BURGERINITIATIEF "PROTESTMANIFESTATIE TEGEN DE AFBOUW VAN HET SMC EN DE ACUTEZORG IN VOORNE PUTTEN EN ROZENBURG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BURGERINITIATIEF "PROTESTMANIFESTATIE TEGEN DE AFBOUW VAN HET SMC EN DE ACUTEZORG IN VOORNE PUTTEN EN ROZENBURG"

Transcriptie

1 BURGERINITIATIEF "PROTESTMANIFESTATIE TEGEN DE AFBOUW VAN HET SMC EN DE ACUTEZORG IN VOORNE PUTTEN EN ROZENBURG

2 GESPREK OP WOENSDAG 20 MEI 2015 MET DE BETROKKEN ORGANISATIES Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond: Burgemeesters, Maasstad Ziekenhuis: Directie Dhr. A.A. Westerlaken, Dhr. J.J. Dorresteijn, Ikazia: Directie Dhr. R.P.D. Kievit, Van Weel Bethesda: Directie Dhr. J. C. Moerland, Dhr. P.C. Van der Velden, Spijkenisse MC: Directie Dhr. M. Verveer, RvC Spijkenisse MC: Mw. A. Ansink, Dhr D.F. Flink, Dhr. R.J. van Renterghem en Dhr. A.J. Verheul, Directeur HAP Rijnmond: Dhr. B. Prinsen, Medisch Coördinator HAP RvP: Mw. M. Den Otter, Inspectie voor de Gezondheidszorg: Mevrouw Van Diemen-Steenvoorde, Inspecteur-generaal voor de Gezondheidszorg, Zorgverzekeraar CZ: Directie Dhr. Gijzen en Dhr. Rooijmans, Gemeente Nissewaard: Wethouder Dhr, van der Schaaf Burgerinitiatief "Protestmanifestatie tegen de afbouw van het SMC en de Zorg in Nissewaard" d.d. 1/19/2015: Dhr. J.A. Kruit en Dhr. W. Heijdacker

3 DOEL VAN GESPREK De spoedeisende zorgtaken op Voorne Putten en Rozenburg (VPR) goed onder de loep nemen waar nu kwalitatief en kwantitatief zeer slecht tot zeer mager op wordt gescoord. Waardoor het veiligheidsgevoel van onze burgers afgenomen is en het vertrouwen in de zorg organisaties zeer sterk is afgenomen. Ernstige wantoestanden ontstaan en de overlevingskansen in medische noodsituaties sterk zijn afgenomen in onze regio. Besef brengen en krijgen aan en van alle regionale zorgautoriteiten op VPR

4 A Voldoende Huisartsen, Huisartsen Posten en Apotheken die verspreid over Voorne Putten en Rozenburg (VPR) zorgen voor een optimaal 24 uur aanbod, 7 dagen in de week (24/7) met daaraan gekoppeld een goede samenwerkingsverband met de Spoed Eisende Hulp van en met het Spijkenisse Medisch Centrum (SEHSMC).

5 B Een optimaal ingericht regionaal Ziekenhuis (Spijkenisse Medisch Centrum) met een Spoed Eisende Hulp (SEH) afdeling gericht op een 24/7 veilige en vertrouwde omgeving voor alle inwoners en bezoekers van Voorne Putten en Rozenburg op het gebied van alle noodzakelijke medische zorgtaken, die door een huisarts of andere medici niet kunnen worden geboden en waar m.n. bij spoedeisende zaken genoeg ruimte is om patiënten op te vangen ter observatie of verblijf.

6 C Een optimaal ingerichte logistieke voorziening op het gebied van acute noodzakelijke eerste hulp organisaties zoals voldoende Ambulances, Brandweer en Politie op Voorne Putten en Rozenburg.

7 D Kostenbesparende maatregelen voor al onze burgers op Voorne Putten en Rozenburg, maar ook voor de zorgverzekeraars.

8 VOOR ALLE DRIE DE ACUTE ZORGTAKEN A, B EN C GELDT 1. Wanneer CZ, alle gemeentes op VPR, overheid en/of coöperatieziekenhuizen, gezamenlijk ,00 tot ,00 opbrengen voor extra loonkosten bovenop de prestatie bekostiging vanuit de zorgverzekeraar, kan SMC en HAP gezamenlijk in staan voor 24/7 verantwoorde veilige acute nood zorg op VPR met de 3 coöperatie ziekenhuizen als vangnet voor de grotere trauma s bij de gespecialiseerde acute zorg. 2. Het SMC is momenteel volledig ingericht om dit mogelijk te maken d.m.v. de aanwezige Hart Screening Unit HSU.

9 VOOR ALLE DRIE DE ACUTE ZORGTAKEN A, B EN C GELDT 3. Naast de huidige capaciteit benodigd voor de spoedzorg aan de deur (SEH-functie) en de capaciteit voor onvoorziene zorg wanneer klinische bedden in gebruik (ma 08:00 t/m vrij 20:00u), kan er met een kleine capaciteitsuitbreiding dit 24 uur/7 dagen in de week gerealiseerd worden binnen SMC. Filtering van acute zorg door meerdere HAP s en Apotheken, SMC in de 2e lijn en de overloop HAP, 24 uur/7 dagen in de week 4 tot 8 care-bedden voor kortdurende (tot 48u) acute zorg (met 3 extra nachtendiensten op, vrijdag, zaterdag en zondag van 23:00 uur tot 07:00 uur t.b.v. continu IC-verpleegkundige, beschikbaar arts-assistent en oproep anesthesist of intensivist), waardoor minder snel uitgeweken hoeft te worden naar Rotterdam of Dirksland.

10 VOOR ALLE DRIE DE ACUTE ZORGTAKEN A, B EN C GELDT 4. De borging van het Veiligheidsgevoel van een ieder op VPR en de acute inzet door de eerste hulp organisaties bij grotere calamiteiten kunnen hierdoor nog sterker en betere gerealiseerd worden, waarbij de steeds groter wordende angst van onze inwoners wordt geëlimineerd. Tevens zal de 15 minuten norm in aanrijtijden bij acute noodhulp geborgd worden.

11 VOOR D GELDT Kostenbesparende maatregelen zijn o.a.: Reistijden verkorten en reiskosten verlagen door directe hulp in eigen regio Zoals lagere parkeerkosten, besparingen op brandstoffen, slijtages aan eigen voertuigen doordat men minder ver behoeft te rijden. Kortere verblijf-/wachttijden bij meerdere en beter uitgeruste acute zorgvoorzieningen. Minder kosten aan zorg door b.v. kortere Ambulance-ritten, geen of minder inzet van de SEH Helikopter.

12 DE CIJFERS OP EEN RIJTJE De prestatie voor Nissewaard (voormalige gemeenten Bernisse en Spijkenisse) laat een stijgende trend zien in de prestatie van de ambulance-aanrijdtijden. In Q is de prestatie licht verbeterd. Van 85,7% naar 87,6% Het Spijkenisse Medisch Centrum heeft per 1 januari 2015 een smaller zorg aanbod gekregen waardoor ambulances vaker onderweg zijn naar ziekenhuizen in Rotterdam of Dirksland waardoor de transportkosten voor de zorgverzekeraars enorm zijn toegenomen. De cijfers worden beïnvloed door de Rappid responder, deze kunnen geen patiënten meenemen

13 AANVULLENDE INFORMATIE Het aantal A1 ritten is gestegen waardoor de dekkingsgraad in het gebied verder onder druk is komen te staan. En dan hebben we het nog niet over besteld vervoer, waar patiënten nog langer moeten wachten en niet is meegenomen in de berekeningen. Regio breed geldt de norm van 95%, omdat dit niet overal haalbaar is (met name in de landelijke gebieden) is met de zorgverzekeraars een kritische ondergrens van 80% afgesproken op gemeenteniveau. (B&W s)???????????? Gelijktijdigheid is een veel voorkomende redenen voor een tijdsoverschrijding en houdt in dat op een zelfde moment meerdere A1 ritten vallen. In een landelijk gebied waar bijvoorbeeld 2 ambulances (dynamisch) gestationeerd zijn kan het voorkomen dat er een melding komt terwijl 1 ambulance al een patiënt vervoerd naar het ziekenhuis. De tweede ambulance zal dan van iets verder moeten komen.

14 REËLE BEPERKTE UITBREIDING De Het SMC en de zorgverzekeraars zijn ca ,00 per jaar meer kwijt aan extra personeelskosten wanneer voorgestelde reële beperkte uitbreiding wordt toegepast, besparen daar en tegen op de niet meer benodigde honderden extra ambulanceritten vanuit het SMC naar de andere ziekenhuizen. De extreme ernstige acute noodzorg (ernstige trauma s) blijft richting de optimaal ingerichte ziekenhuizen in Rotterdam gaan, dat veranderd niet. In de omgeving Hellevoetsluis een 2 de HAP met een 24/7 Apotheek realiseren, van 17:00 tot ca. 21:00 uur Onderzoeken of de opstelplaatsen nog wel voldoen aan de verwachtingen. Bereidwilligheid van een iedere betrokken instantie.

15 OPLOSSINGEN Samenwerking tussen en met alle betrokken partijen (lees alle verantwoordelijken) is een must. Gemeente-/Landelijke politiek en alle Zorgautoriteiten. Voor VPR geldt: alle gemeenten praten met elkaar en stemmen zaken met elkaar af. Ook luisteren naar de Burgers is een Pre. Burgemeesters zijn hoofdelijk verantwoordelijk voor het borgen van de veiligheid, welzijn en zorg van al onze inwoners bezoekers van hun gemeente, geef de burgemeesters dan ook de macht om zo nodig voldoende geld te genereren t.b.v. VPR. Norm overschrijdingen/-bijstelling is uit den boze!!!!! Alle gemeentepolitieke fracties op 1 lijn krijgen is een must. Haal de macht weg bij de zorgverzekeraars en de grote ziekenhuizen en stem de juiste kosten/tarieven voor alle zorg af met de zorgverzekeraars. Spreek elkaar aan op de eigen verantwoordelijkheden.

16 OPLOSSINGEN Er zijn landelijke initiatieven in ontwikkeling om te komen tot een soort van anderhalf lijnzorg, een vorm van acute hulp tussen de eerstelijns- (huisartsen) en tweedelijnszorg (ziekenhuis). Dit zou dan de vorm kunnen hebben van care bedden dichtbij, waar de acute patiënt voor een korte tijd kan verblijven voor lichtere spoedhulp of in de diagnosefase. Er is nieuwe wetgeving op komst waardoor beleid van onder meer zorgverzekeraars stringenter bewaakt zal worden door een maatschappelijke raad. Door middel van deze raad zullen alle partijen, dus ook de inwoners, hun invloed kunnen uitoefenen op het beleid. Dit zal leiden tot een meer sluitende zorg.

17 WAT GAAN WIJ NOG DOEN Bij de 4 gemeenten aankloppen via gebruik te maken van spreekrecht, vragen hun zorg macht op te eisen bij landelijke politiek in Den Haag. De huisartsen op Voorne de oorlog verklaren, eisen dat zij zich ook volledig gaan inzetten voor inwoners in acute nood. Zij die niet willen aangeven bij de De Tuchtcolleges voor de Gezondheidszorg. De zorgverzekeraars vertellen dat het anders moet 8,5 miljard in de buffers kan niet, het inwilligen van onze eisen kan niet betekenen dat de zorgpremies omhoog moeten. Doorgaan met acties wanneer geen resultaten behaald worden. Op naar den Haag?

18 Discussie en Vragen!

Bestuurlijke rapportage Toenemende druk op de acute zorg in Voorne-Putten

Bestuurlijke rapportage Toenemende druk op de acute zorg in Voorne-Putten Bestuurlijke rapportage Toenemende druk op de acute zorg in Voorne-Putten Inleiding Deze rapportage is opgesteld in samenwerking tussen Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond (AZRR) en Huisartsenposten Rijnmond

Nadere informatie

Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Bruins Slot (CDA) over acute zorg op de Zuid-Hollandse eilanden (2017Z03782).

Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Bruins Slot (CDA) over acute zorg op de Zuid-Hollandse eilanden (2017Z03782). > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Onderwerp: Overzicht ontwikkelingen en maatregelen aanrijtijden RAV Haaglanden

Onderwerp: Overzicht ontwikkelingen en maatregelen aanrijtijden RAV Haaglanden Bijlage 2 bij Informatiebrief aan de Raad m.b.t. aanrijtijden RAV Haaglanden: Onderwerp: Overzicht ontwikkelingen en maatregelen aanrijtijden RAV Haaglanden 2013-2017 Aanleiding RAV Haaglanden legt verantwoording

Nadere informatie

2013D45649 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG

2013D45649 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG 2013D45649 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG In de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport bestond er bij enkele fracties behoefte een aantal vragen en opmerkingen voor te leggen

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 1 september 2016 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 1 september 2016 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Aanrijdtijden Brandweer en Ambulance Tot en met 30 september 2013

Aanrijdtijden Brandweer en Ambulance Tot en met 30 september 2013 Aanrijdtijden Brandweer en Ambulance Tot en met 30 september 2013 Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond Ambulancezorg Actuele ontwikkelingen in de afgelopen negen maanden Ambulancezorg Prestaties Aanrijdtijden

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 30 augustus 2013 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 30 augustus 2013 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 255 XP DEN HAAG T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

Laurentius Cliëntenpanel

Laurentius Cliëntenpanel Laurentius Cliëntenpanel Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis Rapportage auteur: Jos Beerens, augustus 2015 Respons 52% 48 52 Ingevuld Niet ingevuld Hoe belangrijk vindt u het dat er een centrale huisartsenpost

Nadere informatie

Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Bruins Slot (CDA) over spoed-ambulances die vaak te laat komen (2016Z08663).

Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Bruins Slot (CDA) over spoed-ambulances die vaak te laat komen (2016Z08663). > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 12 april 2017 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 12 april 2017 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Behoud basis (spoed)zorg Weert

Behoud basis (spoed)zorg Weert 00 Behoud basis (spoed)zorg Weert Wat is er aan de hand? Als het aan de zorgverzekeraars ligt, verdwijnt de complexe spoedzorg in de toekomst uit Weert. Wellicht heeft u hierover al in de media gelezen.

Nadere informatie

Datum 17 januari 2019 Betreft Commissiebrief Tweede Kamer inzake Stichting stelt lijst op met medische incidenten rond ziekenhuis Lelystad

Datum 17 januari 2019 Betreft Commissiebrief Tweede Kamer inzake Stichting stelt lijst op met medische incidenten rond ziekenhuis Lelystad > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2018 2019 31 016 Ziekenhuiszorg 29 247 Acute zorg Nr. 246 BRIEF VAN DE MINISTER VOOR MEDISCHE ZORG Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

Maatschappelijk Domein De gemeenteraad van Purmerend. ons kenmerk

Maatschappelijk Domein De gemeenteraad van Purmerend. ons kenmerk gemeentebestuur PURMEREND Maatschappelijk Domein De gemeenteraad van Purmerend uw brief van uw kenmerk ons kenmerk 1471985 datum 21 maart 2019 onderwerp Brief minister Bruins Geachte leden van de raad,

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 19 maart 2019 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 19 maart 2019 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Datum: 20 november 2017 Betreft: Update ontwikkelingen en aanpak van druk in de acute zorg

Datum: 20 november 2017 Betreft: Update ontwikkelingen en aanpak van druk in de acute zorg Ministerie van VWS T.a.v. Mr. drs. B.J. Bruins Postbus 20350 2500 EJ Den Haag Datum: 20 november 2017 Betreft: Update ontwikkelingen en aanpak van druk in de acute zorg Geachte heer Bruins, Conform verzoek

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 10 november 2015 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 10 november 2015 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 25 VX Den Haag T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 1 oktober 2018 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 1 oktober 2018 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 14 april 2015 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 14 april 2015 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP DEN HAAG T 070 340 79 11 F 070 340 78

Nadere informatie

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Motie hospice Voorne

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Motie hospice Voorne AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS Kenmerk: 203924 Sector: Inwonerszaken Team : Openbare Orde, Welzijn & Onderwijs Onderwerp: Motie hospice Voorne Besluit: 1. In te stemmen met de wijze van afhandeling van

Nadere informatie

SAMENWERKEN. PlusPunt Ouderenzorg Oostelijk Zuid-Limburg. Frank Guldemond Kaderhuisarts Ouderengeneeskunde

SAMENWERKEN. PlusPunt Ouderenzorg Oostelijk Zuid-Limburg. Frank Guldemond Kaderhuisarts Ouderengeneeskunde SAMENWERKEN PlusPunt Ouderenzorg Oostelijk Zuid-Limburg Frank Guldemond Kaderhuisarts Ouderengeneeskunde Inleiding Zorgcontinuüm Ouderenzorg PlusPunt Ouderenzorg Knelpunten en Succesfactoren Vragen? Nieuwe

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad. 21 juni / juli Beste raadsleden,

Aan de gemeenteraad. 21 juni / juli Beste raadsleden, Raadhuislaan 6, Rockanje Postadres: Postbus 550, 3235 ZH Rockanje E-mailadres: gemeente@westvoorne.nl Telefoon (0181) 40 80 00 Fax (0181) 40 80 99 Uw kenmerk: Aan de gemeenteraad Uw brief van: Ons kenmerk:

Nadere informatie

In deze maandelijkse nieuwsbrief praten we u bij over onze toekomstplannen. Over wat er is gebeurd en wat er op de planning staat.

In deze maandelijkse nieuwsbrief praten we u bij over onze toekomstplannen. Over wat er is gebeurd en wat er op de planning staat. 1 van 9 2-5-2019 19:51 Online lezen Afmelden Nieuwsbrief Toekomst HMC Mei 2019 Even bijpraten... In deze maandelijkse nieuwsbrief praten we u bij over onze toekomstplannen. Over wat er is gebeurd en wat

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 28 januari 2015 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 28 januari 2015 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 255 XP DEN HAAG T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 10 december 2012 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 10 december 2012 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 25 VX DEN HAAG T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

Lagerhuisdebat spoedzorg shertogenbosch. keuzestress in de spoedzorg 26 september en 3 oktober 2014 gespreksleiders Paul Jorna en Marian Frijters

Lagerhuisdebat spoedzorg shertogenbosch. keuzestress in de spoedzorg 26 september en 3 oktober 2014 gespreksleiders Paul Jorna en Marian Frijters Lagerhuisdebat spoedzorg shertogenbosch keuzestress in de spoedzorg 26 september en 3 oktober 2014 gespreksleiders Paul Jorna en Marian Frijters Toelichting werkwijze; Landelijke ontwikkelingen Visie en

Nadere informatie

SPIJKENISSE Medisch Centrum

SPIJKENISSE Medisch Centrum SPIJKENISSE Medisch Centrum Datum : 23 augustus 2013 Betreft : Informatie zorgaanbod en ontwikkelingen Geachte collega, Met deze brief informeren wij u graag over het zorgaanbod van het Spijkenisse Medisch

Nadere informatie

Evaluatie locatieprofiel ziekenhuislocatie Den Helder. Continu op zoek naar de meest optimale zorg voor iedere patiënt

Evaluatie locatieprofiel ziekenhuislocatie Den Helder. Continu op zoek naar de meest optimale zorg voor iedere patiënt Evaluatie locatieprofiel ziekenhuislocatie Den Helder Continu op zoek naar de meest optimale zorg voor iedere patiënt 1 januari 2015 implementatie locatieprofiel ziekenhuislocatie Den Helder: behouden

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 12 december 2017 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 12 december 2017 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

rapportage Inspectie voor de Gezondheidszorg Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Minister van VWS Inspecteur-generaal

rapportage Inspectie voor de Gezondheidszorg Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Minister van VWS Inspecteur-generaal Inspectie voor de Gezondheidszorg Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport 2013-544992 rapportage Aan Van Vie Kopie Onderwerp Minister van VWS Inspecteur-generaal Verloskundige zorg regio Meppel

Nadere informatie

Enquete Spoedzorg. Published by Erik Bloem 28 September 2016 at 15:09 Powered by Enalyzer

Enquete Spoedzorg. Published by Erik Bloem 28 September 2016 at 15:09 Powered by Enalyzer Enquete Spoedzorg Published by Erik Bloem 28 September 2016 at 15:09 Powered by Enalyzer Page 1 Enquete Spoedzorg Published by Erik Bloem 28 September 2016 at 15:09 Powered by Enalyzer Not Answered Refused

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 25 maart 2014 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 25 maart 2014 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 255 XP DEN HAAG T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

Intensive care (IC) West 32. Algemene informatie

Intensive care (IC) West 32. Algemene informatie Intensive care (IC) West 32 Algemene informatie Welkom Namens allen die hier aan uw behandeling en verzorging zullen meewerken, heten wij u van harte welkom op onze afdeling. Uw komst naar onze afdeling

Nadere informatie

Acute Zorg in Zeeland. De profieldiscussie toegelicht: Van EHBO naar de SEH van nu

Acute Zorg in Zeeland. De profieldiscussie toegelicht: Van EHBO naar de SEH van nu Acute Zorg in Zeeland De profieldiscussie toegelicht: Van EHBO naar de SEH van nu Doel Is er nieuws onder de zon? Ecclesiasticus 1;9 Wat was het? Waar gaan we naartoe? Nieuws onder de zon? De patiënt vraagt

Nadere informatie

Stops zijn een verzoek aan de ambulancedienst om een bepaalde acute zorgafdeling in een ziekenhuis tijdelijk te ontzien, omdat het erg druk is en de

Stops zijn een verzoek aan de ambulancedienst om een bepaalde acute zorgafdeling in een ziekenhuis tijdelijk te ontzien, omdat het erg druk is en de > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 4 november 2011 Betreft Kamervragen. Geachte Voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 4 november 2011 Betreft Kamervragen. Geachte Voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 25 VX DEN HAAG T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 25 maart 2015 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 25 maart 2015 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 255 XP DEN HAAG T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

Datum: 31 mei 2018 Betreft: Update stand van zaken en aanpak van drukte in de acute zorg

Datum: 31 mei 2018 Betreft: Update stand van zaken en aanpak van drukte in de acute zorg Ministerie van VWS T.a.v. Mr. drs. B.J. Bruins Postbus 20350 2500 EJ Den Haag Datum: 31 mei 2018 Betreft: Update stand van zaken en aanpak van drukte in de acute zorg Geachte heer Bruins, In navolging

Nadere informatie

Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Kooiman (SP) over de sluiting van de spoedeisende hulppost in Woerden (2017Z07093).

Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Kooiman (SP) over de sluiting van de spoedeisende hulppost in Woerden (2017Z07093). > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Actiz Marktdag GRZ ELV GZSP Regionale Coördinatie - 28 juni Welkom bij. Bart Dingemans, directeur

Actiz Marktdag GRZ ELV GZSP Regionale Coördinatie - 28 juni Welkom bij. Bart Dingemans, directeur Actiz Marktdag GRZ ELV GZSP Regionale Coördinatie - 28 juni 2019 Welkom bij Bart Dingemans, directeur Kortdurende herstelzorg eerste lijn Doel: veilige terugkeer naar huis Berenschot heeft begin 2013 berekend

Nadere informatie

Notitie GHOR Rotterdam Rijnmond

Notitie GHOR Rotterdam Rijnmond Notitie GHOR Rotterdam Rijnmond Uitgangspunten voor de spoedeisende zorg Paul van Beers Amersfoort 7 april 2014 Aanleiding Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft in 2013 een zogeheten Kwaliteitsvisie Spoedeisende

Nadere informatie

Huisartsenkliniek Houten Anderhalvelijnzorg = Eerstelijnszorg PLUS

Huisartsenkliniek Houten Anderhalvelijnzorg = Eerstelijnszorg PLUS Huisartsenkliniek Houten Anderhalvelijnzorg = Eerstelijnszorg PLUS JvEI - 16 februari 2016 zorg een zorg.. Antoinette Blok Directeur Zorg in Houten Zorg in Houten - missie De best mogelijke geïntegreerde

Nadere informatie

We lichten de onderwerpen uit de kwaliteitsagenda hieronder verder toe.

We lichten de onderwerpen uit de kwaliteitsagenda hieronder verder toe. Kwaliteitsagenda Zorg Thuis 2016 Mensen met een kwetsbare gezondheid blijven langer zelfstandig thuis wonen. Dat kan alleen als zorg thuis goed geregeld is. Mensen hebben recht op maatwerk van goede kwaliteit

Nadere informatie

Samenwerking op terrein van IC-zorg tussen ziekenhuizen in Noordoost- Nederland en afspraken over specialismen die op meerdere locaties werkzaam zijn

Samenwerking op terrein van IC-zorg tussen ziekenhuizen in Noordoost- Nederland en afspraken over specialismen die op meerdere locaties werkzaam zijn Vastgesteld Rapport Samenwerking op terrein van IC-zorg tussen ziekenhuizen in Noordoost- Nederland en afspraken over specialismen die op meerdere locaties werkzaam zijn Bezoek aan Antonius Zorggroep te

Nadere informatie

FACTSHEET. Voorlegger bij rapport Schaal- en synergieeffecten bij de spoedeisende hulp, IPSE studies, juli 2013

FACTSHEET. Voorlegger bij rapport Schaal- en synergieeffecten bij de spoedeisende hulp, IPSE studies, juli 2013 FACTSHEET Voorlegger bij rapport Schaal- en synergieeffecten bij de spoedeisende hulp, IPSE studies, juli 2013 De spoedeisende hulp (SEH) staat volop in de belangstelling van het beleid. Het aantal SEH-locaties,

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 10 maart 2010 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 10 maart 2010 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 25 VX DEN HAAG T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

Alles voor de patiënt

Alles voor de patiënt Alles voor de patiënt in De ambulancezorg Brabant-Zuidoost (AZ) staat voor verantwoorde ambulancezorg op maat, op het afgesproken moment en/of zo spoedig mogelijk. AZ biedt verantwoorde ambulancezorg door

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 4 juli 2019 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 4 juli 2019 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

PICA Seminar Patiëntenlogistiek. Spreiding en bereikbaarheid acute zorg

PICA Seminar Patiëntenlogistiek. Spreiding en bereikbaarheid acute zorg PICA Seminar Patiëntenlogistiek Spreiding en bereikbaarheid acute zorg 1 10 december 2012 Spreiding en bereikbaarheid acute zorg Acute zorg, vraag, aanbod, patiëntenstromen Bereikbaarheid SEH s Spreiding

Nadere informatie

Waardegedreven en persoonsgerichte zorg: zorg die verder reikt

Waardegedreven en persoonsgerichte zorg: zorg die verder reikt SRZ-congres Veiligheid & Kwaliteit Waardegedreven en persoonsgerichte zorg: zorg die verder reikt Datum Locatie Doelgroep Dagvoorzitter Donderdag 7 december 2017 van 15.00 20.00 uur Erasmus Paviljoen Rotterdam

Nadere informatie

Huisartsenkliniek Houten Antoinette Blok directeur projecten

Huisartsenkliniek Houten Antoinette Blok directeur projecten Huisartsenkliniek Houten Antoinette Blok directeur projecten JvEI 14 maart 2017 Zorg in Houten - missie Samen werken wij aan de beste zorg dicht bij huis Eerstelijnszorg als het kan Specialistische zorg

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op artikel 7 van de Wet marktordening gezondheidszorg;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op artikel 7 van de Wet marktordening gezondheidszorg; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 16992 23 juni 2015 Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 16 juni 2015, kenmerk 776212-137548-MC,

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 13 juni 2013 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 13 juni 2013 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 255 XP DEN HAAG T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

Zorgtafel Toekomst van de zorg in Haagse Hout en Scheveningen

Zorgtafel Toekomst van de zorg in Haagse Hout en Scheveningen Zorgtafel Toekomst van de zorg in Haagse Hout en Scheveningen HMC Bronovo 10 juli 2019 Programma Video: Leonard Witkamp (hoogleraar Telemedicine): Zijn er nog ziekenhuizen in 2030? Norbert Hoefsmit (Raad

Nadere informatie

Procedure Wijziging Acute Zorgaanbod Brabant 20 juni 2013

Procedure Wijziging Acute Zorgaanbod Brabant 20 juni 2013 Procedure Wijziging Acute Zorgaanbod Brabant 20 juni 2013 De Wet Toelating Zorginstellingen (WTZi), welke 1 januari 2006 in werking is getreden, beoogt dat zorgaanbieders zelf verantwoordelijk worden voor

Nadere informatie

Genero Invitational Conference 27 maart 2017

Genero Invitational Conference 27 maart 2017 Genero Invitational Conference 27 maart 2017 Frans Baar, Spec Ouderengeneeskunde, Consulent consultatief palliatief team, directeur stichting Leerhuizen Palliatieve Zorg Ellen Vink, Netwerk coördinator

Nadere informatie

rapportage Inspectie voor de Gezondheidszorg Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Minister van VWS Inspecteur-generaal

rapportage Inspectie voor de Gezondheidszorg Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Minister van VWS Inspecteur-generaal Inspectie voor de Gezondheidszorg Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport 2013-544992 rapportage Aan Van Vie Kopie Onderwerp Minister van VWS Inspecteur-generaal Verloskundige zorg regio Meppel

Nadere informatie

Raads informatiebrief

Raads informatiebrief gemeente Eindhoven Raadsnummer xo. R358O. Oor Inboeknummer robstooz8y Dossiernummer oo8.4oz za februari zozo Raads informatiebrief Betreft motie tot onderzoek Eerste Hulp- en Doktersposten. Inleiding In

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 26 februari 2018 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 26 februari 2018 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Actuele ontwikkelingen en innovaties bij de acute huisartsenzorg en triage. Anoeska Mosterdijk Directeur InEen

Actuele ontwikkelingen en innovaties bij de acute huisartsenzorg en triage. Anoeska Mosterdijk Directeur InEen Actuele ontwikkelingen en innovaties bij de acute huisartsenzorg en triage Anoeska Mosterdijk Directeur InEen AVOND-, NACHT-, EN WEEKEND ACUTE ZORG IN DE EERSTE LIJN ANOESKA MOSTERDIJK 6 oktober 2017

Nadere informatie

Alles voor de patiënt

Alles voor de patiënt Alles voor de patiënt In Oirschot De ambulancezorg Brabant-Zuidoost (AZ) staat voor verantwoorde ambulancezorg op maat, op het afgesproken moment en/of zo spoedig mogelijk. AZ biedt verantwoorde ambulancezorg

Nadere informatie

Datum 23 augustus 2010 Onderwerp beantwoording vragen van de leden Arib, Spekman en Dijsselbloem over medische zorg aan asielzoekers

Datum 23 augustus 2010 Onderwerp beantwoording vragen van de leden Arib, Spekman en Dijsselbloem over medische zorg aan asielzoekers 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Schedeldoekshaven 100 2511 EX Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2013 2014 33 253 Wijziging van de Wet marktordening gezondheidszorg, de Wet cliëntenrechten zorg en enkele andere wetten in verband met het tijdig signaleren

Nadere informatie

De WijkKliniek: betekenis voor ziekenhuis, VVT & doorontwikkelperspectief

De WijkKliniek: betekenis voor ziekenhuis, VVT & doorontwikkelperspectief De WijkKliniek: betekenis voor ziekenhuis, VVT & doorontwikkelperspectief Dit initiatief speelt in een dynamische maatschappelijke context De WijkKliniek is een prachtig initiatief om twee werelden bij

Nadere informatie

De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 2 juni 2014 Betreft Spreiding algemene ziekenhuizen

De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 2 juni 2014 Betreft Spreiding algemene ziekenhuizen > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Postbus 20017 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag www.rijksoverheid.nl Bijlage(n)

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Visie NVSHA op Rapport. Raad voor de Volksgezondheid en Zorg. Medisch-specialistische zorg in 20/20

Visie NVSHA op Rapport. Raad voor de Volksgezondheid en Zorg. Medisch-specialistische zorg in 20/20 Visie NVSHA op Rapport Raad voor de Volksgezondheid en Zorg Medisch-specialistische zorg in 20/20 Oktober 2011 Inleiding Eind oktober 2011 is de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) met het rapport

Nadere informatie

Optimale IC-zorg in Rijnmond vanuit

Optimale IC-zorg in Rijnmond vanuit Optimale IC-zorg in Rijnmond vanuit 1 Onze ambitie De afdelingen Intensive Care van de ziekenhuizen uit de regio Rotterdam-Rijnmond gaan de samenwerking intensiveren. Hierdoor kunnen zij de kwaliteit en

Nadere informatie

De patiënt wil één aanspreekpunt, de huisarts lagere. werkdruk en de verzekeraar goede zorg voor het geld.

De patiënt wil één aanspreekpunt, de huisarts lagere. werkdruk en de verzekeraar goede zorg voor het geld. Discussie zorgverleners over ontwikkeling eerstelijns spoedzorg : De patiënt wil één aanspreekpunt, de huisarts lagere werkdruk en de verzekeraar goede zorg voor het geld. De inwoner van Noord-Nederland

Nadere informatie

Behandeld door adres Kenmerk directie Zorgmarkten Cure JKUK/mbrd/CI/08/01c

Behandeld door  adres Kenmerk directie Zorgmarkten Cure JKUK/mbrd/CI/08/01c Aan de besturen van: - Algemene ziekenhuizen (010) - Academische ziekenhuizen (020) - Ambulancediensten (240) - CPA s (810) en zorgverzekeraars Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht

Nadere informatie

Leids universitair C Medisch Centrum

Leids universitair C Medisch Centrum L Leids universitair C Medisch Centrum afdeling ROAZ regio West aan Ministerie van VWS postzone H1-Q T.a.v. mevrouw drs. E. I. Schippers afzender Prof. dr. W.J.M Spaan Postbus 20350 bezoekadres Albinusdreef

Nadere informatie

Bijlage behorend bij hoofdstuk van het jaarverslag 2004 HDT-Oost

Bijlage behorend bij hoofdstuk van het jaarverslag 2004 HDT-Oost Bijlage behorend bij hoofdstuk 7.8.3 van het jaarverslag 2004 HDT-Oost Bijlage behorend bij hoofdstuk 7.8.3 van het jaarverslag 2004 HDT-Oost Bijlage behorend bij hoofdstuk 6.1 van het jaarverslag 2004

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 14 februari 2017 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 14 februari 2017 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

> Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag

> Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340 78

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2012 2013 29 247 Acute zorg Nr. 185 VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG Vastgesteld 1 juli 2013 In de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Nadere informatie

Sluiting klinische verloskunde in Meppel en uitbreiding ambu lance zorg in IJsselland

Sluiting klinische verloskunde in Meppel en uitbreiding ambu lance zorg in IJsselland Sluiting klinische verloskunde in Meppel en uitbreiding ambu lance zorg in IJsselland Wat heeft dat met elkaar te maken? Soms lijkt een maat regel die geno - men wordt lastig te begrijpen in relatie tot

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2017 2018 29 247 Acute zorg Nr. 255 BRIEF VAN DE MINISTER VOOR MEDISCHE ZORG Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 14 maart

Nadere informatie

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Hartveilig wonen

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Hartveilig wonen AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS Kenmerk: 137502 Sector: Inwonerszaken Team : Openbare Orde, Welzijn & Onderwijs Onderwerp: Hartveilig wonen Besluit: 1. In te stemmen met deelname aan het project Hartveilig

Nadere informatie

Highlights Ambulances in-zicht 2011

Highlights Ambulances in-zicht 2011 Highlights Ambulances in-zicht 2011 Ambulancezorg Nederland brengt ieder jaar een sectorrapport uit waarmee breed inzicht geboden worden in de sector ambulancezorg. Het sectorrapport, Ambulances in-zicht,

Nadere informatie

Hospital at Home. informatiefolder. Universitair Centrum Ouderengeneeskunde. Hospital at Home

Hospital at Home. informatiefolder. Universitair Centrum Ouderengeneeskunde. Hospital at Home Hospital at Home informatiefolder Hospital at Home Universitair Centrum Ouderengeneeskunde Achtergrondinformatie De meeste mensen met dementie wonen thuis, ook als zij zorg nodig hebben. Deze zorg wordt

Nadere informatie

SAMENWERKING HUISARTSENPOST + RAV RAPPORTAGE VAN DE ONDER HUISARTSENPOSTEN GEHOUDEN INTERVIEWS

SAMENWERKING HUISARTSENPOST + RAV RAPPORTAGE VAN DE ONDER HUISARTSENPOSTEN GEHOUDEN INTERVIEWS SAMENWERKING HUISARTSENPOST + RAV RAPPORTAGE VAN DE ONDER HUISARTSENPOSTEN GEHOUDEN INTERVIEWS STAND VAN ZAKEN PER 1 APRIL 2015 SAMENWERKING HUISARTSENPOST + RAV Stand van zaken per 1 april 2015 In het

Nadere informatie

Crisis Medical Care: mobiele ziekenhuizen

Crisis Medical Care: mobiele ziekenhuizen Holland Medical Services levert accommodaties voor medische (nood)hulp. Van mobiele eerstehulpposten tot volledig ingerichte, (semi-)permanente ziekenhuizen. Ons aanbod is chronologisch onderverdeeld in

Nadere informatie

Programma espoed. Gert Koelewijn Project Manager 23 november 2012

Programma espoed. Gert Koelewijn Project Manager 23 november 2012 Programma espoed Gert Koelewijn Project Manager 23 november 2012 Boodschap Voor het verbeteren van de medicatieveiligheid in de acute zorg zijn standaarden beschikbaar. Zij hebben gegevens nodig Inhoud

Nadere informatie

+ = (Basis) spoedpost

+ = (Basis) spoedpost + = (Basis) spoedpost 1 Landelijke ontwikkelingen (basis) spoedzorg 2 Visie van Achmea 3 Belangrijke coalitiepartners 4 Samenwerkingsvormen tussen de SEH en HAP 5 Hoe ziet volgens Achmea de (basis) spoedzorg

Nadere informatie

LEIDRAAD WIJZIGING ACUUT ZORGAANBOD 2.0

LEIDRAAD WIJZIGING ACUUT ZORGAANBOD 2.0 LEIDRAAD WIJZIGING ACUUT ZORGAANBOD 2.0 November 2015 1. Inleiding Het doel van het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) is het borgen en optimaliseren van de beschikbaarheid, de bereikbaarheid en

Nadere informatie

" # Tweede lijn. Eerstelijn. Spoedeisende Hulp. Ambulance. Incident HAP. Callcenter HAP/ huisarts

 # Tweede lijn. Eerstelijn. Spoedeisende Hulp. Ambulance. Incident HAP. Callcenter HAP/ huisarts Incident 112 Callcenter HAP/ huisarts! " # Spoedeisende Hulp Ambulance HAP Tweede lijn Eerstelijn 1 Medisch Manager Ambulancezorg Regionale Ambulance Voorziening Agglomeratie Amsterdam 2 Hoogleraar Zorglogistieke

Nadere informatie

De toekomst van de acute zorg

De toekomst van de acute zorg De toekomst van de acute zorg LHV enquête ANW (nov. 2016) Arnoud Hansma & Joost Barendregt Wat is er aan de hand? Onrust rond ANW Van enquête naar notitie* 4000 reacties huisartsen 1400 suggesties Themabijeenkomst

Nadere informatie

Willen jullie bijgaande brief met bijlagen in Corsa plaatsen en naar de griffie zenden?

