7 September 2014 NADB Bijeenkomst dansers. Aanwezig: Opening: Mededelingen Topsport Commissie. Rogier Dasselaar stopt bij de NADB.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "7 September 2014 NADB Bijeenkomst dansers. Aanwezig: Opening: Mededelingen Topsport Commissie. Rogier Dasselaar stopt bij de NADB."

Transcriptie

1 7 September 2014 NADB Bijeenkomst dansers. Locatie: Danscentrum Vliek te Nijkerk. Verslag: Ger Cloudt Gastheer: Henk Peter Vos Aanwezig: NADB: Hannie van der Geest, Jeffrey van Meerkerk en Robert van Halder Dansers: Phien Abbink, John en Nel Blind, Stefan en Eline Cloudt, René Ewals en Ymke Lemmens, Martijn Habraken en Daniëlle Vreeman, Guus van Honschoten, Roland Kouwenberg, Wesley van Riel en Wies van Haaren, Ronny en Anne Romijn, Henk en Hennie Schippers, Roy van Uffelen en Geraldine Voost, Alex Visser en Patricia Groenewegen. Opening: Hannie van der Geest opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Zij dankt Henk Peter Vos voor het belangeloos beschikbaar stellen van de accommodatie. Daarnaast wordt een woord van dank uitgesproken naar Patricia Groenewegen, Ciccio Pecoraro (verhinderd) en Geraldine Voost van de Communicatie Commissie voor de hulp bij het voorbereidende werk. Hannie verzoekt iedere aanwezige vooral vrijuit te spreken. Geraldine Voost zal de workshop gaan leiden. Mededelingen Topsport Commissie. Rogier Dasselaar stopt bij de NADB. Rogier Dasselaar heeft besloten te stoppen met de Topsportcommissie. Dit i.v.m. het volgen van een opleiding tot dansdocent bij de Dansacademie te Amsterdam. Dit alles is niet te combineren met het vrijwilligerswerk bij de NADB. Ambition project on-hold. Helaas is de NADB genoodzaakt om het Ambition project on-hold te zetten. De NADB staat helemaal achter het principe van het Ambition project. Geconstateerd is dat trainers en dansers goede resultaten boeken. Het aantal deelnemers is echter onvoldoende om het project financieel te draaien. De NADB wil zich inzetten om de aanwas van wedstrijddansers te vergroten. Er ontstaat een discussie waarin verschillende ideeën genoemd worden zoals het project. Hannie wil dit project weer oppakken en is op zoek naar vrijwilligers om haar hiermee te helpen. Er is ligt een basisplan met als insteek dansles op basisscholen. Ymke Lemmens geeft als tip om ook te kijken naar dansles op middelbare scholen. Er zijn projecten waarbij leerlingen kennis maken met allerlei sporten. Henk Peter Vos noemt het JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) project. Hij heeft hier contacten mee. Dit project wil ook het dansen als bewegingsvorm promoten.

2 Keuze verplaatsen NK s Het NK Latin is naar mei verplaatst. Een van de redenen voor dit besluit is dat na het NK Latin in maart, veel paren het seizoen als geëindigd beschouwen waardoor veel minder Latin paren aan de daaropvolgende wedstrijden deelnemen. Het Formatie en Showdance NK zijn naar november geplaatst om ook de Formatie- en Showdance dansers de mogelijkheid te geven zich optimaal voor te bereiden op zowel de Formatie- Showdanceals de individuele NK s. Onderzoek nieuwe klasse indeling De NADB onderzoekt of de indeling van de klassen aangepast moet worden. Hier gaat een zorgvuldig proces aan vooraf omdat het invloed heeft op alle wedstrijden binnen de NADB, met name ook voor de Regio s. Uiteraard heeft dit ook gevolgen voor het promotiesysteem. Op zijn vroegst is 1 juli 2015 haalbaar. Alle belangrijke partijen zullen in het proces betrokken worden. Er wordt feedback gegeven dat bij deelname van weinig paren (bijv < 10) maar weinig paren promotiepunten krijgen (2). Wellicht dat er een systeem bedacht kan worden waarbij paren eerder punten kunnen verdienen. Uiteraard moet dan wel meer punten gehaald worden om te promoveren. Er wordt zelfs gesuggereerd dat alleen deelname al een punt zou moeten opleveren. Een positief promotiesysteem dus! Zo werkt het bij de WDSF ook. Henk Peter Vos doet de suggestie om een spijkerbroeken-klasse te introduceren. Dat werkt volgens hem laagdrempelig. De discussie verplaatst zich naar de vraag hoe we meer wedstrijddansers op de wedstrijden kunnen krijgen. Jeffrey noemt daarbij dat er ook gesprekken plaatsvinden met andere dansbonden zoals NDO en NVAD om tot een goede samenwerking te komen. Het gevoel leeft dat senioren afhaken omdat de wachttijden tijdens de wedstrijden vaak lang zijn. Ook het late eindtijdstip is voor sommigen een probleem. Robert legt uit dat het lange wachten niet altijd voorkomen kan worden. Denk aan het laat afmelden van paren waardoor een ronde komt te vervallen. Bijeenkomsten AtletenCommissie/Formatie/PD Hannie vertelt dat de Topsport Commissie overleg voert met zowel de Atleten Commissie, de vertegenwoordigers van de Formatieteams en de PD Commissie. Een van de aandachtspunten is: hoe over te stappen van Amateur naar PD. Leden van de PD commissie kunnen in deze aangesproken worden door amateurs die wellicht plannen hebben om deze stap te maken. Hannie benadrukt dat deze gesprekken altijd vertrouwelijk behandeld zullen worden. Gevraagd wordt of er ook een Senioren PD komt. Jeffrey antwoordt dat de PD, in navolging van de WDSF, hier aandacht aan schenkt. De danspas. Robert legt uit dat de danspas een sportlegitimatie is die ook door NOC*NSF als zodanig wordt geaccepteerd. De danspas heeft het voordeel dat de namen van de dansers beter gelezen kunnen worden en het sluit aan bij de doping reglementen.

3 De danspas creëert tevens een aansluiting met MyNADB. De reden dat de danspas nog niet is ingevoerd heeft te maken met IT-problemen met name de koppeling tussen de ledenadministratie en de financiële administratie. Deze problemen moeten eerst zijn opgelost voordat de danspas ingevoerd zal worden. Het is het plan om elk jaar een nieuwe pas uit te reiken, gekoppeld aan betaling. Het streven is invoering per Aanspreekpunt senioren De vraag wordt gesteld of er behoefte is aan een aanspreekpunt voor senioren. Dansers lopen tegen problemen op bij wedstrijden maar schrijven niet altijd een briefje of sturen een om hun vraag te stellen of feedback te geven. Er ontstaat een discussie waarin wordt gevraagd waarom niet op elke wedstrijd een bondsvertegenwoordiger aanwezig is. Hannie antwoordt dat we hier ook met vrijwilligers te maken hebben en dat het niet haalbaar is om bij alle wedstrijden een bondsvertegenwoordiger aanwezig te hebben. Het ontbreekt gewoon aan menskracht. Gevraagd wordt waarom alleen over een aanspreekpunt voor Senioren gedacht wordt. Waarom niet voor alle dansers? De suggestie wordt gedaan om ervaren dansers als aanspreekpunt aan te stellen op de wedstrijden. Ook zou Phien Abbink, vertrouwenspersoon, wellicht als aanspreekpunt kunnen dienen op de senioren wedstrijden. Atleten commissie René Ewals, voorzitter van de Atleten commissie, doet verslag. Doelstelling Atleten commissie Reglementair worden de volgende doelstellingen onderkend: o Het behartigen van de belangen van de sporters die worden vertegenwoordigd door de Atletencommissie; o Het beïnvloeden van het topsportbeleid van de NADB; o Het verbeteren van de communicatie tussen bestuur van de NADB en de dansers. De AC vertegenwoordigt de Hoofdklassen binnen de NADB Gevraagd wordt waarom je 18 jaar moet zijn om zitting te kunnen nemen in de Atleten commissie. Antwoord: dit is gekoppeld aan het hebben van stemrecht in Nederland. De AC bestaat uit actieve dansers uit de Hoofdklassen. Reglementair is vastgelegd wanneer en hoe verkiezingen plaatsvinden. Onlangs zijn nieuwe verkiezingen uitgeschreven. De laatste termijn kandidaatstelling eindigde per 31 augustus Martijn Habraken heeft zich als kandidaat voor de Standaard aangemeld. Per open positie was er maximaal 1 kandidaat dus verkiezingen waren niet nodig. De nieuwe AC leden zijn per 1 september 2014 benoemd. Wederom waren er geen kandidaten vanuit de Latin American discipline. Indien zich alsnog een danser vanuit de Latin discipline zou aanmelden, wordt toetreding alsnog overwogen. Er wordt gevraagd naar de geschatte hoeveelheid werktijd. Deze is moeilijk te schatten. Het is heel wisselend en kan lopen van 0 uur per week tot pieken. Overall is de benodigde effort minder dan 1 uur per week. Per 1 september 2014 bestaat de AC uit de volgende leden: René Ewals Standaard Senioren

4 Kurt Findhammer jr Adults 10-dans Pieter Hilferink Formatie Martijn Habraken Standaard Adults. Op dit moment is er nog geen vertegenwoordiger vanuit de NADB-PD. Dit wordt in de nabije toekomst reglementair mogelijk gemaakt. Prioriteiten AC Ontwikkeling NADB inzake topsport beleid en topsportklimaat; Ontwikkeling kwaliteit van jureren; Ontwikkeling van de NADB als sportorganisatie; Tegengaan van Matchfixing. Er ontstaat een discussie over met name de kwaliteit van jureren. Sommige dansers vinden het niveau van het jurypanel te laag. De AC zal een advies doen aan de NADB om kwaliteitseisen op te stellen voor jury panels op de verschillende NK s. In navolging van de WDSF zal meer aandacht gegeven moeten worden aan het tegengaan van matchfixing. Er wordt gevraagd wat in de context van het wedstrijddansen bedoeld wordt met matchfixing. Er wordt geantwoord dat hierbij o.a. onderlinge communicatie tussen juryleden, de keuze van juryleden op wedstrijden en het les nemen bij juryleden wordt bedoeld. Dit is ook relevant bij de NADB. Bij de WDSF zijn reeds juryleden uit jury panels verwijderd omdat bleek dat deze kort voor de wedstrijd deelnemende paren hadden getraind. Hier zijn regels voor binnen de WDSF. De WDSF wil in de toekomst toe naar een scheiding van juryleden en trainers maar er is nog een lange weg te gaan. In Nederland zijn die regels er niet. Daar kan een jurylid op de vloer staan, die ook paren traint. Robert voegt toe dat als er vermoedens zijn inzake match-fixing, dit te allen tijde gemeld kan worden bij de Chairman. Invulling prioriteiten door de AC De AC vult de gestelde prioriteiten in d.m.v. continu en open overleg met de Topsportcommissie. Het behandelen van vragen door dansers en geven van terugkoppeling (dit kan o.a. via de Facebook groep). ondersteuning in de ontwikkeling van de reglementen van de NADB. adviezen rondom eisen en opleiding, training en permanente educatie van juryleden. adviezen inzake de scheiding van rollen binnen de NADB; de AC volgt hierin vooralsnog de ingezette richting van de WDSF. René vertelt dat hij tevens lid is van de Atleten commissie van de WDSF. Vervolgens geeft hij een toelichting op het nieuwe jury systeem van de WDSF (judging system 2.1) waarin 4 criteria door individuele juryleden worden beoordeeld. Het gevolg van dit nieuwe jury systeem is tevens dat er langer gedanst moet worden. Maar het jureren wordt transparant gemaakt waardoor het moeilijker wordt om politiek te jureren. Het eindproduct van al deze wijzigingen moet zijn: meer objectiviteit en betere juryleden.

5 Voor wat betreft de NADB wordt aangegeven dat dit systeem op niet op korte termijn ingevoerd kan worden. Dit vereist een zorgvuldige voorbereiding. Intern is het zeker een punt van aandacht bij de sportsdirector en de Topsportcommissie. Introductie Phien Abbink Phien Abbink wordt geïntroduceerd als vertrouwenspersoon van de NADB: het aanspreekpunt voor alle zorgen en problemen die een veilig sportklimaat in de weg staan. Phien stelt zich voor en legt uit wat de functie van vertrouwenspersoon inhoudt. Voor een gedetailleerde invulling van de functie kan men terecht op de website van NOC*NSF. Phien legt uit dat ze hoopt dat mensen misstanden of het vermoeden van misstanden bij haar zullen melden, dit alles zal in anonimiteit behandeld worden. Ze volgt een opleiding voor het uitoefenen van deze functie bij het NOC*NSF. Phien sluit af met de oproep aan de aanwezigen om met de niet aanwezige dansers te delen dat ze altijd bij haar terecht kunnen bij misstanden of het vermoeden daarvan.we wensen Phien veel succes in de uitoefening van deze functie. Voorstellen reglementswijzigingen Hannie benadrukt dat het om voorstellen gaat. Deze voorstellen zijn nog niet aangenomen! Kwalificatie-eis voor het NK De TC stelt voor de kwalificatie-eis voor het NK voor de laagste Amateurklassen, zijnde D-klasse Standaard en C-klasse Latin Adults, af te schaffen. Dit zijn de instroomklassen van de NADB en die willen we niet teveel belemmeren. Met name in deze klassen vinden regelmatig partnerwisselingen plaats en als dit kort voor een NK gebeurt, kunnen paren niet meer aan het aantal verplichte wedstrijden voldoen. Voorstel: Actieve Formatie dansers die Formatiewedstrijden dansen in de periode die telt voor de kwalificatie eis, krijgen een vrijstelling voor één wedstrijd. Dit geldt niet voor de reserves! Dit punt moet nog verder uitgewerkt worden. Afgelopen NKs zijn een tiental dispensatieverzoeken gedaan. Drie dispensatie aanvragen zijn verleend op basis van aantoonbare medische gronden. Senioren paren mogen bij het NK Adults meedansen. Hoewel senioren paren slechts in één senioren klasse het senioren NK mogen dansen, is het wel toegestaan dat Senioren deelnemen aan het NK Adults. Vanuit de zaal wordt aangegeven dat ze dit niet eerlijk vinden. Waarom mag dit wel en mogen de Senioren niet aan meerdere NK s meedoen? De TC zal dit meenemen met de bespreking van de Reglementen. Indeling wedstrijd halve finale vanaf 13 paren. Het reglement schrijft voor dat een halve finale gedanst wordt bij minimaal 10 paren. Deze grens wordt verhoogd naar 13 paren; bij deelname van minder dan 13 paren wordt geen halve finale meer gedanst.

6 Aantal buitenlanders formatie teams. Het aantal toegestane buitenlandse individuele dansers in een formatieteam wordt verlaagd van 6 naar 4. Dit conform de WDSF reglementen. Punten aangeleverd door dansers Vroeger starten senioren wedstrijden. Het komt regelmatig voor dat senioren wedstrijden pas in de kleine uurtjes afgelopen zijn. Veel mensen vinden dit te laat. Of een wedstrijd dan eerder moet beginnen heeft net zoveel tegenstanders als medestanders. Echter men is het erover eens dat het een streven moet zijn om een wedstrijd vóór middernacht 24:00 uur te beëindigen. Dubbele finales laten dansen tijdens voorrondes en herkansingen. Om lange wachttijden te voorkomen wordt gevraagd of het mogelijk is om bij dubbele finales de eerste finale tijdens de voorrondes van de andere klassen te dansen en de tweede tijdens de herkansingen. Robert geeft aan dat het reglementair verplicht is om een bepaalde tijd tussen 2 rondes te hebben. Indien finales naar voren worden gehaald kan dit een probleem worden. Op de wedstrijd probeert Robert altijd wel 2 klassen tussen opeenvolgende rondes te plannen. In de zaal wordt opgemerkt dat het juist fijn is als alle Finales aan het eind van de avond zijn. Dus niet iedereen is positief over het naar voren halen van een Finale. Senioren 1A en 1B samenvoegen/senioren 3 splitsen in A, B en HK. Dit wordt meegenomen bij het onderzoek naar een eventuele nieuwe klasse-indeling. Entreeprijzen deelnemers/bezoekers scheiden. Bij het laatste NK zijn de entree prijzen van deelnemers en bezoekers gescheiden. Achteraf blijkt dat dit niet meer bezoekers heeft opgeleverd maar wel minder inkomsten. Er zijn in het verleden meerdere pogingen ondernomen om de entreeprijzen voor de bezoekers aantrekkelijker te maken maar het heeft nooit tot meer bezoekers geleid. Natuurlijk is het wel aantrekkelijk voor de bezoekers zelf! Overstap Adults naar Senioren 1 waar instromen? Dit is niet vastgelegd en wordt bepaald in overleg tussen de Sportsdirector en de trainer. De NADB gaat onderzoeken of dit reglementair geregeld moet worden. Deelname EK/WK WDC WDSF De volgende vraag is schriftelijk gesteld over de WDSF reglementen: At the discretion of the WDSF National Member Body, athletes may be required to have only competed in the WDSF Competition System in the 12 months prior to the date of the respective event. Dat zou betekenen dat als we niet aan EK's en WK's van een andere bond mee mogen doen, dat een maatregel van de NADB zelf is. Gaat de NADB dit ons verbieden?

7 Jeffrey antwoordt: De nationale federatie bepaalt uiteindelijk of paren danswedstrijden mogen dansen buiten de WDSF competitie en die van haar landelijke vertegenwoordigers. Vóór 15/6/2014 bepaalde de WDSF dit. Dit is dus een grote winst t.o.v. het vorige beleid en hier hebben onze NADB vertegenwoordigers tijdens de AGM in Boekarest zich, samen met de vertegenwoordigers van 8 andere landen, hard voor gemaakt. De NADB verbiedt dit niet, zoals wij dat nooit gedaan hebben. Dit staat los van het dansen van EK's en WK's van andere internationale dansbonden. Hier is de WDSF ( met support van het IOC ) heel duidelijk in: dansparen (atleten) die er voor kiezen om het EK en WK te dansen van een andere internationale dansbond (kunnen) worden uitgesloten van deelname aan de officiële EK's en WK's georganiseerd door WDSF en erkend door het IOC. Ons nationale topsportbeleid is hier ook op ingericht, derhalve ondersteunen wij dit beleid. Workshop denk mee met de NADB Geraldine Voost leidt de workshop denk mee met de NADB in. Er zijn een vijftal aandachtsgebieden gedefinieerd waarvoor de terugkoppeling van de dansers wordt gevraagd. De dansers worden verzocht om alles op te schrijven op flip-overs. Daarna worden alle punten doorgenomen. Onderstaande tekst bevat de statements zoals ze op de flip-over door de dansers zijn genoteerd. Runner-up finale Voordelen absoluut leuk voor het publiek betere uitslag dan alleen op basis van crossen dansers willen dansen (ondanks eventuele frustraties bij missen finale) laatste poll op Facebook liet zien dat 82% vóór is. Nadelen frustratie bij dansers, heb je al verloren en dan moet je nog een keer -> moet je kunnen -> topsport niet eerlijk voor paren omdat de omstandigheden niet voor alle paren gelijk zijn, hierdoor kan de Ranking negatief beïnvloed worden. Suggesties vanaf 20 paren wel een runner-up finale alleen bij de Adults waar vaker gewisseld wordt van partner alleen bij Hoofdklasse vanaf 14 paren wel runner-up finale. Discussie Tijdens de discussie rondom de runner-up finale komt een ander punt naar voren. Dit betreft de bekendmaking van de finalisten door het ophangen van het briefje. De dansers geven er de voorkeur aan om de plaatsingslijst van de finalisten omgeroepen te krijgen voordat het briefje opgehangen wordt. Op het laatste NK werd het briefje opgehangen waarna men al blije dansers en teleurgestelde dansers zag lopen zonder dat andere dansers zelf de uitslag hadden gezien. Dansers willen dit belangrijke moment delen met hun coach en hun groep. Als vooraf wordt aangekondigd

8 wanneer de finalisten voor de finale worden omgeroepen, kunnen de paren zich toch goed voorbereiden op de Runner-up en eventuele frustraties/tegenvallers al verwerken... Kwalificatie-eis NK Voordelen commitment tonen naar de NADB/Nederland betere deelname aan de wedstrijden door de kwalificatie-eis je weet wie de kandidaten zijn in een klasse meer samen dansen geeft saamhorigheid. Nadelen mogelijk minder paren op het NK sterkste paar wint mogelijk niet Suggesties mogen best 4 of 5 wedstrijden zijn niet te snel dispensatie verlenen, 3 wedstrijden in een jaar moet toch kunnen...! terug naar 6 verplichte wedstrijden -> mee eens -> ook -> ik ook ->... aantal verplichte wedstrijden discipline afhankelijk: bijv. Standaard:6, Senioren Latin: 3 bij nieuwe paren per danser het aantal deelgenomen wedstrijden bekijken, allebei met vorige partner 3 wedstrijden gedanst is ook oké! Meer verplichte wedstrijden voor Hoofdklassen dan voor A, B, C,... Discussie Tijdens de discussie wordt de vraag gesteld wanneer je een wedstrijd hebt gedanst die meeteelt voor de kwalificatie-eis. Robert antwoordt dat dit het geval is als je in de uitslag staat. Mocht je tijdens een wedstrijd uitvallen met een blessure, dan kom je in de uitslag terecht en dus telt het als een gedanste wedstrijd voor de NK-kwalificatie eis. Dubbele finales Voordelen 2 keer scoren Beter beeld bij de jury Betere vulling van wedstrijd -> pauze voor andere klassen Buitenlandse juryleden vinden dit een goed systeem (feedback ontvangen). Nadelen Jury kan niet in een klasse groeien Paar kan niet in de wedstrijd groeien (een goede warming-up (dansend) is bijna onmogelijk op een NADB wedstrijd. Suggesties Terug naar General look en vervolgens 1 finale General look met dubbele finale -> dan duurt de wedstrijd nog langer

9 Gezien de gebrekkige mogelijkheid van warming-up misschien in 1 ste ronde 2 klassen afwisselen (EW-EW-T-T-WW-WW-...) Jury op de vloer! uiteraard tijdens de General look Door terug te gaan naar hogere kwalificatie-eis voor het NK van 6 wedstrijden los je dit probleem ook op. Discussie Hannie geeft aan dat sommige juryleden het lastig vinden om in de eerste dansen van de eerste finale paren het niveau van de paren onderling vast te stellen, de rugnummers te vinden en vervolgens ook nog een oordeel te moeten vellen wie 1 t/m 6 (soms 7) worden. Dat allemaal in 1.30 of soms in maar 1.20 minuut. Bij een wedstrijd met voorrondes heeft de jury meer tijd om een goede indruk te krijgen van de onderlinge krachtsverhoudingen. Geopperd wordt om voorafgaand aan de 1 e finale 1 dans als General Look aan te merken. Daarna start het jureren. Probleem met een hele General look is dat deze vaak door jury leden niet serieus wordt genomen, aldus de dansers. Robert vertelt dat ze in België (BDSF) een systeem hebben waarbij de jury een cross moet geven tijdens de General look. Deze cross heeft verder geen enkele betekenis maar op deze manier wil men de jury dwingen om ook naar de paren te kijken in de General Look. De aanwezigen zien hier de meerwaarde niet van in. Buitenlandse wedstrijden in de ranking Voordelen Motivatie mee te doen Meer paren internationaal actief Meer ervaring bij paren Nadelen Crossen niet altijd representatief Paren op kosten jagen Dansen die paren dan nog de gewone NADB wedstrijden? Suggesties Enkel WDSF wedstrijden in België, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk (of <700 km vanaf Utrecht) Goede keuze maken uit die wedstrijden die representatief zijn voor de Nederlandse Ranking (is Stuttgart even representatief als Tilburg Moves?). Voor PD handig! Aangezien daar maar weinig wedstrijden voor zijn. Extra Ranking punten voor deelname aan buitenlandse wedstrijden, mits balans in heats. Wedstrijd uitslagen bundelen en komen tot 1 ranking resultaat, bijvoorbeeld 5 WDSF wedstrijden.

10 Discussie Met name bij grote internationale wedstrijden zoals Stuttgart is de uitslag op basis van crossen niet representatief. Een en ander is sterk afhankelijk van de heat waarin je ingedeeld bent en de uitslag voor de Nederlandse paren wordt in dit soort wedstrijden volledig door crossen bepaald. Ook wordt gevraagd waarom paren pas in de Ranking meetellen (vet zwart gedrukt) als ze minimaal 4 wedstrijden gedanst hebben. Als een paar met 3 wedstrijden meer punten heeft gehaald dan een paar met 4 wedstrijden kunnen ze toch ook gewoon meetellen in de ranking? Wedstrijdkalender Voordelen Veel dansmogelijkheden -> elke danser wil vaak de vloer op Nadelen Te veel pieken en dalen gedurende het jaar We missen wedstrijden in de zomer Suggesties Betere gelijkmatige spreiding van de wedstrijden over de regio s. Geen titelwedstrijden (NK, Benelux) gelijk met EK, WK, Grand Slam, World Cup) Maximaal 2 wedstrijden per maand Kijk ook naar WDSF wedstrijden in de omgeving en plan dan geen NADB wedstrijden (Antwerpen, Wuppertal). Discussie Het is onmogelijk om geen wedstrijden te plannen die niet conflicteren met bijvoorbeeld EK s en WK s. Er zijn gemiddeld 52 wedstrijden van het type EK, WK, World Cup of Grand Slam per jaar. Daarnaast is tijdens de planning van de NADB kalender niet altijd de WDSF kalender volledig bekend of worden data bij de WDSF gewisseld. Er wordt opgemerkt dat in 2014 vanaf half september t/m oktober maar liefst 8 wedstrijden achter elkaar gepland staan! Jeffrey antwoordt dat de NADB de problemen met de wedstrijdkalender heeft onderkend en in overleg met de organisatoren voor 2015 een evenwichtigere kalender heeft samengesteld. Wedstrijden in de zomer blijft moeilijk, Henk Peter heeft de Zomer Trophy georganiseerd maar de deelname liep niet over. Daas is gestopt met zijn wedstrijd in de zomer. E.e.a. moet financieel ook haalbaar zijn en in de zomer zijn er nu eenmaal veel mensen met vakantie. Henk Peter geeft aan dat het financieel steeds moeilijker wordt om wedstrijden te organiseren. Dansers willen grote vloeren, internationale panels en ook nog een prachtige licht en geluid. Maar dat moet allemaal wel betaald worden! Hij noemt als voorbeeld de X-mas Challenge Trophy. in de sporthal in Dalfsen moet hij de hal, de vloer, het licht, de muziekinstallatie etc. huren. Indien de wedstrijd in de dansschool in Oldenzaal wordt georganiseerd is dit allemaal niet nodig. Organisatoren steken wel hun nek uit. De tijd dat danswedstrijden een bron van inkomsten waren, is voorbij. Het financiële aspect is een van de redenen waarom wedstrijden in Den Bosch en Wijchen niet meer bestaan, hetgeen de geografische spreiding in Nederland weer niet ten goede komt.

11 Sluiting Geraldine roept de aanwezigen nog op zich te abonneren op de NADB nieuwsbrief. De bijeenkomst wordt gesloten. De dansers worden bedankt voor hun bijdrage. Henk Peter doet nog een oproep aan de dansers om de NADB positief te benaderen. Laten we stoppen met klagen, maar laten we positief het circuit ingaan ook richting het NADB bestuur en alle vrijwilligers zoals de sportsdirector en het wedstrijdsecretariaat. Ze doen toch al zoveel en allemaal vrijwillig... Applaus! Samenvattend... NADB..., goed bezig!! September 2014

NADB Nieuwsbrief nr 7 23 oktober 2014

NADB Nieuwsbrief nr 7 23 oktober 2014 NADB Nieuwsbrief nr 7 23 oktober 2014 Voorstel Democratisering NADB De Bondsvergadering van de NADB heeft in de vergadering van 17 mei 2014 ingestemd met het voornemen van het bestuur om een statutenwijziging

Nadere informatie

Samenvatting bijeenkomst dansers 20 februari 2016

Samenvatting bijeenkomst dansers 20 februari 2016 Samenvatting bijeenkomst dansers 20 februari 2016 Aanwezig: Bestuur NADB: Topsportcommissie PD Commissie Dansers Jeffrey van Meerkerk (voorzitter) en Marcel Vos (projectbestuurslid) Hannie van der Geest

Nadere informatie

Rankingreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond

Rankingreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond Rankingreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond Update 20 december 2012 Rankingreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond Inhoudsopgave Inhoud Artikel 1. Definities 2 Artikel 2. Algemene

Nadere informatie

3 November 2013 NADB Topsport Commissie Dansers bijeenkomst.

3 November 2013 NADB Topsport Commissie Dansers bijeenkomst. 3 November 2013 NADB Topsport Commissie Dansers bijeenkomst. Locatie: Danscentrum Sepp te Soest. Verslag: Ger Cloudt Opening: Hannie van der Geest opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom.

Nadere informatie

Ranking- en Uitzendreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond

Ranking- en Uitzendreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond Ranking- en Uitzendreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond Ingangsdatum: 1 januari 2019 Ranking- en Uitzendreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond Inhoudsopgave Inhoud Artikel

Nadere informatie

NADB NEDERLANDSE RANKING Toelichting op de nieuwe NADB RANKING WEDSTRIJDEN

NADB NEDERLANDSE RANKING Toelichting op de nieuwe NADB RANKING WEDSTRIJDEN NADB NEDERLANDSE RANKING Toelichting op de nieuwe NADB RANKING WEDSTRIJDEN Introductie Dit document geeft een toelichting op de nieuwe NADB Ranking voor het seizoen 2008/2009, dit document is dus GEEN

Nadere informatie

Ranking- en Uitzendreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond

Ranking- en Uitzendreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond Ranking- en Uitzendreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond Ingangsdatum: 1 september 2017 Ranking- en Uitzendreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond Inhoudsopgave Inhoud Artikel

Nadere informatie

Dans Vereniging Noord Wedstrijdreglement 04.03.2014

Dans Vereniging Noord Wedstrijdreglement 04.03.2014 Wedstrijdreglement van de DAVENO Inhoudsopgave 1. Definities 2. Algemeen 2.1 Toepasselijkheid 2.2 Algemeen 2.3 Doping 2.4 Startboekjes 2.5 Gedragscode 3. Wedstrijdorganisatie 3.1 Inschrijvingen 3.2 Indeling

Nadere informatie

NADB Nieuwsbrief nr 17 31 augustus 2015. SRN Studiedag

NADB Nieuwsbrief nr 17 31 augustus 2015. SRN Studiedag NADB Nieuwsbrief nr 17 31 augustus 2015 Back2Basic van start! Onlangs heeft de NADB Back2Basic geïntroduceerd. Deze workshops zijn bedoeld om de individuele basiskwaliteiten van de dansers te verhogen.

Nadere informatie

Sponsoring "The Dance Factory" 2014

Sponsoring The Dance Factory 2014 Weergave problemen? Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser. NADB Nieuwsbrief nr 4 26 juli 2014 Sponsoring "The Dance Factory" 2014 Voormalig bondscoach Mirjam Zwijsen heeft toegezegd een flink aantal NADB

Nadere informatie

Brado Stijldansregels seizoen 2014 2015

Brado Stijldansregels seizoen 2014 2015 Brado Stijldansregels seizoen 2014 2015 A. Klasse indeling. Bij de BRADO kan men deelnemen aan de volgende klassen: Juveniles = Kinderklasse 6 t/m 11 jaar 5e klasse: Beginners / Brons, dus 1 e jaars leerlingen

Nadere informatie

Ranking- en Uitzendreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond

Ranking- en Uitzendreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond Ranking- en Uitzendreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond Ingangsdatum: 1 januari 2015 Ranking- en Uitzendreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond Inhoudsopgave Inhoud Artikel

Nadere informatie

Uitzendreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond

Uitzendreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond Uitzendreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond Update 30 december 2012 Uitzendreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond Inhoudsopgave Inhoud Artikel 1. WDSF titelwedstrijden 2 Artikel

Nadere informatie

Brado Stijldansregels seizoen

Brado Stijldansregels seizoen Brado Stijldansregels seizoen 2015 2016 A. Klasse indeling. Bij de BRADO kan men deelnemen aan de volgende klassen: Juveniles = Kinderklasse 6 t/m 11 jaar 4 e klasse: 1 e jaars leerlingen Nieuwe 4e klasse

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Nederlandse Algemene Danssport Bond

Wedstrijdreglement Nederlandse Algemene Danssport Bond Wedstrijdreglement Nederlandse Algemene Danssport Bond Ingangsdatum: 5 januari 2017 Wedstrijdreglement Nederlandse Algemene Danssport Bond Inhoudsopgave Inhoud 1 Definities 2 2 Algemene bepalingen 4 2.1

Nadere informatie

Ranking- en Uitzendreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond

Ranking- en Uitzendreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond Ranking- en Uitzendreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond Ingangsdatum: 21 september 2016 Ranking- en Uitzendreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond Inhoudsopgave Inhoud Artikel

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Nederlandse Algemene Danssport Bond

Wedstrijdreglement Nederlandse Algemene Danssport Bond Wedstrijdreglement Nederlandse Algemene Danssport Bond Ingangsdatum: 4 oktober 2016 Wedstrijdreglement Nederlandse Algemene Danssport Bond Inhoudsopgave Inhoud 1 Definities 2 2 Algemene bepalingen 4 2.1

Nadere informatie

NADB Nieuwsbrief nr maart 2015

NADB Nieuwsbrief nr maart 2015 NADB Nieuwsbrief nr 12 18 maart 2015 Buitengewone Bondsvergadering: zaterdag 11 april Op zaterdag 11 april a.s. vind een buitengewone bondsvergadering plaats, met als onderwerpen de wijzigingen in de statuten

Nadere informatie

NADB Nieuwsbrief nr 18 28 september 2015

NADB Nieuwsbrief nr 18 28 september 2015 pagina 1 van 6 NADB Nieuwsbrief nr 18 28 september 2015 Vervolg Back2Basic De eerste drie trainingen van Back2Basic waren een groot succes! Diverse dansers (ook solo!) van Juveniles tot Senioren, van Debutanten

Nadere informatie

Brado Stijldansregels seizoen

Brado Stijldansregels seizoen Brado Stijldansregels seizoen 2018 2019 A. Klasse indeling. Bij de BRADO kan men deelnemen aan de volgende klassen: Juveniles = Kinderklasse 6 t/m 11 jaar Junioren = Kinderklasse 12 t/m 15 jaar Nieuwelingen:

Nadere informatie

Ranking- en Uitzendreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond

Ranking- en Uitzendreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond Ranking- en Uitzendreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond Ingangsdatum: 1 januari 2014 Ranking- en Uitzendreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond Inhoudsopgave Inhoud Artikel

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Nederlandse Algemene Danssport Bond

Wedstrijdreglement Nederlandse Algemene Danssport Bond Wedstrijdreglement Nederlandse Algemene Danssport Bond Ingangsdatum: 5 april 2018 Wedstrijdreglement Nederlandse Algemene Danssport Bond Inhoudsopgave Inhoud 1 Definities 2 2 Algemene bepalingen 4 2.1

Nadere informatie

Reglement voor selectie en uitzending van wedstrijdparen voor WDSF Kampioenschappen en Cup wedstrijden

Reglement voor selectie en uitzending van wedstrijdparen voor WDSF Kampioenschappen en Cup wedstrijden BELGISCHE DANSSPORT FEDERATIE Reglement voor selectie en uitzending van wedstrijdparen voor WDSF Kampioenschappen en Cup wedstrijden 6-11-2015 INHOUD 1. Definitie. 2. Algemene regels voor uitzending. 3.

Nadere informatie

Jurylid bij de NADB! Dat wil jij toch ook...?

Jurylid bij de NADB! Dat wil jij toch ook...? NADB Nieuwsbrief nr 40 27 september 2017 Jurylid bij de NADB! Dat wil jij toch ook...? Gezien de ontwikkelingen gedurende de laatste jaren in onze sport op het gebied van jurering heeft ook de NADB de

Nadere informatie

NADB Nieuwsbrief nr 3 21 juni 2014

NADB Nieuwsbrief nr 3 21 juni 2014 NADB Nieuwsbrief nr 3 21 juni 2014 Wijziging bestuur Tijdens de ALV op 17 mei j.l. is Gert Onne van de Klashorst afgetreden als bestuurslid. Tevens zijn de volgende nieuwe bestuursleden benoemd: Secretaris:

Nadere informatie

UITLEG SUBSIDIES NOC*NSF

UITLEG SUBSIDIES NOC*NSF UITLEG SUBSIDIES NOC*NSF Toelichting IOC/WDSF en NOC*NSF/NADB Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) erkent de World DanceSport Federation (WDSF) als het enige erkende Internationale danskanaal. Dit

Nadere informatie

Notulen Bondsvergadering

Notulen Bondsvergadering Notulen Bondsvergadering Datum: zaterdag 22 november 2014 Tijdstip: 10:30 uur 13:45 uur Locatie: Danscentrum Sepp (Weegbreestraat 205-207, 3765 XE Soest) Aanwezig en stemgerechtigd: Toine Daas, Willy Daas,

Nadere informatie

Brado Stijldansregels seizoen

Brado Stijldansregels seizoen Brado Stijldansregels seizoen 2017 2018 A. Klasse indeling. Bij de BRADO kan men deelnemen aan de volgende klassen: Juveniles = Kinderklasse 6 t/m 11 jaar Nieuwelingen: alle leeftijden 4 e klasse 3e klasse

Nadere informatie

Kandidatenlijst voor de NADB bondsraadverkiezingen 2019

Kandidatenlijst voor de NADB bondsraadverkiezingen 2019 Kandidatenlijst voor de NADB bondsraadverkiezingen 2019 Naam Geslacht Geboortedatum Reeds Bondsraadlid Categorie 1 Willem Broekstra M 24 september 1949 Ja Danser 2 Stefan Cloudt M 19 februari 1997 Nee

Nadere informatie

1. Algemene terugblik 2014

1. Algemene terugblik 2014 1. Algemene terugblik 2014 Verder bouwen aan de toekomst van de danssport In 2014 hebben we weer solide stappen gezet in de verdere ontwikkeling van de bond. Naast de ontwikkeling van de organisatie is

Nadere informatie

NADB Nieuwsbrief nr juli 2016

NADB Nieuwsbrief nr juli 2016 NADB Nieuwsbrief nr 28 26 juli 2016 Jaarlijks vanaf 1 september 50% korting op contributie De bondsraad heeft in de bondsraadvergadering van april 2016 besloten dat dansers c.q. leden die zich ná 1 september

Nadere informatie

Dutch Dance Sports (DDS) regio HIPHOP REGELS SEIZOEN september 2017

Dutch Dance Sports (DDS) regio HIPHOP REGELS SEIZOEN september 2017 Dutch Dance Sports (DDS) regio HIPHOP REGELS SEIZOEN 2017 2018 september 2017 1 WEDSTRIJDORGANISATIE INSCHRIJVEN DEELNEMERS De regio wedstrijden zijn uitsluitend bedoelt voor de klasse rookie, dus niet

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. Best 4 Basics

Wedstrijdreglement. Best 4 Basics Wedstrijdreglement B4B Best 4 Basics Danswedstrijden 2009-2010 Pagina 1 / 6 1. Definities 1.1 Basic Wedstrijd = Danswedstrijd over 1 basisdans uit één dansdiscipline. 1.2 Basisdans = dans waarop pasbegrenzing

Nadere informatie

NADB Nieuwsbrief nr 15 27 juni 2015

NADB Nieuwsbrief nr 15 27 juni 2015 NADB Nieuwsbrief nr 15 27 juni 2015 Kwalificatie eis deelname NK 2016 De kwalificatie-eis voor deelname aan het NK 2016 is gesteld op vier wedstrijden. De teller begint vanaf nu weer te lopen! Voor meer

Nadere informatie

Dutch Dance Sports (DDS) regio HIPHOP REGELS SEIZOEN november 2018

Dutch Dance Sports (DDS) regio HIPHOP REGELS SEIZOEN november 2018 Dutch Dance Sports (DDS) regio HIPHOP REGELS SEIZOEN 2018 2019 november 2018 1 WEDSTRIJDORGANISATIE INSCHRIJVEN DEELNEMERS De regio wedstrijden zijn uitsluitend bedoelt voor de klasse rookie, dus niet

Nadere informatie

Reglement Bel-aL 2013-2014

Reglement Bel-aL 2013-2014 1. Naam van organisatie Reglement Bel-aL 2013-2014 De naam van de organisatie is Belgian Amateur League, afgekort Bel-aL. 2. Wedstrijdsecretariaat Het wedstrijdsecretariaat wordt geplaatst bij: Dhr. Eddy

Nadere informatie

Bestel nu je kaarten voor de NK weekenden!

Bestel nu je kaarten voor de NK weekenden! NADB Nieuwsbrief nr 24 26 maart 2016 Bestel nu je kaarten voor de NK weekenden! De voorverkoop van kaarten voor de twee aankomende NK weekenden is begonnen! Je kunt deze bestellen door een e-mail te sturen

Nadere informatie

NADB/NVD SPORTCONGRES 14 JUNI 2014 IN ERMELO

NADB/NVD SPORTCONGRES 14 JUNI 2014 IN ERMELO Nederlandse Algemene Danssport Bond NADB/NVD SPORTCONGRES 14 JUNI 2014 IN ERMELO Wat: uitnodiging NADB Sportcongres Wie: Adults, Senioren, Formatiedansers, trainers, coaches Wanneer: Zaterdag 14 juni 2014

Nadere informatie

Niek Burg - Penningmeester

Niek Burg - Penningmeester NADB Nieuwsbrief nr 16 29 juli 2015 Eerste Bondsraadvergadering Op zondag 28 juni vond de eerste bondsraadvergadering nieuwe stijl plaats. De opkomst en sfeer waren uitstekend. Onderdeel van deze bondsraadvergadering

Nadere informatie

Ranking-, Selectie- en Uitzendreglement

Ranking-, Selectie- en Uitzendreglement Ranking-, Selectie- en Uitzendreglement 2008-2009 Ranking-, Selectie- en Uitzendreglement 2008-2009 1 Inhoudsopgave Onderwerp Bladzijde 1. Rankingreglement 3 t/m 8 2. Selectiereglement 9 3. Uitzendreglement

Nadere informatie

NADB Wedstrijd Secretariaat

NADB Wedstrijd Secretariaat Taken & Verantwoordelijkheden NADB Wedstrijd Secretariaat June 2, 2009 NADB Wedstrijdsecretariaat Pagina: 2 / 7 Inhoudsopgave 1. INLEIDING...3 1.1 ORGANISATIE EN STRUCTUUR...3 1.2 FUNCTIE OMSCHRIJVING...3

Nadere informatie

2014-2015 Reglement Rolstoeldanswedstrijden

2014-2015 Reglement Rolstoeldanswedstrijden 2014-2015 Reglement Rolstoeldanswedstrijden 1. Toepasbaarheid Dit reglement is van toepassing op wedstrijden rolstoeldansen die georganiseerd worden in het kader van competitie- en topsport. Het reglement

Nadere informatie

Ranking-, Selectieen. Uitzendreglement

Ranking-, Selectieen. Uitzendreglement Ranking-, Selectieen Uitzendreglement 2007-2008 Ranking-, Selectie- en Uitzendreglement 2007-2008 1 Inhoudsopgave Nr. Onderwerp Bladzijde 1. Rankingreglement 3 2. Selectiereglement 7 3. Uitzendreglement

Nadere informatie

Bondsvergadering 8 november a.s.

Bondsvergadering 8 november a.s. NADB Nieuwsbrief nr 19 25 oktober 2015 Bondsvergadering 8 november a.s. Zondag 8 november vindt de volgende vergadering van de NADB Bondsraad plaats. Alle stukken, waaronder voorstellen voor wijzigingen

Nadere informatie

Organisatorenreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond

Organisatorenreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond Organisatorenreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond Ingangsdatum: 1 januari 2019 Reglement tot aanvraag, toekenning en organisatie van landelijke NADBwedstrijden en WDSF-wedstrijden in Nederland

Nadere informatie

Jaarplan 2019 Nederlandse Algemene Danssport Bond. NADB SportAgenda november 2018

Jaarplan 2019 Nederlandse Algemene Danssport Bond. NADB SportAgenda november 2018 Jaarplan 2019 Nederlandse Algemene Danssport Bond NADB SportAgenda 2017+ november 2018 1 Missie De NADB wordt (h)erkend als de nationale autoriteit op het gebied van de dans als sport en ontspanningsbezigheid.

Nadere informatie

Atletencommissie aanspreekpunt voor alle dansers

Atletencommissie aanspreekpunt voor alle dansers NADB Nieuwsbrief nr 10 30 januari 2015 Update Reglementen 2015 Eind 2014 heeft de NADB de wedstrijd-, ranking- en uitzendreglementen voor 2015 vastgesteld. Mede op basis van ontvangen feedback hierop,

Nadere informatie

1. Algemene terugblik 2016

1. Algemene terugblik 2016 1. Algemene terugblik 2016 Verder bouwen aan de toekomst van de danssport In 2016 hebben we weer solide stappen gezet in de verdere ontwikkeling van de bond. Naast de ontwikkeling van de organisatie is

Nadere informatie

NADB Nieuwsbrief nr 26 26 mei 2016

NADB Nieuwsbrief nr 26 26 mei 2016 NADB Nieuwsbrief nr 26 26 mei 2016 Back2Basic Sportcongres - Zondag 26 juni Voor het eerst organiseert de NADB naast de reguliere sportcongressen voor Standaard en Latin ook een special B2B Sportcongres.

Nadere informatie

NADB Nieuwsbrief nr 9 30 december 2014

NADB Nieuwsbrief nr 9 30 december 2014 NADB Nieuwsbrief nr 9 30 december 2014 Dansersbijeenkomsten januari In januari worden twee mini dansersbijeenkomsten georganiseerd om jullie te informeren over de democratisering van de NADB. Ook is dan

Nadere informatie

Bondsraad vergadering

Bondsraad vergadering NADB Nieuwsbrief nr 51 11 december 2018 Bondsraad vergadering Beste Leden van de NADB, ik vind het belangrijk om jullie vanuit mijn rol als voorzitter te informeren over het verloop van de afgelopen bondsraad

Nadere informatie

Jaarplan 2016 Nederlandse Algemene Danssport Bond. Eén platform voor dansend Nederland. Oktober 2015

Jaarplan 2016 Nederlandse Algemene Danssport Bond. Eén platform voor dansend Nederland. Oktober 2015 Jaarplan 2016 Nederlandse Algemene Danssport Bond Eén platform voor dansend Nederland Oktober 2015 1 Missie De NADB is de nationale autoriteit op het gebied van de dans als sport en ontspanningsbezigheid

Nadere informatie

Jaarplan 2018 Nederlandse Algemene Danssport Bond. NADB SportAgenda Oktober 2017

Jaarplan 2018 Nederlandse Algemene Danssport Bond. NADB SportAgenda Oktober 2017 Jaarplan 2018 Nederlandse Algemene Danssport Bond NADB SportAgenda 2017+ Oktober 2017 1 Missie De NADB wordt (h)erkend als de nationale autoriteit op het gebied van de (stijl) dans als sport en ontspanningsbezigheid.

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. van de. Nederlandse Algemene Danssport Bond

Wedstrijdreglement. van de. Nederlandse Algemene Danssport Bond Wedstrijdreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond 2009-2010 Wedstrijdreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond Inhoudsopgave 1. Definities 2 2. Algemene bepalingen 3 2.1 Toepasselijkheid

Nadere informatie

CRITERIA JURYLEDEN VOORAFGAANDE OPMERKINGEN CATEGORIËN VAN JURYLEDEN. JURYLID CATEGORIE C entry level. JURYLID CATEGORIE B Stage

CRITERIA JURYLEDEN VOORAFGAANDE OPMERKINGEN CATEGORIËN VAN JURYLEDEN. JURYLID CATEGORIE C entry level. JURYLID CATEGORIE B Stage CRITERIA JURYLEDEN VOORAFGAANDE OPMERKINGEN - Bij installatie van het systeem behouden de bestaand personen de licentie, waarvoor ze op dat ogenblik in aanmerking komen. Vanop dat moment kunnen ze de loopbaan

Nadere informatie

NADB Nieuwsbrief nr februari NK mei 2019

NADB Nieuwsbrief nr februari NK mei 2019 NADB Nieuwsbrief nr 53 28 februari 2019 NK mei 2019 Door het samenvoegen van de twee NK weekenden in mei ontstaat een nieuwe indeling voor het NK. Het NK 10 Dans is verplaatst naar het oktoberweekend.

Nadere informatie

Wedstrijdreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond

Wedstrijdreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond Wedstrijdreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond Wedstrijdreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond Inhoudsopgave Inhoud 1 Definities 2 2 Algemene bepalingen 4 2.1 Toepasselijkheid

Nadere informatie

Jaarverslag NADB 2017

Jaarverslag NADB 2017 Jaarverslag NADB 2017 1. Algemene terugblik 2017 NADB Missie, Verder bouwen aan de toekomst van de danssport In 2017 hebben we weer solide stappen gezet in de verdere ontwikkeling van de bond. Naast de

Nadere informatie

VERSLAG. ALGEMENE LEDENVERGADERING NUMMER 002 d.d. 15 JUNI 2007

VERSLAG. ALGEMENE LEDENVERGADERING NUMMER 002 d.d. 15 JUNI 2007 VERSLAG ALGEMENE LEDENVERGADERING NUMMER 002 d.d. 15 JUNI 2007 Aanwezig: David Kramer (Vz.), Jan Jager (Penn.) Bert Huizing(2e secr.), Renée van Tulder en Wim Lanfermeijer allen bestuurslid en 47 leden

Nadere informatie

Pagina Voorlichtingsavond voor team- en keeperstrainers V.V.A. Jaarmagazine Scholing door spel en plezier Augustus 2014

Pagina Voorlichtingsavond voor team- en keeperstrainers V.V.A. Jaarmagazine Scholing door spel en plezier Augustus 2014 Pagina Voorlichtingsavond voor team- en keeperstrainers V.V.A. Jaarmagazine Scholing door spel en plezier Augustus 2014 nieuwe opzet VVA Voetbalschool voor kinderen van 7 t/m 10 jaar d.d. 17 september

Nadere informatie

NADB Nieuwsbrief nr februari website, red.) verspreid. Een goede zet, zo bleek later,

NADB Nieuwsbrief nr februari website, red.) verspreid. Een goede zet, zo bleek later, NADB Nieuwsbrief nr 23 27 februari 2016 Extra dansen voor Senioren 3A & Debutanten 1 Zoals eerder aangekondigd wordt met ingang van 1 maart 2016 het aantal dansen uitgebreid: De Senioren 3A klasse gaat

Nadere informatie

REGLEMENT AANVRAAG / TOEKENNING / ORGANISATIE VAN LANDELIJKE NADB WEDSTRIJDEN.

REGLEMENT AANVRAAG / TOEKENNING / ORGANISATIE VAN LANDELIJKE NADB WEDSTRIJDEN. REGLEMENT AANVRAAG / TOEKENNING / ORGANISATIE VAN LANDELIJKE NADB WEDSTRIJDEN. Art.1. Begripsbepalingen. NADB : Nederlandse Algemene Danssport Bond; IDSF : International Dance Sport Federation; Bestuur

Nadere informatie

Belangrijke mededelingen!

Belangrijke mededelingen! NADB Nieuwsbrief nr 22 21 januari 2016 Belangrijke mededelingen! Kalender basisdansen Het wegvallen van Tilburg Moves en de Holland Tulip Dance Classic heeft géén invloed op de basisdans kalender. Verplichte

Nadere informatie

Reglement INFORMATIE Voor informatie over de Metal Battle:

Reglement INFORMATIE Voor informatie over de Metal Battle: Reglement 2018 November 2017, Dit document bevat de regels voor de Metal Battle 2018. De regels zijn online beschikbaar via www.metalbattle.nl en kunnen in de loop van de Metal Battle worden aangepast

Nadere informatie

Selectienormen KNSB 2013/2014 Langebaan

Selectienormen KNSB 2013/2014 Langebaan Selectienormen 2013/2014 Langebaan voor deelname aan selectiewedstrijden, internationale wedstrijden en internationale kampioenschappen Definitieve versie, 05 oktober 2013 Selectiecommissie Langebaan:

Nadere informatie

NADB Nieuwsbrief nr december 2016

NADB Nieuwsbrief nr december 2016 NADB Nieuwsbrief nr 33 21 december 2016 Fijne Feestdagen! Het jaar is alweer bijna om en alle blikken zijn gericht op 2017! Ook in het komend jaar staan alweer een hoop mooie evenementen in de planning.

Nadere informatie

B.D.S.F. SPORTREGLEMENT

B.D.S.F. SPORTREGLEMENT B.D.S.F. SPORTREGLEMENT 15.10.2015 Inhoud 1. Algemene Bepalingen.... 5 2. Anti-Doping.... 5 3. Gedragscode voor wedstrijddansers.... 5 4. Wedstrijdpaar wedstrijddanser.... 6 4.1. Definitie wedstrijdpaar....

Nadere informatie

Bij categorieën van 8 of minder renners is de uitslag na drie manches bepalend voor de toekenning van de topcompetitiepunten.

Bij categorieën van 8 of minder renners is de uitslag na drie manches bepalend voor de toekenning van de topcompetitiepunten. TOPCOMPETITIE FIETSCROSS (BMX) Reglement Redline Top Competitie 2012 Algemeen De reglementen van de KNWU en daarbij in het bijzonder Titel VI, Wedstrijd Reglement Fietscross (WRF) 2012, is van toepassing

Nadere informatie

INFOBLAD LIDMAATSCHAP NADB

INFOBLAD LIDMAATSCHAP NADB INFOBLD LIDMTSCHP NDB t.b.v. trainer/coach licentie, wedstrijdlicentie, jurylicentie, en start- en bondslicentie t.b.v. danssporters Datum opmaak 24 december 2013 Versie 2.01 Nadere info c.q. aanmelding:

Nadere informatie

JAARVERSLAG (8 mei 2014)

JAARVERSLAG (8 mei 2014) JAARVERSLAG 2013 (8 mei 2014) 0 1. Algemene terugblik 2013 Weg uit het dal, op naar herstel Hoe ziet de weg naar herstel eruit? Dit is niet alleen een vraagstuk van onze economie maar ook de uitdaging

Nadere informatie

Benoeming eerste 12 Bondsraadleden

Benoeming eerste 12 Bondsraadleden NADB Nieuwsbrief nr 13 24 april 2015 Benoeming eerste 12 Bondsraadleden Tijdens de bondsvergadering op 11 april j.l. werden de nieuwe statuten unaniem aangenomen. De eerstvolgende stap was het benoemen

Nadere informatie

Acrobatic Gymnastics Workplan V.1 01/11/2014 (Voorlopig)

Acrobatic Gymnastics Workplan V.1 01/11/2014 (Voorlopig) Acrobatic Gymnastics Workplan V.1 01/11/2014 (Voorlopig) Den Bosch, Nederland 14 mei t/m 17 mei 2015 http://www.iagsportevent.nl/ ACROBATIC GYMNASTICS WORKPLAN IAG 2015 Pagina 1 1. Algemene informatie

Nadere informatie

1. Wie kan/moet deelnemen aan de selectiewedstrijden?

1. Wie kan/moet deelnemen aan de selectiewedstrijden? 01/12/2017 Richtlijnen selectieschutters 2018 Belangrijk: deze richtlijnen zijn voorlopig en kunnen steeds bijgewerkt en veranderd worden. 1. Wie kan/moet deelnemen aan de selectiewedstrijden? Iedereen

Nadere informatie

Wedstrijden 2014 In 2014 worden 5 TopCompetitie wedstrijden verreden, waarvan 2 met UCI C1 status, te weten TC1 en TC5.

Wedstrijden 2014 In 2014 worden 5 TopCompetitie wedstrijden verreden, waarvan 2 met UCI C1 status, te weten TC1 en TC5. REGLEMENT KNWU BMX Topcompetitie 2014 Algemeen De reglementen van de KNWU en daarbij in het bijzonder Titel VI, Wedstrijd Reglement BMX laatst gepubliceerde uitgave, is van toepassing op de Topcompetitie,

Nadere informatie

Voorlichtingsavonden nieuwe opzet VVA Voetbalschool voor kinderen van 7 t/m 10 jaar. d.d. 21 mei 2014 voor team- en keeperstrainers

Voorlichtingsavonden nieuwe opzet VVA Voetbalschool voor kinderen van 7 t/m 10 jaar. d.d. 21 mei 2014 voor team- en keeperstrainers Voorlichtingsavonden nieuwe opzet VVA Voetbalschool voor kinderen van 7 t/m 10 jaar d.d. 21 mei 2014 voor team- en keeperstrainers d.d. 4 juni 2014 voor ouders van de kinderen Aanvang: 19.30 uur Inloop

Nadere informatie

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! KNWU BMX Kwalificatie eisen NK-EK-WK 2017 versie 4.0

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! KNWU BMX Kwalificatie eisen NK-EK-WK 2017 versie 4.0 PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! KNWU BMX Kwalificatie eisen NK-EK-WK 2017 versie 4.0 KNWU BMX Kwalificatie eisen NK-EK-WK 2017 Algemeen Rijders, die tijdens de kwalificatie periode niet of nog

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Heren Seizoen 2018 / Commissie Turnen Heren Brabant & Zeeland District Zuid, KNGU

Wedstrijdinformatie. Turnen Heren Seizoen 2018 / Commissie Turnen Heren Brabant & Zeeland District Zuid, KNGU Wedstrijdinformatie Turnen Heren Seizoen 2018 / 2019 Commissie Turnen Heren Brabant & Zeeland District Zuid, KNGU Inhoudsopgave 1 Commissieleden Turnen Heren... 3 2 Activiteitenoverzicht... 4 3 Algemene

Nadere informatie

Reglement INFORMATIE Voor informatie over de Metal Battle:

Reglement INFORMATIE Voor informatie over de Metal Battle: Reglement 2017 November 2016, Dit document bevat de regels voor de Metal Battle 2017. De regels zijn online beschikbaar via www.metalbattle.nl en kunnen in de loop van de Metal Battle worden aangepast

Nadere informatie

REGLEMENT ATLETENCOMMISSIE

REGLEMENT ATLETENCOMMISSIE REGLEMENT ATLETENCOMMISSIE Nieuwegein, Versie januari 2009 Inhoudsopgave Pagina Voorblad 1 Inhoudsopgave 2 I. Instelling Atletencommissie Artikel 1 Doel 3 Artikel 2 Positie 3 Artikel 3 Taakstelling 3 Artikel

Nadere informatie

Statusreglement Topsporters

Statusreglement Topsporters Statusreglement Topsporters - Vastgesteld in de Algemene Vergadering van NOC*NSF d.d. 25 juni 2014 - Considerans In dit reglement worden de procedure en criteria beschreven op basis waarvan een sporter

Nadere informatie

Reglement Verkiezing Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporter en Coach van het jaar

Reglement Verkiezing Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporter en Coach van het jaar Reglement Verkiezing Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporter en Coach van het jaar Media exemplaar Dit document dient alleen ter informatie, er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Nadere informatie

Algemeen regionale afspraken, District Oost. Iedere club/rijder wordt geacht de inhoud van dit reglement te kennen en zich er aan te houden.

Algemeen regionale afspraken, District Oost. Iedere club/rijder wordt geacht de inhoud van dit reglement te kennen en zich er aan te houden. NFF District OOST Algemeen regionale afspraken, District Oost Datum: 30 januari 2014 Iedere club/rijder wordt geacht de inhoud van dit reglement te kennen en zich er aan te houden. Wedstrijd reglement

Nadere informatie

KNWU BMX Nationaal Kampioenschap KNWU BMX NK 2015 versie 3.0

KNWU BMX Nationaal Kampioenschap KNWU BMX NK 2015 versie 3.0 KNWU BMX Nationaal Kampioenschap 2015 KNWU BMX Nationaal Kampioenschap 2015 Algemeen De reglementen van de KNWU en daarbij in het bijzonder Titel VI, Wedstrijd Reglement BMX laatst gepubliceerde uitgave,

Nadere informatie

Statusreglement Topsporters

Statusreglement Topsporters Statusreglement Topsporters - Vastgesteld op de Algemene Vergadering van NOC*NSF d.d. 20 november 2012 - Considerans In dit reglement worden de procedure en criteria beschreven op basis waarvan een sporter

Nadere informatie

20 November 2010 Dorhout Mees. Kick-Off Oranje en Jong Oranje Selectie

20 November 2010 Dorhout Mees. Kick-Off Oranje en Jong Oranje Selectie 20 November 2010 Dorhout Mees Kick-Off Oranje en Jong Oranje Selectie AGENDA 1. Opening 2. Resultaten 2010 3. Focus 4. Coaching Team 5. Trainingen 2010-2011 Weektrainingen Weekendtrainingen Fysiek trainingen

Nadere informatie

BMX FREESTYLE REGLEMENT 2018 ROADMAP CONTESTS BELGIUM

BMX FREESTYLE REGLEMENT 2018 ROADMAP CONTESTS BELGIUM BMX FREESTYLE REGLEMENT 2018 ROADMAP CONTESTS BELGIUM 1. INLEIDENDE BEPALINGEN... 2 2. CATEGORIEËN/GROEPEN... 2 3. KALENDER EN ORGANISATIE WEDSTRIJDEN... 2 4. KLEDIJ EN MATERIAAL... 3 5. REGELS VOOR DEELNEMERS...

Nadere informatie

INDELING De regels zijn opgedeeld in een aantal hoofdstukken, die elk een aspect van het Metal Battle traject bevatten.

INDELING De regels zijn opgedeeld in een aantal hoofdstukken, die elk een aspect van het Metal Battle traject bevatten. Reglement 2013 November 2012, Enschede Dit document bevat de regels voor de Metal Battle 2013. De regels zijn online beschikbaar via www.metalbattle.nl en kunnen in de loop van de Metal Battle worden aangepast

Nadere informatie

KNWU BMX NATIONAAL KAMPIOENSCHAP 2019

KNWU BMX NATIONAAL KAMPIOENSCHAP 2019 KNWU BMX NATIONAAL KAMPIOENSCHAP 2019 Versie 3.0: 1 januari 2019 KNWU BMX NATIONAAL KAMPIOENSCHAP 2019 ALGEMEEN de KNWU. In het bezit te zijn van een tijdig aangevraagd Nederlands stuurbordnummer. Gekwalificeerd

Nadere informatie

BEGROTING 2015. Opgesteld door: Annette Houwaart (penningmeester) Datum: 3 november 2014 Versie: definitief

BEGROTING 2015. Opgesteld door: Annette Houwaart (penningmeester) Datum: 3 november 2014 Versie: definitief BEGROTING 2015 Opgesteld door: Annette Houwaart (penningmeester) Datum: 3 november 2014 Versie: definitief 1 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 UITGANGSPUNTEN 3 INKOMSTEN 3 LEDEN 3 SPORTERS 4 SUBSIDIES 4 OVERIGE

Nadere informatie

KNWU BMX KWALIFICATIE EISEN NK-EK-WK 2019

KNWU BMX KWALIFICATIE EISEN NK-EK-WK 2019 KNWU BMX KWALIFICATIE EISEN NK-EK-WK 2019 Versie 3.0: 1 januari 2019 ALGEMEEN Rijders, die tijdens de kwalificatie periode niet of nog niet aan een wedstrijd hebben deelgenomen, worden niet in de Ranglijst

Nadere informatie

Welkom bij De Keien. Informatiebijeenkomst voor ouders van de jeugdleden 4 juni 2010

Welkom bij De Keien. Informatiebijeenkomst voor ouders van de jeugdleden 4 juni 2010 Welkom bij De Keien Informatiebijeenkomst voor ouders van de jeugdleden 4 juni 2010 Het doel van deze avond Welkom Het hoofddoeldoel van deze avond is om de ouders van onze jeugdleden op de hoogte te brengen

Nadere informatie

DE NTB VOOR ORGANISATIES VAN EVENEMENTEN

DE NTB VOOR ORGANISATIES VAN EVENEMENTEN DE NTB VOOR ORGANISATIES VAN EVENEMENTEN WAT BIEDT DE NEDERLANDSE TRIATHLON BOND (NTB) AANGESLOTEN ORGANISATIES (VERENIGINGEN OF STICHTINGEN) DIE NU OF IN DE TOEKOMST EEN COMBIDUURSPORT-EVENEMENT (WILLEN)

Nadere informatie

Taken & Verantwoordelijkheden. NADB Sport Directeur. June 2, 2009

Taken & Verantwoordelijkheden. NADB Sport Directeur. June 2, 2009 Taken & Verantwoordelijkheden NADB Sport Directeur June 2, 2009 NADB Sport Directeur Pagina: 2 / 7 Inhoudsopgave 1. INLEIDING...3 1.1 ORGANISATIE EN STRUCTUUR...3 1.2 FUNCTIE OMSCHRIJVING...3 2. VERANTWOORDELIJKHEDEN...4

Nadere informatie

Programma van Eisen voor de Call Verkenning Nationale Museale Voorziening Slavernijverleden

Programma van Eisen voor de Call Verkenning Nationale Museale Voorziening Slavernijverleden Gedeelde geschiedenis amsterdam.nl/gedeeldegeschiedenis Verkenning Nationale Museale Voorziening Slavernijverleden Inleiding De keuze voor een Call Vereiste gegevens Planning Procedure toetsing en beoordeling

Nadere informatie

NADB Nieuwsbrief nr augustus 2017

NADB Nieuwsbrief nr augustus 2017 NADB Nieuwsbrief nr 39 28 augustus 2017 Proefwedstrijd Wil je een keer kennismaken met het NADB wedstrijdcircuit zonder meteen officieel lid te worden? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om een keer

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan Nederlandse Algemene Danssport Bond. Eén platform voor dansend Nederland. Maart 2013

Meerjarenbeleidsplan Nederlandse Algemene Danssport Bond. Eén platform voor dansend Nederland. Maart 2013 Meerjarenbeleidsplan 2013-2016 Nederlandse Algemene Danssport Bond Eén platform voor dansend Nederland Maart 2013 1 Huidige situatie - Begin 2012 is de NADB geconfronteerd met een meerjarige fraudezaak

Nadere informatie

Evaluatie Crowdfunding Voorschriften. Discussiedocument AFM

Evaluatie Crowdfunding Voorschriften. Discussiedocument AFM Evaluatie Crowdfunding Voorschriften Discussiedocument AFM November 2016 Autoriteit Financiële Markten De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder

Nadere informatie

SENIOREN. A selectie - top 10 potentie. B selectie - potentie tot halve finales

SENIOREN. A selectie - top 10 potentie. B selectie - potentie tot halve finales Uitzendingen 2015 Voor alle Nederlands Teamleden geldt dat: Er verschillende vergoedingscriteria zijn. Senioren krijgen minimaal: o 2 wedstrijden, o binnen de EU De senioren worden in iedere discipline

Nadere informatie

Statusreglement Topsporters

Statusreglement Topsporters Statusreglement Topsporters - Vastgesteld in de Algemene Vergadering van NOC*NSF d.d. 9 mei 2016 - Inwerkingtreding op 1 januari 2017 Considerans In dit reglement worden de procedure en criteria beschreven

Nadere informatie

BC Hoog Laag. Competitie- en Wedstrijdreglement

BC Hoog Laag. Competitie- en Wedstrijdreglement BC Hoog Laag Competitie- en Wedstrijdreglement Artikel 1 Het bestuur stelt de wedstrijdagenda op legt deze ter bespreking voor aan de algemene ledenvergadering. Het bestuur is bevoegd gedurende het speelseizoen

Nadere informatie