In dit nummer: OZO nieuws Gratis vervoer Lions Club G-O Dia presentatie Hoezo triest?? Financieel verslag Mei e jaargang nummer 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In dit nummer: OZO nieuws Gratis vervoer Lions Club G-O Dia presentatie Hoezo triest?? Financieel verslag Mei e jaargang nummer 1"

Transcriptie

1 Mei e jaargang nummer 1 In dit nummer: OZO nieuws Gratis vervoer Lions Club G-O Dia presentatie Hoezo triest?? Financieel verslag 2002 Hidi Samuel uit Bakos heeft al 91 Oekraïense winters meegemaakt en is wel wat gewend. Maar het wordt er bij het ouder worden niet gemakkelijker op. Zelf de pot koken en voor warmte zorgen zijn zo zijn dagelijkse bezigheden. De hulp die hij maandelijks van St. OZO krijgt is voor hem zéér belangrijk.

2 Van de voorzitter Het was me de winter wel in Oekraïne! Onvoorstelbaar veel sneeuw is er gevallen. Sommige dorpjes in de Unterkarpaten waren volledig van de buitenwereld afgesloten en er moesten enorme bulldozers aan te pas komen om de wegen sneeuwvrij te krijgen. Gelukkig heeft dit alles geen nadelige gevolgen gehad voor het rondbrengen van de voedselpakketten. Sterker nog: de medewerkers in Oekraïne leggen een grote hoeveelheid energie aan de dag om het complete voedselhulp project zo goed mogelijk uit te voeren. Daarvan getuigen de reacties van hen die geholpen worden, en daar mogen we heel blij mee zijn. Nieuws over het verzorgingshuis! Alle vergunningen zijn inmiddels rond. Verder de gebruikelijke rubrieken, zoals OZO-nieuws, presentaties, enz.. Ook de website is opgefrist en een bezoekje waard: Na het lezen van deze O.C. bent u weer helemaal ingelicht. Laat uw buren of relaties ook eens kennismaken met de inhoud van deze editie! Teun Bakker OZO-nieuws Over winter gesproken! Bij aankomst in Oekraïne, februari jl., bleek zover het oog reikt een dikke laag sneeuw te liggen. Vijftig centimeter was geen uitzondering. En ook vroor het bij vlagen dat het kraakte! Gelukkig heeft OZO medewerker Jenö zijn zaakjes keurig op orde, zodat niet alleen het voedsel, maar ook brandhout en allerlei andere zaken die voor de ouderen noodzakelijk zijn, ondanks het barre winterweer, in voldoende mate bij de doelgroep aanwezig waren. Op een adres, bij twee bejaarde dames, is verleden najaar een eenvoudige kachel geplaatst, zodat ze er nu warmpjes bijzitten. Ook zijn een aantal grote gezinnen toegevoegd aan de doelgroep van de stichting. Hun omstandigheden waren dermate triest, geen werk, geen inkomen, versleten kleding, St. OZO heeft gemeend deze mensen te moeten gaan helpen. Jenö is tegenwoordig geautomatiseerd. Op een computer, geschonken door Leni Mijs uit Middelharnis, heeft hij al zijn adressen, voorraden en verdere gegevens ingevoerd. Hij vindt het buitengewoon! Ook is er nu faxverkeer mogelijk. Twee faxen zijn geïnstalleerd, één bij Jenö en één bij de burgemeester van Nagydobrony. Deze goede man had al vele malen bij de autoriteiten een verzoek ingediend om een fax, maar die werd hem om duistere redenen nooit toegekend. Zeker met alle ontwikkelingen rondom het verzorgingshuis is het ideaal om via de fax het Holland-Oekraïne-overleg snel te kunnen kortsluiten. Want het verzorgingshuis, dat gaat er komen! Zoals u weet kwam St. OZO voor de keus te staan: óf het voedselproject verder in Oekraïne uitbreiden, óf de hulp breder binnen een bepaalde regio opzetten. In onderling overleg is voor het laatste gekozen. Gezien de enorme giftenstroom, waar we ons nog dagelijks over verwonderen, is het absoluut ver

3 antwoord om geld te steken in een dergelijk project. Niet in het minst door de gift van een instantie die anoniem wenst te blijven: 25000,-!! Ook door de reacties die in Oekraïne uit de kerk, het dorpsbestuur en de bevolking komen, maar zeker als we letten op reacties die we opvangen bij onze ouderen. Sommige ouderen vragen Jenö nu al wanneer het verzorgingshuishuis klaar is! Wat dit betreft is er in de afgelopen maanden al een massa werk verricht door de Oekraieners. De burgemeester heeft gezorgd voor het verkrijgen van de vergunningen, iemand van het kadaster heeft de plaats bepaald waar gebouwd mag worden, opzichters zijn aangesteld en kundige arbeiders zijn aangenomen. Inmiddels ontvingen wij jl. 9 april het bericht dat het fundament gereed gekomen is. Naar Oekraïense gewoonte moet dit fundament eerst een maand uitharden, daarna kan met de bouw begonnen worden. Financieel gesproken zijn alle medewerkers het erover eens dat er gebouwd dient te worden met duurzame materialen, dit in verband met het onderhoud. Waar mogelijk moet echter bezuinigd worden. Zo heeft de stichting een grote partij tweedehands stenen van zeer goede kwaliteit gekocht. Ze moeten alleen nog afgebikt worden. Dit zal gedaan worden door leden van een viertal zeer arme gezinnen, die al langer geholpen worden met een voedselpakket. Van het verdere verloop van de bouw zult u op de hoogte gehouden worden, intussen mag gebeden worden om de zegen van God over alle werkzaamheden. Zórg voor de allerarmsten! Ferencsik Izabella is op 1 april 96 jaar geworden. Deze vrouw hoort beslist in een verzorgingshuis thuis. Maar deze mogelijkheid is (nog) niet aanwezig. Tijdens het werkbezoek in februari jl. troffen wij haar aan met hoge koorts, diep weggedoken onder de dekens. Een stevige griep vergde het uiterste van deze hoog bejaarde vrouw.

4 Haar zoon Ferencsik Kálmán zit vaak stil in het huisje. Op de achtergrond de pootaardappelen voor het nieuwe seizoen. Het valt niet mee om deze continu met wat stookhout vorstvrij te bewaren als het buiten 15 graden vriest! Diverse giften De diaconie van de Gereformeerde Kerk te Ooltgensplaat hield tijdens de Kerstnachtdienst 2002 een collecte voor St. OZO. Opbrengst: 341,25. Het bestuur van de Christen Vrouwen Bond te Dirksland besloot op haar Kerstavond te collecteren voor de stichting. Er werd 195,- opgehaald. In Ouddorp vierde fam. M. hun 30-jarig huwelijksjubileum. In plaats van cadeaus konden hun gasten een bijdrage deponeren in een daarvoor bestemde bus. Na telling bleek deze 480,- te bevatten, hetgeen bestemd is voor de hulp in Oekraïne. De Vrouwen Ver. van de Hervormde gemeente te Goedereede hield een verkoping. Een gedeelte van de opbrengst was voor het voedselproject: 250,-. Enkele OZO-medewerkers waren te gast op een ontmoeting van fotoclub de Rarekiek uit Sommelsdijk. Aan het eind van de vergadering kregen de medewerkers 50.- mee voor het werk in Oekraïne. Allen hartelijk dank! Lionsclub G.-O. De Lionsclub G.-O. is onderdeel van een wereldwijde organisatie, die zich inzet voor goede doelen. Deze vereniging staat volledig achter de doelstelling van St. OZO en wil graag haar steentje bijdragen aan het continueren van met name het voedselproject. Op de Ouddorpse toeristendagen, zomer 2002, werden diverse activiteiten aangewend om tot een mooie opbrengst te komen. En die mag er zijn: !! Dames en heren: hartelijk bedankt!

5 Vervoer werkbezoeken De negen werkbezoeken, die vanaf de oprichting van St. OZO gebracht zijn aan Oekraïne, hebben zo goed als niets gekost (slechts voor de tolwegen in Hongarije moet betaald worden). Negen reizen van 4000 km.= km. plus huur auto: reken maar uit wat dat kost! Dankzij de sponsoring van een aantal bedrijven kon ook in 2002 bijna kosteloos gereden worden. Met erkentelijkheid vermelden we hier de bedrijven: Februari 2002 auto: Berkman en Visser te Barendrecht, brandstof: Transportbedrijf van Rumpt te Stad a/h Haringvliet. Juni 2002 auto: autobedrijf Voorne en Putten te Spijkenisse, brandstof: Transportbedrijf Verolme te Nieuwe-Tonge. November 2002 auto: garage Klink te Sommelsdijk, alsook de brandstof. Februari 2003 auto: B.S.W. te Spijkenisse, brandstof: Luveto te Brielle. In alle gevallen werd een comfortabele reis gemaakt met een zogenaamde aannemersbus. Voor zowel de bus, als voor de brandstof worden deze bedrijven heel hartelijk bedankt! Diapresentatie in Nieuwe-Tonge Op uitnodiging van de Hervormde Vrouwenvereniging te Nieuwe-Tonge vertelden op 22 januari 2003, aan de hand van een diapresentatie, enkele OZO medewerkers over het werk in Oekraïne. Het is bemoedigend om te merken hoe ook deze vereniging belangstelling toonde, niet in het minst door de opbrengst: Ook de verkooptafel vond gretig aftrek: ! Voor deze prachtige opbrengst danken we deze vereniging hartelijk! Presentatie: dia s of film? Twee oude zusters uit de stad Chop wonen in één huis. Al bijna 1 jaar lang mogen ze delen in de hulp van St. OZO. Tot onze verbazing bleek er geen kachel in huis aanwezig te zijn. Ze verwarmden zich bij enkele brandende gaspitten van het fornuis! En dan te bedenken dat de Oekraïense winters meedogenloos koud kunnen zijn. Na goed overleg is door St. OZO een nieuwe kachel geplaatst en deze heeft al voor heel wat behaaglijke uurtjes gezorgd tijdens de afgelopen barre winter. Aan de hand van een diapresentatie kan St. OZO op uitnodiging u een vullend programma aanbieden voor uw vergadering, c.q. samenkomst. Sinds kort kan ook gebruik gemaakt worden van een prachtige videofilm. Voor informatie: bel Kerstconcert WWZ Ter gelegenheid van Kerstfeest 2002 organiseerde St. WWZ-concerten een zangavond in de Grote Kerk te Tholen, alwaar een groot samengesteld Jongerenkoor en diverse solisten prachtige liederen ten gehore brachten. We weten dat het organiseren van een dergelijk evenement veel tijd en energie kost, maar we weten ook de drijfveer van St. WWZ: Soli Deo Gloria! De opbrengst van deze mooie avond bedroeg 2000,-, waarvoor onze hartelijke dank.

6 Hoezo triest?? Om aan te geven dat de neerwaartse economische spiraal zijn invloed laat gelden in veel gezinnen in Oekraïne, volgt hieronder een situatie over de manier waarop armoede (bijna) escaleert. Een vader en moeder wonen in Barkaszó, een dorpje in de Unterkarpaten. Ze zijn van middelbare leeftijd en hebben zeven kinderen gekregen. Ze hebben de Wende in 1991 als een verrassing ervaren en, verlost van het communistische juk, hopen zij op betere tijden. Een groot gezin met een groot probleem in een klein huis. St. OZO gaat dit gezin helpen. Ze krijgen voedsel en de elektriciteitsrekening wordt betaald. Ze leven met z n negenen in een turfstenen huisje van pakweg acht bij vier meter. In de loop der jaren wordt het er echter niet beter op. De vader is ongeschoold arbeider, het lukt hem om seizoenarbeid te verrichten, maar daar houdt het mee op. Hij kan niet naar de bijstand, er zijn geen sociale voorzieningen in Oekraïne. Op een gegeven moment begeeft de oude kleine koelkast het. Helaas, een nieuwe aanschaffen kan niet lijden, zelfs geen tweedehandse. Maar niet getreurd, zodra er weer werk is, wordt het beter. Maar het wordt niet beter. Na de koelkast verdwijnt de radio, zelfs is er geen geld meer voor gasflessen. Overal en op allerlei (eerlijke) manieren probeert hij aan geld te komen voor zijn gezin. Inmiddels wordt de sfeer in huis er niet vrolijker op. Vaak zitten vader en moeder met de handen onder het hoofd afwezig voor zich uit te staren. Het enige positieve is dat er elektriciteit is, zodat ze niet in het donker hoeven te zitten tijdens de lange doelloze winteravonden. Maar ook hierin komt verandering. Na verloop van tijd kan de elektriciteitsrekening niet betaald worden en volgt een aanmaning. Door nóg meer te bezuinigen op hun dagelijks brood, wordt ook deze rekening betaald. Gelukkig zorgt een vriend, die hij kent vanuit de kerk, voor kleding voor de kinderen, maar het is niet vol te houden. Inmiddels is ook de elektriciteit afgesloten en krijgt hij op een dag een brief waarin hem gesommeerd wordt om binnen een bepaalde termijn de achterstallige elektriciteitsrekeningen te betalen, zo niet, dan volgt gevangenisstraf. Midden in deze misère krijgt dit gezin bezoek van OZO medewerker Jenö, die via de dorpspredikant op de hoogte was gesteld van de problemen. Het vervolg kunnen we kort houden. St. OZO betaalt de rekeningen en verstrekt in de toekomst, zo lang als nodig is, een voedselpakket. Verder gaat deze man ingezet worden bij de bouw van het verzorgingshuis, zodat hij kan werken voor zijn gezin. U begrijpt dat dit nog maar één situatie is, temidden van zoveel schrijnende gevallen van armoede. Eén situatie, als een druppel op een gloeiende plaat. Maar toch: een druppel! Het gezin mocht het zien als een bak vol water. We bidden of God zich wil ontfermen over dit land!

7 Financieel verslag 2002 Graag wil het bestuur van Stichting Onderlinge Zorg Oekraïne u inzage geven in het reilen en zeilen van de stichting, aangevuld met een beoordelingsverklaring van de accountant. BALANS PER 31 DECEMBER ACTIVA Inventaris Voorraden Vorderingen Liquide middelen PASSIVA Algemene reserve Algemeen fonds Kortlopende schulden Beoordelingsverklaring STAAT VAN BATEN EN LASTEN OVER BATEN Donaties Verkopen CD s Rentebaten LASTEN Zorgkosten Oekraïne Mutatie algemeen fonds Kostprijs CD s Publiciteitskosten Algemene kosten Ten laste v/h Alg.Fonds: Aanschaf gebouw Oekraïne Aanschaf bezorgauto Hierbij verklaren wij dat de hierboven vermelde financiële overzichten zijn ontleend aan de door ons beoordeelde jaarrekening 2002 van de Stichting Onderlinge Zorg Oekraïne. Bij deze jaarrekening hebben wij een beoordelingsverklaring afgegeven. Middelharnis 14 april Visser & Visser Registeraccountants S.L. Visser RA Toelichting van de penningmeester Het is ons een groot genoegen dat wij met zeer zonnige cijfers aan u verantwoording kunnen doen van de besteding van de door u gegeven giften. Onze visie is dat de giften van u als donateurs zijn, dat u daarom volledig op de hoogte moet worden gebracht wat de stichting met uw geld gedaan heeft. Het stichtingsbestuur is u dankbaar voor wederom uw gulle donaties in Waar we u vorig jaar berichtten volop bezig te zijn met plannen voor een verzorgingshuis, kunnen we nu melden dat de bouw daadwerkelijk een aanvang heeft genomen. Nog niet al het geld hiervoor is binnen en we nodigen u van harte uit in 2003 eenmalig een extra gift in overweging te nemen specifiek voor de bouw van het bescheiden verzorgingshuis. De hulpbehoevende en zieke bejaarden zijn u er zeer erkentelijk voor. Met het voedselproject werd aan het eind van het verslagjaar hulp verleend op 120 adressen, wat neer komt op 200 personen in 23 dorpen. Aan het einde van het vorig boekjaar waren dit 94 adressen, 120 personen in 20 dorpen. Met de nieuwe bezorgauto is in het eerste jaar al zo n km. gereden voor het voedselproject. Weer een jaar waarin we de zegen van God hebben mogen ervaren en met grote dankbaarheid op terugkijken. Heeft u vragen over de financiën, dan kunt u bellen met: Albert van Holten, tel

8 Enkele OZO medewerkers bezorgen voedsel bij een groot en arm gezin. Sommige adressen zijn moeilijk bereikbaar. Alleen via modderige paadjes en provisorische bruggetjes zijn de huizen te bereiken. Oekraïne medewerker Jenö aan het werk achter de geschonken PC uit Holland. Nauwgezetheid staat hoog in het vaandel van St. OZO. Zo wordt van elk adres een digitaal dossier bijgehouden, inclusief pasfoto en een foto van het huis. Persoonlijke en medische gegevens worden nauwkeurig genoteerd en bijgehouden. De 47 jarige Demeter Ilona is verlamd vanaf haar 2e jaar door een tragisch ongeluk. Verschillende keren bedankte ze de donateurs uit Holland die het mogelijk maken dat zij elke week extra voedsel en hulp krijgt. Zéér geëmotioneerd klagen Sashalmi Jolán (84 jaar oud) en haar man Sashalmi Ference (89 jaar oud) hun nood. Hun woning is vrijwel onbewoonbaar. Wat zou de komst van een verzorgingshuis hun omstandigheden verbeteren! WWZ-Concertdag op D.V. 9 juni 2003 in de visafslag te Stellendam: uur Kinderconcert Zaal open: uur Toegang volwassenen: 3,- en kinderen t/m 12 jaar gratis uur Zendingsmarkt (div zending stands, gebakken vis, verse haring etc.) uur Avondconcert Zaal open: uur Toegang volwassenen: 7,- en kinderen t/m 12 jaar: 3,- Van beide concerten wordt door STH-records een live CD opname gemaakt. Kaartverkoop start op maandag 12 mei via tel: of via of bij Boekhandel: v/d Boom te Sommelsdijk, Akershoek te Ouddorp en Oostdijk te Tholen Allen hartelijk welkom!

In dit nummer: OZO nieuws OZO CD Oekraïne nieuws WWZ-Concerten Financieel verslag 2000 OZO op de digitale snelweg Auto voor voedselhulp

In dit nummer: OZO nieuws OZO CD Oekraïne nieuws WWZ-Concerten Financieel verslag 2000 OZO op de digitale snelweg Auto voor voedselhulp november 2001 2de jaargang nummer 2 In dit nummer: OZO nieuws OZO CD Oekraïne nieuws WWZ-Concerten Financieel verslag 2000 OZO op de digitale snelweg Auto voor voedselhulp Dankbaar neemt de 75 jarige Faragó

Nadere informatie

Het team van verzorgingshuis. v.r.n.l: Dir. Hidi Jenö, Adj. dir. Ráti Pisti en hoofdzuster Hidi Marika.

Het team van verzorgingshuis. v.r.n.l: Dir. Hidi Jenö, Adj. dir. Ráti Pisti en hoofdzuster Hidi Marika. Het team van verzorgingshuis Rehoboth. v.r.n.l: Dir. Hidi Jenö, Adj. dir. Ráti Pisti en hoofdzuster Hidi Marika. Juli 2005 6e jaargang nummer 2 O.a. in dit nummer: Oekraïne nieuws Nieuwe laptop Financieel

Nadere informatie

Stichting Oekraine Projecten. Jaarverslag 2013

Stichting Oekraine Projecten. Jaarverslag 2013 Stichting Oekraine Projecten Jaarverslag 2013 Zwolle, 23 mei 2014 Inhoudsopgave Bestuursverslag 2 Algemene informatie 2 Activiteiten en resultaat 2012 3 Verwachtingen en plannen voor 2014 3 Afsluiting

Nadere informatie

Kerstnummer Ziekte bij medewerkster van het eerste uur: Hidi Erzsike. Hulp voor de allerarmsten is en blijft hard nodig!

Kerstnummer Ziekte bij medewerkster van het eerste uur: Hidi Erzsike. Hulp voor de allerarmsten is en blijft hard nodig! Hulp voor de allerarmsten is en blijft hard nodig! Juli 2009 10e jaargang nummer 2 Kerstnummer 2008 Ziekte bij medewerkster van het eerste uur: Hidi Erzsike Van de voorzitter Onlangs werd mij de vraag

Nadere informatie

Stichting Oekraïne Projecten. Jaarverslag 2015

Stichting Oekraïne Projecten. Jaarverslag 2015 Stichting Oekraïne Projecten Jaarverslag 2015 Zwolle, 14 april 2016 1 2 Inhoudsopgave Bestuursverslag... 4 Algemene informatie... 4 Activiteiten en resultaat 2015... 4 Verwachtingen en plannen voor 2016...

Nadere informatie

Aan het bestuur van Stichting Help het Doel De Horst 4 3911 SZ RHENEN JAARREKENING 2015. RAPPORT Inzake jaarrekening 2015 27-6-2016-1

Aan het bestuur van Stichting Help het Doel De Horst 4 3911 SZ RHENEN JAARREKENING 2015. RAPPORT Inzake jaarrekening 2015 27-6-2016-1 Aan het bestuur van Stichting Help het Doel De Horst 4 3911 SZ JAARREKENING 2015 RAPPORT Inzake jaarrekening 2015 27-6-2016-1 JAARVERSLAG 2015 INHOUD Rapport Paginanummer 1 Samenstellingsverklaring 4 2

Nadere informatie

JAARREKENING 2014 STICHTING HUIS VAN GEBED IN NUNSPEET. Brinkersweg 27 8071 GR NUNSPEET

JAARREKENING 2014 STICHTING HUIS VAN GEBED IN NUNSPEET. Brinkersweg 27 8071 GR NUNSPEET JAARREKENING 2014 STICHTING HUIS VAN GEBED IN NUNSPEET Brinkersweg 27 8071 GR NUNSPEET Inhoudsopgave pagina Balans per 31 december 2014 3 Staat van baten en lasten over 2014 4 Grondslagen van waardering

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Grote Kerk Oostzaan JAARBERICHT Pagina 1 van 10

Stichting Vrienden van de Grote Kerk Oostzaan JAARBERICHT Pagina 1 van 10 JAARBERICHT 2011 Pagina 1 van 10 JAARREKENING 2011 Oostzaan, 15 juni 2012 INHOUDSOPGAVE Bladnummer Algemene informatie 3 Bestuursverslag 4 Balans per 31 december 2011 5 Staat van baten en lasten over 2011

Nadere informatie

Dankbaar met een gebruikte bril uit Holland!

Dankbaar met een gebruikte bril uit Holland! Juli 2016 17e jaargang nummer 2 Dankbaar met een gebruikte bril uit Holland! In dit nummer: Van de Voorzitter Ik stel mezelf voor! Financieel verslag 2015 Van hoofdzuster Erika Vrijwilligerskorps Wie helpt?

Nadere informatie

PUBLICATIEVERSLAG van. Stichting Hervormde Jeugdfederatie te Hendrik-Ido-Ambacht

PUBLICATIEVERSLAG van. Stichting Hervormde Jeugdfederatie te Hendrik-Ido-Ambacht PUBLICATIEVERSLAG 2014-2015 van te Hendrik-Ido-Ambacht Kamer van Koophandel Rotterdam Dossiernummer 41118682 1 INHOUDSOPGAVE Pagina Balans per 31 juli 2015 (na resultaatbestemming) 3 Staat van baten en

Nadere informatie

JAARREKENING 2015 STICHTING HUIS VAN GEBED IN NUNSPEET. Brinkersweg GR NUNSPEET

JAARREKENING 2015 STICHTING HUIS VAN GEBED IN NUNSPEET. Brinkersweg GR NUNSPEET JAARREKENING 2015 STICHTING HUIS VAN GEBED IN NUNSPEET Brinkersweg 27 8071 GR NUNSPEET Inhoudsopgave pagina Balans per 31 december 2015 3 Staat van baten en lasten over 2015 4 Grondslagen van waardering

Nadere informatie

PUBLICATIEVERSLAG van. Stichting Hervormde Jeugdfederatie te Hendrik-Ido-Ambacht

PUBLICATIEVERSLAG van. Stichting Hervormde Jeugdfederatie te Hendrik-Ido-Ambacht PUBLICATIEVERSLAG 2012-2013 van te Hendrik-Ido-Ambacht Kamer van Koophandel Rotterdam Dossiernummer 41118682 1 INHOUDSOPGAVE Pagina Balans per 31 juli 2013 (na resultaatbestemming) 3 Staat van baten en

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. kleine wonderen voor kansarme kinderen in Oekraïne

Jaarverslag 2014. kleine wonderen voor kansarme kinderen in Oekraïne Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Voorwoord...4 Algemene informatie...5 Szürte...9 Peuterspeelzaal en huiswerkbegeleiding Dimicso...11 Bótrágy...11 Péterfalva...11 Hetyen...11 Overige projecten...13 Financiën...14

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014

Financieel jaarverslag 2014 Financieel jaarverslag 2014 2014 was wederom een financieel goed maar uitdagend jaar voor de Stichting Roeivalidatie. Door nieuwe investeringen, de verdere stijging van de kosten van huisvesting, de daling

Nadere informatie

In dit nummer: Nieuw: Adoptie Programma Van de voorzitter OZO algemeen Project Polikliniek. April e jaargang nummer 1

In dit nummer: Nieuw: Adoptie Programma Van de voorzitter OZO algemeen Project Polikliniek. April e jaargang nummer 1 April 2016 17e jaargang nummer 1 In dit nummer: Nieuw: Adoptie Programma Van de voorzitter OZO algemeen Project Polikliniek Geef dit Onderling Contact door aan familie, vrienden of bekenden. Hartelijk

Nadere informatie

Stichting Hoofdkwartier Gouda te Gouda. Verslag inzake jaarstukken 2014. 7 april 2015

Stichting Hoofdkwartier Gouda te Gouda. Verslag inzake jaarstukken 2014. 7 april 2015 te Verslag inzake jaarstukken 2014 7 april 2015 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 2014 1 Samenstellingsverklaring 1 2 Algemeen 2 3 Resultaatvergelijking 3 4 Financiële positie 4 FINANCIEEL VERSLAG

Nadere informatie

Inhoud. Tekst: Sietse Lagendijk, Stichting de Arend Vormgeving: Standaut, Nieuw-Vossemeer. juni 2013, Stichting de Arend

Inhoud. Tekst: Sietse Lagendijk, Stichting de Arend Vormgeving: Standaut, Nieuw-Vossemeer. juni 2013, Stichting de Arend Jaarverslag 2012 Inhoud Voorwoord... 3 Algemeen... 4 Activiteiten... 5 Financieel jaarverslag... 6 Toelichting financiën... 7 Begroting 2013... 8 Tekst: Sietse Lagendijk, Stichting de Arend Vormgeving:

Nadere informatie

Winter in Oekraïne. In dit nummer: project Algemene Hulp!

Winter in Oekraïne. In dit nummer: project Algemene Hulp! December 2014 15e jaargang nummer 4 Winter in Oekraïne project Algemene Hulp! In dit nummer: Van de voorzitter Project Algemene Hulp Bijbelverspreiding Bedrijfskleding Esselink Bezorging Onderling Contact

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting de Leesfabriek Amersfoort

Jaarrekening Stichting de Leesfabriek Amersfoort Jaarrekening 2016 Stichting de Leesfabriek Amersfoort I N H O U D S O P G A V E P A G I N A Rapportage Samenstellingsverklaring Financiële positie 4 Kasstroomoverzicht 5 Jaarrekening Balans per 31 december

Nadere informatie

De Stadse Voedselbank Groningen Balans 31 december 2012

De Stadse Voedselbank Groningen Balans 31 december 2012 ACTIVA De Stadse Voedselbank Groningen Balans 31 december 2012 PASSIVA VASTE ACTIVA Materiele vaste activa Eigen vermogen - inventarissen 765 - vermogen Stadse Voedselbank Groningen 62.357 - vervoermiddelen

Nadere informatie

Nieuwsbrief "STICHTING Help de OUDEREN IN ARMENIË"

Nieuwsbrief STICHTING Help de OUDEREN IN ARMENIË Nieuwsbrief "STICHTING Help de OUDEREN IN ARMENIË" Voor u ligt alweer de zesde nieuwsbrief van onze stichting. De wereld verandert snel,nog steeds zijn in 2016 de berichten van oorlogen, racisme, vluchtelingen

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Hart voor Hongarije

Jaarverslag 2014. Stichting Hart voor Hongarije Jaarverslag 2014 Stichting Hart voor Hongarije Inhoud 1. Voorwoord 2. Aanleiding en achtergrond 3. Acties vanuit Nederland 4. Acties vanuit Hongarije 5. Visie op de toekomst Bijlage: Financieel jaarverslag

Nadere informatie

Financiële verantwoording 2016 van. Stichting Behoud Augustijnenkerk te Dordrecht

Financiële verantwoording 2016 van. Stichting Behoud Augustijnenkerk te Dordrecht Financiële verantwoording 2016 van Dordrecht, 13 april 2017 Inhoudsopgave Pagina 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2016 3 1.2 Staat van baten en lasten over 2016 4 1.3 Grondslagen van waardering

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Stichting Naar House. Nieuwerkerk aan den IJssel

Jaarrekening 2014. Stichting Naar House. Nieuwerkerk aan den IJssel Stichting Naar House Nieuwerkerk aan den IJssel Stichting Naar House De Vijf Boeken 12a Nieuwerkerk aan den IJssel Telefoon: 085-2738077 info@naarhouse.nl Inhoudsopgave blz. Inleiding 2 1. Bestuursverslag

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1

JAARVERSLAG 2016 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1 JAARVERSLAG 2016 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1 Algemeen 2 Staat van herkomst en besteding van de geldmiddelen over 2016 4 Staat van baten en lasten en begrotingen over 2015, 2016 en 2017

Nadere informatie

Verdouw gaat Verder. Fluwelensingel 95, 2806 CG Gouda KvK Jaarverslag en Jaarrekening 2017

Verdouw gaat Verder. Fluwelensingel 95, 2806 CG Gouda KvK Jaarverslag en Jaarrekening 2017 Verdouw gaat Verder Fluwelensingel 95, 2806 CG Gouda KvK 65505085 Jaarverslag en Jaarrekening 2017 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Jaarverslag 2017... 3 Voorwoord en samenvatting... 3 Organisatie en

Nadere informatie

City Life Church Utrecht Utrecht. Jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag 2016 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG. Jaarrekening

City Life Church Utrecht Utrecht. Jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag 2016 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG. Jaarrekening City Life Church Utrecht Utrecht Jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE Jaarverslag 2016 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2016 2. Staat van baten en lasten over 2016 3. Grondslagen

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting de Leesfabriek Amersfoort

Jaarrekening Stichting de Leesfabriek Amersfoort Jaarrekening 2015 Stichting de Leesfabriek Amersfoort I N H O U D S O P G A V E P A G I N A Rapportage Samenstellingsverklaring Financiële positie 4 Kasstroomoverzicht 5 Jaarrekening Balans per 31 december

Nadere informatie

In dit nummer: OZO nieuws Boerderij nieuws Waterzuiveringsinstallatie Verslag penningmeester

In dit nummer: OZO nieuws Boerderij nieuws Waterzuiveringsinstallatie Verslag penningmeester Juli 2007 8e jaargang nummer 2 In dit nummer: OZO nieuws Boerderij nieuws Waterzuiveringsinstallatie Verslag penningmeester Van de voorzitter Wat is het aantrekkelijke van Oekraïne, zo zal menigeen zich

Nadere informatie

De eerste bewoners in REHOBOTH gearriveerd!

De eerste bewoners in REHOBOTH gearriveerd! De eerste bewoners in REHOBOTH gearriveerd! April 2006 7e jaargang nummer 1 In dit nummer: OZO nieuws Toekomst St. OZO Eerste bewoners in verzorginghuis Rehoboth De eerste bewoners zijn gearriveerd! Wat

Nadere informatie

Aan het bestuur van Stichting Help het Doel De Horst SZ RHENEN JAARREKENING RAPPORT Inzake jaarrekening

Aan het bestuur van Stichting Help het Doel De Horst SZ RHENEN JAARREKENING RAPPORT Inzake jaarrekening Aan het bestuur van Stichting Help het Doel De Horst 4 3911 SZ JAARREKENING 2016 RAPPORT Inzake jaarrekening 2016 28-6-2017-1 JAARVERSLAG 2016 INHOUD Rapport Paginanummer 1 Samenstellingsverklaring 4 2

Nadere informatie

Warm de winter door Actie brandhout winter

Warm de winter door Actie brandhout winter Warm de winter door Actie brandhout winter 2016-2017 Beste donateur, Stel je voor Midden in de winter viel bij ons de centrale verwarming uit. Binnen een uur was het steenkoud in huis. Gelukkig kon de

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Hattem, 8 maart

Jaarverslag 2017 Hattem, 8 maart Jaarverslag 2017 Hattem, 8 maart 2018 1 Inhoudsopgave Bestuursverslag... 3 Algemene informatie... 3 Activiteiten en resultaat 2017... 3 Verwachtingen en plannen voor 2018... 4 Afsluiting... 5 Balans per

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 van Oudheidkundige Vereniging Arent thoe Boecop gevestigd te Elburg

Jaarverslag 2012 van Oudheidkundige Vereniging Arent thoe Boecop gevestigd te Elburg Jaarverslag 2012 van Oudheidkundige Vereniging Arent thoe Boecop gevestigd te Elburg Jaarverslag 2012 van Oudheidkundige Vereniging Arent thoe Boecop gevestigd te Elburg INHOUDSOPGAVE PAGINA A. VOORWOORD

Nadere informatie

Samenstellingsverklaring 1. A: Algemeen 1. B: Resultaten 2.

Samenstellingsverklaring 1. A: Algemeen 1. B: Resultaten 2. Samenstellingsrapport Inzake: Jaarrekening 2018 INHOUDSOPGAVE: Blz. Samenstellingsverklaring 1. A: Algemeen 1. B: Resultaten 2. FINANCIEEL VERSLAG 1. Balans per 31 december 2018 3. 2. Grondslagen van de

Nadere informatie

Stichting Barokensemble Eik en Linde. Jaarverslag 2012

Stichting Barokensemble Eik en Linde. Jaarverslag 2012 Stichting Barokensemble Eik en Linde Jaarverslag 2012 K.B. Gould Secretaris C.T. Tuijnman Voorzitter M. Abspoel Penningmeester INHOUDSOPGAVE Jaarverslag 1 Voorwoord 1 2 Jaarverslag bestuur 2 Bijlagen Jaarrekening

Nadere informatie

Realisatie 2015 Begroting 2015 Begroting december december 2014

Realisatie 2015 Begroting 2015 Begroting december december 2014 Financieel overzicht 2015 Hervormde Vrouwenbond Realisatie 2015 Begroting 2015 Begroting 2016 Contributies en bijdragen 165.182 161.292 172.400 Netto-baten uit verkoop artikelen 8.715 10.900 10.350 Baten

Nadere informatie

De groei van de laatste jaren vertaalt zich ook financieel; toenemende activiteit brengt meer kosten met zich mee.

De groei van de laatste jaren vertaalt zich ook financieel; toenemende activiteit brengt meer kosten met zich mee. Jaarrekening 2014 Hierbij treft u het financieel jaarverslag van Voedselbank Harderwijk aan. Ook in 2014 bleef de hulpvraag toenemen en eind 2014 zijn er ruim 250 gezinnen in Harderwijk, Ermelo en Putten

Nadere informatie

DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2013

DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2013 DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2013 Vastgesteld door het bestuur op 26 februari 2014 INHOUDSOPGAVE JAARVERSLAG VAN HET BESTUUR 3 BALANS PER 31 DECEMBER 2013 5 STAAT VAN BATEN EN LASTEN 2013

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Amstelveen Landtong 2, Olmenhof 1186 GP Amstelveen. Jaarverslag Amstelveen, 9 maart 2016

Stichting Voedselbank Amstelveen Landtong 2, Olmenhof 1186 GP Amstelveen. Jaarverslag Amstelveen, 9 maart 2016 Stichting Voedselbank Amstelveen Landtong 2, Olmenhof 1186 GP Amstelveen Jaarverslag 2015 Amstelveen, 9 maart 2016 Stichting Voedselbank Amstelveen te Amstelveen BESTUURSVERSLAG Gang van zaken gedurende

Nadere informatie

RAPPORT. Jaarrekening 2014 Stichting Voedselbank Walcheren te Middelburg

RAPPORT. Jaarrekening 2014 Stichting Voedselbank Walcheren te Middelburg RAPPORT Jaarrekening 2014 Stichting Voedselbank Walcheren te Middelburg INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSRAPPORT 1 Opdracht 3 2 Samenstellingsverklaring 3 3 Algemeen 4 4 Resultaat 5 5 Financiële positie

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting HCR

JAARVERSLAG Stichting HCR JAARVERSLAG 2018 Stichting HCR 1. Algemeen 2. Balans en verlies- en winstrekening 2018 3. Activiteitenverslag van het bestuur 1. ALGEMEEN 1.1 Bedrijfsgegevens: De activiteiten van de Stichting Hulpverlening

Nadere informatie

Realisatie 2016 Begroting 2016 Begroting 2017

Realisatie 2016 Begroting 2016 Begroting 2017 Financieel overzicht 2016 Hervormde Vrouwenbond Realisatie 2016 Begroting 2016 Begroting 2017 Contributies en bijdragen 179.061 172.400 174.285 Netto-baten uit verkoop artikelen 14.509 10.350 13.550 Baten

Nadere informatie

JAARREKENING 2018 van Stichting Platform armoedebestrijding Heerhugowaard

JAARREKENING 2018 van Stichting Platform armoedebestrijding Heerhugowaard JAARREKENING 2018 van Heerhugowaard INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag Verslag van het bestuur 3 Financiële positie / kasstroomoverzicht 4 Jaarrekening Balans per 31 december 2018 voor winstverdeling 6 Winst-

Nadere informatie

Jaarrekening 2013. NVLE- Fonds

Jaarrekening 2013. NVLE- Fonds Jaarrekening 2013 NVLE- Fonds Jaarrekening NVLE-Fonds 2013 Inhoud 1! Algemeen... 3! 1.1! Aanbieding jaarrekening... 3! 1.2! Doelstelling... 3! 2! Analyse... 4! 2.1! Analyse... 4! 2.2! Plaatsgevonden controles...

Nadere informatie

Winter in Oekraïne. Een koude vijand. In dit nummer: Van de voorzitter. Winter in Oekraïne. Situatie in Oekraïne Samenwerking met gemeente Kisdobrony

Winter in Oekraïne. Een koude vijand. In dit nummer: Van de voorzitter. Winter in Oekraïne. Situatie in Oekraïne Samenwerking met gemeente Kisdobrony December 2017 18e jaargang nummer 4 Winter in Oekraïne Een koude vijand In dit nummer: Van de voorzitter Winter in Oekraïne Situatie in Oekraïne Samenwerking met gemeente Kisdobrony Van de voorzitter Een

Nadere informatie

Jaarverslag STICHTING VRIENDEN VAN DE ELF RANKEN

Jaarverslag STICHTING VRIENDEN VAN DE ELF RANKEN Jaarverslag 2014 STICHTING VRIENDEN VAN DE ELF RANKEN Stichting Vrienden van De Elf Ranken blz. 1 J A A R V E R S L A G 2014 Inhoudsopgave Omschrijving Pagina Inhoudsopgave 1 Bestuurszaken 2a/2b Financiën

Nadere informatie

Rapport inzake de jaarrekening 2015

Rapport inzake de jaarrekening 2015 Stichting Vrienden van Hospice Wageningen-Renkum Melkweg 1 6707 CZ Wageningen tel: 0317-450047 email: vrienden@hospicewageningenrenkum.nl bankrekening nr.: IBAN NL30 RABO 0155 6526 99 ANBI nr: 8214.91.647

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oekraïne Maart 2O17.

Nieuwsbrief Oekraïne Maart 2O17. Nieuwsbrief Oekraïne Maart 2O17. Afgelopen winter was het in de Oekraïne extreem koud, met temperaturen ver onder nul. Ook was er veel sneeuw gevallen. Ook in Hongarije werden extreme temperaturen overdag

Nadere informatie

CFA/Schoolgeld Jaaroverzicht 2007

CFA/Schoolgeld Jaaroverzicht 2007 Jaarverslag 2007 CFA/Schoolgeld Jaaroverzicht 2007 Wat doet CFA/Schoolgeld? Voor de achterban van het gereformeerd onderwijs is CFA/ Schoolgeld al vele jaren een bekende organisatie. In het verleden werd

Nadere informatie

Jaarverslag S T I C H T I N G G E Z I N S F U N D A M E N T. [Geef tekst op]

Jaarverslag S T I C H T I N G G E Z I N S F U N D A M E N T. [Geef tekst op] 2017 Jaarverslag S T I C H T I N G G E Z I N S F U N D A M E N T "Want Ik zal u meer dan voldoende water geven voor uw dorstige land en uitgedroogde grond. En Ik zal mijn Geest en mijn zegeningen over

Nadere informatie

STICHTING TIME TO HELP NEDERLAND TE ROTTERDAM. Rapport inzake jaarstukken 2017

STICHTING TIME TO HELP NEDERLAND TE ROTTERDAM. Rapport inzake jaarstukken 2017 STICHTING TIME TO HELP NEDERLAND TE ROTTERDAM Rapport inzake jaarstukken 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Algemeen 3 FINANCIEEL VERSLAG 1 Bestuursverslag over 2017 5 JAARREKENING 1 Balans

Nadere informatie

NIEUWS Alles werd door vier sterke mannen van Serafim met de hand ingeladen. Alle donateurs van harte bedankt!

NIEUWS Alles werd door vier sterke mannen van Serafim met de hand ingeladen. Alle donateurs van harte bedankt! 17 december 2009 Het laatste "kersttransport" dit jaar naar Roemenië, vanuit IJsselstein. Het was koud en er lag behoorlijk wat sneeuw en de Serafimcrew was zwaar onderbezet. De lading voornamelijk huishoudelijke

Nadere informatie

RAPPORT. Aan het bestuur van Stichting Go and Tell Zeewolde. inzake de jaarrekening 2014

RAPPORT. Aan het bestuur van Stichting Go and Tell Zeewolde. inzake de jaarrekening 2014 RAPPORT Aan het bestuur van inzake de jaarrekening 2014 INHOUDSOPGAVE RAPPORT 1 Opdracht 2 Algemeen 3 Cash-flow 4 Fiscale positie BIJLAGEN Jaarrekening 1 Balans per 31 december 2014 2 Staat van inkomsten

Nadere informatie

Hierbij brengen ik u verslag uit omtrent de samenstelling van de jaarrekening 2014 van de de Stichting House of Hope Deventer.

Hierbij brengen ik u verslag uit omtrent de samenstelling van de jaarrekening 2014 van de de Stichting House of Hope Deventer. Aan het bestuur van Grevelingenstraat 1 7417 TA DEVENTER Warnsveld, 23 september 2015 Geachte mede bestuursleden, Hierbij brengen ik u verslag uit omtrent de samenstelling van de jaarrekening 2014 van

Nadere informatie

Bagi Sama Serata Eerlijk samen delen JAARRAPPORT Stichting Bagi Sama Serata Holendrecht VT Abcoude

Bagi Sama Serata Eerlijk samen delen JAARRAPPORT Stichting Bagi Sama Serata Holendrecht VT Abcoude Bagi Sama Serata Eerlijk samen delen JAARRAPPORT 2012 Stichting Bagi Sama Serata Holendrecht 25 1391 VT INHOUD Blad Jaarverslag van het bestuur 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2012 Rekening van

Nadere informatie

Jaarstukken januari december 2015 STICHTING SPAVO FONDS

Jaarstukken januari december 2015 STICHTING SPAVO FONDS Jaarstukken 2015 1 januari 2015-31 december 2015 STICHTING SPAVO FONDS Bestuur: J.J. Atsma, voorzitter mr. A. van der Meer, secretaris J.P. Visser, penningmeester B.K.C. Baron, bestuurslid J.A. Mulder,

Nadere informatie

Rapport inzake jaarrekening. 1 september 2012 t/m 31 augustus 2013. Vineyard Gemeente Wageningen. te Wageningen

Rapport inzake jaarrekening. 1 september 2012 t/m 31 augustus 2013. Vineyard Gemeente Wageningen. te Wageningen Rapport inzake jaarrekening 1 september 2012 t/m 31 augustus 2013 Vineyard Gemeente Wageningen te Wageningen INHOUD JAARVERSLAG 1 Samenstellingsverklaring 2 Algemeen 3 Bestemming van het resultaat 2012-2013

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG van de stichting Sociaal Fonds van de Kerken Dordrecht te Dordrecht. per 31 december 2015

FINANCIEEL VERSLAG van de stichting Sociaal Fonds van de Kerken Dordrecht te Dordrecht. per 31 december 2015 FINANCIEEL VERSLAG van de stichting Sociaal Fonds van de Kerken Dordrecht te Dordrecht per 31 december 2015 vastgesteld door het bestuur op 29 november 2016 INHOUDSOPGAVE Pag. Bestuursverslag 1 Financieel

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 Hattem, 25 februari

Jaarverslag 2018 Hattem, 25 februari Jaarverslag 2018 Hattem, 25 februari 2019 1 Inhoudsopgave Bestuursverslag... 3 Algemene informatie... 3 Activiteiten en resultaat 2018... 3 Testify to Love... 4 Verwachtingen en plannen voor 2019... 4

Nadere informatie

Stichting Oekraïne Projecten. Jaarverslag 2016

Stichting Oekraïne Projecten. Jaarverslag 2016 Stichting Oekraïne Projecten Jaarverslag 2016 Zwolle, 20 april 2017 1 Inhoudsopgave Bestuursverslag... 3 Algemene informatie... 3 Activiteiten en resultaat 2016... 3 Verwachtingen en plannen voor 2017...

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 VICTORY HOPE NEDERLAND

JAARVERSLAG 2014 VICTORY HOPE NEDERLAND JAARVERSLAG 2014 VICTORY HOPE NEDERLAND INHOUD 1. Inleiding 2. Financiële verantwoording 2.1 Balans per 31-12-2014 2.2 Staat van baten en lasten 2014 2.3 Toelichting 2.4 Kascontrole 3. Activiteiten 3.1

Nadere informatie

Warm de winter door Actie brandhout winter

Warm de winter door Actie brandhout winter Warm de winter door Actie brandhout winter 2017-2018 Beste donateur, Het is voor ons verbazingwekkend hoe brandhout het leven van gezinnen kan veranderen en mensen weer hoop en vertrouwen in de toekomst

Nadere informatie

Stichting Jazzfestival Enkhuizen 06 Postbus AH Enkhuizen. Jaarrekening 2016

Stichting Jazzfestival Enkhuizen 06 Postbus AH Enkhuizen. Jaarrekening 2016 1 Stichting Jazzfestival Enkhuizen 06 Postbus 344 1600 AH Enkhuizen Jaarrekening 2016 Inhoud 1. Financiële positie 2 2. Resultaat 3 3. Balans per 31 december 2016 4 4. Winst- en verliesrekening over 2016

Nadere informatie

New Day Impact Jaarverslag 2012

New Day Impact Jaarverslag 2012 New Day Impact Jaarverslag 2012 Stichting New Day Impact, Vlijtseweg 95, 7317 AE Apeldoorn info@newday-impact.nl www.newday-impact.nl Activiteiten in het jaar 2012 New Day Carecenter Ook in 2012 lag de

Nadere informatie

Geen van de bestuursleden is zelfstandig bevoegd om besluiten te nemen namens Stichting kans4you.

Geen van de bestuursleden is zelfstandig bevoegd om besluiten te nemen namens Stichting kans4you. ALGEMENE GEGEVENS INSTELLING Naam instelling Stichting kans4you Adres Edelherweg 121 Postcode Website 1338 JS Almere www.kans4you.eu KvK 32141926 BESTUURSAMENSTELLING Voorzitter Secretaries Penningmeester

Nadere informatie

Stichting Purmerendse Voedselbank Reigerpark AC PURMEREND JAARRAPPORT 2013

Stichting Purmerendse Voedselbank Reigerpark AC PURMEREND JAARRAPPORT 2013 JAARRAPPORT 2013 Inhoudsopgave Pagina Accountantsverslag 1 Opdracht 2 2 Samenstellingsverklaring 2 3 Financiële positie 3 Jaarrekening 1 Balans per 31 december 2013 5 2 Staat van baten en lasten over 2013

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Oekraïne heeft hulp nodig. Gouda

Jaarrekening Stichting Oekraïne heeft hulp nodig. Gouda Jaarrekening 2016 Stichting Oekraïne heeft hulp nodig Gouda Kamer van Koophandel 24409359 Stichting Oekraïne heeft hulp nodig Jaarrekening 2015 Voorwoord Het jaar 2016 was voor Stichting Oekraïne heeft

Nadere informatie

Zambia Child Foundation. Jaarverslag 2015

Zambia Child Foundation. Jaarverslag 2015 Zambia Child Foundation Jaarverslag 2015 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave De stichting... 2 Doelstelling Organisatie in Nederland Organisatie in Zambia NGO Keurmerk Het bestuur... 4 Financieel jaarverslag...

Nadere informatie

JAARREKENING 2014 STICHTING ORA NEDERLAND

JAARREKENING 2014 STICHTING ORA NEDERLAND JAARREKENING 2014 STICHTING ORA NEDERLAND Accountantsrapport uitgebracht aan de Stichting ORA Nederland te Nieuwleusen inzake Jaarrekening 2014 INHOUDSOPGAVE Accountantsrapport Pag. 1. Opdracht en samenstellingsverklaring

Nadere informatie

waterschap Hollandse Delta

waterschap Hollandse Delta Het hanteerde tot op heden een het werkgebied van het. Concreet betekent De contactgegevens staan op: /baggeren Dordrecht 5-dagenregeling staat op: /baggeren meldingen of klachten kunt u bellen met het

Nadere informatie

Lieve familie, vrienden en bekenden,

Lieve familie, vrienden en bekenden, Lieve familie, vrienden en bekenden, Hoogste tijd voor wat nieuws uit Oneşti. De tijd gaat zo vlug voorbij, de feestdagen en de jaarwisseling lijken nog maar net achter ons te liggen, maar toch is het

Nadere informatie

Stichting Kansarmen Sri Lanka Jaarverslag 2013

Stichting Kansarmen Sri Lanka Jaarverslag 2013 Stichting Kansarmen Sri Lanka Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave Algemeen... 3 Samenstellingsverklaring... 3 Voorwoord door de voorzitter... 4 Verslag over 2013... 5 Financieel overzicht over 2013... 6 Jaarrekening

Nadere informatie

City Life Church Utrecht Utrecht. Jaarverslag 2015 INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag 2015 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG. Jaarrekening

City Life Church Utrecht Utrecht. Jaarverslag 2015 INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag 2015 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG. Jaarrekening City Life Church Utrecht Utrecht Jaarverslag 2015 INHOUDSOPGAVE Jaarverslag 2015 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2015 2. Staat van baten en lasten over 2015 3. Grondslagen

Nadere informatie

Vrije inloop 8 augustus

Vrije inloop 8 augustus Uitgave van NAH Trefpunt Voorne-Putten Nummer 9 september 2018 Vrije inloop 8 augustus Tijdens de vrije inloop die dag heeft Het Trefpunt in samenwerking met You Can Be een mindfulness workshop georganiseerd.

Nadere informatie

Stichting. Maumu Youth Sports and Development Foundation. te Apeldoorn

Stichting. Maumu Youth Sports and Development Foundation. te Apeldoorn Stichting Maumu Youth Sports and Development Foundation te Apeldoorn Financieel Jaarverslag 2015 Financieel jaarverslag 2015 Blad 1 van 7 Stichting Maumu Youth Sports and KvK 853744233 Development Foundation

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrienden van Vrijwaard

Jaarrekening Stichting Vrienden van Vrijwaard Jaarrekening 2016 Stichting Vrienden van Vrijwaard 20 november 2017 Stichting vrienden van Vrijwaard INHOUDSOPGAVE pagina 1.1 Jaarrekening 2016 1.1.1 Balans per 31 december 2016 1 1.1.2 Resultatenrekening

Nadere informatie

MOEDER TERESA STICHTING ULFT Hulp aan de allerarmsten Tel.:

MOEDER TERESA STICHTING ULFT Hulp aan de allerarmsten Tel.: MOEDER TERESA STICHTING ULFT Hulp aan de allerarmsten Tel.: 0315-685640 Fax: 0315-327300 Banknummer: 36.38.53.545 Nijverheidsweg 13B Gironummer: 1183103 7071 CH Commerz Bank Emmerich: Kto-nr.: 753115100

Nadere informatie

JAARREKENING 2013 STICHTING VOEDSELBANK DORDRECHT

JAARREKENING 2013 STICHTING VOEDSELBANK DORDRECHT JAARREKENING 2013 STICHTING VOEDSELBANK DORDRECHT 1 Exploitatie overzicht 2013 Het voor Voedselbank Dordrecht turbulente jaar 2013 ligt achter ons. In juli zijn wij begonnen met het verbouwen van de hal

Nadere informatie

Stichting ChildTRAC Nederland Rosmalen JAARREKENING 2013

Stichting ChildTRAC Nederland Rosmalen JAARREKENING 2013 Rosmalen JAARREKENING 2013 hulshof kroonen & groen Inhoudsopgave ACCOUNTANTSRAPPORT Pagina Samenstellingsverklaring 3 Algemeen 4 BESTUURSVERSLAG 5 JAARREKENING Balans per 31 december 2013 7 Staat van baten

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG van de stichting Sociaal Fonds van de Kerken Dordrecht te Dordrecht. per 31 december 2016

FINANCIEEL VERSLAG van de stichting Sociaal Fonds van de Kerken Dordrecht te Dordrecht. per 31 december 2016 FINANCIEEL VERSLAG van de te Dordrecht per 31 december 2016 vastgesteld door het bestuur op 2 maart 2017 INHOUDSOPGAVE Pag. Bestuursverslag 1 Financieel verslag per 31 december 2016 Jaarrekening Balans

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Stichting Kledingbank Amersfoort JAARVERSLAG STICHTING KLEDINGBANK AMERFOORT 2015

JAARVERSLAG. Stichting Kledingbank Amersfoort JAARVERSLAG STICHTING KLEDINGBANK AMERFOORT 2015 JAARVERSLAG 2015 Stichting Kledingbank Amersfoort Adres Argonweg 10, 3812 RB Amersfoort Internet www.kledingbank-amersfoort.nl E-mail info@kledingbank-amersfoort.nl Bankrekeningnummer NL95 RABO 0118 6286

Nadere informatie

Stichting Meedoen Zwolle

Stichting Meedoen Zwolle Stichting Meedoen Zwolle JAARREKENING 2018 STICHTING MEEDOEN ZWOLLE INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING Balans per 31 december 2017 Staat van baten en lasten Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2014

DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2014 DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2014 Vastgesteld door het bestuur op 11 maart 2015 INHOUDSOPGAVE JAARVERSLAG VAN HET BESTUUR 3 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 6 STAAT VAN BATEN EN LASTEN 2014

Nadere informatie

In dit nummer: OZO-medewerkers aan het woord Opnieuw een schokkende gebeurtenis Inzamelen van goederen

In dit nummer: OZO-medewerkers aan het woord Opnieuw een schokkende gebeurtenis Inzamelen van goederen April 2008 9e jaargang nummer 1 In dit nummer: OZO-medewerkers aan het woord Opnieuw een schokkende gebeurtenis Inzamelen van goederen Van de voorzitter In de achterliggende tijd, in februari wel te verstaan,

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2015 Stichting Voedselbank De Bilt

Financieel jaarverslag 2015 Stichting Voedselbank De Bilt Financieel jaarverslag 2015 Stichting Voedselbank De Bilt Algemeen De begroting van 2015 gaf een somber beeld van onze financiële situatie voor dat jaar en voor de toekomst. Het probleem is dat de Voedselbank

Nadere informatie

specimen specimen specimen specimen specimen van specimen

specimen specimen specimen specimen specimen van specimen RAPPORT inzake de jaarrekening 2006 van B.Y. Voorbeeld De Meern, 2007 INHOUD Pagina FINANCIEEL VERSLAG 1 Opdracht 3 2 Resultaat 4 3 Financiële positie 5 JAARREKENING A Balans per 31 december 2006 9 B Winst-en-verliesrekening

Nadere informatie

JAARREKENING 2015 STICHTING ORA

JAARREKENING 2015 STICHTING ORA JAARREKENING 2015 STICHTING ORA INHOUDSOPGAVE Financieel Verslag Pag. A. Balans per 31 december 2015 1 B. Exploitatierekening 2015 3 C. Waarderingsgrondslagen en resultaatbepaling 4 D. Nadere specificaties

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 van Stichting WK KassieBouwen, Monster

Jaarverslag 2014 van Stichting WK KassieBouwen, Monster Jaarverslag 2014 van Stichting WK KassieBouwen, Monster Algemeen In 2011 heeft Stichting de Zaaier vanwege haar 25 jarig jubileum als ludieke actie het WK KassieBouwen, concept van B&T(Ron de Bakker),

Nadere informatie

Stichting Bagi Sama Serata Eerlijk samen delen

Stichting Bagi Sama Serata Eerlijk samen delen Stichting Bagi Sama Serata Eerlijk samen delen Jaarverslag 2015 Algemeen Het is ons een genoegen hierbij het jaarverslag over het jaar 2015 aan te bieden. Het jaarverslag is compact van vorm. Dat is mede

Nadere informatie

Dwarsweg XB Zeist KVK nummer: JAARVERSLAG

Dwarsweg XB Zeist KVK nummer: JAARVERSLAG Dwarsweg 18 3702 XB Zeist info@hopeandfuture.nl KVK nummer: 17229000 JAARVERSLAG 2017 www.hopeandfuture.nl Inhoud Voorwoord 1. Verslag activ.4 2. Plannen voor 2018..6 3. Bestuur 7 4. Jaarrekening.8 5.

Nadere informatie

Jaarrekening 2013. Stichting Shalom. Putten

Jaarrekening 2013. Stichting Shalom. Putten Jaarrekening 2013 Stichting Shalom Putten I N H O U D S O P G A V E P A G I N A Rapportage Samenstellingsverklaring Resultatenanalyse 3 Financiële positie 4 Jaarrekening Balans per 31 december (activa)

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1

JAARVERSLAG 2017 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1 JAARVERSLAG 2017 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1 Algemeen 2 Staat van herkomst en besteding van de geldmiddelen over 2017 4 Staat van baten en lasten en begrotingen over 2016, 2017 en 2018

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG STICHTING SAMENBINDENDE PROJECTEN ZAANSTREEK ZAANDIJK

FINANCIEEL VERSLAG STICHTING SAMENBINDENDE PROJECTEN ZAANSTREEK ZAANDIJK FINANCIEEL VERSLAG 2016 STICHTING SAMENBINDENDE PROJECTEN ZAANSTREEK I. BESTUURSVERSLAG 1. Algemeen 3 2. Verslag van de activiteiten 4 3. Vooruitzichten 2017 5 II. FINANCIEEL VERSLAG Balans per 31 december

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Djenné Pastoor Dijkmansstraat RA Eindhoven

JAARREKENING Stichting Djenné Pastoor Dijkmansstraat RA Eindhoven JAARREKENING 2016 Stichting Djenné Pastoor Dijkmansstraat 33 5611 RA Eindhoven Eindhoven, november 2017 INHOUDSOPGAVE Accountantsverslag Pagina 1. Opdracht 3 2. Samenstellingsverklaring 3 Jaarrekening

Nadere informatie

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen.

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Het is inmiddels vier maanden geleden dat Arent en Helma op bezoek waren in Oeganda en op de hoogte werden gebracht van de behoeften, de noden en de wensen van de mensen in Ndegeya. Al gauw bleek dat er

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOORJAAR 2015

NIEUWSBRIEF VOORJAAR 2015 NIEUWSBRIEF VOORJAAR 2015 In deze Nieuwsbrief vindt u informatie over het werk van de Stichting Noodopvang Papendrecht, bestemd voor onze sponsors en andere belangstellenden. Meer informatie kunt u vinden

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o.

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Jaarrekening Inhoudsopgave 1 Algemeen 2 Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2.2 Resultatenrekening 2.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 2.4 Toelichting

Nadere informatie

STICHTING MAANDA. Stichting Maanda Deventer

STICHTING MAANDA. Stichting Maanda Deventer Stichting Maanda Deventer 1 INHOUDSOPGAVE ALGEMEEN...3 SAMENSTELLINGSVERKLARING...3 BESTUURSVERSLAG...4 VISIE STICHTING MAANDA:...4 MISSIE STICHTING MAANDA:...4 BELEID STICHTING MAANDA...4 INFORMATIE OVER

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Stichting Kinderkleding Ruilen Het bestuur

Jaarverslag 2016 Stichting Kinderkleding Ruilen Het bestuur Jaarverslag 2016 Stichting Kinderkleding Ruilen Dit jaarverslag is tot stand gekomen door terug te kijken op onze website / facebookpagina / mail etc. van het afgelopen jaar en er vervolgens een aantal

Nadere informatie