Willen jullie bijgaande brief met bijlagen in Corsa plaatsen en naar de griffie zenden? Yvonne Brouwer /Hellevoetsluis Verzonden door: Yvonne Brouwer/Hellevoetsluis 02-05-2013 13:56 Aan gemeente@hellevoetsluis.nl Cc Griffier/Hellevoetsluis@Hellevoet sluis Onderwerp Fw: Toekomst Ruwaard van

Nadere informatie

Beleidsplan Initiatiefnemer: Jeroen Donkers

Beleidsplan Initiatiefnemer: Jeroen Donkers Beleidsplan Initiatiefnemer: Jeroen Donkers Beleidsplan Stichting de Wens Ambulance Gelderland De stichting: De stichting Wens Ambulance Gelderland is 28 december 2016 opgericht. Als bestuurder van de

Nadere informatie

Leden van de Stuurgroep IC t.a.v. D. Gommers, voorzitter Stuurgroep IC

Leden van de Stuurgroep IC t.a.v. D. Gommers, voorzitter Stuurgroep IC > Retouradres Postbus 320, 1110 AH Diemen Leden van de Stuurgroep t.a.v. D. Gommers, voorzitter Stuurgroep Eekholt 4 1112 XH Diemen Postbus 320 1110 AH Diemen www.zorginstituutnederland.nl info@zinl.nl

Nadere informatie

De toekomst van de acute zorg

De toekomst van de acute zorg De toekomst van de acute zorg LHV enquête ANW (nov. 2016) Bart Huber & Joost Barendregt Wat is er aan de hand? Onrust rond ANW Van enquête naar notitie* 4000 reacties huisartsen 1400 suggesties Themabijeenkomst

Nadere informatie

Proeftuin revalidatie en herstel bij kwetsbare ouderen. Rob Tips CZ Eefje Perlot - ZZG

Proeftuin revalidatie en herstel bij kwetsbare ouderen. Rob Tips CZ Eefje Perlot - ZZG Proeftuin revalidatie en herstel bij kwetsbare ouderen Rob Tips CZ Eefje Perlot - ZZG Revalidatie en herstel Doelen De juiste en goede zorg leveren met passende zorginzet Duidelijke, voorspelbare en aansluitende

Nadere informatie

Zorg en nazorg na een behandeling op de Intensive Care

Zorg en nazorg na een behandeling op de Intensive Care Zorg en nazorg na een behandeling op de Intensive Care Waarom nazorg na een Intensive Care behandeling? Onlangs bent u opgenomen geweest op de afdeling Intensive Care. Er is in deze periode veel met u

Nadere informatie

Spoedeisende hulp: Hoe wij werken en waarom u soms moet wachten

Spoedeisende hulp: Hoe wij werken en waarom u soms moet wachten Spoedeisende hulp: Hoe wij werken en waarom u soms moet wachten De afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) biedt 24 uur per dag medische en verpleegkundige hulp bij situaties met een spoedeisend karakter. In

Nadere informatie

Verplaatsing van zorg bij bevallingen Gynaecoloog Nico Mensing van Charante en verloskundige Winnie Ottenhof

Verplaatsing van zorg bij bevallingen Gynaecoloog Nico Mensing van Charante en verloskundige Winnie Ottenhof 1 Van harte welkom De toekomst van het ziekenhuis Bestuurder Ymke Fokma Verplaatsing van zorg bij bevallingen Gynaecoloog Nico Mensing van Charante en verloskundige Winnie Ottenhof Verplaatsing van meerdaagse

Nadere informatie

PROTOCOLLEN MELDINGEN BESCHIKBAARHEID ZIEKENHUIZEN

PROTOCOLLEN MELDINGEN BESCHIKBAARHEID ZIEKENHUIZEN PROTOCOLLEN MELDINGEN BESCHIKBAARHEID ZIEKENHUIZEN calamiteit, time-out, capaciteitsbeperking Auteur: Opdrachtgever: Werkgroep meldingen beschikbaarheid ziekenhuizen ROAZ Drenthe/Groningen en ROAZ Friesland

Nadere informatie

Ons Kenmerk Telnr. / Behandeld door: Verz.

Ons Kenmerk Telnr. / Behandeld door: Verz. Fracties van de gemeenteraden Bodegraven-Reeuwijk, Montfoort, Nieuwkoop, Oudewater, De Ronde Venen, Stichtse Vecht en Woerden Onderwerp: Ondertekening verklaring Zuwe Hofpoort Ziekenhuis Uw Kenmerk: n.v.t.

Nadere informatie

Woensdag. februari. Wat doet BOT-MI? Brandweerscheurkalender 2012

Woensdag. februari. Wat doet BOT-MI? Brandweerscheurkalender 2012 Woensdag 15 Wat doet BOT-MI? februari Het BOT-mi is een samenwerkingsverband van zes ministeries en de daaraan verbonden kennisinstellingen. Het heeft expertise in huis op diverse gebieden zoals het uitvoeren

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie