de Klaverkrant herfstnummer 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "de Klaverkrant herfstnummer 2013"

Transcriptie

1 de Klaverkrant herfstnummer 2013 Jaargang 15 nummer 3 Inhoudstafel Woord vooraf (1) Het woord is aan Gaby (2) PC Caritas (2) Dansfeest (3) Compostelabikers (4) Dolle dierendag (4) Inclusietoets (6) Woord vooraf Beste lezer Nu de winter zijn intrede doet, maken we het gezellig warm binnen. Genietend van de kerstboom met de Klaverkrant in de zetel is een mogelijke aanzet. Ook met dit exemplaar willen we jullie alvast op de hoogte houden van het reilen en zeilen binnen De Vierklaver. Veel leesgenot! En voor straks: vreugdevolle kerstdagen, een gelukkig en voorspoedig 2014 gewenst! Advent en armoede (7) Kunstwerk Kadoe (7) Annelies Martens, eindredacteur ad interim De klaverkrant: wat met mijn abonnement??? De vernieuwing van de Klaverkrant zet zich ook door in de abonnementen, graag willen we de Klaverkrant zoveel mogelijk digitaal bezorgen. Dat maakt dat u voortaan GRATIS (en in kleur) de Klaverkrant kan lezen. Bovendien is dit milieuvriendelijk. Als uw huidig abonnement afloopt, kan u intekenen op de digitale versie. U kan er ook blijven voor kiezen om een papieren versie te ontvangen: voor 5 ontvangt u een volledige jaargang (= 4 nummers). De regeling omtrent een steunabonnement of een ere-abonnement blijft bestaan. U kiest voor digitaal of op papier, maar u geeft ons een extra financieel steuntje. Alle info daartoe vindt u achteraan in deze Klaverkrant. We brengen u uiteraard tijdig op de hoogte wanneer uw huidige abonnement afloopt. Oproep Op heden gebruiken wij u postadres en telefoonnummer. Om u sneller te kunnen bereiken, wensen wij te kunnen gebruikmaken van . Indien u over een -adres beschikt waarmee wij u kunnen bereiken, mogen wij u dan vriendelijk verzoeken ons dit te laten weten; telefonisch (09/ ) of via (bewonersadministratie@devierklaver.be).

2 De Klaverkrant herfstnummer /9 Het woord is aan Gaby Beste Lezer, Met onze wensen voor een zalige kersttijd en een gezond nieuwjaar, bladeren onze gedachten door het voorbije jaar. Waren er genoeg bemoedigende ervaringen of hebben we ons laten drijven op de gang van zaken? Hebben nieuwe bewoners en deelnemers hun stek gevonden; voelen ze zich al wat thuis en gekend? Uitdagingen zijn er zeker geweest. In ons geheugen duiken op: verhuis naar Kadoe, installeren van de nieuwe wasplaats, vrijwilligers die ons in het werk en via sponsoractiviteiten extra zuurstof geven, vierklaverfeest, Maar hoe sneller het jaar 2013 op zijn einde loopt, hoe sneller 2014 wordt aangesneden als een lekker gebak dat veelbelovend wordt voorgezet. Wat zetten we elkaar voor: respect, doelgericht werken, positieve gedrevenheid, samen-werken, met humor perspectief bieden? Jawel, uitdagingen zullen er weer zijn Op naar 2014, een jaar als geen ander. Gaby Van Landschoot, algemeen directeur Psychiatrisch Centrum Caritas Op 20/09/2013 nam Marc Van Ooteghem afscheid als algemeen directeur van PC Caritas Melle. We brengen dit even onder de aandacht omdat vzw De Vierklaver steeds op de steun van PC Caritas heeft kunnen rekenen. Bij de opstart van De Vierklaver, en in het bijzonder nadat de bijgebouwen in het home te Sint-Martens-Latem waren afgebrand, hebben we steun gevonden bij deze collega. Een tijdlang konden we daar terecht in de wasserij. Een Tabor-collega-voorziening in zorg verbonden. Maar ook in de ondersteuning, behandeling van volwassenen met een verstandelijke beperking en psychiatrische problemen, kenden we in PC Caritas steeds een constructieve partner. Onze dank aan het PC Caritas van Marc Van Ooteghem. We wensen de nieuwe directeur, Herman Roose, alle succes toe en vertrouwen op een verderzetting van onze samenwerking.

3 De Klaverkrant herfstnummer /9 Dansfeest Op vrijdag 13 september was het zover, ons eerste DANSFEEST!!! Het concept veranderde op vraag van bewoners uit Adegem. We kwamen met z n allen om 10.15u samen in sporthal Atletico. Daar werden we verwelkomd door 2 dames van Handicum. Zij zorgden voor een fijne, swingende, muzikale danssessie! Tegen 12.00u werden we verwacht in Den Hoogen Pad voor het eetfestijn. Een kriekske als aperitief, breughelmaal, een dessertbordje en natuurlijk het gezellig samenzijn Bewoners en deelnemers van de Special Olympics werden gehuldigd. Nadien plasseerden velen nog een dansje: van Heb je even voor mij tot The summer of 69 of zongen er op los. Het was een geslaagd, sfeervol eerste dansfeest! Inge De Wagenaere

4 De Klaverkrant herfstnummer /9 Compostelabikers proficiat voor de puike prestatie! Compostela bereiken was voor de moedige bikers die op 1 september vanaf onze vestiging in Adegem hun fietstocht aanvatten ten voordele van De Vierklaver een droom, een uitdaging! Tegelijk hebben ze een tweede droom en uitdaging aangegaan en gerealiseerd: namelijk extra zuurstof (maar liefst 2937) en warme aandacht geven aan een "goed doel"! Voor de bewoners en deelnemers van de dagcentra, evenzo voor onze medewerkers en bestuurders, zijn deze extra middelen betekenisvol voor het kunnen opzetten van zorggerichte ondersteuning. En dat we er een portie positieve aandacht bovenop krijgen is hartverwarmend. De bikers mogen trots zijn en genieten van hun doorzettingsvermogen. Wij zijn het er al vast over eens: deze mensen hebben het hart op de juiste plaats! We richten ook een woordje van dank aan hun familie om hun man weken "op zwier" te laten gaan voor het goede doel. Dolle dierendag De dolle dierendag ging door in Hoeve Hangerijn, een gerestaureerde hoeve van de stad Brugge. Dit project bestaat sinds vorig jaar en omvat allerlei activiteiten voor mensen met een beperking. De conciërge woont er samen met zijn vrouw. Het was ook Mario, de conciërge die ons de uitleg gaf over hoe onze leuke namiddag er ging uit zien.

5 De Klaverkrant herfstnummer /9 Om 13.30u kwamen we aan in Hoeve Hangerijn gelegen te Assebroek. We mochten ons verdelen in 5 groepen om dan deel te nemen aan het doorschuifsysteem van telkens 30 minuten. We starten voor een tochtje met de huifkar, zo kregen we ook wat uitleg over Silke, de pony en genoten we van de natuur. Daarna maakten we kennis met de geiten, 3 vrouwtjes en 1 mannetje. We mochten het verschil eens proeven tussen geitenkaas en gewone kaas van de koe. Na de geiten, was het de beurt aan de kippen. We konden de kippen aaien en de verschillende pluimen voelen. We mochten zowel de geiten als de kippen voederen uit onze hand. Toen gingen we naar de konijnen, we leerden er grote en kleine konijnen kennen. Hun vacht was ook heel zacht. Er zaten er buiten in het gras, maar ook enkele in hun kotje. Na al wat we geleerd, gezien, geproefd, gehoord, gevoeld hebben, kregen we er zelf dorst en honger van. We dronken een lekkere tas koffie en een cakeje erbij. Zo is onze dag mooi afgesloten en reden we terug richting De Vierklaver. Een echte aanrader om nog eens opnieuw te doen! Onze bewoners hadden een leuke en leerrijke dag. Dit kan je lezen in volgende citaten: Marcella: De konijntjes vond ik het leukst, ook de koe met zijn lange haren waren mooi. Het speciale sierhaantje had mooie pluimen. Ik heb bijgeleerd dat een konijn maar 1 maand zwanger is. Thijs: Ik vond de koets zeer leuk, omdat het een zeer mooie streek was. De koeien vond ik ook leuk, ze zaten in een hele mooie stal. De boer was een heel vriendelijke man.

6 De Klaverkrant herfstnummer /9 Linda: We hebben met de huifkar gereden en de pony heette Silke. Ik zou nog eens terug willen gaan! Martina: Ik heb een geit gezien met een lange baard. Ik heb ook een zwart konijntje met lange oren gezien. De kippen hebben we geaaid. Op het einde mochten we een lekkere tas koffie drinken. Wendy: Met de ezel gaan wandelen was zeer leuk. De geitjes waren soms wat geweldig, ze sprongen soms op ons. De konijntjes mochten we op de schoot houden en strelen. Evy: Leuk dat we alle dieren konden aaien! David: Een super dag om niet meer te vergeten!! De mensen van de boerderij waren heel gastvrij, we hebben veel uitleg gekregen. Ik zou zeker vroeg genoeg willen inschrijven voor volgend jaar dat er zeker nog een plaatsje is. Het is spijtig dat we niet vanuit de vierklaver kunnen meehelpen aan hun project, omdat de afstand te ver is. Het is zeker voor herhaling vatbaar maar dan voor een ganse dag! Wendolien Vanpoucke Inclusietoets De KU Leuven en het Kenniscentrum Kwaliteit van Leven zetten samen een onderzoek op naar de mate waarin mensen met een beperking erin slagen om inclusie (deelname aan de samenleving) in hun leven te realiseren. Daartoe worden in Vlaanderen in het najaar van 2013 ongeveer 150 mensen geïnterviewd. Ook vanuit De Vierklaver dragen we ons steentje bij. Via een willekeurige steekproef werden 10 van onze bewoners/deelnemers en/of hun mantelzorger aangesproken om aan de eerste fase van dit onderzoek mee te werken. Door mee te werken aan dit project willen we kritisch onderzoeken hoe we onze ondersteuning kunnen optimaliseren en op deze wijze positief bijdragen tot het realiseren van een inclusieve samenleving (een centrale pijler van het huidig ondersteuningsbeleid van de Vlaamse overheid). Participatie aan de samenleving is daarenboven een belangrijk thema in de werking van De Vierklaver (cf. de missie).

7 De Klaverkrant herfstnummer /9 Advent en armoede In De Vierklaver is de Ankergroep actief om bewoners, deelnemers en medewerkers te ondersteunen en te inspireren met betrekking tot geloofsbeleving, spiritualiteit, zingeving, De waarden en opdrachtverklaring van vzw De Vierklaver roepen ons daartoe op. Tijdens de adventsweken naar Kerstmis toe roept de Ankergroep op om (te Landegem) speelgoed, kledij, te verzamelen voor de lokale werking (Nevele) van Welzijnsschakels. In de inkom van het administratief centrum staat daartoe een gele container. U kan ook uw steun afgeven in het huis van uw zoon/dochter. Welzijnschakels helpen mensen die uitsluiting ervaren door armoede of afkomst. Zij zullen de verzamelde kledingstukken en het speelgoed een nieuw leven geven door ze aan kansarmen te schenken. Alvast hartelijk dank voor uw steun! Kunstwerk Kadoe Letterlijk kunt ge The Beardancer vertalen als de beerdanser. Maar eigenlijk is er voor het Engelse woord geen Nederlandse versie. Met The Beardancer gaat het om een beeltenis van de Deinse kunstenaar Stief Desmet. Hem werd door de vzw De Vierklaver de schepping van een kunstwerk The Beardancer van Stief Desmet toegewezen in het kader van door VIPA financieel gesteunde infrastructuurwerken. VIPA staat trouwens voor Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden. Wanneer welzijns- en gezondheidsvoorzieningen, ook voorzieningen voor mensen met een beperking zoals De Vierklaver, infrastructuurwerken uitvoeren waarvoor het VIPA middelen aanreikt dan is de bouwheer

