RAPPORT VAN DEPUTATEN BENOEMD DOOR DE GENERALS SYNODS 1965 VOOR ONDERZOEK NAAR DE WENSELIJKHEID VAN EEN VAST ADRES

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RAPPORT VAN DEPUTATEN BENOEMD DOOR DE GENERALS SYNODS 1965 VOOR ONDERZOEK NAAR DE WENSELIJKHEID VAN EEN VAST ADRES"

Transcriptie

1 I / p RAPPORT VAN DEPUTATEN BENOEMD DOOR DE GENERALS SYNODS 1965 VOOR ONDERZOEK NAAR DE WENSELIJKHEID VAN EEN VAST ADRES Aan dc Gonoralc Synode der Canadian Reformed Churches samengeroepen tegen 7 november 1968 te Orangeville, Ont. Geachte Broeders, Do Generale Synode van Edmonton, 1965? heeft ondergetekenden benoemd als deputaten voor hot onderzoek naar de wenselijkheid van een centraal adres, en hun opgedragen aan de eerstkomende Generale Synode rapport uit te brengen (Zie Art. 21*+, 216 der Acta). Uit Art. 211* blijkt dat aan de Generale Synode voor ogen heeft gestaan het onderzoek waarvan de Generale Synode van Hamilton 1962 spreekt in haar besluit in Art. 75 der Acta: "De Synode besluit in antwoord op de voorstellen van Ds Van- Dooren en de Regionale Synode 1962, een drietal deputaten te benoemen die minstens een jaar voor de volgende synode aan de kerken zullen rapporteren over hun onderzoek en adviseren aangaande de wenselijkheid en/of noodzakelijkheid van een postadres en/of centraal adres en/of z.g.11.,rheadquarters" en de mogelijkheid daarvan binnen het raam van het Gereformeerde Kerkverband.!' Zoveel mogelijk hebben deputaten getracht aan de opdracht van Hamilton 1962 vast te houden. Genoemd besluit van 1962 is genomen 11a behandeling van twee voorstellen, namelijk (Zie Acta 1962, Art. 75): a. een schrijven van Ds G.VanDooren, d.d. 28 februari 1962, waarin hij aan de Synode voorstelt "om voor onze kerken een vast adres te kiezen" 5 b. een voorstel van de Regionale Synode Ontario 1962: "De Regionale Synode van de Canadian Reformed Churches of Ontario, vergaderd 19 September 1962 te Toronto, besluit de Generale Synode voor te stellen een postadres aan te wijzen als bedoeld in het voorstel van the Reverend G.VanDooren, d.d. 28 Februari ". Ter informatie van uw vergadering voegen deputaten een afschrift van de brief van Ds G.VanDooren d.d. 28 februari 1962 bij dit rapport. Volgens de opdracht van Hamilton 1962 hebben deputaten aandacht besteed aan I de wenselijkheid en/of noodzakelijkheid II de mogelijkheid binnen het Gereformeerd Kerkverband III mandaat (enkele aanbevelingen voor een eventuele opdracht).

2 ntl té- A-. D.s jenseli.ikhe id en/of noodzakelijkheid Het voorstel van Rev, G.VanDooren om te komen tot het instellen van een "centraal postadres" is uitsluitend gebaseerd op practische argumenten. Rev.VanDooren stelt dat het fungeren van de roepende kerk voor de generale synoden als vast adres practisch onvoldoende is gebleken. Ter ondersteuning van deze stelling noemt hij enige gevallen waarin een vast adres der kerken van nut had kunnen zijn en in de toekomst zou kunnen zijn, deze gevallen worden door deputaten hier in het kort aangeduids 1. het wettelijk domicilie kiezen van Deputaten voor de Psalmb u n d e1 \ 2. het aangaan van een overeenkomst met een uitgever 5 3. het aanvragen van certificates voor predikanten om huwelijken b te sluiten, het aanvragen van een Clergy Reduced Fare Certificate; het oefenen van contact met de Overheid3 het vergemakkelijken van het contact met buitenlandse zusterkerken 3 (in het algemeen) om hen te dienen die om een of andere reden onze kerken wensen te benaderen. Daar het bij de punten 1,2,3,5 gaat ora wettelijke representatie der kerken, is het de vraag of het eenvoudig instellen van een "centraal postadres" een voldoende oplossing zou geven voor de bedoelde gevallen. Het instellen van "een vast adres" met een duidelijk omschreven representatie-bevoegdheid zou meer tegemoet komen aan de bezwaren van de huidige practijk. Deputaten zijn echter van mening dat de bezwaren bedoeld in de punten 1 en 2 alleen dan weggenomen kunnen worden, wanneer eventueel incorporatie onzer kerken haar beslag zou hebben gekregen. Ten aanzien van punt 3 merken zij op dat het hier genoemde geval niet de Generale Synode regardeert, daar het een provinciaal geregelde zaak betreft waarvoor eventueel een classis of regionale synode deputaten (of een deputaat-kerk) benoemen kan, welke tevens voor contact met de provinciale overheid zouden kunnen worden aangewezen. Punt k is naar het oordeel van deputaten niet meer van grote actualiteit, gelet op de huidige reismethoden. Wat de punten 6 en 7 betreftï Rev. VanDooren blijkt mede op het oog te hebben een adres dat de stukken voor de belangrijkste deputaatschappen ontvangt en doorzendt naar de betreffende deputaten. Aan bovenstaand lijstje kunnen nog enkele argumenten worden toegevoegd die ten gunste van het instellen van een vast adres zouden kunnen dienen% 8. sj kken die binnen :.ien in de drie-jarige perioden tussen de generale synoden en die spoedige beantwoording vragen, zouden louter administratief behandeld kunnen worden; 9. het vast adres zou jaarlijks de administratieve gegevens der kerken kunnen verzamelen en bundelen in een eenvoudig jaarboekje ten dienste van de kerken.

3 _ "5 _ De punten 1-9 overziende zijn deputaten van oordeel dat niet gesproken kan worden van een "noodzakelijkheid" tot het instellen van een vast adres. De term "wenselijkheid" zou gehandhaafd kunnen blijven met de uitsluitend praktische bedoeling genoemd door Rev.G.VanDoorens "Hogelijk zal do instelling van zulk een vast adres ons kerkelijk leven vereenvoudigen". Die wenselijkheid geldt echter niet voor alle genoemde punten in dezelfde mate (zie boven) en alleen voorzover de invoering van een vast adres niet meebrengt het gevaar van een handelen buiten de kerken om (zie onder II Mogelijkheid e t c.). II Mogelijkheid binnen het G_erefjorme er;d Kor k ver band De instelling van een vast adres der kerken is mogelijk binnen het raam der aangenomen kerkenorde indien het adres beschouwd wordt als een deputaatschap benoemd door de drie-jaarlijkse Generale Synoden en voorzien van een duidelijk omschreven taak. Van dit mandaat zal het afhangen of het vast adres geacht kan worden een wettige plaats te hebben binnen het Gereformeerde Kerkverband. Met name zal er tegen gewaakt moeten worden dat een dergelijk deputaatschap beslissingen neemt over zaken waarover de kerken te besluiten hebben5 dat het deputaatschap ingaat op allerlei communicaties die niet het kerkelijk leven raken (Art.30 K.O. )5 en dat het do plaats zou gaan innemen van de roepende kerk voor de Generale Synoden, inzonderheid betreffende het ontvangen der stukken en het opstellen van het voorlopig agendum. Als vast adres zouden kunnen fungeren 1. een (deoutaa t - ) k e rk. a. Dit heeft het voordeel dat het ad res niet onderhevig is aan verandering.; b. do te nemen beslissingen liggen niet in handon van een man, maar bij een college, in casu de kerkeraad. 2. een predikant of ouderling. ay "z en v o'oi'uoel' iy "dat, behoudens zijn herbenoeming door de volgende Generale Synode, de naam van de persoon aan wie hot vast adres verbonden is, dezelfde blijft; b. een nadeel daarentegen is dat verhuizing van de persoon het permanente karakter van het vast adres verzwakt; c. dat slechts een persoon in mogelijk belangrijke gevallen do beslissing behoeft te nemen, kan niet anders dan een nadeel genoemd worden; het nadeel kan evenwel opgeheven worden door de bepaling dat hij alleen beslissingen nemen kan na zijn kerkeraad gehoord te hebben. Do noodzakelijkheid van zulk oen bepaling pleit voor de benoeming van een loputaat-kerk. 3. _eo.. cjomrniss_ie bestaande uit twee of meer deputaten. YeY nadoel is dat bij eventuele verhuizing der leden het permanente karakter van het vast adres verloren gaat. Deputaten zijn van oordeel dat benoeming van een deput.aa.t-kerk do beste waarborg geeft voor een juist fungeren van heytast adres binnen de Kerkenordening.

4 l ê i III Mandaat Deputaten menen dat indien de Generale Synode zou. besluiten tot het instellen van een vast adres, het te geven mandaat zou kunnen inhoudens 1. op te treden als gemachtigd door de Canadian Reformed Churches in die gevallen waarin torwille van de goede voortgang van het kerkelijk leven door enige kerk of enig deputaatschap of door de Generale Synode zelf om formele redenen een vast adres wordt wenselijk geacht; 2. elk jaar een eenvoudige uitgave te verzorgen van adressen en andere gegevens der kerken; 3. (alleen indien een predikant of ouderling als vast adres zou fungeren, zie 1 1,2 ) slechts dan beslissingen te nemen na gehoord te hebben het advies van zijn kerkeraad; *f. aan elke Generale Synode der kerken van alle verrichte handelingen verslag uit te brengen. Voorts zou elke Generale Synode een bedrag beschikbaar kunnen stollen om in noodzakelijke kosten te voorzien. Edmonton,Alta/Fergus,Ont., juni 1968 Met broedergroet; D. De Jong M. van Bevoren e~

5 JJLAGE bij Rapport van deputation be'noémd door de Generale Synode 1965 voor onder ok naar de wenselijkheid v een vast adres. Afschrift van bx*ef van Rev, G.VanDooren te Burlington,Ont.: ' - "Feb. 20th 1962, AAR de Generale Synode 1962 der "Canadian Reformed Churches", (ter kennisneming toegezonden aan do Iiorkeraden), MANHEIT BROEDERS. Hierbij leg ik op Uw tafel het voorstel om voor "onze" kerken een vast adres te kiezen. Wat men noemt; "domicilie kiezen" (mijn woordenboek'g'êeft als vertaling: "tb choose one's domicile"). Ter nadere formulering diene: something in between een "roepende kerk voor de generale synode" enerzijds en anderzijds: "headquarters". Het laatste is principieel onaanvaardbaar» Hot eerste is practisch onvoldoende gebleken. Mijns inziens hebben de kerken in dit land iets nodig, dat er tussenin ligt. Deputaten voor de Psalmbundel hebben, om een voorbeeld te noemen, bij hun werk in meer dan een opzicht dat gemis gevoeld. Zij moesten op een gegeven moment "domicilie kiezen", toen zij zich door een lawyer lieten inlichten over juridische zaken bij oen contract. Voorts in een overeenkomst met een uitgever. Verder als adres voor andere takken van hun werk. Er is meer te noemen; de kwestie van certificates voor predikanten, om huwelijken te sluiten. Ook: de verklaring die een predikant nodig heeft, om een "Clergy Reduced Fare Certificate" te verkrijgen van de "Canadian Passenger Association". Om de bedoeling nader te verduidelijken: natuurlijk haalt ondergetekende het niet in zijn hoofd ora U voor te stellen, een "permanent bureau" of "headquarters" in te stellen, dat in strijd zou zijn mos de Kerken-ordening! Met volle handhaving van de zelfstandigheid der plaatselijke kerken, en van de korte levensduur van meerdere vergaoeringen, wil hij een instantie geschapen zien, die genoemde en anders bezwaren ondervangt. Het is ook niet de bedoeling om do figuur van db "roepende kerk voor dc generale synode" te doen verdwijnen. Ganselijk niet. Maar deze figuur is variërend, althans wat naaia en adres betreft. Daarbij is aan een roepende kerk uitsluitend toevertrouwd de opstelling van een voorlopig agendum, en "kost en inwoning" voor de gedeputeerden der kerken. Wij hebben reeds, ten dele, zulk een "vast adres" in de aanwijzing van een kerk die gemachtigd is bijzondere boete- en bode-dagen uit te schrijven. In die richting denkt hij nu. Een vast adres, waardoor verklaringen als bovengenoemde kunnen worden afgegeven. Sn dat voorts kan dienen als contact-adres voor de Overheid. Wij kunnen niet toegeven aan de hier te lande bestaande gedachte, dat kerken een hoofökwartier moeten hebben op aarde. Wel echter kunnen wij tegemoetkomen aan de verwachting, dat men weet waar men zijn moet, als men zich tot onze kerken richten wil. Ook is zulk een vast adres gewenst voor de buitenlandse zusterkerken, die maar niet zo een twee drie weten welke de jongste roepende kerk is. Men stuurt stukken dan maar "ergens naar toe". Hoe vaak heeft ondorget,,wiens naam nog wel eens in C.R.M, sx- at, al stukken ae zijn adres ontvanger die bestemd waren voor een of ander doputaatschap.hebben wij een vast adres, dan loopt dat allemaal veel beter. natuurlijk zal een nauwkeurige, beperkte opdracht gegeven moeten worden.en zal op elke generale synode een rapport moeten komen; elke generale synode zal ook het recht moeten hebben om, als er enige noodzaak voor is,het adres te veranderen,al moet dat natuurlijk niet gebeuren, als het niet beslist noodzakelijk is. Mogelijk zal do instelling van zulk een vast adres ons kerkelijk loven vereenvoudigen. Hu hebben wij al enkelc"vaste adressen";naast de genoemde kan de archiefbewaren^ kerk vermeld worden.mijn advies is: een centraal-gelegen kerk, liefst in een grote plaats, b.v, Toronto of Ottawa. Als de broeders vrezen, dat zulk een vast adres een stap in cle richting van ongereformeerde centralisatie is, moeten zij het natuurlijk niet doen. Ikzelf echter deel deze vrees niet. Met hartelijke groet in Christus,uw G.VanDooren."

Acta. Bijlage IV - I. van de Generale Synode Amersfoort-Centrum 2005 van de Gereformeerde Kerken in Nederland. Regeling appèlprocedure ad art.

Acta. Bijlage IV - I. van de Generale Synode Amersfoort-Centrum 2005 van de Gereformeerde Kerken in Nederland. Regeling appèlprocedure ad art. Acta van de Generale Synode Amersfoort-Centrum 2005 van de Gereformeerde Kerken in Nederland Bijlage IV - I Regeling appèlprocedure ad art. 31 KO Het auteursrecht van deze tekst berust hetzij bij de auteur,

Nadere informatie

Rapport van de Deputaten Voorbereiding Volgende Synode.

Rapport van de Deputaten Voorbereiding Volgende Synode. Rapport van de Deputaten Voorbereiding Volgende Synode. VAN DE GEREFORMEERDE KERKEN IN NEDERLAND 20 oktober 2009 Aan de samenroepende kerk van de Generale Synode van De Gereformeerde kerken te Emmen 2009

Nadere informatie

BIJLAGE I Rapport van de deputaten voor correspondentie met de buitenlandse kerken, benoemd door de Synode Homewood-Carman, 1958.

BIJLAGE I Rapport van de deputaten voor correspondentie met de buitenlandse kerken, benoemd door de Synode Homewood-Carman, 1958. BIJLAGE I Rapport van de deputaten voor correspondentie met de buitenlandse kerken, benoemd door de Synode Homewood-Carman, 1958. Bovengenoemde deputaten geven U hierbij hun rapport inzake de correspondentie

Nadere informatie

BIJLAGE II Rapport van Commissie I inzake de Opleiding tot de Dienst des Woords.

BIJLAGE II Rapport van Commissie I inzake de Opleiding tot de Dienst des Woords. BIJLAGE II Rapport van Commissie I inzake de Opleiding tot de Dienst des Woords. A. Aanwezig zijn de volgende stukken en zaken: 1. Het Rapport van Deputaten benoemd door de Synode 1958. Daarin zijn door

Nadere informatie

Betreft: Rapportage werkzaamheden deputaatschap Documentatie

Betreft: Rapportage werkzaamheden deputaatschap Documentatie Aan: De Generale Synode van De Gereformeerde Kerken in Nederland p/a De Gereformeerde Kerk Groningen B. de Roos, scriba Kraanvogelstraat 124 9713 BS Groningen Van: Deputaten Documentatie p/a J. Bos, secretaris

Nadere informatie

ONLINE BIJBELSTUDIE VOOR JONGEREN

ONLINE BIJBELSTUDIE VOOR JONGEREN STUDIONLINE JAARGANG 2, NR. 4 ONLINE BIJBELSTUDIE VOOR JONGEREN DORDTSE LEERREGELS D O M I N E E O N L I N E. O R G DORDTSE LEERREGELS Vierhonderd jaar geleden was er in de stad Dordrecht een grote landelijke

Nadere informatie

Welkom. En nu? Ds. H.W. van Egmond Ds. H.G. Gunnink

Welkom. En nu? Ds. H.W. van Egmond Ds. H.G. Gunnink Welkom En nu? Ds. H.W. van Egmond Ds. H.G. Gunnink 12 Juli 2017 De nu volgende presentatie is zakelijk van opzet. Daarom is het belangrijk om geen moment te vergeten, dat het gaat over Geestelijke zaken:

Nadere informatie

Generale regeling voor samenwerking en federatie. als bedoeld in ordinantie

Generale regeling voor samenwerking en federatie. als bedoeld in ordinantie Generale regeling voor samenwerking en federatie als bedoeld in ordinantie 2-11-7 Inhoudsopgave I. SAMENWERKING Artikel 1. Artikel 2. Algemeen Gemeenschappelijke kerkdiensten II. NAUWE SAMENWERKING (FEDERATIE)

Nadere informatie

Gezien de statenbrief van Gedeputeerde Staten d.d.., nr.., betreffende de vaststelling van de Verordening rechtsbescherming Gelderland 2016;

Gezien de statenbrief van Gedeputeerde Staten d.d.., nr.., betreffende de vaststelling van de Verordening rechtsbescherming Gelderland 2016; Provinciale Staten Vergadering d.d. Besluit nr. PROVINCIALE STATEN VAN GELDERLAND Gezien de statenbrief van Gedeputeerde Staten d.d.., nr.., betreffende de vaststelling van de Verordening rechtsbescherming

Nadere informatie

BIJLAGE III Rapport van Commissie II inzake Engelse Psalmbundel en samenhangende zaken.

BIJLAGE III Rapport van Commissie II inzake Engelse Psalmbundel en samenhangende zaken. BIJLAGE III Rapport van Commissie II inzake Engelse Psalmbundel en samenhangende zaken. 1. Aan uw commissie werd in de eerste plaats ter hand gesteld het schrijven van ds C. De Haan te Winnipeg, agendum

Nadere informatie

Gezien het voorstel van Gedeputeerde Staten, d.d. 21 juli 2009, nr. 2009-013327,

Gezien het voorstel van Gedeputeerde Staten, d.d. 21 juli 2009, nr. 2009-013327, Provinciale Staten Vergadering d.d. 23 september 2009 Besluit nr. PS2009-658 PROVINCIALE STATEN VAN GELDERLAND Gezien het voorstel van Gedeputeerde Staten, d.d. 21 juli 2009, nr. 2009-013327, Gelet op

Nadere informatie

DEPUTATEN LITURGISCHE VOORZIENINGEN. Aan: De Generale Synode van De Gereformeerde Kerken in Nederland p/a Joh. Houweling Hoefweg LE Bleiswijk

DEPUTATEN LITURGISCHE VOORZIENINGEN. Aan: De Generale Synode van De Gereformeerde Kerken in Nederland p/a Joh. Houweling Hoefweg LE Bleiswijk DEPUTATEN LITURGISCHE VOORZIENINGEN VAN DE GEREFORMEERDE KERKEN IN NEDERLAND Aan: De Generale Synode van De Gereformeerde Kerken in Nederland p/a Joh. Houweling Hoefweg 202 2665 LE Bleiswijk Onderwerp:

Nadere informatie

GENERALE REGELING VOOR DE VORMING VAN EEN SAMENWERKINGSGEMEENTE

GENERALE REGELING VOOR DE VORMING VAN EEN SAMENWERKINGSGEMEENTE GENERALE REGELING VOOR DE VORMING VAN EEN SAMENWERKINGSGEMEENTE Ingevolge artikel E69.2 KO Artikel 1 Samenwerkingsgemeente 1. Een samenwerkingsgemeente bestaat uit kerken die deel uitmaken van verschillende

Nadere informatie

Wijze van afhandelen van bezwaarschriften door Gedeputeerde Staten CBE Inleiding

Wijze van afhandelen van bezwaarschriften door Gedeputeerde Staten CBE Inleiding 1 Wijze van afhandelen van bezwaarschriften door Gedeputeerde Staten CBE03.068 1. Inleiding Op grond van de Algemene wet bestuursrecht is het mogelijk om tegen besluiten van Gedeputeerde Staten bezwaar

Nadere informatie

Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een misstand binnen het Berechja College.

Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een misstand binnen het Berechja College. Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een misstand binnen het Berechja College. De zogenaamde klokkenluidersregeling ontbreekt nog binnen het Berechja College. Centraal in de regeling staan

Nadere informatie

Bijlage 7 (art. 13 K.O.)

Bijlage 7 (art. 13 K.O.) Bijlage 7 (art. 13 K.O.) Bijlage 7A De bepalingen in deze bijlage 7A hebben betrekking op een verdere uitwerking van art. 13 K.O. en betreffen de uitkeringen die tot en met 2013 zijn ingegaan. Hieronder

Nadere informatie

Hoofstuk 1: Begripsbepalingen 2 Artikel 1 Begripsbepalingen 2

Hoofstuk 1: Begripsbepalingen 2 Artikel 1 Begripsbepalingen 2 Klachtenregeling RSG Enkhuizen Inhoud: Pagina: Inleiding 2 Hoofstuk 1: Begripsbepalingen 2 Artikel 1 Begripsbepalingen 2 Hoofdstuk 2 Behandeling van de klachten 2 Paragraaf 1: De contactpersoon in geval

Nadere informatie

Rapport deputaten M/V in de kerk

Rapport deputaten M/V in de kerk Rapport deputaten M/V in de kerk Generale Synode van de Gereformeerde Kerken Harderwijk 2011 Het auteursrecht van deze tekst berust hetzij bij de auteur, hetzij bij de Gereformeerde Kerken in Nederland.

Nadere informatie

Rapport aan de Generale Synode te Groningen 2014 van Deputaten Curatoren Landelijk Kerkblad en Websites

Rapport aan de Generale Synode te Groningen 2014 van Deputaten Curatoren Landelijk Kerkblad en Websites Rapport deputaten curatoren van DE BAZUIN aan GS Groningen 2014 pag. 1 Rapport aan de Generale Synode te Groningen 2014 van Deputaten Curatoren Landelijk Kerkblad en Websites Bleiswijk, 28 augustus 2014

Nadere informatie

Klachtenreglement voor cliënten en naastbetrokkenen van Verslavingszorg Noord Nederland

Klachtenreglement voor cliënten en naastbetrokkenen van Verslavingszorg Noord Nederland Klachtenreglement voor cliënten en naastbetrokkenen van Verslavingszorg Noord Nederland Beheerder: Naam Functie Afdeling Rita Bijker Kwaliteitsmedewerker Kwaliteit Innovatie Centrum INLEIDING Dit reglement

Nadere informatie

Besluitenlijst van de kleine synode van de Protestantse Kerk in Nederland gehouden op vrijdag 21 juni 2013.

Besluitenlijst van de kleine synode van de Protestantse Kerk in Nederland gehouden op vrijdag 21 juni 2013. Besluitenlijst van de kleine synode van de Protestantse Kerk in Nederland gehouden op vrijdag 21 juni 2013. A. Jaarrekening 2012 Stichting Kerkelijk Geldbeheer (VA 13-03) 1. Het jaarverslag 2012 van de

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE COMMISSIE VOOR DE VERZOEKSCHRIFTEN EN DE BURGERINITIATIEVEN

REGLEMENT VAN DE COMMISSIE VOOR DE VERZOEKSCHRIFTEN EN DE BURGERINITIATIEVEN REGLEMENT VAN DE COMMISSIE VOOR DE VERZOEKSCHRIFTEN EN DE BURGERINITIATIEVEN (kamerstukken II 2005/2006, 30 140, nr. 13, handelingen II 2005/2006, nr. 46) - 1 - Artikel 1. Begripsbepalingen In dit reglement

Nadere informatie

SYNODE DER SCHRISTELIJKE GEREFORMEERDE KERKEN IN NEDERLAND LEEUWARDEN 2001

SYNODE DER SCHRISTELIJKE GEREFORMEERDE KERKEN IN NEDERLAND LEEUWARDEN 2001 Pagina 1 van 7 SYNODE DER SCHRISTELIJKE GEREFORMEERDE KERKEN IN NEDERLAND LEEUWARDEN 2001 Aan de Landelijke Vergadering van de Nederlands Gereformeerde Kerken Amersfoort 2001 ds. K. Muller, eerste scriba

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2004 2005 30 140 Voorstel tot wijziging van het Reglement van Orde van de Tweede Kamer der Staten-Generaal en van het Reglement van de commissie voor de

Nadere informatie

Acta. Hoofdstuk XII. van de Generale Synode Amersfoort-Centrum 2005 van de Gereformeerde Kerken in Nederland. Relatie tot de Overheid

Acta. Hoofdstuk XII. van de Generale Synode Amersfoort-Centrum 2005 van de Gereformeerde Kerken in Nederland. Relatie tot de Overheid Acta van de Generale Synode Amersfoort-Centrum 2005 van de Gereformeerde Kerken in Nederland Hoofdstuk XII Relatie tot de Overheid Het auteursrecht van deze tekst berust hetzij bij de auteur, hetzij bij

Nadere informatie

Acta. Bijlage IV - II. van de Generale Synode Amersfoort-Centrum 2005 van de Gereformeerde Kerken in Nederland. Rapport deputaten Appèlzaken

Acta. Bijlage IV - II. van de Generale Synode Amersfoort-Centrum 2005 van de Gereformeerde Kerken in Nederland. Rapport deputaten Appèlzaken Acta van de Generale Synode Amersfoort-Centrum 2005 van de Gereformeerde Kerken in Nederland Bijlage IV - II Rapport deputaten Appèlzaken Het auteursrecht van deze tekst berust hetzij bij de auteur, hetzij

Nadere informatie

Statuut Praktijkcentrum Gereformeerde Kerken

Statuut Praktijkcentrum Gereformeerde Kerken 1 Statuut Praktijkcentrum Gereformeerde Kerken Artikel 1 instelling en doelstelling 11 Het Praktijkcentrum Gereformeerde Kerken is een zelfstandig onderdeel van de Gereformeerde Kerken in Nederland conform

Nadere informatie

Provinciaal blad 2011, 67

Provinciaal blad 2011, 67 Provinciaal blad 2011, 67 ISSN 0920-105X Verordening van gedeputeerde staten van 5 juli 2011, nummer 80938A45, en van provinciale staten van 19 september 2011, nummer PS2011BEM07, houdende regels voor

Nadere informatie

Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een misstand Ons Middelbaar Onderwijs. ( Klokkenluidersregeling )

Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een misstand Ons Middelbaar Onderwijs. ( Klokkenluidersregeling ) Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een misstand Ons Middelbaar Onderwijs ( Klokkenluidersregeling ) Preambule De regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een misstand Ons Middelbaar

Nadere informatie

VERENIGING VSE. Postbus 499, 8000 AL, Zwolle.

VERENIGING VSE. Postbus 499, 8000 AL, Zwolle. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VSE versie:10 december 2009 Postbus 499, 8000 AL, Zwolle vse@gbouw.nl VERENIGING VSE INHOUDSOPGAVE Algemene bepalingen... 3 Artikel 1 Aanwezigheid en geldige besluitvorming...

Nadere informatie

Acta. Bijlage IX - IV. van de Generale Synode Amerfoort-Centrum 2005 van de Gereformeerde Kerken in Nederland

Acta. Bijlage IX - IV. van de Generale Synode Amerfoort-Centrum 2005 van de Gereformeerde Kerken in Nederland Acta van de Generale Synode Amerfoort-Centrum 2005 van de Gereformeerde Kerken in Nederland Bijlage IX - IV Rapport Deputaten Studiefinanciering ad art. 19 KO Het auteursrecht van deze tekst berust hetzij

Nadere informatie

Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een misstand binnen het Emelwerda College.

Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een misstand binnen het Emelwerda College. Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een misstand binnen het Emelwerda College. Artikel 1: Begripsbepalingen en Algemene Bepalingen 1.A. Begripsbepalingen In deze regeling wordt verstaan onder:

Nadere informatie

Regionale en landelijke structuren

Regionale en landelijke structuren pagina 1 v. 10 Regionale en landelijke structuren Regionale en landelijke structuren Johan Harmanny> Structuren en regels binnen de kerken 2 Verzamelde wijsheid 2 Kerkstructuur 3 De

Nadere informatie

AFASIE VERENIGING NEDERLAND - KLACHTENPROTOCOL geldend per december 2011

AFASIE VERENIGING NEDERLAND - KLACHTENPROTOCOL geldend per december 2011 Vooraf De vereniging met rechtspersoonlijkheid: Afasie Vereniging Nederland, hierna te noemen: AVN, wenst hierbij een protocol voor het indienen en de afhandeling van klachten over onder meer handelingen,

Nadere informatie

Acta Bijlagen Hoofdstuk 4

Acta Bijlagen Hoofdstuk 4 Acta van de Generale Synode Harderwijk 2011-2012 van de Gereformeerde Kerken in Nederland Bijlagen Hoofdstuk 4 Het auteursrecht van deze tekst berust hetzij bij de auteur, hetzij bij de Gereformeerde Kerken

Nadere informatie

REGELING INZAKE HET OMGAAN MET EEN VERMOEDEN VAN EEN ERNSTIGE MISSTAND BINNEN DE STICHTING PCOU. Preambule

REGELING INZAKE HET OMGAAN MET EEN VERMOEDEN VAN EEN ERNSTIGE MISSTAND BINNEN DE STICHTING PCOU. Preambule REGELING INZAKE HET OMGAAN MET EEN VERMOEDEN VAN EEN ERNSTIGE MISSTAND BINNEN DE STICHTING PCOU Preambule De regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een misstand binnen de Stichting PCOU biedt

Nadere informatie

BESLUIT TOT VORMING VAN EEN PROTESTANTSE GEMEENTE met wijkgemeenten

BESLUIT TOT VORMING VAN EEN PROTESTANTSE GEMEENTE met wijkgemeenten Pagina: 1 van 5 BESLUIT TOT VORMING VAN EEN PROTESTANTSE GEMEENTE met wijkgemeenten Besluit De algemene kerkenraden van de Hervormde gemeente te Driebergen en de Gereformeerde Kerk van Driebergen hebben

Nadere informatie

Ds. H.J. Boiten. In overleg met H.J. Boiten. In overleg met H.J. Boiten. Gedeeltelijk gesloten (zie inventaris)

Ds. H.J. Boiten. In overleg met H.J. Boiten. In overleg met H.J. Boiten. Gedeeltelijk gesloten (zie inventaris) Ds. H.J. Boiten Archiefblokgegevens Archiefnummer: Archiefnaam: Ds. H.J. Boiten Begin-eindjaar: 1860-2005 Omvang: 51 dozen / 5,6m. Plaats: EE8-EE13 Bewerker: Erik de Roode Datum bewerking: 11 feb 2019

Nadere informatie

Klokkenluiderregeling Stichting Woonplus Schiedam Maart 2009

Klokkenluiderregeling Stichting Woonplus Schiedam Maart 2009 Klokkenluiderregeling Stichting Woonplus Schiedam Maart 2009 (Beleid)\Klokkenluidersregeling\090402 Klokkenluidersregeling Woonplus.doc 1/6 Inleiding Deze regeling is bedoeld om alle medewerkers van Woonplus

Nadere informatie

SCHRIFT - MAALTIJD - GEBED

SCHRIFT - MAALTIJD - GEBED SCHRIFT - MAALTIJD - GEBED PROEVEN VOOR DE EREDIENST een serie publicaties op weg naar een Dienstboek voor de Kerken aangeboden door de COMMISSIE voor het DIENSTBOEK van het SAMENWERKINGSORGAAN VOOR DE

Nadere informatie

Acta. Bijlage van de Generale Synode Zwolle-Zuid van de Gereformeerde Kerken in Nederland. Rapport financiële commissie

Acta. Bijlage van de Generale Synode Zwolle-Zuid van de Gereformeerde Kerken in Nederland. Rapport financiële commissie Acta van de Generale Synode Zwolle-Zuid 2008-2009 van de Gereformeerde Kerken in Nederland Bijlage 15.1 Rapport financiële commissie Het auteursrecht van deze tekst berust hetzij bij de auteur, hetzij

Nadere informatie

Rapport Commissie Website Homoseksualiteit voor de Nederlands Gereformeerde Kerken met het oog op de Landelijke Vergadering 2013 in Zeewolde

Rapport Commissie Website Homoseksualiteit voor de Nederlands Gereformeerde Kerken met het oog op de Landelijke Vergadering 2013 in Zeewolde Pagina 1 van 5 Commissie Website Homoseksualiteit Secretaris: A.P. de Boer Kombuis 111 3 VN Nijkerk 033-51, ad.de.boer@filternet.nl Rapport Commissie Website Homoseksualiteit voor de Nederlands Gereformeerde

Nadere informatie

KLACHTENREGELING KLACHTENREGELING

KLACHTENREGELING KLACHTENREGELING 1 INHOUD Inleiding 3 Aanhef 3 Begripsbepalingen 4 Artikel 1 4 Behandeling van de klachten 4 Paragraaf 1: De contactpersoon 4 Artikel 2: Aanstelling en taak contactpersoon 4 Paragraaf 2: De vertrouwenspersoon

Nadere informatie

Voorstel inzake wijziging ord. 3 c.a. (wijzigingen i.v.m. HBO-theoloog/kerkelijk werker) 1. Inleiding

Voorstel inzake wijziging ord. 3 c.a. (wijzigingen i.v.m. HBO-theoloog/kerkelijk werker) 1. Inleiding Voorstel inzake wijziging ord. 3 c.a. (wijzigingen i.v.m. HBO-theoloog/kerkelijk werker) (GCK 11-04). 1. Inleiding De generale synode heeft op 11 november 2011 besluiten genomen ten aanzien van de positie

Nadere informatie

Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje- Nassau, enz. enz. enz.

Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje- Nassau, enz. enz. enz. TWEEDE KAMER DER STATEN- 2 GENERAAL Vergaderjaar 2012-2013 33 691 Wijziging van de Gemeentewet, de Provinciewet, de Wet openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba en de Waterschapswet (institutionele

Nadere informatie

BEZWARENREGLEMENT ex. artikel 7:13 Awb van de Openbare Rechtspersoon Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio te Zwolle

BEZWARENREGLEMENT ex. artikel 7:13 Awb van de Openbare Rechtspersoon Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio te Zwolle BEZWARENREGLEMENT ex. artikel 7:13 Awb van de Openbare Rechtspersoon Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio te Zwolle Het bevoegd gezag, zijnde het College van Bestuur van de Openbare Rechtspersoon Openbaar

Nadere informatie

BIJLAGE 3: GESCHILLENREGLEMENT IKB KIP

BIJLAGE 3: GESCHILLENREGLEMENT IKB KIP BIJLAGE 3: GESCHILLENREGLEMENT IKB KIP Het bestuur van de Stichting PLUIMNED heeft, gelet op artikel 19 van de Algemene Voorwaarden IKB Kip, ter zake van de behandeling van geschillen tussen een deelnemer

Nadere informatie

Klachtenregeling Vereniging Spierziekten Nederland (VSN)

Klachtenregeling Vereniging Spierziekten Nederland (VSN) Klachtenregeling Vereniging Spierziekten Nederland (VSN) De VSN doet haar uiterste best om haar leden zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch is het mogelijk dat er zaken fout gaan of niet zoals afgesproken.

Nadere informatie

Inventaris van het archief van de Vereniging voor Vrij Beheer van kerkelijke Goederen

Inventaris van het archief van de Vereniging voor Vrij Beheer van kerkelijke Goederen Inventaris van het archief van de Vereniging voor Vrij Beheer van kerkelijke Goederen (1838-1889) 238 Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme (1800-heden) Vrije Universiteit Amsterdam

Nadere informatie

Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur, inzonderheid op artikel 22;

Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur, inzonderheid op artikel 22; Opschrift Besluit van de Vlaamse Regering tot oprichting van de beroepsinstantie inzake openbaarheid van bestuur en hergebruik van overheidsinformatie Datum 19.07.2007 De Vlaamse Regering, Gelet op het

Nadere informatie

Bezwarenprocedure Winkler Prins 2017

Bezwarenprocedure Winkler Prins 2017 Bezwarenprocedure Winkler Prins 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1. Soorten klachten... 3 1.2. Verschil klacht, bezwaar en beroep... 3 2. Begripsbepalingen... 4 3. Bezwarenprocedure voor personele

Nadere informatie

De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht; ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft;

De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht; ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft; De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht; ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 6 december 2002; nr.

Nadere informatie

Verdrag betreffende de bevoegdheid der autoriteiten en de toepasselijke wet inzake de bescherming van minderjarigen

Verdrag betreffende de bevoegdheid der autoriteiten en de toepasselijke wet inzake de bescherming van minderjarigen Verdrag betreffende de bevoegdheid der autoriteiten en de toepasselijke wet inzake de bescherming van minderjarigen De Staten die dit Verdrag hebben ondertekend, Verlangend gemeenschappelijke bepalingen

Nadere informatie

Generale regeling voor het verlenen van consent tot het leiden van kerkdiensten. als bedoeld in ordinantie 5-5-2

Generale regeling voor het verlenen van consent tot het leiden van kerkdiensten. als bedoeld in ordinantie 5-5-2 Generale regeling voor het verlenen van consent tot het leiden van kerkdiensten als bedoeld in ordinantie 5-5-2 Inhoudsopgave I. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. De verlening van de

Nadere informatie

Generale regeling voor de kerkmusici. als bedoeld in ordinantie 5-6

Generale regeling voor de kerkmusici. als bedoeld in ordinantie 5-6 Generale regeling voor de kerkmusici als bedoeld in ordinantie 5-6 Inhoudsopgave I. ALGEMEEN Artikel 1. Begripsomschrijvingen II. KERKMUZIEK Artikel 2. Artikel 3. Artikel 4. Artikel 5. De zorg voor de

Nadere informatie

Statuut van de Opleiding tot de Dienst des Woords van De Gereformeerde Kerken in Nederland

Statuut van de Opleiding tot de Dienst des Woords van De Gereformeerde Kerken in Nederland Statuut van de Opleiding tot de Dienst des Woords van De Gereformeerde Kerken in Nederland Artikel 1 Begripsomschrijvingen - Bibliotheek: verzameling documenten, vastgelegd in diverse informatiedragers,

Nadere informatie

Reglement Nederlands Gereformeerde Instelling Arbeidszaken

Reglement Nederlands Gereformeerde Instelling Arbeidszaken reglement NGA 22-11-2014 blz. 1/5 Reglement Nederlands Gereformeerde Instelling Arbeidszaken NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1 1.1 De Nederlands Gereformeerde Instelling Arbeidszaken is een instelling die

Nadere informatie

Besluit tot vorming van een Protestantse Gemeente met wijkgemeenten

Besluit tot vorming van een Protestantse Gemeente met wijkgemeenten concept Hervormde Gemeente te Hoogeveen Gereformeerde Kerk te Hoogeveen Besluit tot vorming van een Protestantse Gemeente met wijkgemeenten Besluit De algemene kerkenraden van de Hervormde gemeente te

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2018 2019 35 170 Wijziging van de Politiewet 2012 en de Wet op de medische keuringen in verband met het screenen van personen die ambtenaar van politie willen

Nadere informatie

Generale regeling voor stichtingen en besloten vennootschappen van de Protestantse Kerk in Nederland. als bedoeld in ordinantie 11-27-3

Generale regeling voor stichtingen en besloten vennootschappen van de Protestantse Kerk in Nederland. als bedoeld in ordinantie 11-27-3 Generale regeling voor stichtingen en besloten vennootschappen van de Protestantse Kerk in Nederland als bedoeld in ordinantie 11-27-3 Inhoudsopgave Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. Artikel 4. Artikel

Nadere informatie

HERVORMDE GEMEENTE TE PIJNACKER GEREFORMEERDE KERK PIJNACKER VAN DE PROTESTANTSE KERK IN NEDERLAND

HERVORMDE GEMEENTE TE PIJNACKER GEREFORMEERDE KERK PIJNACKER VAN DE PROTESTANTSE KERK IN NEDERLAND HERVORMDE GEMEENTE TE PIJNACKER GEREFORMEERDE KERK PIJNACKER VAN DE PROTESTANTSE KERK IN NEDERLAND BESLUIT TOT VORMING VAN EEN PROTESTANTSE GEMEENTE met wijkgemeenten Besluit De Algemene Kerkenraad van

Nadere informatie

Voorstel invulling betrokkenheid Israël

Voorstel invulling betrokkenheid Israël Code: LV01 01.0.0 Pagina 1 van Voorstel invulling betrokkenheid Israël Van de Broeders: Ad de Boer, Jan Mudde en Henk Zuidhof Datum: oktober 01 Code: LV01 01.0.0 Pagina van 1 1 1 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1

Nadere informatie

STATUUT VAN DE HAAGSE CONFERENTIE VOOR INTERNATIONAAL PRIVAATRECHT

STATUUT VAN DE HAAGSE CONFERENTIE VOOR INTERNATIONAAL PRIVAATRECHT STATUUT VAN DE HAAGSE CONFERENTIE VOOR INTERNATIONAAL PRIVAATRECHT De Regeringen van de hierna genoemde landen: De Bondsrepubliek Duitsland, Oostenrijk, België, Denemarken, Spanje, Finland, Frankrijk,

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer 1/6 Advies 30/2016 van 8 juni 2016 Betreft: Advies uit eigen beweging over de mededeling door de Kruispuntbank van Ondernemingen van gegevens betreffende de functies die een persoon uitoefent binnen een

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2005 2006 30 521 Wijziging van Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek in verband met herschikking van de bevoegdheidsverdeling tussen rechtbank en kantonrechter,

Nadere informatie

OVERGANGSBEPALINGEN. behorende bij de kerkorde, ordinanties (en generale regelingen) van de Protestantse Kerk in Nederland

OVERGANGSBEPALINGEN. behorende bij de kerkorde, ordinanties (en generale regelingen) van de Protestantse Kerk in Nederland OVERGANGSBEPALINGEN behorende bij de kerkorde, ordinanties (en generale regelingen) van de Protestantse Kerk in Nederland OVERGANGSBEPALINGEN deel I: algemene overgangsbepalingen Invoeringsbepalingen 1

Nadere informatie

Generale regeling voor de permanente educatie

Generale regeling voor de permanente educatie Generale regeling voor de permanente educatie als bedoeld in ordinantie 3-12 en 3-13, alsmede ordinantie 13-18 Inhoudsopgave I. DE PERMANENTE EDUCATIE Artikel 1. Artikel 2. De opbouw van de permanente

Nadere informatie

Klokkenluiderregeling

Klokkenluiderregeling Klokkenluiderregeling Versie 2015 Gedragscode PGGM Inhoudsopgave 1 Inleiding en uitgangspunten 3 1.1 Inleiding 3 1.2 Uitgangspunten 3 1.2.1 Algemeen 3 1.2.2 Misstanden 3 1.2.3 Uitgangspunten uitvoering

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2007 98 Wet van 5 maart 2007 tot wijziging van de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag in verband met de invoering van bestuursrechtelijke handhaving

Nadere informatie

Kwaliteitsbeleid. Doel Het bieden van mogelijkheden om het vermoeden van een misstand te melden.

Kwaliteitsbeleid. Doel Het bieden van mogelijkheden om het vermoeden van een misstand te melden. Kwaliteitsbeleid KLOKKENLUIDERSREGELING Nummer P 5500 Versie 2. Datum 25 juni 2013 Status Definitief Eigenaar André van der Velde Pagina s 6 Doel Het bieden van mogelijkheden om het vermoeden van een misstand

Nadere informatie

BIJLAGE 3 - GESCHILLENREGLEMENT IKB EI

BIJLAGE 3 - GESCHILLENREGLEMENT IKB EI BIJLAGE 3 - GESCHILLENREGLEMENT IKB EI Het bestuur van de Stichting IKB Ei heeft, gelet op Artikel 17 van de Algemene Voorwaarden IKB Ei, terzake van de behandeling van geschillen tussen een deelnemer

Nadere informatie

Studie rechtspersoonlijkheid en rechtsbevoegdheid

Studie rechtspersoonlijkheid en rechtsbevoegdheid Pagina 1 van 8 Bijlage 3 bij rapport Commissie Opleiding Predikanten - LV2005.47.1 Studie rechtspersoonlijkheid en rechtsbevoegdheid Auteurs: Mr. H.G. Taute en Mr. J. Janssens-Boer, juni 2005 Ons rechtssysteem

Nadere informatie

GEMEENTE REIMERSWAAL. Adviesnummer : Casenummer : Datum : 23 september 2014

GEMEENTE REIMERSWAAL. Adviesnummer : Casenummer : Datum : 23 september 2014 college Adviesnummer : Casenummer : 14.002567 Datum : 23 september 2014 Onderwerp: Tussenuitspraak van de Rechtbank Zeeland-West Brabant d.d. 6 augustus 2014 inzake het beroep en het verzoek om een voorlopige

Nadere informatie

Deze regeling geeft uitvoering aan de Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector (WKCZ)

Deze regeling geeft uitvoering aan de Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector (WKCZ) KLACHTENREGELING cliënten Klas op Wielen Deze regeling geeft uitvoering aan de Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector (WKCZ) De klachtenbehandeling is enerzijds een vorm van serviceverlening. Anderzijds is

Nadere informatie

Korte toelichting bij de presentatie Kerk 2025 kerkordevoorstellen deel 1 Regio s en kerkelijke presentie

Korte toelichting bij de presentatie Kerk 2025 kerkordevoorstellen deel 1 Regio s en kerkelijke presentie 1 Korte toelichting bij de presentatie Kerk 2025 kerkordevoorstellen deel 1 Regio s en kerkelijke presentie Een korte toelichting met verwijzing naar de pagina s in het toegezonden rapport Dia 1 de titel

Nadere informatie

MODEL VOOR EEN PLAATSELIJKE REGELING VOOR DE WERKWIJZE VAN DE KERKENRAAD EN DE DIACONIE Ingevolge artikel B30.1 KO

MODEL VOOR EEN PLAATSELIJKE REGELING VOOR DE WERKWIJZE VAN DE KERKENRAAD EN DE DIACONIE Ingevolge artikel B30.1 KO . Versie 4 e concept met aanvullingen notities + CBB 03.03.2016 Pagina 1 van 5 MODEL VOOR EEN PLAATSELIJKE REGELING VOOR DE WERKWIJZE VAN DE KERKENRAAD EN DE DIACONIE Ingevolge artikel B30.1 KO A. ALGEMENE

Nadere informatie

13395/2/01 REV 2 ADD 1 gys/hb/dm 1 DG I

13395/2/01 REV 2 ADD 1 gys/hb/dm 1 DG I RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 14 december 2001 (08.01) (OR. en) Interinstitutioneel dossier: 2000/0227 (COD) 13395/2/01 REV 2 ADD 1 ENV 528 CODEC 1098 Betreft: Gemeenschappelijk standpunt van de Raad

Nadere informatie

Verordening op de behandeling van klachten Baanbrekers

Verordening op de behandeling van klachten Baanbrekers Verordening op de behandeling van klachten Baanbrekers 1 Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1 BEGRIPS- EN ALGEMENE BEPALINGEN... 3 HOOFDSTUK 2 BEHANDELING SCHRIFTELIJKE KLACHTEN... 4 HOOFDSTUK 3 KLACHTENREGISTRATIE

Nadere informatie

Generale Synode van de Gereformeerde Kerken in Nederland Zwolle-Zuid 2008. Bijlage Svw161

Generale Synode van de Gereformeerde Kerken in Nederland Zwolle-Zuid 2008. Bijlage Svw161 Bijlage Svw161 Prealabel De Generale Synode -2009 (verder: de GS 2008) zal de kerkenraad (verder KR) van de Gereformeerde kerk te Kampen-Noord (Ichthus) aanduiden als de KR Ichthus, zulks ter onderscheiding

Nadere informatie

Op 16 en 17 november 2017 zal de generale synode deel III van de kerkordevoorstellen inzake

Op 16 en 17 november 2017 zal de generale synode deel III van de kerkordevoorstellen inzake Retouradres: Postbus 8399, 3503 RJ Utrecht Aan: - Brede moderamina van de classicale vergaderingen - Classicale regionale overlegorganen - Regionale en generale colleges - Regionale adviseurs classicale

Nadere informatie

Rapport. Datum: 18 oktober 2001 Rapportnummer: 2001/325

Rapport. Datum: 18 oktober 2001 Rapportnummer: 2001/325 Rapport Datum: 18 oktober 2001 Rapportnummer: 2001/325 2 Klacht Verzoeker klaagt er over dat de Belastingdienst/Particulieren/Ondernemingen Venlo tot het moment van indienen van de klacht bij de Nationale

Nadere informatie

Generale regeling voor de opleiding en vorming van predikanten

Generale regeling voor de opleiding en vorming van predikanten Generale regeling voor de opleiding en vorming van predikanten als bedoeld in ordinantie 13 1 1 Wijziging generale regeling voor de opleiding en vorming van predikanten als bedoeld in ordinantie 13 in

Nadere informatie

Reglement geschillenadviescommissie

Reglement geschillenadviescommissie Definities Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: 1.1 Corporatie: de in de Stichting Woningcorporaties Het Gooi en Omstreken samenwerkende woningcorporaties te weten: RK Bouwstichting St. Joseph

Nadere informatie

Regeling van werkzaamheden van het Verantwoordingsorgaan van de. lnstelling Pensioenfonds van de Nederlandse Bisdommen;

Regeling van werkzaamheden van het Verantwoordingsorgaan van de. lnstelling Pensioenfonds van de Nederlandse Bisdommen; Regeling van werkzaamheden van het Verantwoordingsorgaan van de lnstelling Pensioenfonds van de Nederlandse Bisdommen Het bestuur, gelet op artikel 33 van de Pensioenwet; gelet op de Code Pensioenfondsen,

Nadere informatie

Bijlage 3 Geschillenreglement IKB Kip

Bijlage 3 Geschillenreglement IKB Kip GESCHILLENREGLEMENT IKB KIP DEFINITIES Artikel 1 Dit reglement is een bijlage van de AV IKB Kip en neemt de terminologie van de AV IKB Kip over. In afwijking daarvan wordt voor de toepassing van dit reglement

Nadere informatie

Natuurbalans - Limes Divergens B.V. G. Hoogerwerf Toernooiveld ED NIJMEGEN

Natuurbalans - Limes Divergens B.V. G. Hoogerwerf Toernooiveld ED NIJMEGEN > Retouradres Postbus 19530, 2500 CM Den Haag Natuurbalans - Limes Divergens B.V. G. Hoogerwerf Toernooiveld 1 6525 ED NIJMEGEN Postbus 19530, 2500 CM Den Haag mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 F 070 378 61

Nadere informatie

KLOKKENLUIDERSREGELING CSG HET NOORDIK. Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een misstand

KLOKKENLUIDERSREGELING CSG HET NOORDIK. Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een misstand STAFBUREAU KLOKKENLUIDERSREGELING CSG HET NOORDIK Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een misstand Kenmerk: SB/HND/KCH/2016/001009 Vastgesteld door het bestuur d.d. 11 april 2017 Regeling

Nadere informatie

Artikel 1 Voor de toepassing van het bij of krachtens deze regeling bepaalde, wordt verstaan onder:

Artikel 1 Voor de toepassing van het bij of krachtens deze regeling bepaalde, wordt verstaan onder: Inleiding Een cliënt kan een klacht of een uiting van onvrede voorleggen aan de desbetreffende medewerker, de manager of de Raad van Bestuur van MEE & de Wering. Indien dit niet tot een voor de cliënt

Nadere informatie

Vastgesteld in tweede lezing door de Generale Synode:

Vastgesteld in tweede lezing door de Generale Synode: 2018 Ordinantie 4 voor het Apostolaat Vastgesteld in tweede lezing door de Generale Synode: 16 maart 2018 gehele ordinantie Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Hoofdstuk I. Het getuigenis tot Israël... 2

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer BOB omgevingsvergunning, aanbouw Engstraat 8, Heusden

Collegevoorstel. Zaaknummer BOB omgevingsvergunning, aanbouw Engstraat 8, Heusden Zaaknummer 00432185 Onderwerp BOB omgevingsvergunning, aanbouw Engstraat 8, Heusden Collegevoorstel Inleiding Op 7 november 2014 is een omgevingsvergunning verleend voor het legaliseren van een aanbouw

Nadere informatie

Klokkenluidersregeling SG Spinoza. Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een ernstige misstand

Klokkenluidersregeling SG Spinoza. Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een ernstige misstand s c h o l e n g r o e p Klokkenluidersregeling SG Spinoza Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een ernstige misstand Januari 2016 Preambule De klokkenluidersregeling 1 binnen Scholengroep Spinoza

Nadere informatie

1. Voor hen die de opleiding tot predikant volgen (ord ) de scriba van de kleine synode.

1. Voor hen die de opleiding tot predikant volgen (ord ) de scriba van de kleine synode. - naar - bij - een zoals PROCEDURES voor het verlenen van preekconsenten in de Protestantse Kerk in Nederland ex ordinantie 5-5-2 en 13-10 alsmede de generale regeling preekconsent van de kerkorde 1. Voor

Nadere informatie

Wijziging ord (adviseurs evangelisch-lutherse synode)

Wijziging ord (adviseurs evangelisch-lutherse synode) GS 15-04 Generale Synode april 2015 Advies Generale college voor de kerkorde Betreft: Behandeling in eerste lezing Wijziging ord. 4-22-6 (adviseurs evangelisch-lutherse synode) Aanleiding In ordinantie

Nadere informatie

REGELING VOOR DE WERKWIJZE VAN DE KERKENRAAD EN DE DIACONIE VAN DE GEREFORMEERDE KERK HOOGVLIET-SPIJKENISSE

REGELING VOOR DE WERKWIJZE VAN DE KERKENRAAD EN DE DIACONIE VAN DE GEREFORMEERDE KERK HOOGVLIET-SPIJKENISSE REGELING VOOR DE WERKWIJZE VAN DE KERKENRAAD EN DE DIACONIE VAN DE GEREFORMEERDE KERK HOOGVLIET-SPIJKENISSE Ingevolge artikel B30.1 KO A. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel A1 Begripsbepalingen In deze regeling

Nadere informatie

Aan de Synode van De Gereformeerde Kerken in Nederland (Emmen )

Aan de Synode van De Gereformeerde Kerken in Nederland (Emmen ) Bron: website Kampen Ichthus Gereformeerde Kerk Kampen (Ichthus) Aan de Synode van De Gereformeerde Kerken in Nederland (Emmen 2009-2010) p.a. C. Baan, 2 e scriba Zalkerdijk 47 8042 PP Zwolle Betreft:

Nadere informatie

WIJ BEATRIX, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

WIJ BEATRIX, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz. WET van 11 december 1980, houdende uitvoering van het op 18 maart 1970 te 's- Gravenhage tot stand gekomen Verdrag inzake de verkrijging van bewijs in het buitenland in burgerlijke en in handelszaken WIJ

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 1998 1999 26 523 Wijziging van de Algemene wet bestuursrecht en enkele aanverwante wetten naar aanleiding van de evaluatie van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

'1010 ZDB 2 2 DEC 2G03

'1010 ZDB 2 2 DEC 2G03 '1010 ZDB 2 2 DEC 2G03 Hendrik-Ido-Ambacht Drechtraad en Drechtstedenbestuur p/a Bureau Drechtsteden Postbus 619 3300 AP DORDRECHT uw brief van uwkenmerk SBC/aooS/gsS onskenmerk 65111 datum \ O/V*2-/ '^CrCiCS

Nadere informatie