-10-2015 Klimoppertje Datum: 9-10-2015 Activiteiten komende weken 14 oktober groep 6 uitstapje naar Weerterbos 18 oktober kledingbeurs 26 t/m 30 oktober herfstvakantie Nieuwe leerlingenraad Hallo allemaal Wij zijn

Nadere informatie

Van Aron van Wijhe. Groetjes Heleen

Van Aron van Wijhe. Groetjes Heleen Ik heb veel geleerd van de gkij. Het was heel leuk. We gingen ganzenbord spelen als je op bv op 64 kwam dan moest je kaartje 64 opzoeken dan krijg je een opdracht zoals een was met je slechte hand een

Nadere informatie

Schoolkrant. Maart 2015. WaLL of. Fame

Schoolkrant. Maart 2015. WaLL of. Fame Schoolkrant. Nr.1 Maart 2015 WaLL of Fame 2 Inhoudsopgave Wie zijn wij?! Interview met Dhr. de Lange P.8 Wall of fame P.12 Life hacks P.13 Quotes P.14 Agenda P.15 Info P.16 Strip @ school 3 Project van

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

Het ambachtnieuws mei 2015

Het ambachtnieuws mei 2015 Het ambachtnieuws mei 2015 Data: 4 mei t/m 8 mei : Vakantie 04 mei : Schoolvoetbaltoernooi meisjes 14 mei : Hemelvaartsdag 15 mei : vrij 19 mei : Praktisch verkeersexamen groep 7 25 mei : 2 e Pinksterdag

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

explore the big questions of life Een introductie

explore the big questions of life Een introductie explore the big questions of life Een introductie www.youthalpha.nl Youth Alpha is een programma van Youth for Christ Nederland en stichting Alpha-cursus Nederland. 2 Youth for Christ Nederland www.yfc.nl

Nadere informatie

In deze groepsnieuwsbrief schrijven de kinderen van 7b een stukje over het theater, Sinterklaas en de workshop fotografie. Ettënne

In deze groepsnieuwsbrief schrijven de kinderen van 7b een stukje over het theater, Sinterklaas en de workshop fotografie. Ettënne Het einde van het jaar. Een gezellige, drukke tijd. We vieren samen Sinterklaas en het Kerstfeest. Op naar het jaar 2016. We wensen iedereen prettige feestdagen toe en dat we elkaar weer gezond mogen zien

Nadere informatie

Ervaring Merefelt. Van Bart, Friso, Jasper, Mike

Ervaring Merefelt. Van Bart, Friso, Jasper, Mike Ervaring Merefelt Van Bart, Friso, Jasper, Mike Als eerst moesten we even wachten in de hal. Daarna werden we gehaald. En gingen we naar de plek waar we onze jassen konden leggen. Daarna gingen we naar

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 13 jaargang 15 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 5 Directiepraatje Beste ouders, verzorgers, Schilderwerk: Het

Nadere informatie

Nr. 41: 9 september 2012 Een digitaal platform voor mensen die elkaar ontmoeten bij de Perronmeetings

Nr. 41: 9 september 2012 Een digitaal platform voor mensen die elkaar ontmoeten bij de Perronmeetings Spoor ❶ Het begin Nr. 41: 9 september 2012 Een digitaal platform voor mensen die elkaar ontmoeten bij de Perronmeetings B & W: Bid en Werk De vakantieperiode is voor bijna iedereen weer voorbij. Een heerlijke

Nadere informatie

Interview :Dani reporter : frank

Interview :Dani reporter : frank Interview :Dani reporter : frank 1. In welk atelier zit je? Koken. 2. Waarom heb je voor dit atelier gekozen? Omdat mijn stiefmoeder ook heel goed kan koken wou ik het ook proberen. 3. Uit welke groep

Nadere informatie

De Meern - Vrijdagochtend 26 april 2013 Koningsspelen Apollo 11

De Meern - Vrijdagochtend 26 april 2013 Koningsspelen Apollo 11 De Meern - Vrijdagochtend 26 april 2013 Koningsspelen Apollo 11 De Apollo 11 kleurde rood, wit, blauw en oranje. De meest prachtige T-shirts, jurkjes, haarbanden en kroontjes kwamen voorbij. Iedereen was

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 9 juni 2017

Nieuwsbrief 17 9 juni 2017 Nieuwsbrief 17 9 juni 2017 Agenda 12 juni 13 juni 14 juni 21 juni 23 juni Schoolkamp groep 3 + 4 Schoolreis kleuters Schoolkamp groep 5+ 6 Informatiebijeenkomst TA4kids, 08:30 uur Uitgifte nieuwsbrief

Nadere informatie

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Dankdag voor gewas en arbeid Liturgie Voorzang LB 448,1.3.4 Stil gebed Votum Groet Zingen: Gez 146,1.2 Gebed Lezen: Johannes 6,1-15 Zingen: Ps

Nadere informatie

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Een land waar mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Lilian (48) vraagt haar zoontje om even een handje te komen geven. Dat doet hij en dan gaat hij weer lekker verder spelen. Wij nemen plaats aan

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie