Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 23 april 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 23 april 2019"

Transcriptie

1 Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 23 april Kennisnemen van het proces-verbaal van de selectieprocedure voor de vacante betrekkingen van werkstudent begeleid(st)er buitenschoolse opvang in het jaar 2019 en aanleggen van wervingsreserve De selectieprocedure voor de aanstelling van werkstudenten in de buitenschoolse opvang is afgelopen. Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van het proces-verbaal met selectieresultaten van de jury en neemt de geslaagde kandidaten op in de wervingsreserve vanaf woensdag 1 mei 2019 tot en met dinsdag 31 december Kennisnemen van het proces-verbaal van de selectieprocedure voor de vacante betrekkingen van werkstudent technisch assistent(e) in het jaar 2019 en aanleggen van wervingsreserve De selectieprocedure voor de aanstelling van werkstudenten bij de technische dienst is afgelopen. Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van het proces-verbaal met selectieresultaten van de jury en neemt de geslaagde kandidaten op in de wervingsreserve vanaf woensdag 1 mei 2019 tot en met dinsdag 31 december Kennisnemen van het proces-verbaal van de selectieprocedure voor de vacante betrekkingen van werkstudent(e) evenementen in het jaar 2019 en aanleggen van wervingsreserve De selectieprocedure voor de aanstelling van werkstudenten bij de dienst evenementen is afgelopen. Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van het proces-verbaal met selectieresultaten van de jury en neemt de geslaagde kandidaten op in de wervingsreserve vanaf woensdag 1 mei 2019 tot en met dinsdag 31 december Aanstellen van werkstudenten in het jaar 2019 Het college van burgemeester en schepenen stelt de werkstudenten voor het jaar 2019 aan. 5. Aanstellen van vrijwilligers voor de Buitenspeeldag in het jaar 2019 Op woensdag 24 april 2019 gaat de Buitenspeeldag voor de twaalfde keer door op het sportcentrum in Lembeke.

2 Om de veiligheid van alle deelnemers aan de Buitenspeeldag te garanderen is het noodzakelijk om naast de personeelsleden van afdeling leven en genieten ook nog vrijwilligers in te zetten voor het begeleiden van buitenspelactiviteiten of voor het houden van toezicht tijdens de buitenspelactiviteiten. Het college van burgemeester en schepenen stelt zeven vrijwilligers aan. 6. Goedkeuren bestelbonnen lijst 16 Het college van burgemeester en schepenen keurt de lijst van de bestelbonnen goed. 7. Goedkeuren schrijven aan minister-president Geert Bourgeois inzake de vraag tot wijziging van het ministerieel besluit houdende bescherming van het dorpsgezicht te Lembeke Het college van burgemeester en schepenen geeft de goedkeuring voor een brief aan Vlaams minister-president Geert Bourgeois voor het verkrijgen van een toelating voor de sloop van een pand in beschermd dorpsgezicht. Het betreft het huis in Lembeke-Dorp 39, beter gekend als het Huis van Bouchaute. Het gemeentebestuur heeft in het verleden al tweemaal geprobeerd om deze woning te slopen, maar na negatief advies van het Vlaams Agentschap Onroerend Erfgoed, werden de aanvragen geweigerd. De verwaarloosde woning staat een herinrichting van het dorpsplein in de weg, waarbij de erfgoedwaarden van de beschermde monumenten, zijnde de St. Egidiuskerk en de woning Stockman (Lembeke-Dorp 36) ten volle tot hun recht zouden komen. De erfgoedwaarde is bovendien volgens het bestuur beperkt aangezien het pand in het dorpsgezicht deel uitmaakte van een woningrij die voor de rest al gesloopt is, zodat de erfgoedwaarde - die verbonden was aan het beschermde ensemble van de woningrij - niet meer bestaat. Uit een participatiecampagne bij de opmaak van de meerjarenplanning bleek dat ook een uitgesproken meerderheid van de burgers dit huis verwijderd wenst te zien. Het college van burgemeester en schepenen meent dus dat er voldoende redenen zijn om een toelating te verkrijgen voor de sloop van het pand. 8. Goedkeuren van het lidmaatschap Mayors for Peace van de stad Ieper Het college van burgemeester en schepenen keurt het lidmaatschap tot Mayors for Peace van de stad Ieper goed. Mayors for Peace is een internationaal netwerk van steden wereldwijd dat onder het voorzitterschap van de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki voornamelijk ijvert voor nucleaire ontwapening. De stad Ieper is ondervoorzitter van het netwerk en heeft van 2006 tot eind 2015 het internationaal campagnesecretariaat gehuisvest in haar stadhuis. Dankzij het lidmaatschap engageert de gemeente zich om het netwerk tussen 6 en 9 augustus zichtbaar te maken door de vlag van Mayors for Peace op te hangen op een zichtbare plek en om in het najaar een Ginkgo te planten in de gemeente.

3 9. Weigeren van de aanvraag voor de organisatie van Party On Tour van 19 tot 21 juli 2019 op het Plein te Kaprijke Het college van burgemeester en schepenen weigert een aanvraag voor de organisatie van Party On Tour van 19 tot 21 juli 2019 op het Plein in Kaprijke. Het lijkt niet aangewezen om een evenement te plannen dat samenvalt met één van de grootste sneukeltoeren van de gemeente. Mogelijks zal de respons van de grootste verenigingen, die allen betrokken zijn bij de sneukeltoer, in dat weekend tegenvallen. Het nieuwe evenement zou ook rechtstreeks concurrent worden met een lokaal initiatief. Het college van burgemeester en schepenen streeft er bovendien naar, gezien de drukke agenda op en rond het Plein in deze periode, de overlast voor de buren te beperken. 10. Kennisname voorverslag met bijlagen van gerechtsdeskundige inzake grensgeschil Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van het voorverslag met bijlagen van de gerechtsdeskundige inzake een grensgeschil in onze gemeente. 11. Kennisname verslag stuurgroep klimaatgezond van 11 maart 2019 De coördinator van het project Meetjesland Klimaatgezond bezorgde het verslag van de stuurgroep klimaatgezond van 11 maart Tijdens de bijeenkomst werd een stand van zaken in het project besproken. De aanwezige vertegenwoordigers bespraken ook de mogelijke sensibiliseringsacties met betrekking tot de lokale klimaatdoelstellingen en de lokale communicatiecampagnes rond het eigen klimaatactieplan. 12. Opdracht geven tot onderzoek klacht bouw- en milieumisdrijf Kaprijkstraat 50/50A, kadastraal bekend 2de afdeling, sectie C nrs. 619h,k Het gemeentebestuur ontving klachten betreffende bouw- en milieumisdrijven op percelen gelegen te Kaprijke, Kaprijkstraat 50/50A, kadastraal bekend 2de afdeling, sectie C nrs. 619h, 619k. Het zou gaan om wederrechtelijk opgerichte woning(en), problematiek rond woonkwaliteit, storten van afval (steenpuin). Het college van burgemeester en schepenen geeft aan Veneco de opdracht om een onderzoek in te stellen met betrekking tot mogelijke bouw- en milieumisdrijven op dit adres en vraagt aan Wonen Vlaanderen om een onderzoek in te stellen met betrekking tot de problematiek rond woonkwaliteit. 13. Kennisname van de start van openbare onderzoeken Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van een aanvraag voor een omgevingsvergunning. Het openbaar onderzoek voor deze aanvraag is lopende en bekendgemaakt op de website van de gemeente.

4 14. Kennisname omgevingsvergunning verleend voor een elektriciteitscabine op een terrein met adres Zuidstraat 86, 9970 Kaprijke en met als kadastrale omschrijving KAPRIJKE 1 AFD (KAPRIJKE) C 0212 G KAPRIJKE 1 AFD (KAPRIJKE) C 0202 C KAPRIJKE 1 AFD (KAPRIJKE) C 0211 L KAPRIJKE 1 AFD (KAPRIJKE) C 0206 A KAPRIJKE 1 AFD (KAPRIJKE) C 0206 B KAPRIJKE 1 AFD (KAPRIJKE) C 0206 De Deputatie van de provincie Oost-Vlaanderen heeft op 11 april 2019 een omgevingsvergunning verleend voor een elektriciteitscabine op een terrein met adres Zuidstraat 86, 9970 Kaprijke en met als kadastrale omschrijving KAPRIJKE 1 AFD (KAPRIJKE) C 0212 G KAPRIJKE 1 AFD (KAPRIJKE) C 0202 C KAPRIJKE 1 AFD (KAPRIJKE) C 0211 L KAPRIJKE 1 AFD (KAPRIJKE) C 0206 A KAPRIJKE 1 AFD (KAPRIJKE) C 0206 B KAPRIJKE 1 AFD (KAPRIJKE) C Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van dit besluit. 15. Goedkeuren van organisatie Jungle Jump Het bestuur wenst een Jungle Jump evenement te organiseren in onze gemeente. Jungle Jump is een organisatie die op locatie komt, met tal van springkastelen waarop de kinderen zich kunnen uitleven. Na een overleg met de bezieler van Jungle Jump keurt het college van burgemeester en schepenen de organisatie van een Jungle Jump goed. 16. Voortijdig beëindigen nisconcessie kerkhof Lembeke op vraag van de nabestaanden Het college van burgemeester en schepenen staat toe om een nisconcessie op het kerkhof van Lembeke voortijdig te beëindigen op vraag van de nabestaanden. 17. Hernieuwen nisconcessie met vijf jaar kerkhof Lembeke naar aanleiding van het verstrijken van de concessie Het college van burgemeester en schepenen hernieuwt een nisconcessie op het kerkhof van Lembeke met vijf jaar. 18. Toewijzen van de standplaatsen voor attracties en kermisgastronomie op de kermissen van 2019 en toekennen van een abonnement voor de kindermolen op de junikermis Tegen uiterlijk 15 april 2019 konden geïnteresseerde standhouders een aanvraag indienen voor een standplaats op de juni- en augustuskermis in Kaprijke. Het college van burgemeester en schepenen wijst de standplaatsen toe voor attracties en kermisgastronomie en kent een abonnement toe voor de kindermolen op de junikermis. 19. Goedkeuren van een tijdelijk aanvullend politiereglement n.a.v. de verkiezingen op zondag 26 mei 2019 Het college van burgemeester en schepenen keurt een tijdelijk aanvullend politiereglement naar aanleiding van de verkiezingen op zondag 26 mei 2019 goed.

5 Het is op zondag 26 mei 2019 tussen 6.30 en 8.00 uur verboden te parkeren en stil te staan op de parking aan de sporthal in Kaprijke (Alfred De Taeyestraat), met uitzondering voor de medewerkers van de kiesbureaus. Tussen uur en uur geldt er een parkeerverbod, opnieuw met uitzondering voor de medewerkers van de kiesbureaus, aan het administratief centrum in Kaprijke (Veld 1). Op het terrein van de school van Kaprijke worden vier parkeerplaatsen gecreëerd en aangeduid door gebruik te maken van verkeersborden aan de ingang van de kiesbureaus: drie plaatsen voor mindervaliden, één voor technici, voor de voorzitter of deskundige FOD. Die zondag, tussen 6.30 en uur, is de oprit tot de sporthal van Lembeke (Heihoekse Kerkwegel) niet toegankelijk, behalve voor mindervaliden. 20. Uitnodigen van Fotogroep Meetjesland voor het organiseren van een tentoonstelling in Galerie Stadhuis van 15 tot 24 juni 2019 en aanbieden van een receptie en technische ondersteuning Fotoclub Meetjesland organiseert opnieuw een fototentoonstelling in Galerie Stadhuis van 15 juni t.e.m. 24 juni De organisatie is een klassieker in het programma van de junikermis en werkt sterk in samenwerking met het feestcomité. Het college van burgemeester en schepenen biedt op 15 juni 2019 een receptie aan aan de aanwezigen, met een glas en een hapje bij het binnenkomen. Aansluitend zullen de hostessen het cultuurcafé uitbaten. 21. Kennisname afrekening milieupark 2018 Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van de uitbatingskosten van het milieupark in Sint-Jan-in-Eremo voor Uitvoerbaar verklaren dwangbevelen kinderopvang De in de dwangbevelen vermelde personen weigeren het verschuldigde bedrag te betalen ondanks meerdere aanmaningen, waarvan minstens één aangetekend. De financiële dienst ontving geen enkele betwisting over deze vorderingen wegens prestaties kinderopvang. Het college van burgemeester en schepenen verklaart deze dwangbevelen uitvoerbaar. 23. Goedkeuren bestelbonnen lijst 15 Het college van burgemeester en schepenen keurt de lijst van de bestelbonnen goed. 24. Goedkeuren lijst aanrekeningen lijst 28 Het college van burgemeester en schepenen keurt de lijst van de te betalen uitgaven (kleine uitgaven) goed.

6 25. Goedkeuren lijst aanrekeningen lijst 29 Het college van burgemeester en schepenen keurt de lijst van de te betalen uitgaven (grote uitgaven) goed. 26. Vaststellen en uitvoerbaar verklaren kohier belasting vergunning diensten voor verhuren voertuigen met bestuurder De vergunning voor het exploiteren van een dienst voor het verhuren van voertuigen met bestuurder is belastbaar. Het tarief bedraagt 250 euro per jaar per voertuig, te indexeren. Het college van burgemeester en schepenen stelt het kohier betreffende de belasting op de vergunningen voor diensten voor verhuur van voertuigen met bestuurder vast en verklaart het uitvoerbaar. Er zijn twee belastingplichtigen. 27. Goedkeuren deelname en randvoorwaarden ambtenarensportdag op vrijdag 7 juni 2019 te Maldegem De ambtenarensportdag, een organisatie van ILV Meetjeslandse Burensportdienst, gaat dit jaar door op vrijdag 7 juni 2019 in Maldegem. Het college van burgemeester en schepenen is principieel akkoord met de deelname van de diensten aan deze sportdag. 28. Goedkeuren subsidieaanvraag voor het plaatsen van een hemelwaterput Het college van burgemeester en schepenen verleent een subsidie voor het plaatsen van een hemelwaterput. De aanvraag voldoet aan de criteria van het subsidiereglement. De aanvrager krijgt het subsidiebedrag van 250 euro uitbetaald. 29. Verlenen vergunning aan Proximus Gent tot het uitvoeren van telecommunicatiewerken in de Nieuwstraat-Aveschoot-Kasteeldreef te Lembeke Het college van burgemeester en schepenen verleent een vergunning aan Proximus uit Gent voor het uitvoeren van telecommunicatiewerken (aanleg kabel) in de Nieuwstraat, Aveschoot en Kasteeldreef in Lembeke. De aanvrager dient de gemeentediensten tijdig te verwittigen in functie van de communicatie naar de inwoners vooraf en in functie van de controle van de herstelling van het openbaar domein achteraf. 30. Verlenen vergunning aan Proximus Gent tot het uitvoeren van telecommunicatiewerken in de Ledestraat te Lembeke Het college van burgemeester en schepenen verleent een vergunning aan Proximus uit Gent voor het uitvoeren van telecommunicatiewerken (aanleg kabel) in Ledestraat te Lembeke. De aanvrager dient de gemeentediensten tijdig te verwittigen in functie van de communicatie

7 naar de inwoners vooraf en in functie van de controle van de herstelling van het openbaar domein achteraf. 31. Aktename melding voor de exploitatie van plaatsing propaangastank met een inhoud van 1600 liter op een terrein met adres Windgatstraat 43, 9971 Kaprijke en met als kadastrale omschrijving KAPRIJKE 2 AFD (LEMBEKE) B 0130 B (14/05/2019) Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van een melding voor de exploitatie van een propaangastank met een inhoud van 1600 liter op een terrein met adres Windgatstraat 43, 9971 Kaprijke en met als kadastrale omschrijving KAPRIJKE 2 AFD (LEMBEKE) B 0130 B (14/05/2019) Tegen deze beslissing kan een verzoekschrift tot schorsing en/of vernietiging ingediend worden bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen: - per beveiligde zending (dit is per aangetekende brief of door neerlegging ter griffie); - binnen een vervaltermijn van 45 dagen die ingaat de dag na de betekening van deze beslissing. 32. Verlenen omgevingsvergunning tot renoveren vrijstaande woning op een terrein met adres Jacobetswegel 6, 9971 Kaprijke en met als kadastrale omschrijving KAPRIJKE 2 AFD (LEMBEKE) A 1168 A KAPRIJKE 2 AFD (LEMBEKE) A 1167 B (13/06/2019) Het college van burgemeester en schepenen verleent een omgevingsvergunning voor het renoveren van een vrijstaande woning op een terrein met adres Jacobetswegel 6, 9971 Kaprijke en met als kadastrale omschrijving KAPRIJKE 2 AFD (LEMBEKE) A 1168 A KAPRIJKE 2 AFD (LEMBEKE) A 1167 B (13/06/2019). Het openbaar onderzoek vond plaats van 7 maart tot en met 5 april Er kwamen geen bezwaarschriften binnen. Tegen deze beslissing kan beroep ingediend worden bij de Deputatie van de provincie Oost- Vlaanderen binnen een termijn van dertig dagen die ingaat: 1. de dag na de datum van de betekening van de bestreden beslissing voor die personen of instanties aan wie de beslissing betekend wordt; 2. de dag na het verstrijken van de beslissingstermijn als de omgevingsvergunning in eerste administratieve aanleg stilzwijgend geweigerd wordt; 3. de dag na de eerste dag van de aanplakking van de bestreden beslissing in de overige gevallen. Het beroep wordt ingediend via analoge (post) of digitale ( ) zending. 33. Verlenen omgevingsvergunning tot aanpassen woning/gelijkvloers en voorgevel op een terrein met adres Molenstraat 20, 9970 Kaprijke en met als kadastrale omschrijving KAPRIJKE 1 AFD (KAPRIJKE) A 1470 V (08/05/2019) Het college van burgemeester en schepenen verleent een omgevingsvergunning voor het aanpassen van een woning/gelijkvloers en de voorgevel op een terrein met adres Molenstraat 20, 9970 Kaprijke en met als kadastrale omschrijving KAPRIJKE 1 AFD (KAPRIJKE) A 1470 V (08/05/2019).

8 De aanpalende eigenaar werd op 11 maart 2019 aangeschreven, aangezien de aanvraag betrekking heeft op de oprichting, uitbreiding of afbraak van scheidingsmuren of muren die in aanmerking komen voor gemene eigendom. Er kwamen geen bezwaarschriften binnen. Tegen deze beslissing kan beroep ingediend worden bij de Deputatie van de provincie Oost- Vlaanderen binnen een termijn van dertig dagen die ingaat: 1. de dag na de datum van de betekening van de bestreden beslissing voor die personen of instanties aan wie de beslissing betekend wordt; 2. de dag na het verstrijken van de beslissingstermijn als de omgevingsvergunning in eerste administratieve aanleg stilzwijgend geweigerd wordt; 3. de dag na de eerste dag van de aanplakking van de bestreden beslissing in de overige gevallen. Het beroep wordt ingediend via analoge (post) of digitale ( ) zending. 34. Verlenen omgevingsvergunning voor een nieuwe verkaveling met 3 loten op een terrein met adres Aveschoot 84, 9971 Kaprijke en met als kadastrale omschrijving KAPRIJKE 2 AFD (LEMBEKE) B 0534 B KAPRIJKE 2 AFD (LEMBEKE) B 0536 H (13/05/2019) Het college van burgemeester en schepenen verleent een omgevingsvergunning voor een nieuwe verkaveling met drie loten op een terrein met adres Aveschoot 84, 9971 Kaprijke en met als kadastrale omschrijving KAPRIJKE 2 AFD (LEMBEKE) B 0534 B KAPRIJKE 2 AFD (LEMBEKE) B 0536 H (13/05/2019). Het openbaar onderzoek vond plaats van 8 december 2018 tot en met 6 januari Er kwamen geen bezwaarschriften binnen. Tegen deze beslissing kan beroep ingediend worden bij de Deputatie van de provincie Oost- Vlaanderen binnen een termijn van dertig dagen die ingaat: 1. de dag na de datum van de betekening van de bestreden beslissing voor die personen of instanties aan wie de beslissing betekend wordt; 2. de dag na het verstrijken van de beslissingstermijn als de omgevingsvergunning in eerste administratieve aanleg stilzwijgend geweigerd wordt; 3. de dag na de eerste dag van de aanplakking van de bestreden beslissing in de overige gevallen. Het beroep wordt ingediend via analoge (post) of digitale ( ) zending. 35. Goedkeuren notulen vorige zitting De notulen van de zitting van 15 april 2019 worden goedgekeurd. Karine Goegebeur algemeen directeur Pieter Claeys burgemeester-voorzitter

Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 11 maart 2019

Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 11 maart 2019 Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 11 maart 2019 1. Facturatie beschadigingen uitleenmateriaal t.a.v. jeugdvereniging Op 16 februari 2019 heeft een jeugdvereniging een fuif georganiseerd.

Nadere informatie

Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 1 april 2019

Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 1 april 2019 Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 1 april 2019 GEHEIME ZITTING 1. Verlenen van een gevraagde hernieuwing van de twintigjarige grafconcessie op het kerkhof van Lembeke Het college

Nadere informatie

Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 25 maart 2019

Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 25 maart 2019 Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 25 maart 2019 1. Goedkeuren lijst aanrekeningen 2018/2019 - lijst 21 Het college van burgemeester en schepenen keurt de lijst van de te betalen

Nadere informatie

Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 15 juli 2019

Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 15 juli 2019 Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 15 juli 2019 1. Kennisname van de reacties naar aanleiding van de bevraging omtrent de bomen op het kerkhof in Lembeke Naar aanleiding van het

Nadere informatie

Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 7 januari 2019

Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 7 januari 2019 Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 7 januari 2019 1. Onderlinge verdeling werkzaamheden in verband met het dagelijks bestuur Voor het goede verloop van de bestuursactiviteiten

Nadere informatie

Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 25 februari 2019

Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 25 februari 2019 Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 25 februari 2019 1. Verlenen van principiële toelating onder voorwaarden aan Circus Pepino voor het organiseren van voorstellingen te Lembeke

Nadere informatie

Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 24 juni 2019

Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 24 juni 2019 Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 24 juni 2019 1. Goedkeuren speeltoestellen IBO Het bestuur wenst nieuwe speeltoestellen aan te kopen voor de kinderopvang in Kaprijke. Na een

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. Geheime zitting van 1 april 2019

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. Geheime zitting van 1 april 2019 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Geheime zitting van 1 april 2019 Aanwezig: Pieter Claeys, burgemeester-voorzitter; Yves De Baets, Hendrik Van de Veere, Frederik

Nadere informatie

Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 28 januari 2019

Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 28 januari 2019 Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 28 januari 2019 1. Inwilligen bezwaar inzake belasting op leegstand Aveschoot Het gemeentebestuur ontving een bezwaarschrift voor de leegstandsbelasting

Nadere informatie

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 7 mei 2019

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 7 mei 2019 Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 7 mei 2019 Goedkeuren notulen vorige vergadering 1. Goedkeuren notulen vorige vergadering Er werden geen bemerkingen geformuleerd

Nadere informatie

BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet VERLENEN VAN TOELATING VOOR DE ORGANISATIE VAN DE JAARLIJKSE ROMMELMARKT IN DE VOORSTRAAT OP 14 OKTOBER 2018 EN GOEDKEUREN VAN

Nadere informatie

Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 4 maart 2019

Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 4 maart 2019 Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 4 maart 2019 1. Kennisname van de start van openbare onderzoeken Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van twee aanvragen voor

Nadere informatie

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE BEKENDMAKING MELDINGSAKTE algemeen directeur burgemeester Referentie gemeente Referentie omgevingsvergunning Project Ligging Kadastrale ligging 2018/00008/ME OMV_2018033046 Carport Borrestraat 9 te 1602

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST van 16 augustus 2016 met nummer RvVb/S/1516/1447 in de zaak met rolnummer 1516/RvVb/0336/SA Verzoekende partijen 1. de heer Kristoffel VOSSEN 2. mevrouw Simonne

Nadere informatie

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 25 juni 2019

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 25 juni 2019 Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 25 juni 2019 Goedkeuren notulen vorige vergadering 1. Goedkeuren notulen vorige vergadering Er werden geen bemerkingen geformuleerd

Nadere informatie

De melding heeft betrekking op een terrein gelegen te Hofmeierlaan Brugge, kadastraal gekend in BRUGGE 18 AFD/DEEL ST-KRUIS, sectie B, 0279H