8 De Klaverkrant herfstnummer /9 er toe gehouden een zeker percentage van de omzet te besteden aan kunst. Zo verbouwde De Vierklaver voor haar dagcentrum KADOE, in het bedrijvenpark in Maldegem, burelen en ateliers tot een aangename, comfortabele en tot creativiteit aanzettende bezigheidsruimte voor de gebruikers van het dagcentrum aldaar. De nieuwe vestiging zal eind maart 2014 ingehuldigd worden, samen met het werk van Desmet. The Beardancer is een levensgroot polyester sculptuur die een man voorstelt die danst met een grote zwarte beer. De compositie symboliseert de mogelijkheid van het onmogelijke en staat op een betonnen sokkel van drie meter die tevens dienst zal doen als rustbank. Desmet bezocht de voorziening De Vierklaver en was onder de indruk van de omgang en toewijding, van samenwerking en verbeelding van personeel en gebruikers - residenten en deelnemers aan het dagcentrum-, waarbij men het gevoel krijgt dat er een voortdurend streven is tot ombuiging van het onmogelijke naar mogelijke. Om een kunstenaar met een order te gelasten moet een oproep naar verschillende artistieke beoefenaars gebeuren en het is dan aan een jury om uit de verschillende inzendingen een keuze te maken. Er waren zes mededingers. De jury bestond uit Gaby Van Landschoot (directeur De Vierklaver), Frank Sierens (schepen van Maldegem), Emmanuel Van Daele (mede-stichter en schatbewaarder van De Vierklaver). Stief Desmet is geboren in Deinze in 1973, is tot eind 2013 waarnemend directeur van de academie in Deinze, was in 2005 laureaat van de beeldende kunst in Oost-Vlaanderen en heeft tal van werken geplaatst in verschillende landen. Hij woont in Bachte-Maria-Leerne. Recent kwam hij in het nieuws met Broken Lion, een beeld dat fel beschadigd en nadien ontvreemd werd uit het kuurpark in het Nederlandse Valkenburg.

9 De Klaverkrant herfstnummer /9 Colofon: Redactieleden: - Danny de Sloover - Gabriël Van Landschoot - Tom Demeulenaere Werken mee aan dit nummer: - Els Vyncke - Annelies Martens - Inge De Wagenaere - Wendolien Vanpoucke Het VAPH erkent en subsidieert vzw De Vierklaver De Provincie Oost-Vlaanderen geeft een bijzondere subsidie voor het dagcentrum HANNAH. Abonnement: Een abonnement op de Klaverkrant kun je op elk moment verkrijgen en geldt voor 4 opeenvolgende nummers. Bezorg ons je naam en adres aan: vzw De Vierklaver Haarkenstraat 32 a 9850 Landegem secretariaat@de-vierklaver.be Kostprijs: Digitale versie GRATIS Abonnement per post 5,00 Steunabonnement 6,00 Ere-abonnement 15,00 te storten op: Leden Gebruikersraad (sedert 21/06/2011): Dhr. Pol Plesters (voorzitter) Mevr. Antoinette De Waele Dhaese (waarnemer Raad van Bestuur) Mevr. Lucie Van Landeghem (lid klachtencommissie) Mevr. Carina Vanderhaeghen (mede-voorzitter) Dhr. Aureel Dhooge Dhr. Luc Mouton Mevr. Anja De Boever Dhr Eddy Derieuw Mevr. Brigitte Cocquyt Mevr. Nicole Permentiers Mevr. Anny Lameire Mevr. Carine Vandaele Dhr. Rafaël Desmedt Dhr. Jackie Verhoye Mevr. Arlette Veys Dhr. Paul Raman bewoners/deelnemers die met een coach aansluiten bij de Gebruikersraad (sedert 21/06/2011) Dhr. Lucien De Bo Dhr. Carlo Vercruysse Mevr. Elke Timmerman Mevr. Marcella Claeys Verantwoordelijke uitgever: Dhr. Gabriël Van Landschoot, Haarkenstraat 32 a, 9850 Landegem Giften aan vzw De Vierklaver kan je storten op rekeningnummer BE Vanaf 40 ontvangt u een attest voor fiscale aftrek.

de Klaverkrant Lentenummer 2014

de Klaverkrant Lentenummer 2014 de Klaverkrant Lentenummer 2014 Inhoudstafel Woord vooraf (1) Het woord is aan Gaby (2) Week van de Vrijwilliger (3) Woord vooraf Beste lezer Jaargang 16 nummer 1 Aswoensdagviering te Landegem (4) Koffiestop

Nadere informatie

de Klaverkrant Zomernummer 2013

de Klaverkrant Zomernummer 2013 de Klaverkrant Zomernummer 2013 Jaargang 15 nummer 2 Inhoudstafel Woord vooraf Woord vooraf (1) Het woord is aan Gaby(2) Matthias (2) Annelies / Tom (3) Kadoe (3/4) Compostelabikers (4/5) Special Olympics

Nadere informatie

de Klaverkrant Zomernummer 2014

de Klaverkrant Zomernummer 2014 de Klaverkrant Zomernummer 2014 Inhoudstafel Woord vooraf (1) Het woord is aan Manu (2) De eerste maanden van Kadoe (3) Woord vooraf Beste lezer Jaargang 16 nummer 2 KORT: op de Vierklaveragenda (6) Jaarverslag

Nadere informatie

Uitvliegerskrant. December 2014

Uitvliegerskrant. December 2014 De Uitvliegerskrant December 2014 Maandelijks tijdschrift - jaargang 15, nr. 10 Verschijnt niet in juli en augustus Verantwoordelijke uitgever: Kathleen Bevernage P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Colofon

Nadere informatie

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4. Korte Mededelingen...

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4. Korte Mededelingen... Nieuwsbrief VPG De Samenhang samen gaan wij het maken! Jaargang 13, Nummer 55, December 2014 SAMENSPRAAK In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

Waar staat onze woongroep voor?

Waar staat onze woongroep voor? Waar staat onze woongroep voor? Magnolia is een vooruitstrevende woongroep, gericht op de toekomst. Comfortabel wonen en leven met respect voor elkaar staat voorop. De bewoners bepalen door regelmatig

Nadere informatie

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu?

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Proficiat & bedankt! Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. Fantastisch dat je je zo wil engageren om samen met ons kwetsbare

Nadere informatie

7.5 Script en plaatjes post-test

7.5 Script en plaatjes post-test 7.5 Script en plaatjes post-test De vorige keer waren we hier om Drakie wat beter te leren praten en Drakie heeft toen een heleboel van jou geleerd. Dat vond ie heel leuk. Vandaag gaan we wat dingen die

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Huissprokkels. Welkom mei. Huissprokkels maandelijks. Nieuw Nieuw Nieuw!!!

Huissprokkels. Welkom mei. Huissprokkels maandelijks. Nieuw Nieuw Nieuw!!! Nieuwsbrief bewoners mei 2018 Huissprokkels Welkom mei Huissprokkels maandelijks Vanaf nu verschijnt de bewonerskrant huissprokkels maandelijks om je nog beter te informeren over het leven in ons huis.

Nadere informatie

Uitvliegerskrant. juni 2015

Uitvliegerskrant. juni 2015 De Uitvliegerskrant juni 2015 Maandelijks tijdschrift - jaargang 16, nr. 6 Verschijnt niet in juli en augustus Verantwoordelijke uitgever: Kathleen Bevernage P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Colofon De

Nadere informatie

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad.

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad. Jaargang 27, nr.5 Dat.: 23 sept. 2014 Agenda: Afgelopen vrijdag zijn Marlou, Erica, Jolanda en Babette geslaagd voor hun opleiding 'ik leer anders'. Hiermee is ons team verrijkt met vier leerkrachten die

Nadere informatie

Verteld door Schulp en Tuffer

Verteld door Schulp en Tuffer Verteld door Schulp en Tuffer Het allereerste kerstfeest Het allereerste kerstfeest Verteld door Schulp en Tuffer Vertaald en bewerkt door Maria en Koos Stenger Getekend door Etienne Morel en Doug Calder

Nadere informatie

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging?

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Heeft u altijd al eens iets willen doen voor de Mucovereniging, maar u weet niet goed wat? Dan helpen wij u daar graag mee verder! In deze informatiegids

Nadere informatie

BEHEERDER ZIJN BIJ DE DORPSBOERDERIJ IN WASPIK Het is inmiddels al een jaar geleden (maart 2012) dat onze Dorpsboerderij haar deuren officieel opende. Dankzij de inzet van een team van ongeveer 30 beheerders

Nadere informatie

Nieuwsbrief van juli 2015. Peuterspeelzaal De Ringkantertjes. Hazeweg 1 2441 AD Nieuwveen 0172-530531 www.deringkantertjes.nl

Nieuwsbrief van juli 2015. Peuterspeelzaal De Ringkantertjes. Hazeweg 1 2441 AD Nieuwveen 0172-530531 www.deringkantertjes.nl Nieuwsbrief van juli 2015 Peuterspeelzaal De Ringkantertjes Hazeweg 1 2441 AD Nieuwveen 0172-530531 www.deringkantertjes.nl Vakanties 2015/2016 Herfstvakantie 19-10 t/m 23-10-15 Kerstvakantie 21-12-15

Nadere informatie

Ik ben terecht zeer dankbaar en ook fier. Dit is misschien wel een unicum in België, echt iets voor burgemeester Denerdt!

Ik ben terecht zeer dankbaar en ook fier. Dit is misschien wel een unicum in België, echt iets voor burgemeester Denerdt! Wanneer je nu langs de Annekensstraat komt dan zie je twee merkwaardige borden. Ja, dhr. Denerdt, zo lang burgemeester van Kruibeke, heeft het toegelaten. Op een mooie dag belde een man in werkkledij met

Nadere informatie

Kringgesprek. op 20 december rond 18.30 uur. Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen.

Kringgesprek. op 20 december rond 18.30 uur. Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen. Kringgesprek Vanavond afscheid van Juf Nielza Wijks! op 20 december rond 18.30 uur Nummer 8 2012-2013 2013 Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen. ruim

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F 2 N I E U W S B R I E F JAARGANG 2015 NUMMER 2 Met het afsluiten van het jaar deze tweede nieuwsbrief met een overzicht van de werkzaamheden aan CONVENT 22 en recente vorderingen en activiteiten. I n h

Nadere informatie

Zorgboerderij Sterrenland 30-01-14

Zorgboerderij Sterrenland 30-01-14 Zorgboerderij Sterrenland 30-01-14 Inhoudsopgaven Inleiding...3 Bedrijfsgegevens...4 Afzetmarkt...5 De ligging...6 Het uiterlijk...7 De afdelingen...8 Regels... 9 Personeel...10 Vragen...11 Slot...12 Inleiding

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon

Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon Op dinsdagnamiddag 2 september 2014 beleefden we samen met onze klas (7CZR) een aangenaam stadspel in Aalst. De zon was van de partij en iedereen

Nadere informatie

Q1 Hoe beoordeelt u de informatieverstrekking voorafgaand aan uw event?

Q1 Hoe beoordeelt u de informatieverstrekking voorafgaand aan uw event? Q1 Hoe beoordeelt u de informatieverstrekking voorafgaand aan uw event? Beantw oord: 53 Ov ergeslagen: 1 Duidelijk en v olledig Duidelijk maar onv olledig Onduidelijk en onv olledig Duidelijk en volledig

Nadere informatie

de Klaverkrant Lentenummer 2013

de Klaverkrant Lentenummer 2013 de Klaverkrant Lentenummer 2013 Jaargang 15 nummer 1 Woord vooraf Beste lezer, Inhoudstafel Is dit wel de Klaverkrant? (1) Het woord is aan Gaby (2) Vastenacties 2013 (2) De Bogaarde zocht en vond (3)

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.63 november 2015

Nieuwsbrief nr.63 november 2015 Nieuwsbrief nr.63 november 2015 www.westelfolk.be Adres cursussen: Hoveniershuis, Hollandse Dreef 3, 2260 Westerlo http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100002989885238 Beste vrienden, We zijn even

Nadere informatie

Puntenkampioenschap snelheid (max 20 pr) pr. %

Puntenkampioenschap snelheid (max 20 pr) pr. % Puntenkampioenschap snelheid (max 20 pr) pr. % 1. De Graeve Antoine Waarschoot 20 47,82 25,0 2. Schijvynck Adelin Lovendegem 20 60,80 22,5 3. Van Landschoot Gebrs. Maldegem 20 63,18 20,0 4. Engels Julien

Nadere informatie

Samen bruggen bouwen. Het manifest: de basis van en voor SDW

Samen bruggen bouwen. Het manifest: de basis van en voor SDW Samen bruggen bouwen Het manifest: de basis van en voor SDW Inhoud Samen bruggen bouwen 10 4 6 De basis van en voor SDW Waarom bestaat SDW? 8 Waar willen we naar toe? Van waaruit handelen wij? Onze belofte

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek 2015

Tevredenheidsonderzoek 2015 Tevredenheidsonderzoek 2015 Verstuurd: september 2015 Verstuurd aan 21 personen Deelnemers 21 Respons percentage 100% Hoe lang krijgt uw dierbare al zorg van de Polder Résidence? 21 21 0 Number Date Text

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

Dag allemaal, NR 2-2015 April-mei-juni

Dag allemaal, NR 2-2015 April-mei-juni Dag allemaal, Ik hoop dat jullie net zoals de mensen van OnderOns genieten van het mooie weer. Net zoals zovele organisaties gaan we het de maanden juli en augustus iets kalmer aan doen bij OnderOns. De

Nadere informatie

Beste lezer, Graag maken met de lezers de afspraak dat voor eventuele vragen, op- of aanmerkingen Davy Franssen en zijn team altijd beschikbaar zijn.

Beste lezer, Graag maken met de lezers de afspraak dat voor eventuele vragen, op- of aanmerkingen Davy Franssen en zijn team altijd beschikbaar zijn. Beste lezer, Dit is de eerste editie van een heus informatiebulletin van de Stichting Porta da Vida in Limbricht. Waarom? Omdat de afgelopen tijd heel wat zaken binnen Porta da Vida zijn veranderd. Omdat

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2015

NIEUWSBRIEF januari 2015 NIEUWSBRIEF januari 2015 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders,

Nadere informatie

Kwaliteit Spiritualiteit Gemeenschapszin

Kwaliteit Spiritualiteit Gemeenschapszin wij zijn de BMS BMS,ONDERWIJS MET KLEUR Uw kind maakt binnenkort de stap naar de basisschool, een grote stap die u weloverwogen wilt nemen. De BMS biedt uitstekend onderwijs op scholen waar kinderen zich

Nadere informatie

Ideeën: Heb je zelf leuke ideeën voor een activiteit, noteer ze dan hieronder en bezorg dit aan Gilles (Emiliani).

Ideeën: Heb je zelf leuke ideeën voor een activiteit, noteer ze dan hieronder en bezorg dit aan Gilles (Emiliani). 1 Ideeën: Heb je zelf leuke ideeën voor een activiteit, noteer ze dan hieronder en bezorg dit aan Gilles (Emiliani). * Maart - april 2017 * *. * 15 Hoi, Even voorstellen Contact ZOEF is een samenwerking

Nadere informatie

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken.

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken. Beste ouder(s)/ verzorger(s), Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2015. De afgelopen periode hebben de kleuters met veel energie gewerkt over verschillende thema s. Over welke thema

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2010

Nieuwsbrief oktober 2010 Nieuwsbrief oktober 2010 Hans-Victor Selder, voorzitter KoD op bezoek in MATH Tijdens mijn verblijf in zuid-oost Azie vaan 5 augustus t/m 25 september 2010, heb ik van 15 20 september een bezoek gebracht

Nadere informatie

ZO MOOI WAS ONS KERST-STERREN-FEEST

ZO MOOI WAS ONS KERST-STERREN-FEEST ZO MOOI WAS ONS KERST-STERREN-FEEST Ondanks het barre winterweer hebben we op 20 december jl. een bijzonder en heel fijn kerstfeest gevierd. De H.J. Smitband speelde de sterren van de hemel en het Geuzenborgkoor

Nadere informatie

Vriendelijke groeten, Claire van Lieshout en Angelique van Dooren, coördinatoren hoofdluiscontroleurs

Vriendelijke groeten, Claire van Lieshout en Angelique van Dooren, coördinatoren hoofdluiscontroleurs 1 Nieuwsbrief Maart 2015 Maart 2015 In dit nummer: Nieuws Stagiaire Dennis Hoofdluisvrije school Vrije dagen De Makersbuzz Moskee bezoek Carnaval 1 2 3 NIEUWS NIEUWE STAGIAIRE Hallo allemaal, Mijn naam

Nadere informatie

Jaargang 26 - nr. 7 Nieuwsbrief 1 mei 2015

Jaargang 26 - nr. 7 Nieuwsbrief 1 mei 2015 Lea Dasbergschool Emily Brontësingel 1a 6836 TV Arnhem 026-3272489 Lea Dasbergschool Pythagorasstraat 9 6836 GA Arnhem 026-3272896 www.leadasbergschool.nl info@leadasbergschool.nl Jaargang 26 - nr. 7 Nieuwsbrief

Nadere informatie

ZOMERKAMPEN. Hof Ter Couter

ZOMERKAMPEN. Hof Ter Couter ZOMERKAMPEN Hof Ter Couter 2015 Beste ouder, Ook in 2015 staat Hof Ter Couter alweer met zomerkampen klaar. In deze brochure stellen we alle kampen even aan u voor. Paardrijden is een mooie sport, waarbij

Nadere informatie

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL *SINT JOSEPH* BASISSCHOOL ROZENHOUTSTRAAT 3 072-5715314 1704 CD HEERHUGOWAARD NOORD Nieuwsbrief 10 Vrijdag 30 oktober 2015 Beste Ouders, Personeel. Helaas is meester Paul ziek. Gelukkig hebben we juf Mariska

Nadere informatie

Zorgboerderij Boer Hans Werkstuk van Sam Driessen groep 6 21 Juni 2010

Zorgboerderij Boer Hans Werkstuk van Sam Driessen groep 6 21 Juni 2010 Zorgboerderij Boer Hans Werkstuk van Sam Driessen groep 6 21 Juni 2010 Blz. 1 Voorwoord: Ik heb gekozen voor het onderwerp, zorgboerderij boer hans. Omdat ik het zelf heel leuk vind om daar naar toe te

Nadere informatie

Oostnieuwkerke, juni 2011. Geachte mevrouw, geachte heer,

Oostnieuwkerke, juni 2011. Geachte mevrouw, geachte heer, Oostnieuwkerke, juni 2011 Geachte mevrouw, geachte heer, Sinds 1978 voorziet Kerckstede vzw begeleiding, huisvesting en dagbesteding aan volwassen personen met een matige tot ernstige mentale handicap.

Nadere informatie

Inspirerende workshops voor ALLE leeftijden 4-5j 6-7j 8-10j 11-14j 15 30j Volwassenen Met het gezin

Inspirerende workshops voor ALLE leeftijden 4-5j 6-7j 8-10j 11-14j 15 30j Volwassenen Met het gezin Inspirerende workshops voor ALLE leeftijden 4-5j 6-7j 8-10j 11-14j 15 30j Volwassenen Met het gezin Programma Januari - Maart 2015 mu-zee-um vzw GESLOTEN in de kerstvakantie INSCHRIJVEN vanaf woensdag

Nadere informatie

Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw

Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw Waarvoor staat Onafhankelijk Leven vzw? 1. Visie Onafhankelijk Leven vzw gaat met volle kracht voor een samenleving waar alle personen met beperking controle hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

CONGRES DURF2020. ICC Gent. april DURF2020. Dinsdag. van 9 tot 17 uur

CONGRES DURF2020. ICC Gent. april DURF2020. Dinsdag. van 9 tot 17 uur CONGRES DURF2020 Je eigen leven, daar gaan we voor! DURF2020 Dinsdag 28 april van 9 tot 17 uur Congres van en voor mensen met een beperking en hun omgeving. Voor mensen die mee hun stem willen laten horen

Nadere informatie

Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING. December

Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING. December Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING December Xaverius-St.Rita A21/46G December 2014 Dag beste ouders, leden en sympathisanten, Eerst en vooral willen wij

Nadere informatie

NAAM ORGANISATIE: KDV DE KNUFFEL ACTIVITEIT:

NAAM ORGANISATIE: KDV DE KNUFFEL ACTIVITEIT: ADRES: Kinderopvang Knuffel Machteld Versweyveld Columbiastraat 231 2030 Antwerpen NAAM ORGANISATIE: KDV DE KNUFFEL CONTACTGEGEVENS: 035413154 KDV.knuffel@stad.antwerpen.be ACTIVITEIT: TREFWOORDEN: VOORTDUREND

Nadere informatie

- 1 - Goedendag allemaal,

- 1 - Goedendag allemaal, Goedendag allemaal, De allermooiste stoomboot is weer vertrokken naar Spanje, maar niet nadat Zwarte Piet bij ons was geweest om mijters uit te delen. Dat waren er dit jaar flink veel. We zijn blij dat

Nadere informatie

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Leerzaam, leuk, nieuwe contacten opgedaan, nieuwe ideeën. Het open Space concept is geweldig. Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Ontspannen maar

Nadere informatie

BIJLAGE C: DE DIEREN EN DE SPELREGELS

BIJLAGE C: DE DIEREN EN DE SPELREGELS BIJLAGE C: DE DIEREN EN DE SPELREGELS Respect voor dieren staat hierbij centraal! De omgang met de dieren gebeurt altijd onder toezicht van een pedagogisch medewerker. Kinderen leren vanaf kleins af aan

Nadere informatie

VAN 8 DECEMBER TOT 14 DECEMBER

VAN 8 DECEMBER TOT 14 DECEMBER VAN 8 DECEMBER TOT 14 DECEMBER MAANDAG 8 DECEMBER 2014 Griet begeleidt de leefzaal boven. Ann Sophie gaat vandaag even op de schoolbanken zitten. Wij gaan na het ontbijt op zoek naar onze individuele kerst

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Januari - Februari

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Januari - Februari Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Januari - Februari Mededelingen Wij zouden willen vragen om steeds tijdig in te schrijven bij de activiteiten waarbij dit vermeld staat. Dit maakt

Nadere informatie

DE KASTANJEKRANT. De allereerste Kastanjekrant! INHOUD NOVEMBER 2012. Activiteitenkalender 2-3. Achter de schermen 4. Welkom nieuwe Elise & Agnes!

DE KASTANJEKRANT. De allereerste Kastanjekrant! INHOUD NOVEMBER 2012. Activiteitenkalender 2-3. Achter de schermen 4. Welkom nieuwe Elise & Agnes! DE KASTANJEKRANT NOVEMBER 2012 De allereerste Kastanjekrant! Er is lang over nagedacht en hard aan gewerkt maar met veel trots stellen we u de allereerste editie van onze Kastanjekrant voor! Bij het begin

Nadere informatie

Dit is het allereerste digitale verslag van onze groep 3, eigenlijk een soort digitale klassenkrant, over de eerste helft van het schooljaar

Dit is het allereerste digitale verslag van onze groep 3, eigenlijk een soort digitale klassenkrant, over de eerste helft van het schooljaar Beste lezers Dit is het allereerste digitale verslag van onze groep 3, eigenlijk een soort digitale klassenkrant, over de eerste helft van het schooljaar Het lijkt al heel lang geleden, maar het is pas

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF APRIL 2015- T LOAVERTJE

NIEUWSBRIEF APRIL 2015- T LOAVERTJE Beste ouder(s), We stellen jullie graag onze voorjaarsnieuwsbrief voor. Met veel beeldmateriaal willen we jullie laten binnenkijken in t Loavertje. Rocky Zutterman Natalie Goethals Ivan De Clerck Luc Demeulemeester

Nadere informatie

Veel leesplezier! Yvonne

Veel leesplezier! Yvonne + Beste lezers, In onze vorige nieuwsbrief was Buitenwereld nog volop bezig met de verbinding tussen speeltuin en kinderboerderij. Twee weides moesten tijdelijk worden gesloten zodat er een mooi pad aangelegd

Nadere informatie

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia.

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Speciale editie December 2015 Nummer: 005 Barbara Foundation The Gambia Een beter leven voor de kinderen in Gambia Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Het is alweer jaren

Nadere informatie

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel Vlindernieuws Belangrijke data 22-25 juni Kamp locatie Noord 2 juli: Vuurvlindermarkt locatie Noord 7-8 juli: Eindmusical groep 8 locatie West 8 juli: Eindmusical groep 8 locatie Noord 10 juli: Laatste

Nadere informatie

jan-mrt 2011 Contactenkrant Samen boodschappen doen op de markt? Wie fietst er ook graag? Ik zoek een kaartmaatje

jan-mrt 2011 Contactenkrant Samen boodschappen doen op de markt? Wie fietst er ook graag? Ik zoek een kaartmaatje jan-mrt 2011 Contactenkrant Wie vindt het leuk om samen af en toe te koken? Wie wil samen met mij gaan wandelen? Samen zwemmen? Samen boodschappen doen op de markt? Ik zoek een kaartmaatje Gezocht: vriend(in)

Nadere informatie

Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou!

Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou! Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou! Eigenzinnige zorg, wat verstaan jullie daar onder? vragen mensen mij wel eens. De claim zet je ook aan het denken, want het betekent ook dat je eigenwijs

Nadere informatie

Nieuwsbrief. PGB WMO en ZIN.

Nieuwsbrief. PGB WMO en ZIN. Nieuwsbrief PGB WMO en ZIN. De afgelopen maanden is er veel te doen geweest rondom de AWBZ zorg. Dit is het potje met geld waaruit ook de begeleiding bij Hoeve de Kaolder door wordt gefinancierd. De AWBZ

Nadere informatie

Het magazine voor en door jongeren van De La Salle. 18 en dan? jaarplan 2016. winnaar. Eva, Raph & Theetje

Het magazine voor en door jongeren van De La Salle. 18 en dan? jaarplan 2016. winnaar. Eva, Raph & Theetje Het magazine voor en door jongeren van De La Salle kunstkameraden 3.0 jaarplan 2016 winnaar debat Eva, Raph & Theetje 18 en dan? december 2015 pagina 2 # december 2015 december 2015 # pagina 3 Directeur

Nadere informatie

Prijskamp voor Veulens 2018 & Jaarlingen 2017

Prijskamp voor Veulens 2018 & Jaarlingen 2017 De Vrienden van de Oost-Vlaamse Trekpaardfokkers Organiseren In samenwerking met De Provinciale Fokveedag te Beveren Prijskamp voor Veulens 2018 & Jaarlingen 2017 Op 12 Augustus 2018 vanaf 10u30 Gravenplein

Nadere informatie

Ik wens de bewoners van de Liendert een muzikaal jaar waarin we met zijn allen veel zangplezier zullen hebben. Groetjes Ina

Ik wens de bewoners van de Liendert een muzikaal jaar waarin we met zijn allen veel zangplezier zullen hebben. Groetjes Ina Bij deze wens ik een ieder fijne feestdagen en een gezond 2017 toe Met vriendelijke groet Jan Akster Uitbater Leef3.nu een activiteit van Beweging 3.0 Ik wens u hele warme en leuke kerstdagen en een heel

Nadere informatie

WEEKENDACTIVITEITEN FEBRUARI - MAART 2019

WEEKENDACTIVITEITEN FEBRUARI - MAART 2019 WEEKENDACTIVITEITEN FEBRUARI - MAART 2019 HUIZE ROZENWINGERD, BITTERZOETLAAN 5a, 8670 OOSTDUINKERKE, vrije.tijd@rozenwingerd.be Hallo, In deze brochure vinden jullie het aanbod van de maanden februari

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes:

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes: NIEUWSBRIEF!! Zomer: Wat hebben we een heerlijke zomer gehad met veel speelplezier, de kinderen hebben genoten. Lekker buiten spelen en ijsjes eten, af en toe wat verkoeling met water en meer hadden we

Nadere informatie

belangrijke data... 22 januari 2016 nr. 18

belangrijke data... 22 januari 2016 nr. 18 belangrijke data..... 22 januari 2016 nr. 18 Maa 25 jan Week definitieve oudergesprekken groep 8 Woe 27 jan Start Nationale Voorleesontbijt Din 2 feb Oudercommissie vergadering Woe 3 feb Ko-ouderbijeenkomst,

Nadere informatie

Bedankt Merci Danke Thank you

Bedankt Merci Danke Thank you Beste vrijwilliger Vooreerst een welgemeend Bedankt Merci Danke Thank you voor je quasi belangeloze inzet gedurende die twee mooie maanden. De kinderen hebben zich te pletter geamuseerd en de ouders hebben

Nadere informatie

ALLE PRAKTISCHE INFO OVER OVERSCHRIJVINGEN EN FISCALE ATTESTEN

ALLE PRAKTISCHE INFO OVER OVERSCHRIJVINGEN EN FISCALE ATTESTEN IN DEZE GIDS: ALLE PRAKTISCHE INFO OVER OVERSCHRIJVINGEN EN FISCALE ATTESTEN WOORD VOORAF Je zet mee je schouders onder Music For Life 2011. Dat is goed nieuws voor de 1,5 miljoen kinderen die jaarlijks

Nadere informatie

INHOUD BSGO CENTRUM VOORWOORD VAN DE DIRECTEUR

INHOUD BSGO CENTRUM VOORWOORD VAN DE DIRECTEUR BSGO CENTRUM SCHOOLKRANT J A A R G A N G G E S C H R E V E N V O O R 1 E N N U M M E R D O O R 1 L E E R L I N G E N VOORWOORD VAN DE DIRECTEUR Beste kinderen, ouders, leerkrachten, Een aantal maanden

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong Nummer 8 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken

Nadere informatie

Ik woon in een zorginstelling

Ik woon in een zorginstelling Ik woon in een zorginstelling Wat verandert er voor mij in 2015? In deze folder leest u over de veranderingen in de zorg. Wat dat betekent voor mensen die wonen in een woonzorgcentrum of een andere zorg

Nadere informatie

Weeknieuws week 5. Peutercollege weetjes

Weeknieuws week 5. Peutercollege weetjes Weeknieuws week 5 Peutercollege weetjes Van 22 februari t/m 26 februari is het Peutercollege geopend van 0900-1200 uur voor alle peuters. De scholen zijn in die week dicht, maar wij zijn gewoon geopend.

Nadere informatie

Gekrabbeld. We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe. grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we

Gekrabbeld. We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe. grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we ! 2 Gekrabbeld Hallo chirowieten en ouders We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we mochten weer tal van nieuwe leden verwelkomen. Hopelijk

Nadere informatie

DIERENTAAL Maart 2011

DIERENTAAL Maart 2011 Beste Dierenvrienden, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief met deze keer weer veel verhalen. - Naamloos krijgt naam - Een bijzondere Belg - Beatle Hummer -Groot onderhoud - Nieuw op de website - Adopteer

Nadere informatie

Wat een heerlijk blad, dat hadden we echt nodig in de handwerkkringen! Lijst van de te maken items kan weer uitgebreid worden. Carna Hallo, vandaag de eerste Wieke in de bus gekregen, heb het gelezen en

Nadere informatie

Ik vind het heel leuk in groep 4. We rekenen en we doen taal. Zo leuk allemaal. Ik hoop dat ik nog veel leer. Julia

Ik vind het heel leuk in groep 4. We rekenen en we doen taal. Zo leuk allemaal. Ik hoop dat ik nog veel leer. Julia We hebben de afgelopen tijd weer veel leuke activiteiten in de klas gedaan. In november was er een gezellige opa en oma middag. Het is leuk om te zien dat de opa s en oma s en de kinderen samen genieten

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 1

De Kapoenen seintoren 1 De Kapoenen seintoren 1 Liefste kapoenen en beste ouders, De vakantie is weer voorbij. Het school is weer begonnen. Het is dus hoog tijd voor weer eens wat ontspanning in het weekend. Dit jaar moeten we

Nadere informatie

INHOUDSLIJST. CURSUS VOLGEN BIJ KUNST(H)ART VZW p. 3. MODELTEKENEN p. 4. BASISTEKENEN Deel 3 p. 5. ACADEMISCH TEKENEN & SCHILDEREN Deel 3 p.

INHOUDSLIJST. CURSUS VOLGEN BIJ KUNST(H)ART VZW p. 3. MODELTEKENEN p. 4. BASISTEKENEN Deel 3 p. 5. ACADEMISCH TEKENEN & SCHILDEREN Deel 3 p. INHOUDSLIJST CURSUS VOLGEN BIJ KUNST(H)ART VZW p. 3 MODELTEKENEN p. 4 BASISTEKENEN Deel 3 p. 5 ACADEMISCH TEKENEN & SCHILDEREN Deel 3 p. 6 AQUARELSCHILDEREN met Eric Vercruysse p. 7 CONTACT- & BANKGEGEVENS

Nadere informatie

Voor de ouders en verzorgers,

Voor de ouders en verzorgers, Voor de ouders en verzorgers, Deze nieuwsflits start ik met een terugblik op de ouderavond die we afgelopen dinsdagavond gehouden hebben. We mochten deze avond 13 ouders en 14 collega's begroeten. Onze

Nadere informatie

Lesbrief Voorleestekst: Over dertien hectare Vragen: Voorleestekst: Over het thema van de tentoonstelling

Lesbrief Voorleestekst: Over dertien hectare Vragen: Voorleestekst: Over het thema van de tentoonstelling Lesbrief Over dertien hectare dertien hectare organiseert elke twee jaar een tentoonstelling in Heeswijk-Dinther. De eerste was in 2003. De tentoonstelling van de kunstwerken was altijd buiten op een grasveld

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 oktober 2012

Nieuwsbrief 2 oktober 2012 Nieuwsbrief 2 oktober 2012 Herfstvakantie van zaterdag 27 oktober tot en met zondag 4 november. Maandag 12 november is het pedagogische studiedag. De leerlingen hebben een vrije dag. Zondag 18 november

Nadere informatie

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel.

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel. 2008 Zegersblaadje: januari 2008 KALENDER maandag 31 december 2007 dinsdag 01 januari 2008 woensdag 02 januari 2008 donderdag 03 januari 2008 vrijdag 04 januari 2008 zaterdag 05 januari 2008 zondag 06

Nadere informatie

Bericht van de kerstcommissie

Bericht van de kerstcommissie Jaargang 17 Nummer 17, 19-12-2018 Bericht van de kerstcommissie Herinnering Beste ouders/verzorgers, Op donderdag 20 december vindt de kerstviering op onze school plaats. We vieren dit met een sfeervol

Nadere informatie

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders.

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Zo konden we voelen hoe is om gehandicapt te zijn. Ik zelf vond het heel leerzaam en heb

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

Vrijdag 1 april 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Officiële Opening Studio Alijn - Gent

Vrijdag 1 april 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Officiële Opening Studio Alijn - Gent Vrijdag 1 april 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Officiële Opening Studio Alijn - Gent Mijnheer de burgemeester, meneer de schepen, Dames en heren,

Nadere informatie

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8 Reggio in groep 4 Paastoernooien Nieuws van de oudervereniging Groene voetstappen Kapstokken gevraagd Schoolfoto s manier zijn ze weer meer water. Verder hebben

Nadere informatie

Wanneer? Wie? Contactpersoon

Wanneer? Wie? Contactpersoon Doelstellingen armoedeforum Het biedt een overlegplatform aan partners die werken rond armoede. Het coördineert de verschillende verenigingen en diensten die aan armoedebestrijding werken. Het vormt een

Nadere informatie

Auditieve oefeningen bij het thema: de kinderboerderij

Auditieve oefeningen bij het thema: de kinderboerderij Auditieve oefeningen bij het thema: de kinderboerderij Boek van de week: 1; Kinderboerderij; Betty Sluyzer 2; Kinderboerderij/kijkdoosserie 3; Het grote voorleesboek van de Kinderboerderij 4; Boeken over

Nadere informatie

Nieuwsbrief zomer 2015 Inhoud o.a.

Nieuwsbrief zomer 2015 Inhoud o.a. Nieuwsbrief zomer 2015 Inhoud o.a. Wat is onafhankelijke cliëntondersteuning Misverstanden over WMO 2015 Mantelzorgcompliment aanvragen Niet vergeten Gehandicaptenraad Westervoort Molenacker 79 6932 JG

Nadere informatie

VOORJAARSBLOK 2014-2015

VOORJAARSBLOK 2014-2015 VOORJAARSBLOK 04-05 WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? Dit is het boekje van het voorjaarsblok. Voorjaar? Maar het is toch winter? Het is inderdaad winter maar in de tijd dat dit blok loopt, beginnen ook de

Nadere informatie