De melding heeft betrekking op een terrein gelegen te Hofmeierlaan Brugge, kadastraal gekend in BRUGGE 18 AFD/DEEL ST-KRUIS, sectie B, 0279H OMG referentie: OMV_2019014507 Inrichtingsnummer: 20190204-0025 Besluit van het college van burgemeester en schepenen dd. 11 maart 2019 tot aktename van de melding klasse 3 van Het Bouwhuis bvba voor een

Nadere informatie

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 2 juli 2019

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 2 juli 2019 Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 2 juli 2019 Goedkeuren notulen vorige vergadering 1. Goedkeuren notulen vorige vergadering Er werden geen bemerkingen geformuleerd

Nadere informatie

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE BEKENDMAKING MELDINGSAKTE de secretaris de burgemeester Referentie gemeente Referentie omgevingsvergunning Project Ligging Kadastrale ligging O2018-00005ME OMV_2018022780 plaatsen van een veranda Fonteinstraat

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN VOORZITTER VAN DE DERDE KAMER TUSSENARREST nr. S/2013/0269 van 17 december 2013 in de zaak 1112/0485/SA/3/0437 In zake: 1. de heer..., wonende te... 2. mevrouw..., wonende

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN TUSSENARREST

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN TUSSENARREST RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN TUSSENARREST van 16 januari 2018 met nummer RvVb/S/1718/0445 in de zaak met rolnummer RvVb/1415/0484/SA/0468 Verzoekende partijen 1. de heer Jeroen DEVENYN 2. de heer

Nadere informatie

AKTENAME MELDING. Het college van burgemeester en schepenen heeft de melding ingediend door Ghys bvba, Kamiel Wautersstraat 4, 9140 Temse ontvangen.

AKTENAME MELDING. Het college van burgemeester en schepenen heeft de melding ingediend door Ghys bvba, Kamiel Wautersstraat 4, 9140 Temse ontvangen. Gemeentelijk dossiernummer: 2019/419 OMG referentie: OMV_2019063944 Inrichtingsnummer: 20190514-0060 AKTENAME MELDING Het college van burgemeester en schepenen heeft de melding ingediend door Ghys bvba,

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST nr. A/2012/0457 van 7 november 2012 in de zaak 1011/0835/A/3/0784 In zake: de heer.., wonende te.. bijgestaan en vertegenwoordigd door: advocaat Geert VRINTS kantoor

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN VOORZITTER VAN DE DERDE KAMER TUSSENARREST nr. S/2015/0029 van 24 maart 2015 in de zaak 1213/0772/SA/3/0732 In zake: 1. de stad TIELT, vertegenwoordigd door het college

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 MEI 2019

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 MEI 2019 ENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 MEI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Marc Doutreluingne, burgemeester; Eliane Spincemaille, Kristof Vromant, Raf Deprez, Marc Desloovere, Marc

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 15 JANUARI 2019

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 15 JANUARI 2019 ENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 15 JANUARI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Eliane Spincemaille, dd. burgemeester; Isabelle Degezelle, Kristof Vromant, Raf Deprez, Marc Desloovere,

Nadere informatie

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE BEKENDMAKING MELDINGSAKTE de burgemeester de algemeen directeur Referentie gemeente Referentie omgevingsvergunning Project Ligging Kadastrale ligging O2018-00033ME OMV_2018119040 plaatsen van een terrasoverkapping

Nadere informatie

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 21 mei 2019

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 21 mei 2019 Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 21 mei 2019 Goedkeuren notulen vorige vergadering 1. Goedkeuren notulen vorige vergadering Er werden geen bemerkingen geformuleerd

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST nr. A/2014/0492 van 22 juli 2014 in de zaak 2010/0393/A/3/0470 In zake: de heer..., wonende te... verzoekende partij tegen: de deputatie van de provincieraad van

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST van 19 juni 2018 met nummer RvVb/A/1718/1022 in de zaak met rolnummer 1516/RvVb/0396/A Verzoekende partij Verwerende partij mevrouw Marina VERPLANCKE, wonende te

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. Geheime zitting van 27 mei 2019

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. Geheime zitting van 27 mei 2019 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Geheime zitting van 27 mei 2019 Aanwezig: Pieter Claeys, burgemeester-voorzitter; Yves De Baets, Hendrik Van de Veere, Frederik Versluys,

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen: zitting van 18 maart Lijst besluiten

College van burgemeester en schepenen: zitting van 18 maart Lijst besluiten College van burgemeester en schepenen: zitting van 18 maart 2019 Lijst besluiten Secretariaat. 1. Goedkeuring van de notulen van de vorige zitting. Het college van burgemeester en schepenen keurt de notulen

Nadere informatie

De melding omvat de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit (IIOA) van de derde klasse.

De melding omvat de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit (IIOA) van de derde klasse. OMG referentie: OMV_2019013846 Inrichtingsnummer: 20190201-0061 Besluit van het college van burgemeester en schepenen dd. 11 februari 2019 tot aktename van de melding klasse 3 van Fluvius system operator

Nadere informatie

SCHEPENCOLLEGE VAN 03 JUNI Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Proces-verbaal - goedkeuring verslag van 27 mei 2019

SCHEPENCOLLEGE VAN 03 JUNI Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Proces-verbaal - goedkeuring verslag van 27 mei 2019 1425 SCHEPENCOLLEGE VAN 03 JUNI 2019 1. - Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Proces-verbaal - goedkeuring verslag van 27 mei 2019 2. - Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Facturen Sint-Helena - betaalbaarstelling

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN VOORZITTER VAN DE DERDE KAMER ARREST nr. S/2011/00007 van 9 februari 2011 in de zaak 2010/0401/SA/3/0363 In zake: 1.... 2.... bijgestaan en vertegenwoordigd door: advocaat

Nadere informatie

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE BEKENDMAKING MELDINGSAKTE de secretaris de burgemeester Referentie gemeente Referentie omgevingsvergunning Project Ligging Kadastrale ligging Contactpersoon O2018-00019ME OMV_2018069896 melding zorgwonen

Nadere informatie

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE BEKENDMAKING MELDINGSAKTE de secretaris de burgemeester Referentie gemeente Referentie omgevingsvergunning Project Ligging Kadastrale ligging O2018-00015ME OMV_2018058435 Plaatsen van twee dakramen Zelemsebaan

Nadere informatie

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE BEKENDMAKING MELDINGSAKTE Getekend door: Walter Vastiau (Signature) Getekend op: 2018-12-04 09:41:04 +01:00 Reden: Ik keur dit document goed Getekend door: Luc Deconinck (Signature) Getekend op: 2018-12-04

Nadere informatie

BEKENDMAKING AKTENAME MELDING

BEKENDMAKING AKTENAME MELDING BEKENDMAKING AKTENAME MELDING Referentie gemeente Referentie omgevingsvergunning Project Ligging Kadastrale ligging Contactpersoon OMV/2019/00167 OMV_2019047468 bouwen van een garage tegen de linker zijgevel

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

De melding heeft betrekking op een terrein gelegen te Zuidzandstraat Brugge, kadastraal gekend in BRUGGE 3 AFD/BRUGGE, sectie C, 1281G

De melding heeft betrekking op een terrein gelegen te Zuidzandstraat Brugge, kadastraal gekend in BRUGGE 3 AFD/BRUGGE, sectie C, 1281G OMG referentie: OMV_2019018782 Inrichtingsnummer: 20190212-0040 Besluit van het college van burgemeester en schepenen dd. 11 maart 2019 tot aktename van de melding klasse 3 van Zara Home België nv voor

Nadere informatie

Schepencollege van

Schepencollege van Schepencollege van 11.06.2019 Lijst met besluiten en behandelde punten van het schepencollege dd. 11.06.2019. Bekendmaking op: Goedkeuren redactie notulen schepencollege 24 en 28.05.2019 Leveren van lessenaardeksel

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST nr. A/2010/0033 van 20 oktober 2010 in de zaak 2010/0309/A/3/0291 In zake:... bijgestaan en vertegenwoordigd door: advocaat Geert AMPE kantoor houdende te 8400

Nadere informatie

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE BEKENDMAKING MELDINGSAKTE de secretaris de burgemeester Referentie gemeente Referentie omgevingsvergunning Project Ligging Kadastrale ligging O2018-00007ME OMV_2018041862 plaatsen van een gesloten overkapping

Nadere informatie

Besluitenlijst college van burgemeester en schepenen van 15 februari 2019

Besluitenlijst college van burgemeester en schepenen van 15 februari 2019 Besluitenlijst college van burgemeester en schepenen van 15 februari 2019 1. Goedkeuren verslag Het college van burgemeester en schepenen keurt het verslag van de zitting van 8 februari 2019 goed. 2. Goedkeuren

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN TUSSENARREST

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN TUSSENARREST RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN TUSSENARREST van 16 januari 2018 met nummer RvVb/S/1718/0444 in de zaak met rolnummer RvVb/1415/0466/SA/0443 Verzoekende partijen 1. de heer Jeroen DEVENYN 2. de heer

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren wijziging meerjarenplan 2014-2019

Nadere informatie

De melding omvat de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit (IIOA) van de derde klasse.

De melding omvat de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit (IIOA) van de derde klasse. OMG referentie: OMV_2019020080 Inrichtingsnummer: 20190214-0061 Besluit van het college van burgemeester en schepenen dd. 11 maart 2019 tot aktename van de melding klasse 3 van Fluvius system operator

Nadere informatie

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE BEKENDMAKING MELDINGSAKTE Referentie omgevingsloket : OMV_2019045944 Het college van burgemeester en schepenen heeft in de zitting van 6 mei 2019 het volgende beslist: Het college neemt akte van de melding

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTELIJKE OMGEVINGSAMBTENAAR

VERSLAG VAN DE GEMEENTELIJKE OMGEVINGSAMBTENAAR Stad Herentals Projectnr. Omgevingsvergunning: OMV_2019060766 Inrichtingsnummer: 20190507-0095 Besluit van het college van burgemeester en schepenen tot aktename van de melding van nv Novatech International

Nadere informatie

BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN 18 februari 2019

BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN 18 februari 2019 Markt 1 9890 GAVERE T 09 389 29 00 - F 09 389 29 01 www.gavere.be BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN 18 februari 2019 ALGEMEEN 1. Goedkeuren notulen van 11 februari 2019 GRONDGEBIEDZAKEN

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/226

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/226 1/7 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/226 GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE HET OPMAKEN VAN EEN REGISTER VOOR VERWAARLOOSDE WONINGEN

Nadere informatie

Verwaarloosde woningen en gebouwen registratie en belasting ( )

Verwaarloosde woningen en gebouwen registratie en belasting ( ) Gemeenteraad 11 december 2017 Verwaarloosde woningen en gebouwen registratie en belasting (2018-2022) Punt 1 Het reglement 'Verwaarloosde woningen en gebouwen - registratie en belasting' als volgt vast

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST nr. A/2014/0287 van 22 april 2014 in de zaak 1213/0576/A/1/0539 In zake: mevrouw Martine VAN BOCXLAER, wonende te 9940 Evergem, Langerbrugsestraat 36 verzoekende

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 11 JUNI 2019

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 11 JUNI 2019 ENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 11 JUNI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Marc Doutreluingne, burgemeester; Eliane Spincemaille, Isabelle Degezelle, Kristof Vromant, Raf Deprez,

Nadere informatie

Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 11 februari 2019

Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 11 februari 2019 Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 11 februari 2019 1. Gunstig adviseren renovatie sportaccommodatie sporthal Kaprijke De vzw Katholieke scholen regio Kaprijke schreef een opdracht

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN TUSSENARREST

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN TUSSENARREST RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN TUSSENARREST van 9 oktober 2018 met nummer RvVb/A/1819/0155 in de zaak met rolnummer 1617/RvVb/0701/A Verzoekende partijen 1. de heer Johan VANDEVENNE 2. mevrouw Gerda

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 12 FEBRUARI 2019

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 12 FEBRUARI 2019 ENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 12 FEBRUARI 2019 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Eliane Spincemaille, Isabelle Degezelle, Kristof Vromant, Raf Deprez, Marc Desloovere,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTELIJKE OMGEVINGSAMBTENAAR

VERSLAG VAN DE GEMEENTELIJKE OMGEVINGSAMBTENAAR Stad Herentals Projectnr. Omgevingsvergunning: OMV_2019078502 Inrichtingsnummer: 20190615-0012 Besluit van het college van burgemeester en schepenen tot aktename van de melding van de heer Osman Sherzad

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST van 26 september 2017 met nummer RvVb/A/1718/0094 in de zaak met rolnummer 1617/RvVb/0579/SA Verzoekende partijen Verwerende partij 1. de heer William ROTTIERS

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 5 MAART 2019

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 5 MAART 2019 ENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 5 MAART 2019 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Eliane Spincemaille, Isabelle Degezelle, Kristof Vromant, Raf Deprez, Marc Desloovere,

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST van 2 augustus 2016 met nummer RvVb/A/1516/1389 in de zaak met rolnummer 1516/RvVb/0046/SA Verzoekende partij mevrouw Pauline PENNE vertegenwoordigd door advocaat

Nadere informatie

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE BEKENDMAKING MELDINGSAKTE Vic Barbary Waarnemend secretaris Referentie gemeente: Referentie omgevingsvergunning: Naam exploitant Project: Ligging: Kadastrale ligging: Dossiernummer milieu: Kurt Vanryckeghem

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST van 11 september 2018 met nummer RvVb/A/1819/0052 in de zaak met rolnummer 1718/RvVb/0029/A Verzoekende partij mevrouw Gerda BORREMANS vertegenwoordigd door advocaat

Nadere informatie

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE BEKENDMAKING MELDINGSAKTE Guido De Langhe algemeen directeur Kurt Vanryckeghem burgemeester Referentie gemeente: Referentie omgevingsvergunning: Naam aanvrager: Project: Ligging: Kadastrale ligging: OMV_2018037617

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN VOORZITTER VAN DE DERDE KAMER ARREST nr. A/2013/0075 van 19 februari 2013 in de zaak 2010/0528/SA/3/0681 In zake: de nv... bijgestaan en vertegenwoordigd door: advocaat

Nadere informatie

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE BEKENDMAKING MELDINGSAKTE Referentie omgevingsloket Inrichtingsnummer 20180424-0014 Projectnaam PE_14HER_melding telefooncentrale klasse 3 Ligging Molenvest 27A te 2200 Herentals Afdeling 13011, sectie

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST nr. RvVb/A/1516/1485 van 30 augustus 2016 in de zaak 1314/0012/A/1/0008 In zake: INTERCOMMUNALE WATERLEIDINGSMAATSCHAPPIJ VAN VEURNE-AMBACHT, met zetel te 8670

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 22 JANUARI 2019

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 22 JANUARI 2019 ENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 22 JANUARI 2019 Aanwezig: Eliane Spincemaille, dd. burgemeester; Isabelle Degezelle, Kristof Vromant, Raf Deprez, Marc Desloovere, Marc Claeys,

Nadere informatie

STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE

STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE stad brugge dienst ruimtelijke ordening STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE Herziening Vastgesteld door de Gemeenteraad in zitting van

Nadere informatie

Goedkeuren notulen van het college van burgemeester en schepenen van 2 juli 2019

Goedkeuren notulen van het college van burgemeester en schepenen van 2 juli 2019 Besluitenlijst college van burgemeester en schepenen Vergadering van dinsdag 09 juli 2019 Conform de bepalingen uit het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 (art. 285, 286 en 287) lijsten wij de

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN TUSSENARREST nr. A/2011/0030 van 23 maart 2011 in de zaak 2010/0319/SA/3/0300 In zake: 1. de vzw... 2. mevrouw... 3. de heer... bijgestaan en vertegenwoordigd door: advocaat

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST nr. A/4.8.14/2014/0038 van 24 juni 2014 in de zaak 1314/0216/A/4/0183 In zake: de heer Daniël VANDERVELPEN bijgestaan en vertegenwoordigd door: advocaat Geert DEMIN

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 19 FEBRUARI 2019

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 19 FEBRUARI 2019 ENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 19 FEBRUARI 2019 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Eliane Spincemaille, dd. burgemeester voor agendapunt 17; Eliane Spincemaille, Isabelle

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN TUSSENARREST van 18 juli 2017 met nummer RvVb/S/1617/1046 in de zaak met rolnummer 1617/Rvvb/0407/SA Verzoekende partij de heer Ferdinand B. JANTZEN vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Besluitenlijst van het Schepencollege van dinsdag 5 februari 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het decreet lokaal bestuur.

Besluitenlijst van het Schepencollege van dinsdag 5 februari 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het decreet lokaal bestuur. Zitting Schepencollege van 05.02.2019. --------------------------------------------------------- Besluitenlijst van het Schepencollege van dinsdag 5 februari 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het

Nadere informatie

BEKENDMAKING BESLISSING OMGEVINGSVERGUNNING

BEKENDMAKING BESLISSING OMGEVINGSVERGUNNING BEKENDMAKING BESLISSING OMGEVINGSVERGUNNING Referentie omgevingsloket: OMV_2018151007 Door de heer David Van Ballaert werd een aanvraag ingediend voor exploitatie van een ingedeelde inrichting. Kort omschreven

Nadere informatie

Besluitenlijst college van burgemeester en schepenen van 29 maart 2019

Besluitenlijst college van burgemeester en schepenen van 29 maart 2019 Besluitenlijst college van burgemeester en schepenen van 29 maart 2019 1. Goedkeuren verslag Het college keurt het verslag van vorige zitting goed 2. Goedkeuren verbranden snoeiafval ter hoogte van het

Nadere informatie

Omgevingsvergunning - meldingsakte

Omgevingsvergunning - meldingsakte Gemeentebestuur Dienst milieu Kasteelstraat 1-8920 Langemark-Poelkapelle tel 057 49 09 0 milieu@langemark-poelkapelle.be www.langemark-poelkapelle.be Omgevingsvergunning - meldingsakte Besluit van het

Nadere informatie

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE BEKENDMAKING MELDINGSAKTE Vic Barbary Waarnemend secretaris Kurt Vanryckeghem Burgemeester Referentie gemeente Referentie omgevingsvergunning Dossiernummer milieu Naam exploitant Project Ligging Kadastrale

Nadere informatie

BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet VERLENEN VAN TOELATING VOOR DE ORGANISATIE VAN DE SPECULOOSACTIVITEITEN VAN 13 TOT 20 SEPTEMBER 2018 EN GOEDKEUREN VAN EEN TIJDELIJK

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST van 26 september 2017 met nummer RvVb/A/1718/0092 in de zaak met rolnummer 1617-RvVb-0521-A Verzoekende partij de nv ASPIRAVI vertegenwoordigd door advocaat Gregory

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST nr. RvVb/A/1516/0314 van 1 december 2015 in de zaak RvVb/1415/0609/A/0602 In zake: de heer Bart DEVOS bijgestaan en vertegenwoordigd door: advocaat Greg JACOBS

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 mei 2018 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 31 mei 2018 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 31 mei 2018 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Aktename van de intentieverklaringen van

Nadere informatie

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE BEKENDMAKING MELDINGSAKTE de algemeen directeur de burgemeester Referentie gemeente MEL/2019/00015/XM Referentie omgevingsvergunning OMV_2019039035 Project Aanvraag omgevingsvergunning klasse 3 - bronbemaling

Nadere informatie

BELASTING OP HET INDIENEN VAN AANVRAGEN TOT OMGEVINGSVERGUNNING

BELASTING OP HET INDIENEN VAN AANVRAGEN TOT OMGEVINGSVERGUNNING Reglement Belasting op het indienen van aanvragen tot omgevingsvergunning Vastgesteld door de gemeenteraad op 21 december 2017 Bekendgemaakt op www.maldegem.be op 29 december 2017 Argumentatie Aan aanvragen

Nadere informatie

BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet VERLENEN VAN TOELATING VOOR DE ORGANISATIE VAN EN GOEDKEUREN VAN EEN TIJDELIJK AANVULLEND POLITIEREGLEMENT N.A.V. DE SPECULOOSFEESTEN

Nadere informatie

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Datum 04-02-2019 Tijd 14:00-15:55 Locatie Voorzitter Toelichting Schepenzaal Lukas Jacobs aanwezig: Lukas Jacobs, Silke Lathouwers, Jef Van den Bergh,

Nadere informatie

Tekst aangenomen door de plenaire vergadering. van het voorstel van decreet. houdende de nadere regels tot implementatie van de omgevingsvergunning

Tekst aangenomen door de plenaire vergadering. van het voorstel van decreet. houdende de nadere regels tot implementatie van de omgevingsvergunning ingediend op 1059 (2016-2017) Nr. 2 25 januari 2017 (2016-2017) Tekst aangenomen door de plenaire vergadering van het voorstel van decreet van Lode Ceyssens, Axel Ronse, Lydia Peeters, Bart Nevens, Tinne

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST van 25 juni 2019 met nummer RvVb-A-1819-1144 in de zaak met rolnummer 1718-RvVb-0447-A Verzoekende partijen de gemeente SINT-KATELIJNE-WAVER, vertegenwoordigd door

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST nr. A/2011/0162 van 9 november 2011 in de zaak 2010/0276/SA/3/0255 In zake: 1.... 2.... beiden wonende te... advocaat Gert BUELENS kantoor houdende te 2800 Mechelen,

Nadere informatie

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE BEKENDMAKING MELDINGSAKTE Referentie omgevingsloket : OMV_2019005166 Het college van burgemeester en schepenen heeft in de zitting van 18 februari 2019 het volgende beslist: Het college neemt akte van

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST nr. RvVb/A/1516/1294 van 28 juni 2016 in de zaak 1314/0440/A/4/0401 In zake: de heer Alain CHABEAU advocaat Dominique VERMER kantoor houdende te 1160 Brussel, Tedescolaan

Nadere informatie

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen van 22 juli 2019

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen van 22 juli 2019 Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen van 22 juli 2019 1. Agenda en notulen college van burgemeester en schepenen 15/07/2019. Goedkeuring. De agenda en de notulen van de vergadering

Nadere informatie

(AANVULLEND) POLITIE- EN RETRIBUTIEREGLEMENT BETREFFENDE DE INNAME VAN HET OPENBAAR DOMEIN VOOR HET UITVOEREN VAN BEPAALDE WERKEN

(AANVULLEND) POLITIE- EN RETRIBUTIEREGLEMENT BETREFFENDE DE INNAME VAN HET OPENBAAR DOMEIN VOOR HET UITVOEREN VAN BEPAALDE WERKEN (AANVULLEND) POLITIE- EN RETRIBUTIEREGLEMENT BETREFFENDE DE INNAME VAN HET OPENBAAR DOMEIN VOOR HET UITVOEREN VAN BEPAALDE WERKEN Artikel 1. Met ingang van het dienstjaar 2008 dient een retributie betaald

Nadere informatie

Besluitenlijst van College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst van College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst van College van burgemeester en schepenen Datum: 11/02/2019 Uur: 13:30 01 Goedkeuring van het verslag van de vorige zitting Goedkeuring van het verslag van de vorige zitting Het verslag

Nadere informatie

Aktename van een melding voor de exploitatie van ingedeelde inrichtingen of activiteiten

Aktename van een melding voor de exploitatie van ingedeelde inrichtingen of activiteiten Oostrozebekestraat 4-8770 Ingelmunster T 051 33 74 00 - F 051 31 82 83 gemeente@ingelmunster.be - www.ingelmunster.be Aktename van een melding voor de exploitatie van ingedeelde inrichtingen of activiteiten

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST nr. RvVb/A/1516/1491 van 30 augustus 2016 in de zaak RvVb/1415/0506/A/0495 In zake: de bvba MONDY bijgestaan en vertegenwoordigd door: advocaten Jan FERLIN, Peter

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen: zitting van 13 mei Lijst besluiten

College van burgemeester en schepenen: zitting van 13 mei Lijst besluiten College van burgemeester en schepenen: zitting van 13 mei 2019 Lijst besluiten Secretariaat. 1. Goedkeuring van de notulen van de vorige zitting. Het college van burgemeester en schepenen keurt de notulen

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST van 27 november 2018 met nummer RvVb-A-1819-0351 in de zaak met rolnummer 1718-RvVb-0415-SA -Verzoekende partijen 1. de heer Willy WANTE 2. de heer Mohamed TABLA

Nadere informatie